ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 12 Οκτωβρίου 2013

Η αντιεισαγγελέας κ. Ε. Χασάπη στέλνει στη Βουλή δικογραφία κατά του Γ. Παπανδρέου.

Ένας πολίτης σκέφτηκε κάτι απλό για να παρακάμψει το άρθρο 86 του Συντάγματος που προστατεύει πρωθυπουργούς και υπουργούς. Μήνυσε τον Γ. Παπανδρέου με βάση το άρθρο 162 ΠΚ που πιάνει τους απλούς βουλευτές.

Το άρθρο αυτό λέει: «Όποιος με ψευδείς ειδήσεις ή συκοφαντικές διαδόσεις, που ανάγονται στο πρόσωπο κάποιου υποψηφίου, ή με άλλον τρόπο εξαπατά εκλογέα, είτε για να μην ασκήσει το εκλογικό του δικαίωμα, είτε για να μεταβάλλει το εκλογικό του φρόνημα σε κάποια από τις εκλογές που αναφέρονται στο άρθρο 161 (σ.σ. βουλευτικές και δημοτικές), τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή».

Το παραπάνω άρθρο 162 του Ποινικού Κώδικα, επικαλείται ο πολίτης Παναγιώτης Σταμάτης του Δημητρίου, σε μηνυτήρια αναφορά του κατά του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου.

Η σχετική δικογραφία που διαβιβάστηκε χθες στη Βουλή αφορά και ενδεχόμενη «διασπορά ψευδών ειδήσεων» εκ μέρους του κ. Παπανδρέου, καθώς και «οποιαδήποτε άλλη αξιόποινη πράξη» σε βάρος του εκλογικού σώματος, κατά την προεκλογική περίοδο του έτους 2009.

Η δικογραφία, που συνέταξε η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών Ελπίδα Χασάπη, θα εξεταστεί από την Επιτροπή Δεοντολογίας, ακολουθώντας τη διαδικασία που αφορά τους απλούς βουλευτές, καθώς -σύμφωνα με το διαβιβαστικό της εισαγγελίας του Αρείου Πάγου- ο μηνυτής φέρεται να καταγγέλλει τον κ. Παπανδρέου και για πράξεις που τέλεσε πριν αποκτήσει την ιδιότητα του βουλευτή.

Εσείς τι λέτε ότι θα κάνει η Βουλή;

 ΠΗΓΗ

Την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού ζητά ο τ. Πρόεδρος του Αρείου Πάγου

Ένα πολύ ενδιαφέρον άρθρο του πρώην Προέδρου του Αρείου Πάγου Βασίλειου Κόκκινου, αναδημοσιεύουμε από την εφημερίδα «Αξία»: …

Έχει καταλυθεί η Δημοκρατία και το Σύνταγμα από την παρούσα Κυβέρνηση Υπογραφές 30 βουλευτών της αντιπολίτευσης είναι αρκετές, για την ποινική δίωξη του Πρωθυπουργού βάσει του Συντάγματος.

Οι ευθύνες του Προέδρου της Δημοκρατίας… Κατά τον Ποινικό Κώδικα (άρθρο 162), όποιος εξαπατά εκλογέα, με οποιονδήποτε τρόπο, για να μεταβάλει το εκλογικό του φρόνημα, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι δύο ετών και με χρηματική ποινή. Ο πρωθυπουργός μας υποσχέθηκε στον ελληνικό λαό προεκλογικώς, κατά την ομιλία του στη Θεσσαλονίκη, στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2009, ότι υπάρχουν χρήματα και θα δώσει αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, ανώτερες του πληθωρισμού. Όμως αμέσως μετά τις εκλογές μείωσε μισθούς και συντάξεις, έπραξε δηλαδή το αντίθετο εκείνου που είχε υποσχεθεί.

Ο αντιπρόεδρος του, για να δικαιολογήσει την εξαπάτηση του ελληνικού λαού, είπε ότι όλα τα κόμματα δεν τηρούν τις προεκλογικές τους υποσχέσεις. Άλλο είναι να προσπαθήσει ένα κόμμα να εκτελέσει το προεκλογικό του πρόγραμμα και να μην επιτύχει, και άλλο να μην επιχειρήσει καν την εφαρμογή του και από την πρώτη στιγμή να εφαρμόσει πολιτική αντίθετη του προγράμματος του. Μετά τις εκλογές, προς δικαιολόγηση της καταφανούς εξαπατήσεως των Ελλήνων, ο πρωθυπουργός μας ισχυρίστηκε ότι δήθεν αγνοούσε την πραγματική οικονομική κατάσταση της χώρας. Ψεύδεται. Ένας πολιτικός που ήταν υπουργός όλων των κυβερνήσεων του πατρός του, εμπνευστού της υπερχρεώσεως της χώρας, όπως και των κυβερνήσεων του κ. Σημίτη, είναι αδύνατον να αγνοεί την οικονομική κατάσταση της χώρας. Περαιτέρω, αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε βιβλίο του πρώην υπουργού των Οικονομικών της Γερμανίας, κ. Steinmayer, ότι τον είχε ενημερώσει απολύτως για τα οικονομικά της Ελλάδος και ο κ. Παπανδρέου τού απήντησε ότι θα σκεφθεί αν θα διεκδικήσει την πρωθυπουργία.
Εξάλλου, ο κ. Αλμούνια εδήλωσε ότι πολύ προ των εκλογών, είχε ενημερώσει τους αρχηγούς των δύο μεγάλων κομμάτων της Ελλάδος για την οικονομική της θέση. Το αυτό δήλωσε και ο κ. Προβόπουλος. των μηνιαίων εκθέσεων του οποίου αδύνατο να λαμβάνει, και ελάμβανε, γνώση ο κ. Παπανδρέου. Πέραν τούτων, ο τελευταίος, σε συνέντευξή του προς τον κ. Κούλογλου, προ των εκλογών, είχε πει ότι όποια χώρα κατέφυγε στο ΔΝΤ καταστράφηκε και ο λαός της εξαθλιώθηκε. Όμως. από πρόσφατη συνέντευξη του πρώην επικεφαλής του ΔΝΤ, κ. Στρος-Καν, έγινε παγκοσμίος γνωστό ότι ο κ. Παπανδρέου, προ των εκλογών, συζητούσε μαζί του υπογείως, για το πώς θα υπαχθεί η Ελλάδα στο ΔΝΤ.

Υπογραμμίζεται ότι ο κ. Παπανδρέου δεν έδωσε καμία πειστική εξήγηση έως σήμερα αναφορικά με τον λόγο για τον οποίο παρέλειψε να δανεισθεί, αμέσως μετά την εκλογή του, όσα ποσά χρειαζόταν η χώρα. με χαμηλά επιτόκια, όπως όφειλε να πράξει. Αντί τούτου, εδήλωνε σε διεθνή ακροατήρια, ότι ο ελληνικός λαός είναι διεφθαρμένος και η οικονομία του πνέει τα λοίσθια, έχουσα την πορεία του «Τιτανικού». Μετά τις δηλώσεις του αυτές, για τις οποίες επίσης δεν έχει δώσει καμία εξήγηση, άρχισε η αύξηση των επιτοκίων δανεισμού της Ελλάδος και έφτασαν τα spreads από 250 μονάδες σε 3.200! Επίσης, δεν εξήγησε έως τώρα, γιατί δεν δέχθηκε το δάνειο 20 δισ. ευρώ, που του προσφέρθηκαν επιπλέον των 7 δισ. που έλαβε η χώρα, με χαμηλό επιτόκιο. Από όλα αυτά προκύπτει κραυγαλέα η προσωπική ποινική ευθύνη του κ. πρωθυπουργού. Θα έπρεπε, επομένως, σύμφωνα με το Σύνταγμα τριάντα (30) βουλευτές της αντιπολιτεύσεως, αντί να φλυαρούν ασκόπως προς παραμυθίαν του πενομένου ελληνικού λαού, να ζητήσουν με έγγραφό τους την άσκηση της νομίμου ποινικής διώξεως κατά του υπαίτιου, σύμφωνα με το Σύνταγμα. Συγχρόνως όμως, έχει καταστεί πασιφανές ότι η κυβέρνηση, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό της πρόγραμμα και αθετήσασα τις υποσχέσεις της προς τον λαό, αποστέρησε εαυτήν του θεμελίου του δημοκρατικού πολιτεύματος, κατ” άρθρον 1 παρ. 2 του Συντάγματος, ήτοι της λαϊκής κυριαρχίας. Ως εκ τούτου, οι αποφάσεις της και οι νόμοι της, ιδιαιτέρως δε αυτοί περί υπερφορολογήσεως των Ελλήνων και περί εκτάκτου εισφοράς και τέλους ακινήτων, είναι αντίθετοι προς το Σύνταγμα. Τόσο για τον ως άνω λόγο. όσο και διότι παραβιάζουν τα άρθρα του Συντάγματος 78 παρ. 2, περί απαγορεύσεως της αναδρομικής φορολογίας. 5 παρ. 10 που καθιερώνει την αρχή της συμμετοχής των πολιτών στα δημόσια βάρη αναλόγως το)ν οικονομικών δυνάμεών των, δηλαδή των εισοδημάτων των, 4 παρ. 2, που επιβάλλει την αρχή της ίσης μεταχειρίσεως των πολιτών και 36 παρ. 1 περί παροχής εννόμου προστασίας.

Ένας πολίτης με ένα διαμέρισμα 150 τετραγωνικών και ετήσιο εισόδημα 5.000 ευρώ θα πληρώσει το ίδιο τέλος ακινήτου με εκείνον που είναι ιδιοκτήτης ομοίου ακριβώς διαμερίσματος, στην αυτή θέση, και έχει ετήσιο εισόδημα 200.000 ευρώ. Ανατίθεται η είσπραξη του τέλους τούτου στη ΔΕΗ, ενώ η Ολομέλεια του Συμβουλίου Επικρατείας έχει αποφανθεί, στην περίπτωση των παρκόμετρων του Δήμου, ότι δεν δύναται να ανατεθεί σε ανώνυμη εταιρεία εισπρακτική εξουσία του Δημοσίου.

Ο κ. Βενιζέλος χαρακτήρισε την έκτακτη φορολόγηση των ακινήτων ως τέλος, ενώ γνωρίζει ότι τούτο δεν είναι ανταποδοτικό και τα περί διασώσεως της περιουσίας των παιδιών και εγγονών μας διά της φορολογίας αυτής είναι απλώς μυθεύματα υπερβολικής φαντασίας. Καταργείται η δυνατότητα προσφυγής στη Διοικητική Δικαιοσύνη με την υποχρεωτική καταβολή του 50% της οφειλής και του δικαιώματος του εφόρου να ζητήσει τη μη αναστολή της πράξεως επιβολής φόρου. Στον αδυνατούντα να καταβάλει το τέλος ακινήτου δεν επιβάλλεται η συνήθης συνέπεια των φορολογικών παραβάσεων, αλλά η διακοπή της παροχής του ρεύματος, με συνέπεια να κοπεί τούτο σε μια πτωχή οικογένεια της Χίου με έξι (6) παιδιά, την ώρα που κοινωνικοί φορείς ζητούν από τους Έλληνες τον περιορισμό της υπογεννητικότητας.

 Αλλά η σημερινή κυβέρνηση δεν ενδιαφέρεται για το μέλλον της Ελλάδος. Για αυτό και διευκολύνει και συνιστά τη μετάβαση των νέων σε άλλες χώρες για να εργασθούν. Θα μείνουν έτσι στην Ελλάδα οι γέροντες συνταξιούχοι με τη γνωστή μοίρα τους. Αυτό δεν είναι έγκλημα κατά της χώρας; Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, αντί να συνιστά επιείκεια προς τους μη έχοντες, θα έπρεπε, κατά τα άρθρα 35 παρ. 2 εδ. δ” και 42 του Συντάγματος, να αναπέμψει στη Βουλή τους άνω αντισυνταγματικούς νόμους της κυβερνήσεως, η οποία έχει απολέσει το θεμέλιο της Δημοκρατίας, μη εφαρμόσασα το προεκλογικό πρόγραμμά της.

Ναι μεν έχει κακώς καταργηθεί το προνόμιο του ανωτάτου άρχοντος να προκηρύσσει εκλογές σε περίπτωση δυσαρμονίας μεταξύ κυβερνήσεως και λαϊκού φρονήματος, παραμένει όμως το άνω προνόμιο της αναπομπής στη Βουλή αντισυνταγματικών νομοσχεδίων. Αν αυτό δεν ασκηθεί τώρα, πότε θα εφαρμοστούν οι άνω διατάξεις; Το κράτος στην ουσία έχει καταλυθεί. Καταλαμβάνονται τα υπουργεία από πολίτες και οι υπουργοί αναζητούν καταλλήλους χώρους για να συναντήσουν τους εκπροσώπους της τρόικας. Εμποδίζεται η λειτουργία των χειρουργείων του Αντικαρκινικού Νοσοκομείου «ΑΓΙΟΣ ΣΑΒΒΑΣ» και η Διοίκηση δεν αποτολμά να ζητήσει την επέμβαση της Εισαγγελίας. Και ο υπουργός των Οικονομικών καλεί τους Έλληνες να πληρώσουν φόρους για να καταβληθούν μισθοί και συντάξεις του Νοεμβρίου.

Ώστε το δάνειο των 110 δισ. ευρώ του Μνημονίου έγινε μόνο για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές μας; Και χάριν αυτών το δημόσιο χρέος μας μέσα σε δύο χρόνια έφθασε το 150% του ΑΕΠ;
                                     
ΠΗΓΗ

Αν η Χρυσή Αυγή αποδεικνύεται μπετόν, τότε θα αρχίσει να ρίχνει ορόφους;


Μια γενική διαπίστωση που ακούγεται συχνά με τις δημοσκοπήσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας με τη Χρυσή Αυγή να υποχωρεί μεν, αλλά να παραμένει τρίτη δε, είναι ότι αποδεικνύεται μπετόν.

Του Στρατή Μαζίδη

Λογικό είναι να αποδεικνύεται μπετόν αφού αυτοί που θεωρητικά την πολεμούν είναι οι καλύτερες μπετόβεργες όταν:

> παίζοντάς την από το πρωί ως το βράδυ μονοπωλώντας τη μερίδα του λέοντος στα τηλεοπτικά δελτία το τελικό αποτέλεσμα είναι η κοινή γνώμη να εθίζεται βλέποντάς τη. Όταν δεις κάποιον μια φορά με χειροπέδες κτλ, ας πούμε ότι σοκάρεσαι. Όταν τον δεις εκατό; Τότε σε πιάνει μια ανοσία. Εν ολίγοις παραχορηγήθηκε – επίτηδες; – το τρομοφάρμακο με αποτέλεσμα να μην πιάνει.

> προσπαθούν να καταπολεμήσουν – θεωρητικά – αυτό που φοβούνται όχι χτυπώντας τις γενεσιουργές αιτίες όπως η φτώχεια, η ανεργία, η εισαγόμενη εγκληματικότητα, τα ατιμώρητα σκάνδαλα αλλά με κινηματο-γραφικές επιχειρήσεις.

Φυσικά υπάρχει και η άλλη εξήγηση του μπετόν. Γιατί όλοι αυτοί που έφυγαν από το Α, Β, Γ κόμμα για τον Χ, Ψ, Ζ λόγο να επανέλθουν αντί να πάνε κάπου αλλού, όταν τίποτε δεν έχει αλλάξει;

Το ερώτημα βέβαια που τίθεται μετά από όλα αυτά είναι το εξής. Αν η Χρυσή Αυγή χαρακτηρίζεται ως γερή μπετονένια βάση, τότε να περιμένουμε να σηκωθούν και όροφοι;
ΠΗΓΗ

ΠΟΣΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ;Tony Pinelli - Ο Έφορος

Ο έφορος μου είπε ότι
θα έρθει αύριο το πρωί
θα έρθει μα μπορεί να μη με βρεί
και ούτε θα μπορώ 
άλλα χρήματα να βρώ
μόνο καλημέρα θα του πώ.

Παρασκευή 11 Οκτωβρίου 2013

Πώς λέγανε στο ονοματεπώνυμο την έγκυο που δολοφόνησαν ακροαριστεροί στη Μαρφίν;


1) Πώς λέγανε στο ονοματεπώνυμο την έγκυο που δολοφόνησαν ακροαριστεροί στη Μαρφίν; 

Ποιός ξέρει; ΚΑΝΕΙΣ!

2) Πώς λέγανε στο ονοματεπώνυμο τον νεαρό που δολοφόνησαν «ακροδεξιοί» στη Νίκαια;
Ποιός ξέρει; ΟΛΟΙ !

Ε, το ότι την απάντηση στο 1 (Αγγελική Παθανασοπούλου) δεν ξέρει κανείς, ενώ στο 2 την ξέρετε όλοι, δείχνει γιατί κυριάρχησε με τη βοήθεια των τσοντοκάναλων, η ακροαριστερή προπαγάνδα και ο φασισμός των ακραίων αριστεροαντεξουσιαστών.

~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

Το όνομα του δολοφονημένου 53χρονου ταξιτζή στην Πάρο (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΙΧΑΣ) , τον οποίο σκότωσε εν ψυχρώ ο ακροαριστερός Τάσος Θεοφίλου, δεν το θυμάται κανείς, παρά το γεγονός ότι πέρασε μόνο 1 χρόνος από τις 20-8-2012 και η δολοφονία έγινε σε συμπλοκή για μια ληστεία που θα χρηματοδοτούσε το ταμείο ακροαριστερής τρομοκρατικής οργάνωσης.

Κανένας δεν τον χαρακτήρισε "μάρτυρα" και "αγωνιστή" και κανένα βοθροκάναλο δεν αφιέρωσε όλο το πρόγραμμά του, και ούτε καν είδαμε τη φωτογραφία του δράστη.
Κανείς σας δεν θυμάται το όνομα του νεκρού βιοπαλαιστή πατέρα 2 παιδιών και κανείς σας δεν είδε τη φάτσα του δολοφόνου, επειδή ο φονιάς ήταν "αριστερός".

Ε λοιπόν, αυτός ο φασισμός του διαχωρισμού της ζωής των πολιτών, σε "μάρτυρες αγωνιστές" αν ο δολοφόνος είναι «ακροδεξιός» και "σκουπίδια που θάφτηκαν και ξεχάστηκαν" αν ο δολοφόνος είναι ακροαριστερός, πρέπει να τελειώσει. Και θα τον τελειώσετε εσείς, υπενθυμίζοντας αυτά τα γεγονότα σε κάθε φασίστα, που κρυφοκαμαρώνει κατά βάθος όταν ο δολοφόνος είναι ακροαριστερός, όπως οι ακροαριστεροί που έγραψαν για τον άτυχο ταξιτζή "το μόνο ευχάριστο γεγονός του καλοκαιριού ήταν η θέα του ψόφιου βλάκα στην Πάρο".

Και, οι γουρουνοφασίστες που το έγραψαν αυτό, θα ήταν σίγουρα σε κάποιο "αντιφασιστικό" συλλαλητήριο για τη μνήμη του "Παύλου", να μας δίνουν μαθήματα δημοκρατίας!

~~~~~~~~~~~~@~~~~~~~~~~~~

21 χρόνια μετά, όλοι γνωρίζουν το όνομα Τεμπονέρας, αφού το θύμα ήταν από την "αριστερά". Και μάλιστα, το όνομα το γνωρίζουν ακόμη και τα σημερινά 15χρονα, που δεν είχαν καν γεννηθεί τότε, από την κατήχηση που τους κάνουν οι αριστεριστές καθηγητές. Αντίθετα, τα σημερινά 15χρονα, δεν γνωρίζουν ούτε ένα -ΟΥΤΕ ΕΝΑ- από τα ονόματα των 86 νεκρών από τρομοκρατικές ενέργειες ακροαριστερών, όπως της 17Ν, Σέχτας, Πυρήνων και λοιπών, με αποκορύφωμα τους καμμένους της Μαρφίν.

Όταν το θύμα είναι "αριστερός" γίνεται μάρτυρας. Όταν είναι "δεξιός" γίνεται σακί με πατάτες πεταμένο στα σκουπίδια. 

Ε, αυτός ο εξευτελισμός της ανθρώπινης υπόστασης, επειδή το θύμα έτυχε να ανήκει στη "δεξιά" πρέπει να τελειώσει.

Κανένα θύμα, από καμία πλευρά πλέον και κανένα έλεος σε κανέναν δολοφόνο, όχι από την πολιτεία, αλλά από τους απλούς πολίτες, που πρέπει να καταλάβουν ότι οι μεν δεν πρέπει να γίνονται "μάρτυρες" και οι δε "σκουπίδια στη λήθη".

Αρκετά με την ακροαριστερή φασίζουσα αντίληψη για την αξία της ζωής.
ΠΗΓΗ

Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: "ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΟ ΤΟΥ ΣΑΜΑΡΑ Ο ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ...ΖΥΓΙΖΕΙ 800 ΚΙΛΑ"


Στη διαδικτυακή εκπομπή της Χρυσής Αυγής, ο Ηλίας Κασιδιάρης και ο βουλευτής Σερρών Αρτέμης Ματθαιόπουλος, χαρακτήρισαν  τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Δένδια «βλάκα» και τον Ευάγγελο Βενιζέλο ανδρείκελο του κ. Σαμαρά που ζυγίζει 800 κιλά.

Μεταξύ άλλων αμφισβήτησαν όλες αυτές τις δημοσκοπήσεις που βγαίνουν σχεδόν σε καθημερινή βάση και οι οποίες δείχνουν μία σαφή κάμψη στα ποσοστά της Χρυσής Αυγής. Σύμφωνα με όσα δηλώνουν το ποσοστό της Χρυσής Αυγής είναι υπερδιπλάσιο από αυτό που δείχνουν στις δημοσκοπήσεις.

 «Οι πολίτες στα γκάλοπ δεν λένε ότι θα ψηφίσουν Χρυσή Αυγή με το φόβο ότι θα φτάσει και στο δικό τους σπίτι η Αντιτρομοκρατική», τόνισαν χαρακτηριστικά.

Για άλλη μία φορά ο κ. Κασιδιάρης κατηγόρησε όλα τα μέσα πως τους έχουν αποκόψει, λέγοντας πως εάν τους άφηναν να μιλήσουν τότε θα ήταν μακράν το πρώτο κόμμα στις δημοσκοπήσεις.

Παράλληλα, ο κ. Κασιδιάρης προανήγγειλε πως το Σάββατο θα βγουν στη δημοσιότητα μηνύματα των τριών στελεχών της Χρυσής Αυγής που βρίσκονται προφυλακιστέοι στις φυλακές Κορυδαλλού και συγκεκριμένα των κ.κ. Μιχαλολιάκου, Παππά και Λαγού.

Χαρακτήρισε τον κ. Βενιζέλο ανδρείκελο του κ. Σαμαρά, ενώ έκανε ένα άκρως υποτιμητικό σχόλιο λέγοντας πως ζυγίζει «800 κιλά».

Οι χαρακτηρισμοί δεν έλειψαν και για τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, τον οποίο χαρακτήρισαν «βλάκα», ενώ και οι δύο συμφώνησαν στο γεγονός ότι όσοι τους αποδοκιμάζουν είναι τα απόβλητα. Οι ίδιοι όπως ισχυρίζονται δεν μπορούν να κυκλοφορήσουν στο δρόμο από τις χειραψίες και τα συγχαρητήρια του κόσμου.

Σε ερώτηση για το πού βρήκε τα 50.000 ευρώ που έδωσε ο κ. Κασιδιάρης για εγγύηση, δήλωσε πως προέρχονται από το εφάπαξ του πατέρα του.

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΦΟΥΓΓΑΡΙΣΜΑ...ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ Ο ΔΟΣΙΛΟΓΟΣ


Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του makeleio.gr εισήχθη πριν λίγη ώρα στο Ιατρικό κέντρο ο πρόεδρος του ΛΑ.Ο.Σ Γιώργος Καρατζαφέρης, προκειμένου να υποβληθεί σε επέμβαση νεφρού.
ΠΗΓΗ

Πολίτες έστειλαν το δέμα στη μητέρα του Στουρνάρα που ζει με 500 ευρώ -Περιείχε κουκιά, σταφίδες, συνταγές και χαρτζιλίκι [λίστα & επιστολή]


Το δέμα ...στήριξης στη μαμά του υπουργού οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα δεν έμεινε μόνο στα λόγια αλλά απέκτησε και περιεχόμενο και από σήμερα ταξιδεύει για την Αθήνα.

Η «Ομάδα Ευαισθητοποιημένων Πολιτών Ηρακλείου» έκανε την πρωτοβουλία της πράξη και όπως είχε δεσμευθεί μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη ετοίμασε ένα δέμα με πολλά και συμβολικά αγαθά για να στηρίξει με το δικό της σκωπτικό αλλά και χιουμοριστικό τρόπο τη μητέρα του Υπουργού ,που σύμφωνα με όσα δήλωσε ο ίδιος σε τηλεοπτική εκπομπή, ζει με μόλις 500 ευρώ το μήνα.

Η επιστολή
Το δεματάκι συνοδεύει μια ενδιαφέρουσα επιστολή όπου αναφέρονται τα εξής:

«Αξιότιμε Κ. Υπουργέ Οικονομικών
Ιωάννη Στουρνάρα,

Κατανοώντας το δράμα σας, όσον αφορά στην χαμηλοσυνταξιούχα μητέρα και πεθερά σας και θέλοντας να απαλύνουμε όσο μπορούμε το βάρος που έχετε επωμισθεί ως γιός, ανήμπορος να συνδράμει, παρακαλούμε δεχθείτε και διαθέστε δικαίως στην αξιότιμη μητέρα και πεθερά σας την βοήθεια που αποστέλλουμε, συνοδευόμενη από αμέριστη συμπαράσταση...

Η βοήθεια αφορά τρόφιμα, ντόπια προϊόντα, εύχρηστα είδη και ρουχισμό καθώς και ένα χαρτζιλίκι που από το υστέρημα μας συλλέξαμε....
Καλή δύναμη και κουράγιο στο δύσκολο δρόμο της ανάπτυξης και χαράξατε για όλους εμάς, χωρίς εμάς...

«ΟΜΑΔΑ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ»

ΗΡΑΚΛΕΙΟ 12/10/2013

Υ.Γ. Για τυχόν λάθος στην κατανόηση των θέσεων και απόψεων σας, συγχωρέστε μας!!...Είναι από την πείνα....»

Το περιεχόμενο του δέματος

Πέρα από το έξυπνο περιεχόμενο της επιστολής όμως εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει και το περιεχόμενο του δέματος όπου η ευρηματική παρέα των Ηρακλειωτών συμπεριέλαβε είδη με συμβολισμό και συγκεκριμένα:

-Χοχλιούς (μαζί με τη συνταγή μαγειρέματος τους)
-Κουκιά (επίσης μαζί με τη συνταγή μαγειρέματος τους καθώς αμφιβάλλουν αν γνωρίζουν το εν λόγω προϊόν στην οικογένεια του Υπουργού)
-Σταφίδες, όπως γράφουν ωραιότατες
-Δυο κεριά και ένα φακό (σε περίπτωση διακοπής ρεύματος λόγω μη εξόφλησης λογαριασμού)
-Κριθαροκουλούρα
-Ξινόχοντρο
-Φάβα
-Κριθαράκι
-Δύο χαρτιά υγείας (σούπερ απαλά)
-Τσάι του βουνού (μαζεμένο από βοσκό πελάτη μελών της ομάδας)
-Τρείς σκελίδες σκόρδο (για τη μαμά, πεθερά και ένα για τον ίδιο δώρο)
-Ένα πανωφόρι της συγχωρεμένης της πεθεράς μέλους της ομάδας
-Ένα ζευγάρι μάλλινες κάλτσες (μαύρες και μωβ)
-Έναν ουροσυλέκτη
-Ένα πουγκί με χαρτζιλίκι (13 ευρώ)

Να πούμε πάντως πως το κάλεσμα της Ομάδας για συγκέντρωση προϊόντων για τη μητέρα του κ Στουρνάρα βρήκε τόση ανταπόκριση στον κόσμο που συγκεντρώθηκαν πολύ περισσότερα αγαθά από εκείνα που έβαλαν στο δέμα, ανάμεσα τους κι ένα ζωντανό κοτόπουλο, τα οποία βεβαίως κράτησαν και θα διανείμουν σε οικογένειες που έχουν πραγματικές ανάγκες.

Όπως σχολίασε μέλος της ομάδας στο Ράδιο Κρήτη σήμερα το πρωί, μπορεί το δέμα και η επιστολή να έχουν ως ζητούμενο τη στήριξη προς τη μητέρα και πεθερά του κ Στουρνάρα όμως ξεκαθαρίζουν πως και τη μητέρα και την πεθερά ως πρόσωπα τις σέβονται απεριόριστα και σκοπός τους δεν ήταν άλλος από το να καυτηριάσουν την πολιτική φτώχειας που ακολουθεί η κυβέρνηση και ειδικά το Υπουργείο Οικονομικών ,δια του κ Στουρνάρα.

Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2013

"ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ θα ψηφίσω, να μάθουν!"

Στην τάξη του γιου μου, στην A' Γυμνασίου, έκαναν εκλογές για το πενταμελές. Εκπαιδεύονται από μικρά στις δημοκρατικές διαδικασίες... Τα αποτελέσματα, μου είπε, τους εξέπληξαν όλους: Βγήκε ένας μαθητής που του είπαν οι άλλοι να βάλει υποψηφιότητα για πλάκα, και τελικά τον ψήφισαν όλοι για να γελάσουν. Και τώρα αμήχανοι αναρωτιούνται πώς ακριβώς θα "ηγηθεί" της τάξης...
"Χρυσή Αυγή θα ψηφίσω, να μάθουν!"
Ελπίζω αυτά τα παιδιά να μάθουν από τα λάθη τους και να μην τα επαναλάβουν όταν θα κληθούν στις κάλπες για να εκλέξουν αυτούς που θα τους κυβερνήσουν στο μέλλον. Και ότι δεν θα ψηφίζουν άκριτα, από θυμό ή αντίδραση, χωρίς να αναλογίζονται τις συνέπειες των πράξεών τους.

Έχω μια φίλη που κυκλοφορεί πολύ με ταξί. Μου λέει ότι αυτές τις μέρες όλοι οι οδηγοί των ταξί (στα οποία έχει μπει εκείνη, για να μην το γενικεύουμε) συζητούν μόνο για τη Χρυσή Αυγή, που δεν μου φαίνεται παράλογο, είναι άλλωστε το θέμα των ημερών. Το εντυπωσιακό είναι η στάση τους απέναντι στα γεγονότα. Οι περισσότεροι από αυτούς μιλούν για πολιτικά παιχνίδια εις βάρος του κόμματος, και ενώ σπεύδουν να διαχωρίσουν τη θέση τους ("δεν είμαι χρυσαυγίτης εγώ"), αρνούνται να πιστέψουν τις κατηγορίες που βαρύνουν τη συμμορία. "Δεν θα ήταν τόσο βλάκες να πάνε να σκοτώσουν κάποιον μέρα μεσημέρι", είπε κάποιος. Άλλος πάλι το πήγε ακόμα παραπέρα: "Άκουσα ότι και αυτός που φάγανε δεν ήταν και κανένα καλόπαιδο... Ναρκομανής! Κάπνιζε χασίς!". Οι εν λόγω ταξιτζήδες ισχυρίζονται μάλιστα πως 9 στους 10 πελάτες τους έχουν παρόμοια άποψη για τα γεγονότα...

Και το αποκορύφωμα, ο ταξιτζής που με ώθησε να γράψω το κείμενο: "Εγώ Σύριζα ψήφισα την τελευταία φορά, αλλά και αυτά που κάνουν, να τους σέρνουν τώρα τους βουλευτές έτσι με χειροπέδες, είναι σωστό; Άκουσα ότι αφέθηκε ελεύθερος ο Τσοχατζόπουλος* και το πέρασαν στα ψιλά τώρα με αυτό που γίνεται... Την επόμενη φορά, Χρυσή Αυγή θα ψηφίσω, να μάθουν!" 

*πρόκειται για ψευδή είδηση που έκανε το γύρο του διαδικτύου προ ημερών
ΠΗΓΗ

Η θέση των κομματικών sites στο Διαδίκτυο.ΠΡΩΤΗ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει η θέση που καταλαμβάνουν τα κομματικά sites, όσον αφορά στην επισκεψιμότητά τους, στη μεγαλύτερη αμερικανική ιστοσελίδα, η οποία καταγράφει τη δυναμική τους στο Διαδίκτυο.

Στο alexa.com υπάρχει ένας συγκριτικός πίνακας, στον οποίο εμφανίζεται η κατάταξη των sites που έχουν δημιουργήσει τα κοινοβουλευτικά κόμματα.

Όπως εύκολα μπορεί να διακρίνει κάποιος στο κάτω μέρος του πίνακα, σε κάθε κόμμα αντιστοιχεί και το ανάλογο χρώμα.

Το μπλε για τη Νέα Δημοκρατία, το γαλάζιο για τους Ανεξάρτητους Έλληνες, το ροζ για τον ΣΥΡΙΖΑ, το λαχανί για τη Δημοκρατική Αριστερά, το πράσινο για το ΠΑΣΟΚ, το κόκκινο για το ΚΚΕ και το κίτρινο για τη Χρυσή Αυγή.

Στο γράφημα ξεχωρίζει στην πρώτη θέση η Χρυσή Αυγή. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ κονταροχτυπιούνται για τη δεύτερη θέση, ενώ η ΔΗΜΑΡ έρχεται τελευταία.

Η "ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ" ΘΑ ΚΕΡΔΙΖΕ ΤΗΝ "21Η ΑΠΡΙΛΙΟΥ";


Διατηρεί υψηλά τα ποσοστά της η Χρυσή Αυγή. Τι να σημαίνει αυτό; Ότι ο κόσμος αδιαφορεί που είναι εγκληματική οργάνωση ένα κοινοβουλευτικό κόμμα, και συνεχίζει να προτιμά τους Κασιδιάρηδες. Ότι ο κόσμος εκτιμά σαν αναξιόπιστες τις κατηγορίες ότι η Χρυσή Αυγή είναι πράγματι γκαγκστερική συμμορία.

Όπως και να ‘χει. Η σε βάρος των Μιχαλολιάκων οργανωμένη εκστρατεία κομμάτων και ΜΜΕ που δούλεψαν συντονισμένα, ορχηστρικά, όμως χωρίς μαέστρο, χωρίς καθοδηγητή, δεν απέδωσε. Και πιθανότατα η Χρυσή Αυγή να επανέλθει στα ποσοστά που είχε πριν φωτιστεί η εγκληματική της δράση.

Να ΄μαστε σοβαροί. Οι πάντες, κι αυτοί που ψήφισαν τους Παναγιώταρους, ήξεραν ποιοι είναι. Φασιστόμουτρα. Ναζιστές στο αίμα.

Είναι η αφέλεια να πεις ότι ο κόσμος δεν έχει πάρει πρέφα τι εστί Χρυσή Αυγή και άρχισε να ψυλλιάζεται όταν ο Βενιζέλος μίλησε για κόμμα εκτός συνταγματικού τόξου.

Ποιο ποσοστό θα πάρει ένα κόμμα σήμερα στην Ελλάδα αν μπουκάρει στην πιάτσα με την επωνυμία «21η Απριλίου», ρωτάω.

Ποιο ΜΜΕ τολμάει να παραγγείλει γκάλοπ στα ίσα, καθαρό, όχι κωλομπαρίστικο. Με σαφές το ερώτημα: Θα ψηφίζατε κόμμα χουντικό και νοσταλγικό της δικτατορίας; Ναι ή, όχι.

Μήπως ένα τέτοιο κόμμα θα έπαιρνε ποσοστά μεγαλύτερα της Χρυσής Αυγής. Γιατί; Επειδή η δημοκρατία της μεταπολίτευσης έφτιαξε φιλοχουντικό ακροατήριο μεγαλύτερο απ’ αυτό που υπήρχε στη χώρα μας πριν την 21η Απριλίου. Χαίρετε
ΠΗΓΗ

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΕΣ ΟΡΓΑΝΩΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΔ.


Αυτός που ικανοποιείται σεξουαλικά με την κόρη του προκαλεί την κοινωνία όταν δημόσια κατηγορεί άλλον πατέρα για αιμομίκτη. Διπλό το έγκλημα του. Και επειδή με βία συνουσιάζεται με την θυγατέρα του και επειδή παριστάνει τον εισαγγελέα σ΄άλλον γονιό-τέρας.

Εγκληματική οργάνωση η Χρυσή Αυγή. Είναι. Ποιος το λέει; Η Δικαιοσύνη νομιμοποιείται να το πει. Όπως και κάθε κόμμα με λευκό ποινικό μητρώο.

Το ΠΑΣΟΚ πρώτο άνοιξε τη φάμπρικα ότι η Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση. Αν είναι δυνατόν. Μέχρι που σχίζεις το μαγιώ σου. Να βγάζει γλώσσα το περισσότερο διεφθαρμένο κόμμα στην πολιτική Ιστορία της Ελλάδος. Το συμμοριτικό κίνημα που ανέδειξε παικταράδες της αρπακτής και λειτούργησε μυητικά, διδασκαλικά στους νεοδημοκράτες υπουργούς.

Δεν έπεσε φρίκη και αηδία στο ΠΑΣΟΚ για τα σκάνδαλά που το βαρύνουν. Καμμία κατάρα για τους Κουτσόγιωργες και Τσοχατζόπουλους. Απλά, κρατήθηκαν οι αποστάσεις, για τα προσχήματα.

Είναι εγκληματική, παράνομη, γνήσια κακοποιός ενέργεια να γίνεται κάποιος επίορκος πολιτικός, ρωτάω. Είναι.Τότε, ξαναρωτάω, πώς να εξηγήσεις το φαινόμενο του ΠΑΣΟΚ, που εξέλιξε σε επιστήμη την αρπακτή, να τολμάει να χαρακτηρίζει σαν εγκληματική οργάνωση άλλο κόμμα, την συνάδελφο σε εγκληματικότητα Χρυσή Αυγή;

Και από κοντά ακολουθεί η ΝΔ, που επίσης τα έπαιρνε από την Siemens, το Νο2 κόμμα με την πλουσιώτερη πινακοθήκη απατεώνων σε βάρος του κοινωνικού συνόλου.
ΠΗΓΗ

Ο πόλεμος των Golden κομμάτων στην «Golden Αυγή»


Ο μεγάλος, ο απ’ευθείας αντίπαλος του ΚΚΕ είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Κατανοητό. Από πού θα χάνει ψήφους το αυτοαποκαλούμενο κομουνιστικό κόμμα; Από τον θεωρούμενο αριστερό ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος με τη σειρά του ενισχύθηκε σκανδαλωδώς και με τη μία διότι αποδυνάμωσε το θεωρούμενο κεντραριστερό ΠΑΣΟΚ.

Για να μη ξεχνιόμαστε, το «κίνημα» του Ανδρέα Παπανδρέου είχε ξεκινήσει κάργα σοσιαλιστικό και επαναστατικό και στην πορεία ξεβρακωνότανε από τα βαρειά πέπλα του «μετασχηματισμού της κοινωνίας» μέχρι που πλέον αυτολανσάρεται σοσιαλδημοκρατικό, τουτέστιν ακραιφνώς δεξιό.

Στην Ελλάδα, βέβαια, δεν έχουμε φθάσει ακόμα στην ευτυχή εποχή να αποκτήσουμε ένα αξιόπιστο, με αρχές και συνεπείς εξαγγελίες, δεξιό κόμμα, το κενό του οποίου καλύπτουν τυχοδιωκτικού τύπου αρχηγικά και μυστικοπαθή «επιτελεία», κόμματα που λαϊκίζουν αισχρά στην προσπάθειά τους να κουρσέψουν την εξουσία.

Επί του θέματος. Επόμενο ήταν να στήσουν στο απόσπασμα την Χρυσή Αυγή τα δύο χρυσά κόμματα της μεταπολίτευσης. Τα δύο κόμματα που τέσσερις δεκαετίες έκαναν κυβερνητικό πρωταθλητισμό στον τόπο μας. Οι δύο παρατάξεις που ποτέ δεν ανέλαβαν τη δεδομένη ευθύνη τους για τη δικτατορία.

Το πιο συγγενές κόμμα με την ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, που πλέον κυκλοφορούν σε περιτύλιγμα του ενός, είναι η Χρυσή Αυγή. Άκρα δεξιά η «Golden Αυγή», που κατάπιε τον «Λάος», δήθεν δεξιά η ΝΔ και ψευτοδεξιά το ΠΑΣΟΚ. Βουρ στους πατσάδες και τα ξύγκια των ευτραφών μελών της οικογένειας Μιχαλολιάκου και ό,τι αρπάξουμε, ό,τι περισσεύει.

Από το ΚΚΕ έχει πάρει ψήφους η «Χρυσή Αυγή»;…, την απάντηση δίνει ο apodytiriakias.gr
ΠΗΓΗ













ΨΗΦΙΖΕΙ «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΕΝΑΣ ΔΗΛΩΜΕΝΟΣ ΑΡΙΣΤΕΡΟΣ;


Έγκυρο. Από πρώτο χέρι. Ο άνθρωπος, καταστηματάρχης στην πλατεία Βικτωρίας, μια ζωή στο ΚΚΕ. Με τη σχετική προϊστορία, έτσι ή, αλλοιώς, κάθε Έλληνα βασανισμένου και κυνηγημένου αριστερού.

Κι εσύ, κύριε τάδε, ψήφισες Χρυσή Αυγή; Ναι, κι εγώ ψήφισα Χρυσή Αυγή, απαντά ο άνθρωπος, μ’ ένα τόνο μελαγχολίας στα μάτια. Και ψάξε βρες προς τα πού απευθύνει τη θλίψη του. Στο κόμμα του, στην κυβέρνηση, στον ίδιον τον εαυτό του.

Αυτό, δεν το ψάχνεις παραπέρα. Ρωτάς, όμως. Γιατί, καλέ μου άνθρωπε, εσύ ο δηλωμένος αριστερός ψήφισες Χρυσή Αυγή. Και μου έδωσε απάντηση.

«Επειδή, από τότε που βγήκε στο πεζοδρόμιο η Χρυσή Αυγή, όλοι οι καταστηματάρχες της περιοχής, όλοι οι βιοπαλαιστές, βρήκαμε την ησυχία μας. Δεν υπάρχει μετανάστης να μας πειράξει… Κυκλοφορούμε ελεύθερα! Ακίνδυνα. Βγάζουμε μεροκάματο χωρίς καρδιοκτύπι ότι θα μας την πέσουν, θα μας βουτήξουν κάτι…».

Περιττό να αναφέρω ότι ο άνθρωπος δεν αρνήθηκε ποτέ την αριστερή του ιδεολογία.
ΠΗΓΗ

ΗΤΑΝ ΟΛΟΙ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ...*

 
* Ο τίτλος παραπέμπει ευθέως και καθαρά στην πολύ καλή ταινία: ''Ήταν όλοι τους καθάρματα''.

     Γιατί πράγματι είναι καθάρματα!

     Προεξάρχοντος εκείνου του δίποδου κτήνους (**) του υπουργείου οικονομικών, που χωρίς ποτέ να έχει εκλεγεί, χωρίς να έχει καμία λαϊκή νομιμοποίηση, καθορίζει την εθνική οικονομική και ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ πολιτική!

     Αποφάσισε μόνος του (κατ΄εντολή βεβαίως του γερμανού ομολόγου του) ότι οι γερμανικές πολεμικές αποζημιώσεις και το αναγκαστικό κατοχικό δάνειο ανήκουν στην σφαίρα του παρελθόντος, ενώ αυτός ασχολείται μόνον με το μέλλον!!

     Εννοώντας προφανώς το μέλλον το δικό του, της κυβέρνησης, των ευρωπαίων τοκογλύφων και των τραπεζών!

      Και προκαταλαμβάνοντας με το έτσι θέλω την Εθνική πολιτική για το μεγάλο οικονομικό, αλλά και συμβολικό αυτό, ζήτημα τιμής για την πατρίδα μας.

     Είπε επίσης ότι είναι σπουδαιότερο (κατά τον ίδιο) η επιμήκυνση της αποπληρωμής του χρέους, υπονοώντας το περίφημο ''ομόλογο των πενήντα ετών'', και αφήνοντας βάσιμες υποψίες ότι επίκειται αδιαφανής και επαίσχυντη ανταλλαγή:
     Το πεντηκονταετές ομόλογο, για τις αποζημιώσεις και το κατοχικό δάνειο!!!

     Καταλάβαμε όλοι;
     Προτιμάει το δίποδο τέρας την υποθήκευση του μόχθου του ελληνικού λαού, και της εθνικής ανεξαρτησίας για  ΠΕΝΗΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ με μόνο όφελος μιά μικρή μείωση των τοκογλυφικών επιτοκίων, από την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ και ανακούφιση των πολιτών, που θα προέκυπτε από την αποπληρωμή, έστω και σταδιακά, του υπέρογκου ΓΕΡΜΑΝΙΚΟΥ ΧΡΕΟΥΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ !

     Πρόκειται για ΕΘΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ, ΟΜΟΛΟΓΗΜΕΝΗ ΚΑΙ ΤΕΚΜΗΡΙΩΜΕΝΗ !

     Την ντροπή και το άγος των νέων δωσιλόγων και προδοτών μπορεί να ξεπλύνει μόνον μία απόφαση Ειδικού Δικαστηρίου..

     Απόφαση καταδικαστική στην εσχάτη των ποινών, όπως προβλέπεται για το αδίκημα της εσχάτης προδοσίας, ΚΙ ΑΣ ΜΗΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ Η ΠΟΙΝΗ ΑΥΤΗ ΠΟΤΕ !
     Δεν θέλουμε αίμα!
     Θέλουμε τις ζωές μας και την πατρίδα μας πίσω!..

     Απλώς να υπάρξει η ποινή αυτή κάποτε, για να αποκατασταθεί η δικαιοσύνη..
     ..και η ανατροπή τους ΤΩΡΑ, για να γλυτώσει η Ελλάδα!..


     (**)   Για κάποιον που ειρωνεύεται ένα ζευγάρι που προχώρησε σε έκτρωση επειδή έμειναν και οι δύο άνεργοι, λέγοντας: ''Είναι αστείοι, άξιοι της τύχης τους'', ο χαρακτηρισμός ''δίποδο κτήνος'', είναι ο ηπιότερος που μπορεί να χρησιμοποιήσει κανείς..

ΕΛΕΕΙΝΟΙ...

 
Μέχρι χθες πιπιλάγατε το μυαλό του λαού με τα πρωτογενή σας πλεονάσματα!
     Προβληματιζόσασταν μάλιστα πώς θα τα μοιράσετε στους συνταξιούχους!!
     Σήμερα η έκθεση του ΔΝΤ προβλέπει μηδενικό πλεόνασμα για το 2013.
     Ελεεινοί! Τιποτένιοι!

     Μέχρι χθες ορκιζόσαστε ότι θα πιάσετε τους μεγάλους φοροφυγάδες!
     Σήμερα αφαιρείτε την αρμοδιότητα του ΣΔΟΕ για τον έλεγχο της ''λίστας Λαγκάρντ'', βάζετε στο αρχείο την λίστα αυτή και άλλες παρόμοιες (Λιχτενστάϊν, ακίνητα Λονδίνου, κλπ), αλλά εξακολουθείτε να στέλνετε ειδοποιητήρια για είσπραξη φόρων από εταιρείες ανύπαρκτες, και από πεθαμένους!
     Ελεεινοί! Τιποτένιοι!

     Μέχρι χθες διαρρηγνύατε τα ιμάτιά σας ότι δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα!
     Σήμερα το ΔΝΤ ζητάει ''πρόσθετα'' μέτρα ύψους 6,7 δις ευρώ για την επόμενη τριετία, εκ των οποίων τα 2,9 για τον χρόνο που έρχεται! Δηλαδή άμεσα!
     Ελεεινοί! Τιποτένιοι!

     Μέχρι χθες ομνύατε στην τιμή σας (!) ότι υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ! Κι ότι το βλέπετε! Βλέπατε και την ανάπτυξη να έρχεται!
     Σήμερα η Κομισιόν κι οι δανειστές σας ζητούν αύξηση στα τιμολόγια νερού και ρεύματος, ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΟΝ ΦΟΡΟ ΤΟΥ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ ΚΙΝΗΣΗΣ (άρα και θέρμανσης), σας ζητούν κι άλλες ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ !
     Κι εσείς σε όλα αυτά θα πειθαρχήσετε, θα υπακούσετε!
     Ελεεινοί! Τιποτένιοι!

     Μέχρι χθες νομίζατε ότι θα τρομοκρατήσετε τον κόσμο με απειλές κατασχέσεων, φυλάκισης,  με απολύσεις, ΜΕ ΕΚΒΙΑΣΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ !..
     ..με τους δήθεν ''μονόδρομους'', που οδηγούν τον λαό στις αυτοκτονίες και εσάς στην ατέρμονη εξουσία!
     Τιποτένιοι!

     Ξαμολύσατε και τον μπαμπούλα της ακροδεξιάς, του ναζισμού!..
     ..για να σκιαχτούμε!

     Υπάρχουν περισσότερο ακροδεξιοί από σας;
     Υπάρχει περισσότερος ναζισμός από το ΔΝΤ και την Κομισιόν;

     Αύριο ο λαός θα σας προσγειώσει..
     Και θα σας απονείμει όσα σας αξίζουν!..
     Ελεεινοί! ..

VALIDOR - ΛΕΥΤΕΡΙΑ

Διασκευή στο τραγουδι "Λευτεριά" του Νάσου Παναγιώτου σε στίχους Νίκος Καζαντζάκη.
Πρωτοηχογραφήθηκε το 1975 με την φωνή του Αντώνη Καλογιάννη.
Στην Κύπρο το τραγούδι διαδόθηκε από την "πατριωτική" πτέρυγα της ΕΔΕΚ αμέσως μετά το πραξικόπημα και την εισβολή.

Στίχοι:
Πηδάει η φωτιά κι οι σούβλες έτοιμες κι αυτός ολόρθος στέκει.
Πεθαίνει αρνούμενος το θάνατο και λευτεριά φωνάζει.

Ελευθεριά για σένα χάνομαι, μα θα 'ρθούν πίσω μου άλλοι.
Στρατοί οι γιοί μου και τα εγγόνια μου και θα σε λευτερώσουν.

Μην κλαις κυρά κι εγώ θ' αναστηθώ και θα σ᾿ αρπάξω πάλε.
Θα σπώ τις αλυσίδες της σκλαβιάς κάτω από τα δυό σου κάστρα.

Λίγοι είμαστε κι αλίμονο στη γης αν ξοφληθεί η γενιά μας.
Στρατοί οι γιοί μου και τα εγγόνια μου και θα σε λευτερώσουν.

ΤΟ ΦΙΝΑΛΕ


Το χρέος αυτοκαταστρέφεται

Το χρέος είναι ιός που βρίσκει έναν ξενιστή οργανισμό και αναπτύσσεται. Αναπτύσσεται και εξαπλώνεται σε όλα τα υγιή όργανα και φτάνει εν τέλει και στην καρδιά. Μόλις εκφυλιστεί και η καρδία σταματάει να λειτουργεί και τίθεται αυτόματα ολόκληρη η λειτουργία του οργανισμού σε παύση εκτάκτου ανάγκης. Ο οργανισμός ουσιαστικά σε εκείνο το σημείο έχει δηλώσει αδυναμία αυτοσυντήρησης και για να κρατηθεί εν ζωή απαιτούνται μηχανικά μέσα και δόσεις φαρμάκων που καταρχήν συντηρούν και τουλάχιστον σταθεροποιούν τον οργανισμό στην ημικωματώδη κατάσταση που έχει περιέλθει. Έτσι ο ιός ουσιαστικα σε εκίνο το σημείο σταματάει να αναπτύσσεται και εν τέλει αυτοκαταστρέφεται μαζί με τον οργανισμο και αναζητά διακαώς νέους ξενιστές.

Τι γίνεται όμως όταν μια ασταμάτητη δύναμη συναντά ένα ακούνητο εμπόδιο; Μάλλον θα μάθουμε πολύ σύντομα τι γίνεται, όταν το πάρα πολύ μεγάλο χρέος συναντήσει τον πολύ πεπερασμένο κόσμο μας.

Στο συνδιασμό της «εύκολης» νομισματικής πολιτικής του Federal Reserve στην Αμερική, της Ευρωπαικής Κεντρικής Τράπεζας στην Ευρώπη και των εκάστοτε κυβερνήσεων που δημιούργησαν την φούσκα του χρέους, των ακινήτων, του dot com, του χρηματιστηρίου και κτλ πρίν από την κρίση του 2008 και μέσω της προσωπικής έρευνα που σας καλώ να κάνετε πάνω σε αυτό το θέμα θα βρείτε όλες τις απαντήσεις στο τί έγινε και φτάσαμε ώς εδώ.

Πρίν το 2008 υπήρχαν αναλυτές παγκοσμίως που προειδοποιούσαν δημόσια για το τί έρχεται, ακόμα και ο Alan Greenspan της Goldman Sachs χαρακτήριζε επανηλλημένως την αγορά των ακινήτων ώς «frothy», αλλά αγνοήθηκαν όλοι από το κοινό και θεωρήθηκαν ακόμα και γραφικοί. Ο κόσμος ήταν ακόμα στην νοοτροπία ότι τα ακίνητα ποτέ δεν θα χάσουν αξία και τίποτα δεν μπορεί να τα αγγίξει ουσιαστικά. Εδώ ακριβώς βρίσκεται το βασικό και θεμελιώδες πρόβλημα,  στον τρόπο με τον οποίο οι σύγχρονες οικονομίες οικοδομούνται. Οικοδομούνται πάνω σε θεμέλια διαρκούς ανάπτυξης μέσω δανεισμού και όταν προκυπτει αναπόφευκτα μία επιβράδυνση ο κόσμος πανικοβάλλεται. Αυτό που έγινε το 2008 ήταν ουσιαστικά μια αντανακλαστική αντίδραση της ψυχοραγούσας αγοράς για να διορθωσει τον εαυτό της έστω και την ύστατη στιγμή και που ήταν φυσικά καταστροφική για το υπάρχων οικονομικο-κτόνο σύστημα.

Όλα βασικά άρχισαν με μία φήμη ή καλύτερα με μια ανασφάλεια της Wall street για μία από τις μεγάλες τράπεζες της, την Bear Stearns. Φήμες περιφέρονταν παντού ότι αυτή η τράπεζα είχε πάρα πολλά κόκκινα – τοξικά κεφάλαια σε ένα περιβάλλον που ήδη οι τιμές των ακινήτων έδειχναν να πέφτουν και έτσι οι τραπεζίτες άρχισαν να φοβούνται. Ο CEO της Bear Strearns έβγαινε τότε επαναλαμβανόμενα στα κανάλια και καθησύχαζε το κοινό στο CNBC  ότι δεν υπάρχει πρόβλημα, ότι όλα θα πάνε καλά και ότι η κατάσταση είναι υπό έλεγχο.

Παρένθεση. Όποτε ακούτε ανθρώπους σε σημαντικές θέσεις να καθησυχάζουν τον κόσμο δημόσια για κάποιο μεγάλο πρόβλημα να ξέρετε ότι ουσιαστικά πιστοποιούν την ύπαρξη του μεγάλου προβλήματος. Όσο πιό πυκνές επιβεβαιώσεις εφησυχασμού υπάρχουν τόσο πιό πολλές πιστοποιήσεις για μεγένθυση του προβλήματος έχουμε. Το σύστημα και ο πυρήνας του οικονομικού συστηματός οικοδομείται γύρω από την έννοια της εμπιστοσύνης στο σύστημα. Εμπιστοσύνη στο σύστημα ανάπτυξης μέσω του δανεισμό και του χρέους. Εμπιστοσύνη ότι το σύστημα θα λειτουργήσει. Μολίς παρεισφρήσει ο ιός της ανασφάλειας καταρρέει. Ότι ακριβώς γίνεται και σήμερα. Πάμε πίσω στην ιστορία όμως.

Οι φήμες λοιπόν έλεγαν ότι η Bear Stearns δεν θα κατόρθωνε να διασφαλίσει τους καταθέτες και μετόχους της και έτσι ο κόσμος από ανασφάλεια άρχισε να πουλάει μαζικά την μετοχή της. Μέσα σε μία εβδομάδα μόνο η μετοχή της τράπεζας έφυγε από το ταμπλό της Wall street. Και αυτό αποδυκνύει το πόσο γρήγορα η έλλειψη εμπιστοσύνης μπορεί να εξαφανίσει ένα ίδρυμα . Τί έγινε όμως με εκείνα τα τοξικά κεφάλαια όμως; Απάντηση: στους πολίτες φορτώθηκαν όλα. Η κυβέρνηση της Αμερικής παρενέβει και αγόρασε τα τοξικά κεφάλαια, τα συμπεριέλαβε στον προυπολογισμό της και η J.P.Morgan πήρε το καλό-υγιές κομμάτι της Bear Strearns. Σας θυμίζει κάτι αυτή η τακτική παρεμπιπτόντως;

Αυτό όμως ήταν το πρώτο κομμάτι του domino που έπεσε. Σχεδόν αμέσως οι ίδιες φήμες άρχισαν να κυκλοφορούν και για μια άλλη τράπεζα, την Lehman Brothers και μπλά μπλά μπλά τελικά και αυτή κατέρρευσε ομοίως εν ριπή οφθαλμού. Αλλά αυτή τη φορά το κράτος δέν παρενέβει όπως την πρώτη. Την άφησαν απλά να βυθιστεί έως τον πάτο. Και πολλόι αναρωτιούνται ακόμα και σήμερα γιατί το έκανε αυτό η Αμερικάνική κυβέρνηση.

Μετά από αυτό προέκυψε κατευθείαν το θέμα της AIG. Η AIG ήταν ένα ίδρυμα που διασφάλιζε ή μάλλον ισχυριζόταν ότι διασφάλιζε όλα αυτά τα τοξικά κεφάλαια όλων των μεγάλων τραπεζών μέσω ενός μηχανισμού που ονομάζεται Credit Default Swaps (CDS). Τα CDS είναι ουσιαστικά ένας τύπος ασφαλιστικών συμβόλαιων που η AIG εγγυόταν και προφανώς ψεύδοταν ασύστολα. Συνέλεγαν ευχαρίστως, χωρίς κανένα ενδοιασμό τα τοξικά στοιχήματα όλων των μεγάλων τραπεζών αλλά όταν ήρθε η ώρα να πληρώσουν απλά δεν μπόρεσαν. Και τί έγινε και με αυτά τα τοξικά κεφάλαια της AIG; Οι πολίτες τα φορτώθηκαν και αυτά. Παρενέβει ξανά το κράτος και τα διενέμεινε παντού.

Ο Ben Bernanke της FED, o Hank Paulson της Goldman Sachs και οι λοιποί των μεγαλύτερων τραπεζών συναντήθηκαν εν συνεχεία με τους πολιτικούς και κυβερνώντες της Αμερικής και ουσιαστικά αποφάσισαν από κοινού να μεταφέρουν το χρέος στον λαό και να βάλουν ουσιαστικά το πιστόλι στο κεφάλι όλων για να πληρώσουν το χρέος, όλων των τοξικών κεφαλαίων, όλων των τραπεζών της Wall street, σε κυκλοφορία μαζί με τα παράγωγα του χρέους που είναι κάτι εκατοντάδες τρισεκατομμύρια.

Με αυτό τον τρόπο λοιπόν (το λεγόμενο bail out) όλες οι τράπεζες διασώθηκαν, καλύφθηκε το χρέος τους από τους πολίτες και αυτό που έκανε η FED στην συνέχεια ήταν ακριβώς η στιγμή που δέχτηκε και η ελεύθερη αγορά παγκοσμίως την χαριστική της βολή. Άρχισε να εγχύει στο σύστημα ρευστό με ενέσεις τύπου Quantitative Easing (QE) νέα κεφάλαια, φρεσκοεκτυπωμένα τα οποία τα χρησιμοποίησαν για να αγοράσουν όλα τα κεφάλαια αποκλείωντας την ελεύθερη αγορά από το να διατελέσει τον μοναδικό σκοπό της, που δεν είναι τίποτα άλλο από το να ρυθμίζει δίκαια και αναλογικά τις τιμές της αγοράς των πάντων. Αλλά μια ανύπαρκτη, αχρήματη και πνιγμένη στο χρέος ελέυθερη αγορά δεν μπορεί να καθορίσει το ότιδήποτε, καθορίζεται αποκλειστικά από τους μοναδικούς κατέχοντες ρευστού που προέρχεται αποκλειστικά πλέον από το FED.

Για αυτό λοιπόν λέω ότι το σύστημα είναι στο finale του. Δέν μπορεί να επιδιορθωθεί. ΄Οσα λεφτά και να εκτυπώσει η FED και η EKT έχει ήδη τελειώσει, γιατί τα νέα λεφτά φέρνουν περισσότερο χρέος που αθροίζεται και επικάθεται στο ήδη υπέρκορο ίζημα του μη εξυπηρετήσιμου χρέους.

Έτσι με το bail out των τραπεζών, την κρατικοποίηση τους, την μεταφορά του χρέους τους στην καμπούρα των πολιτών και την συνεχή εκτύπωση ρευστού που η ανθρωπότητα δεν έχει ματα-ξαναδεί, η οποία θα συνεχίζει επ’άπειρον (85 δις/μήνα) φτάσαμε στην κατάσταση που είμαστε τώρα. Δέν θα σταματήσει λοιπόν η εκτύπωση νέων χρημάτων από το FED, δέν θα μπεί ταβάνι στο χρέος δέν θα υπάρξει το λεγόμενο taper, αυτό είναι σίγουρο. Ακόμα και το ΙΜF έβγαλε ανακοίνωση τον Σεπτέμβριο καλώντας την Γερουσία να μην επιβάλλει κανένα στόπ γιατι θα καταστρέψει την παγκόσμια οικονομία. Το δήλωσαν ανοιχτά.

Φανταστείται ένα ασθενή που η πίεση του πέφτει διαρκώς και οι γιατροί του δίνουν χάπια και μεγάλες δόσεις από σταθεροποιητικά φάρμακα προσπαθώντας να την επαναφέρουν, θα φτάσει ένα σημείο λοιπόν που τα χάπια δεν θα λειτουργούν και η καρδιά θα σταματήσει. Αυτό ακριβώς συμβαίνει και τώρα με την ακατάσχετη εκτύπωση χρημάτων.

Η φούσκα του χρέους που διογκώθηκε από τις τράπεζες, το FED και το κράτος είναι αυτό που  προκάλεσε την κρίση που βιώνουμε σήμερα. Οι τράπεζες που έκαναν όλα τα λανθασμένα στοιχήματα δεν έχουν πληρώσει καθόλου από το τίμημα. Το τίμημα το πληρώνουνε οι καταθέτες, εμείς. Την προηγούμενη εβδομάδα συναντήθηκε ο Ομπάμα ξανά με τους διευθυντές της Goldman Sacks, της J.P.Morgan και της Bank of America, τρείς από τις μεγαλύτερες τράπεζες του κόσμου. Τί πιστεύτε ότι αποφάσισαν εκεί; Λέτε να ήταν υπέρ ημών οι αποφάσεις τους;

Αυτός ο μήνας είναι πολύ επικύνδυνος. Ακούμε συνέχεια τα Αμερικάνικα κανάλια να λένε ότι η Αμερική δεν θα καταρεύσει και μου έρχεται στο μυαλό ο διευθυντής της Bear Stearns το 2008 που έλεγε τα ίδια. H Kίνα, ό μεγαλύτερος δανειστής της Αμερικής προειδοποίησε επίσημα την Αμερική να κάνει κάτι. Η Κίνα δεν θα επιτρέψει, να είστε σίγουροι καμιά απώλεια από την Αμερική. Θα πληρωθεί πλήρως με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Η Αμερική είναι ένα έθνος χρέους το οποίο μεγαλώνει γεωμετρικά. Το δολάριο ταυτόχρονα είναι το παγκόσμιο αποθεματικό νόμισμα, είναι η παγκόσμια κόλλα που τώρα χαλάει. Τα παλαιά χρέοι επίσης εξακολουθούν να υπάρχουν, δεν αποπληρώνονται από εμάς γιατί πολύ απλά δεν μπορούν να πληρωθούν και για αυτό θα συνεχίσουν να εκτυπώνουν νέα χαρτονομίσματα μέχρι το σημείο που η αξία του χαρτονομίσματος μέσω του υπερπληθωρισμού δέν θα αξίζει τίποτα παραπάνω από την αξία του χαρτιού που εκτυπώθηκε. Η αυτό θα γίνει ή το δολάριο θα καταρρεύσει απότομα και ξαφνικά από κάποιο τυχαίο γεγονός του τύπου πόλεμος, τρομοκρατικό χτύπημα, φυσική-βιολογική καταστροφή και κτλ.

Και επειδή η εμπιστοσύνη του κόσμου παγκοσμίως έχει χαθεί, το σύστημα αναμένεται να καταρρεύσει σύντομα λόγω αυτού. Λυπάμαι που το λεώ αλλά θα είναι η πιό καταστροφική κατάρρευση που ο κόσμος δέν έχει ξαναδεί σε όλη την ιστορία του. Μόλις σκάσει αυτή η φούσκα του χρέους δεν θα παίζει κανένα ρόλο άν το FED θα εκτυπώσει χρήματα ή όχι. Η κατάσταση έχει καταστεί μη αντρέψιμη και θα συμπαρασύρει όσα νομίσματά είναι έμμεσα ή άμεσα συνδεδεμένα με το δολάριο. Έχει ήδη τροφοδοτηθεί με τόσο πολύ καύσιμο-χρέος που η έκρηξη του αναμένεται να έιναι φαντασμαγορική παγκοσμίως. Τόσο φαντασμαγορική που το 90% του κόσμου θα είναι τόσο συνεπαρμένο από την έκπληξη του όταν θα προχωράει στον δρόμο και θα αναρωτιέται για το πώς κατέρρευσαν τα πάντα γύρω του, πόσο πολύ τον είχαν εξαπατήσει και πώς δεν έχει φανταστεί ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο.

Η αναγκαστική λύση εν ολίγης είναι νέο σταθερό νόμισμα που θα βασίζεται με κάτι απτό και παγκόσμια αποδεκτό. Οι μεγαλύτερες τράπεζες και οι πλουσιότεροι ανθρωποι στον κόσμο ήδη προετοιμάζονται. Τα έξυπνα χρήματα και οι επενδύσεις ήδη αλλάζουν χώρο, τρόπο και μορφή. Ξέρουν που οδηγείται η κατάσταση και προσαντολίζονται στο να αγοράζουν αφειδώς hard assets.

Καθίστε όμως λίγο πίσω στην καρέκλα σας και σκεφτείτε την κατάσταση που έχουμε όλοι περιέλθει. Ενημερωθείτε, ερευνήστε από μόνοι σας και αναρωτηθείτε για το πώς φτάσαμε έως εδώ, για το τί ακριβώς έγινε, για το ποιός φταίει και αν μπορoύμε εμείς οι απλόι πολίτες να κάνουμε, όταν θα…

Οι βασικές κατευθυντήριες οδηγίες που εγώ δίνω σε όσους ενδιαφέρονται είναι οι εξής.

1)      Κάντε το σταυρό σας, θα χρειαστούμε σίγουρα από άνωθεν βοήθεια.

2)      Αντισταθμίστε ότι χρήματα έχετε σε κάτι απτό και αξίας. Κρατήστε κάποια για τα ώς προς το τρέχων ζήν και λογαριασμούς και ότι περισσεύει αλλάξτε την μορφή τους από χαρτονομισματική σε πραγματική σε κάτι απτό. Και ιδιαίτερα σε κάτι που πρώτον θα σας χρειάζεται σε μία έκτακτη ανάγκη όπως τρόφιμα και δεύτερον θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ώς ανταλλάξιμο είδος στην έκτακτη εκείνη ανάγκη, όπως τρόφιμα και χρυσός.

3)      Γίνετε εσείς η τράπεζα τους εαυτού σας. Γίνετε αυτάρκης χωρίς να βασίζεστε σε κανένα ίδρυμα και κανένα κράτος για το ώς προς το ζήν. Αγοράστε ένα κομμάτι γής για καλλιέργεια.

Το ξέρω ότι όλα αυτά ακούγονται τραγικά, καταστροφολογικά και εξωπραγματικά για κάποιους, για κάποιους άλλους ίσως να θεωρούνται φαντασιώσεις, ότι να ναι,  εκτός τόπου και χρόνου και χίλια δύο άλλα. Αυτό που απαντώ είναι ότι μακάρι να έχουν δίκιο και όλα αυτά που προανέφερα να είναι ΒΛΑΚΕΙΕΣ.

Βασίλης Παπαδόπουλος.
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 9 Οκτωβρίου 2013

ΟΙ ΣΥΝΙΣΤΩΣΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

afisa_amp_296_355
Γράφει ο Αντίοχος.
Το πρόγραμμα μιας συνιστώσας του ΣΥΡΙΖΑ.
Σε προηγούμενο άρθρο, αναφερθήκαμε στο πρόγραμμα και στο καταστατικό του ΚΚΕ (κόμματος του… συνταγματικού τόξου), στο οποίο ομολογούνται ευθέως οι στόχοι του: βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος, κατάλυση του συντάγματος και εγκαθίδρυση δικτατορίας («του προλεταριάτου»). Ωστόσο, δεν έχει μόνο το ΚΚΕ τέτοιους στόχους. Παρόμοιους έχει και ο έτερος αριστερός πόλος του… συνταγματικού τόξου, ο ΣΥΡΙΖΑ! Όχι βέβαια επισήμως, αλλά μέσω των περιλάλητων συνιστωσών του. Σήμερα, λοιπόν, θα σας παρουσιάσουμε το «Πρόγραμμα για μια επαναστατική κυβέρνηση της Αριστεράς, για την ανατροπή του καπιταλισμού και τη θεμελίωση του σοσιαλισμού», της συνιστώσας «Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ».
Βίαιη κατάληψη της εξουσίας.
«Για πρώτη φορά μετά το 1944 ένας πολιτικός εκπρόσωπος του ηρωικού ελληνικού κομμουνιστικού κινήματος βρίσκεται τόσο κοντά στην εξουσία», καμαρώνει η συνιστώσα στο «προοίμιο» του προγράμματός της. Και στο κεφάλαιο 3 («Τι είναι ο Σοσιαλισμός και ο Κομμουνισμός;»), μας εξηγεί τον τρόπο με τον οποίο πρέπει να καταληφθεί η εξουσία: «Ο σοσιαλισμός δεν μπορεί να θεμελιωθεί χωρίς τη σοσιαλιστική επανάσταση… Η σοσιαλιστική επανάσταση, όπως και κάθε κοινωνική επανάσταση στο παρελθόν, από τη φύση της δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία, γιατί οι εκμεταλλευτές στην προσπάθειά τους να διατηρήσουν ταξικά προνόμια αιώνων, θα τείνουν, χρησιμοποιώντας κύρια τον έλεγχο που ασκούν στο κράτος, να καταφύγουν σε βίαιες μεθόδους καταστολής του επαναστατικού κινήματος».
Στόχος η «δικτατορία του προλεταριάτου».
Και με ποιο στόχο θα γίνει η σοσιαλιστική επανάσταση, που «δεν μπορεί να είναι μια ειρηνική διαδικασία»; Για την δικτατορία του προλεταριάτου ασφαλώς: «Όλες οι μεγάλες εργατικές επαναστάσεις, όπως η «Κομμούνα του Παρισιού» και η Οκτωβριανή επανάσταση, απέδειξαν ότι ένας από τους πρώτους στόχους της νικηφόρας εργατικής τάξης, θα πρέπει να είναι η καταστροφή του παλιού αστικού κρατικού μηχανισμού… Σύμφωνα με τις θεμελιώδεις ιδέες του Μαρξισμού όπως εκφράστηκαν από τα έργα των Μαρξ, Ένγκελς και Λένιν, η εργατική τάξη πρέπει να δημιουργήσει ένα νέο τύπο κράτους, που θα αντιπροσωπεύει τα συμφέροντα της. Ένα εργατικό κράτος στο οποίο η πλειοψηφία θα κρατά υπό έλεγχο μια μικρή μειοψηφία πρώην καπιταλιστών, για να προστατευτούν τα συμφέροντα της επανάστασης. Αυτό το καθεστώς είναι η «δικτατορία του προλεταριάτου».
Η Χρυσή Αυγή θα γίνει… τρομοκρατική οργάνωση.
Τι αντίδραση θα συναντήσει από τους αντιφρονούντες η «κυβερνώσα αριστερά του ΣΥΡΙΖΑ», είτε προέλθει από επανάσταση είτε από εκλογές; Απαντά η συνιστώσα στο κεφάλαιο 8 («Η Κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να είναι επαναστατική!»):
«Η κυβέρνηση της Αριστεράς μετά την εκλογή της στην εξουσία δεν πρόκειται να έχει μπροστά της έναν ήρεμο και ειρηνικό, «μεταρρυθμιστικό» δρόμο. Θα βρεθεί αντιμέτωπη με την άμεση προοπτική της κήρυξης ενός αδυσώπητου πολέμου από το ντόπιο και το ξένο κεφάλαιο. Ο ρόλος της «Χρυσής Αυγής» και άλλων φασιστικών ομάδων σε αυτές τις συνθήκες, θα είναι ιδιαίτερα χρήσιμος για την άρχουσα τάξη. Οι παρακρατικές συμμορίες θα εξαπολύσουν ακόμα ισχυρότερα πογκρόμ βίας ενάντια στους μετανάστες για να δημιουργήσουν ατμόσφαιρα φυλετικού μίσους και θα επιδοθούν σε πράξεις ατομικής τρομοκρατίας ενάντια σε αγωνιστές της Αριστεράς και του εργατικού κινήματος».
Η… Γκε-Πε-Ού του ΣΥΡΙΖΑ.
Και πως οφείλει να αντιμετωπίσει η αυριανή κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ τους αντιπάλους της; Ιδού η πρόταση της συνιστώσας:
«Αντί για τον επικίνδυνο και καταδικασμένο σε αποτυχία δρόμο της «σταδιακής μεταρρύθμισης» του σάπιου καπιταλισμού και του κράτους που τον υπηρετεί, η κυβέρνηση της Αριστεράς έχει το καθήκον να γίνει μια κυβέρνηση επαναστατική! Πρέπει να απευθύνει έκκληση για τη διενέργεια συνελεύσεων σε κάθε γειτονιά και χώρο δουλειάς, οι οποίες θα εκλέξουν επιτροπές αγώνα συντονισμένες μεταξύ τους σε επίπεδο πόλης και σε πανεθνικό επίπεδο και επίσης, θα δημιουργήσουν ομάδες αυτοάμυνας ενάντια στη βία του ανυπόταχτου πυρήνα του κρατικού μηχανισμού και των φασιστών, επίσης συνδεδεμένες σε επίπεδο πόλης και πανελλαδικά».
«Δημοκρατία» να φάνε και οι… κότες!
Δηλαδή θα γίνει η Ελλάδα μονοκομματικό κράτος, όπως στην ΕΣΣΔ και στα υπόλοιπα κομμουνιστικά κράτη; Εδώ η συνιστώσα είναι πιο… φιλελεύθερη: «Το δικαίωμα ύπαρξης όλων των κομμάτων και των πολιτικών τάσεων θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένο, με την προϋπόθεση πως θα αποδέχονται την κοινωνικοποιημένη, σχεδιασμένη οικονομία». Τουτέστιν, θα υπάρχουν ο ΣΥΡΙΖΑ και οι συνιστώσες του, η ΑΝΤΑΡCIA, το ΚΚΕ, ίσως και η ΔΗΜΑΡ, κάπου σε μια γωνία, για… τιμωρία. Πλέρια «δημοκρατία», να φάνε και οι κότες!
Το κόμμα του… συνταγματικού τόξου θα κουρελιάσει το Σύνταγμα!
Επειδή δε ανήκουν και σ’ ένα κόμμα του… συνταγματικού τόξου, τι προτείνουν για το Σύνταγμα της χώρας; Πάμε στο κεφάλαιο 12 («Το πρόγραμμα της Κυβέρνησης της Αριστεράς πρέπει να είναι επαναστατικό και σοσιαλιστικό! Δέκα βασικά σημεία») και σ’ ένα απ’ αυτά που επιγράφεται «Για ένα νέο, σοσιαλιστικό Σύνταγμα»: «Η σημερινή μορφή πολιτεύματος, η σημερινή «δημοκρατία», είναι η αστική δημοκρατία, που αποτελεί τον καλύτερο δυνατό τρόπο διακυβέρνησης και κυριαρχίας για την αστική τάξη στους δοσμένους ταξικούς συσχετισμούς. Η κυβέρνηση της Αριστεράς πρέπει να καταργήσει τον αστικό κρατικό μηχανισμό και να επανιδρύσει τη νέα εξουσία των εργαζόμενων. Για να θεμελιώσει αυτή τη νέα εξουσία, πρέπει να πάρει τα ακόλουθα βασικά μέτρα: Να ανοίξει αμέσως στο λαό τη συζήτηση για την συντομότερη δυνατή ψήφιση ενός νέου Συντάγματος που θα κατοχυρώνει: σαν οικονομικό καθεστώς την κοινωνικοποιημένη, δημοκρατικά σχεδιασμένη οικονομία και σαν πολίτευμα την εργατική, σοσιαλιστική δημοκρατία». Πάει, λοιπόν, και το Σύνταγμα…
Οι φαντάροι θα… εκλέγουν τους αξιωματικούς!
Και πως θα λειτουργούν οι Ένοπλες Δυνάμεις με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ; Πάρτε μια γεύση:
Συνολική αναμόρφωση του στρατού με τα ακόλουθα μέτρα: «Οι εκλεγμένες  επιτροπές στρατιωτών και κατώτερων αξιωματικών πρέπει να αποφασίζουν όλα τα ζητήματα που αφορούν τη μονάδα. Εκλογή και δικαίωμα ανάκλησης όλων των αξιωματικών από τους στρατιώτες. Όχι στον επαγγελματικό στρατό. Θητεία με εκπαίδευση στα όπλα όλου του εργαζόμενου λαού, σαν εγγύηση για την προάσπιση των δικαιωμάτων και των κατακτήσεών του. Πλαισίωση του στρατού από στρατιωτικά αποσπάσματα των εργατικών οργανώσεων που θα εκπαιδευτούν στα στρατόπεδα με έξοδα του κράτους».
Αστυνομικοί τα φρικιά των Εξαρχείων!
Για να δούμε τι προβλέπει το πρόγραμμα και για τα Σώματα Ασφαλείας: «Κατάργηση κάθε αυτοδιοίκητου των σωμάτων ασφαλείας. Υπαγωγή τους στον έλεγχο των μαζικών οργανώσεων του εργαζόμενου λαού και της νεολαίας και μετατροπή τους σε πολιτοφυλακές, με εκ περιτροπή συμμετοχή σε αυτές επίλεκτων μελών των μαζικών εργατικών οργανώσεων και της νεολαίας. Καθορισμός του προγράμματος εκπαίδευσής τους από εκλεγμένη επιτροπή εκπροσώπων από τις μαζικές οργανώσεις.
 Χρυσή Αυγή, για να τους κοπεί ο βήχας!
Πάθατε την πλάκα σας; Κι όμως, τέτοιου είδους και νοοτροπίας μπολσεβίκους έχει στους κόλπους του ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα μου πείτε, μα μπορούν αυτά τα πράγματα να τα εφαρμόσουν; Η γνώμη μου είναι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα εξελιχθεί σε νέο ΠΑΣΟΚ. Επιπλέον, δεν τους ευνοούν οι διεθνείς συγκυρίες. Ωστόσο, αυτά υπάρχουν στο πίσω μέρος του μυαλού τους και αν ποτέ βρουν την ευκαιρία θα επιχειρήσουν να τα εφαρμόσουν, ως έναν βαθμό. Η μόνη εγγύηση για να τους κοπεί από νωρίς ο βήχας, είναι η Χρυσή Αυγή να εκλεγεί ως κυβέρνηση ή στο χειρότερο σενάριο ως αξιωματική αντιπολίτευση και η ψοφοδεξιά των φον Αντωνάκηδων και των Καμμένων να πάνε στα τσακίδια της ιστορίας!
ΠΗΓΗ

Έκθεση του ΔΝΤ βάζει "φωτιές" στην κυβέρνηση - Απαιτεί νέα μέτρα 6,7 δισ. ευρώ, θεωρεί δεδομένο το κούρεμα - Ούτε μισό ευρώ πλεόνασμα!!!


- Σύμφωνα με την έκθεση οι χρηματοδοτικές ανάγκες σε 25,1 και 18,6 δισ. ευρώ αντίστοιχα το 2015 2016
- Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ξεκαθαρίζει πως τα νέα μέτρα θα είναι της τάξεως των 6,7 δισ. ευρώ
- Η τρόικα είχε ήδη αναφέρει πως νέα μέτρα θα απαιτηθούν παρά τις αντίθετες δηλώσεις Σαμαρά και Στουρνάρα
- Αναλυτές αναφέρουν πως ίσως με αυτή την έκθεση το ΔΝΤ προσπαθεί να πιέσει τους Ευρωπαίους
Μία έκθεση που προκαλεί σοκ και δέος για την Ελλάδα βγαίνει στο φως της δημοσιότητας από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και μεταξύ άλλων ζητά μέτρα της τάξεως των 6,7 δισεκατομμυρίων ευρώ εκ των οποίων τα 2,9 δισ. ευρώ θα πρέπει να παρθούν μέσα στο 2014.

Η έκθεση αυτή προκαλεί αίσθηση, καθώς έρχεται λίγες ημέρες μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με την διευθύντρια του οργανισμού, Κριστίν Λαγκάρντ και είναι απορίας άξιο εάν αυτή η έκθεση που ανατρέπει και όλα όσα λέει η κυβέρνηση, συζητήθηκε. Φυσικά, μπορεί να αποτελεί αυτή η έκθεση και μία προειδοποιητική βολή προς τους Ευρωπαίους, θέλοντας δηλαδή να τους πιέσει για κούρεμα του ελληνικού χρέους.

Το άλλο εκπληκτικό που αναφέρει η έκθεση του Ταμείου είναι πως στην Ελλάδα αναμένεται να επιτευχθεί πρωτογενές πλεόνασμα το 2013 ΜΗΔΕΝ. Αξίζει να σημειωθεί ότι το προσχέδιο του προϋπολογισμού του 2014 προβλέπει πλεόνασμα 344 εκατομμύρια ευρώ και έτσι αυτή η έκθεση βάζει μπουρλότο στα όσα ανακοινώνει η κυβέρνηση περί πλεονάσματος.

Στην έκθεση αυτή γίνεται σαφής αναφορά για νέα επιπρόσθετα μέτρα ίσα με το 3,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 6,7 δισεκατομμύρια. Το επικαιροποιημένο πάντως Μνημόνιο αξίζει να σημειωθεί ότι γικα το 2014 δεν απαιτούνται νέα μέτρα από την Ελλάδα, ενώ για το διάστημα 2015-2016 τα μέτρα θα ε.ιναι της τάξεως των 4,1 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Για το χρέος, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο προβλέπει πως οι δημοσιονομικές προβλέψεις για το 2013 είναι συνεπείς, αλλά οι περαιτέρω προβλέψεις προϋποθέτουν ένα νέο κούρεμα με τη συμμετοχή και του επίσημου τομέα προκειμένου να μειωθεί το χρέος στο 124% του ΑΕΠ μέχρι το 2020.
ΠΗΓΗ

Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΒΙΑΣ...

Δεν αντέχεται η υποκρισία στο τελευταίο ΣΟΒΙΕΤ
5

4


3


2

1

Σε ανακοίνωση τους η Τομεακή Οργάνωση Πειραιά του ΚΚΕ και η Νομαρχιακή Οργάνωση Πειραιά της ΚΝΕ καταγγέλλουν τη «δολοφονική και άνανδρη» επίθεση όπως τη χαρακτηρίζουν σε συνεργεία του ΚΚΕ και της ΚΝΕ που κολλούσαν αφίσες για το 39ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή.

Όπως αναφέρεται: «Κατά τη διάρκεια αφισοκόλλησης, μια ομάδα 50 θρασύδειλων φασιστών χρυσαυγιτών επιτέθηκε με ρόπαλα, από τα οποία προεξείχαν πρόκες, σε 20 κομμουνιστές. Η επίθεση ήταν δολοφονική, χτυπούσαν στο ψαχνό οδηγώντας 9 άτομα στο νοσοκομείο».

Ανάμεσα στα άτομα που χτυπούσαν, σύμφωνα με την ανακοίνωση, ήταν στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος, όπως για παράδειγμα τον πρόεδρο του συνδικάτου μετάλλουΣωτήρης Πουλικόγιαννης.

ΜΑΝΤΕΨΤΕ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ ΚΥΡΙΟΣ ΣΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ…..

Φυσικά η ανάρτηση θα πάει στην ενότητα χιούμορ
ΠΗΓΗ

ΤΟ ΚΚΕ ΚΑΙ Η ΒΙΑΙΗ ΚΑΤΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ

Γράφει ο Αντίοχος.

Τα άρθρα του Ποινικού Κώδικα (134 και επόμενα) που αφορούν την «απόπειρα κατάλυσης του δημοκρατικού Πολιτεύματος» επικαλούνται οι δύο ανακριτές Γεωργουλέας και Παπακώστας στο παραπεμπτικό έγγραφο προς τη Βουλή των Ελλήνων, που περιέχει αίτημά τους για την άρση της ασυλίας των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, Γιώργου Γερμενή, Παναγιώτη Ηλιόπουλου και Ευστάθιου Μπούκουρα. Σύμφωνα με το έγγραφο σκοπός της Χρυσής Αυγής:
«…Ήταν εξαρχής και παραμένει, όπως προκύπτει από τις μαρτυρικές καταθέσεις (Σ.Σ. των ανυπόληπτων ψευδομαρτύρων!!!), η κατάλυση του δημοκρατικού Πολιτεύματος (κατά παράβαση των άρθρων 134επ. του Ποινικού Κώδικα…».
Αναδημοσιεύω, λοιπόν, ένα άρθρο που είχα γράψει τον περασμένο Μάιο, σχετικά με την διακηρυγμένη πρόθεση του ΚΚΕ να καταλύσει το πολίτευμα, πρόθεση που δεν προκύπτει από μισθωμένους- προστατευόμενους ψευδομάρτυρες αγνώστου προελεύσεως, αλλά από το «Πρόγραμμα και Καταστατικό που ψηφίστηκε από το 19ο Συνέδριο» του ΚΚΕ, το οποίο κάνουν ότι δε βλέπουν οι ανακριτές της «τυφλής» δικαιοσύνης!

Ιδού: ΚΚΕ: το καμάρι του… συνταγματικού τόξου.
Μετά μανίας προσπαθεί -εδώ κι ένα χρόνο- το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα να θέσει εκτός νόμου το κίνημα των Ελλήνων εθνικιστών, ή τουλάχιστον να βάλει διάφορα εμπόδια στο δρόμο του. Η επίσημη δικαιολογία είναι ότι η Χρυσή Αυγή είναι εκτός… συνταγματικού τόξου, ότι κινείται στα όρια της νομιμότητας κ.τ.λ. Κι όλα αυτά με μηδέν αποδείξεις! Την ίδια ώρα υπάρχει ένα κόμμα που ομολογεί ευθέως στο επίσημο πρόγραμμα και στο καταστατικό του, ότι σκοπός του είναι η βίαιη ανατροπή του υφιστάμενου πολιτεύματος (με επανάσταση), η εγκαθίδρυση δικτατορίας, η κατάργηση του Συντάγματος, η διάλυση των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας κ.α. Επίσης, ομολογεί ότι σε περίπτωση πολέμου θα στρέψει τα όπλα κατά της πατρίδας για να καταλάβει την εξουσία! Πρόκειται βεβαίως για το ΚΚΕ.
ΚΚΕ: στόχος μας η εγκαθίδρυση δικτατορίας με πραξικόπημα.
Όλα αυτά θα σας τα παρουσιάσουμε για να μη νομίζετε πως τα βγάζουμε από την κοιλιά μας. Ξεκινάμε ευθύς αμέσως. Αναφέρουν οι κουκουέδες με καμάρι στον πρόλογο του προγράμματός τους: «Το ΚΚΕ δεν αποκήρυξε ποτέ την ταξική πάλη, τη σοσιαλιστική επανάσταση, τη δικτατορία του προλεταριάτου». Και λίγο παρακάτω, ομολογούν τους πραγματικούς σκοπούς τους: «Ο στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, της δικτατορίας του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση ως ανώριμη βαθμίδα της κομμουνιστικής κοινωνίας. Η επαναστατική αλλαγή στην Ελλάδα θα είναι σοσιαλιστική». Επειδή, ίσως, κάποιοι να μην το… εμπέδωσαν, η ίδια ομολογία επαναλαμβάνεται και στον πρόλογο του καταστατικού τους: «Στρατηγικός στόχος του ΚΚΕ είναι η κατάκτηση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας, η δικτατορία του προλεταριάτου, για τη σοσιαλιστική οικοδόμηση».

ΚΚΕ: υπό συνθήκες νομιμότητας, προετοιμάζουμε το πραξικόπημα.
Ναι, θα αντιτείνει κάποιος δύσπιστος (ή αφελής), αλλά εφόσον το ΚΚΕ συμμετέχει στις κοινοβουλευτικές και λοιπές διαδικασίες, έχει αποδεχθεί στην πράξη το πολίτευμα. Λάθος! Το ΚΚΕ συμμετέχει στις διαδικασίες για να προετοιμαστεί για την πραγμάτωση του πραγματικού του σκοπού. Δεν το λέω εγώ, το γράφει στο κεφάλαιο «Τα καθήκοντα του ΚΚΕ για τη σοσιαλιστική επανάσταση» το πρόγραμμα του ΚΚΕ: «Το ΚΚΕ δρα στην κατεύθυνση της προετοιμασίας του υποκειμενικού παράγοντα για την προοπτική της σοσιαλιστικής επανάστασης, αν και η χρονική περίοδος εκδήλωσής της προσδιορίζεται από αντικειμενικές προϋποθέσεις, την επαναστατική κατάσταση. Η δράση του ΚΚΕ, σε μη επαναστατική κατάσταση, συμβάλλει αποφασιστικά στην προετοιμασία του υποκειμενικού παράγοντα (Κόμμα, εργατική τάξη, συμμαχίες) για επαναστατικές συνθήκες, για την πραγματοποίηση των στρατηγικών καθηκόντων του». Εδώ βρίσκει εφαρμογή αυτό που είχε πει ο Λένιν: «οι αστοί θα μας δώσουν το σχοινί για να τους κρεμάσουμε»…
ΚΚΕ: Αν γίνει πόλεμος θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο.

Πάμε παρακάτω. Κι αν γίνει πόλεμος; Η πιο κατάλληλη ευκαιρία για επανάσταση, θα τον μετατρέψουμε σε εμφύλιο για να κατακτήσουμε την εξουσία, ομολογεί το ΚΚΕ, στο κεφάλαιο «Ειδικότερα για την επαναστατική κατάσταση» του προγράμματός του: «Δεν είναι δυνατό να προβλεφθούν οι παράγοντες που θα οδηγήσουν στην επαναστατική κατάσταση. Το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, η όξυνση των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, που φτάνουν έως τις πολεμικές αναμετρήσεις, είναι δυνατό να δημιουργήσουν τέτοιες συνθήκες στην Ελλάδα. Σε περίπτωση ιμπεριαλιστικής πολεμικής εμπλοκής της Ελλάδας, είτε σε αμυντικό είτε σε επιθετικό πόλεμο, το Κόμμα πρέπει να ηγηθεί της αυτοτελούς οργάνωσης της εργατικής – λαϊκής πάλης με όλες τις μορφές, ώστε να οδηγήσει σε ολοκληρωτική ήττα της αστικής τάξης, εγχώριας και ξένης ως εισβολέα, έμπρακτα να συνδεθεί με την κατάκτηση της εξουσίας. Με την πρωτοβουλία και καθοδήγηση του Κόμματος να συγκροτηθεί εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης, με σύνθημα: Ο λαός θα δώσει την ελευθερία και τη διέξοδο από το καπιταλιστικό σύστημα που, όσο κυριαρχεί, φέρνει τον πόλεμο και την «ειρήνη» με το πιστόλι στον κρόταφο».
ΚΚΕ: Πως θα γίνει και πως θα επιβληθεί το κομμουνιστικό πραξικόπημα.

Στο επόμενο κεφάλαιο, με τον τίτλο «Ειδικότερα για το επαναστατικό εργατικό – λαϊκό μέτωπο», εξηγούνται οι τρόποι της πραξικοπηματικής («επαναστατικής») κατάληψης της εξουσίας (που θα χτυπήσουν τα κόκκινα «Τάγματα Εφόδου») και πως το νέο καθεστώς θα συντρίψει δια της βίας τους αντιφρονούντες:
«Σε συνθήκες επαναστατικής κατάστασης, το επαναστατικό εργατικό – λαϊκό μέτωπο με όλες τις μορφές δράσης του μπορεί να γίνει το κέντρο της λαϊκής εξέγερσης ενάντια στην καπιταλιστική εξουσία, υπερισχύοντας σε βασικές περιοχές, ιδιαίτερα στα βιομηχανικά – εμπορικά – συγκοινωνιακά κέντρα, κέντρα επικοινωνιών – ενέργειας, ώστε να επιτευχθεί η πλήρης αδρανοποίηση των μηχανισμών της αστικής εξουσίας και η εξουδετέρωσή τους, η ανατροπή της αστικής τάξης, η ανάδειξη και επικράτηση των λαογέννητων επαναστατικών θεσμών, που παίρνουν στα χέρια τους τη νέα οργάνωση της κοινωνίας, η εγκαθίδρυση της επαναστατικής εργατικής εξουσίας. Το επαναστατικό εργατικό – λαϊκό μέτωπο αποκτά την ικανότητα να αντιτάσσει τη δική του βία ενάντια στη βία του κεφαλαίου, την ικανότητα να επιδρά παραλυτικά στα επιτελεία του ταξικού αντιπάλου, να αδρανοποιεί τα αντεπαναστατικά σχέδιά του…».
ΚΚΕ: Κατάργηση του Συντάγματος – Διάλυση Στρατού και Σωμάτων Ασφαλείας.

Τέλος, αφού επικρατήσει η «σοσιαλιστική επανάσταση» το ΚΚΕ δίνει στο κεφάλαιο με τον τίτλο «Θεμελιακές αρχές συγκρότησης της εργατικής εξουσίας», ένα δείγμα γραφής της νέας εξουσίας, προαναγγέλλοντας την διάλυση του Στρατού και των Σωμάτων Ασφαλείας καθώς επίσης και της κατάργησης του Συντάγματος (ντροπή σας κουκουέδες, είστε και του… συνταγματικού τόξου). Ιδού η ομολογία τους: «Η σοσιαλιστική εξουσία είναι η επαναστατική εξουσία της εργατικής τάξης, η δικτατορία του προλεταριάτου. Η εργατική εξουσία αντικαθιστά όλους τους αστικούς θεσμούς, που έχει τσακίσει η επαναστατική δράση, με τους νέους λαογέννητους θεσμούς. Στη θέση του αστικού Στρατού και των Σωμάτων καταστολής, που έχουν διαλυθεί εξολοκλήρου, δημιουργούνται νέοι θεσμοί της σοσιαλιστικής εξουσίας, στη βάση της επαναστατικής πάλης για τη συντριβή της αντίστασης των εκμεταλλευτών και την υπεράσπιση της Επανάστασης. Διαμορφώνεται νέο στελεχικό δυναμικό, διαπαιδαγωγημένο με τις αρχές της νέας εξουσίας. Το επαναστατικό Εργατικό Σύνταγμα και η ανάλογη νομοθεσία συγκροτούν το νέο Δίκαιο που αντιστοιχεί στις νέες οικονομικές σχέσεις».
Ακίνδυνοι ή το μακρύ χέρι του σάπιου συστήματος;
Όλα τα παραπάνω (κι άλλα πολλά που παραλείψαμε για λόγους οικονομίας του χώρου) δεν είναι κρυφά. Είναι «Το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ που ψηφίστηκαν στο 19ο Συνέδριο», που εκδόθηκε και σε ειδικό ένθετο του «Κυριακάτικου Ριζοσπάστη» της 28ης Απριλίου 2013. Κι εδώ το ερώτημα που προκύπτει είναι σαφές: εφόσον το ΚΚΕ (το οποίο σημειωτέον ουδέποτε έχει κάνει δήλωση στον Άρειο Πάγο, την οποία υποχρεούνται να κάνουν όλα τα κόμματα) επίσημα διακηρύσσει πως σκοπός του είναι η βίαιη ανατροπή του πολιτεύματος, η κατάργηση του Συντάγματος και η επιβολή δικτατορίας (του προλεταριάτου), γιατί δεν τίθεται αυτομάτως εκτός νόμου; Δύο είναι οι πιθανές απαντήσεις:

1ον) Θεωρείται εντελώς ακίνδυνο και

2ον) Όλα αυτά τα… επαναστατικά είναι για τους αφελείς, και στην πραγματικότητα το ΚΚΕ είναι αναπόσπαστο μέρος του σάπιου μεταπολιτευτικού συστήματος και μάλιστα, στην παρούσα φάση, το μακρύ χέρι του συστήματος, για την ανάσχεση της Χρυσής Αυγής. Διαλέγετε και παίρνετε!
1380841_228552447310508_1860982803_n
ΠΗΓΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΟ ΔΙΩΓΜΟ

Καλημέρα Έλληνες…..
Η πρωθυπουργική μας μαριονέτα έκλεισε τις διακρατικές συμφωνίες με το εβραϊκό κράτος, αφού πρώτα θυσίασε ένα πολιτικό κόμμα, φυλάκισε τον αρχηγό και τους βουλευτές του και απειλεί τους ψηφοφόρους του, που αγγίζουν βάση των εκλογών τις 500.000…. που τώρα έχουν αυξηθεί, με φυλάκιση και διαπόμπευση.
timthumb.php
Στην Ελλάδα της «δημοκρατίας» (εδώ γελάμε…) μια ιδεολογία ή ένας πολιτικός χώρος γίνεται εγκληματική οργάνωση και αφού η μονοπωλιακή Α.Ε. δεξιά Ν.Δ. πιστεύει ότι θα πάρει τους ψήφους των τρομοκρατημένων από τις απειλές και τις «αποκαλύψεις» ψηφοφόρων της Χ.Α., σειρά θα έχουν και τα μαγαζιά της αριστεράς…. Και όχι δεν θα είναι το ΚΚΕ, παρόλο που έχει εκφράσει ανοιχτά, δημόσια, ότι επιθυμεί την ανατροπή της κοινοβουλευτικής δημοκρατίας… Δεν θα είναι το ΚΚΕ γιατί το ΚΚΕ είναι κομματικό παιδί της δεξιάς Ν.Δ. ( η μεταπολιτευτική Ν.Δ. νομιμοποίησε το ΚΚΕ )  και από τότε όσο και να γαβγίζει στις κρίσιμες στιγμές έκανε τη δουλειά της Ν.Δ. (η πρώτη φορά που το ΚΚΕ επίσημα έλαβε μέρος σε κυβέρνηση ήταν από το κάλεσμα της δεξιάς Ν.Δ.- και ούρλιαζε ως βασιλικότερος του βασιλέως κατά του Ανδρέα Παπανδρέου για την παραπομπή του στο ειδικό δικαστήριο και τώρα λέει ακριβώς τα ίδια με τη Ν.Δ. εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ πρώην ΠΑΣΟΚ)….  Το επόμενο αριστερό μαγαζί που θα μπει στο καρφί θα είναι το πασοκοσυνασπισμένο μόρφωμα που μετά από χίλιες αλλαγές ονόματος, κατέληξε να λέγεται ΣΥΡΙΖΑ. Και όχι επειδή είναι ανατρεπτικό ή θέλει να κάνει κάτι διαφορετικό από τη ΝΔούλα, αλλά για να κάτσει στη θέση που το αρμόζει και έτσι ο μεταπολιτευτικός δικομματισμός να έχει την σικ μορφή  -κυβέρνηση δεξιά και αντιπολίτευση αριστερά, με πολιτική μνημονίου και από τους δύο (ο κ. Τσίπρας ξεκίνησε με κατάργηση, το πήγε διαπραγμάτευση, ανακοίνωσε αναστολή και περιμένουμε αν βγει κυβέρνηση να μας φέρει νέο μνημόνιο – αριστερό γερμανικό ριζοσπαστικό μνημόνιο).
metapoliteusi
Έτσι η ιερή γερμανική μας δημοκρατία θα έχει ένα υπέροχο κοινοβουλευτικό κάδρο και όποιο εγκληματικό, σιχαμερό, προδοτικό σκουλήκι τολμήσει να αρνηθεί το μνημονιακό σύνταγμα, να προφέρει ότι είναι εθνικιστής, πατριώτης…. γενικά να πει αυτός ο συμμορίτης ότι είναι Έλληνας, θα φυλακίζεται ! Αφού πρώτα η ιερά εξέταση των τηλεπαραθύρων τον μαστιγώσει στα μάτια του λαού.  Έτσι μπαίνει σε εφαρμογή το νέο ιδιώνυμο, εφόσον για αρχή σου αφαιρέσανε το θρήσκευμα από τις ταυτότητες, σου γυμνώσανε τη γλώσσα, σου αλλοιώσανε την ιστορία, τώρα σου απαγορεύουν να λες ότι αγαπάς και μάχεσαι για την πατρίδα σου ενάντια στο μνημόνιο, επειδή θα σε βαφτίζουν «χρυσαυγίτη», θα μπουκάρουν στο σπίτι σου να δουν τι διαβάζεις και τι έχεις που δεν τους αρέσει, θα βγάζουν ότι κατέχεις ακόμη και πυρηνικό οπλοστάσιο, θα σε ξεφτιλίζουν δημοσίως χωρίς δίκη και θα σε βάζουν φυλακή για να είσαι παράδειγμα προς αποφυγή….    
kommata-logo
Καλωσήρθατε στη «δημοκρατία» της νέας δημοκρατίας….

prisoner-hands
ΠΗΓΗ

Dead Can Dance - Toward The Within.avi

Το TOWARD THE WITHIN  γυρίστηκε  το Νοέμβριο του 1993 στο Mayfair Θέατρο στη Σάντα Μόνικα, στην Καλιφόρνια και κυκλοφόρησε ως ένα άλμπουμ και ένα βίντεο ένα χρόνο αργότερα. Ήταν η τελευταία μεγάλη εκδήλωση που θα πραγματοποιήθηκε στο Mayfair Theatre πριν από το σεισμό λίγο αργότερα έπρεπε να κατεδαφιστεί. Το βίντεο γυρίστηκε από τον Mark Magidson και περιέχει συνεντεύξεις της Lisa Gerrard και του Brendan Perry.

Η Χρυσή Αυγή πίσω από την προσφυγή Τοτσέ;

Η Χρυσή Αυγή πίσω από την προσφυγή Τοτσέ;

Μορφή χιονοστιβάδας, όπως λένε οι ρεπόρτερ, παίρνουν οι αποκαλύψεις για τη Χρυσή Αυγή. Ετσι όπως πάει η δουλειά ο Μιχαλολιάκος και η παρέα του δεν θα ευθύνονται μόνο για τον θάνατο του Φύσσα και μια εκατοστή άλλα κακουργήματα.

Η Χρυσή Αυγή θα είναι υπεύθυνη ακόμα: Για την επανεμφάνιση του δάγκειου πυρετού. Για να αποσταθεροποιήσουν το εθνικό σύστημα υγείας και να εκθέσουν τον Αδωνι Γεωργιάδη, που τον θεωρούν σαν Νο 1 ιδεολογικό αντίπαλό τους. Για την κατολίσθηση των βράχων στα Τέμπη. Προκειμένου να προκαλέσουν εκνευρισμό στους διερχόμενους οδηγούς και να τους στρέψουν κατά του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η Χρυσή Αυγή, επίσης, κρυβότανε πίσω από τις διακοπές ρεύματος τον Δεκαπενταύγοστο στη Σαντορίνη. Για να πλήξουν τον τουρισμό και να προκαλέσουν ζημιά στην εθνική οικονομία. Εργο της Χρυσής Αυγής θα πρέπει να θεωρείται η προσφυγή του Τοτσέ κατά του Παναθηναϊκού. Το τέρας μπορεί να έχει δεχτεί ένα ισχυρό χτύπημα, αλλά δεν το βάζει κάτω. Δεν ξεψυχάει.

Βάλανε λοιπόν τον Τοτσέ να κάνει προσφυγή για να κάνουν ζημιά στον Αλαφούζο. Για να τον εκδικηθούν για την αλλαγή γραμμής του ΣΚΑΪ. Εκεί που οι Μπογδάνοι και οι Τράγκες είχανε τον Μιχαλολιάκο και την παρέα του στα όπα όπα κι ο κύριος Μπάμπης έβλεπε σαν όραμα κυβερνητική συνεργασία της ΝΔ με μια σοβαρή Χρυσή Αυγή, το κανάλι του Φαλήρου άλλαξε γραμμή και ευθυγραμμίστηκε με τους εχθρούς της πατρίδας και του εθνικισμού.

Τι θέλει να πει με όλα αυτά ο ποιητής; Οτι το πολύ το κύριε ελέησον το βαριέται κι ο παπάς: Προστατευόμενος μάρτυρας με τον κωδικό Ε κατάθεσε ότι ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, κρεοπώλης το επάγγελμα, εκπαίδευε Χρυσαυγίτες σε μαζικές σφαγές αμνοεριφίων! Σε μαντριά και σε στάνες στη Μαλακάσα οι εκπαιδευόμενοι σφάζανε ομαδικά αρνιά και κατσίκια, προκειμένου να διδαχτούν στην τεχνική των χτυπημάτων με μαχαίρι στην καρωτίδα! Κάνανε προπόνηση δηλαδή για να μπορούνε μετά να σφάζουνε τους Πακιστανούς και τους κομμουνιστές. Αιμοδιψείς, αιμοσταγείς και αιμοβόροι.

Ιδού, λοιπόν, πώς το περίσσιο χαλάει το ίσιο. Θέλει ειδική εκπαίδευση δηλαδή για να κόψεις έναν λαιμό με τη φαλτσέτα; Αρκεί να κόβει το μαχαίρι καλά. Κι αφού ήταν τόσο καλά εκπαιδευμένοι, γιατί ο Ρουπακιάς κάρφωσε το μαχαίρι στην καρδιά του Φύσσα και δεν του έκοψε τον λαιμό; Δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Οπως στερείται σοβαρότητας το ότι θα έμπαιναν στη Βουλή με τανκς (). Και πού θα τα έβρισκαν τα τανκς; Στο Κλυν;

Ουδεμία αμφιβολία και ουδεμία αντίρρηση ότι όντως πρόκειται για εγκληματική οργάνωση. Για κακοποιούς κάτω από τον ιδεολογικό μανδύα του εθνικισμού και της πατρίδας. Για εγκληματίες. Που μάζευαν μπράβους κακοποιούς και αποβράσματα. Να μη χάνεται όμως το μέτρο. Η σοβαρότητα. Αυτά ότι σφάζανε στα μαντριά αρνιά και κατσίκια, για να κάνουνε προπόνηση πριν κόψουνε τις καρωτίδες των Πακιστανών, δεν γίνονται ούτε στο σινεμά. Αν ήτανε στα νιάτα του, δηλαδή, ο Νίκος Φώσκολος και γύρναγε ταινία για τη Χρυσή Αυγή, θα το θεωρούσε υπερβολή. Δεν θα το είχε βάλει στα σενάρια.

Εκτός κι αν δεχτούμε ότι η Χρυσή Αυγή και μπορεί να κάνει τα πάντα και φταίει για όλα. Φταίει για το πέναλτι που έριξε έξω ο Μπεργκ. Βρήκανε άκρη και πιάσανε τον Σουηδό για να κάνουνε ζημιά στον Αλαφούζο επειδή ο ΣΚΑΪ σταμάτησε να τους αβαντάρει. Αυτά.

Εκατό χρόνια να ήταν υπουργός, τα λεφτά αυτά δεν τα 'βγαζε

ΔΗΛΑΔΗ εδώ και 25 χρόνια, από το αποκαλούμενο βρώμικο '89 και εντεύθεν, οι μεγαλοαπατεώνες και οι κλέφτες στην Ελλάδα περιορίζονται σε τρία άτομα; Κοσκωτάς, Παπαγεωργόπουλος, Τσοχατζόπουλος: ένας τραπεζίτης, δύο πολιτικοί. Ολοι οι άλλοι είναι λευκές περιστερές; Ολοι οι άλλοι είναι τίμιοι; Αφού μόνο αυτοί έχουν καταδικαστεί, έτσι είναι. Κακώς λοιπόν, πολύ κακώς, υπάρχει αυτή η κατασυκοφάντηση του πολιτικού αλλά και του επιχειρηματικού κόσμου. Μια δύο εξαιρέσεις επιβεβαιώνουν τον κανόνα. Οτι όλοι οι άλλοι σέβονται το δημόσιο χρήμα και δεν λερώνουν τα χέρια τους με αρπαχτές.

Πέρα από την πλάκα, έπρεπε να χρεοκοπήσει η χώρα για να ακούσει ένας δήμαρχος ισόβια κι ένας υπουργός είκοσι χρόνια. Και πολύ σωστά άκουσαν από δώδεκα χρόνια η σύζυγος και η θυγατέρα. Δεν υπάρχει δεν ξέρω σ' αυτές τις δουλειές. Αν ήτανε έτσι, όλοι οι κλέφτες και οι καταχραστές θα γράφανε τις περιουσίες από τα κλεμμένα στις γυναίκες τους και στα παιδιά τους και νο πρόμπλεμ. Οταν ως κυρία Τσοχατζοπούλου έχεις στο όνομά σου το τριώροφο της Διονυσίου Αρεοπαγίτου, έχεις και τις ανάλογες ευθύνες. Εκατό χρόνια να ήταν υπουργός ο Τσοχατζόπουλος, ούτε αυτά τα λεφτά μπορούσε να έχει ούτε αυτή τη ζωή να κάνει.

Ο Αμερικάνος ανήκει στους μυθικούς ήρωες του αθλητισμού μας

ΟΙ ασπρόμαυρες φωτογραφίες είναι γοητευτικές. Στους εξήντα και σάμθινγκ, δηλαδή, θυμίζουν τη δεκαετία του '50 και του '60. Τα παιδικά τους χρόνια. Τα νιάτα τους. Οπως αυτή με τον Γιώργο Αμερικάνο στο χθεσινό «Goal». Σε πάει 45 χρόνια πίσω. Στην εφηβεία. Οταν ο αθλητισμός ήταν το μοναδικό παράθυρο στον έξω κόσμο. Οχι μόνο το ποδόσφαιρο. Και το μπάσκετ. Και ο στίβος. Ακόμα και η κολύμβηση. Κι είναι απλό. Για να πήγαινες στο σινεμά ήθελες λεφτά. Που τότε δεν υπήρχανε. Στο γήπεδο μπορούσες να μπεις και τσάμπα. Πηδηχτή. Πολύ περισσότερο στο Στάδιο. Δέκα διαφορετικοί τρόποι υπήρχανε για να μπεις μέσα. Αν σε σταματάγανε οι πολιτσμάνοι, υπήρχαν εναλλακτικές λύσεις. Ειδικά από την πλευρά του λόφου του Αρδηττού. Τρόποι υπήρχαν και για να μπεις στο γήπεδο χωρίς να πληρώσεις εισιτήριο.

Οχι μόνο στις μικρές κατηγορίες πηδώντας από τη μάντρα. Αλλά και στα μεγάλα γήπεδα. Μυθικοί ήρωες ήταν τότε ποδοσφαιριστές και αθλητές: Λινοξυλάκης, Δομάζος, Μπέμπης, Στεφανάκος, που έγινε και ηθοποιός, Σιδέρης, Νεστορίδης, Παπαϊωάννου. Ο Δεπάστας κι ο Παπαβασιλείου στον στίβο. Κουνάδης, Τσακανίκας στις ρίψεις. Ο Πρέκας, πριν γίνει ηθοποιός και πριν σαλτάρει στα γεράματα, πρωταθλητής στις καταδύσεις. Ανάμεσα σ' αυτούς τους ήρωες και ο Αμερικάνος. Τότε που στο μπάσκετ υπήρχαν δύο τρόποι για να μπει καλάθι. Το μπάσιμο α λα Αμερικάνος και η ραβέρσα α λα Τρόντζος. Για το ματς με τη Σλάβια ξέραμε ότι η Χούντα είχε κανονίσει να γίνει ο τελικός στην Αθήνα, όπως ξέραμε ότι λαδώνανε για να κερδίζουμε στους Βαλκανικούς, αλλά αυτά δεν ξεθώριαζαν, δεν άγγιζαν τους μυθικούς ήρωες.

ΕΡΩΤΗΣΗ:Ο Μελισσανίδης έχει πάρει άδεια από την Αρχιεπισκοπή για να βγάλει το γήπεδο «Αγιά Σοφιά»;

Αν ο Σαββίδης και ο Αλαφούζος νομίζουν ότι επειδή μιλάνε μια φορά τον χρόνο στο ΠΑΟΚ - Παναθηναϊκός στην Τούμπα θα φτιάξουν το ποδόσφαιρο, έχουνε ψωνίσει από σβέρκο. -Observer
Πηγή: Goal
ΠΗΓΗ

Η.ΚΑΣΙΔΙΑΡΗΣ: "ΔΕΝ ΑΝΕΧΟΜΑΙ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΙΘΟΥΣΑ ΜΕ ΚΛΕΦΤΕΣ,ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ,ΔΙΕΦΘΑΡΜΕΝΟΥΣ,ΔΟΛΟΦΟΝΟΥΣ ΧΙΛΙΑΔΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝΔΡΕΙΚΕΛΑ ΞΕΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ"


Ο Ψυχάρης πήρε την απάντηση του από τον Η.Κασιδιάρη για ότι είπε στη Βουλή για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής. «Δεν ανέχομαι να είμαι στην ίδια αίθουσα με κλέφτες, απατεώνες, διεφθαρμένους, δολοφόνους χιλιάδων Ελλήνων και ανδρείκελα ξένων τοκογλύφων», έγραψε χαρακτηριστικά ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής.

13 + 2 στοιχειοθετημένες κακουργηματικές υποθέσεις της “εγκληματικής οργάνωσης” Νέα Δημοκρατία.


Έρευνα: Γιάννης Παναγιωτακόπουλος

Τα πρωτοφανή που ζούμε το τελευταίο διάστημα, έχουν προβληματίσει σαφώς πολλούς, γύρω από τις προθέσεις του πολιτικού συστήματος και της δικαιοσύνης. Ασχέτως της δικαστικής έκβασης της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής, το βασικό ερώτημα που τίθεται από τους πολίτες είναι το κατά πόσον η Χ.Α. είναι το μοναδικό κόμμα εντός του κοινοβουλίου που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως “εγκληματική οργάνωση”. Διότι η αίσθηση μίας “δικαιοσύνης” που ενεργεί επιλεκτικά, έρχεται σε αντίθεσή με το κοινό περί δικαίου αίσθημα.
Ας δούμε λίγο ποια είναι η νομική λογική αυτού του χαρακτηρισμού, έτσι όπως την είχε εξηγήσει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, λίγες ημέρες πριν την δολοφονία του Παύλου Φύσσα. Σύμφωνα λοιπόν με αυτή την λογική, ένα κόμμα μπορεί να χαρακτηριστεί ως “εγκληματική οργάνωση” όταν φέρει τα εξής χαρακτηριστικά:
α) Διαθέτει συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και οργάνωση.
β) Μέλη και στελέχη της προβαίνουν συστηματικά σε κακουργηματικές πράξεις, υπό την σκέπη αυτής της ιεραρχικής δομής.
Σε αυτήν ακριβώς την λογική φτιάχτηκε και ο φάκελος του κ. Δένδια για την Χ.Α., που απεστάλλει στον Άρειο Πάγο.

Επανερχόμενοι στο βασικό μας ερώτημα, βλέπουμε οτι το πρώτο στοιχείο είναι κοινό σε όλα τα κόμματα που βρίσκονται στο ελληνικό κοινοβούλιο. Όλα δηλαδή διαθέτουν συγκεκριμένη ιεραρχική δομή και οργάνωση. Μένει να δούμε το δεύτερο χαρακτηριστικό. Αν δηλαδή μέλη ή στελέχη τους  προβαίνουν συστηματικά σε κακουργηματικές πράξεις, υπό την σκέπη αυτής της ιεραρχικής δομής

Παρακάτω παρουσιάζω 13 συν 2 υποθέσεις της τελευταίας δεκαετίας, που αποδεικνύουν ότι συστηματικά, μέλη και στελέχη της “εγκληματικής οργάνωσης” Νέα Δημοκρατία, υπό την σκέπη της δομής της οργάνωσης που τους προώθησε και τους στήριξε σε θέσεις που τους έδιναν αυτή την δυνατότητα, προέβησαν σε κακουργηματικές πράξεις.



Προκειμένου να μιλούμε επί αδιάσειστων στοιχείων, επέλεξα να μην συνυπολογίσω δεκάδες υποθέσεις που υπάρχουν στο επίπεδο των καταγγελιών, των επώνυμων ή ανώνυμων μαρτυριών ή των δημοσιογραφικών ερευνών.  Αναφέρομαι μόνο σε συγκεκριμένες δικογραφίες, δικαστικές αποφάσεις και εισαγγελικές έρευνες, που αφορούν σε νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, ενεργές ή παθητικές δωροδοκίες, απιστίες σε βαθμό κακουργήματος, λαθρεμπόριο, υπεξαιρέσεις, διασπάθιση δημοσίου χρήματος έως και ένοπλες ληστείες της “εγκληματικής οργάνωσης”. Πρόκειται δηλαδή για υλικό στοιχειοθετημένο από την δικαιοσύνη, το οποίο είναι έτοιμο προς  περαιτέρω επεξεργασία για όποιον εισαγγελέα θέλει να ερευνήσει την υπόθεση της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της ένταξης σε αυτήν νυν ή πρώην βουλευτών, υπουργών και πρωθυπουργών.

Τέλος αναφέρομαι σε 2 από τις δεκάδες υποθέσεις, στις οποίες έρευνες των δικαστικών αρχών σταμάτησαν μπροστά στο φράγμα της πολιτικής προστασίας της εν λόγω “εγκληματικής οργάνωσης”.


ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ, ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ Η ΕΚΚΡΕΜΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗ SIEMENS


1) Ο στενός συνεργάτης του Πρ. Παυλόπουλου

Τον Μάιο του 2005 γίνεται γνωστή η υπόθεση με τον στενό συνεργάτη του υπουργού Εσωτερικών της Ν.Δ. κ. Πρ. Παυλόπουλου, τον κ. Α. Χούπη, ο οποίος είχε αναλάβει επ' αμοιβή μέσω εταιρείας που είχε συσταθεί να διαμορφώσει τους όρους προκήρυξης και αξιολόγησης αιτήσεων για προσλήψεις στο Δημόσιο εκτός ΑΣΕΠ, και συγκεκριμένα την πρόσληψη 300 υπαλλήλων στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Παράλληλα ο δράστης και μέλος της Ν.Δ., ήταν διορισμένος στο ΔΣ του Ινστιτούτου Μεταναστευτικής Πολιτικής και ελάμβανε μισθούς ως εκπαιδευτικός, ως δημοσιογράφος της ΕΤ3 και ως διευθυντής του Γραφείου Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών, ενώ ήταν και καθηγητής στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης, εργαζόταν στο Γραφείο Τύπου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας.

2) Ο «εγκέφαλος» ένοπλης ληστείας και ο βουλευτής Ν.Δ.

Ο 38χρονος απόστρατος  Α. Λιαρτής, μέλος της Ν.Δ. και πρώην υπεύθυνος ασφαλείας του βουλευτή Φθιώτιδας της ΝΔ κ. Η. Καλλιώρα, συνελήφθη τον Δεκέμβριο του 2006 ως «εγκέφαλος» της ένοπλης ληστείας της χρηματαποστολής του Καζίνου Πάρνηθας με λεία 1,5 εκατ. ευρώ. Την άδεια οπλοφορίας, του την είχε εξασφαλίσει ο κ. Καλλιώρας, ως μέλους της προσωπικής του φρουράς. Ακάλυπτες επιταγές και κλοπές συγκαταλέγονται επίσης στο πλούσιο «βιογραφικό» του. Ο κ. Καλλιώρας είχε μεσολαβήσει μάλιστα και για την επαναφορά του στην Πολεμική Αεροπορία, αίτημα που απορρίφθηκε λόγω του παρελθόντος του.

3) Παραδικαστικό κύκλωμα

Στο εδώλιο του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων για εμπλοκή στο παραδικαστικό κύκλωμα κάθισαν ο πρώην βουλευτής της Ν.Δ. Πέτρος Μαντούβαλος και ο πρώην πρόεδρος Πρωτοδικών Ευάγγελος Καλούσης. Ο Πέτρος Μαντούβαλος αντιμετώπισε τις κατηγορίες: ηθική αυτουργία σε κατάχρηση εξουσίας, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, απόπειρα κακουργηματικής απάτης, απόπειρα παράβασης του νόμου περί μεσαζόντων, απάτη από κοινού από την οποία η ζημιά είναι ιδιαίτερα μεγάλη, απόπειρα εκβίασης και παράβαση του νόμου περί μεσαζόντων από κοινού.
Τελικώς το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον Ιούνιο του 2013, επέβαλε στον πρώην βουλευτή της Ν.Δ., ποινή κάθειρξης επτά ετών, με αναστολή, καθώς και τριετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων.

4) Υπόθεση ENERGA και HELLAS POWER

Με ένταλμα που εξέδωσε σε βάρος τους ο ειδικός ανακριτής για υποθέσεις διαφθοράς, τον Οκτώβριο του 2012 συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι των εταιρειών,παρόχων ηλεκτρικού ρεύματος, ENERGA και HELLAS POWER. Σε βάρος των πέντε στελεχών των δύο εταιρειών ασκήθηκε από την εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου συμπληρωματική δίωξη για τα αδικήματα της λαθρεμπορίας σε βαθμό κακουργήματος και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, στο πλαίσιο δράσης εγκληματικής οργάνωσης.

Ανάμεσα στους πέντε, ο  Στέφανος Σιαφάκας, στέλεχος της Ν.Δ., που με απόφαση των υπουργών Οικονομικών και Εθνικής Άμυνας Γιώργου Αλογοσκούφη και Βαγγέλη Μεϊμαράκη, είχε τοποθετηθεί στις 9/10/2006 στο διοικητικό συμβούλιο των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων, (πρώην ΕΒΟ – ΠΥΡΚΑΛ), ενώ έναν περίπου χρόνο μετά κατέλαβε τη θέση του προέδρου. Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Real, το ίδιο διάστημα που ήταν στα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα η σύζυγός του Κλαίρη Σιαφάκα διετέλεσε διευθύντρια του γραφείου του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Β. Μεϊμαράκη.
Ασκήθηκε ποινική δίωξη σε βάρος τους, για υπεξαίρεση σε βάρος του Δημοσίου σε βαθμό κακουργήματος, καθώς εμφανίζονται να μην αποδίδουν στα κρατικά ταμεία τα ποσά που προβλεπόταν από τις συμβάσεις τους με για την εμπορία ρεύματος. Η ζημιά που, κατά το κατηγορητήριο, υπέστη το δημόσιο υπολογίζεται στα 200 εκατ. ευρώ.
Το στέλεχος της Ν.Δ. και εκλεκτός των Αλογοσκούφη και Μεϊμαράκη, παραμένει έως σήμερα προφυλακισμένος ως ύποπτος φυγής.


5) Ο εκλεκτός της Ν.Δ. Βασ. Παπαγεωργόπουλος

Ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος στέλεχος της Ν.Δ. και προσωπικός φίλος του πρώην πρωθυπουργού Κων. Καραμανλή, ο γ.γ. Καθώς και ο ταμίας του δήμου, επίσης μέλη της Ν.Δ. καταδικάστηκαν για υπεξαίρεση 18 εκατομμυρίων ευρώ από τον δήμο Θεσσαλονίκης.

6) Τα κακουργήματα  των Ψωμιάδιδων

Συμπληρωματική ποινική δίωξη ασκήθηκε τον Μάρτιο του 2013, από την  Εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Ψωμιάδη (ο οποίος κηρύχθηκε αμετάκλητα έκπτωτος για άλλη υπόθεση) όπως και σε  βάρος επίσης του  αδελφού του Διονύση. Οι  κατηγορίες που απαγγέλθηκαν στους αδελφούς Ψωμιάδη αφορούν τις κακουργηματικές πράξεις της ηθικής αυτουργίας σε απιστία και ψευδή βεβαίωση, από κοινού και κατ' εξακολούθηση, σε βάρος του Δημοσίου.
Οι πράξεις αυτές, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/50 περί καταχραστών του δημοσίου, αφορούν το διάστημα που ο Π. Ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης και ο αδελφός του Διονύσης, αντινομάρχης Τεχνικών Έργων, ενώ οι  ίδιες κατηγορίες αφορούν  και τον άλλοτε γενικό διευθυντή της Νομαρχίας Δημήτρη Λευκόπουλο. Άπαντες υπήρξαν στελέχη της Ν.Δ.

7)Οι εκλεκτοί της Ν.Δ. Στη Μύκονο

Τον Ιούνιο του 2013 τέθηκαν σε αργία από τα καθήκοντά τους με απόφαση της Γ. Γ. της ΑΔΑ, ο δήμαρχος και οι αντιδήμαρχοι Μυκόνου, αφού φέρεται να εμπλέκονται στο οικονομικό σκάνδαλο του Δήμου και έχουν παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες μορφής κακουργήματος.  Και οι τρείς είναι στελέχη  της Νέας Δημοκρατίας.

8) Πλοκάμια της “εγκληματικής οργάνωσης” και στον Βόλο

Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Λάρισας (350/2012) παραπέμφθηκαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Λάρισας, ο πρώην Δήμαρχος Βόλου Κυριάκος Μήτρου και ο πρώην Αντιδήμαρχος Βόλου, και οι δύο στελέχη της Ν.Δ., για τη διενέργεια δεκάδων ρουσφετολογικών προσλήψεων προκειμένου να ικανοποιήσουν ψηφοφόρους και να έχουν εκλογικά οφέλη στο Δήμο Βόλου ιδίως κατά τις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2006, με κατασπατάληση μεγάλων χρηματικών ποσών, κυρίως μεν της ΔΕΥΑΜΒ και δευτερευόντως του Δήμου Βόλου.

9) Ο πρώην Νομάρχης Θεσπρωτίας

Ποινή φυλάκισης τριάμισι ετών με αναστολή, επιβλήθηκε τον Μάρτιο του 2013 στον πρώην νομάρχη Θεσπρωτίας Βασίλη Γιόγιακα, ο οποίος σήμερα είναι επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Ηγουμενίτσας, καθώς κρίθηκε ένοχος από Τριμελές Πλημμελειοδικείο Θεσπρωτίας, για τα κακουργήματα, της παράβασης καθήκοντος και της παθητικής δωροδοκίας. Ο πρώην νομάρχης είναι στέλεχος  της Ν.Δ.

10) Κακουργήματα και στην Καβάλα

Σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών καταδικάστηκε από το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Καβάλας για απιστία σε βαθμό κακουργήματος, ο πρώην  νομάρχης Καβάλας Θόδωρος Καλλιοντζής, που ήταν και υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας στις τελευταίες εκλογές. Πρόκειται για στέλεχος της Ν.Δ. Καταδικάστηκε τον Μάϊο του 2013.

11) Ο πρώην δήμαρχος Θάσου

Σε αργία, από τη θέση του δημοτικού συμβούλου, τέθηκε τον Σεπτέμβριο του 2013, ο πρώην δήμαρχος Θάσου, Λευτέρης Μερέσης,  σύμφωνα με το υπ. αριθμ. 247/2011 αμετάκλητο βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Θράκης και μέχρι την έκδοση αθωωτικής απόφασης επί της κατηγορίας που τον βαρύνει. Με βάση το βούλευμα που απέστειλε το Συμβουλίου Εφετών Θράκης και με το οποίο παραπέμπει σε δίκη τον πρώην δήμαρχο, προέκυπτε ότι η προηγούμενη δημοτική αρχή προκάλεσε ζημία στο Δήμο Θάσου, άνω των 500.000 ευρώ.

12) Κύκλωμα “λευκών γάμων” αλλοδαπών

Προφυλακιστέα κρίθηκε με τη σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακριτή, τον Ιανουάριο του 2013, η 52χρονη υποψήφια Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ περιφέρεια Θεσσαλονίκης, Μάρθα Τσαρτσίδου, η οποία κατηγορείται ότι είχε ηγετικό ρόλο στο κύκλωμα των «λευκών» γάμων που «χάριζε» νόμιμη παραμονή στην Ελλάδα για πλήθος αλλοδαπών.

Η κ. Τσαρτσίδου στην απολογία της δήλωσε πως ότι έκανε το έκανε για ανθρωπιστικούς λόγους. Επιρρίπτει ευθύνες σε μία άλλη συλληφθείσα για την υπόθεση, γνωστή με το όνομα Μαντόνα. Η Μαντόνα στη δική της απολογία, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υποστηρίξει ότι τίποτα δεν γινόταν χωρίς την κ. Τσαρτσίδου.


 13) SOS: Η εκκρεμής υπόθεση siemens

H γερμανική εταιρεία Siemens δωροδοκούσε κρατικούς λειτουργούς για να επικρατήσει σε δημόσιους διαγωνισμούς. Ιδιωτικά κέντρα οικονομικής ισχύος, κοινοβουλευτικά κόμματα και παντελής έλλειψη διαφάνειας συνθέτουν το μωσαϊκό της υπόθεσης Siemens.Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής  Επιτροπής της βουλής, «μαύρο» χρήμα διοχετεύτηκε (από το 1990 και τουλάχιστον μέχρι το 2008) σε ανώτατους αξιωματούχους, πολιτικούς, κόμματα κ.λπ. Πρώην υψηλόβαθμα στελέχη της Siemens είχαν σχηματίσει εγκληματική οργάνωση και προέβαιναν σε παράνομες πληρωμές και δωροδοκίες, προκειμένου να διευκολυνθεί η σύναψη συμβάσεων. Το ύψος, μάλιστα, των καταβαλλόμενων ποσών υπολογίζονταν στο 2% κάθε σύμβασης για τα πολιτικά πρόσωπα και στο 8% της σύμβασης για τους αξιωματούχους! Όπως προέκυψε μάλιστα από τις αποφάσεις των γερμανικών δικαστηρίων, για όλες τις συμβάσεις που σύναψε το ελληνικό Δημόσιο με τη Siemens κατέβαλε για καθεμία 10% επιπλέον της αξίας της. Μαύρο χρήμα που κατετήθετο απο την εταιρία απευθείας στα ταμεία των κομμάτων Ν.Δ. Και ΠΑΣΟΚ, προκείπτει από την ανάκριση της Γερμανικής δικαιοσύνης.
Έγγραφο που αποδεσμεύτηκε από την δικηγορική εταιρεία  «Debevoise & Plimpton LLP» και βρίσκεται στα χέρια του ανακριτή, καταδεικνύει την διαδρομή, μόνο την περίοδο 1990-1994, 20 εκατ. Μάρκων (10 εκατ. Ευρώ) από τα ταμεία της Siemens προς τα ταμεία της Ν.Δ.
Παρ' όλα αυτά ο διευθύνων σύμβουλος της Siemens Ελλάδος,  Μιχάλης Χριστοφοράκος αφέθηκε να δραπετεύσει στην Γερμανία και η υπόθεση βρίσκεται εδώ και πέντε χρόνια, ακόμα στο στάδιο της ανάκρισης. Αν επιβεβαιωθούν από την Ελληνική δικαιοσύνη τα μισά στοιχεία από όσα έχει συλλέξει η Γερμανική -η οποία κινήθηκε σαφώς πιο γρήγορα και αποτελεσματικά-, αρκούν για να χαρακτηριστούν ως εγκληματικές οργανώσεις τα δύο κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ. Φυσικά κατανοούμε το επείγων του θέματος, καθώς ενδέχεται και τα δύο κόμματα που κυβερνούν, να είναι δέσμια επιβαρυντικών στοιχείων που κατέχει η Γερμανική κυβέρνηση, την ώρα που διαπραγματεύονται με αυτήν συμβάσεις (Μνημόνια κ.λπ) που μπορούν να υπονομεύσουν την Εθνική μας Κυριαρχία.
 Παρ' όλα αυτά δεν επιδεικνύεται σε αυτή την περίπτωση η ίδια ταχύτητα και αποτελεσματικότητα, που επιδεικνύεται στην περίπτωση της Χρυσής Αυγής.

ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΤΗΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Η γνωστή ρήση ότι “η εκτελεστική εξουσία και οι πολιτικοί δεν επεμβαίνουν στο έργο της δικαιοσύνης”, αποτελεί έναν μύθο, που καταρρίπτεται από τα ίδια τα νομοθετήματα του αστικού κράτους. Η βουλευτική ασυλία, ο νόμος περί ευθύνης υπουργών και όλες οι διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί προκειμένου να προστατεύουν τους πολιτικούς από την δικαστική εξουσία, αρκούν για να καταλάβουμε ότι δεν έχει σοβαρά ερείσματα λογικής αυτός ο μύθος. Στην περίπτωση των απλών πολιτών, μία εισαγγελική παραγγελία περνάει κατευθείαν στον ανακριτή. Στην περίπτωση των πολιτικών περνάει πρώτα από την βουλή, όπου οι κομματικές συμμαχίες και η συντεχνιακή ομερτά, μπορούν να κόψουν τον δρόμο προς τον ανακριτή. Επιπλέον οι παρεμβάσεις κυβερνητικών παραγόντων, ουκ ολίγες φορές έχουν βάλει με θεσμικά ή μη μέσα, φρένο στις έρευνες των δικαστικών. Παρακάτω αναφέρω δύο χαρακτηριστικές περιπτώσεις, που κάτω από άλλες συνθήκες θα κατέληγαν -ή μπορούν να καταλήξουν- τουλάχιστον στον ανακριτή. Αξίζει να αναφέρουμε οτι οι εισαγγελικές παραγγελίες που βρίσκονται θαμμένες στα συρτάρια του προεδρείου της βουλής, είναι αγνώστου αριθμού...

1) Οι Ολυμπιακοί αγώνες του 2004

Το γεγονός ότι μέχρι και σήμερα, δεν έχει γίνει καμία επίσημη αποτίμηση του συνολικού κόστους της Ολυμπιάδας της Αθήνας θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα στην ιστορία όχι μόνο του ελλαδικού κράτους αλλά και των Ολυμπιακών Αγώνων.

Αν και στον φάκελο διεκδίκησης ο προϋπολογισμός της διοργάνωσης ήταν 7,741 δισ. ευρώ, το κόστος τελικά εκτινάχθηκε στα ύψη. Ωστόσο, ακόμα και σήμερα το κόστος αποτελεί γρίφο που προσεγγίζεται μόνο με εκτιμήσεις, προερχόμενες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι οποίες κινούνται ανάμεσα στα 11 και τα 30 δισ. ευρώ. Για παράδειγμα, σύμφωνα με τον διεθνή οίκο αξιολόγησης Standard and Poor’s, το κόστος αυτό κυμαίνεται κοντά στα 30 δισ. ευρώ.
Δύο ανώτατοι δικαστικοί, οι κ.κ. Κουκουλάκης και Παρασκευόπουλος, σε έκθεση που συνέταξαν ως μέλη της ελεγκτικής επιτροπής του “Αθήνα 2004” επισήμανανν σοβαρότατες παρατυπίες με απευθείας αναθέσεις και υπερτιμολογήσεις. Η κυβέρνηση Καραμανλή, με ειδική τροπολογία έπαυσε τους δύο αυτούς δικαστικούς από την τριμελή επιτροπή πριν φτάσει το πόρισμα επισήμως στα χέρια της. Έτσι η έκθεσή τους θεωρήθηκε τυπικά άκυρη και τα όσα κατήγγειλαν δεν διερευνήθηκαν ποτέ.

2) Η υπόθεση των υποβρυχίων

Τον Απρίλιο του 2011 ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου ζητά από τον υπουργό δικαιοσύνης την παραπομπή των Άκη Τσοχατζόπουλου και των υπουργών που τον διαδέχτηκαν στο υπουργείο Εθνικής Αμύνης, δηλαδή, των κυρίων Γιάννου Παπαντωνίου του ΠΑΣΟΚ, Σπήλιου Σπηλιωτόπουλου της ΝΔ και Ευάγγελου Μεϊμαράκη της ΝΔ, για την υπόθεση των υποβρυχίων. Η βουλή παραπέμπει τον Άκη Τσοχατζόπουλο σε προανακριτική επιτροπή η οποία τελικώς τον παρέδωσε στην δικαιοσύνη. Οι τυχόν ποινικές ευθύνες των άλλων τριών υπουργών, εξετάζονται από την Επιτροπή Εξοπλισμών της βουλής η οποία τελικώς τον Αύγουστο του 2011 τους καταλογίζει μόνο... “πολιτικές ευθύνες” με αποτέλεσμα να μην παραδοθούν ποτέ στην δικαιοσύνη.