ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε καλό στην Ελλάδα, προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα

Είναι ολοφάνερο πως ο Αλέκος Αλαβάνος αισθάνεται μεγάλες ενοχές επειδή είναι ο άνθρωπος που ουσιαστικά έβαλε στο πολιτικό παιχνίδι τον Αλέξη Τσίπρα, αφού παραιτήθηκε ο ίδιος, για να γίνει ο Τσίπρας πρόεδρος του Συνασπισμού.

 tsipras alavanos

Ο Αλέκος Αλαβάνος έχει παραδεχτεί αρκετές φορές στο παρελθόν πως ήταν λάθος του να πιστέψει στον Αλέξη Τσίπρα και να τον προωθήσει , ενώ μιλώντας στην πανελλήνια συνδιάσκεψη της Λαϊκής Ενότητας, που διεξήχθη το Σαββατοκύριακο, υποστήριξε πως η κυβέρνηση Τσίπρα «θα πρέπει να φύγει με πίσσα και πούπουλα».
Κατά την ταπεινή μου γνώμη, ο Αλέκος Αλαβάνος είναι πολύ σκληρός και άδικος με τον εαυτό του.
Προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα, ο Αλέκος Αλαβάνος έκανε μεγάλο καλό στην ελληνική κοινωνία.


Το μεγαλύτερο καλό είναι πως ήρθαν επιτέλους στην κυβέρνηση όλοι αυτοί οι αριστεροί που γκρίνιαζαν τόσα χρόνια και υποστήριζαν πως είναι ανώτεροι και πιο ηθικοί από τους άλλους, αλλά, με το πού έγιναν κυβέρνηση, αποδείχτηκαν εξίσου απατεώνες, ξεπουλημένοι και πεινασμένοι όσο οι προηγούμενοι.
Έκανε καλό ο Αλέκος Αλαβάνος που προώθησε τον Αλέξη Τσίπρα, γιατί ο Τσίπρας και η παρέα του όρμησαν στη μάσα και κάνουν όσα κατηγορούσαν επί χρόνια με λύσσα, επικαλούμενοι μάλιστα τους αγώνες αριστερών και κομμουνιστών περασμένων δεκαετιών, οι οποίοι έδωσαν ακόμα και τη ζωή τους για την πατρίδα, χωρίς να περιμένουν κανένα αντάλλαγμα· η κίνηση του Τσίπρα να ξεκινήσει την πορεία του για το Μνημόνιο από το μνημείο της Καισαριανής είναι η πιο χυδαία κίνηση Έλληνα πρωθυπουργού και φανερώνει πόσο αδίστακτος είναι.
Επίσης, ο Αλέκος Αλαβάνος έσπασε το στερεότυπο που θέλει τους μεγαλύτερους να μην δίνουν χώρο και ευκαιρίες στους νέους· ο Αλαβάνος παραχώρησε ουσιαστικά την θέση του στον νεότατο Αλέξη Τσίπρα.
Βέβαια, ο νέος Αλέξης Τσίπρας αποδείχτηκε μια χαρά γέρος, αφού το πρώτο πράγμα που έκανε ήταν να αντιγράψει με κάθε τρόπο τον Ανδρέα Παπανδρέου και να συμπεριφέρεται σαν παππούλης· πάει λοιπόν και ο μύθος πως οι νέοι είναι αλλιώς, αφού ο Τσίπρας απέδειξε πως ένας νέος μπορεί να είναι πάρα πολύ γέρος.
Το πιο σημαντικό που πρόσφερε στον τόπο ο Αλέκος Αλαβάνος -προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα- ήταν η απόδειξη πως και οι αριστεροί μπορούν να είναι εξίσου σκατάδες με τους δεξιούς.
Η αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα είναι εξίσου σκατένια με την δεξιά κυβέρνηση Σαμαρά.
Προωθώντας τον Τσίπρα που αποδείχτηκε εξίσου σκατάς με τον Σαμαρά, ο Αλέκος Αλαβάνος βοήθησε να υπάρξει εθνική συμφιλίωση, αφού δεξιοί και αριστεροί μπορούν να είναι το ίδιο σκατάδες, οπότε δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν.
Ένα ακόμα καλό που έκανε ο Αλέκος Αλαβάνος -προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα- ήταν να φανεί πως υπάρχουν στην Αριστερά και άνθρωποι που δεν είναι σκατάδες σαν τον Τσίπρα και την παρέα του.
Αυτοί οι άνθρωποι ξεχώρισαν την θέση τους και αποχώρησαν από τον κυβερνητικό ΣΥΡΙΖΑ, αποδεικνύοντας πως υπάρχουν και αριστεροί που, όσα λένε, τα εννοούν.
Ο Αλέκος Αλαβάνος -ηθελημένα ή όχι- έχει προσφέρει μεγάλες υπηρεσίες στον τόπο, προωθώντας τον Αλέξη Τσίπρα.

ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: