ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 27 Ιουνίου 2015

ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ στις 5 Ιουλίου για την συμφωνία, ανακοίνωσε ο Τσίπρας



Ο Αλέξης Τσίπρας με διάγγελμά του ανακοίνωσε τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ο πρωθυπουργός έχει ήδη ενημερώσει τους πολιτικούς αρχηγούς, ενώ συγκαλείται εκτάκτως η Ολομέλεια της Βουλής το Σάββατο. Οι εν λόγω αποφάσεις πάρθηκαν κατά τη διάρκεια συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.
Τι προηγήθηκε
Νωρίτερα, σε υπουργικό συμβούλιο μετατράπηκε στις έντεκα απόψε η σύσκεψη του κυβερνητικού συμβουλίου στο Μέγαρο Μαξίμου. Το κυβερνητικό συμβούλιο συνεδρίαζε από τις οκτώ και μισή το απόγευμα οπότε και ο πρωθυπουργός επέστρεψε από τις Βρυξέλλες.
Λίγο μετά τις 23:00 άρχισαν να προσέρχονται στο Μέγαρο Μαξίμου μέλη του υπουργικού συμβουλίου όπως ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη , Γ.Πανούσης, ο αναπληρωτής υπουργός Ναυτιλίας Θ. Δρίτσας, η αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θ. Φωτίου, η αναπληρωτής υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Τασία Χριστοδουλοπούλου, ο αναπληρωτής υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Δ. Στρατούλης, η αναπληρωτής υπουργός Τουρισμού Ε. Κουντουρά. Ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Γ. Κατρούγκαλος δήλωσε προσερχόμενος στο Μέγαρο Μαξίμου πως πάμε για μια καλή συμφωνία και όχι για ένα συμβιβασμό που δεν θα είναι τίμιος.

ΠΗΓΗ