ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Κατάρ…ο θείος από την Αμερική της εποχής ΠΑΣΟΚ


Καταιγιστικές είναι, πλέον, οι εξελίξεις στον τραπεζικό τομέα, καθώς οι μέτοχοι, υπό τον φόβο της ένταξης στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Ρευστότητας, διαβλέπουν ότι είναι μονόδρομος οι συγχωνεύσεις μέσω και διεθνών συμμαχιών.
Και η πρώτη βόμβα που σκάει στις εγχώριες τράπεζες ακούει στο deal Alpha Bank – Eurobank, με μεγαλύτερο μέτοχο το fund του Κατάρ, το οποίο μάλιστα εκτιμάται ότι θα εισφέρει περί τα 2 δισκετομμύρια ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου που θα πραγματοποιηθεί σχετικά.
Το fund του Κατάρ ήδη συμμετέχει με περίπου 5% στο μετοχικό κεφάλαιο της Alpha Bank και στο νέο σχήμα, κατά πληροφορίες, εκτελεστικός πρόεδρος θα αναλάβει ο νυν πρόεδρος της Alpha Bank κ. Γιάννης Κωστόπουλος. Ο δε όμιλος Λάτση λέγεται ότι θα συμμετέχει με ποσοστό της τάξης του 20% στο νέο σχήμα.
Η νέα τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα είναι η μεγαλύτερη στην Νοτιοανατολική Ευρώπη με 150 δισεκατομμύρια ενεργητικό, 80 δισεκατομμύρια καταθέσεις, 8 εκατ. πελάτες και 2.000 καταστήματα σε 10 χώρες.
Σύμφωνα με υψηλόβαθμο στέλεχος της μιας εκ των δυο τραπεζών, τα διοικητικά συμβούλια της Alpha Bankκαι της Eurobank EFGθα συνεδριάσουν το πρωί της Δευτέρας για να επικυρώσουν το deal και θα δώσουν συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της ίδιας μέρας.
«Η συμφωνία θα πρέπει να θεωρείται κλεισμένη,» δήλωσε το στέλεχος, προσθέτοντας ότι το νέο σχήμα μετά την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα είναι μια από τις μεγαλύτερες 25 τράπεζες στην Ευρώπη.
Εμείς πάλι σκεφτόμαστε ότι μετά το φιάσκο του Αστακού και του Ελληνικού, επιστρατεύεται ξανά το φάντασμα του Κατάρ, μπας και σηκωθεί λίγο το Χρηματιστήριο, πάρει ανάσα ο κ. Βενιζέλος από τις σφαλιάρες και μπορέσει να εμφανιστεί με κάτι το GAP στη ΔΕΘ.
Μετά θα επικαλεστούν τις εκθέσεις της Black Rock για τα subrimes και όλα τα σχετικά και θα κάνουν πίσω. Στο μεταξύ θα έχει διασωθεί επικοινωνιακά η κυβέρνηση για κανένα μήνα.
Στοίχημα ότι στις 8.30 όλοι θα έχουν ξεχάσει τις πυρκαϊές και την επικείμενη χρεοκοπία και θα ασχολούνται με το…. Κατάρ!!!
ΑΘάνατο ΠΑΣΟΚ.
(Antinews, με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα και Euro2day)                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: