ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Οκτωβρίου 2012

Ν. Σφακιανάκης: Να επαναστατήσουμε – Να τους πετάξουμε από τη Βουλή!



Άστραψε και βρόντηξε ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής...

Ν. Σφακιανάκης: Να επαναστατήσουμε – Να τους πετάξουμε από τη Βουλή!
Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον Real fm και τον Ν.Χατζηνικολαου επιτέθηκε στους 300 και κάλεσε τον ελληνικό λαό να επαναστατήσει...
«Σήμερα θα κάνω ραδιόφωνο, όπως στα χρόνια της αθωότητας πριν την κρίση. Επιστρέφω στις καλές συνήθειες, όταν συζητούσα με πετυχημένους ανθρώπους και από άλλους χώρους» είπε χθες ο Νίκος Χατζηνικολάου, λίγο πριν υποδεχτεί στο στούντιο του Real Fm, τον Ν.Σφακιανακη. «Τον καλό φίλο, τον μεγάλο τραγουδιστή, τη μεγάλη φωνή και ψυχή» όπως τον χαρακτήρισε.
Στη μία ώρα που διήρκησε η συνέντευξη, ο ανατρεπτικός τραγουδιστής μίλησε για όλα.
«Η περιπέτεια της πατρίδας, με έχει επηρεάσει όπως όλους τους έλληνες, με τη διαφορά ότι εγώ χρόνια πριν το είχα αισθανθεί. Το 1996, όταν είχαμε κάνει μια συνέντευξη πάλι μαζί, και σου έλεγα ότι δεν ψηφίζω γιατί είναι δικαίωμα μου και το κάνω ότι θέλω, εσύ μου έλεγες ότι είναι αντισυνταγματικό. Το έκανα γιατί είναι ανάξιοι και ακατάλληλοι οι πολιτικοί μας και όχι γιατί δεν έχουν ικανότητες. Με μεγάλη ευκολία θα μπορούσαν να φέρουν την πατρίδα σε καλύτερη κατάσταση, αλλά υπηρετούν άλλα συμφέροντα».
Ο Νίκος Χατζηνικολάου εξέφρασε και το παράπονό του, ότι τα τελευταία χρόνια, ο Νότης Σφακιανάκης έχει στραφεί στο πολιτικό τραγούδι...
Κρίση και θετικά
«Μόνο απογοήτευση, φόβος και τρόμος θα μείνει. Διότι αυτά τα "Μέσα Μαζικού Επηρεασμού και Εξευτελισμού" τους τρομάζουν. Έτσι τα λέω, εγώ. Δεν τον αφήνουν να επαναστατήσει τον έλληνα. Θα έπρεπε να μπούμε ειρηνικά μέσα στη βουλή και όλους, όσοι συμμετείχαν στο "παιχνίδι" να τους πετάξουμε έξω κακήν κακώς».
«Δεν έχουμε μέλλον. Ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, το καλλωπιστικό αυτό στοιχείο πότε πρέπει να διαλύσει τη βουλή που τυραννά έναν ολόκληρο λαό; Αυτοκτονούν άνθρωποι. Ειδάλλως να το κάνουμε εμείς, δια της βίας: Σε διώχνω ανώτατε αρχηγέ, σε απολύω. Θα πρέπει να κάνουμε ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ»
Εκκλησία
«Η Εκκλησία είναι μια ομάδα. Ο χριστιανισμός είναι ο εχθρός του Έλληνα. Εγώ πιστεύω στον άνθρωπο. Με έκαναν χριστιανό, δια της βίας. Ζούμε στο σκοταδισμό 2000 χρόνια. Γιατί πιο πριν, αποκτήσαμε μια Ακρόπολη, το μαντείο των Δελφών, μια Επίδαυρο.. και από τότε που ήρθε ο χριστιανισμός, μόνο κάτι μαύρα φορέματα, βλέπουμε».
«Το όρος Άθως μου το πήρατε και δεν επιτρέπεται να έρθει ούτε και η μάνα σας, εκεί μέσα».
«Έχω φίλους ιερείς και ένας εξ αυτών, είναι σπουδαίος. Τα παιδιά μου εγώ δεν τα βάφτισα, αλλά τα πήγα σε αυτόν τον εξαιρετικό και ταπεινό άνθρωπο να τα ράνει. Δεν είμαι Χριστιανός,είμαι άνθρωπος. Αγαπώ τους βουδιστές ανθρώπους, τους ανθρώπους χριστιανούς . Όποιον είναι καλός».
Πολιτική
«Αν θα πολιτευόμουν; Με ποιον; Μόνος μου; Απολύτως κανένα κόμμα, δεν με εκφράζει. Αγαπώ τη πατρίδα περισσότερο και από την οικογένεια μου, αλλά είμαστε στον αέρα και πέφτουμε. Και οι πολιτικοί συνεχίζουν να έχουν μίσος και μένος για την χώρα, γιατί μάλλον, δεν είναι έλληνες. Αν πιάσουμε το γενεαλογικό δένδρο πολλών, θα δούμε.. ότι δεν είναι έλληνες. Τομάρια, αποχωρήστε γιατί θα σας αποχωρήσουν δια της βίας».
Έρωτας
"Είμαι παντρεμένος και είμαι 28 χρόνια μαζί με τη γυναίκα μου! Πλέον ερωτεύομαι τραγούδια, εντυπωσιακά τοπία, αλλά σε μικρότερο βαθμό, σε σχέση με παλιά. Έχουμε πάψει να ζούμε το παρόν και σκεφτόμαστε μόνο το παρελθόν".
Όπως ανακοίνωσε ο τραγουδιστής, στις 2 Νοεμβρίου θα κάνει πρεμιέρα στο νυχτερινό κέντρο διασκέδασης "Ιερά Οδός" τονίζοντας πως οι τιμές είναι ίδιες από το 1997, ενώ ο νέος του δίσκος θα κυκλοφορήσει τον Δεκέμβριο.
Κλείνοντας, ο Νότης Σφακιανάκης είπε πως: «Χωρίς να προσβάλλω κανέναν, αφιερώνω στον κόσμο το τραγούδι "Τα πρόβατα"».
                                       

ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑ Ή ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ;

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα πράγματα φτάνουν στο αδιέξοδο που ζούμε τις τελευταίες ημέρες. Το θέατρο του παραλόγου με την τρόικα και τους δανειστές που απαιτούν τη λήψη μέτρων τα οποία δεν οδηγούν πουθενά έχει επαναληφθεί πολλές φορές. Κάθε φορά γίνεται επίκληση του κινδύνου της καταστροφής, τα μέτρα υιοθετούνται, η οικονομία βυθίζεται βαθύτερα στο αδιέξοδο, μεγαλώνει το τμήμα της κοινωνίας που καταλήγει στην απόγνωση και οι πολιτικοί που διαχειρίζονται τα πράγματα «καίγονται» για να δώσουν τη θέση τους στους επόμενους.

Αυτή τη φορά, όμως, τα πράγματα δείχνουν να φτάνουν σε κάποια κρίσιμα όρια. Αρχίζει να γίνεται αισθητή η αποδόμηση βασικών τομέων που συγκροτούν μια κοινωνία.

Κρατικές δομές φθείρονται, ο ιδιωτικός τομέας αργοπεθαίνει, το πολιτικό προσωπικό που διαχειρίζεται τα πράγματα απονομιμοποιείται, οι παραγωγικές δυνάμεις εξουθενώνονται, ενώ οι πολίτες μουδιάζουν πλέον από τα συνεχή χτυπήματα.

Την ίδια στιγμή, έρχονται στο φως συγκλονιστικά στοιχεία για δεκάδες χιλιάδες πολίτες που έβγαλαν στο εξωτερικό καταθέσεις εκατομμυρίων ευρώ, την ώρα που οι υποψίες στρέφονται και στο πολιτικό σύστημα.
Ποιος θα ελέγξει ποιον και από πού να αρχίσει κανείς;

Η μεσαία τάξη φτωχοποιείται μαζικά και συνειδητοποιεί ότι η καταστροφή δεν είναι περαστική, αλλά θα συνεχίσει για χρόνια χωρίς να μπορεί κάποιος να δώσει μια προοπτική.

Στο σχέδιο του επόμενου Προϋπολογισμού η -δραματική- επίσημη πρόβλεψη είναι ότι η ύφεση θα φτάσει το 3,8% και ουδείς το πιστεύει, καθώς μέχρι τώρα όλες οι προβλέψεις διαψεύστηκαν προς το χειρότερο. Βάσιμα μπορούμε να προβλέψουμε ότι η ύφεση θα είναι μεγαλύτερη εάν συνεχιστεί η ίδια πολιτική. Ουδείς όμως μιλάει για αλλαγή πολιτικής.  Οι δηλώσεις που έκαναν στο παρελθόν οι σημερινοί κυβερνώντες για σχέδιο εξόδου με ανάπτυξη, ή ακόμα και για «λίπος» που υπήρχε και το οποίο θα μπορούσε να κοπεί για να μη γίνουν οριζόντιες περικοπές, θυμίζουν ανέκδοτο σήμερα.

Η σημερινή κυβέρνηση προσφεύγει στην ίδια τακτική που ακολούθησαν όλες οι προηγούμενες. Περιμένει τη σωτηρία από τους εταίρους και ακολουθεί τυφλά τις οδηγίες, με την προσδοκία ότι η Ευρώπη θα εφαρμόσει μια συνολική λύση, η οποία θα περιλαμβάνει και την Ελλάδα.

Το επιχείρημα αυτό ακούγεται σταθερά τα τελευταία χρόνια, αλλά η Ευρώπη αποδείχτηκε ανίκανη να πάρει τις αποφάσεις. Οι πολίτες, παρόλο που υποφέρουν και στρέφονται κατά του εγχώριου πολιτικού συστήματος, μέχρι σήμερα φαίνεται να πείθονται από την προοπτική της ευρωπαϊκής σωτηρίας. Στην πραγματικότητα ίσως συνειδητοποιούν ότι οι πολιτικές καθορίζονται από τους ξένους δανειστές και επομένως οι εγχώριες διαμαρτυρίες δεν τους αγγίζουν.

Ομως τα περιθώρια για την ευρωπαϊκή λύση στενεύουν και στην Ελλάδα έχουμε ήδη ενδείξεις ότι η κατάσταση κινδυνεύει να βγει εκτός ελέγχου.

Αλλος ένας χρόνος με βαθιά ύφεση και συμπίεση του βιοτικού επιπέδου, με κατάρρευση των βασικών δημόσιων αγαθών και των κρατικών υποδομών και ανεργία στο 30% δεν είναι κάτι που μπορούν να δεχτούν οι πολίτες σε μια δημοκρατική κοινωνία εν καιρώ ειρήνης.

Τέτοιες καταστάσεις οδηγούν είτε σε δικτατορία είτε σε εξέγερση.                                     ΠΗΓΗ

Χρυσή Αυγή – Corpus Christi: Τραμπούκοι ή ξέρουν πολύ καλά τι κάνουν;

του Στρατή Μαζίδη
Έντονη δημοσιότητα έλαβε το θέμα με τα επεισόδια έξω από το θέατρο “Χυτήριο” και την αμφιλεγόμενη παράσταση Corpus Christi που πραγματοποιείται κάθε βράδυ.

Είδαμε σχόλια, επικρίσεις και καταδίκες. Όλες κατά της Χρυσής Αυγής με της οποίας τις ενέργειες θα ασχοληθούμε λίγο παρακάτω. Κανείς όμως δε βγήκε να πει μια λέξη για το κατάπτυστο αυτό έργο που προσβάλλει το θρησκευτικό συναίσθημα της πλειοψηφίας του ελληνικού λαού. Όπως έγραψε σε ένα άρθρο του ο Φαήλος Κρανιδιώτης, η απόλυτη ελευθερία οδηγεί στην ασυδοσία με αποτέλεσμα τελικά να καταλύεται η ελευθερία τόσο από αυτόν που δρα όσο κι από εκείνον που αντιδρά στον υπερθετικό βαθμό..
Τι πραγματεύεται λοιπόν αυτό το έργο; Ας δούμε λίγο την υπόθεση:
Ο Τζόσουα (Ιησούς) παιδί από μάλλον προβληματική οικογένεια, μεγαλωμένος σε προβληματικό καθολικό σχολείο. Στους μόνους που βρίσκει παρηγοριά είναι στους παράξενους και τους queer. Έχει από μικρός τη συναίσθηση μιας αποστολής να σώσει τον κόσμο, γεγονός που επιτείνει τη μοναξιά του. Καταλαβαίνει ότι η προτίμηση του είναι προς τους άντρες, όταν γνωρίζει τον Τζούντας, στο χορό του σχολείου. Μετά από αυτό χάνεται στην έρημο και επιστρέφει 33 χρονών, έχοντας βρει το κάλεσμα του. Αρχίζει να κάνει θαύματα, να μαζεύει μαθητές και εραστές, να κηρύττει ανθρωπιά και καλοσύνη, να μπαίνει στο μάτι των φαρισαίων για την ανοικτή αποδοχή του προς τους ομοφυλόφιλους. Η σταύρωση δεν αργεί.
Πριν λίγο καιρό μας είχε απασχολήσει ένα άλλο ανοσιούργημα μιας κάποιας Κιτσοπούλου (με κρατική επιχορήγηση παρακαλώ) με το οποίο προσέβαλε τον Αθανάσιο Διάκο. Όπου εκεί απουσία του ξύλου και των ωμών παρεμβάσεων, η παγκοσμίου φήμης ελληνίδα ηθοποιός-συγγραφέας-σκηνοθέτης βρέθηκε στη σέντρα παρά την αφωνία του καλλιτεχνικού κόσμου.
Γιατί όμως όλοι αυτοί οι φιλελεύθεροι κι απελευθερωμένοι δεν καταπιάνονται λίγο π.χ. με το Μωάμεθ; Η δικαιολογία πως εδώ κυριαρχούν οι χριστιανοί δεν ευσταθεί πλέον καθώς με 2.000.000 – 2.500.000 ασιάτες και αφρικανούς το μουσουλμανικό στοιχείο αυξάνεται και πληθύνεται. Είμαι δε βέβαιος πως οι άνθρωποι αυτοί είναι λάτρες της τέχνης και της σάτυρας η οποία δεν έχει όρια, θα εκτιμούσαν την έκφραση της τέχνης και δε θα υπήρχε κανένα πρόβλημα…
Για να έρθουμε στο δια ταύτα.
Όρια υπάρχουν ή μάλλον πρέπει να υπάρχουν διότι όταν δεν υφίστανται έρχεται κάποιος κι εν προκειμένω η Χρυσή Αυγή και υποκαθιστά το κράτος. Δε γίνεται να μπαίνουν όλα στο χυτήριο… Όταν όλα είναι χύμα, τότε χύμα θα είναι πολύ πιθανόν και οι αντιδράσεις.
Όσοι μιλούν για κοινούς τραμπούκους απλά είναι μακριά νυχτωμένοι. Ο λαϊκός σύνδεσμος εξέδωσε μια σχετική ανακοίνωση μιλώντας για την Ορθοδοξία και τον Ιησού Χριστό και ότι δε θα αφήνει κανένα να τους υβρίζει. Τι λέτε; Κέρδισε ή έχασε από αυτό; Επιπρόσθετα σαν τσόντα βγήκαν κάποιοι καλλιτέχνες να την καταδικάσουν αλλά μη βγάζοντας άχνα για το έργο. Χώρια την επι τόπου παρουσία των γνωστών πατριωτών Μπίστη, Ρεπούση και Τατσόπουλου. Αλήθεια, με τέτοιους εκπροσώπους και τέτοια κείμενα πιστεύουν ότι θα περιορίσουν τη Χρυσή Αυγή; Καλύτερα να δοκιμάσουν να σβήσουν μια φωτιά με ένα μπιτόνι βενζίνη.
Η Χρυσή Αυγή λοιπόν χτυπά όλη αυτή την κρατούσα κάστα είτε μιλάμε για πολιτικούς είτε για καλλιτέχνες που ο κόσμος έχει σιχαθεί. Βαρά το κατεστημένο του οποίου η ασυδοσία είναι τέτοια ώστε η κοινή γνώμη ελάχιστα να ασχολείται αν πέφτουν και κάποιες μάπες. Άλλωστε ο ελληνικός λαός τρώει καθημερινά χαστούκια και δε νοιάζεται πλέον αν κάποιοι άρπαξαν ορισμένες ψιλές ή αν ένας βουλευτής απελευθέρωσε κρατούμενο από την κλούβα όταν αυτές οι κλουβές χτυπούν ΑμεΑ, συνταξιούχους, μαθητές, φοιτητές και προστατεύουν γερμανούς επικυρίαρχους.
Εν ολίγοις, η Χρυσή Αυγή κάνει (όπως αυτή αντιλαμβάνεται με το δικό της σκεπτικό) αυτό που θα έπρεπε μέσα στα όρια της νομιμότητας να κάνει η παγκοσμιοποιημένη και ανθελληνική εντός συνόρων Αριστερά. Αυτή που όφειλε υπεύθυνα, ελληνικά και πατριωτικά να βγάλει τη χώρα από το αδιέξοδο.                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ

ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ? ΑΠΟ ΠΟΤΕ?

                               Στο σχολιασμό που ακολούθησε μετά τα επεισόδια στην "αμαρτωλή" θεατρική παράσταση, μέτρησα μερικές χιλιάδες φορές τη λέξη ελευθερία. Συνδυαζόμενο φυσικά με τη δημοκρατία. Και θυμήθηκα το παλιό αλλά διαχρονικό - στη δημοκρατία είσαι ελεύθερος να λες ότι θέλεις, έτσι κι αλλιώς κανένας δεν θα σ΄ακούσει".

Οι μόλις αφυπνισθέντες υπερασπιστές της ελευθερίας του λόγου, της σκέψης, των ιδεών, (γιατί όπως ο απλός κόσμος παθαίνει μια ξαφνική αφύπνιση πατριωτισμού, έτσι και ο πνευματικός μας κόσμος παθαίνει που και που μια ξαφνική αφύπνιση από το νιρβάνα του) τρόμαξαν. Για το κακό που έρχεται. Τον αναγεννημένο φασισμό που είναι έτοιμος να κατασπαράξει τις ψυχές των πάντα αθώων πολιτών και του πάντα έκπληκτου δημοκρατικού συναισθήματος.

Τι σκέφτομαι εγώ? Μπούρδες. Ο μόνος λόγος που κάποιοι ανατριχιάζουν με την άνοδο του νεο-φασισμού είναι γιατί δεν μπορούν να συνδιαλέγονται με τις ώρες μαζί του, επειδή σου έρχεται η φάπα απότομα και απροειδοποίητα χωρίς διαπραγματεύσεις. Με λίγα λόγια χάνουν την ησυχία τους με τον άμεσο φασισμό, ενώ αντιθέτως ο κρυφοφασισμός που κρύβεται σε κάθε πτυχή του οικοδομήματος της ψευτο δημοκρατίας τους αφήνει παντελώς αδιάφορους.

Ελεύθεροι? Από πότε? Η ακροδεξιά αντιλαμβανόταν πάντα τα πράγματα με τρόπο άμεσο χωρίς πολλές σκέψεις. Μου λες Ελλάς Ελλήνων Χριστιανών. Τελεία και παύλα. Μου λες ο κίνδυνος είναι ο κομμουνισμός. Τελεία και παύλα. Μου λες πως επικίνδυνοι για το σύστημα είναι κάθε είδους κουλτουριάρηδες. Τελεία και παύλα. Το κατάλαβα. Το ένοιωσα το μίσος και τη σιχασιά για τους αντίχριστους, τα κουμούνια, τους θολοκουλτουριάρηδες δεν θα πιάσουμε και συζήτηση. Είναι ξεκάθαρο και άμεσο. Και τρομακτικό. Όχι γιατί είναι περίεργο, πρωτοφανές, αλλά γιατί είναι αποδεκτό. Και κερδίζει κόσμο. Μια ομάδα εκκαθάρισης δέκα ατόμων  ονομάζεται συμμορία. Ένα κόμμα πεντακοσίων χιλιάδων ψήφων και με πορεία ανοδική ονομάζεται δύναμη. 

Τώρα μπορεί μερικοί να επιμένουν στο βιολί τους, στις μακρόσυρτες αναλύσεις για τη γέννεση του φασισμού, τις ομοιότητες της ΧΑ με τους ναζί, το ποιόν των ατόμων που την αποτελούν, το αν είχαν παιδικά τραύματα ή αν υπάρχει γονιδιακή μετάλλαξη που σε μεταμορφώνει σε φασίστα! Δυστυχώς η απάντηση είναι πολύ πιο απλή από όλα αυτά και δεν χρήζει ανάλυσης. ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. Με λίγα λόγια, όσο εσύ κοιμόσουν κάποιοι ήταν ξύπνιοι. Και τώρα, την εποχή που οι μάσκες ενός γελοίου συστήματος που ήσουν ο πιστός , μουγγός και άβουλος ακόλουθος τόσα χρόνια βγαίνουν, κι αρχίζουν να πέφτουν φάπες, ας προλάβαινες να τις ρίξεις εσύ πρώτος. 

Να πάρω θέση? Γιατί? Κανένας δεν με υποχρεώνει να παριστάνω κάτι. Στην ελεύθερία έκφρασης υπάγεται και τον δεν παίρνω θέση. Ετσι δεν είναι? Ρωτάς το παιδί σου πριν το βαπτίσεις? Όχι. Το παίρνεις βρέφος, το βάζεις σε μια κολυμπήθρα και ξορκίζει ο παπάς το σατανά. Το ρωτάς? Όχι. Αρα γιατί ο θιγμένος πιστός πεπεισμένος πλέον ενήλικας, να μη σου χώσει και σένα τη μούρη μέσα στη κολυμπήθρα να σε εξαγνίσει που σε καβάλησε ο διάολος με τέτοια έργα που ανεβάζεις και γελοιοποιείς τα θρησκευτικά του πιστεύω? Από πότε υπάρχει ελευθερία  και δεν το ξέρω? Μόλις βαπτιστεί το στέλνεις σε ένα σχολείο όπου λαβαίνει μια κατευθυνόμενη και τσεκαρισμένη - για να μην ξεφύγει - από όλες τις μεριές, υποτίθεται μόρφωση.  Τελειώνει πανεπιστήμιο και δεν έχει ιδέα ούτε από ιστορία, ούτε από γεωγραφία, ούτε από φιλοσοφία ή (καλά αυτό άστο είναι ανέκδοτο) αρχαία ελληνική γραμματεία!  Μετά το χριστιανό ελληνόπουλο σπουδάζει και μπαίνει στο χώρο εργασία σύμφωνα με τους κανόνες του κτηνώδους αμερικανικού καπιταλισμού, και στο τέλος πεθαίνει χωρίς να έχει μάθει ποτέ τι του συνέβη στ΄αληθεια.

Και σε πειράζουν τα φαινόμενα της ΧΑ επειδή άρχισαν και πέφτουν φάπες. Και σου κάνει εντύπωση που αρκετές χιλιάδες γουστάρουν. Τώρα που η πείνα αρχίζει και θερίζει, τώρα που οι αποστάσεις μεταξύ καλοπερασάκηδων και φτωχολογιάς αρχίζουν να έχουν αβυσσαία απόσταση, τώρα που η μάσκα της δήθεν δημοκρατίας έπεσε, τώρα που τα θηρία που κρύβουμε μέσα μας γουργουρίζουν επικίνδυνα, αυτός ο κόσμος ζητάει κρεμάλες. Και μερικοί με μεγάλο θράσος, λένε περιφρονητικά πως όλος αυτός ο κόσμος είναι βάρβαρος και απολίτιστος. Και τι ήθελες να κάνει ρε χαϊβάνι? Την ώρα της κρίσης να βγάλει από συρτάρι τον Αριστοτέλη που δεν ξέρει ούτε ποιος είναι? Να ανατρέξει στο Πλάτωνα που αμυδρά έχει ακούσει να μιλάνε γι΄αυτόν? Να ξεσκονίσει λίγο Ηράκλειτο? Να κατεβάσει από τα ράφια το Ροΐδη? Η μήπως να αποκωδικοποιήσει Γάλλους δια φωτιστές? Μήπως να συγκρίνει τα μανιφέστα των διαφόρων μορφών της διανόησης που δεν ξέρει καν πως υπάρχουν? 

Υπάρχει καμιά σοβαρότητα σε όλους αυτούς τους κηφήνες της διανόησης που δεν έσκισαν ποτέ τα ιμάτια τους για το δάσος που έχει σαπίσει ολόκληρο και μας τα πρήζουν κάθε που μαραίνεται ένα λουλουδάκι στην αυλή τους? Υπάρχει ίχνος ντροπής για όλους τους κηφήνες της διαφορετικής αντίληψης, των ιδεολόγων της δεκάρας που περιφέρουν άχρηστα την ύπαρξή τους και θεωρούν πως μόρφωση είναι να έχεις διαβάσει ένα μάτσο βιβλία τα οποία δεν ενδιαφέρεσαι αν θα τα μάθουν και οι υπόλοιπες χιλιάδες απλών ανθρώπων που δεν είχαν τη τύχη να ανήκουν σε κάποια πνευματική ελίτ και που τους χρησιμοποιείς κάθε φορά για να κάνεις τα παιχνίδια εξουσίας? 

Κι όσοι μέσα στο μόνιμο σκοτάδι, ξέφυγαν από τις υποκριτικές δαγκάνες ,είναι ήρωες που το κατάφεραν. Είναι προσωπικό τους επίτευγμα, προσωπικός αγώνας άνισος, ένας γολγοθάς μέσα στη μαζικοποιημένη παπαγαλία να κοιτάξουν λίγο έξω από το σπήλαιο. Και ίσως να χρειάζεται να υπενθυμίζουμε κάπου καπόυ πως τα αληθινά επαναστατημένα πνεύματα που αγάπησαν τον άνθρωπο και θέλησαν να του δώσουν τη "φωτιά"  με τα έργα τους, τα βιβλία τους, τη σκέψη τους βρέθηκαν σε κάποια κορυφή αλυσοδεμένοι να τους τρώνε τα σπλάχνα τα όρνεα.

Με την έκρηξη της μνημονιακής αγανάκτησης, ακούστηκε πολλές φορές από χιλιάδες στόματα η έκφραση «έρχονται κρεμάλες». Μια τέτοια φράση δεν είναι καθόλου αστεία, όταν μάλιστα ξεστομίζεται από μια μεγάλη μερίδα ανθρώπων , με οργή, οργή που μετατρέπεται σε έκσταση. Πάνω από τις πλατείες των αγανακτισμένων γεννήθηκε μια συλλογική οντότητα που ίσως κάποια θεώρησαν αμελητέα, αλλά τελικά ήταν πολύ περισσότερο.

Το γκόλεμ των πλατειών, φτιαγμένο από τα χέρια χιλιάδων Ελλήνων που κράταγαν σημαίες, αυτοσχέδια πλακάτ, καραμουζες, κατσαρόλες άδειες, ψηφίσματα αμεσοδημοκρατίας ή αγωγές περί εσχάτης προδοσίας, γεννήθηκε διψασμένο κι ανικανοποίητο. Η ομαδική επίκληση στις κρεμάλες μπορεί να φάνηκε πως κόπασε προς στιγμή, όμως η αλήθεια είναι πως δεν κόπασε. Φώλιασε ύπουλα μέσα στις ψυχές των ανθρώπων και περιμένει ανυπόμονο την απάντηση. Ποιον θα κρεμάσουμε?


Οι βασικοί υπαίτιοι της μνημονιακής σταυροφορίας πάνε κι έρχονται. Αλλάζουν μεταξύ τους. Σχηματίζουν κυβερνήσεις, νέα πολιτικά σχήματα. Άλλοι ταξιδεύουν, άλλοι αλλάζουν θέσεις. Κοιμούνται πάντα στα ήσυχα πολυτελή σπίτια τους. Πίνουν το ποτό τους παρέα τα βράδια κουβεντιάζοντας για την επόμενη κίνησή τους, στέλνουν τα παιδιά τους στα ακριβά σχολεία, οι κυράδες τους συνεχίζουν να περιφέρονται στις ακριβές μπουτίκ, οι μπράβοι τους φυλάνε σαν πολύτιμα αντικείμενα. Και ερήμην όλου αυτού του πλήθους λειτουργούν με δικά τους μέτρα και σταθμά.


Όμως το θηρίο από κάτω θρέφεται συνέχεια. Κι αυτό το θηρίο σε κάθε στιγμή της μακρόχρονης ανθρώπινης ιστορίας, θρεφόταν με τα ίδια πράγματα πάντα. Βία, μίσος, απόγνωση, φόβος, εξαθλίωση, πείνα, εκδίκηση, τιμωρία. Κανένας πόλεμος δεν γίνεται από ειρηνικούς και στοχαστικούς μοναχούς. Καμιά σφαίρα δεν εκτοξεύεται σε στιγμή διαύγειας και καλοσύνης. Κανένα χέρι δεν χτυπάει αλύπητα κάποιο άλλο πλάσμα χωρίς να έχει μέσα του γερή προθέρμανση μίσους.


Το χάος που δημιούργησαν οι μη-άνθρωποι βρίσκει χώρο στους ανθρώπους με αίμα, νεύρα, νύχια και δόντια. Γελάνε οι νέοι αποικιοκράτες σαν ηλίθιοι πάνω από το πτώμα της λογικής, χωρίς να μπορούν καν να υποπτευθούν τι σηκώνεται από κάτω, στις νέες αποικίες. Νομίζουν πως αυτή η συλλογική οντότητα που δεν μιλάει, δεν σκέφτεται, δεν νοιάζεται, είναι κάτι το ελεγχόμενο. Ακόμα ένα στρατιωτάκι που εκτελεί εντολές πειθήνια και χωρίς πολλές ερωτήσεις.


Η επίκληση στο θεό της βίας έγινε ήδη. Οι κρεμάλες αιωρούνται στις πλατείες κενές. Και ζητούν κόσμο. Σκηνές που οι παλιοί δεν ήθελαν να ξαναδούν ποτέ και που οι νεώτεροι γνωρίζουν τίποτα για το τι μεγέθους εθνική συμφορά είναι ένας εμφύλιος, μια σύρραξη, ένας πόλεμος. Οι δυνάμεις του σκότους δεν πεθαίνουν ποτέ. Απλά καιροφυλακτούν. Κι η κατάλληλη στιγμή έρχεται όταν οι άνθρωποι στερεύουν από υπομονή. Όταν αποβάλλουν από πάνω τους το μανδύα του πολιτισμού. Πολύ περισσότερο όταν αυτός ο πολιτισμός δεν τους δόθηκε ποτέ. Όταν διψάνε. Για κρεμάλες.


Το πρόβλημα είναι πως στη μεγάλη ανθρώπινη ιστορία, όταν οι αρένες γέμιζαν με μονομάχους, θηρία και μάρτυρες, όταν οι σταυροφόροι έμπαιναν στις νέες αποικίες, όταν οι Ιεροεξεταστές έστελναν ψυχές να καούν ζωντανές και τα πλήθη παραλληρούσαν από έκσταση εκδίκησης, όταν τα εκτελεστικά αποσπάσματα ετοίμαζαν κρεμάλες, τουφέκια, ή χατζάρες, όταν εκατομμύρια κορμιά απλωνόντουσαν νεκρά και κομματιασμένα στα πεδία των μαχών, όταν οι κρεμάλες τελικά έβρισκαν αποδέκτες... οι πραγματικοί γεννήτορες της μισαλλοδοξίας, της διαφθοράς, της προδοσίας, εκείνοι που τις περισσότερες φορές δεν έχουν ίχνος αίματος πάνω στα χέρια τους και επικοινωνούν απ΄ευθείας με Θεούς και Δαίμονες, παρέμειναν ασύλληπτοι, ελεύθεροι, ευημερούντες, θεατές από τα θεωρία του ανθρώπινου πόνου.


Σήμερα, αυτοί οι γεννήτορες είναι χειρότεροι από κάθε άλλη φορά. Γιατί? Γιατί δεν είναι καν θέμα συσσώρευσης πλούτου. Όλος ο πλούτος, στη κυριολεξία όλος ο αληθινός πλούτος, το αληθινό χρήμα, είναι συγκεντρωμένο στη κατοχή δέκα ατόμων και κάτι ψιλά....Δεν θέλουν να πλουτίσουν κι άλλο, γιατί δεν υπάρχει άλλο. Ότι κυκλοφορεί, όλα τα νομίσματα που εμείς θα βάψουμε με τη ζωή μας για να τα αποκτήσουμε, όλο το μακελειό που γίνεται σε ιδρύματα, ηλεκτρονικές πλατφόρμες, κράτη, προϋπολογισμοί, έσοδα, έξοδα ΟΛΑ κινούνται στη σφαίρα μιας παρανοϊκής φαντασίας. Σε ένα ψεύτικο κατασκεύασμα που έχει απλά «ονομαστική» αξία. Το ευρώ. Το νόμισμα. Το χρήμα που κυκλοφορεί. Οι τίτλοι. Οι οικονομίες. Τα κομποδέματα. Οι λογαριασμοί. Μάπα το καρπούζι.


Όλος ο αληθινός πλούτος είναι ήδη καταχωρημένος και σφραγισμένος στους ελάχιστους ιδιοκτήτες. Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΛΑΝΗΤΗ. Και γι΄αυτό είναι περισσότερο από ποτέ επικίνδυνοι. Γιατί έχουν ξεφύγει από τη σφαίρα του κέρδους και στοχεύουν στο να γίνουν Θεοί.  Οι απόλυτοι κυρίαρχοι. Λίγοι και καλοί. Με έναν ολόκληρο πλανήτη να τους εξυπηρετεί. Όλον τον πλανήτη με κάθε ζωντανό οργανισμό που βρίσκεται πάνω του, ιδιοκτησία τους. Το απόλυτο όνειρο της μεγαλύτερης ματαιοδοξίας που μπορεί να φτάσει ένα υποκείμενο που έχει απομείνει μόνο με αυτήν, στερούμενο κάθε άλλης ανθρώπινης ιδιότητας.


Το θλιβερό είναι πως γνωρίζουν ΑΨΟΓΑ τη ψυχοσύνθεση όλων αυτών των πλασμάτων που θέλουν να κυριαρχήσουν επάνω τους. Γνωρίζουν στην εντέλεια τους μυστικούς μας (αμαρτωλούς) πόθους, τα τρωτά μας σημεία, τις ένοχες απολαύσεις μας, την απληστία μας, τους δαίμονες που μας κυριαρχούν. Ξέρουν πως γνωρίζουμε το δρόμο της αρετής αλλά εύκολα θα επιλέξουμε το δρόμο της κακίας, σκοτώνοντας για πάντα τον ημίθεο που κρύβεται μέσα μας, έναντι πινακίου φακής...


Το ελληνικό πείραμα είναι χαρακτηριστικό. Κι είναι ίσως το σημαντικότερο πείραμα που συμβαίνει αυτή τη στιγμή στην έναρξη της Νέας Εποχής που καταφθάνει σύντομα και που αρκετοί έχουν παραμυθιαστεί μέσα τους πως κουβαλάει μεγάλες αγκαλιές, συμφιλίωση, πνευματική ανύψωση, κλπ... έχουν ξεχάσει μια μικρή λεπτομέρεια. Ακόμα κι αν κάποια στιγμή ο άνθρωπος βρει ξανά το χαμένο παράδεισο, μέχρι να φτάσει εκεί, θα πρέπει να διασχίσει τη κόλαση.


Και στη κόλαση δεν υπάρχει συνδιαλέγεσαι. Δεν πιάνεις συζήτηση με τα θηρία. Προλαβαίνεις να επιτεθείς πριν προλάβουν. Άμα πιάσουμε και τη συζήτηση... κλάφτα. Η ακροδεξιά αναγεννιέται. Οι εθνικιστές εμφανίζονται ξανά. Ο θρησκευτικός φανατισμός ζωντανεύει. Το μίσος μεταξύ διαφορετικών γιγαντόνεται. Κι εσύ ήσουν ενάντιος σ΄ολα αυτά? ΑΣ ΠΡΟΣΕΧΕΣ. Τώρα είναι εποχές άγριες. Κι ο ισχυρότερος θα επιβιώσει. Είναι η ανθρώπινη φύση ηλίθιε.  Ο φασισμός είναι στη φύση του ανθρώπου. Κι όποτε νοιώθει ανασφαλής καλεί τη φύση του. Ουδέποτε χρειάστηκε ιδιαίτερη προσπάθεια για να μετατρέψεις τον άνθρωπο σε φασίστα. Να τον κάνεις δημοκράτη ήταν όλο το ζητούμενο. Το προσπάθησες πολύ? Εκανες τα πάντα για να το πετύχεις? Πάλαιψες, θυσίασες τη ζωούλα σου για τη δημοκρατία, την ελευθερία, τη δικαιοσύνη το καιρό που ήταν παχιές οι αγελάδες? Οχι? Ε τότε καλώς ήρθες στη πραγματικότητα.


Και μη πεταχτεί κανείς και πει ισοπεδώνω τα πάντα και όλους τους καλοκάγαθους πολίτες, τους δημοκράτες κάθε μορφής, γιατί δεν μπορώ να γράψω κι άλλο σεντόνι με εκατό χιλιάδες παραδείγματα της καθημερινότητάς μας όπου αποδεικνύεται πως ζούσαμε, ζούμε και θα ζούμε μέσα σε ένα απολυταρχικό, σκοταδιστικό και ανελεύθερο σύστημα. Ελεος. Στον ανθρώπινο πολιτισμό, όπως έχει εξελιχθεί στις τελευταίες χιλιάδες χρόνια ιστορίας του η πραγματική ελευθερία και η έμπρακτη δημοκρατία ήταν πάντα μια ατομική υπόθεση.

(ΣΗΜ. Απαραίτητη διευκρίνηση. Θεωρώ ύψιστο δικαίωμα ελευθερίας ενός ανθρώπου να ακολουθεί τη πίστη του. Το δίκαιωμα να πιστεύει στους θεούς του ή να μην πιστεύει. Ποτέ δεν έχω κοροϊδέψει κάποιον για την ανάγκη του να βρει το Θεό του, να προσευχηθεί ή να εξηγήσει το μυστήριο της ύπαρξης με όποιο τρόπο θέλει. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να γελοιοποιεί ένα άλλον άνθρωπο για τη πίστη του. Και κανένας επίσης δεν έχει το δικαίωμα να καταδιώκει κάποιον που δεν πιστεύει τα ίδια μ΄αυτόν. Η πίστη είναι μια εσωτερική ανάγκη που ο καθένας  μας βρίσκει το προσωπικό τρόπο έκφρασης. Ο Τζιορντάνο Μπρούνο μίλαγε για τους άπειρους κόσμους. Κι αυτοί οι άπειροι κόσμοι δεν θα ανακαλυφθούν ποτέ όσο ο άνθρωπος κρατιέται εγκλωβισμένος σε έναν και μάλιστα επιβαλλόμενο δια της βίας μέσω κερδοφόρων ιερών Α.Ε.)                                                                     ΠΗΓΗ

Ο ΙΩΝΑΣ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ ΛΕΕΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΑΥΛΟ ΜΕΛΑ:O θάνατός του είναι ζωή στους κουρασμένους από τη μετριότητα του κόσμου...

"O θάνατός του είναι ζωή στους κουρασμένους από τη μετριότητα του κόσμου. Ο θάνατός του ανασταίνει τους..... κοιμισμένους, ταράζει τους μαργωμένους, δυναμώνει τους αδύνατους, δροσίζει τους διψασμένους, ο θάνατος του Νέου, ο θάνατος του Ωραίου ο θάνατος του Αντρείου...Ψυχή, ψυχή ωραία, γλυκιά πενταπάρθενη που ερωτεύτηκες το θάνατο, δίδαξε μας, ω, μάθε μας να μη πονει και να μην καίει το αντίκρισμα της αγωνίας σου, ψυχή ωραία πενταπάρθενη"     ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
 

Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2012

ΑΚΟΥ ΜΑΛΑΚΑ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΕΣΥ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΕΙΣΑΙ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ.


Και σε αυτή τη δημοσκόπηση ΚΑΛΠΑΖΟΥΝ τα ποσοστά της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ


Όσο και αν θέλουν να το υποβαθμίσουν "προοδευτικοί" και μή δημοσιογράφοι και πολιτικοί , η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι το ΜΟΝΟ κόμμα που αυξάνει την επιρροή του στην Ελληνική κοινωνία...
Ορισμένοι τρισευτυχισμένοι αναλύουν ότι ΧΑΝΕΙ λέει επιρροή στους ΝΕΟΥΣ η Χ.Α !!!
Τι ακριβώς διαβάζουν ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ...
Δηλαδή επειδή στις ηλικίες 18-24 φαίνεται να υποχωρεί 4 μονάδες στο 30% και στο  24% από το 26% στις ηλικίες 25-34 τους φαίνεται "υποχώρηση";;;
Στις υπόλοιπες ηλικίες ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ;;;
Στις τάξεις ΔΕΝ ΒΛΕΠΟΥΝ

Όσο ΥΠΟΤΙΜΟΥΝ την Χ.Α και τις "πρακτικές" της , όσο την κυνηγούν χωρίς πραγματικό λόγο τόσο την φουντώνουν..
Αλλά οι πολιτικοί και οι δημοσιογράφοι αυτοί τόσα χρόνια δεν αντιλήφθηκαν τίποτα από την ΚΛΟΠΗ των Δισεκατομμυρίων...
Την βλακώδη τακτική που ακολουθούν θα αντιληφθούν ;;;                                                                      ΠΗΓΗ

Ποιοι ζητούν τη τιμωρία των έφεδρων "πρασινοσκούφηδων" για τα συνθήματα περί ναζί.

                                   Στη Βουλή ήρθε το θέμα των έφεδρων πρασινοσκούφηδων που φώναζαν συνθήματα κατά της Μέρκελ, κάνοντας αναφορές σε ναζί. "Όλοι μαζί να φύγουν οι ναζί",φώναζαν και βουλευτές της ΔΗΜΑΡ έκαναν ερώτηση στη Βουλή.

Δείτε στο βίντεο του Αλ Τζαζίρα τι φώναζαν οι έφεδροι και διαβάστε την ερώτηση της ΔΗΜΑΡ
       ΘΕΜΑ : Ερώτηση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ με αφορμή την "παρέλαση" ένστολων στη λεωφόρο Αμαλίας.

ΓΙΑ ΤΟΥΣ κ.κ. ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ: Α) Εθνικής Άμυνας
Β) Δικαιοσύνης, Διαφάνειας & Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Γ) Δημόσιας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη
ΘΕΜΑ: «Ιδιότυπη παρέλαση ένστολων στην Πλατεία Συντάγματος»

Κύριοι Υπουργοί,
Στις 9 Οκτωβρίου, στα πλαίσια της διαδήλωσης που έλαβε χώρα στην Πλατεία Συντάγματος, ομάδα ένστολων προέβηκε σε ιδιότυπη παρέλαση στην οδό Αμαλίας, φωνάζοντας συνθήματα εθνικιστικού χαρακτήρα. Μέχρι τώρα δεν είναι ξεκάθαρο αν οι συμμετέχοντες αποτελούν εν ενεργεία προσωπικό του Στρατού Ξηράς ή είναι απόστρατοι, ενώ ενδέχεται μεταξύ αυτών να βρίσκονται και απλοί πολίτες.


Η ιδιότυπη αυτή πρωτοβουλία είναι ιδιαίτερα ανησυχητική αφού θέτει υπό αμφισβήτηση την προσήλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας στους δημοκρατικούς θεσμούς, συμβάλλει στο γενικευμένο πλαίσιο ανομίας που επικρατεί στην χώρα, ενώ υποβαθμίζει τον ρόλο της ιεραρχίας στις τάξεις του Ελληνικού Στρατού, αφού το γεγονός συνέβη εν αγνοία της Στρατιωτικής Ηγεσίας και του αντίστοιχου Υπουργείου.


Επιπλέον, τίθεται θέμα ποινικού αδικήματος εφόσον βάσει των σχετικών ρυθμίσεων περί «αντιποίησης στολής ή εμβλημάτων», ο στρατιωτικός που φέρει δημόσια στρατιωτική στολή, παράσημο ή άλλο διακριτικό σημείο βαθμού ή τίτλου χωρίς να έχει δικαίωμα γι’ αυτό, τιμωρείται με φυλάκιση μέχρι ενός έτους. Στην περίπτωση των μη εν ενεργεία στρατιωτικών και των πολιτών, επίσης υφίστανται ποινικές ευθύνες για αντιποίηση αρχής και στολής βάσει των άρθρων 175 και 176 του ποινικού κώδικα.


Επιπλέον προκύπτει και ζήτημα αναφορικά με την ετοιμότητα και βούληση δράσης της Ελληνικής Αστυνομίας απέναντι σε τέτοια περιστατικά. Η παρέλαση ένστολων διεξήχθη σε χώρο με έντονη την παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, οι οποίες ωστόσο δεν προέβησαν στη διερεύνηση της ταυτότητας των συμμετεχόντων και κατ’ επέκταση στη διάλυση της παρέλασης.



Κατόπιν των ανωτέρω,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:
1. Πραγματοποιήθηκε έρευνα από το ΓΕΣ σχετικά με την ταυτοποίηση των συμμετεχόντων και τη σχέση τους με το στράτευμα;
2. Προτίθενται να προβούν στην αυστηρή, όσο και παραδειγματική, τιμωρία των συμμετεχόντων;
3. Σε ποιες ενέργειες προτίθενται να προβούν ούτως ώστε να αποτρέψουν παρόμοιες ενέργειες;
4. Για ποιο λόγο αδράνησαν οι Αστυνομικές Αρχές και δεν παρεμβλήθηκαν στην παρέλαση; Θα διενεργηθεί έρευνα στο Σώμα αναφορικά με την ολιγωρία και θα υπάρξουν κυρώσεις για τους υπευθύνους;
5. Θα αναζητήσει η ηγεσία του Υπουργείου Δημοσίας Τάξης & Προστασίας του Πολίτη ευθύνες μεταξύ πολιτών για αντιποίηση αρχής και στολής, καθώς στο διαδίκτυο κυκλοφορούν βίντεο με τους συμμετέχοντες;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές

Μαρία Γιαννακάκη

Πάρις Μουτσινάς

Γιώργος Κυρίτσης

Βασίλης Οικονόμου

Νίκος Τσούκαλης                                                                                                                                    
ΠΗΓΗ

Στέβια: «Γλυκιά» επένδυση με υψηλά κέρδη

Στέβια: «Γλυκιά» επένδυση με υψηλά κέρδη
Κάποιοι εκτιμούν ότι σε λίγα χρόνια η Στέβια θα αποσπάσει διεθνώς πάνω από το 30% του μεριδίου αγοράς της ζάχαρης και των γλυκαντικών. Η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής να εγκρίνει από το 2012 τη χρήση της ως γλυκαντική ύλη σε τρόφιμα και ποτά, άλλαξε γνώμη και στους πλέον δύσπιστους .
Η στέβια, ένα θαμνοειδές βότανο ύψους έως ενός μέτρου με φύλλα χρώματος ανοιχτού πράσινου, ανακαλύφθηκε στην Παραγουάη και αρχικά καλλιεργούνταν για να καλύπτει τις ανάγκες των τοπικών φυλών των Ινδιάνων. Είναι η στεβιοσίδη, η φυσική γλυκαντική ουσία που βγαίνει από τη στέβια, «η ζάχαρη του μέλλοντος» και θα μπορέσει να διεισδύσει ουσιαστικά στις συνήθειες των Ελλήνων αγροτών και (κυρίως) καταναλωτών;

Στέβια αντί… καπνών
Η στέβια αποτελεί, κατά τους ειδικούς, μια πρώτης τάξης εναλλακτική καλλιέργεια έναντι κυρίως του καπνού, αν και προς το παρόν δεν επιδοτείται, όπως συνέβαινε μέχρι πρόσφατα με τα καπνά.
Πώς καλλιεργείται
Ο σπόρος της στέβιας όπως και στον καπνό, δεν τοποθετείται απευθείας στο χωράφι, επειδή οι πιθανότητες φυτρώματος του σπόρου είναι πολύ μικρές. Γι’ αυτό, η στέβια μεταφυτεύεται, ώστε να παραχθούν όσο το δυνατόν περισσότερα σπορόφυτα. Η σπορά της γίνεται την άνοιξη και η συγκομιδή το φθινόπωρο. Θα χρειαστεί να υπάρχει ένα ποτιστικό χωράφι, καλά στραγγιζόμενο και σίγουρα μια κάποια περίφραξη.
Το καλύτερο θα ήταν μετά τη συγκομιδή να ακολουθήσει άμεσα η επεξεργασία, η οποία όμως στην Ελλάδα είναι ακόμη σε αρχικό στάδιο.
Πόσο κοστίζει
Με τις τρέχουσες τιμές, το αρχικό κόστος ανά στρέμμα ανέρχεται σε περίπου 400 ευρώ τον πρώτο χρόνο, με τα κόστη να περιορίζονται σημαντικά στη διάρκεια των επόμενων ετών, αφού το φυτό στις περισσότερες γεωργικές περιοχές (οι καιρικές συνθήκες παίζουν ρόλο) αναβλαστάνει τον επόμενο χρόνο (πολυετής καλλιέργεια).

Πόσο αποδίδει
Η απόδοση ενός χωραφιού που αποτελείται από στέβια μπορεί να ξεπεράσει τα 1.000 ευρώ ανά στρέμμα ετησίως.Η τιμή ανά κιλό αποξηραμένων φύλλων κυμαίνεται από 1 έως και 2,5 ευρώ, με την παραγωγή ανά στρέμμα να αρχίζει από 100-150 κιλά και να καταλήγει σε 400-450 κιλά, εφόσον ο καλλιεργητής είναι απόλυτα συνεπής με όλες τις απαιτήσει της καλιέργειας.
Τι γίνεται στην Ελλάδα
Η στέβια έχει ξεκινήσει να χρησιμοποιείται σε μικρές εταιρίες αναψυκτικών αλλά και σε μεγαλύτερες που την «δοκιμάζουν» αρχικά στο παγωμένο τσάι και αργότερα εκτιμάται και σε πιο γνωστά αναψυκτικά. Μπορεί να γίνει 300 φορές πιο γλυκιά από την ζάχαρη, χωρίς να ανεβάζει το ζάχαρο και με μηδενικές θερμίδες.
Τι λέει ο ειδικός
«Θα πρέπει να κινηθούμε αντίστροφα» λέει στο fpress o γεωπόνος Λευτέρης Συνιολάκης και εξηγεί «Βρίσκουμε εταιρίες που αγοράζουν την πρώτη ύλη (π.χ. εταιρίες μπαχαρικών), κάνουμε την επαφή και προχωράμε σε κάποια προφορική συμφωνία. Είναι πολύ σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το προϊόν μας θα έχει ζήτηση για να μη βρεθούμε για παράδειγμα με έναν τόνο στέβια και να μην ξέρουμε τι θα την κάνουμε…»

tips για το σπίτι
Η… σπιτική στέβια μοιάζει και είναι εύκολη. Ένα φυτό θα μας κοστίσει 3 ευρώ. Χρειαζόμαστε μια γλάστρα τριών λίτρων. Τοποθετούμε το φυτό στο μπαλκόνι και το φροντίζουμε όπως τον βασιλικό. Όταν το φυτό μας δείχνει ότι είναι έτοιμο για την ανθοφορία , το κόβουμε δέκα εκατοστά από τη βαση του. Το γυρίζουμε ανάποδα και το αποξηραίνουμε όπως κάνουμε με τη ρίγανη ή το θυμάρι.
Αφού αποξηρανθεί, αφαιρούμε τα τρυφερά μέρη – που έχουν αποξηρανθεί – τα βάζουμε στο multi και γίνονται σκόνη, την οποία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε σε ροφήματα και φαγητά.                         ΠΗΓΗ

Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2012

Εχουμε να φάμε ντόπια αγροτικά προϊόντα ή όχι;


Μαύρες σκέψεις καταλαμβάνουν όλους μας όταν θέτουμε το ερώτημα: Εχουμε άραγε ελληνικά προϊόντα σε ποσότητες που να επαρκούν για τη διατροφή του πληθυσμού; Η δραστική συρρίκνωση του αγροτικού πληθυσμού της χώρας (από περίπου 30% που ήταν προ τριακονταετίας, όταν είχε μπει η Ελλάδα στην ΕΟΚ το 1981, έχει απομείνει το ένα τρίτο) και η μετάλλαξη πολλών Ελλήνων αγροτών σε… διαχειριστές επιδοτήσεων της ΕΕ και σε εργολάβους ξένων εργατών γης, οδηγούν στην παραπλανητική εντύπωση ότι πλέον «δεν παράγουμε τίποτα, όλα τα αγροτικά προϊόντα τα εισάγουμε». Αυτή η εικόνα είναι εσφαλμένη και απλουστευτική, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι δεν υπάρχουν και σοβαρότατα διατροφικά προβλήματα με μερικά κρίσιμα προϊόντα. Χρησιμοποιώντας στοιχεία έκθεσης της ΠΑΣΕΓΕΣ για την παραγωγή ελληνικών αγροτικών προϊόντων το 2011, μπορούμε να διαπραγματευθούμε το θέμα πιο αναλυτικά και συγκεκριμένα.

Ας αρχίσουμε από τα θεμελιώδη με τη νοοτροπία της «Ψωροκώσταινας» του περασμένου αιώνα: Ψωμί θα έχουμε να φάμε; Στάρι έχουμε αρκετό για τα ζυμαρικά; Η απάντηση δεν είναι και πολύ ενθαρρυντική. Στο σκληρό στάρι έχουμε επάρκεια 126,5%, αλλά στο μαλακό μόλις 33%. Ακόμη και αν αλλάξουμε δηλαδή τις αναλογίες ανάμειξης σκληρού και μαλακού σταριού σε διάφορα προϊόντα, που είναι εφικτό, θα συνεχίσει να μας λείπει αρχικά πολύ μαλακό στάρι. «Ψωμί κι ελιά» λέγανε τότε. Από ελιές άλλο τίποτα, παράγουμε…..δέκα(10) φορές περισσότερες ελιές απ΄όσες καταναλώνουμε (ποσοστό αυτάρκεια 996,4%). Λάδι για να βουτάμε το ψωμί μας επίσης θα έχουμε, αφού η παραγωγή καλύπτει το 139,5% της κατανάλωσης – μιλάμε για γνήσιο ελαιόλαδο, φυσικά. Η «Ψωροκώσταινα» ήταν επίσης η Ελλάδα των οσπρίων. Αυτό καλύτερα να το ξεχάσουμε, του­λάχιστον για τα πρώτα χρόνια. Η ελ­ληνική παραγωγή οσπρίων καλύπτει μόλις το 54,4% της κατανάλωσης σε φασόλια, το 32,8% στις φακές και το 46,9% στα ρεβίθια. Στο ρύζι πάντως έχουμε υπερεπάρκεια  (171,4). Με τις πατάτες όμως θα δυσκολευτούμε λιγάκι. Η παραγωγή τους ανέρχεται μόλις στο 82,3% της κατανάλωσης.
Στα υπόλοιπα οπωροκηπευτικά πάμε καλά: 113,9% στα αγ­γούρια και 104,3% στις ντομάτες, αλλά και 111,7% επάρκεια και στη βιομηχανική ντομάτα. Άλλωστε σε όλα αυτά τα προϊόντα μπορούμε σε μερικούς μήνες, το πολύ σε ένα χρόνο, να αυξήσουμε θεαματικά την παραγωγή τους. Στα κρέατα όμως δεν υπάρχει τέτοια λύση και η ντόπια παραγωγή καλύπτει λίγο παραπάνω από το 50% της κατανάλωσης. Αν κα­ταναλώναμε μόνο ντόπια κρέατα, θα έπρεπε να γυρίσουμε μισόν αιώνα πίσω, τότε που στο οικογενειακό τρα­πέζι το κρέας εμφανιζόταν σχεδόν αποκλειστικά τις Κυριακές! Στο αρνί­σιο και κατσικίσιο κρέας λοιπόν έχουμε αυτάρκεια 93,7% και στο κρέας πουλερικών 83,5%. Στα μεγάλα ζώα όμως: μόλις 28,7% στο βοδινό και 35,6% στο χοιρινό. Η χοληστερί­νη των Ελλήνων θα έπεφτε κατακό­ρυφα, αν έτρωγαν μόνο όσο κρέας παράγουν οι κτηνοτρόφοι μας! Το ψαράκι πάντως δεν θα το στερούμα­σταν, καθώς η αυτάρκεια σε αλιεύ­ματα υπερβαίνει το 221%.
Δεν θα μας έλειπε ούτε το ψω­μοτύρι – αλλά με το τυρί μόνο φέτα, για να εξηγούμαστε, καθώς μόνο στη φέτα έχουμε αυτάρ­κεια σε ποσοστό 156,5%. Γραβιέρα -κασέρι και κεφαλοτύρι προσωρινά τα διαγράφουμε (86,2% για την πρώ­τη κατηγορία και 66,6% για τη δεύτε­ρη). Κρασί έχουμε για να γίνουμε… ντίρλα (105,6%), αλλά από γάλα δεν πάμε καλά: ναι μεν επάρκεια 97,5% στο αιγοπρόβειο, αλλά μόνο 58,2% στο αγελαδινό, στο οποίο υπάρχει και διπλάσια κατανάλωση. Από φρούτα, πλούσια τα ελέη. Επάρκεια παντού: ροδάκινα (122%), βερίκοκα (149,7%), καρπούζια (147,5%), πεπό­νια (101%), μήλα (106,5%), σταφύλια (133,5%). Μόνο σε αχλάδια έχουμε έλλειψη (82,5%). Όλα αυτά πάντως θα τα τρώμε με… πολύ πικρό καφέ, καθώς η παραγωγή εγχώριας ζάχαρης καταβαραθρώθηκε σε ποσοστό επάρκειας… 14,3%!!!                                                              ΠΗΓΗ

Νεο χαράτσι! Μόνο με 60€ στον συμβολαιογράφο πεθαίνεις, παντρεύεσαι ή χωρίζεις!

- Κάθε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης θα δηλώνεται με συμβολαιογραφική πράξη
- Θα ισχύει από το 2013
- Συνέντευξη Τύπου αυτή την ώρα του υπουργού Εργασίας

Είναι το νεο χαράτσι. Το λεγόμενο και χαράτσι της ζωής. Η έμπνευση ανήκει στο οικονομικό επιτελείο και σύμφωνα με αυτή οι πολίτες αυτής της χώρας θα είναι υποχρεωμένοι να επικυρώνουν με συμβολαιογραφική πράξη κάθε αλλαγή της οικογενειακής τους κατάστασης από το νέο έτος.

Με το σύστημα «Αριάδνη» οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν περίπου 60 ευρώ (με τους φόρους) στον συμβολαιογράφο για να δηλώσουν το γάμο, το διαζύγιο και τον θάνατο.

Κάθε αλλαγή της οικογενειακής κατάστασης των ασφαλισμένων, δηλαδή γάμος, διαζύγιο, θα πρέπει να επικυρώνεται με συμβολαιογραφική πράξη, ενώ και η άδεια ταφής θα εκδίδεται μετά από συμβολαιογραφική πράξη.

Οι συμβολαιογράφοι θα είναι ηλεκτρoνικά διασυνδεδεμένοι με τα ασφαλιστικά ταμεία, τα οποία θα ενημερώνονται άμεσα και έτσι θα σταματά η καταβολή συντάξεων σε νεκρούς και συντάξεων χηρείας σε περιπτώσεις τέλεσης νέων γάμων.

Οι ασφαλισμένοι θα πρέπει να καταβάλουν περίπου 50 ευρώ στους συμβολαιογράφους, ποσό το οποίο θα τους επιστρέφεται στη συνέχεια από το ασφαλιστικό τους ταμείο.                                           ΠΗΓΗ

ΛΑΘΡΟΟΡΚ μπήκε στο Μετρό και άρχισε να... «ξαφρίζει» τους επιβάτες! – Τον πέταξαν έξω στο Σύνταγμα, τον λίντσαραν και τελικά έπεσε στις γραμμές

Ένα πρωτοφανές περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Πέμπτης στο σταθμό του Μετρό Ευαγγελισμός.

Νεαρός αλλοδαπός μπήκε σε ένα συρμό και άρχισε να κλέβει τους ανυποψίαστους επιβάτες. Μέχρι που κάποιος κατάλαβε τι συνέβαινε. Και τότε, πήραν την κατάσταση στα χέρια τους.

Μόλις ο συρμός έφτασε στο σταθμό του Συντάγματος, τον «πέταξαν» έξω και τον λίντσαραν. Στην προσπάθειά του να διαφύγει, ο δράστης δε δίστασε να βάλει τη ζωή του σε κίνδυνο και να «βουτήξει» στις ράγες.

Αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την Αστυνομία, που τον συνέλαβε και μάλιστα on camera!             ΠΗΓΗ

Νέα χαράτσια και για το... τελευταίο χωράφι!

ΟΛΟΙ όσοι έχουν στο όνομά τους έστω και ένα χωράφι θα κληθούν να πληρώσουν πλέον φόρο. Σπίτια, γραφεία, οικόπεδα εντός και εκτός σχεδίου, αγροτεμάχια.

Κάθε δομημένη και μη επιφάνεια θα φορολογηθεί με στόχο να κερδίσει από αυτούς τους νέους φόρους το κράτος περίπου 3 δισ. και μάλιστα άμεσα μέσα στο 2013, οπότε και θα ξεκινήσει η εφαρμογή του νέου φόρου.

Σύμφωνα με τα όσα εξέτασε χθες η διακομματική των τριών κομμάτων που μετέχουν στην κυβέρνηση θα μειωθεί το αφορολόγητο για τον ΦΠΑ από τις 200.000 στις 100.000 για το σύνολο της ατομικής περιουσίας.

Το εναλλακτικό σενάριο προβλέπει σύμφωνα με την “Ημερησία” να εφαρμοστεί αφορολόγητο όριο μόνο για μια κατοικία κάθε φορολογούμενου μέχρι ένα όριο αξίας (π.χ. 100.000 ή 150.000 ευρώ) και μέχρι ένα όριο επιφάνειας (π.χ. 80 ή 100 τ.μ.). Από κει και πέρα όλη η υπόλοιπη αξία της ακίνητης περιουσίας θα πρέπει να υπόκειται σε φόρο.

Ο νέος φόρος θα είναι με κλίμακα. Θα έχει πολλά κλιμάκια ενώ στις σκέψεις του υπουργείου Οικονομικών είναι οι συντελεστές να ξεκινούν από 0,1% και να φθάνουν ακόμη μέχρι και 3% ή 4% για τις πολύ μεγάλες περιουσίες.
Τα αγροτεμάχια μάλλον θα φορολογηθούν ξεχωριστά, ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το περιουσιολόγιο, οπότε μάλλον πάμε σε διαφορετικό φόρο. Εδώ θα υπάρχουν κριτήρια για τη φορολόγηση όπως το είδος της έκτασης, αν είναι δηλαδή αγρός, αγροτεμάχιο, βοσκότοπος κ.λπ., η απόστασή της από τη θάλασσα, το εάν η έκταση είναι αρδευόμενη ή όχι, το εάν έχει πρόσοψη ή προσόψεις σε εθνικό, επαρχιακό ή αγροτικό δρόμο και εάν έχει εντός της επιφανείας της και ανεγερθέντα κτίσματα.

Αγρότες: το σενάριο προβλέπει ότι δεν θα εξαιρεθούν όλοι οι κατά κύριο επάγγελμα αγρότες αλλά θα ισχύσουν και εδώ κριτήρια, όπως ο αριθμός των στρεμμάτων. Τα πολλά στρέμματα κάνουν κάποιον... μεγαλοαγρότη και έτσι θα υπάρξει και σε αυτή την περίπτωση φορολόγηση.

Όλα θα έχουν πλήρως καθοριστεί έως τα τέλη Νοεμβρίου οπότε και το σχετικό νομοσχέδιο θα κατατεθεί στη Βουλή.                                                                                                                        
ΠΗΓΗ

Τετάρτη 10 Οκτωβρίου 2012

Bloomberg: "Η Ελλάδα θα μπορούσε να γίνει η μεγαλύτερη χώρα-παραγωγός χρυσού"!

 ImageΗ Ελλάδα θα μπορούσε να αναδειχθεί στη μεγαλύτερη χώρα – παραγωγό χρυσού στην Ευρώπη έως το 2016, αναφέρει σημερινό δημοσίευμα του Bloomberg, παραπέμποντας στην μεγάλη παραγωγή του πολύτιμου μετάλλου που αναμένεται τα επόμενα χρόνια από τα τέσσερα ορυχεία των Eldorado Gold Corp. (ELD) και Glory Resources Ltd. (GLY).

Όπως επισημαίνεται σχετικά, αν και κατά το παρελθόν η χώρα εμφάνιζε μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στις χορηγήσεις αδειών εξόρυξης, μετά την οικονομική κατάρρευση των τελευταίων ετών, οι διαδικασίες έχουν απλοποιηθεί και επιταχυνθεί μέσω του fast track, σύμφωνα με πληροφόρηση του capital.gr.

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει το άρθρο στο παράδειγμα της European Goldfields. Όπως αποκάλυψε στο Bloomberg ο επικεφαλής ανάπτυξης της εταιρείας, Steve Sharpe, για τρία συναπτά έτη η European Goldfields ανέμενε από την ελληνική κυβέρνηση την έκδοση άδειας εξόρυξης χρυσού, με αποτέλεσμα τον τελευταίο χρόνο που επρόκειτο τελικά να εκδοθεί, η τιμή της μετοχής της εταιρείας υποχώρησε σημαντικά προσελκύοντας το ενδιαφέρον αγοραστών. «Σε καμία περίπτωση δεν θα γύρναγα πίσω στην Ελλάδα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Sharpe.

Καθυστερήσεις σαν κι αυτές, υπογραμμίζει το πρακτορείο, είναι πλέον πιο σπάνιες στην Ελλάδα μετά την ύφεση των τελευταίων ετών και την επιτακτική ανάγκη των κυβερνήσεων να δημιουργήσουν θέσεις απασχόλησης. Η εξόρυξη χρυσού συγκεντρώνει momentum ειδικά μετά την έγκριση των λεγόμενων «fast track” έργων.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των δύο εταιρειών, τα projects τους θα αυξήσουν κατά 425.000 ουγγιές την παραγωγή χρυσού έως το 2016, αξίας 757 εκατ. δολαρίων (με βάση την τιμή του χρυσού στις 5 Οκτωβρίου του 2012), έναντι συνολικής παραγωγής 16.000 ουγγιών που είχε καταγραφεί στην Ελλάδα το 2011.                                                                                                                                    ΠΗΓΗ

Όταν οι σφαίρες θα γράφουν όνομα παραλήπτη...


Ο John Kennedy  είχε πει κάποτε: εάν κάποιος αποφασίσει να μου πάρει τη ζωή πληρώνοντας με τη ζωή του, έχω χάσει τη ζωή μου»
Πριν από μερικό καιρό, είχαμε το περιστατικό της τρομοκρατικής ενέργειας στο χώρο της Microsoft. Είναι πέραν πάσης αμφιβολίας μια πράξη τρομοκρατική με στόχο την πολιτική κατάσταση που έχει στόχο να υπερβεί τα όρια του ελλαδικού χώρου ενώ στιγματίζει την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στην Ελλάδα – και την ίδια την Ελλάδα.

Όμως αντιμετωπίζουμε – ευθέως πλέον - και το ενδεχόμενο της κοινωνικής τρομοκρατίας που θα εκπηγάσει από την κοινωνική εξαθλίωση των ελλήνων.  Αυτό κατά τη γνώμη μας είναι το «σημείο τροπής» το οποίο θα επισφραγίσει τις δυσάρεστες εξελίξεις που, μάλλον, θα επακολουθήσουν.
Σε προηγούμενο άρθρο μας είχαμε τονίσει με έμφαση ότι «ο χειρότερος τρομοκράτης είναι η πείνα».Τα γεγονότα, δυστυχώς, έρχονται για να μας δικαιώσουν.  Οι καθημερινές αυτοκτονίες εντίμων ανθρώπων σε πλήρη ανέχεια και η κτηνωδία του συστήματος διακυβέρνησης της χώρας οδηγούν τους εξαθλιωμένους Έλληνες σε πράξεις «λύτρωσης» από την άθλια ζωή στην οποία τους καταδίκασαν  ανέντιμοι και ανίκανοι (;) πολιτικοί της χώρας, οι οποίοι συνεχίζουν στον ίδιο ρυθμό το βιολί τους.

Την εποχή του καλοκαιριού, πριν κάποια χρόνια που η βενζίνη ήταν φθηνή, οι νεκροί από τα αυτοκινητιστικά δυστυχήματα ήταν 60-80 κάθε σαββατοκύριακο.  Είχαμε συνηθίσει και δεν μας προκαλούσαν εντύπωση αυτές οι ειδήσεις.  Η είδηση όμως της αυτοκτονίας κάποιου υπέργηρου νοικοκύρη επειδή αντιμετώπιζε οικονομικά προβλήματα μας συγκλονίζει. Ο ένας θάνατος εκτοπίζει το μέγεθος των ογδόντα θανάτων και μας κάνει να σκεπτόμαστε το δικό μας μέλλον και των παιδιών μας.

Οι τράπεζες με τη συλλογιστική του «Σάϋλοκ» τοκογλύφου συνεχίζουν το έργο τους. Κάποιες αποφάσεις δικαστηρίων θυμίζουν, όμως, ότι στη Δικαιοσύνη υπάρχει ακόμη Δικαιοσύνη. Αλλά και αυτή –η δικαιοσύνη- είναι, ακόμη, δέσμια πολλών παραγόντων.

Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή υπάρχουν πολλά όπλα.  
Υπάρχουν σε χέρια κακοποιών, κυρίως αλλοδαπών παρανόμων, και σε χέρια απλών ανθρώπων.  Η διαδρομή και ο χρόνος από την απελπισία στη σκανδάλη είναι πολύ μικρή και σύντομη.

Το σύστημα πρόληψης του εγκλήματος είναι ανεπαρκέστατο και πολιτικά δέσμιο. Αυτή τη στιγμή εξυπηρετεί τους «επιφανείς της καταστροφής ενός έθνους» και τα συμφέροντά τους – έστω απροθύμως ή δισαπροθύμως.

Κάποια σενάρια –εφιαλτικά και αποτρόπαια- δεν μπορούμε να μην τα σκεφθούμε, ενώ ευχόμαστε να μη συμβούν ποτέ, θα δημιουργούσαν μια πραγματική κόλαση:
Οργισμένοι πολίτες να μπαίνουν σε τράπεζες και να δολοφονούν τους εργαζόμενους εκεί επειδή τους θεωρούν ως τοποτηρητές των δυναστών.

Ομάδες κρούσεως να μπαίνουν σε σούπερ μάρκετ και να ληστεύουν τα ταμεία ενώ μοιράζουν τα προϊόντα στους φτωχούς και ανήμπορους που τους χειροκροτούν με ευγνωμοσύνη.
Οι εύποροι συμπολίτες μας να είναι σε κατάσταση πολιορκίας και απειλών, χωρίς οι ομάδες σωματοφυλάκων – γλισχρα αμειβόμενοι - να μπορούν να τους προστατεύσουν εκουσίως ή ακουσίως.
Απαγωγές σημαινόντων προσωπικοτήτων για είσπραξη λίτρων ή εκδίκηση για ικανοποίηση του κοινού αισθήματος δικαίου.
Εισβολές σε εφορίες και δολοφονία των διευθυντών των εφοριών ή ακόμη, επιθέσεις σε μέλη των οικογενειών τους.
Βίαιες πράξεις σε ιδιοκτήτες που προβαίνουν σε εξώσεις οικονομικά εξαθλιωμένων ελλήνων, όπως και σε ιδιοκτήτες ενεχυροδανειστηρίων .
Εκτελέσεις παρουσιαστών της τηλεόρασης με εγνωσμένη και βεβαιωμένη πολλαπλώς τη «διατεταγμένη υπηρεσία προς όφελος συμφερόντων» προκειμένου να πλουτίζουν.

Τις επιθέσεις σε «κοσμικούς και τηλεπερσόνες όπως και φιλοσόφους - διανοητές της πλάκας» που απολαμβάνουν, και πλουτίζουν από,  τις ψυχοσυναισθηματικές διαστροφές τους.

Ποιος μπορεί να μας πείσει, πλέον, ότι αυτά δεν θα συμβούν;

Σε ένα τέτοιο περιβάλλον ούτε καν οι πολιτικοί μπορούν να αισθάνονται ασφαλείς.

Ο John Kennedy  είχε πει κάποτε: εάν κάποιος αποφασίσει να μου πάρει τη ζωή πληρώνοντας με τη ζωή του, έχω χάσει τη ζωή μου.»Εδώ βρισκόμαστε και αυτά θα αντιμετωπίσουμε.

Οι ξένοι παράνομοι εγκληματούν σε βάρος του ελληνικού λαού ενώ τα αριστερά κόμματα μιλούν για δημοκρατία και ανθρωπισμό.  Το ίδιο κάνουν και οι πολιτικοί –με τον τρόπο τους φυσικά-, με κάποιες επαινετές εξαιρέσεις.

Προφανώς ήρθε η ώρα να ξεκαθαρίσουν τα πράγματα.

Ο Ελληνικός λαός που πλήρωσε με περισσότερο από ένα εκατομμύριο νεκρούς τον εμφύλιο πόλεμο –εξαιτίας, πάλι, των πολιτικών,- έχει να τακτοποιήσει ένα λογαριασμό.

Ο εχθρός δεν είναι, πλέον, η καγκελλάριος Μέρκελ με τους δορυφόρους της.  Είναι όλοι όσοι –εντόπιοι, πολιτικοί, μέσα μαζικής ενημέρωσης, τραπεζίτες, κλπ.- δεν κάνουν τίποτε για τη σωτηρία και την ανακούφιση των  «εν απογνώσει και ταλαιπωρία» διαβιούντων ελλήνων.

Αυτά λέγονται σήμερα και αυτά συζητούνται δημόσια.

Το πρώτο «μπάμ» θα φέρει και άλλα πολλά και πολλά άσχημα.

Ας δούμε τα θα γίνει…
Κάποια στιγμή οι σφαίρες δεν θα γράφουν το όνομα του … αποστολέα θα έχουν όμως … «παραλήπτη». Κανένας δεν θα είναι ασφαλής σ αυτόν τον τόπο.
Πάντως, φαίνεται ότι οι πολιτικοί μας δεν ξύπνησαν ακόμη … Εισπράττουν, όμως ! Η ευθύνη τους είναι μεγάλη όσο ποτέ άλλοτε.

Μακάρι, και με τις … ευλογίες της Ορθοδόξου Ελληνικής Εκκλησίας, να μη συμβεί τίποτε από αυτόν τον εφιάλτη.                                                                                                                                                                                                      ΠΗΓΗ

Τω Αγνώστω Αντιεξουσιαστή...


Eντάξει ρε φίλε...Το καταλάβαμε από το Μάιο του 2010...Είσαι τόσο αντιεξουσιαστής, όσο ο Γιώργος...
Σε παραδέχομαι..Μισείς τον μπάτσο,μισείς κάθε εξουσία εκτός από αυτή που επιβάλλουν οι Τραπεζίτες...
Δεν εξηγείται αλλιώς...Αλλιώς θα με άφηνες να ρίξω τη Κυβέρνηση..Και αυτή και τη προηγούμενη και την επόμενη...Αλλά εσύ γουστάρεις την Εξουσία..Δεν τη πολεμάς..Βοηθάς να επιβάλλεται...Έτσι είναι...Διαλύεις τη πορεία μου...Τη διαμαρτυρία μου...Εσύ είσαι ο ΦΑΣΙΣΤΑΣ και κανένας άλλος...
Αν θές να παίξεις πετροπόλεμο με τον μπάτσο είναι εκεί κάθε μέρα...Αλλά εσύ έρχεσαι όταν διαδηλώνω ειρηνικά...Τις άλλες μέρες έχεις ρεπό...Έρχεσαι μόνο τότε...
Δε σε ξεχωρίζω από το μπάτσο που σήκωσε τη κοπέλα ως ασπίδα...Τα ίδια καθίκια είστε..Κι εσύ χρησιμοποιείς εμένα ως ασπίδα...Τη διαμαρτυρία μου...
Και έτσι συνεχίζονται να επιβάλλονται οι πολιτικές που καμώνεσαι πως πολεμάς...
Ελπίζω να είσαι ικανοποιημένος που αυτοκτονούν συμπολίτες σου..Που κλείνουν μαγαζάκια,χάνονται θέσεις εργασίας και αυξάνουν οι ουρές στα συσσίτια...Είσαι το ίδιο υπεύθυνος με τους κυβερνώντες και αυτούς που υπερασπίζονται την Εξουσία...Είσαι κομμάτι τους...                                                                                                               ΠΗΓΗ                                          

Ιστορική πρόταση Νόμου της Χρυσής Αυγής για Ανακήρυξη της Ελληνικής ΑΟΖ

"Πάγια θέση του ΛΑΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ-ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ είναι ότι η Ελλάς πρέπει να ασκεί τα νόμιμα κυριαρχικά δικαιώματα που της παρέχει το Διεθνές Δίκαιο. Μόνο με αυτόν τον τρόπο θα δοθεί σαφές μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι το Ελληνικό Κράτος είναι αποφασισμένο να περιφρουρήσει την ανεξαρτησίκα του και τα νόμιμα δικαιώματά του με κάθε τρόπο και μέσο. Για το λόγο αυτό, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του Κινήματός μας, τηρώντας μία από τις κεντρικές προεκλογικές εξαγγελίες για την ανάγκη αξιοποίησης του ενεργειακού πλούτου της χώρας μας το συντομότερο δυνατόν, κατέθεσε την Δευτέρα στη Βουλή μία ιστορική πρόταση νόμου, την πρώτη από την ίδρυση του νεώτερου ελληνικού κράτους, για την ανακήρυξη της Ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης και (προ)καλεί άπαντες τους βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου να την στηρίξουν και να την ψηφίσουν!
ΠΡΟΣ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΟΜΟΥ
Για την «Ανακήρυξη της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελληνική Δημοκρατία»
Άρθρο 1
«Σκοπός και πεδίο εφαρμογής»
Σκοπός του παρόντος νόμου είναι η άσκηση των δικαιωμάτων που προβλέπονται από το Μέρος V της Σύμβασης των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας του 1982 και συγκεκριμένα από τα άρθρα 55επ. σχετικά με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Άρθρο 2
«Ορισμοί»
1.Για την εφαρμογή του παρόντος νόμου οι όροι που χρησιμοποιούνται στις διατάξεις αυτού έχουν την ακόλουθη έννοια:
α) «Σύμβαση»: η Σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για το Δίκαιο της Θάλασσας, η οποία κυρώθηκε από τον Ν. 2321/1995.
β) «Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»: η πέραν και παρακείμενη της χωρικής θάλασσας της Ελληνικής Δημοκρατίας περιοχή, τα όρια της οποίας καθορίζονται στο άρθρο 3 και η οποία υπάγεται στο ειδικό νομικό καθεστώς που καθιερώνεται στο Μέρος V της Σύμβασης, δυνάμει του οποίου τα δικαιώματα και οι δικαιοδοσίες της Ελληνικής Δημοκρατίας ως παράκτιου Κράτους και τα δικαιώματα και οι ελευθερίες των άλλων κρατών διέπονται από τις σχετικές διατάξεις της Σύμβασης.
γ) «Ζωντανοί πόροι»: περιλαμβάνουν ψάρια και οποιασδήποτε άλλης μορφής υδρόβια ζωή, εκτός των καθιστικών ειδών, όπως αυτά καθορίζονται στο άρθρο 77 της Σύμβασης.
γ) «Μη ζωντανοί πόροι»: οι διάφοροι μεταλλευτικοί και άλλοι μη ζώντες πόροι που κατά κανόνα βρίσκονται στο βυθό της θάλασσας ή κάτω απ’ αυτόν.
δ) «Ναυτικό μίλι»: απόσταση χιλίων οκτακοσίων πενήντα δύο μέτρων.
2. Ορισμοί οι οποίοι δεν έχουν διαφορετικά ερμηνευθεί στο παρόν άρθρο θα έχουν την έννοια που δίδει σ’ αυτούς η Σύμβαση και σε περίπτωση αντίθεσης μεταξύ του παρόντος Νόμου και της Σύμβασης, υπερισχύει η ερμηνεία της Σύμβασης.
Άρθρο 3
«Κήρυξη και καθορισμός ορίων της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης»
1.Κηρύσσεται Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, το εξωτερικό όριο της οποίας εκτείνεται μέχρι την απόσταση των 200 ναυτικών μιλίων από τις γραμμές βάσης από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
2.Ελλείψει συμφωνίας οριοθέτησης με γειτονικά κράτη των οποίων οι ακτές είναι παρακείμενες ή αντικείμενες με τις ελληνικές ακτές, το εξωτερικό όριο της αποκλειστικής οικονομικής ζώνης είναι η μέση γραμμή, κάθε σημείο της οποίας απέχει ίση απόσταση από τα εγγύτερα
σημεία των γραμμών βάσης (τόσο ηπειρωτικών όσο και νησιωτικών) από τις οποίες μετράται το εύρος της αιγιαλίτιδας ζώνης.
3.Τα ακριβή όρια της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης θα γνωστοποιούνται εκάστοτε με απόφαση του Υπουργού Εξωτερικών, που θα δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, όπως τα όρια αυτά διαμορφώνονται ανάλογα με τις συγκεκριμένες περιοχές και με τις ενδεχόμενες συμφωνίες οριοθέτησης σύμφωνα με τις πρόνοιες των παραγράφων 1 και 2.

Άρθρο 4
«Δικαιώματα, δικαιοδοσία και υποχρεώσεις της Ελλάδος στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»
1. Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, η Ελληνική Δημοκρατία ασκεί: α) κυριαρχικά δικαιώματα που αποσκοπούν στην εξερεύνηση, εκμετάλλευση, διατήρηση και διαχείριση των φυσικών πόρων, ζωντανών ή μη, των υπερκείμενων του βυθού της θάλασσας υδάτων, του βυθού της θάλασσας και του υπεδάφους αυτού, ως επίσης και με άλλες δραστηριότητες για την οικονομική εκμετάλλευση και εξερεύνηση της ζώνης, όπως η παραγωγή ενέργειας από τα ύδατα, τα ρεύματα και τους ανέμους.
β) δικαιοδοσία, όπως προβλέπεται στα σχετικά άρθρα της Σύμβασης σχετικά με:
i) την εγκατάσταση και χρησιμοποίηση τεχνητών νήσων, εγκαταστάσεων και κατασκευών.
ii) τη θαλάσσια επιστημονική έρευνα.
iii) την προστασία και διατήρηση του θαλάσσιου περιβάλλοντος.
γ) άλλα δικαιώματα και υποχρεώσεις που προβλέπονται από την Σύμβαση.
2. Η Ελληνική Δημοκρατία, κατά την ενάσκηση των δικαιωμάτων της και την εκτέλεση των υποχρεώσεών της, σύμφωνα με τον παρόντα Νόμο και τις διατάξεις της Σύμβασης, στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη, λαμβάνει υπόψη της τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις των άλλων Κρατών και ενεργεί κατά τρόπο συνάδοντα με τις διατάξεις της Σύμβασης.
3) Τα δικαιώματα που αναφέρονται στο παρόν άρθρο αναφορικά με το βυθό της θάλασσας και το υπέδαφος θα ασκούνται σύμφωνα με το Μέρος VI της Σύμβασης-Διατάξεις περί Υφαλοκρηπίδας.
Άρθρο 5
«Δικαιώματα και υποχρεώσεις των άλλων κρατών στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη»
Στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ελληνικής Δημοκρατίας, τα άλλα Κράτη απολαμβάνουν τα δικαιώματα και υπόκεινται στις υποχρεώσεις που προβλέπει η Σύμβαση. Κατά την άσκηση των δικαιωμάτων και την εκπλήρωση των υποχρεώσεών τους αυτών, λαμβάνουν δεόντως υπόψη τα δικαιώματα και τις υποχρεώσεις της Ελληνικής Δημοκρατίας και συμμορφώνονται με τους νόμους και τους Κανονισμούς που υιοθετούνται απ’ αυτήν σύμφωνα με τις διατάξεις της Σύμβασης και τους κανόνες του Διεθνούς Δικαίου, στην έκταση που αυτοί δεν είναι αντίθετοι με το σχετικό μέρος της Σύμβασης.
Άρθρο 6
«Διατήρηση των ζωντανών πόρων»
Με κοινή απόφαση των Υπουργών: α) Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και β) Ναυτιλίας και Αιγαίου που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίζεται ο επιτρεπτός όγκος και τα είδη αλιεύματος των ζωντανών πόρων στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Άρθρο 7
«Εξερεύνηση και εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων»
1.Κανένα πρόσωπο δεν προβαίνει μέσα στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη σε αναζήτηση, έρευνα ή εκμετάλλευση των ζωντανών ή μη πόρων, χωρίς να έχει λάβει άδεια σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις.
2. α) Σε περίπτωση που οποιοδήποτε πρόσωπο παραβαίνει τις διατάξεις της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, τότε εφαρμόζονται ανάλογα οι διατάξεις των παραγράφων 7,8,9 και 10 του άρθρου 12Α Νόμου 2289/1995 όπως ισχύουν σήμερα.
Άρθρο 8
«Έναρξη της ισχύος»
Η ισχύς του νόμου αυτού αρχίζει από τη δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, εκτός αν ορίζεται διαφορετικά σε επιμέρους διατάξεις.
Αθήνα, 08-10-2012
Οι προτείνοντες Βουλευτές
1. Νικόλαος Μιχαλολιάκος
2. Ηλίας Κασιδιάρης
3. Χρήστος Παππάς
4. Ηλίας Παναγιώταρος
5. Ελένη Ζαρούλια
6. Πολύβιος Ζησιμόπουλος
7. Ιωάννης Λαγός
8. Γεώργιος Γερμενής
9. Αρτέμης Ματθαιόπουλος
10. Νικόλαος Μίχος
11. Παναγιώτης Ηλιόπουλος
12. Ευστάθιος Μπούκουρας
13. Μιχαήλ Αρβανίτης
14. Νικόλαος Κούζηλος
15. Αντώνιος Γρέγος
16. Δημήτριος Κουκούτσης
17. Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης
18. Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος                                                                                                          ΠΗΓΗ                        

Για να μην σας λένε παπαριές για λάθος μετάφραση ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΡΟΔΟΤΙΚΕΣ ΠΡΑΞΕΙΣ ΤΟΥ ΒΑΓΓΕΛΑ.

ΑΝ ΕΙΧΑΝ ΔΙΔΥΜΟΥΣ ΓΕΝΝΗΤΙΚΟΥΣ ΑΔΕΝΕΣ (ΟΡΧΕΙΣ) ΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΜΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΕΛΕΓΑΝ:Κύριε Νταβούτογλου, θα πάρετε ένα στεφάνι...;



Μιας και τον φέρατε στας Αθήνας (και) τον Νταβούτογλου, δανειστείτε όρχεις και βάλτε τον να καταθέσει στεφάνι στον Άγνωστο Στρατιώτη, με τους ευζώνους ντυμένους με τις ποντιακές στολές – να παραπέμπουν στη γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου.

Αν αρνηθεί, θυμίστε του ότι δύο πρωθυπουργοί της Ελλάδας: Καραμανλής και Παπανδρέου, έχουν ήδη καταθέσει στεφάνια στο μνημείο του γενοκτόνου σφαγέα Κεμάλ (γράφοντας στα παλιά τους τα παπούτσια την Ιστορία των Ελλήνων και την κοινή γνώμη). Οπότε, οφείλει τουλάχιστον να ανταποδώσει την τιμή.
ντοκουμέντα από τις κατάθεσεις στεφανιών:
Καραμανλή και Παπανδρέου                                                         ΠΗΓΗ

ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΙΚΟΠΕΔΟ ΤΟΥ ΚΑΡΟΥΖΟΥ... ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΛΕΙΣΤΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΙΜΝΗ ΠΑΡΑΔΟΠΙΣΤΟΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΑΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΝΤΑΒΟΥΤΟΓΛΟΥ...



"Εμείς πάντοτε επιθυμούμε το Αιγαίο που ειναι θάλασσα φιλίας και συνεργασίας να είναι πάντοτε ελεύθερο για όλους", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της Βουλής Ευάγγελο Μεϊμαράκη, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης του στην Ελλάδα.

Με την σειρά του ο Πρόεδρος της Bουλής χαρισε ένα καράβι στον Τούρκο ΥΠΕΞ και είπε οτι "εύχομαι αυτο το καραβι να κινείται ελεύθερα στις θάλλασσες'."                                                      ΠΗΓΗ

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: (ΚΑΙ ΕΙΣ ΑΝΩΤΕΡΑ ΑΝΘΙΜΕ...) ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΤΟΥ ΒΑΛΛΙΑΝΑΤΟΥ ΕΙΣΕΠΡΑΞΕ Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΤΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ...


Τα εύσημα του αρχικίναιδου Γρηγόρη Βαλλιανάτου κέρδισε ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος Ρούσσας. Πώς έγινε αυτό το θαύμα; Απλούστατα, ο 77χρονος Άνθιμος βγήκε το βραδάκι της Τετάρτης 26-9-2012 στην εκπομπή του Μένιου Φουρθιώτη («Extra») και κατήγγειλε ότι η Χρυσή Αυγή συνιστά ΕΚΤΡΟΠΗ και απειλή για το Δημοκρατικό μας Πολίτευμα!.. Για να γίνει ακόμη προοδευτικότερος, ο Άγιος Θεσσαλονίκης δήλωσε πως το 45% των Συσσιτίων που μοιράζει καθημερινά η Μητρόπολίς του πάει σε Λαθρομετανάστες!.. Οι δύο αυτές δηλώσεις του Δεσπότη της «Ιερουσαλήμ των Βαλκανίων» ενθουσίασαν τον παριστάμενο στο στούντιο του «Extra», Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο οποίος συνεχάρη τον Άνθιμο και τον κάλεσε να μη ξαναχρησιμοποιήσει την λέξη «Λαθρομετανάστης», διότι δεν είναι καθόλου χριστιανικό να λέμε πως υπάρχουν Λαθραίοι άνθρωποι!.. Αμέσως μετά, ο διασημότερος Έλλην ομοφυλόφιλος είπε επί λέξει: «Καταλαβαίνω ότι η Χρυσή Αυγή με τις κλωτσιές που ρίχνει, δραστηριοποιεί έναν τομέα ο οποίος κοιμάται. Το λέω εγώ αυτό και είναι τραγικό, διότι με την Χρυσή Αυγή έχουμε αγκαλιαστεί και κάνα – δυό φορές»!..

Με την φράση «έχουμε αγκαλιαστεί», ο Βαλλιανάτος εννοούσε προφανώς την παρουσίαση του «Μακεδονικού Λεξικού» από τους Σλαβομακεδόνες του «Ουράνιου Τόξου» στην Αίθουσα των Ξένων Ανταποκριτών (2 Ιουνίου 2009), όταν η Χρυσή Αυγή με επικεφαλής τον Ηλία Παναγιώταρο μπούκαρε στην αίθουσα και έκανε τους παρισταμένους ανθέλληνες να χεστούν από τον φόβο τους. Όταν κάποιοι χρυσαυγίτες κινήθηκαν απειλητικά προς τον παριστάμενο στην εκδήλωση Γρηγόρη Βαλλιανάτο, ο γράφων έσπευσε να προστατέψει τον μεσήλικα κίναιδο, ο οποίος και ευχαρίστησε τον γράφοντα διά την χριστιανικήν του πράξιν, μόλις οι Χρυσαυγίται απεχώρησαν!..

Επανέρχομαι στην εκπομπή του «Extra»: Μόλις τέλειωσαν οι ύμνοι του Βαλλιανάτου προς τον Άνθιμο Θεσσαλονίκης, ο οικοδεσπότης Φουρθιώτης έβγαλε στο τηλέφωνο τον Ηλία τον Κασιδιάρη και του έθεσε υπόψιν τις δηλώσεις του Δεσπότη. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Χρυσής Αυγής απάντησε ως εξής: «Όλο το πολιτικό Σύστημα από Νέα Δημοκρατία μέχρι Σύριζα βρίζει την Χρυσή Αυγή. Ε, τώρα μπήκε και η Εκκλησία στο παιχνίδι αυτό, λυπάμαι πολύ για λογαριασμό τους»!.. ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΜΑΣ, ρωτάμε τον Άνθιμο Ρούσσα: Παναγιώτατε, ο ΑΝΤΑΡΣΥΑ δεν συνιστά εκτροπή; Οι κίναιδοι δεν συνιστούν εκτροπή; Το ΚΚΕ και ο Σύριζα δεν συνιστούν εκτροπή; Μόνο ο Ελληνικός Εθνικισμός συνιστά εκτροπή;                                                                                                                                    ΠΗΓΗ

Κομμούνι: "Με συνέλαβε Αστυνομικός με τη φασιστική σημαία της Β. Ηπείρου στο μανίκι"... Ρε αι στα διάολα παλιομαλάκ@

[Ρε τσογλάνι πες μας ποια κατουρημένη ποδία φίλησες για να διοριστείς στο δημόσιο και άσε τις παπαριές... τοξέρουμε ότι είσαι προδότης... δεν χρειάζεται να τοαποδείξεις]

Την καταγγελία πως ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που τον προσήγαγε έφερε πάνω του διακριτικά που παραπέμπουν σε «φασιστικές ομάδες», έκανε ο ιατρός και γενικός γραμματέας του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου «Άγιος Σάββας», Κώστας Καταρχιάς.

Ο ιατρός κατά την συνέλευση της ΓΣΕΕ της Τετάρτης κατήγγειλε πως ο ο αστυνομικός που τον προσήγαγε την Τρίτη στο Σύνταγμα κατά τις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, δεν είχε επάνω του τα διακριτικά που παραπέμπουν στην Αστυνομία, αλλά διαφορετικά που παραπέμπουν σε «φασιστικές ομάδες» που δρουν ανεξέλεγκτα τον τελευταίο καιρό.

Στην φωτογραφία που απεικονίζεται το συγκεκριμένο σύμβολο είναι η σημαία της «Αυτόνομης Δημοκρατίας της Βορείου Ηπείρου».
                                      ΠΗΓΗ

Κοράνι: οι 150 (πιο) "θανάσιμες" σελίδες! Μετά απ' αυτό μην πεις ότι δεν ήξερες...(Μέρος Α’ – Εισαγωγή)

 
Γράφει ο Γιώργος Ανεστόπουλος

     Τελικά το Ισλάμ είναι αντίπαλος της Δύσης ή όχι;
      Είναι αντίπαλος όλης της μη – ισλαμικής ανθρωπότητας, ή όχι;
     Και αν ναι, πόσο επικίνδυνος αντίπαλος είναι τελικά;
     Και αν είναι το Ισλάμ επικίνδυνος αντίπαλος, το Κοράνι έχει κάποια σχέση με αυτό ή είναι τελείως άσχετο με αυτή την πολεμική ιστορική εξέλιξη του Ισλάμ;
      Λοιπόν, το Κοράνι δεν είναι καθόλου αμέτοχο σε αυτή την ιστορική εξέλιξη. Για την ακρίβεια, το Κοράνι είναι η Γενεσιουργός Αιτία της δημιουργίας αυτής της «πολεμοχαρούς καταστρεπτικής ιστορικοφιλοσοφικής τάσης». Κι «αυτό» που – κατά βάση – τη συντηρεί. Ακόμη. Και αδιάλειπτα στο πέρασμα των αιώνων.
     Το κοινό σημείο όλων των Ισλαμιστών, πλούσιων ή φτωχών είναι το Κοράνι. Αυτό είναι τα «πάντα» για το Ισλάμ. Όλα τα άλλα κείμενα, διευκρινήσεις, εντολές ή διδασκαλίες (πχ Χάντιθ) έπονται του Κορανίου. Χρειάζονται ειδικές διαδικασίες για να «Καθοριστούν» επίσημα ως Τμήμα της Διδασκαλίας του Ισλάμ. Και ενδέχεται να είναι αποδεκτές από ένα τμήμα του Ισλάμ και όχι από ένα άλλο (πχ Σιΐτες – Σουνίτες). Το Κοράνι όμως είναι η Βάση, η Ρίζα, το κοινά αποδεκτό ιερατικό σημείο αναφοράς.
     Αυτό το κείμενο καθορίζει τη ζωή του Ισλαμιστή από την ώρα που θα γεννηθεί ως την ώρα που θα πεθάνει. Κι από τον τρόπο που θα ζήσει ως τον τρόπο που θα πεθάνει.
     Το Κοράνι, είναι το κατ’ εξοχήν κείμενο διδασκαλίας στα σχολεία των ισλαμικών χωρών.
     Είναι ένα κείμενο, τέλος, που φιλοδοξεί και αποσκοπεί στο να καθορίσει την φιλοσοφία και τον τρόπο ζωής όλης της ανθρωπότητας, δηλαδή, ολόκληρου του πλανήτη. Πλην όμως, εξοντώνοντας ΚΑΘΕ μα ΚΑΘΕ άλλον τρόπο ζωής.
    Το Κοράνι, αν και είναι ιστορικό κείμενο και σαφώς αντικατοπτρίζει τις γενικότερες ιστορικές συνθήκες και (κατά κάποιους) αναγκαιότητες της εποχής που συγγράφηκε, δεν δικαιούται τέτοιων ελαφρυντικών στην κριτική, διότι εξακολουθεί να είναι η αιχμή του δόρατος του Ισλάμ. Ακόμη και σήμερα οι εντολές του έχουν την ύψιστη ισχύ για τους Ισλαμιστές ακόμη και «για το σήμερα». Τουτέστιν, σύμφωνα με τους Ισλαμιστές, το Κοράνι αντικατοπτρίζει σαφέστατα σημερινές αναγκαιότητες. Συνεπώς, η όποια κριτική δεν πρέπει να του γίνεται με όρους του «ιστορικού χτες», αλλά με όρους του «εν εξελίξει σήμερα».
    Βασικά στοιχεία του Κορανίου είναι η Αηδία μετά βδελυγμίας, η Οργή και το μέχρι θανάτου Μίσος για τους αλλόθρησκους, τους Άπιστους όπως τους αποκαλούν.     
    Επίσης, ο Φόβος του Αλλάχ αντί της Αγάπης του Θεού. Η φιλοσοφία του Ισλάμ στηρίζεται στον  απόλυτο Φόβο και στην απόλυτη Υποταγή.
    Ακόμη, στηρίζεται απόλυτα στη Σκληρότητα, εφόσον όλο το Κοράνι βρίθει από τις λέξεις «θάνατος», «φωτιά», «κόλαση», «κατάρα του Αλλάχ», «σκληρή τιμωρία», «σκότωσε», «κόψε χέρια και πόδια», «πνίξε στο αίμα» κλπ.
   Αλλά και η Αλαζονεία. Θεωρούν ότι δεν υπάρχει τίποτε ισάξιο ή ανώτερο από το Ισλάμ και γι’ αυτό το λόγο θα πρέπει να ισοπεδωθούν τα πάντα μπροστά του. Θρησκείες, φιλοσοφίες, πολιτικά συστήματα, διαφορετικοί λαοί που «τολμάνε να μην ασπαστούν το Ισλάμ».
    Οι εκατόν πενήντα περίπου σελίδες από τις 450 του Κορανίου, περιέχουν εντολές εξόντωσης των απίστων και παγκόσμιας κυριαρχίας του Ισλάμ. Αυτές οι σελίδες είναι η «Προετοιμασία του Φενταγίν». Του πιστού Ισλαμιστή που είναι έτοιμος να δώσει τη ζωή του για την πίστη του. Το δεύτερο μήνυμα που περνάνε είναι πως κάθε Ισλαμιστής θα πρέπει να είναι πρώτα απ’ όλα Φενταγίν.
   Το Κοράνι είναι εντέλει, η προετοιμασία των ισλαμιστών συνολικά, για την μεγάλη τελική σύγκρουση με τους άπιστους. Μια αιματηρή διαρκής σύγκρουση που κράτησε 1400 χρόνια και σήμερα φτάνει στην παγκόσμια κορύφωσή της. Την παγκόσμια ένοπλη αντιπαράθεση με όλο τον υπόλοιπο κόσμο και κυρίως το Δυτικό.  Αλλά όχι μόνο.
    Σύμφωνα με τον Σ. Χάντιγκτον (Η Σύγκρουση των Πολιτισμών) οι περισσότερες πολεμικές συγκρούσεις του 20ου αι. αφορούν ισλαμικούς πληθυσμούς. Οι Ισλαμιστές έχουν την μεγαλύτερη - από κάθε άλλη πολιτισμική ομάδα - έφεση να επιδιώκουν τη βίαιη σύγκρουση με τον εκάστοτε περίγυρό τους. Κυρίως δε όταν ανήκει σε άλλη πολιτισμική ομάδα.
    Μία σύγκρουση που επί 1200 χρόνια, συνολικά, κερδίζει το Ισλάμ.
          Εκ του αποτελέσματος τελικά, αποδεικνύεται ότι το Ισλάμ διαθέτει άριστη πολεμική φιλοσοφία, άριστες προδιαγραφές οργάνωσης, άριστες δημόσιες σχέσεις και διασυνδέσεις στα διεθνή media αλλά και Fora των Διεθνών Οργανισμών.
   Εάν τώρα τα φιλοσοφικά και τα οργανωτικά του πλεονεκτήματα συνδυαστούν με το οικονομικό όπλο του Πετρελαίου και τον υπερπληθυσμό (αλλά και «ενισχύσεις» που λαμβάνει από σύγχρονους «Ισχυρούς» γεωπολιτικούς του συμμάχους (πχ Κίνα), τότε έχουμε μπροστά μας τον δυνητικά πιο επικίνδυνο εχθρό που έχει εμφανιστεί ποτέ στον πλανήτη μετά τους Αττίλα, Τζέγκις Χαν και Ταμερλάνο.
   Ένα από τα μέσα πολεμικής προετοιμασίας που χρησιμοποιεί το Ισλάμ είναι η πεισματική διατήρηση μιας «κλειστής βαθιά στρατιωτικοποιημένης κοινωνίας» καθώς και ο ασφυκτικός έλεγχός της μέσω της «Ισλαμικής Θρησκείας».  Απαγορεύεται αυστηρά από το ίδιο το Κοράνι στους Ισλαμιστές η ενσωμάτωσή τους σε άλλες κοινωνίες μη ισλαμικές. Γι’ αυτό και δεν πρόκειται ποτέ να ενσωματωθούν στη Δύση. Και κακώς η (δήθεν «προοδευτική») Διανόηση και τα media της Δύσης επιρρίπτουν την ευθύνη της μη-ενσωμάτωσης στις ίδιες τις δυτικές κοινωνίες. Η ευθύνη ανήκει εξολοκλήρου στους Ισλαμιστές μετανάστες. Στόχος των οποίων είναι να δημιουργήσουν τερατώδη (πληθυσμιακά) ισλαμικά κράτη μέσα στους κόλπους των δυτικών κρατών και να λειτουργήσουν τελικά ως Πέμπτη Φάλαγγα. Όπως άλλωστε έκαναν στη Βοσνία, στο Κόσοβο, στην Τσετσενία, στο Λίβανο και τώρα επιδιώκουν να κάνουν το ίδιο σε ολόκληρη την Αφρική (πράγμα που πετυχαίνουν με την «Αραβική Άνοιξη») αλλά και μέσα στην ίδια την Ευρώπη (επιχειρήσεις “Eurabia-Londonistan”).
     Ακόμη χειρότερα, απαγορεύεται στους Ισλαμιστές από το ίδιο το Κοράνι, να δηλώσουν πίστη και υποταγή σε μη ισλαμικές κυβερνήσεις, παρά μόνον υποκρινόμενοι. Γι’ αυτό είναι επικίνδυνο να γίνονται πολίτες της Δύσης και να υπηρετούν στους δυτικούς στρατούς.
     Τους υποχρεώνει μέσω ποικίλων απειλών (τόσο κοσμικών όπως η θανάτωση και η διαπόμπευση όσο και μεταφυσικών όπως η Κόλαση ) να πολεμούν και να πεθαίνουν για την διάδοση της πίστης του Ισλάμ αλλά και να στηρίζουν με κάθε τρόπο αυτούς που πολεμούν γι’ αυτήν (Μάρτυρες).
     Τους βεβαιώνει ότι  όποιος πεθάνει πολεμώντας για το Ισλάμ θα πάει στον Παράδεισο, όπου θα έχει χαρέμια ολόκληρα από πανέμορφες λευκές παρθένες και λευκά παιδιά υπηρέτες να τον υπηρετούν. Θα έχει επίσης άφθονο κρασί και γενικά πλούσιες υλικές απολαύσεις.
     Τους βάζει ως υπέρτατο στόχο (ως την μεγαλύτερη αγαθοεργία και την πιο καλή πράξη) την παγκόσμια κυριαρχία του Ισλάμ μέσω της καταστροφής και καθυπόταξης όλων των υπολοίπων θρησκειών. Για την ακρίβεια, μέσω της αιματηρής εξολόθρευσης των απίστων λαών.
      Ως κοσμικό κίνητρο δίνει στον άνδρα το δικαίωμα του χαρεμιού : δηλ. να παντρευτεί μέχρι τέσσερις γυναίκες και να έχει όσες ερωτικές δούλες θέλει.     
      Απαγορεύει την αντισύλληψη και την έκτρωση δια ποινής θανάτου (πχ Ιράν).
      Απαγορεύει αυστηρά και τιμωρεί τις προγαμιαίες σχέσεις μεταξύ μουσουλμάνων.
      Θεωρεί την γυναίκα κτήμα του άνδρα που έχει δικαίωμα να «καλλιεργεί» όσες φορές θέλει. Το ανδρικό προνόμιο φτάνει μέχρι το δικαίωμα να τιμωρεί, ακόμη και να «χτυπάει βιαιότατα» την γυναίκα του. Ενίοτε να την «σημαδεύει» στο πρόσωπο (θειικό οξύ – Πακιστάν) και αν πρέπει να την «θανατώνει».
      Ο απώτερος σκοπός αυτών των «ερωτικών – οικογενειακών» μέτρων είναι η ταχύτατη άνοδος του Ισλαμικού πληθυσμού μέσω της αστείρευτης υπεργεννητικότητας. Πχ Αίγυπτος, τις τελευταίες δεκαετίες του 20ου αι. , από 24 εκ σε μόλις 20 χρόνια απέκτησε 52 εκ πληθυσμό. Το ίδιο και όλα τα Ισλαμικά κράτη.
     Το Κοράνι απαγορεύει την αρνητική κριτική και την φιλοσοφικοθρησκευτική πολυφωνία. Αποδεκτή είναι μόνο η τυφλή υποταγή και υπακοή. Αρνητική κριτική και φιλοσοφικός στοχασμός απαγορεύονται ρητά δια ποινής θανάτου (πχ Σαλμάν Ρασντί και Αποστάτες του Ισλάμ – βλ. www.apostatesofislam.com ).
     Ακόμη χειρότερα όμως, δεν αποδέχεται ούτε την αρνητική κριτική από μέρους μη ισλαμιστών διανοούμενων. Και για να επιτύχει τον σκοπό του χρησιμοποιεί την απειλή κατά της ζωής τους, όπου κι αν βρίσκονται (πχ Βαν Γκόγκ, Οριάνα Φαλάτσι, Δανοί σκιτσογράφοι).
     Η σκληρότητα του Ισλάμ καθώς και ο αδίστακτος χαρακτήρας αυτής της φιλοσοφίας φαίνεται και από κάτι ακόμη: Το Κοράνι διατάσσει εγκατάλειψη από τον Ισλαμιστή των γονέων του και της οικογένειάς εάν δεν ασπαστούν και αυτοί το Ισλάμ.
      Η ίδια η θρησκεία του Ισλάμ όχι μόνον αποδέχεται το φόνο ανθρώπου (17,34) αλλά το επιβάλλει κιόλας.
      Στόχος των Ισλαμιστών είναι η καταστροφή των αλλόθρησκων χωρών, η εκκένωσή τους από τους «άπιστους κατοίκους» τους και ο εποικισμός τους με ισλαμιστές (21,11). Ο Ισλαμιστής δεν είναι ποτέ «πολιτικός πρόσφυγας», δεν είναι ποτέ «οικονομικός μετανάστης». Είναι πάντα «θρησκευτικός/πολεμικός εισβολέας».
      Το Κοράνι διδάσκει την απόλυτη υποταγή στη Μοίρα. Δηλαδή, διατάσσει τον πιστό να υπομένει στωικά και κυρίως «αδιαμαρτύρητα» τη φτώχεια του, τις μιζέριες και τις αξεπέραστες υλικές δυσκολίες της ζωής του (22,36). Έτσι, το ισλαμικό σύστημα διακυβέρνησης δεν κινδυνεύει από ανταρσίες.
      Οι Ισλαμιστές διαθέτουν – παρ’ ότι δεν είναι – το σφρίγος και την ορμή της νέας, επιτιθέμενης φυλής. Μα ταυτόχρονα, ένα πανίσχυρο θρησκευτικό, ψυχολογικό, πολεμικό κείμενο που κατορθώνει να τους γεμίζει μαχητική ενέργεια, ένταση και φανατισμό. Αυτό είναι που τους κάνει επικίνδυνους.
Από πού αποδεικνύονται όλα τα παραπάνω;

Μα από το ίδιο το Κοράνι.
     
Οι 150 περίπου από τις 450 σελίδες του Κορανίου, με ορμή και μένος ορίζουν αυτά που περιγράφηκαν και ακόμη περισσότερα. Δεν έχετε παρά να δείτε τα σχετικά αποσπάσματα του Κορανίου που δημοσιεύονται στο


      Το βασικό ερώτημα σε όλα αυτά, είναι όχι τι κάνει το Ισλάμ – αυτό είναι γνωστό εδώ και 1,400 χρόνια - , αλλά τι κάνει η Δύση και γενικά ο πολιτισμένος κόσμος απέναντι σε αυτή τη νέα «αδυσώπητη εισβολή».

Πέραν από το να «επιτρέπει» Ισλαμικές βάσεις στην καρδιά της Ευρώπης βεβαίως....βλ. Βοσνία και Κοσυφοπέδιο...