ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 9 Απριλίου 2013

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ και ΣΥΡΙΖΑ ζητούν προσαγωγή Παπανδρέου στην προανακριτική

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjtAMFTejrQWrzpx6fRpJ-tlTA89qYKhVjZp9mnvXNlrzMPwaWeqyuEBvOxeNfvThh0OntAqr2LmPRbDSmh-ieSxEMPkqXjPYuOOAB0V0DrbluDRWpdRhOVlAgvQwvH3hyphenhyphenV50Os0VAZS3tR/s400/photo.JPGΘέμα αυτοπρόσωπης προσέλευσης του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής που διερευνά τις ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου σχετικά με την αξιοποίηση της λίστας Λαγκάρντ έθεσαν η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής Ηλίας Κασιδιάρης.
Και οι δύο, μιλώντας στην επιτροπή μετά την ανάγνωση του υπομνήματος που απέστειλε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσαν ότι πρέπει να κληθεί να προσέλθει. Η κυρία Κωνσταντοπούλου είπε ότι θα θέσει το θέμα σε ψηφοφορία στη συνεδρίαση της Τετάρτης και ανάλογα με το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας αυτής θα τοποθετηθεί για τη συνέχεια.
Αντιθέτως πιο «επιθετικός» εμφανίστηκε ο κ. Κασιδιάρης ο οποίος χαρακτήρισε το υπόμνημα «κουρελόχαρτο» και δήλωσε ότι «αρνήθηκε να το παραλάβει». Εκανε μάλιστα λόγο ακόμη και για βίαιη προσαγωγή του κ. Παπανδρέου.
Από τη δική του πλευρά, ο κ. Παπανδρέου μέσω κύκλων του απαντά από τις Ηνωμένες Πολιτείες όπου βρίσκεται ότι «δεν έχει να προσθέσει το παραμικρό στο υπόμνημά του», το οποίο χαρακτηρίζει «πλήρες και τεκμηριωμένο».
Πάντως και οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας άφηναν ανοικτό το ενδεχόμενο να ψηφίσουν «ναι» στο αίτημα για παροχή πρόσθετων διευκρινίσεων από τον κ. Παπανδρέου διευκρινίζοντας ωστόσο ότι υπάρχουν τρεις τρόποι:
Να κληθεί να προσέλθει αυτοπροσώπως, να του σταλούν συγκεκριμένα ερωτήματα για να απαντήσει και να παραπεμφθεί για κατάθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα που διερευνά παράλληλα την υπόθεση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: