ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Μεγαλειώδης ήταν η συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος ενάντια στην πολιτική σκευωρία.

Με κεντρικό σύνθημα: "Όχι φυλακές για τους Εθνικιστές - Η Ελλάδα θα νικήσει" πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Χρυσής Αυγής στην πλατεία Συντάγματος.Χιλιάδες Έλληνες εθνικιστές απαίτησαν την αποφυλάκιση των παρανόμος φυλακισμένων  συναγωνιστών.



Χιλιάδες Έλληνες έχουν πλημμυρίσει την πλατεία Συντάγματος μία ώρα πριν την έναρξη της εκδήλωσης - Φωτορεπορτάζ

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

ΦΩΤΟ EUROKINISSI






Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Βασιλική … σεναριολογία!


Γράφει η Θάλεια Χούντα

Η ¨λαοπρόβλητη¨ κυβέρνηση μας έχει καταλάβει απολύτως, ότι είναι κοντά το τέλος της και μετέρχεται κάθε τεχνάσματος, που μπορεί κάποιος να φανταστεί. Αφού έχει επιστρατεύσει τον φόβο, τον εκβιασμό, την ... καλοσύνη και τίποτα δεν μπορεί να σταματήσει την κοινωνική οργή εναντίον της, θυμήθηκε τώρα και την Βασιλική οικογένεια!

Είχαμε δύο κρούσματα, που αξίζει να τα δούμε προσεκτικά. Το πρώτο, ο Κωνσταντίνος με συνέντευξή του βάλλει κατά του φαινομένου της βίας και ζητά να τεθούν εκτός Βουλής τα σχετικά κόμματα που την στηρίζουν. Η συνέντευξη δόθηκε σε εφημερίδα του Ψυχάρη!

Το δεύτερο, κυκλοφορεί ευρέως η μόνιμη εγκατάσταση του Νικόλαου – παιδιού του Κωνσταντίνου – στην Αθήνα, οι στενές φιλίες του με βιομηχάνους, εφοπλιστές και την οικογένεια της Γιάννας Αγγελοπούλου και οι ¨σοβαρές¨ σκέψεις του να ηγηθεί πολιτικού κόμματος, με προτεινόμενες λύσεις σε όλους τους τομείς.

Με απλά λόγια, η συνέντευξη και οι πληροφορίες αυτές:

Α. Είναι ηλίου φαεινότερο, ότι προέρχονται από την καταρρέουσα Ν.Δ. και προ του φόβου των ποσοστών τόσο των δικών της όσο και της Χρυσής Αυγής.

Β. Είναι αρκετά αργά, για να θυμηθεί ο Κωνσταντίνος την πολιτική βία ή την όποια βία στην σημερινή της μορφή. Είναι σίγουρος, ότι θέλει να κάνουμε συγκρίσεις με το παρελθόν και την έννοια της πολιτικής βίας ή όποιας άλλης βίας; Μήπως είναι καλύτερα να συνεχίσει να αναπαύεται και να περιμένει ακόμη μήπως ... κτυπήσει το τηλέφωνο και τον καλέσουν; Το δε ενδιαφέρον του για το Κοινοβούλιο, δεν είναι λίγο όψιμο;

Γ. Βεβαίως ο Κωνσταντίνος δεν ανέφερε, εάν εντάσσει στην πολιτική βία και την καταστρατήγηση του Συντάγματος, για να περάσουν τα Μνημόνια, ούτε ανέφερε, εάν εντάσσει στην πολιτική βία το ξεπούλημα της Πατρίδας, τους ανέργους, την πείνα, τις αυτοκτονίες ...

Δ. Ο Νικόλαος, προφανώς αφού εργάστηκε στο εξωτερικό και εξοικονόμησε τα αναγκαία για την διαβίωσή του, έρχεται για μόνιμη εγκατάσταση στην Αθήνα. Το σίγουρο είναι, ότι δεν θα δυσκολευτεί να βρει σπίτι, με την φτώχεια που υπάρχει και αν περιμένει λίγο, από 1ης Ιανουαρίου θα υπάρχουν μεγαλύτερες και περισσότερες ευκαιρίες.

Ε. Ο Νικόλαος θα δυσκολευτεί να κάνει παρέα με συνομήλικούς του, γιατί οι περισσότεροι είναι μετανάστες στο εξωτερικό, για να βρουν εργασία. Και σίγουρα όχι την εργασία που ο ίδιος είχε.

Στ. Ο Νικόλαος μαζί με τους ¨αναξιοπαθούντες¨ εφοπλιστές και βιομηχάνους δεν έχουν καταλάβει τι γίνεται. Πρέπει να ενημερωθεί για τους φίλους του και το ειδικό καθεστώς μή φορολόγησης που τους διέπει. Αν έχουν τόσα χρήματα, για να ιδρύσουν κόμμα, καλό είναι να τα προσφέρουν για την σωτηρία της Πατρίδας και των Ελλήνων, κάνοντας κάτι στην πράξη για τον τόπο αυτό.

Ζ. Η οικονομική πρόταση του Νικόλαου, διπλό νόμισμα για εσωτερικό και εξωτερικό, ή όποια άλλη θα σκεφτούν, είναι αποτέλεσμα επεξεργασίας ¨ειδικών¨ από το εξωτερικό! Μάλλον δεν έχει ενημερωθεί, ότι οι οικονομολόγοι του εξωτερικού σε συνεργασία με ντόπιους έφεραν την Πατρίδα στα Μνημόνια και την καταστροφή.

Η. Ο Νικόλαος πρέπει να κάνει μαθήματα πολιτικής ιστορίας της Ελλάδος και να καταλάβει, ότι άλλο ο ρόλος ενός Βασιλιά και άλλο ενός βουλευτή. Μέχρι σήμερα κανένας πρόγονός του δεν τα μπέρδεψε, αλλά έμειναν σε παρεμβάσεις.

Θ. Καλό είναι, ο Κωνσταντίνος και ο Νικόλαος να καταλάβουν, ότι το σημερινό πολιτικό σύστημα τους χρησιμοποιεί και μάλιστα φθηνά και άκομψα. Εκτός από το ¨τυρί¨ υπάρχει και η ¨φάκα¨ στο τέλος.

Αυτές τις λίγες σκέψεις έκανα και είμαι ευχαριστημένη, γιατί όντως το τέλος τους είναι πολύ πιο κοντά απ' όσο φαντάζονται. Με τον κόσμο στον δρόμο από το νέο έτος, δεν θα βρίσκουν ούτε στενό να περάσουν μεταμφιεσμένοι.
ΠΗΓΗ

Είναι ο εφιάλτης σου... Γίνε ο δικός τους!


Σε γονάτισαν. Σε έκλεψαν. Σου πήραν τη δουλειά. Σε απέλυσαν. Σου κουβάλησαν ξένα προϊόντα με τη σέσουλα , σε φόρτωσαν φόρους και σε ανάγκασαν να κλείσεις τη βιοτεχνία σου. Όλα τριτοκοσμικά, τίποτα ελληνικό, μέχρι τα τσολιαδάκια και τα σπίρτα και τα ποτήρια που πίνεις νερό. Εστρεψαν το λαό στους κολοσσούς και σε ανάγκασαν να κλείσεις το μαγαζάκι σου. Σε έβαλαν να πληρώσεις το σπίτι που έχτισες με τον κόπο τον δικό σου και τις θυσίες των γονιών σου, δυο και τρεις φορές από τους φόρους για ένα κράτος που πάτο και χορτασμό δεν έχει.

Σου έκοψαν στη μέση τη σύνταξη που τους έχεις πληρώσει σαράντα χρόνια με τις κρατήσεις και τους φόρους. Σου έκοψαν την περίθαλψη και σε αναγκάζουν να πληρώνεις για να πας στο ελληνικό δημόσιο νοσοκομείο όταν ορδές λαθρομεταναστών που δεν έχουν πληρώσει πεντάρα σε αυτό το κράτος απολαμβάνουν τον ιδρώτα σου δωρεάν και με το νόμο. Σε αναγκάζουν να πας σε ιδιωτικά νοσοκομεία και να ξαναπληρώσεις στα φιλαράκια τους γι’ αυτά που ήδη έχεις πληρώσει.

Σε πετάξανε στα σκουπίδια να βρεις ένα πιάτο φαγητό, να ζητιανέψεις δανεικά για τον επόμενο λογαριασμό της ΔΕΗ , το λογαριασμό που τα κόμματα και τα υπουργεία τους δεν πληρώνουν.

Πούλησες τα χωράφια σου, το διαμερισματάκι που κρατούσες για την κόρη σου, το εξοχικό που φύλαγες για τα γεράματά σου, να βγαίνεις να σκαλίζεις το μποστάνι σου και να αγναντεύεις τον κάμπο εμπρός σου. Σου πήραν τη ζωή σου, τη χαρά σου, το χαρτζιλίκι που έδινες στα εγγόνια σου . Σου άρπαξαν το ταβερνάκι που πήγαινες την Κυριακή με τους φίλους σου, σου πήραν την μπουκιά από το στόμα, σου στέρησαν τις διακοπές που θα πήγαινες το καλοκαίρι με τα παιδιά σου. Και το κρασάκι που έπινες κι άνοιγε η καρδιά σου έγινε φαρμάκι αν πνίξεις τον πόνο σου.

Σε ρήμαξαν. Κι ο τρόμος δεν έχει τελειωμό. Επίτηδες σε θέλουν φοβισμένο τα κανάλια τους, να λες ευχαριστώ που σου έκοψαν κι αυτό το μήνα εκατό κι όχι διακόσια ευρώ, να λες ευχαριστώ που σε αφήνουν να αναπνέεις, που το κράτος που αυτοί χρέωσαν θα πάρει και αυτό το τρίμηνο δανεικά που εσύ και τα παιδιά σου πρέπει λένε να πληρώσεις.

Δεκάδες υπουργοί, πρωθυπουργοί, γραμματείς και φαρισαίοι έβαλαν τις τζίφρες τους με το αζημίωτο για να πάρει η χώρα δάνεια, γιατί είναι λέει δυνατό και ισότιμο μέλος της Ευρώπης. Κανείς πρωθυπουργός, κανείς υπουργός των οικονομικών και της οικονομίας, δεν κλήθηκε από τους υπαλλήλους της «ανεξάρτητης» και «αδέκαστης» δικαιοσύνης να λογοδοτήσει, να πληρώσει για το πλοίο «Ελλάς» που έριξε στα βράχια.

Κι όλοι αυτοί, οι μεγάλοι οικονομολόγοι και καθηγητάδες και σπουδαγμένοι στα Χάρβαρντ και στα Λονδίνα, μασουλάνε σήμερα απ’ τα ντουλάπια σου και γεμίζουν τις σαπιοκοιλιές τους με τον κόπο σου.

Μαράζωσες, θύμωσες, θες να χτυπήσεις το κεφάλι σου στον τοίχο γιατί τους άκουσες και πήρες δάνειο για να μεγαλώσεις το μαγαζί σου, γιατί έβαλες το εφάπαξ σε ομόλογα του ελληνικού δημοσίου (εγγυημένη επένδυση!...), γιατί έπαιξες το κομπόδεμά σου στο χρηματιστήριο όταν ο υπουργός με το χαμόγελο της οδοντόκρεμας σε διαβεβαίωνε ότι η είσαι αντάξιος των χρηματιστών της Νέας Υόρκης.

Κοιμάσαι και δεν θέλεις να ξυπνήσεις, κλείνεις τα μάτια και βλέπεις εφιάλτες. Ήρθε χειμώνας και τουρτουρίζεις, δούλεψες και γι’ αυτό το κράτος σε μισεί, είσαι λέει ανάξιος, μαζί τα φάγατε και τώρα πρέπει εσύ να πληρώσεις το λογαριασμό. Κλείνεις τα μάτια και πετάγεσαι απ’ τον δικαστικό επιμελητή που θα χτυπήσει για να σου πάρει το σπιτάκι σου, τα όνειρά σου, τη ζωή σου.

Ελληνα, αυτοί είναι οι Εφιάλτες της Ελλάδος. Αυτοί που σε έβαλαν σε μια νύχτα στο μνημόνιο. Αυτοί που ήξεραν και σου είπαν ψέμματα. Αυτοί που υποσχέθηκαν όχι άλλα μέτρα αλλά πάντα κάτι παραπάνω θέλουν λέει οι κακοί οι ξένοι, όμως τα μέτρα, σου το πετάνε ξεδιάντροπα στα μούτρα, τα παίρνουν εκείνοι, δεν την μοιράζονται τη δόξα. Εκείνοι σε κλέβουν , εκείνοι σε σκοτώνουν, εκείνοι σε πνίγουν κάθε μέρα, μέχρι να στερέψει το δάκρυ και το αίμα σου.

Εκείνοι είναι οι εφιάλτες σου. Οι εφιάλτες οι δικοί σου και του αδελφού σου και των φίλων σου, κι ολόκληρου του λαού σου.

Κι εσύ; Εσύ που κλαις κι αναστενάζεις όλη μέρα, τι θα κάνεις; Είσαι τελειωμένος, δεν το βλέπεις; Αν όχι σήμερα, αύριο, όταν τελειώσουν κι αυτές οι λιγοστές οικονομίες, όταν ξεπουλήσεις και το δαχτυλίδι του γάμου σου, και το σταυρό της μάνας σου. Και τότε; Θα ‘ρθούν τα κοράκια να σε πάνε στον ανακριτή για τα βιβλία που διαβάζεις κι αμφισβητούν την αυθεντία του σάπιου καθεστώτος τους, για τις πετσέτες και τα φλυτζάνια και τις ζωγραφιές που έχεις σπίτι σου, για το σταυρό που φοράς στο λαιμό σου που είναι ρατσιστικός και τους ενοχλεί. Αυτή είναι η κάλπικη δημοκρατία τους.

Θέλεις να περιμένεις μέχρι τότε; Όχι; Τότε γιατί δεν γίνεσαι εσύ ο δικός τους εφιάλτης;

Ξέρουν πως είσαι αγύριστο κεφάλι άμα θελήσεις, ανυπόταχτος κι ατίθασος, κι ότι στα ατσαλένια σου τους έχεις γραμμένους κι αυτούς και τους φραγκολεβαντίνους κι όλη τη σάρα και τη μάρα που λιγουρεύεται τούτη την ευλογημένη γωνιά του κόσμου που φύλαγε λέει ο Θεός για πάρτη του, κι έβαλε εσένα , τον Έλληνα να Του την προσέχεις. Γιατί μπορεί να έκανες λάθη, να σε ξεγέλασαν και να παρασύρθηκες, μα είσαι Έλληνας, ρε γαμώτο, κι αυτό δεν μπορούν να σου το πάρουν.

Γίνε ο εφιάλτης τους. Τελείωσε με δαύτους πριν σε τελειώσουν αυτοί. To βλέπεις, μόνο τη Χρυσή Αυγή φοβούνται, γιατί μόνο η Χρυσή Αυγή στέκεται απέναντί τους, γι’ αυτό τη βρίζουν και την συκοφαντούν δημοσιογράφοι, κομματάρχες, τρομοκράτες και υπουργοί. Μία είναι η λύση για να ελευθερωθεί η Πατρίδα: Τώρα Χρυσή Αυγή.


H OΧΙΑ

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΑΡΘΡΟ ΕΧΕΙ ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΕΊ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΑΡ. Φ. 852
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

"ΤΙΜΗ ΜΟΥ ΠΟΥ ΕΠΙ ΥΠΟΥΡΓΙΑΣ ΜΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΤΟ ΤΖΑΜΙ"...ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΤΟΝ ΔΟΣΙΛΟΓΟ ΑΝΘΕΛΛΗΝΑ

Ένταση επικράτησε την Πέμπτη στη Βουλή στη διάρκεια συζήτησης επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή της ΧΑ Ηλία Παναγιώταρου για την ανέγερση τεμένους στην Αθήνα.
Χρυσοχοΐδης: Είμαι υπερήφανος που επί υπουργίας μου γίνεται το τέμενος
«Νιώθω πιο Έλληνας» είπε ο υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης απαντώντας στον βουλευτή της Χρυσής Αυγής, ενώ είχαν προηγηθεί φραστικές επιθέσεις από τον βουλευτή ότι η σημερινή κυβέρνηση και οι προηγούμενες ενισχύουν τους αλλόφυλους ισλαμιστές και αποδομούν το έθνος. «Εμένα προσωπικά, την οικογένεια μου, που είμαι Πόντιος και Μικρασιάτης πρόσφυγας, με καμένα σπίτια, με καμένες εκκλησιές, μου κάνει τιμή που απαντάω σήμερα σε εσάς και που επί υπουργίας μου γίνεται το τζαμί» είπε ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης. «Εγώ σέβομαι τους ανθρώπους με ένα μόνο κριτήριο. Αν σέβονται τους νόμους και το Σύνταγμα και τον συνάνθρωπο τους ή αν είναι παράνομοι. Τίποτε άλλο. Και δεν χωρίζω τους ανθρώπους σε Πόντιους, Εβραίους, Αρμένιους, Βουδιστές, Χριστιανούς, Μουσουλμάνους. Και είμαι περήφανος γιατί όταν απαντώ έτσι νιώθω πιο Έλληνας. Ότι εκφράζω τον πολιτισμό και τις αξίες του τόπου. Είστε λάθος κύριε Παναγιώταρε, μιλάτε άμυαλα και πράττετε άστοχα» ανέφερε ο υπουργός Υποδομών θυμίζοντας ότι η Βουλή εδώ και 8 χρόνια έχει ψηφίσει νόμο για την κατασκευή τεμένους στην Αθήνα διότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην ΕΕ που δεν διαθέτει λατρευτικό χώρο για τους μουσουλμάνους.

Σχολιάζοντας το λόγο της Χρυσής Αυγής, ο κ. Χρυσοχοΐδης ανέφερε ότι «το παραλήρημα αυτό δεν έχει να κάνει με τα πραγματικά αισθήματα του ελληνικού λαού και τις ανάγκες της κοινωνίας. Ένα παραλήρημα εθνικιστικό που καλλιεργεί μίσος και διαχωρισμούς, για μια Ελλάδα που δεν υπήρξε».

Απευθύνθηκε μάλιστα στον κ. Παναγιώταρο λέγοντας: «Εσείς λέτε όχι τζαμί. Κάποιοι άλλοι στην άλλη πλευρά του Αιγαίου λένε να κάνουνε την Αγιά Σοφιά τζαμί. Πουλάτε μίσος και εσείς και εκείνοι. Για να μαζεύετε μίσος για να στενέψετε τον κόσμο, να στύβετε τις ψυχές των πιο ταλαιπωρημένων ανθρώπων. Η δική σας Ελλάδα δεν υπήρξε ποτέ. Και όταν υπήρξε, συνοδεύτηκε από καταστροφές. Αυτός ο τόπος δεν έχει ανάγκη και δεν φοβάται το διαφορετικό».

«Τετρακόσια χρόνια σκλαβιάς και το έθνος διατήρησε αιώνων πολιτισμό, γλώσσα, θρησκεία, ήθη και έθιμα. Δεν έχουμε ανάγκη ούτε από το παραλήρημα σας ούτε από τον εθνικισμό σας ούτε από το μίσος που διαχωρίζει τους ανθρώπους σε κατηγορίες. Μια κατηγορία υπάρχει. Αυτοί που σέβονται τους νόμους και οι άλλοι που βλάπτουν την κοινωνία» συνέχισε ο Μιχ.Χρυσοχοΐδης.

O βουλευτής της Χρυσής Αυγής, μπερδεύοντας το μικρό όνομα του Θεόδωρου Κολοκοτρώνη (σ.σ. τον αποκάλεσε Κωνσταντίνο Κολοκοτρώνη), απάντησε με τη φράση «φωτιά και τσεκούρι στους προσκυνημένους», υποστηρίζοντας ότι θα κατασκευαστεί τζαμί στην Αθήνα την ώρα που μένει ημιτελής η Μητρόπολη, μετά τους σεισμούς, αλλά και η εκκλησία στην Αγίου Κωνσταντίνου και την ίδια ώρα που η Τουρκία λέει πως θα κάνει μουσείο και τζαμί την Αγία Σοφία.
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Με ματωμένη κουβέρτα να μην σε σκεπάσουν, Άδωνη...


Η εικόνες από το κρατικό νοσοκοκείου Κορίνθου: Μια ηλικωμένη ανήμπορη γυναίκα μεταφέρεται από στο ασθενοφόρο με πολύ χαμηλή πίεση, σχεδόν σε κωματώδη κατάσταση  περί τις οκτώ το βράδυ.

Στα έκτακτα είναι το μοναδικό περιστατικό. Μετά από μια προσπάθεια σταθεροποίησης της κατάστασής της με ενδοφλέβια χορήγηση φαρμάκου προκειμένου να υπάρξει ααύξηση της πίεσης δίνεται εντολη από τους ιατρούς των εκτάκτων να περάσει σε δωμάτιο νοσηλείας.

Την βγάζουν από το ιατρείο στο διάδρομο επάνω στο φορείο. Μπροστά στην πόρτα εισόδου του νοσοκομείου. Είναι - επαναλαμβάνουμε - το μοναδικό περιστατικό εκείνη την ώρα.

Οι οικοίοι της περιμένουν την μεταφορά της στο δωμάτιο, αφού το νοσοκομείο δεν έχει μονάδα εντατικής θεραπείας. Κάπως έτσι έχασε και τον άνδρα της πριν τρία χρόνια στο ίδιο νοσοκομείο.

Πέρασε περίπου μισή ώρα. Έχει βραδιάσει πια και έχει αρχίσει να κάνει κρύο. Τελικά έρχεται ο νοσοκόμος.

Την πάνε στο δωμάτιο. Η γιαγιά κρυώνει. Της φέρνουν μια κουβέρτα. Μια κουβέρτα γεμάτη με μεγάλους λεκέδες αίματος.

Ο γιος της ζητά να αλλαχθεί η κουβέρτα. "Δεν υπάρχει άλλη" του απαντούν.

Μια κουβέρτα μέσα στο αίμα για να ζεσταθεί η μάνα του που είχε δώσει τη ζωή της ολόκληρη στην επαγγελματική της ζωή σε ορεινά ιατρεία για να είναι "Πάνω απ'όλα καθαρά τα σκεύη και ο χώρος του ιατρείου γιατί έτσι πεθαίνουν οι άνθρωποι" όπως έλεγε με την πείρα των 50 χρόνων στο χώρο της ιατρικής η άτυχη γιαγια.

Πού και να ήξερε με τι την σκέπαζαν...

Με αγωνία περιμένουν οι άνθρωποί της τους γιατρούς αφού η  γιαγιά δεν δείχνει να έχει πολύ ζωή μέσα της. Έρχονται μετά από 1,5 ώρα. "Ζητάμε συγγνώμη, είμαστε δύο γιατροί και δύο νοσηλευτές για 52 ασθενείς" λένε και κουνάνε απελπισμένοι τα κεφάλια τους.

Ο γιος φεύγει να πάει σπίτι να φέρει μια καθαρή κουβέρτα, σαπούνια, απολυμαντικά μέσα, φάρμακα.

Μετά από ώρες η μάνα ανοίγει τα μάτια της. Ίσως για να δει στην τηλεόραση των Άδωνι να χασκογελάει στους "Καρντάσιανς" ευτυχισμένος και χαρούμενος.

Και για να ευχηθεί ενδόμυχα στον Άδωνη να μην τύχει και τον σκεπάσουν κι αυτόν με ματωμένη κουβέρτα, όταν θα πάει ανήμπορος στο νοσοκομείο...
ΠΗΓΗ

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

3D ΒΙΝΤΕΟ Η ΑΡΧΑΙΑ ΑΘΗΝΑ !!!!!

H Αρχαία Αθήνα ζωντανεύει μέσα από αυτό το τρισδιάστατο, φωτορεαλιστικό βίντεο

Εύγε στην Εβραϊκή κοινότητα Αθηνών.ΠΡΟΒΑΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΙ...ΞΥΠΝΑ ΠΡΙΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ...



Η καθ' όλα νόμιμη και ηθική στάση της παραδειγματίζει τους Έλληνες στο να σφυρηλατούν την Ελληνική Αλληλεγγύη.

Οι Έλληνες πρέπει να συμμετέχουν σε αιμοδοσίες για Έλληνες που έχουν ανάγκη από αίμα.

Το κείμενο που ακολουθεί είναι από την ιστοσελίδα της εβραϊκής κοινότητος Αθηνών

ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΙΜΑΤΟΣ

Η δημιουργία ενός αποθέματος αίματος, άμεσα διαθέσιμου για χρήση από τα μέλη της Κοινότητας, είναι ένας κρίσιμος ρόλος της Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Δυστυχώς, η χαμηλή συμμετοχή στις αιμοδοσίες των τελευταίων ετών έχουν εξαντλήσει το απόθεμα τόσο, ώστε να μην μπορεί πια να ανταποκριθεί στις ανάγκες – ενδεικτικά, στην τελευταία αιμοδοσία κινητοποιήθηκαν μόνο 25 άτομα από ένα κοινό 600 ατόμων (μέλη ηλικίας 18 – 60), ενώ από τις 30 μονάδες αίματος που διετέθηκαν σε ομόθρησκους κατά το 2009, δεν επεστράφη καμία.

Το αίμα αυτό μπορεί να το χρειαστεί οποιοδήποτε μέλος της Κοινότητας ανά πάσα στιγμή, και η δημιουργία ενός επαρκούς αποθέματος είναι ζωτικής σημασίας, καθώς και η παρουσία των μελών στις αιμοδοσίες, καθώς η συγκέντρωση είναι τόσο μικρή που υπάρχει ο κίνδυνος να μην δικαιούμαστε πια συνεργείο αιμοληψίας.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εμφανιστεί κανείς στην αιμοδοσία της Κοινότητας, που γίνεται δυο φορές το χρόνο σε ώρα και μέρος που ανακοινώνεται από πριν.

Επίσης όποιος επιθυμεί μπορεί ανά πάσα στιγμή να δώσει αίμα σε οποιοδήποτε νοσοκομείο, και να δηλώσει ότι επιθυμεί να σταλεί στο νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς» υπέρ της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών.

Νοσοκομείο «Γεώργιος Γεννηματάς»

Λεωφόρος Μεσογείων 154, Χολαργός

Ώρες Αιμοληψίας: Δε-Σα 08.00-14.00

Προσοχή: να δηλωθεί ότι αφορά την Ισραηλιτική Κοινότητα Αθηνών .

Παρακαλείστε να μας ενημερώσετε για την δωρεά, ώστε να συμπεριληφθείτε στους καταλόγους αιμοδοτών της Κοινότητας.

"Είσαι ένας ΓΑΜΗΜΕΝΟΣ ΨΥΧΟΠΑΘΗΣ" είχε πει ο Σαρκοζί στον ΔΟΣΙΛΟΓΟ Γ.Παπανδρέου GAP


Το δραματικό παρασκήνιο λίγο πριν τη G20 στις Κάννες τον Νοέμβριο του 2011 μεταξύ Ευρωπαίων ηγετών με τον πρώην πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου να δέχεται σκληρές πιέσεις για το περιβόητο δημοψήφισμα περιγράφει στο βιβλίο του "El Dilema" ο πρώην Ισπανός πρωθυπουργός Χοσέ Λουίς Ροντρίγκες Θαπατέρο.

Στα αποσπάσματα που εξασφάλισε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reutersλίγες ώρες πριν την κυκλοφορία του Τρίτη 26/11), ο Θαπατέρο περιγράφει το πώς μετά την άρνηση του ιδίου να εντάξει τη χώρα του σε μνημόνιο, οι ηγέτες πέρασαν τον περισσότερο χρόνο της Συνόδου, προειδοποιώντας τον Παπανδρέου να μην προχωρήσει σε δημοψήφισμα σχετικά με το ελληνικό μνημόνιο.

Αν και ο Θαπατέρο δεν αναφέρεται στις συνθήκες που οδήγησαν τον τότε Έλληνα πρωθυπουργό στην παραίτηση λίγο μετά την επιστροφή του στην Ελλάδα, ωστόσο τονίζει σύμφωνα με πληροφορίες, την χυδαία επίθεση του πρώην προέδρου της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί στον κ. Παπανδρέου.
Άλλωστε, το στενό μαρκάρισμα των ηγετών και κυρίως του Σαρκοζί στον πρώην Έλληνα πρωθυπουργού είχε απασχολήσει τον Νοέμβριο του 2011 εκτενώς και τον Γαλλικό τύπο.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα για εκείνη την κρίσιμη σύνοδο των  G20, ο Νικολά Σαρκοζί σε έξαλλη κατάσταση πάτησε το ένα πόδι στην καρέκλα του προσπάθησε να ανέβει στο τραπέζι, αλλά τον συγκράτησαν την τελευταία στιγμή οι συνεργάτες του, φωνάζοντας προς τον Παπανδρέου "You are a fucking psycho" (Είσαι ένας γαμημένος ψυχασθενής).
Λέγεται ακόμα ότι στο ίδιο ύφος κινήθηκε και η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, αλλά χωρίς να χρησιμοποιήσει ακραίες εκφράσεις.
Η ίδια απλά υπογράμμισε, σύμφωνα με το βιβλίο, ότι "είναι αδιανόητο να αποφασίζεις για το μέλλον της ευρωζώνης χωρίς να μας ενημερώνεις".
Ο Σαρκοζί ήταν διπλά οργισμένος και αισθάνθηκε εξαπατημένος, αφού έδωσε τεράστια μάχη για να πείσει τους Γάλλους τραπεζίτες να δεχτούν κούρεμα κατά 50% των ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους. Η απόφαση αυτή είχε πολύ μεγάλο κόστος για το Σαρκοζί, αφού προκειμένου να διασφαλιστεί η δανειακή σύμβαση με την Ελλάδα ήρθε σε ρήξη με το γαλλικό τραπεζικό κατεστημένο.
Σύμφωνα με την εφημερίδα "Le Canard enchaine", μετά τη Σύνοδο Κορυφής των G20 στις Κάννες, ο Πρόεδρος της Γαλλίας είπε μιλώντας στους υπουργούς του:
"Ο Παπανδρέου είναι μαλάκας (con), ένας πραγματικός μαλάκας (connard). Μας τίναξε στον αέρα το G20. Στις Βρυξέλλες είχε πει ότι αποδέχεται το σχέδιο διάσωσης και στη συνέχεια πήγε και ανακοίνωσε ένα δημοψήφισμα χωρίς να μας ενημερώσει. Ήταν μια πισώπλατη μαχαιριά. Το απόλυτο σκάνδαλο. Και ύστερα από όλα αυτά, τώρα πρέπει να τον ευχαριστήσω κιόλας".
Υπενθυμίζουμε μάλιστα, πως σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα "Le Parisien", μετά την Σύνοδο στις Κάννες, ο Σαρκοζί σε συνάντηση που είχε με τον Μπαράκ Ομπαμά παρομοίασε τον Παπανδρέου, ως "τρελό" και "καταθλιπτικό". Τη συζήτηση μεταξύ των δύο προέδρων είχαν ακούσει  τότε κατά λάθος πολλοί Γάλλοι δημοσιογράφοι, μέσω των ακουστικών μετάφρασης, λίγο πριν αρχίσει η συνέντευξη Τύπου.
ΠΗΓΗ

ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ (ΠΑΣΟΚ) ΛΑΜΟΓΙΟ Π.ΚΩΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!!!










Τα χρέη προς το δημόσιο οδήγησαν στο “κρατητήριο” της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αθηνών τον γνωστό παρουσιαστή Πέτρο Κωστόπουλο.

Ο παρουσιαστής σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες γνωρίζοντας πως έχουν κινηθεί σε βάρος του οι διαδικασίες για τα χρέη “πρόλαβε” τις εξελίξεις πηγαίνοντας οικειοθελώς στις 10 το πρωί να παραδοθεί στο τμήμα Περιουσιακών Δικαιωμάτων της Ασφάλειαςκαι να ζητήσει διακανονισμό που θα του επιτρέψει σύντομα να ξεκαθαρίσει την υπόθεση και πιθανότατα άμεσα να αφεθεί ελεύθερος.

Ο Π. Κωστόπουλος φέρεται να οφείλει περίπου 400.00 ευρώ στο ελληνικό Δημόσιο μέσω των εταιρειών που διατηρούσε. Πληροφορίες από την ΕΛ.ΑΣ. κάνουν λόγο για περισσότερα από ένα εντάλματα που αφορούν τόσο σε χρέη προς το ΙΚΑ όσο και σε χρέη προς τρίτους.

Δεν "βγήκε" σήμερα στην εκπομπή ο παρουσιαστής 

Ο Π. Κωστόπουλος, όπως ήταν φυσικό, δεν εμφανίστηκε σήμερα στις οθόνες, δεν έκανε την εκπομπή όπως κάθε μέρα, στο πλατό εμφανίστηκε μόνο η σύζυγός του. 

Η Τζένη Μπαλατσινού πάντως δεν άφησε να εννοηθεί ότι συμβαίνει κάτι κακό, λέγοντας απλά ότι ο Π. Κωστόπουλος είχε μια δουλειά. 

Όπως αποκαλύφθηκε μια ώρα αργότερα η δουλειά του Π. Κωστόπουλου ήταν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Αθήνας όπου παρουσιάστηκε οικειοθελώς λόγω των χρεών του προς το Δημόσιο. 

Ο γνωστός παρουσιαστής αναμένεται να οδηγηθεί αργότερα το μεσημέρι στον Εισαγγελέα.
ΠΗΓΗ

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

Ίσως το πιο ανούσιο και ανώφελο χάσιμο χρόνου και κάψιμο φαιάς ουσίας για έναν ιδεαλιστή την τελευταία διετία είναι η συζήτηση και γενικότερα η οποιαδήποτε επαφή με τον εσμό των όψιμων αντιδραστικών ψηφοφόρων. Σίγουρα όχι με όλους, αλλά με τη μεγάλη μάζα των απογοητευμένων διαμαρτυρόμενων. Αυτών που σε κάθε ευκαιρία γκρινιάζουν για το ΔΝΤ, για τη φορολογία, για τις περικοπές μισθών και συντάξεων, για τους αλήτες τους πολιτικούς που τους “ήπιαν το αίμα”. 

Θα πει κάποιος: “Μα δεν είναι θεμιτό και δίκαιο το να διαμαρτύρεται κανείς για την οικονομική κατάσταση της χώρας”; Φυσικά και είναι θεμιτό και δίκαιο. Ποιος διαμαρτύρεται όμως και γιατί; 

Ανάμεσα σ' αυτούς που διαμαρτύρονται, διαμαρτύρεται κι αυτός που για χρόνια στήριζε με την πολιτική του στάση το καθεστώς της κομματοκρατίας, επιδιώκοντας κάποιο αντάλλαγμα, μόνο και μόνο επειδή τώρα έφτασε το πλήρωμα του χρόνου και το σύστημα δεν μπόρεσε να φανεί συνεπές από τη δική του πλευρά στην εκπλήρωση της σιωπηρής συμφωνίας. Αυτός που έσφιγγε τα χέρια των βουλευτάδων σε κάθε κοινωνική εκδήλωση, αυτός που τους χειροκροτούσε στα ξύλινα λογύδριά τους, αυτός που τρύπωσε σε μία θέση αργόμισθου στο δημόσιο, αυτός που έβγαλε μία μαϊμού αναπηρική σύνταξη, αυτός που νομιμοποίησε ένα αυθαίρετο. Αυτός ο νεοέλληνας είναι υπαρκτό πρόσωπο και όσο και να προσπαθεί να κρυφτεί μέσα στο πλήθος των αγανακτισμένων, κάποιος, κάπου, θα θυμηθεί το πρόσωπό του. Θα αναγνωρίσει σ' αυτό το λαμόγιο τον συγγενή του, τον τεμπέλη συνάδελφό του, τον καταχραστή γείτονά του. 

Γιατί διαμαρτύρεται, λοιπόν, αυτός ο άνθρωπος και τι επιδιώκει στην πραγματικότητα; Έκανε μήπως κάποια αυτοκριτική για τις προσωπικές του ευθύνες στη διαμόρφωση αυτής της κατάστασης και ακολούθησε κάποια εξελικτική διαδικασία, η οποία τον οδήγησε σε αλλαγή νοοτροπίας και αναθεώρηση του προσωπικού του αξιακού συστήματος; Ή μήπως είναι απλώς ένας πικραμένος; Κάποιος που αισθάνεται προδομένος, επειδή αυτό που πίστευε ως δεδομένο άλλαξε χωρίς να έχει ενημερωθεί ο ίδιος από πριν. Μήπως κουβαλάει μαζί του τα κουσούρια μίας ολόκληρης ζωής και ενός σάπιου τρόπου σκέψης και δράσης, ανίκανος να απαλλαχθεί από αυτά; Μήπως αυτό που πραγματικά επιδιώκει είναι να βρει ένα όχημα, μία ιδιότυπη μηχανή του χρόνου, η οποία θα τον οδηγήσει πίσω, τότε που το χρήμα περίσσευε από τα πάρτυ των μεγαλοεργολάβων και από τις επιδοτήσεις της Ε.Ε. και όλα παρουσιάζονταν ιδανικά; 

Μία μεγάλη μερίδα αυτών των απεγνωσμένων διαμαρτυρόμενων νεοελλήνων βρήκε διέξοδο αντίδρασης ρίχνοντας ψήφο στη Χρυσή Αυγή. Μία Χρυσή Αυγή που δεν την γνώριζε, παρά μόνο μέσα από κάποια επιλεγμένα πρωτοσέλιδα σε μία περίοδο που ορισμένα ΜΜΕ φιλοτεχνούσαν εντέχνως το προφίλ της. Μία Χρυσή Αυγή που αποδείχτηκε πως δεν ήταν έτοιμη να υποδεχτεί αυτή την τεράστια εισροή ψηφοφόρων. 

Ως αποτέλεσμα, αυτοί οι οποίοι έπιναν το καφεδάκι τους αμέριμνοι, όταν οι εθνικιστές τα προηγούμενα χρόνια αντιμετώπιζαν συλλήψεις, απαγορεύσεις συγκεντρώσεων ή χτυπιούνταν στο πεζοδρόμιο με το κράτος και την αριστερή πανούκλα, ντύθηκαν σε μία νύχτα με ένα μαύρο μπλουζάκι και βαφτίστηκαν οι ίδιοι εθνικιστές. Αυτοί οι οποίοι κοιτούσαν τη δουλειά τους και τη βόλεψή τους, όταν κάποιοι λίγοι μιλούσαν για κοσμοθεωρία και για αυτοθυσία, έγιναν τα πήλινα πόδια ενός υδροκέφαλου γίγαντα. 

Τι έφεραν μαζί τους αυτές οι στρατιές των ψηφοφόρων; Μία τεράστια ιδεοληπτική σύγχυση, έναν αχταρμά από εικόνες του 3ου Ράιχ, μαζί με τον απριλιανό Φοίνικα και ολίγη από Πάτερ Παϊσιο, δημιουργώντας ένα κακόγουστο κολάζ, το οποίο δεν άργησαν να ξεσηκώσουν τα ΜΜΕ για να το παρουσιάσουν ως εθνικισμό. Έφεραν επίσης την αισθητική του σκυλάδικου, δίνοντας νέο νόημα στον όρο “λαϊκός εθνικισμός”, την “εθνική υπερηφάνεια” με εκφραστή τον κάθε Μήτρογλου και την αναγωγή της αγωνιστικότητας σε κλικ διαδικτυακών δημοσκοπήσεων. 

Ποια ήταν η πολιτική και η ποιοτική τους εξέλιξη; Η παντελής εξαφάνιση των μαυροφορεμένων μαζών όταν αποφασίστηκε να αρχίσουν η κυβέρνηση και τα ΜΜΕ το κυνήγι μαγισσών. Οι δηλώσεις νομιμοφροσύνης και εμπιστοσύνης στη δικαιοσύνη. Οι απολογίες στους κόκκινους φονιάδες, που ακόμα και σήμερα τα πρόσωπά τους είναι γεμάτα μίσος. Η ηττοπάθεια απέναντι στη χλεύη της αριστεράς, της οποίας η ιστορία αποτελεί ποινικό μητρώο. Η πολιτική αντιμετώπιση της στυγνής δολοφονίας των εθνικιστών του Ν. Ηρακλείου ως θύματα βιασμού σε ψυχανάλυση, για να ξεχάσουν και να συνεχίσουν τις ζωές τους. 

Κάπως έτσι, φτάσαμε στο σημείο τα φαιοκόκκινα εθνικιστικά λάβαρα να βρίσκονται στα χέρια της μεσόκοπης κυράτσας, που το μόνο που σκέφτεται είναι ότι της έκοψαν διακόσια ευρώ από το μισθό. Ε, λοιπόν, όχι! Αυτοί δεν είναι συναγωνιστές. Αυτοί δεν νοιάζονται για την ιδέα. Οπορτουνιστές ήταν μια ζωή και οπορτουνιστές θα συνεχίσουν να είναι. Η ύπαρξή τους υποβιβάζει και την ιδέα και όσους βρίσκονται γύρω τους. Τίποτε καλό δεν πρόκειται να βγει από την όψιμη και υστερόβουλη αντίδρασή τους ακριβώς επειδή είναι στείρα αντίδραση και τίποτε περισσότερο. Επειδή δεν έχουν τη δυνατότητα να αποβάλλουν τη σάπια νοοτροπία που απέκτησαν μετά από δεκαετίες ιδιωτείας και επειδή κανείς από τους κομματικούς τους ταγούς δεν έχει το επίπεδο και τη διάθεση να μετατρέψει τη στείρα αντίδραση σε κάτι το δημιουργικό. 

Κι εμείς που είμαστε; Πίσω από κάποια οθόνη, τηλεόρασης ή υπολογιστή, σχολιάζουμε, κρίνουμε, βγάζουμε το άχτι μας σε σελίδες κοινωνικής δικτύωσης, αφήνοντας τον κάθε τυχάρπαστο αμόρφωτο εθνικιστή της διετίας να διαστρεβλώνει τα πιστεύω μας. Δίνοντας χώρο και βήμα σε άτομα που τα κυριότερά τους χαρακτηριστικά είναι η δολιότητα, η κουτοπονηριά και η προχειρότητα. Έχουμε κι εμείς την ευθύνη μας γι' αυτή την κατάντια και η ευθύνη μας είναι τεράστια και οφείλουμε να την αναλάβουμε. 

Μας έχουν στήσει στη γωνία λόγω τραγικών λαθών, τα οποία λάθη φυσικά και δεν προήλθαν από έναν και μόνο φορέα και κανένας δεν έχει την ελάχιστη αξιοπρέπεια να αναγνωρίσει τα δικά του. Τα λάθη, οι έριδες και οι εγωισμοί ξεκινούν δεκαετίες πίσω. Όμως, μαζί μ' αυτά, πίσω πάμε και εμείς. Με τσόκαρο, Νότη και σημαία με κέλτικο δεν θα πάμε μπροστά. Πού είναι οι διανοητές; Πού είναι η επαναστατικότητα; Πού είναι οι αναζητήσεις; Οι “πολιτικές τριβές” στο πεζοδρόμιο; Πώς και γιατί χάθηκαν; Γιατί όλοι σιώπησαν και επαναπαύτηκαν; Τώρα καταλαβαίνουν πως είμαστε σε πόλεμο; Τώρα νιώθουν ότι η πλέμπα πρέπει να φύγει από γύρω μας; 

Ο εθνικισμός δεν είναι αντίδραση. Είναι θέση και κοσμοθεωρία. Υπήρχε πολύ πριν την αστική δημοκρατία, τον κομμουνισμό και το φιλελευθερισμό. Ο εθνικισμός είναι διαχρονικός και δεν υπάρχει καμία μηχανή του χρόνου που να μπορεί να πάρει κάποιον από την πραγματικότητα και να τον πάει κάπου που να τον βολεύει, είτε πίσω είτε μπροστά στο χρόνο. Υπάρχουν μόνο η σπορά, η εργασία, η άσκηση, η ένωση, η συντροφικότητα, η αλληλεγγύη, ο αγώνας. Εάν είναι αυτή η συγκυρία του σήμερα να βγάλει κάτι θετικό για το αύριο, αυτές τις ποιότητες πρέπει να καλλιεργήσουμε. Έχουμε ιδέες, πολιτισμό και αισθητική. Είναι καιρός να δείξουμε ότι υπάρχει και η άλλη πλευρά. 

Δ.Μ.

Η ΑΥΓΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ

Στίχοι-Μουσική-Ενορχήστρωση:Δη­μήτρης Πανάς
Αποσπάσματα από το έργο του Νίκου Λυγερού: Προμηθέας και Αθηνά