ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Απο την «Αυγούλα» στη «Χρυσή Αυγή»

ΧΑΡΗΣ ΠΑΥΛΙΔΗΣ
Κάποτε η δική μου γενιά, εκεί στα μέσα της δεκαετίας του ’70, ξεκίναγε την ημέρα της διαβάζοντας «Αυγή»-όταν η εφημερίδα απηχούσε το ευρωκομμουνιστικό ρεύμα- και συνέχιζε με την «Καθημερινή» της Ελένης Βλάχου. Για όλους τους σκεπτόμενους αυτές οι δύο εφημερίδες πήγαιναν μαζί.
Σήμερα η ροή των παραγμάτων έχει αλλάξει τους ανθρώπους και μαζί τις συνήθειές τους. Η «Αυγή» δεν έχει δίπλα στον λογότυπό της την ελληνική σημαία και την παντιέρα ρόσα. Είναι περισσότερο «στρατευμένη» και περισσότερο «κομμουνιστική» σε σχέση μ’ εκείνη την εφημερίδα-που χωρίς να είναι κομματική- κάλυπτε ιδεολογικά και πολιτικά το ΚΚΕ εσωτερικού και την ΕΔΕ του αείμνηστου Ηλία Ηλιού.
Δεν θα αναφερθώ στη «Καθημερινή», που αποτελούσε την «αιρετική» έκφραση μιας κεντροδεξιάς που άρχιζε από την φιλελεύθερη δεξιά και κατέληγε στην αστική σοσιαλδημοκρατία. Και δεν θα το κάνω, όχι γιατί η «Καθημερινή» δεν παραμένει υπεύθυνη και σοβαρή, αλλά γιατί δεν είναι ίδια μ’ εκείνη που έφερε την υπογραφή της αλησμόνητης Ελένης Βλάχου.
Θα αναφερθώ όμως στη νέα πραγματικότητα στην οποία μας οδηγεί η λήθη. Τώρα πλέον δεν υπάρχει «Αυγούλα» αλλά «Χρυσή Αυγή». Και επειδή γνωρίζω καλά τον χώρο της ριζοσπαστικής δεξιάς, από την εποχή του ΕΝΕΚ και του βιβλιοπωλείου «Ελεύθερη Σκέψη», οφείλω να επισημάνω ότι οι ηγήτορες του χώρου είναι άτομα συγκροτημένα και ιδεολογικά καταρτισμένα σ’ αυτά που πιστεύουν.
Κι αυτό είναι το επικίνδυνο για τη δημοκρατία και τον κοινοβουλευτισμό. Το πιθανό ενδεχόμενο η «Χρυσή Αυγή» να έχει κοινοβουλευτική παρουσία, είναι άκρως ανησυχητικό. Κάποιοι ανιστόριτοι δημοσιογράφοι και κάποιοι αφελείς πολιτικοί, δεν έχουν κατανοήσει ότι με τη στάση τους «διευκολύνουν» έναν αριθμό πολιτών να στραφούν προς τους εκφραστές της πιο σοβαρής και συγκροτημένης αντιδημοκρατικής πολιτικής δύναμης.
Όσοι πιστεύουν ότι η άνοδος της ριζοσπαστικής δεξιάς δεν αποτελεί απειλή, τους θυμίζουμε ότι η άνοδος του Εθνικοσοσιαλιστικού Κόμματος στη Γερμανία καθώς και η αντίστοιχη του Φασιστικού στην Ιταλία δεν προέκυψε μετά από παραξικόπημα. Και στη μια και στην άλλη περίπτωση ήταν αποτέλεσμα που βγήκε από την κάλπη, και οφείλονταν στο γεγονός ότι τα αστικά κόμματα δεν αξιολόγησαν όπως θα έπρεπε τη δυναμική των εθνικοσοσιαλιστών και των φασιστών στη κοινωνία. Σημειώστε ότι στη Γερμανία και στην Ιταλία, ο τύπος και οι πολιτικοί με την αφελή στάση τους, έστρωσαν το χαλί πάνω στο οποίο ποδοπατήθηκε η δημοκρατία και τα ανθρώπινα δικαιώματα.           ΠΗΓΗ:www.statesmen.gr

Η οργή του λαού άρχισε την "κατοίκων επίσκεψη"...Φθορές έξω απ' το σπίτι της Σοφίας Γιαννακά

Γιαννακά Σοφία
Έρευνες πραγματοποιεί η υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αγρινίου, προκειμένου να εντοπίσει αυτούς που προκάλεσαν σήμερα το πρωί μικρές φθορές, μπροστά από τις πόρτες εισόδου του πατρικού σπιτιού της βουλευτή Αιτωλοακαρνανίας του ΠΑΣΟΚ Σοφίας Γιαννακά, που βρίσκεται στην περιοχή Παραβόλα.

Σύμφωνα με τη αστυνομία, άγνωστα άτομα έβαλαν φωτιά σε μικρά ταπέτα, που βρίσκονταν μπροστά στην είσοδο του σπιτιού. Στην συνέχεια φεύγοντας, κτύπησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, το κουδούνι με σκοπό να ειδοποιήσουν το συγγενικό πρόσωπο της κ. Γιαννακά, που κατοικεί στο σπίτι.                   ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

Την Κυριακή να γυρίσουμε τα ρολόγια 50 χρόνια πίσω!!!

Τα ξημερώματα της Κυριακής λέει να μην ξεχάσουμε να γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα μπροστά. Και ποιοί το λένε αυτό; Αυτοί που γύρισαν τα ρολόγια της ζωής μας δεκαετίες πίσω. 2337019807 326f98376c1 Την Κυριακή να γυρίσουμε τα ρολόγια 50 χρόνια πίσω!!!
Αυτοί που με τις πρωτοφανείς ανατροπές που επέβαλαν στους μισθούς και στις συντάξεις μας επιστρέφουν βιαίως σε ένα εργασιακό παρελθόν όμοιο με αυτό πού ίσχυε πολύ πριν από τον Β’ Παγκόσμιο πόλεμο, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις ακόμη και στα εργατικά αιτήματα της πρώτης Πρωτομαγιάς της Αθήνας το 1893.
Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς σε αυτό το οικονομικό πισωγύρισμα του ρολογιού της ιστορίας. Για παράδειγμα, η αποζημίωση απόλυσης, που τώρα αποτελεί παρελθόν ήταν ένα πάγιο αίτημα των εργατικών αγώνων, ακόμη και όταν οι απεργίες ήταν παράνομες πίσω στις αρχές του προηγούμενου αιώνα, όταν με το νόμο 2112/20 ο Ε. Βενιζέλος έθετε κάποιες ελάχιστες προϋποθέσεις στις απολύσεις (με καταβολή αποζημίωσης).
Το δώρο Χριστουγέννων που αργά ή γρήγορα θα μπει στο τραπέζι του Προκρούστη,  νομοθετήθηκε το 1946 (Αναγκαστικός Νόμος 866), ενώ το επίδομα αδείας ακολούθησε χρονικά. Καθιερώθηκε μόλις το 1966 με τον νόμο 4504/66. Επίσης το 8ωρο, το πρώτο και κλασικό αίτημα της Πρωτομαγιάς του Σικάγου το 1886, θεσπίστηκε στην Ελλάδα με το προεδρικό διάταγμα 27 του 1932 και επεκτάθηκε το 1936.
Το ρολόι έχει γυρίσει δεκαετίες πίσω και όλες οι κατακτήσεις του 20ού αιώνα τίθενται εν αμφιβόλω προκειμένου να περισταλεί η δημόσια δαπάνη για μισθούς και συντάξεις και να καταστεί φτηνότερη, η εργατική δύναμη.
Και το πιο ειρωνικό απ όλα είναι ότι εσχάτως κάποιοι διεκδικητές της εξουσίας επιχειρούν να πείσουν το κομματικό τους ακροατήριο πως υπεύθυνοι γι αυτό το εργασιακό πισωγύρισμα δεν είναι οι μέχρι σήμερα κυβερνώντες αλλά αυτοί που παραδοσιακά αγωνίστηκαν και πάλεψαν για την κατάκτηση όλων αυτών των δικαιωμάτων.                                                                                             ΠΗΓΗ:thenetwar.com

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Αντίθετοι στις παρελάσεις οι νέοι της ΔΗΜΑΡ !!!!!

Αντίθετοι στο θεσμό των μαθητικών παρελάσεων δηλώνουν οι νέοι και οι νέες της Δημοκρατικής Αριστεράς!!!!!!!!!, σημειώνοντας ότι «η Ιστορία δεν πρέπει να υπενθυμίζεται μέσα από "στρατιωτικού τύπου" παρελάσεις των μαθητών, αλλά μέσα από τη σωστή διδασκαλία στα σχολεία».
«Οι Έλληνες έχουμε πλούσια ιστορία που για να διασωθεί, αλλά και για να γίνει μάθημα στις επόμενες γενιές χρειάζεται το λίπασμα της γνώσης», αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.

«Η επέτειος της 25ης Μαρτίου πρέπει να τιμάται με εναλλακτικές μορφές εκδηλώσεων και όχι με άσκοπες και πολυέξοδες παρελάσεις, ξεπερασμένες σε όλη την Ευρώπη», συμπληρώνεται.                 ΠΗΓΗ:www.naftemporiki.gr

ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ CAPITAL.GR: ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ 24% ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ 21% !!!!

Τι θα ψηφίζατε αν γινόντουσαν εκλογές σήμερα;

Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας μέχρι σήμερα είναι:
•  ΠΑΣΟΚ 
1790 ψήφοι  9 %
•  ΝΔ
1597 ψήφοι 8 %
•  ΚΚΕ
807 ψήφοι 4 %
•  ΛΑΟΣ
177 ψήφοι 1 %
•  ΣΥΡΙΖΑ
1203 ψήφοι 6 %
•  Δημοκρατική Αριστερά
924 ψήφοι 5 %
•  Οικολόγοι Πράσινοι
511 ψήφοι 3 %
•  Δημοκρατική Συμμαχία
764 ψήφοι 4 %
•  Ανεξάρτητοι Έλληνες
4812 ψήφοι 24 %
•  Κοινωνική Συμφωνία
205 ψήφοι 1 %
•  Χρυσή Αυγή
4146 ψήφοι 21 %
•  Άλλο
2339 ψήφοι 12 %
•  Λευκό
900 ψήφοι 4 %

Τα παιδιά που τους έλεγαν αλήτες

Του Γρηγόρη Ρουμπάνη

Ο αντίχειρας, ο δείκτης, ο μέσος, ο παράμεσος και ο μικρός. Ανοιχτά όλα και με τον βραχίονα τεντωμένο στις 45 μοίρες προ τα δεξιά. Προς τη μεριά των επισήμων. Εκείνων που καμώνονται ότι πασχίζουν για το καλό του τόπου. Εκείνων που στέρησαν από τους γονιούς τους το χαμόγελο και από τα ίδια την ελπίδα και τα όνειρα για το μέλλον. Το δικό τους μέλλον. Τη δική τους ζωή.
Τα παιδιά στην παρέλαση.
Στην παρέλαση που έγινε, στις 28 του περασμένου Οκτώβρη, πριν από λίγες εβδομάδες στα Γιάννενα, στην παρέλαση που θα γίνει μεθαύριο, στην επέτειο του μεγάλου ξεσηκωμού.
Δεν είναι τα παιδιά «τσιρλίντερ» με χρωματιστά αποκαλυπτικά φουστανάκια και προκλητικά νάζια που θα διασκεδάσουν την κερκίδα των επισήμων ενός  βάναυσου και απάνθρωπου κράτους των τραπεζών και των τοκογλύφων. Είναι ελεύθεροι νέοι, που κάνουν την οργή τους αποδοκιμασία, αντίσταση. Είναι τα παιδιά που δεν διδάσκονται Ιστορία, παρά την ανακαλύπτουν μέσα από τις αφηγήσεις των πατεράδων και των μανάδων τους, αγνοούν τους ποιητές αλλά τους αναζητούν στους διαδρόμους του διαδικτύου και στα καροτσάκια με τα φτηνά βιβλία που περίσσεψαν από τις προθήκες των βιβλιοπωλείων. Είναι τα παιδιά με τις φωτοτυπίες και τις κακογραμμένες δισκέτες, τους κακοπληρωμένους δασκάλους, τα κρύα σχολεία, τους υποσιτισμένους συμμαθητές. Είναι τα παιδιά που κινδυνεύουν από τη μια μέρα στην άλλη να βρεθούν άστεγα, γιατί οι γονείς τους δεν έχουν να πληρώσουν το χαράτσι του Βαγγέλη Βενιζέλου, το δάνειο της τράπεζας ή το νοίκι του σπιτονοικοκύρη, που κι αυτός κατά κανόνα πασχίζει να τα βγάλει πέρα με τα δικά του δάνεια και τα δικά του χαράτσια.
Είναι παιδιά σαν κι αυτό που προχτές το πρωί βρήκε στο ράφι το τετράδιο που η μάνα του έχει για να γράφει τις συνταγές της, να του φτιάχνει καλούδια στολισμένα με απέραντη αγάπη και λαχτάρα να το δει μεθαύριο να γίνεται καλός-πάνω απ’ όλα καλός-και σπουδαίος άνθρωπος. Άνθρωπος για τους άλλους ανθρώπους. Κι εκεί που το χάζευε, έπεσε, εκεί προς το τέλος, σε μια συνταγή που δεν την είχε δει μέχρι τώρα. Καινούργια. Σάστισε.
«Θέλω πίσω τη ζωή μου…
Θέλω να νιώσω πάλι τα πούπουλα στα φτερά μου…
Θέλω να δω τη χαρά στο πρόσωπο του άντρα μου…
Θέλω να νιώθω ότι το αίμα κυλάει στις φλέβες μου, όταν αγκαλιάζω τα παιδιά μου…
Δεν μου αρέσει που έχει παγώσει το αίμα μου και κρυώνω… δεν μπορώ να ζεσταθώ… κρυώνω… και δακρύζω… πενθώ… φεύγω… όμως δεν πρέπει να φύγω, έχω οικογένεια, έχω παιδιά που με τόσο πόνο έφερα στον κόσμο, τα ματάκια τους κοιτάνε τα δικά μου μάτια με τόση λαχτάρα, περιμένουν να με δουν να χαμογελάω, ο μικρός μου συνεχώς με ρωτάει «γιατί δεν χαμογελάς μαμά;», τι να του απαντήσω, τι να του πω; Πόσο μπορείς να προσποιείσαι ότι όλα είναι εντάξει;..
Θέλω πίσω τη ζωή μου…
Θέλω να πιαστώ από κάπου και να πιστέψω ότι θα ‘ρθουν καλύτερες μέρες, όμως η ελπίδα έφυγε… άραγε, όπως λένε, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία; Εγώ τώρα που δεν τη βρίσκω, τι είμαι; Ζωντανή ή νεκρή; Γιατί νομίζω ότι η ζωή μου δεν είναι δική μου, γιατί νομίζω ότι ζω σε όνειρο ή πιο σωστά σε εφιάλτη;
Κι όμως, κάτι πρέπει να κάνω. Πρέπει για όλους αυτούς που αγαπάω και με αγαπάνε. Για όλους αυτούς που θέλω να κοιτάω μέσα στα μάτια τους, να ακούω τη φωνή τους, να νιώθω την ανάσα τους… δεν θέλω να φύγω. ΤΗ ΖΩΗ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΠΙΣΩ…
Θέλω τη ζεστασιά του άντρα μου, την αγκαλιά της μάνας μου, τη γλυκιά μου αδερφή και πάνω απ’ όλα τα παιδιά μου τα αγαπημένα μου… αυτές τις ψυχές που εγώ η ίδια έφερα στον κόσμο…»
Ναι. Είναι αυτά τα παιδιά, που τα χτυπάει κεραυνός σαν διαβάζουν τέτοια γράμματα. Τα παιδιά που δεν αντέχουν να βλέπουν τη μάνα τους δακρυσμένη και τον πατέρα τους χωρίς χαμόγελο πια να τους δώσει. Αυτά είναι τα παιδιά που σηκώνουν το χέρι στον πανάρχαιο συμβολισμό του αποτυμπανισμού και της κατάρας για τους κακούς, για τους εχθρούς της κοινωνίας. Αυτά είναι που οι επίσημοι τα μισούν. Και τα τρέμουν, καθώς μεθαύριο θα βρεθούν απέναντί τους. Τα παιδιά που τους έλεγαν αλήτες.

(από τη «Μεγάλη Έξοδο» του Οδυσσέα Ελύτη):
«Τις ημέρες εκείνες έκαναν σύναξη μυστική τα παιδιά και λάβανε την απόφαση, επειδή τα κακά μαντάτα πλήθαιναν στην πρωτεύουσα, να βγουν έξω σε πλατείες με το μόνο πράγμα που τους είχε απομείνει : μια παλάμη τόπο κάτω από τ’ ανοιχτό πουκάμισο, με τις μαύρες τρίχες και το σταυρουδάκι του ήλιου. Όπου είχε κράτος η Άνοιξη.
Και επειδή σίμωνε η μέρα που το Γένος είχε συνήθιο να γιορτάζει τον άλλο
Σηκωμό, τη μέρα πάλι εκείνη ορίσανε για την Έξοδο. Και νωρίς εβγήκανε
καταμπροστά στον ήλιο, με πάνου ως κάτου απλωμένη την αφοβία σα σημαία, οι
νέοι με τα πρησμένα πόδια που τους έλεγαν αλήτες. Και ακολουθούσανε άντρες
πολλοί, και γυναίκες, και λαβωμένοι με τον επίδεσμο και τα δεκανίκια. Όπου έβλεπες
άξαφνα στην όψη τους τόσες χαρακιές, που ‘λεγες είχανε περάσει μέρες πολλές μέσα
σε λίγην ώρα.
…………………………………………………………………………………….»
 ΠΗΓΗ:monopressgr.wordpress.com  

ΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΠΡΟΔΟΤΕΣ


Οι Έλληνες εορτάζουν την Ανεξαρτησία και οι Ευρωπαίοι αντιδραστικοί θυμούνται την πρώτη ήττα τους!


Γράφει ο Δευκαλίων
Θα αφήσουμε για λίγο την ύφεση, τις χρηματαγορές, τα δημοσιονομικά μεγέθη και θα πάμε μία βόλτα στην ιστορία. Θα γυρίσουμε πίσω για να θυμηθούμε μνήμες από ένα παρελθόν ένδοξο, ένα παρελθόν που γράφτηκε από άνδρες γενναίους και πατριώτες, ένα παρελθόν που σημάδεψε την ιστορία της Ελλάδας, της Βαλκανικής αλλά και της Ευρώπης. Σε πολύ λίγες ημέρες, στις 25 Μαρτίου, οι Έλληνες εορτάζουν την Εθνική τους Εορτή, την επέτειο της επανάστασης του 1821.
Τότε, πριν από 191 χρόνια, τις τύχες της Ευρώπης καθόριζε η περιβόητη Ιερά Συμμαχία (Σήμερα τις τύχες της Ευρώπης τις καθορίζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή) της οποίας ιθύνων νους και στρατηγικός εγκέφαλος ήταν ο καγκελάριος της Αυστρίας Κλέμενς φον Μέττερνιχ (Σήμερα ιθύνων νους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής είναι η καγκελάριος της Γερμανίας Ανγκέλα Μέργκελ).
Σκοπός της Ιεράς Συμμαχίας, που ιδρύθηκε μετά την οριστική ήττα του Ναπολέοντα, ήταν η εμπέδωση της απολυταρχικής νομιμότητας σε όλη την Ευρώπη και η κατάπνιξη κάθε φιλελεύθερου και απελευθερωτικού κινήματος στην γηραιά Ήπειρο (Σκοπός της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που πήρε σάρκα και οστά στο Μάαστριχτ μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης, η δημοσιονομική σταθερότητα και η συντριβή κάθε άποψης που προωθεί και προασπίζει τα κοινωνικά δικαιώματα των εργαζομένων και των μη προνομιούχων).
Η Ελληνική Επανάσταση του 1821 ήταν η πρώτη εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση της δύναμης και της εξουσίας της Ιεράς Συμμαχίας, ενώ η...
Ελληνική Ανεξαρτησία η πρώτη εν δυνάμει ήττα αυτής της ανίερης και αντιδραστικής Συμμαχίας (Η Ελληνική αντίδραση εναντίον των μνημονίων που σχεδιάζονται και εκπορεύονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή είναι η πρώτη εν τοις πράγμασι αμφισβήτηση του θέσφατου της Ευρωπαϊκής Δημοσιονομικής Πειθαρχίας. Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία ότι ο αγώνας των Ελλήνων αντιμνημονιακών, παρ’ ότι σήμερα στερείται συμμάχων και πολιτικών πόρων, θα στεφθεί τελικά από επιτυχία αφού για εμάς με επιστημονικά και μόνο κριτήρια είναι βέβαια η ήττα του νεοφιλελευθερισμού).
Και λίγα λόγια για την Ευρώπη. Η Ευρώπη δεν δημιούργησε και δεν δίδαξε πολιτισμό. Ο περιβόητος Γαλλικός Διαφωτισμός δεν είναι παρά μία αντιγραφή του Ελληνικού Κλασικού Πολιτισμού του Περικλή, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Η παραπάνω δεν είναι μία Ελληνοκεντρική Εθνικιστική Άποψη που γράφτηκε για να χαϊδέψει την συνείδηση των Ελλήνων. Το αποδέχονται οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές του Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού στα κείμενα τους, όταν προβάλουν εαυτόν ως αρχαιολάτρη και γνώστη και υποστηρικτή των απόψεων του Θαλή, του Ηράκλειτου, του Πυθαγόρα, του Δημόκριτου, του Πλάτωνα και του Αριστοτέλη. Εξ’ άλλου γνωρίζετε εσείς καμία Γεωμετρία που να την θεμελίωσε κάποιος Ευρωπαίος του Διαφωτισμού; Ευκλείδειος Γεωμετρία διδάσκεται σε όλα τα σχολεία του πλανήτη.
Και κάποια στιγμή πρέπει να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Η Ευρώπη δίδαξε βαρβαρότητα. Όσο και να πονάει τους συμπολίτες μας Ευρωπαϊστές και Φεντεραλιστές, όπως ο εις των Αντιπροέδρων των κυβερνήσεων Παπανδρέου και Παπαδήμου, ο κ. Θ. Πάγκαλος, η Ευρώπη δίδαξε την πιο άθλια και άγρια μορφή εκμετάλλευσης των αδυνάτων την περιβόητη και στιγματισμένη ιστορικά και ανθρωπιστικά, αποικιοκρατία.
Επανερχόμαστε όμως στα της Εθνικής Επετείου… Οι Έλληνες εορτάζουν την Ανεξαρτησία και οι Ευρωπαίοι αντιδραστικοί θυμούνται την πρώτη ήττα τους! ΠΗΓΗ:stoxasmos-politikh.blogspot.com

ΔΕΝ ΨΗΦΙΖΩ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΓΙΑΤΙ...



Γιατί είμαι απελπισμένος
Γιατί είμαι οργισμένος....

Γιατί με πρόδωσαν
Γιατί είμαι στα όρια μου
Γιατί είναι ψεύτες
Γιατί είναι ανίκανοι
Γιατί είναι άχρηστοι
Γιατί δεν υπάρχει ΥΓΕΙΑ
Γιατί δεν υπάρχει ΠΑΙΔΕΙΑ
Γιατί η βενζίνη πήγε ή 2 ΕΥΡΩ
Γιατί ο μισθός πήγε 350 ΕΥΡΩ
Γιατί το πετρέλαιο πήγε 1 ΕΥΡΩ
Γιατί έκλεισε η επιχείρηση μου
Γιατί μου κόψανε την σύνταξη
Γιατί είμαι άνεργος και δεν μπορώ να βρω εργασία
 Γιατί δεν έχω να ταίσω κυριολεκτκτικά τα παιδιά μου
Γιατί δεν έχω να πληρώσω ΟΤΕ-ΕΥΔΑΠ-ΔΕΗ
Γιατί δεν έχω να πληρώσω το ενοίκιο μου
Γιατί δεν βάλανε ούτε έναν κλέφτη πολιτικό στην φυλακή
Για το μέλλον των παιδιών μου
Για να δω επιτέλους κάποια στιγμή ένα φως
Για να μην ντρέπομαι που είμαι ΕΛΛΗΝΑΣ
Για τις 1900 αυτοκτονίες
Για τους 20.000 άστεγους
Για τους συνταξιούχους των 300 ευρώ
Για τους πολύτεκνους που τους κόψανε τα επιδόματα

Γιατί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους ΑΥΤΟΙ!!
Γιατί δεν αντιπροσωπεύουν την δημοκρατία που θέλω να έχω ΑΥΤΟΙ!!

Γιατί τους σιχάθηκα
Γιατί περπατάω με σκυμμένο το κεφάλι
 Γιατι έιμαι σε απόγνωση
Γιατί είμαι υπερήφανος που είμαι Έλληνας και λατρεύω την ΕΛΛΑΔΑ ΜΟΥ !!!
Γιατί πια δεν χαμογελάω
Γιατι πια δεν πάει άλλο

ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΝΩ ΑΥΤΟΙ ΟΧΙ!!

 ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΨΗΦΊΖΩ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΟΥ!!!

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Αδιανόητο: Βάζουν ελεύθερους σκοπευτές στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα!!

Αδιανόητο: Βάζουν ελεύθερους σκοπευτές στις 25 Μαρτίου στο Σύνταγμα!!

Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Όσο κι αν αυτό ακούγεται απίστευτο, προβλέπεται στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στην διαταγή που διαβιβάστηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου, εκτός των άλλων μέτρων που αφορούν το «σφράγισμα» της ευρύτερης περιοχής της πλατείας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Πανεπιστημίου και όλες τις κάθετες οδούς, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ,  άνδρες της Ασφάλειας και δικυκλιστές των ομάδων Δ.ΕΛ.Τ.Α και ΔΙ.ΑΣ, αναφέρεται και η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας σε ταράτσες γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτή.

Το απίστευτο αυτό μέτρο δεν είναι δυνατό να εξηγηθεί με την κοινή λογική, ακόμη και την πλέον ακραία, αφού οι ειδικά εκπαιδευμένοι ελεύθεροι σκοπευτές της Ελληνικής Αστυνομίας έχουν ως αντικείμενο να πυροβολούν και να σκοτώνουν αυτόν που βάζουν στην διόπτρα τους!!!

Αυτή άλλωστε είναι η αποστολή τους και μέχρι σήμερα έχουν χρησιμοποιηθεί σε ελάχιστες περιπτώσεις ομηρείας από ενόπλους, έναν από τον οποίο είχαν σκοτώσει στην Βόρεια Ελλάδα προκειμένου να σώσουν τους επιβάτες του λεωφορείου που είχε καταλάβει οπλισμένος με Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες.

Το μόνο που μπορεί να εξηγήσει μια τέτοια ακραία, όσο και επικίνδυνη κίνηση, είναι ο απόλυτος πανικός που έχει καταλάβει τους κρατούντες για την αυξανόμενη οργή των πολιτών, πανικός που «κατεβαίνοντας» προς τους Στρατηγούς των Μεγάρων της Κατεχάκη και της Αλεξάνδρας, μετατρέπεται  σε απύθμενη βλακεία!!!                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.briefingnews.gr

ΣΑΡΩΝΕΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΣΤΗ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ ΤΟΥ ZOUGLA.GR

Ψήφος οργής




Τις κυρίαρχες τάσεις που επικρατούν αυτήν τη στιγμή στην ελληνική κοινωνία παρουσιάζουν οι δύο παράλληλες έρευνες που διεξήγαγε η zougla.gr από την 13η έως και την 20η Μαρτίου 2012. Στην πρώτη έρευνα ψήφισαν 19.425 ψηφοφόροι -χρήστες του Διαδικτύου οι οποίοι προσήλθαν αυθορμήτως στην διαδικτυακή κάλπη. Το δείγμα αυτό ανιχνεύει κατά κύριο λόγο τον όγκο των μετακινούμενων ψηφοφόρων. Ο όγκος αυτός των εκλογέων χαρακτηρίζεται από έντονη ρευστότητα, θυμό και αγανάκτηση, συναισθηματική φόρτιση και αντιδρά στιγμιαία στις εξελίξεις.

Η δεύτερη έρευνα διεξήχθη παράλληλα με την πρώτη και από την 17η Μαρτίου έως και την 20η του ιδίου μηνός και αφορά δείγμα 8.000 πολιτών οι οποίοι έχουν καταγραφεί στην ειδική τράπεζα πληροφοριών της zougla.gr οικειοθελώς. Από αυτό το δείγμα που είναι διαχρονικό και έχει καταδείξει επανειλημμένα την αξιοπιστία του σε Ανοικτές Διαδικτυακές Ψηφοφορίες, όπως εκείνη η οποία κατέγραψε την διαφορά του 11% μεταξύ «ΠΑΣΟΚ» και «ΝΔ» στις εκλογές του 2009 ή εκείνη η ψηφοφορία η οποία κατέγραψε με ακρίβεια την υπεροχή του Αντώνη Σαμαρά έναντι της Ντόρας Μπακογιάννη στις εσωκομματικές εκλογές της ΝΔ. Στις συγκεκριμένες δύο περιπτώσεις καμία συμβατική δημοσκόπηση από όσες είχαν δημοσιευθεί δεν είχε καταγράψει την πραγματική εικόνα. Από αυτό λοιπόν το δείγμα ψήφισε το 12 %περίπου, ήτοι 936 άτομα. Τα άτομα αυτά κλήθηκαν να ψηφίσουν με ηλεκτρονικό μήνυμα πάνω όμως στην ίδια ακριβώς φόρμα με την πρώτη έρευνα η οποία ήδη έτρεχε.

Η δεύτερη έρευνα αφορά ένα δείγμα περισσότερο διαχρονικό και σταθερό με λιγότερες στιγμιαίες εξάρσεις και περιορισμένα συναισθηματικά ανακλαστικά.

Οι δύο έρευνες ωστόσο περιγράφουν μία εικόνα του πολιτικού σκηνικού η οποία χαρακτηρίζεται από:

1) Έντονη κινητικότητα των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν μαζικά τα δύο μέχρι σήμερα κόμματα εξουσίας, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

2) Ενίσχυση κομματικών σχηματισμών τόσο στην Αριστερά όσο και στην Άκρα Δεξιά.

3) Την πρωτόγνωρα εντυπωσιακή είσοδο στο πολιτικό σκηνικό του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» το οποίο διεμβολίζει καταλυτικά την Νέα Δημοκρατία αλλά και το ΛΑΟΣ και αποτελεί μία «ζώνη μαξιλάρι» μεταξύ της δεξιάς της συντηρητικής παράταξης και της ακροδεξιάς. Το κόμμα του Πάνου Καμμένου, ωστόσο, φαίνεται να εισπράττει σημαντικές διαρροές και από το ΠΑΣΟΚ.

4) Την χαρακτηριστική μείωση της επιρροής του κόμματος του ΛΑΟΣ με αντίστοιχη ενίσχυση της πρωτοεμφανιζόμενης ακροδεξιάς παράταξης της «Χρυσής Αυγής».

Πίνακας 1



Τα αποτελέσματα αυτής της έρευνας η οποία εκτιμάται ότι αντανακλά με περισσότερη αξιοπιστία και ψυχραιμία την πραγματική εικόνα που επικρατεί στην κοινωνία, διαμορφώνουν ένα νέο σκηνικό. Τα κύρια χαρακτηριστικά αυτού του σκηνικού, όπως αποτυπώθηκαν από τους πολίτες–ψηφοφόρους που έχουν ενταχθεί στην Data Base της zougla.gr αφορούν κυρίως την στιγμιαία τάση του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες» να διεμβολίζει το πολιτικό σκηνικό με ένα ποσοστό της τάξης του 14,8%, στοιχείο που αμέσως μεταφράζεται με μία καθίζηση του ποσοστού της Νέας Δημοκρατίας στο 13,3%.

Στο αφύσικα υψηλό για την σύγχρονη πολιτική ιστορία του τόπου 8,1% διαμορφώνεται το ποσοστό της «Χρυσής Αυγής», η οποία φαίνεται να απορροφά τις ψήφους του συγγενούς της χώρου που εκφράζει το κόμμα του «ΛΑΟΣ». Το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη στην ουσία εκμηδενίζεται, με την εκλογική του επιρροή να περιορίζεται στο 0,9%, με αποτέλεσμα να μην εισέρχεται στη Βουλή.

Στα πλαίσια της Κεντροδεξιάς, στο 1,7% βρίσκεται το κόμμα της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» της Ντόρας Μπακογιάννη, το οποίο δεν καταφέρνει μέχρι στιγμής να αναρριχηθεί σε ποσοστά που θα του επιτρέπουν την είσοδο στο Κοινοβούλιο.

Το «ΠΑΣΟΚ» συντηρεί την γενικότερη αίσθηση πως η πολιτική καθίζηση που υπέστη είναι μη αναστρέψιμη. Το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου αγγίζει το διψήφιο μεν, αλλά καθόλου ικανό για να συντηρήσει την αισιοδοξία του νέου αρχηγού του, δε, ποσοστό της τάξης του 11%.

Οι Οικολόγοι – Πράσινοι καταφέρνουν να εισέλθουν στη Βουλή με 3,7%. Το «ΚΚΕ» σημειώνει στασιμότητα και δεν εισπράττει από την μεγάλη μετακίνηση των ψηφοφόρων από το «ΠΑΣΟΚ», περιοριζόμενο στο 7,3%. Αντιθέτως ο «ΣΥΡΙΖΑ» με 6,3% και η «Δημοκρατική Αριστερά» με 5,9%, εισέρχονται με άνεση στο Κοινοβούλιο, εκμεταλλευόμενα τις διαρροές και τις μετακινήσεις εντός Κεντροαριστεράς, ενώ το «Άρμα Πολιτών» του Γιάννη Δημαρά βρίσκεται πολύ μακριά από την προοπτική εισόδου του στη Βουλή, με 1,5%.

Η αδιευκρίνιστη ψήφος αγγίζει το συνολικό ποσοστό που αγγίζει το 25%, αν κανείς προσθέσει τα «Λευκά» και τα «Άκυρα», εκείνους που απαντούν «δεν ξέρω, δεν απαντώ» και κυρίως τους πολίτες που επιλέγουν την απάντηση «Άλλο Κόμμα».

Η συνολική εικόνα είναι βεβαίως αυτή της απόλυτης ρευστότητας η οποία επιβεβαιώνεται και από τους πίνακες που ανιχνεύουν την μετακίνηση των ψηφοφόρων και τις συσπειρώσεις των κομμάτων του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας. Οι συσπειρώσεις αυτές είναι εξαιρετικά χαμηλές. Ωστόσο, δεν θα πρέπει να διαφεύγει της προσοχής του παρατηρητή, το γεγονός ότι ακόμη δεν έχουν προκηρυχθεί επίσημα οι εκλογές, ενώ δεν έχει ακόμη κλιμακωθεί η συμπίεση των μικρών κομμάτων από τους παραδοσιακούς κομματικούς μηχανισμούς, στους ευρύτερα συγγενικούς πολιτικά χώρους (Κεντροαριστερά- Κεντροδεξιά).

Πρόθεση ψήφου της έρευνας 13-20 Μαρτίου σε δείγμα 19.425 ατόμων:




Το δείγμα αυτό έχει σταθμιστεί τόσο ως προς το ποιο κόμμα είχαν ψηφίσει οι ψηφοφόροι στις εκλογές του Οκτωβρίου 2009, όσο και από την επιλογή των ψηφοφόρων στις ίδιες εκλογές, ανά εκλογική περιφέρεια. Επισημαίνεται πως η πολιτική συμπεριφορά αυτού του δείγματος χαρακτηρίζεται από πολύ έντονη ρευστότητα με καθοριστικό στοιχείο τον θυμό. Πρόκειται για μία στιγμιαία αξονική τομογραφία των μετακινούμενων ψηφοφόρων. Οι επόμενες-κυλιόμενες- μετρήσεις και Ανοικτές Ψηφοφορίες θα καταδείξουν την διαχρονικότητα ή όχι των τάσεων που έχουν καταγραφεί σε αυτήν την μέτρηση με πάνω από 19.000 συμμετέχοντες. Είναι προφανές πως η βασανιστική πορεία των τελευταίων ετών και το έλλειμμα αξιόπιστων πολιτικών ηγεσιών στα κόμματα εξουσίας ευνοούν την μετακίνηση των ψηφοφόρων προς σκληρά πολιτικά μορφώματα της Ακροδεξιάς, φαινόμενο που έχει διαπιστωθεί άλλωστε στον ευρωπαϊκό χώρο τις τελευταίες δύο δεκαετίες.

Βλέπουμε λοιπόν το κόμμα «Ανεξάρτητοι Έλληνες» να διεμβολίζει εντυπωσιακά το πολιτικό σκηνικό και με ένα ποσοστό 20,7% να καθηλώνει την «ναυαρχίδα» της κεντροδεξιάς παράταξης, τη «Νέα Δημοκρατία», σε ένα ποσοστό της τάξης του 10,5%.

Την ίδια ώρα το μεν «ΛΑΟΣ» του Γιώργου Καρατζαφέρη σχεδόν εκμηδενίζεται με τους ακροδεξιούς ή ακραία συντηρητικούς ψηφοφόρους να προτιμούν το περισσότερο σαφές ακροδεξιό σχήμα της «Χρυσής Αυγής», η οποία εισέρχεται στη Βουλή για πρώτη φορά και μάλιστα με το πολύ ισχυρό ποσοστό του 9.9%. Παρατηρώντας τις διαρροές από το κόμμα της «Νέας Δημοκρατίας» διαπιστώνει κανείς πως οι μετακινούμενοι ψηφοφόροι της επιλέγουν κατ΄αρχήν τους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και δευτερευόντως την «Χρυσή Αυγή», με το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά να αιμορραγεί σοβαρά και μάλιστα χωρίς-προς το παρόν τουλάχιστον- να παρατηρείται περιορισμός της διαρροής.

Το ΠΑΣΟΚ παρουσιάζει την πλέον κοινώς αποδεκτή καθίζηση και αιμορραγεί προς τα αριστερά του, προς τον «ΣΥΡΙΖΑ» και την «Δημοκρατική Αριστερά». Αυτά τα δύο κόμματα συγκεντρώνουν κατά κύριο λόγο την προτίμηση των δυσαρεστημένων -παραδοσιακών- ψηφοφόρων του «ΠΑΣΟΚ», με το «ΚΚΕ» να σημειώνει άνοδο και να φθάνει το 9,4%, χωρίς ωστόσο να παρουσιάζει έντονη δυναμική, όπως τα άλλα δύο κόμματα της Αριστεράς με τον «ΣΥΡΙΖΑ» να αγγίζει το 8,8% και η «Δημοκρατική Αριστερά» το 5,8%.

Η γενική εικόνα σύμφωνα με αυτήν την πρώτη έρευνα των 19.425 συμμετεχόντων στην ψηφοφορία συμπληρώνεται από την επιβεβαίωση της αδυναμίας της Ντόρας Μπακογιάννη και της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» να εισέλθει στην νέα βουλή με το 2% που επιτυγχάνει καθώς και με τους «Οικολόγους Πράσινους» να αδυνατούν να πετύχουν τον στόχο τους, αγγίζοντας ένα ανίσχυρο 1,5%. Στο σημείο αυτό θα έπρεπε να επισημανθεί η ποιοτική διαφορά μεταξύ της πρώτης και της δεύτερης μέτρησης ως προς το ζήτημα των Οικολόγων. Στην πρώτη έρευνα, οι «Οικολόγοι – Πράσινοι» συγκεντρώνουν ένα ικανό ποσοστό που τους οδηγεί στη Βουλή ενώ στην δεύτερη το ποσοστό αυτό μειώνεται καταλυτικά.
Εκτός κοινοβουλευτικής εκπροσώπησης με αυτά τα δεδομένα είναι και το κόμμα του Γιάννη Δημαρά (1,9%) ενώ η λεγόμενη «αδιευκρίνιστη ψήφος», τα «Λευκά» και τα «Άκυρα», καθώς και η επιλογή «άλλο κόμμα» συγκεντρώνουν ένα 17%.

Ενότητα πινάκων 3

Μετακίνηση ψηφοφόρων


Έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον να παρατηρήσει κανείς το πώς μετακινούνται οι ψηφοφόροι από τα μέχρι σήμερα δύο κόμματα εξουσίας, το «ΠΑΣΟΚ» και την «Νέα Δημοκρατία».

Σύμφωνα λοιπόν με την πρώτη έρευνα που παρουσιάζεται όπου το δείγμα εκτιμάται ως περισσότερο αντιπροσωπευτικό της παρούσης πολιτικής κατάστασης, οι συσπειρώσεις «ΠΑΣΟΚ» και «ΝΔ» βρίσκονται σε απόλυτα ιστορικό χαμηλό.

Γράφημα 1




Βλέπουμε πως η συσπείρωση του «ΠΑΣΟΚ» περιορίζεται στο 26,4%. Κάτω από αυτές τις συνθήκες το κόμμα του Ευάγγελου Βενιζέλου εμφανίζει διαρροές προς τα αριστερά του, αλλά και προς σκληρές δεξιές επιλογές καθώς και προς την άκρα δεξιά.

Έτσι, η «Δημοκρατική Αριστερά» εισπράττει ένα 9,5% και το «ΚΚΕ» ένα 5,4% των ψηφοφόρων που εγκαταλείπουν το «ΠΑΣΟΚ» ενώ οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου βλέπουν ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσοστό της τάξης του 7,9% να προσέρχεται στον νέο αυτό πολιτικό σχηματισμό. Αν η διαρροή αυτή είναι όπως και να το κάνουμε εντυπωσιακή, διότι μετακινούνται ψηφοφόροι από την παραδοσιακή Κεντροαριστερά σε μη συγγενή πολιτικό χώρο όπως της σκληρής λαϊκής δεξιάς, η διαρροή από το «ΠΑΣΟΚ» ενός 5,1% που οδεύει προς την ακροδεξιά «Χρυσή Αυγή» είναι πρωτοφανές φαινόμενο και χρήζει μελέτης.

Γράφημα 2




Το γράφημα αυτό περιγράφει την απίστευτη αιμορραγία που έχει υποστεί η «Νέα Δημοκρατία» από την παρουσία του κόμματος «Ανεξάρτητοι Έλληνες», διαρροή της τάξης του εντυπωσιακού ποσοστού του 21,2%. Επαναλαμβάνουμε πως αυτή η διαπίστωση είναι στιγμιαίου χαρακτήρα, ανταποκρίνεται ωστόσο σε ένα βαθμό στην τάση που ανιχνεύεται κυρίως σε μεγάλες εκλογικές περιφέρειες με έντονη παρουσία λαϊκών στρωμάτων τα οποία βιώνουν την συνεχή αναπαραγωγή της οργής και της αίσθησης του αδιεξόδου.

Το γράφημα επίσης εντοπίζει μία εντυπωσιακή μετακίνηση ψηφοφόρων από τη «Νέα Δημοκρατία» προς την «Χρυσή Αυγή» με ένα 15,1% . Τέλος η Ντόρα Μπακογιάννη και η «Δημοκρατική Συμμαχία» περιορίζονται σε μία ισχνή διαρροή από την «ΝΔ» τη τάξης του 4,2%.

Επισημαίνεται πως το ποσοστό συσπείρωσης της Νέας Δημοκρατία κατά την περίοδο διεξαγωγής της έρευνας δεν ξεπερνά το 38,1%.

Ενότητα πινάκων 4

Τα δύο επόμενα γραφήματα περιγράφουν τις διαρροές από το «ΠΑΣΟΚ» και τη «ΝΔ» στην έρευνα με το δείγμα των 19.425 ατόμων.



Η συσπείρωση στο ΠΑΣΟΚ είναι της τάξης του 17,8%. Οι «Ανεξάρτητοι Έλληνες» του Πάνου Καμμένου φαίνονται να εισπράττουν το 13,7% των διαρροών από το «ΠΑΣΟΚ», στοιχείο εξόχως ενδιαφέρον, ενώ η «Δημοκρατική Αριστερά» πείθει το 10,1% των ψηφοφόρων του «ΠΑΣΟΚ» με τον «ΣΥΡΙΖΑ» να εισπράττει ένα λίγο μεγαλύτερο ποσοστό διαρροών από το «ΠΑΣΟΚ», της τάξης του 10,6%. Το εντυπωσιακότερο ωστόσο στοιχείο είναι η διαρροή ενός ποσοστού 8,7% από το ΠΑΣΟΚ προς την «Χρυσή Αυγή».



Αν και η «Νέα Δημοκρατία» παρουσιάζει μία καλύτερη συσπείρωση από το «ΠΑΣΟΚ», εντούτοις, η συσπείρωση αυτή κυμαίνεται σε πολύ χαμηλά ποσοστά, στο 27%. Οι διαρροές προς το κόμμα του Πάνου Καμμένου είναι εντυπωσιακά, αν όχι καταλυτικά, έντονες και φθάνουν το 34,2%. Η αιμορραγία της «Νέας Δημοκρατίας» προς τα ακροδεξιά είναι της τάξης του 11,3%. Η Ντόρα Μπακογιάννη εισπράττει ένα όχι ικανό 4,6% από τους ψηφοφόρους που εγκαταλείπουν το κόμμα του Αντώνη Σαμαρά.

Μερικά σχόλια


Η εικόνα που διαμορφώνεται από τις δύο αυτές παράλληλες έρευνες αντανακλά μία στιγμιαία και έντονα φορτισμένη κοινωνική πραγματικότητα, που προσδιορίζεται από την οργή και το έλλειμμα προοπτικής.
Η ανευθυνότητα των κυβερνήσεων της πρώτης δεκαετίας του 21ου αιώνα προκαλούν ένα ρεύμα ισοπεδωτικής αμφισβήτησης των καθεστωτικών κομμάτων. Αυτό το ρεύμα, σε πρώτη τουλάχιστον φάση δείχνει να εκτονώνεται σε συντηρητικές και υπερσυντηρητικές επιλογές από τα λαϊκά στρώματα, που κατά κύριο λόγο έχουν υποστεί τα αποτελέσματα της κρίσης και της συνεχιζόμενης ύφεσης, με κύριο χαρακτηριστικό την πρωτόγνωρη από την δεκαετία του ΄60 ανεργία.


Η ανησυχητική άνοδος της ακροδεξιάς είναι ένα πολιτικό χαρακτηριστικό που επαναλαμβάνεται εδώ και καιρό στους ευρωπαϊκούς πολιτικούς στίβους. Η εξέλιξη αυτή συνοδεύεται όλο και περισσότερο από εκρήξεις ξενοφοβίας, ρατσισμού και ανεξέλεγκτης εθνικιστικής ρητορείας.

Τα φαινόμενα αυτά βεβαίως δεν εμφανίστηκαν από το πουθενά. Η διαφθορά, η ανευθυνότητα, η αδιαφορία και η ανικανότητα των πολιτικών ταγών και των κομμάτων εξουσίας συνέτειναν στην πλήρη απαξίωση κομματικών μηχανισμών, παραδοσιακών πολιτικών μοντέλων αλλά και των ίδιων των πολιτικών προσώπων.

Η zougla.gr σχεδιάζει κυλιόμενες έρευνες με την μέθοδο της Ανοικτής Ψηφοφορίας από την στιγμή που θα προκηρυχθούν επίσημα οι εκλογές. Σε αυτές τις έρευνες θα διαπιστωθεί το κατά πόσο θα διατηρηθούν οι τάσεις που ανιχνεύτηκαν από τις Διαδικτυακές Ψηφοφορίες, τα αποτελέσματα των οποίων δημοσιεύονται και που ανατρέπουν το πολιτικό σκηνικό, όπως το ξέραμε κατά τις δεκαετίες της Μεταπολίτευσης.

Το μεσημέρι της Πέμπτης θα δημοσιευθούν και τα υπόλοιπα στοιχεία των δύο παράλληλων ερευνών, που αφορούν τις εκτιμήσεις των ψηφοφόρων για τα πολιτικά πρόσωπα, τις επιλογές τους για τα επόμενα κυβερνητικά σχήματα αλλά και την κρίση τους για την κυβέρνηση και τους αρχηγούς των κομμάτων.

Ταυτότητα της Έρευνας

1η Έρευνα από 17 έως 20 Μαρτίου 2012. Ψήφισαν 936

Η έρευνα με δείγμα από 936 πολίτες που περιλαμβάνονται στην βάση δεδομένων της zougla.gr και συμμετείχαν και στο παρελθόν στις Ανοικτές Διαδικτυακές ψηφοφορίες σταθμίστηκε από την επιστημονική ομάδα που συνεργάζεται με την ηλεκτρονική εφημερίδα με βάση τα αποτελέσματα των εκλογών του Οκτωβρίου 2009. Όπως θα διαπιστώσετε στην έρευνα καταγράφονται όλα τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία

Τα χαρακτηριστικά λοιπόν των συμμετεχόντων στην ψηφοφορία δηλαδή σε ποιο φύλο ανήκουν, αν προέρχονται από αστικές ή αγροτικές περιοχές, σε ποια ηλικιακή κατηγορία εντάσσονται και τέλος ποιο είναι το μορφωτικό επίπεδο των πολιτών που ψήφισαν έχουν ως εξής:
















2η ΈΡΕΥΝΑ


Τα στοιχεία ταυτότητας της έρευνας για το δείγμα των 19.425 πολιτών έχουν αντίστοιχα ως εξής:













                                                                               ΠΗΓΗ:www.zougla.gr                           

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΛΑΜΟΓΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΥΡΗ....


Τα "έπιασε" καλύτερα προφανώς από το ΠΑΣΟΚ ο Κουρής και τα γύρισε πάλι... Μπράβο Βενιζέλο, θα έχεις τον Αυριανισμό και πάλι μαζί σου... Μέχρι χθες ο Κουρής έλεγε άλλες μαλακίες... 
Έδιωξε και τον Στέφανο Χίο, τέλος και το αντιμνημονιακό "Μακελειό" από το Kontra Channel....

Μέχρι χθες θα έλεγα πως έδιωξε τον Χίο επειδή το κανάλι δεν άντεχε τα πρόστιμα του ΕΣΡ όμως μετά από το σημερινό φύλλο της Αυριανής δεν χωράει αμφιβολία... Δεν υπάρχει μεγαλύτερο λαμόγιο από τον Κουρή....                                                 ΠΗΓΗ:ygro-pyr.blogspot.com

ΕΝΑΣ


Αν υπήρχε η δυνατότητα να αλλάξει κάτι σε αυτή την χώρα θα άλλαζε στην πορεία των 200 χρόνων. Στα ίδια μονοπάτια περπάτησαν και οι προηγούμενες γενιές. Γενιές που σφαγιάστηκαν,καήκαν, βιαστήκαν, διώχθηκαν, εξοριστήκαν κι όμως μόλις ορθοπόδησαν έστω και λίγο έτρεχαν πίσω από τον υποψήφιο σωτήρα να τον σηκώσουν στα χέρια μη και πατήσει στα λασπωμένα καλντερίμια των χωριών. Να τους υποσχεθεί γεφύρια παίρνοντάς τους τα ποτάμια, να τους χορηγήσει μηχανήματα υποθηκεύοντας τα χωράφια που με αίμα είχαν αποκτήσει. Να υπερψηφιστεί και να μπει σε κάδρο δίπλα στο εικόνισμα και κάποιες φορές δίπλα στα στέφανα πάνω ακριβώς από το κρεββάτι για να θυμούνται ότι ακόμη και την ερωτική συνέυρεση την οφείλουν στον Σωτήρα.
Μόνο στις δύσκολες στιγμές ο όχλος αναζητούσε τον ανυπότακτο και τον τρελό του χωριού να μπει μπροστά για να σηκώσει το βάρος της αξιοπρέπειας μα μόλις τα δύσκολα περνούσαν ο ανυπότακτος καταδικαζόταν, εκτελούνταν, κρέμονταν στο τσιγκέλι, ενώ ο τρελός γινόταν ο περίγελος κάθε Κυριακή μετά το χριστιανικό εκκλησίασμα. Είναι επικίνδυνοι όσοι κουβαλούν την τρέλα της ελευθερίας γι' αυτό η τιμωρία τους πάντα είναι παραδειγματική. Έτσι είναι μαθημένος ο όχλος που πάτησε και πατάει σε αυτή την χώρα. Να ανέχεται ως ραγιάς και να συμπεριφέρεται ως κεχαγιάς.
Γι΄αυτό τίποτε δεν πρόκειται να αλλάξει σε τούτο τον τόπο γιατί είμαστε ολίγιστοι ψυχικά ενώ αριθμητικά ξεπερνούμε τα προγνωστικά των εκλογικών αναμετρήσεων. Κρύβουμε όλοι μας έναν μαυραγορίτη που όταν είναι να επιβιώσουμε βγαίνει από την σπηλιά και τον αφήνουμε να κάνει πλιάτσικο στο βίο και την αξιοπρέπεια του διπλανού μας. Όταν μας παίρνει κιόλας, τον αφήνουμε να σηκώσει κεφάλι και να απαιτεί σαν να του χρωστάει η ζωή ακόμα και την ζωή του άλλου. Στα εύκολα αποτυχαίναμε πάντα, αλλά η έκπληξη έρχονταν στα δύσκολα. Εκεί σπάγαμε κάθε παγκόσμιο ρεκόρ. Όλοι με την γροθιά υψωμένη σε έναν αγώνα που τελικά δεν τον έδωσαν ποτέ οι πολλοί αλλά πάντα οι λίγοι. Δεν είναι άλλωστε ασυνείδητη η έκφραση που λέμε όλοι μας δύο χρόνια τώρα: «Ένας ρε, δεν υπάρχει;» Ψάχνουμε τον Έναν γιατί πάντα Ένας ήταν, και αυτός ο Ένας κατάφερνε το αδιανόητο για αυτό τον όχλο: Να τον κάνει έστω για λίγο λαό. Να κατεβάζει τα εξουσιαστικά είδωλα και να τα φέρνει στα μέτρα του σκλάβου και του κολίγου αποδεικνύοντας ότι δεν έχουν ούτε κατά προσέγγιση το ύψος του ρυτιδιασμένου μετώπου ενός κατατρεγμένου. Αλλά ο Ένας δεν θα φανεί πια. Ίσως κουράστηκε, ίσως πάλι να κουβαλάει την γνώση αυτών των δύο αιώνων. Ίσως να έγινε πια σοφός μετά από τα απανωτά ξεπουλήματα του ίδιου λαού που υπερασπίστηκε, γνωρίζοντας από τη μήτρα της μάνας του, πού θα καταλήξουν και πάλι οι γραμμές της Ιστορίας.
Κάποτε τον έλεγαν Γιώργο, Θόδωρο, Νικήτα, Παύλο, Ίωνα, Άρη, Νίκο, Γρηγόρη, Αλέκο και ήταν πάντα Ένας, που με τις πράξεις και τις συνειδητές αποφάσεις ζωής που πήραμε, τον εκτελούμε καθημερινά στο Τοίχο της Iδιοτέλειάς μας σαν να ήταν Κανένας.                                                           ΠΗΓΗ:simplemangreek.blogspot.com            

Έχετε την αξιοπρέπεια…; Έχετε το τσαγανό…;

Χθες ολοκληρώθηκε η πράξη της προδοσίας και όσοι έτρεφαν φρούδες ελπίδες ότι κάτι θα μπορούσε να αλλάξει ή ότι κάποιοι από τους προδότες δε θα έφταναν μέχρι αυτό το σημείο, ελπίζω επιτέλους να ξύπνησαν και να κατάλαβαν το ρόλο όλων στην προδοσία που έχει τελεστεί και συνεχίζεται… Χθες μάλιστα παρουσιάστηκε και το “παράδοξο” βουλευτές που είχαν καταψηφίσει στην προδοτική ψηφοφορία της 12ης Φεβρουαρίου, να υπερψηφίζουν τη σύμβαση πρωτόγνωρης προδοσίας χώρας στα παγκόσμια χρονικά! Επίσης κανείς δε μπορεί να ισχυριστεί ότι δε γνώριζε τι ψήφιζε (όχι ότι υπάρχει ελαφρυντικό σε τέτοιου μεγέθους προδοσία) αφού πλέον ψήφιζαν τη δανειακή σύμβαση που μάλιστα (το είπε άραγε κανείς;) ενσωμάτωνε και την 1η δανειακή ώστε να αποκτήσει “νομιμοποίηση”!!!
Τώρα πλέον είναι σαφέστατο και στον πιο ονειροπόλο ή αφελή ότι πάνω από όλα τίθεται το κόμμα και οι εντολές του κομματάρχη, που με τη σειρά του είναι το εντεταλμένο ανδρείκελο ξένων και ανθελληνικών συμφερόντων! Τώρα πλέον ούτε κανείς από τους 300 μπορεί να ισχυριστεί ότι παραπλανήθηκε ή δεν κατάλαβε, ούτε ο Ελληνικός λαός να συνεχίζει απλώς να διαπιστώνει και να σφυρίζει αδιάφορα! Τώρα είναι η ύστατη ώρα που ο καθένας αναλαμβάνει τις ευθύνες του…
Όσον αφορά τους προδότες και τα εξαπτέρυγά τους, είναι απόλυτα σαφής η επιλογή τους και οι προτεραιότητές τους… Ξεπούλησαν τα πάντα για κάποια αργύρια και έθεσαν το προδοτικό κόμμα και τις εντολές του αρχηγού τους πάνω από τα συμφέροντα του Ελληνικού λαού, τις εντολές του οποίου είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν! Όχι μόνο δεν έκαναν πίσω την ύστατη ώρα αλλά, νιώθοντας σίγουροι για την προστασία που θα τους εξασφαλίσουν τα αφεντικά τους, δε δείχνουν να υπολογίζουν καθόλου τις αντιδράσεις του Ελληνικού λαού… Μοιάζει οξύμωρο βουλευτές που δε μπορούν ούτε να κυκλοφορήσουν και ενώ φημολογείται η προκήρυξη εκλογών, να προτιμούν την αυτοκαταστροφική τους πορεία κόντρα στη βούληση των εν δυνάμει ψηφοφόρων τους… Και επειδή τέτοια λαμόγια που δρούσαν και δρουν πάντοτε με γνώμονα το ατομικό τους συμφέρον δε μπορεί να έπαθαν παράκρουση, μάλλον κάτι πιο βρώμικο συμβαίνει… Πέρα από τα αργύρια της προδοσίας δείχνουν να έχουν πάρει διαβεβαιώσεις ότι κανείς δε θα τους πειράξει την επόμενη μέρα! Και δείχνουν να νιώθουν πολύ ασφαλείς με τις διαβεβαιώσεις που τους δόθηκαν… Και εδώ υπάρχει ένα ερώτημα που όλοι πρέπει να σκεφτείτε: Αλήθεια πάμε σε εκλογές ή σε παρωδία με το αποτέλεσμα ήδη έτοιμο και συμφωνημένο…; Μήπως και αυτή η παρωδία που μας πετάνε στα μούτρα για να κερδίσουν χρόνο και να περάσει όλη η Ελλάδα με συνοπτικές διαδικασίες στα χέρια των ξένων πάρει μία αναβολή ακόμη…; Μήπως πρέπει επιτέλους να αναλογιστούμε ότι πρέπει, αν διαθέτουμε στοιχειώδη αξιοπρέπεια, να ρίξουμε πρώτα το καθεστώς της χούντας και να πάρουμε τη χώρα μας πίσω και μετά με τους δικούς μας όρους να πάμε σε ελεύθερες εκλογές…; Μπορεί να μας κανονίσουν προδότες της διαδικασία εκλογών και να λάβουν μέρος και οι ίδιοι σε αυτή τη διαδικασία…; Είμαστε τόσο αφελείς και ηλίθιοι ώστε να παίξουμε το παιχνίδι τους και να συρθούμε σε διαδικασίες που στήνουν με τους όρους τους…;
Και εδώ πρέπει να δούμε και να αναλογιστούμε το ρόλο του καθενός στις εξελίξεις… Ο ρόλος των φανερών προδοτών είναι σίγουρα ξεκάθαρος και η “αντιμνημονιακή” ρητορική του Λάος χθες στη βουλή ήταν μία γελοιότητα, μέρος μίας εξίσου γελοίας διαδικασίας! Αυτοί όμως που δεν πρέπει να ξεφύγουν της κριτικής μας είναι τα περίφημα “αριστερά” κόμματα, που επιμένουν να μας κοροϊδεύουν από την “αντιμνημονιακή” πλευρά της βουλής και να μας θεωρούν τόσο χαμηλού IQ και τόσο του χεριού τους ώστε να είμαστε ανίκανοι να δούμε τη συμβολή τους στην εσχάτη προδοσία και το ξεπούλημα… Θα μπορούσαν εδώ και μήνες να είχαν αντιδράσει ουσιαστικά και να είχαν καταργήσει το πραξικόπημα των τριών κομματαρχών και την επιβολή Παπαδήμου! Αντί αυτού συνομιλούν μαζί του, του αναγνωρίζουν κυβερνητικό ρόλο και “καταδικάζουν” προς άγρα ψήφων και “προβάτων” την πολιτική που είναι “αντιλαϊκή!!! Δηλαδή αν δεν ήταν τόσο “αντιλαϊκή” και φέρονταν πιο έξυπνα και δεν έκαναν τόσο βάρβαρες περικοπές εισοδημάτων, δε θα είχαν κανένα πρόβλημα με την εθνική προδοσία…; Γιατί πρόκειται για πρωτοφανή προδοσία που συντελείται με το φερετζέ της “δημοκρατικής νομιμοποίησης” και με την παρωδία “κοινοβουλευτικών διαδικασιών” που νομιμοποιούνται και από τη στάση των “αριστερών” κομμάτων! Άρα συνυπογράφουν την προδοσία και είναι συμμέτοχοι σε αυτήν, προσφέροντας το απαραίτητο δεκανίκι στο σύστημα που τόσα χρόνια λεηλατεί τη χώρα…
Εδώ πρέπει όμως να δούμε και το ρόλο των διάφορων “αντιμνημονιακών” κινημάτων/κομμάτων που ξεπηδούν τον τελευταίο καιρό είτε από τα ρετάλια του κομματικού συστήματος είτε από κινήσεις που μοιάζουν να είναι πολιτών αλλά τελικά… είναι; Δε μπορώ να είμαι μέσα σε κάθε τέτοιο κίνημα, ούτε οι περισσότεροι από εμάς υποθέτω, ούτε να γνωρίζουμε απόλυτα τις διαδικασίες ή τις συμφωνίες που μπορεί να γίνονται κάτω από το τραπέζι για την ανάδειξη και προώθηση τέτοιων “πρωτοβουλιών”! Και, εδώ που φτάσανε τα πράγματα, δεν υπάρχει πλέον και καθόλου χρόνος για τέτοια αξιολόγηση που θα επιβεβαιωθεί ή θα ακυρωθεί στο μέλλον… Υπάρχει όμως ένα δεδομένο που νομίζω ότι δεν πρέπει να διαφύγει της προσοχής κανενός και πρέπει να μας προβληματίσει… Μετά την 12η Φεβρουαρίου και τη μεγαλειώδη συγκέντρωση ενός αποφασισμένου κόσμου, που οδήγησε από τον τρόμο τους στην άρνηση της ψήφισης της προδοσίας πάνω από 40 βουλευτές, όλα τα κινήματα σιώπησαν! Και αντί να καλέσουν τον κόσμο που περιμένει ανυπόμονα το σύνθημα που θα τον οδηγήσει στην εξέγερση να πυκνώσει τις αντιδράσεις του εν όψει και της ψήφισης των νόμων που θα έθεταν σε εφαρμογή την προδοτική συμφωνία… τον καθήλωσαν και τον οδήγησαν στο να λουφάξει προσμένοντας και δημιουργώντας του φρούδες ελπίδες για τις επερχόμενες εκλογές!!! Μοιάζει τουλάχιστον γελοίο, αν όχι ύποπτο και ενδεικτικό ίσως του ρόλου που παίζουν κάποιοι… να μιλάει κανείς για αντισυνταγματική πραξικοπηματική παράνομη κυβέρνηση και να οδηγεί το λαό στην αναμονή των εκλογών που οι παράνομοι θα αποφασίσουν “αν” και “πότε” θα επιτρέψουν κατ’ εντολή των κατακτητών να γίνουν!!! Επίσης προσπαθούν επιμελώς να πείσουν ότι ο λαός “δεν είναι έτοιμος”… ότι “πρέπει να εξεγερθεί αλλά συντεταγμένα” (συντεταγμένη εξέγερση, με συγχωρείτε δεν έχω ξανακούσει!)… ότι “πρέπει πρώτα να γίνει οργάνωση στις γειτονιές”(καλή ιδέα αλλά οι κατακτητές ήδη έχουν μπει, εγκαταστάθηκαν και λεηλατούν τη χώρα και εξαθλιώνουν του πολίτες)… και διάφορες γελοιότητες που κρατούν τον κόσμο σε αναμονή, δείχνοντας περισσότερο ότι κερδίζουν χρόνο υπέρ του εχθρού παρά ότι δρουν υπέρ των συμφερόντων του Ελληνικού λαού! Ίσως και να δούμε διάφορα τέτοια σχήματα, όταν ολοκληρώσουν το ρόλο και την “αποστολή” τους, να διαλύονται και να χάνονται…
Όμως οι γελοιότητές τους έχουν κόστος και θύματα…
Όσο οι προδότες με την παρωδία των “δημοκρατικών” διαδικασιών και της “νομιμοποίησης” μας χλευάζουν και συνεχίζουν ακάθεκτοι το καταστροφικό τους έργο, εμείς μετράμε καινούργια θύματα! Πρέπει λοιπόν να αποφασίσουμε αν θα παραμείνουμε θεατές της καταστροφής και της προδοσίας, λες και δε μας αφορά, ή θα πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας! Διότι αυτοί παίζουν με τις δικές μας ζωές διασφαλίζοντας τη δική τους πολυτέλεια! Αυτοί κανονίζουν τις μίζες και τις προμήθειές τους στο φαγοπότι και το μενού τους είμαστε εμείς και τα παιδιά μας!!!
Εδώ που έφτασαν τα πράγματα μόνο η πραγματική και ουσιαστική εξέγερση μπορεί να τα αλλάξει… Η εξέγερση με την οποία θα επιβάλουμε τη θέλησή μας και θα διαρκέσει όσο χρειάζεται μέχρι την οριστική απαλλαγή μας από τους προδότες! Που δεν πρέπει να αφήσουμε να καταπνιγεί από την οποιαδήποτε αστυνομική ή παρακρατική βία που, δεν πρέπει να γελιόμαστε, θα υπάρξει… Παράδειγμα η 12η του Φλεβάρη, που η επιμονή μας τους τρόμαξε τόσο πολύ που μετέτρεψαν το κέντρο σε θάλαμο αερίων και προσπάθησαν με εμπρησμούς κτιρίων να σοκάρουν τον κόσμο και να δημιουργήσουν το σύνηθες “άλλοθι” της βίαιης αστυνομικής καταστολής! Αν δε θέλουμε να είμαστε η αποικία των γερμανικών συμφερόντων και πιστεύουμε ότι αξίζουμε έστω ελάχιστη από την κληρονομιά των πατεράδων και των παππούδων μας, δεν πρέπει να διστάσουμε πλέον μπροστά στο δικό μας κάλεσμα της ιστορίας!
Είναι τόσο σίγουροι ότι μπορούν να μας κάνουν ό,τι θέλουν ώστε ο Παπαδήμος και το σκυλολόι που ξεπουλά την πατρίδα μας, προσπαθεί να μας προκαλέσει για να δείξουν στα αφεντικά τους ότι ελέγχουν την κατάσταση! Μάλιστα προσπαθούν να φτάσουν τα πράγματα στα άκρα προσδοκώντας ότι έτσι θα μας πατήσουν οριστικά το κεφάλι, με κάθε όπλο που τους εξασφαλίζει το σύστημά τους… Υπολογίζοντας ότι μπορούν με αποκορύφωση την πρωτοφανή πρόκλησή τους για την 25η Μαρτίου να σφραγίσουν επιτέλους τον τάφο μας και την οριστική μας καταδίκη!
Από την αρχή στάθηκα απέναντι στη λογική του στημένου ραντεβού σε μία άνιση μάχη… Υποστήριζα και υποστηρίζω ότι την 25η πρέπει να γιορτάζουμε την απελευθέρωσή μας και από τους τωρινούς δυνάστες! Η αφετηρία έπρεπε να είναι… χθες, ας είναι έστω αύριο! Όμως, αν τελικά η ολιγωρία μας και η αναμονή μας οδηγήσει στο “ραντεβού” της 25η Μαρτίου, πρέπει η παρουσία μας να είναι αποφασιστική και καταλυτική! Πρέπει κατ’ αρχή να ξεκινήσει από τις 24/3 που είναι η μαθητική παρέλαση στην Αθήνα… Πέρα από τη μαζικότητα μας, που πρέπει να είμαστε στο πλευρό των μαθητών, οι μαθητές και οι δάσκαλοί τους θα μπορούσαν να δείξουν το δρόμο αρνούμενοι να παρελάσουν μπροστά σε προδότες, όπως πράττουν με δήλωσή τους και οι ανάπηροι πολέμου! ΠΡΟΣΟΧΗ: Δε λέω να μη γίνει παρέλαση, λέω να αλλάξουν δρόμο ή κατεύθυνση όταν πλησιάζουν στην εξέδρα που θα στέκονται οι προδότες και οι θαμώνες του κλειστού κλαμπ των καλεσμένων στον εξευτελισμό (από αυτούς) της εθνικής μας μνήμης… Θα μπορούσαν να αυτοσχεδιάσουν και να σκεφτούν διάφορους σχετικούς τρόπους που θα δείχνουν σαφώς ότι δεν υπάρχει καμία αναγνώριση στους σφετεριστές της εξουσίας και ότι ο Ελληνικός λαός τιμά τους αγώνες των προγόνων του όπως τους αξίζει! Μπόρεσαν να το κάνουν οι νέοι το 1942, όταν απέναντί τους είχαν όπλα και στρατό (διαβάστε σχετικά) και δε μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο μπροστά στους χαρτογιακάδες υπαλλήλους της Μέρκελ…; Αντίστοιχες κινήσεις μπορούν να γίνουν σε όλη την Ελλάδα… Μετά τους μαθητές, καλούμαστε να πάρουμε εμείς τη σκυτάλη και να δείξουμε στους κατακτητές και στους ντόπιους προδότες ότι εμείς είμαστε το αφεντικό, εμείς είμαστε ο κυρίαρχος λαός και δε θα σταματήσουμε μέχρι να μας αδειάσουν τη γωνιά, με το καλό ή με το άγριο…
Έχετε την αξιοπρέπεια…; Έχετε το τσαγανό…;                                                                                 ΠΗΓΗ:bloggingvsmanipulation.wordpress.com

Κλειστό το Σύνταγμα για τους πολίτες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!

|

«Καμιά παρέλαση δεν θα διαλυθεί και δεν θα ματαιωθεί ό,τι κι αν επιχειρήσουν ομάδες διαμαρτυρομένων...
 
Κλειστό το Σύνταγμα για τους πολίτες στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου!
πολιτών. Η αστυνομία αν χρειασθεί θα πρέπει να επιδείξει πυγμή».


Αυτή είναι η εντολή της ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ προς όλους τους αστυνομικούς, οι οποίοι θα συμμετέχουν στα μέτρα για τις εκδηλώσεις και τις παρελάσεις σε ολόκληρη την χώρα.


Ολη η διαθέσιμη δύναμη της αστυνομίας θα βρίσκεται επι ποδός την Κυριακή και ήδη οι αστυνομικοί έχουν ενημερωθεί πως δεν θα υπάρχουν ρεπό, ενώ έχουν ήδη κοπεί και οι άδειες.


Τα μέτρα που θα ληφθούν θα είναι ισχυρά και όπου χρειαστεί σύμφωνα με της ΕΛ.ΑΣ αυστηρά.


Οπως λένε χαρακτηριστικά οι αξιωματικοί, το μεγαλύτερο βάρος θα δοθεί σε περιοχές όπως η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Πάτρα αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις, όπου αν χρειαστεί θα υπάρξουν προληπτικές προσαγωγές και έλεγχοι πολιτών για τους οποίους, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα θελήσουν να προκαλέσουν επεισόδια.


Στην Αθήνα μάλιστα τα μέτρα θα ξεπεράσουν κάθε προηγούμενο.


Απέναντι από τους επίσημους θα υπάρχουν μόνο διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί, ενώ οι οδοί Όθωνος και Β.Γεωργίου θα είναι κλειστές για τους πολίτες, όπως και η πλατεία Συντάγματος!


Ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα για λόγους ασφαλείας θα παραμείνει κλειστός κατά τη διάρκεια της στρατιωτικής παρέλασης, ενώ οι πολίτες θα πάρουν θέση για να παρακολουθήσουν τις εκδηλώσεις, σύμφωνα με πληροφορίες, από την συμβολή της Βουκουρεστίου με την Πανεπιστημίου και κάτω.


Ενστολοι και αστυνομικοί της ασφάλειας θα βρίσκονται ακόμα και στον Εθνικό Κήπο ενώ θα υπάρξει ακόμα και ειδικό σχέδιο προστασίας και διαφυγής όσων δίνουν παρόν στην εξέδρα των επισήμων και γύρω από αυτήν σε περίπτωση επεισοδείων.


Σε κατάσταση επιφυλακής θα βρίσκονται και οι ειδικές υπηρεσίες όπως η Αντιτρομοκρατική, ενώ σε ετοιμότητα θα βρίσκονται και δεκάδες εισαγγελείς σε όλη τη χώρα προκειμένου να εποπτεύουν το έργο των αστυνομικών και να χειρισθούν περιπτώσεις επεισοδίων και συλλήψεων πολιτών.             ΠΗΓΗ:www.epikaira.gr

Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΠΛΕΥΡΗΣ ΣΤΟ ΤΗΛΕΑΣΤΥ (20-03-2012)


ΠΑΝΤΩΣ ΕΜΕΝΑ ΜΕ ΔΕΡΝΟΥΝ...

          Όλγα, θα έρθει μια μέρα που ο κόσμος στο δρόμο θα γαμάει και θα δέρνει. Πάντως εμένα με δέρνουν....                                                          ΠΗΓΗ:twitpic.com