ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

Η Μαρία Σπυράκη ξεκίνησε πόλεμο κατά της ελευθερίας του διαδικτύου

maria-spyraki
Σαφή ταυτότητα blog και υπεύθυνο διαχειριστή κάθε διαδικτυακού ημερολογίου ζητεί εδώ και τώρα από την ελληνική κυβέρνηση η πρώην δημοσιογράφος και νυν ευρωβουλευτής της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη. Πιο συγκεκριμένα, το αίτημα διατυπώθηκε προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου με στόχο να ελεγχθούν τα ενημερωτικά blogs. 
Παράλληλα η πρώην ρεπόρτερ του Mega, Μαρία Σπυράκη δεν κρύβει την άποψή της ότι «τα ελληνικά ΜΜΕ πρέπει να αντιμετωπίζονται ως ιδιωτικές επιχειρήσεις. Η νομοθεσία για την αδειοδότηση μπορεί να έχει καθυστερήσει, αλλά είναι σε σωστή κατεύθυνση, γιατί δεν μπορεί οποιοσδήποτε να ανοίγει ένα κανάλι ή ακόμη περισσότερο ένα blog και να μεταδίδει ειδήσεις». 

Μόνο οι φίλοι σου Μαρία δικαιούνται να ασχολούνται με την ενημέρωση ε; 
Ντροπή σου ήσουν και δημοσιογράφος.

ΠΗΓΗ

Ο ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΤΡΑΜΠΟΥΚΟΣ ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ

georg

Όσο μια μειοψηφία δύο αναξιόπιστων κομμάτων  γαντζώνεται στην εξουσία όσο καταρρέουν οι θεσμοί, όσο η χώρα  διοικείται  με προεδρικά διατάγματα, τόσο πιο «φυσιολογική» γίνεται η παρουσία των τραμπούκων. Ο Αδωνης Γεωργιάδης,  είναι ακριβώς αυτό: το υπερφίαλο υποπροϊόν της σήψης των δύο κομμάτων εξουσίας. Είναι το πολιτικό κατακάθι πάνω στο οποίο προσπαθούν οι κύριοι Σαμαράς και Βενιζέλος να στηρίξουν τις καρέκλες τους.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης την ξέρει τη δουλειά. Γνωρίζει τους κανόνες των τηλεοπτικών εμφανίσεων, ξέρει που και πως απευθύνεται: Ξερνάει φόβο για να «συνετίσει» τους απελπισμένους…

Το «επιχείρημα» του Αδωνη είναι απλό και συμπυκνώνει την κυβερνητική «στρατηγική»: «αν πέσουμε θα έρθει ο ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή η καταστροφή». Ως γνήσιο πολιτικός τραμπούκος ο Γεωργιάδης προχωρά ένα βήμα πιο πέρα και διατυπώνει  συγκεκριμένες απειλές και εκβιασμούς με μόνο στόχο τον εκφοβισμό:

«Η κρυφή ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ είναι η δραχμή γι’ αυτό και δεν θα μείνει ευρώ στις τράπεζες αν πέσει η κυβέρνηση», ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του MEGA και ολοκλήρωσε τον εκφοβισμό λέγοντας  ότι αν πέσει η κυβέρνηση  «θα πάρουμε τα λεφτά μας από τις τράπεζες.Το plan b είναι η στάση πληρωμών; Θα μας το πείτε ή θα μας το κρύψετε;», συμπλήρωσε.

Ο Αδωνης Γεωργιάδης εκλεγμένος εκπρόσωπος του λαού, προφανώς έχει δικαίωμα να λέει αυτά που πιστεύει. Δεν έχει δικαίωμα ωστόσο να λέει ψέματα. Αν, τώρα,  πιστεύει αυτά που λέει, ότι δηλαδή ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κρυφή ατζέντα την επανάσταση κατά της ΕΕ , τότε  εκτός από πολιτικός τραμπούκος είναι και πολιτικά ηλίθιος…

Πράγμα που εμείς τουλάχιστον δεν πιστεύουμε…



ΠΗΓΗ

Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2014

ΑΜΦΙΠΟΛΗ ΟΙ ΚΑΡΥΑΤΙΔΕΣ ΟΛΟΣΩΜΕΣ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΔΕΟΣ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Άναυδοι έχουν μείνει οι αρχαιολόγοι από τις ολόσωμες καρυάτιδες. Παγκόσμιο θαυμασμό προκαλούν οι νέες αποκαλύψεις από τις ανασκαφές στον τύμβο της Αμφίπολης. Το Υπουργείο Πολιτισμού αναμένεται να εκδώσει ανακοίνωση εντός ολίγου και πιθανότατα και νέες φωτογραφίες από τις καρυάτιδες, που πλέον έχουν αποκαλυφθεί στο σύνολό τους.

Το Σάββατο η ομάδα ανασκαφής στην Αμφίπολη αποκάλυψε τις Καρυάτιδες στο σύνολό τους, αφαιρώντας από πάνω τους τα χώματα. Στο μεταξύ καθώς προχωρούν οι εργασίες διαπιστώνεται ότι υπάρχει πιθανότητα ο τρίτος θάλαμος να μην οδηγεί στον ταφικό, αλλά να υπάρχει και ένας τέταρτος θάλαμος πριν από το χώρο όπου βρίσκεται προφανώς ο νεκρός.

Η Λίνα Μενδώνη, γ.γ. του Υπουργείου Πολιτισμού, μιλώντας την Κυριακή το πρωί στην εκπομπή «Mega Σαββατοκύριακο», σημείωσε ότι ενδέχεται να υπάρχει και τέταρτος θάλαμος στον τύμβο.

Με την αφαίρεση τριών σειρών από τους πωρόλιθους του τοίχου σφράγισης, μπροστά από τον δεύτερο διαφραγματικό τοίχο, αποκαλύφθηκαν ολόκληρες οι Καρυάτιδες, οι οποίες έχουν ύψος 2,27μ. Φορούν ποδήρη χιτώνα και μακρύ κροσσωτό ιμάτιο με πλούσιες πτυχώσεις.

Φέρουν κοθόρνους, οι οποίοι είναι διακοσμημένοι με κόκκινο και κίτρινο χρώμα, ενώ τα ακροδάχτυλα των ποδιών τους έχουν αποδοθεί με εξαιρετική λεπτομέρεια.

Στέκονται επάνω σε μαρμάρινα βάθρα μήκους 1,33μ. και πλάτους 0,68μ., τα οποία έχουν αποκαλύφθεί, προς το παρόν, σε ύψος περίπου 0,30μ.. Η όψη των βάθρων είναι  διαμορφωμένη με στέψεις και ορθοστάτες. Ακολουθούν δηλαδή, τον τύπο της μαρμάρινης επένδυσης  των τοίχων όλων των θαλάμων. Η απόσταση μεταξύ των δύο βάθρων είναι 1,68μ., όσο και το θυραίο άνοιγμα του πρώτου διαφραγματικού τοίχου με τις Σφίγγες.

Στην επιφάνεια του βάθρου της ανατολικής Καρυάτιδος, διακρίνεται κόκκινο χρώμα. Επίσης, κατά την αφαίρεση της αμμώδους επίχωσης πλησίον των Καρυάτιδων βρέθηκαν τμήματα των χεριών τους.

Στον τρίτο χώρο πραγματοποιήθηκε γεωτρητικός δειγματοληπτικός έλεγχος, με χειροκίνητο γεωτρύπανο, σε προεπιλεγμένες θέσεις. Ετσι, εντοπίστηκε μαρμάρινο θύρωμα, ανοίγματος 0,96 μ. , στο βόρειο τοίχο του.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις ως προς την περιεκτικότητα του αέρα, στο εσωτερικό του και προέκυψε ότι η περιεκτικότητα σε στοιχεία οξυγόνου και μονοξειδίου του άνθρακα βρίσκεται σε κανονικά επίπεδα. Αυξημένη είναι μόνο η σχετική υγρασία (87%), ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται από 21,5 – 22,70C.
Οι παραπάνω συνθήκες του μικροκλίματος του τρίτου χώρου δεν δημιουργούν κανένα πρόβλημα στους εργαζόμενους στο εσωτερικό του.

Τεχνικές εργασίες

Η πρόσβαση στον τρίτο χώρο του μνημείου για την τοποθέτηση αντιστήριξης- υποστύλωσης και η συνέχιση της ανασκαφικής διαδικασίας προετοιμάζεται συστηματικά με παράλληλες ενέργειες , οι οποιες  βρίσκονται σε εξέλιξη.

Αποφασίστηκε από την διεπιστημονική ομάδα η είσοδος στον τρίτο χώρο, να μην γίνει από την οπή στο άνω δυτικό μέρος του τρίτου διαφραγματικού τοίχου, αλλά διά της αρχαίας εισόδου. (Φωτο 9). Επομένως, πριν από οποιαδήποτε άλλη εργασία θα αφαιρεθεί επίχωση από τον δεύτερο χώρο, θα απομακρυνθεί το πεσμένο τμήμα του υπέρθυρου και θα υποστυλωθεί το θύρωμα μεταξύ δεύτερου και τρίτου χώρου, με ξύλινα στοιχεία.

Θα ενισχυθεί η αντιστήριξη στο δεύτερο χώρο, σε κατώτερη στάθμη, ώστε για να αναληφθούν οι πρόσθετες εξωτερικές ωθήσεις γαιών, μετά από την απομάκρυνση της επίχωσής του.

Προετοιμάζεται δάπεδο εργασίας, με την απομάκρυνση χώματος από τον δεύτερο χώρο, ώστε να είναι δυνατή η είσοδος μεγάλου μήκους μεταλλικών στοιχείων αντιστήριξης και υποστύλωσης  του τρίτου χώρου. Επίσης θα αφαιρεθούν πρόσθετοι λίθοι από τον τοίχο σφράγισης, μπροστά από τις Καρυάτιδες, για την τοποθέτηση της μεταφορικής ταινίας απομάκρυνσης χώματος και της γερανογέφυρας μεταφοράς λίθων,  από τον τρίτο χώρο.

Απομάκρυνση χώματος, κατά 1μ., από τον πρώτο χώρο (σχεδόν ως το δάπεδο) και επέκταση της αντιστήριξης και υποστύλωσης του, επίσης λόγω της αλλαγής στάθμης της εσωτερικής επίχωσης.

 Οι εργασίες καταβιβασμού της επίχωσης, εξωτερικά και  πάνω ακριβώς από το μνημείο, θα πραγματοποιηθούν μετά την πρώτη φάση προσωρινής αντιστήριξης-υποστύλωσης του τρίτου χώρου, πριν δηλαδή, να ξεκινήσει η απομάκρυνση της επίχωσης.

 Είναι σε εξέλιξη η  μελέτη των μέτρων αντιστήριξης και υποστύλωσης του τρίτου χώρου, ώστε να καθορισθούν οι ποσότητες και οι θέσεις τοποθέτησης των στοιχείων αντιστήριξης-υποστύλωσης, καθώς και οι φάσεις τοποθέτησης, σε συνάρτηση με την ανασκαφική εργασία.

 Για την αντιμετώπιση της απορροής των ομβρίων, από την περιοχή του μνημείου, σχεδιάστηκε η τοποθέτηση αγωγού,  κατά μήκος της μεγάλης αύλακας, έξω από τον περίβολο.

 Πραγματοποιείται γεωτεχνική έρευνα στην περιοχή του μνημείου για την διαπίστωση της σύστασης και των γεωτεχνικών ιδιοτήτων των απαντώμενων γεωϋλικών. Η έρευνα θα γίνει με επαρκή αριθμό γεωτρήσεων και εργαστηριακών δοκιμών.