ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 23 Μαρτίου 2013

ΛΥΣΣΑΞΑΝ ΟΙ ΔΟΣΙΛΟΓΟΙ

Απύθμενο είναι το μίσος όλων των φερέφωνων της κυβέρνησης «Τσολάκογλου» των κατάπτυστων Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη εναντίον της Κύπρου, από τη στιγμή που η κυπριακή Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε με 36 ψήφους κατά και 19 αποχές την καταλήστευση μέρους όλων των καταθέσεων στις τράπεζες της Κύπρου, την οποία αποφάσισε να επιβάλει η Γερμανία μέσω του Γιούρογκρουπ.
Αφού απέτυχε η προσπάθεια εξαγοράς δύο –τριών βουλευτών για να εξασφαλιστεί η πλειοψηφία των 29 ψήφων στο 56μελές κυπριακό κοινοβούλιο, τα απεχθή κόμματα του...
ακροδεξιού ΔΗΣΥ του προέδρου Αναστασιάδη και του απίστευτα καιροσκοπικού κεντροδεξιού ΔΗΚΟ προχώρησαν σε θεαματική «πολιτική κωλοτούμπα».

Το ΔΗΚΟ πέρασε με το «Όχι» και το ΔΗΣΥ έκανε αποχή, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει …ούτε μία(!) ψήφος υπέρ της απόφασης του Γιούρογκρουπ, με την οποία είχε συμφωνήσει ο πολιτικά δοσίλογος πρόεδρος της Κύπρου.
Ανεξάρτητα όμως από τις λεπτομέρειες, η καθολική απόρριψη από την κυπριακή Βουλή καταξεφτίλισε ακόμη περισσότερο τους δοσίλογους πολιτικούς και βουλευτές της κυβέρνησης Κουίσλινγκ της Αθήνας. Όταν ακόμη και η μικροσκοπική Κύπρος τολμάει να πει «Όχι» στο Τέταρτο Ράιχ της Μέρκελ, γίνεται ακόμη πιο φανερό σε όλο τον ελληνικό λαό πόσο χαμερπείς και δουλόφρονες είναι οι ηγέτες και οι Βουλευτές, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ.
Με λύσσα λοιπόν εξαπολύθηκε από τα τηλεοπτικά κανάλια της χώρας μας μια εκστρατεία μίσους κατά της Κύπρου του «Όχι».
Οι κυβερνητικοί δοσίλογοι της Αθήνας κάνουν ό,τι περνάει από το χέρι τους για να καταστραφεί, να χρεοκοπήσει η Κύπρος! Νομίζουν ότι έτσι θα δικαιωθεί η δική τους υποταγή στις εντολές των γερμανικών αρχών κατοχής και θα τσακιστεί το ηθικό του ελληνικού λαού ώστε να παραμείνει υπόδουλος στο Τέταρτο Ράιχ χωρίς να την παραμικρή αντίσταση.

Η Λευκωσία κατήγγειλε την Αθήνα ότι αρνήθηκε να δώσει στην Κύπρο το ποσό των 2 δισεκατομμυρίων ευρώ για να την βοηθήσει σε αυτή την κρίσιμη ώρα! Αντιθέτως, σαν ύαινες ο Σαμαράς και οι Έλληνες τραπεζίτες του έχουν ορμήσει να αρπάξουν τσάμπα όλα τα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα με τις καταθέσεις τους!
Αφρούς εναντίον της Κύπρου που τόλμησε να τους πει «Όχι» βγάζουν και οι Γερμανοί. Ένας εκ των συν-διευθυντών μάλιστα της Φράνκφουτερ Αλγκεμάινε, σε πρωτοσέλιδο κύριο άρθρο του την Πέμπτη, πρότεινε την …εκδίωξη της Κύπρου από το ευρώ επειδή δεν υπέκυψε στους γερμανικούς όρους! «Αν δεν καταστεί δυνατόν να εφαρμοστεί στην Κύπρο η αρχή «αλληλεγγύη έναντι συνοχής», τότε πρέπει οι Κύπριοι να πάρουν τον δικό τους δρόμο, μόνοι. Οικονομικοπολιτικά πρέπει να είναι εφικτό να «αποστειρωθεί» μια αποχώρηση της Κύπρου από την ευρωζώνη», έγραψε χωρίς περιστροφές.
Κατηγόρησε μάλιστα τη Λευκωσία για … «στρατηγική εκβιασμού»!!! Για το λόγο αυτό προτείνει την «οικονομική εκτέλεση» της Κύπρου προς παραδειγματισμό των υπόλοιπων λαών και κυβερνήσεων των χωρών της ευρωζώνης.
Η αλήθεια είναι πάντως ότι ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου πρόλαβε και προκάλεσε ανεπανόρθωτη ζημιά στην οικονομία της Κύπρου. Συμφωνώντας στην κατάσχεση μέρους των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες, διέλυσε οριστικά και αμετάκλητα το κυπριακό σύστημα και κατέστρεψε εν μια νυκτί το ρόλο της Κύπρου ως διεθνούς χρηματοπιστωτικού κέντρου, όπως ακριβώς επιθυμούσαν οι Γερμανοί, αλλά και οι Αμερικανοί και οι Άγγλοι και οι υπόλοιποι Ευρωπαίοι.
Παράλληλα, κατάφερε καίριο πλήγμα στις σχέσεις Ρωσίας – Κύπρου, πράγμα που σίγουρα ενθουσίασε πάνω απ’ όλους τους Αμερικανούς.
Πανευτυχείς όμως από τη διατάραξη των σχέσεων Μόσχας – Λευκωσίας είναι και οι Γερμανοί και για έναν πρόσθετο λόγο. Δικαίως θεωρούν ότι έτσι διευκολύνεται η αρπαγή από το Βερολίνο τμήματος τουλάχιστον των εσόδων που ίσως έχει στο μέλλον η Κύπρος από τι φυσικό αέριο.

«Όταν η Κύπρος παίζει με τη σκέψη να αποζημιώσει ρωσικούς επιχειρηματικούς ομίλους με τα προσδοκώμενα κέρδη από την αξιοποίηση του φυσικού αερίου πέραν των ακτών της, τότε μακροπρόθεσμα βλάπτεται η ενεργειακή ασφάλεια της Ευρώπης», γράφει στο ίδιο άρθρο της η Φράνκφουρτετ Αλγκεμαίνε.
Όσον αφορά τους ίδιους τους Ρώσους, δεν έχουν απολύτως καμία εμπιστοσύνη στον Νίκο Αναστασιάδη επειδή γνωρίζουν άριστα τις απελπιστικά στενότατες πολιτικές σχέσεις του νέου προέδρου της Κύπρου με τη Βρετανία, άρα και με τις Η.Π.Α. Ξέρουν δηλαδή ότι ο Ν. Αναστασιάδης είναι τυφλό όργανο των Αγγλοαμερικάνων, αλλά και των Γερμανών στην περίπτωση που τα συμφέροντα του Βερολίνου δεν συγκρούονται με εκείνα της Ουάσιγκτον.
Λογικό είναι ότι η Μόσχα δεν θέλει καμία ουσιαστική σχέση με τον Αναστασιάδη, πράγμα που σηματοδοτεί βεβαίως ραγδαία επιδείνωση των ρωσοκυπριακών σχέσεων, ιδίως μετά τη συναίνεση του Αναστασιάδη, στην κατάσχεση τριών ή και περισσότερων δισεκατομμυρίων ευρώ από τις καταθέσεις πλούσιων Ρώσων στην Κύπρο.
Μέσα σε δεκαπέντε μέρες, ο Αναστασιάδης πέτυχε να υλοποιήσει σχεδόν όλα όσα είχε αποστολή να κάνει! Το μόνο που απέμεινε είναι η παράδοση της κατεχόμενης Κύπρου στους Τούρκους μέσω της αποδοχής κάποιας εκδοχής του σχεδίου Ανάν.

Πηγή εφημ. Πρίν ΠΗΓΗ

Nick Cave: Με πληγώνει να βλέπω σε απόγνωση τους Έλληνες

Nick Cave: Με πληγώνει να βλέπω σε απόγνωση τους Έλληνες

Εδώ και λίγο καιρό, τον γύρο του διαδικτύου κάνει το καινούργιο τραγούδι του Nick Cave που μιλά για την Ελλάδα της κρίσης, της ιστορίας και του μύθου.


Η επιλογή του να αφιερώσει ένα τραγούδι στην Ελλάδα μόνο τυχαία δεν ήταν. «Ήμουν στην Αθήνα σε περιοδεία μαζί με τους Grinderman, όταν οι διαδηλωτές εμφανίζονταν και εξαφανίζονταν. Έγραφα ένα τραγούδι για τα παιδιά και την ανικανότητα να τα προστατέψουμε από τον κόσμο που φτιάξαμε για αυτά. Η παρουσία αυτής της ταραγμένης χώρας διείσδυσε μέσα στο τραγούδι. Πήρα την ιδέα από το ότι τα δικά μου δίδυμα παιδιά ήταν δώρο από τους Θεούς και τα ένωσα με τους διαδηλωτές της Αθήνας που συμβόλιζε την παρακμή του πολιτισμού. Στο τραγούδι μου τα δίδυμα παίζουν χαρούμενα, ενώ ο κόσμος καταρρέει τριγύρω τους» εξομολογείται στο Έθνος της Κυριακής.

Και προσθέτει πως «με πονάει να βλέπω αυτή τη χώρα σε τέτοια απεγνωσμένη κατάσταση. Δεν ξέρω τι θα έκανα αν ήμουν στη θέση των Ελλήνων. Τυχαίνει να γνωρίζω τους Έλληνες όλα αυτά τα χρόνια και ξέρω πολύ καλά ότι είναι γεμάτοι πνεύμα, ανθεκτικοί και ασυγκράτητοι. Είναι μια χώρα που μου έχει δώσει τόσα πολλά στις αρχές της δεκαετίας του '80 μέχρι σήμερα».Ο Nick Cave λατρεύει την Ελλάδα, την κουζίνα μας και τη ρεμπέτικη μουσική. Τις περισσότερες φορές που επισκέπτεται τη χώρα μας επιλέγει να διασκεδάσει σε κάποιο ρεμπετάδικο.

ΠΗΓΗ

ΤΟ CNN ...ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ ΤΗΝ ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ!

Το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN εντάσσει την Βούλα Παπαχρήστου στη λίστα με τους επτά ανθρώπους των οποίων άλλαξε η ζωή είτε προς το καλύτερο, είτε προς το χειρότερο, μέσα από το Twitter με αφορμή το τραγικό ...ανέκδοτό της. Ένα ατυχές «τιτίβισμα» ήταν η αιτία που η αθλήτρια της ΑΕΚ «κόπηκε» από την Ολυμπιακή αποστολή. Το CNN "τίμησε" την Παπαχρήστου, με αφορμή τα έβδομα γενέθλια του Twitter. Σύμφωνα με το τηλεοπτικό δίκτυο, «λίγες ώρες πριν πραγματοποιήσει το όνειρό της στους Ολυμπιακούς Αγώνες, ανέβασε στο Twitter ένα αστείο». Το παντελώς άστοχο σχόλιο της αθλήτριας που είχε δημιουργήσει ποικίλες αντιδράσεις έλεγε: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα... τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου θα τρώνε σπιτικό φαγητό». Το σχόλιο του CNΝ για την Ελληνίδα πρωταθλήτρια αναφέρει: «Μάλλον ήταν κάποιο παιχνίδι με τις λέξεις αλλά σύντομα αποδοκιμάστηκε και θεωρήθηκε ρατσιστικό σχόλιο από τους χρήστες του Twitter».ΠΗΓΗ

Η ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ...

Το πρόβλημα που μας δημιούργησαν μπορεί να έχει την δική μας λύση

Η Ευρώπη απομακρύνεται από τα ευρωπαϊκά ιδεώδη. Όχι, δεν είναι είδηση, αλλά αποτέλεσμα της υποταγής των πολιτικών στους σχεδιασμούς εκείνων που μετράνε την ισχύ τους με το αίμα ανθρώπων. Ήταν αποτέλεσμα της χαλαρότητας των λαών που επέτρεψαν σε πολιτικούς νάνους να διαχειριστούν το αύριο με κέντρο τους αριθμούς και όχι τους ανθρώπους. Ήταν αποτέλεσμα της κατά το δοκούν δημιουργίας κανόνων από κάποιους των οποίων η ιστορία έθετε πλήθος θεμάτων επικίνδυνης ιδιοτέλειας…

Μαθαίνουμε (όχι έκπληκτοι) πως δύο ημέρες πριν την ανακοίνωση του Eurogroup προς την Κύπρο, είχαν συναντηθεί –με κάλεσμα του Σόιμπλε- οι υπουργοί οικονομικών των χωρών της βόρειας Ευρώπης. 
Μαθαίνουμε πως το άνοιγμα της Γερμανίας στην Κύπρο είναι 5,9 δισ., όσα δηλαδή θέτει και ως πρόβλημα η ισχυρή Γερμανία του 4ου Ράιχ της Μέρκελ και του Σόιμπλε. Μαθαίνουμε πως δεν υπάρχει διάθεση συμβιβασμού από την Γερμανία και πως ο εκβιασμός για την εφαρμογή μίας απόφασης (η οποία έχει καταδικαστεί από το σύνολο των οικονομολόγων πλην εκείνων του ευρωπαϊκού βορρά) εντός 72 ωρών, ειδάλλως οι Κύπριοι θα καταδικαστούν στην απόλυτη εξαθλίωση και στην βέβαιη πείνα, αφού η παύση λειτουργίας – συναλλαγής των τραπεζών δεν θα επιτρέπει τις οικονομικές συναλλαγές για την αγορά ακόμη και τροφίμων.

Μαθαίνουμε πως, πριν την τραγική ανακοίνωση του Eurogroup προς την Κύπρο, γερμανικά e-mail στάλθηκαν σε εταιρείες προτρέποντές τες να μεταφέρουν τα χρήματά τους εκτός Κύπρου...!
 
Αυτές τις ημέρες διαπιστώνουμε πως μετέχουμε σε έναν όμιλο κρατών, ο οποίος άγεται και φέρεται από τις οικονομικές, πολιτικές και γεωπολιτικές σκοπιμότητες της Γερμανίας, η οποία επαναλαμβάνοντας τον κάκιστο ιστορικό εαυτό της επιτίθεται κατόπιν σχεδίου κατά λαών, με ιδιαίτερη έμφαση -σε αυτή της την επίθεση- κατά του Ελληνισμού, με πασιφανή και πανθομολογούμενο απώτερο στόχο την υφαρπαγή του ορυκτού πλούτου τόσο της Κύπρου όσο και της Ελλάδας.

Οι Βορειο-ευρωπαίοι γνωρίζοντας πάρα πολύ καλά τι κάνουν, γνωρίζοντας πως διχοτομούν την Ευρώπη και σπέρνουν μίσος μεταξύ των λαών, οδηγούν σε μία σύγκρουση η οποία μέχρις στιγμής είναι άγνωστο πως θα εκδηλωθεί. Γνωρίζουν, τόσο καλά το ηθικό (και λογικό) έλλειμμα των αποφάσεων και ενεργειών τους, που έχουν ζητήσει την επιπλέον προστασία των πρεσβειών τους στις χώρες που έγιναν θύματά τους.
Την ίδια στιγμή, βορειο-ευρωπαϊκές χώρες – σύμμαχοι της Γερμανίας, εκτεθειμένες σε αδικαιολόγητα τραπεζικά ποσά, απολαμβάνουν την πολιτική των δύο μέτρων και των δύο σταθμών της ισχυρής Μέρκελ και αυτή ακριβώς η συμπεριφορά αποδεικνύει πως ο ευρωπαϊκός βορράς επιτίθεται στις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου, με προφανή την διάθεση της οικονομικής τους καταστροφής και της καθ’ όλα υποταγής τους στην ανώτερη βόρεια Ευρώπη.

Γιατί, όμως, η Γερμανία γνωρίζοντας πως διακινδυνεύει ακόμη και την διάλυση της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, έχει περάσει σε τόσο ακραίες και ξεκάθαρα επιθετικές κινήσεις κατά χωρών; 
Η ερώτηση απαντάται ουσιαστικά με τα κέρδη που αποφέρει η κρίση (που στηρίζεται και τροφοδοτείται από την Γερμανία) στην οικονομία της Γερμανίας, αφού οι πτωτικές τάσεις του Ευρώ αυξάνουν τις εξαγωγές των γερμανικών προϊόντων και γεμίζει με ρευστό τις γερμανικές τράπεζες.
Οι οικονομικές επιθέσεις σε χώρες του ευρωπαϊκού νότου έχουν ακριβώς το ίδιο αποτέλεσμα, αφού έτσι εξαναγκάζονται οι μετακινήσεις κεφαλαίων σε ασφαλέστερες (βορειο-ευρωπαϊκές) τράπεζες προς διάσωση. Η Γερμανία ακολουθεί πιστά ένα συγκεκριμένο δόγμα: Σου δημιουργώ ένα πρόβλημα, για να σου προσφέρω ή να απαιτήσω μετά την λύση που με βολεύει… Τόσο απλά, τόσο κυνικά και όμως καθόλου αιφνίδια, αφού αυτή είναι η γερμανική ιδιοσυγκρασία.

Εξετάζοντας την περίπτωση διάλυσης της Ευρωζώνης, τότε διαπιστώνουμε πως τα κέρδη που αποκόμισε ο ευρωπαϊκός βορράς θα μείνουν στα χέρια των βορειο-ευρωπαίων, οι οποίοι θα αφήσουν τον χρόνο να επιφέρει την απόλυτη εξαθλίωση στις χώρες του νότου, τις οποίες τελικά και θα καθυποτάξουν αφού αυτές θα οδηγηθούν αναγκαστικά στα χέρια και στις επιθυμίες εκείνων που σχεδίασαν την υποταγή τους.
Για να γίνει όμως αυτό, είναι απαραίτητο να δημιουργηθούν κωλύματα (οικονομικά και πολιτικά) μέσω των κατάλληλων χειρισμών (τοποθέτηση γερμανόφιλων ή υποταγμένων – διεφθαρμένων πολιτικών), που θα στερήσουν από τις χώρες του ευρωπαϊκού νότου την δυνατότητα μιάς γρήγορης εκμετάλλευσης του ενεργειακού τους πλούτου, δηλαδή του στοιχείου εκείνου από το οποίο είναι απόλυτα εξαρτώμενες οι χώρες της βόρειας Ευρώπης. Επίσης, η αύξηση της πίεσης ιδιαίτερα προς την Κύπρο και την Ελλάδα αποσκοπεί στην απόπειρα που γίνεται για υφαρπαγή του ιδιαίτερα αυξημένου ενεργειακού πλούτου αυτών των χωρών.
Τα βεβαιωμένα αποθέματα φυσικού αερίου της Κύπρου είναι 600 δις. ευρώ! Και όμως, οδηγείται στην εξαθλίωση για 15 δις. ευρώ! Και αυτή είναι η απόδειξη της επιχειρούμενης κλοπής της Κύπρου από την Γερμανία.
Τα ενεργειακά αποθέματα της Ελλάδας σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο είναι πολλά περισσότερα και σύμφωνα με δηλώσεις κατατάσσονται σε ύψος που ξεπερνάει τα 2 τρισ. Ευρώ.

Λογικά, λοιπόν και αφού έχει εξασφαλισθεί πως είτε η Ευρωζώνη διασωθεί είτε καταστραφεί, η κερδισμένη θα είναι η Γερμανία και οι χώρες «δυροφόροι» της, η Γερμανία επιτίθεται για να αρπάξει από εκείνους που θα είναι αυριανοί ιδιοκτήτες και πωλητές -της πολυπόθητης για την Γερμανία- ενέργειας και που σήμερα υποφέρουν λόγω (αναγνωρισμένων και από την ίδια την Ευρώπη αλλά και από το ΔΝΤ) λαθών, τα οποία συνεχίζουν χωρίς καμία απολύτως λογική να επιβάλλονται (από την τρόικα) οδηγώντας έτσι σε ακόμη μεγαλύτερη οικονομική καταστροφή, χωρίς ούτε η ίδια η τρόικα να μπορεί να εξηγήσει την εμμονή της στην συνέχιση της «λάθος συνταγής» που η ίδια επέβαλε.
Τα αποτελέσματα του ήδη υπάρχοντα πολέμου (όπως υποστήριξαν και Έλληνες πολιτικοί εντός του Ελληνικού Κοινοβουλίου) τα ζούμε ήδη. Αυτός ο πόλεμος κατά λαών δεν γίνεται με συμβατικούς τρόπους. Δεν χρησιμοποιούνται στρατιωτικά όπλα (ακόμη), αλλά υπάρχει εξαθλίωση, υπάρχουν και νεκροί, όσο και αν προσπαθούν οι γερμανόφιλοι μηχανισμοί της προπαγάνδας να αποκρύψουν ή να εξωραΐσουν. Είναι συνεχείς οι αναφορές στο ότι βιώνουμε καταστάσεις που μόνο ως πολεμικές ή μεταπολεμικές μπορούν να συγκριθούν. Και αυτές οι διαπιστώσεις επιτείνουν το πρόβλημα εκείνων που δέχονται την επίθεση και που απειλούνται με ακόμη χειρότερα αν τολμήσουν να αντισταθούν στην ανηθικότητα και την απανθρωπιά.

Υπάρχει, όμως, λύση σε όλο αυτό το πρόβλημα; Μπορούν η Ελλάδα και η Κύπρος να αντιπαλέψουν με το θηρίο που λέγεται Γερμανία (η οποία τονίζουμε πως έχει «γυάλινα πόδια» αφού είναι εξαρτώμενη ενεργειακά) και να το νικήσουν;
Η απάντηση είναι πως, ναι, λύση υπάρχει. Και είναι δυνατόν να υπάρξει απαγκίστρωση από τη θανάσιμη γερμανική αγκαλιά. Και για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρξει
  • Η άμεση απομάκρυνση από την φυλακή της Ευρωζώνης,
  • Η ταυτόχρονη δημιουργία συμμαχιών (οικονομικών, πολιτικών και στρατιωτικών) με κάποια ή κάποιες χώρες που θα μπορέσουν να εγγυηθούν την τροφοδοσία υλικών άμεσης ανάγκης – διαβίωσης (τροφή, πετρέλαιο, πρώτες ύλες για την βιομηχανία),
  • Η άμεση τιτλοποίηση των ενεργειακών οικοπέδων σε ενδιαφερόμενες χώρες – εταιρείες (εξαιρουμένων με άμεσο ή έμμεσο τρόπο των βορειο-ευρωπαίων)
  • Η άμεση στρατιωτική θωράκιση των συνόρων Ελλάδας και Κύπρου
  • Η άμεση επιβολή ειδικών μέτρων εσωτερικής ασφάλειας (συλλήψεις και αποπομπές προσώπων που αποτελούν κίνδυνο για την εσωτερική ασφάλεια)
  • Η άμεση έκκληση προς τους πολίτες για αγορά χρέους μέσω ενεργειακών ομολόγων
Για να γίνουν, όμως, όλα αυτά, απαιτούνται εθνικά υπερήφανες και ανεξάρτητες πολιτικές ηγεσίες, ικανές να σταθούν απέναντι στο 4ο Ράιχ  και να παλέψουν, να εργαστούν χωρίς καμία ιδιοτέλεια και να αποσκοπούν μόνο στο συμφέρον της πατρίδας. Δυστυχώς, αυτές οι πολιτικές ηγεσίες δεν φαίνεται να υπάρχουν σε όλες τις χώρες του Ευρωπαϊκού νότου (φυσικά ούτε και στην Ελλάδα), αφού οι ήδη υφιστάμενες λειτουργούν σύμφωνα με τις υποδείξεις της "κραταιάς" Μέρκελ και του εγκεφαλικά ανάπηρου Σόιμπλε.
Ο στόχος των πολιτών, όλων μας δηλαδή, πρέπει να γίνει η αποπομπή των ολίγιστων πολιτικών από την εξουσία, από τις θέσεις που κατέχουν σήμερα και που παραδίδουν αργά και βασανιστικά όλους εμάς στην κρεατομηχανή της βόρειας Ευρώπης.
Για να μπορέσουμε, λοιπόν, να απαλλαχθούμε από τους δεσμοφύλακές μας και στη συνέχεια να πολεμήσουμε κατά των αφεντικών τους, θα πρέπει να περάσουμε σε δράσεις οι οποίες δεν θα είναι αναμενόμενες. Είναι κοινά αντιληπτό πως αυτό το γερμανόφιλο σύστημα εξουσίας έχει προετοιμαστεί για την περίπτωση που ξεχυθούμε στους δρόμους. Για την ακρίβεια, έχει προετοιμαστεί τόσο καλά (βλ. Eurogerndfor και Blackwater), που μέρος της φιλοκυβερνητικής προπαγάνδας μας, αλλά και ο βομβαρδισμός των παράνομων κυβερνητικών αποφάσεων και μέτρων, μας ωθούν σε μία "εξέγερση", για να εξασφαλίσουν έτσι την μεθοδευμένη ισοπέδωσή μας, την μετέπειτα "αναγκαία" επιβολή πρόσθετων μέτρων ασφάλειας (φυσικά για το "καλό" μας) και την μεταφορά στους πολίτες της σχεδιασμένης αποτυχημένης οικονομικής τους πολιτικής.

Εμείς, λοιπόν, δεν πρέπει να κινηθούμε έτσι όπως οι "άρχοντες" επιθυμούν, αλλά πρέπει να επιλέξουμε μεθόδους που θα τους εκθέσουν διεθνώς και που θα τους εξαναγκάσουν να εγκαταλείψουν την εξουσία την οποία κατέλαβαν ασυστόλως ψευδόμενοι.
Απαιτείται να "επαναστατήσουμε" καθήμενοι στους καναπέδες μας, χωρίς να εργαζόμαστε και μειώνοντας την προσωπική μας κατανάλωση στα άκρως αναγκαία για την επιβίωσή μας, ενώ ταυτόχρονα θα πάψουμε να χρηματοδοτούμε τους δυνάστες μας μέσω της μη πληρωμής οιασδήποτε επιπρόσθετης υποχρέωσης μας επέβαλλαν οι πολιτικές μαριονέτες και τα πρεζόνια της εξουσίας που εξακολουθούν μέχρι και σήμερα να διαβιούν πλουσιοπάροχα, στερώντας από τους πολίτες τα πάντα. Η αντίσταση του Γκάντι θα πρέπει να μας γίνει μάθημα, αφού μπόρεσε και έδιωξε από την Ινδία μία ολόκληρη αυτοκρατορία χωρίς να κάνει απολύτως τίποτε ή -μάλλον- αφού αποφάσισε να κλείσει τις "κάνουλες" τροφοδοσίας των δημίων του ινδικού λαού. Αυτός θα είναι και ο αγώνας που θα αναδείξει και τις προσωπικότητες που απαιτούνται για να μας εκπροσωπήσουν απέναντι στην μετατροπή μας σε αποικία χρέους και παραγωγής πλούτου για τους βορειο-ευρωπαίους επικυρίαρχους...

Στη συνέχεια, θα μπορούμε να στείλουμε τα χαιρετίσματά μας στην κυρία Μέρκελ και την παρέα της, ευχόμενοι πως δεν θα έχουν προβλήματα στους πυρηνικούς τους αντιδραστήρες…
Αφού οι Ευρωπαίοι θέλουν να παίξουν με τις ζωές μας, εμείς ας κινηθούμε έτσι ώστε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας. Γιατί αν αφεθούμε στα δικά τους χέρια, βλέπουμε τι θα συμβεί και πως θα μας αντιμετωπίζουν… Εκτός και αν αποδεχθούμε τον ρόλο του υπάνθρωπου και υπηρέτη εκείνων που διέπραξαν αμετανόητοι και κατ’ επανάληψη εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας…


ΥΓ: Από χθες έχουν ξεμυτίσει και οι "συνεργάτες" της Μέρκελ, γνωστοί "διαμορφωτές της κοινής γνώμης". Σαν γερμανοτσολιάδες άλλων εποχών, έχουν πάρει αμπάριζα τα Μέσα, μία σειρά από "ειδικούς αναλυτές" που προεξοφλούν ότι η Κύπρος θα φάει το κεφάλι της με αυτά που κάνει. Δυστυχώς για τους υπόλοιπους, αυτοί ήταν Έλληνες και ήταν οι γνωστές φυσιογνωμίες που υπερασπίζονταν την έλευση του ΔΝΤ στην Ελλάδα και μάλλον και παλαιότερα οι ίδιοι που εξαπέλυαν μύδρους εναντίον του ΌΧΙ στο σχέδιο Ανάν που είπε ο Τάσσος Παπαδόπουλος. Λίγη αιδώς όμως Αργείοι...

ΞΕΠΡΟΒΑΛΛΕΙ Η ΩΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ, Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΤΡΕΛΛΩΝ.

Οι τρέχουσες δυσμενείς εξελίξεις για τον Ελληνισμό μάς δείχνουν τον έναν και μοναδικό δρόμο που υπάρχει. Αυτόν της σύμπνοιας, της ενότητας, το δρόμο της ελπίδας. Κανένας ξένος παράγοντας δεν πρόκειται να πολεμήσει για εμάς αν και εφόσον δεν διακυβεύονται τα δικά του συμφέροντα. Για ακόμη μια φορά στην ιστορία μας είμαστε στο μάτι του κυκλώνα, μόνοι αλλά και χρεοκοπημένοι. Υποσυνείδητα αυτό θα λειτουργήσει θετικά στην ψυχοσύνθεση των Ελλήνων. Πλησιάζει η ώρα που θα κληθούμε να αποδείξουμε ότι είμαστε άξιοι απόγονοι των Ελλήνων που έγραψαν τη δική τους ιστορία στο πέρασμα των αιώνων. Πλησιάζει η ώρα που θα υψώσουμε ανάστημα περιφρονώντας και τον θάνατο αν αυτό χρειαστεί.


Μην λυπάται κανείς για όσα τώρα μας συμβαίνουν, όσο μας «ζουλάνε», όσο μας «πονάνε» τόσο μας ατσαλώνουν, τόσο μας ενώνουν, μας κάνουν πιο δυνατούς, πιο ανθεκτικούς.

Ας κάνουμε την έκπληξη, ας δώσουμε τη δική μας απάντηση, αυτή που θα τους τρομάξει. Όλοι μαζί μια γροθιά, ενωμένοι Ελλαδίτες και Κύπριοι, εμείς τα παιδιά της Αντιγόνης, τα παιδιά του ήλιου, του φωτός, του απέραντου γαλάζιου. Να το ‘χουν κατά νου ότι αν έρθουν θα μας βρουν ενωμένους.  

Και αν λυπάστε που είμαστε λίγοι ανάμεσα στους πολλούς ελληνόφωνους ραγιάδες, να θυμάστε ότι πάντα οι λίγοι φέρνουν τις ανατροπές. Οι λίγοι και οι τρελοί! ΠΗΓΗ

Άκου Ελλαδιτάκο VI

Πριν από έναν μήναν είχαμεν εκλογές στο νησίν μας Ελλαδιτάκον μου. Πολλοί είπαν ότι αυτές δεν ήταν εκλογές, αλλά test DNA. Ξέρεις γιατί; Γιατί αυτό που έδειξαν είναι ότι και εμείς οι Κύπριοι είμαστε τόσον μοσχάρια όσον και εσείς οι Ελλαδίτες.

Ναι, τώρα είμαστε και αποδεδειγμένα αδέλφια ελλαδιτάκον μου. Η μάνα μας η Ελλάδαν τελικά βγαίνει από την αγελάδαν. Και εμείς εψηφίσαμεν αυτούς που θα ολοκληρώσουν το ξεπούλημαν του νησιού μας όπως εκάματε και εσείς με την Ελλάδαν.

Είναι απίστευτον!!! Αυτόν που εκαταψηφίσαμεν ως ανανιστήν τώρα τον υπερψηφίσαμεν ως αυνανιστές και βγήκαμεν και πανηγυρίσαμεν κιόλας.

Αγαπητέ μου Ελλαδιτάκον, σε ευχαριστώμεν πάντως διότι ανέλαβες εσύ το βάρος να ξεπληρώσεις τους τοκογλύφους και όχι οι τραπεζίτες μας, οι πολιτικοί μας και οι Ρώσοι μαφιόζοι αδελφοί μας.

Ναι Ελλαδιτάκον μου. Εσύ ανέλαβες να πληρώσεις 2 δισεκατομμύριαν ευρών.

Πανηγύρισες στην αρχήν το ΟΧΙν μας, αλλά τώρα θα δεις πόσον θα το πληρώσεις.

Εκτός από την φτώχιαν και την μιζέριαν που θα εξαπλωθούν ακόμη περισσότερον, θα απολαύσεις και περίπου 1000 νέες αυτοκτονίες από αυτό το ΟΧΙν μας.

Άκουσες Ελλαδιτάκον μου, να πούμε κανένα ΟΧΙν σε τοκογλύφους; Απλά είπαμεν ΟΧΙν στο κούρεμα των καταθέσεων των μαφιόζων για να ξελασπώσωμεν τους τραπεζίτες μας.

Είπαμε μήπως ΟΧΙν στο Ευρών, οπότε θα είχες την δικαιολογίαν ότι τουλάχιστον μας βοηθάς να ελευθερωθώμεν;

Είπαμε μήπως ΟΧΙν στην Ευρωπαϊκήν Ένωσιν, οπότε θα μας βοηθούσες στον αγώναν για εθνικήν ανεξαρτησίαν;

Μήπως νομίζεις ανόητε Ελλαδιτάκον μου ότι ο κ. Σάλλας θα πληρώσει τα 2 δισεκατομμύριαν από την τσέπην του;

Ετοιμάσου Ελλαδιτάκον μου. Νέα μέτρα και νέον μνημόνιον σου έρχονται και αυτή τη φορά με τα πανηγύρια και των αντιμνημονιακών σου. Βγήκαν μπροστά και ενώθηκαν για να μας βοηθήσουν μαθές. Έκαμαν τον Στουρνάραν, που αντιστάθηκε, να φαίνεται πατριώτης Ελλαδιτάκον μου.

Σε τι να μας βοηθήσουν ρε κακόμοιρεν; Να ξεπληρώσωμεν τους τοκογλύφους; Αφού είναι εγκλωβισμένοι στο δόγμαν του ευρών, πώς είναι δυνατόν να βρουν άλλη λύση εκτός από το να τα πληρώσεις εσύ;

Μήπως έβαλαν κανέναν όρον να πληρώσετε μόνον αφού τα λεφτά δεν θα τα έτρωγαν οι τοκογλύφοι, δηλαδή αφού θα εβγαίναμεν από το ευρών;

Πάρε και τους εργαζόμενους στις τράπεζές μας στην Ελλάδαν τώρα και βάλτους στον ώμον σου (ή όπου αλλού σε βολεύει). Διώξε δημόσιους υπαλλήλους, μείωσε μισθούς και συντάξεις, αύξησε την ηλικίαν της συνταξιοδότησης στα 97 έτην, κλείσε σχολεία και νοσοκομεία αλλά δώσε εκούσιαν έξοδον σε αυτούς, δώστους πρόωρες και πλήρεις συντάξεις, δώσε και καμίαν αύξησην στους υπόλοιπους τραπεζουπαλλήλους, γιατί δεν πρέπειν να ξεσηκωθείν η ΟΤΟΕν που γνωρίζει όλα τα σάπιαν εκ των έσων και θα μπορούσεν να απειλήσειν το σύστημαν, την Ευρωπαϊκήν τραπεζικήν κλεπτοκρατίαν.

Αγαπητέ μου Ελλαδιτάκον, δεν πρέπει να σε αποκαλούν απλά βλάκαν αλλά και μαλάκαν.
Όσο και να προσπαθήσεις το μοσχάρι δεν γίνεται άνθρωπος.
Μουουουου, αδελφέ μου. Μουουουου.

Θοδωρήν

Τώρα άκου και αυτό για να σου φτιάξει την διάθεσην μπας και δεν μπορείς να βοσκήσεις και ξεμείνωμεν από γάλαν
ΠΗΓΗ

ΣΤΗΝ ΚΑΛΥΜΝΟ Η ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


H μεγαλύτερη σημαία στο κόσμο – Ελληνική- (500τμ – 30χ16μ. και βάρους 150 κιλά!!!) βρίσκεται στην Κάλυμνο..Παραχωρήθηκε από την Ζάκυνθο στην Δημοτική Φιλαρμονική Καλύμνου. Βέβαια δεν εχει σημασία το μέγεθος της σημαίας, αλλά η αγάπη προς αυτήν και την Πατρίδα μας την πολύπαθη Ελλάδα.
Οι Ελληνορθόδοξοι Καλυμνιοι ακρίτες, εχουν αγαπη και για την Ορθοδοξία μας και για την Ελλάδα μας και δίδουν την δική τους απάντηση σε πολλούς, εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς.
Συγχαρητήρια στον Νικόλα Μαμαχα, αυτον που πάλεψε για αυτήν την σημαία να έλθει στο νησί μας και στον Άγγελο Ολυμπιτη (ιδιοκτήτη του Ξενοδοχείου ΟΛΥΜΠΙΚ)που κρεμάστηκε η σημαία μας.
Σημειωνεται ότι η σημαία παραχωρήθηκε εντελώς δωρεάν, και ενώ είχε προγραμματιστεί να δοθεί στην Εθνική Ελλάδας ποδοσφαίρου , αλλά τελικά προτιμήθηκε να δοθεί στην Καλυμνο για ιστορικούς λόγους.ΠΗΓΗ

Οι καραγκίοζηδες του Ραδιοτηλεοπτικού δείτε ποιό κομμάτι απαγόρευσαν ! Το ραδιοτηλεοπτικό (ΕΣΡ) τιμωρεί όποιον το μεταδίδει αυτό το τραγούδι αν είναι δυνατόν...

Χάρρυ Κλυνν - Ο Νονός ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΥΣ ΔΟΣΙΛΟΓΟΥΣ ΤΟΥ Δ.Ν.Τ.


Γ.ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ:"Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω και αν αργήσω δώσ' τους κι αυτό, είναι τ' αρχίδια μου τα δυο." ΒΙΝΤΕΟ

Τραγούδι απο την ταινία "ΟΙ ΙΠΠΕΙΣ ΤΗΣ ΠΥΛΟΥ" σε στίχους και μουσική Νίκου Καλογερόπουλου. Ερμηνεύει ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου.
                                  Άκου ρε γιε της καλογριάς,
ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς

ο φίλος σου είμαι ο πανουργιάς
και το δεξί σου χέρι

κι εκείνος που καλύτερα

απ' ολουνούς σε ξέρει.
...Λένε πως παίζεις με χανουμάκια,

με τουρκοπούλες και καλογριές

και σ' αραδιάζουνε βρισιές.

Πως μπαινοβγαίνεις στους μαχαλάδες,

με ντερβησάδες στήνεις χορό

και με ρωτάν και τι να πω;

Λένε πως έχεις αλισβερίσι,

μ' Αλή Πασάδες κάνεις χωριό

και σε ρωτάω τι να τους πω..
και σε ρωτάω τι να τους πω.


Πες τους ρε φίλε πανουργιά,

(ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά,

(ορέ) έχω εις στον πούτσον μου βιολιά

έχω και τουμπερλέκια

κι όπως γουστάρω τα βαρώ

και σπάω τα ζεμπερέκια.

Όταν γυρίσω θα τους γαμήσω

και αν αργήσω δώσ' τους κι αυτό,

είναι τ' αρχίδια μου τα δυο.


Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,

όπως στα λέω να τους τα πεις,

Καραϊσκάκης σεβνταλής,

Όπως στα λέω να τους τα γράψεις,

όπως στα λέω να τους τα πεις,

Καραϊσκάκης σεβνταλής,
Καραϊσκάκης μπεσαλής.

Καραϊσκάκης γεια χαρά,

γεια σου ρε γέρο του Μοριά


γεια σου ρε γέρο του Μοριά
και γεια που σ' αγαπάνε.

Γεια τους που δε λυγίζουνε

και που δεν προσκυνάνε.

Λένε για μένα τα καρακόλια,

άκου τι λένε να μη γαμή...,

μίλα κι εσύ ρε Θοδωρή.

Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,

όπως τα λέμε να τους τα πεις,

Καραϊσκάκης Θοδωρής.


Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,

όπως τα λέμε να τους τα πεις,

Κολοκοτρώνης και Γιωργής,

Καραϊσκάκης Θοδωρής.


Γεια σου ρε Ανδρούτσο, γεια χαρά,

γεια σας παιδιά μου αητόπουλα

Γεια σας παιδιά μου αητόπουλα
που 'χετε αητό πατέρα

κι όποιος δε με κατάλαβε,

τότε ας μας κάνει αέρα.

Όπως τα λέμε να τους τα γράψεις,

όπως τα λέμε να τους τα πεις,

Ανδρούτσος,Γιώργης, Θοδωρής.

Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,

έτσι μου είπαν λόγω τιμής,

Ανδρούτσος, Γιώργης, Θοδωρής.

Έτσι μου είπαν να σας τα γράψω,

έτσι μου είπαν λόγω τιμής,

μαζί τους είμαστε κι εμείς

μαζί σας είμαστε κι εμείς

ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ ΜΕ ΠΛΑΣΤΑ (;) ΦΕΚ ΤΟ ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΙΣΡΑΗΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ!



 ΤΟ «ΕΓΚΛΗΜΑ» ΥΠΕΓΡΑΨΕ Ο…ΓΕΡΟΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ!

ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΥΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΑΜΑΡΑ ΠΟΥ ΤΡΑΒΙΕΣΤΕ ΣΤΙΣ ΣΥΝΑΓΩΓΕΣ ΤΟΥΣ;
 

του Μάκη Βραχιολίδη
vrachiolidis@yahoo.gr
Η ιστορία το έχει αποσιωπήσει. Βρίσκεται καταχωνιασμένο στα συρτάρια του Εθνικού Τυπογραφείου, χωρίς ο πολύς κόσμος να γνωρίζει βάσει ποίων αποφάσεων το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο (ΚΙΣ) τυγχάνει φορολογικής ασυλίας! Σε ποια τερτίπια βασίστηκε σήμερα ο Φώτης Κουβέλης ώστε να εγγράψει στο ΚΙΣ τα 80 ακίνητα που διαθέτει, με αποτέλεσμα να μην πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο; Η καταγγελία για τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ έγινε προ εβδομάδος στην «Ελεύθερη Ώρα» και μέχρι σήμερα δεν την έχει διαψεύσει! Με ποιο τρόπο παραχωρήθηκε η διαχείριση της περιουσίας των Ισραηλιτών στους ίδιους και αφαιρέθηκε από το Ελληνικό Δημόσιο η δυνατότητα να εισπράττει τον αναλογούντα φόρο; Ποιος σκαρφίστηκε το σχετικό νόμο φορολογικής ασυλίας των Ισραηλιτών; Πέρασε από τη Βουλή και πότε;

Τα ντοκουμέντα που παρουσιάζουμε προκαλούν ανατριχίλα σε όλα τα επίπεδα. Αρχίζοντας από τον πολιτικό που χάρισε την πλήρη φορολογική ασυλία του ΚΙΣ. Είναι ο αποκληθείς Γέρος της Δημοκρατίας! Ο Γεώργιος Παπανδρέου ήταν ο δημοκράτης Πρωθυπουργός που γνωρίζουμε από την Ιστορία ή μήπως ο ρόλος του σε κάποια σημεία του υπήρξε ιδιαίτερα σκοτεινός και ύποπτος; Πόσο δημοκράτης μπορεί να ήταν ο Πρωθυπουργός της λεγόμενης Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας ο οποίος κατέφυγε σε παραποιήσεις ΦΕΚ με την ανάληψη των καθηκόντων του, μόλις δηλαδή αποχώρησαν τα γερμανικά στρατεύματα από τη χώρα μας τον Οκτώβριο του 1944;

Θυμίζουμε ότι ο Γεώργιος Παπανδρέου ηγήθηκε ως Πρωθυπουργός, υπουργός Εξωτερικών και προσωρινά υπουργός Στρατιωτικών, της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στις 18 Οκτωβρίου 1944, αντικαθιστώντας τη διορισμένη από τους Γερμανούς Κυβέρνηση Ράλλη.

Ανέλαβε τα καθήκοντά του στις  23 Οκτωβρίου 1944, και το πρώτο πράγμα που φρόντισε να κάνει ήταν να προβεί σε δύο πρωτοφανείς πλαστογραφήσεις ΦΕΚ (Φύλλων Εφημερίδας της Κυβερνήσεως) καταργώντας νόμους που αφορούσαν τη διαχείριση της περιουσίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου (ΚΙΣ). Ο …Γέρος της Δημοκρατίας μαζί με το υπουργικό συμβούλιο στις 27 Οκτωβρίου 1944 και στις 10 Νοεμβρίου 1944, φαίνεται πως κατέγραψε δυο μαύρες σελίδες στην ιστορία του, τις οποίες αποκαλύπτουμε σήμερα.

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά.

Ως γνωστόν,  κάθε νέο έτος τα ΦΕΚ αρχίζουν την αρίθμησή τους από το Νο1 και τη συνεχίζουν αυξητικά έως τη λήξη του χρόνου, για να ξεκινήσουν πάλι από τον αριθμό 1 την επόμενη χρονιά.

Η διορισμένη κυβέρνηση Ράλλη (η δοσίλογη) παραιτήθηκε στις 12 Οκτωβρίου 1944, η δε παραίτησή της δημοσιεύθηκε στο 242 ΦΕΚ με το Διάγγελμα του τότε «Προέδρου της Κυβερνήσεως Δ. Ράλλη προς τον Ελληνικόν Λαόν». Αυτό ήταν και το τελευταίο ΦΕΚ του έτους.

Η οποιαδήποτε επομένη κυβέρνηση, διορισμένη ή εκλεγμένη, όφειλε να συνεχίσει την έκδοση των ΦΕΚ από τον αριθμό που σταμάτησε η προηγούμενη.
Aυτό ήταν το τελευταίο ΦΕΚ-Νο 242- από την παραιτηθείσα κυβέρνηση Ράλλη. Το επόμενο ΦΕΚ έπρεπε να συνεχίζει από τον αριθμό 243. Ο ...Γέρος της Δημοκρατίας φαίνεται πως έκανε...γιάφκα τα ΦΕΚ. 
Έλα όμως που με την ανάληψη των καθηκόντων της  Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας, όλα ήρθαν τα πάνω-κάτω!

Η Κυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου που όπως είπαμε ηγήθηκε της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στις  23 Οκτωβρίου 1944, θα έπρεπε να συνεχίσει τα ΦΕΚ από τον αριθμό 243. Αλλά και από την αρχή να ήθελε να ξεκινήσει με το αιτιολογικό ότι μόλις είχε τελειώσει ο πόλεμος, θα έπρεπε να  γράψει «ΦΕΚ 1». Έλα όμως που ο …Γέρος της Δημοκρατίας έκανε κάτι πρωτοφανές: Πήρε το ΦΕΚ 6 της 18ης Ιανουαρίου 1944 και το …μετάλλαξε! Έτσι, στις 27 Οκτωβρίου 1944 εξέδωσε νέο ΦΕΚ με τον ίδιο αριθμό 6!!! Τι σημαίνει αυτό; Ότι την ίδια χρονιά, είχαμε δύο ΦΕΚ με τον ίδιο αριθμό! Απίστευτο! 

Δείτε τα …δίδυμα ΦΕΚ και κάντε συγκρίσεις. Βρείτε τις διαφορές που λένε στα κουίζ! Απίστευτο, αλλά «για καλό σκοπό και πατριωτικό» πιθανώς να έλεγε ο …Γέρος της Δημοκρατίας, εάν ζούσε σήμερα. Ποιος ήταν ο… καλός σκοπός;

Τον διαβάζουμε, όπως αναγράφεται στο παραποιημένο ΦΕΚ 6, με υπογραφή Γεώργιου Παπανδρέου και του τότε υπουργικού συμβουλίου:

Άρθρον 1.

1. Καταργούνται οι Νόμοι 1977/44 και 1180/44.

2. Άπαντα τα εις Ισραηλίτας ανήκοντα πάσης φύσεως περιουσιακά αντικείμενα, τα συμφώνως προς τα διατάξεις του Νόμου 1180/44 τελούντα ήδη υπό την διαχείρισην του Ελληνικού Δημοσίου και ευρισκόμενα εις τα αποθήκας της Υπηρεσίας Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών Περιουσιών ή εις ιδιωτικάς τοιαύτας ή αλλαχού, αποδίδονται εις τους νομίμους αυτών κατόχους, καθ’ην διαδικασίαν αρχικώς ταύτα παρελήφθησαν. Η απόδοσις των αντικειμένων τούτων ενεργείται χωρίς αφαίρεσιν του βάσει των οικείων αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών αποδοθέντος ποσοστού 10% εφ’ εκάστης ισραηλιτικής περιουσίας εις τον καταδόντα προς το Δημόσιον ταύτην αλλά με κράτησιν ποσοστού 5% του παρακρατούμενου προς τακτοποίησιν προκαταβολών ενεργηθεισών συμφώνως προς τας διατάξεις του Νόμου 1180/44 εκ του Δημοσίου Ταμείου προς αντιμετώπισιν των δαπανών της ρηθείσης υπηρεσίας αφ’ενός, και δι’ έξοδα λειτουργίας ταύτης αφ’ ετέρου».

Σε απλά ελληνικά, ο …νέος νόμος που καταργούσε τους 1977/44/ και 1180/44, λέει ότι: Τα περιουσιακά αντικείμενα των Ισραηλιτών τα οποία είχαν περιέλθει  στη διαχείριση του Ελληνικού Δημοσίου, προκειμένου να φορολογηθούν, από την οποία φορολόγηση αποδιδόταν και ποσοστό 10% ως αμοιβή σε όποιον κατέδιδε την κρυμμένη άρα και αφορολόγητη περιουσία τους, επιστρέφονταν στους Ισραηλίτες, με μια απλή παρακράτηση 5% ως έξοδα και δαπάνες του Δημόσιου Ταμείου.  

Φαίνεται όμως πως η πλαστογράφηση αυτή, δεν ικανοποιούσε 100% τα συμφέροντα του ΚΙΣ (Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου) με αποτέλεσμα ο… Γέρος της Δημοκρατίας να έρθει προθύμως στις 10 Νοεμβρίου 1944 και να προβεί σε νέα παραποίηση ΦΕΚ. Πρόκειται για το ΦΕΚ 14 της 24ης Ιανουαρίου 1944, το οποίον πλέον… μασκαρεύτηκε σε ΦΕΚ 14 της 10ης Νοεμβρίου του ιδίου έτους:

Δείτε τις διαφορές, όπως στο προηγούμενο κουίζ! Δίδυμα ΦΕΚ αλλά με τεράστιες διαφορές.

Στο νέο-μασκαρεμένο ΦΕΚ 14, ο Γ. Παπανδρέου και τα μέλη της Κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας στο 2ο άρθρο, πρόσθεσαν νέα παράγραφο 2, με αποτέλεσμα τον αναριθμητισμό των §2 και 3 οι οποίες… μετακόμισαν ένα νούμερο παρακάτω. Επιπλέον, δεν πρόκειται περί αναδημοσίευσης, όπως λέει το ΦΕΚ 14 αλλά περί πλήρους μετατροπής του νοήματος του ΦΕΚ. Αντιγράφουμε από το ΦΕΚ 14:

2. Το προσωπικόν της Υπηρεσίας ταύτης, ης προΐσταται ανώτερος υπάλληλος της Γενικής Διευθύνσεως Δημοσίου Λογιστικού απαρτίζεται εξ υπαλλήλων της Γενικής Διευθύνσεως Δημοσίου Λογιστικού ή και εξ υπαλλήλων ετέρων υπηρεσιών του Υπουργείου Οικονομικών ή ετέρων Υπουργείων των υπαλλήλων τούτων αποσπασμένων δι’ αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών και του οικείου Υπουργού.

Πάσα συναφής διά την λειτουργίαν της Υπηρεσίας ταύτης δαπάνη, προκαταβαλλομένη νυν εκ του Δημοσίου Ταμείου βαρύνει τας ισραηλιτικάς περιουσίας κατά τα εν τω εδαφίω 2 του άρθρου 1 οριζόμενα.

Η δε §3 έχει τροποποιηθεί σε: «Η αμοιβή των διαχειριστών ορίζεται δι’ αποφάσεως του Υπουργού των Οικονομικών», ενώ το προηγούμενο ΦΕΚ 6 έγραφε: «Η αμοιβή των διαχειριστών τούτων ορίζεται και καταβάλλεται ως και των παρά τη Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών περιουσιών υπηρετούντων Υπαλλήλων»!!! 

 
 "Η πρώτη παραποίηση δεν έφτανε για να ικανοποιήσει το ΚΙΣ και ο...Γέρος της Δημοκρατίας προχώρησε και σε δεύτερο πλαστό ΦΕΚ στις 10 Νοεμβρίου 1944. Προέβη δηλ. σε παραποίηση της παραποίησης".
Θα μπορούσε κανείς να αντιτείνει; «Καλά έκανε ο Γεώργιος Παπανδρέου και απέδωσε στους κατόχους τους τα περιουσιακά στοιχεία των Ισραηλιτών; Γιατί να θεωρηθούν κατεσχημένα;».

Απάντηση: Την προνομιακή μεταχείριση που έδειχνε το ελληνικό Δημόσιο προς τους Ισραηλίτες δεν την έδειχνε καν στους Έλληνες. Αυτό το «απαλλάσσονται πάσης δεσμεύσεως ή οιασδήποτε άλλης υποχρεώσεως, έναντι του Ελληνικού Δημοσίου», δεν το είχαν ποτέ οι γηγενείς Έλληνες. 
 Δείτε, για παράδειγμα, το ΦΕΚ 17 της 22ας Ιανουαρίου 1946: «Άρθρον Μόνον 1. Επί κληρονομιών Ισραηλιτών Ελλήνων υπηκόων απωλεσθέντων κατά την διάρκειαν του πολέμου συνεπεία των φυλετικών διωγμών εκ μέρους του εχθρού εφόσον ούτοι δεν κατέλιπον εκ διαθήκης κληρονόμους, δεν εφαρμόζεται το άρθρον 12 του νόμου 2310/1920 «περί της εξ αδιαθέτου κληρονομικής διαδοχής», αι δε σχολάζουσαι κληρονομίαι περιέρχονται εις ιδρυθησόμενα δια Β. Διατάγματος Νομικό Πρόσωπον όπερ θα έχη ως σκοπόν την περίθαλψιν και αποκατάστασιν των Ισραηλιτών της Ελλάδος».



Για να δούμε όμως τι έλεγαν αυτοί οι νόμοι 1977/44 και 1180/44 τους οποίους κατάργησαν τα γιαλαντζί ΦΕΚ 6 και ΦΕΚ 14 του Γεωργίου Παπανδρέου; Ψάχνοντας τους συγκεκριμένους νόμους οι οποίοι αφορούσαν στον τρόπο διαχείρισης των κατασχεμένων Ισραηλιτικών περιουσιών, φτάνουμε σε δύο ΦΕΚ: το ΦΕΚ 26 της 12ης Φεβρουαρίου 1944 και στο ΦΕΚ 160 της 1ης Ιουνίου 1843.

Στο ΦΕΚ 26 που αφορά στο νόμο 1180/44 αναφέρεται:

Άρθρον 1.

Συνιστάται παρά τω Υπουργείω Οικονομικών Κεντρική Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών περιουσιών. Η υπηρεσία αύτη υπάγεται απ’ ευθείας εις τον Υπουργόν των Οικονομικών. Σκοπός της Υπηρεσίας ταύτης είναι η διαχείρισης των δυνάμει της από 23/11/43 διαταγής Στρατιωτικού Διοικητού Ελλάδος κατασχεθεισών και εις το Ελληνικόν Δημόσιον προς διαχείρισιν παραδοθεισών, Ισραηλιτικών περιουσιών. Η αρμοδιότης της Υπηρεσίας ταύτης εκτείνεται εφ’ όλης της χώρας εξαιρέσει της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας.

Άρθρον 2.

1.     Την κατά το προηγούμενον άρθρον συνιστωμένη υπηρεσίαν διεθύνει ανώτερος δημόσιος υπάλληλος οριζόμενος δι’ αποφάσεως του Υπουργού των Οικονομικών. Δι’ αποφάσεως αυτού του Υπουργού, αποσπάται εκ δημοσίων το λοιπόν αναγκαιούν προσωπικόν εις την υπηρεσίαν ταύτην.

2.     Πάντα τα αφορώντα την αρμοδιότητα της κατά τα ανωτέρω συνιστωμένης υπηρεσίας και την εν γένει λειτουργία αυτής καθορισθήσονται δι’ αποφάσεων του Υπουργού των Οικονομικών. Δι’ ομοίων αποφάσεων θέλουσι καθορισθή τα καθήκοντα, τα δικαιώματα και η αρμοδιότης των οργάνων της υπηρεσίας ταύτης.

Άρθρον 3.

1.     Παρά τη ως ανωτέρω υπηρεσία συνιστάται γνωμοδοτική Επιτροπή αποτελουμένη: α) εκ του Διευθυντού της υπηρεσίας ως Προέδρου και β) των Προέδρων ή αναπληρωτών των Εμπορικών και Βιομηχανικών Επιμελητηρίων Αθηνών και Πειραιώς και των Εμπορικών Συλλόγων Αθηνών και Πειραιώς. Η Επιτροπή γνωματεύει επί παντός ζητήματος αφερώσι την διαχείρισιν των Ισραηλιτικών περιουσιών υποβαλλομένη αυτ΄λη υπό της αρμοδίας υπηρεσίας.


Αντιστοίχως, το ΦΕΚ 160 του νόμου 205/43 που αφορά στη διαχείριση των Ισραηλιτικών περιουσιών της Μακεδονίας, αναφέρει στα άρθρα 1,6,11:

Άρθρον 1.

Συνιστάται παρά τη γενική Διοικήσει Μακεδονίας ειδική υπηρεσία υπό τον τίτλον «Υπηρεσία Διαχειρίσεως Ισραηλιτικών Περιουσιών» σκοπόν έχουσα την επιμέλειαν της διαχειρίσεως των παρά των Γερμανικών Αρχών Κατοχής κατασχομένων ή εγκαταλειπομένων Ισραηλιτικών περιουσιών της περιφερείας της Γενικής Διοικήσεως Μακεδονίας.

Άρθρον 6.

Παρά τη αυτή υπηρεσία συνιστάται ειδική γνωμοδοτική επιτροπή αποτελουμένη εξ ενός Δικαστικού, ως Προέδρου, εξ ενός Δημοσίου οικονομικού υπαλλήλου, εκ δύο ανωτέρων δημοσίων υπαλλήλων, εξ ων ο έτερος μηχανικός…κ.λ.π.

Άρθρον 11.

Οι διαχειρισταί εμπορικών, επαγγελματικών και άλλων επιχειρήσεων πάσης φύσεως υποκαθίστανται εις τας σχετικάς προς την επιχείρησιν μισθωτικάς σχέσεις του μισθωτού Ισραηλίτου, μη ευθυνόμενοι πέραν του ποσού της διαχειριζόμενης περιουσίας.

Συμπέρασμα:  Ο Γεώργιος Παπανδρέου, ο αποκληθείς και Γέρος της Δημοκρατίας, επανέφερε το… έγκλημα του Ελευθέριου Βενιζέλου, ο οποίος το 1920 καθιστούσε το ΚΙΣ Νομικό Πρόσωπο Δημοσίου Δικαίου προσφέροντάς του φορολογική ασυλία. Με δύο πλαστά ΦΕΚ, ο Γεώργιος Παπανδρέου κατήργησε την υπηρεσία του υπουργείου Οικονομικών και τον Υπουργό των Οικονομικών που  ήλεγχε-διαχειριζόταν και φορολογούσε το ΚΙΣ! Ο …Γέρος της Δημοκρατίας αφαίρεσε από την Πολιτεία τον έλεγχο των περιουσιών του, με αποτέλεσμα μέχρι και σήμερα να μην γνωρίζουμε ποια και πόση είναι η Ισραηλιτική περιουσία!

Μην μας φαίνεται λοιπόν παράξενο που μετά από κάμποσα χρόνια, είδαμε τον εγγονό του Γέρου της Δημοκρατίας τον Γιωργάκη Παπανδρέου, να πηγαίνει σε συναγωγή με το κλασικό εβραϊκό σκουφάκι! 
 Τα ντοκουμέντα που παρουσιάσαμε είναι συγκλονιστικά, ωστόσο καλούμε τόσο την τρικομματική κυβέρνηση αλλά και το ΚΙΣ να απαντήσουν στα εξής ερωτήματα:

α) Ποιανού την έγκριση είχε η ειδικού σκοπού Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας για να υπογράψει τα δύο ΦΕΚ; Αφού δεν υπήρχε Βουλή!

β) Είναι δυνατόν να εμφανίζονται δύο ΦΕΚ με τον ίδιο αριθμό, την ίδια χρονιά;

γ) Είναι δυνατόν η Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας να έχει υπογράψει μόνο δύο ΦΕΚ με τους αριθμούς 6 και 14; Πού είναι τα ενδιάμεσα νούμερα; Έκαναν… γιάφκα τα ΦΕΚ;

δ) Τι είναι το ΚΙΣ; Off Shore εταιρεία μέσα στην ελληνική επικράτεια;

Ιδιαιτέρως, καλούμε τον κ. Κουβέλη να απαντήσει έστω τώρα. Είναι δυνατόν να σφαγιάζει με μέτρα τους Έλληνες φορολογούμενους, να πετσοκόβει μισθούς-συντάξεις-επιδόματα, να αυξάνει στα ύψη τη φορολόγηση του λαού και ο ίδιος να απολαμβάνει φορολογικής ασυλίας, έχοντας εντάξει 80 ακίνητα στο ΚΙΣ; Δεν πληρώνεται ούτε ένα ευρώ κύριε Κουβέλη κι έρχεστε να γίνεται τιμητής των πάντων;
"Νέοι Άνθρωποι-Ελεύθερη Ώρα"