ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Μαρτίου 2013

ΠΑΣΟΚ στις σπουδές μας, νευριασμένοι τριαντάρηδες σήμερα....

ΠΑΣΟΚ στις σπουδές μας, νευριασμένοι τριαντάρηδες σήμερα....



Φτάσαμε τριάντα χρονών, οι περισσότεροι είμαστε είτε άνεργοι είτε υποαπασχολούμενοι....

Άλλοι έχουν πάρει το δρόμο του εξωτερικού, στηρίζοντας την Οικονομία και την ανάπτυξη των εκεί χωρών. 

Εκπαίδευση στην Ελλάδα, εργασία στο εξωτερικό.

ΠΑΣΟΚ στις σπουδές μας, νευριασμένοι τριαντάρηδες σήμερα.

Ακούς περιπτώσεις όπως αυτές του κ. Ανθόπουλου (πρώην Υφυπουργός Παιδείας της Κυβέρνησης Σημίτη) και αναρωτιέσαι εάν όλα όσα άκουγες σε διάφορα πηγαδάκια για λαμογιές από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, θα βγουν κάποια στιγμή στο φως της δημοσιότητας.

Όποιος έχει στοιχειώδη μνήμη από εκείνη την εποχή είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι είχε ακούσει κάτι για χρηματισμό στελεχών του ΠΑΣΟΚ.

Όποιος ήταν στέλεχος του ΠΑΣΟΚ εκείνη την εποχή και δεν είχε χρηματιστεί ή δεν είχε ξεπλύνει μαύρο χρήμα, ας βγει επίσημα να τον ανακηρύξουμε σε πολιτικό είδωλο.

Όμορφη χώρα, με εντελώς πουλημένους στο βωμό του χρήματος πολιτικούς.

Έτσι, για τη γλύκα που έλεγε ένας "σύντροφος"....

Εθνικιστές αιχμάλωτοι πολέμου και εθνικιστικό αντάρτικο πόλεων



Στις 28 Μαρτίου 2013, οι πραιτωριανοί ανακοίνωσαν ότι έπιασαν τρεις νεαρούς εθνικιστές που φέρονται να έβαλαν φωτιά στην τράπεζα Κύπρου στον Βόλο.
Δεν ξέρω τί στάση θα κρατήσουν οι τρεις αιχμάλωτοι πολέμου για όσα τους προσάπτει το κατοχικό καθεστώς. Ξέρω τί στάση θα κρατήσω εγώ. Όπως και στην περίπτωση του αναρχικού αντάρτικου πόλεων, έτσι και στην περίπτωση του εθνικιστικού αντάρτικου πόλεων, οι αιχμάλωτοι πολέμου θα έχουν την έμπρακτη συμπαράστασή μου, αν την ζητήσουν.
Οι πραιτωριανοί έχοντας δημοσιεύσει τα στοιχεία των τριών νεαρών, ζητούν πληροφορίες από το κοινό για να προσθέσουν και άλλα αδικήματα στην δικογραφία εις βάρος των τριών αιχμαλώτων πολέμου.
Όποιος ρουφιάνος δώσει στοιχεία στους πραιτωριανούς εις βάρος των τριών νεαρών, θα θεωρηθεί συναυτουργός στην ληστεία των καταθέσεων των Κυπρίων αδελφών μας.
Οι πραιτωριανοί ισχυρίζονται ότι οι τρεις νεαροί είναι μέλη της Χρυσής Αυγής. Η Χρυσή Αυγή από την πλευρά της δήλωσε ότι δεν έχει καμμία σχέση με αυτά τα άτομα και ότι, «καταδικάζει κάθε πράξη βίας και διενεργεί τον πολιτικό της αγώνα στα πλαίσια του Νόμου και του Συντάγματος».
Εγώ από την πλευρά μου, ως εκπρόσωπος του νεοσύστατου πολιτικού φορέως ΙΕΡ.Α.Κ.Σ., καταδικάζω όσους δηλώνουν υποταγή στην κατοχική νομιμότητα. Καταδικάζω όσους υποτάσσονται στην κατοχική δικαιοσύνη και στα μισελληνικά διατάγματα των δωσίλογων.

Οι Έλληνες πατριώτες δεν πρέπει να έχουν καμμία απολύτως σχέση με όσους αρνούνται να υπερασπιστούν την Πατρίδα και τον Λαό με κάθε μέσον.
Καθήκον ενός νομίμου πολιτικού φορέως υπό συνθήκες ξένης κατοχής είναι να εκπαιδεύει, να οργανώνει, και να καλεί τον Λαό σε Εθνική Αντίσταση, με κάθε μέσον. Μόνον οι παράνομες πολιτικές οργανώσεις καταδικάζουν την πολιτική βία εις βάρος των κατακτητών.  
Ό,τι είναι παράνομο για τον κατακτητή, είναι απολύτως νόμιμο για τους Έλληνες πατριώτες. Και ό,τι είναι παράνομο για τους Έλληνες πατριώτες, είναι παράνομο για τον κατακτητή.
Ο ΙΕΡ..Α.Κ.Σ. τάσσεται υπέρ του ΕθνικοΑπελευθερωτικού Αγώνος και καταδικάζει την δειλία από οπουδήποτε και αν προέρχεται.
Έκαστος συναγωνιστής επιλέγει τον τρόπο αντιστάσεως στην ξένη κατοχή. Δεν καταδικάζουμε καμμία μορφή αγώνος. Καταδικάζουμε την απάθεια, την αδιαφορία, και την δειλία. Είτε αναρχικό αντάρτικο πόλεων, είτε εθνικιστικό αντάρτικο πόλεων, είτε το αντάρτικο στις Σκουριές Χαλκιδικής, δηλώνουμε αλληλέγγυοι.
Αυτή την στιγμή δεν ξέρω την άποψη των τριών νεαρών για τα γεγονότα, ούτε τί πολιτική στάση θα κρατήσουν. Αλλά ακόμη και αν αληθεύουν όσα τους κατηγορούν οι πραιτωριανοί, για τα γεγονότα στον Βόλο αποκλειστικός υπεύθυνος είναι η κατοχική κυβέρνηση.
Υπό τις υπάρχουσες συνθήκες η τιμωρία των τραπεζιτών είναι απολύτως νόμιμη.
Όσοι ληστεύουν καθημερινώς τις καταθέσεις του Ελληνικού Λαού και τον φορτώνουν με τα δικά τους χρέη, δεν έχουν κανένα δικαίωμα να κατηγορούν τους τρεις νεαρούς αιχμαλώτους πολέμου για κακούργημα.
Αν δεν θέλουν οι τραπεζίτες να υφίστανται αντίποινα για τα εγκλήματά τους οφείλουν να πράξουν τα εξής: α) να καταγγείλουν το μνημόνιο, β) να εξασφαλίσουν τις καταθέσεις των πολιτών, και γ) να ενισχύουν με δωρεές τον ΕθνικοΑπελευθερωτικό Αγώνα.
Σε αντίθετη περίπτωση καθιστούν την απαλλοτρίωση των τραπεζών απολύτως νόμιμη.
Τέλος ένα σχόλιο για τον κ. Νίκο Χιδίρογλου που ελπίζω να δημοσιευθεί στην εφημερίδα Ελεύθερη Ώρα στην οποία δημοσιογραφεί, και η οποία φιλοξενεί και δικά μου άρθρα.
Ο κ. Χιδίρογλου στο άρθρο του «Στον αστερισμό των άκρων» στην ΕΩ, με αφορμή τα γεγονότα στον Βόλο, επιτίθεται στην κομμουνιστική και στην εθνικοσιαλιστική ιδεολογία με χυδαίους χαρακτηρισμούς, καταδικάζοντας την επαναστατική βία.
Για να μισεί τόσο τα «άκρα»(Χρυσή Αυγή-Σύριζα), προφανώς ο ίδιος στέκεται στο «μέσον». Δηλαδή κάπου μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και Πασόκ...
Όταν κάποιος κατηγορεί τα άκρα θα πρέπει να ξεκαθαρίσει πού αναφέρεται ο επιθετικός προσδιορισμός «ακραίος». Διότι ο κ. Χιδίρογλου υποστηρίζει τον πιό ακραίο νεοφιλελεύθερο και τον πιό φανατικό δωσίλογο πρωθυπουργό των τελευταίων ετών.
Εφόσον ο κ. Χιδίρογλου φαίνεται να ασπάζεται την καραμανλική θεωρία περί «μεσαίου χώρου», θα θεωρούσα ευτυχή τον εαυτό μου να με αποκαλεί «ακραίο» και «φανατικό».
Δηλώνω φανατικός Έλλην και ακραίος Επαναστάτης.
Εκάς! Εκάς κυνοβουλευτικοί μισέλληνες.


Ιφικράτης ΑμυράςΠΗΓΗ

ΘΑΝΑΤΟΣ ΕΠΙ ΤΟΥ ΚΑΝΑΠΕΩΣ...!!!

Είναι μπάσταρδος κοκκινάκιας...

Ανοίγει.Γίνεται κρεββάτι.
Τροχήλατος.
Τα καλοκαίρια τον έχω στο βορινό δωμάτιο.
Τους χειμώνες τον σέρνω ανατολικά.
Φτηνός.Πρακτικός.Ανθεκτικός.Αφράτος.

Απέναντί του σταθερά μιά 22άρα TV.
Ξέρεις...Ειδήσεις,τούρκικα,Ελένη,Κωστόπουλος,λίγο μπανιστήρι.
Mega,ANT1,SKY,MTV (!!),CNN κλπ.
Δεν μπορείς να αντιληφτείς τη στενή σχέση που αναπτύσσει ένας
καναπές και μια τηλεόραση...Κώλος και βρακί.
   Ενα δωμάτιο.Ολος ο κόσμος.Στα πόδια σου.
Αράζεις...πατάς το κοντρόλ και απολαμβάνεις...
Κάποιους να σφάζονται.
Στο Ιρακ,στη Συρία.Στο Σύνταγμα.
Κάποιους να σφάζουν.
Τους Εφιάλτες,τους "τεχνοκράτες",τους "εταίρους".Τα ΜΑΤ.
Βλέπεις...βλέπεις και...αλλάζεις πλευρό.Πιάνεσαι.
Παραγγέλνεις και δεύτερο μαξιλάρι.Δεύτερο ουίσκι.Με πάγους.
Φυστίκια.Φουντούκια.
Συνοδευτικά του ποτού και του...αίματος.
Αν είσαι τυχερός πέφτεις σε...καπνογόνα,χημικά,γκλομπς.
Εικόνες ενθουσιαστικές...
Πέντε-δέκα μπάτσους να βαράν την πεσμένη γκόμενα.
Αυτή ουρλιάζει...αυτοί βαράν.Χάρμα.Τζάμπα.
"Τα θέλει ο κώλος σου"...κυρά μου...σκέφτεσαι... 
Αλλάζεις κανάλι.
Εδώ έχει...διαπαιδαγώγηση...
Εθνική.Πατριωτική.Δανειακή.
Καπετανάτο οι δημόσιοι κατήγοροι.
Τρανοδημοσιογράφοι.Τρανοαναλύσεις.Τρανομισθοί.
   
Πρέζα κανονική,σου λέω. Παράδεισοι.
Χωρίς έγνοιες.Χωρίς συμμετοχές.Χωρίς απώλειες.
Ενας καναπές.Μιά τηλεόραση.Μια Ζωή.
Αγώνες και τρίχες...
Πλατείες και μαλακίες...
ΘΑΝΑΤΟΣ επί του καναπέως!!


Σαν σήμερα το 1822 έσφαζαν οι Εβραίοι σαν κρέας σε σφαγείο τους Έλληνες!


Ο πίνακας τον οποίο απέσυραν οι γραικύλοι υπάλληλοι των Ιουδαίων 
απο το Βυζαντινό Μουσείο Χίου.. Τον απέσυραν επειδή την σφαγή αυτή, όπως και πολλές άλλες της περιόδου, την έκαναν κυρίως οι Εβραίοι...


...να θυμάστε Ελληνες..."σαν κρέας σε σφαγείο"...

Οι Τούρκοι επιτέθηκαν κατα της Χίου.Την κατέλαβαν άρχισαν τις σφαγές και τους βιασμούς και αμέσως μετά ξεχύθηκαν οι Εβραίοι,οι οποίοι ήρθαν απο τη Σμύρνη και άλλα μέρη,ως σύμμαχοί των δήθεν και επιδόθηκαν σε αφάνταστες αγριότητες.Ο γραμματεύς του Κανάρη,Ανδρέας Μάμουκας(1801-1884)ως αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει τα αιμοσταγή εγκλήματά των.Γράφει οτι "οι Εβραίοι δεν συνεκινούντο προ των γυμνών κρεμασμένων Ελλήνων,αλλά κατεκομμάτιαζαν τα σώματα αυτών,ως κρέας εις σφαγείον".


Πηγή:Γεωργίου Αϋφαντή "ΑΦΥΠΝΙΣΙΣ" σελ.745ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ, ΕΙΝΑΙ ΔΗΛΗΤΗΡΙΑΣΗ

Πατάμε σ΄ενα καλοστημένο παζλ. Τα κομματάκια μπαίνουν ένα ένα. Όλα στοχεύουν στο πως να μπουν αυτά τα κομματάκια στη θέση τους μέχρι να σχηματιστεί η τελική εικόνα. Μπορείς να κάνεις κάτι για να σταματήσεις αυτή την εικόνα, αν νιώθεις ότι δεν σε αφορά, αν νιώθεις ότι είναι ασύμβατη με σένα, πως είναι επικίνδυνη?

Πως δεν μπορείς.  Σβήσε ένα αποτσίγαρο πάνω σε ένα κομμάτι του. Ακούμπα το ποτό σου. Γράψε με ανεξίτηλο μαρκαδόρο σε μια γωνία. Πέρνα μερικά κομματάκια από τον καταστροφέα μέχρι να γίνουν χαρτοπόλεμος και σκόρπα τα στο δρόμο σου. Χωρίς σκέψη. Χωρίς ενοχές. Χωρίς αμαρτήματα φορτωμένα στη πλάτη σου από την ώρα που ανοίγεις τα μάτια σου.

Δεν είμαστε εν δυνάμει αμαρτωλοί, ανήθικοι, ένοχοι.  Μπορεί κάποιος να επιλέξει να μην του αρέσει κάτι επειδή αρέσει στους άλλους. Μπορεί να βλέπει άσχημο αυτό που μια πλειοψηφία έχει σαν πρότυπο του ωραίου. Μπορούμε να ενοχληθούμε όσο θέλουμε από αυτά που θα έπρεπε να είναι τα ινδάλματα της ησυχίας μας.

Είναι τυχαίο που ένας ολόκληρος κόσμος προωθεί την ιδέα πως ναι,  είναι επιτρεπτό κάποιος να είναι ανυπάκουος στην εφηβεία του, στα πρώτα νιάτα, είναι δίκαιο να είσαι «άτακτος» τότε, μετά όχι. Τι είναι το μετά? Εσύ ο ίδιος δεν είσαι και μετά? Δηλαδή γιατί «μετά» να θεωρείς αξιόλογο εκείνο που στη πρώτη επαφή μαζί του σου φάνηκε γελοίο? Τι μεσολαβεί «μετά»?

Έρχεται η γνώση λένε. Η λογική. Όπου φυσικά γνώση και λογική ονομάζεται η αποδοχή του ετοιμοπαράδοτου παζλ. Στα είκοσι μοιάζει φυσιολογικό να λερώσεις ένα κομμάτι του. Να αλλοιώσεις την εικόνα. Να ρίξεις ένα ποτήρι νερό στο καλογυαλισμένο πάτωμα. Στα 30 πρέπει οπωσδήποτε να έχεις ξεπεράσει αυτές τις «παιδιάστικες ανησυχίες»

Γιατί αλλιώς τι? Δεν θα είσαι αποδεκτός, αρεστός σε ποιους....

Υπάρχουν άνθρωποι που γεννιούνται ήδη γέροι. Κι άλλοι που έχουν όλες τις καλές προϋποθέσεις να παραμείνουν για πάντα νέοι. Ποιος τους γερνάει? Όταν στα δεκαπέντε σου ένας κοιλαράς με ένα τεράστιο αμάξι και μια παραφουσκωμένη τσέπη από χαρτονομίσματα, με χυδαία φάτσα και ασεβής προς ότι τον  περιβάλλει σου φαίνεται γελοίος, ένας μ@λάκας , γιατί στα 30 στα 40 θα πρέπει να έχεις αλλάξει γνώμη? Τι κατοχυρώνει το μ@λάκα να μεταμορφωθεί σε νοικοκύρη, επιτυχημένο, παράδειγμα προς μίμηση, μετά το κλείσιμο ορισμένων χρόνων ζωής?
Το να αναγνωρίζεις τη  γελοιότητα, την ασέβεια, την επιδερμικότητα μιας άχρηστης κουραδομηχανής ισχύει όταν είσαι νέος επαναστάτης αλλά μετά μετατρέπεται σε μοντέλο ζωής? Δηλαδή ενηλικίωση σημαίνει τύφλωση? Ποιος και από πότε το καθόρισε αυτό? Θυμάσαι?

Κι αυτό είναι ένα μικρό, ελάχιστο στοιχείο από όλες τις γελοιότητες που περιέχει αυτό το παζλ.  Αρκεί  ένα τίποτα για να προκαλέσεις εμπλοκή στο μηχανισμό των χρόνια πασχόντων υπηκόων του «αυτού ή του άλλου».  Αρκεί να πεις πως δεν σου αρέσει το αυτοκίνητο  του και παθαίνει πολιτισμικό σοκ. Θα προσπαθήσει να σε βρίσει σαν τεμπέλη, άχρηστο, περιθωριακό, βλαμμένο γιατί πολύ απλά βρίσκεις ανάξια λόγου τη μάζα από παλιοσίδερα που λατρεύει. Θα μπλοκάρει ακαριαία μια 100% σίγουρη και αστραφτερή γυναίκα αν δεν επιβεβαιώσεις το θαυμασμό σου.  Θα πάει ν΄αγοράσει καινούργια έπιπλα η γειτόνισσα αν μπεις σπίτι της και δεν επιβεβαιώσεις το νοικοκυρεμένο της γούστο. Θα σε αποκαλέσει αμόρφωτο ανόητο ένας «σοφός» αν του αμφισβητήσεις τις παπαριές που έχει ανάγει σε θρησκεία. Θα σε ονομάσει προβοκάτορα ένα κομματόσκυλο που μετά από την υποταγή στην άλφα ή βήτα παράταξη «έκλεισε ως άνθρωπος»

Δεν χρειάζονται πολλά για να σπάσει το παζλ. Χρειάζονται πολλοί για να χρησιμοποιήσουν τη πολύτιμη εικόνα του σαν παλιόχαρτο. Που το κάνουν ότι θέλουν. Τασάκι, πατάκι, σημειωματάριο, χαρτοπόλεμο, καπελάκι για το προσεχές καρναβάλι.

Το μεγαλύτερο σφάλμα που μπορεί ένας σοβαρός άνθρωπος να κάνει πλέον είναι να αντιμετωπίζει με σοβαρότητα όλα αυτά τα φρικιά. Και να προσπαθεί να τα παλέψει με τα όπλα που τα ίδια του έχουν πουλήσει καθορίζοντάς του ακόμα και το πότε, πως, και ποιος επιτρέπεται να αμφισβητεί και να ΒΛΕΠΕΙ.

Οι λύσεις είναι δυο. Η αορατότητα. Και το θάρρος (μέχρι θράσος) Η αορατότητα σαν μη επιθυμία για προβολή . Η επιθυμία να είναι κάποιος στη ησυχία του. Είναι πολύ σημαντικό πράγμα να μην επιθυμείς να γίνεις αποδεκτός, να προβληθείς, να τρέχεις για να φτάσεις σ΄ενα κόκκαλο που σου τραβάνε μ΄ενα σχοινί, αλλά να θέλεις απλά να ζεις απλά και ήσυχα. Η "τάξη"  είναι σε συνεχή σύγκρουση με τους ενήλικους που θέλουν να ζήσουν απλά  και τα παιδιά που θέλουν να παίζουν ελεύθερα. Τους εκτός μοντέλου ανήλικους θα προσπαθήσει να τους συμμορφώσει, να τους μεταλλάξει ή να τους εξοντώσει με διάφορους τρόπους. Τα ελεύθερα παιδιά απλά θα περιορίσει τον επιτρεπτό χρόνο διασκέδασης. Θα τα εκπαιδεύσει πως η ελευθερία είναι κάτι που λαμβάνεται με δόσεις και μόνο κατόπιν οδηγιών του γιατρού.

Το θάρρος δεν χρειάζεται εξήγηση.  Είναι το θάρρος. Στην εποχή μας χρειάζεται θάρρος μέχρι σημείου ανοησίας. Εκείνο του βρεγμένου που δεν φοβάται καμιά βροχή.  Φράση κλειδί κάτι που να μπλοκάρει τις καλοκουρδισμένες μηχανές.

Ε, και?
Δεν με ενδιαφέρει.
Δεν με αφορά.
Δεν μου αρέσει.

Με τελεία και μία  παύλα.  Ποια μαζική παράνοια υποχρεώνει έναν άνθρωπο να δίνει συνέχεια αναφορά για ότι κάνει ή να απολογείται για ότι κάνει και δεν κάνει. Και το σημαντικότερο γιατί όπως είχε πει ο Ράσελ, "σ΄αυτό το κόσμο οι βλάκες είναι γεμάτοι αυτοπεποίθηση κι οι έξυπνοι γεμάτοι ενοχές?" Για να το αλλάξω λιγάκι ας πω ηθικοί και ανήθικοι. Γιατί ένας βλάκας μπορεί να είναι κι αξιοπρεπής σε αντίθεση με ένα έξυπνο που μπορεί κάλλιστα να είναι ένας άριστος απατεώνας. Ίσως οι αξιοπρεπείς άνθρωποι θα έπρεπε να πάψουν να έχουν δείχνουν τόση "ανωτερότητα" στο τι διαδραματίζεται. 

Υπάρχει ένα μικρό κομμάτι της ανθρωπότητας που ξυπνάει από ένα πολύ μεγάλο ύπνο. Κι ένα πιο μικρό που στην ουσία είχε τη χαρά να μην κοιμηθεί καθόλου. Και το χάσμα πλέον αντίληψης μεταξύ εκείνων που αψηφούν τις οδηγίες κι εκείνων που τρέχουν να τις εξυπηρετήσουν ή αισθάνονται ανίκανοι κι άχρηστοι αν δεν το καταφέρουν, είναι τεράστιο. Η κοινωνία συμπεριφέρεται σαν κακοποιημένο παιδί. Μεταφέρει τα τραύματά της πληγώνοντας και αψηφόντας την πραγματικότητα. Γίνεται εκδικητική και μισάνθρωπη. Εκπαιδεύεται συνεχώς στην αυτοπροστασία και το μίσος. Πάσχει από συνεχή μανία καταδίωξης και δυσπιστία σε όποιον τη πλησιάζει με ειλικρίνεια. Νοιώθει οικείους τους απατεώνες και τους δολοφόνους αναγνωρίζοντάς τους σαν τέτοιους κι αποδεχόμενη την ύπαρξή τους. Δεν έχει μάθει να αγαπάει, να ενδιαφέρεται για το κοινό καλό, να παλεύει για ανώτερα ιδανικά. Είναι το παιδί μιας διαλυμένης προβληματικής οικογένειας που μεγάλωσε ξέμπαρκο, αδιάφορο πως θα καταντήσει.

Ένας ανόητος, άρρωστος άνθρωπος, που προκαλεί με τη συμμορία του μια ολόκληρη ήπειρο δημιουργεί τη πλάνη πως τον ζηλεύουν. Πως είναι ο καλύτερος μαθητής στη τάξη.Υπάρχουν άνθρωποι που προβληματίζονται με μια δήλωση ανόητη. Τη σκέφτονται! Μερικά πράγματα δεν χρειάζονται σκέψη πλέον. Η σκέψη για το άχρηστο κι επικίνδυνο βλάπτει σοβαρά την υγεία. Χρειάζεται απόρριψη κάθετη και βήμα μπροστά. Η απόρριψη ενός σάπιου συστήματος πρέπει να γίνει, για όσους κατανοούν, αυτόματη. Όπως ακριβώς ο οργανισμός αποβάλλει μια δηλητηριώδη ουσία.

Η ανοησία μπορεί να φτάσει σε τέτοια επίπεδα ώστε να  νιώθεις σωστός κάνοντάς τα ΟΛΑ ΛΑΘΟΣ. Κι αυτό το τρανταχτό λάθος οι υπόλοιποι επίσης αποκοιμισμένοι θεωρούν πως όποιος το αναγνωρίζει θα πρέπει να είναι ή μικρός ή τρελός. Οι σοβαροί ενήλικες μετράνε τη λογική τους από το πόσο μπορούν να εμπιστεύονται έναν κλόουν που στην ουσία σπάει πλάκα μαζί τους...

Δεν θα πάρουμε από αυτό το κέρασμα. Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε. Λίγοι δεν πειράζει. Από πότε το πολύ σημαίνει κάτι σημαντικό εκτός από τη βουή που μπορεί να προκαλέσει αν αρχίσει τη μουρμούρα?

Η συνεχής πλύση εγκεφάλου δεν είναι αποχαύνωση. Είναι δηλητηρίαση. Με μελετημένες δόσεις για να μένει το αντικείμενο μόνιμα άρρωστο. Να μην μπορεί να διακρίνει καν, πως νοιώθει ένας υγιής. Να μην έχει την ευκαιρία να απολαύσει μια αίσθηση καθαρότητας ούτε ένα νεογέννητο. Οι διαμορφωτές των συνειδήσεων δεν περιμένουν πλέον να δουν ποιος θα ξεστρατίσει για να τον συμμορφώσουν. Προλαβαίνουν πριν γεννηθεί να έχουν εκπαιδεύσει τη μάνα του πως να το κάνει.ΠΗΓΗ

Η ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΛΙΑΝΑ ΚΑΙ Η ΚΑΚΙΑ ΧΟΥΝΤΑ...


Η συγκλονιστική φωτογραφία της Λιάνας Κανέλλη πριν από 40 χρόνια..Πριν φορεσει τις φορμες,οταν ηταν ακομα γυναικα..
«Μια φωτογραφία από τη Λιάνα Κανέλλη της δεκαετίας του ’70 δεν θυμίζει σε τίποτα τη σημερινή βουλευτή του ΚΚΕ, με τον γνωστό δυναμισμό. Εκείνη την εποχή η νυν βουλευτής του ΚΚΕ ήταν εκφωνήτρια των ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση. Ας σημειωθεί ότι ακόμη και πριν από 40 χρόνια ο τίτλος του ρεπορτάζ στο περιοδικό ήταν «Ποιος φοβάται τη Λιάνα Κανέλλη;».
Για σιγά. Πριν από 40 χρόνια είπατε; Δηλαδή, εν έτει 1973. Τότε που -σύμφωνα με την πολιτική ορθότητα- είχαμε «χούντα» και «στρατοκρατία», που «οι κομμουνιστές βασανίζονταν στη Γυάρο και στη Μακρόνησο» κ.τ.λ. Τι έκανε στο εξώφυλλο του περιοδικού η… Πασιονάρια; Μήπως έκανε… αντίσταση στην 21η Απριλίου; Ή μήπως είχε διοριστεί επί 21ης Απριλίου στην ΕΡΤ, γινόμενη μάλιστα η πρώτη γυναίκα που παρουσίασε δελτίο ειδήσεων στην κρατική τηλεόραση, το 1973, στο οποίο εξυμνούσε βεβαίως τον Γ. Παπαδόπουλο και την Επανάσταση…
ΠΗΓΗ

Χρυσή Αυγή εναντίον... Estee Lauder

«Μιλούν σαν ναζί, φέρονται σαν Ναζί, είναι Ναζί», δήλωσε για τα μέλη της Χρυσής Αυγής, ο συνιδρυτής της εταιρίας καλλυντικών Estee Lauder και πρόεδρος του Παγκόσμιου Εβραϊκού Συμβουλίου, Ρόναλντ Λόντερ.

Αυτή η φράση ήταν αρκετή για να πυροδοτήσει εντάσεις στην Χρυσή Αυγή, το γραφείο της οποίας που βρίσκεται στην Νέα Υόρκη ανήρτησε στην ιστοσελίδα του την εξής ανακοίνωση: «Πρέπει να μποϋκοτάρουμε τα προϊόντα της Estee Lauder, εξαιτίας εχθρικής επίθεσης του μονοπωλίου, κατά της ελληνικής κυριαρχίας, της ελευθερίας και των συμφερόντων».

Όπως αναφέρουν οι Jewish Times, ο Λόντερ μίλησε στις 17 Μαρτίου σε τελετή μνήμης για την εβραϊκή κοινότητα, καλώντας την Ελλάδα να αποκτήσει πιο σκληρή στάση απέναντι στην Χρυσή Αυγή.

Ωστόσο, αυτό θεωρήθηκε από τα στελέχη του κινήματος ότι αποτελεί παρέμβαση στα πολιτικά πράγματα της χώρας και απάντησε πως: «ένας φορέας που δεν είναι ελληνικός και δεν συμβάλει στην ελληνική ευημερία απαιτεί από τον Έλληνα πρωθυπουργό Αντώνη Σαμάρα, να απαγορεύσει το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα, το οποίο απολαμβάνει έως και 18% υποστήριξης από το εκλογικό σώμα, παρ 'όλα αυτά, στο όνομα της φιλελεύθερης δημοκρατίας. Το Παγκόσμιο Εβραϊκό Συμβούλιο ισχυρίζεται ότι μιλά εξ ονόματος 5.000 Εβραίων στην Ελλάδα. Γιατί ο Σαμαράς να ενδιαφέρεται περισσότερο για τις απόψεις των 5.000 πιο πολύ από αυτές του ενός εκατομμυρίου Ελλήνων, αν η Ελλάδα είναι πραγματικά μια δημοκρατία;».ΠΗΓΗ

ΠΡΕΣΒΗΣ ΡΕΧΑΓΚΕΛ...


...Άνθρωπος αγράμματος ...ξύλο απελέκητο !!

Ποιοι κρύβονται πίσω από την προφανή ηλιθιότητά του;

Αν ο κλόουν, τον οποίο τον πληρώνεις τα βράδια —για να σε διασκεδάζει—, έρθει το πρωί στο γραφείο σου, για να σου πει τι να κάνεις με τη δουλειά σου και την οικογένειά σου, παύει να είναι κλόουν και γίνεται ...καραγκιόζης. Τα μεγάλα "σαλόνια" της Ευρώπης και οι αερολογίες περί εθνικών ποδοσφαιρικών "θριάμβων", επικών νικών και ποδοσφαιρικής "παιδείας" καλές είναι όταν φίλοι μοιράζονται μερικές μπύρες και κάθονται μπροστά σε μια τηλεόραση για να διασκεδάσουν. Όταν οι "ήρωες" αυτών των επικών "μαχών" και των μεγάλων "σαλονιών" ξεχνάνε ότι είναι αγράμματοι "κλόουν" διασκεδαστές των μαζών και "μπαίνουν" στις ζωές τους, τότε είναι κοινοί καραγκιόζηδες και δεν πρέπει να υπάρχει κανένα έλεος στην αντιμετώπισή τους.


Ένας τέτοιος θρασύς και άσχετος "κλόουν" αποδεικνύεται ο Ρεχάγκελ. Για πόσο κάφρους μας έχει, όταν έρχεται ως εκπρόσωπος της σταλινικής Μέρκελ, για να μας "απευθύνει" μήνυμα αντιρατσιστικό; Στα χρόνια της παραμονής του στην Ελλάδα "διέγνωσε" ο "επιστήμονας" ότι είμαστε ρατσιστές και μας έστειλε "μήνυμα"; Τολμάει ένας άνθρωπος, ο οποίος γεννήθηκε στην "καρδιά" του Γ‘ Ράιχ να "πουλήσει" πολιτισμό στους Έλληνες; Πόσο τενεκές πρέπει να είναι ένας Ρεχάγκελ, στη δύση όχι μόνον της καριέρας του αλλά και της ζωής του, όταν έρχεται και σε έναν λαό, ο οποίος τον "αγκάλιασε" με αγάπη —για τα ασήμαντα που του πρόσφερε σε ασήμαντους χώρους, όπως οι ποδοσφαιρικοί— και "παίζει" εις βάρος του παιχνίδια ιμπεριαλισμού;

Εβδομηνταπέντε χρονών είναι. Δόξα τω θεώ οι "χρεοκοπημένοι" τον "χορτάσαμε" χρήμα και οικονομική ανάγκη δεν έχει. Γιατί ανακατεύεται σε θέματα τα οποία δεν γνωρίζει; Έρχεται να εξομαλύνει τις σχέσεις της Ελλάδας με την κυβέρνηση της Μέρκελ; Όταν κυνηγούσε το τόπι πάνω στο κοντοκουρεμένο χορτάρι, γνώριζε τι έκανε η Siemens στην Ελλάδα; Όταν έξυνε τη μύτη του στον πάγκο της εθνικής, γνώριζε τι έκανε η Ferrostaal στην Ελευσίνα; Τι ακριβώς γνωρίζει για τις ελληνογερμανικές σχέσεις και εμφανίζεται σαν ειδικός στη διαχείρισή τους; Από πού τα έμαθε όλα αυτά, όταν οι συναναστροφές του ήταν πάντα η Σάρα η Μάρα και το κακό ποδοσφαιρικό συναπάντημα;

Τα χρήματα, τα οποία όφειλε στον ίδιο η Ελλάδα —ως γνήσιος Γερμανός φραγκοφονιάς— τα πήρε μέχρι τελευταίας δεκάρας ...Γνώριζε να κάνει προσθαφαιρέσεις και να διεκδικεί το δίκιο του. Αν οι Έλληνες δεν του έδιναν τα χρήματα, θα είχε καλές σχέσεις με την Ελλάδα; Θα μπορούσε κάποιος Έλληνας να εξομαλύνει αυτές τις σχέσεις μόνο με συμβουλές και παραινέσεις; Θα ανεχόταν κάποιον Έλληνα να πάει στη Γερμανία να τον "νουθετήσει" τζάμπα και βεβαίως να του περάσει ένα αντιναζιστικό "μήνυμα"; ...Όχι βέβαια ...Ο Όττο θα τον περίμενε με το κομπιουτεράκι του. Πώς λοιπόν αυτός ο ίδιος άνθρωπος έρχεται να εξομαλύνει σχέσεις, τις οποίες δεν γνωρίζει; ...Έρχεται ως αντιπρόσωπος της Γερμανίας; ...Γνωρίζει τι χρωστάει η Γερμανία στην Ελλάδα; ...Γνωρίζει το "φέσι" της; ...Γνωρίζει τα περί αναγκαστικού δανείου; ...Γνωρίζει τα περί πολεμικών αποζημιώσεων; ...Γνωρίζει ότι 3500 Έλληνες αυτοκτόνησαν εξαιτίας μιας οικονομικής κρίσης, την οποία όλοι πλέον οι Ευρωπαίοι τη "χρεώνουν" στη Γερμανία;

Από τη στιγμή που δεν γνωρίζεις τις παραμέτρους, οι οποίες επηρεάζουν τις σχέσεις μεταξύ των κρατών και των λαών, πως αναλαμβάνεις να τις "εξομαλύνεις"; Τι είναι οι λαοί και τα κράτη; ...Αγράμματοι αλητάμπουρες, που πιάστηκαν στα χέρια μέσα στα αποδυτήρια; ...Τι δουλειά έχει ένας πρώην προπονητής ποδοσφαίρου και εμφανίζεται από κοινού με ένα κτήνος σαν τον Φούχτελ; ...Γνωρίζει τι κάνει ο Φούχτελ στην Ελλάδα; ...Γνωρίζει τα "παιχνίδια" του στη Βόρεια Ελλάδα; ...Γνωρίζει τι κάνει στη Θράκη; ...Γνωρίζει ποιος είναι ο ρόλος του στη σημερινή λεηλασία της Ελλάδας; ...Για πόσο κάφρους μπορεί να μας έχει, όταν μας υπόσχεται "επενδυτικά" προγράμματα με δήθεν προετοιμασίες γερμανικών ομάδων στη χώρα μας; ...Τέτοια "εικόνα" του δώσαμε στα χρόνια που κάθισε στην Ελλάδα ...Την εικόνα του "Ινδιάνου", που θα του δώσεις μερικά "καθρεφτάκια" και θα σε προσκυνήσει;

Για έναν λαό της ποιότητας και του ιστορικού "βάθους" των Ελλήνων το θέμα με τον Ρεχάγκελ είναι παντελώς ασήμαντο και πιθανότατα κάποιοι να γελάνε μ' αυτό ...Πιθανότατα κάποιοι άλλοι να θεωρούν ότι δεν αξίζει της παραμικρής αξιολόγησης ...Πολλοί μπορεί να απορούν ακόμα και για το γεγονός ότι ο γράφων κάθισε και ασχολήθηκε μ' αυτό ...Αυτό είναι λάθος. Το γεγονός ότι κάτι δεν θα το έκανες εσύ, επειδή το θεωρείς γελοίο, δεν σημαίνει ότι είναι εξίσου γελοίο και γι' αυτόν που το κάνει. Ο Ρεχάγκελ αυτήν τη στιγμή προδίδει την εμπιστοσύνη μας προς το πρόσωπό του ...Εκτελεί γερμανική "αποστολή" εναντίον της χώρας μας ...Σοβαρή αποστολή ...Απλά είναι σοβαρή αποστολή, η οποία του δόθηκε από ασόβαρους ανθρώπους.

Οι αρχαίοι Έλληνες έλεγαν το εξής σοφό. Έλεγαν ότι ...πολλές φορές οι άνθρωποι κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια. Τι σημαίνει αυτό για την περίπτωσή μας; Ότι αυτό, το οποίο βλέπουμε να επιχειρούν να κάνουν οι Γερμανοί μέσω του Ρεχάγκελ, δεν το κάνουν για "πλάκα". Πραγματικά νομίζουν πως είμαστε τόσο αφελείς και βλάκες, που αρκεί να έρθει ένας Ρεχάγκελ και να μας αλλάξει την "εικόνα" του κόσμου που βλέπουμε. Νομίζουν —με λίγα λόγια— ότι, κρίνοντας από τους εαυτούς τους, γνωρίζουν το πώς σκεφτόμαστε και από αυτήν την λανθασμένη βάση σκέψης ξεκινούν να ενεργούν.

...Ενεργούν με στόχο να περιορίσουν την αντίδραση του ελληνικού λαού στον σύγχρονο γερμανικό ιμπεριαλισμό ...Ενεργούν με στόχο να βάλουν ένα συμπαθές πρόσωπο μπροστά στη μερκελική θηριωδία και να μετριάσουν τις αντιδράσεις των θυμάτων τους. Νιώθουν κυρίαρχοι της Ελλάδας και προσπαθούν να φερθούν ως τέτοιοι. Όμως, μη έχοντας εμπειρία κυριαρχίας —καθώς εδώ και έναν αιώνα περίπου είναι υπόδουλοι του σιωνισμού— προσπαθούν να αντιγράψουν αυτούς που γνωρίζουν ως κυρίαρχους και δεν είναι άλλοι παρά οι Εβραίοι. Το "παιχνίδι" δηλαδή με τον Ρεχάγκελ είναι "αντιγραφή" του παιχνιδιού που "έφαγαν" οι Γερμανοί από τους Εβραίους στη Γερμανία και προσπαθούν να το "παίξουν" τώρα και οι ίδιοι στην Ελλάδα.

Τι έκαναν όμως οι Εβραίοι στη Γερμανία και αυτό επηρεάζει την κρίση των Γερμανών απέναντι στους Έλληνες; ...Οι Εβραίοι της Κεντρικής Ευρώπης με μερικά σώβρακα και φανέλες "έχτισαν" ένα έθνος ...Η απόλυτη ειρωνεία ...Το έθνος των ξανθών "Αρείων" είναι φτιαγμένο από τα ψέματα και τις "κοπριές" των μαυροκέφαλων γύφτων των εβραϊκών γκέτο. Αυτό το "έθνος" το διαμόρφωσαν στα μέτρα τους και το υπέταξαν στην εξουσία τους ...Γερμανία δεν υπήρχε πριν τους Εβραίους ...Πριν τον Μαρξ, την Λούξεμπουργκ και βέβαια τον χρηματοδότη αυτών των "κομμουνιστών" τον διαβόητο Ρότσιλντ δεν υπήρχε Γερμανία. Αυτοί οι Εβραίοι ίδρυσαν τη Γερμανία και την έδωσαν στα θύματα τους, για να την "λατρεύουν" σαν πατρίδα. Οι Εβραίοι πλήρωσαν έναν Χίτλερ, για να ιδρύσει τη Γερμανία και από εκεί και πέρα αυτήν την εθνική "κωμωδία" την συντηρούν με την Εθνική Ομάδα Ποδοσφαίρου ...Τραγικό και μόνον να το σκεφτεί κάποιος.

Η Γερμανία, ως κράτος, ως λαός και ως έθνος είναι ένας Χίτλερ και τρία Παγκόσμια Κύπελλα Ποδοσφαίρου ...Τίποτε άλλο. Όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει τίποτε άλλο, που να "ενώνει" τους Γερμανούς σε μια κοινή "πλατφόρμα" ...Τίποτε άλλο, που να συνδέει τη Βαυαρία με την Πρωσία ...Τον Καθολικό νότο με τον Προτεσταντικό βορά ...Το "δούλεμα" των αιώνων. Γι' αυτόν τον λόγο τρέχουν στα ποδοσφαιρικά γήπεδα οι "Καγκελάνθρωποι". Γι' αυτόν τον λόγο βάζουν τη γριά του Βερολίνου να "μπουκάρει" στα αποδυτήρια των ποδοσφαιρικών ομάδων. Εκτός από το ποδόσφαιρο δεν έχουν τίποτε άλλο να "πανηγυρίσουν" στο όνομα της Γερμανίας.

Βλέποντας κάποιοι Γερμανοί αυτήν την πετυχημένη εβραϊκή εφαρμογή, νόμισαν ότι μπορούν να την αντιγράψουν. Νόμισαν ότι θα μπορούσαν να "δουλέψουν" τους Έλληνες όπως "δουλεύουν" τους ίδιους οι Εβραίοι. Θεώρησαν ότι, αν για τη μεγάλη Γερμανία αρκούν τρία παγκόσμια κύπελλα για να "υπάρχει", τότε για τη μικρή Ελλάδα φτάνει και περισσεύει ένα πανευρωπαϊκό κύπελλο ...Εδώ κολλάει" η αρχαιοελληνική ρήση ...Νομίζουν ότι οι Έλληνες είναι όμοιοι με τους Γερμανούς ...Νομίζουν ότι η Ελλάδα του Μνημονίου είναι σαν τη Γερμανία της Βαϊμάρης ...Νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι σαν τη Γερμανία και έχει ανάγκη έναν ποδοσφαιρικό "θρίαμβο" για να αποκτήσει μια στοιχειώδη εθνική "παράδοση" ...Νομίζουν ότι ένας τέτοιος "θρίαμβος" θα μπορούσε να αποτελέσει βασικό συνεκτικό στοιχείο για την εθνική μας "ταυτότητα" ...Αγνοούν την κολοσσιαία και μακραίωνη ιστορία της Ελλάδας και της φέρονται σαν την Γερμανία, η οποία δεν "μετρά" πάνω από έναν αιώνα ιστορίας ...Υπάρχουν ζωντανοί άνθρωποι πιο "ηλικιωμένοι" από τη Γερμανία.

Έχοντας αυτήν την άποψη για τα πράγματα, νόμιζαν ότι θα μπορούσαν να εκμεταλλευτούν τη συμβολή ενός Γερμανού σε αυτήν την εθνική έστω και ποδοσφαιρική "παλιγγενεσία". Νόμιζαν ότι θα μπορούσαν αυτήν τη συμβολή να την εισπράξουν σε συμπάθεια. Γι' αυτόν τον λόγο μας έστειλαν την κατάλληλη ώρα τον κατάλληλο άνθρωπο ...Τον "δικό τους" άνθρωπο ...Τον Γερμανό "πατέρα" μας. Αυτόν, στον οποίο "χρωστάμε" την "αναγέννησή" μας σαν έθνος ...Νομίζουν ότι η Ελλάδα είναι σαν τη Γερμανία και έχει ανάγκη —για την ύπαρξή της— έναν αγράμματο "Κάιζερ" του ποδοσφαίρου ...Νομίζουν μάλιστα ότι έχουν ιδιοκτησιακό "δικαίωμα" σε αυτήν την "νέα" Ελλάδα, εφόσον συνεισέφεραν στην ίδρυσή της με έναν από τους "πατέρες" αυτής της Νέας Ελλάδας.

Είναι φανερό ότι η Μέρκελ και ο Σόιμπλε έχουν "σχέδια" για την Ελλάδα. Νομίζουν ότι "χτίζουν" την Ελλάδα του μέλλοντος, στέλνοντας οι ίδιοι ως εκπρόσωπό τους έναν από τους "πατέρες" της ...Τον Όττο ...Τον Όττο τον Β’, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το ίδιο το γερμανικό το ξύλο το απελέκητο ...Τον ανιστόρητο και άσχετο Όττο τον Β’. Τον ρωτάμε λοιπόν τώρα, που ήρθε στην Ελλάδα και κάνει πολιτικές "επαφές": Αφού αυτός είναι ο Βου γνωρίζει τι έκανε ο Α; ...Ο Όττο ο Α’, όταν ήρθε στην Ελλάδα, σηματοδότησε την έναρξη της απεχθούς περιόδου της Βαυαροκρατίας ...Ο Όττο ο Β’ τι ακριβώς σηματοδοτεί με την άφιξή του;

...Κρίμα για τον Ρεχάγκελ. Η ζωή ήταν γενναιόδωρη μαζί του, γιατί, κυνηγώντας μια μπάλα και μαζεύοντας σώβρακα και σπασουάρ μέσα στα αποδυτήρια, έγινε άκοπα πλούσιος και διάσημος. Παίζοντας και διασκεδάζοντας κέρδισε αυτά, τα οποία άλλοι με άπειρο κόπο δεν μπόρεσαν ποτέ να πετύχουν. Αυτό δεν το εκτίμησε και το έριξε στον "κουβά" της αθλιότητας και του ιμπεριαλισμού. Μέχρι τώρα είχε μια χώρα να πάει στα γεράματά του και να τον αγαπάει ο κόσμος που τον βλέπει στον δρόμο ...Μια χώρα, η οποία, παρ' όλο που τον πλήρωσε και τον έκανε πλούσιο, δεν είχε πρόβλημα να θεωρεί ότι του "χρωστά" ...Μια γενναιόδωρη χώρα, όπου ακόμα κι ένας φτωχός θα ήθελε να τον κεράσει ένα ουζάκι ...Αυτό τώρα θα το χάσει.

Μέσα σε λίγες ημέρες θα "γκρεμίσει" αυτά τα οποία "έχτισε" στην Ελλάδα. Ταυτίστηκε με τα κτήνη και αυτό ήταν μοιραίο λάθος. Ξοδεύει την "πίστωση" που είχε στην Ελλάδα, περιφερόμενος με ένα από τα πιο μισητά πρόσωπα, τα οποία σήμερα δραστηριοποιούνται σ' αυτήν. Σύντομα θα ξαναγυρίσει στο συννεφιασμένο Έσσεν, όπως ακριβώς ήταν πριν έρθει στην Ελλάδα ...Ένας ακοινώνητος Γερμανός, ο οποίος δεν ξέρει τίποτε άλλο πέρα από ποδόσφαιρο ...Ένας άσημος Γερμανός, όπως ήταν πριν του δώσει η Ελλάδα μια δεύτερη ευκαιρία στην καριέρα του ...Ένας μοναχικός Γερμανός, ο οποίος κάποτε είχε πολλούς φίλους στην Ελλάδα, αλλά τους έχασε. Απλά πιο πλούσιος, χάρη στην ελληνική λεία. Σύντομα θα είναι κάποιος, ο οποίος εργάστηκε για τους Έλληνες, πληρώθηκε από αυτούς και δεν του "χρωστάνε" πλέον απολύτως τίποτε. Μέχρι τώρα ήταν από τους Γερμανούς εκείνους, που οι Έλληνες είχαν λόγο να τον αγαπούν ...Δυστυχώς δεν το εκτίμησε.

Ασχολούμενος όλη του τη ζωή με κόρνερ και οφσάιντ, δεν έμαθε ότι ...όποιος μπλέκεται με τα "πίτουρα", στο τέλος τον τρώνε οι "κότες". Πάντα ήταν ένας ατάλαντος παίκτης και δυστυχώς γι' αυτόν δεν απέφυγε το "αυτογκόλ" ...και μάλιστα στις "καθυστερήσεις" του ενεργού του βίου. Ελλείψει παιδείας και γνώσης έγινε υποχείριο εξουσιών, τις οποίες δεν κατανοεί καν.  Ό,τι κέρδισε με αρκετά χρόνια διασκεδαστικής παραμονής —ντροπή είναι να πούμε εργασίας— στην Ελλάδα, θα το χάσει μέσα σε λίγες ημέρες. Σύντομα θα γίνει ένας από τους Γερμανούς, που οι Έλληνες πραγματικά θα έχουν λόγο να αντιπαθούν ...Αχάριστος πραγματικά.

...Όττο Β’, να ξέρεις ότι στα τρελοκομεία υπάρχουν και πολλοί Ναπολέοντες Α’ ...Δες λιγάκι το θέμα μήπως στην επόμενη "αποστολή", που θα σου αναθέσει η Μέρκελ, χρειαστεί να στείλεις και εκεί κανένα μήνυμα "νίκης" στους συναδέρφους σου ...Καημένε Ρεχάγκελ ...Σε αποκάλεσαν "στρατηγό" στα καφενεία της Ελλάδας και το πήρες τοις μετρητοίς ...Μόνον στολή που δεν έβαλες ...να μας ζητάς και άλογο.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ

Υ.Γ.
Επίτηδες δεν βάλαμε κάποια φωτογραφία του με τη στολή της Εθνικής Ελλάδας, γιατί απλούστατα θεωρούμε ότι δεν το δικαιούται πλέον. Ήταν ένας μισθοφόρος εργαζόμενος και πληρώθηκε αδρά για την εργασία του. Δεν δικαιούνταν και δεν δικαιούται να εμφανίζεται σε φωτογραφίες με το Εθνόσημο ...Το Εθνόσημο μιας χώρας, που με την πρώτη ευκαιρία την πρόσβαλε.ΠΗΓΗ

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ ΠΑΥΛΟΥ ΜΕΛΑ


ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΛΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ Ο ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ.ΕΜΒΑΤΗΡΙΟ

Ο Παύλος Μελάς (29 Μαρτίου 1870-13 Οκτωβρίου 1904) ήταν αξιωματικός πυροβολικού του ελληνικού στρατού και πρωτεργάτης του Μακεδονικού αγώνα

''O θάνατος του είναι ζωή στους κουρασμένους από τη μετριότητα του κόσμου. Ο Θάνατος του ανασταίνει τους κοιμισμένους, ταράζει τούς μαργωμένους, δυναμώνει τους αδύνατους, δροσίζει τους διψασμένους, ο θάνατος του Νέου, ο θάνατος του Ωραίου ο θάνατος του Αντρείου.......Ψυχή, ψυχή ωραία, γλυκιά πενταπάρθενη που ερωτεύτηκες το θάνατο δίδαξε μας, ω, μάθε μας να μη πονει και να μην καίει το αντίκρισμα της αγωνίας σου, ψυχή ωραία πενταπάρθενη.'' Ιων Δραγούμης

«Ακούσετε Ελληνόπουλα! Τις αμαρτίες των γερόντων μας και τις δικές μας αμαρτίες, τις φορτώθηκε ο Παύλος Μελάς και παθαίνουνταν και υπόφερνε γι' αυτές, ενώ δεν ήταν άξιος για τέτοια τιμωρία (.). Σε σας στρέφομαι, παιδιά του Ελληνισμού, αγαπημένα Ελληνόπουλα, και σας εξορκίζω -αν έχετε να ξοδέψετε ενέργεια ας είναι και μέτρια, αν έχετε να κάψετε τίποτε περισσότερο από σπίθες απλές ενθουσιασμού- μη λησμονήτε ποτέ το θάνατο του Παλληκαριού, αλλά προ πάντων μη λησμονήτε τη ζωή του, τον ενθουσιασμό του δηλαδή και τη δύναμη και την τόλμη, μη λησμονήτε και την ιδέα που για κείνη δούλεψε και υπόφερε, ούτε την πανώρια χώρα όπου εσκοτώθη, γιατί και η ιδέα εκείνη και η χώρα θέλουν πολλούς ακόμα Ήρωες». Ίων Δραγούμης

Δεν είναι τυχαίο λοιπόν που ο Παύλος Μελάς κατέστη η απαρχή και το Σύμβολο του Μακεδονικού Αγώνος, ούτε ότι η Αυτοθυσία του γέμισε ενοχές και υποχρεώσεις, τόσο τον λαό, όσο και τον Στρατό. Δεν είναι τυχαίο ότι το βόλι που έστειλε στα Ηλύσια Πεδία τον Εθνομάρτυρα γέμισε οργή και πίστη τις ψυχές των Ελλήνων, οι οποίοι λίγα χρόνια αργότερα θα δημιουργούσαν το Έπος των Βαλκανικών πολέμων και της Μικρασιατικής εκστρατείας.
ΠΗΓΗ

Πέμπτη 28 Μαρτίου 2013

Με τους Πεπόνηδες θα σωθεί η πατρίδα

eisaggeleis
Γράφει ο Παναγιώτης Αποστόλου.                                                                          Διαβάζω με μεγάλη προσοχή στον ημερήσιο πολιτικό τύπο, των προηγουμένων ημερών, πως η τρικομματική-μνημονιακή κυβέρνηση Σαμαρά σκοπεύει πολύ σύντομα (εντός Απριλίου) να «τελειώνει» τον πολύ ενοχλητικό γι΄αυτούς, εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος, κ. Γρηγόρη Πεπόνη, παρ΄ότι η θητεία του ολοκληρώνεται τον Σεπτέμβριο του 2013.
apostolouΗ σταδιοδρομία του Γρηγόρη Πεπόνη ταυτίστηκε με σκληρές διώξεις εναντίον οικονομικών παραγόντων, με υποθέσεις για εικονικά τιμολόγια, δωροδοκίες και «σημαδεμένα χαρτονομίσματα». Άσκησε ακόμη δίωξη και για συνεργάτη του ο οποίος έθαβε δικογραφίες. Αργότερα ως προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πειραιώς ασχολήθηκε με το ναυάγιο του « Εξπρές Σαμίνα» το 2000, με την υπόθεση της ανακρίτριας Κωνσταντίνας Μπουρμπούλια και ειδικότερα με το σκάνδαλο του Χρηματιστηρίου σε σχέση με τις ιατρικές βεβαιώσεις για την αποφυλάκισή της. Η υπόθεση πάντως που σημάδεψε την καριέρα του ήταν το σκάνδαλο δομημένων ομολόγων της κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή, την οποία ανέλαβε μαζί με τον Α. Λιόγα το 2007. Αμέσως ζήτησε να σταλεί ο φάκελος στη Βουλή, γεγονός που σκόνταψε στις αντιρρήσεις του τότε Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργου Σανιδά, κάτι που προκάλεσε τη δυσαρέσκειά του. Από τον Μάρτιο του 2011 είναι οικονομικός εισαγγελέας και διενεργεί ανακρίσεις για την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ, των Παπακωνσταντίνου-Βενιζέλου, και απαίτηση όλης της κοινωνίας είναι να αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να σπάσει το απόστημα της διαφθοράς και της διαπλοκής του πολιτικού και επιχειρηματικού συστήματος του τόπου μας.
Έτσι, γνωρίζοντας οι τρικομματικοί πως το μαχαίρι θα φτάσει στο κόκαλο, προετοιμάζουν το ξεφόρτωμα του Πεπόνη. Όμως, αυτό που δεν έχουν καταλάβει είναι ότι η ισορροπία της κοινωνίας κρέμεται σε μία κλωστή. Ελπίδα της, ότι ο ηρωικός εισαγγελέας θα καταφέρει να ολοκληρώσει το έργο του κλείνοντας στην φυλακή τη συμμορία των μνημονίων που κρύβεται και πίσω από τη λίστα Λαγκάρντ. Αντίστοιχα με το έργο του Ντι Πιέτρο απέναντι στην Μαφία, από όπου βγήκε νικητής. Βέβαια, εάν τολμήσουν να «ακυρώσουν» τον Πεπόνη για να φυγαδεύσουν τους δικούς τους, να είναι σίγουροι ότι θα ανάψουν το φυτίλι της ανεξέλεγκτης κοινωνικής έκρηξης αφού κάθε ελπίδα για λειτουργία των θεσμών, θα έχει εξαφανιστεί. Και κάτι επίσης, πολύ σημαντικό: Στην Ελλάδα πριν από κάθε ανατροπή δεν προηγήθηκε λαϊκή εξέγερση, αλλά κατάρρευση των θεσμών. Πρώτα κατέρρεαν οι θεσμοί, έπειτα ερχόταν η εξέγερση. Ο τελευταίος θεσμός που στέκεται όρθιος, είναι εισαγγελείς σαν τον Πεπόνη. Προσοχή, δεν λέμε για “λειτουργούς” που με πολιτικές εντολές φυγαδεύουν Κυριακίδηδες οι οποίοι με την σειρά τους κάνουν πλιάτσικο σε λογαριασμούς που θα έπρεπε να είναι δεσμευμένοι υπέρ δημοσίου. Μιλάμε για τον Πεπόνη. Εάν “πέσει” ο Πεπόνης, τότε θα δείτε τι εστί Κολοκοτρώνης. Ο “αστός”, νοικοκύρης, τίμιος και πατριώτης που θα εξεγερθεί. …και θα στείλει στο διάολο δοσίλογους και ινστρούχτορες της τρικομματικής κυβέρνησης Σαμαρά. Μιας κυβέρνησης Σαμαρά, που πρέπει να γνωρίζει πως ο Ελληνικός λαός δεν θα επιτρέψει κανενός είδους πολιτικές παρεμβάσεις στο δικαστικό έργο των εισαγγελέων, αφ΄ ενός, και αφ΄ εταίρου πρόσκαιρη παύση από τα καθήκοντά του, όμοιες με αυτές της κυβερνήσεως Παπαδήμου το Δεκέμβριο του 2011, όταν και τον οδήγησε σε παραίτηση. Γιατί, ο λαός έχει μνήμη και θυμάται τις καταγγελτικές δηλώσεις των Πεπόνη – Μουζακίτη: «δεν δεχόμαστε να είμαστε εισαγγελείς υπό απαγόρευση και καθ΄ υπαγόρευση, πολλώ μάλλον δε, δεν δεχόμαστε να αποτελέσουμε άλλοθι και μια θεσμική κολυμπήθρα του Σιλωάμ, για τα πολυποίκιλα οργανωμένα συμφέροντα και τους ποικιλώνυμους εκφραστές τους, που δραστηριοποιούνται και αναπτύσσονται στην γκρίζα ζώνη του οικονομικού εγκλήματος».
Διαβάζω επίσης, παραίνεση-προτροπή προς τον κ. Πεπόνη της Ελεύθερης Ώρας της Κυριακής (24/3/2013): «Παρά τις στενές σχέσεις-επαφές και συνεργασίες της Intracom του κ. Κόκκαλη με τη Siemens και τον κ. Χριστοφοράκο, η Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής δεν άγγιξε καθόλου την περίπτωση της Intracom. Η δικαιοσύνη δείχνει να κοιμάται τον ύπνο του δικαίου με την περίπτωση της Siemens- Intracom. Η κ. Νικολακέα, λες και έχει βάλει την υπόθεση στο ψυγείο και δεν ασχολείται καθόλου με αυτή. Τον δε Ε.Σέκερη τον έχει ξεχάσει παντελώς, παρά το ότι αρχικά τον κάλεσε, αμέσως μετά μετάνιωσε, για να τον διαβεβαιώσει τελικά, ότι θα τον καλούσε. Πέρασαν τρία χρόνια και η ειδική ανακριτής κ. Νικολακέα λες και έχει πάθει αμνησία. Πριν από τη συγκεκριμένη ανακρίτρια, την υπόθεση χειριζόταν ο κ. Ζαγοριανός, ο οποίος κατηγορήθηκε για το ότι διέφυγαν στο εξωτερικό οι Χριστοφοράκος-Καραβέλας. Καλούμε τον αδέκαστο κ. Πεπόνη να παρέμβει στην υπόθεση και να δει τις πτυχές της, όπως ακριβώς αρμόζει, ώστε να μη δίνεται η εντύπωση ότι η Δικαιοσύνη καθεύδει!».
Αξιότιμε, κ. Πεπόνη,συνεχίστε χωρίς φραγμούς τις έρευνές σας και την ταχύτατη απονομή δικαιοσύνης. Είναι λαϊκή απαίτηση να μην πειράξει αυτή η άθλια τρικομματική κυβέρνηση τον θεσμό της ανεξάρτητης δικαιοσύνης. Οι πρόσφατες ανακοινώσεις για μειώσεις ειδικών επιδομάτων σε δικαστικούς και στρατιωτικούς φανερώνουν το σχέδιο γενοκτονίας που έχουν υπογράψει οι κυβερνώντες με τους δανειστές. Ο Ελληνικός λαός στηρίζει τη δικαιοσύνη, στηρίζει τις Ελληνίδες και τους Έλληνες δικαστές. Η ανθρωπιστική κρίση έχει λάβει τεράστιες διαστάσεις. Τρία χρόνια τώρα αυτοί που μας κυβερνούν μιλάνε για μεταρρυθμίσεις και ανάπτυξη χωρίς καμιά ουσιαστική πρόταση. Ξεπουλάνε την χώρα μας στους δανειστές μας και χαϊδεύουν όλους όσους εμπλέκονται σε φοροδιαφυγή και απάτες κατά του δημοσίου. Και έρχονται και νομοθετούν εις βάρος του Έλληνα πολίτη παραβιάζοντας σχεδόν όλες τις διατάξεις του Συντάγματος. Τρομοκρατούν τον κόσμο και κάθε μέρα δεκάδες εκατοντάδες πολίτες κινδυνεύουν να χάσουν τα σπίτια τους και τις εναπομείνασες καταθέσεις, που απέκτησαν με αίμα και ιδρώτα δουλεύοντας οι περισσότεροι από το πρωί μέχρι το βράδυ. Τσαλαπάτησαν και διέσυραν την αξιοπρέπεια, την περηφάνια και τον εγωισμό των πολιτών της πατρίδας μας. Παραβίασαν θεμελιώδη δικαιώματα των ανθρώπων. Η διαφθορά στον πολιτικό κόσμο είναι ανεξέλεγκτη σε όλα τα επίπεδα της ζωής μας. Η πατρίδα μας κυβερνιέται από ένα θίασο ανθρώπων-συμμορία ο οποίος έχει χάσει την αίσθηση της ισότητας, της νομιμότητας, της δικαιοσύνης. Και από τη στιγμή που έχει απολέσει όλες αυτές τις αξιακές αρχές, έρχονται Εθνικές τραγωδίες (δραματική σημερινή εξέλιξη της Κύπρου μας).
Αξιότιμε, κ. Πεπόνη, η Ελληνική κοινωνία σας καλεί εσάς προσωπικά αλλά και όλους τους τίμιους και ηθικούς δικαστές να φυλάξετε «Θερμοπύλες» εις βάρος αυτής της αντεθνικής λαίλαπας, της αισχρής συντεχνίας που κυβερνά τη χώρα. Ο Ελληνικός λαός καλεί όλες τις καθαρές πολιτικές δυνάμεις, τους δικαστικούς, τους στρατιωτικούς, τους ακαδημαϊκούς και όλους τους Έλληνες πολίτες, να αντισταθούν προκειμένου να πέσει αυτή η καταστροφική για τον τόπο, Κυβέρνηση. Για να ανοικοδομηθεί εκ βάθρων η πατρίδα μας και να αποκατασταθεί η Δημοκρατία μας. ΠΗΓΗ

ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ ΤΡΟΦΙΜΑ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΤΡΩΜΕ ΤΙ ΜΑΣ ΤΑΙΖΟΥΝ.


Κινδυνεύει να γίνει τσιμέντο το κτήμα Συγγρού

ΟΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ ΤΟΥ ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟΥ ΓΕΩΠΟΝΙΚΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΓΙΑ ΟΙΚΟΠΕΔΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΛΣΟΥΣ               Πριν από περίπου ένα μήνα, άνθρωποι του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών ειδοποιήθηκαν από δρομείς πως είδαν τοπογράφους να κατοπτεύουν και να φωτογραφίζουν το χώρο, γεγονός που τους έβαλε σε υποψίες ότι κάποιοι επιβουλεύονται για πολλοστή φορά την περιουσία, που άφησε η Ιφιγένεια Συγγρού, ως κληροδότημα.
Ενας παράδεισος στην άκρη της πόλης είναι το άλσος Συγγρού, στο οποίο εδρεύει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Ενας παράδεισος στην άκρη της πόλης είναι το άλσος Συγγρού, στο οποίο εδρεύει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών (ΙΓΕ) εδρεύει στην έπαυλη Συγγρού, στα σύνορα Αμαρουσίου - Κηφισιάς, σε έκταση περίπου 1.000 στρεμμάτων, σε μία από τις ωραιότερες τοποθεσίες της Αττικής και βλέπει έως τον Υμηττό.
Εκτός από τα κτήρια και τις εγκαταστάσεις, που εδρεύουν εκεί, διαθέτει κι άλλη ακίνητη περιουσία, ενώ με μόλις 13 άτομα επιστημονικό-τεχνικό-διοικητικό προσωπικό, καταφέρνει να λειτουργεί υποδειγματικά σειρά δομών και δράσεων, έχοντας στο πλευρό τούς εθελοντές και Φίλους του Δάσους Συγγρού.
Συγχώνευση
Αφορμή για την εγρήγορση και τις επιφυλάξεις Φίλων του Αλσους Συγγρού, δημοτικών παραγόντων, κατοίκων, επιστημόνων είναι η διάταξη που προωθείται για συγχώνευση του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών με το Κονιάρειο Ινστιτούτο Εσπεριδοειδών Κορινθίας. Αμφότερα επίκειται να ενταχθούν στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ», μαζί με τα υπόλοιπα ερευνητικά ινστιτούτα του ΕΘΙΑΓΕ, στο πλαίσιο των συγχωνεύσεων, παρ'ότι το ΙΓΕ διέπεται από διαφορετικό νομικό καθεστώς.
Ολοι κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου για το κτήμα Συγγρού, μια όαση πρασίνου μέσα στην Αττική, που την απολαμβάνουν μωρά στα καροτσάκια, μικροί και μεγάλοι, που περπατούν, τρέχουν, κάνουν ποδήλατο μέσα στις εγκαταστάσεις του, αλλά και οικόσιτα και άγρια ζώα.
Η Χρυσάνθη Θεοδωρακοπούλου, πρόεδρος των Φίλων Αλσους Συγγρού, δεν κρύβει την ανησυχία της: «Η περιουσία του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών είναι μεγάλη, είναι ένα "οικόπεδο" σε 1.000 στρέμματα και πάντα πολλοί το επιβουλεύονταν. Θεωρούμε ότι αν γίνει αυτή η συγχώνευση καταστρατηγείται η επιθυμία της διαθέτιδος».
«Το περιαστικό δάσος -τονίζει- είναι πνεύμονας πρασίνου, που έχει ανάγκη το Λεκανοπέδιο της Αττικής κι ανά πάσα στιγμή κινδυνεύει να του δοθεί άλλη χρήση. Καθώς τα 250 στρέμματα από τα 1.000 είναι αγροτικά, σε αντίθεση με τα υπόλοιπα που είναι δασικά, φοβούμαστε πως, αν καταστρατηγηθούν οι επιθυμίες της διαθέτιδος, είναι εύκολο να γίνει φιλέτο. Το κληροδότημα πρέπει να παραμείνει ως έχει. Για μας αυτό το δάσος είναι το πιο πολύτιμο πετράδι της Αττικής κι επ' ουδενί λόγω δεν πρέπει ν' αλλάξει χέρια».
                                

Εκπαίδευση υψηλού επιπέδου από το Ινστιτούτο

Σαλιγκάρια, μέλισσες, μανιτάρια, μέντα, θυμάρι, μελισσόχορτο, θερμοκήπια, ώς και αμυγδαλιές, φιστικιές και κάκτους περιλαμβάνουν οι εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών. Σε έναν παράδεισο εντός Αττικής, που τα βράδια κυκλοφορούν αλεπούδες και φωλιάζουν τσαλαπετεινοί και κοτσύφια, ενήλικοι μαθητές του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, από 18 χρόνων μέχρι συνταξιούχοι, διδάσκονται με ελάχιστα χρήματα πώς μπορούν να γίνουν παραγωγοί, γεγονός που χαλάει τη... σούπα, όπως λένε, και σε ιδιωτικά εκπαιδευτικά συμφέροντα.
Η Ανδριάννα Παπατριανταφύλλου είναι αισθητικός και ήρθε να εντρυφήσει στα φυτικά καλλυντικά στα σεμινάρια του ΙΓΕ Η Ανδριάννα Παπατριανταφύλλου είναι αισθητικός και ήρθε να εντρυφήσει στα φυτικά καλλυντικά στα σεμινάρια του ΙΓΕ Εκτροφή σαλιγκαριών, παραγωγή μανιταριών, ανθοκομία είναι στα ενδιαφέροντα των μαθητών, ενώ στο φόρτε της είναι η μελισσοκομία. Οι αιτήσεις για εκπαίδευση στη μελισσοκομία κλείνουν αμέσως, σε σημείο κόσμος να ξενυχτά το προηγούμενο βράδυ για να πάρει σειρά, και έως τις 10 το πρωί να έχουν συμπληρωθεί τα τμήματα!
Η Εβελίνα Λάλλα, ο Δημήτρης Χαλκιάς, η Χριστίνα Κατσούδα, η Ανδριάννα Παπατριανταφύλλου, ο Φώτης Παπαδημητρίου, η Στέλλα, η Χαρούλα, αυτοί είναι μερικοί από τους 1.462 μαθητές, νέους, μεσήλικους, μεγάλους, που παρακολουθούν με ζέση τα εκπαιδευτικά σεμινάρια.
Πληρώνουν 180-250 ευρώ, ανάλογα με το εξάμηνο σεμινάριο που θέλουν να παρακολουθήσουν, ενώ 60 άνεργοι διδάσκονται δωρεάν. Τα ταχύρρυθμα σεμινάρια διαρκούν 60, 80, 120 ώρες, ενώ τα σεμινάρια προς ανέργους διαρκούν 500 ώρες, ενώ οι καθηγητές του ΙΓΕ είναι πιστοποιημένοι εκπαιδευτές ενηλίκων.
Ολοι έχουν να πουν τα καλύτερα λόγια για το εκπαιδευτικό έργο που γίνεται και ανοίγει νέους ορίζοντες μπροστά στον εφιάλτη της ανεργίας, βελτιώνει την επαγγελματική τους κατάρτιση εφ' όσον κάνουν συγγενικό επάγγελμα, ή τους δείχνει τρόπους να συμπληρώσουν το εισόδημά τους στους χαλεπούς καιρούς που ζούμε.
Κρατάμε τη φράση του Φώτη, συνταξιούχου πλοιάρχου που συμπληρώνει το εισόδημά του με τη μελισσοκομία: «Αυτό το εκπαιδευτικό έργο που κάνει το ΙΓΕ δεν θα το βρείτε πουθενά στην Ελλάδα τόσο επιτυχημένο. Γι' αυτό κάποιοι έχουν βάλει σκοπό να το καταστρέψουν».

Στον αέρα ο οργανισμός «Δήμητρα»

Ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός «Δήμητρα» (ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ), στον οποίο στοχεύει το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης να συγχωνεύσει το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, είναι ο ίδιος στον αέρα. Μετά την απόσυρση του σχετικού νομοσχεδίου από τη Βουλή, λειτουργεί εδώ και καιρό μόνο με υπουργική απόφαση, ενώ έπρεπε να έχει ψηφιστεί με νόμο.
Μια ματιά στην ιστοσελίδα του οργανισμού «Δήμητρα» αρκεί για να φανούν ακόμη και οι πιο εμφανείς αδυναμίες του. Μέχρι χθες που γράφονταν αυτές οι γραμμές, στο διοικητικό συμβούλιο εμφανιζόταν το όνομα του Παναγιώτη Βασιλόπουλου, στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ενώ ο ίδιος έχει μετακομίσει καιρό τώρα στη θέση του αντιπροέδρου του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων. Τρανή απόδειξη ότι ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ έχει εξελιχθεί σε υπεροργανισμό-«σούπα», στο πλαίσιο μιας γρήγορης, εξαιτίας της τρόικας, συγχώνευσης, είναι και το θέμα του ΕΛΟΓΑΚ, που έχει την εποπτεία γαλακτοκομικών - κρέατος. Ουσιαστικά είναι ο πρώτος οργανισμός, που θα έπρεπε να βγάλει στην επιφάνεια το θέμα με το αλογίσιο κρέας. Οσο λειτουργούσε αυτόνομα, ο ΕΛΟΓΑΚ είχε να επιδείξει σημαντικό έργο, ενώ υπό την ομπρέλα του «Δήμητρα» έδειξε ότι οι επιδόσεις του είναι επιεικώς πεσμένες. Το υπουργείο απέδειξε για πολλοστή φορά πως θεσμούς που έχουν επιδείξει δυναμική καταφέρνει να τους γραφειοκρατικοποιήσει...

Η διαθήκη της Ιφιγένειας Συγγρού για το κληροδότημα

Μόνο το Εφετείο Αθηνών είναι αρμόδιο για ν' αμφισβητήσει την ερμηνεία της διαθήκης της Ιφιγένειας, συζύγου Ανδρέα Συγγρού, για το κληροδότημά της, εξ ου και ζητείται το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών να παραμείνει αυτοτελές, αντί να συγχωνευθεί, όπως προτείνεται σε σχετικό νομοσχέδιο.
Αυτό υποστηρίζει με υπόμνημά του, το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, που φέρει ημερομηνία 20 Μαρτίου, το οποίο στάλθηκε στον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Θανάση Τσαυτάρη, και κοινοποιήθηκε στους συναρμόδιους υπουργούς Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Αντώνη Μανιτάκη.
Σύμφωνα με έγγραφο, που φέρει την υπογραφή του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών, Λεωνίδα Καζακόπουλου, «η επιχειρούμενη παρέμβαση στην ιδρυτική πράξη του Νομικού Προσώπου Ιδιωτικού Δικαίου Ιδρύματος κοινωφελούς σκοπού, αναμφίβολα προσκρούει στη βούληση της διαθέτιδος, καθ' ότι κατά παράβαση αυτής υπάγει την εκτέλεση της υπέρ τοιούτου σκοπού διαθήκης ή δωρεάς».
Το υπόμνημα
Οπως υποστηρίζεται στο υπόμνημα, εσφαλμένα αναφέρεται ότι το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών συστάθηκε με Βασιλικό Διάταγμα της 28ης Μαΐου 1901. Το Ιδρυμα, υπογραμμίζεται, δημιουργήθηκε με λεπτομερείς αναφορές της Ιφιγένειας Συγγρού, στη διαθήκη της και εγκρίθηκε με νομοθετικά διατάγματα των ετών 1926, 1927 και το νόμο 3821/1929.
Με το Σύνταγμα και διατάξεις του 1939, το Ιδρυμα Κοινωφελούς Σκοπού ΙΓΕ, επισημαίνεται, «δεν μπορεί να καταργηθεί ούτε να συγχωνευθεί ούτε είναι δυνατόν να μεταβληθεί η ιδρυτική του πράξη, ει μόνον κατ' εξαίρεση και σύμφωνα με τις ανωτέρω ειδικές διατάξεις, που εισάγουν περιοριστικά τους λόγους, τους όρους και τη διαδικασία για τέτοιου είδους παρεμβάσεις».
Στο υπόμνημα υποστηρίζεται ακόμη ότι η μεταφορά του ΙΓΕ σε άλλο νομικό πρόσωπο και στην προκειμένη περίπτωση στον ΕΛΓΟ - ΔΗΜΗΤΡΑ «συνιστά κατάφωρη, αναρμόδια και παράνομη επέμβαση επί της ιδρυτικής πράξης, ήτοι επί των διατάξεων της Διαθήκης», γιατί αντιβαίνει στη βούληση της δωρήτριας. ΠΗΓΗ

Τετάρτη 27 Μαρτίου 2013

Οι Ελληνικές ρίζες των Ιρλανδών

« … Φησί δε και Βοϊους τον Ερκύνιον δρυμόν οικείν πρότερον τους δε Κίμβρους ορμήσαντες επι του τόπου τούτου αποκρουσθέντων υπό των Βοϊων επι τον Ίστρον… Του μεν ουν αρχαίον ώσπερ έφην ειπώ των Κελτών περιωκείτο το πλείστον ο ποταμός, μάλιστα δ’ ην των Κελτών Έθνη Βόϊοι…» ( Στράβων «Γεωγραφικά» τομ. VII ρ. 293, τομ. ΙΙ, Ε, Ι, G, 212-213, και 6. 312, 20- 25 ).

«…Λοιπή δε εστι της Ευρώπης η εντός Ίστρου και κύκλω θαλάττης, αρξαμένης από του μυχού του Αδριατικού μέχρι του Ιερού στόματος του Ίστρου, εν η εστιν ήτε Ελλάς και τα των Μακεδόνων και των Ηπειρωτών Έθνη…».

Στα γραφόμενα του μεγάλου ιστορικού Στράβωνα ανακαλύπτουμε την κυριαρχία των Ελλήνων. Και δεν είναι καθόλου λόγια ενός τυχαίου, αλλά ενός εκ των μεγαλύτερων ίσως ο κορυφαίος,αρχαίους γεωγράφους και μέσα από αυτές τις γραμμές που αποτελούν ατράνταχτες αποδείξεις και σαφώς ιστορικές πηγές που δεν επιδέχονται καμιά αντίρρηση!

Τι μας λέει λοιπόν; Ότι τα όρια των Ελλήνων προς τον Βορρά έφθαναν μέχρι τον Δούναβη και ως τον μυχό της Αδριατικής θάλασσας. Οι Βόϊοι οι οποίοι εισέδυσαν στους Γερμανικούς δρυμούς και τους εποίκησαν ονομάσθηκαν με την πάροδο των αιώνων Boch. Οι Γάλλοι τους Γερμανούς τους προσωνομάζουν Boch(= Βόϊοι).

Για να δούμε όμως και την παρουσία των Ελλήνων στην Αγγλία. Το Κρητικής νοοτροπίας μνημείο του Στόουνχετζ, με τις παραστάσεις του αγκυλωτού σταυρού είναι μία από τις πιο τρανές αποδείξεις της παρουσίας των αρχαίων Ετεοκρητών, στην γηραιά Αλβιόνα. Γιατί οι Ετεοκρήτες σαν τους καλύτερους ναυτικούς της εποχής είχαν φθάσει στο νησί και μάλιστα από εκεί προμηθεύονταν το μετάλλευμα του Κασσίτερου. Ο αγκυλωτός σταυρός ήταν σύμβολο των Ελλήνων τόσο κατά την εποχή των Θεών όσο και αυτής του χαλκού. Οι Άρειες ( λευκές ) γυναίκες των Ινδιών είχαν ως σύμβολο-φυλακτό τον αγκυλωτό σταυρό, ακόμη και έως σήμερα.

Ο Όμηρος λέει: « … Πλέον έπ’ οίνωπα πόντον, επ’ ανθρώπους αλλοθρόους, εις Τέμεσιν με χαλκόν, άγω δ’ αίθωνα σίδηρον…» «…Στον βαθύ ήλθα ωκεανό, στην άκρη του κόσμου. Εκεί είναι η πόλις και ο λαός των Κιμμερίων. Σύννεφα σκοτεινά από παντού τους περιβάλουν τους άμοιρους τους Κιμμερίους…» ( Όμηρος « Οδύσσεια» Ραψ. Ε΄ στιχ. 181-184 και Ραψ. Λ΄ στιχ. 14 και 15).

Μέσα από τους στίχους του Παμμεγίστου επικού μας ποιητή, Ομήρου, βλέπουμε πως οι Έλληνες μετακινούνταν προς τον Βορρά όχι μονάχα για εποικιστικούς λόγους αλλά και για εμπορικούς. Οι Κίμβροι φέρονται ως οι ιθαγενείς κάτοικοι της Βορείου Ευρώπης αλλά και οι Λύγιες . Δεν είναι άλλοι από τους γνωστούς και στους στίχους του Ομήρου αναφερόμενοι Κιμμέριοι.

Στο Ιρλανδικό βιβλίο « Leadhar gadhal» διαβάζουμε: « Το 1240 π.Χ. έφθασαν στην χώρα από τα νησιά της Δύσης είκοσι τέσσερα ζεύγη αποίκων έχοντας αρχηγό τους τον Έλληνα πρίγκιπα Μπάρτολον. Οι άνθρωποι εκείνοι έγιναν με τον καιρό 5000. Πέθαναν όμως από μία αρρώστια και τάφηκαν ομαδικά GHT, έξω από το Δουβλίνο, κατά τα πάτρια έθιμά τους.

Το 2600 αποβιβάστηκαν άνδρες της φυλής Fig Bolg, Gallionib ( Βέλγοι και Γαλάτες). Ύστερα από αυτούς έφτασαν στην Ιρλανδία προερχόμενοι από τα νησιά της Δύσης άνδρες της φυλής της Tuatha de Dadan. Ήταν άνδρες Θείας καταγωγής και είχαν φέρει μαζί τους μαγικά σύνεργα, ρομφαίες, δόρατα κ.λ.π. και την πέτρα της «Μοίρας», επάνω στην οποία κάθονταν οι Βασιλείς των Ιρλανδών για να εμπνευστούν καλά έργα.

Όλοι αυτοί οι επιδρομείς αφού πολέμησαν πρώτα εναντίον των Fomure, των τερατωδών Γιγάντων που ζούσαν εκεί πριν από αυτούς, άρχισαν κατόπιν ένα εξοντωτικό πόλεμο μεταξύ τους. Νικητές αναδείχθηκαν τελικά οι άνδρες της φυλής της Tuatha de Dadan. Η τελευταία μάχη δόθηκε στην Motura, κοντά στο Kong ( Κομητεία Μάγο). Τότε χάθηκε και η ηγεμονία των Γιγάντων στην Ιρλανδία.

Βλέπουμε βέβαια την ομοιότητα των Δαναών στην φυλή της Tuatha de Dadan. Αλλά ακόμη αντιπαραβάλουμε και την πέτρα της «Μοίρας», που ήταν ένα κομμάτι από βράχο της σπηλιάς στην Ίδη της Κρήτης. Μέσα σ’ εκείνη την σπηλιά αγρυπνούσε κάθε εννέα χρόνια ο Μίνως ο Α΄ της Κρήτης, προσμένοντας την επιφοίτηση του μεγάλου Δία ως προς τους νόμους που έπρεπε να θεσπίσει, για να κυβερνήσει δίκαια τους υπηκόους του. Πάνω σ’ αυτή την πέτρα κάθονταν και οι μετέπειτα βασιλείς της Ιρλανδίας προσμένοντας και εκείνη την ίδια επιφοίτηση του προγονικού τους Θεού Δία, για τους νόμους που έπρεπε να θεσπίσουν για την δίκαιη διακυβέρνηση των Ιρλανδών.

Οι Ιρλανδοί καυχώνται ότι είναι απόγονοι των Κελτών και όπως ιστορικά αποδεικνύεται από την Leadhar gadhal οι Κέλτες ήταν Ελληνικής καταγωγής.ΠΗΓΗ

ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΓΩΝΙΑΣ



Να χαίρεσαι που δεν σε λογαριάζουν γιατί αν κατάφερες αυτό, τότε έχεις κερδίσει τον μισό πόλεμο ενάντια στα ξένα και εντόπια καθίκια. Αν κατάφερες να κρατήσεις τις υπομονές σου μετατρέποντας τες σε λογική, τότε να είσαι σίγουρος ότι αρχίζεις από μονάδα να γίνεσαι ο επικίνδυνος άνθρωπος της γωνίας. Αυτός που και σε ειρηνικές αλλά και εμπόλεμες καταστάσεις έδινε την μια τον ιδρώτα του και την άλλη το αίμα του, κι όταν ολοκλήρωνε αυτό που το κοινωνικό και ανθρωπιστικό καθήκον τού όριζε, αποτραβιόταν και πάλι στη γνωστή γωνία. 
Αυτή η γωνία που σε κάνει να βλέπεις τον κόσμο από κάτοψη, που σε κάνει παρατηρητικό όχι εξαιτίας του φόβου μη σε βρουν αλλά λόγω της επιλογής σου να μένεις αόρατος γιατί σε στενεύουν οι τεράστιοι ρυπαροί πολυσύχναστοι χώροι. Γιατί το ξέρεις πολύ καλά ότι το να πάρεις θέση σε ένα παιχνίδι που παίζεται από αόρατους είναι σαν να χτυπάς με το σπαθί μόνο αέρα, αλλά και  ότι να συνδιαλέγεσαι με πιόνια που νομίζουν ότι ορίζουν καταστάσεις προσβάλει την νοημοσύνη σου μετατρέποντάς σε σε συνένοχο των εγκλημάτων. Από την γωνία βγήκαν όλοι αυτοί που θαυμάζεις και αν δεν κατέληξαν νεκροί από δική τους επιλογή και όχι από υπεροχή του αντιπάλου, τότε σε μια γωνία πέθαναν χορτάτοι από συνείδηση. 
Η γωνία είναι το καλύτερο σημείο του πλανήτη αν θέλεις να έχεις ολοκληρωμένη όραση αλλά και τα νώτα σου φυλαγμένα. Να φοβάσαι αυτούς που βγαίνουν σε ευθεία παράταξη σε ανοιχτούς δρόμους με τάχα ανυπεράσπιστα τα στήθια τους. Να φοβάσαι και όλους αυτούς που σε σπρώχνουν να βγεις στο φως διεκδικώντας τα καταπατημένα δικαιώματά σου. Για ασπίδα σε έχουν. Σε βγάζουν από την ασφαλή σου γωνία και γίνεσαι τρωτός αφού μεταβάλλεσαι σε όχλο. Από την στιγμή που σε γνωρίζουν είναι πολύ εύκολο για αυτούς να σε κάνουν αναλώσιμο. Κανείς από τους εξουσιαστές ποτέ δεν φοβήθηκε αυτό που βλέπει. Φοβόταν την σκιά και την σιωπή. Φοβόταν αυτό που δε μπορεί να το εντάξει σε κοινωνικό φαινόμενο, φοβόταν πάντα το άτομο και όχι τις ομάδες. Ο τακτικός πόλεμος είναι για μεγάλα υποταγμένα στην εξουσία στρατεύματα και όχι για μικρούς και ασήμαντους εχθρούς, όπως είναι όλοι οι άνθρωποι που μπορούν να χωρέσουν την ελευθερία τους σε μισό τετραγωνικό.
Αναρωτιόμαστε τι κάνει αυτός ο λαός και και όλοι οι υπόλοιποι λαοί που είναι ήδη στα κρεματόρια χωρίς καν να πάρουν το τρένο. Γιατί ανέχονται αδιαμαρτύρητα αυτόν τον αιμοσταγή ειρηνικό πόλεμο; Είναι όλοι τους βολεμένοι, μισθωμένα δημοσιοϋπαλληλάκια, καβαντζωμένοι από λαμογιές, ωχαδερφιστές, δειλοί, απάτριδες; Η πλειοψηφία είναι, αλλά όχι το σύνολο. Διότι βλέπουμε όλους αυτούς να βγαίνουν στο φως, να μιλάνε, να γλεντάνε, να κάνουν επαναστάσεις δια προφορικού και γραπτού λόγου, αλλά δεν βλέπουμε εκείνους που είναι στην γωνία. Ουδείς γνωρίζει τον αριθμό τους αλλά σίγουρα είναι τόσοι όσοι ήταν πάντα: Ελάχιστοι. Και όπως απέδειξε και η επίσημη ιστορία -η γραμμένη από τους νικητές-, ήταν αυτοί που άλλαζαν την έκβαση των καταστάσεων όταν ερχόταν η ώρα να βγουν από την γωνία τους γνωρίζοντας καλά τον εχθρό μετά από τόσα χρόνια ήσυχης παρατήρησής του. Έδιναν τη μάχη όχι σε κοινωνικό επίπεδο, όπως η αντιπολιτευτική εξουσία θέλει να την κάνεις, αλλά σε προσωπικό. Ο πόλεμος για το Δίκαιο είναι προσωπική και όχι κοινωνική υπόθεση. Όσο τραβούν το σχοινί χωρίς καμία αντίσταση κατακτητές και ευρωλάγνοι, τόσο ο πόλεμος γίνεται προσωπικός,  δηλαδή ανελέητος. Πάντα ο πόλεμος για τους ανθρώπους της γωνίας ήταν προσωπικός. Από την εποχή της ειρήνης, μέχρι την εποχή του πολέμου, μέχρι την εποχή των εξοριών, μέχρι την εποχή της δημοκρατίας, μέχρι την εποχή του τραβεστί σοσιαλισμού, μέχρι και σήμερα στην παγκοσμιοποιημένη εποχή. Η γωνία ήταν πάντα γωνία. Με το ένα ποδί ψηλά ως τιμώρια στην αρχή, μέτα αγκαλιά με την μοναξιά ως επιλογή ζωής και τέλος ως τελευταία έξοδος για την αθανασία "όταν η ιστορία τους καλούσε". 
Ο εχθρός πράττει ό,τι θέλει όχι γιατί έχει την δύναμη να το κάνει, αλλά γιατί ακόμα οι σιωπηλοί, αόρατοι, μικροί, μοναχικοί, ξέρουν ότι ο εχθρός δεν έχει δείξει όλα του τα όπλα. Έχει κι άλλο η ιστορία που ξεκινήσαμε να ζούμε. Ακόμα δεν έχουμε πάρει καν την γεύση από το όπλο του εχθρού. Οι τσέπες πονάνε τώρα, ο πόνος δεν έφθασε ακόμη στην ψυχή και στο κορμί. Όταν θα ολοκληρώσει τον εκφοβισμό του, όταν ήσυχος θα απλώσει μπροστά όλα του τα όπλα και θα σου τα δείχνει, τότε οι γωνίες θα δείξουν τι έκρυβαν για χρόνια μέσα τους. Σε ένα μη καθορισμένο αλλά μοιραίο ραντεβού θα ανταμωθούν και πάλι οι σιωπηλοί της ζωής βγαίνοντας από τις γωνίες τους. Αυτές οι τούβλινες μήτρες ταΐζουν τα παιδιά τους με Μνήμη και τα γεννούν με έναν πόνο γνωρίζοντας τι σημαίνει η ευχή: ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ. ΠΗΓΗ