ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 8 Απριλίου 2013

Οι κυρίαρχοι Γερμανοί διαλύουν τα πάντα και τους… πάντες


Οι τράπεζες καταρρέουν, το πολιτικό σύστημα παραμένει θεατής (αν και σιωπηλός δήμιός τους), τα ΜΜΕ είναι σε κατάσταση πανικού, αφού είναι πάρα πολύ πιθανό να βρεθούν μπροστά σε μεγάλες εκπλήξεις που θα τα οδηγήσουν στο ταμείο και ως εκ τούτου είτε θα πληρώσουν –από αυτά που δεν έχουν επειδή τα έχουν «καταναλώσει» ποικιλοτρόπως- είτε θα οδηγηθούν στο κλείσιμο και ενδεχομένως κάποια υψηλόβαθμα στελέχη ίσως συναγελάζονται με τον Άκη στο προαύλιο του Κορυδαλλού.

Την ίδια στιγμή, τα διάφορα παπαγαλάκια αισθάνονται αφόρητη αμηχανία αλλά και πίεση, αφού βλέπουν πως θα μείνουν χωρίς «κηδεμόνες», «εργοδότες», αλλά και προστάτες. Ενδεχομένως ένας αριθμός των δημοσιογραφικών «παπαγάλων» ή και των «διαμορφωτών κοινής γνώμης», να αισθάνονται πως πρέπει να αναχωρήσουν για άλλη γη και για άλλα μέρη, αφού μία κοινωνική έκρηξη (είτε λόγω των τραπεζών και το αναμενόμενο κούρεμα των καταθετών είτε λόγω της αδυσώπητης φορολόγησης εκ μέρους της κυβέρνησης) θα τους δημιουργήσει πλείστα όσα προβλήματα, όχι απλής διαβίωσης αλλά κυριολεκτικά επιβίωσης.

Το σκηνικό στην χώρα αλλάζει. Οι επικυρίαρχοι (κατά την γνωστή ιστορικά αποδεδειγμένη συνήθειά τους) φαίνεται πως είναι αποφασισμένοι να ξεκαθαρίσουν το τοπίο από λακέδες των ΜΜΕ και λεκέδες των… τραπεζών. 
Κινούμενοι μέσα σε αυτό ακριβώς το πνεύμα και αφού δεν υπάρχουν πλέον αντιστάσεις, επιτίθενται κατά της Eurobank την οποία οσονούπω θα μετατρέψουν σε «σκουπίδι», ενώ ταυτόχρονα έχουν εξαπολύσει επίθεσης άλωσης της Εθνικής Τράπεζας για να κατορθώσουν να επικαθίσουν στο σύνολο της Ελληνικής οικονομίας. 
Έτσι, οι μετοχές των δύο αυτών τραπεζών έγιναν «σκουπίδια» με την τιμή αγοράς μετοχής της Εθνικής να συναγωνίζεται την τιμή αγορά μιάς τσίχλας. Μάλιστα, η κατάσταση γίνεται επικίνδυνη, αφού διαπιστώνεται πως δημιουργείται ακόμη μεγαλύτερος κίνδυνος για άλωση του συνόλου σχεδόν του τραπεζικού συστήματος, αν αναλογιστεί κανείς πως με περίπου 1 δις. ευρώ μπορεί κάποιος «ενδιαφερόμενος» (που μπορεί να είναι κάλλιστα και τουρκικά κεφάλαια, πέρα από τους γερμανούς «επενδυτές») να αγοράσει έναν αριθμό τραπεζών και να επιβληθεί στην Ελληνική οικονομία, δηλαδή να αλώσει οικονομικά την Ελλάδα.

Στην περίπτωση που κάποιος αναρωτηθεί γιατί γίνονται σκουπίδια οι μετοχές (κυρίως της Εθνικής), η απάντηση είναι πολύ απλή: Για να αγοράσουν οι γερμανοί «επενδυτές» σε εξευτελιστική τιμή την Εθνική Τράπεζα και αφού το κατορθώσουν να εκτοξεύσουν την τιμή αγοράς μετοχής προκειμένου να μην μπορούν αυτές να αγοραστούν και να εξασφαλίσουν έτσι (με τον πολύ απλό αυτό τρόπο) την ιδιοκτησία της πολυπόθητης τράπεζας που θα τους εξασφαλίσει τον έλεγχο ολόκληρου του τραπεζικού συστήματος στην Ελλάδα.

Τρεις απορίες
1. Αλήθεια, τι κινήσεις έκαναν η Εθνική και η Eurobank για να αντλήσουν κεφάλαια που θα τους επέτρεπε να παραμείνουν ιδιωτικές;
Αυτό το 10% των ιδίων κεφαλαίων που ακούμε συνεχώς για να μην βάλει χρήματα το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας.
2. Ποιος θα μας πει ποιος θα πληρώσει τη διαφημιστική δαπάνη που έπαιζε για τη συνένωση των δυο τραπεζών, την οποία και θεωρούσαν σίγουρη;
3. Ποιος ωφελήθηκε άραγε από την ανταλλαγή των ομολόγων Εθνικής- Eurobank προ ολίγων μηνών και τι θα υποστούν όσοι μέτοχοι της Eurobank δεν μπήκαν στη διαδικασία ανταλλαγής;
Αναμένουμε διευκρινίσεις από τον Σαμαρά, τον Στουρνάρα και τον… Προβόπουλο. Αν φυσικά τολμούν να τις δώσουν…

Αναγνώστης


ΥΓ: Κι επειδή δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται η τρομοκράτηση των πολιτών (ή μήπως πρόκειται για ψυχολογική προετοιμασία των επερχόμενων καλοσχεδιασμένων "παρεμβάσεων";) να θυμίσουμε πως το κούρεμα των καταθέσεων κάτω των 100.000 ευρώ εγκρίθηκε και ψηφίσθηκε στο Eurogroup από την σημερινή κυβέρνηση (του Σαμαρά που ανθίσταται..., του Βενιζέλου που βλέπει και... άλλες λύσεις και του Κουβέλη που κρατά τις... κόκκινες γραμμές)ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: