ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 1 Φεβρουαρίου 2013

ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ. Σε ξένα χέρια για τα επόμενα 99 χρόνια η Κασσιόπη στην Κέρκυρα.


Το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση τεσσάρων ακόμη έργων....
 
Ξεκίνησε το μεγάλο ξεπούλημα... Σε ξένα χέρια για τα επόμενα 99 χρόνια η Κασσιόπη στην Κέρκυρα
Στην NCH Capital «περνά» για τα επόμενα 99 χρόνια, η έκταση- φιλέτο της Κασσιόπης στην Κέρκυρα, καθώς το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου (ΤΑΙΠΕΔ) αποδέχθηκε τη δεσμευτική οικονομική προσφορά της για την απόκτηση του 100% των μετοχών Ανώνυμης Εταιρίας Ειδικού Σκοπού, στην οποία το ΤΑΙΠΕΔ θα μεταβιβάσει το δικαίωμα της επιφάνειας του ακινήτου.

Έτσι, ολοκληρώθηκε η διαγωνιστική διαδικασία αξιοποίησης της Κασσιόπης, η οποία, σύμφωνα με το ΤΑΙΠΕΔ, αποτελεί την πρώτη άμεση 100% διεθνή επένδυση σε δημόσια γη τα τελευταία 15 χρόνια. Το ΤΑΙΠΕΔ αναφέρει, επίσης, ότι το συνολικό όφελος είναι περίπου 100 εκατ. ευρώ. Από το συνολικό ποσό, τα 23 εκατ. ευρώ αφορούν στο οικονομικό αντάλλαγμα για την απόκτηση του δικαιώματος της επιφάνειας, επιπλέον 2,3 εκατ. ευρώ αφορούν στη πιθανή συμμετοχή του ΤΑΙΠΕΔ στη μελλοντική υπεραξία του ακινήτου μετά από 6 χρόνια, ενώ σε 75 εκατ. ευρώ εκτιμάται το σύνολο της επένδυσης για την ήπια ανάπτυξη του ακινήτου κατά την ίδια χρονική περίοδο. Θεωρείται δε, ότι αναμένεται να δημιουργηθούν εκατοντάδες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή κατά την περίοδο κατασκευής του ακινήτου.

Η συνολική έκταση του ακινήτου στην Κασσιόπη της Κέρκυρας ανέρχεται σε 490.000 τμ, εκ των οποίων άνω των 320.000 τμ θα παραμείνουν προσβάσιμα στο ευρύ κοινό.

Στην υπόλοιπη έκταση, ο επενδυτής θα έχει το δικαίωμα να αξιοποιήσει περίπου 36.000 τμ για ήπια τουριστική ανάπτυξη. Η γη παραμένει στην κυριότητα του Δημοσίου, καθώς η αξιοποίηση θα πραγματοποιηθεί με τον θεσμό της επιφάνειας. Η NCH Capital έχει έδρα στη Νέα Υόρκη και διαχειρίζεται κεφάλαια ύψους 3,5 δις. δολαρίων με έμφαση στο real estate, την πρωτογενή παραγωγή και το private equity και λειτουργεί 21 επενδυτικά κεφάλαια.

Παράλληλα, το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ ενέκρινε τις διαδικασίες για την αξιοποίηση τεσσάρων ακόμη έργων. Συγκεκριμένα, προχωρούν οι εξής διαγωνιστικές διαδικασίες:

1. Έναρξη του διαγωνισμού παραχώρησης του αμοιβαίου Ιπποδρομιακού Στοιχήματος. Παραχώρηση του δικαιώματος οργάνωσης και διεξαγωγής ιπποδρομιών στην Ελλάδα και του αποκλειστικού δικαιώματος διοργάνωσης και διεξαγωγής αμοιβαίων στοιχημάτων για τις διεξαγόμενες εντός της ελληνικής επικράτειας ιπποδρομίες, στοιχημάτων ιπποδρομίες, σε εφαρμογή του Ν. 4111/2013 (ΦΕΚ Α18/25.01.2013).

2. Έναρξη του διαγωνισμού για την ανάπτυξη τμήματος του δημόσιου ακινήτου στο Παλιούρι Χαλκιδικής. Πρόκειται για ακίνητο έκτασης 210 στρεμμάτων, που περιλαμβάνει το Ξενία Παλιουρίου, το οποίο σήμερα δεν λειτουργεί. Αποτελεί έκταση κατάλληλη για την ανάπτυξη οικιστικού συμπλέγματος υψηλού επιπέδου, με έμφαση στις εξοχικές κατοικίες και εγκαταστάσεις φιλοξενίας και αναψυχής. Η αξιοποίηση θα γίνει τόσο με τον θεσμό της επιφάνειας (ξενοδοχειακές εγκαταστάσεις Ξενία), όσο και με πώληση πλήρους κυριότητας μέρους του ακινήτου (εξοχικές κατοικίες).

3. Έναρξη διαγωνισμού για την πώληση 5 χώρων εγκαταστάσεων υποστήριξης (Κύμη, Πλακεντία, Κάντζα, Νερατζιώτισσα, Λεωφόρος Κηφισίας). Αφορά στην πώληση πέντε μικρού μεγέθους ακινήτων, κατά μήκος του άξονα της Αττικής Οδού, με σκοπό την ανάπτυξη χώρων στάθμευσης και εμπορικών χρήσεων ή χρήσεων γραφείων.

4. Έξι ακίνητα στο εξωτερικό. Πραγματοποιήθηκε η αποσφράγιση των ανεξάρτητων αποτιμήσεων και εγκρίθηκαν οι ελάχιστες τιμές για τη διαδικασία πώλησης 6 ακινήτων στο εξωτερικό (Λονδίνο, Βρυξέλλες, Λευκωσία, Βελιγράδι, Λουμπλιάνα, Τασκένδη).                                                                                                                                ΠΗΓΗ

Ανεπιθύμητος ο Χρήστος Παππάς από τους αλβανούς μετά την συνέντευξη κεραυνό.ΟΛΗ Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Η αλβανία κήρυξε «persona non grata» τον Συναγωνιστή Χρήστο Παππά!

Στον κατάλογο με τα ανεπιθύμητα για την αλβανία πρόσωπα καταχωρήθηκε το όνομα του βουλευτή επικρατείας της Χρυσής Αυγής Χρήστου Παππά, σύμφωνα με δημοσιεύματα των αλβανικών ΜΜΕ.
Μετά από τις δηλώσεις του για αυτονομία αλλά και για το ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης στην Βόρειο Ήπειρο, ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας, Εντμόντ Παναρίτι, τον κήρυξε «persona non grata».
Πληροφορίες αναφέρουν πως ο Παναρίτι έχει ήδη ζητήσει από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας να μην ξαναεπιτρέψει την είσοδο του Έλληνα Εθνικιστή στην αλβανική επικράτεια.
Ο Συναγωνιστής Χρήστος Παππάς στην συνέντευξη που παραχώρησε στο αλβανικό κανάλι δεν μάσησε καθόλου τα λόγια του και τα είπε έξω από τα δόντια και μίλησε για το Πρωτόκολλο της Κέρκυρας που έχει υπογράψει και η ίδια η αλβανία και δεν έχει σεβαστεί, για την εμπόλεμη κατάσταση μεταξύ Ελλάδας και αλβανίας που δεν έχει αρθεί επίσημα, για την καταγωγή των αλβανών και την ιστορία τους, για τη λαθρομετανάστευση και την εγκληματικότητα στην Ελλάδα και πολλά άλλα..
Όπως επεσήμανε ο Συναγωνιστής Παππάς σκοπός του ήταν να θυμίσει σε όλους ότι η Βόρειος Ήπειρος είναι Ελληνική, είναι υποδουλωμένη και ότι η Χρυσή Αυγή δεν ξεχνά τους Έλληνες αδερφούς μας και αγωνίζεται για τα δίκαια του Ελληνισμού. Αυτό άλλωστε ήταν και το μήνυμά του στο τέλος της συνέντευξης:
"Αδέρφια... Θάρρος! Δεν σας ξεχνάμε... Είμαστε δίπλα σας. Θα ξαναγίνει η Βόρειος Ήπειρος ελεύθερη και Ελληνική".
                                    
Αυτά τα λόγια τρομάζουν τους αλβανούς οι οποίοι έχουν συνηθίσει στην εύνοια των δειλών και προσκυνημένων κυβερνήσεων των τελευταίων ετών που σιωπούν μπροστά στην παραχάραξη της Ιστορίας και στις προκλήσεις τους. Οι αλβανοί, εντός και εκτός της πατρίδας μας, γνωρίζουν πολύ καλά ότι η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι η τρίτη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα και σύντομα η ασυδοσία τους θα λάβει τέλος με τους χειρότερους εφιάλτες τους  να γίνονται πραγματικότητα. 
Το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών θα βρίσκεται στην πρωτοπορία του Αγώνος για τη διαφύλαξη της Εθνικής Τιμής και του Βορειοηπειρωτικού Ελληνισμού.
ΒΟΡΕΙΟΣ ΗΠΕΙΡΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ, ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ!        ΠΗΓΗ

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΤΟΥΣ ΠΑΝΤΕΣ ΓΙΑ ΠΑΝΤΑ

Πρώτα ψήφισαν – ολόκληρος ο συρφετός της ντροπής – το άνοιγμα της κερκόπορτας της χώρας στις δυνάμεις της κατοχής και τσάκισαν αδίστακτα την αξιοπρέπεια του λαού της…
Κρύβονταν σαν δαρμένα σκυλιά ολόκληρη την προηγούμενη περίοδο, φοβούμενοι για το σταυροδρόμι που θα τους έφερνε αντιμέτωπους με τους οργισμένους πολίτες, και τότε τίποτε δε θα τους έσωζε από τα χέρια τους…

Σήμερα που όλα δείχνουν πως η στιγμή της έκρηξης δεν είναι μακριά, επιχειρούν δήθεν να κρίνουν τις επιλογές του Στουρνάρα, θεωρώντας ότι αυτή η κριτική μπορεί να αποτελέσει την κολυμβήθρα του Σιλωάμ που θα τους απαλλάξει από τη δολοφονική ευθύνη τους, απέναντι σε ένα ολόκληρο έθνος…

Κρίνουν και μετά ξαναμαζεύουν σε ένα ιδιότυπο κρυφτό με την αλήθεια και με την πολιτική αξιοπρέπεια που ουδέποτε διέθεταν, αλλά αύριο... 



Θα σηκώσουν και πάλι τα αιματοβαμμένα τους χέρια στο κοινοβούλιο της ντροπής…

Είναι όλοι αυτοί που και χθες πλειοδοτούσαν σε δυναμισμό και "επιχειρήματα", προκειμένου να πείσουν ότι τα κατοχικά διατάγματα ήταν τα μόνα που θα μπορούσαν να φέρουν τη «σωτηρία» του τόπου, μέσα από την ταπείνωση του πλιάτσικου και της κατοχής…

Είναι όλοι αυτοί που ακόμη και σήμερα, που το ίδιο το Σουλτανάτο μιλά πλέον απροκάλυπτα για δολοφονική συνταγή, αυτοί επιμένουν να πλειοδοτούν υπεραμυνόμενοι του εγκλήματος, προφανώς γιατί κάποιος ξέχασε να τους «κουρτίσει» στη βάση των καινούριων δεδομένων ή ακόμη χειρότερα, διότι το σκύψιμο και η υποταγή, κατέστη πλέον τρόπος ζωής και στάσης, σε βαθμό που να μην τολμούν να απογαλακτιστούν από το δωσιλογισμό και την ατομική δουλοπρέπεια…

Μόνο που όλους αυτούς…
Τους Βορίδηδες… τους Μητσοτάκηδες… και το σύνολο των πολιτικών αχυρανθρώπων που στήριξαν αναφανδόν το έγκλημα σε βάρος αυτού του λαού, και δηλώνουν πρόθυμοι να το ξαναστηρίξουν…

Δεν πρόκειται να τους σώσουν... 
Ούτε οι παρενθέσεις… ούτε οι αστερίσκοι… ούτε κάθε λογής καραγκιοζιλήκι τηλεοπτικό… τη στιγμή που θα έρθει και που δεν είναι μακριά, που η κοινωνία που πρόδωσαν θα αποφασίσει να σηκώσει ψηλά τη σημαία της πραγματικής αντίστασης και της προσωπικής και εθνικής αξιοπρέπειάς της.

Κάποιοι μπορούν να δουλεύουν τους λίγους για πολύ...
Κάποιοι άλλοι μπορούν να δουλεύουν τους πολλούς για λίγο...
Κανείς όμως δε μπορεί να δουλεύει τους πάντες για πάντα...                                                            ΠΗΓΗ

Η ΧΩΡΑ ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ ΚΑΙ Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΤΟΝ ΟΛΕΘΡΟ

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ   

Φτωχαίνει η Ελλάδα. Παγώνει η Ελλάδα. Ρημάζει κοινωνικά. Ανελέητα «γδέρνει» φορολογικά τους Έλληνες και εξαθλιώνει τον πληθυσμό η συγκυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη, η οποία υλοποιεί τις εντολές των ξένων επικυρίαρχων αλλά και των πιο επιθετικών κύκλων του ελληνικού κεφαλαίου δεν αφήνει τίποτα όρθιο. Τα σοκ που υφίστανται οι Έλληνες διαδέχονται το ένα το άλλο.
Αυτές τις μέρες, με το κλείσιμο του μήνα, οι εργαζόμενοι διαπιστώνουν ότι οι αποδοχές τους μειώνονται για μια ακόμη φορά. Παίρνουν λιγότερα λεφτά στο χέρι, γιατί με την κατάργηση του αφορολόγητου των 5.000 ευρώ αυξήθηκαν για μια ακόμη φορά οι φόροι που πρέπει να πληρώσουν στο κράτος. Το ίδιο παθαίνουν και οι συνταξιούχοι, αν και σε αυτούς οι μειώσεις θα είναι μικρότερες, επειδή κατά μέσο όρο οι συντάξεις είναι χαμηλότερες και από τους γλίσχρους αυτούς μισθούς.  
Για να καταλάβουμε με τι ιλιγγιώδη ταχύτητα μειώνονται οι μισθοί, αξίζει να ρίξουμε μια ματιά σε έκθεση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, η οποία διαβιβάστηκε στη Βουλή από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, προκειμένου να απαντηθεί ερώτηση του βουλευτή Οδυσσέα Βουδούρη.
Μείωση μισθών 22%!
Τα στοιχεία αφορούν μόνο στο οκτάμηνο Ιανουάριος – Αύγουστος του 2012, αλλά είναι αποκαλυπτικά της καταβαράθρωσης των αποδοχών των εργαζομένων.
Στο διάστημα αυτό 40.297 επιχειρήσεις προέβησαν σε μείωση αποδοχών που αφορούσε σε 178.058 εργαζόμενους. Μέσος όρος της μείωσης; 21,72%!
Στο οκτάμηνο αυτό 61.000 συμβάσεις πλήρους απασχόλησης μετατράπηκαν σε συμβάσεις «ευέλικτης» απασχόλησης με δραματικά μειωμένους μισθούς. Οι 35.000 έγιναν συμβάσεις μερικής απασχόλησης, οι 16.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής, οι 10.000 σε συμβάσεις απασχόλησης εκ περιτροπής με μονομερή απόφαση του εργοδότη.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι τους τελευταίους μήνες έχει σταματήσει η δημοσίευση στοιχείων για τις αλλαγές στις συμβάσεις εργασίας, διότι η κυβέρνηση έχει αποφασίσει να εξοντώσει το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας προκειμένου να απαλλαγεί από την ενοχλητική για τους εργοδότες δραστηριότητα του και να παύσει η δημοσιοποίηση στοιχείων σχετικών με τον εργασιακό Καιάδα.
Αύξηση φόρου ακινήτων… 465%!
Τα μαλλιά τους τραβάνε με την εφιαλτική φορολόγηση και οι ιδιοκτήτες ακινήτων. Και εδώ οι αριθμοί είναι αδιάψευστοι μάρτυρες του φορολογικού αμόκ των κυβερνήσεων Γ. Παπανδρέου, Λ. Παπαδήμου και Α. Σαμαρά, με «πρωτοδήμιο» τη συγκυβέρνηση ΝΔ -ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ, που αποχαλίνωσε εντελώς την κυβερνητική φορομπηξία σε όλους τους τομείς, συμπεριλαμβανομένων, φυσικά, των ακινήτων.
ο 2009, λοιπόν, εισπράχθηκαν από τους πάσης φύσεως φόρους επί των ακινήτων 526 εκατ. ευρώ. Το 2010, πρώτη μνημονιακή χρονιά, το ποσό αυτό μειώθηκε στα 487 εκατ. ευρώ. Το 2011, όμως, υπερδιπλασιάστηκε και ανήλθε στα 1,17 δις ευρώ, ενώ το 2012 απογειώθηκε και αυξήθηκε κατά… 135%, φτάνοντας στα 2,75 δις ευρώ!
Το ποσοστό αύξησης είναι τρομακτικό. Από το 2010 ως το 2012 -μέσα σε μία μόλις διετία- οι φόροι επί των ακινήτων υπερπενταπλασιάστηκαν! Μιλάμε για αύξηση της τάξης του… 465%!
Δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη κατάσταση, για κάποια έκτακτη, εφάπαξ φορολογία. Όχι. Πρόκειται για απόφαση μόνιμης, απηνούς δίωξης της ιδιοκατοίκησης και της κατοχής ακινήτων από τους Έλληνες.
Για του λόγου το αληθές, φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων καλούνται να πληρώσουν περίπου 3,2 δις ευρώ – δηλαδή μισό δισεκατομμύριο περισσότερα από πέρσι.
Αύξηση φόρου καυσίμων… 1.500%!
Όσο κι αν φαίνεται αδιανόητο, ακόμη πιο φρικιαστική είναι η αύξηση της φορολογίας. Τα νούμερα είναι τρελά. Η Ελλάδα παγώνει όπως τις δεκαετίες του 1960 και του 1970 πριν από μισό αιώνα, επειδή η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη αύξησε το ειδικό φόρο καυσίμων στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά το ασύλληπτο ποσοστό του 1.500%!
Όχι, δεν πρόκειται περί τυπογραφικού λάθους. Το ποσοστό αύξησης είναι όντως 1.500% – για την ακρίβεια, 1.471 % για μαθηματικά σχολαστικούς. Το Δεκέμβρη του 2010, προ δύο ετών, ο φόρος αυτός ανερχόταν σε 21 ευρώ στα 1.000 λίτρα καυσίμου, πετρελαίου θέρμανσης. Το Δεκέμβρη του 2011 ο φόρος αυτός είχε τριπλασιαστεί και ανερχόταν στα 60 ευρώ ανά χιλιόλιτρο. Το Δεκέμβριο του 2012 είχε… χαθεί στο διάστημα, καθώς είχε υπερπενταπλασιαστεί για να φτάσει στα 330 ευρώ το χιλιόλιτρο. Μέσα στα δύο αυτά χρόνια, δηλαδή, ο φόρος από 20 ευρώ το χιλιόλιτρο έγινε 230 ευρώ – ποσοστό αύξησης 1.471 %!
Σκασίλα της κυβέρνησης που παγώνει ο κόσμος. Εξαιτίας της απίστευτης αύξησης του ειδικού φόρου καυσίμων, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανση θα παρουσιάζουν αύξηση – ακόμη κι αν ο κόσμος αγοράζει το πετρέλαιο θέρμανσης με το μπουκάλι, όπως αγοράζαμε πριν από μισό αιώνα το πετρέλαιο για τις γκαζιέρες!
Κατάρρευση της ζήτησης
Πέρσι τον Ιανουάριο είχαν διακινηθεί στην αγορά 620.000 τόνοι πετρελαίου θέρμανσης. Φέτος, στο πρώτο εικοσαήμερο αυτού του μήνα, είχαν διακινηθεί μόλις 135.000 τόνοι- ούτε καν το ένα τέταρτο. Κι όμως, τα κυβερνητικά έσοδα από το πετρέλαιο θέρμανσης για τις είκοσι μόνο μέρες του φετινού Γενάρη ήταν 44,6 εκατ. ευρώ έναντι 37,1 εκατ. πέρσι για ολόκληρο τον Ιανουάριο! Με το ένα τέταρτο και λιγότερο της κατανάλωσης, αύξηση εσόδων κατά 20%! Τι σημασία έχει, λοιπόν, για την κυβέρνηση αν οι Έλληνες τουρτουρίζουν από το κρύο; Αυτή εισπράττει!
Οσον αφορά στα στοιχεία της κατανάλωσης, τα νούμερα είναι όντως τρομακτικά. Τον Οκτώβριο, π.χ., του 2012 οι πωλήσεις πετρελαίου θέρμανσης καταβαραθρώθηκαν στους 5.647 τόνους, μόλις στο… 2,53% των 223.386 τόνων του Οκτωβρίου του 2011 και στο… 1,7% των 329.448 τόνων του Οκτωβρίου του 2010! Μιλάμε για παντελώς αδιανόητα ποσοστά πτώσης – 97,5% και 58,3% αντιστοίχως! Όσο για την υποτιθέμενη «τρομερή αποθεματοποίηση» που δήθεν έκαναν οι Έλληνες πέρσι την άνοιξη και γι” αυτό δεν αγοράζουν φέτος πετρέλαιο, επειδή, κατά την κυβέρνηση, ζεσταίνονται με το περσινό (!), πρόκειται για έναν ισχυρισμό με ελάχιστη δόση αλήθειας.
Οντως τον Απρίλιο του 2012 αγοράστηκαν 381.736 τόνοι πετρελαίου έναντι των 364.756 τόνων πετρελαίου θέρμανσης που είχαν διακινηθεί τον Απρίλιο του 2011. Τι να σου κάνουν, όμως, αυτοί οι 17.000 τόνοι επιπλέον, όταν φέτος τον Ιανουάριο θα έχουν αγοραστεί από τους δυστυχείς απένταρους καταναλωτές… 400.000 τόνοι λιγότεροι από πέρσι;
Η ανεργία καλπάζει
Τώρα και ο ΟΟΣΑ, ο οργανισμός των αναπτυγμένων καπιταλιστικών κρατών, επιβεβαιώνει αυτό που όλοι γνωρίζουμε: την καταβαράθρωση της απασχόλησης στην Ελλάδα.
Το 2008, χρονιά που ξέσπασε η κρίση, το ποσοστό απασχόλησης στην Ελλάδα υστερούσε μεν από το αντίστοιχο της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά όχι τραγικά. Στη χώρα μας ήταν 61,9% και στην ΕΕ 65,8% – μια υποφερτή διαφορά 3,9 εκατοστιαίων μονάδων. Το γ” τρίμηνο του 2012 η απασχόληση στην ΕΕ είχε υποχωρήσει κατά 1,6 εκατοστιαία μονάδα, πέφτοντας στο 64,2%. Στην Ελλάδα, όμως, κυριολεκτικά καταποντίστηκε κατά επταπλάσιο (!) ποσοστό -κατά 11,5 εκατοστιαίες μονάδες-, βυθιζόμενο στο 50,4%.
Με το ποσοστό αυτό η Ελλάδα έπεσε στην προτελευταία θέση των τριάντα τεσσάρων χωρών του ΟΟΣΑ όσον αφορά στην απασχόληση του πληθυσμού της. Μόνο η Τουρκία βρίσκεται κάτω από τη χώρα μας – τελευταία με 48,5%. Αν, όμως, επιβεβαιωθούν οι εκτιμήσεις όλων των διεθνών οργανισμών για τη νέα κατακρήμνιση της ελληνικής μνημονιακής οικονομίας και το 2013, τότε δεν αποκλείεται καθόλου στο τέλος της χρονιάς η χώρα μας να εγκατασταθεί μόνιμα στον πάτο της λίστας των χωρών του ΟΟΣΑ, άγνωστο για πόσα χρόνια ή και για ολόκληρες δεκαετίες, αν συνεχιστεί η πολιτική αυτή.
Συρρικνώνεται το εισόδημα
Περιττό να τονιστεί ότι μέσα σε αυτές τις συνθήκες συρρικνώνεται διαρκώς το εισόδημα των Ελλήνων. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, και το γ” τρίμηνο του 2012 μειώθηκε το διαθέσιμο εισόδημα των ελληνικών νοικοκυριών κατά 4 δις ευρώ έναντι του αντίστοιχου τριμήνου του 2011. Έπεσε από τα 37,2 δις στα 33,2 – μια μείωση της τάξης του 10,6%. Εννοείται ότι αυτό προκάλεσε πτώση τόσο της κατανάλωσης όσο και της αποταμίευσης των νοικοκυριών κατά 6,1% και 8,1 % αντιστοίχως.
Περιττό επίσης να αναζητηθεί ο ένοχος αυτής της πτώσης: είναι, φυσικά, η κυβέρνηση Σαμαρά – Βενιζέλου – Κουβέλη.
Γιατί; Πρώτον, γιατί αύξησε στο διάστημα αυτό κατά 17,7% τους φόρους εισοδήματος και περιουσίας των νοικοκυριών.
Δεύτερον, γιατί μείωσε κατά 10,2% τις κοινωνικές παροχές.
Τρίτον, γιατί εξαιτίας της πολιτικής της μειώθηκαν στο τρίμηνο αυτό οι αποδοχές των εργαζομένων έναντι του ίδιου τριμήνου του 2011 κατά 11,3%.  
Μας οδηγούν αδίστακτα στη φτώχεια, στη μιζέρια, στον κοινωνικό όλεθρο.                                     ΠΗΓΗ

ΣΕΛΙΔΕΣ ΝΤΡΟΠΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΙΑΣ ΞΕΦΤΙΛΙΣΜΕΝΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες. Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη. Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου…

του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή στο ηρώο του αίσχους ο κατάλογος των δολοφονημένων να έχει ξεπεράσει ήδη τις 3.500, και την ίδια στιγμή ούτε ένας φονιάς να μην έχει οδηγηθεί σε δίκη και σε τιμωρία παραδειγματική, γι αυτό το μαζικό έγκλημα…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή μια συμμορία προσκυνημένων που δήλωσε όρκο πίστης, αιώνιας αφοσίωσης και υποταγής στα προστάγματα της κατοχής, να συμπεριφέρεται ως κοινός διαρρήκτης που εισβάλει στα σπίτια των πολιτών, αρπάζει ότι βρει και στο τέλος παραδίδει και τα ίδια τα σπίτια ως λάφυρο ξεπεσμού και ταπείνωσης στο κατοχικό σουλτανάτο…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή ο ελεεινός πρωτομάστορας του Καστελόριζου, αυτός ο αδίστακτος εφιάλτης που πρόδωσε τη χώρα που ποτέ δεν αγάπησε, και αντί να συλληφθεί και να εκτελεστεί παραδειγματικά ως ελάχιστη απόδοση δικαιοσύνης απέναντι σ αυτό το λαό που ταπείνωσε, αυτός να συνεχίζει να κυκλοφορεί ελεύθερος και να εισπράττει με πρόσχημα τις «διαλέξεις» του το ακριβοπληρωμένο τίμημα της εθνικής προδοσίας…

Είναι ντροπή δε ξεφτιλισμένοι… 
Είναι ντροπή και προσβολή ανεπίτρεπτη, αλλά και η πλέον άθλια ασέλγεια μπροστά στα βλέμματα παιδιών με συμπτώματα ασιτίας, να επιμένουν τα δουλικά ΜΜΕ να βγάζουν στα παράθυρα του αίσχους, πολιτικές καρικατούρες των Αδωνιδών και λοιπών πολιτικών σαλταδόρων που τολμούν να ειρωνεύονται και να απαξιώνουν με τρόπο προκλητικό το δράμα ενός ολόκληρου λαού, προφασιζόμενοι πως «σώζουν» μια πατρίδα που παραδίδουν καθημερινά και το τελευταίο ίχνος της εθνικής της αξιοπρέπειας ως φόρο υποτέλειας στο κατοχικό σουλτανάτο…

Είναι ντροπή ρε ξεφτιλισμένοι… 
Ντροπή και πρόκληση μαζί να υποκρίνεστε όλοι εσείς που πρόθυμα σκύψατε το κεφάλι υπογράφοντας δηλώσεις ταπείνωσης, να επιχειρείτε σήμερα να πείσετε την κοινωνία των δυστυχισμένων – αν και προκλητικά αφελών συμπολιτών μας – πως μπορείτε εσείς να σηκώσετε ψηλά τη σημαία της περηφάνιας μιας πατρίδας που βγάλατε  στο σφυρί, από την αξιοπρέπειά της μέχρι και τις βέρες των πολιτών της…

Είναι όμως ντροπή και για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Να σου έχουν τσακίσει την ελπίδα…
Να σου έχουν ταπεινώσει τη οικογένεια και την προσωπικότητα…
Να σε παρατάνε γυμνή, ξεβράκωτη από περηφάνια και αξιοπρέπεια στα παγωμένα σπίτια σου και στους παγωμένους δρόμους…
Να σε ταπεινώνουν μπροστά στ αθώα βλέμματα των πεινασμένων σου παιδιών…
Να έχουν το θράσος να βιάζουν ακόμη και την οργή σου αναγκάζοντάς σε να τη στέψεις όχι απέναντι σε κείνους που σε ατίμασαν, αλλά απέναντι στο γείτονά σου που τολμά να σηκώσει κεφάλι υπερηφάνειας για να διεκδικήσει τα δικά σου δίκια και τη δική σου αξιοπρέπεια…

Είναι ντροπή και για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Που αντί να τολμήσεις να σταθείς όρθια απέναντι σ όλους αυτούς που δε δίστασαν να σε ταπεινώσουν, εσύ συνεχίζεις σκυφτή… φοβισμένη… και ανήμπορη… να επιλέγεις το «καταλληλότερο» ανδρείκελο για να σε καταδυναστεύει.

Είναι ντροπή για την εκκλησία που δε σε ενέπνευσε να ξεσηκωθείς και να εκδικηθείς τους προσκυνημένους εφιάλτες…
Ντροπή για την ακαδημαϊκή κοινότητα που δεν τόλμησε ν σηκώσει ψηλά τη σημαία των αξιών σου και να σε καλέσει σε καθολική αφύπνιση…
Ντροπή ακόμη και για κείνους που φιλοδοξούν να πολιτογραφούνται ηγέτες σου, ενώ το μόνο για το οποίο είναι τελικά ικανοί, είναι να αρκεστούν στο ρόλο του παρατηρητή της οργής σου…

Είναι ντροπή για σένα ρε ξεφτιλισμένη κοινωνία…
Να περιμένεις από τους Νενέκους που κατέβασαν τα σώβρακα ακόμη και στους εντεταλμένους υπαλλήλους της κατοχής, να σηκώσουν ψηλά τη σημαία της πατρίδας σου και της αξιοπρέπειάς σου.

Πόσο ακόμη θα πρέπει να σε ταπεινώσουν για να πεις «ως εδώ»???
Πόσοι ακόμη θα πρέπει να σε προδώσουν για να αποφασίσεις πως η μοίρα σου δεν μπορεί πλέον να είναι υποθηκευμένη στα πολιτικά εκτροφεία του δωσιλογισμού και της εθνικής προδοσίας???
Για πόσο ακόμη θα πρέπει να σε σέρνουν στο βούρκο της απόλυτης ταπείνωσης για να συνειδητοποιήσεις πως τα παιδιά σου δικαιούνται να είναι περήφανα για έναν περήφανο γονιό, και ότι δεν είναι υποχρεωμένα να βλέπουν στη θέση του γονιού τους ένα ταπεινωμένο ερπετό να σέρνεται στη λάσπη των προσκυνημένων???

Τι άλλο σου έμεινε πια που φοβάσαι να μη το χάσεις για να ξεσηκωθείς???
Ποια γαμημένη ελπίδα έχεις εναποθέσει στους αδίστακτους υποκριτές που κάθε φορά που μιλούν για «σωτηρία» της πατρίδας, αυτό που επιχειρούν είναι να συγκαλύψουν πίσω από έναν τσαλακωμένο φερετζέ μια ακόμη κορυφαία εθνική προδοσία.

Τόλμα να δεις τι είχες… Ξύπνα να δεις που σε κατάντησαν… Κι αν βρεις το κουράγιο συνέχισε να κοιμάσαι ήσυχη για το μέλλον που σου επιφυλάσσουν οι Εφιάλτες.

Με την ανοχή σου ξεφτιλισμένη κοινωνία, γράφεις σελίδες ντροπής από κοινού με τους προσκυνημένους «καταλληλότερους» και μη.

Εκείνοι σκαρώνουν τις επικεφαλίδες με το ραγιαδισμό τους, κι εσύ γεμίζεις τις σελίδες με το αίμα σου και τα ονειρα των παιδιών σου….                                          ΠΗΓΗ

Για πρώτη φορά στα “κοινοβουλευτικά χρονικά”: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ μέσα στη βουλή - BINTEO

17 χρόνια μετά την τραγική νύχτα της προδοσίας, 17 χρόνια μετά το ανθελληνικό "ευχαριστούμε τους αμερικάνους", ακούστηκε η αλήθεια μέσα στην αίθουσα του ελληνικού κοινοβουλίου. Ο Αρχηγός της Χρυσής Αυγής είπε ΟΧΙ στην προδοσία, είπε ότι οι Έλληνες δεν ευχαριστούν τους αμερικάνους και πως σύντομα θα έρθει η ώρα που θα λάμψει η Αλήθεια και θα δικαιωθούν οι νεκροί Ήρωες του Ελληνισμού. Για πρώτη φορά στα χρονικά πραγματοποιήθηκε Προσκλητήριο Νεκρών μέσα στην αίθουσα του κοινοβουλίου. Στην αναγγελία των ονομάτων των πεσόντων από τον Αρχηγό, Νικόλαο Γ. Μιχαλολιάκο οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής σε στάση προσοχής βροντοφώναξαν ΑΘΑΝΑΤΟΙ!
Για πρώτη φορά στα “κοινοβουλευτικά χρονικά”: ΠΡΟΣΚΛΗΤΗΡΙΟ ΝΕΚΡΩΝ μέσα στη βουλή - BINTEO

Στο «σφυρί» και το σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά

Πωλείται το ετοιμόρροπο σπίτι του εθνικού μας ποιητή, Κωστή Παλαμά. Γιατί όχι; Εδώ, έχουν αλλοτριώσει κάθε αξία, ο Πολιτισμός μας μάρανε.
Σαφώς και ειρωνεύομαι, εφόσον επί τουλάχιστον ένα χρόνο «κοσμεί» το σπίτι που γεννήθηκε ο ποιητής Κωστής Παλαμάς αλλά και η Ιταλίδα μυθιστοριογράφος Ματθίλδη Σεράο, το πωλητήριο, με μεγάλα, ευδιάκριτα γράμματα που αντέχουν ακόμα στο χρόνο και δεν έχουν ξεβάψει, όπως τείνει να ξεθωριάσει η ιστορία του κτηρίου.
Πρόκειται για ιστορικό κτίριο που με την αδιαφορία των απογόνων ιδιοκτητών, των ανθρώπων της Τέχνης και των Γραμμάτων, αλλά και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έχει υποστεί αρκετές φθορές. Ο χρόνος, αμείλικτος έχει αφήσει τα σημάδια του, το νεοκλασικό κτίσμα θυμίζει «σπίτι τρόμου» και επισκέπτες του είναι μόνο τρωκτικά και έντομα. Έχει υποστεί λεηλασίες κατά καιρούς, εφόσον το εγκαταλελειμμένο οίκημα (Κορίνθου 241), παραμένει απαρατήρητο και ξεχασμένο απ’ όλους,  αν και βρίσκεται στην καρδιά της Πάτρας.
Σε προσωπική επικοινωνία που είχα με τον ιδιοκτήτη της εταιρείας που έχει αναλάβει την πώληση (κατόπιν εντολής των ιδιοκτητών του), το ιστορικό νεοκλασικό, κοστολογείται γύρω στο 1.600.000 ευρώ. Υπέρογκο ποσό για ένα «τρεμάμενο διώροφο» που περιμένει τον πρώτο σεισμό για να κατεδαφιστεί. Αναρωτιέμαι, όμως, πώς κοστολογείς την ιστορία του; Ποια είναι αντικειμενική ή εμπορική αξία μιας οικίας που θα έπρεπε να αποτελεί, μέρος του Πολιτισμού μας; Πού είναι οι επόμενες γενιές αλλά και οι νυν, που θα εμπνευστούν, θα συλλογιστούν, με αφορμή το έργο του μεγάλου μας ποιητή; Ρομαντικές… παραφρονήσεις θα πει κανείς, πολιτισμική κραυγή θα πω εγώ, εύχομαι να μη είναι φωνή βοώντος εν τη ερήμω.
Ανύπαρκτο δέος και άπλετη περιφρόνηση! Να σας συγχαρώ όλους, διότι συντελείτε με το να μαραζώνει και να χάνεται η αίγλη του νεοκλασικού, της οδού Κορίνθου.
Για τους τύπους, ο Δήμος Πατρέων, «μεθοδεύει» επί σειρά ετών, την απόκτηση του κτιρίου, προκειμένου να συντηρηθεί και να διατηρηθεί ως μουσείο. Από την άλλη εμφανίζεται ένα έγγραφο, στις 10/1/2013, όπου φαίνεται ο Σύλλογος Πατρινών Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών, να προτείνει στον Δήμο, την ανταλλαγή του με κάποιο άλλο, που ανήκει ήδη στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να περιέλθει στην ιδιοκτησία του.
Μπορεί οι απόγονοι του Κωστή Παλαμά, ως νόμιμοι κάτοχοι του ακινήτου, να ζουν στην Ελβετία και να μη μπορούν να ανταπεξέλθουν στη συντήρησή του, πιθανόν να μη τους ενδιαφέρει κιόλας, αλλά για τους Πατρινούς και για όλους τους Έλληνες, αυτό αποτελεί μνημείο πολιτισμού.
Θεωρώ απαράδεκτο να «στέκει» εκεί, αναξιοποίητο, ιδίως, όταν έχω δει πώς συμπεριφέρονται σε άλλες χώρες, στα κτήρια με πολιτισμική και πολιτιστική αξία. Συγκεκριμένα, σε ένα ταξίδι μου στην Μαγιόρκα, επισκέφθηκα την οικεία που φιλοξένησε για ένα διάστημα τον κορυφαίο μουσουργό, Σοπέν, και πλήρωσα αδρά καθώς περίμενα στην ουρά για να επισκεφθώ και να αισθανθώ τον χώρο που δημιουργούσε ο κορυφαίος συνθέτης και να αγγίξω το πιάνο και βιβλία του.
Στην Ελλάδα του σήμερα, ο Πολιτισμός θεωρείται υπεραγαθό και τα μνημεία βεβηλώνονται, προφανώς γιατί κάποιοι θεωρούν ότι οι άνθρωποι χωρίς παιδεία, μετατρέπονται πιο εύκολα σε μαριονέτες καθοδηγούμενες. Άνθρωποι απολίτιστοι, λειτουργούν αλόγιστα και απερίσκεπτα. Άνθρωποι χωρίς αξίες, αφομοιώνουν καλύτερα το νόμο της ζούγκλας. Σ’ αυτή τη ζούγκλα, αρνούμαι να ζω.                                                                                                                                      ΠΗΓΗ

Δωρεάν σχολικά βιβλία τέλος!

sxolika-biblia
Υπεγράφη προχθές η σχετική απόφαση με διάταξη του νέου προϋπολογισμού για το 2013 με την οποία από τη νέα σχολική χρονιά οι γονείς των μαθητών θα χρεώνονται τα βιβλία που μοιράζει δωρεάν ο σχολικός οργανισμός! Τα βιβλία στο τέλος της χρονιάς θα παραδίδονται πίσω και σε περίπτωση που είναι γραμμένα ή σκισμένα θα πληρώνονται απο τους γονείς. Από το Σεπτέμβριο λοιπόν ο γονέας θα παραλαμβάνει τα βιβλία υπογράφονταςι υπεύθυνη δήλωση ότι θα τα επιστρέψει πίσω προσεγμένα! Αυτο θα ισχύει μόνο για τα βιβλία της Θεωρίας τα οποία θα ένα προστατευμενα με ειδική μεμβράνη! Τα βιβλία των ασκήσεων θα μουτζουρώνονται ελεύθερα!                                         ΠΗΓΗ

Ο ΜΙΤΣΕΛ ΝΕΟΣ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΓΙΑ 2,5 ΧΡΟΝΙΑ

Μίτσελ για 2,5 χρόνια!Από την Ισπανία ήρθε η επισημοποίηση της συμφωνίας του Ολυμπιακού με τον Μίτσελ…

Η κρατική ισπανική τηλεόραση μετέδωσε ότι ο Μίτσελ είναι προπονητής των ερυθρολεύκων καθώς έχει συμφωνήσει με την ελληνική ομάδα για συμβόλαιο διάρκειας δυόμιση ετών.

Πλέον αυτό που απομένει είναι και η σχετική ανακοίνωση από τον Ολυμπιακό κάτι που αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σύμφωνα με χθεσινοβραδινή πληροφόρηση ο Μίτσελ αναμένεται στην Αθήνα μέσα στον Σαββατοκύριακο.

Αν και οι πληροφορίες από την Ισπανία κάνουν λόγο για συμβόλαιο για 2,5 χρόνια που θα υπογράψει ο Μίτσελ, από τον Ολυμπιακό υποστηρίζουν ότι η συνεργασία θα έχει διάρκεια για ενάμιση χρόνο, αρχικά, με προοπτική ανανέωσης για άλλον έναν.

Ο Ισπανός θα φέρει μαζί του άλλους τρεις συνεργάτες, ενώ δίπλα του θα παραμείνει ο Αντώνης Νικοπολίδης, ως πρώτος βοηθός.                                                                                                             ΠΗΓΗ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

Η πατρίδα φτιάχνεται με λίγα, αλλά σπουδαία, που οι πρόγονοι σου βάλαν στην ψυχή.


Είπα να ρίξω μια ματιά στους δρόμους της ψυχής μου, να κλείσω τα μάτια και να ονειρευτώ, να μην βλέπω άλλο ανθρώπους να περπατούν σαν χαμένοι στο μαύρο που ήρθε κι έδιωξε το φως. Δεν αντέχει το βλέμα να κοιτάζει ανθρώπους με χαμένη την περηφάνια, που περπατούν με βήματα βαριά κι έχουν γερμένους τους ώμους από το κρύο που τους έζωσε απ' όταν ήρθε το σκοτάδι. Κι εγώ, ένα με όλους τους άλλους, να προχωρούμε γρήγορα χωρίς να κοιταζόμαστε, χωρίς να μιλάμε, με μοναδική μας έγνοια όχι το αν θα ζήσουμε, αλλά πόσο ακόμη θα αντέξουμε σε ετούτο τον χαμό.

Σε αυτόν τον ανείπωτο αόρατο πόλεμο, που πέφτουν κορμιά δίχως να υπάρχουν βόμβες αλλά ούτε και σφαίρες, εσύ κι εγώ πρέπει επιτέλους να σηκώσουμε το βλέμμα, να κοιτάξουμε που μας πηγαίνουν κι έπειτα να πάρουμε μίαν απόφαση: θα συνεχίσουμε να περπατάμε προς το τέλος που μας ετοίμασαν ή θα αλλάξουμε πορεία αφήνοντας τους πραματευτάδες των ψυχών να βαδίσουν προς το δικό τους φρικτό τέλος;
Εμένα, θέλω να ξέρεις πως δεν μου κόφτει και πολύ. Αλλά, μέσα σε ετούτη την παραζάλη και την σιωπή που τρυπά το είναι μου, γνώμη μου είναι πως ο μόνος δρόμος που έχουμε είναι να ξαναβρούμε την αξιοπρέπειά μας, να σηκώσουμε τους ώμους μας, να σταθούμε γερά στα πόδια μας κι έπειτα ν’ αρνηθούμε όλα ετούτα τα φριχτά που μας ζητούνε τα δουλικά των δαιμόνων να πράξουμε.

Κοίτα να δεις τι ο νους μου ορίζει πως πρέπει να κάνουμε όλοι μας…
Πάρε μια αγκαλιά από τον γαλάζιο ουρανό.
Μετά, πάρε μια χούφτα από το καθάριο νερό αυτής της πατρίδας.
Τέλος, σκύψε και πάρε στα χέρια σου και μια χούφτα ματωμένης Ελληνικής γης.
Βάλτα όλα μαζί και μπορείς να κάνεις τα πάντα.
Μπορείς να σμιλέψεις τα όνειρά σου και να τους δώσεις ζωή…
Μπορείς να διώξεις το σκοτάδι με ένα σου νεύμα… και να ξαναφέρεις το φως στη ζωή σου.
Μπορείς να χτίσεις τον κόσμο ολόκληρο με όσα κρύβουνε μέσα τους τα «υλικά» αυτής της μικρής μα τόσο μεγάλης και άγιας πατρίδας…

Το ξέρουν ετούτοι και το ξέρεις κι εσύ, πως στο τέλος έτσι θα γίνει. Θα ξαναχτίσεις την γκρεμισμένη σου πατρίδα, με τις πέτρες της, με την ψυχή σου να μπαίνει στα ιερά χώματα και να την «δένει» και με την πίστη σου να στεριώνει όλα εκείνα που τα χέρια σου θα φτιάξουν. Γι αυτό, ούτε πέτρες, ούτε χώμα, ούτε αέρα και νερό έχουμε να δώσουμε σε εκείνους που τα θέλουν.
Μα, πρέπει κάνουμε γρήγορα. Όσο τώρα το αργούμε, τόσο περισσότερος θα είναι ο κόπος όταν θα έρθει η στιγμή να χτίσουμε ξανά την πατρίδα και να ορίσουμε εμείς τον τρόπο που θέλουμε να ζήσουμε και τον τόπο που θέλουμε να μας αναπαύσει...

Γι αυτό σου λέω, έλα να συνταχθούμε μαζί, σε μια γραμμή… Δίπλα και όχι αντίκρυ. Να καθίσουμε και να βρούμε όσα μας κάμουν ένα και να αφήσουμε όλα τα άλλα, τα ξένα, στην άκρη. Να καθίσουμε και να σκεφτούμε καλά και με μεγάλη προσοχή και στο τέλος μαζί ν' αποφασίσουμε τον τρόπο που θα διώξουμε ετούτους που σκοπό βάλανε να μας κάνουνε δικούς τους δούλους...
Κι εσύ, που είσαι έμπειρος σε ετούτα, σε παρακαλώ να έρθεις και να μου μάθεις εκείνα που η ζωή σου δίδαξε.
Έλα να μου μάθεις πώς να πετάω και όχι πώς να σέρνομαι…
Έλα να μου δείξεις πως να ζω και όχι πώς να πεθαίνω…
Έλα να μου θυμίσεις τι είναι η αξιοπρέπεια, τη λευτεριά και όλα τ' άλλα που μου έκλεψαν οι επιτήδειοι ελεεινοί λιμοκοντόροι.

Ευκαιρίες πολλές δεν θά 'χουμε, να το ξέρεις. Κι όσο ο χρόνος περνά, τόσο θα βαραίνει το φορτίο που πρέπει εμείς να κουβαλήσουμε. Γιατί, δικό μας είναι το φορτίο αυτό, δική μας είναι αυτή η ευθύνη. Κι είναι βαρύ, αλλά κι ευλογημένο από τους αγίους κι από τους ήρωές μας. 

Άντε λοιπόν να συνταχθούμε... όπως κάποτε πράξανε οι παπούδες μας όταν το καθήκον για την λευτεριά τους κάλεσε.
Άντε λοιπόν, να αδερφωθούμε... γιατί αδέρφια δεν είναι μόνο εκείνα που η ίδια μάνα τα γεννά, μα αδέρφια γίνονται και όσοι μαζί περνούνε δύσκολα κι όσοι μαζί περνούν από πόλεμο. Και σε ετούτο τον πόλεμο που τώρα ζούμε, αδέρφια γίναμε όλοι.
Άντε λοιπόν, να γράψουμε και πάλι την ιστορία και να δείξουμε σ' όλους πως εμείς ξέρουμε να πέφτουμε, αλλά ξέρουμε και να σηκωνόμαστε. Αυτή είναι η ράτσα μας από πάντα...

Σε αυτόν τον ακήρυχτο πόλεμο, λοιπόν, μην ξεχάσεις ποτέ, πως πρώτα σε αγνοούν, μετά σε κοροϊδεύουν, μετά σε πολεμούν, αλλά στο τέλος τους νικάς. 
Έτσι είναι φτιαγμένα τα πράγματα. 
Και σήμερα αυτά είναι που παίρνουν σάρκα και οστά στα όσα άσχημα μας συμβαίνουν, στα όσα εμείς επιτρέπουμε να μας κάνουν και στα όσα μέλλει να συμβούν όταν αποφασίσουμε να πάψουμε να είμαστε σκυμμένοι και σηκώσουμε το ανάστημά μας.

Κι επειδή ετούτοι οι ελεεινοί δεν είναι άξιοι ούτε να μας πούνε πως μας πολεμούν, κι επειδή είναι ανάξιοι να μας διαφεντεύουν, επειδή δεν είναι άξιοι ούτε στη σκιά από το όνομα της πατρίδας μας να ζούνε, άντε να βάλουμε μπρος να σταματήσουμε αυτό το κακό και να αρχίσουμε να φτιάχνουμε ετούτη την πατρίδα όπως την ονειρευτήκαμε. Εξάλλου, τί άλλο μεγαλύτερο χρέος έχουμε από το να την παραδώσουμε ολόκληρη σε εκείνους που έρχονται μετά από εμάς;

Αυτή είναι και η μεγάλη μας ευκαιρία να ξαναβρούμε την αξιοπρέπεια και την περπατησιά μας...  

ΠΗΓΗ

31 Ιανουαρίου 1997: Η πρώτη επετειακή πορεία για τα Ίμια

31 Ιανουαρίου 1997: Η πρώτη επετειακή πορεία για τα Ίμια
Λίγες ημέρες πριν τις 2 Φεβρουαρίου, όπου αναμένεται να «βουλιάξει» η Αθήνα από τις χιλιάδες των Εθνικιστών που θα διαδηλώσουν στην μνήμη των τριών Ηρωικών Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, είναι καλό να γυρίσουμε τον Χρόνο πίσω και να δούμε ότι, για μια ακόμη φορά, η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ήταν η πρώτη που τίμησε την επέτειο αυτή.
Αν το απόγευμα της 30ης Ιανουάριου 1996, μερικές δεκάδες Χρυσαυγιτών διαδήλωσαν έξω από την Βουλή για τη «νύχτα της ντροπής», ένα χρόνο αργότερα, και συγκεκριμένα στις 31 Ιανουαρίου 1997, πραγματοποιήθηκε η πρώτη καθιερωμένη τελετή μνήμης για τα γεγονότα των Ιμίων. Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και η Επιτροπή Εθνικής Μνήμης διοργάνωσαν συγκέντρωση στην πλ. Κολοκοτρώνη και πορεία μετέπειτα προς την Βουλή. Σ’ αυτή την πρώτη συγκέντρωση, ακριβώς σαν σήμερα πριν από 16 χρόνια, παρευρέθησαν 1000 περίπου Εθνικιστές και Πατριώτες. Σε πολύ πιο δύσκολες συνθήκες, τότε, με τον δικομματισμό να έχει φτάσει στο ζενίθ της απόδοσης του, με τον καθεστωτικό τύπο να τηρεί σιγή ιχθύος (όπως πάντα) και με το ίντερνετ απλώς να μην υπάρχει εκεί την εποχή, ήταν αναμφίβολα μια πολύ μεγάλη επιτυχία η διοργάνωση αυτής της εκδήλωσης.
Ας έχουμε, λοιπόν, στο νου μας σήμερα ότι για να φτάσουμε στο σημείο τα τελευταία δύο χρόνια να γίνονται συγκεντρώσεις με 10.000 και 15.000 αντίστοιχα (και με την προοπτική εφέτος πολύ μεγαλύτερου αριθμού συμμετεχόντων), έπρεπε να γίνει μία αρχή. Η φερεγγυότητα του παρελθόντος μας αποτελεί την καλύτερη εγγύηση για την συνέχιση του Μέλλοντος, όχι μόνο για τα Ίμια και την καθιερωμένη εκδήλωση, αλλά για κάθε πτυχή της πολιτικής και κοινωνικής ζωής, στις οποίες παρεμβαίνει η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Υπερήφανοι για το αγωνιστικό παρελθόν μας, προετοιμάζουμε ένα ακόμη πιο μάχιμο Μέλλον!
                            ΠΗΓΗ

Η Χρυσή Αυγή με τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας Λαρίσης


Η Χρυσή Αυγή με τους αγρότες στο μπλόκο Νίκαιας Λαρίσης
Στην καρδιά των αγροτικών κινητοποιήσεων και συγκεκριμένα στον κόμβο της Νίκαιας, βρέθηκε κλιμάκιο της Τοπικής Οργάνωσης Λάρισας, με επικεφαλής τον βουλευτή του νομού, Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλο.
Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σε ένα ιδιαίτερα θερμό κλίμα συναντήθηκε με αγρότες από διάφορες περιοχές του Θεσσαλικού κάμπου και δήλωσε ότι ανεξαρτήτως κομματικής ταυτότητας, ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή στηρίζει τους αγρότες και τις κινητοποιήσεις τους. Ο βουλευτής δήλωσε ότι όλοι μαζί πρέπει να στηρίξουμε με την εθνική παραγωγή, με προοπτική την αυτάρκεια και την δυναμική εξαγωγική πολιτική. Ανέφερε ότι  οι Έλληνες αγρότες αποτελούν έναν από τους βασικούς σπονδύλους στη ραχοκοκαλιά της εθνικής οικονομίας, αφού είναι κάτοχοι της ελληνικής γης.
Παράλληλα, κατήγγειλε τον ύποπτο ρόλο της τουρκικής τράπεζας που δραστηριοποιείται στη Θράκη και στη Ρόδο ενώ δεν παρέλειψε να αφήσει σαφέστατες αιχμές για το ξεπούλημα και ουσιαστικά τη διάλυση της Αγροτικής Τράπεζας, η οποία δημιουργήθηκε για να υπηρετεί τον Έλληνα αγρότη και όχι τους πολιτικούς της τρικομματικής μνημονιακής συγκυβέρνησης, η οποία είναι φερέφωνο των διεθνών τοκογλύφων. Αποχωρώντας, υποσχέθηκε ότι τις προσεχείς ημέρες θα επιστρέψει στο μπλόκο της Νίκαιας, προκειμένου να ενημερωθεί για την υιοθέτηση ή την απόρριψη  των αιτημάτων των παραγωγών.                                                                            ΠΗΓΗ

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΝΤΕΡΤΙΛΗΣ 1921-2013

"Το (αποφυλακιστήριο)  θα είναι καρφωμένο στο τελευταίο καρφί που θα μπεί  στο φέρετρο μου !"
Καταγόμενος από στρατιωτική οικογένεια, ακολουθεί την οικογενειακή παράδοση και εισέρχεται στη Σχολή Ευελπίδων.
Σε ηλικία 21 ετών, ο Αξιωματικός Νικόλαος Ντερτιλής, εντάσσεται εν μέσω γερμανικής κατοχής, στην Εθνική Αντίσταση. 
Συλλαμβάνεται από τους Γερμανούς και φυλακίζεται στο Χαϊδάρι, απ' όπου δραπετεύει, δίνοντας συνέχεια στην αντιστασιακή του δράση. Η απελευθέρωση της Ελλάδος από τους Γερμανούς κατακτητές, τον βρίσκει στο στρατόπεδο των Εθνικών Δυνάμεων, που μάχονται κατά της κομμουνιστικής ανταρσίας.
 Από το 1946, συμμετέχει στο συμμοριτοπόλεμο λαμβάνοντας μέρος σε πλήθος μαχών ενάντια στους συμμορίτες, ως αξιωματικός του Εθνικού μας Στρατού. Το έτος 1950 τον βρίσκει εκπαιδευτή στη Σχολή Ευελπίδων. 
Το ανήσυχο και φιλοπόλεμο πνεύμα του Έλληνος Στρατιώτου όμως, τον ωθεί στην εθελοντική συμμετοχή μετά του Ελληνικού Εκστρατευτικού Σώματος, στον Πόλεμο της Κορέας.
 Για την δράση του στον πόλεμο εκείνο, θα λάβει τα πρώτα Παράσημα Ανδρείας, αποδεικνύοντας στην πράξη τις εξαιρετικές στρατιωτικές και στρατηγικές του ικανότητες. Εκεί βέβαια που θα λάμψει το άστρο του σπουδαίου Αξιωματικού, είναι το πολεμικό πεδίο της μαρτυρικής Μεγαλονήσου, της Κύπρου μας.
Το έτος 1964, μεταβαίνει εθελοντικώς στην Κύπρο με το βαθμό του Ταγματάρχη, χρησιμοποιώντας πλαστό διαβατήριο. Είναι η περίοδος κατά την οποία η τουρκική προκλητικότητα και επιθετικότητα καθιστά την κατάσταση στο νησί έκρυθμη.
 Ο Ταγματάρχης Ντερτιλής, έχει αποστολή να οργανώσει και να εκπαιδεύσει ειδικές μονάδες της Ελληνικής Δύναμης(ΕΛ.ΔΥ.Κ.) επί της νήσου. Κατά την κρισιμότατη για την πορεία των εξελίξεων, μάχη της Μασούρας, ο Ταγματάρχης Ντερτιλής κατόπιν διαταγών του Αρχηγού της ΕΟΚΑ, Γρίβα Διγενή, επιτίθεται με μικρή δύναμη ανδρών και εφ' όπλου λόγχη, στο καλά οχυρωμένο χωριό, το οποίο ήλεγχαν Τούρκοι και Τουρκοκύπριοι. 
Η ένταση της επιθέσεως υπήρξε τέτοια, ώστε οι τουρκικές δυνάμεις αποδεκατίστηκαν, ενώ παράλληλα υπήρξε βαριά η τιμωρία των τουρκοκυπριακών εκείνων θυλάκων, οι οποίοι αποτελούσαν τις εστίες παραγωγής και εκκινήσεως της τουρκικής τρομοκρατίας προς τις ελληνοκυπριακές κοινότητες. Χαρακτηριστικό της σφοδρότητος των επιχειρήσεων της μονάδος του Ντερτιλή, υπήρξε η διαταγή του Αρχηγού Γρίβα προς τον Ταγματάρχη για παύση της επιθέσεως. Η απάντηση του Νικόλαου Ντερτιλή, θα παραμείνει μνημειώδης: αντί λόγων, «μιλούν» οι σφαίρες του όπλου του, οι οποίες διαλύουν τον ασύρματο!  
Η επιχείρηση συνεχίζεται ακατάπαυστα και έρχεται σε πέρας με την επίτευξη του αντικειμενικού της σκοπού και την καθολική εκκαθάριση των τουρκοκυπριακών θυλάκων.

Ο Νικόλαος Ντερτιλής μυείται στα σχέδια των κινηματιών που προηγήθηκαν της 21ης Απριλίου, το 1966, έτος που τον βρίσκει να υπηρετεί στο 16ο Σύνταγμα, στη Νιγρίτα του νομού Σερρών. Η συμβολή του στην επιβολή του στρατιωτικού καθεστώτος το 1967, υπήρξε καθοριστική. 
Ηγούμενος μικρής ομάδος στρατιωτών, κατορθώνει με ένα μηχανοκίνητο Τάγμα να ελέγξει αναίμακτα 28 στόχους, το σύνολο σχεδόν του κρατικού μηχανισμού. Η επιχείρηση ξεκίνησε λίγο μετά τα μεσάνυχτα της 21ης Απριλίου 1967, ενώ η λήξη της απόλυτα επιτυχημένης επιχείρησης δόθηκε στις 4 παρά 10 το πρωί. 
Ο αιφνιδιασμός είχε πετύχει. Κατά τη διάρκεια της επταετίας, ο Στρατηγός Ντερτιλής παρέμεινε μακράν των κέντρων λήψεως των πολιτικών αποφάσεων. 
Ο Ταξίαρχος πια Ντερτιλής, ως ο Αξιωματικός που διασφάλισε την κατάληψη όλων των νευραλγικών θέσεων της Αθήνας για λογαριασμό του στρατιωτικού πραξικοπήματος, εδέχθη το βάρος του μένους δημοκρατών και μπολσεβίκων.
Στις 30 Δεκεμβρίου του 1975, ο Νικόλαος Ντερτιλής καταδικάζεται σε ισόβια κάθειρξη και διαρκή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων, με την κατηγορία της συμμετοχής σε ανθρωποκτονία από πρόθεση. Ο ίδιος ο Στρατηγός, ουδέποτε παραδέχτηκε την δολοφονία, ενώ καταδικάστηκε με βάση την κατάθεση του οδηγού του. Παρότι τα επίσημα πορίσματα του μεταπολιτευτικού καθεστώτος για το εν λόγω γεγονός φάσκουν κι αντιφάσκουν, εν τούτοις ο Νικόλαος Ντερτιλής έπρεπε να χλευαστεί, να ταπεινωθεί διά της στέρησης των βαθμών του και να τιμωρηθεί από το καθεστώς των διεφθαρμένων, για την απόλυτη προσήλωσή του στο στρατιωτικό καθεστώς και την πίστη του στο πρόσωπο του Γ. Παπαδόπουλου.

Ο Περήφανος, κατά δήλωσή του «Έλλην Εθνικιστής και Χριστιανός Ορθόδοξος» Στρατηγός, υπήρξε ο μακροβιότερος κρατούμενος των ελληνικών φυλακών, πληρώνοντας το τίμημα της αξιοπρεπέστατης -κατά τις στρατιωτικές αρχές- και ελληνοπρεπούς του στάσεως. 
Η καραμανλική Δεξιά δεν του συγχώρησε ποτέ το γεγονός της αυτοεξορίας του ηγέτη της στην Γαλλία, πολύ δε περισσότερο, την επί επτά έτη αποτροπή της λαφυραγώγησης του εθνικού μας πλούτου. 
Η Αριστερά με αιχμή της το ΠΑΣΟΚ απεδείχθη ηπιότερη, προτείνοντάς του να αιτηθεί χάρη, ώστε να αποφυλακισθεί για ανθρωπιστικούς λόγους. 
Πράγματι, αυτή ήταν η Δημοκρατία τους: ο «ανθρωπισμός» της, ήταν παράγοντας εξαρτώμενος από μια επαίσχυντη αίτηση χάριτος. Την χαρά όμως την οποία ανέμεναν διακαώς και με μαρξιστική μισανθρωπιά οι αριστεροί από μια πιθανή αίτηση χάριτος, ο Στρατηγός Ντερτιλής δε τους την έδωσε ποτέ. 
Παρέμεινε αγέρωχος, συνειδησιακά και ιδεολογικά ακμαίος στέλνοντας στους εχθρούς του αντί της αιτήσεως το μήνυμα: « είναι αδιανόητο εγώ ο οποίος ηγήθηκα μιας χούφτας ανδρών στην Κύπρο και έριξα τους Τούρκους στη θάλασσα, να ζητήσω χάρη από εσάς που υποστείλατε την Ελληνική Σημαία από τα Ίμια»!                                                                                            ΠΗΓΗ

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ν. ΝΤΕΡΤΙΛΗ. ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ



Χωρίς κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής μετά από αίτημα της οικογένειας κηδεύτηκε  ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής.
Στο Α' Νεκροταφείο βρίσκονται μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος, Μιχάλης Αρβανίτης και Ηλίας Κασιδιάρης,ο Κ.Πλεύρης,ο Α.Ναξάκης, ο Γ. Μιχαλόπουλος,o Γ. Γεωργίου






Τον εκλιπόντα συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, η σύζυγος του Μαίρη, η νύφη του και τα τέσσερα εγγόνια του.                                                                                                                  Στεφάνια έστειλαν ο Κώστας Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΛΑΟΣ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και η χήρα του Νικόλαου Μακαρέζου, Χαρίκλεια Μακαρέζου.
Αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στεφάνι για τον εκλιπόντα έστειλε η χήρα του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου Δέσποινα, καθώς και ο Στυλιανός Παττακός.
Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.
Θυμίζουμε ότι ο Νικόλαος Ντερτιλής, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν. 
Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, ο Ν. Ντερτιλής, δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.                       Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος είπε:"ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη". Στη συνέχεια είπε ο μητροπολίτης :"Ξέρω οτι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πούν οτι δεν επιτρέπεται να μιλάω .Αφου είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πρίν το αποφασίσω εγώ οτι θα τελέσω την νεκρώσιμη ακολουθία,αποφάσισα να το κάνω".Τον επικήδειο εξεφώνησε ο  Θ. Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».Επικήδειο όμως εκφώνησε και ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά είπε «έφυγε ένας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».












Μάχη μέχρις εσχάτων... Γενική Πολιτική Απεργία

Μάχη μέχρις εσχάτων... Γενική Πολιτική Απεργία
Κυβέρνηση και κυβερνητικά κανάλια έχουν εκτροχιαστεί τις τελευταίες μέρες μπροστά στον φόβο της γενίκευσης του πιο ιερού όπλου που έχουν οι πολίτες ως δικαίωμα και καθήκον ενάντια σε ένα κράτος συνώνυμο της αυθαιρεσίας.
Η κυβέρνηση κόπτεται για την παραγωγική δραστηριότητα η οποία διακόπτεται από τις απεργίες των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς και των αγροτών. Μετά κραυγάζει ενάντια στους παράνομους απεργούς και τους εγκαλεί στην τάξη απειλώντας με απολύσεις και κάνοντας επίταξη.

Από που μπορεί να ξεκινήσει κανείς και που να τελειώσει. Είναι να κλαις και να γελάς ταυτόχρονα. Αλλά ας τα πάρουμε ένα ένα.

Καταρχήν προσπαθούν να στρέψουν μια επαγγελματική ομάδα ενάντια στην άλλη και τους πολίτες εναντίον όλων χρησιμοποιώντας μισθολογικά κριτήρια αλλά χρησιμοποιώντας και το δικαίωμα του πολίτη να μπορεί να πάει στην εργασία του.
Ποιος πολίτης μπορεί να «ευχαριστηθεί» για το τσεκούρωμα του μισθού του άλλου ή για το τσεκούρωμα του μισθού ολόκληρης επαγγελματικής ομάδας

Σκοπός μας είναι να μειωθούν οι μισθοί ή να αυξηθούν;
Οι πολίτες εμποδίζονται και δυσκολεύονται από τις απεργίες να πάνε στις δουλειές τους;
Πόσοι από αυτούς θα έχουν δουλειά μέσα στους επόμενους μήνες;
Και εάν έχουν δουλειά για πόσα χρήματα θα δουλεύουν;

Ο υπουργός προπαγάνδας του 3ου Ράιχ ωχριά μπροστά στην κυβερνητική προπαγάνδα αλλά και σε αυτήν των δημοσιογράφων-υπαλλήλων τους. Προσπαθούν την σύγκρουση να μην την έχεις με την κυβέρνηση αλλά με τους συνανθρώπους σου.

Η κυβέρνηση μιλά επίσης και για παρανομία ή ανομία στους κόλπους των απεργών. Ξεχνούν τους γαλάζιους ή τους πράσινους βουλευτές που ανέβαιναν σε τρακτέρ ή παρευρίσκονταν μαχητικά σε απεργίες ενάντια στις αντίπαλες κυβερνήσεις.
Πως μπορεί η κυβέρνηση να μιλά για ανομία όταν η κυρία Ν. Μπακογιάννη απαλλάχτηκε με βούλευμα για το ένα εκατομμύριο αφορολόγητα δολάρια; 
Πως μπορεί η συγκυβέρνηση να μιλά για παράνομους απεργούς την στιγμή που οι ίδιοι έχουν κακοδιαχειριστεί, καταχραστεί ή κλέψει το δημόσιο χρήμα; 
Αυτή είναι η δημοκρατία τους; Φοβούνται το δικαίωμα του εργαζόμενου στην απεργία ενώ ταυτόχρονα προσπαθούν μέσω των τηλεοπτικών καναλιών τους να βαφτίσουν άσπρο το μαύρο;

Θα γράψω κάτι που έχω αναφέρει άπειρες φορές μέχρι που οι συμπολίτες μου να καταλάβουν. Τους δημόσιους οργανισμούς τους διαχειρίζονταν οι ίδιοι οι υπουργοί ή πρωθυπουργοί διορίζοντας στην διεύθυνση αυτών δικά τους άτομα που θα θέλουν αλλά και θα είναι ικανά να ακολουθήσουν την εκάστοτε κυβερνητική πολιτική.
Είναι εντελώς άτοπο να κατακεραυνώνουν και να ρίχνουν το ανάθεμα στον δημόσιο τομέα που οι ίδιοι διαχειρίζονταν ή είναι ανίκανοι ως πολιτικοί άντρες να αναλάβουν τις ευθύνες της ανικανότητας να καταστήσουν υγιείς και όχι ζημιογόνους.

Σε όλες τις πολιτισμένες χώρες ο διευθύνοντας σύμβουλος κάθε οργανισμού όταν επί της θητείας του ένας οργανισμός (πόσο μάλλον δημόσιος οργανισμός) «μπαίνει μέσα» καταρχήν παραιτείται και κατόπιν δέχεται τις ποινικές συνέπειες. Στην Ελλάδα των τελευταίων 40 τουλάχιστον ετών οι κυβερνήσεις με τα όργανά τους ακολούθησαν ζημιογόνα πολιτική χωρίς κανένας να παραιτηθεί, χωρίς κανένας να υποστεί τις ποινικές ευθύνες.

Το δημόσιο δεν είναι κάτι το αόριστο,κάποιος το διαχειρίζονταν. Στο ΙΚΑ, στην ΔΕΗ, στον ΟΤΕ, στον ΟΣΕ υπήρχε πάντα ένας διαχειριστής διορισμένος από την κυβέρνηση. Δεν υπήρχαν μόνο κακοί υπάλληλοι που δεν εργάζονταν ή έκλεβαν τον οργανισμό. Αυτός ο κάποιος διαχειριστή ποτέ ή σχεδόν ποτέ λοιπόν δεν πήγε σπίτι του ή δεν πέρασε από δίκη. Μόνιμη καραμέλα όμως στα κυβερνητικά χείλη είναι ότι δεν μπορούμε να ποινικοποιήσουμε την πολιτική ζωη.
Με λίγα λόγια οτιδήποτε και αν έχουν πράξει, και αν μας έχουν φτάσει με τις πολιτικές τους εδώ πρέπει να βρίσκονται στο απυρόβλητο σε αντίθεση με τον απεργό που πρέπει να περάσει από την αυτόφορη διαδικασία αν δεν υπακούσει και δεν υποταχτεί στην αυθαίρετη πολιτική των υπαλληλίσκων του Βερολίνου. Θέλησαν να σε ενοχοποιήσουν λέγοντας ότι και εσύ συνέβαλλες στην ανομία τόσων χρόνων και αν δεν αισθάνεσαι ένοχος και αντιδράσεις τότε είσαι παράνομος.

Τα πράγματα αγαπητέ συμπολίτη μου όμως δεν είναι έτσι. Εδώ και τόσα χρόνια οι κυβερνήσεις είχαν χρέος και καθήκον να παρέχουν άρτια παιδεία, άρτια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, να επιβάλλουν την νομιμότητα σε κάθε τομέα ευθύνης τους, να στέλνουν στο σπίτι του όποιον δεν μπορεί να κάνει καλά την δουλειά του στους δημόσιους οργανισμούς, να χρησιμοποιήσουν ένα κοινωνικό managementώστε οι δημόσιοι οργανισμού να είναι εύρωστοι και ταυτόχρονα να προσφέρουν ποιοτικά αγαθά και υπηρεσίες, να λογαριάζουν το ιερό δημόσιο χρήμα στις κατασκευές κλπ κλπ κλπ.
Σε μια ευνοούμενη πολιτεία οι κυβερνήσεις και αυτοί που τις απαρτίζουν είναι υπηρέτες του πολίτη και διαχειριστές του δημόσιου χρήματος. Η διαχείριση των οικονομικών δεν πήγε καθόλου καλά, ανομία, ανισότητα και παρανομία υπήρχε σε όλους τους τομείς του δημόσιου βίου, οπότε το συμπέρασμα είναι ότι πρέπει να πάνε σπίτι τους αφού πρώτα δικαστούν και υποστούν τις συνέπειες του νόμου όπως θα έκανε κάθε τίμιος πολιτικός σε κάθε ευνοούμενη κοινωνία.

Το χρέος που υποτίθεται ότι έχεις είναι χρέος αυτών. Ο μισθός σου και η σύνταξή σου πρέπει να είναι αξιοπρεπής, η παιδεία για το παιδί σου η καλύτερη όπως και η ιατροφαρμακευτική σου περίθαλψη. Δεν μπορούν να ζητήσουν από εσένα τα ρέστα. Έκανες το λάθος λόγω της προπαγάνδας και της παιδείας που σου πρόσφεραν και τους εξέλεξες και τους επανεξέλεξες ξανά και ξανά αλλά η διαχείριση αυτής της πατρίδας δεν ήταν στα χέρια σου. Υπόλογοι είναι αυτοί.

Καθήκον και υποχρέωση λοιπόν όλων μας είναι σε οποιαδήποτε σπίθα αντίστασης υπάρχει, σε οποιοδήποτε αγώνα και απεργιακή κινητοποίηση να συμμετέχεις ή τουλάχιστον να μην τον εμποδίζεις. Έχεις υποχρέωση στον εαυτό σου, στους συμπολίτες σου, στους οικείους σου να βάλεις ένα τέλος σε αυτήν την μπόχα τόσων ετών και να διεκδικήσεις τα ΑΥΤΟΝΟΗΤΑ.

Καλώ λοιπόν σε Γενική Πολιτική Απεργία όλους όσους ακόμα θέλουν να είναι ελεύθεροι και να αποδώσουν δικαιοσύνη. Οι σειρήνες τριγύρω είναι πολλές αλλά εσύ πρέπει να ζήσεις ΑΞΙΟΠΡΕΠΩΣ.

 


Γράφει ο Νικόλαος Τζαχρήστας