ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012

Απαντητική επιστολή ΤΟΥ ΤΕΩΣ ΒΑΣΙΛΕΩΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ στην εφημερίδα 'Πρώτο Θέμα'



K- monogram_copyΣτις 9/7/2012 εστάλη στην διεύθυνση της εφημερίδας "Πρώτο Θέμα" η ακόλουθη επιστολή, ως απάντηση σε δημοσίευμα, -και ανάλογη ανάρτηση στον ιστότοπο της εφημερίδας-, σχετικά με την εγκατάσταση των Βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας στην Ελλάδα.
Ενώ η δημοσιογραφική δεοντολογία επιτάσσει άμεση δημοσίευση της επιστολής, στην οποία επισημαίνονται οι ελλείψεις, οι υπερβολές και τα λάθη του άρθρου, δεν έχει ακόμα αναρτηθεί στον ιστότοπο της εφημερίδας.
Στις 11/07/2012 έγινε μερική διόρθωση της ήδη υπάρχουσας ανάρτησης χωρίς αναφορά στην επέμβαση του Γραφείου. Ενδεικτικό είναι ότι ο προκλητικός τίτλος του άρθρου παρέμεινε ίδιος.
Αναμένουμε την δημοσίευση ολόκληρης της διορθωτικής επιστολής στην επόμενη έντυπη έκδοση του 'Πρώτου Θέματος', όπως επιβάλλει ο -άφαντος μέχρι στιγμής- ηθικός δημοσιογραφικός κώδικας.
Κύριοι,
Στο άρθρο της εφημερίδας σας, (έκδοση 8ης Ιουλίου), με τον μακροσκελή τίτλο που αρχίζει 'Με δυο offshore..' και τελειώνει '..ανάκτορα' και πραγματεύεται την αγορά γης από τον Βασιλέα Κωνσταντίνο με σκοπό την εγκατάσταση αυτού και της οικογενείας του στην Ελλάδα, ο συντάκτης σας, κ. Βασίλης Γούλας, δυστυχώς, θυσίασε την δημοσιογραφική έρευνα προς χάριν εντυπωσιασμού και την ορθότητα των πληροφοριών προς χάριν ανακριβειών.
Παρόλο που είχε επικοινωνήσει με το γραφείο της πρώην Ελληνικής Βασιλικής Οικογένειας, από όπου είχε λάβει γνώση ότι τα στοιχεία που παρέθετε δεν ισχύουν και παρόλο που είχαμε τεθεί στην διάθεσή του για παροχή διευκρινίσεων και πληροφοριών, η διάψευση ούτε καν αναφέρεται στο δισέλιδο άρθρο.
Για ακόμα μια φορά, παραθέτουμε τα στοιχεία που αφορούν στην εγκατάσταση των Βασιλέων Κωνσταντίνου και Άννας-Μαρίας στην Ελλάδα:
  • Η αρχική αγορά των οικοπέδων έγινε μέσω μιας (όχι δυο) offshore εταιρείας γιατί ήταν ο μόνος τρόπος να αποκτήσουν γη στην πατρίδα τους. Εάν γνωρίζετε κάποιον άλλο τρόπο, μπορείτε να μας τον γνωστοποιήσετε.
  • Ο φόρος κατεβλήθη, στο ακέραιο της τιμής αγοράς.
  • 166 περίπου στρέμματα πουλήθηκαν σε ελληνική εταιρεία ενώ τα υπόλοιπα 40 σε κυπριακή, για λογαριασμό του Βασιλέως Κωνσταντίνου.
  • Οι φόροι κατεβλήθησαν και πάλι στο ακέραιο της τιμής αγοράς. Δηλαδή, για το ίδιο κομμάτι γης, ο Βασιλεύς Κωνσταντίνος επέλεξε να πληρώσει δυο φορές φόρους αγοράς, προκειμένου η ιδιοκτησία να μην βρίσκεται σε offshore εταιρεία και να γίνουν όλα με πλήρη διαφάνεια.
  • Έχουν ζητηθεί και έχουν δοθεί 4, όχι 8 άδειες για τα 40 στρέμματα που ανήκουν στον Βασιλέα Κωνσταντίνο. Δυο εκ των τεσσάρων κτισμάτων είναι βοηθητικά.
  • Η επιλογή της περιοχής είναι χαρακτηριστική της απλής και διακριτικής παρουσίας που διέπει τους πρώην Βασιλείς: εκτός της κοσμοπολίτικης, τσουχτερής ζώνης του Πορτο-Χελιού, σε έναν απόμακρο λόφο, όπως δείχνει και το τοπογραφικό που δημοσιεύσατε.
Για να συνοψίσουμε: τα στρέμματα προσωπικής ιδιοκτησίας είναι 40, όχι 207, τα κτίσματα είναι 4, όχι 8, η εταιρεία δεν είναι offshore και σίγουρα δεν μιλάμε για 'αναβίωση του Τατοίου' ή για 'ανάκτορο', καθώς η βασική κατοικία θα κυμαίνεται στα 250 τμ.
Το γραφείο της Βασιλικής Οικογένειας παραμένει στην διάθεσή σας για διευκρινίσεις και πληροφορίες, πάντοτε με την ελπίδα ότι αυτές θα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.
Προσωπικό Γραφείο Βασιλέως Κωνσταντίνου

Δεν υπάρχουν σχόλια: