ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 1 Μαρτίου 2014

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Το δώρο μας στους μεγαλοεργολάβους για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας - ΒΙΝΤΕΟ

Με τεράστια επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί ενημερωτική δράση του Λαϊκού Συνδέσμου- ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ στα διόδια της Ελευσίνας.

Στη δράση συμμετείχαν πολλοί συναγωνιστές από όλες τις Τοπικές Οργανώσεις Αττικής και κλιμάκιο βουλευτών, το οποίο έτυχε θερμότατης υποδοχής από τους οδηγούς.


Η αποδοχή του κόσμου ήταν πολύ μεγάλη, τα σχόλια θετικότατα, όπως και η παρότρυνση να συνεχίσουμε τον τίμιο αγώνα μας.






Οι συναγωνιστές σε μια συμβολική κίνηση αλληλεγγύης στον δοκιμαζόμενο Λαό, άνοιξαν τα διόδια ώστε τα οχήματα να περνούν ελεύθερα. Επικράτησε κυριολεκτικά πανδαιμόνιο από τα κορναρίσματα και τα χειροκροτήματα.
Δεν μπορεί ένας λαός που κυριολεκτικά πένεται, να συνεχίζει να πληρώνει εκατομμύρια για δρόμους που το αντίτιμό τους έχει εξοφληθεί στο δεκαπλάσιο.





Β.ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΣ: ΑΓΑΠΗΜΕΝΟ ΜΟΥ...ΣΥΝΤΑΓΜΑ


Αγαπημένο μου ... Σύνταγμα
Συγγραφέας: Νικόπουλος Ευτ. Βασίλειος

Αντικείμενο του βιβλίου είναι η μελέτη της συνταγματικής κατάστασης στην Ελλάδα, όπως αυτή εμφανίζεται σήμερα, ιδίως μετά την προσφυγή μας στα Μνημόνια και τις αντίστοιχες δανειακές συμβάσεις. Ο συγγραφέας με παρρησία και σαφήνεια διαπιστώνει σωρεία παραβάσεων του Συντάγματος και ομιλεί ανοικτά για γενικευμένη συνταγματική εκτροπή.

Διακρίνει τις παραβάσεις σε εκείνες που αναφέρονται σε θέματα εθνικής κυριαρχίας και σε εκείνες που αφορούν σε άλλα θέματα, όπως παραβάσεις ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, θεμελιωδών αρχών του Συντάγματος, την λειτουργία του πολιτεύματος κλπ. Οι πρώτες έχουν ως αιτία την οικονομική κρίση και την συνέπεια αυτής υπαγωγής μας στο μνημονιακό καθεστώς, και οι δεύτερες οφείλονται στην γενικότερη πολιτιστική κρίση.

Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014

Ο Μητσικώστας ξεσκίζει το αγαπημένο παιδί του Σημίτη και Ψυχάρη, στον σαχλαμπούχλα Θεοδωράκη!!!


ΜΙΚΗΣ ΜΑΝΤΑΚΑΣ: Ένας μάρτυρας της Ευρώπης

Σήμερα συμπληρώνονται 39 χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του Έλληνα εθνικιστή φοιτητή Μίκη Μάντακα, ενός ενεργού μέλους του Ε.Σ.Ε.Σ.Ι και της Ιταλικής FUAN, από δύο μέλη της άκρας αριστεράς: Τον Αλβάρο Λογιάκονο, της Potere Operaio και τον Φαμπρίτσιο Παντσιέρι, μέλους της Avanguardia Communista.

ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ 

Η Δίκη του Primavalle

Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου του 1975, στα δικαστήρια της Ρώμης, που βρίσκονται στο ιστορικό της κέντρο, διεξαγόταν η δίκη του Ακίλε Λόλο. Ενός ακροαριστερού που διέπραξε μία από τις πιο φρικτές δολοφονίες στην ευρωπαϊκή ιστορία της τρομοκρατίας. Είναι η περίφημη υπόθεση του Primavalle, όπου δύο παιδιά, ο Στέφανο και ο Βιρτζίλιο Ματέι (8 και 22 χρονών αντίστοιχα), κάηκαν ζωντανά μετά από εμπρηστική επίθεση στο σπίτι τους, που σαν στόχο είχε τον πατέρα Ματέι, γνωστό στέλεχος του ιταλικού νεοφασιστικού κόμματος MSI στην περιοχή.

Από το πρωί της ημέρας της δίκης ξέσπασαν άγρια επεισόδια μεταξύ των συγκεντρωμένων συναγωνιστών και αριστερών, που κατέληξαν σε οδομαχίες και συγκρούσεις, ακόμα και μπροστά στην είσοδο του ποινικού δικαστηρίου. Την ώρα της δίκης, ο πρόεδρος της έδρας ανακοινώνει πως θα εκκενώσει την αίθουσα σε περίπτωση φασαρίας. Πράγμα το οποίο δεν άργησε να γίνει όταν δύο νέοι έρχονται στα χέρια μέσα στη δικαστική αίθουσα. Συλλαμβάνονται από τον επικεφαλής της αστυνομίας ο οποίος ζητάει τα στοιχεία τους: Ο ένας ονομαζόταν... Αλβάρο Λογιάκονο και μετά από παρέμβαση γερουσιαστή του ιταλικού Κομμουνιστικού Κόμματος αφήνεται ελεύθερος.

Η πλατεία Κλόντιο 

Γύρω στις 11:30 π.μ άγρια επεισόδια ξεσπούν στην πλατεία Κλόντιο και στις γύρω περιοχές, μετά από πορεία ενωμένων ακροαριστερών ομάδων. Στις συνοικίες Τριονφάλε και Ντέλε Βιτόριε θα εκτυλιχτούν σοβαρά επεισόδια μεταξύ εθνικιστών και ακροαριστερών, που θα διαρκέσουν πάνω από δύο ώρες. Με λοστούς, πέτρες, τούβλα, αλλά και πιστόλια, οι ακροαριστεροί, όντας πολυάριθμοι, θα επιτεθούν στους εθνικιστές οι οποίοι αποχωρούσαν από τα δικαστήρια. Μέσα σε λίγη ώρα οι οδομαχίες θα οδηγηθούν στην πλατεία Ριζορτσιμέντο, εκεί όπου στεγάζονταν τα γραφεία του MSI, στην Via Ottaviano. Περίπου 500 αριστεριστές επιτίθενται στα γραφεία της τηλεόρασης RAI, ενώ 80 μέλη της Avanguardia Communista, μετά από επιθέσεις ενάντια στην αστυνομία, κατευθύνονται μέσα από σοκάκια στα γραφεία του MSI στα οποία πληροφορήθηκαν πως βρίσκονται οι εθνικιστές που έφυγαν από τα δικαστήρια.

Στη Via Ottaviano 

Τα γραφεία της Via Ottaviano είναι τα παλαιότερα εθνικιστικά πολιτικά γραφεία στην Ευρώπη. Ανήκαν στο κόμμα του Μπενίτο Μουσολίνι από τη δεκαετία του '30 και είναι κατασκευασμένα σαν “κατακόμβη” με πάνω από δύο εξόδους και διαδρόμους, για περίπτωση έκτακτης ανάγκης. Στα γραφεία του MSI βρίσκονται περίπου 20 “μισίνι” (όπως αποκαλούνταν τα μέλη του κόμματος) ενώ τους προσεγγίζουν δύο ομάδες ακροαριστερών, των 50 ατόμων η καθεμία. Στην κεντρική είσοδο των γραφείων, το μεσημέρι της 28ης Φεβρουαρίου του '75, εκτοξεύονται βόμβες μολότοφ και η φωτιά αρχίζει να φουντώνει.

Ένας συναγωνιστής, μέσα στην αναταραχή, προλαβαίνει να σφραγίσει την κεντρική πόρτα και να αποτρέψει την εισβολή της ομάδας των ακροαριστερών. Εν μέσω καπνών, μία δεκαμελής ομάδα οδηγείται σε μια αυλή στο πίσω μέρος των γραφείων, η οποία βγάζει σε ένα μέρος της πλατείας. Οι ακροαριστεροί ελίσσονται και ανεβαίνουν στην πλατεία ενώ μια οπλισμένη ομάδα περιμένει τους συναγωνιστές να εμφανιστούν. Όταν ξεπροβάλλουν οι εθνικιστές, οι ακροαριστεροί ανοίγουν πυρ και μία σφαίρα βρίσκει στο κεφάλι τον συναγωνιστή Μίκη Μάντακα. Αμέσως, εν μέσω πυρών, άλλοι δύο συναγωνιστές τον οδηγούν υποβασταζόμενο στο εσωτερικό των γραφείων. Οι κομμουνιστές επιτίθενται εκ νέου ενώ οι ελάχιστοι συναγωνιστές που έχουν παραμείνει στα γραφεία καταφέρνουν να τους απωθήσουν. Κλείνουν μια καγκελόπορτα, που βρισκόταν στον προθάλαμο των γραφείων, και οπισθοχωρούν. Οι αριστεροί καταφέρνουν να παραβιάσουν μια τζαμόπορτα και βάλλουν και πάλι εναντίον των συναγωνιστών. Παράλληλα, ο Μάντακας έχει οδηγηθεί σε ένα παραπλήσιο γκαράζ και στο πλάι του έχει έναν ακόμα συναγωνιστή. Η ομάδα των εθνικιστών, που είχε βγει στην πλατεία Ριζορτσιμέντο, επιστρέφει στο εσωτερικό των γραφείων και επιτίθεται στην ομάδα των ακροαριστερών. Εκείνη την ώρα τραυματίζεται από σφαίρα στα πλευρά ένας ακόμα εθνικιστής,. μέλος του Fronte Della Gioventu, ο Φάμπιο Ρόλι. Οι κομμουνιστές, πιστεύοντας πως υπάρχουν περισσότερα μέλη του MSI απ' όσα υπολόγιζαν, οπισθοχωρούν πυροβολώντας. Για όλο το διάστημα της σύγκρουσης η αστυνομία ήταν άφαντη, ενώ ο Μάντακας βρίσκεται βαριά τραυματισμένος στο εσωτερικό του γκαράζ. Μόλις κοπάζει η αναταραχή καλείται ασθενοφόρο, που παραλαμβάνει τον Έλληνα φοιτητή.


Στο νοσοκομείο 

Ο Μάντακας οδηγείται σε κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο Σάντο Σπιρίτο. Πέφτει σε κώμα και μετά από πολυάριθμες μεταγγίσεις αίματος μεταφέρεται στο νοσοκομείο Σαν Καμίλο, περίπου στις 14:30. Ο χειρούργος καθηγητής Καρπάνο δηλώνει πως η κατάσταση είναι πολύ κρίσιμη λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας. Οι μεταγγίσεις αίματος συνεχίζονται, ενώ ο νευροχειρούργος τον κάνει εισαγωγή για εγχείρηση. Οι δηλώσεις του ιατρού ήταν: “Το βλήμα μπήκε στην αριστερή περιοχή του βρεγματικού οστού και διέσχισε το σύνολο του κρανίου, κάνοντας να εκραγεί ο εγκέφαλος”. Το χειρουργείο κρατάει δύο ώρες και στις 18:30 η καρδιά του Μίκη Μάντακα παύει να χτυπά.

Συμπεράσματα 

Δεν πίστευα ότι η συγγραφή ενός κειμένου για τον Μίκη Μάντακα θα ήταν τόσο δύσκολη. Η δυσκολία έγκειται στις ραγδαίες εξελίξεις που διανύουμε, οι οποίες μας φέρνουν στο μυαλό εκείνες τις εποχές του μολυβιού στους δρόμους της Ιταλίας. Στην εφηβική ηλικία συνήθιζα να διαβάζω την ιστορία της δολοφονίας του Μάντακα φτιάχνοντας ασπρόμαυρες εικόνες στο μυαλό μου. Αυτές οι εικόνες πέρασαν στο υποσυνείδητό ως μια παλιά εποχή, που άνηκε στο μακρινό παρελθόν και καμία σχέση δεν έχει με το σήμερα. Το μεγάλο λάθος το συνειδητοποίησα όταν, λίγα χρόνια πριν, μια ομάδα φοιτητών επισκέφτηκε την οικία Μάντακα στου Παπάγου. Η υπερήλικη γυναίκα που άνοιξε την πόρτα ήταν ίδια με το “παιδί” στο ασπρόμαυρο πορτραίτο της Via Ottaviano, ενώ στο βάθος διακρινόταν μία φωτογραφία του Μάντακα πάνω στο έπιπλο, σχεδόν στην είσοδο του σπιτιού. Όχι, λοιπόν, αυτή η εποχή δεν ανήκει στο παρελθόν. Τα σημάδια της υπάρχουν ακόμα και είναι αυτά που μας καθοδηγούν. Είναι κάτι παραπάνω από το “σήμερα”, ακόμα κι αν δεν ζήσαμε το τότε.

Για να συνειδητοποιήσουμε το βάθος της ιστορίας του Μίκη, πρέπει πρώτα να κατανοήσουμε τα δεδομένα της εποχής και τη σημασία του θρυλικού Ε.Σ.Ε.Σ.Ι. Ο Εθνικός Σύνδεσμος Ελλήνων Σπουδαστών Ιταλίας, έμελλε να είναι η οργάνωση που θα πραγματώσει τα αγωνιστικά αισθήματα κάθε εθνικιστή. Πολυμορφική εθνικιστική οργάνωση, σε μια περίοδο που ενσωμάτωνε τον Μάη του '68, την Ελληνική επταετία 1967-1974, τις φιλελεύθερες ανακατατάξεις στην Δ. Ευρώπη, την ισχυροποίηση της ΕΣΣΔ και την μνήμη του 2ου παγκοσμίου πολέμου. Παγκόσμιες κοινωνικοπολιτικές ζυμώσεις και πνεύμα μαχητικότητας ήταν τα στοιχεία που σφυριλατούσαν τους πολιτικοποιημένους στρατιώτες του εθνικισμού στην Ιταλία.

Όλα αυτά, σε συνδυασμό με τις δομές που διέθετε το ιταλικό κίνημα, απετέλεσαν εφαλτήριο πολιτικοποίησης σε ορθές βάσεις, απέναντι στην αριστερή τρομοκρατία, που κυριαρχούσε στους δρόμους, δολοφονώντας συναγωνιστές σε όλη την επικράτεια της γείτονος χώρας. Η δολοφονία του Μάντακα ήταν κάτι παραπάνω από “ένα ακόμα περιστατικό πολιτικής βίας”. Ήταν η γεφύρωση μεταξύ του ελληνικού εθνικισμού και του ιταλικού φασισμού, καθώς Έλληνες και Ιταλοί έδιναν από κοινού τη μάχη για την Ευρώπη των Εθνών. Και ήρθε η θυσία του Μάντακα για να “καθαγιάσει” με ελληνικό αίμα, αυτόν τον τίμιο αγώνα.

Στην Ιταλία, με αφορμή τη δολοφονία Μάντακα, ακολούθησαν πολιτικές αναταραχές με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ένοπλου τμήματος (NAR) από πρώην μέλη του MSI. Το μίσος για την ακροαριστερά οδήγησε σε εκατοντάδες, ένοπλες πλέον, επιθέσεις από την πλευρά του NAR, η οποία έφτασε την 28η Φεβρουαρίου του 1978 να δολοφονήσει τον ακροαριστερό Ρομπέρτο Σκιαλάμπα και να επιτεθεί σε άλλους τρεις συντρόφους του, την ώρα που αποχωρούσαν από ένα ακροαριστερό στέκι. Στην προκήρυξη που απέστειλαν ανέφεραν ότι η επίθεση έγινε στη μνήμη του Μίκη Μάντακα για τη συμπλήρωση τριών χρόνων από τη δολοφονία του.

Κατανοούμε, σαφώς, ότι εκείνα τα χρόνια ήταν τεταμένα και η βία είχε αναχθεί σε καθημερινό φαινόμενο πολιτικής αντιπαλότητας. Δυστυχώς, οι Έλληνες εθνικιστές δεν κατάφεραν να αναδείξουν, ούτε καν υιοθετώντας μια απλή συγκέντρωση στην Ελλάδα κάθε 28 Φεβρουαρίου στη μνήμη του Έλληνα νεκρού, τις θυσίες και τον σκληρό αγώνα που έδωσαν οι Έλληνες εθνικιστές εκείνα τα χρόνια στην Ιταλία. Πλην ελαχίστων εξαιρέσεων (βιβλία Καραμπέτσου, Κουτούζου) οι νέες γενιές δεν αντιλαμβάνονται επαρκώς τη σημαντικότητα της θυσίας Μάντακα.

Σήμερα, λοιπόν, στον παγωμένο ουρανό της Ρώμης, στην οδό Via Ottaviano, δύο συναγωνιστές στέκονται προσοχή από τα μεσάνυχτα μπροστά στο σημείο της δολοφονίας, ενώ εκατοντάδες ξαγρυπνούν έως σήμερα το απόγευμα, που θα πραγματοποιηθεί η καθιερωμένη πορεία και συγκέντρωση.
 Αφουγκραζόμαστε το αίσθημα της τιμής και με το βλέμμα στραμμένο προς τη Ρώμη, αναφωνούμε με όλη μας την ψυχή: “Μίκης Μάντακας ΠΑΡΩΝ”

Του Δημήτρη Μπουγιώτη

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Προηγείται στις δημοσκοπήσεις ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ και ο Σταύρος Θεοδωράκης

Αναστάτωση στο πολιτικό κατεστημένο της χώρας έχει προκαλέσει σημερινή δημοσκόπηση της GPO για το Mega.


Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, προηγείται το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη με 65,5% και ακολουθούν η ΕΡΕ με 15,6% και η Ένωση Κέντρου με 8,3%. Στην τέταρτη θέση είναι η Δούκισσα Νομικού και ακολουθεί η Πάολα.

Σύμφωνα με την δημοσκόπηση της GPO, πιο δημοφιλής πολιτικός είναι ο Σταύρος Θεοδωράκης, ενώ στην δεύτερη θέση είναι το σακίδιο του Σταύρου Θεοδωράκη, και στην τρίτη η Λάσι.
Στο ερώτημα «ποιος θεωρείτε πως μπορεί να απειλήσει τον Σταύρο Θεοδωράκη στον δρόμο προς την πρωθυπουργία;», η πλειοψηφία απαντά «ο κακός του εαυτός», ενώ δεύτερος κυριότερος αντίπαλος του Σταύρου Θεοδωράκη είναι ο Γιώργος Οικονομέας, ένας ακόμα αδιάφθορος δημοσιογράφος του Mega, που σκέφτεται να κάνει κόμμα, για να κεφαλαιοποιήσει την αγάπη του κόσμου από την άψογη και ακέραιη στάση του απέναντι στον πλουτοκράτη Βίκτωρα Ρέστη.

Χιλιάδες Αθηναίοι έχουν μαζευτεί έξω από το σπίτι του Σταύρου Θεοδωράκη και του φωνάζουν «Σταύρο, είσαι ο πρωθυπουργός», ενώ θέλουν να τον πάρουν στα χέρια και να τον πάνε σηκωτό στο Μέγαρο Μαξίμου.
ΠΗΓΗ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΩΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ Ε.ΠΑΝΑ 21% ΚΑΙ ΠΑΝΩ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ !!!!!

http://www.makeleio.gr/files/Euroekloges.pdf


Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Ο Άδωνις ψάχνει να βρει χώρα μέσω της ΤΡΟΙΚΑ με το διαβατήριο στο χέρι


Του Κώστα Βουκελάτου

Διαβάζω σήμερα στον τύπο ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης διασκέδασε την ΤΡΟΙΚΑ σε βάρος του ελληνικού λαού και πάλι.


Δεν πρόκειται να βάλει μυαλό γιατί ενώ όλοι οι έλληνες είναι αγανακτισμένοι με την ΤΡΟΙΚΑ και τις συνεχόμενες απαιτήσεις της, ο Άδωνις Γεωργιάδης την υποδέχτηκε με ένα πλατύ χαμόγελο.

Παρόλο το αρνητικό κλίμα της κυβέρνησης για τις υπερβολικές απαιτήσεις που τολμά να έχει η ΤΡΟΙΚΑ που οδηγούν στην ολική καταστροφή των ελλήνων, ο Άδωνις θεώρησε ότι είναι μια καλή ευκαιρία να γλύψει ώστε να έχει χώρα για να εξαφανιστεί στα δύσκολα.

Με ένα πλατύ χαμόγελο όπως διαβάζω στον σημερινό τύπο υποδέχτηκε στο υπουργείο ανάπτυξης την ΤΡΟΙΚΑ ο Άδωνις και η χαρά του δεν κρυβότανε γιατί την περίμενε αυτή την συνάντηση.

Χαρούμενος για την κατάντια της Ελλάδας και των ελλήνων ένας υπουργός της κυβέρνησης χτενισμένος με κόκκινη γραβάτα και ένα χαμόγελο του προσπαθούσε να δείξει και δόντια όπως οι stars υποδέχτηκε την ΤΡΟΙΚΑ.

Εκτός του ύφους και της προσωπικής του περιποίησης αυτό που είπε σύμφωνα με τον «Βηματοδότη» άφησε σε δεύτερη μοίρα την άψογη εμφάνιση του για να αφήσει άφωνους τους ΤΡΟΙΚΑΝΟΥΣ, είπε:
«Τι κάνετε ρε παιδιά; Πώς είστε; Χαθήκατε; Δηλαδή χαθήκαμε, μας λείψατε πολύ, αλήθεια σας λέω, έχουμε ένα σας δούμε καιρό».

Ότι έλεγε το μετέφραζε κάποιος στους απαράδεκτους της ΤΡΟΙΚΑ και αυτοί γέλαγαν με τα όσα έλεγε ο Άδωνις!

Και αναρωτιόντουσαν εάν αυτός μετά από τέτοιο ξέσκισμα της χώρα τους και του ελληνικού λαού έχει σώας τα φρένας για να έχει τόση χαρά με την εμφάνιση μας;

Μήπως ανοίγει μια πόρτα ο Άδωνις στην περίπτωση που αποφασίζει να πει το ΟΠΟΥ ΓΗΣ ΚΑΙ ΠΑΤΡΙΣ;;; κοινώς ΟΠΟΥ ΦΥΓΕΙ, ΦΥΓΕΙ;;;;;
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΦΑΝΤΑΣΜΑ...ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

Ένα φάντασμα πλανιέται πάνω απο την Ελλάδα - το φάντασμα των Ελλήνων πατριωτών, το φάντασμα της Χρυσής Αυγής. Όλες οι δυνάμεις του καθεστώτος της βίας, της λαμογιάς του μίσους κατά της Ελλάδας που επεβλήθηκε στην πατρίδα μας  για 40 χρόνια τρέμουν. Έχουν συνασπισθεί σε μία ανιερη συμμαχία έναντίον των Ελλήνων πατριωτών μεροκαματιάρηδες πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι ομοτράπεζοι και κοινωνικοί φίλοι του Χριστοφοράκου, αδέξιοι συνοικιακοί Λένιν, πατσαβούρες των βορείων προαστίω, πολιτικατζήδες χωρίς πιστεύω και πατρίδα, η αριστερόστροφη σάχλα και προοδευτικοί της πλάκας. Οι δημόσιες προπαγανδιστικές δημοσκοπήσεις τους έχουν “ανησυχήσει”. Οι μυστικές δημοσκοπήσεις, που κρατούν σαν “εφτασφράγιστο μυστικό”  στα κομματικά τους γραφεία, δείχνουν διψήφιο ποσοστό στην πατριωτική Χρυσή Αυγή τους έχουν κάνει να χάσουν τον ύπνο τους.

Οι αποβλακωμένοι καταναλωτές που συγκροτούσαν τις εξαχρειωμένες δημοκρατικές ψηφομάζες οι οποίες δια της ψήφου τους διαιώνιζαν την Ελλαδική κομματική φαυλοκρατία και χαρακτηρίζονταν απο βαθύ παρατεταμένο και ανεπίγνωτο λήθαργο, απρονησία και ακραία αυτοκαταστροφική ιδιοτέλεια ξύπνησαν. Κατάλαβαν, επι τέλους ότι υπεύθυνοι αυτής της κρίσης, κρίσης οικονομικής, πολιτικής,  κρίσης αξιών  είναι οι αποτυχημένοι πολιτικοί των ελληνικών κυβερνήσεων απο το 1974 και μετά. Από το 1974 και για 40 χρόνια οι 'Ελληνες υπέστησαν μια συλλογική λοβοτομή. Η αριστερόστροφη σάχλα, η αριστερόστροφη προοδευτικάντζα, οι λοιπές δημοκρατικές δυνάμεις με την ανοχή της ΝΔ (Νυχτωμένης Διαχρονικά) επέβαλλαν στους Έλληνες με την βία και το αίμα την πλέον στυγνή δικτατορία. Μεταμορφώσαν το ιστορικό έθνος μας με την συνέχεια αίματος σε κεραμιδόγατα, σε μία μάζα ανεγκέφαλων καταναλωτών που κοινωνούσαν με ουίσκι και νερό. Τρώγαν τα αποφάγια απο το μεγάλο φαγοπότι και  ήσυχοι ασυνείδητοι και ευτυχισμένοι γυρνάγαν απο την άλλη μεριά και το ρίχναν στον ύπνο κουρασμένοι απο το σκυλάδικο.

Αυτό πήρε τέλος. Η Χρυσή Αυγή είναι εδώ για να δώσει φωνή στον "λαουτζίκο", στους ταλαιπωρημένους Έλληνες που βλέπουν το Εθνος τους να χάνεται.. Οι μηχανορράφοι της πολιτικής και οι συνέταιροι των ΜΜΕ(ξαπάτησης)  που έχουν μεταμορφώσει τις εφημερίδες και τα τηλεοπτικά κανάλια σε μηχανές παραπληροφόρησης,Τρέμουν. Οι Ελληνες δεν εμπιστεύονται κανέναν απο δαύτους. Οι έμποροι των παλαιών DVD, CD και λαχείων θα μας επιβάλλουν μαθήματα ηθικής και δεοντολογίας; Οι ιδανικοί συνεταιροι των ξένων παραγόντων που εποφθαλμιούν τους πόρους μας σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο και ορυκτό πλούτο και απειλούν την εθνική μας ύπαρξη, οι υποτακτικοί χατζηαβάτηδες του αμερικανοσιωνισμού θα μας διδάξουν τι είναι καλο για μας; Ας γελάσουμε!

Η Χρυσή Αυγή βάζει τέλος στο ψέμα στη καλοστημένη και συντονισμένη μεγαλο-συνωμοσία εξανδραποδισμού των Ελλήνων. Η ψήφος στην Χρυσή Αυγή είναι ψήφος αγώνα....ψήφος αξίας,..ψήφος πατριωτική...ψήφος για την Ελλάδα....
ΠΗΓΗ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-MANCHESTER UN.:2-0 ΘΡΥΛΕ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΕ, ΕΙΣΑΙ ΚΑΤΙ ΜΑΓΙΚΟ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΜΥΑΛΟ


Μαγική ευρωπαϊκή βραδιά για τον Ολυμπιακό στο Καραϊσκάκη. Οι παίκτες του Μίτσελ δεν κοίταξαν απλά στα μάτια την Γιουνάιτεντ αλλά την... υπέταξαν! Μετά από ένα πολύ καλό συνολικά ματς επικράτησαν 2-0 των Άγγλων στο Φάληρο και είναι για τα καλά στο... κόλπο της πρόκρισης στις 8 καλύτερες ομάδες του Τσάμπιονς Λιγκ.

Δίχως εκπλήξεις ο Ολυμπιακός

Ο Ολυμπιακός παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο δίχως κάποια ιδιαίτερη έκπληξη. Ο Ρομπέρτο ήταν κάτω από τα δοκάρια, δεξί μπακ ο Σαλίνο, αριστερό ο Χολέμπας, τα δύο στόπερ οι Μαρκάνο και Μανωλάς, στον άξονα οι Ντινγκά και Μανιάτης, στα δύο άκρα οι Πέρες και Κάμπελ, επιτελικός χαφ ο Ντομίνγκες και στην κορυφή ο Ολαϊτάν.

Η διάταξη του Μόγιες

Από την άλλη η Γιουνάιτεντ είχε κάτω από τα δοκάρια τον Ντε Χέα. Στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Σμόμιλνγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς και Εβρά και τα δύο αμυντικά χαφ οι Κάρικ και Κλέβερλι. Στην δεξιά πτέρυγα ήταν ο Βαλέντσια, αριστερά ο Γιάνγκ και ο Ρουνεϊ πίσω από τον μοναδικό Φαν Πέρσι.

Θετικό ξεκίνημα για τον Ολυμπιακό

Οι ερυθρόλευκοι μπήκαν αρκετά δυνατά στο παιχνίδι με στόχο να περιορίσουν κυρίως τα μεγάλα ατού των Άγγλων, τον Ρούνεϊ και τον Φαν Πέρσι. Οι ερυθρόλευκοι προσπάθησαν να βγάλουν και φάσεις έχοντας την πρώτη καλή στιγμή με τον Τσόρι Ντομίνγκες στο 8' με τον Αργεντινό να περνάει όποιον βρήκε όμως στο τέλος να κόβεται και ενώ προτίμησε να τελειώσει μόνος του την επίθεση αντί να κάνει πάσα.

Η Γιουνάιτεντ ανέβηκε ψηλά, πίεσε τον Ολυμπιακό και έκανε το πρώτο της σουτ με τον Κλέβερλι στο 17'. Ένα σουτ αρκετά άστοχο που δεν μπορούσε να απειλήσει τον Ρομπέρτο. Στο 21' ήταν η σειρά του Μανιάτη να σουτάρει με τον Ντε Χέα να μπλοκάρει εύκολα την προσπάθειά του. Στο 26' ο Πέρες ήταν εκείνος που με ωραία κίνηση από πλάγια θέση έκανε το σουτ που έφυγε λίγο έξω. Οι ερυθρόλευκοι πάντως από την αρχή έδιναν χώρους στους Άγγλους όμως παράλληλα τους πρέσαραν συνεχώς ψηλά.

Γκολ με τακουνάκι ο Τσόρι και ξεσηκωμός!

Και εκεί που ο κόσμος ζητούσε νίκη επί της Μάντσεστερ και πρόκριση τους "8" ήρθε το γκολ εν μέω αποθέωσης και γενικού... ξεσηκωμού από τον κόσμο της ομάδας. Στο 38' ο Μανιάτης έκανε το σουτ, ο Ντομίνγκες με τακουνάκι άλλαξε την πορεία της μπάλας και αυτή κατέληξε στα αντίπαλα δίχτυα.

Στο 40ό λεπτό δηλαδή δύο λεπτά αργότερα η Γιουνάιτεντ προσπάθησε να απειλήσει με φάουλ του Ρούνεϊ. Ο Μανωλάς πετάχθηκε στην πορεία της μπάλας και μπροστά από τον Φαν Πέρσι διώχνοντας την μπάλα κόρνερ αλλά με επικίνδυνο τρόπο.

Οι παίκτες του Μίτσελ μπόρεσαν να κρατήσουν έτσι το 1-0 στο πρώτο 45λεπτο όπου παίχθηκε κυρίως παιχνίδι κέντρου. Ένα πρώτο μέρος που δέσποσαν κυρίως οι Ντινγκά (με πολλή και καλή δουλειά στο κέντρο), Τσόρι Ντομίνγκες και Πέρες.

Αποφασισμένος για όλα, καλύτερος και 2-0!

Στο Β' μέρος ο Ολυμπιακός μπήκε ακόμα πιο αποφασισμένος στο ματς. Οι... εμπνεύσεις του Μόγιες δεν πήγαιναν καθόλου καλά, τα άκρα και ο Ρούνεϊ δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν όπως πρέπει, ο Φαν Πέρσι ήταν σχεδόν... άφαντος και το κέντρο της Γιουνάιτεντ συνέχιζε να έχει προβλήματα. Όσο περνούσε η ώρα η ανωτερότητα των γηπεδούχων γινόταν όλο και πιο φανερή.

Μοιραία στο 55' ήρθε και δεύτερο γκολ για τον Ολυμπιακό! Ο Τσόρι Ντομίνγκες έκλεψε την μπάλα, ο Ολαϊτάν πάσαρε στον Κάμπελ και ο Κοσταρικανός με εξαιρετική προσωπική ενέργεια και σουτ με φάλτσο έγραψε το 2-0 για τους Πειραιώτες με τους παίκτες των "κόκκινων διαβόλων" να μην μπορούν να το πιστέψουν...

Στο 65' ο Μανιάτης απείλησε τον Ντε Χέα με το σουτ του να φεύγει λίγο άουτ. Στο 67' ο Ολυμπιακός μπήκε ξανά στην μικρή περιοχή της Γιουνάιτεντ με το σουτ του Ολαϊτάν να περνάει έξω. Ο Μόγιες προσπάθησε να αντιδράσει με αλλαγές και σε πρόσωπα και σε τακτικές, δίχως όμως αποτέλεσμα.

Οι Άγγλοι έκαναν την τελική τους... αντεπίθεσης πιέζοντας με σέντρες και σουτ του Φαν Πέρσι χωρίς όμως αντίκρισμα. Στο 79' ο Ρομπέρτο πρόλαβε με έξοδο τον Ολλανδό ενώ ένα λεπτό μετά ο σταρ της Γιουνάιτεντ σούταρε πάνω σε σώματα. Η Γιουνάιτεντ έκανε την πρώτη της σημαντική φάση στο 82' όταν ο Φαν Πέρσι σούταρε λίγο έξω έπειτα από σέντρα του Σμόλινγκ.

Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε ούτε στα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού. Ο Ολυμπιακός έφτασε με αυτόν τον τρόπο σε μία τεράστια νίκη που τον φέρνει αρκετά κοντά στην πρόκριση στους "8" του Τσάμπιονς Λιγκ! Η λήξη του ματς βρήκε τους παίκτες του Ολυμπιακού αγκαλιασμένους και όλο το γήπεδο να πανηγυρίζει έξαλλα. Επίσης ο κόσμος εκτός από πρόκριση ζητούσε επιτακτικά και νίκη επί του Παναθηναϊκού.

MAN OF THE MATCH: Ο Τσόρι Ντομίνγκες. Ο Αργεντινός άσος απέδειξε εκ νέου την ποιότητά του σε ένα κρίσιμο παιχνίδι. Έχει βάλει γκολ και έχει συμμετοχή στο δεύτερο τέρμα ενώ βοήθησε πολύ εκτός από την δημιουργία και τον επιθετικό τομέα και στην άμυνα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Αρκετοί ήταν οι παίκτες των πρωταθλητών που ξεχώρισαν στην αναμέτρηση. Ο λόγος για τους Μανωλά, Μαρκάνο, Ντινγκά, Ολαϊτάν και Πέρες. Οι δύο πρώτοι είχαν θετική εικόνα στον ανασταλτικό τομέα ενώ στον Ντινγκά ο Ολυμπιακός οφείλει πολλά για τον χώρο της μεσαίας γραμμής. Οι Ολαϊτάν και Πέρες ήταν ιδιαίτερα κινητικοί και προκάλεσαν... ρήγματα στην Γιουνάιτεντ. Ειδικά ο Παραγουανός πραγματοποίησε μία ακόμα καλή εμφάνιση. Πολύ καλός και ο Ρομπέρτο που όποτε χρειάστηκε ήταν παρών.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Η Γιουνάιτεντ είχε κυρίως δύο μεγάλες απογοητεύσεις στο παιχνίδι. Τα μεγάλα της αστέρια Φαν Πέρσι και Ρούνεϊ. Και από τους δύο η Μάντσεστερ περίμενε πολλά που δεν της τα προσέφεραν...

Η ΓΚΑΦΑ: Κάποια μεγάλη γκάφα δεν υπήρχε στο ματς. Μπορεί να καταγραφεί ως τέτοια η αντίδραση του άξονα και γενικά της Γιουνάιτεντ στο 2ο γκολ του Ολυμπιακού.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Ρόκι με τους βοηθούς του υπέπεσαν σε λάθη. Είχαν να κάνουν κυρίως με τον πειθαρχικό τομέα και με κάρτες. Δεν έχουν επηρεάσει όμως με τις αποφάσεις τους την ροή του αγώνα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Ένας εξαιρετικός και πολύ καλά στημένος Ολυμπιακός στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα "πάτησε" την Γιουνάιτεντ, επικρατώντας στον πρώτο μεταξύ τους αγώνα με τον πλέον εμφατικό τρόπο και κάνοντας μία πολύ μεγάλη και ιστορικής σημασίας και αξίας νίκη. Οι παίκτες του Μίτσελ ήξεραν το τι ζητούσαν από το πρώτο λεπτό του αγώνα αλλά το πως θα πάρουν. Η επιλογή του τεχνικού τιμ να πιέσει ψηλά την Γιουνάιτεντ και παράλληλα να της δώσει και χώρους απέδωσε καρπούς μην επιτρέποντας στην αγγλική ομάδα να αναπτυχθεί και να λειτουργήσει όπως πρέπει. Παράλληλα οι φιλοξενούμενοι από αυτήν την στρατηγική οδηγήθηκαν σε αρκετά λάθη. Οι πρωταθλητές Ελλάδας έχοντας αρκετούς παίκτες τους σε καλή μέρα και με "μαέστρο" τον Τσόρι Ντομίνγκες σκόραραν δύο φορές, μπορούσαν να είχαν βάλει και άλλα τέρματα και παρότι τα τελευταία 10 λεπτά δέχθηκαν αρκετά μεγάλο πρέσινγκ από τον αγγλικό σύλλογο μπόρεσαν να διατηρήσουν το υπερπολύτιμο για αυτούς αλλά και απόλυτα δίκαιο 2-0.

Ολυμπιακός: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μανωλάς, Μαρκάνο, Χολέμπας, Ντινγκά, Μανιάτης, Ντομίνγκες (76' Μασάντο), Ολαϊτάν, Πέρες (85' Βαλντές), Κάμπελ (67' Φουστέρ).
Γιουνάιτεντ: Ντε Χέα, Σμόλινγκ, Φέρντιναντ, Βίντιτς, Εβρά, Κλέβερλι (60' Καγκάβα), Κάρικ, Βαλέντσια (60' Γουέλμπεκ), Ρούνεϊ, Γιανγκ, Φαν Πέρσι.
































Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

Τι έχει συμβεί στη χώρα και ένα αυθόρμητο παιχνίδι πιτσιρικάδων καταλήγει στη φρικτή επωδό «αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή» Ναύπλιο, πρωινό Σαββάτου

του Π.Τσίμα
Φίλος, καθηγητής στο πανεπιστήμιο με μακρά διδακτική πείρα και μελετητής της ελληνικής πολιτικής ιστορίας, άνθρωπος δηλαδή που έχουν δει τα μάτια του πολλά και έχει νιώσει ο νους του περισσότερα από τα σκληρά και ερεβώδη του κοινού μας βίου, μου τηλεφώνησε το περασμένο Σάββατο. Σοκαρισμένος, έντρομος σχεδόν. Βρισκόταν στο Ναύπλιο, στην ωραία πλατεία της πόλης, την Πλατεία Συντάγματος, στη σκιά του Βουλευτικού, του κτιρίου που στέγασε το πρώτο Κοινοβούλιο του ελεύθερου ελληνικού κράτους. Στην πλατεία έπαιζαν παιδιά, μια μεγάλη παρέα. Ηταν κάποιο πάρτι μάλλον ή κάποια γιορτή. Τα παιδιά ήταν των πρώτων τάξεων του Δημοτικού, όχι πάνω από 7-8 ετών. Ετρεχαν, κυνηγιόνταν, έπαιζαν. Και κάποια στιγμή οι σκόρπιες φωνές ενώθηκαν σε μία.
 Ολα μαζί άρχισαν να φωνάζουν ρυθμικά - ποιος ξέρει γιατί; - «αίμα - τιμή - Χρυσή Αυγή». Ξανά και ξανά.
Ηταν σαν να φώναζαν Ολυμπιακός ή Παναθηναϊκός. Προφανώς χωρίς συνείδηση της σημασίας του συνθήματος που τραγουδούσαν. Μόνο που σε μια παρέα παιδιών, όπου θα ακουστεί το όνομα της μιας ομάδας, θα βρεθεί αμέσως μια φωνή που θα φωνάξει το όνομα της άλλης. Μα στην περίπτωση των παιδιών του Ναυπλίου άλλη φωνή δεν ακούστηκε. Αλλο σύνθημα δεν υπήρχε να το φωνάξει κάποιος. 
Ποιο στ' αλήθεια θα μπορούσε να είναι το σύνθημα που να απαντά στη φρίκη; 
Πώς να αποτυπώσεις σε σύνθημα την έλλογη αποστροφή που προκαλεί η άλογη μισαλλοδοξία;
Ακουγα την αφήγηση από το τηλέφωνο, άκουγα στο βάθος τις χαρωπές φωνές των παιδιών να απαγγέλλουν ανέμελα το αποτρόπαιο και προσπαθούσα να διώξω από το μυαλό μου ασπρόμαυρες ψυχρές σκηνές από τη «Λευκή κορδέλα» του Χάνεκε, τόσο αταίριαστες με την πλατεία του Ναυπλίου που τη φανταζόμουν να λάμπει ηλιόλουστη.
Εχω ακούσει από δασκάλους δημοτικών σχολείων να μιλούν για τους μαιάνδρους - αγκυλωτούς σταυρούς που βρίσκουν ζωγραφισμένους στα τετράδια μικρών παιδιών, για αυθόρμητες, αντανακλαστικές σχεδόν, αντιδράσεις στη θέα ανθρώπων με σκούρο δέρμα και φτωχική εμφάνιση, για τον ρατσισμό και τη βία που φωλιάζει καμιά φορά στη σχολική αυλή ή για την αθωότητα με την οποία μικρά παιδιά παίζουν τους κασιδιάρηδες, όπως θα έπαιζαν κάποτε καουμπόηδες κι Ινδιάνους. 
Κι έχω επίσης ακούσει εκπαιδευτικούς να διηγούνται περιστατικά με γονείς που τους καλούν - διακριτικά - να τους ενημερώσουν για συμπεριφορές παιδιών που μεταφέρουν ένα χρυσαυγίτικο πρότυπο στη σχολική ζωή κι εκείνοι απαντούν μ' ένα απότομο και απειλητικό: «Και εσένα τι σε νοιάζει;».

Δεν είμαι ειδικός, δεν είμαι σε θέση να εκτιμήσω την έκταση και τη σημασία του φαινομένου. Ούτε να το ερμηνεύσω μπορώ εύκολα ούτε, πολύ περισσότερο, να προτείνω λύσεις. Το καταγράφω απλώς. Και καταγράφω επίσης την παράξενη σιωπή που τυλίγει συνήθως τέτοια περιστατικά, την αμηχανία που καταλήγει να είναι ανοχή. Την αδυναμία αντίδρασης.
Δεν ξέρω να πω τι ακριβώς, μα κάτι αλήθεια συμβαίνει εδώ. Και πρέπει να αρχίζουμε να μιλάμε γι' αυτό, να το σκεφτόμαστε και να ψάχνουμε απαντήσεις. Ή, τουλάχιστον, να θέτουμε τα ερωτήματα. 
Πώς το πρόβλημα υπερβαίνει τη δημοσκοπική καταγραφή ή την πολιτική και ποινική μεταχείριση των μπουφόνων με τα μαύρα. Πώς καθρεφτίζεται στον κόσμο των μικρών παιδιών ένα πρότυπο που φαίνεται να γίνεται μόδα και να γοητεύει εφήβους, το πρότυπο του γυμναστηρίου και της μαύρης μπλούζας, η ιδέα πως η βία μπορεί να είναι το τρέχον νόμισμα που κυβερνά τις σχέσεις, καθορίζει ιεραρχίες και λύνει διαφορές. Ή πώς καθρεφτίζεται στον κόσμο της σχολικής ζωής ένα κοινωνικό κλίμα όπου ο φόβος της πτώσης γίνεται κυρίαρχος και μεταφράζεται συχνά στην ενοχοποίηση του άλλου, του διαφορετικού, και όπου το κάποτε δημοφιλές σύνθημα «η χούντα δεν τελείωσε το '73» εμπεδώνει μια απογοήτευση με τη δημοκρατία την ίδια, μια ραγδαία απαξίωση της ευρωπαϊκής, φιλελεύθερης δημοκρατίας, στον καιρό της κρίσης.
Δεν συμβαίνει μόνο σ' εμάς. 
Στη Γαλλία, τις προάλλες, μια δημοσκόπηση βρήκε πως το 34% των Γάλλων συμφωνεί με τις βασικές ιδέες του Εθνικού Μετώπου. Μα ακριβώς γι' αυτό είναι ανάγκη να καταλάβουμε καλύτερα αυτό που συμβαίνει σ' εμάς.
ΠΗΓΗ

ΕΓΚΕΦΑΛΙΚΟ ΤΟ ΣΑΠΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ:48,8% Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ ΚΑΙ 25% Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 2η ΣΕ ΑΠΟΣΤΑΣΗ ΑΝΑΠΝΟΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ZOUGLA.GR

Εγκεφαλικά στο «καθεστώς»: Χρυσή Αυγή 48,8% στο Δήμο ΑθηναίωνΕντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα της νέας διαδικτυακής ψηφοφορίας που πραγματοποιήθηκε από τις 17/2/2014 έως τις 23/2/2014. Ψήφισαν 2.242 άτομα, τα οποία πέραν της πρόθεσης ψήφου απάντησαν σε μια σειρά ερωτημάτων άμεσα συνδεδεμένων με την επικαιρότητα, όπως οι ανακοινώσεις των υποψηφιοτήτων για τον Δήμο της Αθήνας, η αύξηση της τιμής των διοδίων, αλλά και το μεγάλο ζητούμενο που είναι η ανάπτυξη.

Η «Ζούγκλα» δεν διεκδικεί το αλάθητο του Πάπα, εμπιστεύεται όμως το σταθμισμένο δείγμα της, το οποίο κατά το παρελθόν έχει καταγράψει με μεγάλη ακρίβεια τις μετακινήσεις των ψηφοφόρων και τις τάσεις του εκλογικού σώματος που αυτήν την περίοδο θυμίζει κινούμενη άμμο.

Σύμφωνα με την ανάλυση των αποτελεσμάτων της πρόσφατης διαδικτυακής έρευνας, με τη συμμετοχή επιλεγμένων ψηφοφόρων από εξειδικευμένο προσωπικό, ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στην κορυφή, η ΝΔ χάνει έδαφος, η κατρακύλα του ΠΑΣΟΚ συνεχίζεται και η Χρυσή Αυγή βλέπει τα ποσοστά της να αυξάνονται. 

Το ζητούμενο είναι εάν αυτή η παρούσα συμπεριφορά θα παγιωθεί ή απλώς αποτελεί στιγμιαία προειδοποίηση τωνψηφοφόρων προς τον κυβερνητικό συνασπισμό, προ της λήψης σημαντικών οικονομικών και πολιτικών αποφάσεων.

Εντυπωσιακό είναι επίσης το ποσοστό που δίνουν οι ψηφοφόροι στην υποψηφιότητα του Ηλία Κασιδιάρη για τον Δήμο της Αθήνας. Πρόκειται φυσικά για την ψήφο όσων έχουν τα εκλογικά τους δικαιώματα στον μεγαλύτερο δήμο, όχι του συνόλου που συμμετείχε από διάφορες περιοχές της χώρας.

Όλα τα αποτελέσματα της έρευνας παρουσιάστηκαν στην εκπομπή του Μάκη Τριανταφυλλόπουλου «Κίτρινος Τύπος».










Τα αποτελέσματα της έρευνας:

Οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για το ποιος εκ των οκτώ βασικών υποψηφίων θα κέρδιζε τη μάχη του Δήμου της Αθήνας, αλλά και ποιον θα ψήφιζαν προσερχόμενοι στην κάλπη.

Στην πρώτη περίπτωση, ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης συγκεντρώνει ποσοστό 44,6%, δεύτερος είναι ο νυν δήμαρχος Γιώργος Καμίνης (χαίρει στήριξης από ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ) με 18,1%, ενώ ακολουθεί ο εκλεκτός του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με ποσοστό 7,5%. Οι υποψήφιοι της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης και Άρης Σπηλιωτόπουλος συγκεντρώνουν 5,9% και 5% αντίστοιχα. Στις τελευταίες θέσεις βρίσκονται οι κ.κ. Γρ. Βαλλιανάτος με 2,5%, ο υποψήφιος των ΑΝΕΛ Β. Καπερνάρος με 2% και ο υποψήφιος του ΚΚΕ Ν. Σοφιανός με 0,3%.

Στην πρόθεση ψήφου, ο Κασιδιάρης συγκεντρώνει σχεδόν τετραπλάσιο ποσοστό από τον έτερο διεκδικητή του δημαρχιακού θώκου Γαβριήλ Σακελλαρίδη.

Ενδεικτική του κλίματος αβεβαιότητας και δυσπιστίας γύρω από τα όσα έχουν ειπωθεί για την κυοφορούμενη επιστροφή της χώρας στην ανάπτυξη είναι η απάντηση των πολιτών στο ερώτημα για το πότε πιστεύουν ότι θα γίνει η επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας. Το 56,4% θεωρεί ότι η ανάπτυξη θα έρθει έπειτα από πέντε χρόνια...

Στην ανοιχτή διαδικτυακή ψηφοφορία του zougla.gr, οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν στην ερώτηση για την αύξηση στην τιμή των διοδίων. Το 61% πιστεύει ότι οι αυξήσεις οφείλονται τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην ιδιωτική αυθαιρεσία.
Ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός

Οι απόψεις των ψηφοφόρων ως προς την καταλληλότητα για την πρωθυπουργία καταγράφονται στο επόμενο γράφημα. Ο Αντώνης Σαμαράς, για πρώτη φορά, βρίσκεται πίσω από τον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος συγκεντρώνει την προτίμηση του 19,9% των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία, έναντι 16,2% του προέδρου της ΝΔ. Ο προφυλακισμένος γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος αποσπά 12,1%. Ο «Κανένας», ωστόσο, σε αυτήν την έρευνα καταλαμβάνει την πρωτιά με 32,4%.
Πρώτος ο ΣΥΡΙΖΑ στην παράσταση νίκης

Το επόμενο ερώτημα αφορά στην παράσταση νίκης, δηλαδή εάν οι εκλογές διεξάγονταν την επόμενη Κυριακή ποιο κόμμα θα ερχόταν πρώτο. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει το προβάδισμα με 59,6%, με τη ΝΔ να ακολουθεί με 19,4%. 
Πρόθεση ψήφου

Ο ΣΥΡΙΖΑ, με διαφορά 1,1% από τη Χρυσή Αυγή, έρχεται πρώτος, συγκεντρώνοντας ποσοστό 26,1%, ενώ η Νέα Δημοκρατία 12,6%, οι ΑΝΕΛ 5%, το ΚΚΕ 4,3% και το ΠΑΣΟΚ 3,2%.
Το νεοϊδρυθέν κόμμα των κ.κ. Βύρωνα Πολύδωρα και Χρήστου Ζώη «Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό» ανιχνεύεται στην παρούσα δημοσκόπηση, συγκεντρώνοντας 0,5%.
Συσπειρώσεις και... διαρροές ψηφοφόρων

Στις συσπειρώσεις των δύο πρώτων κομμάτων η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει αυτήν τη στιγμή ποσοστό της τάξεως του 38%, με βασική «αιμορραγία» τη διαρροή ψηφοφόρων της προς τη Χρυσή Αυγή, με ποσοστό μάλιστα που ανέρχεται στο 29,8%.

Μεγαλύτερη εμφανίζεται η συσπείρωση δυνάμεων στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς το ποσοστό υπολογίστηκε στο 62,9%. Αξιοσημείωτη είναι η διασπορά ψηφοφόρων του προς τη Χρυσή Αυγή, που είναι της τάξεως του 14,6%.


Αναλυτικός πίνακας με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις του zougla.gr: