ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΝΟΤΗΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΠΙΚΡΙΤΕΣ ΤΟΥ:"ΝΑ ΠΑΝΕ ΝΑ ΓΑΜΗΘΟ..."


Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗ ΣΤΗΝ Δ.ΜΑΛΕΑ


"Η δικτατορία που ζούμε είναι υπαρκτή.
Ρε δεν πα να γαμ... αυτοί που λένε ότι είμαι Χρυσαυγίτης.
Εγώ είμαι ο Νότης Σφακιανάκης, Έλληνας είμαι μόνο.

Για σένα μιλάω που δεν θα έχεις να φας. Εγώ μια χαρά είμαι οικονομικά.

Είναι άκυρη και λάθος η επιλογή της Δέσποινας να αποχωρήσει. Εγώ δεν είχα γονείς μετανάστες, ήμουν ο ίδιος μετανάστης. Σέβομαι την άποψη της και θα πρέπει να σέβεται κι εκείνη την δική μου. Εγώ κανονικά θα ανοίξω το μαγαζί στις 7 Δεκεμβρίου.

Ποια ειναι η Ακρίτα που θα μιλήσει. Μιλάνε και αυτοί που είναι μέσα στο σύστημα;"

Νότης Σφακιανάκης"

Ο καυγάς της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑΣ Δ Βανδή με Πακιστανό που πουλούσε παράνομα το CD της

Ο καυγάς της Δέσποινας Βανδή με Πακιστανό που πουλούσε παράνομα το CD της
Ο Χρήστος Νέζος, παρουσιαστής της εκπομπής "Ταξιδεύοντας", σε συνέντευξή του με αφορμή τα 20 του χρόνια στην δημοσιογραφία φέρνει στο φως ένα περιστατικό που δεν είχε μαθευτεί...
Η συνέντευξη δημοσιεύεται στην Espresso και ο δημοσιογράφος λέει:
«Έχω “ταξιδέψει” με τα μεγαλύτερα ονόματα της ελληνικής μουσικής, τα οποία μου έκαναν την τιμή να συνταξιδέψουμε. Κάθε ταξίδι είναι μια διαφορετική εμπειρία για μένα και κάθε φορά βγαίνει κάτι διαφορετικό. Είναι πάρα πολύ δύσκολο η συνύπαρξη δύο ανθρώπων που δεν είναι φίλοι για περισσότερο από τρεις ημέρες. Το μόνο που μας ενώνει είναι η αμοιβαία αλληλοεκτίμηση. Η εκπομπή που δεν μπορώ να ξεχάσω λόγω του απρόοπτου γεγονότος που μου συνέβη ήταν με τη Δέσποινα Βανδή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης το 2000. Κάναμε συνέντευξη έξω από το πανεπιστήμιο και κάποια στιγμή πήγα στο αυτοκίνητό μου. Γυρνώντας πίσω είδα τη Δέσποινα να έχει πιαστεί στα χέρια με έναν Πακιστανό, γιατί πωλούσε το καινούργιο CD της που δεν είχε ακόμα κυκλοφορήσει»
ΠΗΓΗ

"ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ Η ΠΛΑΤΕΙΑ"...!!! ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΡΑΓΟΥΔΙ ΤΟΥ ΝΟΤΗ ΚΑΛΕΣΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΑΛΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Ο Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ...

"Κι αν βάζουν σύρτες στις ψυχές μας, στο στόμα μας ταινία, υπάρχουν πεζοδρόμια, υπάρχει κι η πλατεία."

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Σύνταγμα, το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, απηύθυνε ο Ηλίας Κασιδιάρης από τη Θεσσαλονίκη, χρησιμοποιώντας ένα τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη.

Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε ομιλία του προς οπαδούς του κόμματος, κάλεσε σε συγκέντρωση στο Σύνταγμα απαγγέλλοντας... το τραγούδι του Νότη Σφακιανάκη, «Η πλατεία».

Δείτε κι ακούστε το τραγούδι κάλεσμα...


Για ανήφορο μας λένε και κατήφορο,
κανείς τους δεν μας λέει για ίσιους δρόμους
το σχέδιο της ελπίδας είναι επίφοβο,
τα όνειρα βουνά πάνω στους ώμους.

Στα μάτια μας χαράξαν την απόγνωση
και βάζουν στο μυαλό μας παρωπίδες.
Tα λόγια τους υπόσχονται την όαση,
μα κρύβουν μυστικά φρούδες ελπίδες.

Κι αν βάζουν σύρτες στις ψυχές μας,
στο στόμα μας ταινία,
Υπάρχουν πεζοδρόμια,
υπάρχει κι η πλατεία.

Mιλάνε για ένα τέλος που είναι αίσιο,
για όνειρα που γίνονται εξατμίσεις,
κοπάδι που μας κλείνουν σ΄ένα πλαίσιο,
και "ΠΥΡ", σ'όποιον έχει αντιρρήσεις,

Mας δίνουν υποσχέσεις ανεκπλήρωτες
με φόντο την παγκόσμια ειρήνη,
Mας ρίχνουνε καπνούς, μας θέλουν είλωτες
με αρχηγό το κράτος ασπιρίνη.

ΠΗΓΗ

Έρχεται η Χρυσή Αυγή vol2


Τον τελευταίο καιρό γίνεται σωρεία αναλύσεων και ψυχαναλύσεων σχετικά με το θέμα της Χρυσής Αυγής.

Πυρ ομαδόν δέχεται οποιοσδήποτε τολμήσει και εκφέρει θετική γνώμη για το κόμμα αυτό και το πιο παράξενο από όλα είναι ότι στον πόλεμο εναντίον της, η Χρυσή Αυγή έχει καταφέρει να ενώσει τα πιο ετερόκλητα στοιχεία της πολιτικής ζωής. Από πολιτικά κόμματα άσχετα μεταξύ τους, δήμαρχους, συνδικαλιστές, και  τρομοκράτες, μέχρι εσχάτως καλλιτέχνες.

Τί κοινό όμως έχουν όλοι αυτοί; Τί τους ενώνει στον πόλεμο εναντίον της Χρυσής Αυγής; Τί τους κάνει να μισούν, να πολεμούν, να κατακρίνουν και ενίοτε να σκοτώνουν, είτε ως φυσικοί είτε ως ηθικοί αυτουργοί στο όνομα της αντίστασης προς την Χρυσή Αυγή;

Ο κοινός παρανομαστής είναι ότι όλοι έχουν αποδεχτεί το υπάρχον περιβάλλον και έστω με παραδοχές είναι αυτό που θέλουν να συνεχιστεί. Διότι με τις αδυναμίες του, είναι ένα περιβάλλον το οποίο το ξέρουν, το διαχειρίζονται, το εκμεταλλεύονται και κυρίως σε αυτό οφείλουν την ύπαρξη και την ευμάρεια τους, σε όσους αυτή έχει απομείνει.

Στο περιβάλλον αυτό λοιπόν η Χρυσή Αυγή έχει αντίθετη πρόταση. Και σε αυτό το σημείο, πριν οι ψευτοδημοκράτες υπερθεματίσουν για να πουν ότι την υποστηρίζω, ας προσέξουμε λίγο. Έχει απλά διαφορετική πρόταση, δεν συμφωνώ μαζί της, δεν έχω τις ίδιες πολιτικές αξίες και αρχές, αλλά της αναγνωρίζω, μόνο αυτό, ότι έχει διαφορετική άποψη. Και με πολλά από αυτά που υποστηρίζει συμφωνώ.

Το ξέρω ότι με αυτό το τελευταίο δίνω μια πρώτης τάξεως ευκαιρία σε πολλούς να "αγανακτήσουν" και να κάνουν αυτό που ξέρουν καλύτερα από όλα. Να ταυτίσουν με την Χρυσή Αυγή όσους διαφωνούν μαζί τους, αλλά αδιαφορώ. Αδιαφορώ κυρίως γιατί σε ελάχιστους αναγνωρίζω μεγαλύτερη δημοκρατική παιδεία από τη δική μου, αδιαφορώ διότι βαθειά μέσα μου ξέρω ότι δεν βολεύτηκα από το υφιστάμενο σύστημα και κυρίως γιατί είναι πολύ παιδική, άδικη και ύποπτη,  η πρακτική να ταυτίζεις δυο ιδεολογίες ή δυο ανθρώπους απομονώνοντας δυο φράσεις ή τοποθετήσεις τους. Είναι τόσο σαθρό και τόσο γελοίο μερικές φορές που ακούγεται σαν να λες ότι επειδή στον κύριο Κασιδιάρη αρέσει η μακαρονάδα με κιμά, σε όσους αρέσει το ίδιο φαγητό είναι Χρυσαυγίτες. Είναι τόσο φαιδρό επιχείρημα, όσο το να το αντιπαρέλθω και να πω σε έναν ψηφοφόρο του ΣΥΡΙΖΑ ότι επειδή διαφωνεί κάθετα με την πολιτική της Χρυσής Αυγής είναι ενδόμυχα νεοδημοκράτης, γιατί και η Νέα Δημοκρατία διαφωνεί με την Χρυσή Αυγή.

Ελπίζω τώρα να καταλάβαμε ότι κατά την άποψη μου το μοναδικό κόμμα το οποίο επιδιώκει διαφορετική Ελλάδα είναι η Χρυσή Αυγή. Ο καθένας θα κρίνει αν αυτή είναι καλύτερη ή χειρότερη, ως σύνολο. Ο καθένας θα κρίνει αν το όραμα του για την Ελλάδα ταυτίζεται με αυτό της Χρυσής Αυγής. Με το θάρρος της γνώμης θα πω ότι η Χρυσή Αυγή είναι η φυσική συνέπεια ή οι παρενέργειες, αν κάποιος θέλει, του φαρμάκου ή του δηλητηρίου καλύτερα, που αποτελεί το σημερινό πολιτικό, κοινωνικό και οικονομικό οικοδόμημα.

Νέοι λοιπόν κυρίως άνθρωποι σκέφτονται ότι "ας αλλάξει". Σκέφτονται ότι τίποτα δεν μπορεί να είναι χειρότερο από αυτό οπότε ας αλλάξει. Πόσο δίκιο ή άδικο έχουν ας το σκεφτούμε.

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πολιτικά κόμματα; Ο πρωθυπουργός της χώρας έκανε μια τραγική εμφάνιση στην πρόταση μομφής και αντί να μιλάει σαν πρωθυπουργός μιλούσε σαν κανένας πιτσιρικάς που τσακώνεται στα μπιλιάρδα αν το δικό του παπάκι είναι καλύτερο από του φίλου του. Στράβωνε και τον ώμο για να γύρει το κεφάλι και να δείχνει πιο large.  Μας μιλάει για ένα success story που δεν λέει να έρθει και σίγουρα φαίνεται πολύ μακρινό όταν διαβάζει κανείς τα νούμερα της ανεργίας, τα ποσοστά φτώχειας, ή τα προσωπικά και οικογενειακά δράματα ανθρώπων που οι πολιτικοί δημιούργησαν με παροιμιώδη αναισθησία.  Μιλάει ο πρωθυπουργός της χώρας για δημοκρατία όταν στις τάξεις του κόμματος του έχει πολιτικούς που καμία σχέση δεν έχουν με την δημοκρατία. Ανθρώπους σαν τον κύριο υπουργό δημόσιας υγείας που μου θυμίζει αφάνταστα τον Χίτλερ σε στιγμές παράκρουσης. Νομίζω ότι μόνο το μουστακάκι του λείπει για να είναι ένας σωσίας. Ακόμα και η φράντζα με τον ίδιο τρόπο "πέφτει" όταν κοπανιέται. Ανθρώπους σαν τον κύριο Βορίδη. Όχι τόσο για τα ρόπαλα που κρατούσε παλιά. Όχι , όχι για αυτό. Όσο για αυτά που τώρα λέει, που βγαίνει στην τηλεόραση με ένα σοβαρό και μετριοπαθές ύφος και μπροστά σε ανθρώπους που ωρύονται ότι δεν μπορούν να πληρώσουν διότι είναι άνεργοι, απαντά ότι οι φόροι πρέπει να πληρωθούν και μάλιστα προτείνει αν δεν έχουν να πληρώσουν, να βρουν μικρότερο σπίτι και να νοικιάσουν το δικό τους, ώστε με την διάφορα να πληρώσουν τους φόρους. Πού ζεις κύριε Βορίδη μου; Πού ζεις άραγε;

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πολιτικά κόμματα, όταν ένα κόμμα στα όρια της διάλυσης, έχει λόγο και ο πρόεδρος του θέση αντιπροέδρου στην κυβέρνηση; Το ΠΑΣΟΚ έχει πεθάνει εδώ και πολύ καιρό και παρόλα αυτά ο πρόεδρος του πεισματικά το αρνείται και κατακεραυνώνει όποιον του το λέει. Και έχει πεθάνει γιατί είναι ένας από τους κύριους αυτουργούς της κατάστασης που βιώνουμε. Όχι για τα μνημόνια, ούτε για τα οικονομικά μέτρα. Όσο για την πολιτική παιδεία που πέρασε στους Έλληνες. Τον ατομικισμό και το βόλεμα. Κατά την διάρκεια που το ΠΑΣΟΚ κυβερνούσε, στρατιές πρασινοφρουρών βολεύτηκαν. Έγιναν δημόσιοι υπάλληλοι, έβγαλαν λεφτά, πήραν θέσεις. Γέννησε ένα από τα μεγαλύτερα εκτρώματα της Ελλάδας, τον συνδικαλισμό. Γέννησε, μέσα από την υπερπλήρωση του δημοσίου και την ανάγκη δικαιολόγησης των προσλήψεων που έκανε, την γραφειοκρατία. Και παρόλα αυτά ο πρόεδρος και τα μέλη του, ακριβώς επειδή δεν αντιλαμβάνονται το μέγεθος της καταστροφής που προκάλεσαν στην Ελλάδα, θεωρούν ότι μπορούν και πρέπει να έχουν θέση και γνώμη για την πολιτική.

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πολιτικά κόμματα στην Ελλάδα όταν η αξιωματική αντιπολίτευση είναι του επιπέδου του ΣΥΡΙΖΑ; Ένα κόμμα βόθρος που μάζεψε ο,τι πιο παλαιοκομματικό έφυγε από το ΠΑΣΟΚ και το συνέθεσε με ο,τι πιο άχρηστο και σάπιο έχει να επιδείξει η σημερινή προοδευτική νέα γενιά. Ένα κόμμα στο οποίο βρήκαν θέση και στέγη πολιτικοί σαν την κυρία Κωνσταντοπούλου και τον κύριο Τατσόπουλο. Που το μόνο που η κοινοβουλευτική του ομάδα μπορεί να κάνει, είναι να γελάει όταν ο πρόεδρος της λέει "ναι", αφού έχει συνηθίσει να λέει όχι σε όλα. Ένα κόμμα που σε μια χώρα που καταστρέφεται, οι αναζητήσεις των μελών του ξεκινούν και σταματούν στο αν πρέπει να κλείσει η ΥΕΝΕΔ, αν ο ήρωας του 1821 ήταν gay , αν οι μετανάστες πρέπει να φέρουν και τις οικογένειες τους και αν πρέπει να αναγνωρισθεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου.  Τελευταία, ακριβώς λόγω του ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι η σύνθεση του αποσυντεθημένου, άρχισαν και οι καυγάδες. Άρχισαν να βγαίνουν και από εκεί λίγα άπλυτα. Η κόντρα του Τατσοπουλου με το στέλεχος της Αυγής, του φερέφωνου του ΣΥΡΙΖΑ, δείχνει ότι και εκεί το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα λειτουργεί μια χαρά.

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πολιτικά κόμματα όταν η μετριοπαθής αριστερά εκφράζεται μέσα από ένα κόμμα σαν την ΔΗΜΑΡ. Πόσο οξύμωρο είναι ένα κόμμα να δηλώνει αριστερό και από την άλλη η ιστορία να γράφει ότι ο πρόεδρος του έχει βάλει αρκετές φορές την υπογραφή του σε μέτρα που συνετέλεσαν στην σημερινή κατάσταση της Ελλάδας;  Πόσο ένα κόμμα μπορεί να δηλώνει προοδευτικό αριστερό και μετριοπαθές όταν στις τάξεις του έχει ανθρώπους σαν την κυρία Ρεπουση;

Πόσο χειρότερα μπορούν να γίνουν τα πολιτικά κόμματα όταν τα υπόλοιπα μικρότερα κόμματα είναι απόπαιδα των προηγούμενων, με στελέχη αποτυχημένους που έφυγαν από αυτά;  Πόσο γελώ με τα πανό που έστησαν έξω από την ΕΡΤ τα μικρά αυτά κόμματα.

Για να συντηρηθεί όμως ένα τέτοιο άθλιο πολιτικό σύστημα χρειάζονται κάποιες προϋποθέσεις. Οι κυριότερες από αυτές είναι η τροφοδότηση με νέο αίμα, η αποκατάσταση των στελεχών που θα φεύγουν και βεβαίως ο φόβος για κάποιο αντίπαλο δέος.

Η πρώτη προϋπόθεση είναι λοιπόν η τροφοδότηση με νέο αίμα. Νέοι, άεργοι γόνοι πολιτικών, των οποίων το βιογραφικό έχει μόνο σπουδές και άντε και καμία δουλειά σε κάποια τράπεζα, κυρίως του εξωτερικού, τροφοδοτούν το πολιτικό κατεστημένο. Όσο ικανός ή ανίκανος, έμπειρος η άσχετος και αν είναι κάποιος, με το κατάλληλο επίθετο παίρνει επάξια θέση στην πολιτική σκηνή. Επιπλέον υπάρχει και το προστάδιο για την στελέχωση της "ομάδας". Τα τσικό που δεν είναι άλλα από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Όποιος έχει αντίρρηση, μπορεί να μελετήσει ποιοί ήταν πρόεδροι της ΓΣΕΕ, της ΑΔΕΔΥ, της ΟΤΟΕ και πόσοι από αυτούς εξαργύρωσαν τις υπηρεσίες τους στο πολιτικό σύστημα με μια βουλευτική έδρα ή με μια τοποθέτηση τουλάχιστον.

Η δεύτερη προϋπόθεση είναι η αποκατάσταση. Έτσι στελέχη που "κάηκαν" και αποσύρθηκαν από τα κόμματα δεν λένε να πεθάνουν (πολιτικά πάντα) ποτέ. Ή θα τοποθετηθούν διευθυντές σε κάποια υπηρεσία, ή θα δοθούν σαν ποδοσφαιρικά σαπάκια στα μικρότερα κόμματα ή θα αναλάβουν θέσεις σε οργανώσεις του εξωτερικού. Πρόσφατα στην τηλεόραση είδα ότι πρώην πολιτικός και συνδικαλιστής μέχρι και στην Unisef κατάφερε να επιβιώσει και να βγάζει το ψωμάκι του.

Τέλος, έχουμε την προϋπόθεση του φόβου του αντιπάλου. Την τρομοκρατία. Μέχρι και αυτή όμως παρήκμασε μαζί με το πολιτικό σκηνικό. Από εκεί που είχαμε τρομοκρατικές οργανώσεις σαν την 17 Νοέμβρη  που στοιχειοθετούσαν τις πράξεις τους, λέγοντας ότι σκοτώσαμε τον βασανιστή ή προσπαθήσαμε να σκοτώσουμε τον x πολιτικό για την συμμετοχή του στα σκάνδαλα, τώρα έχουμε τρομοκράτες που δεν σκοτώνουν πολιτικούς αλλά υποστηρικτές των πολιτικών. Και από εκεί που βλέπαμε προκηρύξεις με κάποια πολιτική ιδεολογία, όσο και αν διαφωνούσε κανείς μαζί της, τώρα βλέπεις ότι ο γράφων μάλλον έχει πάθει κάποιο πρόβλημα από το πολύ Internet. Σε κάθε περίπτωση, είτε παλιά είτε νέα, η τρομοκρατία προσέφερε θαυμάσιες υπηρεσίες στο πολιτικό σύστημα καθώς η ύπαρξη της και μόνο αποτέλεσε μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για να μεγαλώσει το έλλειμμα δημοκρατίας, είτε μέσω ψήφισης αντιδημοκρατικών αντιτρομοκρατικών νόμων, είτε μέσω της κατεύθυνσης της μάζας.

Όσο και αν διαφωνεί κάποιος λοιπόν, η Χρυσή Αυγή αυτοπροβάλλεται ως το διαφορετικό απέναντι σε όλα τα παραπάνω. Και από την άλλη, όσο πεισματικά αρνούμαστε να καταλάβουμε πως η δυναμική της είναι αποτέλεσμα όλων αυτών, τόσο θα δυναμώνει.

Μέχρι τώρα η Χρυσή Αυγή στο πολιτικό επίπεδο χρησιμοποιεί ρεαλιστικά επιχειρήματα στα οποία τα υπόλοιπα κόμματα μόνο αλαλαγμούς έχουν να δείξουν. Για αυτό και όσο την πολεμούν θα δυναμώνει.

Ξέρω, ξέρω επειδή συμφωνώ και εγώ με κάποια από αυτά που λέει είμαι, για εσάς, φασίστας.

Προσοχή όμως, διάβασα ότι ο Μιχαλολιάκος δεν έφαγε το σπανακόρυζο στην ΓΑΔΑ. Οπότε σε όποιον δεν του αρέσει το σπανακόρυζο είναι και αυτός φασίστας. Ας το προσέξει.

Στους υποστηρικτές της συμπολίτευσης που εξοργίζονται με τα γραφόμενα, εν είδει ψυχοθεραπείας να τους θυμίσω δύο τρία ονόματα: Καλτεζάς, Μελίστας, Σταθόπουλος, Τσούρας, Λυκουρέζος. Λίγα χρόνια πριν τα δάκρυα για τη δολοφονία του Φύσσα, ένα άλλο παιδί, δεκαπέντε χρονών, έπεφτε νεκρό από τις σφαίρες του αστυνομικού Μελίστα. Επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ λοιπόν δολοφονημένος, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ η πρώτη άρση ασύλου στο Πολυτεχνείο από τον τότε πρύτανη και μετέπειτα υπουργό, επί κυβερνήσεως ΠΑΣΟΚ η αθώωση του αστυνομικού με συνήγορο του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας.

Στους υποστηρικτές της αντιπολίτευσης που εξοργίζονται με τα γραφόμενα, εν είδει ψυχοθεραπείας να τους θυμίσω την τελευταία ρίμα από το μαύρο γάτο του Παπακωσταντίνου, έτσι γιατί είναι διαφορετικό το στυλ.

Τσανούσης Στάμος.
ΠΗΓΗ

Όποιος βουλευτής ψηφίσει αυτό το τερατούργημα, είναι προδότης του ελληνικού λαού

Ουαί υμίν Φαρισαίοι υποκριτές
Κατ' ουσίαν ρατσιστικό, φασιστικό και αντεθνικό το τερατούργημα που βαφτίστηκε "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο!

Το ηλεκτρονικό μήνυμα που έστειλε η γνωστή βουλευτής σε ...συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, για να απαλειφθεί η ...προβληματική διάταξη που τιμωρούσε τον εγκωμιασμό και την άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων, για να τιμωρείται μόνο η γενοκτονία των Εβραίων και των Τούτσι! Αυτό δεν είναι ο ορισμός του ρατσισμού;
Του Σάββα Καλεντερίδη
Κατατέθηκε στη Βουλή το λεγόμενο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, το οποίο, αντί να καταπολεμήσει αυτό που υποτίθεται ότι επιδιώκει, μάλλον θα επιφέρει ακριβώς το αντίθετο αποτέλεσμα, εκτός κι αν κάποιοι κύκλοι εντός και εκτός Ελλάδας επιδιώκουν κάτι τέτοιο.

Δεν κρίνουμε το νομοσχέδιο σε σχέση με τους περιορισμούς που μπορεί να επιβάλει στη δημόσια έκφραση και την επιστημονική ιστορική έρευνα. Αυτό είναι ένα άλλο θέμα και δεν θα ασχοληθούμε μ’ αυτό στο παρόν άρθρο μας.
Θα μείνουμε στην ποινικοποίηση του εγκωμιασμού, της επιδοκιμασίας και της κακόβουλης άρνησης της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας ή κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, καθώς και του Ολοκαυτώματος και του ναζισμού, όπως αναφέρονται στο άρθρο 2 του νομοσχεδίου.
Το πρώτο ολίσθημα, για να μην χρησιμοποιήσουμε κάποια πιο σκληρή λέξη, γίνεται με το διαχωρισμό της γενοκτονίας που έγινε εναντίον των Εβραίων από τους Ναζί, τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έναντι των άλλων γενοκτονιών που υπέστησαν έθνη και λαοί της περιοχής. Συγκεκριμένα, αναφέρεται ονομαστικά το Ολοκαύτωμα, ενώ δεν αναφέρονται ονομαστικά οι γενοκτονίες των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας, καθώς και των Αρμενίων, οι οποίες έχουν αναγνωριστεί με νόμο παρακαλώ του ίδιου κοινοβουλίου που θα ψηφίσει και το εν λόγω νομοσχέδιο!

Στην δε αιτιολογική έκθεση, όσον αφορά στο συγκεκριμένο άρθρο, αναφέρει τα εξής: Στο άρθρο 3 προβλέπεται ειδικότερα η ποινικοποίηση των ξενόφοβων και ρατσιστικών συμπεριφορών που εκδηλώνονται με αφορμή τον εγκωμιασμό ή την κακόβουλη άρνηση ή την εκμηδένιση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας, των εγκλημάτων κατά της ανθρωπότητας και των εγκλημάτων πολέμου, όπως αυτά ορίζονται στα άρθρα 6, 7 και 8 του Καταστατικού του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, το οποίο έχει κυρωθεί με το Ν. 3003/2002, ή στο άρθρο 6 του Καταστατικού του Διεθνούς Στρατοδικείου που προσαρτάται στη Συμφωνία του Λονδίνου της 8ης Αυγούστου 1945, εφ’ όσον θεωρούνται πρόσφορες να οδηγήσουν στη θυματοποίηση ομάδων ή προσώπων σύμφωνα με τις προϋποθέσεις του άρθρου 3. Η ποινική απαξία των συγκεκριμένων συμπεριφορών συνίσταται στην κακόβουλη άρνηση ή εκμηδένιση ιστορικών γεγονότων, χωρίς, σε καμία περίπτωση, να επιδιώκεται η απαγόρευση ή ιδεολογική χειραγώγηση της επιστημονικής έρευνας. Γι’ αυτό άλλωστε οι πράξεις αυτές τιμωρούνται μόνον εφ’ όσον έχουν αναγνωριστεί ως εγκλήματα με αμετάκλητη απόφαση είτε ελληνικού είτε διεθνούς δικαστηρίου (η υπογράμμιση δική μας).
Δηλαδή, επί της ουσίας, αν ψηφιστεί αυτός ο νόμος, όποιος στην Ελλάδα εγκωμιάζει ή αρνείται το Ολοκαύτωμα των Εβραίων και τη γενοκτονία των Τούτσι από τους Χούτου, που αναγνωρίστηκαν από διεθνές δικαστήριο, θα τιμωρείται από το συγκεκριμένο νόμο, ενώ οι κεμαλιστές και ισλαμιστές φασίστες με τους εν Αθήναις και Θεσσαλονίκη συνοδοιπόρους τους, θα είναι ελεύθεροι να λοιδωρούν τα θύματα και τους απογόνους της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας και των Αρμενίων και των Ασσυρίων, αφού οι γενοκτονίες αυτές δεν έχουν αναγνωριστεί από ελληνικό ή διεθνές δικαστήριο!
Να υπενθυμίσουμε στους αναγνώστες μας ότι όταν το Μάιο του τρέχοντος έτους επιχειρήθηκε να κατατεθεί το ίδιο νομοσχέδιο, στο οποίο αναφερόταν ότι τιμωρείται ο εγκωμιασμός, η επιδοκιμασία και η κακόβουλη άρνηση της σημασίας των εγκλημάτων γενοκτονίας που έχουν αναγνωριστεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο, η γνωστή και μη εξαιρετέα βουλευτής απέστειλε ηλεκτρονικό σημείωμα σε συντρόφους του ΣΥΡΙΖΑ, με το οποίο ζητούσε να απαλειφθεί η συγκεκριμένη προβληματική διάταξη, η οποία, σύμφωνα με την άποψή της, θα μπορούσε να έχει στη χώρα μας πολύ σοβαρότερες συνέπειες, αν χρησιμοποιηθεί όχι για την άρνηση εγκλημάτων του ναζισμού αλλά για εθνικιστικούς λόγους!
Επίσης, να υπογραμμίσουμε ότι, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες, βουλευτής του ιδίου κόμματος συναντήθηκε τότε με τον πρέσβη της ενδιαφερόμενης χώρας, για να συντονίσουν τη δράση τους και να μην ποινικοποιηθεί η άρνηση της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας καθώς και των Αρμενίων και Ασσυρίων.
Τελικά, μετά από έξι μήνες, και αφού με μια ακατανόητη απόφαση έχει στην ουσία νομιμοποιηθεί η εξύμνηση του Χίτλερ των Ποντίων, με την αναγόρευση της οικίας που έμεινε για μερικά χρόνια σε μουσείο, στην προσφυγομάνα Θεσσαλονίκη, έρχεται στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, στον ίδιο χώρο που ψηφίστηκαν οι νόμοι που αναγνώριζαν τις Γενοκτονίες Ελλήνων και Αρμενίων, να ψηφιστεί ένας νόμος-έκτρωμα, που είναι ό,τι πιο άθλιο, ανήθικο, εμμετικό και προδοτικό έχει εισαχθεί προς συζήτηση στη βουλή και αναρωτιέται κανείς αν υπάρξει έστω και ένας βουλευτής, εκτός των συνομιλητών των γνωστών πρεσβειών, που θα δεχτεί να ψηφίσει ένα τέτοιο νομικό και εθνικό τερατούργημα!
Ντροπή!

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

ΤΑ 95 ΧΡΟΝΙΑ ΤΟΥ ΚΚΕ ΚΑΙ ΟΙ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ ΙΔΡΥΤΕΣ ΤΟΥ

gurion-benarogya
Γράφει ο Γ. Δημητρακόπουλος.

Αυτές τις ημέρες, συμπληρώνονται 95 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος «του εγκλήματος και της προδοσίας», του ΚΚΕ. Στα πλαίσια, λοιπόν, του εορτασμού των… γενεθλίων του, το ΚΚΕ ανακοίνωσε… «πενταετή πολιτική-πολιτιστική δραστηριότητα», μέχρι την επέτειο των 100 χρόνων του και πραγματοποιεί εκδηλώσεις σ’ ολόκληρη την χώρα.

Ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνουμε κι εμείς ένα αφιέρωμα στην ίδρυση του ΚΚΕ, ξεκινώντας από τα… προκαταρκτικά. Στην αυγή του 20ου αιώνος, λοιπόν, σχηματίσθηκαν στην Ελλάδα οι πρώτες σοσιαλιστικές ομάδες. Τέτοιες ομάδες εμφανίσθηκαν στην Αθήνα, στον Βόλο και στην Θεσσαλονίκη. Ωστόσο, οι οργανώσεις σε Αθήνα και Βόλο ήταν στην ουσία ολιγομελείς παρέες διανοουμένων, και παρέμειναν τέτοιες καθώς δεν κατάφεραν να «ανοιχθούν» στην κοινωνία και να προσελκύσουν τις λαϊκές μάζες. Μόνο οι εν Θεσσαλονίκη σοσιαλιστικές οργανώσεις ήσαν άξιες λόγου, λόγω της εκεί παρουσίας περί των 80.000 Εβραίων, οι οποίοι Εβραίοι ήταν διεθνώς η «μαγιά» της κομμουνιστικής ανατροπής.

Στην υπό οθωμανική κατοχή Θεσσαλονίκη, οι πρώτοι σοσιαλιστές ήσαν Εβραίοι -κυρίως από την Βουλγαρία-, με πρωτοστατούντα τον Αβραάμ Μπεναρόγια, γεννηθέντα το 1887 στην Βουλγαρία και μετέπειτα διδάσκαλο της βουλγαρικής γλώσσης στο εβραϊκό σχολείο της Φιλιππουπόλεως (Πλόβντιβ). Ο Μπεναρόγια μυήθηκε στον μαρξισμό το 1907 κι έναν χρόνο αργότερα συνέγραψε το βιβλίο «Το εβραϊκό ζήτημα και η σοσιαλδημοκρατία» (την εποχή εκείνη ακόμα και το κόμμα του Λένιν λεγόταν «σοσιαλδημοκρατικό» κι όχι «κομμουνιστικό»), εις το οποίο εξηγούσε την ανάγκη στρατεύσεως των όπου γης Εβραίων στα «σοσιαλδημοκρατικά» (μαρξιστικά) κόμματα. Οι διεθνείς δυνάμεις που κατηύθυναν τα μαρξιστικά κινήματα ξεχώρισαν τον Εβραίο αυτό διδάσκαλο και το 1908 τον έστειλαν στην Θεσσαλονίκη για να οργανώσει την κατάσταση. Μέχρι τότε, οι οργανωμένοι μαρξιστές της πόλεως (άπαντες Εβραίοι…) ήταν διασπασμένοι σε μικρές γκρούπες, με πρόσχημα ιδεολογικές διαφορές, αλλά στην πραγματικότητα εξαιτίας της ελλείψεως  συντονισμού και ενός ικανού ηγέτη. Αυτόν τον ρόλο ορίστηκε να παίξει ο Μπεναρόγια.
1234912_1405006169717221_762375641_n
Μετά τον ερχομό του στην πόλη, οι διάσπαρτες ομάδες και ομαδούλες ενώθηκαν υπό την ηγεσία του και σχημάτισαν την «Σοσιαλιστική Εργατική Ομοσπονδία – Φεντερασιόν», το 1909. Η πρώτη πράξη της Φεντερασιόν, ήταν η έκδοση μιας εβδομαδιαίας εφημερίδος, υπό τον τίτλο «Εφημερίς του Εργάτου», σε τέσσερις γλώσσες: εβραϊκά, ελληνικά, τουρκικά και βουλγαρικά. Αργότερα, η εφημερίς άλλαξε τον τίτλο της σε «Εργατική Αλληλεγγύη» (με τον ίδιο τίτλο κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα του Κωνσταντίνου της ΑΝΤΑΡΣΥΑ…) και τελικώς σε «Αβάντι», με εκδότη τον (Εβραίο) Αλμπέρτο Αρδίττι. Από τις νεώτερες εκδόσεις απαλείφθησαν οι άλλες γλώσσες κι έμειναν μόνον τα εβραϊκά, προφανώς επειδή δεν είχαν μη Εβραίους αναγνώστας…
avanti-400
Στις εκλογές του 1915, η Φεντερασιόν εισήλθε στην βουλή με δύο βουλευτάς, τον Εβραίο Αλμπέρτο Κουριέλ και τον Έλληνα Αριστοτέλη Σίδερι, με ψήφους από τους Εβραίους της Θεσσαλονίκης. Ο Μπεναρόγια απουσίαζε από την ενεργό δράση, διότι είχε εξοριστεί στην Νάξο, από το 1914. Αφέθη ελεύθερος το 1917 και έναν χρόνο αργότερα πρωτοστάτησε στην δημιουργία του πανελλαδικού βεληνεκούς ΣΕΚΕ (Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος Ελλάδος), το οποίο προσεχώρησε στην «λενινιστική» Γ΄ Διεθνή, γινόμενο όργανο των σιωνιστών της Μόσχας.
Η ίδρυσις του ΣΕΚΕ –μετέπειτα ΚΚΕ- έγινε κατά την διάρκεια του 1ου Σοσιαλιστικού Συνεδρίου, που συνήλθε στις 17-23 Νοεμβρίου του 1918 (4-10 Νοεμβρίου με το τότε ισχύον ημερολόγιο), στον Πειραιά, μια μόλις εβδομάδα μετά την ίδρυση της ΓΣΕΕ. Πρωτεργάτης της ιδρύσεως ήταν ο Αβραάμ Μπεναρόγια, ενώ συμμετείχαν περίπου 30 σύνεδροι. Ιδού κάποια ονόματα συμμετεχόντων: Σαμουήλ Γιονά, Αβραάμ Πέχνα, Αλμπέρτο Αρδίττι, Ισαάκ Καρασσό, Χ. Μπενρουμπή, Φραντς Τζουλάτι, Ζακ Βεντούρα (ιδρυτής της νεολαιίστικης ΟΣΕΝΕ (μετέπειτα ΟΚΝΕ, σήμερα ΚΝΕ), Αλμπέρτο Κουριέλ, Αβραάμ Λεβί, Φραντς Πετρούσκα κ.α.
14160_1402392383311933_1249307305_n
Όπως καταλαβαίνετε, η πλειοψηφία των ιδρυτών του ΣΕΚΕ (ΚΚΕ) ήταν εβραϊκή, όπως και σ’ όλα τα άλλα Κ.Κ. όπου γης. Βεβαίως, στο 1ο Συνέδριο συμμετείχαν και ολίγοι Έλληνες, όπως ο Νικόλαος Γιαννιός, που μόλις κατάλαβαν περί τίνος πρόκειται έφυγαν αηδιασμένοι. Ιδού τι αναφέρει σχετικώς ο Γιαννιός:

«Ιδρυταί του ΚΚΕ, τόσον εις τας Αθήνας όσον και εις την Θεσσαλονίκην, ήσαν Ισραηλίται ή κρυπτοεβραίοι Έλληνες, το δε κίνημά των, παρ’ όλα τα σοσιαλιστικά φαινόμενα ή προσχήματα, ήτο εβραϊκόν εθνικιστικόν. Το υπό την ηγεσίαν μου τότε Σοσιαλιστικόν Κέντρον Αθηνών (έτος Ιδρύσεως 1911) ουδέν μέρος έλαβεν εις την ίδρυσιν του ΚΚΕ. Τουναντίον, προσεπαθήσαμεν, μεταβάντες εις τα γραφεία του, οδός Ευριπίδου, ν’ αποτρέψωμεν τους νεοφώτιστους κομμουνιστές από του να προσχωρήσουν εις την Μόσχαν, προβλέψαντες ποία κρίσις και ποία δεινά επερίμεναν τον σοσιαλισμόν της Ελλάδος και την Ελλάδα από την σοβιετικήν παρερμηνείαν του Μαρξισμού. Δυστυχώς, τα σοσιαλιστικά μας επιχειρήματα δεν εισηκούσθησαν, εφόσον η εβραϊκή ηγεσία είχε τους ιδικούς της ανθελληνικούς σκοπούς, οι δε γύρω αυτής Έλληνες προλετάριοι ήσαν αγράμματοι και αφελείς. Προσήλθαμεν εν τούτοις, ως μειοψηφία, εις το πρώτον Σοσιαλιστικόν Συνέδριον (1918), ηγωνίσθημεν και πάλιν, αλλ’ απεχωρήσαμεν εν τέλει δια να μη γίνωμεν όργανα της κομμουνιζούσης εβραϊκής πλειοψηφίας. Έκτοτε, οι παλαιοί σοσιαλισταί, επολεμήσαμεν και πολεμούμεν φανερά και τίμια τον Μπολσεβικισμόν, καθώς και τους κατοπινούς διφορούμενους “συναγωνιστάς” του» (πηγή: Ελ. Σταυρίδη, «Τα παρασκήνια του ΚΚΕ»).
makedonia
Το 1920, με απόφαση του 2ου Συνεδρίου του, το κόμμα προσέθεσε την λέξη «Κομμουνιστικό» στον τίτλο του (ΣΕΚΚΕ) και προσεχώρησε στην Γ΄ Κομμουνιστική Διεθνή (Κόμιντερν). Τέλος, το 1924 μετονομάσθηκε οριστικώς σε ΚΚΕ.
897_1401499693401202_133095715_n
Τι απέγινε, όμως, ο ιδρυτής του; Μόλις οργάνωσε την κατάσταση, ο ιδρυτής του ΚΚΕ, Αβραάμ Μπεναρόγια, ολοκλήρωσε την αποστολή που του είχε ανατεθεί και απεσύρθη από την ενεργό δράση (ομοίως απεσύρθησαν και οι υπόλοιποι Εβραίοι από την πρώτη σειρά του κόμματος), διότι πλέον το κόμμα θα έπρεπε να απευθυνθεί στις ελληνικές πλατιές λαϊκές μάζες και πανελλαδικό κόμμα με αρχηγό έναν αλλοεθνή, αλλόφυλο και αλλόθρησκο δεν είχε καμιά τύχη. Ο Στάλιν του ανέθεσε την διεύθυνση του Γραφείου της Σοβιετικής Εμπορικής Ατμοπλοΐας στην Ελλάδα. Επέζησε του Β΄ Π.Π., μετανάστευσε στο Ισραήλ, όπου και απέθανε το 1979.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι σήμερα το ΚΚΕ κρύβει τον Μπεναρόγια και τους υπολοίπους σιωνιστάς ιδρυτάς του, όχι βεβαίως διότι ντρέπεται γι’ αυτούς –κομμουνισμός και ντροπή δεν πάνε μαζί-, αλλά διότι γνωρίζει τα αντισιωνιστικά αισθήματα της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού λαού και δεν θέλει να τα προκαλέσει. 

Τέλος, ως είθισται, ας… ευχηθούμε κι εμείς με την σειρά μας για την συμπλήρωση των 95 ετών του εθνοπροδοτικού 
ΚΚΕ:  ΝΑ ΜΗΝ ΤΑ ΕΚΑΤΟΣΤΗΣΕΙ!
1075731_1392677607616744_827514827_n

Στέγη-Ρεύμα-Νερό δικαίωμα όλων. Κανένα σπίτι στις τράπεζες – Γραμμή υποστήριξης (διαδώστε)


Από τον Ιανουάριο του 2014 η κυβέρνηση ανοίγει τον δρόμο για την ακόμα μεγαλύτερη καταλήστευση του λαού με την άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας (που δεν υπερβαίνει το από τις τράπεζες, καταργώντας και το όριο προστασίας για οφειλές μέχρι 200.000 ευρώ που υπήρχε μέχρι σήμερα.
Ήδη, χιλιάδες είναι τα ειδοποιητήρια αναγκαστικών πληρωμών για χρέη προς το δημόσιο (από εφορία, ασφαλιστικά ταμεία, δήμους, κ.α.), ενώ γίνονται κατασχέσεις καταθέσεων και έχουν επιχειρηθεί ήδη από το δημόσιο πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας. Αυτή η αντιλαϊκή επίθεση καθιστά μεγάλο μέρος του πληθυσμού υποψήφιους άστεγους. Εκτιμάται ότι από τις τράπεζες θα προκύψουν άμεσα απαιτήσεις πλειστηριασμών για περισσότερα από 180.000 ακίνητα. Οι απαιτήσεις αυτές αφορούν σε ποσοστό 80% την πρώτη κατοικία. Είναι διακηρυγμένος στόχος για την Τρόικα και για τα επιχειρηματικά συμφέροντα, που αυτή εξυπηρετεί, ότι πρέπει να μειωθεί δραστικά το υψηλό ποσοστό της ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα. Το στόχο συγκέντρωσης ακίνητης περιουσίας προωθούν και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. με μαζικές κατασχέσεις σπιτιών.


Θέλουν με λίγα λόγια να μας πάρουν τα σπίτια.

Απόλυτη προστασία της λαϊκής κατοικίας. Κανένας πλειστηριασμός, κανένα λαϊκό σπίτι σε χέρια Τραπεζίτη ή του Κράτους.

Γενναία επιδότηση ενοικίου, παραχώρηση κενών κατοικιών (χιλιάδες είναι τα άδεια ακίνητα δήμων, εκκλησιών, φορέων του δημοσίου). Επαναλειτουργία του οργανισμού εργατικής κατοικίας (Ο.Ε.Κ.) στη βάση των λαϊκών αναγκών.

Κατάργηση των φόρων της πρώτης κατοικίας. Κατάργηση της φοροληστείας του λαού. Φόροι και όχι φοροαπαλλαγές στους πλούσιους.

Διαγραφή χρεών προς το Δημόσιο των μακροχρόνια ανέργων, χαμηλοσυνταξιούχων και φτωχοποιημένων στρωμάτων.

Παιδεία, υγεία, μέσα μαζικής μεταφοράς κοινωνικά αγαθά για όλους. Να σταματήσουν οι διακοπές ρεύματος και νερού.

Όχι στις κατασχέσεις μισθών, συντάξεων, καταθέσεων για χρέη των λαϊκών στρωμάτων προς το δημόσιο και τις τράπεζες.

Η ΣΤΕΓΑΣΗ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΟΛΩΝ – ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟ ΑΓΩΝΑ, ΜΕ ΠΑΛΛΑΪΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΤΗ ΓΕΙΤΟΝΙΑ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ

epitropi3den.blogspot.com

Επικοινωνήστε με την γραμμή αλληλεγγύης/αντίστασης 211 800 20 55

ΑΥΤΟΚΟΛΛΗΤΟ

Ο Stephen Fry μιλά για τα μάρμαρα του Παρθενώνα και την ΕΛΛΑΔΑ


Τὸ αἰδοῖον γίνεται γήπεδον!!!

Τὸ αἰδοῖον γίνεται γήπεδον!!!

Δὲν τὸ λέω ἐγώ…
Οἱ εἰκόνες τὸ ἀποκαλύπτουν!!!
Καί ποῦ παρακαλῶ; Στὸ Κατᾶρ… Ἐκεῖ ποὺ τὸ αἰδοῖον παραμένει στὰ ἀπαγορευμένα θέματα καὶ ὅσοι ἐνασχολοῦνται δημοσίως μαζύ του ἁπλῶς …ἀποκεφαλίζονται!!!
Ἔ ῥὲ γλέντια… 
Ἀλήθεια, πῶς στά κομμάτια μία χώρα πού ἀσπάζεται τόν ἰσλαμισμό προωθεῖ τά ἀθλητικά ἔργα, τά ὁποῖα ὅμως κατά βάσιν εἶναι κατά κάθε θρησκείας; Διότι ἁθλητισμὸς καὶ θρησκειολαγνεία δὲν κολλοῦν… Δὲν ταιριάζουν… Αὐτὰ τὰ «παντρέματα» εἶναι τραβηγμένα ἀπὸ τὰ μαλλιὰ καὶ δὲν στέκουν… Ἤ θὰ εἶσαι λάτρης τοῦ ἀθλητισμοῦ, τοῦ κάλλους καὶ τῆς σωματικῆς ῥώμης, ἀπέχοντας οὐσιαστικῶς ἀπὸ κάθε θρησκευτικὸ φανατισμὸ ἤ δὲν θὰ εἶσαι καὶ θὰ ἔχῃς σχέσεις μὲ ὅλους τοὺς φανατικοὺς καὶ τοὺς φασίστες  τοῦ πλανήτου. 
Μέ τόσες κελεμπίες δέν νομίζετε πώς παραφορτώσαμε μέ ὑποκρισία καί πλᾶνες;

Έγινε ήδη αντικείμενο σκληρής κριτικής

To νέο γήπεδο του Κατάρ που μοιάζει με… γυναικείο κόλπο! 


Οι πρώτες φωτογραφίες από την ανέγερση του νέου γηπέδου που θα φιλοξενήσει αγώνες για το Μουντιάλ του 2022 είναι… αποκαλυπτικές



Η αποκάλυψη του σχεδίου για το πρώτο στάδιο που θα φιλοξενήσει αγώνες στο Μουντιάλ του Κατάρ το 2022 προκάλεσε συζητήσεις και έγινε ακόμη κι αντικείμενο χλευασμού. Οι λόγοι… προφανείς.

Το γήπεδο της Αλ Βάκρα είναι το πρώτο γήπεδο που θα ξεκινήσει να χτίζεται για το Μουντιάλ του 2022. Θα έχει χωρητικότητα 40.000 θέσεων (αντί για 45.000 που αρχικά είχε ανακοινωθεί) και το σχέδιό του είναι εμπνευσμένο από το “dhow”, ένα παραδοσιακό καραβάκι που χρησιμοποιούν στο Κατάρ στην κατάδυση μαργαριταριών.

Μάλιστα ήδη έχει γίνει αντικείμενο σκληρής κριτικής από αρκετό κόσμο και είναι άγνωστο αν αυτό θα οδηγήσει σε τροποποίηση των πλάνων. Άλλωστε μέχρι τη διοργάνωση απομένουν άλλα οκτώ χρόνια.

Η δημοφιλής ιστοσελίδα ‘BuzzFeed’ παρουσιάζει το βίντεο με το σχέδιο του γηπέδου, σημειώνοντας ότι μοιάζει με… γυναικείο κόλπο! “Δεν έχει γίνει σαφές κατά πόσο και τα υπόλοιπα γήπεδα του Μουντιάλ θα μοιάζουν με απόκρυφα σημεία των γυναικών”, καταλήγει το ειρωνικό σχόλιο του αρθρογράφου.



Ἐκεῖ δέν εἶναι πού σκέπασαν τά Ἑλληνικά ἀγάλματα γιά νά μήν φαίνεται τό κάλλος τῆς γύμνιας τους; Καί τώρα θέλουν γήπεδα καί ποδόσφαιρα; Ποιόν ἐπεξεργάζονται; 
Μπᾶ… Δὲν ἐπεξεργάζονται κάποιον…
Ἁπλῶς ἡ παράνοια, ἡ ὑποκρισία καὶ ἡ ἀνοησία περίσσεψαν…

Φιλονόη

ΠΗΓΗ

Κατάθεση ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΥ Ν/Σ που μετατρέπει τους Έλληνες σε φιλοξενούμενους στην ίδια τους τη χώρα

Κατατέθηκε στη Βουλή το εθνοκτόνο "αντιρατσιστικό" νομοσχέδιο το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την αναστολή της χρηματοδότησης πολιτικών κομμάτων που συνδέονται με .."ρατσιστικές ενέργειες" από έναν έως έξι μήνες και βαριά διοικητικά πρόστιμα που φθάνουν τα 100.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, προβλέπεται η επιβολή χρηματικής ποινής από 5.000 έως 20.000 ευρώ και φυλάκιση τριών μηνών σε όποιον προκαλεί, διεγείρει ή εκτρέπει σε πράξεις ή ενέργειες βίας ή μίσους κατά προσώπου ή ομάδας προσώπων που προσδιορίζονται βάσει συγκεκριμένων φυλετικών, γενετικών και άλλων χαρακτηριστικών τους ή κατά πραγμάτων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά από αυτούς, με τρόπο που εκθέτει σε κίνδυνο τη δημόσια τάξη ή απειλείται η ζωή, η ελευθερία ή η σωματική ακεραιότητα τους.

Σε περίπτωση που οι αξιόποινες πράξεις τελέστηκαν προς όφελος ή για λογαριασμό νομικού προσώπου ή ενώσεως προσώπων (πχ πολιτικά κόμματα) ή από νόμιμο εκπρόσωπο ή εξουσιοδοτημένο πρόσωπό τους, ο υπουργός Δικαιοσύνης μπορεί να επιβάλει, με απόφασή του (σωρευτικά ή διαζευκτικά):

α) Διοικητικό πρόστιμο από 10.000 έως 100.000 ευρώ,

β) Αποκλεισμό από δημόσιες παροχές, επιχορηγήσεις, επιδοτήσεις, διαφημίσεις προμήθειες κ.ά. για διάστημα από έναν έως έξι μήνες. Αν οι αξιόποινες αυτές πράξεις έχουν τελεστεί σε ραδιοφωνική ή τηλεοπτική εκπομπή, οι κυρώσεις επιβάλλονται από το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης.

Οι αξιόποινες αυτές πράξεις κατά των διακρίσεων, καθώς και τα εγκλήματα που τελούνται συνεπεία αυτών, διώκονται αυτεπάγγελτα, ενώ όποιος θίγεται (παθών) κατά την κατάθεση της μηνυτήριας αναφοράς, αλλά και ως πολιτικός ενάγων απαλλάσσεται του σχετικού παραβόλου.

Εισερχόμαστε έτσι σε μια προσπάθεια φίμωσης των πολιτικών κομμάτων εθνικού προσανατολισμού, αλλά και δημάρχων, βουλευτών, υπουργών με πατριωτική προδιάθεση, οι οποίοι ουσιαστικά δεν θα μπορούν πλέον να αναφέρονται σε ζητήματα όπως η λαθρομετανάστευση, εγκλήματα αλλοδαπών, υπεράσπιση εθνικών ιδεωδών, και της ορθοδοξίας ως βασικής θρησκευτικής συνιστώσας του ελληνικού Έθνους.





ΠΗΓΗ

Υβριστικά πανό κατά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου έπειτα από την συμφωνία για ενοποίηση με τους Τουρκοκύπριους


Με ποινές κλεισίματος κάποιων πλευρών των γηπέδων τους τιμώρησε η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου την Ανόρθωση και τον Απόλλωνα Λεμεσού για τα πανό των οπαδών τους.

Υβριστικά πανό κατά της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου ανάρτησαν οπαδοί της Ανόρθωσης και του Απόλλωνα Λεμεσού στα ματς με ΑΕΛ και ΕΝΠ, αντίστοιχα. Αυτά καταφέρονταν κατά της συμφωνίας με τους Τουρκοκύπριους, κάτι που δεν πέρασε έτσι από την ΚΟΠ.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε να κλείσουν στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι των δύο προαναφερθέντων ομάδων η Νότια Κερκίδα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» και το κάτω διάζωμα της Δυτικής Κερκίδας του Τσιρείου.


Τι λέει η συμφωνία...
Κατ’ αρχήν διευθέτηση για θέματα ποδοσφαίρου στην Κύπρο μεταξύ Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων επιτεύχθηκε την 5-11-2013,,στη Ζυρίχη, όπου υπογράφηκε έγγραφο από την Κυπριακή και την Τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου. Η συμφωνία θα οριστικοποιηθεί, εφόσον εγκριθεί στις γενικές συνελεύσεις των δύο ομοσπονδιών.
Σύμφωνα με το έγγραφο, η Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου (ΚΟΠ) θα είναι η Υπεύθυνη Αρχή για την οργάνωση, τη διαχείριση και τον έλεγχο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, αλλά και τις διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες εντός αυτής.

Στη συνάντηση πήραν μέρος οι πρόεδροι της FIFA, Ζεπ Μπλάτερ, και της UEFA, Μισέλ Πλατινί, ενώ τις δύο ομοσπονδίες εκπροσώπησαν, από πλευράς Κύπρου οι Κώστας Κουτσοκούμνης (επικεφαλής), ο α’ αναπληρωτής πρόεδρος Γιώργος Κούμας, ο β’ αναπληρωτής πρόεδρος Ανδρέας Σάντης και ο β’ αντιπρόεδρος Νίκος Νικολάου και από τους Τουρκοκύπριους οι Χασάν Σέρτογλου (επικεφαλής), Ορκούν Καμάλι, Χασάν Μπαλμάν και Ζερόμ Σαμπάν.

H FIFA για τη συμφωνία για θέματα ποδοσφαίρου στην Κύπρο
Η συμφωνία προνοεί όπως η τουρκοκυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ενταχθεί στην ΚΟΠ σαν ομοσπονδία, σύμφωνα με τους κανονισμούς και το καταστατικό της ΚΟΠ. Επιπλέον, η κυπριακή Ομοσπονδία θα συνεχίσει να είναι μέλος της FIFA και της UEFA, και το αρμόδιο όργανο, υπεύθυνο για την οργάνωση, τον έλεγχο και τη διαχείριση του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, καθώς επίσης το όργανο, το οποίο είναι υπεύθυνο για διεθνείς ποδοσφαιρικές δραστηριότητες στην Κύπρο.
Οι δύο πλευρές έχουν επίσης συμφωνήσει στη δημιουργία μιας Διαρκούς Οργανωτικής Επιτροπής (Steering Committee), η οποία θα εργαστεί για την εφαρμογή της Συμφωνίας. Η συμφωνία, η οποία στηρίζεται στα καταστατικά της FIFA και της UEFA, αφορά, αποκλειστικά, θέματα που έχουν να κάνουν με το ποδόσφαιρο και στοχεύει στην ενοποίηση και την πρόοδο του ποδοσφαίρου στην Κύπρο, μέσα σε πνεύμα εμπιστοσύνης, αμοιβαίου σεβασμού και καλής θέλησης, μεταξύ των δύο ποδοσφαιρικών κοινοτήτων του νησιού.

«Σήμερα, είναι μια ιστορική μέρα για το ποδόσφαιρο, την Κύπρο, αλλά και για τον κυπριακό λαό γενικότερα. Μετά από σχεδόν 60 χρόνια διαχωρισμού, τώρα είναι δυνατό να ενώσουμε και πάλι το ποδόσφαιρο», δήλωσε ο πρόεδρος της ΚΟΠ. Την άποψη πως η ΚΟΠ και η Τ/Κ Ομοσπονδία, με την υπογραφή της σημερινής συμφωνίας, αποτελούν ένα εξαιρετικό παράδειγμα για το πώς το ποδόσφαιρο μπορεί να φέρει κοντά τους ανθρώπους, εξέφρασε ο πρόεδρος της FIFA Σεπ Μπλάτερ.
Εξάλλου, ο πρόεδρος της UEFA Μισέλ Πλατινί, επισήμανε ότι «αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι υπέροχο. Χαιρετίζω τις δύο πλευρές για την αποφασιστικότητα και το θάρρος τους να φτάσουν σε αυτό το σημείο που έχουν φτάσει. Ως πρόεδρος της UEFA, είμαι ευτυχής για αυτό που έχει γίνει σήμερα».
ΠΗΓΗ

ΤΙ ΑΞΙΑ ΕΧΟΥΝ ΣΗΜΕΡΑ 1000 ΔΡΑΧΜΕΣ...ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;


Ιδού ένα χιλιάρικο, η περίφημη «χήνα» που λέγαμε και τότε.

Τι αγοράζαμε με αυτό το 1999, σε μια πρωινή Κυριακάτικη βόλτα;

1999

Τσιγάρα αμερικάνικα: 400 δραχμές.

Τυρόπιτα: 100 δραχμές.

Καφές φραπόγαλο: 500 δραχμές.

Σύνολο 1000 δραχμές κι όλα αυτά, με βασικό μισθό 170 χιλιάδες δραχμές.

2013

Σήμερα τα ίδια προϊόντα κοστίζουν:

Τσιγάρα αμερικάνικα: 4,50 ευρώ.

Τυρόπιτα 1,5 ευρώ με τυρί. Χωρίς τυρί ένα ευρώ.

Καφές φραπόγαλο: 3 ευρώ.

Σύνολο 9 ευρώ, δηλαδή τρία χιλιάρικα, με βασικό μισθό 480 ευρώ. Δηλαδή σε δραχμές 163 χιλιάδες (περίπου όσο και το 1999).

Απλά 14 χρόνια μετά, το κόστος ζωής τριπλασιάστηκε. Ο βασικός μισθός μειώθηκε και για ένα τεράστιο κομμάτι του πληθυσμού δεν υπάρχει καν. Success story με τα όλα του.

ΤΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ;
ΠΗΓΗ

ΤΟΝ ΣΚΟΤΩΣΕ ΤΟ ΑΦΕΝΤΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΠΗΓΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ ΣΤΗΝ ΦΙΛΗ ΤΟΥ.

ÁÕÔÏÊÔÏÍÉÁ ÃÁËËÏÕ  ÁÌÐÅËÏÊÇÐÏÉΆγριο έγκλημα έγινε το απόγευμα της Τρίτης σε εστιατόριο στο κέντρο της Αθήνας που βρίσκεται επί της οδού Γερανίου στην Ομόνοια, όταν μία υπάλληλος πήγε στο μαγαζί για να ζητήσει από το αφεντικό τα δεδουλευμένα που της χρωστούσε.Για λίγα μόνο χρήματα ο ιδιοκτήτης έγινε δολοφόνος!

Πιο συγκεκριμένα όταν η υπάλληλος έφτασε στο μαγαζί και ζήτησε τα χρήματά της, ο 43χρονος υπάλληλος που βρισκόταν εκείνη την ώρα εκεί, ειδοποίησε τον 39χρονο ιδιοκτήτη για τη γυναίκα που ζητούσε τα δεδουλευμένα προκειμένου να μεταβεί στο κατάστημα και να λύσει τη διαφορά.

Όταν ο ιδιοκτήτης έφτασε ξεκίνησε άγριος καυγάς. Ο 39χρονος λογομάχησε με τον έναν από τους δύο φίλους της γυναίκας και στη συνέχεια άρχισε να τον χτυπάει. Όταν ο 28χρονος έπεσε στο πάτωμα από τα χτυπήματα ο 39χρονος συνέχισε να τον χτυπά με κλοτσιές στο κεφάλι.

Ο άτυχος άνδρας έχασε τις αισθήσεις του και όταν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο,  ήταν ήδη αργά αφού είχε χάσει τη ζωή του από τα χτυπήματα.

Οι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στον 39χρονο, αλλά και στον 43χρονο υπάλληλο του καταστήματος.

Διαβάστε και το σχετικό δελτίου τύπου της Αστυνομίας

Εξιχνιάσθηκε η ανθρωποκτονία 28χρονου ημεδαπού που διαπράχθηκε την 19-11-2013 μέσα σε εστιατόριο στη περιοχή της Πλ. Ομονοίας

Συνελήφθησαν οι δύο (2) ημεδαποί δράστες

Εξιχνιάσθηκε από το Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η ανθρωποκτονία 28χρονου ημεδαπού, που διαπράχθηκε το απόγευμα της 19-11-2013 μέσα σε εστιατόριο στην οδό Γερανίου στη περιοχή της Πλ. Ομονοίας.

Δράστες είναι δύο (2) ημεδαποί ηλικίας 39 και 43 ετών οι οποίοι συνελήφθησαν και σε βάρος τους σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και της ηθικής αυτουργίας στην παραπάνω πράξη.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, το θύμα μαζί με δύο (2) φιλικά του πρόσωπα, έναν ημεδαπό και μία ημεδαπή, μετέβησαν το απόγευμα της 19-11-2013 σε εστιατόριο στην οδό Γερανίου, στη περιοχή της Πλ. Ομονοίας, προκειμένου η ημεδαπή να παραλάβει χρήματα, που της οφείλονταν από την απασχόλησή της, σε προγενέστερο χρόνο στο ανωτέρω κατάστημα. Όταν ενημερώθηκε ο 43χρονος, ο οποίος είναι ο διαχειριστής του καταστήματος, για την παρουσία και την απαίτηση των οφειλομένων χρημάτων από την ημεδαπή, ειδοποίησε τηλεφωνικά τον 39χρονο να μεταβεί στο εστιατόριο. Μόλις αυτός έφτασε στο κατάστημα, άρχισε να λογομαχεί με το θύμα και αρχικά τον χτύπησε στο πρόσωπο και στο κεφάλι με γροθιές. Όταν το θύμα έπεσε στο πάτωμα συνέχισε να τον χτυπά, με ανθρωποκτόνο πρόθεση, στο πρόσωπο και στο σώμα με γροθιές και κλωτσιές.

Ο 28χρονος μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. σε νοσοκομείο, όπου κατέληξε, σύμφωνα με τον Ιατροδικαστή, συνεπεία βαριών κρανιοεγκεφαλικών κακώσεων.

Αστυνομικοί της Άμεσης Δράσης (Ομάδα ΔΙ.ΑΣ.) που μετέβησαν άμεσα στο κατάστημα, ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον 39χρονο δράστη, ενώ ο 43χρονος διαχειριστής του καταστήματος συνελήφθη αργότερα, από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ζωής και Προσωπικής Ελευθερίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.
ΠΗΓΗ

Αφού το ευρώ είναι ταμπού, μη διαμαρτύρεστε για τα επερχόμενα περισσότερα δεινά..

euro-crisis
Δεν καταλαβαίνω γιατί οι υποστηρικτές του ευρώ, διαμαρτύρονται για τη μείωση των μισθών και των συντάξεών τους. Τα δάνεια που μας παρέχουν σε ευρώ οι υπερκυβερνήτες από τη Φραγκφούρτη, μόλις και μετά βίας φτάνουν για την κάλυψη των βασικών εξόδων του κράτους για τρέχοντες μισθούς και συντάξεις, ενώ έχουν ανασταλεί οι πληρωμές προμηθευτών, εφ’ άπαξ αποζημιώσεων, νέων συντάξεων,κλπ. Αυτό είναι το τίμημα για το ταμπού της παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη.
Στα νοσοκομεία δεν υπάρχουν βασικά υλικά όπως λχ. χειρουργικά γάντια, ο στρατός και η αστυνομία δεν έχουν καύσιμα για να κινήσουν τα οχήματά τους, τα σχολεία δεν έχουν πετρέλαιο για να θερμάνουν τις αίθουσες, οι κρατικές υποδομές καταρρέουν από έλλειψη συντήρησης, οι επιχειρήσεις κλείνουν ή δραπετεύουν στο εξωτερικό, η ανεργία πετάει στα ύψη σε επίπεδα 30%, το κράτος έχει ανείσπρακτους φόρους περισσότερα από 52 δις ευρώ.
Αλλά υπάρχουν και άλλα νέα για τους οπαδούς του ευρώ. Η κατάσταση θα χειροτερεύσει. Ο έλεγχος των εσόδων του κράτους βρίσκεται στα χέρια της Τρόικας, καθώς όλες οι δημόσιες εισπράξεις κατατίθενται σε δεσμευμένο λογαριασμό που ελέγχεται απ’ αυτήν με τη συμφωνία της 16ης Φεβρουαρίου 2012.
Με δεδομένο ότι δεν προβλέπεται η εισροή άλλων ερωδανείων, αν τα κρατικά έσοδα είναι λιγότερα από τα έξοδα κατά την τρέχουσα περίοδο, κάτι που είναι βέβαιο, θα υπάρξουν και άλλες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, καθώς και βαρύτερες φορολογικές επιβαρύνσεις. Εννοείται ότι οι τόκοι για τα προηγούμενα δάνεια είναι τα πρώτα που καταβάλλονται και κατά συνέπεια, τα κρατικά έσοδα πρέπει να είναι πολύ περισσότερα από τα αντίστοιχα έξοδα.
Γι’ αυτό, οι ξεροκέφαλοι λάτρεις του ευρώ ας ετοιμάζονται για να σφίξουν και άλλο τη ζώνη. .......

Ασφαλώς και δεν έχουν δικαίωμα να ομιλούν ή να διαμαρτύρονται για τα ισχύοντα και τα επερχόμενα δεινά. Αφού το ευρώ είναι ταμπού κατ’ αυτούς, είναι το ιερό εθνικό μας νόμισμα στο οποίο ομνύουν κυβέρνηση και αντιπολίτευση, καλύτερα να σιωπούν.
Η μονομανής και ανόητη ευρωλαγνία προστατεύει τις σφαγιαστικές Μνημονικές επιλογές, καταστρέφει την ανταγωνιστικότητα της χώρας και το εναπομείναν παραγωγικό της δυναμικό. Στο βωμό του ευρωταμπού, οι μισθοί, οι συντάξεις, η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, οι κοινωνικές παροχές, το εκπαιδευτικό σύστημα, η αξία της κινητής και ακίνητης περιουσίας των Ελλήνων πολιτών και του ίδιου του κράτους, τα πάντα υποτιμούνται και θα υποτιμηθούν σε τριτοκοσμικά επίπεδα.
Έτσι λοιπόν, αυτοί που θέλουν να παραμείνουμε στο ευρώ, οφείλουν να καταλάβουν το αυτονόητο, ότι δηλ. δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τη φτώχεια και την υποτέλεια χωρίς τέλος. Ας βάλουν λοιπόν το κεφάλι στην άμμο, όπως οι στρουθοκάμηλοι και ας μη διαμαρτύρονται για το Μνημόνιο και τις αρπακτικές του πρακτικές.
O Anastassios D. Retzios, Ph.D, είναι Πρόεδρος της Bay Clinical R&D Services San Ramon, California 94582, USA
ΠΗΓΗ

ΛΑΜΠΟΓΥΑΛΟ ΕΚΑΝΑΝ ΜΕ ΕΚΡΗΞΗ ΤΟ ΜΑΥΡΑΓΟΡΙΤΙΚΟ ΜΑΓΑΖΙ ΤΟΥ Τ.ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ







Νωρίς το πρωί έφτασε στην Καλαμάτα κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής απο την Τρίπολη . Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η έκρηξη πυροδοτήθηκε με καλώδιο από μακρινή απόσταση από το σημείο. Στο Κατάστημα βρέθηκαν πριν λίγη ώρα και οι ιδιοκτήτες του Τάσος Μητρόπουλος και Νένα Χρονοπούλου.

Υλικές ζημιές έχουν σημειωθεί  σε 8 μαγαζιά ενώ από θαύμα δεν υπάρχει ούτε τραυματισμός αφού εκείνη την ώρα η κίνηση είναι έντονη λόγω των νυχτερινών μαγαζιών της περιοχής.
Τα βέβαιο είναι ότι πρόκειται για εκρηκτικό μηχανισμό ενώ στο σημείο περιμένουν ειδικό κλιμάκιο της αντιτρομοκρατικής από την Αθήνα.
ΠΗΓΗ