ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 12 Ιουνίου 2015

Ήταν κάποτε δυο τύποι που δεν μιλιόντουσαν...




Ήταν κάποτε δυο τύποι -που σε αντίθεση με τον Σπανούλη και τον Διαμαντίδη, για παράδειγμα- δεν πολυγούσταραν ο ένας τον άλλον, ούτε έκαναν πολλή παρέα μεταξύ τους.
Ήταν κάποτε δυο τύποι που μέσα σε 48 ώρες έπαιξαν με τις δύο καλύτερες ομάδες του πλανήτη, τη Γιουγκοσλαβία και τη Σοβιετική Ένωση και τις κοίταξαν στα μάτια.
Ήταν κάποτε δυο τύποι, που πήραν από το χέρι έναν λαό και του έδειξαν τι σημαίνει να είσαι κάπου πρώτος.
Ήταν κάποτε δυο τύποι που κοιτάχτηκαν πάνω στο βάθρο και αγκαλιάστηκαν.
Ήταν κάποτε δυο τύποι, που μπορεί να μην το ήξεραν τότε, αλλά 28 χρόνια μετά, έκαναν εκατομμύρια φιλάθλους να αγαπάνε το μπάσκετ, έκαναν χιλιάδες δημοσιογράφους να έχουν δουλειά, έκαναν εκατοντάδες αθλητές εκατομμυριούχους, έκαναν δεκάδες Μέσα να έχουν λόγο ύπαρξης.
Ήταν κάποτε δυο τύποι, που ο ένας ήταν ο Θεός επί της γης και ο άλλος ήταν ο ιδανικός Ηγέτης μιας παρέας.
Ήταν κάποτε δυο τύποι, που λίγο πριν τη «μάχη» είχαν ΑΥΤΟ το βλέμμα...
Και αυτοί οι δύο τύποι, ο καθένας με το ρόλο του, ο καθένας με το «εγώ» του, με τον τρόπο, με τις παραξενιές και με το ταλέντο του, μας οδήγησαν εκεί που μόνο οι ίδιοι είχαν ονειρευτεί.
Σε τρεις μέρες, στις 14 Ιουνίου συμπληρώνονται 28 χρόνια από την πιο μεγάλη νύχτα στην ιστορία του ελληνικού αθλητισμού ...

Η αρχαιότερη, άθικτη και πλήρης πανοπλία του πλανήτη είναι Ελληνική! (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ)


Ένα πραγματικό μνημείο της Ελληνικής και ταυτόχρονα της Παγκόσμιας Ιστορίας!
Ένα πραγματικό μνημείο της Ελληνικής και ταυτόχρονα της Παγκόσμιας Ιστορίας!

Γράφει ο Δημήτρης Κατσίκης - Hellenic Armors 

Το «θωρηκτό» της Μυκηναϊκής εποχής. Η αρχαιότερη άθικτη και η πιο πλήρης πανοπλία του πλανήτη είναι Ελληνική! Ανασκάφτηκε στο χωριό «Δένδρα» της Αργολίδας το 1960. Με τέτοιες πανοπλίες θα πρέπει να φανταστούμε τους Ήρωες των Ομηρικών Επών.

1 panoplia mikines

2 panoplia mikines

Το μπρούτζινο αυτό τεχνούργημα αποδεικνύει έμπρακτα το υψηλό τεχνολογικό επίπεδο του Μυκηναϊκού κόσμου ήδη από τον 15ο π.Χ αιώνα.

4 panoplia mikines

5 panoplia mikines

Αποτελεί ένα ολοκληρωμένο και λειτουργικό οπλικό σύστημα που αποτελούσε τα «τεθωρακισμένα» της τότε εποχής. Αποτελείται από 18 ξεχωριστά ελάσματα τα οποία συνδέονται μεταξύ τους με δερμάτινα κορδόνια επιτρέποντας μεγάλη ελευθερία κινήσεων παρόλο τον ογκώδη χαρακτήρα της.
6 panoplia mikines

Το επίπεδο προστασίας που προσέφερε ήταν πάρα πολύ υψηλό, ουσιαστικά καθιστούσε τον πολεμιστή άτρωτο από εισερχόμενες απειλές.

7 panoplia mikines

8 panoplia mikines

Ένα πραγματικό μνημείο της Ελληνικής και ταυτόχρονα της Παγκόσμιας Ιστορίας!

ΠΗΓΗ

ΙΣΟΤΗΤΑ, Η ΠΙΟ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΙΔΕΑ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΣΕ ΠΟΤΕ Η ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ



Ως ιδέα κυκλοφορεί ατιμώρητη. Όταν επιβάλλεται δια νόμων και θεσμών καταστρέφει λαούς και πολιτισμούς που εξαπατώνται από τα κάλλη της. Σε όσους λαούς εισέβαλλε η ιδέα της ισότητος μόλυνε τις ψυχές των ανθρώπων και προκάλεσε ομαδικούς θανάτους.
Σε αντίθεση με την ισότητα, η ανισότητα ήταν πάντα συνυφασμένη με την ευημερία και την ποικιλομορφία. Όταν όλοι οι λαοί καταστούν ελεύθεροι να εορτάσουν την θεάρεστη έννοια της ανισότητος, η ανθρωπότητα θα εξέλθει από το σκότος που την καταδυναστεύει.
Από τα πανάρχαια χρόνια το μεγάλο μυστικό των δημαγωγών της ισότητος ήταν ότι απέκρυπταν ποιό είναι το μέτρο της ισότητος και ποιός το καθορίζει. Αν ένας δημαγωγός απαιτήσει να διδασκώμεθα στα σχολεία ότι όλοι οι άνθρωποι γεννώνται με ίσες δυνατότητες, τότε το μέτρο της ισότητος είναι η νοημοσύνη, και το μέτρο ισότητος προφανώς καθορίστηκε μονομερώς από χαζούς, για να μην αισθάνονται μειονεκτικώς απέναντι στους έξυπνους.
Οι αφελείς θα πιστέψουν ότι ο δημαγωγός ωθείται από φιλανθρωπικά ελατήρια επειδή δεν κάνει διακρίσεις, ενώ στην πραγματικότητα ο δημαγωγός κάνει διακρίσεις εις βάρος των έξυπνων ανθρώπων.
Αν κάποιος χριστιανός δημαγωγός δηλώσει ότι όλοι οι λαοί είναι ίσοι απέναντι στον Τζεσουά, αυτό σημαίνει ότι το μέτρο ισότητος είναι η χριστιανική πίστη, και το μέτρο ισότητος καθορίστηκε αποκλειστικώς από τους χριστιανούς κατακτητές. Οι αφελείς θα πιστέψουν ότι ο Τζεσουά είναι φιλάνθρωπος και θεωρεί όλους τους λαούς ίσους απέναντί του. Αλλά το τέχνασμα της ισότητος απέναντι στον Τζεσουά σημαίνει ότι όποιος λαός πιστεύει σε άλλη θρησκεία, εμφορείται από το πνεύμα του Σατανά και ως μολυσμένος πρέπει να εξοντωθεί ή να αλλαξοπιστήσει. Μόνον όταν όλοι οι λαοί γίνουν χριστιανικοί λαοί, τότε θα είναι ίσοι απέναντι στον Τζεσουά.
Όταν οι Ρώσσοι κομμουνιστές φώναζαν υπέρ της ισότητος, απέκρυπταν ότι το μέτρο ισότητος θα είναι η υποταγή όλων στο σοβιετικό σύστημα, και αυτός που καθόρισε το μέτρο ισότητος είναι αποκλειστικώς το κομμουνιστικό κόμμα. Άρα όποιος δεν ήταν ή δεν ήθελε να γίνει κομμουνιστής, έπρεπε να πάει στο εκτελεστικό απόσπασμα ή εξορία στα γκούλαγκ της Σιβηρίας.
Αυτό είναι το νόημα της ισότητος. Οι δημαγωγοί της ισότητος την διαδίδουν στους λαούς με φράσεις που δείχνουν άκακες, αλλά αποκρύπτουν ποιό είναι το μέτρο της ισότητος, ποιός το καθορίζει και κυρίως πώς θα εφαρμοστεί η ισότητα. Ως γνωστόν οι κομμουνιστές, οι χριστιανοί, και οι δημαγωγοί της φυλετικής ισότητος, την επιβάλλουν δια σφαγών. Χωρίς να ρωτούν κανέναν, ούτε ενδιαφέρονται για τις συνέπειες των δογμάτων τους.

Μία άλλη ταχυδακτυλουργία που χρησιμοποιούν οι δημαγωγοί της ισότητος είναι η διαστρέβλωση των εννοιών. Ισχυρίζονται ότι όλοι οι άνθρωποι πρέπει να έχουν ίσες ευκαιρίες. Επειδή αυτή η πρόταση ακούγεται καλά στον πολύ κόσμο, δαγκώνει το δόλωμα. Αδρανεί και αφήνει τους δημαγωγούς της ισότητος να ψηφίζουν νόμους υπέρ των ίσων ευκαιριών, με ποινικές κυρώσεις για όσους αρνούνται την ισότητα. Αλλά ο κρυφός στόχος των δημαγωγών είναι να επιβάλλει τα ίσα αποτελέσματα. Δηλαδή αφού εξ αρχής έχουμε δεχτεί ότι όλοι οι άνθρωποι έχουν τις ίδιες δυνατότητες, και όποιος δεν το δεχτεί είναι ρατσιστής λένε οι δημαγωγοί, τότε αν υπάρχουν άτομα τα οποία μειονεκτούν στα σχολικά, ή εργασιακά επιτεύγματα αυτό δεν θα οφείλεται στους ίδιους, αλλά στην ρατσιστική κοινωνία που τους καταπιέζει και για αυτό δεν πραγματοποιούν ίσα αποτελέσματα.
Με όπλο αυτό τον συλλογισμό ξεκινούν δίκες, ψηφίζονται νόμοι, συστήνονται επιτροπές, δίνονται ειδικές υποτροφίες, για να επιτευχθεί ισότητα αποτελεσμάτων. Επιβάλλονται ποσοστώσεις στην εισαγωγή συγκεκριμένων ατόμων στις πανεπιστημιακές σχολές, στους εργασιακούς χώρους, στα πολιτικά κόμματα, δήθεν για να αρθούν οι παρελθούσες αδικίες.
Επιπλέον οι δημαγωγοί αποσιωπούν ότι δεν επιτρέπεται όλοι οι άνθρωποι να έχουν ίσες ευκαιρίες. Για παράδειγμα δεν επιτρέπεται το κράτος να παρέχει ίσες ευκαιρίες για εισαγωγή στα Ελληνικά πανεπιστήμια μεταξύ Ελλήνων και μη-Ελλήνων. Ούτε να παρέχει ίσες ευκαιρίες στην αγορά εργασίας μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών. Ούτε να παρέχει ίσες ευκαιρίες για συμμετοχή στην πολιτική ζωή μεταξύ Ελλήνων Ηρώων πολέμου και Ελλήνων προδοτών.
Τα τελευταία χρόνια εκτός από την φυλετική ισότητα, οι δημαγωγοί προσπαθούν να επιβάλλουν και την πολιτιστική ισότητα. Ισχυρίζονται ότι όλες οι φυλές είναι ίσες και όλοι οι πολιτισμοί αξίζουν το ίδιο. Ωρισμένοι Έλληνες πέφτουν στην παγίδα να δεχτούν να εξισωθεί η δική τους φυλή και ο δικός τους πολιτισμός προκειμένου να μην δεχτούν λεκτικά πυρά αν παραδεχτούν ανωτερότητα.
Αλλά όσοι Έλληνες αποδέχονται την ισότητα φυλών και πολιτισμών σκάβουν τον λάκκο τους. Διότι αν αποδεχτούμε την ισότητα, αυτό σημαίνει ότι οι οποιεσδήποτε διαφορές στα επιτεύγματα μεταξύ φυλών και πολιτισμών δεν είναι αποτέλεσμα εγγενών διαφορών, αλλά ζήτημα καταπιέσεως. Όσοι Έλληνες αποδέχονται την ισότητα φυλών, καταλήγουν να προσελκύουν επάνω τους την κατηγορία του ρατσισμού, διότι οι δημαγωγοί της ισότητος θα τους πουν ότι όσες φυλές δεν παρουσιάζουν τα ίδια επιτεύγματα, αυτό οφείλεται στον ρατσισμό, στην καταπίεση από τους Έλληνες, και όχι στην ανικανότητα αυτών των φυλών.
Όποιος διαπράξει το τρομακτικό λάθος να αποδεχτεί ισότητα φυλών και πολιτισμών για λόγους κοινωνικής ευαισθησίας, τοποθετεί βόμβα στο σπίτι του. Διότι μετά δεν θα μπορεί να εξηγήσει την διαφορά στα επιτεύγματα. Και οι δημαγωγοί της ισότητος θα του πουν ότι φταίει η φυλή του, διότι καταπιέζει τις άλλες φυλές, και για αυτό δεν παράγουν τα ίδια αποτελέσματα.

Η χίμαιρα της ισότητος αποτελεί έναν μηχανισμό κρατικού ελέγχου των φυλών και των πολιτισμών. Είναι ένας σοβιετικού τύπου οδοστρωτήρας.
Η ανισότητα, πασιφανής στην Φύση, είναι ευλογία των Θεών. Οι δημαγωγοί εγκληματούν όταν προσπαθούν να ποδοπατήσουν την φυλετική και πολιτιστική ιεραρχία. Μία φυλή έχει το δικαίωμα δια του ελεύθερου ανταγωνισμού να βελτιωθεί, και να εξελιχθεί. Για να το πράξει αυτό πρέπει να έχει κίνητρα για βελτίωση. Είναι το κίνητρο της διακρίσεως, τόσο αντιπαθές στους δημαγωγούς της ισότητος, το οποίο βελτιώνει και εξελίσσει φυλές και πολιτισμούς.
Η ποινικοποίηση κάθε διαφοράς και ανισότητος θα εκμηδένιζε κάθε κίνητρο των λαών για πολιτιστική ανάπτυξη, για δημιουργική εργασία, για έρευνα. Δεν θα εγίνοντο νέες ανακαλύψεις και εφευρέσεις. Δεν θα διατυπώνονταν νέες θεωρίες. Δεν θα υπήρχε πρωτοβουλία, δραστηριότης, φαντασία. Η πρόοδος θα σταματούσε διότι είναι αδύνατη χωρίς τον ανταγωνισμό μεταξύ πολιτισμών και φυλών. Είναι αδιανόητη χωρίς το κίνητρο της διακρίσεως. Και διάκριση, μεταξύ άλλων, σημαίνει δόξα, πλούτο, εξουσία. Χωρίς το κίνητρο της διακρίσεως ο κόσμος θα βάλτωνε. Αν επιζούσε, θα κατέβαινε στο επίπεδο των κανιβάλων.
Η προσπάθεια καταργήσεως των φυλετικών και πολιτιστικών ανισοτήτων είναι ανέφικτη διότι οι άνθρωποι έχουν μέσα τους το ένστικτο της διακρίσεως. Ο νόμος της διαφοροποιήσεως είναι παγκόσμιος. Αν ξεκινήσουν όλοι από την ίδια αφετηρία, θα καταλήξουν σε διαφορετικά αποτελέσματα.
Οι κρατικές παρεμβάσεις υπέρ της φυλετικής και πολιτιστικής ισότητος οδηγούν στην οικονομική υπανάπτυξη, αναστέλλουν την πολιτιστική πρόοδο και την φυλετική εξέλιξη. Η δια νόμων επιβληθείσα ισότητα καταργεί την φυλετική αυτονομία και την πολιτιστική αυτοδιάθεση ενός λαού. Τον καταδικάζει στην εξάρτηση. Του απαγορεύει την αυτάρκεια. Η ιδεολογία της ισότητος αμβλύνει την ζωτικότητα ενός έθνους. Το ευνουχίζει. Του διδάσκει ότι δεν έχει νόημα να αγωνιστεί σκληρά για να βελτιωθεί φυλετικώς και πολιτιστικώς.
Ο ίδιος ο Καρλ Μαρξ, ιεραπόστολος της ισότητος, έγραψε ότι η ανισότητα στις ικανότητες μεταξύ ατόμων οδηγεί σε διαφορετική παραγωγική ικανότητα. Και παραδέχθηκε ότι δεν θα υπήρχε διαφορετικότητα και ποικιλομορφία, χωρίς ανισότητα.
Θα αφήσουμε να λειτουργήσει ο ελεύθερος ανταγωνισμός μεταξύ φυλών και πολιτισμών. Έτσι προστάζει η Φύση. Ο ελεύθερος ανταγωνισμός όχι μόνον θα καθορίσει ποιά είναι καλύτερη φυλή και ποιός καλύτερος πολιτισμός, αλλά κυρίως θα βοηθήσει το σύνολο της ανθρωπότητος να αισθανθεί ότι πρέπει να εργαστεί σκληρά για να απολαύσει μία καλή θέση στην παγκόσμια κοινωνική ιεραρχία. Ενώ τώρα μία φυλή κανιβάλων διδάσκεται από τους δημαγωγούς της ισότητος ότι φυλετικώς και πολιτιστικώς είναι ίση με τους Ιάπωνες. Άρα ποιός ο λόγος να αλλάξει συμπεριφορά; Ποιός ο λόγος να βελτιωθεί; Αφού όλοι είμαστε ίσοι.

Αυτό ακριβώς το έγκλημα διαπράττουν ξανά και ξανά οι δημαγωγοί. Ενώ στις κλειστές συνεδριάσεις τους ισχυρίζονται ότι προπαγανδίζουν το δόγμα τους για να βοηθήσουν τους κατώτερους λαούς, στην ουσία τους καταδικάζουν σε μόνιμη υπανάπτυξη. Διότι τους αφαιρούν τους μηχανισμούς και τα κίνητρα για βελτίωση της φυλής και του πολιτισμού τους. Με την ιδέα της ισότητος κάνουν κακό στις κατώτερες φυλές, διότι τις προτρέπουν να κάτσουν εκεί που είναι και να μην βελτιωθούν, ούτε να αντιγράψουν τις ανώτερες φυλές, ούτε να μάθουν από αυτές.
Η Φύση δεν αποδέχεται ούτε ίση μεταχείριση, ούτε ίσες ευκαιρίες, ούτε ίσα αποτελέσματα. Είναι σαν να απαιτεί κάποιος όλοι οι άνθρωποι να γεννώνται με την ίδια ομορφιά, ίδια υγεία, ίσο ύψος, ίση νοημοσύνη. Ή σαν να απαιτεί κάποιος όλοι οι στρατιώτες να επιδεικνύουν την ίδια γενναιότητα, ή όλοι οι εργάτες την ίδια εργατικότητα.
Υπήρχε ένας καιρός που όλοι λαοί εχαίροντο την ανισότητα. Την θεωρούσαν πανάκεια, ήταν η φυσική τάξη πραγμάτων. Τους βοηθούσε να ανελιχθούν. Αλλά τώρα βογγούν κάτω από την ιδεολογική τρομοκρατία των δημαγωγών της ισότητος.
Αν αποδεχθούμε το σόφισμα του εχθρού ότι ανώτερες φυλές δεν υπάρχουν, θα αναγκαστούμε να δεχθούμε ότι και η έννοια του διαφορετικού φύλου δεν υπάρχει, άρα και η έννοια του ανώτερου πολιτισμού δεν υπάρχει, άρα και η έννοια του καλύτερου πολιτεύματος δεν υπάρχει. Θα καταλήξει ο άνθρωπος να μην δύναται να διαχωρίσει το καλό από το κακό.
Η ισότητα είναι πανάρχαιο αίτημα των κατωτέρων φυλών και πολιτισμών. Η όποια εξίσωση από τους δημαγωγούς δεν θα γίνει προς τον ανώτερο πολιτισμό, αλλά προς τον κατώτερο. Οι κατώτεροι λαοί θέλουν να κατεβάσουν τους άλλους λαούς στο δικό τους επίπεδο, αφού δεν μπορούν να ανέλθουν μόνοι τους.
Αλλά χωρίς ελεύθερο ανταγωνισμό μεταξύ φυλών και πολιτισμών, τώρα βιώνουμε μία δικτατορία που ρυθμίζει με ποσοστώσεις τα πολιτιστικά και φυλετικά αγαθά.
Αν όλοι οι λαοί αποδεχθούν την λαμπρή ιδέα της ανισότητος(που δεν είναι τίποτε άλλο από την ίδια την πραγματικότητα), για να ξεπεράσει ένας πολιτισμός τον ανταγωνιστή του, θα πρέπει να αναθρέψει τους κατάλληλους ανθρώπους, να επιλέξει τις κατάλληλες μεθόδους παραγωγής πολιτισμικών προϊόντων και να επινοήσει τις καλύτερες φιλοσοφικές ιδέες. Τί το καλύτερο για έναν λαό;
Αν μάλιστα κάποιος λαός υστερεί πολιτισμικώς, μπορεί να αντιγράψει από έναν άλλο. Δεν είναι κακό να παραδεχτεί ένας λαός ότι υστερεί πολιτισμικώς και να προσπαθήσει να βελτιωθεί. Κακό είναι να του λένε κάποιοι δημαγωγοί ότι ο πολιτισμός του, όσοι υπανάπτυκτος και αν είναι, είναι ίσος με όλους τους άλλους πολιτισμούς. Αυτό το εγκληματικό δόγμα θα τον αφανίσει μία ημέρα από την Ιστορία.
Ο ελεύθερος ανταγωνισμός μεταξύ φυλών και πολιτισμών δίνει την δυνατότητα να αυξηθεί ο πλούτος εκάστης φυλής και εκάστου πολιτισμού, άρα και της ανθρωπότητος ως σύνολο.
Σκοπός των δημοσιολόγων και των κοινωνικών επιστημόνων δεν πρέπει να είναι να περιορίσουν την φυλετική και πολιτιστική ελευθερία, με αντιεπιστημονικά ιδεολογήματα όπως η ισότητα. Σκοπός τους είναι να διατηρήσουν και να αυξήσουν την φυλετική και πολιτιστική ελευθερία.
Η ευημερία και η ζωτικότητα των λαών εξαρτάται από την αποδοχή της λαμπρής ιδέας της ανισότητος, η οποία πρέπει να διδάσκεται στα σχολικά εγχειρίδια και να διαπερνά όλους τους κρατικούς θεσμούς.

ΠΗΓΗ

ΟΧΙ ΧΑΣΑΝ,ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ...



Όχι Χασάν, δεν είσαι Έλληνας. Κι ούτε θα γίνεις ποτέ σου...
Και δεν στο λέω αυτό  επειδή υποτιμώ τον δικό σου πολιτισμό. Ότι κι αν είσαι, άραβας ή λίβυος ή ασσύριος ή ινδομογγόλος ή σλάβος, φέρνεις κι εσύ μέσα σου κάποιον ιδιαίτερο τρόπο να ερμηνεύεις την παρουσία σου μέσα στον κόσμο.
Κάθε άνθρωπος φέρνει μέσα του ένα συλλογικό κώδικα αξιών και ερμηνειών, ακόμα κι αν η φυλή του ή η ορδή του, δεν έχει φτάσει ακόμα στο επίπεδο του γραπτού λόγου [αυτούς που ονομάζουμε εδώ στην Ελλάδα: μη-ιστορικούς πολιτισμούς]

Όχι, δεν στο λέω διόλου επειδή υποτιμώ τον μεγάλο πολιτισμό των Αββασιδών ή την κορυφαία πολιτισμική περίοδο του Άκμπαρ ή τα λαμπρά μνημεία της Άκρας και του Σαχ Τζιχάν ή τις εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πλευρές του πολιτισμού βουντού ή τις σαμανιστικές παραδόσεις των λαών του Καυκάσου.
Όλα αυτά είναι απολύτως σεβαστά Χασάν και σου ανήκουν - ή πιο σωστά τα φέρεις στο συλλογικό σου ασύνειδο - ασχέτως αν τα γνωρίζεις ή δεν τα γνωρίζεις συνειδητά. Κι όλα αυτα που αποτελούν και οικοδομούν εσένα Χασάν, δεν ανήκουν σε μένα.

Όπως εσύ δεν είσαι Έλληνας, έτσι κι εγώ δεν είμαι βαβυλώνιος, νουμίδης, μογγόλος, καυκάσιος, μαγυάρος ή πέρσης.

Δεν μου ανήκει ο Ομαρ Καγιάμ Χασάν, όπως δεν σου ανήκει εσένα ο Αισχύλος. Όχι επειδή ο Ομαρ Καγιαμ ή ο Αισχυλος αποτελούν προνομιακή κληρονομιά των αράβων ή των ελλήνων - κάθε άλλο.
Κι ο Ομαρ Καγιαμ κι ο Τζελαλαλντιν Ρουμι και οι αφρικανικες μασκες, και ο Πλατωνας ξεπερασαν τα στενα ορια του τοπικου τους πολιτισμου και αναδειχθηκαν σε πανανθρωπινες αξιες, ωστοσο αυτο δεν σημαινει οτι επαψαν να αποτελουν και σημεια αναφορας στο συλλογικο ασυνειδο ενος συγκεκριμενου λαου, μιας συγκεκριμενης φυλης, ενος συγκεκρμενου εθνους, που τα γεννησε...

Γιατί τοσο ο Αριστοτελης, οσο και ο Μαϊμονιδης, Χασαν, δεν γεννηθηκαν ετσι στα ξεκουδουνα. Αποτελουν κι αυτοι με τη σειρα τους μεγαλους φαρους του πνευματος, που ομως πατησαν απανω σε μια συλλογικη ταυτότητα, σε μια συγκεκριμενη φυλετική και πολιτισμική παράδοση, για να δημιουργήσουν το εργο τους.

Ο Μοτσαρτ κρυβει μεσα του τον Δουναβη, οπως και ο Γκαντι κρυβει μεσα τους τις Ουπανισαδ. Στον πολιτισμό δεν υπαρχει παρθενογενεση μελαμψε μου φιλε και για να φτασει καποτε να εμφανιστει ενας Οδυσεας Ελυτης πρεπει να προϋπαρξει ενας Ομηρος.

Ουτε εγω, ουτε εσυ ειμαστε φτερα στον ανεμο της ιστοριας Χασαν. Εχουμε ριζες και στη γη μας και στους ουρανους μας. Αυτες οι ριζες, ειτε μας αρεσει, ειτε οχι μας διαφοροποιουν απο τα ζωα της ζουγκλας και μας προσδιοριζουν ως ατομικές οντοτητες, μεσα σε εναν ωκεανο συλλογικής ανθρώπινης ύπαρξης.
Αν δεν είμεθα Ελληνες ή Άραβες ή Ινδοί Χασάν, θα είμεθα ανθρωπόζωα σαν τον Μόγλη και θα λαλούσαμε τη γλώσσα των λύκων...

Δεν εισαι λοιπον Ελληνας, Χασαν. Ο Ομηρος, ο Πλατων, ο Αισχυλος, δεν σου ανηκουν. Και καλα θα καμεις να εμβαθυνεις στην ουσια της ατομικης σου υπαρξης και να ανακαλυψεις ποιοι ειναι οι δικοι σου Πλατωνες και Ομηροι και Αισχυλοι.
Οχι να ερχεσαι να λεηλατησεις τους δικους μου.
Γιατι πρεπει να ξερεις καλε μου ξενε, οτι ο ανθρωπος που δεν γνωριζει τη συλλογικη του ταυτότητα, δεν πατάει πουθενα. Ξένος μένει πάντα και ημιτελής, όπως οι κερασιές που τις φυτεψαν πλάι στην αμρυρα της θαλασσας.
Δεν γίνεσαι καλυτερος με δανεικούς εαυτούς Χασάν.
Το πολύ να καταντήσεις ζώο, όπως ηδη σε έχουν καταντήσει αυτοί που σε έφεραν εδώ.

Όχι δεν είσαι Έλληνας Χασαν. Κατακτητής είσαι εδώ πέρα. Και μάλιστα λαθροκατακτητής που εκμεταλλευθηκες την προδοσία μιας δράκας αδηφάγων αρπαχτικών, για να ρθεις και να λεηλατήσεις τη χώρα μου.

Είσαι σαν τους παλιούς πειρατές Χασάν, που έκαμαν ρεσάλτα στα ποντοπόρα πλοία, αρπάζοντας ότι έβρισκαν στ αμπάρια τους. Ακόμα όμως κι αν έκλεβαν το στέμμα της  βασίλισσας, αυτό ξέρεις δεν θα τους έκαμε Βρετανούς. Κλέφτες θα τους έκαμε και τίποτα παραπάνω...

Ναι, ξέρω... Σε έπιασαν οι προδότες του Ελληνισμού και σου πιπίλισαν τα μυαλά...
Δεν υπάρχουν Έλληνες και άραβες, σου είπαν, ούτε εθνη, ούτε κράτη. Ταξικά αδερφια είμαστε ολοι και όσα δικαιωματα έχεις εσύ σ αυτη τη χώρα, άλλα τόσα και λιγότερα πρεπει να εχει ο Έλληνας!
Ετσι σου ειπαν κι εσυ το δεχτηκες [οχι οτι το πιστεψες] γιατι ετσι σε συνεφερε.
Γιατι δεν ηρθες εδω στην Ελλαδα εξαιτιας του Επικουρου ή των στωϊκών. Ηρθες ή ως λιποτάκτης ή για να πραγματοποιησεις τη φαντασιωση του αμερικανικου ονειρου.
Και γι αυτο σε βολευε να τους "πιστεψεις" παροτι στις δισαδηλωσεις που σε βαζουν να καμεις, τους πετας στα μουτρα το "Αλλαχ ακμπαρ"
Μονο που αυτοι οι οποιοι στα ειπαν αυτα Χασαν, ειναι οι ιδιοι οι εκμεταλλευτες σου!


Ενας προφανης λογος για να οικειοποιηθουν τον Ηροδοτο και την Αννα την Κομνηνη, 
οι κληρονομοι των πολιτισμων του βουντου...
Νεοι ψηφοφοροι για τη ροζ συμμορια.
Υπαρχουν κι αλλοι...


Θα σου εξηγησω λοιπον μελαμψε μου ξενε, οσο πιο απλα μπορω, πως γεννηθηκαν τα εθνη/κρατη και γιατι οι εκμετλλευτες οι δικοι μου και οι δικοι σου, προσπαθουν λυσσαλεα να μας τα διαλυσουν [και το δικο μου και το δικο σου]
Τον παλιο καιρο λοιπον οταν υπηρχαν ακομα οι αυτοκρατορίες, ο ανθρωπος ηταν σκλαβος στο μεγαλυτερο κομματι του πλανητη.
Οι κυριαρχοι της οικουμενης δεν ηθελαν ελευθερους ανθρωπους, ουτε ελευθερα εθνη, γιατι ετσι θα εχαναν τα μεγαλα πλουτη τους και την απολυτη κυριαρχια τους. Γι αυτο και εβλεπες να υπαρχουν οι λεγομενες ιμπεριαλιστικες αυτοκρατοριες, που εξουσιαζαν πολλα εθνη μαζί και τους ρουφουσαν μεχρι και το μεδουλι τους.
Δεν υπηρχαν τοτε Ελληνες ή Τουρκοι ή Μογγόλοι ή γιουρουκοι ή δεν ξερω 'γω τι αλλο. Υπηρχε η Οθωμανικη αυτοκρατορια κι ολοι οι υποτελεις της λαοι ησαν απλως υπηρετες του Σουλτανου.
Τα ιδια και για τη Βρετανικη αυτοκρατορια, τα ιδια κια για την Γαλλικη αυτοκρατορια, τα ιδια για ολα αυτα τα λυγκορνια της ελευθερης ανθρωποτητας.
Τα εθνη/κρατη που δημιουργηθηκκαν μετα απο πολλες επαναστασεις και πολυ-πολυ αιμα Χασαν ειχαν σκοπο να προστατευσουν την ελευθερια και την αξιοπρεπεια του ανθρωπου, απεναντι στη βουλιμια του φεουδαρχη ή του αυτοκρατορα. Ανεστησαν την αρχεγονη Ιδεα του εθνους, η οποια ουδεποτε ειχε εκλειψει απο τη συλλογικη μνημη της ανθρωποτητας και εξεγερθηκαν ως εθνη, εναντιον των εκμεταλλευτων τους.
Όχι ως ταξεις οπως σου λεγουν οι καθοδηγητες σου.Δεν ησαν κοινωνικη ταξη οι μπολσεβικοι. Δουλοι των τσαρων ηντουσαν κι ενωθηκαν για να τους ριξοιυν. Αλλο αν μετα κατι αλλοι τσαροι τους αναγκασαν με το ζορι να λεγουν πως ειναι σοβιετικοι αντι να λεγουν αυτο που πραγματικα αισθανοντουσαν, πως ειναι δηλαδη Ρωσοι η Ουκρανοι ή Σερβοι ή Μαγυαροι. Γι αυτο κι οταν γκρεμιστηκαν οι νεες αυτοκρατοριες των σοβιετ, ξαναβγηκαν στην επιφανεια τα εθνη και πολεμησαν για την ανεξαρτησια τους...


Συλλογισου μονο Χασαν, οτι η δικια σου η χωρα παραγει πετρελειο και η δικια μου η χωρα παραγει ποιητες και μαρμαρα. Αν καποιος θελει τα δικα σου πετρελαια και τα δικα μου μαρμαρα, ο καλυτερος τροπος για να μας τα παρει ειναι να διαλυσει τα εθνη/κρατη μας που προστατευουν το δικο μας βιος και να εγκαταστησει στη θεση τους μια πολυεθνοτικη αποικια σκλαβων οπως ήντουσαν παλια οι αυτοκρατοριες, που θα τη διαφεντευουν οι υποταχτικοι του, ενω αυτος θα εκμεταλλευεται και τα δικα σου πετρελαια και τα δικα μου μαρμαρα.

Ε λοιπον αυτο πανε να πετυχουν καλε μου ξενε τα αφεντικα της οικουμενης.
Να ξαναστησουν τις παλιες αυτοκρατοριες που ρουφουσαν το μεδουλι των λαων, με μια διαφορα....
Δεν θα ειναι δυο και τρεις αλλα μια απεραντη παγκοσμια αυτοκρατορια, στην οποια δέκα αυτοκρατορικες οικογενειες θα ελεγχουν ολο τον πλουτο της ανθρωποτητας.

Σ αυτη την παγιδα εχεις πεσει λαθροκατυακτητη μου και τα σχεδια αυτωνων εξυοπηρετεις εισβαλλοντας στη δικια μου τη χωρα.
Γι αυτο αλλωστε καινε τη δικια σου τη χωρα κι εσυ αντι να κατσεις να πολεμησεις, προτιμας να καμεις ρεσαλτο στη δικια μου, οπως ολοι οι βρωμιαρηδες πειρατες πριν απο σενα...

Οχι λοιπον Χασαν, δεν εισαι Ελληνας. Κι ουτε προκειται να γινεις ποτε σου.
Λαθροκατακτητης εισαι και νομιζω οτι το καταλαβαινεις μια χαρα, παροτι μου παριστανεις το θυμα και τον ανηξερο.
Κι αν ποτε συμβει εμεις οι Εληνες να ελευθερωθουμε κι απο σενα κι απο τους πατρωνες σου, θα σας πεταξουμε στη θαλασσα Χασαν, με όλο τον σεβασμό στον ιδιαίτερο πολιτισμό σου, οπως το πραξαμε πολλες φορες στο παρελθον μας...
Κι ας εχεις χαρτιά, που θα λενε πως εισαι ελληνας.

Οσο "ελληνες" ειναι κι αυτοι που σε χρησιμοποιούν για να εξοντώσουν τους Ελληνες...

Το μελλον μας ειναι μαυρο