ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 3 Μαΐου 2012

Επιστολή 11χρονης σε Βενιζέλο - Σαμαρά: "Μια Ελλάδα που σε λίγο θα κατοικούν μόνο... κότες"


10:27 πμ.  Επιστολή προς τους προέδρους του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο και της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά έγραψε η Μαριλένα, ένα 11χρονο κοριτσάκι στην Κρήτη, εκφράζοντας την...
αγωνία της για το μέλλον. Η μικρή δεν είναι ένα ξέγνοιαστο παιδί της ηλικίας της, αλλά θλίβεται και το διατυπώνει απερίφραστα στην επιστολή της προς τους προέδρους των δύο κομμάτων εξουσίας.
Την επιστολή της 11χρονης παρουσιάζει το cretalive.gr, σημειώνοντας ότι η μικρή «κάθε μέρα το τελευταίο διάστημα, βλέπει την ταμειακή μηχανή στο μαγαζί του μπαμπά άδεια». Έτσι αποφάσισε να αντιδράσει δυναμικά.

Ακολουθεί αυτούσια η επιστολή:

«Αξιότιμοι κκ. Βενιζέλο και Σαμαρά
Σας γράφω αυτό το γράμμα γιατί όπως κι εσείς, έτσι και όλος ο κόσμος, καταλαβαίνετε ότι σύντομα θα πεινάσουμε! Μας παρέδωσαν μία Ελλάδα…άδεια κι εμείς, χωρίς να το καταλάβουμε, κάναμε το ίδιο! ΟΛΟΙ ΜΑΣ! Αν λοιπόν κάνετε κι εσείς και οι υπόλοιποι το ίδιο πράγμα, θα μας παραδώσετε όχι απλώς μία Ελλάδα, η οποία όπως σας είπα, θα είναι άδεια αλλά θα είναι και πεινασμένη…

Τόσα χρόνια παίρναμε πράγματα χωρίς να τα χρειαζόμαστε. Ε, αφού ήρθε η καινούρια σχολική χρονιά να μην αγοράσουμε νέα ρούχα και παπούτσια; Πηγαίναμε στο σούπερ μάρκετ και αντί να αγοράσουμε ένα πακέτο ζάχαρης που χρειαζόμασταν με 2 ευρώ, αγοράζαμε 3 και 4 καλάθια πράγματα με άχρηστα είδη πληρώνοντας 150 ευρώ.
Αν πτωχεύσουμε, τόσοι άνθρωποι με προβλήματα, πώς θα αγοράζουν τα φάρμακά τους; Οι άνεργοι έχουν φτάσει τους 1.128.000. Αυτοί οι άνθρωποι, τουλάχιστον οι περισσότεροι, έχουν πτυχία ιατρικής, δικηγορίας, διδασκαλίας, κτλ.
Τώρα, τα πτυχία αυτά τι να τα κάνουν; Σφουγγαρόπανα; Αν ένας άνθρωπος παίρνει 1500 ευρώ το μήνα και του κόψετε 1000, με πόσα θα ζήσει; Και πώς θα μπορεί να συντηρήσει την οικογένειά του;
Αν λοιπόν μαζέψουμε όλα αυτά, θα καταλάβουμε ότι με τα χέρια μας καταφέραμε να φτιάξουμε μία Ελλάδα όπου θα μπορούν σε λίγο να κατοικούν μόνον…κότες!
Πρώτα, πηγαίναμε σε μία ξένη χώρα και λέγαμε ότι είμαστε Έλληνες και μόνο τα πόδια που δεν μας φιλούσαν! Τώρα; Τώρα πια ακούν Ελλάδα και φεύγουν!


Κι επειδή δεν θέλω να πτωχεύσουμε, προτείνω κάποιες λύσεις (αν θέλετε, διαβάστε τις σας παρακαλώ):
- Δεν αγοράζουμε πράγματα για τον εαυτό μας που είναι άχρηστα
- Δεν παίρνουμε πράγματα για την καθημερινότητά μας που δεν είναι απαραίτητα
Θέλω όμως να σας ρωτήσω και κάτι…Εσάς αν σας έδιναν μόνον 500 ευρώ το μήνα, θα μπορούσατε να ζήσετε εσείς και η οικογένειά σας;
Άρα λοιπόν, σας ρωτάω, εμείς τα παιδιά, γιατί να πηγαίνουμε στο σχολείο; Γιατί να μαθαίνουμε γράμματα;
Για να παίρνουμε πτυχία τα οποία δεν θα αξιοποιήσουμε ποτέ; Δεν θα έχουμε μία δουλειά αν σκεφτούμε τώρα ότι είμαστε 11 χρονών και στα 25 μας δεν θα έχουμε ευρώ για ευρώ…! ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ..

Υ.Γ. Θα ήθελα αυτό το γράμμα να το διαβάσετε εσείς συγκεκριμένα. Περιμένω την απάντησή σας
Συγγνώμη εάν αφαίρεσα χρόνο από τη δουλειά σας κι ελπίζω με αυτά που σας έγραψα να καταλάβετε τι θέλω να σας πω.

Με εκτίμηση

Μαριλένα»              
                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:kanapesnews.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: