ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Γαλλία: Ενας μαύρος κάνει αντισιωνιστική εκστρατεία εναντίον των Εβραίων

Ο Υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας ανακοίνωσε την Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου ότι εξετάζει όλες τις νομικές δυνατότητες για να απαγορεύσει τις δημόσιες εκδηλώσεις του μαύρου χιουμορίστα-ηθοποιού Ντιεντονέ ο οποίος αποτελεί πλέον κίνδυνο για τη δημόσια τάξη με τις αντισιωνιστικές ατάκες του.
Γαλλία: Ενας μαύρος κάνει ναζιστική εκστρατεία εναντίον των Εβραίων -Τι σημαίνει η χειρονομία «quenelle» που κάνει [εικόνα]

Σε ανακοίνωσή του ο Υπουργός Εσωτερικών καταγγέλλει κατηγορηματικά τις ρατσιστικές και αντισημιτικές ομιλίες του χιουμορίστα και ηθοποιού Ντιεντονέ ο οποίος πρόσφατα προβοκάρισε τον γνωστό δημοσιογράφο της γαλλικής ραδιοφωνίας Πατρίκ Κοέν ενώ λίγους μήνες νωρίτερα είχε απειλήσει τον δημοσιογράφο Φρεντερίκ Χαζίζα της ιδιωτικής τηλεόρασης LCP-AN.
Ωστόσο ο μεγαλύτερος θόρυβος δημιουργήθηκε από την «χειρονομία της quenelle» την οποία ανακάλυψε ο χιουμορίστας-ηθοποιός, η οποία, σύμφωνα με τον Αλαίν Γιακούμποβιτς της Ενωσης κατά του ρατσισμού και του αντισημιτισμού «είναι ο χαιρετισμός ναζί από την ανάποδη που σημαίνει σοδομισμό των θυμάτων του Ολοκαυτώματος».
Στην αφίσα που βλέπετε ο Ντιεντονέ κάνει την διάσημη πλέον χειρονομία. Το ένα χέρι προς τα κάτω και το άλλο τεντωμένο στον αντίθετο ώμο. Ας σημειωθεί ότι «quenelle» στη Γαλλία είναι ένα τρόφιμο ζυμαροειδές που μοιάζει με μεγάλο υπόθετο.


Ποιός είναι ο Ντιεντονέ

Ο Dieudonné έγινε γνωστός σαν χιουμορίστας γύρω στο 1990. Ακούει στο αστείο όνομα Dieudonné M'bala M'bala, Ντιεντονέ Μ'παλα Μ'πάλα.

Μαζί με τον εβραίο Ελί Σεμούν (!) δημιουργεί ένα κωμικό δίδυμο ώσπου χωρίζουν το 1997. Το 1997είναι υποψήφιος με την Αριστερά και τους Οικολόγους και καταγγέλλει κυρίως το αποικιακό παρελθόν της Γαλλίας με τα σκλαβοπάζαρα. Το 2013 μπάνει στο ακροδεξιό Εθνικό Μέτωπο της Λε Πεν και ξεκινάει έναν αγώνα εναντίον «του αμερικανο-σιωνιστικού συστήματος».

Στην αφίσα ο Ντιεντονέ ποζάρει με το ακροδεξιό «μυαλό» Alain Soral.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: