ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Η παράνοια της προπαγάνδας υπέρ του "πλαστικού" χρήματος της κατάργησης των μετρητών και της ελευθερίας των πολιτών (vid)

Μια αληθινή παράνοια επικρατεί τον τελευταίο καιρό στην μαζική ενημέρωση όπου όλα τα κανάλια εν χορώ προσπαθούν να πείσουν τον Έλληνα να καταργήσει τα μετρητά, και να χρησιμοποιεί πλαστικό χρήμα, βάζοντας έτσι από μόνος το κεφάλι του στην "γκιλοτίνα" του ολοκληρωτισμού που έρχεται.

Ήδη πολλοί συμπολίτες έχουν επηρεαστεί από την προπαγάνδα των ΜΜΕ και της κυβέρνησης και εκφράζουν θετική άποψη για το ζήτημα της κατάργησης των μετρητών χωρίς να έχουν σκεφτεί ποτέ τις συνέπειες τις οποίες όταν τις καταλάβουν θα είναι πλέον πολύ αργά, καθώς η πόρτα του "κελιού" της "αιώνιας ηλεκτρονικής φυλακής" θα έχει κλείσει και θα έχει πεταχτεί και το "κλειδί".

To παγκόσμιο οικονομικό κατεστημένο προχωρά στην τελική του επίθεση κατά της ανθρώπινης ελευθερίας με πρόσχημα την φοροδιαφυγή και την παράνομη δραστηριότητα: Την κατάργηση των μετρητών και το δικαίωμα του πολίτη να αγοράζει ανώνυμα χωρίς να καταγράφεται και να δημιουργείται αυτόματα το αγοραστικό και άρα το ψυχολογικό του προφίλ με βάση το οποίο,το Σύστημα θα ξέρει εάν αποτελεί κάποιου είδους απειλή γι' αυτό.

Μετρητά σημαίνει ελευθερία επιλογών χωρίς να νιώθει κάποιος ότι παρακολουθείται λόγω αυτών. Μετρητά σημαίνει και έλεγχος στο προσωπικό πορτοφόλι. Έχεις χρήματα αγοράζεις, δεν έχεις δεν παίρνεις τίποτα παρά μόνο τα προς το ζην.

Οι προϋπολογισμοί των οικογενειών ξετινάχθηκαν από τότε που στην ζωή τους πέρασε το "πλαστικό" χρήμα αφού όλοι αγόραζαν με φρενίτιδα πέραν των πραγματικών τους δυνατοτήτων με πίστωση ότι τους έρχονταν κυριολεκτικά στην "κούτρα". Οι άνθρωποι όταν έχουν πίστωση ξεφεύγουν καθώς δεν νιώθουν το φυσικό όριο της έλλειψης πραγματικού φυσικού χρήματος.

Και όμως το παγκόσμιο (και εγχώριο) κατεστημένο προσπαθεί να πείσει τους πολίτες όλων των χωρών ότι η κατάργηση των μετρητών θα είναι κάτι πολύ καλό για αυτούς, και ότι θα τους προσφέρει ευημερία!

Οι Financial Times προ μηνός δημοσίευσαν ένα ανώνυμο άρθρο(!) το οποίο κάνει έκκληση για την κατάργηση των μετρητών, προκειμένου να δοθεί στις κεντρικές τράπεζες και τις κυβερνήσεις περισσότερη εξουσία! Το άρθρο είχε μεταφραστεί από το καταπληκτικό ιστολόγιο redskywarning.blogspot.gr

Με τίτλο «Η περίπτωση σχετικά με την συνταξιοδότηση άλλου ενός βάρβαρου λειψάνου», (The case for retiring another “barbarous relic”), το άρθρο επικρίνει το γεγονός ότι οι άνθρωποι αποθηκεύουν μετρητά σε αναμονή μιας άλλης οικονομικής κατάρρευσης, ένας παράγοντας, όπως λέει το άρθρο, ο οποίος προκαλεί «πολλή στρέβλωση στο οικονομικό σύστημα».

«Η ύπαρξη των μετρητών - ένας τίτλος στον κομιστή με μηδενικό επιτόκιο - περιορίζει την ικανότητα των κεντρικών τραπεζών να προωθήσουν μια ύφεση της οικονομίας. Η ανησυχία είναι ότι οι άνθρωποι θα αλλάξουν τις καταθέσεις τους σε μετρητά, αν η κεντρική τράπεζα κινήσει τα ποσοστά σε αρνητικό έδαφος».

Διαμαρτυρόμενος ότι τα μετρητά δεν μπορούν να παρακολουθούνται και να εντοπίζονται, ο αρθρογράφος υποστηρίζει ότι η κατάργησή τους θα «κάνει τη ζωή ευκολότερη στην προσπάθεια που κάνει η κάθε κυβέρνηση να εξαλείψει την παραοικονομία»!

Η κατάργηση των μετρητών θα δώσει επίσης στις κυβερνήσεις μεγαλύτερη εξουσία για την άρση των φόρων απευθείας από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των ανθρώπων, σημειώνοντας πως «ο φόρος προστιθέμενης αξίας, για παράδειγμα, θα μπορούσε να επιβληθεί αυτόματα - και να επιστρέφεται - σε πραγματικό χρόνο σχετικά με τις συναλλαγές μεταξύ τραπεζικών λογαριασμών».

Ο αρθρογράφος κάνει έκκληση επίσης για την «τιμωρία ανθρώπων που χρησιμοποιούν μετρητά», με το να αναγκαστούν να «πληρώνουν οι χρήστες για το προνόμιο της ανωνυμίας», ώστε να «εξακολουθούν να επηρεάζονται από τη νομισματική πολιτική»!

Το άρθρο απηχεί ένα επιχείρημα που προέβαλε ο Kenneth Rogoff, ο εβραϊκής καταγωγής Αμερικάνος οικονομολόγος και πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο οποίος ζήτησε τα υψηλής ονομαστικής αξίας χαρτονομίσματα όπως των 100 € και των 500 € να καταργηθούν.

Ας σημειωθεί ότι ο Rogoff παρευρέθηκε σε μια συνάντηση στο Λονδίνο νωρίτερα αυτό το χρόνο όπου συναντήθηκε με εκπροσώπους από την Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ (Federal Reserve), την ΕΚΤ, καθώς και συμμετέχοντες από τις ελβετικές και τις κεντρικές τράπεζες της Δανίας. Το ζήτημα της απαγόρευσης των μετρητών ήταν στην πρώτη γραμμή της ατζέντας.

Πέρυσι, ο Rogoff ζήτησε επίσης «την εξάλειψη του φυσικού νομίσματος» για να σταματήσει η "φοροδιαφυγής και η παράνομη δραστηριότητα", καθώς και το να προλαμβάνονται οι άνθρωποι από το να αποσύρουν χρήματα, όταν τα επιτόκια είναι κοντά στο μηδέν!

Η ατζέντα για την απαγόρευση των μετρητών συζητήθηκε επίσηςστην φετινή συνεδρίαση της μυστικοπαθούς Λέσχης Bilderberg, στην οποία παραβρέθηκε ο Martin Wolf, ο εβραϊκής καταγωγής Βρετανός επικεφαλής σχολιαστής των Financial Times.

Ο πρώην οικονομολόγος της Τράπεζας της Αγγλίας Jim Leaviss έγραψε ένα άρθρο για την London Telegraph νωρίτερα αυτό το έτος στο οποίο έλεγε πως μια κοινωνία χωρίς μετρητά θα μπορούσε να επιτευχθεί μόνο εάν «αναγκάζονταν όλοι να ξοδέψουν μόνο με ηλεκτρονικά μέσα από ένα λογαριασμό που θα ανήκε σε μια κρατική τράπεζα», η οποία θα πρέπει να «παρακολουθείται ή ακόμα και ελέγχεται άμεσα από την κυβέρνηση».

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι τράπεζες αντιμετωπίζουν την απόσυρση των μετρητών σε ποσότητες τόσο χαμηλές όσο £ 5000 ως «ύποπτη δραστηριότητα», ενώ στη Γαλλία, στους πολίτες θα απαγορευτεί να πραγματοποιούν πληρωμές σε μετρητά πάνω από  1000 €. Η ανάκληση και η κατάθεση μετρητών ποσού 1.000 € θα υπόκειται επίσης σε έλεγχο ταυτότητας.

«Δεν υπάρχει πιο διαβόητη οικονομική πολιτική κατά της ελευθερίας που μπορεί να φανταστεί κανείς από το να απαγορευτούν τα μετρητά», γράφει ο Michael Krieger.

«Φυσικά, αν ξαφνικά "τελειώσουν" τα μετρητά, θα υπάρξει αύξηση της ζήτησης για χρυσό και ασήμι, των οποίων στη συνέχεια θα απαιτηθεί η απαγόρευση. Στη συνέχεια, ο κύκλος της οικονομικής και χρηματοπιστωτικής τυραννίας θα είναι πλήρης, και το να ξεφύγουμε από αυτή θα είναι σχεδόν αδύνατον».

Έτσι λοιπόν παρουσιάζεται ένα όμορφο περιτύλιγμα κατάργησης της φοροδιαφυγής και της λεγόμενης παράνομης δραστηριοτητας (την παράνομη δραστηριότητα των επικεφαλής του Συστήματος ποιος θα την ελέγχει;) για να πεισθούν οι πολίτες ότι είναι ώρα να εγκαταλείψουν την ελευθερία τους και να ενδυθούν όλοι τις "στολές" επί εποχής Μάο, και να συμμετάσχουν οικειοθελώς στο μυθιστόρημα του Τζορτζ Όργουελ το "1984", όπου όλα παρακολουθούνται και όλα κατευθύνονται, αλλά κυρίως όλα απαγορεύονται.

Και καλό θα είναι να μας απαντήσει το Σύστημα και οι ντόπιοι εκφραστές του που επιθυμούν την κατάργηση των μετρητών (ήδη πολλοί Έλληνες πολιτικοί το έχουν ζητήσει) τα παρακάτω ερωτήματα.

Εάν κάποτε για λόγους "οικονομικής κρίσης" ή γιατί έτσι θέλουν, οι τράπεζες επιβάλλουν αρνητικά επιτόκια, πως ο πολίτης θα μπορεί να εξασαφαλίσει τα χρήματά του και την αγοραστική του δύναμη;

Επίσης πολλοί άνθρωποι δεν είναι ικανοί να πληρώσουν άμεσα όλο τον φόρο που αυθαίρετα τους αναλογεί, καθώς το κράτος τον αυξάνει κατά την επιθυμία του,προτιμώντας να πληρώσουν για την συντήρηση της οικογένειάς τους και την δική τους. Όμως με το ηλεκτρονικό χρήμα το κράτος θα παίρνει απευθείας όλα τα χρωστούμενα αφήνοντας τους πολίτες να επιβιώσουν με...ηλεκτρονικό αέρα κοπανιστό.

Εάν βάσει ψυχολογικού και αγοραστικού προφίλ το Σύστημα κρίνει κάποιον επικίνδυνο λόγω ιδεών και απήχησης σε κοινωνικές ομάδες, και πέραν της φυσικής του καταδίωξης ("τυχαία" περιστατικά βίας εναντίον του φυσικού προσώπου από "τυχαίους" κακοποιούς, που τον περιμένουν με ρόπαλα κοντά στο σπίτι του γιατί δεν είναι αρεστός σε κάποιους) που μπορεί να υποστεί, ποιος εξασφαλίζει τα χρήματα του εν λόγω υποκειμένου από ηλεκτρονική "εξαφάνιση";

Ότι παύσει να υπάρχει ηλεκτρονικά,απλά δεν υπάρχει. Δεν θα υπάρχει χαρτί που να αποδεικνύει ότι είχατε μισθοδοσία, ή ότι είχατε...τόσες "ηλεκτρονικές πιστωτικές μονάδες" στον λογαρισμό σας. Αυτό θα μπορούσε να γίνει ακόμα και από χάκερς, αλλά στην περίπτωση του κρατικού μηχανισμού απλά θα μπορούσε να "εξαφανίσει" ηλεκτρονικά έναν άνθρωπο για όποιον λόγο θα επέλεγε το "βαθύ κράτος" (το οποίο ηλεκτρονικά θα γίνει ακόμα πιο ανεξέλγκτο σε κάθε χώρα και όχι μόνο στην Ελλάδα).

Με το ίδιο σκεπτικό, άνθρωποι φίλα προσκείμενοι και δουλικοί στο Σύστημα, ποιος θα εμποδίζει την αθρόα "εμφάνιση" ηλεκτρονικού χρήματος στο "πορτοφόλι" τους για τις "υπηρεσίες" που προσφέρουν, αφου κανείς δεν θα μπορεί να το ελέγξει εάν το Σύστημα δεν το επιθυμεί. Δηλαδή, θα υπάρχει πάλι "μαύρο" χρήμα αλλά ηλεκτρονικό αυτή τη φορά και το κυριότερο προσβάσιμο μόνο στους αρεστούς και σε αυτούς που εργάζονται πιστά για το "βαθύ κράτος".

Οι Ρωμαίοι είχαν ένα (από τα πολλά) σοβαρό ρητό.«Verba volant, scripta manent» όπου στην ελληνική γλώσσα αποδίδεται ως "τα λόγια πετούν, τα γραπτά μένουν", αντί για λόγια θα έχουμε τις ηλεκτρονικές "αερολογίες". Όταν καταργηθεί το χαρτί, η απόδειξη για το τί είμαστε και τι διαθέτουμε θα εναπόκειται στο κράτο όχι σε μας. Η σχέση θα γίνει μονόδρομη και θα παύσει να είναι αμφίδρομη.

Μόνο στην Ελλάδα υπάρχουν 1.500.000 άνεργοι οι οποίοι ζουν από τους γονείς τους και δουλειές του ποδαριού, οι οποίες τους αποδίδουν κάποια "μαύρα" μεροκάμματα για την επιβίωσή τους, που σίγουρα δεν είναι η πηγή της κατάρρευσης της ελληνική οικονομίας, και ας προσπαθούν τα εγχώρια ΜΜΕ να εξισώσουν τον μικρό φοροφυγά του 50άρικου, με αυτόν των εκατομμυρίων ευρώ.

Αλλιώς τότε δεν υπάρχει ανάγκη να έχουμε πταισματοδικεία και πταίσματα, όλα θα γίνονταν κακουργοδικεία και τα πταίσματα θα εξισώνονταν με κακούργημα.

Σε μια αχρήματη κοινωνία ακόμα και η δουλειά θα μπορούσε να γίνει μέσο πίεσης. Συμμορφώνεσαι δια παντός με τους "κανόνες", και ζεις, ή αντιδράς και μπαίνεις στο περιθώριο μην μπορώντας να επιβιώσεις πλέον ούτε βιολογικά.

Ας πάμε στα ιατρικά δεδομένα: Σωστά αντιδρούν οι γιατροί. Πρέπει να γνωρίζει όλος ο πλανήτης τα ιατρικά μας προβλήματα; Εάν κάποιος πάει ψυχολόγο, πρέπει να το μάθει ο εργοδότης του; Γιατί θα το μάθει.

Πρέπει κάποιος να πηγαίνει για συνέντευξη σε δουλειά και εκ των προτέρων να γνωρίζουν (νόμιμα-παράνομα ποσώς έχει σημασία) τι προβλήματα υγείας αντιμετωπίζει και να του δίνουν τα "παπούτσια στο χέρι"; Τι θα λένε τότε τα ΜΜΕ "μα υπάρχει προστασία προσωπικών δεδομένων"; Ε και; Όποιος το μάθει δεν θα το πει, απλά θα το χρησιμοποιήσει δυσμενώς για τον υπο εξέταση υποψήφιο.

Πρέπει όλος ο πλανήτης να μαθαίνει τις σεξουαλικές προτιμήσεις καθενός; Πως την βρίσκει με την γυναίκα του, η με "παράνομο" δεσμό (αφού θα καταγράφονται ακόμα και οι αγορές σε καταστήματα ερωτικών ειδών, διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχεία κλπ);

Θα γίνουν όλοι άμεσα εκβιάσιμοι στα μάτια του κάθε τυχαίου υπαλλήλου του ΥΠΟΙΚ ή των τραπεζών ή και της ίδιας της εκάστοτε κυβέρνησης που απλά ενοχλείται από την εναντίον της (νόμιμη) δράση από κάποιους πολίτες, και θα ήθελε να μπορεί να τους "ξεφορτωθεί"-ξεφτιλίσει-καταστρέψει την δημόσια εικόνα τους, με όσο γίνεται πιο εύκολο και πλήρη τρόπο;

Με το πάτημα ενός κουμπιού, θα "λασπώνεται" ο οποιοσδήποτε ενοχλητικός, γιατί απλούστατα επιλεκτικά θα παραδίδεται στην δημόσια χλεύη, διότι όλοι πάντα έχουν κάτι να κρύψουν ή δεν θέλουν να μαθευτεί, αυτός άλλωστε είναι και ο ορισμός της ιδιωτικότητας-ατομικότητας.


Τι θα γίνει όταν όλοι θα ζουν με πλαστικό χρήμα και θα ξεκινήσουν τα ίδια πάλι ΜΜΕ να διαφημίζουν τον μόνο τρόπο για να μην χαθεί ποτέ, που θα είναι να ενσωματωθεί στα  χέρια των πολιτών; Και τι θα κάνουν τότε οι πολίτες; Για την διευκόλυνσή τους θα τρέξουν να "σφραγιστούν" σαν τα κοτόπουλα με έναν άκρως προσβλητικό τρόπο;


Είναι ανησυχητικό να εμπιστευθεί κάποιος απόλυτα την ίδια του την ζωή σε ένα Σύστημα που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι δεν έχει καλές προθέσεις, και στο μέλλον μόλις πάρει την εξουσία μπορεί να γίνουν πολύ, πολύ χειρότερες, τόσο που ο Μεσαίωνας να φαντάζει σαν...περίπατος σε παιδική χαρά.

Ένα τέτοιο Σύστημα πολύ εύκολα μπορεί να γίνει παγκόσμιο,συγκεντρωτικό και τυρρανικό. Εύκολα μπορεί να φέρει έναν ηγεμόνα στην απόλυτη εξουσία αφού θα ελέγχει κυριολεκτικά τα πάντα. Τώρα αν αυτός θα λέγεται Αντίχριστος, Αυτοκράτορας,Δικτάτορας,ή οι φίλοι του θα τον λένε...Μπίλι, είναι θέμα οπτικής γωνίας και πεποιθήσεων του καθενός, το αποτέλεσμα όμως θα είναι το ίδιο, η απόλυτη άνευ όρων σκλαβιά.








ΠΗΓΗ

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Ο ΝΑΟΣ ΤΟΥ ΕΠΙΚΟΥΡΕΙΟΥ ΑΠΟΛΛΩΝΟΣ ΚΛΕΙΣΤΟΣ ΚΑΙ Ο ΑΙ ΝΙΚΟΛΑΣ...ΕΣΠΑ 3900000 ΕΥΡΩ !!!!!!

ΥΠΟΚΡΙΣΙΑ

ΤΟΥ ΜΑΚΗ ΝΟΔΑΡΟΥ

Στην Ηλεία του πολιτισμού , του τουρισμού , της διαφάνειας και των μεγάλων πολιτικών προσώπων ένα αρχαίο μνημείο διεθνούς φήμης , έχει μικρότερη αξία από μια εκκλησία…

Και αν αυτή η εκκλησία βρίσκεται στην εκλογική περιφέρεια ενός πολιτικού προσώπου που τυγχάνει να είναι και σε  υπουργική θέση  , τότε στάχτη να γίνει ο αρχαίος ναός !  Καθώς προέχουν  οι ψήφοι των πιστών και η έξωθεν καλή μαρτυρία του καλού χριστιανού πολιτικού που φροντίζει το δικό του ποίμνιο και της παντοδύναμης εκκλησίας .  

Αναφέρομαι στην απαξίωση του αρχαίου Ναού του Επικούρειου Απόλλωνα στην ορεινή Ανδρίτσαινα . Του αρχαίου Ναού που παραμένει επί χρόνια σκεπασμένος με μια τέντα προκειμένου να προστατευτεί . Του αρχαίου Ναού που αν και διεθνούς φήμης και μεγάλης αρχαιολογικής σημασίας , κανένας πολιτικός της Ηλείας δεν φρόντισε να τον απαλλάξει από την τέντα και να τον παραδώσει στους χιλιάδες κάθε χρόνο επισκέπτες απ όλο τον κόσμο , προωθώντας η εγκρίνοντας τα σχετικά κονδύλια για την προστασία και την αποκατάστασή του.

Χθες μάθαμε ότι ο Επικούρειος Απόλλωνας  θα παραμείνει κλειστός μέχρι νεοτέρας λόγω έλλειψης προσωπικού για την φύλαξή του. Όπως έγινε γνωστό ο αρχαίος ναός είναι ανοιχτός για το κοινό μόνο από Δευτέρα έως Παρασκευή και τις πρωινές ώρες. Απογεύματα καθώς και Σαββατοκύριακα θα παραμένει κλειστός. Ήδη ο Εμπορικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Ανδρίτσαινας καθώς και η Τοπική Κοινότητα Ανδρίτσαινας έχουν ξεσηκωθεί και ετοιμάζουν κινητοποιήσεις…

Και όμως πριν από καιρό ο τότε αναπληρωτής υπουργός Παιδείας – Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού Ηλείος πολιτικός Κώστας Τζαβάρας, ξεπερνώντας κάθε όριο προκλητικότητας ξόδευσε   εκατομμύρια ευρώ από τα ταμεία του κράτους και της ΕΕ στο όνομα της αποκατάστασης μιας εκκλησίας που βρίσκεται στην εκλογική του περιφέρεια στον Πύργο της Ηλείας.

Θα μπορούσε τότε ο κ. Τζαβάρας να μεταφέρει με τον ίδιο τρόπο από το ΕΣΠΑ ανάλογο σημαντικό κονδύλι για την αποκατάσταση του Επικούρειου Απόλλωνα ; Προφανώς θα μπορούσε , λέει η απλή λογική αν κρίνουμε από τον τρόπο και την αμεσότητας χρηματοδότησης της εκκλησίας στην εκλογική του περιφέρεια στον Πύργο Ηλείας .

Οπως είχα αποκαλύψει στο περιοδικό HOT DOC Με κινήσεις «αστραπή» και μέσα σε διάστημα μόλις τεσσάρων μηνών ο Ηλείος πολιτικός με τις αποφάσεις του  , χαρακτήρισε ως «νεώτερο μνημείο» την  εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πύργο Ηλείας και στην συνέχεια ενέταξε την χρηματοδότηση για την αποκατάστασή της στο ΕΣΠΑ ! και μάλιστα στο πρόγραμμα «Επιχειρηματικότητας – Ανταγωνιστικότητας» με 3.900.000 ευρώ ! προκαλώντας εντονότατες αντιδράσεις στους αρχαιολόγους και σε πολιτικό επίπεδο .

Η εκκλησία του Αγίου Νικολάου στον Πύργο Ηλείας επισκευάζεται … Την ίδια ώρα αρκετά χιλιόμετρα μακριά ένας αρχαίος ναός διεθνούς φήμης αυτός του Επικούρειου Απόλλωνα , απαξιώνεται και κινδυνεύει να βάλει λουκέτο …

Υπάρχει άραγε κάποιος σε αυτόν τον νομό , επιτέλους να αντιδράσει , να διαμαρτυρηθεί, να παραιτηθεί, να καταγγείλει  και να πει τα πράγματα με το όνομά του για την σημερινή κατάντια της περιοχής ;

 ΠΗΓΗ

ΨΗΦΟΦΟΡΕ ΠΕΣ ΑΛΕΥΡΙ...



Η ψήφος σου σε γυρεύει!
     Και δεν θάβρεις και περίπτερο ν' αγοράσεις τσιγάρο να παν' τα φαρμάκια παρακάτω.
     Τα κλεισε η ''πρώτη φορά προς τα ΄κεί'' , τα κατάργησε με το Πολυνομοσχέδιο, προς όφελος των σούπερ μάρκετ, που αν είναι μάλιστα  ''ευρωπαϊκών''  συμφερόντων ακόμα καλύτερα!
     Θα πληρώσεις την
ηλιθιότητά σου πολύ ακριβά,
     ..με εξοντωτικούς φόρους, με την υγεία σου, με την περιουσία σου, με τα παιδιά σου μετανάστες ή άνεργους να περιμένουν το δικό σου χαρτζιλίκι.

     Κι εσύ  ''επαναστάτη''  της αποχής και του καναπέ, θα πληρώσεις πολύ ακριβά την ψήφο των άλλων.
     Θα πληρώσεις την γελοία σου αφέλεια να πιστεύεις τους καναλάρχες όταν σου έλεγαν πως το σύστημα τρέμει(!) την αποχή, και πώς τάχα αν η αποχή φτάσει πάνω από ένα ορισμένο ποσοστό, βάσει Συντάγματος(!!) οι εκλογές θα θεωρούνταν άκυρες(!!!).
     Ποιό Σύνταγμα; Τί Σύνταγμα;
     Αυτοί το Σύνταγμα τόχουν για να σκουπίζουν τον κ@λο τους.
     Πίστεψες εσύ, ότι θα ακύρωναν κάποιες εκλογές; Είσαι τόσο γελοία αφελής, ή σκέτα γελοίος;

     Όσο για τ' άλλα τα εμπριμέ πως εσύ δεν θα τους νομιμοποιήσεις τάχα με την συμμετοχή σου, να πας να τα πείς όταν θα σου στέλνουν τα ραβασάκια της εφορίας, τα κατασχετήρια του μισθού σου, την κατάσχεση του σπιτιού σου.
     Να πας να τους πεις ότι ''ξερετε, εγώ δεν σας νομιμοποίησα μα την συμμετοχή μου, και άρα δεν θα μου κόψετε τον μισθό, δεν θα μου κατάσχετε το σπίτι''! 
     Γελοιότητες, ηλιθιότητες και αφέλειες που παρασέρνουν όλους μας στον όλεθρο.

     Τράβα τώρα ψηφοφόρε να διαμαρτυρηθείς (πού άραγε;),
     ..που ως τις 15 Οκτωβρίου θα σου γ@μήσουν την ζωή  ''μ' έναν νόμο, μ' ένα άρθρο''!
     Η ζωή εν τάφω μ' ένα άρθρο! Κάνει και ομοιοκαταληξία! 

     ''Ψηφίστε ζώα!'' που έλεγε κάποτε και ο καινούργιος σχιζοφρενής που βάλατε στην Βουλή. 
     Αυτόν άραγε γιατί τον βάλατε στην Βουλή;  
     Για να τον επιβραβεύσετε για τις δηλώσεις του μετά το δημοψήφισμα,
     ..πως: '' Όποιος ψήφισε ΟΧΙ είναι αποτυχημένος πεινάλας, ή λυσσασμένο σκυλί, ή λιγούρι που ζηλεύει τους ευπόρους'';
     Δεν σας έφτανε που πήγατε και ψηφίσατε υπέρ των μνημονίων;  Έπρεπε και να αυτογελοιοποιηθείτε κιόλας; 

     Ψηφοφόρε, εικόνα σου είναι η Βουλή και σου μοιάζει.
     Θα το πληρώσεις πολύ ακριβά.
     Και έτσι πρέπει!.. 
     

ΠΗΓΗ

ΑΔΩΝΙΣ: ΜΗΝ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΒΡΑΙΩΝ

Τὸ τυπογραφικὸ τοῦ ἡμερολογίου 2007 τῶν Ἐκδόσεων Γεωργιάδη.


Ὁ ἱστορικὸς Ἄδωνις ΔΕΝ θέλει νὰ ξέρῃ τοὺς ἑβραίους!!!

Διακρίνεται ἡ χειρόγραφη ἐντολὴ τοῦ Ἀδώνιδος Γεωργιάδη «ὄχι ἀναφορὰ στοὺς ἑβραίους»  καὶ οἱ γενόμενες κατόπιν αὐτῆς ἀπὸ ἐμένα «ἀναγκαστικὲς διορθώσεις».

Τὸ παρὸν ἀφιερώνεται στὴν «Νέα Δημοκρατία» καὶ στοὺς ψηφοφόρους του, τοὺς ὁποίους θέτομε πρὸ τῶν εὐθυνῶν των. ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ ΤΟ!

ΠΗΓΗ


ΙΣΛΑΜΙΚΗ ΔΙΑΤΑΓΗ:"ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΙΑΖΟΝΤΑΙ ΑΠΟ 11 ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ"

 Ο Μπαγκντάντι έδωσε εντολή για ομαδικούς βιασμούς γυναικών

Ο αρχηγός και αυτοανακηρυγμένος «χαλίφης» στο Ισλαμικό Κράτος, Αμπού Μπακρ Αλ Μπαγκντάντι, εξέδωσε μια διαταγή σύμφωνα με την οποία οι τζιχαντιστές οφείλουν να βιάζουν «άπιστες» γυναίκες γιατί αυτός είναι ο καλύτερος τρόπος να τις κάνουν μουσουλμάνες.

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στη διαταγή του «χαλίφη», μια γυναίκα γίνεται αυτομάτως μουσουλμάνα εάν βιαστεί από δέκα διαφορετικούς τζιχαντιστές.

Αιχμάλωτες γυναίκες από τη θρησκεία των Γιαζίντι, ή Ασσύριες χριστιανές, έχουν πουληθεί σε σκλαβοπάζαρα τζιχαντιστών για λίγα δολάρια ή ακόμα και για ένα πακέτο τσιγάρα.

Γυναίκες οι οποίες αρνήθηκαν να «ξαπλώσουν» με τζιχαντιστές εκτελέστηκαν από το Ισλαμικό Κράτος για παραδειγματισμό των υπολοίπων.

Αρκετοί ειδικοί πιστεύουν ότι ένα από τα κίνητρα για να ενταχθεί ένας άνδρας στο Ισλαμικό Κράτος είναι και οι γυναίκες που του επιτρέπεται να αιχμαλωτίσει και να βιάσει.

Μια 22χρονη Γιαζίντι, η Νουρ, αποκάλυψε ότι ένας τζιχαντιστής πριν τη βιάσει της έδειξε τη διαταγή του «χαλίφη» του, για να νομιμοποιήσει τη κτηνώδη πράξη του.

«Μου έδειξε τη διαταγή και είπε ότι κάθε αλλόθρησκη αιχμάλωτη θα γίνει μουσουλμάνα εάν το «κάνει» με δέκα τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος».

Στη συνέχεια ο ίδιος την έδωσε στους φίλους του για να τη βιάσουν και αυτοί με τη σειρά τους. Συνολικά 11 τζιχαντιστές πέρασαν πάνω από το κορμί της για να την εξισλαμίσουν.

«Όσοι δεν εξισλαμίζονται, θα σκοτώνουμε τους άνδρες και θα παντρευόμαστε τις γυναίκες. Είναι λάφυρα πολέμου».

Ειδικοί σε θέματα τρομοκρατίας λένε ότι οι βιασμοί γυναικών είναι ένα κίνητρο όχι μόνο να ενταχθούν νέοι άνδρες στο Ισλαμικό Κράτος αλλά και να παραμείνουν σε αυτό, μετά τα πολλά κρούσματα λιποταξιών που έχουν παρατηρηθεί τις τελευταίες ημέρες από τον φόβο των Ρώσων.

Στο περιοδικό Νταμπίγκ του Ισλαμικού Κράτους έχει δημοσιευθεί το ακόλουθο:

«Η υποδούλωση των οικογενειών των απίστων και να παίρνουμε τις γυναίκες τους ως ερωμένες είναι μια ξεκάθαρα εδραιωμένη τακτική από τη Σαρία (Ισλαμικό Νόμο), και όποιος το αρνείται αυτό αρνείται το ίδιο το Κοράνι και τον Προφήτη».

ΠΗΓΗ

Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Αφού οι Ράμπο θα μπαίνουν στα σπίτια, να δούμε ποιου εφοριακού θα στάξει το πρώτο αίμα



Του Στρατή Μαζίδη

Είχα γράψει ξανά ένα αντίστοιχο άρθρο όταν επί Σαμαρά είχε διαρρεύσει στα ΜΜΕ ένα αντίστοιχο σενάριο. Μάλιστα τότε κάποιος αξιωματούχος της εφορίας σχολιάζοντας τον τίτλο μας "περί αίματος" είχε μιλήσει για υπερβολές.

Καταρχήν αφού μιλάμε για Ράμπο τότε με να θυμηθούμε ότι στην αρχική ταινία έσταξε το πρώτο αίμα.

Αλλά να το δούμε και σοβαρά;

Ο κ. Αλεξιάδης ανακοίνωσε ότι θα ζήσουμε στιγμές Γερμανίας όπου ξημερώματα θα μπουκάρουν οι εφοριακοί σε επιχειρήσεις αλλά σπίτια ακόμη φορολογουμένων. Αν διαβάσετε τα ρεπορτάζ θα διαπιστώσετε μια θολούρα καθώς αλλού γίνεται λόγος για περιπτώσεις οφειλών και σε άλλα για φοροδιαφυγή.

Κι αναρωτιέμαι.

Ένας φουκαράς επαγγελματίας με έδρα πλέον το σπίτι του ο οποίος ενώ στεκόταν, εξαιτίας της κρίσης αλλά και της τρομακτικής υπερφορολόγησης βρέθηκε να χρωστά πολλές χιλιάδες ευρώ, είναι πιθανό να ακούσει τα ξημερώτατα το κουδούνι της πόρτας;

ΟΑΕΕ, ΙΚΑ από πιθανό προσωπικό, Εφορία από το πρώτο ευρώ, προκαταβολή φόρου 55% που θα γίνει 75% και θα κατασταλάξει (;) στο 100%, Τέλος Επιτηδεύματος, Αλληλεγγύη κτλ, αθροίζουν ένα πολύ μεγάλο ποσό που αρκετοί αδυνατούν να πληρώσουν ή θέτουν ως προτεραιότητα να ανταποκρίνονται πρωτίστως στις ανάγκες των παιδιών τους.

Τι θα συμβεί με αυτούς που ίσως έχουν και κάπου στο σπίτι μερικά χιλιάρικα για να επιβιώνουν;

Επίσης το φορολογικό καθεστώς είναι τέτοιο στη χώρα ώστε να διώκει την επιχειρηματικότητα και να καθιστά τη φοροδιαφυγή για άλλους ελκυστική και για ορισμένους ακόμη και αναγκαία.

Δε γνωρίζω αν ο κ. Αλεξιάδης πάνω στο θαυμασμό του για κάθε τι γερμανικό αναλογίζεται ορισμένα ζητήματα, προσωπικά όμως αναρωτιέμαι.

Τι θα συμβεί αν σε μια τέτοια περίπτωση "κακού" συμπολίτη μας, του θολώσει το μάτι μέσα στην άγρια νύχτα... Ένα κλικ απόσταση είναι...

ΠΗΓΗ

ΜΙΑ ΥΠΕΡΟΧΗ ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ από την Μηχανή του Χρόνου...

071015 LIBERIA
Η ομολογουμένως ενδιαφέρουσα ιστοσελίδα «Μηχανή του Χρόνου», η οποία συνεχίζει την ενδιαφέρουσα ομώνυμη τηλεοπτική εκπομπή, μας έχει από καιρού εις καιρόν διαφωτίσει με τα θέματα της ότι για όλα τα δεινά της Ελλάδος ευθύνεται η «Χούντα», το «παρακράτος των χουντικών», ο νεοφασισμός, οι δεξιοί «σουμπερίτες», οι ταγματασφαλίτες, με τους «αγνούς» και υπέροχους δημοκράτες αγωνιστές της αριστεράς να είναι τα αιώνια θύματα του «ακροδεξιού τέρατος» που κυβέρνησε επί αιώνες την Ελλάδα. Ωστόσο σήμερα μας ξάφνιασαν ευχάριστα δημοσιεύοντας ένα πραγματικά εξαιρετικά ενδιαφέρον ιστορικό άρθρο, σχετικά με την δουλεία στην Αφρική, θέμα για το οποίο έχουν γραφεί κυριολεκτικά «σημεία και τέρατα» από την αντιρατσιστική βιομηχανία. Εμείς το αναδημοσιεύουμε χωρίς καμία παρέμβαση, τα συμπεράσματα δικά σας…

«O Πολωνός δημοσιογράφος Ρίοτσρντ Καπίνσκι πήρε άδεια τη δεκαετία του ΄60 να παρακολουθήσει τη μετάβαση των αφρικανικών χωρών από την αποικιοκρατία στην ανεξαρτησία. Το 1998 έγραψε ένα συγκλονιστικό βιβλίο με τα ρεπορτάζ του και άγνωστες ιστορίες της Αφρικής, όπου τελικά έμεινε πολλές δεκαετίες. Στο συγκεκριμένο συγκλονιστικό απόσπασμα, περιγράφει πως οι σκλάβοι της Αμερικής δημιούργησαν τη Λιβερία και έγιναν αμέσως αφέντες, δημιουργώντας νέους δούλους, που είχαν το ίδιο χρώμα και την ίδια καταγωγή με αυτούς.   Η εγκατάσταση στη Λιβερία Το 1821, στη Μονρόβια, κατέπλευσε ένα πλοίο με το οποίο έφτασε από την Αμερική ο εκπρόσωπος της American Colonisation Society, Ρόμπερτ Στόκτον. Ο Στόκτον, βάζοντας ένα πιστόλι στον κρόταφο του τοπικού φυλάρχου Πέτερ, τον ανάγκασε να πουλήσει – για έξι μουσκέτα και ένα κασόνι χάντρες – τη γη όπου αυτή η αμερικανική εταιρεία σκόπευε να εγκαταστήσει απελευθερωμένους δούλους (κυρίως από τις φυτείες βαμβακιού της Βιρτζίνια, της Τζόρτζια και του Μέριλαντ). Η εταιρεία του Στόκτον είχε χαρακτήρα φιλελεύθερο και ανθρωπιστικό. Τα στελέχη της θεωρούσαν ότι ο καλύτερος τρόπος να επανορθώσουν για την αδικία της δουλείας ήταν να στείλουν τους πρώην αυτούς δούλους στη γη από την οποία κατάγονταν οι πρόγονοί τους – στην Αφρική. Από τότε, κάθε χρόνο τα πλοία έφερναν από τις ΗΠΑ νέες φουρνιές απελευθερωμένων δούλων, οι οποίοι άρχισαν να εγκαθίστανται στην περιοχή της σημερινής Μονρόβια. Δεν ήταν πολυάριθμη κοινότητα. Όταν το 1947 ανακοινώθηκε η ίδρυση της δημοκρατίας της Λιβερίας, ο πληθυσμός της ήταν έξι χιλιάδες. Και ίσως ποτέ να μην ξεπέρασε τις μερικές χιλιάδες – λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας
071015 LIBERIA2
.   Ο Έντουαρντ Τζέιμς Ρόι

«Γεννημένοι στη σκλαβιά» 

Έντουαρντ Τζέιμς Ρόι, ο πέμπτος πρόεδρος της Λιβερίας, ντυμένος με τα ρούχα των «δυτικών» Η τύχη και η συμπεριφορά αυτών των εποίκων, που ονόμαζαν τους εαυτούς τους Αμερικανολιβεριανούς είναι συναρπαστικές. Χτες ακόμα ήταν μαύροι παρίες, στερημένοι κάθε δικαιώματος δούλοι στις φυτείες των νότιων πολιτειών της Αμερικής. Στην πλειοψηφία τους δεν ήξεραν να διαβάζουν και να γράφουν και δεν είχαν κανένα επάγγελμα. Οι πατεράδες τους πριν από χρόνια αρπάχτηκαν από την Αφρική, μεταφέρθηκαν αλυσοδεμένοι στην Αμερική και εκεί πουλήθηκαν σε παζάρια δούλων. Και τώρα αυτοί, οι απόγονοι εκείνων των δύστυχων και οι ίδιοι μέχρι πρόσφατα δούλοι, βρέθηκαν ξανά ανάμεσα σε αδελφούς με τους οποίους είχαν κοινές ρίζες και το ίδιο χρώμα δέρματος. Με απόφαση των φιλελεύθερων λευκών Αμερικανών μεταφέρθηκαν εδώ και αφέθηκαν στη μοίρα τους, αναγκασμένοι να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους. Πώς να συμπεριφερθούν τώρα; Τι να κάνουν; Ιδού λοιπόν. Σε αντίθεση με τις προσδοκίες των ευεργετών τους, οι νεοφερμένοι δεν φυλάνε τη γη που ξαναβρήκαν και δεν πέφτουν στην αγκαλιά των Αφρικανών. Αυτοί οι Αμερικανολιβεριανοί γνωρίζουν εκ πείρας μόνο έναν τύπο κοινωνίας, τη δουλεία, γιατί αυτός επικρατούσε τότε στις νότιες πολιτείες της Αμερικής. Γι’ αυτό και η πρώτη κίνηση τους μετά την άφιξή τους στην καινούρια γη είναι η δημιουργία μιας παρόμοιας κοινωνίας, μόνο που τώρα αυτοί, οι πρώην δούλοι, θα ήταν τα αφεντικά, ενώ δούλοι θα ήταν οι τοπικές κοινωνίες που βρήκαν εκεί, τις οποίες θα κατακτούσαν. Στη Λιβερία το καθεστώς της δουλείας παρατείνεται από τους ίδιους τους δούλους, οι οποίοι δεν επιθυμούν να γκρεμίσουν το άδικο αυτό σύστημα, αλλά αντιθέτως, θέλουν να το διατηρήσουν, να το αναπτύξουν και να το χρησιμοποιήσουν για δικό τους όφελος. Προφανώς ο ανελεύθερος νους, μολυσμένος από την πείρα της δουλείας, νους «γεννημένος στη σκλαβιά, σκλαβωμένος από τα σπάργανα», δεν μπορεί να σκεφτεί, να φανταστεί έναν κόσμο στον οποίο όλοι θα ήταν ελεύθεροι.  

Οι Αμερικανολιβεριανοί 

Οι σχέσεις μεταξύ των ντόπιων και των νεοφερμένων Αμερικανολιβεριανών από την αρχή διαμορφώνονται εχθρικές, κακές. Πρώτο, οι Αμερικανολιβεριανοί ανακοινώνουν ότι μόνο οι ίδιοι είναι πολίτες της χώρας. Στους υπόλοιπους – δηλαδή στο 99% του πληθυσμού – αρνούνται αυτό το δικαίωμα. Σύμφωνα με τους νόμους που εγκρίνονται, αυτοί είναι μόνο tribesmen, άνθρωποι δίχως κουλτούρα, αγροίκοι, παγανιστές.
Οι νεοφερμένοι από την Αμερική, μην μπορώντας να ξεχωρίσουν από τους ντόπιους από το χρώμα του δέρματος ή το σωματικό τους τύπο, προσπαθούν να υπογραμμίσουν με έναν άλλο τρόπο τη διαφορετικότητα και την ανωτερότητά τους. Στο τρομερά ζεστό και αποπνικτικό κλίμα που επικρατεί στη Λιβερία, οι άντρες, ακόμα και τις καθημερινές, κυκλοφορούν με φράκα και γιλέκα, φορούν μιραμπό και λευκά γάντια. Οι κυρίες συνήθως μένουν στο σπίτι, αλλά, όταν βγαίνουν στο δρόμο, φοράνε σκληρά κρινολίνα, πυκνές περούκες και καπέλα στολισμένα με ψεύτικα λουλούδια.

Όλη αυτή η υψηλή, πλούσια κοινωνία μένει σε σπίτια που είναι πιστά αντίγραφα των αρχοντικών και των παλατιών που έχτιζαν για τον εαυτό τους οι ιδιοκτήτες φυτειών στο νότο της Αμερικής. Επιπλέον, οι Αμερικανολιβεριανοί κλείνονται στον δικό τους θρησκευτικό κόσμο, απρόσιτο για τους ντόπιους Αφρικανούς. Είναι ένθερμοι βαπτιστές και μεθοδιστές. Στην καινούρια γη χτίζουν τις λιτές εκκλησίες τους. Εκεί περνούν την ελεύθερη ώρα τους άδοντας θρησκευτικούς ύμνους και ακούγονταν περιστασιακά κηρύγματα. Με τον καιρό, αυτοί οι ναοί θα γίνουν τόποι κοινωνικών συγκεντρώσεων, ένα είδος κλειστών λεσχών. Όλη αυτή η υψηλή, πλούσια κοινωνία μένει σε σπίτια που είναι πιστά αντίγραφα των αρχοντικών και των παλατιών που έχτιζαν για τον εαυτό τους οι ιδιοκτήτες φυτειών στο νότο της Αμερικής....

Το Λιβεριανό απαρτχάιντ

 Ήδη από τα μέσα του 19ου αιώνα, πολύ καιρό πριν οι λευκοί εφαρμόσουν το απαρτχάιντ στη Νότιο Αφρική, το σύστημα αυτό το είχαν επινοήσει και εφαρμόσει οι απόγονοι των μαύρων δούλων, οι άρχοντες της Λιβερίας. Στον μικρό, υποκριτικό κόσμο της Μονρόβια γίνονται τα πάντα ώστε να «ξέρουν οι αγροίκοι ποια είναι η θέση τους». Απαγορεύεται ο γάμος μεταξύ ντόπιων και Αμερικανολιβεριανών και η κυβέρνηση ορίζει στην καθεμία απ’ τις φυλές το έδαφος που επιτρέπεται να ζει. Στα μέρη όπου εκδηλώνονται ανταρσίες και κινήσεις αντίστασης, εξαπολύονται εκστρατείες αντιποίνων και οι εξεγερμένοι σφάζονται επιτόπου ή φυλακίζονται και τα χωριά τους καταστρέφονται. Αυτοί οι τοπικοί πόλεμοι εξυπηρετούν κι εδώ έναν μόνο σκοπό – την αρπαγή δούλων. Γιατί οι Αμερικανολιβεριανοί χρειάζονται εργατικά χέρια. Όσους δεν απασχολούν οι ίδιοι, τους πουλάνε σε άλλες αποικίες. Στα τέλη της δεύτερης δεκαετίας του 20ου αιώνα, ο παγκόσμιος Τύπος αποκαλύπτει αυτές τις μεθόδους που επίσημα εφάρμοζε η κυβέρνηση της Λιβερίας. Επεμβαίνει η Κοινωνία των Εθνών. Υπό την πίεση της, ο τότε πρόεδρος Τσαρλς Κινγκ αναγκάζεται σε υποχώρηση. Όμως αυτή η πρακτική, αν και σιωπηρά, θα εξακολουθήσει να εφαρμόζεται».

Απόσπασμα από το βιβλίο «Έβενος, το χρώμα της Αφρικής». (εκδόσεις Mεταίχμιο)... 

ΠΗΓΗ