ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Μας οδηγούν στην χρεοκοπία από ανικανότητα ή από πρόθεση;


Όταν πριν από λίγες ημέρες, το νεοσύστατο Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής, τάραξε τα νερά της κυβερνητικής μακαριότητας,  προειδοποιώντας ότι οδεύουμε προς ναυάγιο, ο Αντιπρόεδρος κ. Βενιζέλος εξανέστη!
Καταλόγισε στα μέλη του…έλλειψη απειρίας και τεχνογνωσίας, αυτός ο …έμπειρος, ειδήμων περί τα οικονομικά, και με συνοπτικές διαδικασίες τους απέπεμψε.
Εκτελούμε τον αγγελιοφόρο των ειδήσεων, επειδή οι ειδήσεις είναι δυσάρεστες και δεν  εξυπηρετούν την προπαγάνδα μας.
Χθές, η Τράπεζα της Ελλάδος, σε τρείς αράδες, κατεδάφισε την κυβερνητική προπαγάνδα, ότι τάχα είμαστε στο σωστό δρόμο.
Αντιγράφουμε από την έκθεση Προβόπουλου:
«Την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2011 το ταμειακό έλλειμμα της κεντρικής διοίκησης ανήλθε σε 18,6 δισ. ευρώ, έναντι ελλείμματος 15,6 εκατ. ευρώ την αντίστοιχη περίοδο του 2010. 
Κατά την περίοδο αυτή τα έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού διαμορφώθηκαν σε 31,09 δισ. ευρώ, από 32,8 δισ. ευρώ πέρυσι.
Όσον αφορά στις δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού, αυξήθηκαν σε 47,8 δισ. ευρώ, έναντι 43,5 δισ. ευρώ την περίοδο Ιανουαρίου-Αυγούστου 2010».
(Δυστυχώς για τον κ. Βενιζέλο δεν μπορεί να απολύσει και τον κ. Προβόπουλο)
Να δεχθώ, για την οικονομία της συζητήσεως, ακέραια την επιχειρηματολογία του κ. Παπανδρέου για το 2009, αν και το τελευταίο τρίμηνο που ξέφυγαν τα πάντα αυτός ήταν στην εξουσία,  όμως για το 2010 και το 2011, η ευθύνη είναι αποκλειστικώς δική του και της κυβέρνησής του.
Αυτοί χαράζουν την πολιτική. Αυτοί παίρνουν  τις αποφάσεις. Αυτοί έχουν και την ευθύνη. Και ουδείς τους εμπόδισε στο έργο τους.
Λοιπόν, όταν έχουν ταράξει την κοινωνία στους φόρους.
Όταν  έχουν ξεθεμελιώσει κοινωνικά δικαιώματα δεκαετιών.
Όταν,  έχουν προβεί σε βίαιες περικοπές
Όταν έχουν κάνει όλα αυτά, ακόμα περισσότερο και παρά ταύτα:
Οι  δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού αυξάνονται!
Τα έσοδα μειώνονται!
Το ταμειακό έλλειμμα διευρύνεται!.
Πως εξηγούνται  όλα αυτά;
Πρώτον, η συνταγή που ακολουθείται είναι λάθος. Σκοτώνει τον ασθενή, αντί να τον θεραπεύει. Άρα η επιμονή στην πολιτική αυτή είναι έγκλημα κατά της χώρας.
Το πράσινο κράτος είναι ακόμα εδώ!
Δεύτερον, η κυβέρνηση Παπανδρέου, παρά τα περί του αντιθέτου λεγόμενα, συντηρεί το «πασοκικό κράτος».  Ακόμα και  το  ΒΗΜΑ κάνει σήμερα λόγο για 24 χιλιάδες προσλήψεις, χωρίς τους μετακλητούς που προσελήφθησαν εκτός ΑΣΕΠ, άρα ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος!! Για αυτό και το κονδύλι μισθοδοσίας περιορίστηκε μόνο κατά 3.8% , αν και οι  αποδοχές των ΔΥ μειώθηκαν κατά 8%, ενώ εντός του  2010 αποχώρησαν και 34.000 υπάλληλοι!
Τρίτον, η κυβέρνηση Παπανδρέου  είναι ανίκανη και αυτοσχεδιάζει επικίνδυνα. Ακόμα και το μέτρο των αποδείξεων, το οποίο υπό προϋποθέσεις, θα μπορούσε να είχε φέρει αποτελέσματα, η ανεπάρκεια Παπακωνσταντίνου το μετέτρεψε σε μπούμεραγκ! Αποτέλεσμα: Αντί για όφελος, είχαν ζημιές!
Συμπέρασμα: Η κυβέρνηση Παπανδρέου, δέσμια της ανικανότητάς της και όμηρος του κομματικού της στρατού, απέτυχε να περιορίσει τη μηχανή που παράγει ελλείμματα, δηλαδή το κράτος.
Και όσο παράγουμε ελλείμματα, όσα μέτρα και να παίρνει, σε όσες θυσίες και να υποβάλλει τον  ελληνικό λαό, όσους  φόροι και να επιβάλλει, η κατάσταση θα επιδεινώνεται.
Ο  θίασος που μας κυβερνά, οδηγεί τη χώρα σε χρεοκοπία. Και το ερώτημα είναι το κάνουν από ανικανότητα ή από πρόθεση;
Κ.Ρ.                                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: