ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

«Βόμβα» Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει ζήτημα νομιμότητας με μνημονιακές διατάξεις που ψηφίστηκαν χωρίς τους Χρυσαυγίτες Πηγή: «Βόμβα» Κωνσταντοπούλου: Υπάρχει ζήτημα νομιμότητας με μνημονιακές διατάξεις που ψηφίστηκαν χωρίς την ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ



Εμμένει στην άποψή της πως τίθεται ζήτημα νομιμότητας των ψηφοφοριών στη Βουλή όταν λείπουν οι προφυλακισμένοι βουλευτές της Χρυσής Αυγής η Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Η πρόεδρος της Βουλής, απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου, τόνισε ότι τίθεται ζήτημα νομιμότητας για διατάξεις, μνημονιακές και μη, οι οποίες ψηφίστηκαν ενώ οι Βουλευτές της ΧΑ απουσίαζαν και προανήγγειλε πρωτοβουλίες.

Η Πρόεδρος της Βουλής, ουσιαστικά, ανέφερε ότι η απουσία των προφυλακισμένων βουλευτών επηρέασε την πλειοψηφία, καθώς υπήρξαν διατάξεις που ψηφίστηκαν με λιγότερες από 151 ψήφους.

Μάλιστα, η κα Κωνσταντοπούλου, προανήγγειλε πρωτοβουλίες για το ζήτημα.

Συμφωνεί η Χρυσή Αυγή

Μάλιστα, λίγη ώρα αργότερα, η Χρυσή Αυγή εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία επικροτεί τις δηλώσεις της Ζωής Κωνσταντοπούλου.
Αναλυτικά:

«Το Σύνταγμα των Ελλήνων προβλέπει τη λειτουργία της Βουλής με 300 βουλευτές, επομένως όσοι μνημονιακοί νόμοι και άλλα αντεθνικά νομοθετήματα ψηφίστηκαν χωρίς τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής, που κρατούνται παράνομα στη φυλακή, είναι άκυρα και αντισυνταγματικά».
Ζωή Κωνσταντοπούλου, Χρυσή Αυγή, μνημονιακές διατάξεις

ΝΔ: Κάνει την Χρυσή Αυγή ρυθμιστή της πολιτικής ζωής

Με σκληρό τρόπο αντέδρασε η Νέα Δημοκρατία στα όσα είπε η πρόεδρος της Βουλής Ζωή Κωνσταντοπούλου, ότι μνημονιακά νομοσχέδια που ψηφίστηκαν χωρίς τις ψήφους της Χρυσής Αυγής είναι άκυρα.

«Η πρόεδρος της Βουλής, για δεύτερη φορά μέσα σε δύο εβδομάδες επιχειρεί να κάνει την Χρυσή Αυγή, ρυθμιστή της πολιτικής ζωής» είπε επισήμως η Συγγρού.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κάλεσε την κυβέρνηση να απαντήσει «αν την εκφράζει αυτή η τακτική και αν καταλαβαίνει πού οδηγείται ο τόπος με αυτή την τακτική».


ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: