ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014

Μην κατέβεις στην παρέλαση που δεν μπορείς να τιμήσεις...


Μην κατέβεις στην παρέλαση φέτος Έλληνα.
Μην πιάσεις το παιδάκι σου ντυμένο τσολιαδάκι και το περιφέρεις άσκοπα, δεν είναι απόκριες.

"Μα θέλω να τιμήσω τους ήρωες" θα πεις...
"Και πως γίνεται αυτό;" σου λέω εγώ...

Πως τους τιμάς με ένα στεφάνι και ένα πλαστικό σημαιάκι την ώρα που η καρδιά σου είναι πλημμυρισμένη από φόβο και ζήλια.

Την ώρα που λέξεις όπως ελευθερία και δικαιοσύνη περνάνε πρώτα από την τσέπη σου και το γεμάτο ντουλάπι σου αγνοώντας την κατάντια μας όσο δεν χτυπάει την δική σου πόρτα.

Ακόμη και τότε είσαι ευχαριστημένος αρκεί να είναι άδειο και το ντουλάπι του γείτονα, τότε, πικρόχολος και μίζερος γλυκαίνεσαι και υπομένεις πάλι.

Με δειλία στριμώχνεις το μέλλον της χώρας και των παιδιών σου στα ανύπαρκτα όνειρα σου και περιφέρεσαι σαν σώφρον και σοφός που υπομένεις την κατάντια μας βασισμένος σε υποσχέσεις ψευτών και πουλημένων.

Το ξέρεις βέβαια μέσα σου βαθιά πως είσαι τίποτα, μια μύγα που βουίζει το ίδιο τροπάρι όταν σε ρωτάνε "ως πότε θα ανεχόμαστε;"
Και απαντάς δειλά "δεν είναι ώρα ακόμα"...

Ποτέ δεν θα είναι για σένα.
Μην κατεβείς σου λέω στην παρέλαση αν δεν ξυπνήσεις από το λήθαργό σου... 
Αν δεν σε νοιάξει το ίδιο το παιδί το δικό σου με του γείτονα...
Αν το κλάμα του δεν ματώνει και την δική σου ψυχή και...
Αν δεν αγαπήσεις ξανά τα Άγια χώματα από την Κρήτη έως την Θράκη με πάθος.

Πατάς σε παλιά αίματα Έλληνα, ξύπνα...

Και τέλος αν θέλεις πραγματικά να τιμήσεις την επανάσταση του 1821 τίμησε την με μια άλλη επανάσταση...
ΠΗΓΗ

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Σ.ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ:Πιό συστημικός...πεθαίνεις!..


Το  ''σύστημα'', που τόσες φορές τώρα τελευταία επικαλούμαστε σαν πηγή όλων των δεινών της χώρας και των πολιτών,
     ..δεν είναι άλλη μία θεωρία συνομωσίας, ούτε κάτι το αφηρημένο, άϋλο κι ανύπαρκτο.

     Υφίσταται. Είναι απολύτως υπαρκτό.
     Και δεν είναι άλλο από τον συνδυασμό της πολιτικής εξουσίας με ιδιωτικά συμφέροντα, κυρίως εργολαβικά και εκδοτικά, αλλά και κάθε είδους επιχειρηματικά,
     ..καθώς και κρατικά οικονομικά και γεωπολιτικά συμφέροντα άλλων χωρών.

     Είναι ο χορός όλων αυτών των πολιτικών και οικονομικών συμφερόντων που διαπλέκονται μεταξύ τους, με έναν κοινό στόχο:
    Την κατάκτηση, διανομή και διατήρηση επ' άπειρο της πολιτικής εξουσίας.

     Το ''σύστημα'' συστρέφεται και περιστρέφεται συνεχώς γύρω από δύο πόλους:
     Το χρήμα και την πολιτική εξουσία.
     Ο ένας πόλος υποβαστάζει τον άλλον, και είναι απαραίτητοι και οι δύο για την δημιουργία τεράστιων κερδών,
     ..κέρδη που με κανονικές, υγιείς συνθήκες δεν είναι δυνατόν να αποκτηθούν.

     Το πολυπλόκαμο και πολυκέφαλο αυτό ''σύστημα'', έχει σχεδόν απεριόριστες δυνατότητες εμφάνισης ''άσων'' απ' το μανίκι προκειμένου να αντικαταστήσει παλαιά υλικά πολυχρησιμοποιημένα και ''καμένα'' από την χρήση.
    Πάντα για την διατήρηση της εξουσίας.

    Οι νέοι αυτοί  ''άσοι'' δεν είναι παρά νέες μάσκες, μουτσούνες, των παλαιών μουτσούνων, που και κείνες κάποτε εμφανίστηκαν ως νέες και ελπιδοφόρες για τον λαό,
     ..για να αποδειχτούν βέβαια στην συνέχεια μισθωτοί υπάλληλοι και Δούρειοι Ίπποι του πολιτικοοικονομικού αυτού συστήματος.

     Ακριβώς αυτό συμβαίνει στις μέρες μας με την εμφάνιση απεριόριστων ποσοτήτων(!) ''κεντροαριστερών'' (ψευδεπίγραφο όνομα ενός ανύπαρκτου χώρου), που ευαγγελίζονται την σωτηρία της χώρας,
     ..και εννοώντας βέβαια την σωτηρία του ''συστήματος''!

     Στην πείρα και στο χέρι του λαού είναι να εντοπίζει και να αναγνωρίζει την εγκληματική φυσιογνωμία του ''συστήματος'' πίσω από τις ''νέες'' αυτές πολιτικές εμφανίσεις,
     ..και να τις στέλνει εκεί που ανήκουν:

     Είτε στο καλάθι των αχρήστων..
     Είτε απευθείας στην αποχέτευση, σαν πολιτικά λύματα,
     ..για να τα παρασύρει το ποτάμι της οργής του λαού,
     ..μέχρι τον βόθρο της Ιστορίας!..

ΠΗΓΗ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ...ΤΑ ΠΟΤΑΜΙΑ



Είναι προφανές για έναν υποψιασμένο πολίτη-ψηφοφόρο τί ακριβώς είναι τα διάφορα ''ποτάμια'' κι οι λίμνες, οι ''ελιές'' κι οι μουσμουλιές!

     Και δεν είναι βέβαια μόνον φαντάσματα του πιό αμαρτωλού πολιτικού παρελθόντος,
     ..αλλά κυρίως είναι φαντάσματα ενός εγκληματικού για την χώρα πολιτικού μέλλοντος.

     Είναι τα στηρίγματα (τώρα που το ΠαΣοΚ εκπνέει), των επιθυμητών για το ''σύστημα'' επόμενων κατοχικών κυβερνήσεων Ψευταρά, ή όποιου άλλου wannabe Τσολάκογλου μας πλασάρουν ως ηγέτη(!) και σωτήρα(!!).

     Είναι οι μελλοντικοί συνεταίροι στην περίπτωση που όπως ελπίζουν, οι αντιμνημονιακές και πλειοψηφούσες στον λαό δυνάμεις δεν μπορέσουν να σχηματίσουν κυβέρνηση,
     ..ώστε να συμπτυχθούν εις ''σάρκαν μνημονιακή μία'' για να συνεχίσουν την πολιτική μετατροπή της χώρας σε οικονομικό, αλλά και πολιτικό προτεκτοράτο,
     ..μίας τάχα ενωμένης Ευρώπης, για το καλό τάχα των λαών και των κρατών!

     Πολίτες-ψηφοφόροι που μετά τις όποιες εκλογές θα δηλώσουν ανυποψίαστοι και αθώα θύματα, βεβαίως και υπάρχουν..
     Είναι όμως οι κουτοπόνηροι που θέλοντας ουσιαστικά την συνέχιση της πολιτικής αυτής, για τον έναν ή άλλον λόγο,
     ..αλλά μη θέλοντας να υποστούν την ''μήνιν'' και την απαξία συγγενών και φίλων, θα υποστηρίξουν τους νέους αυτούς μηχανισμούς υποδούλωσης, τάχα αθώοι και τάχα παραπλανημένοι!

     Όπως όμως είπε ο πολύς Πουλικάκος καρφώνοντας εξαιρετικά το μέγ(κ)α-παπαγαλάκι:
     ''Μα τόση αθωότητα στις μέρες μας, κύριε Περδεντέρη μου;''

     Δεν υπάρχει και δεν δικαιολογείται καμία ''αθωότης'', καμία έλλειψη υποψίας, καμία άγνοια!
     Όλα τ' άλλα, εκ του πονηρού!..

ΠΗΓΗ

Καμπανάκι κινδύνου για τη Θράκη από τη νότιο Βουλγαρία


γράφει ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Και όμως! Πολλοί έχουν προσανατολίσει το ενδιαφέρον τους προς τους μηχανισμούς που έχει στήσει η Τουρκία στην Ελληνική Θράκη. Αγνοούν όμως, πως η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας έχει δώσει ιδιαίτερη έμφαση και στη νότιο Βουλγαρία, όπου τα τελευταία 20 χρόνια έχει αναπτυχθεί ένα κίνημα τουρκοφρόνων, το οποίο έχει αναπτυχθεί με τη βοήθεια του μουσουλμανικού κόμματος της Βουλγαρίας και έχει κατορθώσει να «καταλάβει» γεωγραφικά μία ιδιαίτερα μεγάλη περιοχή, ενώ –ταυτόχρονα- έχει δημιουργήσει και τις πολιτικές δομές με την «κατάληψη» θέσεων κλειδιών και τοποθετήσεων σκληρών τουρκοφρόνων, που έχουν ιδιαίτερα επικοινωνιακά (και όχι μόνο) προσόντα (όπως ο σημερινός Δήμαρχος του Γκίρτζαλι Χασάν Αζίς, ενώ ταυτόχρονα εκμεταλλεύονται την «εμπειρία» άλλων τουρκοφρόνων που την περίοδο του κομμουνισμού ήταν στελέχη των Βουλγαρικών μυστικών υπηρεσιών DS (όπως νυν αρχιμουφτής των μουσουλμάνων της Βουλγαρίας Μουσταφά Αλή Χατζή).


Με την «επίπονη» εργασία (ιδιαίτερα του πρώην προξένου Κομοτηνής, Μουσταφά Σάρνιτς, ο οποίος αναγνωρίστηκε από την Ελλάδα σαν διπλωματικός υπάλληλος ενώ ήταν στέλεχος των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών –ΜΙΤ- με παρελθόν και έντονη δράση στο Κόσοβο, όπου οργάνωνε τους ισλαμιστές τζιχαντιστές στον πόλεμό τους κατά των Σέρβων) ανδρών των μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας και με σαφέστατα ασθενή την άμυνα των Βουλγάρων μουσουλμάνων, οι οποίοι μέχρι και σήμερα ζουν σε συνθήκες φτώχιας, ενώ κατά την περίοδο του κομμουνισμού έγιναν στόχος των Βουλγαρικών κυβερνήσεων, η Τουρκία κατόρθωσε να υλοποιήσει την δημιουργία ενός πολύ ισχυρού φιλοτουρκικού θύλακα στη νότια Βουλγαρία, ο οποίος «παρεμβάλλεται» μεταξύ Ελλάδας και Βουλγαρίας σε αρκετά σημαντικό χιλιομετρικό βάθος, με αποτέλεσμα η περιοχή να χαρακτηρίζεται ως "άγνωστη" από τους Βούλγαρους πολίτες (ακόμη και κρατικών υπηρεσιών) ή "τουρκική" από τους φανατικούς τουρκόφρονες που κατοικούν σε αυτήν.


Πρόσφατα, ο αρχαιολόγος - θρακολόγος - ακτιβιστής Νικολάι Ουσάροφ οδηγήθηκε στα κρατητήρια της Αστυνομίας του Γκίρτζαλι (προκειμένου να προστατευθεί), όταν διαμαρτυρήθηκε για την δημιουργία του "Πομακικού Κόμματος". Αξίζει να σημειωθεί πως το "Πομακικό Κόμμα" ανακοίνωσε την δημιουργία του από το Γκίρτζαλι, πόλη που χαρακτηρίζεται ως πυρήνας των τουρκοφρόνων στην ευρύτερη περιοχή, με δήμαρχο τουρκόφρονα (Χασάν Αζίς), ο οποίος επιλέχθηκε πολύ προσεκτικά για τα ιδιαίτερα επικοινωνιακά του προσόντα, αλλά και, φυσικά, για την αυξημένη τουρκοφροσύνη του.

Η δημιουργία του συγκεκριμένου "Πομακικού Κόμματος", όμως, είναι ένα ζήτημα που πρέπει να απασχολήσει και τις Ελληνικές αρχές, αφού η στόχευσή του όσον αφορά τις δράσεις του, είναι σαφής και δεν περιορίζεται ή δεν πρόκειται να περιοριστεί στα στενά Βουλγαρικά γεωγραφικά σύνορα.
Η συγκεκριμένο κόμμα αποτελεί μία ενέργεια των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, που στοχεύουν στην δημιουργία μίας "εικονικής πραγματικότητας", που όμως είναι δυνατόν να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από την τουρκική εξωτερική πολιτική στα διεθνή φόρα.
Συγκεκριμένα, κι επειδή οι Πομάκοι είναι ένας λαός που ζει επί χιλιετίες (μαρτυρίες ύπαρξής τους υπάρχουν από την εποχή του Μεγάλου Αλεξάνδρου) στην Θράκη, μέρος των οποίων κατοικεί στην Ελλάδα, στα ορεινά των νομών Ξάνθης και Ροδόπης, η Τουρκία σκοπεύει να τους συμπεριλάβει -χωρίς φυσικά να τους ρωτήσει- μέσα σε έναν γενικότερο πληθυσμό που θα έχει ένα αίτημα: την ανεξαρτητοποίησή τους τόσο από την Ελλάδα όσο και από την Βουλγαρία, με την δημιουργία ενός νέου ανεξάρτητου Πομακικού (και φυσικά μουσουλμανικού, μετά τον βίαιο εξισλαμισμό τους κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας) κράτους.

Προς την κατεύθυνση αυτή, θα "εργαστούν" οι αυτοδιοικητικοί εκπρόσωποι των Πομάκων από περιοχές τουρκοφρόνων εντός της Ελλάδας (π.χ. Εχίνος, Κένταυρος, Μύκη κ.α.), οι οποίοι μέσω των συνεργατών του τουρκικού προξενείου της Κομοτηνής (ψευτομουφτήδες, πρώην βουλευτές κ.α.) θα αναπτύξουν ιδιαίτερες σχέσεις (π.χ. αδελφοποίησης) με χωριά και πόλεις της νότιας Βουλγαρίας, όπου κατοικούν συγγενείς τους με τους οποίους έχασαν επαφή μετά τον καθορισμό των Ελληνο-βουλγαρικών συνόρων. Από τη στιγμή που θα "επανασυνδεθούν" (γενικά και αόριστα) οι περιοχές αυτές, θα ξεκινήσει η περαιτέρω ανάπτυξη καλών σχέσεων μέσω πολιτιστικών συλλόγων, μουφτήδων και άλλων "εργαλείων" που έχουν αναπτυχθεί από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής εντός της Ελληνικής Θράκης.


Φυσικά, το εγχείρημα δεν θα αφορά απλά την επανασύνδεση των Πομάκων της Ελλάδας με αυτούς της Βουλγαρίας, αλλά θα επιχειρήσει -μέσα από πολύ συγκεκριμένες μεθοδεύσεις- να εμφανίσει ως μαζικό το αίτημα για μία "ανεξάρτητη Θράκη", η οποία φυσικά θα εποφθαλμιά (όπως ακριβώς συμβαίνει με την ΠΓΔΜ) ελληνικά εδάφη, τα οποία δεν κατοικούνται από Πομάκους αλλά θα δίνουν διέξοδο προς το Αιγαίο (και κυρίως προς την Λαδόξερα και το Θρακικό πέλαγος, όπου βρίσκεται και το μεγάλο ενεργειακό κοίτασμα του Μπάμπουρα, ενώ στην διεκδικούμενη περιοχή του νεοσύστατου ανεξάρτητου κρατιδίου θα βρίσκονται και τα Θρακικά κοιτάσματα χρυσού και ζεόλιθου).
Την ίδια στιγμή, η δημιουργία ενός τέτοιου κρατιδίου θα δώσει στην Τουρκία να διαχειριστεί (ως εγγυήτρια δύναμη) την κατασκευή ενός ενεργειακού αγωγού μέσα από τα εδάφη της νότιας Βουλγαρίας και στη συνέχεια διαπερνώντας τη νότια ΠΓΔΜ και την Αλβανία -είτε από τη Βόρειο Ήπειρο, όπου εφαρμόζεται καθεστώς τρομοκράτησης των Ελλήνων βορειο-ηπειρών, είτε από την ευρύτερη περιοχή των Τιράνων, όπου κατοικούν κατά κύριο λόγο μουσουλμάνοι Αλβανοί- θα βγαίνει στην Αδριατική και θα δίνει στη νότια Ευρώπη μία "ασφαλή" διέλευση και παροχή ενέργειας (φυσικό αέριο ή πετρέλαιο).

Πώς μπορεί η Ελλάδα να αντισταθεί σε μία τέτοια εξέλιξη;
Χρέος της ελληνικής πλευράς είναι η ανάπτυξη των κρατικών υπηρεσιών στην συγκεκριμένη Ελληνική περιοχή που γειτνιάζει με τη νότια Βουλγαρία. Απαιτείται η επαναλειτουργία των αστυνομικών τμημάτων σε χωριά που κατέχουν θέσεις κλειδιά στην περιοχή. Επίσης, απαιτείται η αυστηροποίηση του ελέγχου εισόδου - εξόδου από τα συνοριακά σημεία ελέγχου, κάτι που είναι εφικτό μόνον εάν τα σημεία ελέγχου περάσουν στο ελληνικό έδαφος (αυτή τη στιγμή τα σημεία ελέγχου βρίσκονται μέσα στο έδαφος της Βουλγαρίας και οι Βουλγαρικές αρχές δεν παρέχουν δικαίωμα τηλεφωνικής επικοινωνίας στους Έλληνες αστυνομικούς οι οποίοι δεν μπορούν να ελέγξουν επαρκώς την είσοδο και την έξοδο από την Ελλάδα, ενώ σε πολλές περιπτώσεις διακόπτεται μέχρι και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος στα ελληνικά φυλάκια, με αποτέλεσμα οι συνθήκες παραμονής σε αυτά να είναι σχεδόν αδύνατη, ιδιαίτερα τους χειμερινούς μήνες). Ταυτόχρονα, θα πρέπει να επανδρωθούν και να εξοπλιστούν επαρκώς τα ήδη υπάρχοντα στρατιωτικά φυλάκια, ενώ απαιτείται και η λειτουργία νέων, τα οποία θα περιφρουρούν αυστηρά σημεία παράνομης εισόδου - εξόδου από και προς την Ελλάδα.
Έτσι, θα καταστεί δυνατή η αισθητή παρουσία του Ελληνικού κράτους, το οποίο κατά τα τελευταία χρόνια έχει "αποχωρήσει" από την περιοχή, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις η παρουσία του είναι τυπική, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα.
Επίσης, η δημιουργία κρατικών υπηρεσιών που έχουν σχέση με την υγεία, αλλά και διοικητικές υπηρεσίες προς τους πολίτες των περιοχών αυτών. Φυσικά, θα ήταν πολύ θετικό μέτρο εάν δινόντουσαν κίνητρα από την πλευρά του κράτους προς όσους θα ήθελαν να κατοικήσουν -και να αναπτύξουν μόνιμη επαγγελματική δραστηριότητα- στην συγκεκριμένη παραμεθόριο περιοχή.


Όλα τα παραπάνω, όμως, προϋποθέτουν πολιτική βούληση από τους Έλληνες πολιτικούς. Και αυτό ακριβώς είναι το στοιχείο εκείνο, το οποίο εκλείπει εδώ και αρκετά χρόνια όχι μόνο από την περιοχή της ορεινής Ροδόπης, αλλά από ολόκληρη σχεδόν την Θράκη, η οποία αντιμετωπίζεται από τους πολιτικούς ταγούς ως περιοχή αναψυχής και εξωτικών επισκέψεων και όχι ως περιοχή η οποία κραυγάζει για κινδύνους που την απειλούν και η οποία χρειάζεται την άμεση βοήθεια του Ελληνικού κράτους.
Εμείς θέλουμε να θυμίσουμε πως το πολιτικό παραγόμενο έργο, δεν υπολογίζεται μόνο από τις πράξεις των πολιτικών που κυβερνούν, αλλά και από τις παραλείψεις τους. Αλίμονο, δε, στην περίπτωση εκείνη που οι παραλείψεις, τόσο ποσοτικά όσο και ποιοτικά, υπερτερούν των πράξεων, ιδιαίτερα μάλιστα για μία περιοχή η οποία είναι μείζονος εθνικού ενδιαφέροντος και απαιτεί προσεκτικούς χειρισμούς οι οποίοι θα εξασφαλίζουν σε μεγάλο βάθος χρόνου την ελληνικότητά της και θα εγγυώνται την ασφάλεια των πολιτών της.

Αλήθεια, οι εξ Αθηνών κυβερνώντες, είναι βέβαιοι πως πληρούν τις υποχρεώσεις τους προς την Ελληνική Θράκη; Αν διατηρούν και την ελάχιστη αμφιβολία, ίσως θα πρέπει να ζητήσουν την ενημέρωση από τους προϊσταμένους ειδικών υπηρεσιών, προκειμένου να ικανοποιήσουν τις ανάγκες για τα... αυτονόητα και να μην εξυπηρετούν (δια των παραλείψεών τους) τις πολιτικές και τους σχεδιασμούς του τουρκικού αλυτρωτισμού.
ΠΗΓΗ

ΜΙΤ: Έλληνες οι 6 στις 10 διασημότερες πρωσοπικότητες στην ιστορία της ανθρωπότητας

ΑριστοτέληςΟ Αριστοτέλης είναι η διασημότερη προσωπικότητα στην ιστορία της ανθρωπότητας, σύμφωνα με την κατάταξη του Tεχνολογικού Iνστιτούτου της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ), το οποίο συγκέντρωσε και ανέλυσε δεδομένα σχετικά με την ιστορία και τον πολιτισμό σε όλο τον πλανήτη από το 4.000 π.Χ. έως το 2010.
Η ανάλυση των δεδομένων έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Pantheon, που λειτουργεί με την ευθύνη του Media Lab του ΜΙΤ. Στον κατάλογο κυριαρχούν οι Ελληνες - είναι χαρακτηριστικό ότι στην πρώτη δεκάδα βρίσκονται έξι πρόσωπα από την Ελλάδα. Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Πλάτων και στην τρίτη ο Χριστός.
Με μερικά κλικ στο σάιτ του προγράμματος ο επισκέπτης έχει τη δυνατότητα να περιηγηθεί μέσα στον χρόνο. Σύμφωνα με το ΜΙΤ, κάποιος θεωρείται διάσημος αν υπάρχει σελίδα της Wikipedia με το όνομά του σε περισσότερες από 25 γλώσσες.
Οι πιο διάσημοι άνθρωποι των τελευταίων 6.000 ετών
1. Αριστοτέλης
2. Πλάτων
3. Χριστός
4. Σωκράτης
5. Μέγας Αλέξανδρος
6. Λεονάρντο Ντα Βίντσι
7. Κομφούκιος
8. Ιούλιος Καίσαρας
9. Όμηρος
10. Πυθαγόρας

ΠΗΓΗ

ΠΡΩΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ZOUGLA.GR.

Την εκλογική κατάρρευση των δύο κομμάτων της συγκυβέρνησης, την άνοδο της Χρυσής Αυγής αλλά και το ρεύμα της νέας πολιτικής κίνησης «Το Ποτάμι» καταγράφει η παρούσα διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr.

Η ψηφοφορία πραγματοποιήθηκε από τις 14/3/2014 έως τις 17/3/2014. Ψήφισαν 1.441 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την επικαιρότητα, όπως οι επερχόμενες ευρωεκλογές, το κίνημα του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη αλλά και οι έντονες αντιδράσεις που ξέσπασαν με αφορμή την έκδοση βιβλίου από τον Δημήτρη Κουφουντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη».

Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος που αυτήν την περίοδο θυμίζει κινούμενη άμμο.

Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η παρούσα συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλώς αποτελεί στιγμιαία προειδοποίηση των ψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων.

Tα αποτελέσματα της έρευνας

Το πρώτο ερώτημα στο οποίο κλήθηκαν να απαντήσουν οι συμμετέχοντες στην ψηφοφορία αφορούσε στην γνώμη τους για το «Ποτάμι» του δημοσιογράφου Σταύρου Θεοδωράκη. Οι πολίτες σε ποσοστό 38% θεωρούν ότι η κίνηση αυτή είναι δημιούργημα πολιτικών συμφερόντων, το 26% εκτιμά ότι πίσω της κρύβονται επιχειρηματικά συμφέροντα, το 21% απάντησε ότι πρόκειται για κίνηση σκεπτόμενων ενεργών πολιτών ενώ το 15% δεν είχε ξεκάθαρη γνώμη.


Το επόμενο ερώτημα αφορούσε στο εάν θεωρούν σωστή την έκδοση και κυκλοφορία του βιβλίου του Δημήτρη Κουφοντίνα «Γεννήθηκα 17 Νοέμβρη» . Οι απαντήσεις είναι σχεδόν μοιρασμένες. Το 51,4% θεωρεί ότι κακώς εκδόθηκε και κυκλοφόρησε το βιβλίο σε αντίθεση με το 45,8% που δεν διαφωνεί με την κυκλοφορία του. Το 2,8% των ερωτηθέντων δεν απάντησε.

Εξαιρετικό ενδιαφέρουν παρουσιάζει το γεγονός ότι υπέρ της έκδοσης του βιβλίου τάχθηκαν σε ποσοστό 76,4% οι ψηφοφόροι του ΚΚΕ, του ΣΥΡΙΖΑ 67,1 και του ΠΑΣΟΚ 54,6% ενώ αρνητική γνώμη έχουν οι ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, της Χρυσής Αυγής και των ΑΝΕΛ.



Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να προηγείται του Αντώνη Σαμαρά, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 17,9% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, έναντι 14,6% του προέδρου της ΝΔ. Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποσπά 12,% ενώ ο «Κανένας» και σε αυτήν την έρευνα καταλαμβάνει την πρωτιά με 30,2%.



Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης για τις Ευρωεκλογές

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης για τις Ευρωεκλογές, δηλαδή εάν αυτές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το καθαρό προβάδισμα με 58%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 16,9%,


Πρόθεση ψήφου για Ευρωεκλογές

Η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει 25,1%, ο ΣΥΡΙΖΑ ακολουθεί με 20,8%, τρίτο κόμμα με 14% έρχεται το «Ποτάμι» και για πρώτη φορά μονοψήφιο ποσοστό καταλαμβάνει η Νέα Δημοκρατία με 9,4%. Το ΚΚΕ 5,1%, το ΕΠΑΜ 4,6%, οι ΑΝΕΛ 3,3% ενώ ΠΑΣΟΚ και ΕΛΙΑ μαζί έχουν μόλις 2,2%.



Παράσταση νίκης και πρόθεση ψήφου για Βουλευτικές εκλογές

Ο ΣΥΡΙΖΑ διατηρεί μεγάλο προβάδισμα και στο ερώτημα της παράστασης νίκης για της βουλευτικές εκλογές συγκεντρώνοντας 59,4% ενώ δεύτερο κόμμα έρχεται η Νέα Δημοκρατία με 18,9%. Στην πρόθεση ψήφου όμως η Χρυσή Αυγή αναδεικνύεται πρώτο κόμμα με ποσοστό 24,6%, ακολουθεί με τρεις μονάδες διαφορά ο ΣΥΡΙΖΑ (21,6%), τρίτο κόμμα το «Ποτάμι» με 11% και στη συνέχεια η ΝΔ με ποσοστό 10,1%. Το ΕΠΑΜ αυξάνει εντυπωσιακά τα ποσοστά του με 4,8%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 4,3%, οι ΑΝΕΛ με 3,5% ενώ ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ καταποντίζονται με 1,4% και 0,7 αντίστοιχα.




Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων

Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό πολύ χαμηλό ποσοστό της τάξεως του 32,2%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 30,9% ενώ προς το «Ποτάμι» και τον ΣΥΡΙΖΑ... ρέει ένα ποσοστό που ανέρχεται στο 9,3%.


Σχεδόν διπλάσια εμφανίζεται η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό υπολογίστηκε στο 58,4%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 12,2% στο ΕΠΑΜ 10.2% και στο «Ποτάμι» 7,6%.



Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας παρουσιάστηκαν από την εκπομπή «Κίτρινος Τύπος» με τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο στο κανάλι ΕΧΤRA 3. 

H TAYTOTHTA THΣ EΡΕΥΝΑΣ

H ανοιχτή Διαδικτυακή Ψηφοφορία του zougla.gr ξεκίνησε την Παρασκευή 14 Μαρτίου και ολοκληρώθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας 17 Μαρτίου.

Σε αυτή συμμετείχαν 1441 πολίτες άνω των 18 ετών, από τους οποίους το 87% ήταν άνδρες και το 13% γυναίκες. Η συντριπτική πλειοψηφία των συμμετεχόντων ( 91%) είναι ηλικίας 24-64 ετών ενώ το 51% από αυτούς διαμένει στην επαρχία, το 38% στην Αττική και το 11% στην Θεσσαλονίκη. Από αυτούς ανώτατο επίπεδο μόρφωσης έχει το 39%, ανώτερη το 31%, μέση το 29% και κατώτατη μόλις το 1%.



Δευτέρα 17 Μαρτίου 2014

Ρουά Ματ στον Θεοδωράκη και το Ποτάμι του με 5 ερωτήσεις


Υπάρχει ένας φοβερά έξυπνος τρόπος να ξεμπροστιαστεί και να καταρρεύσει μέσα σε μια στιγμή το «Ποτάμι» του Θεοδωράκη και είναι να απορείς που κανείς δεν το σκέφτηκε και όλοι αναλώνονται σε κουραστικές αναλύσεις επί αναλύσεων. Χρειάζεται απλά μία συνέντευξη από πραγματικό δημοσιογράφο και όχι παπαγάλο και 5 ερωτήσεις στον νέο "αριστερό ηγέτη" που δήλωσε διατεθειμένος να συγκρουστεί με την διαφθορά, τις συντεχνίες και τα συμφέροντα του χθες τα οποία κατέστρεψαν τον τόπο.

1. Τι γνώμη έχετε για το σκάνδαλο των μεταλλείων των Σκουριών στην Χαλκιδική και τις βήμα βήμα ενέργειες που έχουν γίνει μεταξύ κυβερνήσεων και εργολάβων σχετικά με το θέμα τα τελευταία 10 χρόνια;

2. Τι γνώμη έχετε για τα σκανδαλώδη δάνεια του Πήγασου και του ΔΟΛ την τελευταία διετία από τις πτωχευμένες τράπεζες;

3. Τι γνώμη έχετε για την μεθόδευση του κλεισίματος της ΕΡΤ ώστε να βγει εκτός παιχνιδιού και να πάρει η Digea το ψηφιακό μονοπώλιο λίγους μήνες μετά;

4. Τι γνώμη έχετε για τα διόδια, τις συμβάσεις παραχώρησης Σουφλιά και τις σκανδαλώδεις αυξήσεις και κερδοφορίες των εθνικών εργολάβων-κατασκευαστών;

5. Τι γνώμη έχετε για τους μεγαλοδημοσιογράφους που έχουν μετατραπεί σε παπαγάλοι των συμφερόντων των αφεντικών τους;

Από τις απαντήσεις του δύο πράγματα μπορεί να προκύψουν. Ή θα τον ψηφίσουν μόνο οι υπάλληλοι του Mega, του Έθνους, του Βήματος, του Goal News, του in.gr, του ΑΚΤΩΡ, του Μεγάρου Μουσικής, των Μεταλλείων Χαλκιδικής, και των άλλων μικρών και μεγάλων επιχειρήσεων των 2 οικογενειών, ή θα μπαζωθεί το ποτάμι από τους ιδρυτές του πριν καν αρχίσει να κατεβάζει νερό. Τους πραγματικούς, όχι τον Σταύρο Θεοδωράκη.

ΠΗΓΗ

Ένα σύντομο βιογραφικό του πιο άχρηστου και ανεπάγγελτου πρωθυπουργού όλων των εποχών

Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα κόμμα με αρχές και αξίες που φροντίζει για την επαγγελματική αποκατάσταση των γόνων του πριν καν καλά καλά αποφοιτήσουν από το πανεπιστήμιο και το έχει δείξει πάρα πολλές φορές. Η Ντόρα Μπακογιάννη, ο Κώστας Μπακογιάννης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, ο Κώστας Καραμανλής, ο Μιχάλης Λιάπης, είναι μόνο μερικά από τα παραδείγματα. Το ρεκόρ αποκατάστασης πάντως επάξια κερδίζει ο Αντώνης Σαμαράς.

Παρατηρώντας τους προγόνους και την πολιτική (δηλαδή και επαγγελματική) εξέλιξη του Αντώνη Σαμαρά, έρχεται στο νου η σουρεαλιστική δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη πριν λίγες βδομάδες σε κάποιο πάνελ. «Δεν με ενδιαφέρει αν είναι άθεος ο Τσίπρας, με ενδιαφέρει αν έχει κολλήσει κανένα ένσημο στη ζωή του». Ναι, ναι... ο Κυριάκος το 'πε αυτό! Όσο αστείο κι αν φαίνεται.


Μίνι βιογραφικό Αντώνη Σαμαρά

- Γεννήθηκε το 1951 από μπαμπά μεγαλοκαρδιολόγο και διευθυντή του Ευαγγελισμού.

- Από την πλευρά του πατέρα του, είναι ανιψιός του παλιού βουλευτή Μεσσηνίας της ΕΡΕ, Γεωργίου Σαμαρά.

- Από την πλευρά της μητέρας του, είναι εγγονός του παλιού βενιζελικού βουλευτή Θεσσαλονίκης και υπουργού Αλέξανδρου Ζάννα.

- Είναι δισέγγονος της συγγραφέως Πηνελόπης Δέλτα και τρισέγγονος του Εμμανουήλ Μπενάκη.

- Η γιαγιά του, Βιργινία Ζάννα, διεκδίκησε τον τίτλο της πρώτης ελληνίδας βουλευτού.

- Αποφοίτησε το 1969 από το Κολλέγιο Αθηνών (συνιδρυτής του κολλεγίου ήταν ο Στέφανος Δέλτα, σύζυγος της Πηνελόπης Δέλτα και προγιαγιάς του).

- Μετά το Κολλέγιο Αθηνών μετέβει στο Άμχερστ της Μασαχουσέτης όπου και σπούδασε Οικονομικά και έπειτα στο Χάρβαρντ όπου και έκανε μεταπτυχιακό στην Διοίκηση Επιχειρήσεων (κάπου μέσα σε αυτή την χρονική περίοδο βρίσκεται και η πολυσυζητημένη πιτσαρία και οι πίτσες που έσκζαν).

- Το 1975 και σε ηλικία 24 ετών, επιστρέφει στην Ελλάδα από την Αμερική και γίνεται από τα ιδρυτικά μέλη της ΟΝΝΕΔ.

- Το 1977 και σε ηλικία 26 ετών εκλέγεται βουλευτής και γίνεται ο νεώτερος βουλευτής στην ιστορία του ελληνικού κοινοβουλίου.

- Παραμένει βουλευτής για 19 συνεχόμενα έτη! Από το 1977 έως το 1996.

- Από το 1996 έως το 2004 δεν κάνει τίποτα και απλά κάθεται στο σπίτι του εξαιτίας της γνωστής διένεξης με τον Μητσοτάκη που τον οδήγησε εκτός Νέας Δημοκρατίας, και αφού στις εκλογές του 1996 το κόμμα που ίδρυσε, η Πολιτική Άνοιξη, δεν κατορθώνει να μπει στη βουλή.

- Το 2004 επιστρέφει στην ΝΔ και διορίζεται ευρωβουλευτής μέχρι το 2007.

- Το 2007 ξαναεκλέγεται βουλευτής, και το 2009 γίνεται από τον Καραμανλή Υπουργός Πολιτισμού.

- Την ίδια χρονιά εγκαινιάζει το Μουσείο Ακρόπολης ως Υπουργός Πολιτισμού όπου και διορίζει σε αυτό την μισή Μεσσηνία στο γνωστό σκάνδαλο.


Ολοκληρώνοντας την ανάγνωση του βιογραφικού του "αυτοδημιούργητου" ΗΓΕΤΗ, το παρακάτω βίντεο μπορεί να θεωρηθεί και ως το κερασάκι στην τούρτα της κωμικοτραγικής κατάστασης με τα τζάκια και τους πολιτικούς ανεπάγγελτους γόνους που μας κυβερνούν, και ιδιαιτέρως αυτού του κουτσαβάκη που παριστάνει τον πρωθυπουργό και εξυπηρετεί συμφέροντα εργολάβων και τραπεζίτων.




ΠΗΓΗ