ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

ΑΔΩΝΙΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ:Τέλος Εποχής & Προσωπικό Κόστος ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΙΡΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΟΒΑΤΑΙ ΠΟΛΥ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ


Ηλίας Κασιδιάρης:''Κάντε την βουλή πρώτο κέντρο λαθρομεταναστών'' ΤΟΥΣ ΞΕΣΚΙΖΕΙ


Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΞΕΣΚΙΖΕΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΚΟΥΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΥΡΕΣΕΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Πολύ ωραίο χιούμορ από ένα μάτσο κωλοτρυπίδες

Δείτε τι έκαναν καμιά δεκαριά τρόμπες, από αυτούς που σκίζαν την κωλοτρυπίδα τους στα ουρλιαχτά, όταν "ένας μπάτσος έσκισε ένα φύλλο από το Κοράνι ενός μετανάστη" και ..

έσπευσαν να οργανώσουν ομιλίες, ομάδες αλληλεγγύης στους μουσουλμάνους αδερφούς που προσβάλλονται κ.λ.π. Θυμάστε με πόση λύσσα έψαχναν να βρουν τον "μπάτσο που έσκισε το κοράνι" (τελκά απεδείχθη ότι επρόκειτο για φωτοτυπία μιας προσευχής).  Αυτές οι κωλοτρυπίδες που έγραφαν μέρα νύχτα για το "αβγό του φιδιού", όταν βεβηλώθηκε η Εβραϊκή Συναγωγή στα Χανιά. Ξημεροβραδιαζόταν στο ndymedia και στο twitter, να δείξουν πόσο πολύ τους πείραξε η βεβήλωση της εβραϊκής θρησκείας. Δείτε τι ωραίο χιουμοράκι έκαναν οι φασιστικές κωλοτρυπίδες στην Αθήνα :

οι ίδιες κωλοτρυπίδες που διαδήλωναν εναντίον του αστυνομικού που πρόσβαλλε το κοράκι,
διαδηλώνουν υπέρ του κωλοτρυπίδα που πρόσβαλλε τη χριστιανική πίστη
οι κωλοτρυπίδες τότε έλεγαν ότι τέτοιες ενέργειες είναι "απίστευτα ρατσιστικές"
και ο Κώστας Βαξεβάνης έσκιζε την κωλοτρυπίδα του, όταν έσκιζαν το Κοράνι και έκανε εκπομπή, για να κατακεραυνώσει τον δράστη που πρόσβαλλε τα σύμβολα των μουσουλμάνων
όταν πρόσβαλλαν τα χριστιανικά σύμβολα, ο ίδιος δημοσιογράφος, έκανε εκπομπή που υμνεί τον δράστη !
* η λέξη "κωλοτρυπίδες" είναι από τη ...σατιρική σελίδα του "Παστίτσιου" που υπερασπίζονται οι κωλοτρυπίδες, στην οποία ο δράστης έγραφε απαντώντας ως Παϊσιος "σε κωλοτρυπίδες σαν και σας δεν κάνω θαύματα".
Χρησιμοποιούμε στο άρθρο αυτό δική τους ορολογία, για λόγους ισότητας. 
Εμείς δεν κάνουμε διακρίσεις Κώστα Βαξεβάνη! Δεν είμαστε άνετοι στην προσβολή της Χριστιανικής θρησκείας και χέστες στην προσβολή της Εβραϊκής και της Μουσουλμανικής. Πιστεύουμε ότι η θρησκευτική πίστη ΟΛΩΝ (όλων, όχι μόνο των Εβραίων και των Μουσουλμάνων) πρέπει να γίνεται απόλυτα σεβαστή, καθώς άπτεται του βασικού πυρήνα των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Τα υπόλοιπα είναι φασισμός. Ακριβώς αυτό θα πεί φασισμός. Να μη σέβεσαι τον πυρήνα των ανθρώπινων δικαιωμάτων, επειδή εσύ πιστεύεις ότι οι πιστοί "πλανώνται". Δικαίωμά τους! Άστους να βρουν την αλήθεια μόνοι τους.
Και μείς πιστεύουμε ότι είναι παραμύθι αυτό που λέει το κοράνι, ότι οι πιστοί μουσουλμάνοι θα ανταμειφθούν με μπόλικο πιλάφι στον Παράδεισο, αλλά δεν διακωμωδούμε αυτή τους την πεποίθηση (πράγμα που θα ήταν εξαιρετικά εύκολο)!  ΠΗΓΗ

Τέως βασιλιάς Κωνσταντίνος: «Όχι, δεν πρόκειται να ιδρύσω κόμμα»

Τις πληροφορίες περί ίδρυσης κόμματος, ξεκαθαρίζοντας ότι ο ρόλος του βασιλικού θεσμού είναι υπεράνω κομμάτων, διαψεύδει με δηλώσεις του στην εφημερίδα Παραπολιτικά ο πρώην βασιλιάς των Ελλήνων, Κωνσταντίνος.

«Όχι, δεν πρόκειται να ιδρύσω κόμμα» δηλώνει κατηγορηματικά, συμπληρώνοντας ότι ήταν και είναι υπερκομματικός.
Άλλωστε, όπως έχουν εκφράσει τόσο ο ίδιος ο Κωνσταντίνος όσο και οι γιοι του, «η βασιλεία ενώνει τον λαό, δεν τον χωρίζει».

Έχοντας ξεκαθαρίσει το θέμα αυτό, η προσοχή του στρέφεται στην πρόσφατη κυβερνητική εξαγγελία για εμπορική εκμετάλλευση του βασιλικού κτήματος, ενώ οι συνεργάτες του μεταφέρουν ένα κλίμα ενόχλησης για την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει το Τατόι.                                                        ΠΗΓΗ

Πανελλήνια συγκίνηση από το δράμα του Γρηγόρη Ψαριανού. Του αρνήθηκαν ακόμα και την πίτσα...

ΟΠΟΥ ΚΙ ΑΝ ΠΑΤΕ ΤΟ ΞΥΛΟ ΘΑ ΤΟ ΦΑΤΕ, ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ!

Πανελλήνια συγκίνηση προκάλεσε η αποκάλυψη των δραματικών στιγμών που έζησε ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός.

Σύμφωνα με το newpost.gr, ένα βράδυ ο Γρηγόρης, αποκαμωμένος από τον καθημερινό αγώνα που δίνει από κοινού με τον Φώτιο – Φανούριο από το μετερίζι της κυβερνώσας αριστεράς, πήγε να βάλει μια μπουκιά στο στόμα του.
Συγκεκριμένα επέλεξε το τρέντυ φαγάδικο Colibri στην οδό Αναπαύσεως, στην αριστερή εργατούπολη του Μετς.
Για κακή του όμως τύχη στο ίδιο σημείο υπάρχει πιάτσα ταξί.
Και η πιάτσα δεν μόνο είχε ταξί αλλά και ταξιτζήδες. Οι οποίοι ως γνωστόν δεν μπορούν να κατανοήσουν το μεγαλείο της αριστεροσύνης του Γρηγόρη.
Έτσι, οι οδηγοί ταξί πήραν στο κυνήγι τον άτυχο βουλευτή, με αποτέλεσμα ο μαχητής της αριστεράς να φύγει άπραγος και – κυρίως – νηστικός.                                                                                              ΠΗΓΗ

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελληνική Αστυνομία στηρίζει μία χούντα


Συμπεριφορά ενός γενναίου αστυνομικού σε γυναίκα, επειδή αυτή τολμάει να πολεμήσει για την δική του οικογένεια...
Η Ελληνική Αστυνομία έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα τα ονόματα και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων από την τελευταία διαμαρτυρία στο Σύνταγμα, ζητώντας μάλιστα και "πληροφορίες" για τυχόν παράνομη δράση τους.
  • Να δώσει η Αστυνομία τα ονόματα εκείνων που χτυπάνε πολίτες.
  • Να δώσει η Αστυνομία τα ονόματα εκείνων των υπανθρώπων που έχει στις τάξεις της, που επιτέθηκαν σε ανάπηρους.
  • Να δώσει η αστυνομία τα ονόματα των φασιστών που πληρώνει για να ρίχνουν χημικά στους Έλληνες πολίτες.
  • Να δώσει η Αστυνομία τα ονόματα και τις φωτογραφίες εκείνων που παρεισφρύουν στις διαδηλώσεις και χρησιμοποιούνται για να πανικοβάλουν τους πολίτες.
  • Να δώσει η αστυνομία τα ονόματα των κουκουλοφόρων με τους οποίους συνεργάζεται για να μετατρέπει τις πορείες διαμαρτυρίας σε πορείες προς τον θάνατο…
Αυτά να παραδώσει η Αστυνομία πριν ζητήσει από τους Έλληνες να καρφώσουν συμπατριώτες τους. Πολλές φορές -και σε ολόκληρο τον κόσμο- η αστυνομία στάθηκε στο πλευρό δικτατορικών καθεστώτων, στυγνών εγκληματιών που «κυβερνούσαν» ελέω της προστασίας που τους προσέφεραν αστυνομικοί και στρατιωτικοί. Στην Ελλάδα, η χούντα μπορεί να ήρθε με στρατιωτικό πραξικόπημα, αλλά η αστυνομία ήταν αυτή που στήριξε ΟΛΑ όσα έγιναν εις βάρος των πολιτών και του Συντάγματος.
Πριν, λοιπόν, τολμήσουν να ζητήσουν από τους Έλληνες να γίνουν καταδότες, καλό θα ήταν να καταλάβουν –και κυρίως η ηγεσία της Ελληνικής Αστυνομίας- πως πληρώνονται από τους Έλληνες πολίτες για να τους προστατεύουν και δεν πληρώνονται από τους πολιτικούς για να τους διατηρούν σε μία εξουσία, που πλήττει και τους ίδιους. Καλύτερο, θα ήταν για τους απλούς αστυνομικούς, να καταλάβουν πως γενόμενοι οι στυγνοί πραιτωριανοί ενός καθεστώτος που έχει παραβιάσει στο σύνολό του σχεδόν το Σύνταγμα της χώρας, συναινούν ώστε όταν αυτή η εκτρωματική κυβέρνηση αποτελέσει παρελθόν, όταν επανέλθει η δημοκρατία στη χώρα, οι ίδιοι και τα παιδιά τους να είναι στιγματισμένοι με τον χαρακτηρισμό «συνεργάτης της χούντας».
Αυτό θέλουν άραγε; Πληρώνονται 800 ευρώ για να χτυπάνε τους Έλληνες πολίτες; Αυτό ήταν το όνειρο της ζωής τους; Πιθανότατα, στις τάξεις των αστυνομικών να υπάρχουν φασιστικά στοιχεία, που αμαυρώνουν όλους τους υπόλοιπους. Πιθανότατα να υπάρχουν ρουφιάνοι από συνείδηση, που απειλούν την εύρυθμη και δημοκρατική λειτουργία μέσα στην ίδια την Ελληνική Αστυνομία. Χρέος των έντιμων αστυνομικών, που δεν παύουν να είναι πολίτες αυτής της χώρας, είναι να παραδώσουν τα ονόματα των εγκληματιών που βρίσκονται μεταξύ τους και οι πράξεις των οποίων θα αμαυρώσουν το αύριο των δικών τους παιδιών.
Δεν υπάρχουν δικαιολογίες του τύπου «εκτελούμε εντολές». Δεν μπορεί να δικαιολογηθεί κανείς ότι εκτελεί εντολές όταν επιτίθεται σε άοπλους πολίτες ή όταν συνεργάζεται με το παρακράτος των κουκουλοφόρων. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες για όσους συνεργάζονται και στηρίζουν έμπρακτα μία πολιτική χούντα που έχει προ καιρού καταργήσει το Σύνταγμα, που έχει κατ’ επανάληψη παραβιάσει το σύνολο σχεδόν των πολιτικών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών, που παραδίδει κυριολεκτικά τα κλειδιά της χώρας γνωρίζοντας πως παρανομεί και πως παραβιάζει ακόμη και το Διεθνές Δίκαιο. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες στην συνέργια των αστυνομικών στην κατάλυση του κράτους και στην έκθεση της χώρας σε πλείστους όσους οικονομικούς, κοινωνικούς και εθνικούς κινδύνους. Δεν υπάρχουν δικαιολογίες όταν καλύπτουν εγκληματίες του Διεθνούς αλλά και του κοινού ποινικού δικαίου, οι οποίοι καλύπτονται πίσω από νομοθετήματα που οι ίδιοι έφτιαξαν προκειμένου να «απολαύσουν» την ατιμωρησία τους.
Εάν οι σημερινοί αστυνομικοί δεν θέλουν αύριο οι Έλληνες να δείχνουν τα παιδιά τους λέγοντας: «είναι παιδί αστυνομικού της χούντας», με όσα θα συνεπάγεται αυτό, πρέπει από σήμερα να αναλάβουν την ευθύνη τους, να τιμήσουν τον όρκο τους και να προστατεύσουν τόσο το Σύνταγμα, όσο και τους πολίτες αυτής της χώρας. Ειδάλλως, θα είναι ένοχοι, ως προστάτες της χούντας που ξεπούλησε τη χώρα, «κατόπιν εντολών»… Θα είναι πάντα ένοχοι της εικόνας εκείνων των άθλιων αστυνομικών που επιτέθηκαν στους ανάπηρους… Και σε αυτή την ενοχή, δεν θα υπάρχει καμία ανοχή, καμία δικαιολογία… Γιατί εσείς θα διαλέξετε εάν θα είστε με τους Έλληνες ή... εναντίον των Ελλήνων. Δική σας θα είναι η απόφαση και δική σας θα είναι και η ευθύνη...
ΥΓ: Εύχομαι ο Θεός να σας επιστρέψει όσα έχετε κάνει...

ΣΒΑΣΤΙΚΑ:ΤΟ ΑΙΩΝΙΟ ΣΥΜΒΟΛΟ

O αγκυλωτός σταυρός, η λεγόμενη Σβάστικα, σύμβολο του περιστρεφόμενου ήλιου, είναι το πιο αρχαιότερο ιερό, μυστικό και το πιο διαδεδομένο θρησκευτικό σύμβολο του κόσμου. Παρά το γεγονός ότι η ναζιστική περίοδος τερματίστηκε περισσότερο από 50 έτη πριν, η δυνατότητα της Σβάστικας να αποκρούει, να προσελκύει, να εκφοβίζει και να συναρπάζει συνεχίζετε αδιάκοπα.

Τι είναι για αυτήν την απλή, κομψή εικόνα που επιτρέπει για να ασκήσει μια δύναμη που υπερβαίνει οποιαδήποτε λογική εξήγηση; Επειδή ζούμε σε μια εποχή στην οποία η λογική και η ορθολογιστική ικανότητα είναι οι ιδεολογικοί ακρογωνιαίοι λίθοι των αποφάσεων, η έννοια ότι η Σβάστικα έχει κάποια έμφυτη σχεδόν απόκρυφη δυνατότητα να μας συνδέσει με μια άλλη βαθύτερη σφαίρα της συνείδησης μας, μας απασχολούσε πάντα.

Η Σβάστικα είναι, στην ουσία, ένα αρχαίο φυλετικό σύμβολο. Είναι κεντρικό στις θρησκευτικές ζωές των αρχαίων λαών όπως των Κελτών, των ελλήνων, των ινδών . Και ο λόγος για τον οποίο η Σβάστικα ασκεί μια τέτοια δύναμη πέρα από το δυτικό μυαλό είναι ότι αντηχεί βαθιά κάτω στα βάθη της ευρωπαϊκής ψυχής, δηλαδή το αρχέγονο φυλετικό πνεύμα.

Προκειμένου να κατανοηθεί η δύναμη της Σβάστικα είναι απαραίτητο να γίνει κατανοητός ο συμβολισμός του, η σημαντικότερη ύπαρξη του στην τέχνη και τη μυθολογία των αρχαίων θρησκειών, βασικό ακόμη είναι ότι συχνά εμφανίζετε σαν ένα θηλυκό σύμβολο.


Μερικά έτη πριν, οι ψηφοφόροι στο Νεπάλ πήγαιναν στις ψηφοφορίες και εξέφραζαν την επιλογή τους με τη σφράγιση μιας Σβάστικας δίπλα στο όνομα του υποψηφίου της προτίμησής τους. Οι αγρότες στο Θιβέτ τοποθετούν συχνά μια Σβάστικα στις πόρτες τους, έτσι ώστε διώχνουν τα κακά πνεύματα. Μια παρόμοια συνήθεια ακολουθούταν από τους ιρλανδούς αγρότες, όπου η Σβάστικα τοποθετούνταν στις πόρτες τους. Οι ινδιάνοι στην Β. Αμερική σχεδίαζαν στα ρούχα τους ζωηρόχρωμες Σβάστικες. Ιατροί από το Ναβάχο σχεδίαζαν Σβάστικες στο πάτωμα ενώ εκτελούσαν τις θεραπευτικές ιεροτελεστίες τους. Μερικά αγόρια από στις Ινδίες ξύριζαν τα κεφάλια τους σχεδιάζοντας μια Σβάστικα.

Η έρευνα για την Σβάστικα στους σύγχρονους χρόνους είναι σχεδόν ανύπαρκτη και περιορίζεται κυρίως σε δύο περιόδους: η πρώτη γύρω από την αρχή του εικοστού αιώνα ενώ η δεύτερη κατά τη διάρκεια της ναζιστικής περιόδου.

Για την υιοθέτηση της Σβάστικα ως σύμβολο τους ναζιστικούς κινήματος υπάρχουν διάφορες θεωρίες. Η μια εξήγηση για αυτήν είναι ότι το σύμβολο αυτό χρησιμοποιήθηκε γιατί ήταν σε θέση να αυξήσει και να εξαπολύσει το αρχαίο τευτονικό φυλετικό πνεύμα των Γερμανών και ευρύτερα το φυλετικό πνεύμα των Αρίων λαών. Η επιλογή της Σβάστικα ήταν πιθανώς μια σημαντικότατη απόφαση που ελήφθη, γιατί χωρίς την δύναμη αυτού του αρχαίου συμβόλου, το γερμανικό έθνος δεν θα μπορούσε πιθανώς ποτέ να έχει επιτύχει το εξαιρετικό επίπεδο συνεκτικότητας και σκοπού που το ανάγκασε για να τινάξει το 20ό αιώνα στα θεμέλιά του.

Είναι μια ισχυρή κατάθεση στην έμφυτη δύναμη της Σβάστικα ότι στη Γερμανία σήμερα παραμένει παράνομο να επιδειχθεί ή να πωληθεί αυτή η εικόνα με οποιαδήποτε μορφή. Είναι σαν οι αρχές να αναγνωρίζουν πρώτοι ότι έχει μια παράξενη δύναμη αυτό το σύμβολο.

Οι περισσότεροι ερευνητές και μελετητές αισθάνονται ότι αυτό το "κακόφημο" σύμβολο δεν αξίζει να μελετηθεί και ότι οποιαδήποτε προσπάθεια σε εκείνη την κατεύθυνση θα εξυπηρετήσει μόνο να ξυπνήσει την ναζιστική συμπάθεια. Άλλοι ακόμα ισχυρίζονται ότι οι ναζί που χρησιμοποίησαν την Σβάστικα με την κακή χρήση της, μόλυναν αυτό το σύμβολο για πάντα. Αυτό το γεγονός το θεωρούμε λίαν αξιοπερίεργο και αδυνατούμε να το εξηγήσουμε. Τι σχέση μπορεί να έχει ένα σύμβολο με οποιαδήποτε πράξη; Εδώ μας λένε ότι δεν έχουν σχέση καν οι ιδεολογίες με οποιαδήποτε πράξη. Μήπως νομίζουν δεν καταλαβαίνουμε το οργανωμένο σχέδιο για την ενοχοποίηση τον πάντων; εκτός βέβαια αυτόν που τους συμφέρει.

Σε όλες τις περιπτώσεις είναι σύμβολο καλής θέλησης, καλής τύχης, καλός οιωνός, ευλογία, μακροζωία, γονιμότητα, υγείας και ζωής. Η Swastika στην σανσκριτική γλώσσα, γλώσσα την οποία μιλούσαν η ανώτερη κάστα τον αρχαίων Λεύκων στις Ινδίες,αναλύετε ως εξής : su-asti, στα ελληνικά σημαίνει ¨ευ εστί¨ δηλαδή ¨είθε να είναι ευοίωνο. Η κατάληξη ka είναι το πρόσφυμα της αιγυπτιακής λέξης karest που συμβολίζει την μούμια ή την πνευματική μεταμόρφωση.

Η σβάστικα είναι το πλέον φιλοσοφικώς εκφραστικό από όλα τα σύμβολα, καθώς και το πλέον περιεκτικό. Είναι σε μια περίληψη λίγων γραμμών η συνολική περιγραφή της δημιουργίας ή για να πούμε καλύτερα της εξελίξεως από την κόσμο-θεογονία έως την ανθροπογωνία, από το αδιαίρετων και άγνωστων έως το άπειρο άτομο της ύλης.

Κοιτίδα της σβάστικας Πολλοί επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η κοιτίδα της σβάστικας βρίσκετε εκεί που βρίσκεται και η κοιτίδα των Αρίων, παντός δεν έχει ανακαλυφθεί ακριβώς η περιοχή αυτή λόγου ότι η σβάστικα έχει διαδοθεί και βρεθεί σχεδόν σε όλα τα μέρη του κόσμου..


Το αρχαιότερο ίσως αντικείμενο που έχει βρεθεί με την σβάστικα είναι η βραχογραφία του Παγγαίου, όπου απεικονίζονται οι δίδυμοι, κάστωρ και Πολυδεύκης φέροντες σκήπτρα που καταλήγουν στην σβάστικα. Σημειωτέο ότι υπάρχει διχογνωμία για την χρονολόγηση, γεωλόγος συνέκρινε με της σπηλαιογραφία Λασκω και Αλταμίρα που χρονολογούνται 15.000 Π.Χ ενώ ένας ινδός ειδικός στο διεθνές συνέδριο το 1981 το τοποθέτησε στο 500.000 Π.Χ!!

Υπάρχουν πολλές παραλλαγές όπως αριστερόστροφη, δεξιόστροφη, κυκλική και ονομασίες όπως Τετράσκελον, Γαμμάδιον, ιερά τετρακτυς και πολλές έννοιες στο τι πραγματικά συμβολίζει.

Τα δυο μακριά σκέλη χιαστί συμβολίζουν τις δυο παγκόσμιες αρχές και τα τέσσερα κεκαμμένα αρμονικά σκέλη τους τέσσερις παγκόσμιους νόμους.

Το παραδοσιακό νόημα του αγκυλωτού σταυρού είναι η ιερή Τετρακτύς και αποδίδεται έτσι: Ένας κόσμος, δυο αρχές, τρεις εκφάνσεις, τέσσερεις νόμοι.

Ο αγκυλωτός σταυρός είναι, χωρίς καμία αμφιβολία, ένα σύμβολο πάντα παρόν.

Ένας σύγχρονος συγγραφέας το αποκάλεσε "αιώνιο σύμβολο!.".
                                                                                                                                                     Βιβλιογραφία:


Ο προκατακλυσμιαίος πολιτισμός : Παν. Μαρίνης
Άριος Πολιτισμός : Ίων Φιλίππου
ARTHUR KEMP : the history of the swastika
E.M : The power of the swastika                                                                                                                                                            ΠΗΓΗ

ΟΤΑΝ Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΞΕΣΚΙΖΕ ΤΟΝ ΜΕΙΜΑΡΑΚΗ ΠΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΕΤΑΙ ΗΛΙΘΙΕ ΝΕΟΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΕΣ ΤΟΝ ΠΡΟΔΟΤΗ

Τον Απρίλιο του 2011 ο βουλευτής (τότε) του ΛΑΟΣ Άδωνις Γεωργιάδης δίνει δυναμικό "παρών" στο δελτίο ειδήσεων του MEGA απαντώντας στον Βαγγέλη Μειμαράκη. Είχαν προηγηθεί οι αντεγκλίσεις του πρώην υπουργού Άμυνας με τον Πρόεδρο του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης και ο Άδωνις Γεωργιάδης είχε αναλάβει να απαντήσει τον κύριο Μειμαράκη με φράσεις όπως : "ο Μειμαράκης δεν έκανε καλά τη δουλειά του" και "ο Μειμαράκης είναι σε παραλήρημα..."
  Αυτά συνέβησαν τον Απρίλιο του 2011 γιατί την περασμένη Πέμπτη στο πρωινό ΑΝΤ1 ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Άδωνις Γεωργιάδης "απαντούσε" για τον Πρόεδρο της Βουλής.


ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΕΛΛΗΝ"

Τι σημαίνει ‘’ΈΛΛΗΝ’’
Τό νά αυτοτιτλοφορείσαι “Ελλην” καί τό νά έχης συνείδηση τί αυτή η έννοια σημαίνει, είναι δύο διαφορετικά πράγματα. “Έλλην” δέν είναι νά έχης ταυτότητα καί υπηκοότητα αυτού τού Κράτους πού θέλει, χωρίς νά τ’ αξίζη, νά λέγεται “Ελλάς”. “Ελλην” σημαίνει Φώς καί Πνεύμα. Σημαίνει Άνθρωπος καί Εξανθρωπιστής. Σημαίνει Αρετή καί Κάλος κι Ανδρεία. Σημαίνει Ελευθερία καί Δίκαιον καί σεβασμό Ετεροδόξων. “Έλλην” σημαίνει Αρμονία καί Ήθος καί Έρως γιά τήν Φύση καί τόν Κόσμο. Βαρύ τό φορτίο τής κληρονομιάς ενός τέτοιου ονόματος καί λίγοι έχουν τό δικαίωμα νά τό φέρουν….
ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Πεθαίνουμε.... και με επίσημα στοιχεία

Σκηνές κατοχής στη σύγχρονη Ελλάδα...

Αύξηση της ανεργίας, πτώση του διαθέσιμου εισοδήματος και ιδιαίτερα ανησυχητικές εξελίξεις σε ό,τι αφορά την παιδική φτώχεια καταγράφει η τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την απασχόληση και την κοινωνική κατάσταση στην ΕΕ....

 Γενικά πάντως σημειώνονται σημαντικές αποκλίσεις μεταξύ των κρατών - μελών.

Η Ελλάδα αναδεικνύεται «πρωταθλήτρια» στη μείωση του διαθέσιμου εισοδήματος των νοικοκυριών, όπως και στο ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας, μαζί με άλλες χώρες της ΕΕ.

Σύμφωνα με την έκθεση, που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα και δημοσιεύει η Ναυτεμπορική, ο αριθμός των ανέργων στην ΕΕ εξακολουθεί να σημειώνει άνοδο, φθάνοντας τα 25,3 εκατ., ιστορικά υψηλό επίπεδο, σημειώνοντας αύξηση κατά 2,6 εκατ. (+11,6%) σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2011. Το ποσοστό ανεργίας -10,4% σε επίπεδο ΕΕ - αυξήθηκε σε 17 κράτη - μέλη. Παράλληλα, διευρύνθηκαν οι αποκλίσεις, αφενός, μεταξύ των χωρών της ΕΕ με τις καλύτερες επιδόσεις και αφετέρου, μεταξύ των «περιφερειακών» χωρών. Έτσι, διαπιστώνεται, πλέον, πρωτοφανές χάσμα 20,6 ποσοστιαίων μονάδων μεταξύ του χαμηλότερου ποσοστού ανεργίας της ΕΕ (Αυστρία, με 4,5%) και του υψηλότερου (Ισπανία, με 25,1%).

Το δεύτερο τρίμηνο του 2012, σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011, στην Ελλάδα χάθηκαν 405.000 θέσεις απασχόλησης, στην Ισπανία 745.000 και την Πορτογαλία 205.000. Ο αριθμός των μακροχρόνια ανέργων αυξήθηκε σε 15 κράτη μέλη από πέρυσι, φθάνοντας τα 10,7 εκατομμύρια, ενώ, οι μακροχρόνια άνεργοι αντιστοιχούν, πλέον, στο 4,5% του ενεργού πληθυσμού (+0,4% κατά τη διάρκεια του έτους).

Ιδιαίτερα δυσοίωνες είναι οι προοπτικές εργασίας για τους νέους. Η ανεργία των νέων έχει αυξηθεί δραματικά (22,5% στην ΕΕ τον Ιούλιο) και 12 κράτη μέλη κατέγραψαν ποσοστά άνω του 25%, ενώ, μόνο τρία κράτη παραμένουν κάτω από το 10% (Αυστρία, Γερμανία και Ολλανδία).

Παράλληλα με τους ανέργους, καταμετρώνται 8,6 εκατ. υποαπασχολούμενοι εργαζόμενοι μερικού χρόνου - κατά κύριο λόγο γυναίκες - και επιπλέον 10,9 εκατ. άτομα βρίσκονταν σε μια γκρίζα ζώνη μεταξύ αεργίας και ανεργίας, όπως εκείνοι που έχουν εγκαταλείψει την αναζήτηση εργασίας.

Στα συμπεράσματα της έκθεσης περιλαμβάνεται και η συρρίκνωση του εισοδήματος των νοικοκυριών. Είναι χαρακτηριστικό ότι μεταξύ 2009 και 2011 το ακαθάριστο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών μειώθηκε κατά δύο τρίτα στις χώρες της ΕΕ, με τη μεγαλύτερη μείωση να καταγράφεται στην Ελλάδα (-15,7%), την Ιρλανδία (-9%) και τη Λιθουανία, την Ισπανία, την Κύπρο και την Ουγγαρία (άνω του 4%).

Όπως σημειώνει η Κομισιόν αυτή η εξέλιξη βρίσκεται σε ευθεία αντίθεση με την κατάσταση που επικρατεί στην Ολλανδία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σλοβενία και τη Γαλλία, όπου τα συστήματα κοινωνικής πρόνοιας και οι πιο ελαστικές αγορές εργασίας έχουν επιτρέψει στα συνολικά εισοδήματα να συνεχίσουν την ανοδική τους πορεία κατά τη διάρκεια της κρίσης. Ωστόσο, η κρίση έχει πλήξει σημαντικά τμήματα του πληθυσμού και έχει προκαλέσει αύξηση της φτώχειας και σε αυτές τις χώρες.

Παράλληλα, η παιδική φτώχεια αποτελεί πρόβλημα για όλο και περισσότερα νοικοκυριά, λόγω ανεπαρκών εσόδων από την εργασία των γονέων και ελλιπούς υποστήριξης των νοικοκυριών με παιδιά.

Το ποσοστό των παιδιών που αντιμετωπίζουν τον κίνδυνο φτώχειας (μετά τις κοινωνικές μεταβιβάσεις) κυμαίνεται από περίπου 10% στη Δανία και τη Φινλανδία, έως άνω του 20% στην Ισπανία, την Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Πορτογαλία, την Ιταλία, τη Ρουμανία, τη Λετονία, την Πολωνία, τη Λιθουανία και το Λουξεμβούργο.

Το μέγεθος και η αποτελεσματικότητα των επιδομάτων τέκνων παρουσιάζουν μεγάλες διακυμάνσεις σε ολόκληρη την ΕΕ.                                                                                                                                ΠΗΓΗ

ΕΛ.ΑΣ.: Αυτοί έκαψαν την Αθήνα [ΦΩΤΟ & ΟΝΟΜΑΤΑ]

Στη δημοσιότητα έδωσε πριν λίγο το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, μετά από σχετική εισαγγελική εντολή, τις φωτογραφίες και τα ονόματα συλληφθέντων των επεισοδίων, στο μεγάλο συλλαλητήριο της Τετάρτης. Μεταξύ των κατηγορούμενων βρίσκεται και μία κοπέλα από την Αλβανία. Δείτε τους....



Δίνονται στη δημοσιότητα, ύστερα από σχετικές εισαγγελικές διατάξεις, τα στοιχεία ταυτότητας, οι φωτογραφίες και οι ποινικές διώξεις που ασκήθηκαν σε βάρος εννέα (9) ατόμων, τα οποία συνελήφθησαν προχθές (26-09-2012) για διάφορα αδικήματα, που έλαβαν χώρα πριν και κατά τη διάρκεια συγκεντρώσεων και πορειών στο κέντρο και σε άλλες περιοχές της Αθήνας.
Ειδικότερα, πρόκειται για τους:
1. ΗΛΙΑΚΗ Παναγιώτη του Ανδρέα και της Άννας, γεννήθηκε στις 12-06-1993 στην Αθήνα Αττικής


 
2. ΤΖΙΑΜΠΑΖΙΔΗ Ιωάννη του Αθανασίου και της Χρυσούλας, που γεννήθηκε στις 27-08-1994 στην Αθήνα και κατοικεί στου Γκύζη Αττικής
 
3. ΖΑΧΑΡΑΚΗ Αλέξανδρο του Γεωργίου και της Μαρίας, που γεννήθηκε στις 20-11-1990 στην Αθήνα και κατοικεί στου Ζωγράφου Αττικής
 
4. ΠΑΠΑΧΡΗΣΤΟΥ Μιχαήλ του Παύλου και της Ελένης, γεννήθηκε στις 09-08-1987 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Ελληνικό Αττικής
 
5. ΣΕΡΙΦΗ Φίλιππο του Κωνσταντίνου και της Αφροδίτης, που γεννήθηκε στις 28-02-1990 στα Τρίκαλα και κατοικεί στα Σεπόλια Αττικής
 
6. ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟ Λεωνίδα του Δημητρίου και της Σοφίας, γεννήθηκε στις 14-05-1989 στο Χολαργό Αττικής και κατοικεί στου Ζωγράφου Αττικής
 
7. ΣΙΑΜΙΩΤΗ Γεώργιο του Δημητρίου και της Αγάπης-Γαλάτειας, που γεννήθηκε στις 13-03-1991 στην Αθήνα και κατοικεί στο Παγκράτι Αττικής
 
8. ΦΕΣΤΑ Μιχαήλ του Αποστόλου και της Χρύσας, που γεννήθηκε στις 30-11-1986 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Μαρούσι Αττικής

9. ΝΤΟΥΤΣΗ Ιωάννα του Χριστοφόρου και της Ελευθερίας, που γεννήθηκε στις 19-01-1988 στην Αλβανία και κατοικεί στην Πολυτεχνειούπολη
 
Σε βάρος των παραπάνω ασκήθηκε ποινική δίωξη κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εκτέλεσης βιαιοπραγιών, στο πλαίσιο διατάραξης της κοινής ειρήνης, από άτομα με καλλυμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου και της κατοχής εκρηκτικών βομβών.
Η δημοσιοποίηση αποσκοπεί κυρίως στην εξακρίβωση τυχόν τέλεσης άλλων αδικημάτων από τους ίδιους.  Στο πλαίσιο αυτό οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με τα τηλέφωνα 210-6476258, 210-6476259 της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής.
Σημειώνεται ότι πριν και κατά τη διάρκεια των προχθεσινών συγκεντρώσεων και πορειών, συνελήφθησαν συνολικά είκοσι τρία (23) άτομα από τα οποία  δέκα (10) είναι ανήλικοι.                 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΡΟΔΟΤΗΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ


Σύσταση ΟΑΕΔ μόνο για Έλληνες από τη Χρυσή Αυγή. Στα κάγκελα το ΚΚΕ που βλέπει να χάνει την Ελληνική εργατική τάξη


Οικοδόμος
Όμιλο Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζομένων Ελλήνων (ΟΑΕΔ) συστήνει η Χρυσή Αυγή, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το κόμμα.

Η ανακοίνωση της Χρυσής Αυγής

«Ο Όμιλος Ανεύρεσης Εργασίας Δοκιμαζόμενων Ελλήνων είναι μία προσπάθεια ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ με σκοπό την αλληλεγγύη και την υποστήριξη των ανέργων συμπατριωτών μας. Όποιος άνεργος Έλληνας πολίτης το επιθυμεί, μπορεί να επικοινωνεί με τα κατά τόπους γραφεία του Λαϊκού Συνδέσμου και να εγγράφεται στους σχετικούς καταλόγους ανεύρεσης εργασίας, αναφέροντάς μας μόνο το ονοματεπώνυμο, την ειδικότητά του και ένα τηλέφωνο επικοινωνίας. Ομοίως όσοι εργοδότες επιθυμούν να προσλάβουν Έλληνες στις επιχειρήσεις τους μπορούν να έρθουν σε επαφή με τις Τοπικές Οργανώσεις της Χρυσής Αυγής.

Η εν λόγω προσπάθεια έχει ξεκάθαρα κοινωφελή σκοπό και ο χαρακτήρας της είναι ΜΗ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΙΚΟΣ. Την ίδια ώρα που οι μεγαλοεργολάβοι, το ιδιωτικό και κρατικό κεφάλαιο προσφέρουν σχεδόν αποκλειστικά εργασία σε λαθρομετανάστες, η Χρυσή Αυγή στέκεται στο πλευρό του δοκιμαζόμενου Έλληνα».
Το ΚΚΕ μην μπορώντας να αντέξει με την κίνηση αυτή την διείσδυση της Χ.Α "στην Ελληνική εργατική τάξη" και βλέποντας να χάνει το... προλετάριο της, επιχείρησε επίθεση προσπαθώντας να καλύψει την γύμνια του και το ότι μέχρι τώρα δεν πρόσφερε το ίδιο κάτι στην δοκιμαζόμενη Ελληνική εργατική τάξη...
Ο βουλευτής λοιπόν του ΚΚΕ κ. Θ. Παφίλης ανέφερε ότι αυτά θα είναι «γραφεία» που μέσω  «εκβιασμών»  σε επιχειρηματίες θα τους πιέζουν για να προσλάβουν Έλληνες εργαζόμενους αντί για μετανάστες, με μεροκάματο 18 ευρώ, δηλαδή κατατστρατηγώντας τις συλλογικές συμβάσεις.

Ο  Παφίλης ανέφερε ότι η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύεται την κρίση για να σπείρει το μίσος και τον ρατσισμό και ότι χρησιμοποιεί μπράβους και τραμπούκους για να επιβάλει το σπάσιμο των συλλογικών συμβάσεων. «Είναι φασιστική οργάνωση», τόνισε ο  Παφίληςο οποίος επέμεινε, μιλώντας για «δουλεμπορικά παραμάγαζα» που στήνει η Χρυσή Αυγή, ταυτόχρονα με τις δολοφονικές επιθέσεις κατά μεταναστών στον δρόμο...
Μιλάμε για παραλήρημα...                                                                                                                    ΠΗΓΗ

Ο ΜΠΟΥΜΠΟΥΚΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΧΕΙ Χ..... ΠΑΝΩ ΤΟΥ


Η πραγματική έννοια της λέξης ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ

"Επειδή βλέπω να κάνετε πολύ την χρήση της λέξεως "ρατσισμός" χωρίς βέβαια να ξέρετε οι πιο πολύ τι σημαίνει και πια είναι η ιδιαιτερότητα της, αφού βέβαια οι πιο πολύ θεωρείται τον "ρατσισμό" σύμφωνα με τα σημερινά δέδομενα, έτσι οπως μας έχουν μάθει να τον καταλαβαίνουμε , κάτι κακό.

Απόσπασμα απο το βιβλίο "Φύση και ρατσισμός"

1.ΡΑΤΣΑ - ΟΝΟΜΑΤΟΛΟΓΙΑ

Η λέξη ράτσα προέρχεται απο την πρώτο Ελληνική γλώσσα.
Είναι η λέξη "ΡΑΤΣΑ" η διαφοροποιήση της λέξεως ΡΙΣ =ρισός(ριζός
= ρίζα στην Αχαική διάλεκτο της Χάλκης . Ενώ ...

"ρις" στην πρώτο
Ελληνική γλώσσα σημαίνει "ρίζα μικρή άγρια" , το "ράς" σημαίνει στην
πρώτο Ελληνική γλώσσα "ρίζα φυτού χρήσιμη, ανθρώπου χρήσιμη"
και αυτή η λέξη "ΡΑΣ=ΡΑΤΣΑ" διασώθηκε μόνον στην Αχαική ελληνική προφορική διάλεκτο...


Στην αρχαία Ελληνική Αχαική διάλεκτο η λέξη "ράς"."ράσα" "ράτσα"
σήμαινε ρίζα όπως έχει προαναφερθεί και η λέξη "ΡΑΤΣΙΣΤΗΣ" ήταν
ο χαρακτηρισμός του ευγενούς υποστηρικτή της ρίζας του, του γένους του δηλαδή.
Το πόσο είναι δεμένο το αρχαίο με το νέο φαίνεται στην
Αχαική φυλή της Μακεδονίας , όπου ακόμη και τώρα οι άνθρωποι
ονομάζουν χάριν αστειότητας τις τρίχες στο πώγωνα "ράσα" = γένια ή "γένια" =
γενιά .
Αυτές οι δύο λέξεις αλληλοσυμπληρώνονται ή λέγονται μαζί , ρίζα
του γένους , γένος, ρίζα.Λέγονται επιπλέον μεταφορικά και χάριν
αστειότητας στους νέους όταν βγάλουν τρίχες(ρίζες) στον πώγωνα
ότι είναι καιρός να βάλουν την δική τους "ράσα" (ρίζα) και γενιά
(οικογένεια) στην Μακεδονική αχαική , ελληνική κοινωνία.
Στα αρχαία χρόνια ήταν τιμή στους νέους αχαιούς να είναι τιμητές
της ράτσας τους δηλαδή ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ.Αυτό απέδειξε και ο Μέγας αλέξανδρος
, ο Ελλην αχαιός, όταν ξεκίνησε ολόκληρη εξστρατεία για να τιμωρήσει τους
εθχούς του ΄γενους του, τους Πέρσες, για το κακό που έκάναν αυτοί με τον πόλεμο στους έλληνες.

Αυτές τις πληροφορίες έκανα καιρό να τις βρώ, διότι το ίντερνετ έχει γεμίσει άρθρα με τον ρατσισμό που έχουν βγάλει την σημασία του σήμερα.
Επίσης όπως φαίνεται ο ρατσισμός είναι ΚΑΤΙ ΦΥΣΙΚΟ και πάνω από όλα δεν είναι ο ρατσισμός που εννοούν σήμερα.

ΟΤΑΝ έρχεσε σε αντιπαράθεση με την φύση σου τότε γίνεσε "Ρατσιστής (με την σημερινή ένοια) στην ράτσα σου.

Τώρα θα ξέρετε και εσείς άμα το ψάξετε και λίγο ότι η λέξη (ρατσισμός) που αναφέρετε συνέχεια ως κάτι το κακό και διαβολικό είναι η φύση σου και η συνέχεια στην γενιά σου.
Επίσης ο
Θουκυδίδης

είχε πει ότι τότε" οι κοσμοεξουσιαστές για να πετύχουν αυτό που θέλαν , άλλαζαν και την σημασία των λέξεων, φυσικά τότε το είχε πει τότε για τους αθηναίους."

Έτσι οι τωρινή κοσμοεξουσιαστές "εβραίοι' διαστρέβλωσαν την λέξη "Ρατσισμός" και την ταύτησαν ότι σημαίνει ,το μίσος προς κάποια άλλη φυλή".

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ                                                                                                                                       ΠΗΓΗ

Νίκος Καζαντζάκης: Η ΡΑΤΣΑ

Η Κραυγή δεν είναι δική σου. Δεν μιλάς εσύ, μιλούν αρίφνητοι πρόγονοι με το στόμα σου. Δεν πεθυμάς εσύ· πεθυμούν αρίφνητες γενεές απόγονοι με την καρδιά σου.
Οι νεκροί σου δεν κοίτουνται στο χώμα. Γενήκαν πουλιά, δέντρα, αγέρας. Κάθεσαι στον ίσκιο τους, θρέφεσαι με τη σάρκα τους, αναπνές το χνότο τους. Γενήκαν ιδέες και πάθη, κι ορίζουν τη βουλή σου και την πράξη σου.
Oι μελλούμενες γενεές δε σαλεύουν μέσα στον αβέβαιο καιρό, μακριά από σένα. Ζούν, ενεργούν και θέλουν μέσα στα νεφρά και στην καρδιά σου.
Το πρώτο σου χρέος πλαταίνοντας το εγώ σου είναι, στην αστραπόχρονη τούτη στιγμή που περπατάς στη γη να μπορέσεις να ζήσεις την απέραντη πορεία, την ορατή και την αόρατη, του ευατού σου.
Δεν είσαι ένας· είσαι ένα σώμα στρατού. Μια στιγμή κάτω από τον ήλιο φωτίζεται ένα από τα πρόσωπά σου. Κ’ ευτύς σβήνει κι ανάβει άλλο, νεώτερό σου, ξοπίσω σου.
Η ράτσα σου είναι το μεγάλο σώμα, το περασμένο, το τωρινό και το μελλούμενο. Εσύ είσαι μια λιγόστιγμη έκφραση, αυτή είναι το πρόσωπο. Εσύ είσαι ο ίσκιος, αυτή το κρέας.
Δεν είσαι λεύτερος. Αόρατα μυριάδες χέρια κρατούν τα χέρια σου και τα σαλεύουν. Όταν θυμώνεις, ένας πρόπαππος αφρίζει από το στόμα σου· όταν αγαπάς, ένας πρόγονος σπηλιώτης μουγκαλιέται· όταν κοιμάσαι, ανοίγουν οι τάφοι μέσα στη μνήμη και γιομώνει βουρκόλακες η κεφαλή σου.
Ένας λάκκος αίμα είναι η κεφαλή σου, και μαζώνουνται κοπάδια κοπάδια οι γίσκιοι των πεθαμένων και σε πίνουν να ζωντανέψουν.
«Μην πεθάνεις για να μην πεθάνουμε!» φωνάζουν μέσα σου οι νεκροί. «Δεν προφτάσαμε να χαρούμε τις γυναίκες που πεθυμήσαμε· πρόφτασε εσύ, κοιμήσου μαζί τους! Δεν προφτάσαμε να κάνουμε έργα τις ιδέες μας· κάμε τις εσύ! Δεν προφτάσαμε να συλλάβουμε και να στερεώσουμε το πρόσωπο της ελπίδας μας· στερεωσέ το εσύ!
»Τέλεψε το έργο μας! Τέλεψε το έργο μας! Μέρα νύχτα μπαινοβγαίνουμε στο κορμί σου και φωνάζουμε. Όχι, δε φύγαμε, δεν ξεκορμίσαμε από σένα, δεν κατεβήκαμε στη γης. Μέσα από τα σωθικά σου ξακολουθούμε τον αγώνα. Λύτρωσέ μας!»
   Δε φτάνει ν’ ακούς μέσα σου τη βουή των προγόνων. Δεν φτάνει να τους νιώθεις να παλεύουν μπροστά από το κατώφλι του νου σου. Όλοι χύνονται να πιαστούν από το ζεστό μυαλό σου, ν’ ανέβουν πάλι στο φως της μέρας.
Μα εσύ να ξεδιαλέγεις. Ποιος πρόγονος να γκρεμιστεί πίσω στα τάρταρα του αιμάτου σου και ποιος ν’ ανηφορίσει πάλι στο φως και στο χώμα.
Μην τους λυπάσαι! Κάθου άγρυπνος στην καταβόθρα της καρδιάς σου και ξεδιάλεγε. Τούτος ο ίσκιος, να λες, είναι ταπεινός, σκοτεινός, σα ζώο· να φύγει! Τούτος είναι σιωπηλός και φλεγόμενος, πιο ζωντανός από μένα· ας πιει το αίμα μου όλο!
Φώτισε το σκοτεινό αίμα των προγόνων, σύνταξε τις κραυγές τους σε λόγο, καθάρισε τη βούλησή τους, πλάτυνε το στενό τους ανήλεο μέτωπο· αυτό είναι το δεύτερό σου χρέος.
Γιατί δεν είσαι μονάχα σκλάβος. Ευτύς ως γεννήθηκες, μια νέα πιθανότητα γεννήθηκε μαζί σου, ένας λεύτερος σκιρτημός τρικυμίζει τη μεγάλη ζοφερή καρδιά του σογιού σου.
Φέρνεις, θες δεν θες, ένα νέο ρυθμό. Μια νέα επιθυμία, μια νέα ιδέα, μια θλίψη καινούρια. Θες δε θες, πλουτίζεις το πατρικό σου σώμα.
Κατά που θα κινήσεις; Πως θ’ αντικρίσεις τη ζωή και το θάνατο, την αρετή και το φόβο; Όλη η γενεά καταφεύγει στο στήθος σου και ρωτάει και προσδοκάει με αγωνία.
Έχεις ευθύνη. Δεν κυβερνάς πια μονάχα τη μικρή ασήμαντη ύπαρξή σου. Είσαι μια ζαριά όπου για μια στιγμή παίζεται η μοίρα του σογιού σου.
Κάθε σου πράξη αντιχτυπάει σε χιλιάδες μοίρες. Ως περπατάς ανοίγεις, δημιουργάς την κοίτη όπου θα μπει και θα οδέψει ο ποταμός των απογόνων.
Όταν φοβάσαι, ο φόβος διακλαδώνεται σε αναρίθμητες γενεές κ’ εξευτελίζεις αναρίθμητες ψυχές μπροστά και πίσω σου. Όταν υψώνεσαι σε μια γενναία πράξη, η ράτσα σου ολάκερη υψώνεται κι αντριεύει.
«Δεν είμαι ένας! Δεν είμαι ένας!» Τ’ όραμα τούτο κάθε στιγμή να σε καίει.
Δεν είσαι ένα άθλιο λιγόστιγμο κορμί· πίσω από την πήλινη ρεούμενη μάσκα σου ένα πρόσωπο χιλιοχρονίτικο ενεδρεύει. Τα πάθη σου κ’ οι ιδέες σου είναι πιο παλιά από την καρδιά και το μυαλό σου.
Το σώμα σου το αόρατο είναι οι πεθαμένοι πρόγονοι κι οι απόγονοι οι αγέννητοι. Το σώμα σου τ’ ορατό είναι οι άνδρες, οι γυναίκες, και τα παιδιά που ζουν της εδικής σου ράτσας.
Μονάχα εκείνος λυτρώθηκε από την κόλαση του εγώ του που νιώθει να πεινάει, όταν ένα παιδί της ράτσας του δεν έχει να φάει, και να σκιρτάει πασίχαρος, όταν ένας άντρας και μια γυναίκα του σογιού του φιλιούνται.
Όλα τούτα είναι μέλη του μεγάλου ορατού κορμιού σου. Πονάς και χαίρεσαι σκορπισμένος ως τα πέρατα της Γης μέσα σε χιλιάδες ομοαίματα κορμιά.
Όπως μάχεσαι για το μικρό σου σώμα, πολέμα και για το μεγάλο. Πολέμα όλα τούτα τα κορμιά σου να γίνουνε δυνατά, λιτά, πρόθυμα. Να φωτιστεί ο νους τους, να χτυπάει η καρδιά τους φλεγόμενη, γενναία, ανήσυχη.
Πως μπορείς να ’σαι δυνατός, φωτεινός, γενναίος, αν οι αρετές τούτες δεν τρικυμίζουν ολάκερο το μεγάλο σου σώμα; Πως μπορείς να σωθείς, αν δεν σωθεί ολάκερό σου το αίμα; Ένας από την ράτσα σου να χαθεί, σε συντραβάει στο χαμό του. Ένα μέλος του κορμιού και του νου σου σαπίζει.
Να ζεις βαθιά, όχι σαν ιδέα, παρά ως σάρκα κ’ αίμα την ταυτότητα τούτη.
Είσαι ένα φύλλο στο μέγα δέντρο της ράτσας. Να νιώθεις το χώμα ν’ ανεβαίνει από τις σκοτεινές ρίζες και ν’ απλοκαμιέται στα κλαριά και στα φύλλα.
Ποιός είναι ο σκοπός σου; Να μάχεσαι να πιαστείς στερεά από το κλαρί, κ’ είτε σα φύλλο, είτε σαν ανθός, είτε σαν καρπός, να σαλεύει μέσα σου, ν’ ανανεώνεται και ν’ αναπνέει ολάκερο το δέντρο.
Το πρώτο σου χρέος, εχτελώντας τη θητεία σου στη ράτσα, είναι να νιώσεις μέσα σου όλους τους προγόνους.
Το δεύτερο, να φωτίσεις την ορμή τους και να συνεχίσεις το έργο τους.
Tο τρίτο σου χρέος, να παραδώσεις στο γιο τη μεγάλη εντολή να σε ξεπεράσει.                        Αγωνία μέσα σου. Κάποιος παλεύει να φύγει, να ξεσκιστεί από τη σάρκα σου, να γλιτώσει από σένα. Ένας σπόρος στα νεφρά σου, ένας σπόρος στο μυαλό σου δε θέλει πια να 'ναι μαζί σου, δε χωράει πια στο σπλάχνο σου, μάχεται για ελευτερία.

-"Πατέρα, δε χωρώ στην καρδιά σου, θέλω να τη συντρίψω, να περάσω Πατέρα, μισώ το σώμα σου, ντρέπουμαι που είμαι κολλημένος μαζί σου, θα φύγω! Κατάντησες άλογο οκνό, τα πόδια σου πια δεν μπορούν ν' ακλουθούν το ρυθμό της καρδιάς μου. Βιάζουμαι. Θα πεζέψω, θα καβαλήσω άλλο κορμί και θα σε αφήσω στο δρόμο"! Κι εσύ, ο πατέρας, χαίρεσαι γρικώντας την καταφρονετικιά φωνή του παιδιού σου. -"Όλα, όλα για το γιο μου!" φωνάζεις. "Εγώ δεν είμαι τίποτα. Εγώ είμαι ο πίθηκος, αυτός ο άνθρωπος. Εγώ είμαι ο άνθρωπος, αυτός ο γιος του ανθρώπου"!

Μια δύναμη μέσα σου, ανώτερη σου, διαπερνάει συντρίβοντας το κορμί σου και το νου σου και φωνάζει: -"Παίξε το τωρινό και το σίγουρο, παίξε το για το μελλούμενο κι αβέβαιο! Μη κρατάς τίποτα για υστερνή. Μου αρέσει ο κίντυνος. Μπορεί να χαθούμε, μπορεί να σωθούμε. Μη ρωτάς! Απίθωνε κάθε στιγμή στα χέρια του κίντυνου τον κόσμον όλο! Εγώ, ο σπόρος του αγέννητου, τρώγω τα σωθικά της ράτσας σου και φωνάζω"!

(Από την ΑΣΚΗΤΙΚΗ)

Αντιφασιστική Δράση: o εισαγόμενος «αντιφασισμός»

Στην Ελλάδα δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια πολιτικές οργανώσεις (ή και ομάδες κρούσης), οι οποίες αυτοπροσδιορίζονται ως antifa, δηλαδή ως «αντιφασιστικές», «αντιρατσιστικές» και «αντιναζιστικές». Κάποιες από αυτές μας είναι γνωστές για τη συμμετοχή μελών τους σε πορείες συνοδευόμενες από επεισόδια, τραμπουκισμούς και βανδαλισμούς στις μεγάλες πόλεις, στα οποία αποδίδεται εσφαλμένα ο όρος «αναρχικοί» ή «αντιεξουσιαστές». Πρόκειται στην πραγματικότητα για δραστηριοποίηση παρακρατικών μηχανισμών που προσπαθούν μέσα από ποικίλες «παρεμβάσεις» να προπαγανδίσουν το πνεύμα της εθνοφοβίας, του αντιπατριωτισμού και του κοσμοπολιτισμού και να προαγάγουν την εδραίωση της «πολυπολιτισμικής» κοινωνίας. Σύμφωνα με τις ελιτίστικες αντιλήψεις τους ο λαός μας χρειάζεται μία ριζική αναμόρφωση, ώστε να σκέφτεται και να λειτουργεί «πολιτικά ορθά» ("politically correct"), υιοθετώντας τις «αξίες» άλλοτε του «αναρχισμού» και άλλοτε της «αστικής δημοκρατίας» και μάλιστα της πλέον στυγνής εκδοχής της: αυτής της απροκάλυπτης καταπάτησης της ελεύθερης διακίνησης των ιδεών και της άρνησης του δικαιώματος των λαών στην εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση.
Η ρητορική της «αντιρατσιστικής» υστερίας
Σήμερα λοιπόν έχοντας -υποτίθεται- επιλύσει όλα τα προβλήματα που απασχολούν τον τόπο μας και την ανθρωπότητα, βρισκόμαστε ενώπιον του φάσματος μίας «φοβερής απειλής»: του ρατσισμού και της ξενοφοβίας. Η κοινωνία μας απειλείται όχι από τη σήψη, τη διαφθορά, την ανεργία, την αναξιοκρατία, την εργοδοτική ασυδοσία, τη διάλυση του κοινωνικού ιστού, την αλλοίωση της δημογραφικής σύνθεσης του τόπου μας, τις επιβουλές των γειτόνων μας, την πολιτική ρευστότητα στα Βαλκάνια, τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό. Όχι. Δεν υπάρχουν τέτοιου είδους προβλήματα που πρέπει να αντιμετωπίσουμε ή τουλάχιστον δεν είναι τα πλέον φλέγοντα. Τα μείζονα προβλήματά μας είναι ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, η «ομοφοβία» και πρωτίστως ο εθνικισμός (ο αλβανικός εθνικισμός αποτελεί εξαίρεση). Η οποιαδήποτε αναφορά στην πατρίδα, στο λαό ή στο έθνος μας συνιστά «ρατσισμό». Έτσι «ρατσιστές» θεωρούνται κατά κάποιο τρόπο όχι μόνον οι ακροδεξιοί ή όσοι θεωρούν ότι υπάρχουν φυλές ανώτερες και κατώτερες, αλλά και οι ανήκοντες στην πατριωτική αριστερά. Η ύπαρξη ωστόσο οργανώσεων που όντως εκφράζουν ρατσιστικές ιδέες και κυρίως η πραγματοποίηση «ρατσιστικών» επιθέσεων κατά ξένων μεταναστών (άγνωστο από ποιους) κατά το τελευταίο διάστημα αποτελούν το άλλοθι για τη δραστηριοποίηση των λεγόμενων «αντιρατσιστικών» και «αντιφασιστικών» οργανώσεων. Τα όποια κρούσματα ρατσιστικής βίας προβάλλονται με «υπερβάλλοντα ζήλο» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ (τη στιγμή που οι εγκληματικές πράξεις που διαπράττονται από αλλοδαπούς υποβαθμίζονται συστηματικά ή αποσιωπώνται), με σκοπό την δημιουργία ενός κατάλληλου κλίματος για τη συνεχή τροφοδότηση της «αντιρατσιστικής» εκστρατείας. Έτσι ακούγονται μισαλλόδοξες φωνές που λένε ότι θα πρέπει να παταχτούν οι «φασίστες» νομικά[1] ή και δια της βίας[2]. Διακηρύσσουν δε το δόγμα: «καμία ελευθερία στους εχθρούς της ελευθερίας»! (Βεβαίως το ποιος ορίζεται κάθε φορά «φασίστας» ή «ναζί», από ποιόν και βάσει ποιών κριτηρίων παραμένει ασαφές και νεφελώδες).. Έτσι λοιπόν κάποιοι με πρόσχημα την καταπολέμηση του «αυγού του φιδιού» θέλουν να μας στερήσουν τα ατομικά και συλλογικά μας δικαιώματα, την ελευθερία σκέψης και γνώμης, ακόμη και το δικαίωμα του συνέρχεσθαι, κυρίως μέσα από τη διοργάνωση αντισυγκεντρώσεων[3].
Ο νέος «μανιχαϊσμός»
Στα πλαίσια του «πολιτικά ορθού» σημασία για την επιδοκιμασία ή την καταδίκη μίας πράξης δεν έχει το ίδιο το περιεχόμενό της, αλλά το ποιος την τελεί. Επί παραδείγματι υπάρχουν «καλοί» κρανοφόροι - ροπαλοφόροι («αντιεξουσιαστές») και «κακοί» κρανοφόροι - ροπαλοφόροι («ακροδεξιοί»). Υπάρχουν «καλές» βιαιοπραγίες και «κακές» βιαιοπραγίες. Υπάρχουν «πολιτικά ορθές» συγκεντρώσεις (antifa), καθώς και άλλες που δεν πρέπει να είναι «ανεκτές» (εθνικιστικές). Υπάρχουν «καλοί» βομβαρδισμοί (αγγλο-αμερικανικοί) και «κακοί» βομβαρδισμοί (γερμανικοί)[4]. Υπάρχουν «καλοί» αναθεωρητές της ιστορίας (π.χ. Λιάκος) και κακοί αναθεωρητές της (π.χ. Irving ). Δύο μέτρα λοιπόν και δύο σταθμά. Όλη η υποκρισία στο απόγειό της!
Πέραν αυτών υπάρχει και μία έντονη «μεταναστολαγνεία», ένας παθολογικού τύπου «φετιχισμός» για τους ξένους μετανάστες που ζουν στην πατρίδα μας, παραλλήλως προς ένα εξίσου παθολογικό μίσος για τους Έλληνες, την Ελλάδα, την ιστορία της και τον πολιτισμό της. Όλα τα παραπάνω χρήζουν βεβαίως ερμηνείας. Εμείς μη διαθέτοντας γνώσεις ψυχιατρικής για να ερμηνεύσουμε την εκούσια αποκοπή κάποιων από τη λαϊκή κοινότητα (ή τον γενιτσαρισμό αν προτιμάτε) και τη συστράτευσή τους με τους εχθρούς του λαού και του τόπου τους, θα περιοριστούμε σε προσπάθεια πολιτικής προσέγγισης όλου του ζητήματος.
Antifa: η «αντιφασιστική διεθνής»
Σήμερα υπάρχει ένα παγκόσμιο δίκτυο καταπολέμησης του «φασισμού» και του «ναζισμού» και προάσπισης των «ατομικών ελευθεριών» και των «ανθρώπινων δικαιωμάτων»: η antifa[5]. Στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν γιγαντιαίο μηχανισμό καταπολέμησης όχι τόσο του ανύπαρκτου σχεδόν φασισμού (που αποτελεί ουσιαστικά το άλλοθι για την ύπαρξή του), όσο των λαϊκών κινημάτων για εθνική ανεξαρτησία και αυτοδιάθεση, «βαφτίζοντας» αυθαίρετα «φασιστικό» και «ρατσιστικό» οτιδήποτε δεν είναι αρεστό στους υπερατλαντικούς αυτοκρατορικούς κύκλους. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι η ανάπτυξη αυτού του είδους των «αντιφασιστικών» οργανώσεων έλαβε χώρα μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ (1990). Μάλιστα στη σημερινή Ρωσία του Πούτιν αυτού του είδους οι οργανώσεις βρίσκονται υπό διαρκή επιτήρηση και περιορισμό, δεδομένου ότι δρουν υπονομευτικά για τα εθνικά συμφέροντα της χώρας, λειτουργώντας ως πράκτορες δυτικών χωρών.
Στην Ελλάδα οι «αντιφασίστες» έχουν παρεισφρήσει στον ευρύτερο χώρο των αναρχικών, των αντιεξουσιαστών, των αυτόνομων και της (ρεφορμιστικής) εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, διατηρώντας πολλά από τα εξωτερικά γνωρίσματά τους (π.χ. «αλφάδι», μαυροκόκκινες σημαίες, «αναρχική» και «αριστερή» ρητορική κτλ) με αποτέλεσμα να καθίστανται δυσδιάκριτοι εν μέσω των φαινομενικά ομοϊδεατών τους, αναρχικών και αριστεριστών. Βεβαίως οι αναρχικοί και οι συνοδοιπόροι τους ανέκαθεν διέκειντο εχθρικά ως προς οτιδήποτε είχε να κάνει με τον όρο «έθνος» (θεωρώντας το σύμφυτο με το κράτος και την εξουσία), πολλώ δε μάλλον με τον σωβινισμό, τον φασισμό και το ρατσισμό. Όμως στις ημέρες μας υπάρχει μία ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στους «παλαιάς κοπής» αναρχικούς και στους «αντιφάδες». Οι πραγματικοί αναρχικοί παίρνουν ανοιχτά το μέρος των Παλαιστινίων και στρέφονται κατά της ισραηλινής κατοχής (φορούν μάλιστα πολλές φορές την παλαιστινιακή μαντήλα), εν αντιθέσει προς τους «αντιφάδες» π.χ. της Γερμανίας -ιδίως τους Antideutsch- που υποστηρίζουν τα εγκλήματα του Ισραήλ κατά του παλαιστινιακού και του λιβανέζικου λαού κρατώντας σε «αντιφασιστικές» πορείες ισραηλινές και αμερικάνικες σημαίες! (οι εδώ «αντιφάδες» δεν τολμούν -προς το παρόν τουλάχιστον- να πράξουν το ίδιο λόγω του έντονου αντιαμερικανικού κλίματος στη χώρα μας). Επίσης οι γνήσιοι αναρχικοί δεν χειροκροτούν τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις των Αμερικανών στα Βαλκάνια (π.χ. «ανεξαρτητοποίηση» Κοσόβου) -όπως οι «αντιφάδες»- επειδή δήθεν οι Σέρβοι είναι «κακοί», ως «εθνικιστές» και σύμμαχοι των Ελλήνων εθνικιστών, ούτε θεωρούν ότι η επιδοκιμασία της αμερικανικής πολιτικής αναφορικά με το Κόσοβο αποτελεί πράξη αλληλεγγύης υπέρ των κατατρεγμένων από τον «ελληνικό ρατσισμό» εδώ Αλβανών μεταναστών. Οι αναρχικοί της Ελλάδας στρέφονται εξίσου κατά όλων των εθνικισμών, είτε του ελληνικού και του σερβικού είτε του τουρκικού και του αλβανικού και -ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί κανείς μαζί τους ή όχι- είναι συνεπείς σε αυτή την ιδεολογική τους θέση.
Αντιφασιστική Δράση: «παράρτημα» της γερμανικής antifa 
Η Αντιφασιστική Δράση είναι μία νεοεμφανιζόμενη οργάνωση (το ιστολόγιό της δημιουργήθηκε λίγες ημέρες μετά τα γεγονότα της 2-2-2008), η οποία λειτουργεί κατά κάποιο τρόπο ως «υποκατάστημα» της antifa Γερμανίας, μέσα στην ευρύτερη «αλυσίδα» antifa οργανώσεων της Ευρώπης. Είναι ενδεικτικό ότι η ονομασία «Αντιφασιστική Δράση» αποτελεί μεταφορά στα ελληνικά του γερμανικού όρου "Antifaschistische Aktion", ενώ και το λογότυπό της αποτελεί ακριβές αντίγραφο του αντίστοιχου της «μητρικής» antifa Γερμανίας[6]. Η οργάνωση αυτή -προφανώς για λόγους επικοινωνιακούς- δεν φθάνει στο σημείο να στηρίζει απροκάλυπτα το Ισραήλ στα εγκλήματά του κατά των Παλαιστινίων, όπως πράττουν άλλες «αντιφασιστικές» οργανώσεις (π.χ. Terminal 119, Cafe Morgenland)[7] και ο φιλοϊμπεριαλισμός της είναι κάπως συγκεκαλυμμένος. Τα μέλη της φέρουν τα εξωτερικά γνωρίσματα των αναρχικών με σκοπό να θολώσουν τα νερά και να αποκρύψουν την πραγματική τους ταυτότητα. Φθάνουν μάλιστα στο σημείο να καπηλεύονται ακόμη και τους αγώνες του ΕΑΜ της περιόδου (1941-1944) κατά των Γερμανοϊταλών φασιστών κατακτητών[8], συσχετίζοντας έτσι με τον πλέον ελεεινό τρόπο την Εθνική Αντίσταση της εποχής εκείνης με τον σημερινό δωσιλογισμό στη Νέα Τάξη. Γενικά πάντως για να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη υιοθετούν τη ρητορική και ορισμένες πρακτικές του αναρχικού / αντιεξουσιαστικού, αλλά και του ευρύτερου αριστερού χώρου[9].
Ωστόσο, παρά την προσπάθεια για μεταμφίεση και απόκρυψη, αυτό δεν το κατορθώνουν πάντοτε. Η αχίλλειος πτέρνα τους έγκειται στο ότι αποφεύγουν επιμελώς και συστηματικά να καταδικάσουν τις ΝΑΤΟϊκές επεμβάσεις στα Βαλκάνια, κάτι που τους καθιστά έκθετους και ύποπτους για προβοκατόρικη δράση. Είναι ενδεικτικό ότι στο ιστολόγιό τους οι της Αντιφασιστικής Δράσης φιλοξενούν φωνές κατεξοχήν φιλοαμερικανικές και φιλοϊμπεριαλιστικές. Επί παραδείγματι, φωνές που υποστηρίζουν την «ανεξαρτητοποίηση» του Κοσσυφοπεδίου, κατηγορώντας όσους αντιστέκονται και στρέφονται κατά των αμερικανικών ιμπεριαλιστικών επεμβάσεων ως ρατσιστές κατά των Αλβανών μεταναστών που ζουν στην Ελλάδα[10]! Παίρνουν γενικά θέσεις υπέρ των γεωπολιτικών επιδιώξεων των ΗΠΑ και της Τουρκίας στην περιοχή, υποστηρίζοντας εμμέσως πλην σαφώς τον νεο-οθωμανισμό, αναφερόμενοι π.χ. στην «απελευθέρωση» των Ιωαννίνων[11] από τους Τούρκους το 1913.. Παραλείπουν επίσης να αναφερθούν στις εισβολές του τουρκικού στρατού στο Ιράκ και στη συστηματική καταπίεση των κουρδικού λαού τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας. Αποφεύγουν όμως και να καταδικάσουν -τουλάχιστον μέχρι στιγμής (Μάρτιος 2008)- την κατοχή του Ιράκ και του Αφγανιστάν από τους Αμερικανό-βρετανούς και της Παλαιστίνης από το Ισραήλ. Τυχαία άραγε;
Το κεντρικό σύνθημά τους είναι: «Θα σας τσακίσουμε! (We will rock you)!». Υμνούν συνεχώς τη βία και προτρέπουν τους πολίτες σε αυτήν[12]. Επιπλέον φακελώνουν τους πολιτικούς τους αντιπάλους, διατηρώντας φωτογραφίες τους και εκθέτοντάς τις στο διαδίκτυο με σκοπό τη συλλογή προσωπικών τους στοιχείων από e-ρουφιάνους[13]. Γι' αυτό αν έπρεπε να απαγορευτούν κάποιες ακραίες οργανώσεις για την αντικοινωνική τους δράση, θα έπρεπε να είναι αυτού του είδους οι οργανώσεις. Θα μπορούσαν μάλιστα κάποιοι να διωχθούν ποινικά για τις πράξεις τους -όχι για τις ιδέες τους- (π.χ. για προτροπή σε άσκηση βίας, συλλογή ευαίσθητων προσωπικών δεδομένων - ηλεκτρονικό φακέλωμα, στοχοποίηση αντιπάλων, απειλές κτλ). Μολονότι φημολογείται έντονα ότι βρίσκονται υπό την σκέπη παρακρατικών μηχανισμών (ή μέσα σε αυτούς), εντούτοις τέτοιου είδους κινήσεις θα μπορούσαν ν' αποτελέσουν μοχλό πίεσης εναντίον τους.
Πολλοί λοιπόν από εμάς μπαίνουν σε πονηρές σκέψεις για το ποιοι είναι αυτοί οι «αντιφασίστες», από πού χρηματοδοτούνται και ποιόν σκοπό έχουν. Άλλοι υποπτεύονται ότι πρόκειται για δωσιλόγους που βρίσκονται στην υπηρεσία ξένων συμφερόντων δραστηριοποιούμενοι ως «δούρειος ίππος» στους κόλπους νεολαιΐστικων οργανώσεων, άλλοι εικάζουν ότι πρόκειται για παρασυρμένους από τη νεοταξική ιδεολογία «χρήσιμους ηλίθιους», ενώ άλλοι πιθανολογούν ότι πρόκειται για συνδυασμό και των δύο. Εμείς δεν είμαστε σε θέση να επιβεβαιώσουμε κάποιες από τις παραπάνω εικασίες, δεδομένου ότι δεν διαθέτουμε απτές αποδείξεις για κάτι τέτοιο. Η επερχόμενη -πολιτική ή και ένοπλη- δράση των UCKάδων και στην Ελλάδα θα καταδείξει το τι πραγματικά ισχύει, αφού τότε όλοι αυτοί θ' αναγκαστούν να πάρουν θέση. Και τότε θα φανεί εάν πρόκειται για αγνούς ιδεολόγους ή για πεμπτοφαλαγγίτες πράκτορες. Ο χρόνος θα δείξει.. Σε κάθε περίπτωση αναγκαία είναι η σύμπηξη ενός παλλαϊκού - πατριωτικού μετώπου με σκοπό την αντιϊμπεριαλιστική δράση. Γιατί υπάρχει ένα σύνθημα που όλους μας ενώνει: ΕΝΑΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΕΧΘΡΟΣ. Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ!

[2] «Ο ρόλος των antifa στη σύγχρονη καταστολή», http://www.mavroskrinos.blogspot.com//2007/09/blog-post_462.html. Οι ίδιοι οι «αντιφασίστες» διακηρύσσουν: «Ξέρουμε πολύ καλά το πόσο σημαντικό είναι να μην αφήσουμε καμία φασιστική ομάδα να κατέβει στο δρόμο. Να τους τσακίσουμε τα χέρια... Ακόμα και να τους σύρουμε στα αστικά δικαστήρια, αν θέλετε. Όχι σαν εκφραστές πολιτικών απόψεων, αλλά σαν εγκληματίες», Σωκράτης Α., «Σχετικά με την καταδίκη του Πλεύρη», http://antifagr.wordpress.com/2008/02/18/%CE%A3%CE%A7%CE%95%CE%A4%CE%99%CE%9A%CE%91-%CE%9C%CE%95-%CE%A4%CE%97%CE%9D-%CE%9A%CE%91%CE%A4%CE%91%CE%94%CE%99%CE%9A%CE%97-%CE%A4%CE%9F%CE%A5-%CE%A0%CE%9B%CE%95%CE%A5%CE%A1%CE%97.
[3] Κώστας Αθανασίου, «Περί «αντιφασιστικής» βίας», http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2142
[4] Ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου το 1941 ήταν «κακός» γιατί τον έκανε ο Χίτλερ, ενώ αντιθέτως ο βομβαρδισμός του Βελιγραδίου το 1999 ήταν «καλός» γιατί τον έκανε ο Κλίντον για «ανθρωπιστικούς» λόγους και μάλιστα κατά των «εθνικιστών» Σέρβων. Κυρίως όμως οι βομβαρδισμοί των γερμανικών πόλεων κατά τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο από τους Άγγλους και τους Αμερικανούς -και ιδίως αυτός της Δρέσδης όπου έχασαν τη ζωή τους 140.000 αμάχου πληθυσμού (1945)- ήταν «καλοί», γιατί στην Γερμανία υπήρχε το Άουσβιτς!, http://venceremos.antifa.net/. Επίσης, «Η κρυφή γοητεία του αριστερού αντισημιτισμού», http://www.cafemorgenland.net/archiv/2005/2005.12.16_aristeros%20antisemitismos.htm, http://www.terminal119.gr/show.php?id=362.
[7]«Woland-Bequemot, «Η κρυφή γοητεία του εισαγόμενου αντιγερμανισμού», http://www.blaumachen.gr/blaumachen/show.php?id=79, Κώστας Αθανασίου, «Terminal 119: φερέφωνο του σιωνισμού και του αμερικανικού ιμπεριαλισμού», Ρεσάλτο 25, (Φεβρουάριος 2008), σ. 13-15, http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=2068.
[9] Χαρακτηριστικό είναι το παραπλανητικό σύνθημα: «Στο αίμα θα σας πνίξουμε - Εδώ θα γίνει Κούβα»!, http://antifagr.wordpress.com/2008/02/24/%ce%9a%cf%8d%cf%80%cf%81%ce%bf%cf%82-%ce%93%ce%b5%cf%81%ce%bc%ce%b1%ce%bd%ce%af%ce%b1-%ce%9a%cf%81%ce%af%cf%83%ce%b9%ce%bc%ce%b5%cf%82-%ce%b5%ce%ba%ce%bb%ce%bf%ce%b3%ce%ad%cf%82-%cf%83%ce%ae%ce%bc/
[10] «Η Αντιεθνικιστική Κίνηση όχι μόνο αναγνωρίζει το δικαίωμα των Κοσοβάρων στην ανεξαρτησία της χώρας τους αλλά πανηγυρίζει την ανεξαρτησία αυτή σαν ένα ισχυρό πλήγμα κατά του ελληνικού εθνικισμού...Λαμβάνοντας δε υπόψη ότι το μένος κατά των Κοσοβάρων είναι μια προέκταση του μένους κατά των απανταχού Αλβανών, θεωρεί το μένος αυτό σαν προέκταση του ρατσισμού και καταγγέλλει τις ελληνικές πολιτικές δυνάμεις, στον βαθμό που ωρύονται κατά της νεοσύστατης δημοκρατίας, σαν πέμπτη φάλαγγα του ρατσισμού. Ενός ρατσισμού, ο οποίος μεταμφιέζεται φορώντας αντιμπεριαλιστικό μανδύα..», http://antifagr.wordpress.com/2008/02/26/%ce%91%ce%9d%ce%91%ce%9a%ce%9f%ce%99%ce%9d%ce%a9%ce%a3%ce%97-%ce%a4%ce%97%ce%a3-%ce%91%ce%9d%ce%a4%ce%99%ce%95%ce%98%ce%9d%ce%99%ce%9a%ce%99%ce%a3%ce%a4%ce%99%ce%9a%ce%97%ce%a3-%ce%9a%ce%99%ce%9d/
Σημείωση: Ενάμιση μήνα αργότερα (24-3-2008) έκανε την εμφάνισή του ένα νέο ιστολόγιο με παρόμοια θεματολογία, το οποίο διαφημίζεται από την «Αντιφασιστική Δράση». Το όνομα αυτού: «Αντίφα». Όλες οι ενδείξεις συγκλίνουν στο ότι πρόκειται για «παράρτημα» οργανώσεων που εδρεύουν στο εξωτερικό. Είναι ενδεικτικό ότι ο υπότιτλος του λογοτύπου του είναι γραμμένος στα γερμανικά (Ein weiteres tolles WordPress blog), ενώ και η διεύθυνσή του καταλήγει σε -de, κάτι που δηλώνει προφανώς ως χώρα προέλευσής της τη Γερμανία (http://antifagr.blogsport.de).                         ΠΗΓΗ

Κέρδη-ρεκόρ για όσους αγρότες έσπειραν δημητριακά

Κέρδη-ρεκόρ για όσους αγρότες έσπειραν δημητριακά
Κέρδη-ρεκόρ «θερίζουν» όσοι αγρότες έσπειραν δημητριακά, με τις τιμές σε σιτάρι, καλαμπόκι και κριθάρι να έχουν εκτοξευθεί στα ύψη εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής στην Ελλάδα και της ραγδαίας αύξησης της παγκόσμιας ζήτησης.


Τα δημητριακά μπορεί να ανήκουν στην κατηγορία των συμβατικών καλλιεργειών που τα τελευταία χρόνια είχαν χάσει τη δυναμική τους στη χώρα μας, ωστόσο έπειτα από μία ακόμη απρόσμενα καλή χρονιά, εκτιμάται ότι και η επόμενη σεζόν θα αποφέρει ελκυστικές αποδόσεις, βάσει των τάσεων που επικρατούν στις διεθνείς αγορές.

Σκληρό και μαλακό σιτάρι, κριθάρι και καλαμπόκι υπόσχονται κέρδη και βιωσιμότητα στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις και είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμα και σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Ελλάδας πολλοί αγρότες έχουν αποφασίσει να ασχοληθούν με την καλλιέργεια του διατροφικού σιταριού. Τα δημητριακά δείχνουν να είναι μια καλλιέργεια που μπορεί να εξασφαλίσει ικανοποιητικό εισόδημα και αυτός είναι ο λόγος που πολλοί αγρότες προτιμούν να σπείρουν, παρά να αφήσουν τα χωράφια τους να είναι χέρσα.

Στη χώρα μας το σύνολο των καλλιεργούμενων εκτάσεων με σιτηρά ανέρχεται περίπου σε 10 εκατομμύρια στρέμματα και η εσωτερική ζήτηση καλύπτεται κυρίως από εισαγωγές που φτάνουν περίπου τους 1.700.000 τόνους. Φέτος, οι εκτάσεις στις οποίες θα καλλιεργηθούν δημητριακά αναμένεται να είναι περισσότερες εξαιτίας της διατήρησης των τιμών σε ελκυστικά για τους παραγωγούς επίπεδα, αλλά και λόγω της μεγάλης ζήτησης που αναμένεται να διατηρηθεί, όπως όλα δείχνουν, και την ερχόμενη χρονιά.

Το σκληρό σιτάρι καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε καλλιεργούμενη έκταση και σε παραγωγή με ποσοστό 60% και 34% επί του συνόλου, αντίστοιχα. Η πλεονασματική ποσότητα του σκληρού σίτου εξάγεται είτε ως σιτάρι (σπόρος) είτε ως σιμιγδάλι (αλεύρι για παραγωγή ζυμαρικών) κυρίως στην Ιταλία. Η χώρα μας εισάγει περίπου 53.000 τόνους σκληρού σίτου και εξάγει περίπου 168.000 τόνους ετησίως, ενώ εισάγει 1.000.000 τόνους μαλακού σίτου και εξάγει περίπου 95.000 τόνους. Οσον αφορά τον αραβόσιτο, η Ελλάδα εισάγει 530.000 τόνους και εξάγει 120.000 τόνους, ενώ όσον αφορά το κριθάρι, εισάγονται 300.000 τόνοι και εξάγονται 10.000 τόνοι.

Δηλαδή η χώρα μας είναι ελλειμματική σε παραγωγή μαλακού σιταριού, κριθαριού και αραβοσίτου. Προκειμένου λοιπόν να καλυφθούν οι ανάγκες της εγχώριας αγοράς εισάγονται ποσότητες ύψους 1 εκατ. τόνων μαλακού σιταριού, 300.000 τόνων κριθαριού που προέρχονται κυρίως από Γερμανία και 527.000 τόνων αραβοσίτου οι οποίοι εισάγονται κυρίως από Γαλλία.

Οι απρόβλεπτες καιρικές συνθήκες και ειδικά η ξηρασία φέτος το καλοκαίρι ήταν η αιτία να μειωθεί η παραγωγή των σιτηρών και να προκληθούν εκτεταμένες ζημιές στις καλλιέργειες καλαμποκιού ανεβάζοντας τις τιμές.

Μια μείωση της αμερικανικής παραγωγής αραβοσίτου κατά 13% ενίσχυσε την τιμή του μέσα σε ένα τρίμηνο κατά 60%. Αντίστοιχα, η μείωση στις σοδειές σιταριού σε Ρωσία κατά 12%, σε Καζακστάν κατά 15% και Ουκρανία λόγω περιορισμένων βροχοπτώσεων απειλούν την παγκόσμια προσφορά σιτηρών που αναμένεται να αυξηθεί, αφού το σιτάρι χρησιμοποιείται ως υποκατάστατο του καλαμποκιού στις ζωοτροφές. Μάλιστα, η αύξηση των τιμών του καλαμποκιού και των σιτηρών αναμένεται λοιπόν να επηρεάσει αντίστοιχα το κόστος των ζωοτροφών.

Στην Ελλάδα η παραγωγή σιτηρών φέτος ήταν επίσης μειωμένη σε σύγκριση με πέρυσι, αφού λόγω της βαρυχειμωνιάς πολλά χωράφια δεν θερίστηκαν. Το σιτάρι πωλείται σήμερα στα 260 ευρώ ανά τόνο, όταν τον προηγούμενο χρόνο η τιμή του κυμαινόταν στα 200 ευρώ. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες έχουν ήδη σημειωθεί αυξήσεις οι οποίες φθάνουν ακόμα και το 20% σε βασικά καταναλωτικά αγαθά που χρησιμοποιούν ως πρώτη ύλη δημητριακά και σιτηρά, αλλά και σε προϊόντα ζωικής προέλευσης, δεδομένου ότι αυξήθηκε δραματικά το κόστος των ζωοτροφών.



ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Τα υπέρ και τα κατά της καλλιέργειας σιτηρών

Τα βασικότερα ενδογενή προβλήματα του τομέα των σιτηρών είναι τα ακόλουθα:
•αυξημένο κόστος παραγωγής και αντίστοιχη μείωση της ανταγωνιστικότητας κυρίως λόγω του μικρού μεγέθους του κλήρου, του πολυτεμαχισμού της αγροτικής γης, της περιορισμένης και ανομοιόμορφης κατανομής των βροχοπτώσεων και τέλος της χαμηλής γονιμότητας των εδαφών (μονοκαλλιέργεια)
•προβλήματα διάθεσης των προϊόντων λόγω διεθνών εμπορικών συγκυριών
• εξαρτώμενη τιμή προϊόντων από τα καιρικά φαινόμενα
• ποιοτική υστέρηση προϊόντων λόγω πολλών προσμείξεων με ανεπιθύμητους σπόρους ζιζανίων
• έλλειψη υποδομών (αποθηκευτικοί χώροι, σιλό, σύγχρονα γεωργικά μηχανήματα κ.λπ.)
•εισαγωγή δημητριακών από βαλκανικές χώρες με χαμηλό κόστος παραγωγής

Ο τομέας των σιτηρών καλύπτει μεγάλες εκτάσεις της χώρας μας, συμβάλλοντας έτσι στη διαμόρφωση του αγροτικού εισοδήματος. Οι ευκαιρίες ανάπτυξης του τομέα συνοψίζονται στα ακόλουθα:
•αξιοποίηση και επέκταση νέων βελτιωμένων τεχνικών της καλλιέργειας
• αξιοποίηση νέων βελτιωμένων ποικιλιών
• δυνατότητες συνεργασίας παραγωγών σκληρού σίτου με βιομηχανίες ζυμαρικών και ζυθοποιίες (συμβολαιακή γεωργία)
•δυνατότητα προώθησης νέων ποικιλιών στις ευρωπαϊκές αγορές
• αύξηση της ανταγωνιστικότητας της εσωτερικής παραγωγής σιτηρών της ΕΕ σε σχέση με τα εισαγόμενα προϊόντα, η οποία θα επιτρέψει να διατηρηθούν σε υψηλό επίπεδο ή ακόμα και να αυξηθούν οι εμπορικές διέξοδοι και ιδιαίτερα στον τομέα των ζωοτροφών
• όφελος από τις ευκαιρίες της παγκόσμιας αγοράς, της οποίας ο όγκος των συναλλαγών αναμένεται ότι θα αυξηθεί, μεσομακροπρόθεσμα, σημαντικά.

Οι διεθνείς αγορές καθορίζουν τις τιμές

Οι τιμές στα δημητριακά δεν καθορίζονται τόσο από την εγχώρια παραγωγή όσο από τις τάσεις της παγκόσμιας αγοράς. Φέτος αυτό που χαρακτηρίζει τις τιμές των σιτηρών στις διεθνείς αγορές είναι οι έντονα ανοδικές τάσεις.

Τα ακραία καιρικά φαινόμενα που έχουν επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή σιτηρών από την Αμερική μέχρι και τη Ρωσία έχουν ως αποτέλεσμα τα αγροτικά εμπορεύματα να βρίσκονται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος των επενδυτών. Αυτή την περίοδο οι τιμές σε αρκετά αγροτικά προϊόντα σε παγκόσμιο επίπεδο παραμένουν υψηλές, όπως στο καλαμπόκι και το σιτάρι.

Από τον περασμένο Ιούνιο παρατηρείται σταθερή ανάκαμψη στις τιμές του καλαμποκιού και του μαλακού σιταριού. Η μεγαλύτερη ποσοστιαία άνοδος μεταξύ των δημητριακών σημειώνεται το τελευταίο διάστημα στην αγορά του καλαμποκιού, αποδεικνύοντας πόσο καθοριστικός είναι ο ρόλος του καλαμποκιού, ως βασικότερου τροφίμου παγκοσμίως, για τη διαμόρφωση της αγοράς σε όλα τα βασικά τρόφιμα φυτικής και ζωικής παραγωγής.

Κατακόρυφη άνοδος τις τελευταίες εβδομάδες

• Στα 26-27 λεπτά το κιλό έχουν «σκαρφαλώσει» το σκληρό σιτάρι και το καλαμπόκι. Εως και 30 λεπτά πωλείται το κριθάρι

Χαμόγελα σκορπούν στους Ελληνες παραγωγούς που καλλιεργούν δημητριακά οι τιμές στις οποίες αγοράζουν οι συνεταιρισμοί τα προϊόντα τους. Οσοι μάλιστα ακολούθησαν την τακτική της υπομονής βγήκαν διπλά κερδισμένοι, καθώς οι τιμές τις τελευταίες εβδομάδες αυξάνονται κατακόρυφα.

Οι τιμές των σιτηρών κυριολεκτικά καλπάζουν φέτος, με το σκληρό σιτάρι να έχει σκαρφαλώσει στα επίπεδα των 27 λεπτών ανά κιλό.

Οι ενώσεις συνεταιρισμών ξεκίνησαν το καλοκαίρι να αγοράζουν σε τιμές από 18 έως 22 λεπτά το κιλό, αλλά η μειωμένη παραγωγή και η πρωτοφανής ζήτηση από το εξωτερικό για ελληνικό σκληρό σιτάρι εκτόξευσαν την τιμή στα 27 λεπτά.

Ανάλογα υψηλές τη φετινή περίοδο είναι και οι τιμές και στο μαλακό σιτάρι, που ξεκίνησε με 18-20 λεπτά το κιλό και πλέον έχει αυξηθεί στα 24 λεπτά το κιλό. Τη χαμηλότερη βέβαια τιμή στο μαλακό σιτάρι αντισταθμίζει η μεγαλύτερη στρεμματική απόδοση κατά 20% σε σχέση με τον σκληρό σίτο.

Η πλέον εντυπωσιακή εξέλιξη στις τιμές των δημητριακών αφορά την εμπορία του καλαμποκιού, που έχει ανατρέψει κάθε εκτίμηση με την εκρηκτική άνοδο που καταγράφει η τιμή του τον τελευταίο μήνα.

Οπως αναφέρουν στελέχη αγροτικών ενώσεων, ενδεικτικό της μεγάλης ζήτησης για καλαμπόκι είναι οι συνεχείς μεγάλες συμφωνίες εμπόρων με ενώσεις για πώληση μεγάλων ποσοτήτων χιλιάδων τόνων, με προορισμό χώρες του εξωτερικού.

Το καλαμπόκι ξεκίνησε να πουλιέται προς 20-21 λεπτά ανά κιλό, αλλά λόγω των ανοδικών τάσεων εκτιμάται ότι θα φτάσει στα 27-28 λεπτά το κιλό.

Μάλιστα κάποιοι εφιστούν την προσοχή, τονίζοντας πως αυτή η εξέλιξη μπορεί να κρύβει δυσμενείς επιπτώσεις για τη χώρα μας, καθώς η Ελλάδα είναι ελλειμματική στο καλαμπόκι και καλύπτει τις εγχώριες ανάγκες με εισαγωγές.

Ράλι ανόδου καταγράφει και η τιμή του κριθαριού, με τους παραγωγούς που βιάστηκαν να πουλήσουν να είναι σήμερα οι μεγάλοι χαμένοι. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που πούλησαν κριθάρι προς 17 λεπτά το κιλό το καλοκαίρι και πλέον η τιμή του προϊόντος λόγω έλλειψης κινείται από 25 έως και 30 λεπτά το κιλό.

Οπως επισημαίνουν πάντως φορείς των αγροτικών ενώσεων, στα δημητριακά δρουν διάφορα καρτέλ και οι αγρότες οφείλουν να είναι πολλοί προσεκτικοί στις συναλλαγές τους με εμπόρους στους οποίους πωλούν τα προϊόντα τους. Είναι συνήθης τακτική οι έμποροι να διαθέτουν τα προϊόντα αυτά σε διπλάσιες τιμές από αυτές που αγόρασαν, αποκομίζοντας υπερκέρδη.

Οι αποδόσεις των σιτηρών ποικίλλουν κάθε χρονιά επειδή εξαρτώνται από τις κλιματικές συνθήκες που επικρατούν:
•Για το σκληρό σιτάρι η παραγωγή είναι 300-400 κιλά το στρέμμα.
•Για το μαλακό σιτάρι η παραγωγή είναι 400-700 κιλά το στρέμμα.
•Για το κριθάρι η παραγωγή είναι 400-600 κιλά το στρέμμα.
•Για το καλαμπόκι 1.000-1.400 κιλά το στρέμμα.

Βασικό είδος διατροφής τα σιτηρά

Οι χρήσεις των προϊόντων των σιτηρών ποικίλλει, αφού αποτελεί βασικό διατροφικό είδος για τον άνθρωπο. Το σκληρό σιτάρι χρησιμοποιείται στην παρασκευή ζυμαρικών και πολύ λιγότερο στην κτηνοτροφία. Το αλεύρι από τα σπέρματα του μαλακού σιταριού χρησιμοποιείται στην αρτοποιία και δευτερευόντως στην κτηνοτροφία.

Ο καρπός του κριθαριού χρησιμοποιείται είτε μόνος του για τη διατροφή των ανθρώπων ή των ζώων είτε αναμεμειγμένος με σιτάρι, για τη διατροφή των ανθρώπων αποτελεί, δε, την κυριότερη πρώτη ύλη για την κατασκευή της μπίρας (ζυθοποιία).

Ο αραβόσιτος χρησιμοποιείται ως τροφή του ανθρώπου και των ζώων. Ειδικότερα το χλωρό χόρτο βοηθά στη γαλακτοπαραγωγή των αγελάδων και οι ξηρές κορυφές χρησιμεύουν για τροφή των ζώων. ΠΗΓΗ