ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΗΣΑΝ ΤΟΝ ΗΡΩΑ ΣΤΡΑΤΗΓΟ Ν. ΝΤΕΡΤΙΛΗ. ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ



Χωρίς κινητοποίηση της Χρυσής Αυγής μετά από αίτημα της οικογένειας κηδεύτηκε  ο στρατηγός Νικόλαος Ντερτιλής.
Στο Α' Νεκροταφείο βρίσκονται μεταξύ άλλων, οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μίχος, Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης, Ηλίας Παναγιώταρος, Μιχάλης Αρβανίτης και Ηλίας Κασιδιάρης,ο Κ.Πλεύρης,ο Α.Ναξάκης, ο Γ. Μιχαλόπουλος,o Γ. Γεωργίου






Τον εκλιπόντα συνόδευσαν στην τελευταία του κατοικία, η σύζυγος του Μαίρη, η νύφη του και τα τέσσερα εγγόνια του.                                                                                                                  Στεφάνια έστειλαν ο Κώστας Πλεύρης, υποψήφιος βουλευτής επικρατείας με το ΛΑΟΣ στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές και η χήρα του Νικόλαου Μακαρέζου, Χαρίκλεια Μακαρέζου.
Αίσθηση και συζητήσεις προκάλεσε το γεγονός ότι στεφάνι για τον εκλιπόντα έστειλε η χήρα του δικτάτορα Γεωργίου Παπαδόπουλου Δέσποινα, καθώς και ο Στυλιανός Παττακός.
Ο Ντερτιλής είχε καταδικαστεί το 1975 σε ισόβια κάθειρξη, για τη δολοφονία του 20χρονου Μιχάλη Μυρογιάννη στην εισβολή στο Πολυτεχνείο, τον Νοέμβριο του 1973.
Θυμίζουμε ότι ο Νικόλαος Ντερτιλής, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Ερυθρός Σταυρός», όπου νοσηλευόταν. 
Παρά το γεγονός ότι θα μπορούσε να αποφυλακιστεί, ο Ν. Ντερτιλής, δεν κατέθεσε ποτέ σχετική αίτηση και δεν δέχτηκε να βγει από τη φυλακή ακόμη και για τη κηδεία του γιού του.                       Την νεκρώσιμη ακολουθία τέλεσε ο μητροπολίτης Καλαβρύτων Αμβρόσιος ο οποίος είπε:"ο Ντερτιλής ήταν ήρωας σαν τον Κολοκοτρώνη και τον Σωκράτη". Στη συνέχεια είπε ο μητροπολίτης :"Ξέρω οτι τα ΜΜΕ θα με κατασπαράξουν και θα πούν οτι δεν επιτρέπεται να μιλάω .Αφου είχαν αποφασίσει τα ΜΜΕ πρίν το αποφασίσω εγώ οτι θα τελέσω την νεκρώσιμη ακολουθία,αποφάσισα να το κάνω".Τον επικήδειο εξεφώνησε ο  Θ. Θεοφιλογιαννάκος, χαρακτηρίζοντας τον Ντερτιλή «ήρωα που απελευθέρωσε ελληνικό έδαφος».Επικήδειο όμως εκφώνησε και ο εκδότης της εφημερίδας «Ελεύθερη Ώρα» Γρηγόρης Μιχαλόπουλος ο οποίος χαρακτηριστικά είπε «έφυγε ένας ήρωας, όπως ήρωας ήταν και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Γεώργιος Παπαδόπουλος. Στην τελευταία σου επιστολή μου έλεγες πως μείναμε οι δυο μας. Εγώ σου λέω πως είμαστε χιλιάδες».












Δεν υπάρχουν σχόλια: