ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα, 19 Μαΐου 2014

Ο νικητής δυστυχώς είναι ένας...Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

1) Ο νικητής δυστυχώς είναι ένας...

Φασισμός είναι αυτό που ακολουθεί όταν ο σοσιαλισμός αποδειχτεί αυταπάτη.
Φ. Χάγιεκ

Ο νικητής των χθεσινών εκλογών είναι ένας: Η Χρυσή Αυγή.  Με ποσοστά διπλάσια αυτών των τελευταίων βουλευτικών εκλογών στην Αθήνα και την περιφέρεια Αττικής κανείς δεν μπορεί να αρνηθεί την πολιτική της νίκη.

Η εξέλιξη αυτή αποκτά μια ιδιαίτερη σημασία καθώς ακολουθεί τη δικαστική δίωξή της ως εγκληματικής οργάνωσης. Η άνοδος της Χρυσής Αυγής δεν είναι μονοδιάστατη αλλά τροφοδοτείται από αρκετές διαφορετικές εξελίξεις.

Ενισχύεται από το αντισυστημικό ρεύμα που συνεχίζει να διογκώνεται στην κοινωνία, καθώς μετά τη χρεοκοπία το πολιτικό σκηνικό ελάχιστα έχει ανανεωθεί.

Ενισχύεται από την αυτόματη αντίδραση μερίδας της κοινωνίας στην πίεση που δέχεται από την ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την απουσία οργανωμένης πολιτικής. Η αριστερά με την ανερμάτιστη στάση της ανεξέλεγκτης προσέλκυσης μεταναστών ρίχνει λάδι σε μια φωτιά που διαθέτει πολλά καύσιμα ήδη...

Ενισχύεται από την αύξηση της εγκληματικότητας και την κοινωνική ένταση με αιχμή μειοψηφικές πολιτικές ομάδες που αυθαιρετούν έναντι του συνόλου.

Ευθύνη για το χάος έχουν από τη μια πλευρά οι κυβερνήσεις που δεν μπορούν να επιβάλουν την τάξη και από την άλλη η αριστερά που καλύπτει πολιτικά για λόγους μικροκομματικής σκοπιμότητας παρόμοιους χώρους.

Την περασμένη εβδομάδα γράφαμε για την εκτίμηση του Υπουργείου Εσωτερικών της Ιταλίας πως τους επόμενους 12 μήνες περί τις 800.000 άτομα θα περάσουν τη Μεσόγειο προς τις ακτές της Ευρώπης.

Δυστυχώς οι δημογραφικές εξελίξεις στην Αφρική και την Ασία σε συνδυασμό με τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις συνηγορούν πως το πλήθος αυτό θα συνεχίσει να αυξάνεται χρόνο με το χρόνο.

Ανάλογες ανησυχίες υπάρχουν στις περισσότερες ευρωπαϊκές κοινωνίες αλλά στην Ελλάδα το θέμα λαμβάνει εκρηκτικές διαστάσεις λόγω και της ασφυκτικής έντασης που δημιουργούν οι συνθήκες χρεοκοπίας της χώρας.

Κατά τα άλλα τα μηνύματα των χθεσινών εκλογών δεν είναι ενθαρρυντικά ούτε για την κυβέρνηση, ούτε για το ΣΥΡΙΖΑ. Αμφοτέρων το μέλλον κρέμεται από μια κλωστή.

Τα αποτελέσματα των εκλογών της επόμενης Κυριακής θα συμπληρώσουν το παζλ των εξελίξεων, οπότε θα μπορέσουν να προκύψουν και ασφαλέστερα συμπεράσματα.

Πάντως αυτή τη στιγμή κάποιος δύσκολα μπορεί να προβλέψει πως στον ορίζοντα υπάρχει σενάριο διακυβέρνησης της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ.

Ένα ρευστό πολιτικό σκηνικό σε μετάβαση υπάρχει εντός ενός ιδιαίτερα δύσκολου διεθνούς περιβάλλοντος.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: