ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 3 Ιουλίου 2015

ΑΡΝΙΕΜΑΙ


Γράφει ο Καννελάκης Κώστας

Ετούτες οι ημέρες που η χώρα μας περνά είναι πονηρές. Είναι όμως και πολύ επικίνδυνες για την ίδια την πατρίδα. Βρέθηκαν πρόθυμοι πολλοί να τρέξουν για να υπηρετήσουν τις βουλές αρχόντων και «αρχόντων». Κι όλοι τώρα θυμήθηκαν να πούνε τι ζει η χώρα, ποια είναι τα προβλήματά της που τόσο καιρό τα έκρυβαν από τα μάτια όλων.

Κοιτώντας, λοιπόν, όλους εσάς που τώρα θυμηθήκατε τον λαό, σας λέω:

Αρνούμαι να γίνω υποχείριο της πολιτικής τους ανικανότητας.
Αρνούμαι να στηρίξω τα ψέματα που εκστομίσατε και να σας δώσω το δικαίωμα να τα επαναλάβετε.
Αρνούμαι να γίνω υποστύλωμα του ανύπαρκτου σχεδίου σας για την διακυβέρνηση της χώρας.
Αρνούμαι να στηρίξω τον εθνομηδενισμό σας που επιχειρεί να εκμεταλλευτεί την δική μου αγάπη για την πατρίδα που εσείς ποτέ δεν ασπαστήκατε.
Αρνούμαι να τοποθετήσω ως οδοφράγματα υπεράσπισής σας τα ιερά και τα όσια, τα σύμβολα και τις ιδέες που εσείς αρνείστε και πάντα πολεμήσατε με όλες σας τις δυνάμεις.
Αρνούμαι να γίνω μέρος των κινδύνων που εσείς χωρίς δεύτερη σκέψη εισάγετε στον τόπο μου.
Αρνούμαι να είμαι εκείνος που θα σας δώσει δύναμη για να διασωθείτε από την καταστροφή που προκαλούν οι δικές σας πράξεις και οι δικές σας παραλείψεις.
Αρνούμαι να γίνω στρατιώτης σε έναν στρατό που ο αρχιστράτηγός του δεν έχει όραμα, δεν έχει σχέδιο και δεν ξέρει όχι μόνο πώς να πολεμήσει, αλλά δεν ξέρει και τι θα κάνει με τη νίκη που ο δικός μου αγώνας θα του προσφέρει.
Αρνούμαι να γίνω εμπόρευμα πατριδοκάπηλων.
Αρνούμαι να γίνω το θεμέλιο του δικού τους φασισμού.
Αρνούμαι να αγοράσω από το φορτίο τρόμου που περιφέρουν εκείνοι που πάντα ζούσαν από αυτό. 
Αρνούμαι να στηρίξω εκείνους που χλευάζουν την λογική και διχάζουν έναν ολόκληρο λαό για να καλύψουν τα δικά τους εγκληματικά λάθη απέναντι στον ίδιο τον λαό και την πατρίδα που «εφηύραν» σαν έσχατη λύση της προσωπικής τους διάσωσης.
Αρνούμαι να δώσω δύναμη σε εκείνους που «ανέμελα» οδηγούν στα χειρότερα χωρίς να εμφανίζουν τα (ανύπαρκτα) σχέδιά τους.

Αρνούμαι, όμως, κι εκείνους που τρέχουν να δηλώσουν υποταγή στους εκβιαστές και τους δημίους τους.
Αρνούμαι να ενταχτώ σε εκείνους που προτιμάνε να είναι δούλοι παρά ελεύθεροι.
Αρνούμαι να σταθώ δίπλα σε ανθρώπους που έσκυψαν το κεφάλι και υπηρέτησαν το χρήμα και όχι την πατρίδα.
Αρνούμαι να στηρίξω μαζί με εκείνους που καταλήστεψαν την πατρίδα μου και την ξεπούλησαν στους ισχυρούς του πλανήτη.
Αρνούμαι να σταθώ απέναντι στα αδέρφια μου για να υπηρετήσω εκείνους που πάντα ήθελαν να μας έχουν χώρια, ίσως και εχθρούς.
Αρνούμαι να αγωνιστώ για να σώσω εκείνους που με κατέστρεψαν για να πλουτίσουν.
Αρνούμαι να γίνω υπηρέτης εκείνων που έσπειραν τρόμο στη ζωή μου για να στηρίξουν την λάθρα εξουσία τους.
Αρνούμαι να δεχτώ τα συνθήματα εκείνων που με ήθελαν πάντα στο δικό τους «μαντρί».
Αρνούμαι να δώσω άλλοθι στους ψεύτες και τους κλέφτες, που βλέπουν να απομακρύνονται από το ναρκωτικό που τους θρέφει, την εξουσία.
Αρνούμαι να είμαι εκείνος που θα φωνάξει για να στηρίξει το δίκαιο των αδίκων.
Αρνούμαι να αγωνιστώ για να δώσω άλλοθι στους δειλούς που ποτέ δεν αγωνίστηκαν για εμένα.
Αρνούμαι να στηρίξω εκείνους που με θυμούνται μόνο όταν τους συμφέρει.
Αρνούμαι να παλέψω για εκείνους που σε κλειστά (πάντα) γραφεία αποφάσιζαν για εμένα, χωρίς εμένα.
Αρνούμαι να γίνω εκείνος που θα στηρίξει όλους όσους ξεδιάντροπα μου είπαν ότι «μαζί τα φάγαμε»…

Επειδή σέβομαι το νόμο (που αυτοί ποτέ δεν σεβάστηκαν)
Επειδή τιμώ τα ιερά και τα όσια (που αυτοί ποτέ δεν τίμησαν)
Επειδή αγαπώ και υπηρετώ την πατρίδα μου (που αυτοί ποτέ δεν αγάπησαν και ποτέ δεν υπηρέτησαν)
Επειδή πιστεύω σε έναν Θεό (που αυτοί ποτέ δεν αναγνώρισαν)

Γι αυτούς τους λόγους και άλλους τόσους, αρνούμαι να γίνω μέρος της διάσωσής τους και να προδώσω όλα όσα πιστεύω κι αυτοί με την πρώτη ευκαιρία πρόδωσαν.

Απέχω από το να γίνω συμμέτοχος του διχασμού που με την προπαγάνδα τους οι επιτήδειοι προσπαθούν να επιβάλουν, για να κρύψουν τα δικά τους εγκλήματα εις βάρος όλων μας.
Απέχω γιατί δεν δέχομαι την δόλια επιλογή που μου προσφέρουν, να επιλέξω και να σφραγίσω ο ίδιος τον τρόπο που αυτοί και οι όμοιοί τους θα με δολοφονήσουν.
Απέχω από όλα όσα όλοι ετούτοι οι ανίκανοι, οι ψεύτες και επικίνδυνοι λένε για να με φοβίσουν.
Απέχω, λοιπόν, για να διαλέξω εγώ τον στρατηγό, τον τόπο και τον χρόνο για την μάχη που θα δώσω για την πατρίδα μου, απέναντι σε αυτούς που σήμερα με ψεύτικα λόγια θέλουν να με βάλουν απέναντί της.
Απέχω για να θυμίσω όλα τους τα εγκλήματα σε βάρος της πατρίδας μου.
Απέχω για να θυμίσω όλες τους τις ύβρεις στα όσα πιστεύω.
Απέχω επειδή νοιάζομαι για την πατρίδα μου και όχι για την παρτίδα τους. 
Απέχω για να τους πω ότι δεν τους ανήκω…
Απέχω για να τους φωνάξω ότι η πατρίδα μου δεν είναι εμπόρευμα στον πάγκο κανενός...



ΠΗΓΗ

ΑΚΟΥ ΠΥΡΡΟ !!!!



Διάβασα το… παράπονό σου, ότι “μου είπανε ότι είμαι Αλβανός και δεν έχω το δικαίωμα να μιλάω“. Απ’ όπου κι αν είσαι έχεις δικαίωμα να μιλάς κι όποιος επιχειρήσει να σου το στερήσει είναι απλά ρατσιστής (δηλαδή βλάκας). Με άγγιξαν τα λόγια σου… Είπες: “Εγώ πράγματι μεγάλωσα στην Αλβανία. Κι επειδή έζησα ό,τι γινόταν εκεί, αρνούμαι την αλβανοποίηση στην οποία οδηγείται η ελληνική κοινωνία.

Αρνούμαι τα παιδιά μας να στέκονται σε ουρές για 1 κιλό τυρί, ή 10 αυγά, ή 60 γραμμάρια κιμά (αμφιβόλου προελεύσεως) κάθε μήνα, με ένα κουπόνι στο χέρι όπως στάθηκα εγώ. Αρνούμαι να μεγαλώσουν με έναν Χότζα πάνω απ’ το κεφάλι τους και τον φόβο στην ψυχή τους. Επειδή ευτυχώς οι περισσότεροι από εσάς που με βρίζετε για προδοσίες και άλλου τέτοιου είδους ακρότητες, δεν το έχετε ζήσει, ελπίζω να το φαντάζεστε αλλά, να μην το ζήσετε ποτέ“.

Άκου Πύρρο. Εγώ μεγάλωσα στην Αθήνα. Είμαι λίγο μεγαλύτερος (έξι χρόνια) από σένα και Χότζα δεν έζησα. Επειδή προέρχομαι από οικογένεια αγωνιστών, με τον παππού μου εξόριστο και τον πατέρα μου να παλεύει για τα δικαιώματα του εργάτη, φόβο δεν νιώσαμε στο σπίτι μας.

Άκου Πύρρο. Εγώ μεγάλωσα πηγαίνοντας στο Μινιόν τα Χριστούγεννα. Εσύ δεν το πρόλαβες. Οι περισσότερες από τις μεγάλες ελληνικές επιχειρήσεις έκλεισαν, προκειμένου να έρθουν ξένοι καπιταλιστές να εκμεταλλευτούν τον κόσμο της εργασίας. Όχι πως έχει διαφορά η εθνικότητα του αφεντικού, γιατί -κανονικά- αφεντικά έχουν μόνο οι σκύλοι.

Άκου Πύρρο. Εγώ τις μόνες ουρές που θυμάμαι ήταν όταν με πήγαινε η μητέρα μου να ψωνίσουμε παπούτσια στα πολυκαταστήματα και στην Ερμού. Από Έλληνες υποδηματοποιούς. Και ρούχα, όμορφα ρούχα. Με κλωστοϋφαντουργία ανεπτυγμένη στη χώρα και εξαγωγές.

Άκου Πύρρο. Είχαμε πάντα άφθονο φαγητό. Μας έστελναν και Θείοι από την Κω, που είχαν τα χωραφάκια τους. Καλά να είναι, τα έχουν ακόμα, αλλά η αγροτιά μας σταμάτησε να παράγει προϊόντα πρώτης ανάγκης, για να βγάζει τρούφες μανιτάρια, που χρειάζονται στα γκουρμέ εστιατόρια της Ευρώπης. Κι έρχονται αυτοί, μέσα από τα λόγια σου, να μας απειλήσουν ότι θα πεινάσουμε.

Άκου Πύρρο. Εγώ μεγάλωσα πηγαίνοντας βόλτα μέχρι τα Ναυπηγεία. Ήταν τρία χρόνια, αφότου έφερες εσύ το χρυσό από τη Βαρκελώνη, που τα έκλεισε ο Αντρέας, το κόμμα του οποίου υπηρετείς.

Άκου Πύρρο. Είχαμε κι εργοστάσιο ζάχαρης, αλλά αναγκαστήκαμε να κάνουμε εισαγωγή από τη Σερβία. Την ίδια Σερβία που βομβάρδιζαν οι Ευρωπαίοι φίλοι μας. Τώρα Πύρρο τη ζάχαρη τη φέρνουμε από τη Γερμανία. Της Μέρκελ.

Άκου Πύρρο. Όταν σηκώθηκες στη Βαρκελώνη και τραγούδησες (άτσαλα, αλλά δεν βαριέσαι, ποιος νοιάζεται) κλαίγοντας τον Εθνικό μας ύμνο, έκλαιγα στην εφημερίδα που δούλευα. Όταν σηκώθηκες στη Βουλή και φώναξες “ναι” στο μνημόνιο, χιλιάδες Έλληνες έκλαψαν. Όχι από περηφάνια Πύρρο, αλλά από καημό, γιατί έχασαν το βιος μιας ζωής, γιατί έκλεισε το μαγαζάκι τους, γιατί τους (ναι Πύρρο, εσύ) καταδίκασες στη φτώχεια.

Άκου Πύρρο. Όταν σου φώναξε ο Ιακώβου “κάτσε κάτω από την μπάρα” ανατρίχιασα. Γίγαντας έμοιαζες στα μάτια μου κι ας μας χωρίζουν αρκετοί πόντοι στο ύψος. Όταν ψέλλιζες “ναι” στο μνημόνιο έμοιαζες (πολιτικά) νάνος κι αναζητούσα τον γίγαντα. Πού ήταν αυτός κρυμμένος, γιατί δεν πετάχτηκε να σε σταματήσει;

Άκου Πύρρο. Είμαι σίγουρος ότι το κλάμα σου στον ΣΚΑΪ ήταν αληθινό. Είμαι σίγουρος ότι φοβάσαι για τα παιδιά σου/μας. Κι εγώ έχω δύο παιδιά. Δεν έχω τη δική σου οικονομική άνεση, αλλά δεν φοβάμαι για το μέλλον τους. Θα τη βρουν την άκρη τους. Γερά να είναι. Φοβάμαι μήπως όταν μεγαλώσουν λυγίσουν, τη στιγμή που θα πρέπει να πουν τα δικά τους ΟΧΙ, να οικοδομήσουν τα δικά τους Πολυτεχνεία, όταν θα σταθούν απέναντι στην εξουσία, να φάνε χημικά στη μούρη.

Άκου Πύρρο. Όταν έγιναν οι Ολυμπιακοί Αγώνες στην Αθήνα, η γυναίκα μου ήταν έγκυος στη μεγάλη μας κόρη. Όταν αργότερα είδαμε μαζί το DVD της τελετής έναρξης, προσπαθούσα να της μάθω (της κόρης μου) ποιοι ήσασταν εσείς με τη Φλόγα.

Της μιλούσα για τα κατορθώματά σας κι αν ακολουθήσει τον δρόμο του αθλητισμού, θα ήμουν περήφανος αν πετύχαινε το 1/1000 όσων εσύ πέτυχες. Αν πάλι θελήσει να ασχοληθεί με την πολιτική θα της πω “τον βλέπεις αυτόν; Κοίτα να μην γίνεις έτσι“.

Άκου Πύρρο. Η πείνα παλεύεται. Αυτή η χώρα, όπως και η Αλβανία, έχει αντέξει. Έχει πολεμήσει, έχει μεγαλουργήσει. Ήταν ενωμένη απέναντι στην πείνα κι αυτή ήταν η πρώτη μεγάλη νίκη του ΕΑΜ. Ότι οργάνωσε τον λαό, ότι περιόρισε το φαινόμενο των θανάτων από την πείνα στην Κατοχή. Και τότε ΟΧΙ είπαμε, Πύρρο. Και δεν ήταν μόνο κομμουνιστές στο ΕΑΜ, Πύρρο. Η πείνα αντέχεται, η υποταγή δεν υποφέρεται.

Αν με ρωτάς αν προτιμώ να πεινάσω, ή να γίνω γιουσουφάκι των Ευρωπαίων, σου λέω με βεβαιότητα ότι θα πεινάσω, αλλά θα τους στείλω στον διάολο. Κι αυτούς κι όσους τους υπηρέτησαν.

Ως αθλητή θα σε τιμώ για πάντα. Μας έκανες να νιώσουμε περήφανοι που είμαστε Έλληνες. Κι όταν χαμογέλαγες την ώρα που σήκωνες τα βάρη, όταν γύριζες αριστερά και δεξιά το κεφάλι, αναρωτιόμουν “πόσα κιλά, Θεέ μου“. Και δεν εννοούσα αυτά που είχες στην μπάρα, αλλά αυτά που κουβαλούσες πάνω σου.

Ως πολιτικό θα σε φτύνω. Γιατί υπέγραψες την καταδίκη όσων σε λάτρεψαν. Και θα αναρωτιέμαι μια ζωή, αν τα… καλαμπαλίκια τα άφησες στο ταπί, ή αν στα έκοψαν οι σύντροφοί σου. Ελπίζω μια φορά στη ζωή σου να αναρωτηθείς αν άξιζε τον κόπο…

Υ.Γ  ΕΣΕΤΑΙ ΗΜΑΡ: 
ΑΚΟΥ ΔΩΣΙΛΟΓΕ ΠΥΡΡΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΝΤΑΞΗ ΣΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΤΙΣ ΨΗΦΟΥΣ ΣΟΥ ΣΤΑ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΣΕ ΦΤΥΝΩ ΣΑΝ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟ ΟΝ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΠΕΘΑΝΕΙΣ.
ΚΑΜΙΑ ΤΙΜΗ ΣΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΜΟΝΟ ΚΡΕΜΑΛΑ
ΜΕ ΑΡΚΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΣΥΜΦΩΝΩ ΑΛΛΑ ΜΕ ΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΗΜΑ ΝΑΙ.

Πέμπτη 2 Ιουλίου 2015

ΠΡΟΔΟΣΙΑ είναι το δημοψήφισμα

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

...Γίνεται με εντολή των Αμερικανών και των Γερμανών.
...Γίνεται, για να σωθούν οι δωσίλογοι και να χρεωθεί ο ίδιος ο λαός την καταστροφή.
...Την καταστροφή τόσο της Ελλάδας όσο και της Ευρώπης.
Η απόλυτη προδοσία των Ελλήνων, εφόσον οι εγκληματίες  βάζουν τον ίδιο τον λαό να πάρει την ευθύνη για το τελικό και καταστροφικό Μνημόνιο, το οποίο έτσι κι αλλιώς θα εφαρμοστεί.
Τρομοκρατούν τον λαό, ώστε να πάρει την ευθύνη τζάμπα γι' αυτά  τα οποία οι προδότες πληρώθηκαν χρυσάφι.
Από την ώρα που αποχώρησε η Ελλάδα από τις διαπραγματεύσεις και η ελληνική κυβέρνηση αποφάσισε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος, η παγκόσμια οικονομία "αιμορραγεί". Μόνον την πρώτη ημέρα τής κρίσης, που προκάλεσε η ελληνική επιλογή, χάθηκαν άπειρα χρήματα ...Πάνω από ένα τρισεκατομμύριο δολάρια χάθηκαν σε όλα τα μήκη και τα πλάτη τού Πλανήτη ...Έπεσαν όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια του κόσμου ...Κοντά στο ψυχολογικό όριο του 2% έπεσε ο Dow-Jones στο κορυφαίο χρηματιστήριο του κόσμου, του οποίου η κεφαλαιοποίηση αγγίζει τα 25 τρις ...25 τρις δολάρια, όταν το σύνολο του γερμανικού ΑΕΠ είναι κοντά στα 2,5 τρις ευρώ και η αναλογία των κορυφαίων νομισμάτων περίπου στο 1 προς ένα ...Πάνω από 3% έχασε το γερμανικό χρηματιστήριο και μαζί μ' αυτό έπιασαν "πάτο" και όλα τα χρηματιστήρια του ευρωπαϊκού Νότου.
Όλα αυτά είναι χρήματα, τα οποία "εξατμίστηκαν" και τα οποία δεν θα αναπληρωθούν ποτέ στις συνθήκες που κυριαρχούν στην παγκόσμια οικονομία ...Μια "αιμορραγία", η οποία όχι απλά δεν τελείωσε, αλλά περιμένουν κάποιοι να ενταθεί, όταν η Ελλάδα δεν θα πληρώσει τη δόση στο ΔΝΤ και όταν υπάρχει μια γεμάτη εβδομάδα αβεβαιότητας μέχρι το περίφημο σε ολόκληρο τον κόσμο δημοψήφισμα.
Πιστεύει κάποιος ότι όλα αυτά τα έκανε ο Τσίπρας, επειδή είναι "μάγκας" και τσαμπουκάς; Πιστεύει κάποιος ότι όλα αυτά τα μεθόδευσε η Λαγκάρντ, η οποία του πέταξε ένα ultimatum και του έδωσε το "άλλοθι" να κάνει την ανάγκη φιλοτιμία και να τολμήσει την έξοδο του "Μεσολογγίου"; Ποιος πιστεύει ότι αυτοί οι δύο άνθρωποι θα "κινούνταν" τόσο ακραία εξαιτίας δικών τους αποφάσεων; Ποιος πιστεύει ότι ο Πλανήτης μπορεί να πληρώσει τρισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας τής αντιπάθειας του Σόιμπλε απέναντι στον Βαρουφάκη;...
...Άρα, δεν είναι έτσι όπως δείχνουν  - ή όπως τα παρουσιάζουν κάποιοι -  τα πράγματα ...Καθόλου έτσι, συγκεκριμένα. Εκ των υστέρων αποδεικνύεται ότι ο Υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ γνώριζε εδώ και αρκετό καιρό για το capital control, το οποίο επιβλήθηκε από τις τράπεζες ...Γνώριζε για το αποτέλεσμα και δεν γνώριζε για το αίτιο; ...Γνώριζε ότι θα χρειαστούμε οπωσδήποτε "γύψο" και δεν γνώριζε ότι θα "σπάζαμε" το πόδι μας; ...Γνώριζε ότι θα έπρεπε να προστατευτούν οι τράπεζες και δεν θα γνώριζε για το δημοψήφισμα, το οποίο προκάλεσε αυτήν την ανάγκη; Άρα, γνώριζαν οι ΗΠΑ.
Άλλωστε, πώς θα ήταν δυνατόν να μην γνωρίζουν; Αυτοί, όπως αποδεικνύεται καθημερινά, παρακολουθούν ακόμα και τις καθαρίστριες της Ευρώπης. Είναι δυνατόν να μην γνωρίζουν τις επικοινωνίες μεταξύ των Ελλήνων διαπραγματευτών; Είναι δυνατόν να μην γνώριζαν τις αντιδράσεις των Ελλήνων διαπραγματευτών μετά το τελεσίγραφο της Λαγκάρντ; Αυτοί, οι οποίοι παρακολουθούν την Μέρκελ, τον Ολάντ ή τον Σαρκοζί, είναι δυνατόν να μην παρακολουθούν την ελληνική κυβέρνηση, ώστε, σε περίπτωση που εξελισσόταν άσχημα γι' αυτούς τα πράγματα, να δώσουν εντολή στη Λαγκάρντ να αποσύρει την πρόταση-πρόκληση, η οποία της έδινε άλλοθι περήφανης "εξόδου";
Τι μας λέει λοιπόν η λογική; ...Ότι όλα έγιναν εν γνώση των Αμερικανών. Όλα έγιναν υπό την καθοδήγηση των ΗΠΑ ...Όλα έγιναν με την άδεια του Ομπάμα. Γνώριζε ο Ομπάμα ότι ο Τσίπρας θα προκαλούσε αυτήν τη ζημιά και προφανώς τη δέχθηκε, γιατί προσδοκούσε ένα άλλο κέρδος, όχι τόσο ορατό ...αλλά πολύ πιο σημαντικό. Γνώριζε ο Ομπάμα ότι η Λαγκάρντ θα τον "εξωθούσε" στην αντίδραση και την "έξοδο" από τις διαπραγματεύσεις και αυτό έγινε σε απόλυτη συνεργασία μαζί του και χωρίς κανέναν ενδοιασμό. Δεν υπάρχει άλλη εξήγηση. Αν οι Αμερικανοί δεν ήθελαν να γίνει αυτή η ζημιά, τώρα ο Τσίπρας θα αποτελούσε ήδη παρελθόν.
Η κυβέρνησή του θα είχε ανατραπεί από κάποιους βουλευτές, οι οποίοι τον μήνα Ιούλιο θα "μητσοτάκιζαν" στη συμπεριφορά τους. Όπως έχει γίνει και στο παρελθόν, βαλίτσες με χρήματα από την Αμερικανική Πρεσβεία θα άλλαζαν χέρια και θα πήγαιναν σε "ευαίσθητους" βουλευτές τού ΣΥΡΙΖΑ, οι οποίοι θα ανέτρεπαν τον Τσίπρα, θέλοντας να μας "σώσουν" από το χάος ...όπως κάποτε μας "έσωσε" ο Μητσοτάκης και οι άλλοι αποστάτες. Ταυτόχρονα, το πάντα υπάρχον παρακράτος θα είχε βγει στους δρόμους τής Αθήνας να την καίει ...Κάποιοι "αγανακτισμένοι" πολίτες θα είχαν σπάσει ΑΤΜ ...Κάποιοι άλλοι "αγανακτισμένοι" θα πήγαιναν στα γραφεία τού ΣΥΡΙΖΑ για να σπάσουν ...Οι Τούρκοι θα είχαν απλώσει τη "μπουγάδα" τους στο Αιγαίο και τα καραβάνια των λαθρομεταναστών θα ξεπερνούσαν αυτά των τουριστών ...Ο "στρατός" των προθύμων ταγματασφαλιτών θα είχε πάρει σβάρνα τα κανάλια τής Διαπλοκής να "κλαίει" την "Ελλαδίτσα", η οποία κακόπεσε σε χέρια "μπολσεβίκων".
Την ώρα δηλαδή που γράφεται το κείμενο αυτό, ο Τσίπρας θα βρισκόταν σε άγνωστη τοποθεσία για λόγους προσωπικής του ασφάλειας και την εξουσία θα την είχε αναλάβει μια "Κυβέρνηση Εθνικού Σκοπού", η οποία θα απέσυρε το Δημοψήφισμα, θα υιοθετούσε πλήρως ένα νέο Μνημόνιο  - ακόμα χειρότερο κι από την πρόταση της Λαγκάρντ -  και με αυτόν τον τρόπο θα καθησύχαζε τις "Αγορές". Η ρευστότητα της χώρας θα αποκαθιστόταν μέσα σε δευτερόλεπτα και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έδινε τα χρήματα που χρειαζόταν η Ελλάδα, για να πληρωθεί στην ώρα της η δόση τού ΔΝΤ ...Τόσο απλά. Στο μεταξύ θα ψάχναμε να βρούμε πού είναι ο Τσίπρας, ο Παππάς και ο Σακελαρίδης ...Αυτοί, που, αν σε μια αιφνιδιαστική επιχείρηση τύπου "Πέρλ Χάρμπορ" βομβάρδιζαν το Μανχάταν, μπορεί και να του έκαναν μικρότερη ζημιά απ' αυτήν που του έκαναν από την πρώτη ημέρα με το Δημοψήφισμα.
Είδε κανείς να συμβαίνουν όλα αυτά; ...Κάτι αστείες θεατρικές "παραστάσεις" τύπου Σαμαρά είδαμε, οι οποίες ούτε σε "επιθεώρηση" δεν προκαλούν εντύπωση. Είδαμε τον Κολεγιόπαιδα να "μαλώνει" τον Τσίπρα για την Πρόεδρο της Βουλής και να μαζεύει τους βουλευτές του να φεύγουν από τη Βουλή, όπως φεύγουν από τα πορνεία οι παρέες των ανηλίκων, όταν δεν τα βρίσκουν με την τσατσά. Ένας μόνον γραφικός Γεωργιάδης μένει να καταγγέλλει τους "μπολσεβίκους", όταν όλοι οι συνάδερφοί τους είναι απόντες.
Μόνον ο Κούλης ο Μητσοτάκης είναι πραγματικά στεναχωρημένος από την κατάσταση ...Στεναχωρημένος, με την ατυχία του ...Στεναχωρημένος, που βρέθηκε στο λάθος "στρατόπεδο" ...Στεναχωρημένος, που δεν ανήκει στον ΣΥΡΙΖΑ, να πάρει κι αυτός  - όπως ο πατέρας του -  μερικές βαλίτσες χρήμα, αν κάπου απαιτηθεί να είναι χρήσιμος στον "τόπο" και στους Αμερικανούς ...Να συνεχίσει την οικογενειακή του παράδοση και να δείξει πως είναι άξιος γιος τού πατέρα του, ανταγωνιστικός αδερφός της Ντόρας και καλός φίλος τού Χριστοφοράκου. Αυτά είναι τα φυσιολογικά, τα οποία συμβαίνουν σε μια "Μπανανία", όταν αποφασίζει να πάρει την τύχη της στα χέρια της.
Ενώ λοιπόν δεν είδαμε τα φυσιολογικά για μια "Μπανανία", βλέπουμε τα παράξενα ...Οι ιμπεριαλιστές αυτού του κόσμου με ζημιές τρισεκατομμυρίων, οι οποίες ακόμα δεν έχουν τελειώσει, δείχνουν να "σέβονται" τη Δημοκρατία και την ελευθερία των Ελλήνων. Η παγκόσμια τοκογλυφική "μαφία", η οποία λυμαίνεται ολόκληρο τον Πλανήτη, δείχνει μια περίεργη "ευαισθησία" απέναντι στους Έλληνες που υποφέρουν. Τα κτήνη, δηλαδή, τα οποία έχουν μακελέψει ολόκληρο τον Πλανήτη  - και είδαμε πραγματικά σκηνές επιπέδου "Ταμερλάνου" -  ανησυχούν  - όπως ο Πρόεδρος Ομπάμα -  για το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων. Ο Τσίπρας, ο οποίος τους κάνει τεράστια ζημιά, όχι μόνον δεν κρύβεται, αλλά αντίθετα κάνει και προκλητικές προβλέψεις εις βάρος τους. Σε τηλεοπτική του εμφάνιση προέβλεψε ότι μετά την "τουφεκιά" στο ΔΝΤ τα χρηματιστήρια θα "πέσουν" κι άλλο και άρα οι ζημιές θα είναι ακόμα μεγαλύτερες για την παγκόσμια οικονομία.
Όλα αυτά τα έκανε ήρεμος και χωρίς να υπάρχει ίχνος φόβου ή ενδοιασμού στο βλέμμα του ...Δουλευόμαστε μεταξύ μας; ...Πόσα θέλουν να μας τρελάνουν; ...Είναι δυνατόν να τα έκανε όλα αυτά σε μια κοινωνία με πρόθυμους ταγματασφαλίτες τύπου Γεωργιάδη να της βάλουν "φωτιά" και να την εξωθήσουν στο χάος που βολεύει τους παγκόσμιους "νταβατζήδες"; ...Είναι δυνατόν να τα έκανε όλα αυτά, χωρίς να έχει "πλάτες"; ...Τις πιο ισχυρές μάλιστα "πλάτες"  - γιατί οι συνέπειες των ενεργειών του έχουν παγκόσμιο αντίκτυπο -  ...Είναι δυνατόν να μην είμαστε σίγουροι ότι όλα αυτά τα κάνει ελέω Αμερικανών; ...Όσο "επαναστάτης" ήταν κάποτε ο Ζαχαριάδης, άλλο τόσο "επαναστάτης" είναι και ο ομοϊδεάτης του Τσίπρας ...Όσο "καθαρός" ήταν ο Ζαχαριάδης τότε που ήθελε να αλλάξει τον παγκόσμιο σχεδιασμό, "αφουγκραζόμενος" τη "θέληση" των Ελλήνων, άλλο τόσο "καθαρός" είναι και ο Τσίπρας.
Όπως εύκολα αντιλαμβανόμαστε, τα πράγματα δεν είναι απλά. Το παιχνίδι είναι "μεγάλο" και απλά το "βάθος" του δεν γίνεται κατανοητό, αν κάποιος δεν γνωρίζει τις ιστορικές του "βάσεις" ...Αν δεν γνωρίζει τις ανάγκες, οι οποίες καλύπτονται από αυτές τις ακραίες πολιτικές και οι οποίες θα αναγκάσουν τους πιο αδύναμους να συμβιβαστούν. Για κάποιον λόγο οι Αμερικανοί όχι μόνον επέτρεψαν στον Τσίπρα να κάνει άνω-κάτω τη Wall-Street, αλλά τον καθοδήγησαν ...Η σημερινή κατάσταση, δηλαδή, είναι μια προμελετημένη κατάσταση, αν θυμηθεί κάποιος τι έλεγε από την Κρήτη ο "γενναίος" Τσίπρας. Τι έλεγε αυτός, ο οποίος απαιτούσε με θράσος το "κούρεμα" του ελληνικού χρέους και ταυτόχρονα απειλούσε τις "Αγορές" με ταρακούνημα.
Όλα αυτά δεν είναι φυσιολογικά για έναν ηγέτη ενός μικρού κράτους, που μέσα στον χρόνο αποδεικνύεται απολύτως ελεγχόμενο από τους Αμερικανούς. Δεν είναι φυσιολογικό για ένα κράτος, που, με το χρέος του να κάνει κινήσεις που οδηγούν σε απώλειες πολλαπλάσιων μεγεθών, αποτελεί παγκόσμιο πρόβλημα. Κάτι "κρύβεται" πίσω απ' αυτήν την ανεξήγητη συμπεριφορά. Το ίδιο αξίωμα έχει ο Ομπάμα  - ο οποίος τα επιτρέπει όλα αυτά -  με τον Μπους  - ο οποίος ξεκίνησε κάποτε έναν πόλεμο, για να επιβάλει την Νέα Τάξη Πραγμάτων -  ...Στα συμφέροντα αυτής της Νέας Τάξης Πραγμάτων αναζητούμε τις ανάγκες εκείνες, οι οποίες καλύπτονται από αυτές τις "ζημιάρες" επιλογές ...Στα μη ορατά κέρδη των ιμπεριαλιστών αναζητούμε τα αίτια των ορατών ζημιών τους.


Η συνέχεια μιας θλιβερής ιστορίας.


Το 1944 μαζεύτηκαν οι εκπρόσωποι των τοκογλύφων  - οι οποίοι λίγα χρόνια πριν είχαν χρηματοδοτήσει τον Χίτλερ, για να καταστρέψει την Ευρώπη -  προκειμένου να μοιράσουν τα κέρδη τους ...Να μοιραστούν μεταξύ τους την Ευρώπη στην προκειμένη περίπτωση. Ο άνθρωπος των Νεοϋορκέζων τραπεζιτών Ρούσβελτ είχε έρθει στην Ευρώπη, για να διευθετήσει την αμερικανική "επένδυση" ...Μια "επένδυση", η οποία είχε γίνει από τον ίδιο με τη δική του διαχείριση του "κραχ" τού 1929.
Τι είχε γίνει τότε; Οι Αμερικανοί, για να απαλλαγούν από τις συνέπειες της οικονομικής κρίσης που τους ταλαιπωρούσε, είχαν "εξάγει" τα χρέη τους σε "πέτσινα" δάνεια προς τον Χίτλερ. Η σκέψη τους ήταν απλή: ...Το "έλλειμμά" τους θα το έκαναν ένα "επενδυτικό πακέτο" ...Όπως κάνουν σήμερα οι ίδιοι τοκογλύφοι με τις ζημιές των τραπεζών, τις οποίες τις κάνουν "τοξικά" πακέτα για τζογαδόρους. Το ψεύτικο χρήμα, το οποίο θα δινόταν στον Χίτλερ και σε περίπτωση που η καταστροφή που αυτός θα προκαλούσε στην Ευρώπη θα ήταν πραγματική, δεν απειλούσε το νόμισμά τους. Με ψεύτικο χρήμα θα χρηματοδοτούσαν μια καταστροφή τής Ευρώπης και η ανοικοδόμησή της θα έκανε το χρήμα αυτό ξανά αληθινό. Με ψεύτικο χρήμα θα χρηματοδοτούσαν έναν "ηττημένο" δικτάτορα και η "νικήτρια" Δημοκρατία με τα δάνειά της θα τους έκανε πλούσιους.
Το "δηλητήριο", δηλαδή, το οποίο θα "αρρώσταινε" την Ευρώπη, θα το έστελναν στη συνέχεια σαν σωτήριο "εμβόλιο". Εύκολο ήταν αυτό για τις ΗΠΑ να το δρομολογήσουν. Ήταν ένα τεράστιο βιομηχανικό κράτος με τη δυνατότητα να "εκτυπώνει" χρήμα. Θα κατέστρεφαν ολοκληρωτικά μια ήπειρο και μετά θα της δάνειζαν τις "φωτοτυπίες" τους, για να της πουλάνε τα δικά τους προϊόντα. Τα δικά της κεφάλαια και οι δικές της ανάγκες θα έδιναν αξία στα δικά τους "πέτσινα" χρήματα. Μετά την καταστροφή  - και βρίσκοντάς την στα απόλυτα όρια της εξαθλίωσης -  υπό συνθήκες απειλών και εκβιασμών θα εξαγόραζαν με "ψίχουλα" τις βιομηχανικές της υποδομές και την τεχνογνωσία της. Με τον τρόπο αυτόν θα έμεναν για πάντα στην Ευρώπη ως κυρίαρχοι ...Η Ευρώπη θα γινόταν μια αποικία τους.
Όλο το μυστικό ήταν να βρουν συνενόχους ηγέτες πρόθυμους να προδώσουν την Ευρώπη. Λογικό είναι αυτό, γιατί δεν έφτανε μόνον ένας για τη "δουλειά" τους. Σε πρώτη φάση ήθελαν να βρουν κάποιον εγκληματία, ο οποίος να πάρει τα "τοξικά" τους πακέτα για μια μελλοντική "απόδοση" ...Κάποιον εγκληματία, να ισοπεδώσει την Ευρώπη. Αφού το κατάφερναν αυτό, έπρεπε να εξασφαλίσουν και κάποιον άλλον εγκληματία  - εξίσου φασίστα -  για να τρομάζει την Ευρώπη σε βαθμό τέτοιο, που αυτή να ανέχεται "νταβατζήδες" ...Ο πρώτος για να την ισοπεδώσει και ο δεύτερος για να μην την αφήσει να σταθεί μόνη της στα "πόδια" της. Ο πρώτος ήταν ο Χίτλερ και ο δεύτερος ο Στάλιν ...Δικά τους "παιδιά" καί τα δύο.
Ποντάροντας στην ολοκληρωτική καταστροφή τής Ευρώπης και στην ανάγκη της για οικονομική βοήθεια και ανάπτυξη, θα την κατακτούσαν, χωρίς να προκαλέσουν καμία αντίδραση εναντίον τους ...Οι "αόρατοι" κατακτητές τής Ευρώπης. Τα χρήματα αυτά, τα οποία έστελναν στον δολοφόνο Χίτλερ για να την ισοπεδώσει, θα έδιναν αξία στα χρήματα εκείνα, τα οποία θα έστελναν κατόπιν για να την "ξαναχτίσουν" ...Με τα χρήματά τους θα την κατέστρεφαν και με τα χρήματά τους δήθεν θα την "ανέστηναν" ...Κανονική "Μονόπολη" με ψεύτικα χαρτάκια, που παρίσταναν τα χρήματα ...Με μια διαφορά όμως ...Η Ευρώπη την επόμενη του πολέμου ημέρα θα ήταν κατά ένα μέρος ιδιοκτησία τους.
Γι' αυτόν τον λόγο  - και πολύ πριν αυτό γίνει ορατό από τους Ευρωπαίους -  επένδυσαν σε δύο "πόλους", τους οποίους όλοι οι υπόλοιποι θα τους έβλεπαν αρκετά χρόνια μετά ...Επένδυσαν στο Βερολίνο και τη Μόσχα ...Στο Βερολίνο, για να καταστρέψουν την Ευρώπη και στη Μόσχα, για να "τακτοποιήσουν" τη μεταπολεμική τάξη Πραγμάτων. Ο φασίστας Χίτλερ με τα χρήματα των Ρότσιλντ, των Ροκφέλερ και των Μπους θα ισοπέδωνε την Ευρώπη, μετατρέποντάς την σε "λεία". Ο φασίστας Στάλιν  - και υπάλληλος του πετρελαϊκού Καρτέλ των Ρότσιλντ, των Ροκφέλερ και των Μπους -  θα τους ήταν χρήσιμος για τη μεταπολεμική μοιρασιά αυτής της ανήμπορης ν' αντισταθεί "λείας".
Θα έδιναν στον Στάλιν τη "μισή" Ευρώπη, για να πάρουν οι ίδιοι την άλλη μισή. Πώς όμως θα γινόταν αυτό; Επειδή το ήθελαν μερικοί ανάπηροι και μεθύστακες υπάλληλοι των τοκογλύφων, θα το δέχονταν και οι λαοί; ...Όχι βέβαια ...Οι λαοί έπρεπε να παγιδευτούν ...Έπρεπε να τρομοκρατηθούν, προκειμένου να οδηγηθούν στις λάθος αποφάσεις ...Προκειμένου να δεχθούν τις "λάθος" αποφάσεις, τις οποίες οι προδότες πολιτικοί τους θα τις έπαιρναν με το αζημίωτο ...Χωρίς προδότες πολιτικούς δεν γίνονται λάθη και οι λαοί δεν έχουν λόγο να οδηγηθούν σε λάθος επιλογές, εφόσον τέτοιες δεν υπάρχουν από μόνες τους ...Πληρώνονται οι πολιτικοί για να κάνουν τα "λάθη" και τρομοκρατούνται οι λαοί, προκειμένου όχι μόνον να μην αντιδρούν, αλλά αντίθετα να στηρίζουν αυτές τις "λάθος" επιλογές ...Έτσι γινόταν πάντα, και έτσι έγινε και τότε.
Όμως, αυτό απαιτούσε μεθοδολογία. Πώς μπορείς να υιοθετήσεις τη "λύση" κάποιου, όταν δεν καταλαβαίνεις το πρόβλημα που έχεις; Πώς μπορείς να υποταγείς σε "σωτήρα", όταν δεν αντιλαμβάνεσαι απειλή από "διάβολο"; Έπρεπε οι λαοί της Ευρώπης να καταλάβουν ότι υπήρχε ένα πρόβλημα με την ασφάλειά τους, ώστε ν' αναζητήσουν λύση στις ΗΠΑ ...Έπρεπε να καταλάβουν ότι υπήρχε ένας επικίνδυνος "εχθρός" για τη Δημοκρατία τους, για να ζητήσουν την προστασία τού "νταβατζή". Άρα; ...Άρα οι κακοποιοί, οι οποίοι μαζεύτηκαν στη Γιάλτα και μοίραζαν την Ευρώπη μόνοι τους κι αυθαίρετα, θα έπρεπε να στήσουν μια ψευδοφασαρία ...Μια ψευδοφασαρία μεταξύ τους, η οποία θα "γεννούσε" έναν εχθρό, ώστε αυτός με τη σειρά του να "παράγει" έναν προστάτη ...Αυτοί, δηλαφή, οι οποίοι ήταν "φίλοι", να εμφανιστούν σαν "εχθροί" ...Αυτά, τα οποία μοίρασαν σαν "φίλοι", να εμφανίζονται ότι τα αρπάζουν σαν "εχθροί".
Τι μπορεί να μετατρέψει τους παλιούς φίλους σε εχθρούς; ...Η έλλειψη εμπιστοσύνης ...Η προδοσία κάποιου απ' αυτούς. Η απληστία κάποιου απ' αυτούς. Άρα έπρεπε να δώσουν μια "παράσταση" όλοι αυτοί οι "φίλοι", ώστε να γίνει πιστευτό πως μάλωσαν μεταξύ τους και έγιναν μισητοί εχθροί. Έπρεπε να εμφανίσουν κάποιον από την παρέα σαν προδότη και άπληστο. Ποιον θα εμφάνιζαν; Τους εαυτούς τους; ...Όχι βέβαια. Αυτός, ο οποίος πουλάει προστασία, πρέπει να είναι αξιόπιστος και αγαθός  - κάτι σαν Τζον Γουέιν στα αμερικανικά έργα - . Άρα, αυτός, ο οποίος έπρεπε να εμφανίζεται σαν κακός, άπληστος, αναξιόπιστος κι αρπακτικός έπρεπε να είναι αυτός, του οποίου τα χαρακτηριστικά ταιριάζουν στο προφίλ τού ρόλου του ...Του ρόλου τού κακού.
Αυτό και έγινε. Έστησαν μια "παράσταση", στην οποία εμφανιζόταν ο υπάλληλος Στάλιν σαν ο κακός, ο αναξιόπιστος και ο άπληστος ...Αυτός, που  - ενώ είχαν συμφωνήσει για το "καλό" τού κόσμου -  άλλαξε συμπεριφορά, διαλέγοντας το "κακό" τού κόσμου. Η "παράσταση", η οποία θα αποδείκνυε στο παγκόσμιο κοινό ότι αυτός ο "κακός" θα επιχειρούσε να "ρίξει" τους πρώην "φίλους" του στη μεταξύ τους συμφωνία  - η οποία ήταν κραυγαλέα υπέρ του - , δόθηκε στην Ελλάδα ...Την Ελλάδα δήθεν διεκδίκησε ο Στάλιν σε συνεργασία με τα κουτορνίθια εκείνα, τα οποία παρίσταναν τους σταλινικούς κομμουνιστές κι "επαναστάτες" ...Για την Ελλάδα δήθεν πήγε να "ρίξει" τους πρώην "συνεταίρους" του ο "κακός" και "άπληστος" Στάλιν.
 Ο ελληνικός Εμφύλιος, δηλαδή, δεν έγινε με τον στόχο που μας παρουσιάστηκε ...Ήταν η πιο αιματηρή θεατρική "παράσταση" του τελευταίου αιώνα. Δεν θα μπορούσε να είναι διαφορετικά. Είναι δυνατόν ένας άχρηστος Στάλιν, ο οποίος τον πόλεμο τον πέρασε μέσα σε μια τρύπα σαν φοβισμένος ποντικός, να αμφισβητούσε μια μοιρασιά, η οποία του έδινε τη μισή Ευρώπη και κατ' επέκταση τον μισό Κόσμο; Είναι δυνατόν ένας άχρηστος Ζαχαριάδης, ο οποίος τον πόλεμο τον πέρασε μέσα σε ένα κλουβί σαν χολερικός ποντικός, να αμφισβητούσε τον Στάλιν; Άρα; ...Άρα, ο ελληνικός Εμφύλιος δεν έγινε για να καταλάβουν οι καραγκιόζηδες οι κομμουνιστές την εξουσία ...Ο ελληνικός Εμφύλιος έγινε, για να τρομοκρατηθούν οι Ευρωπαίοι ...Για να υιοθετήσουν την άποψη περί "σύγκρουσης" των μελών τής συμμορίας ...Την άποψη περί του πόσο κακός, διαβολικός και ύπουλος ήταν ο Στάλιν, ο οποίος στην πραγματικότητα ήταν ένας τενεκές υπάλληλος των Αμερικανών...
...Ο ελληνικός Εμφύλιος έγινε, για να δουν οι Ευρωπαίοι τι τους περιμένει, αν δεν δεχθούν να "φορέσουν" το "κουστούμι" τής Γιάλτας ...Αν δεν δεχθούν το αυθαίρετο μοίρασμα της Γιάλτας και άρα το αμερικανικό "νταβατζιλίκι" ...Να δουν ότι δήθεν ο "διαβολικός" Στάλιν και οι πανταχού "σατανικοί" σταλινικοί ήταν έτοιμοι να πάρουν τα όπλα και να γυρίσουν τη "ζυγαριά" ακόμα πιο πολύ υπέρ τού κτήνους ...Να αισθάνονται πιο τυχεροί αυτοί, τους οποίους η "μοιρασιά" τούς έφερε στην "ελευθερία" τής αμερικανικής κατάκτησης, από εκείνους οι οποίοι είχαν την ατυχία να πάνε από τη μεριά τής "υποδούλωσης" της κομμουνιστικής κατάκτησης. Πιο τυχεροί από τους "άλλους", οι οποίοι κακόπεσαν και πολύ πιο τυχεροί από τους Έλληνες, οι οποίοι αιματοκυλίστηκαν. Ξαφνικά, δηλαδή  - και εξαιτίας του ελληνικού Εμφυλίου - , οι Αμερικανοί περιφέρονταν σαν "λυτρωτές" στις χώρες τής Ευρώπης.
Η δρομολόγηση αυτού του χρήσιμου Εμφυλίου ήταν πολύ εύκολη. Οι Αμερικανοί, ως χρηματοδότες τόσο των ναζιστών τού Βερολίνου όσο και των σταλινικών τής Μόσχας, έλεγχαν ταυτόχρονα όλον τον πολιτικό "υπόκοσμο" της Ελλάδας. Έλεγχαν τόσο τους συνεργάτες των Ναζί όσο και τους σταλινικούς. Έλεγχαν δηλαδή τους δωσίλογους, οι οποίοι είχαν ήδη προδώσει για το Βερολίνο και έλεγχαν και τους πρόθυμους, οι οποίοι ήταν διατεθειμένοι να προδώσουν για τη Μόσχα. Οι Αμερικανοί έλεγχαν τη Μόσχα και τους Έλληνες σταλινικούς και μέσω των Γερμανών συνεργατών τους έλεγχαν και τους γερμανοτσολιάδες τής Ελλάδας ...Απλά πράγματα ...Αν αρχίσεις και τα συνδυάζεις, δρομολογείς όσους εμφύλιους θέλεις.
Όταν ελέγχεις το "σκουπίδι" τον Παπανδρέου και ταυτόχρονα ελέγχεις και τον επίσης "ρυπαρό" Ζαχαριάδη, ελέγχεις τις ηγεσίες τής προβοκάτσιας. Όταν ελέγχεις τους φιλελεύθερους βενιζελικούς ταγματασφαλίτες και ελέγχεις και το ΚΚΕ των χαφιέδων, εύκολος είναι ο Εμφύλιος ...Ο κατά παραγγελία Εμφύλιος, ο οποίος "ξεπλένει" τα πάντα στην Ελλάδα και τρομοκρατεί τους Ευρωπαίους ...Ο κατά παραγγελία Εμφύλιος, που σώζει τους δωσίλογους και εξυπηρετεί τους Αμερικανούς. Η θεαματικότητα και το αίμα αυτού του Εμφυλίου ήταν εύκολο να τρομοκρατήσει τους Ευρωπαίους και να τους παραδώσει στους "νταβατζήδες".
Οι Αμερικανοί και η νέα τότε "παγκόσμια" CIA  - με ρόλο αντικομμουνιστή "χωροφύλακα" -  μπόρεσαν και πήραν τον απόλυτο έλεγχο της Ευρώπης. Στην πραγματικότητα έλεγχαν τα πάντα. Όπου δεν υπήρχαν "εχθροί", τους δημιουργούσαν οι ίδιοι. Γνώριζαν πώς να ψάχνουν, ποιους να χρησιμοποιούν και ποιους να εκβιάζουν. "Ηγέτες" τύπου Καραμανλήδων, Παπανδρέου ή Μητσοτάκηδων τους έφτιαχναν με τον τόνο. Σε όλους αυτούς έδωσαν τον ρόλο εκείνον, του οποίου το copyright ανήκε στη CIA ...Τον ρόλο τού "αντικομουνιστή" και "δημοκράτη". Οι πρώην ναζί δωσίλογοι, αντί να κρεμαστούν στις πλατείες, έγιναν "τιμητές" των πάντων ...Έγιναν, ως δια "μαγείας", φανατικοί αντικομμουνιστές.
Απέναντί σ' αυτούς τους δικούς τους ανθρώπους "φύτεψαν" επίσης δικούς τους ανθρώπους προβοκάτορες, για να δείχνουν στους λαούς ότι ο κομμουνιστικός κίνδυνος της "επανάστασης"  - και άρα του Εμφυλίου -  είναι υπαρκτός. "Κόκκινες προβιές" άρχισαν να υπάρχουν παντού και ήταν απολύτως χρήσιμες. Γιατί; ...Γιατί από τη μία έσωναν τους παλιούς συνεργάτες των Ναζί, οι οποίοι θα παρίσταναν τους φανατικούς αντικομμουνιστές και από την άλλη τρομοκρατούσαν τους απλούς πολίτες με πράκτορες του φίλου Στάλιν ...Άχρηστα παρτάλια σαν τον Γλέζο σε έναν κόσμο απολύτως μοιρασμένο παρίσταναν τους κατασκόπους με ασύρματους και κρυμμένα περίστροφα, τα οποία στην πραγματικότητα δεν απειλούσαν ούτε τις πάπιες στα πάρκα...
...Όλα τακτοποιημένα, όπως σχεδιάστηκαν εξ' αρχής. Η Ευρώπη ήταν ήδη αποικία των Αμερικανών. Εκβιαζόμενοι "Καραμανλήδες", "Παπανδρέου" και "Μητσοτάκηδες" τοποθετήθηκαν παντού, για να κυβερνάνε τις χώρες της Ευρώπης. Ο σχεδιασμός ήταν αρκετά πονηρός, ώστε να μην κάνει τους Αμερικανούς επικυρίαρχους πολύ προκλητικούς. Γιατί; ...Γιατί εμφανίζονταν σαν επενδυτές ...Εμφανίζονταν σαν γενναιόδωροι χρηματοδότες των πάντων, αλλά το βασικό τους μυστικό ήταν πως δεν φαινόταν να αγγίζουν τα "ασημικά" των λαών. Απέφευγαν να "αγγίξουν" όλα εκείνα, τα οποία οι λαοί θεωρούσαν "εχέγγυα" της εθνικής τους ασφάλειας και ανεξαρτησίας. Χρηματοδοτούσαν βιομηχανικές επενδύσεις και οι λαοί θεωρούσαν ότι επωφελούνταν, εφόσον λίγες ημέρες μετά τον πιο καταστροφικό πόλεμο της ιστορίας έβρισκαν δουλειές, μισθούς και έβλεπαν ανάπτυξη. "Συναγερμοί" δεν χτυπούσαν, γιατί οι Αμερικανοί ήταν ικανοποιημένοι, εξασφαλίζοντας το σύνολο της αγοράς.
Δεν άπλωναν "χέρι" στα "ασημικά", γιατί απλούστατα δεν τους ενδιέφερε να τα διεκδικήσουν. Δεν είχαν λόγο να διεκδικήσουν τις υποδομές ή το κεφάλαιο του πρωτογενούς τομέα. Δεν χρειαζόταν να διεκδικήσουν οδικά, τηλεφωνικά ή δίκτυα ύδρευσης. Δεν είχαν λόγο να διεκδικήσουν αεροδρόμια ή λιμάνια. Δεν είχαν λόγο να διεκδικήσουν υπηρεσίες τύπου διαχείρισης απορριμμάτων, λυμάτων κλπ.. Δεν είχαν λόγο να πέσουν με τις τράπεζες πάνω στις γεωργικές εκτάσεις. Ως μεγαλομέτοχοι των μεγάλων βιομηχανιών τής Ευρώπης ήταν "αόρατοι" κατακτητές. Έπαιρναν εντελώς ανενόχλητοι τη μερίδα τού λέοντος των κερδών όλων των αγορών τής Ευρώπης για την κάλυψη των αναγκών των λαών της. Τους αρκούσε να εισπράττουν τα κέρδη από τα αυτοκίνητα, τα καύσιμα ή τις ασφάλειες των Ευρωπαίων και δεν τους ενδιέφεραν οι δρόμοι ή οι γέφυρες που αυτοί θα χρησιμοποιούσαν. Άφηναν μερικά "ψίχουλα" στους Ευρωπαίους, για να νομίζουν ότι έχουν ελεύθερη οικονομία.
Με τον τρόπο αυτόν φτάσαμε στην εποχή τού Μπους ...Στην εποχή τού γιου τού Πρέσκοτ Μπους, ο οποίος χρηματοδότησε τον Χίτλερ και άρα την εποχή της αμερικανικής κατοχής τής Ευρώπης. Τότε ακούσαμε από τα πιο αρμόδια χείλη την έννοια της "Νέας Τάξης". Η Νέα Τάξη Πραγμάτων, όμως, είχε ορισμένες αλλαγές, οι οποίες δεν μπορούσαν να αφήσουν τον σχεδιασμό ανεπηρέαστο. Η αποβιομηχάνιση της Δύσης και το παγκόσμιο εμπόριο έθεταν υπό απειλή την ευρωπαϊκή τους κατάκτηση. Τι θα γινόταν αν, μέσα στα πλαίσια της παγκόσμιας Νέας Τάξης, οι Αμερικανοί έχαναν τους πυλώνες των οικονομικών τους συμφερόντων, που ήταν οι "ευρωπαϊκές" βιομηχανίες; Άρα, έπρεπε να "μετακινηθούν". Αυτά, τα οποία μέχρι τότε δεν τους ενδιέφερε αν βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των λαών, ξαφνικά άρχισαν να τους ενδιαφέρουν.
Έπρεπε να πάρουν υπό την ιδιοκτησία τους αυτά, τα οποία μέχρι τότε δεν τους ενδιέφεραν. Οι ίδιοι άνθρωποι, δηλαδή, οι οποίοι μέχρι τότε ενθάρρυναν τους λαούς να επενδύουν στις δημόσιες επιχειρήσεις, ήταν αυτοί, οι οποίοι θα πρωτοστατούσαν στην εξοντωτική για τους λαούς ιδιωτικοποίηση των πάντων. Αν σκεφτεί κάποιος ότι οι "σοσιαλιστές" ήταν η μεγάλη πολιτική "επένδυση" των Αμερικανών στην Ευρώπη, αντιλαμβάνεται κάποιος για ποιον λόγο αυτοί οι άνθρωποι είναι που πρωταγωνιστούν στη "δαιμονοποίηση" κάθε μορφής κρατικού κεφαλαίου. "Σοσιαλιστές", όπως ο Στρος Καν, ο Ολάντ, η Μέρκελ, ο Μπαρόζο κλπ., εμφανίζονται σαν οι κύριοι και σκληροί εκφραστές των άνευ ορίων "ιδιωτικοποιήσεων" ...Ιδιωτικοποιήσεων τρόπος τού λέγειν, εφόσον αυτά τα κεφάλαια των λαών περνάνε για "ψίχουλα"  - και με συνοπτικές διαδικασίες -  στις πολυεθνικές των Αμερικανών επικυρίαρχων.
Οι Αμερικανοί έδωσαν την εντολή στη Θάτσερ να ξεκινήσει το "πείραμα" από τη δική τους Βρετανία και αυτό το "πείραμα" θα επιχειρούσαν να το περάσουν σαν "πρόοδο" και στην υπόλοιπη Ευρώπη. Χρησιμοποιώντας τα θηριώδη μέσα προπαγάνδας, εμφάνισαν σαν ειδική "προοδευτική" πολιτική τη θατσερική πολιτική και εμφάνισαν όλους τους παλιούς γερμανοτσολιάδες τής Ευρώπης σαν "φαν" τής νέας κατάστασης. Η Ευρώπη άρχισε να χάνει κεφάλαιο με ρυθμό που μόνον σε πολεμικές καταστάσεις μπορεί κάποιος να χάσει.
Άρα; ...Άρα, μελετούμε έναν ιδιόρρυθμο πόλεμο και πρέπει να τον μελετήσουμε ως τέτοιον. Να αγνοήσουμε την όποια ιδιορρυθμία του και να τον μελετήσουμε όπως μαθαίναμε να μελετάμε τους πολέμους στα σχολικά μας τα βιβλία. Να αναζητήσουμε τα αίτια και τις αφορμές του. Να βρούμε τον χρόνο έναρξής του ...Πρέπει να βρούμε ποιος Αμερικανός, εξαιτίας ποιας αφορμής, χρησιμοποίησε κάποιον Γερμανό και επιτέθηκε εκ νέου σε όλους τους Ευρωπαίους ...Αναζητούμε έναν νέο Γερμανό, ο οποίος να δέχθηκε να πάρει τον ρόλο τού "Χίτλερ", ο οποίος με έξωθεν  - αμερικανική -  χρηματοδότηση επιτέθηκε στους Ευρωπαίους, προκειμένου οι χρηματοδότες του να αποκτήσουν τα κεφάλαια των κατεστραμμένων λαών.


1989 ...όπως 1929.


Αυτό, το οποίο έκανε η FED υπέρ τού Χίτλερ, το έκανε δεκαετίες αργότερα η ίδια FED μέσω Γκρίνσπαν υπέρ τού Γερμανού Κολ. Τι έκανε; ...Ξεφορτώθηκε τα προβλήματα τής αμερικανικής οικονομίας στην Ευρώπη, προκειμένου να τα μετατρέψει σε επένδυση ..."Ξεφορτώθηκε" τα "τοξικά απόβλητα" της οικονομίας της στην Ευρώπη. Τι είδους "απόβλητα" ήταν αυτά; ...Τα τέλη τής δεκαετίας τού '80 είχε βρει τις ΗΠΑ "φορτωμένες" με χρέη σε έναν κόσμο ο οποίος δεν μπορούσε να λειτουργήσει όπως ήταν σχεδιασμένος. Η ιδιότητα του "χωροφύλακα" της παγκόσμιας Δημοκρατίας είχε περισσότερα έξοδα από τα κέρδη τα οποία πρόσφερε. Οι ΗΠΑ, δηλαδή, εξαιτίας τού παγκόσμιου ιμπεριαλισμού τους, άρχιζαν να έχουν ζημιά και όχι κέρδη. Η "φούσκα" τής αμερικανικής παντοδυναμίας στα τέλη τού '80 ήταν έτοιμη να "σκάσει". Οι ΗΠΑ έπρεπε να πάρουν τις αποφάσεις τους...
...Ή θα πατούσαν "φρένο" στον ιμπεριαλισμό τους και θα άφηναν τον κόσμο να επιστρέψει στον εθνικό σχεδιασμό των εθνικών οικονομιών ή θα πήγαιναν σε έναν νέο και άγνωστο μέχρι τότε "παγκόσμιο" σχεδιασμό ...Ή θα άφηναν τα εθνικά κράτη να "ανασάνουν" απέναντι στην εξασθενημένη απειλή τής Σοβιετικής Ένωσης ή θα πατούσαν "γκάζι" και θα σχεδίαζαν έναν νέο κόσμο, ο οποίος θα διατηρούσε τις ΗΠΑ στην κορυφή έστω και χωρίς συνθήκες διπόλου ...Ή θα ξεφούσκωναν την Πλανηταρχία τους, "ξεφουσκώνοντας" και την απειλητική "σκιά" της, που ήταν η Σοβιετική Ένωση, ή θα επιχειρούσαν να κατακτήσουν τα πάντα χωρίς καθόλου αντίπαλο. Αποφάσισαν το δεύτερο και την εσωτερική οικονομική "κρίση" την "εξήγαγαν" σαν "επενδυτικό πακέτο" ..."Τοξικό" πακέτο, το οποίο θα απέδιδε κέρδη "εάν και εφόσον" ..."Επένδυση" τζογαδόρων με ένα βάθος χρόνου κάποιων δεκαετιών.
Η FED του Ρούζβελτ ήταν αυτή, η οποία ανέλαβε εκ νέου αυτήν την ιμπεριαλιστική "επένδυση". Εκμεταλλεύτηκε την πολυδάπανη Ένωση των δύο Γερμανιών, την οποία μεθόδευσαν οι τοκογλύφοι και φόρτωσε με δάνεια τη Γερμανία ...Δάνεια για την αποζημίωση των Ρώσων και δάνεια για την "ευθυγράμμιση" της Ανατολικής Γερμανίας με τη Δυτική.
Γέμισαν με χρέη την Ενωμένη Γερμανία τού Κολ, του Σόιμπλε και της Μέρκελ. Αυτά τα δάνεια, όπως ήταν φυσικό, "όπλισαν" τη Γερμανία με ανταγωνιστικότητα, αλλά αναγκαστικά την έστρεψαν και πάλι εναντίον τής Ευρώπης. Γιατί; ...Γιατί από κάπου έπρεπε να βρεθούν επιπλέον πόροι ώστε να αποπληρωθούν. Τι να την κάνεις μια πανάκριβη ανταγωνιστικότητα  - την οποία σε έχουν χρεώσει υποχρεωτικά, καθώς είσαι αποικία τους -  σε έναν κόσμο, ο οποίος δεν ανταγωνίζεται; Τι να την κάνεις την προνομιακή χρηματοδότηση, όταν ο ανταγωνισμός "προστατεύεται" από τις εθνικές του πολιτικές; Τι να την κάνεις την προνομιακή χρηματοδότηση, όταν ο αθέμιτος ανταγωνισμός δεν σου δίνει πρόσβαση στις αγορές των άλλων;
Άρα; ...Άρα, πρέπει να δημιουργήσεις συνθήκες, όπου όλα αυτά να έχουν αξία ...Δημιουργείς μια αρένα, ώστε η ανταγωνιστικότητα να γίνει αγώνας επιβίωσης και άρα το πλεονέκτημα της ανταγωνιστικότητας να γίνει χρυσοφόρο. Η Γερμανία, χάρη στα αμερικανικά κεφάλαια της FED, απέκτησε με αθέμιτο τρόπο την απόλυτη ανταγωνιστικότητα και γι' αυτόν τον λόγο ξαναπρόδωσε την Ευρώπη. "Απαίτησε"  - ως "μετανοήσασα" αμαρτωλή -  μια ενωμένη Ευρώπη για το κοινό "καλό", το οποίο βόλευε μόνον την ίδια. Εμπνεύστηκε το ευρωπαϊκό όραμα με την "ευαισθησία" ενός Χίτλερ.
Γι' αυτόν τον λόγο υπάρχουν όλα τα παράδοξα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Παράδοξο είναι που αυτοί, οι οποίοι αγωνιούσαν για την "πρόοδο" των Ευρωπαίων ήταν οι Αμερικανοί και οι Γερμανοί. Οι πρώτοι ήθελαν  - εντελώς "αυτοκτονικά" -  να χτίσουν έναν πανίσχυρο ανταγωνιστή τους. Οι δεύτεροι  - επίσης "αυτοκτονικά" -  ήθελαν να στηρίξουν τους υπόλοιπους Ευρωπαίους και να του βοηθήσουν στο να τους ανταγωνίζονται. Παράξενα δεν είναι όλα αυτά; ...Και όμως. Αυτοί αποφάσιζαν για το "καλό" των Ευρωπαίων χωρίς τους Ευρωπαίους. Αυτοί πρωτοστάτησαν στη δημιουργία μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης με ενιαίο νόμισμα και έξωθεν χρηματοδοτήσεις ...Αυτό κι αν ήταν πρωτοφανές στον κόσμο ..."Κλειστή" οικονομία με νόμισμα "μάρκα" και εξωτερικούς "επενδυτές" δεν έχει ξαναγίνει ποτέ στον κόσμο ..."Μπαρμπουτάδικα" λειτουργούν με πιο αυστηρές προδιαγραφές στα πονταρίσματα και στις συμπεριφορές των παικτών.
 Με τα χρήματα των τοκογλύφων τού Γκρίνσπαν και την προδοτική συμπεριφορά των Ούννων τού διεφθαρμένου Κολ, η Γερμανία "σάρωσε" τον ανταγωνισμό στην Ευρώπη. Τα ευρωπαϊκά κράτη  - εξαιτίας της -  φορτώθηκαν χρέη και έφτασαν στο σημερινό σημείο εξαθλίωσης. Με την προνομιακή χρηματοδότηση της γερμανικής παραγωγής καταστράφηκε ολόκληρη η υπόλοιπη ευρωπαϊκή παραγωγή και φορτώθηκαν οι λαοί με χρέη. Με το φτηνό χρήμα των τοκογλύφων, το οποίο κάποιοι προδότες "Καραμανλήδες" την κατάλληλη στιγμή θα το μετέτρεπαν σε δημόσιο χρέος, δρομολόγησαν έναν εγκληματικό σχεδιασμό. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι κι αυτή ήταν μια τακτική, η οποία εφαρμόστηκε και στις ίδιες τις ΗΠΑ με τον Ομπάμα  - της ιδιωτικής οικονομίας -  να παίρνει δημόσιο χρήμα, για να σώσει τις ιδιωτικές τράπεζες. Αυτό ήταν μια πρακτική, η οποία από τις ΗΠΑ και μέσω Ελλάδας θα περνούσε σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Με τον τρόπο αυτόν θα μπορούσαν να αλλοιώσουν τα οικονομικά δεδομένα όλων των ευρωπαϊκών κρατών. Την κατάλληλη στιγμή  - και μπροστά στην απειλή τής χρεοκοπίας -  θα μετέτρεπαν σε ολόκληρη την Ευρώπη τα ιδιωτικά χρέη σε δημόσια ...Αυτό, δηλαδή, το οποίο έκαναν στην πολιτική "οδηγό", την οποία εγκαινίασαν στην Ελλάδα με τον προδότη Καραμανλή. Γι' αυτόν τον λόγο έδιναν ιδιωτικά δάνεια με τον τόνο. Όλα αυτά τα δάνεια ήταν μέρος ενός "τοξικού" πακέτου, το οποίο σε κάποια στιγμή θα το εκμεταλλευόταν.
Γνώριζαν ότι σε κάποια στιγμή αυτά τα χρέη απλά θα έπρεπε να μπορέσουν να τα "φορτώσουν" στα δημόσια χρέη των κρατών ...Χρέη όμοια με τα ελληνικά ...Παράνομα, επονείδιστα και μη βιώσιμα. Τα "πέτσινα" χρήματα, δηλαδή, που έδιναν οι Αμερικανοί τοκογλύφοι στους ιδιώτες, δεν τους απειλούσαν, γιατί θεωρούσαν ότι είχαν εξασφαλίσει τις προδοτικές εθνικές ηγεσίες, οι οποίες αυτά τα ιδιωτικά δάνεια θα τα μετέτρεπαν σε κρατικά και άρα σε δάνεια με αποτυπωμένες πραγματικές αξίες πάνω τους και όχι "φούσκες".
 Με τον τρόπο αυτόν ξεφορτώνονταν τα "τοξικά απόβλητα" της μεταπολεμικής αμερικανικής οικονομίας και τα μετέτρεπαν σε μελλοντική "επένδυση". Στην πραγματικότητα αυτό το οποίο έκαναν ήταν μια ακριβής επανάληψη της τακτικής που ακολούθησαν με τον Χίτλερ ...Της τακτικής εκείνης, που, τα "πέτσινα" χρήματα που του έδιναν δεν τους απειλούσαν, καθώς σε κάποια στιγμή  - και μετά από την ευρωπαϊκή καταστροφή -  θα τους προσφέρανε στο "πιάτο" τα κεφάλαια των κρατών. Τα κεφάλαια εκείνα, τα οποία θα αποτύπωναν τις αξίες τους σ' αυτά τα "πέτσινα" χρήματα και θα τα μετέτρεπαν σε πραγματικά χρήματα.  Το ανάλογο έκαναν σήμερα και με τα ιδιωτικά χρέη, τα οποία σε κάποια στιγμή  - και μετά από μια νέα ευρωπαϊκή καταστροφή -  θα "αποτυπώνονταν" σε κρατικά κεφάλαια.
Η Ελλάδα, δηλαδή, δεν είναι το μαύρο "πρόβατο" μέσα σε ένα κοπάδι λευκών "προβάτων" ...Είναι ένα "πρόβατο" όμοιο με τα όλα τα άλλα, το οποίο απλά επιλέχθηκε από τους τοκογλύφους, ώστε να ξεκινήσει μια εγκληματική και σφαγιαστική πολιτική εναντίον τού ευρωπαϊκού "κοπαδιού". Είναι το πρώτο "πρόβατο" που "μαύρισε" και το οποίο επιλέχθηκε να τιμωρηθεί οριακά, προκειμένου να τρομοκρατηθούν τα υπόλοιπα ...Το κάνουν αυτό συχνά οι τσομπάνηδες, όταν θέλουν να περάσουν ένα κοπάδι από ένα δύσκολο πέρασμα ...Επιλέγουν στην τύχη ένα πρόβατο και το "πετάνε" απέναντι, για να το δουν τα άλλα και να περάσουν κι αυτά ...Επιλέγουν στην τύχη έναν μαθητή και αφού τον τιμωρήσουν για ασήμαντη αφορμή, διατηρούν ολόκληρη την τάξη υπό καθεστώς τρόμου.
Ποιος ήταν όμως ο στόχος των δανείων αυτών, τα οποία δημιούργησαν τα υπερβολικά αυτά χρέη; Με ποιον στόχο δανείζουν οι τοκογλύφοι τού δρόμου τα αφελή θύματά τους; Στόχος των τοκογλύφων είναι πάντα οι περιουσίες των αφελών. Με τον ίδιο στόχο δάνεισαν στην Ευρώπη και οι τοκογλύφοι τής Wall-Street. Γνωρίζοντας από τον προηγούμενο σχεδιασμό ότι τα ευρωπαϊκά κράτη διαθέτουν κρατικά "ασημικά" αμύθητης αξίας, τα επιβουλεύτηκαν. Αυτά, τα οποία οι Αμερικανοί επέτρεπαν στους ευρωπαϊκούς λαούς να τα αναπτύξουν στον προηγούμενο σχεδιασμό, έγιναν ο στόχος τους στον επόμενο. Τις υποδομές, τις οποίες τα ευρωπαϊκά κράτη ανέπτυξαν με άπειρα χρήματα, μέσα σε ένα μεγάλο βάθος χρόνου και με τη χρήση νόμων αναγκαστικών απαλλοτριώσεων, αυτοί θα τις έπαιρναν για "ψίχουλα".
Στόχος των τοκογλύφων έγινε η "κατάσχεση" όλων των "ασημικών" τής Ευρώπης. Έκαναν δηλαδή αυτό, το οποίο απαγόρευαν στους εαυτούς τους να κάνουν στον προηγούμενο σχεδιασμό και το οποίο ήταν το τέλειο γι' αυτούς, καθώς δεν προκαλούσαν τους λαούς. Στην νέα εποχή θα ρίσκαραν να έρθουν σε αντιπαλότητα με τα θύματά τους, εφόσον ο στόχος τους θα ήταν ορατός. Θα έβαζαν χέρι στα "ασημικά" τής Ευρώπης και αυτό ήταν μεγάλο ρίσκο. Γι' αυτόν τον λόγο τύπωναν "χαρτάκια" με τον τόνο ...Δεν φοβούνταν ότι θα γίνουν πληθωριστικά για τον ίδιο λόγο που δεν φοβούνταν όταν χρηματοδοτούσαν τον Χίτλερ. Γνώριζαν ότι η αξία των Ευρωπαϊκών Κεφαλαίων θα έδινε αξία στις "φωτοτυπίες" τους. Θα οδηγούσαν τα ευρωπαϊκά κράτη στην οργανωμένη χρεοκοπία και με ένα πρόγραμμα "διάσωσης" θα προχωρούσαν στις "ιδιωτικοποιήσεις-κατασχέσεις". Οι Ευρωπαίοι θα έχαναν τα πάντα και θα χρωστούσαν για πάντα ...Τόσο απλά ...Η Ευρώπη, εξαιτίας της νέας γερμανικής προδοσίας, θα γινόταν για πάντα μια αποικία των ΗΠΑ.
Όλα τα δίκτυα των υποδομών της θα περνούσαν στα χέρια των πολυεθνικών των ΗΠΑ. Όλες οι υπηρεσίες της θα παρέχονταν από πολυεθνικές των ΗΠΑ. Η αγορά της θα μονοπωλούνταν από προϊόντα, τα οποία θα κατασκευάζονταν οπουδήποτε στον κόσμο με την άδεια των πολυεθνικών των ΗΠΑ. Τα εμπορικά καταστήματα, τα οποία θα διοχέτευαν τα προϊόντα αυτά στην αγορά, θα ήταν παραρτήματα των αμερικανικών πολυεθνικών. Η γεωργική γη τής Ευρώπης θα περνούσε  - μέσω των τραπεζών και των συμβολαιακών καλλιεργειών -  στον έλεγχο των πολυεθνικών των ΗΠΑ με τη μεγάλη εμπειρία στις "Μπανανίες" τής Λατινικής Αμερικής. Οι σπόροι γι' αυτήν την παραγωγή θα δίνονταν αποκλειστικά στις πολυεθνικές των ΗΠΑ, οι οποίες εμπορεύονται μονοπωλιακά τους μεταλλαγμένους σπόρους. Τα ίδια τα σπίτια των Ευρωπαίων θα ανήκαν στους Αμερικανούς, εφόσον οι ευρωπαϊκές τράπεζες, οι οποίες διατηρούν τις υποθήκες τους, ανήκουν σε αμερικανικές πολυεθνικές. Ακόμα και τα περίφημα ευρωπαϊκά μνημεία θα πήγαιναν στον έλεγχο αυτών των πολυεθνικών, εφόσον αυτές θα αναλάμβαναν την είσπραξη των εισιτηρίων ...Η Ακρόπολη, το Κολοσσαίο, ο Πύργος τού Άιφελ ή η Γέφυρα του Λονδίνου θα γίνουν με τον τρόπο αυτόν διάσημα "γκισέ" των τραπεζών των τοκογλύφων.
Αυτό είναι το μέλλον που "οραματίστηκαν" οι ΗΠΑ για την Ευρώπη και για το οποίο χρησιμοποίησαν ως προδότη τη Γερμανία. Η Γερμανία  - ως αμερικανική αποικία χαφιέδων και προδοτών -  έσπευσε για τα "τριάντα αργύρια" της ανταγωνιστικότητας να εξυπηρετήσει τα αμερικανικά σχέδια. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μέσω Χίτλερ εξυπηρέτησαν τους Αμερικανούς εις βάρος των Ευρωπαίων, είναι αυτοί, οι οποίοι μερικές δεκαετίες μετά εξυπηρέτησαν μέσω Κολ τους ίδιους Αμερικανούς εις βάρος των ίδιων Ευρωπαίων. Οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι ισοπέδωσαν την Ευρώπη πριν από εβδομήντα χρόνια, θα ήταν οι άνθρωποι που θα το επαναλάμβαναν και σήμερα. Η ίδια χώρα τής ίδιας Siemens, της ίδιας Daimler, της ίδιας  Tyssen και της ίδιας Bayer.
Όλα αυτά θα γίνονταν στην κατεστραμμένη Ευρώπη με τον τρόπο που δοκιμάστηκε επιτυχώς στην κατεστραμμένη Ελλάδα. Με ένα εξαιρετικά βίαιο και απάνθρωπο Μνημόνιο θα έχαναν οι λαοί τα πάντα και θα βυθίζονταν στη φτώχεια, για το "καλό" τους ...Το ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ τής Ευρωπαϊκής Ένωσης είναι το ζητούμενο για τους Αμερικανούς και τους Γερμανούς προδότες ...Το τεράστιο δάνειο προς την Ευρώπη είναι το colpo grosso των διεφθαρμένων ηγετών τής Ευρώπης, οι οποίοι περιμένουν προμήθεια για τη συνεργασία τους...
...Μπρόκερ των τοκογλύφων είναι αυτήν τη στιγμή τα κτήνη, τα οποία κυβερνάνε δήθεν την Ευρωπαϊκή Ένωση. Με πρώτο τον χαφιέ τού λουξεμβουργιανού "πλυντηρίου", οι πάντες είναι στο ίδιο "κόλπο". Είτε διεφθαρμένοι είτε ανώμαλοι, όλοι εκβιάζονται ...Λαγκάρντ, Μέρκελ, Σόιμπλε, Ολάντ, Μοσχοβισί, Στρος Καν, Ζαρκοζί και το κακό συναπάντημα. Άχρηστοι άνθρωποι, σαν τον Τουσκ, έχουν μπει σε καίριες θέσεις μόνο και μόνο για να οδηγήσουν την Ευρώπη στην απόλυτη "σφαγή" ...Μόνο και μόνο για να μεθοδεύσουν την απόλυτη υποδούλωσή τους στα αφεντικά των Ναζί ...Ό,τι έκαναν δηλαδή και οι ναζί πρόγονοί τους.
Αυτοί προσπαθούν να φορέσουν στην Ευρώπη ένα δανειακό "σαμάρι" δεκάδων τρισεκατομμυρίων Ευρώ, το οποίο δεν θα την αφήσει ποτέ ξανά να ζήσει ελεύθερα. Η αμερικανική οικονομία, η οποία σήμερα εμφανίζεται με χρέη τουλάχιστον 18.000 δισεκατομμυρίων, ξαφνικά  - και ως δια "μαγείας" -  θα μετατραπεί σε έναν "Μίδα", ο οποίος θα μπορεί να δανείσει δεκάδες χιλιάδες δις για τη σωτηρία κάποιων άλλων ...Αυτό κι αν είναι "θαύμα" ...Ένα "θαύμα", όμως, το οποίο χρειάζεται την ύπαρξη μιας Ελλάδας στον ρόλο τής Ιφιγένειας για να ολοκληρωθεί. Γιατί μιλάμε για "θαύμα"; ...Γιατί, αν θυμόμαστε καλά, οι ΗΠΑ τον Σεπτέμβριο του 2013  - σύμφωνα με τον Ομπάμα -  ήταν "ξοφλημένες", αν δεν αυξανόταν το όριο του δημοσίου χρέους από τα 16,7 τρισεκατομμύρια δολάρια.
Τι έγινε από τότε; Πόσες φορές αύξησαν αυτό το όριο, για να φτάσουν σήμερα κοντά στα 19 τρις δολάρια; Γιατί μέχρι τώρα το ανακοίνωναν  - και μάλιστα με δημόσιες φασαρίες μεταξύ Προέδρου και Γερουσίας -  και τώρα το κρατάνε "μυστικό"; Μήπως το κρατάνε "μυστικό", γιατί, μέχρι να πετύχει το χρυσοφόρο "κόλπο" στην Ευρώπη, δεν πρέπει να αποκαλύπτεται η οικονομική αδυναμία των ΗΠΑ; Πόσο είναι τώρα το όριο του δημοσίου χρέους στις ΗΠΑ, προκειμένου ο Πρόεδρός τους να τις θεωρεί "ξοφλημένες";
Πώς μπορεί ο πιο χρεωμένος "παίκτης" τής παγκόσμιας "σκακιέρας" να εμφανίζεται σαν δανειστής και σωτήρας των πάντων; ...Ασπιρίνη δεν έχουν οι ΗΠΑ να δώσουν στους αρρώστους τους, θα σώσουν την Ευρώπη με ΜεγαΔάνειο, το οποίο θα προβλέπει ΜεγαΜνημόνιο; Θα πάρει ξανά η τοκογλυφική συμμορία τής Νέας Υόρκης τα "τοξικά" χρέη τής "επιχείρησης" ΗΠΑ και θα τα μετατρέψει σε "επενδυτικό" πρόγραμμα διάσωσης της Ευρώπης; Θα περιμένουν να αρπάξουν την Ακρόπολη, τους δρόμους και τα γεφύρια της Ευρώπης, για να δώσουν αξία στα "πέτσινα" χρήματά τους;


Δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση του Δημοψηφίσματος
...γράφαμε επί λέξει...


..."Αυτό, το οποίο γίνεται σήμερα  - με το δήθεν "θρίλερ" των διαπραγματεύσεων και με την απειλή ενός βίαιου GRexit -  είναι ένα "θέατρο" ...Η επαπειλούμενη "αποτυχία" των διαπραγματεύσεων είναι μια "παράσταση" τρομοκρατίας όμοια μ' εκείνη, η οποία είχε "στηθεί" στις Κάννες από τον Σαρκοζί και την Μέρκελ εις βάρος τής Ελλάδας ...Ένα "θρίλερ" made in USA με "ακροατήριο" αυτής της "παράστασης" τρόμου να είναι και πάλι η Ευρώπη και οι λαοί της. Η "παράσταση" δηλαδή αυτή δεν γίνεται για να τρομάξουν οι Έλληνες  - τους οποίους έτσι κι αλλιώς δεν τους υπολογίζουν - , αλλά για να τρομάξουν οι Ευρωπαίοι. Ποιος είναι ο στόχος τής τρομοκράτησής τους; ...Να δεχθούν ένα ΥΠΕΡΜΝΗΜΟΝΙΟ ως Ευρωπαϊκή Ένωση. Όπως κάποτε χρησιμοποίησαν τον Παπανδρέου με το "δημοψήφισμα", για να τρομάξουν τους Ευρωπαίους, προκειμένου να δεχθούν τον δανεισμό της Ελλάδας, έτσι χρησιμοποιούν και σήμερα τον Τσίπρα, για να δεχθούν το καταστροφικό "κούρεμα", το οποίο θα οδηγήσει αναγκαστικά σε έναν δικό τους δανεισμό.
Τότε ήταν ο Γάλλος Σαρκοζί, ο οποίος "πρωταγωνιστούσε", τώρα είναι η δική του υπουργός οικονομικών  - και άρα μύστης τού σχεδιασμού -  Γαλλίδα Λαγκάρντ. Τότε ήταν ο "ηλίθιος" Παπανδρέου, ο οποίος με την "ηλιθιότητά" του απειλούσε το Ευρώ, εμφανίζοντας τους Έλληνες σαν "ηλιθίους". Τώρα είναι ο "τρομοκράτης" Τσίπρας, ο οποίος με τις απειλές του για "κούρεμα" απειλεί τις εύθραυστες ευρωπαϊκές οικονομίες με χρεοκοπία, εμφανίζοντας τους Έλληνες σαν "τρομοκράτες". Τότε η λύση ήταν να δανείσουν οι Ευρωπαίοι τα χρήματά τους στους "ηλίθιους" Έλληνες, τώρα η λύση είναι να δανειστούν οι Ευρωπαίοι αμερικανικά χρήματα, για να γλιτώσουν από τις συνέπειες της "ηλιθιότητας" των Ελλήνων.
Ήδη άρχισαν τα "όργανα" για τον "τρομοκράτη" Τσίπρα ...Θα κάνουν μόνοι τους το "κούρεμα"  - το οποίο απείλησε ο Τσίπρας -  και θα το "χρεώσουν" στην Ελλάδα. Θα απειλήσουν όλες τις "ετοιμόρροπες" ευρωπαϊκές οικονομίες με χρεοκοπία, για να αρχίσουν να "χτίζουν" την επιχειρηματολογία του κοινού πανευρωπαϊκού δανείου. Από εκεί και πέρα, για να ξεφορτωθούν τις ευθύνες τους, θα "τιμωρήσουν" τους "ενόχους" ...Θα "πέσει" ο Έλληνας Πρωθυπουργός, ο οποίος "απείλησε" τους λαούς και θα υποφέρει ο ελληνικός λαός που τον εξέλεξε. Όπως "έπεσε" ο Παπανδρέου για "τιμωρία" που απείλησε τους Ευρωπαίους, έτσι θα "πέσει" και ο Τσίπρας σύμφωνα με το σενάριο.
 Είναι καταδικασμένος ο Τσίπρας. Τώρα τον πηγαινοφέρνουν στις Βρυξέλες για να τον εξευτελίσουν, προκειμένου να "αναδείξουν" τη "σοβαρότητα" και την αξία των τοπικών δωσίλογων. Δεν μπορεί να συνεχίσει κανέναν αγώνα με τη στήριξη του λαού, γιατί αυτή η στήριξη δεν φτάνει όταν το υπόλοιπο πολιτικό προσωπικό είναι προδοτικό. Μιλάμε για πραγματικούς προδότες. Ποιος Πρωθυπουργός μπορεί να διαπραγματευτεί, όταν οι συμπατριώτες του πολιτικοί του αντίπαλοι διαμαρτύρονται στους "απέναντι" για τις επιτυχίες του; Πώς θα διαπραγματευτεί ο Τσίπρας, όταν αυτό το οποίο μπορεί να επιτύχει θυμώνει τον Σαμαρά και τον κάνει να σηκώνει το τηλέφωνο, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί; Αυτό κάνει ο Σαμαράς ως αρχηγός τής αντιπολίτευσης. Συγκρίνει τα όσα επιδιώκει ο Τσίπρας με τα όσα προδοτικά είχε υπογράψει ο ίδιος και τα καταγγέλλει ως "αδικία" που υπέστη ο ίδιος από τους δανειστές. Αναγκαστικά πρέπει να το κάνει αυτό, προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η προδοσία του.
Δεν μπορείς να στήνεις ένα εθνικό "φράγμα" άμυνας, όταν από πίσω σου ο άλλος στήνει ενδοτική "αντλία", για να καλύπτει την προσωπική του προδοσία. Αυτό κάνει ο Σαμαράς εις βάρος των προσπαθειών τού Τσίπρα και για την ασφάλειά του έχει "παραδοθεί" εξ' ολοκλήρου στο "έλεος" των τοκογλύφων. Σαμποτάρει συνειδητά τις εθνικές προσπάθειες, για να εξασφαλίσει την προσωπική του επιβίωση. Ήδη άρχισε να αποκαλύπτει τις "σκέψεις" του περί Κυβέρνησης Εθνικής Σωτηρίας, όμοια με αυτήν του τραπεζίτη Παπαδήμου ...Ήδη ακούγεται το όνομα του διαδόχου του Στουρνάρα. Δικές του είναι αυτές οι σκέψεις; ...Όχι βέβαια ...Απλά ανέλαβε να μεταφέρει σαν ελληνική "ιδέα" αυτά, τα οποία οι τοκογλύφοι τής Λέσχης Μπίλντερμπεργκ σχεδιάζουν για την Ελλάδα και προετοιμάζουν το "έδαφος". Γι' αυτόν τον λόγο μαζεύτηκε στις Βρυξέλες όλο το προδοτικό χαφιεδαριό τής Ελλάδας. Ανέβηκαν, για να διαβεβαιώσουν τους τοκογλύφους ότι μπορούν από κοινού να παραλάβουν το πολιτικό "πτώμα" τού Τσίπρα, χωρίς να παρουσιαστεί κενό εξουσίας ...Θα υπογράψουν τα "πάντα" για τα "πάντα".
Η Ευρώπη αυτήν τη στιγμή κινδυνεύει ...Κινδυνεύει η Δημοκρατία της ...Κινδυνεύει η ανεξαρτησία της ...Κινδυνεύει η ελευθερία των λαών της ...Κινδυνεύουν τα δικαιώματα των πολιτών της. Έχει πέσει στα "χέρια" προδοτών, οι οποίοι δεν διστάζουν να "ρίχνουν" δημοκρατικά εκλεγμένες Κυβερνήσεις ...Στα "χέρια" τοκογλύφων, οι οποίοι δεν διστάζουν να "ξεκοκαλίζουν" ολόκληρα κράτη ...Στα "χέρια" μπρόκερ, οι οποίοι "πουλάνε" δάνεια, προφανώς με ποσοστά. Μπορεί κάποιος έστω να φανταστεί για τι κέρδη μπορούμε να μιλάμε για ανθρώπους σαν την Λαγκάρντ, τον Γιούγκερ ή τον Μοσκοβισί σε περίπτωση που μπορέσουν και "φορτώσουν" την Ευρωπαϊκή Ένωση με ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ αξίας άνω των δέκα τρισεκατομμυρίων ευρώ; ...Μιλάμε για δάνειο πάνω από 10,000 δισεκατομμύρια, το οποίο θα το φέρουν στην Ευρώπη τα λαμόγια τύπου Λαγκάρντ και Γιούγκερ. Είναι δυνατόν τέτοιο έγκλημα, το οποίο θα ταλαιπωρεί γενιές ολόκληρες Ευρωπαίων, να το κάνουν τζάμπα; Η Ευρώπη θα παραδοθεί στις ΗΠΑ σαν "σφάγιο" και κάποιοι από τώρα τρίβουν τα χέρια τους για τα πρωτοφανή τους κέρδη. Πέρασαν οι εποχές που οι μεγάλες προδοσίες γίνονταν για τριάντα αργύρια. Τώρα οι προδότες μετράνε δισεκατομμύρια και χρεώνουν και στα θύματά τους τη φύλαξή τους.
Η Ελλάδα, όσο κι αν αυτό φαίνεται παράξενο  - υπό τις δυσμενείς σήμερα συνθήκες για την ίδια - , είναι η μόνη δύναμη που μπορεί να σώσει την Ευρώπη. Μπορεί να την σώσει, γιατί είναι η μόνη που μπορεί να "διασπάσει" την Τρόικα και ταυτόχρονα να "στείλει" το ΔΝΤ από εκεί που "ήρθε". Αν δεν το κάνει η Ελλάδα, δεν μπορεί να το κάνει κανείς άλλος. Το ΜΕΓΑΔΑΝΕΙΟ, το οποίο θα καταστρέψει για πάντα την Ευρώπη και θα την παραδώσει ως αποικία χρέους στις ΗΠΑ είναι έτοιμο να υπογραφεί. Η "παράσταση" με τον Τσίπρα και με την Ελλάδα να "ματώνει"  - προς γνώση και συμμόρφωση όλων των αντιδραστικών λαών -  είναι έτοιμη να ολοκληρωθεί. Ήδη το "ψέλλισε" ο Γερμανός Χέλμουτ Σμιτ  - σαν "Νέστορας", που έχει τη "σοφία" να "βλέπει" πράγματα -  ..."Η Ευρώπη έχει "ανάγκη" ένα δάνειο, για να σώσει την οικονομία της" ".....


Τι δεν ξέραμε μερικές ημέρες πριν το "σάλτο μορτάλε" τού Τσίπρα.



Αυτό, το οποίο δεν ξέραμε είναι εκείνο το οποίο δεν θα μπορούσαμε να ξέρουμε, γιατί απλούστατα αυτό αποτελεί θέμα πληροφορίας και όχι ανάλυσης ...Είναι αυτά, τα οποία γράφαμε προχθές και τώρα τα υπογραμμίζουμε ...Δεν ξέραμε ότι στην ίδια παράσταση θα έβαζαν και πάλι το ίδιο τρυκ τού δημοψηφίσματος. Δεν το ξέραμε, γιατί δεν μπορούσαμε να γνωρίζουμε πού θα τη φτάσουν την "παράσταση". Δεν γνωρίζαμε αν αυτός, ο οποίος φαίνεται να "θαλασσοπνίγεται", έπεσε μόνος του στη "θάλασσα" ή αν τον πέταξαν κάποιοι άλλοι ...

Δεν ξέραμε αν ο Τσίπρας "σπρωχνόταν" εν αγνοία του από την Λαγκάρντ προς την "έξοδο" ή αν ήταν "συμπαίκτης" με αυτήν στην ίδια "ομάδα" ...Δεν ξέραμε αν ο Τσίπρας με τον Σαμαρά ήταν στον ίδιο "θίασο" ή αν ο Σαμαράς απλά τον "υπέσκαπτε" υπέρ των Αμερικανών ...Δεν ξέραμε, δηλαδή, αν όλο το χαφιεδοτσουρλό τής "αντιπολίτευσης", που ανέβηκε στις Βρυξέλες, τον "πολεμούσε" πραγματικά ή αν συμμετείχε στην παράσταση εν γνώση του.
Όλα αυτά τα καταλάβαμε εκ των υστέρων. Μετά την απόφαση για δημοψήφισμα  - και άρα τη "θεμελίωση" της κατάστασης, όπου οι Αμερικανοί θα επιχειρούσαν το μεγάλο "κούρεμα" των ελληνικών χρεών απέναντι στους Ευρωπαίους -  αποκτήσαμε άλλη "θέα". Μετά θυμηθήκαμε ότι ο "Τεξανός" Τσίπρας κάποτε απειλούσε με "κουρέματα" και βέβαια με "νταούλια", τα οποία θα ταρακουνούσαν τις "Αγορές". Τις "Αγορές" όμως εκείνες, οι οποίες θα έδιναν κέρδη στους πραγματικούς Τεξανούς και δεν θα απειλούσαν το πραγματικό Τέξας. Μέσα σε ελάχιστες  - στην κυριολεξία -  ώρες καταλάβαμε ότι όλοι μαζί οι Έλληνες πολιτικοί έδιναν μια "παράσταση" ...Μια "παράσταση", η οποία ξεκίνησε με δηλώσεις στις Βρυξέλες και συνεχίστηκε με δήθεν φωνασκίες στη Βουλή.
Ποιο το αντικείμενο της "παράστασης" του 2015; ...Το ίδιο με εκείνο, το οποίο δόθηκε το 1945. Εφόσον τα ίδια αφεντικά είχαν τις ίδιες ανάγκες και χρησιμοποιούσαν το ίδιο σενάριο, αναγκαστικά και ο ελληνικός "ρόλος" θα προέβλεπε τα ίδια πράγματα. Στη μεταβιομηχανική εποχή τής ηλεκτρονικής παντοκρατορίας ακόμα και οι "εμφύλιοι" είναι ηλεκτρονικοί. Αυτό, το οποίο είδαμε, δηλαδή, ήταν ένας Virtual Εμφύλιος ...Όπως και το 1945. Οι Αμερικανοί, οι οποίοι από την αρχή είχαν βάλει τους Κολεγιόπαιδες να συνεργαστούν με τους Ναζί τού Κολ για να προδώσουν την Ελλάδα, στη συνέχεια οι ίδιοι, ελέγχοντας τη Μόσχα και τους σταλινικούς, έβαλαν τον νέο "Ζαχαριάδη" να κάνει "επανάσταση" εναντίον όλου του Πλανήτη. Με τον τρόπο αυτόν "διέγραψαν" τα εγκλήματα των δικών τους δωσίλογων και τους αποκατέστησαν μετά την προδοσία τους.
Το 1945 τρομοκράτησαν ολόκληρη την Ευρώπη, αναγκάζοντάς την να υποταγεί στους Αμερικανούς προστάτες και τώρα το 2015 κάνουν το ίδιο. Με το "κούρεμα" φέρνουν τον τρόμο της χρεοκοπίας στην Ευρώπη και αναγκάζουν τους πάντες να αναζητήσουν τη βοήθεια των δανειστών τοκογλύφων, για να μην έχουν τη "μοίρα" των Ελλήνων ...Των Ελλήνων, όμως, οι οποίοι θα πάρουν την ευθύνη για το ευρωπαϊκό "κακό", εφόσον η δική τους ανευθυνότητα και τεμπελιά  - που στο τέλος έγινε θράσος -  τους έφερε κοντά στην καταστροφή. Γι' αυτόν τον λόγο βάζουν και λίγο "Πούτιν" στην "εξίσωση" της καταστροφής.
Οι Αμερικανοί θα είναι οι "καλοί", οι οποίοι σχεδόν θα αναγκαστούν να σώσουν τους Ευρωπαίους από την ελληνική σε βαθμό εγκληματικό ανευθυνότητα. Οι Έλληνες, για να είναι σίγουρα οι κακοί μιας υπόθεσης με "ήρωα" τον Αμερικανό "Τζον Γουέιν", θα πρέπει να έχουν πάνω τους και λίγο υποψία "προδοσίας" ...Να είναι και λίγο  - λόγω ορθοδοξίας -  ύποπτοι ότι εξυπηρετούν αντιευρωπαϊκά συμφέροντα ...Να είναι λίγο "κρυπτοκομμουνιστές", που απειλούν την ευρωπαϊκή "Δημοκρατία" ...Να είναι λίγο "Δαναοί", που θα ενσαρκώσουν την "πέμπτη φάλαγγα" της ευρωπαϊκής "οικογένειας". Η συνταγή βγαίνει σχεδόν ίδια και ως γνωστόν συνταγή πετυχημένη δεν την αλλάζεις.
Οι Έλληνες, με το θράσος τους και το "κούρεμα" που θα απαιτήσουν "εκβιαστικά" και "τρομοκρατικά", θα φτάσουν τα ευρωπαϊκά κράτη στα όρια της χρεοκοπίας και αυτό θα φέρει το αμερικανικό "ιππικό" για βοήθεια. Οι Αμερικανοί, χάρη στη βοήθεια των Γερμανών προδοτών της Ευρώπης, θα κατακτήσουν για άλλη μια φορά την ήπειρο και αυτήν τη φορά ολοκληρωτικά. Όπως συνεργάστηκαν οι Αμερικανοί τού τοκογλύφου Ρούσβελτ με τους Γερμανούς τού φασίστα Χίτλερ, για να βάλουν την Ευρώπη στον μεταπολεμικό "γύψο", έτσι συνεργάζονται και τώρα. Ο ένας κάνει τον καλό και ο άλλος τον κακό και εναλλάσσονται στους ρόλους τους .
Τώρα η αγωνία είναι των Γερμανών, γιατί αυτοί φοβούνται μήπως οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι καταλάβουν πως αυτοί είναι που για τρίτη φορά μέσα σε λιγότερο από έναν αιώνα ισοπέδωσαν την Ευρώπη. Για τη σημερινή αθλιότητα, φτώχεια και απελπισία τής Ευρώπης ευθύνεται η Γερμανία και τα αμερικανικά χρήματα, τα οποία έβαλε από την πίσω "πόρτα", για να καταστρέψει τους λαούς και τα κράτη. Τώρα θα αρχίσει η Γερμανία να κατηγορεί μέρα και νύχτα την Ελλάδα σαν υπεύθυνη για τη μελλοντική καταστροφή τής Ευρώπης, προσπαθώντας με τον τρόπο αυτόν να βγει η ίδια από το "κάδρο".


Τα ελληνικά "Δεκεμβριανά" στις Βρυξέλες.
Υπάρχει κίνδυνος διχασμού;


Ο ελληνικός "θίασος" των ταγματασφαλιτών  - που μας πρόδωσαν -  και των σταλινικών  - που θέλουν να μας σώσουν -  ξεκίνησε την "παράστασή" του από τις Βρυξέλες ...Τη "σκηνή" των "αφεντικών". Εκεί έπαιζαν μια παράσταση, της οποίας τη σκοπιμότητα μόνον εκ των υστέρων μπορούσες να καταλάβεις. Δύο μέρες πριν τη φαρσοκωμωδία τού δημοψηφίσματος φαινόταν ότι ο Τσίπρας διαπραγματευόταν πραγματικά σκληρά και ο Σαμαράς με τους υπόλοιπους τον υπέσκαπταν. Όμως, ο χρόνος δείχνει πως όλοι αυτοί έδιναν μια κοινή παράσταση μπροστά σε κοινά αφεντικά ...Όλοι συνένοχοι ...Σταλινικοί και ταγματασφαλίτες ...Προδότες και "σωτήρες" ...Άλλωστε δεν αλλάζουν ούτε καν τα ονόματα ...Ένας Γιώργος Παπανδρέου προκάλεσε τον Εμφύλιο με εντολή των Αμερικανών και ένας 42χρονος σταλινικός σήκωσε τη "σημαία" τής Επανάστασης με εντολή και πάλι των ίδιων των Αμερικανών.
Με αμερικανικό αεροπλάνο έφτασε ο Ζαχαριάδης να μας "σώσει" και με το ίδιο "αεροπλάνο" έφτασε και ο Τσίπρας. Όλα τα άλλα είναι τα ίδια ...Οι ίδιοι προδότες Καραμανλήδες, Μπενάκηδες, Μητσοτάκηδες και Παπανδρέου από τη μεριά των ταγματασφαλιτών, οι οποίοι παριστάνουν τους λάτρεις τής δημοκρατίας και της "τάξης" ...και οι ίδιοι σταλινικοί από την απέναντι μεριά να παριστάνουν τους "αντιστασιακούς" και τους "ακραίους". Όπως και την προηγούμενη φορά οι ίδιοι άνθρωποι, οι οποίοι μας πρόδωσαν και μας κατέστρεψαν, προσπαθούν να "αναβαπτιστούν" σε σωτήρες, γιατί αυτοί, οι οποίοι αντέδρασαν, είναι εύκολοι στη διαχείρισή τους "σταλινικοί".
Δεν φαίνεται παράξενο στον αναγνώστη αυτό το οποίο συμβαίνει; Από δέκα εκατομμύρια Έλληνες, οι οποίοι θύμωσαν με την προδοσία, ο Πρωθυπουργός τού θυμού είναι κατά "σύμπτωση" ένας από τους ελάχιστους σταλινικούς τής ελληνικής κοινωνίας; Όλοι δηλαδή οι δημοκράτες κουτοί και άχρηστοι και αυτός ο οποίος ανέλαβε την αντίδραση ήταν αυτός, ο οποίος είχε την ιδιότητα που πάντα σώζει τους ταγματασφαλίτες προδότες ...Τη μοναδική ιδιότητα, η οποία δίνει αξία στο μοναδικό "ρεπερτόριο" που διαθέτουν ...Τη φασιστική ιδιότητα, η οποία δίνει τη μία και μοναδική ευκαιρία στους προδότες να σωθούν σαν "δημοκράτες" ...Που δίνει την ευκαιρία σ' αυτούς που πρόδωσαν την πατρίδα να ισχυριστούν ότι το έκαναν για να σώσουν την παγκόσμια Δημοκρατία.
Άρχισαν ήδη και τα γνωστά τρομοκρατικά κόλπα των δωσίλογων με τους διχασμούς και την επιχειρηματολογία για τους εμφυλιοπολεμικούς κινδύνους. Αυτό είναι το γνωστό παιχνίδι των βενιζελικών, οι οποίοι πάντα προδίδουν εκ του ασφαλούς τον λαό και μετά προκαλούν διχασμούς. Προκαλούν διχασμούς, βάζοντας απέναντί τους σαν "εχθρούς" τους πάντα ελεγχόμενους σταλινικούς, των οποίων το ορατό "κουσούρι" επιτρέπει στους βενιζελικούς να εμφανίζονται σαν δημοκράτες. Για κάποιον, δηλαδή, που έχει γνώσεις, ήταν εξ αρχής δεδομένο ότι μετά την προδοσία των βενιζελικών του δικομματισμού ο επόμενος Έλληνας πρωθυπουργός θα ήταν σταλινικός ...Σταλινικός, για να μπορέσουν αυτοί να εμφανίζονται σαν πάνω απ' όλα "δημοκράτες" ...Ευτυχείς ήταν οι Κολεγιόπαιδες, όταν ο σταλινικός Τσίπρας κέρδισε τις εκλογές...
...Αυτός θα τους "έσωζε", όπως έσωσε ο Ζαχαριάδης τους γονείς τους. Εξαιτίας του θα εμφανίζονταν λίγο διεφθαρμένοι και βρομιάρηδες, αλλά "δημοκράτες" ...Ο Καραμανλής θα μπορούσε χωρίς άγχος να γυρνάει στις ταβέρνες και όχι μόνον ...Ο Γιωργάκης να κάνει ποδήλατο ...Ο Σαμαράς να συνεχίσει την ταβανοθεραπεία ...Χαρά μεγάλη οι προδότες για τον σταλινικό, που έγινε πρωθυπουργός.
Αυτό είναι πάντα το σενάριο "σωτηρίας" των προδοτών και αυτό το σενάριο τους δίνει πάντα τη δυνατότητα να επανέλθουν στην εξουσία, εφόσον τους επιτρέπει να υπηρετούν τους ξένους και ταυτόχρονα να μην τιμωρούνται από τον λαό. Αυτοί, οι οποίοι τιμωρούνται είναι πάντα οι σταλινικοί, οι οποίοι "στήνονται" απέναντι γι' αυτόν τον λόγο. Εν γνώση τους  - και επ' αμοιβή -  παριστάνουν τους σάκους του "μποξ" του λαού, προκειμένου να αποφύγουν οι βενιζελικοί την τιμωρία. Αυτό είναι το κόλπο τού διχασμού και αυτή είναι η μεγάλη "πατέντα" των βενιζελικών ...Οι διχασμοί, οι οποίοι οδηγούν στα "μακελειά", που μας προειδοποίησε ο ηλίθιος Λοβέρδος, όταν κάποιοι κατηγόρησαν τον προδότη ΓΑΠ.
Σήμερα λέμε στους αναγνώστες  - απολύτως εγγυημένα -  ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως κίνδυνος να μπούμε σε περιπέτειες εξαιτίας τού διχασμού. Στη χειρότερη περίπτωση να δούμε έναν "διχασμό", τον οποίο και πάλι οι ίδιοι βενιζελικοί με το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα είχαν επιβάλει στον κόσμο με τα "πράσινα" και τα "μπλε" καφενεία ...Μέχρι εκεί. Σήμερα βέβαια αμφιβάλουμε ότι κι αυτό μπορούν να το πετύχουν, γιατί ο κόσμος έχει καταστραφεί εξ' αιτίας τους και δεν μπορούν με "βολέματα" να εξαγοράσουν την πίστη του. Όμως αυτό, το οποίο κάνει σήμερα τη διαφορά και κάνει παντελώς ακίνδυνο τον διχασμό, είναι ότι το βενιζελικό παρακράτος των Μητσοτάκηδων, των Καραμανλήδων, των Παπανδρέου και των Σαμαράδων είναι πραγματικά "ξεδοντιασμένο" ...Έχει χάσει το πιο καλό και βέβαια μυστικό "εργαλείο" του ...Το σημαντικό είναι ότι δεν έχουν στη διάθεσή τους το υπερπολύτιμο ΚΚΕ.
Το ΚΚΕ ήταν πάντα η μυστική "ιδιοκτησία" των βενιζελικών ...Ήταν πάντα η μυστική τους δύναμη, μέσω της οποίας απειλούσαν την κοινωνία με ένοπλη βία ...Από την εποχή τού Ελευθέριου Βενιζέλου, που τους "μάντρωναν", το ΚΚΕ χρησίμευε για να κατασκευάζουν οι βενιζελικοί ανάμεσα στους τεμπέληδες της κοινωνίας τούς πιο αποτελεσματικούς χαφιέδες ...Τέλειους "ηρωϊκούς" χαφιέδες έτοιμους δια πάσαν πολιτικήν "νόσον" και πάσαν "μαλακίαν". Αυτό το κόμμα των πληρωμένων χαφιέδων το έλεγχαν απόλυτα και αυτό χρησιμοποιούσαν είτε ως φόβητρο απέναντι στον λαό είτε ως "μοχλό" βίας, που προκαλούσε τη "νόμιμη" αντίδραση του "κράτους". Αυτό το ελεγχόμενο φασιστικό ΚΚΕ το έβαζαν οι ίδιοι να εκφράζει την "αλήθεια" και την "καταγγελία" κάθε φορά που οι ίδιοι πρόδιδαν την πατρίδα, ώστε να μπορούν να ελέγχουν την κοινωνική αντίδραση όταν αυτή στρεφόταν εναντίον τους. Με τη βοήθεια του φασιστικού ΚΚΕ αυτήν την εναντίον τους αντίδραση την εμφάνιζαν εκ του πονηρού σαν αντίδραση απέναντι στη "Δημοκρατία", την οποία οι ίδιοι αυθαίρετα εμφανίζονταν ότι αντιπροσωπεύουν.
Αυτό ήταν το κόλπο. Ο προδότης βενιζελικός έβαζε τον σταλινικό χαφιέ να τον βρίζει επ' αμοιβή ως προδότη, για να τον τιμωρήσει μετά ως φασίστα που βρίζει τη δημοκρατία και έναν "λειτουργό" της ...Οι προδότες με αυτόν τον έξυπνο τρόπο παρέμεναν μόνιμα από την πλευρά τής "Δημοκρατίας" και οπλισμένοι πάντα με τα όργανα του κράτους. Αυτό ήταν το μυστικό τού σχεδιασμού τους και αυτός ο σχεδιασμός στηριζόταν στον προβοκατόρικο ρόλο τού ΚΚΕ. Αυτό το ελεγχόμενο χαφιεδομάγαζο την κρίσιμη στιγμή το τοποθετούσαν ανάμεσα στον κόσμο, για να εκμεταλλευτεί τη λαϊκή δυσαρέσκεια απέναντι στους προδότες  - και άρα απέναντι στους ίδιους -  και να προβεί στα κατά παραγγελία βίαια λάθη ...Λάθη, τα οποία οδηγούσαν στην επίσης βίαιη αντίδραση του κράτους, την οποία τη χειρίζονταν οι βενιζελικοί και στην πραγματικότητα την έστρεφαν εναντίον των δικών τους αντιπάλων.
Το ΚΚΕ, δηλαδή, τους έδινε το "άλλοθι" να ασκήσουν βία και αυτήν τη βία την έστρεφαν εναντίον του λαού, προφασιζόμενοι ότι καταδιώκουν τους "κρυπτοκομμουνιστές", οι οποίοι απειλούσαν τη δημοκρατία. Δεν υπάρχει γενναίος Έλληνας, ο οποίος να αντέδρασε απέναντι στους προδότες τού βενιζελισμού και τους χαφιέδες τού ΚΚΕ και να μην έχει ματώσει σαν "κρυπτοκομμουνιστής". Μιλάμε για "πατέντα", η οποία πάντα δούλευε τέλεια. Αυτή η άδικη βία γινόταν το αίτιο να "εκτροχιαστεί" η κατάσταση και  - αν τους βόλευε -  να οδηγεί σε εμφυλιοπολεμικές συγκρούσεις. Αυτό ήταν το μυστικό τού οπλισμένου βενιζελικού παρακράτους, το οποίο εδώ και έναν αιώνα  - ελέω Αμερικανών -  προδίδει συστηματικά την πατρίδα και καταφέρνει και μονοπωλεί την εξουσία ...Το παρακράτος, το οποίο, δημιουργώντας με τη βοήθεια του ΚΚΕ μια "μέγγενη", μπορούσε πάντα και έβαζε τον λαό στη μέση και τον δίχαζε με τη βία και το αίμα.
Σήμερα αυτή η δυνατότητα δεν υπάρχει. Το ΚΚΕ είναι παντελώς απαξιωμένο και με ηγέτες σαν τον Γαρδούμπα με το ζόρι  - και με κρατικά χρήματα -  επιβιώνει. Όσο και να φωνάζει, δεν μπορεί να εκφράσει ούτε την αλήθεια για την προδοσία τού Μνημονίου ούτε τη λαϊκή οργή. Είναι απομονωμένο και μισητό και ο λαός δεν ακούει καν αυτά τα οποία λέει. Γι' αυτόν τον λόγο είναι παντελώς άχρηστο. Όμως, ο διχασμός χωρίς το πολύτιμο σταλινικό "αμόνι" καταστρέφει και το βενιζελικό παρακρατικό "σφυρί". Δεν έχουν οι Καραμανλήδες και οι Σαμαράδες απέναντί τους "μπολσεβίκους" να παριστάνουν τους δημοκράτες, που με τη βοήθεια των δανειστών θα σώσουν τη χώρα και θα την οδηγήσουν στην ανάπτυξη. Δεν έχουν απέναντί τους βίαιους κάφρους, οι οποίοι θέλουν δήθεν "σύγκρουση" με την Ευρώπη και το Ευρώ, ώστε να εμφανίζουν τους προδότες των Μνημονίων σαν "πολιτισμένους" φιλοευρωπαϊστές.
Ως εκ τούτου, δεν πρέπει να ανησυχεί ο κόσμος για τίποτε ...Τον σταλινικό Πρωθυπουργό τον εξασφάλισαν οι βενιζελικοί, αλλά το σταλινικό "εργαλείο" δεν μπόρεσαν να το "ενεργοποιήσουν". Αυτό είναι το σημαντικό που κάνει τον διχασμό ακίνδυνο για τον λαό. Επικίνδυνος θα ήταν μόνον αν στις σημερινές διαδηλώσεις με το άνευ λόγου και αιτίας σύνθημα "μένουμε Ευρώπη" έμπαιναν επαγγελματίες ΚΚΕδες να τις "καπελώσουν", να τις οργανώσουν και να τις κάνουν βίαιες. Όμως, δυστυχώς γι' αυτούς, αυτό δεν συμβαίνει. Ο κόσμος δεν θέλει να διαδηλώνει πλάι στους ροπαλοφόρους επαγγελματίες διαδηλωσάκηδες του ΚΚΕ. Ο κόσμος έχει αλλάξει και οι συγκρούσεις είναι πλέον μόνον Virtual.
Όσο κι αν επιχειρούν κάποιοι να τρομάξουν τους Έλληνες, δεν μπορεί να ξεφύγει η κατάσταση. Σταλινικούς συνεργάτες εξασφάλισαν οι βενιζελικοί, αλλά όχι το σταλινικό βίαιο κατά καιρούς οπλισμένο και πάντα οργανωμένο παρακράτος τής μεταπολεμικής εποχής ...Πρόθυμοι Τσίπρες, Γλέζοι και Λαφαζάνηδες βρέθηκαν, αλλά το ΚΚΕ "βόσκει" μόνο του κάπου στην Ομόνοια. Οι πολίτες "βλέπουν" τους Καραμανλήδες, τους Παπανδρέου ή τους Σαμαράδες ως προδότες, αλλά δεν βρίσκεται το ΚΚΕ ανάμεσά τους για να τους "λερώσει" και να δώσει την ευκαιρία στους προδότες να μιλήσουν για "κρυπτοκομμουνιστές", οι οποίοι με ψέματα και συκοφαντίες αναζητούν προφάσεις για ν' ανατρέψουν τη "Δημοκρατία".


Ένα αστείο δημοψήφισμα,
το οποίο όμως οδηγεί στην απόλυτη προδοσία.


Πριν πούμε οτιδήποτε άλλο, να ξεκινήσουμε λέγοντας μερικά πράγματα γι' αυτό καθ' αυτό το δημοψήφισμα ...Αυτό δεν είναι καν δημοψήφισμα ...Παριστάνει το Δημοψήφισμα. Ένα δημοψήφισμα εκφράζει διλήμματα. Δημοψήφισμα είναι να κληθεί ο λαός να διαλέξει ανάμεσα σε διαφορετικές, αλλά σταθερές και ολοκληρωμένες επιλογές, οι οποίες αφορούν το ίδιο πράγμα ...Εντός Ευρώπης ή εκτός Ευρώπης, για μια επιλογή που αφορά το ένα και μοναδικό πολιτικό μέλλον τής χώρας ...Ευρώ ή Δραχμή, για μια επιλογή που αφορά το ένα και μοναδικό νόμισμα της χώρας ...Εντός ΝΑΤΟ ή Εκτός ΝΑΤΟ, για μια επιλογή που αφορά τον έναν και μοναδικό στρατιωτικό σχεδιασμό τής χώρας ...Δημοκρατία ή Βασιλεία, για μια επιλογή που αφορά το ένα και μοναδικό πολίτευμα της χώρας ...Αυτά είναι δημοψηφίσματα.
Αυτό, το οποίο βλέπουμε σήμερα, είναι μια παρωδία της δημοψηφισματικής λογικής. Δεν υπάρχει δημοψήφισμα σε μια δυναμική κατάσταση μεταβλητών παραμέτρων. Αυτό είναι ένας διεθνής πλειοδοτικός διαγωνισμός. Δεν μπορεί να υπάρχει "δίλημμα" με χιλιάδες επιλογές ..."Στις 5 Ιουλίου "ανοίγουμε" τις προσφορές και ο λαός επιλέγει την πιο συμφέρουσα πρόταση". Η κυβέρνηση των σταλινικών θα βάλει τον λαό να "αποφασίσει" αυτό, το οποίο θα του υποδείξει την τελευταία στιγμή ...αν χρειαστεί βέβαια να το κάνει κι αυτό, γιατί μπορεί στο ενδιάμεσο να κρίνει ότι μια νέα πρόταση των δανειστών την ικανοποιεί. Σε κάθε περίπτωση η κυβέρνηση απλά θα παίζει τον ρόλο τού επιστημονικού σύμβουλου του λαού σε αυτήν την επιλογή. Αυτή θα εξετάσει για παράδειγμα αν μια νέα πρόταση των "θεσμών" θα είναι καλύτερη από το Μέιλ Χαρδούβελη και άρα καλύτερη.
Γιατί έγινε αυτό το "δημοψήφισμα"; ...Γιατί βόλευε τους Αμερικανούς. Βόλευε και τους δωσίλογους συνεργάτες τους. Εκμεταλλεύτηκαν τη διχαστική δύναμη του δημοψηφίσματος, χωρίς να πάρουν κανένα από τα ρίσκα του. Μέσα στη σύγχυση του δημοψηφίσματος και με τα ψευτοδιλλήματα του διχασμού μπόρεσαν και πήραν "πόντους" ακόμα και οι μέχρι τώρα εμφανιζόμενοι ως προδότες. Μπόρεσαν να εμφανιστούν σαν υπερασπιστές τού λαού και του μέλλοντός του αυτοί, οι οποίοι με τα Μνημόνια της προδοσίας το "υποθήκευσαν". Μπόρεσαν να βγάλουν τους λίγους υποστηρικτές τους, για να δημιουργήσουν εντυπώσεις. Αυτό βολεύει τους Αμερικανούς, γιατί, μόλις αποπροσανατολιστεί ο κόσμος από τη σταλινική "ομίχλη", θα μπορούν να επαναφέρουν στην εξουσία τούς μόνιμους συνεργάτες τους ...Τους δικούς τους απόφοιτους του δικού τους Κολεγίου Αθηνών.
Με ένα απλό και ακίνδυνο δημοψήφισμα της "πλάκας" μπορούσαν να έχουν καί τον σκύλο χορτάτο καί την πίτα ολόκληρη ...Ό,τι έκαναν με τον Εμφύλιο, που κατάφεραν να σώσουν τους δωσίλογους και ταυτόχρονα να τρομοκρατήσουν την Ευρώπη. Με αυτό το "δημοψήφισμα" μπορούσαν, χωρίς να δημιουργούν δομικά προβλήματα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή το Ευρώ, να κάνουν τον εκβιασμό τους. Έτσι κι αλλιώς το αποτέλεσμά του δεν έχει κανένα απολύτως νόημα. Είτε γίνει το δημοψήφισμα είτε δεν γίνει, είναι το ίδιο και το αυτό. Ό,τι αποτέλεσμα και να δώσει, μπορούν αυτοί, οι οποίοι έχουν εξουσία, να το φέρουν στα μέτρα τους.
...Απλά πράγματα. Μπορεί  - ανά πάσα στιγμή -  αυτή η "πατάτα" να αποσυρθεί, αν η Κυβέρνηση "κρίνει" ότι έλαβε μια ικανοποιητική πρόταση, χωρίς να υπάρχει καμία συνέπεια. Ό,τι αποτέλεσμα και να βγάλει, είναι το ίδιο διαχειρίσιμο. Αν οι Έλληνες πουν ΟΧΙ, θα επανέλθουν οι δανειστές με μια νέα πρόταση σχεδόν ίδια και θα τους παρακάμψουν. Αν πουν ΝΑΙ, θα τους δώσουν την υπάρχουσα. Τι δημοψήφισμα είναι αυτό; Για μερικές ποσοστιαίες μονάδες ΦΠΑ στο τζατζίκι έγινε τόσος ντόρος; Αυτό όμως ήταν και το νόημά του. Έπρεπε με έναν παντελώς για τους ίδιους ακίνδυνο τρόπο να "φορτώσουν" τον λαό με τις πιο επικίνδυνες για τον εαυτό του αποφάσεις. Σε κάθε περίπτωση  - και ανεξαρτήτως αποτελέσματος -  έπρεπε να βάλουν τον λαό να πάρει με την ψήφο του την ευθύνη για ένα Μνημόνιο ...Είτε κακό είτε πολύ κακό, δεν έχει σημασία.
Χρησιμοποιούν τον λαό σαν ανεγκέφαλο χαϊβάνι. Θα τον βάλουν να μαλώνει για πράγματα, τα οποία δεν κρίνονται στο δημοψήφισμα και θα τον στείλουν να ψηφίσει, χωρίς να γνωρίζει τις συνέπειες της ψήφου του. Θα μαλώνει γι' αυτά που δεν τον αφορούν και με την ψήφο του θα παίρνει μεγάλες ευθύνες που τον αφορούν. Στην πραγματικότητα θα τον βάλουν απλά να "υπογράψει" μόνον γι' αυτά που τους βολεύουν. Θα τον αφήσουν ν' αποφασίσει μόνον μέχρι εκεί που τους βολεύει. Θα τον βάλουν να πάρει την απόφαση του Μνημονίου πάνω του  - και άρα ν' απαλλάξει από τις ποινικές ευθύνες τους προδότες - , αλλά δεν θα του δώσουν την ευκαιρία να αποφασίσει για κάτι πιο επικίνδυνο. Θα τον βάλουν μόνον να πάρει "βάρος", χωρίς να τους απειλεί.
Αυτό είναι το επίτευγμα αυτού του "δημοψηφίσματος" της πλάκας. Οι Αμερικανοί εκμεταλλεύτηκαν "επικοινωνιακά" την κορυφαία έννοια της Δημοκρατίας, χωρίς όμως να κινδυνεύουν από την ίδια τη δημοκρατική λειτουργία. Πώς να κινδυνεύσουν, όταν μπορούν ανά πάσα στιγμή να το ακυρώσουν με μια νέα πρόταση και μια νέα εντολή-Ομπάμα ή να διαχειριστούν το αποτέλεσμά του όποιο κι αν είναι αυτό;  Επικίνδυνο θα ήταν ένα δημοψήφισμα για το Ευρώ ή την Ευρωπαϊκή Ένωση ...Επικίνδυνο να σπάσει τον ευρωπαϊκό "σάκο", τον οποίο έχουν ανάγκη οι Αμερικανοί, για να "τσουβαλιάσουν" τους ευρωπαϊκούς λαούς.
Επικίνδυνο είναι δηλαδή αυτό, το οποίο εκ του πονηρού αφήνεται στην προπαγάνδα της Μέρκελ και των δωσίλογων να διαδίδεται και να διχάζει την κοινωνία, αλλά το οποίο δεν προσφέρεται ως επιλογή στον λαό με το δημοψήφισμα. Παίζουν δηλαδή με την έννοια του δημοψηφίσματος στα σημαντικά, για να φαίνονται σημαντικοί οι βενιζελικοί, αλλά αυτό δεν το προσφέρουν στην επιλογή του λαού να το ψηφίσει. Εκ του ασφαλούς είναι όλα τα ψευτοδιλήμματα αυτά, τα οποία τους εμφανίζουν σαν ευρωπαϊστές, δημοκράτες και φιλοπρόοδους, αλλά αυτό δεν το θέτουν στην κρίση του λαού. Όλοι δηλαδή οι εμπλεκόμενοι στο έγκλημα κερδίζουν από το "δημοψήφισμα", αλλά χωρίς καθόλου ρίσκο. Κερδίζουν οι ιμπεριαλιστές και κερδίζουν και οι προδότες. Κανένας Γιωργάκης και κανένας Βενιζέλος δεν θα ανησυχούν για τα δικά τους μνημόνια την ώρα που ο λαός θα έχει κι αυτός το δικό του.
Άφησαν δηλαδή τους δικούς τους ανθρώπους να παριστάνουν τους γενναίους "πυροτεχνουργούς", τη στιγμή που η "βόμβα" είναι για τα "πανηγύρια". Σε κάθε περίπτωση, όμως, τη δουλειά του όπως βλέπουμε την κάνει. Γιατί; ...Γιατί δίνει "άλλοθι" στον Γιωργάκη και τον Βενιζέλο ...Γιατί δίνει μελλοντικό πολιτικό ρόλο στον "ξοφλημένο" Καραμανλή και τον "ανεπαρκή" Σαμαρά. Τους έδωσε ήδη τη δυνατότητα να βγουν και δήθεν να "υπερασπιστούν" τον λαό και τη δημοκρατία. Ταυτόχρονα, τρόμαξε την Ευρώπη και έδωσε τη δυνατότητα στους Γερμανούς να δυσφημίσουν την Ελλάδα.
Προκάλεσε μια παγκόσμια οικονομική αναστάτωση και έγινε το "άλλοθι" να ανοίξει ακόμα και η προδοτική Γερμανία την κουβέντα για το "κούρεμα" του χρέους. Με "πόνο" καρδιάς οι Γερμανοί δεν θα μπορέσουν να "υπερασπιστούν" την Ευρώπη και τους λαούς της απέναντι στους "θρασείς" και "τεμπέληδες" Έλληνες, οι οποίοι τελικά κατάφεραν να εκβιάσουν τους λαούς της ...Όλοι ευχαριστημένοι ...Αφεντικά και χαφιέδες ...Αμερικανοί και Γερμανοί ...Ομπάμα και Σόιμπλε ...Ικανοποιημένος και ο Τσίπρας, που με ανταμοιβή την Πρωθυπουργία σε ηλικία ρεκόρ θα τους σώσει όλους. Άλλωστε δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πριν μας ενημερώσει εμάς για το δημοψήφισμα, ενημέρωσε τον Ομπάμα και την Μέρκελ ...Δεν ξέρουμε βέβαια αν αυτός ήταν που τους ενημέρωσε για το δημοψήφισμα ή αν έγινε το αντίθετο.


ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΟΛΥΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ.


ΠΕΡΝΑΕΙ ΜΕ ΤΡΟΠΟ ΑΥΘΑΙΡΕΤΟ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΝ ΛΑΟ.
ΠΕΡΝΟΥΝΕ ΣΕ ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΛΑΝΟ ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ,
ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΦΕΡΑΝ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ
ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟΥ ΜΟΡΦΗ ΤΗΝ ΥΙΟΘΕΤΕΙ Ο ΛΑΟΣ
ΜΕ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΑΠΟΦΑΣΗ.
..."ΚΟΛΥΜΠΗΘΡΑ" ΤΟΥ ΣΙΛΩΑΜ ΕΙΝΑΙ
ΓΙΑ ΝΑ ΞΕΠΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΔΩΣΙΛΟΓΟΙ
ΚΑΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΟΥΝ ΣΑΝ ΕΥΡΩΠΑΪΣΤΕΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.
ΚΑΜΙΑ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΕΙΛΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ
ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ "ΦΟΡΤΩΘΕΙ" ΕΝΑ ΙΔΙΟ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ.


ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να πάει να ψηφίσει,
γιατί κανένας δεν πρέπει να πάρει τη θέση αυτών που μας πρόδωσαν,
για να φέρουν τα ΜΝΗΜΟΝΙΑ.
ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρέπει να πάει να κάνει τζάμπα αυτό,
που κάποιοι πήραν χρυσάφι για να το κάνουν.
Πανηγυρίζει ο Γιωργάκης, ο Βενιζέλος, ο Παπαδήμος, ο Πικραμένος
και η υπόλοιπη συμμορία για το σωτήριο για αυτήν Δημοψήφισμα.


Όμως, η Ελλάδα μετά από αυτήν τη γελοία "παράσταση" θα "ματώσει" ...Θα "ματώσει" μάλιστα με επιλογή του ίδιου της του λαού....Θα πληρώσει συνέπειες οικονομικής καταστροφής μετά από πόλεμο ...Πόλεμο, τον οποίο θα χρεωθούν οι αποτυχημένοι σταλινικοί και θα γίνει το αίτιο να "αναστηθούν" οι προδότες και ν' ανακαταλάβουν την εξουσία. Θα ξαναεμφανιστούν σαν διαχειριστές τής καταστροφής αυτοί, οι οποίοι την προκάλεσαν και άρα αυτοί, οι οποίοι έχουν λόγο να εξαφανίσουν όλες τις αποδείξεις ...Ό,τι ακριβώς έκαναν και οι γονείς τους ...Ό,τι ακριβώς έκανε ο δωσίλογος γέρος Καραμανλής, ο οποίος, αφού σώθηκε από τους Αμερικανούς για τον δωσιλογισμό του, κατέστρεψε ως Πρωθυπουργός τους φακέλους των δωσίλογων της Κατοχής. Θα εμφανιστούν και πάλι οι ταγματασφαλίτες προδότες τού Μνημονίου να μας λένε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μας κατέστρεψε, ενώ αυτοί σχεδόν είχαν καταφέρει να μας "σώσουν" και να μας ξαναβάλουν στις "Αγορές".
 Θα ξαναπάνε στη γωνία τους οι σταλινικοί "κομπάρσοι" και οι "γαλαζοαίματοι" βενιζελικοί θα "ξανασώσουν" τη χώρα. Μέχρι και ο Ταβερνοκαραμανλής θα επανεμφανιστεί σαν εθνικό "κεφάλαιο" ...Αυτός, που την ώρα που ο Σαμαράς έδινε την παράσταση της σύγκρουσης με την Κωνσταντοπούλου ήταν στο κυλικείο τής Βουλής και γελούσε με ανέκδοτα, έχοντας εμπιστοσύνη στα υπερατλαντικά αφεντικά. Αυτοί, οι οποίοι μας κατέστρεψαν με την προδοσία τους, θα επανεμφανιστούν σαν "φρέσκιες" δυνάμεις χωρίς καθόλου φθορά ..."Φρέσκιες" δυνάμεις στο βασίλειο των "χρυσόψαρων" με την ανύπαρκτη μνήμη ...Παπανδρέου, Καραμανλήδες, Μητσοτάκηδες, Σαμαράδες, Φώφες, Λοβέρδοι και το κακό συναπάντημα.
Αυτή είναι η προδοσία τού Τσίπρα. Αυτούς τους προδότες ΣΩΖΕΙ σήμερα ο σταλινικός Τσίπρας. Αυτών των προδοτών είναι ο σωτήρας και ευεργέτης. Αν κατορθώσουν και βάλουν τον λαό να ψηφίσει Μνημόνιο, καμία εξεταστική και κανένας "φάκελος" δεν θα τους απειλεί από εδώ και πέρα. Κανένα Μνημόνιο δεν θα τους απειλεί, εφόσον και ο λαός θα έχει εις βάρος του ένα ΜΝΗΜΟΝΙΟ. Όλα τα στοιχεία θα τα καταστρέψουν οι ίδιοι όταν θα επανέλθουν στην εξουσία. Η κολυμπήθρα του "Σταλινοάμ" για άλλη μια φορά ανέλαβε να ξεπλένει τους βενιζελικούς εγκληματίες.
 Τώρα  - και την ώρα που γράφεται το κείμενο αυτό -  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και "εκλεκτός" τού Καραμανλή και των υπόλοιπων συμμοριτών, δίνει την "παράστασή" του. Παρακαλεί τους Αμερικανούς να δώσουν "τέλος" στον Virtual "εμφύλιο" που προκάλεσαν οι Σταλινικοί "επαναστάτες" με τους βενιζελικούς προδότες. Με πρόφαση μια σκηνοθετημένη επίσκεψη Ελληνοαμερικανών φοιτητών  - και άρα συμφοιτητών των Κολεγιόπαιδων της Αθήνας -  στο Προεδρικό Μέγαρο, στέλνει το "μήνυμα" της υποταγής και της προδοσίας σε ολόκληρο τον κόσμο ...Συμμετέχει στην αμερικανική "παράσταση", η οποία ήταν και το βασικό ζητούμενο γι' αυτήν την "ταραχή" που προκάλεσε το Δημοψήφισμα...
..."Παρακαλούμε πολύ τις Ηνωμένες Πολιτείες, αυτήν τη μεγάλη χώρα, να ενισχύσουν την Ελλάδα αυτήν την κρίσιμη στιγμή, ώστε αυτή η πορεία της να διασφαλιστεί στο μέλλον. Είναι κάτι που αφορά το μέλλον τής Ελλάδας, αλλά και το μέλλον τής ίδιας της Ευρώπης. Δεν νοείται Ελλάδα χωρίς Ευρώπη και Ευρώπη χωρίς Ελλάδα" ...είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.
Αυτή είναι η ΠΡΟΔΟΣΙΑ της Ευρώπης και αυτός ήταν ο λόγος που επιλέχθηκε η διάσημη Ελλάδα για να παίξει τον μοιραίο αυτόν ρόλο. Η Ελλάδα ζητάει για τον εαυτό της Μνημόνιο και ζητάει και για την Ευρώπη ...Η Ελλάδα ζητάει για τον εαυτό της  - αλλά και για τους Ευρωπαίους -  τη "βοήθεια" των ΗΠΑ ...Να "ενισχύσουν" ζητάει από τις ΗΠΑ ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας και όχι απλά να βοηθήσουν. Η Ευρώπη, δηλαδή, το έχει πάρει απόφαση πως είναι αδύναμη να βοηθήσει τον εαυτό της και έχει ανάγκη τον "νταβατζή" ...Τον "νταντέλα" χρηματοδότη, που, για να την "ενισχύσει", θα της δανείσει με "υποθήκη" την ίδια της την ύπαρξη.
...Μιλάμε για κόλπα "μαφίας". Ο Πρέσκοτ Μπους ήταν αυτός, ο οποίος χρηματοδότησε τον Χίτλερ και δρομολόγησε το μεταπολεμικό κόλπο. Ο γιος του Τζόρτζ Μπους ο πρεσβύτερος ήταν αυτός, ο οποίος χρηματοδότησε τον Κολ και μετάλλαξε το παλιό  "κόλπο" τού πατέρα του σε "κόλπο" τής Νέας Τάξης. Ο γιος του ο Τζόρτζ Μπους ο νεώτερος ήταν αυτός, ο οποίος πυροδότησε τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή, που επιτάχυνε την "Ευρωπαϊκή Ένωση των χρεών και της Γερμανίας". Ο αδερφός του Τζεμπ Μπους είναι αυτός, ο οποίος σήμερα διεκδικεί την προεδρία των ΗΠΑ, που θα διαχειριστεί την Νέα Τάξη. Αυτοί είναι που "πουλάνε" την παγκόσμια "Δημοκρατία" στον κόσμο ...Μιλάμε για "βασιλευόμενη" Δημοκρατία άνευ προηγουμένου.


Κίνηση πολιτών.


Στο προηγούμενό μας κείμενο περιγράψαμε ποια θα ήταν κατά τη γνώμη μας η λύση για μια στοιχειωδώς πατριωτική κίνηση από την πλευρά της Κυβέρνησης ...Μια κίνησή της, η οποία θα ταύτιζε την Ελλάδα με τους Ευρωπαίους και θα την "αποχρωμάτιζε" από το μαύρο "φούμο" που την έχουν "βάψει" οι Γερμανοί και οι τοπικοί γερμανοτσολιάδες. Από τη στιγμή που η Κυβέρνηση δεν μπορεί και  - όπως αποδεικνύεται σήμερα -  δεν θέλει να το κάνει αυτό, δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί και να γίνει. Οι Έλληνες πολίτες δεν είναι αδύναμοι πολίτες μιας τριτοκοσμικής "Μπανανίας". Οι Έλληνες πολίτες είναι πολίτες τής Ευρώπης και Ευρωπαίοι οι ίδιοι. Τι σημαίνει αυτό; ...Ότι μπορούν συλλογικά να κάνουν αυτό, το οποίο δεν κάνει καμία Κυβέρνηση.
...Πρέπει, ως Ευρωπαίοι, να κινηθούν νομικά εναντίον όλων εκείνων, οι οποίοι "φόρτωσαν" στην Ευρώπη ένα χρέος ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ και θα την "ξαναφορτώσουν" με ένα ακόμα μεγαλύτερο. Όλοι αυτοί οι δικαίως αγανακτισμένοι, που γέμιζαν τις πλατείες, πρέπει την οργή τους να την κάνουν "εργαλείο". Αντί να γεμίζουν πλατείες, να γεμίζουν λίστες με υπογραφές ...Να παραπέμψουν στο Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης τους εγκληματίες τής Ευρώπης ...Εγκλήματα πολέμου διαπράττουν τα κτήνη των Βρυξελών ...Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητάς είναι αυτά, τα οποία κάνουν υπό τις εντολές των τοκογλύφων...
...Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες οδηγούν τις εθνικές οικονομίες στην καταστροφή ...Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες οδηγούν τα κράτη στην υποταγή ...Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες οδηγούν τις κοινωνίες σε ανθρωπιστικές κρίσεις ...Εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας είναι οι μεθοδεύσεις αυτές, οι οποίες οδηγούν χιλιάδες συνανθρώπους μας στην επιλογή της αυτοκτονίας. Όλα αυτά εύκολα αποδεικνύονται, εφόσον συνδέονται με τη σημερινή οικονομική κρίση, η οποία είναι μια κρίση τεχνητή και την οποία την προκάλεσαν οι τοκογλύφοι για να κατακτήσουν την Ευρώπη και να διαλύσουν τους λαούς της.
Εύκολα όλα αυτά αποδεικνύονται, αν όλοι αυτοί οδήγησαν στη χρεοκοπία την Ελλάδα, για να τη χρησιμοποιήσουν, προκειμένου να χρεοκοπήσουν και την υπόλοιπη Ευρώπη. Αν αποδειχθεί σε Διεθνές Δικαστήριο ότι το ελληνικό χρέος είναι από χρόνια γνωστό πως ήταν ΠΑΡΑΝΟΜΟ και ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ, εύκολα κάποιοι πρέπει να μπουν στη φυλακή, επειδή ανάγκασαν τους ανύποπτους Ευρωπαίους να αποπληρώσουν το χρέος αυτό με τα χρήματα των συνταξιούχων τους. Φυλακή πρέπει να πάνε οι Μέρκελ, Σαρκοζί, Σόιμπλε, Μπαρόζο, Στρος Καν, Λαγκάρντ, Τρισέ, Αλμούνια κλπ.. Μαζικές καταγγελίες για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας πρέπει να τους γίνουν. Να προλάβουν οι λαοί να τους τιμωρήσουν πριν ολοκληρώσουν το έγκλημά τους και "φορτώσουν" τους Ευρωπαίους με ένα χρέος καταστροφικό για την ίδια τους την ύπαρξη.
Πρέπει λοιπόν οι αγανακτισμένοι Έλληνες ν' αρχίσουν ως Ευρωπαίοι να μαζεύουν υπογραφές, για να δρομολογήσουν τις καταγγελίες τους ...Εκατομμύρια υπογραφών. Να φύγουν οι λίστες και να υπογραφούν και από τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ...Ιταλοί, Ισπανοί, Γερμανοί, Γάλλοι, Πορτογάλοι και όλοι οι υπόλοιποι. Πρέπει οι πολίτες να καταλάβουν επιτέλους τη δύναμη που τους δίνει η Δημοκρατία και να προστατεύσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους. Η Δημοκρατία δεν δίνει δύναμη μόνον στα αξιώματα και τους κατόχους τους. Η Δημοκρατία δίνει δύναμη σε όλους τους πολίτες.
Αυτήν τη δύναμη πρέπει να εκμεταλλευτούν οι πολίτες και να "στριμώξουν" τα κτήνη των Βρυξελών ...Τα κτήνη, τα οποία παίζουν με τις τύχες ολόκληρων λαών ...Τα κτήνη τύπου Λαγκάρντ, που για τον "ανώτερο" εαυτό της απαιτεί μισθό δεκάδων χιλιάδων ευρώ και την ίδια ώρα κρίνει πως οι "κατώτεροι" Έλληνες πρέπει να μάθουν να ζουν με 300 ευρώ, γιατί οι Λετονοί ζουν με ακόμα λιγότερα. Πρέπει να τιμωρηθούν τα κτήνη και αυτή η προσπάθεια πρέπει να ξεκινήσει από την Ελλάδα, η οποία πρώτη φτάνει στο "σφαγείο". Πρέπει να τιμωρηθούν τα κτήνη, τα οποία αντιλαμβάνονται τους εαυτούς τους σαν "ανώτερους" ανθρώπους με "ανώτερες" ανάγκες, τις οποίες όμως καλύπτουν με τη λεηλασία των πόρων των "κατώτερων". Πρέπει οι Ευρωπαίοι να βοηθήσουν την Ελλάδα να νικήσει τους τοκογλύφους και οι τοκογλύφοι να επιστρέψουν στους ευρωπαϊκούς λαούς τα χρήματα που πήραν από αυτούς στο όνομα της Ελλάδας.


Ένα "μήνυμα" πρέπει να φύγει προς τους ευρωπαϊκούς λαούς από την Ελλάδα.
ΟΧΙ στο "κούρεμα" του ελληνικού χρέους.
ΥΠΑΡΧΕΙ τρόπος να μην χάσουν οι Ευρωπαίοι ούτε ένα ευρώ
και η Ελλάδα να μην πληρώσει αυτό το παράνομο χρέος.
ΕΞΩ οι Αμερικανοί από την Ευρώπη.
ΦΥΛΑΚΗ στα κτήνη που πρόδωσαν τους λαούς της.


Η ΝΙΚΗ απέναντι στο θηριώδες σύστημα θα είναι μεγαλειώδης
και θα ανήκει στον άνθρωπο.
Η ΝΙΚΗ των Ελλήνων θα είναι νίκη της ανθρωπότητας στο σύνολό της.


ΥΓ.
...Οι ηλίθιοι Ούννοι "αποκάλυψαν" μόνοι τους τον σχεδιασμό.
Από τη στιγμή που η Μέρκελ δηλώνει ότι οι συζητήσεις θα γίνουν μετά το Δημοψήφισμα, στην πραγματικότητα "καίει" τον Τσίπρα, εφόσον αποκαλύπτει ότι όλοι βολεύονται απ' αυτό.
Από τη στιγμή που ο Σόιμπλε δηλώνει ότι μετά το Δημοψήφισμα δεν έχει εμπιστοσύνη στην Κυβέρνηση-Τσίπρα, θεωρεί εκ των δεδομένων "σωσμένους" τους δωσίλογους των Μνημονίων, οι οποίοι θα σωθούν μέσω του δημοψηφίσματος.
Αυτοί είναι οι "αρχιτέκτονες" της "μαγκιάς" τού Τσίπρα.