ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 14 Μαΐου 2014

Γιατί η Χρυσή Αυγή θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών;


Είτε μας αρέσει είτε όχι η νίκη της Χρυσής Αυγής θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία από ότι….οι επιδόσεις των άλλων κομμάτων.
Γιατί η Χρυσή Αυγή θα είναι ο μεγάλος νικητής των ευρωεκλογών;
Θα επιχειρήσουμε να παρουσιάσουμε ορισμένες πτυχές…της πολιτικής ερμηνείας που θα δοθεί μετά τις ευρωεκλογές....γιατί η χρυσή Αυγή έλαβε τόσο υψηλά εκλογικό ποσοστό παρ΄ ότι "εγκληματική οργάνωση".
Θα σπεύσουμε κατ΄ αρχήν να αναφέρουμε ότι το κείμενο αυτό δεν έχει γραφεί για να ταχθεί υπέρ ή κατά της Χρυσής Αυγής.
Στόχος είναι να ερμηνεύσει το εκλογικό αποτέλεσμα που θα λάβει η Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές.
Ενώ εταιρίες δημοσκοπήσεων και λοιποί θεωρούν ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι τέταρτο ή Πέμπτη ή έκτο κόμμα εμείς θεωρούμε ότι η Χρυσή Αυγή θα είναι Τρίτο Κόμμα με ποσοστό διψήφιο δηλαδή πάνω από 10%.
Προφανώς δεν μπορούμε να προβλέψουμε το ακριβές ποσοστό αλλά η Χρυσή Αυγή θα λάβει ποσοστό πάνω από 10%.
Γιατί η νίκη της Χρυσής Αυγής θα είναι μεγαλύτερη οποιουδήποτε κόμματος;
Η Χρυσή Αυγή ξεκινάει την προεκλογική της εκστρατεία από την χειρότερη θέση που θα μπορούσε να βρεθεί πολιτικό κόμμα στην Ελλάδα.
Η ηγεσία της Χρυσής Αυγής είναι προφυλακισμένη με μια βαρύτατη κατηγορία ως εγκληματική οργάνωση....αλλά μέρος της κοινωνίας δεν πιστεύει ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση.
Η Χρυσή Αυγή δεν λαμβάνει κρατική επιχορήγηση, ενώ π.χ. ΝΔ και ΠΑΣΟΚ λαμβάνουν κρατική επιχορήγηση την οποία χρησιμοποιούν για να συντηρούν τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια τους.
Η Χρυσή Αυγή είναι απομονωμένη από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, είναι το μόνο κόμμα που θα είναι τρίτο κόμμα χωρίς να έχει πρόσβαση σε κανάλια διάχυσης της άποψης της.
Η Χρυσή Αυγή αποτελεί το κόμμα στόχο για όλα τα πολιτικά κόμματα.
Κατηγορούνται ως εγκληματίες, ναζιστές και ουδείς πολιτικός αποδέχεται να συνομιλήσει μαζί του καθώς το πολιτικό σύστημα ξεχειλίζει από δημοκρατικότητα.
Επειδή είναι τόσο πολύ δημοκράτες δεν μπορούν να συνομιλήσουν με τους εγκληματίες, νεοναζιστές κ.α.
Οι δημοκράτες δεν φοβούνται τον διάλογο....αλλά είπαμε τα μεγαλύτερα εγκλήματα έγιναν εις το όνομα της Δημοκρατίας.
Έτσι λοιπόν η Χρυσή Αυγή ξεκινάει από την χειρότερη θέση εκκίνησης.
Το ΠΑΣΟΚ που θα λάβει ποσοστό 5,5% με 6% τυγχάνει ευρύτατης επικοινωνιακής προβολής από τα μέσα ενημέρωσης.
Το Ποτάμι επίσης έχει την στήριξη όλων των ισχυρών εκδοτικών συγκροτημάτων ειδικά ΔΟΛ και Πήγασος αλλά και το Mega Channel.
Πέραν αυτών λόγω της συστημικής προπαγάνδας, ο ψηφοφόρος ή ο δυνητικός ψηφοφόρος της Χρυσής Αυγής δεν εκδηλώνει την πρόθεση του ίσως επειδή…αμέσως θα στοχοποιηθεί ως μιαρός ή επειδή δεν θέλει να προκαλεί σε μια περίοδο πολιτικής όξυνσης.
Άρα το εκλογικό αποτέλεσμα που θα πετύχει η Χρυσή Αυγή θα έχει πολλαπλάσια αξία από ότι θα πετύχει η ΝΔ ή ο ΣΥΡΙΖΑ ή το Ποτάμι ή το ΠΑΣΟΚ.
Είτε μας αρέσει είτε όχι η νίκη της Χρυσής Αυγής θα έχει πολύ μεγαλύτερη αξία και σημασία από ότι….οι επιδόσεις των άλλων κομμάτων.
Το βράδυ των ευρωεκλογών ή την επόμενη των ευρωεκλογών….όλοι θα ασχολούνται με το εκλογικό αποτέλεσμα της Χρυσής Αυγής.
Εμείς το καταθέτουμε από τώρα και προϊδεάζουμε για τις επικείμενες πολιτικές εξελίξεις.
ΠΗΓΗ

ΑΝΤΙΔΙΚΙΑ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ-Α.ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ:Ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλλει πρόεδρος Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών

Ωμή παρέμβαση στο έργο της Δικαιοσύνης καταγγέλλει πρόεδρος Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών, με αφορμή την υπόθεση αντιδικίας μεταξύ του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή.

Η Πρόεδρος Πρωτοδικείου Ευαγγελία Γεωργίτση που εκδίκασε την αγωγή του Π. Καμμένου σε βάρος του Α. Γεωργιάδη, για συκοφαντική δυσφήμηση, όσον αφορά στην υπόθεση του σκάφους Iliatoras, καταγγέλλει -μέσω αναφοράς- την παρέμβαση και τις πιέσεις του προέδρου του Αρείου Πάγου ώστε να μειώσει τη χρηματική ποινή ειδάλλως θα τιμωρούνταν με. πειθαρχικό παράπτωμα και ως εκ τούτου δεν θα προαγόταν.

Σύμφωνα με την αναφορά-σοκ της προέδρου του δικαστηρίου η οποία εστάλη στον Υπουργό Δικαιοσύνης, με αριθμό πρωτοκόλλου 1605/24-04-2014, και κοινοποιήθηκε στην Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων, η καταγγέλλουσα δικαστικός τονίζει ότι δέχτηκε πιέσεις και απειλές για πρόωρο τερματισμό της πορείας της στο δικαστικό σώμα.

Όπως αναφέρει στην καταγγελία της: «Κλήθηκα από τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου, χωρίς να γνωρίζω τον λόγο. Κατά την επίσκεψή μου στον τέταρτο όροφο του Αρείου Πάγου διαπίστωσα ότι ο κ. Πρόεδρος είχε δεχθεί προηγουμένως σε ακρόαση και τους τρεις συνέδρους της συνθέσεώς μου. Κατά την είσοδό μου στο γραφείο του κ. Προέδρου δέχτηκα, αιφνιδιαζόμενη, τις αυστηρές επιπλήξεις του, χωρίς καν να ακουστώ, για το έντονο ύφος με το οποίο είχα διατυπώσει την άποψή μου κατά τον χρόνο της προσδιάσκεψης».

Όπως αναφέρει η δικαστικός άκουγε έκπληκτη τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου και απάντησε ότι δεν είχε γίνει καμία διάσκεψη! Διαπίστωσε δε, από όσα της είπε ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου, ότι είχε προηγηθεί διάσκεψη των υπόλοιπων μελών του δικαστηρίου εν αγνοία της και ουσιαστικά είχε ληφθεί απόφαση!

«Ο πρόεδρος συνέχιζε να με επιπλήττει, θεωρώντας απαράδεκτες τις συστάσεις μου προς τα μέλη της συνθέσεως, οι οποίες, κατά την άποψή του, "με καθιστούν γελοία", συνέχισε δε διατυπώνοντας την άποψή του ότι δεν έχω αντιληφθεί σοβαρά τον ρόλο μου ως δικαστικός λειτουργός", ότι "εκθέτω με την συμπεριφορά μου αυτή το δικαστικό σώμα", ότι του θυμίζω "ένα δικαστή από τη Θεσσαλονίκη που νόμιζε ότι ήταν αυτός ο μόνος έντιμος με αποτέλεσμα να μην τον συναναστρέφεται κανένας συνάδελφός του και να απομονωθεί"», σημειώνει στην αναφορά.

Για την ουσία της υπόθεσης αναφέρουμε ότι και οι υπόλοιποι δύο δικαστές οι οποίοι δίκασαν την υπόθεση συμφώνησαν με την καταδικαστική απόφαση εναντίον του υπουργού Άδωνι Γεωργιάδη διαφωνώντας μόνον ως προς το ύψος της χρηματικής ποινής. Εκατό χιλιάδες ευρώ είχε προτείνει η κυρία Γεωργίτση, δεκαπέντε εκείνοι με το επιχείρημα ότι το πρόστιμο ήταν δυσανάλογο των εισοδημάτων του, όταν για αντιδικίες μισθοσυντήρητων πολιτών (συκοφαντική δυσφήμιση), επιδικάζονται καθημερινά πρόστιμα των 30 και 50 χιλιάδων ευρώ…

Εντύπωση πάντως προκαλεί το γεγονός ότι σε αντίθεση με άλλες περιπτώσεις, δεν υπήρξε έντονη αντίδραση από την πλευρά της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων.

Το zougla.gr επικοινώνησε με τον υπουργό Δικαιοσύνης Χαράλαμπο Αθανασίου ο οποίος δήλωσε ότι  «είμαι ενήμερος για το θέμα. Έχω διαβάσει την αναφορά της Προέδρου Πρωτοδικών και θα εξετάσω την υπόθεση».

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης τόνισε στην εφημερίδα μας ότι «η πρόεδρος Πρωτοδικών στο δικαστήριο δεν με άφησε να μιλήσω σχεδόν καθόλου. Δεν γνωρίζω για την αναφορά που έχει κάνει και είμαι έτοιμος να προχωρήσω σε μηνύσεις».

Ενήμερος για την υπόθεση αυτή είναι και ο πρόεδρος του Αρείου Πάγου Μιχάλης Θεοχαρίδης ο οποίος δεν θέλησε να προβεί σε οποιοδήποτε σχόλιο λόγω του θεσμικού του ρόλου.
ΠΗΓΗ

Δευτέρα 12 Μαΐου 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Ευρωεκλογές 2014


Σας έχω νέα σπουδαία: Δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ η οικονομία! ΠΟΤΕ!


Του Άγη Βερούτη

Σας έχω νέα σπουδαία:

Δεν πρόκειται να ανακάμψει ποτέ η οικονομία! ΠΟΤΕ!
Ποτέ, όσο τουλάχιστον θα εφαρμόζεται η αντιαναπτυξιακή πολιτική της υπερφορολόγησης, δεν θα ανακάμψει.

Λέει ο κ. Σαμαράς ότι θα μειώσει τους φόρους ΟΤΑΝ η οικονομία ανακάμψει. Μα για να ανακάμψει η οικονομία ΠΡΕΠΕΙ ΠΡΩΤΑ να μειωθούν οι φόροι!

Οι Ιρλανδοί, οι Βρετανοί, οι Πορτογάλοι, οι Ιταλοί, οι Αμερικανοί ανακάμπτουν ΜΕΙΩΝΟΝΤΑΣ ΠΡΩΤΑ ΤΟΥΣ ΦΟΡΟΥΣ!

Ο κ. Σαμαράς θα περιμένει πρώτα να ανακάμψει η οικονομία για να τους μειώσει! Θα περιμένει για πάντα!

Ως τώρα, επαγγελματίες ακαδημαϊκοί και πολιτικοί, που δεν έχουν δουλεψει μια μέρα στη ζωή τους στην πραγματική οικονομία πέρα από διορισμένες θέσεις βιτρίνας, βύθισαν την πραγματική οικονομία σε Παγκοσμίως ιστορικά πρωτοφανή ύφεση ίση με 25% του ΑΕΠ, καταστρέφοντας 2.000.000 θέσεις εργασίας.

Για να πάρει μπροστά η οικονομία, πρέπει να μπει μπροστά κάποιος που να αντιλαμβάνεται τις σχέσεις αιτίου-αιτιατού στην οικονομία.

Δεν προβλέπεται να μπει μπροστά κανείς που να καταλαβαίνει πως οι φόροι προκαλούν την ύφεση, την ανεργία, τη φτώχεια και τη δυστυχία.
 
Ετοιμαστείτε για 7η χρονιά ύφεσης, πιθανότατα και 8η!

Μόνο που τώρα αντί να πεινάνε μόνο οι "άλλοι" 3.800.000 Έλληνες, θα πεινάσεις και συ. Στο εγγυώμαι! Όπως σου είπα το '11 πως θα σου πάρουν το σπίτι, και τώρα στο παίρνουν! Ή αν όχι τώρα, ίσως λίγες μέρες μετα τις εκλογές.

Στο'χα πει...

ΠΗΓΗ

Κυριακή 11 Μαΐου 2014

Ανακοίνωση απόσυρσης του ευρωψηφοδελτίου της “Εθνικής Αυγής”: Στηρίζουμε ολόψυχα την Χρυσή Αυγή!

Ανακοίνωση απόσυρσης του ευρωψηφοδελτίου της “Εθνικής Αυγής”: Στηρίζουμε ολόψυχα την Χρυσή Αυγή!

«Οι Έλληνες πατριώτες που ίδρυσαν την “Εθνική Αυγή” και κατέθεσαν ψηφοδέλτιο ανακοινώνουν πως αποσύρουν την υποψηφιότητα τους για τις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου.

Μοναδικός σκοπός της κατάθεσης του εν λόγω ευρωψηφοδελτίου ήταν η αποφυγή ενός συνταγματικού πραξικοπήματος από το καθεστώς και να υπάρχει εθνικιστικό ψηφοδέλτιο σε περίπτωση που παρανόμως και αντισυνταγματικά με οποιοδήποτε γελοίο επιχείρημα δεν θα ανακηρύσσονταν το ευρωψηφοδέλτιο της Χρυσής Αυγής.

Από την στιγμή που κάτι τέτοιο δεν έγινε και η Ελληνική Δικαιοσύνη στάθηκε στο ύψος της, οι Έλληνες πατριώτες που ίδρυσαν την “Εθνική Αυγή” ανακοινώνουν πως αποσύρουν την υποψηφιότητα τους και στηρίζουν ολόψυχα και με όλες τους τις δυνάμεις την Χρυσή Αυγή στην μεγάλη μάχη των ευρωεκλογών της 25ης Μαΐου, η οποία θα εξελιχθεί σε θρίαμβο των Ελλήνων Εθνικιστών με παγκόσμιο αντίκτυπο».

Όταν ο Σταύρος Θεοδωράκης σε τάιζε πουτάνες για να μην βλέπεις τις κομματιασμένες μανάδες της Σερβίας.

Του Φέλιξ
Τον Μάιο του 1999 η υφήλιος ζούσε έναν ακόμη πόλεμο. Το Βελιγράδι ήταν παραδομένο στους βομβαρδισμούς. Άμαχοι σκοτώνονταν από πυραύλους για να τιμωρηθεί ο κακός Μιλόσεβιτς. Αλλά ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν έβλεπε αυτό το έγκλημα, όπως σήμερα δεν είδε το άλλο στο Φαρμακονήσι. Ο Θεοδωράκης ως διευθυντής σύνταξης του περιοδικού ΚΛΙΚ έβλεπε το νέο πρόσωπο της Αμερικής.

Σε όλο τον κόσμο έκαιγαν αμερικανικές σημαίες, διαμαρτυρόμενοι για τους βομβαρδισμούς (όχι επειδή όλοι αυτοί ήταν με τον Μιλόσεβιτς), αλλά ο Σταύρος στο περιοδικό που διηύθυνε με τον έτερο Καπαδόκη του σημερινού freepressικού νεοφιλελευθερισμού επέλεξε να κάνει πρωτοσέλιδο την αμερικανική σημαία με τον τίτλο «1999 το νέο πρόσωπο της Αμερικής». Μπροστά από τη σημαία η Πάμελα Άντερσον έβγαινε γυμνή από ένα αυγό, σηματοδοτώντας τη γέννηση της νέας Pax Americana, Life style, αναισθησία, βγάλσιμο της γλώσσας σε όσους δεν αποδέχονταν τα ευεργετικά αποτελέσματα των βομβαρδισμών. Κάτι ανάλογο άλλωστε γίνεται από τους ίδιους μιντιάρχες για όσους δεν αντιλαμβάνονται την ευεργεσία των μνημονίων. Μόνο που τη θέση της γυμνής Πάμελα έχουν πάρει τα διαφημιστικά για την ανάπτυξη.

Ο Θεοδωράκης σε εκείνο το τεύχος είχε γράψει ένα άρθρο, κατηγορώντας τους συναδέλφους του «που έκαναν ρεπορτάζ πίσω από τα φιμέ τζάμια των κρατικών Μερσεντές» του Μιλόσεβιτς. Αφού διευκρινίζει πως «ως δημοσιογράφος δεν έχω ταχθεί a priori εναντίον κάθε είδους βομβαρδισμών (σ.σ. εδώ δεν ισχύει το κατά της βίας απ' όπου κι αν προέρχεται), όπως την εγγραφή μου στην ΕΣΗΕΑ δεν την έχει προσυπογράψει -καλώς ή κακώς- καμία κίνηση ειρήνης και καμιά αντιαμερικανική ένωση παλιών κομμουνιστών ή απόστρατων αξιωματικών», προχωρά σε κριτική για τους απεσταλμένους των Μέσων Ενημέρωσης.
kosovo slaughtered pregnant
Φωτό: Η επιτομή της γενοκτονίας. Τα κτήνη του Θεοδωράκη και του Παπανδρέου, εισβάλλουν σε αγροικία οικογένειας Σέρβων. Δολοφονούν τον Παπού τινάζοντας του τα μυαλά στον αέρα (αριστερά). Ήταν ο πιο τυχερός. Κόβουν με τσεκούρι τα πόδια του συζύγου από το γόνατο και κάτω μπροστά στα μάτια της εγκύου γυναίκας του. Τον υποχρεώνουν να παρακολουθεί τον ομαδικό βιασμό και βασανισμό της εγκύου συζύγου του από τα κτήνη του UCK. Στο τέλος ξεριζώνουν από την κοιλιά της μάνας το έμβρυο. Η γενοκτονία έχει ολοκληρωθεί, ο Θεοδωράκης σερβίρει πουτάνες, ο Σημίτης γκλαμουριά, ο Κωστόπουλος σεμινάρια κόκας και ο Παπανδρέου ζεϊμπέκικα.

Σε κάποια από όσα αναφέρεται ο Θεοδωράκης πιθανόν να έχει δίκιο. Αναφέρεται σε φαινόμενα στήριξης του καθεστώτος από δημοσιογράφους που λειτουργούν επικοινωνιακά και όχι δημοσιογραφικά στο Βελιγράδι. Εδώ όμως θα μπορούσε να πει, «είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα», αλλά δεν είναι αυτό το θέμα. Ο Θεοδωράκης καθισμένος οτο γραφείο του με πούρα και γυμνές αφίσες της Πάμελα κρίνει τους πάντες. Αν και δημοσιογράφος ο ίδιος, δεν κάνει τον κόπο να πάρει το άγνωστο τότε σακίδιο του και να πεταχτεί ως το Βελιγράδι για να δει τι εστί βερίκοκο, αλλά κάνει τον θεματοφύλακα της δημοσιογραφίας που στην ουσία δεν έκανε ποτέ. Γράφει χαρακτηριστικά ο υπερδημοσιογράφος του ΚΛΙΚ: «Όταν όλα τα ελληνικά ΜΜΕ στα δελτία της Κυριακής του Πάσχα δείχνουν μόνο τους ορθόδοξους σέρβους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη και δεν λένε λέξη για το δράμα των προσφύγων παίρνουν αυτομάτως θέση». Αν μία ημέρα ήταν δικαιολογημένα τα ελληνικά ΜΜΕ να δείξουν τους Σέρβους, προφανώς και αυτή ήταν η μέρα του Πάσχα που το θρησκευτικό συναίσθημα επιστρατευόταν απέναντι στον πόλεμο. Αλλά αν αυτό ήταν θέση, η επιμονή του Σταύρου Θεοδωράκη να μην παίρνει θέση ενάντια στους βομβαρδισμούς τι ήταν;

Τον πειράζουν ακόμα και οι απανωτές ζωντανές συνδέσεις με Βελιγράδι, αφού γράφει: «Μέχρι και σερβικά τραγούδια έμαθαν πολλοί αυτές τις μέρες με τις απανωτές ζωντανές συνδέσεις με την πλατεία στο Βελιγράδι». Στο άρθρο του χρησιμοποιεί την τακτική των ίσων αποστάσεων, δίνοντας κακά παραδείγματα από τις δύο πλευρές του μετώπου, για να σταθεί στο συμπέρασμα όμως της πονηρής ουδετερότητας απέναντι στο έγκλημα των βομβαρδισμών.

Είναι η εποχή που ο Θεοδωράκης είναι ακόμη στον προθάλαμο των εκδοτικών γραφείων και ίσως ανιχνεύει τον τρόπο που μπορεί να μπει. Γράφει λοιπόν μάλλον προφητικά: «Οι δημοσιογράφοι που υπερηφανεύονται για τους φίλους τους από την πλευρά της (κάθε) εξουσίας πληθαίνουν και οι δημοσιογράφοι που είναι αποφασισμένοι να γίνουν δυσάρεστοι και να βάλουν το χέρι τους στη φωτιά λιγοστεύουν. Όλο πιο συχνά, όλο και πιο πολλοί σε αυτό το επάγγελμα δεν ενδιαφέρονται γι' αυτό που κάνουν, αλλά ενδιαφέρονται γι' αυτό που είναι (έλληνες, ορθόδοξοι, κόκκινοι, πράσινοι)».

Αναρωτιέται λοιπόν κάποιος σήμερα, σε ποια κατηγορία ανήκει ο φίλος του Κώστα και της Δάφνης Σημίτη, του Γιώργου Παπανδρέου, του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τόσων άλλων, που λέγεται Σταύρος Θεοδωράκης.

ΗοtDoc

ΠΗΓΗ
ΠΗΓΗ