ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Le Monde: «Non» στα φάρμακα από την Ινδία! Και τι είναι η Λε Μοντ μπροστά στον ΣΚΑΙ ωρέ;;


Η μεγάλη γαλλική εφημερίδα δημοσιεύει παγκόσμια έρευνα που μιλά για αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα από τον Τρίτο Κόσμο, καθώς και για τις ανησυχίες της Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας
Le Monde: «Non» στα φάρμακα από την Ινδία!
Για πρώτη χρονιά πέρσι, οι πωλήσειςγενοσήμων στη Γαλλία σημείωσαν πτώση. Όχι επειδή οι Γάλλοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα γενόσημα φάρμακα γενικά (αφού υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας τέτοια φάρμακα: όσα παράγονται στο δυτικό κόσμο, κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές και ελέγχους). Αλλά –όπως εξηγεί η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde- επειδή εντείνεται διαρκώς η ανησυχία των Γάλλων γιατρών και, βεβαίως, των ασθενών για την ποιότητα των αντιγράφων φαρμάκων που εισάγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.
Στη Γαλλία δεν ισχύει παρόμοιος νόμος με αυτόν που πέρασε την περασμένη Τετάρτη από το ελληνικό κοινοβούλιο και θεσμοθετεί τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας. Στη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, ο κάθε γιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο που θεωρεί ως ιδανικό για τον ασθενή του. Από την πλευρά του, ο φαρμακοποιός έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει το φάρμακο αυτό με κάποιο άλλο, όμοιας δραστικής ουσίας. Αν, όμως, ο ασθενής αρνηθεί, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει αυτό ακριβώς που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός.
Επίσης, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να χορηγήσει άλλο φάρμακο σε περίπτωση που ο γιατρός σημειώσει πάνω στη συνταγή το χαρακτηρισμό «non substitutable» («αναντικατάστατο»). Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, αυτές οι δύο λέξεις αναγράφονται όλο και συχνότερα στις συνταγές από τους Γάλλους γιατρούς, ενώ όλο και περισσότεροι Γάλλοι ασθενείς επιμένουν να μην παίρνουν τα γενόσημα που τούς προτείνουν οι φαρμακοποιοί.
Γιατί; Το εξηγεί η εφημερίδα, αναφερόμενη σε παγκόσμια έρευνα που διενήργησαν τρεις επιστήμονες του American Enterprise Institute, οι οποίοι μελέτησαν τη σύνθεση συνολικά 2.121 γενοσήμων και εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για φάρμακα που παρασκευάζονται στην Ινδία, τη μεγαλύτερη παραγωγό γενοσήμων στον κόσμο. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν μεγάλες ποιοτικές διακυμάνσεις στα made in India σκευάσματα, με ορισμένες –κυρίως τις μεγαλύτερες- εταιρείες να επιδεικνύουν ποιοτική παραγωγή και άλλες, όμως, να βρίσκονται στον αντίποδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν συχνά απαγορεύσει την εισαγωγή φαρμάκων από συγκεκριμένες ινδικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια.
Η Le Monde αναφέρεται, επίσης, στις ανησυχίες της Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας για τη μετατόπιση της παραγωγής φαρμάκων σε χώρες όπου δεν εφαρμόζονται σοβαροί έλεγχοι.Σύμφωνα με τον επιστημονικό φορέα, στις χώρες αυτές, αρκεί η απόδειξη ότι περιέχει την ίδια δραστική ουσία με το πρωτότυπο, για να περάσει τον έλεγχο ένα γενόσημο φάρμακο. Με άλλα λόγια, η Ακαδημία εκφράζει ακριβώς τους ίδιους φόβους με την ελληνική κοινωνία μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη Υγεία: ότι θα εισάγονται στη χώρα μας φάρμακα που δε θα έχουν ελεγχθεί επαρκώς ως προς την ποιότητά τους.
Η Le Monde μάλιστα αναλύει περαιτέρω το θέμα, επισημαίνοντας ότι ειδικά στα αντι-επιληπτικά φάρμακα έχουν παρουσιασθεί πάρα πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια: Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα όχι μόνο δε θεραπεύουν την ασθένεια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις την επιδεινώνουν κιόλας. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι, στον Καναδά, μελέτες έχουν δείξει ότι τελικά ορισμένες φορές η θεραπεία της επιληψίας φτάνει να κοστίζει περισσότερο σε χρόνο και χρήμα.
Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη βαθιά ανησυχία των Γάλλων γιατρών, που όλο και πιο συχνά χαρακτηρίζουν «non substitutable» τα φάρμακα που συνταγογραφούν. Αλλά και οι Γάλλοι ασθενείς, ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι, έχουν πάψει να εμπιστεύονται τα γενόσημα φάρμακα που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η κατάρρευση του ελληνικού κράτους και οι "Έλληνες" προδότες GR001 και GR101. Κινήθηκε κανένας εισαγγελέας για τον εντοπισμό και τη δίωξή τους ή όχι;



Του Σάββα Καλεντερίδη
Τα βίαια γεγονότα που είναι σε εξέλιξη στη Συρία τον τελευταίο χρόνο, γεγονότα που συνιστούν έναν ιδιότυπο πόλεμο στον οποίον ο επιτιθέμενος είναι πολύ καλά εξοπλισμένοι ένοπλοι, που υποστηρίζονται από ξένες μυστικές υπηρεσίες, και αμυνόμενος είναι το καθεστώς Άσαντ και το κράτος της Συρίας. Ο αγώνας είναι αδυσώπητος, αφού το διακύβευμα είναι τεράστιο, ο έλεγχος της Μέσης Ανατολής.
Η Συρία, που υπήρξε χώρα υπό γαλλική κυριαρχία, έγινε ανεξάρτητη το 1946, το 1958 σχημάτισε μαζί με την Αίγυπτο την Ηνωμένη Αραβική Δημοκρατία, από την οποία αποχώρησε το 1961 κι έγινε ανεξάρτητο κράτος. Δηλαδή, επί της ουσίας, ανεξάρτητο κράτος είναι τα τελευταία 60 χρόνια, από τα οποία τα 40 κυβερνά το μπααθικό κόμμα της οικογένειας Άσαντ.
Αν και πρόκειται για ένα νεοπαγές κράτος, που διοικείται από ένα αυταρχικό καθεστώς με μειωμένα ερείσματα στις λαϊκές μάζες, το συριακό κράτος φαίνεται ότι αντέχει σε αυτήν την ιδιότυπη επίθεση που δέχεται από πολύ ισχυρότερα από αυτό κράτη, με μόνη στήριξη αυτή της Μόσχας, του Πεκίνου και της Τεχεράνης. Και όχι μόνο αντέχει, αλλά είναι σε θέση να συλλαμβάνει τους εγκάθετους και τους πράκτορες των ξένων χωρών που δρουν στο έδαφός της, τους οποίους χρησιμοποιεί ως διαπραγματευτικό χαρτί σε πολιτικό επίπεδο.
Οι υπηρεσίες του συριακού κράτους πρώτα συνέλαβαν 49 άτομα που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συνεργάζονταν με τις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες και συμμετείχαν σε ανατρεπτικές δράσεις και βίαιες ενέργειες εναντίον του καθεστώτος Άσαντ και εναντίον της Συρίας. Μετά τη σύλληψη, που έγινε τον παρελθόντα Δεκέμβριο, ακολούθησαν μυστικές διαπραγματεύσεις μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, με στόχο την εξεύρεσης λύσης για την απελευθέρωση και την παράδοση των Τούρκων πρακτόρων στην Τουρκία, με αντάλλαγμα της την αλλαγή στάσης της Τουρκίας απέναντι στην υπό εξέλιξη κρίση στη Συρία. Τα πρώτα σημάδια της αλλαγής στάσης της Τουρκίας, τα είδαμε κατά την πρόσφατη απόφαση  του Οργανισμού Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), που ζητάει μεγαλύτερη διπλωματική πίεση στην κυβέρνηση Άσαντ της Συρίας, προκειμένου να διαπραγματευτεί με την αντιπολίτευση, εκφράζοντας παράλληλα την αντίθεσή του σε οποιαδήποτε ξένη στρατιωτική ανάμιξη, της οποίας γενικός γραμματέας είναι ο Τούρκος κ. Εκμελεντίν Ιχσάνογλου.
Όμως οι επιτυχίες του συριακού κράτους δεν σταματούν εδώ. Οι αρμόδιες υπήρεσίες της Συρίας φέρονται να συνέλαβαν 18 πράκτορες της Γαλλίας οι οποίοι συμμετείχαν στις ανατρεπτικές και τις βίαιες ενέργειες, στο πλευρό των «εξεγερμένων» της συριακής αντιπολίτευσης. Όπως αποκάλυψε στις 13 Φεβρουαρίου 2012, ο έγκριτος δημοσιογράφος Thierry Meyssan στο πρώτο κανάλι της ρωσικής τηλεόρασης, η Συρία είχε συλλάβει μια δωδεκάδα Γάλλους στρατιωτικούς που δρούσαν στο έδαφός της, ενώ άλλες πηγές ανεβάζουν τον αριθμό των Γάλλων που είναι αιχμάλωτοι στα χέρια των υπηρεσιών της Συρίας σε δεκαοκτώ.
Μετά από την εξέλιξη αυτή, ο Γάλλος πρέσβης Eric Chevallier, που είχε αναχωρήσει από τηΔαμασκό στις 7 Φεβρουαρίου για «διαβουλεύσεις», επέστρεψε εσπευσμένα στησυριακή πρωτεύουσα στις 23 Φεβρουαρίου, για να επιληφθεί του θέματος, αφού οι Γάλλοι αιχμάλωτοι κινδυνεύουν με πολυετείς φυλακίσεις, αν δικαστούν ως ξένοι πράκτορες που δρούσαν στο συριακό έδαφος. Και αυτή η υπόθεση, αποτελεί ισχυρό διαπραγματευτικό χαρτί στα χέρια της Συρίας, η οποία σημειωτέον δέχεται επίθεση στα πλαίσια ενός ιδιότυπου πολέμου που βρίσκεται σε εξέλιξη τους τελευταίους 12 μήνες, με κόστος που μέχρι στιγμής ξεπερνά τα 3 δισεκατομμύρια δολάρια, ενώ οι ανθρώπινες απώλειες ανέρχονται σε τρεις χιλιάδες στρατιώτες και 3-4 χιλιάδες ενόπλους και αόπλους εξεγερμένους πολίτες.
Τη στιγμή που το νεοπαγές κράτος της Συρίας, αν λάβουμε υπ’ όψιν τα δυο θέματα που αναφέρθηκαν παραπάνω, συνεχίζει να λειτουργεί, παρά το γεγονός ότι η χώρα δέχεται μια ιδιότυπη επίθεση και βρίσκεται σε πόλεμο, στην Ελλάδα, που το κράτος έχει ιστορία 180 χρόνων, όχι μόνο δεν φαίνεται να είναι σε θέση να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά την επίθεση που δέχεται η χώρα μας από τις αγορές τα τελευταία τρία χρόνια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις είναι σύμμαχος με τον "εχθρό".
Η κομματοκρατία και ο άκρατος καταστροφικός συνδικαλισμός, εκφύλισαν το εθνικό, πατριωτικό και υπηρεσιακό φρόνημα του Έλληνα υπαλλήλου, ο οποίος από υπηρέτης του κράτους και του εθνικού συμφέροντος, μετατράπηκε σε υπηρέτη συντεχνιακών συμφερόντων και των συμφερόντων του κόμματος, ενώ δυστυχώς δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις που υπάλληλοι διαφόρων υπηρεσιών του ελληνικού κράτους, από αφέλεια ή από ιδιοτελές συμφέρον, στα πλαίσια σχέσεων που αναπτύσσονται άναρχα και χωρίς κεντρικό έλεγχο με υπηρεσίες και παράγοντες ξένων κρατών, διαρρέουν πολύτιμα κρατικά μυστικά, πλήττοντας καίρια τα εθνικά μας συμφέροντα.
Έτσι, αντί το κράτος και οι έντιμοι δημόσιοι υπάλληλοι, υπηρέτες του έθνους και των πολιτών, να αποτελούν την ιδιότυπη αντίσταση και άμυνα στον πόλεμο που δέχεται η χώρα μας από τις αγορές και τα ξένα οικονομικά συμφέροντα, άλλοι άνοιξαν οι ίδιοι τις κερκόπορτες και άλλοι έγιναν συνένοχοι των πολιτικών και πρόδωσαν τη χώρα, η οποία αλώθηκε από τα μέσα, όπως προκύπτει από τα απόρρητα αρχεία του παγκοσμίου δικτύου πληροφοριών της Stratfor. Σύμφωνα με τα αρχεία της αμερικανικής πλανητικής παρα-υπηρεσίας πληροφοριών, δυο προδότες του ελληνικού έθνους με κωδικούς GR001 και GR101, από το 2009  και προτού φέρει τους ξένους πράκτορες ο Έλληνας πρωθυπουργός κ. Γιώργος Παπανδρέου ως επίσημους συμβούλους-σωτήρες με πρόσβαση στις πιο ευαίσθητες πληροφορίες που αφορούσαν την ελληνική οικονομία, διέρρεαν κρίσιμα στοιχεία στους πράκτορες της Stratfor, προετοιμάζοντας την είσοδο στο ΔΝΤ και την επακόλουθη οικονομική καταστροφή της χώρας. Μετά ακολούθησαν οι επαφές Παπανδρέου-Στρος Καν και μετά η κατρακύλα...
Όμως, τι άλλο να περίμενε κανείς, όταν οι παράγοντες που θα έπρεπε να εντοπίσουν και να χώσουν βαθειά στη φυλακή εκείνους που προδίδουν τη χώρα, είναι οι ίδιοι οι καλύτεροι «συνομιλητές» των ξένων υπηρεσιών;
Μπορεί τα στοιχεία αυτά, που δείχνουν ότι το ένδοξο ελληνικό κράτος βρίσκεται σε κατάσταση που είναι χειρότερη ακόμα και από αυτή της Συρίας, να προκαλούν θλίψη και να επιδεινώνουν την εθνική μας κατάθλιψη, όμως δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η διάγνωση πρέπει να προηγείται της θεραπείας.
Και για να βαδίσει η χώρα το δρόμο της λύτρωσης, πρέπει πρώτα και πάνω απ’ όλα να ξαναφτιάξει το ελληνικό κράτος, όχι όπως επιβάλλουν τα συμφέροντα και τα κριτήρια της Τρόικας, αλλά όπως επιβάλλουν τα εθνικά μας συμφέρονται και η επιβίωση του έθνους.
Υπό την άποψη αυτή, έχει πολύ δουλειά να κάνει η επόμενη κυβέρνηση!

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                                        ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

Ο «παραλίας» δήλωνε …μαλάκας - για να μην τον πούνε Gay!


1tzelepiΓράφει ο Μάκης Δεληπέτρος

Ρωτούσαν τον μακαρίτη τον «παραλία» στον Πειραιά τα παλιόπαιδα από την «Φοντάνα» και το «Φιν»:

«…δεν ξέρουμε ποιος είσαι ακριβώς. Υπάρχει και άλλος με το όνομα το ίδιο επίθετο. Είσαι ο μαλάκας ή ο π…;»



Ο περιβόητος αγαθιάρης «παραλίας» δεν ήταν καθόλου politically correct! Μισούσε θανάσιμα τους Παναθηναϊκούς, τους κομμουνιστές και τους ομοφυλόφιλους και έφευγε κάθε φορά σοκαρισμένος ουρλιάζοντας: « μαλάκας είμαι παιδιά, ο μαλάκας…»



ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΕΙΝΑΜΕ ΓΙΑ ΝΑ ΑΛΛΑΞΟΥΜΕ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ, ΔΙΑΒΑΣΑ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΤΟ ΘΥΜΗΘΗΚΑ:



·        Η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα αμφισβήτησε ξανά την αποτελεσματικότητα των δανειακών συμβάσεων της τρόικας με την Ελλάδα.

«Ας το πούμε ευθέως: Αυτή δεν είναι βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά μάλλον προς τις τράπεζες στις οποίες οφείλει η Ελλάδα», δήλωσε η Ι. Ραντιτσόβα. Το 2010 η κ. Ραντιτσόβα είχε αρνηθεί να συμβάλει η Σλοβακία στο πρώτο δάνειο προς την Ελλάδα, ικανοποιώντας μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης στη χώρα της, αλλά εξοργίζοντας τους εταίρους της στην ΕΕ.

«Και άλλες χώρες θα έπρεπε να είχαν αρνηθεί διότι τα χρήματα δεν βοήθησαν την Ελλάδα καθ’ οιονδήποτε τρόπο», είπε η πρωθυπουργός στην εφημερίδα.

Οι Τσέχοι πάντα καμώνονταν πως είναι Γερμανικό φύλο. Οι ομόδοξοι μας Σλοβάκοι, είναι Σλαύοι που έπεσαν (οι μόνοι με εκλογές!) από την «συντροφικότητα» των αδελφών Σοβιετικών στην «αγκάλη» των Ευρωπαϊστών (Και ο Πάγκαλος το ίδιο περίπου είχε πάθει: από κομμουνιστής βρέθηκε «Φεντεραλιστής» αλλά αυτουνού του βγήκε σε καλό) τελικά…



Οι Σλαύβοι είναι σαν τον μακαρίτη: δηλώνουν κατά καιρούς μόνοι τους «μαλάκες». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν λένε και αλήθειες…

Για τους Τσέχους που καμαρώνουν ότι είναι… Γερμανοί δεν θα εκφραστώ.

-Και ενώ συμβαίνουν αυτά, εδώ  ένας δημοσιογράφος ανακάλυψε πως «τα κόμματα περνάνε δύσκολα…»

Ναι να τα βάλουμε στο συσσίτιο μεγάλε…

(που θα τα βάλουμε)

Είτε γίνουν εκλογές, είτε όχι. Είτε βγει ο απόγονος του «Τρελαντώνη» για λίγο, είτε όχι…                                                                                                                  ΠΗΓΗ:www.newstrap.gr

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου του ΚΚΕ για τις φθηνές πατάτες.Προσοχή δεν είναι πλάκα!


Προσοχή δεν είναι πλάκα!
Με πρωταγωνιστές τα ΜΜΕ των μεγαλοεπιχειρηματιών και την ενθάρρυνση της συγκυβέρνησης εξελίσσεται μία νέα ανήθικη εκστρατεία προπαγάνδας για την εξαπάτηση του λαού με τον κωδικό «κίνημα της πατάτας». Παίζουν και αξιοποιούν τον πόνο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καθημερινά αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης.
Το λεγόμενο κίνημα της φθηνής πατάτας που προβάλλεται ως λύση ή ανακούφιση είναι σαν αυτά τα κόλπα που χρησιμοποιούν τα Super Market στο παιχνίδι των προσφορών. Είναι η συνέχεια του άθλιου κυβερνητικού εμπαιγμού ότι η ακρίβεια θα χτυπηθεί με τα «παρατηρητήρια τιμών» και τη διαφάνεια ή με τις επιτροπές ανταγωνισμού.
Η ακρίβεια που πνίγει τη λαϊκή οικογένεια οφείλεται πρώτα και κύρια στην κατακρεούργηση των μισθών, στην ανεργία, στα εξοντωτικά χαράτσια και τη βαριά έμμεση και άμεση φορολογία. Οφείλεται στα μονοπώλια και τα καρτέλ που δεσπόζουν σε όλους τους τομείς της οικονομίας. Η αισχρή ληστεία που κάνουν στη λαϊκή οικογένεια μαζί, κυβέρνηση μέσω φόρων και  μονοπώλια εισαγωγής και επεξεργασίας του πετρελαίου, επαναλαμβάνεται στον ένα ή τον άλλο βαθμό σε όλους τους τομείς.
Η αλήθεια είναι ότι τα μονοπώλια όσο θα υπάρχουν θα επιβάλλουν ληστρικές τιμές και θα καθορίζουν την ποιότητα των τροφίμων, των αγροτικών προϊόντων, των φαρμάκων, της ενέργειας, και όλων όσα είναι απαραίτητα για τη διαβίωση της λαϊκής οικογένειας. Ακόμα και εκεί που βγάζουν τις επιχειρήσεις που λειτουργούν ως μεσάζοντες, το όφελος είναι γι αυτούς και όχι για το λαό που καταναλώνει.
Ο στόχος προβολής του «κινήματος της φθηνής πατάτας» είναι ίδιος με εκείνον της προβολής του λεγόμενου κινήματος των πλατειών. Αποπροσανατολισμός των μικρών φτωχών αγροτών παραγωγών, απομάκρυνσή τους από το αγροτικό κίνημα με προσανατολισμό ρήξης με τα μονοπώλια και την ΕΕ. Να μη συνειδητοποιήσουν και αγωνιστούν ενάντια στους πραγματικούς υπεύθυνους για το ξεκλήρισμά τους, τα μονοπώλια, τις μεγάλες βιομηχανίες και τις αλυσίδες Super Market που εμπορεύονται τα προϊόντα τους, ελέγχουν τις εισαγωγές. Αυτά τα μονοπώλια αξιοποιούν τα όπλα που τους παρέχει η ΕΕ με την ΚΑΠ σε βάρος και της φτωχής αγροτιάς και των εργαζομένων – καταναλωτών.
Αυτή η κατάσταση αναδεικνύει την ανάγκη άλλου δρόμου ανάπτυξης. Η χώρα έχει όλες τις προϋποθέσεις να καλύψει με επάρκεια, ασφάλεια και φθηνά, τις διατροφικές ανάγκες του λαού σε αγροτικά και κτηνοτροφικά προϊόντα καθώς και τις ανάγκες της βιομηχανίας. Ότι αυτό δεν γίνεται καταδεικνύει πόσο είναι ώριμη και επιτακτική ανάγκη να υπάρξει κεντρικός πανεθνικός σχεδιασμός. Αυτό απαιτεί να γίνουν κοινωνική λαϊκή περιουσία όλες οι επιχειρήσεις, ο φυσικός και ορυκτός πλούτος  και να δημιουργηθούν παραγωγικοί συνεταιρισμοί της μικρής και μεσαίας αγροτιάς. Το μεγαλοεμπόριο και οι εισαγωγές να είναι αποκλειστική υπόθεση του κράτους. Αυτό σημαίνει αποδέσμευση της χώρας από την ΕΕ με λαϊκή εξουσία. Η συσπείρωση με το ΚΚΕ είναι μονόδρομος για να γίνει ο λαός κυρίαρχος στον τόπο του και να απολαμβάνει τον πλούτο που ο ίδιος παράγει.
πήγη:kke.gr
Σχόλιο: Το ΚΚΕ το έχει αποφασίσει  και το διαλαλεί ότι ο χειραφετημένος ενεργός  πολίτης είναι ταξικός εχθρός στο βαθμό που δεν κάθεται άπρακτος να εξαθλιωθεί να πεινάσει και να επαναστατήσει…!
Δεν βγαίνει το σενάριο δηλαδή, πώς να το κάνουμε…                                                                           ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

ΓΡΗΓΟΡΗΣ ΑΥΞΕΝΤΙΟΥ: Ο ΣΤΑΥΡΑΕΤΟΣ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΑ


Πολιτικά ορθό, Αριστερά και «Ακροδεξιά»

γράφει ο Jean Bricmont
Ο ακαδημαϊκός Jean Bricmont καταγγέλλει το γεγονός ότι τα μέσα μαζικής ενημέρωσης στην Ευρώπη μειώνουν την συζήτηση των ιδεών σε θέματα εικόνας και περιορίζουν το φάσμα της έκφρασης και της σκέψης σε έναν λόγο «πολιτικά ορθό» που οι ίδιοι έχουν προκαθορίσει. Όπως και οι σοφιστές της αρχαιότητας, οι δυτικοί δημοσιογράφοι δεν ασχολούνται πια με αξίες όπως η ηθική, η δικαιοσύνη ή η ακρίβεια των γεγονότων. Επιλέγουν να υπηρετήσουν ένα στρατιωτικό σύστημα επικοινωνίας και αναπτύσσουν συλλογισμούς των οποίων ο μοναδικός στόχος είναι να πείσουν και όχι να πουν την αλήθεια.

Μια δημοσιογράφος (της οποίας δεν Θα ήθελα να αναφέρω ούτε το όνομα και ούτε την εφημερίδα στην οποία εργάζεται), μου έθεσε ερωτήματα σχετικά με «την υποστήριξη μου στους δικτάτορες» (ειδικά τον Άσαντ), με την παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις ξένης χώρας, όπως την Συρία, με τους συνδέσμους μου με την ακροδεξιά όσο και με «συνωμοτικά ιστολόγια», καθώς επίσης σχετικά με την ορθολογιστική και προοδευτική «εγγύηση» που θα τους παρείχα.

Ιδού η απάντησή μου:
Αυτές οι ερωτήσεις είναι ενδεικτικές, όχι μόνο επειδή δεν θα ήταν κατάλληλες,  αλλά επειδή βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής της δαιμονοποίησης, σαν η μορφή μέτριας αντίστασης στον πόλεμο και τον ιμπεριαλισμό της Γαλλίας. Είναι μέσω αυτού του είδους αμαλγάματος που απαγορεύτηκε στον  φίλο μου Michel Collon να  μιλήσει στο Εργατικό Χρηματιστήριο του  Παρισιού μετά από την εκστρατεία δήθεν αναρχικών.

Πρώτον, από τη στιγμή που μιλάμε για ορθολογισμό, σκεφτείτε τον μεγαλύτερο ορθολογιστή φιλόσοφο του 20ου αιώνα: τον Μπέρτραντ Ράσελ. Τι του συνέβη στον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο και τοποθετήθηκε εναντίον του; Κατηγορήθηκε ότι υποστήριζε τον Κάιζερ. Το κόλπο να καταγγείλεις τους αντιπάλους των πολέμων ότι υποστηρίζουν το μέρος με το οποίο πηγαίνουμε για πόλεμο είναι τόσο παλιό όσο και η πολεμική προπαγάνδα. Τις τελευταίες δεκαετίες και εγώ «υποστήριξα» με αυτό τον τρόπο τον Μιλόσεβιτς, τον Σαντάμ Χουσεΐν, τους Ταλιμπάν, τον Καντάφι, τον Άσαντ και ίσως αύριο τον Αχμαντινετζάντ.


Στην πραγματικότητα, δεν υποστηρίζω κανένα καθεστώς, υποστηρίζω μια πολιτική της μη παρέμβασης, δηλαδή όχι μόνο απορρίπτω τους ανθρωπιστικούς πολέμους, αλλά και τις αγορασμένες εκλογές, τις έγχρωμες επαναστάσεις, τα πραξικοπήματα που διοργανώνονται από τη Δύση κλπ. Προτείνω η Δύση να υιοθετήσει την πολιτική του Κινήματος των Αδεσμεύτων, οι οποίοι το 2003 λίγο πριν την εισβολή στο Ιράκ, ήθελαν να «ενισχυθεί η διεθνή συνεργασία για την επίλυση διεθνών προβλημάτων που έχουν ανθρωπιστικό χαρακτήρα με πλήρη σεβασμό του Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών» και επανέλαβαν «την απόρριψη του λεγόμενου δικαιώματος της ανθρωπιστικής επέμβασης που δεν έχει καμία θέση στο Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών ή στο διεθνές δίκαιο». Αυτή είναι η σταθερή θέση της πλειοψηφίας της ανθρωπότητας: της Κίνας, της Ρωσίας, της Ινδίας, της Λατινικής Αμερικής, της Αφρικανικής Ένωσης. Ό, τι και να πιστεύετε, δεν πρόκειται για ακροδεξιά θέση.

Αφού έγραψα βιβλίο γι 'αυτό το θέμα (Ανθρωπιστικός ιμπεριαλισμός, εκδόσεις Άντεν, Βρυξέλλες) δεν θα εξηγήσω λεπτομερώς τους συλλογισμούς μου. θα σημειώσω απλά ότι, αν οι Δυτικοί αισθάνονται τόσο ικανοί για την επίλυση των προβλημάτων της Συρίας, γιατί δεν λύνουν πρώτα εκείνα του Ιράκ, του Αφγανιστάν ή της Σομαλίας; 
Θα πρέπει επίσης να παρατηρήσω ότι υπάρχει μια βασική ηθική αρχή που θα πρέπει να εκπληρώνεται, όταν κάποιος παρεμβαίνει στις εσωτερικές υποθέσεις των άλλων χωρών: να δέχεσαι εσύ ο ίδιος τις συνέπειες. Οι Δυτικοί προφανώς πιστεύουν ότι πράττουν το καλό παντού, αλλά τα εκατομμύρια θύματα που προκάλεσαν οι πόλεμοι στην Ινδοκίνα, Νότια Αφρική, Κεντρική Αμερική και τη Μέση Ανατολή βλέπουν χωρίς αμφιβολία τα πράγματα διαφορετικά.

Όσον αφορά τους δεσμούς μου με την ακροδεξιά, υπάρχουν δύο διαφορετικά ζητήματα: τι εννοούμε με τον όρο «δεσμούς»  και τι σημαίνει «άκρα δεξιά»; 
Δεν θα ζητούσα τίποτα καλύτερο από το να διαμαρτυρηθώ μαζί με όλη τη αριστερά ενάντια στην πολιτική της παρέμβασης, όπως νομίζω ότι θα έπρεπε να κάνει. 
Αλλά η δυτική αριστερά πείστηκε εξ ολοκλήρου από τα επιχειρήματα υπέρ της ανθρωπιστικής παρέμβασης, και μάλιστα  πολύ συχνά κριτικάρει τις δυτικές κυβερνήσεις, επειδή δεν παρεμβάλουν ακόμα πιο πολύ. Έτσι, τις λίγες φορές που διαδηλώνω, το κάνω μαζί με όσους συμφωνούν να το πράξουν και αυτοί δεν είναι όλοι ακροδεξιοί, εκτός αν φυσικά ορίζεται ως ακροδεξιά η αντίσταση στους ανθρωπιστικούς πολέμους. Ωστόσο, ούτε αριστεροί, με τη συνήθη έννοια, δεν είναι, δεδομένου ότι το μεγαλύτερο μέρος της αριστεράς υποστηρίζει την πολιτική της παρέμβασης. Στην καλύτερη περίπτωση, ένα μέρος της αριστεράς καταφεύγει στο «ούτε-ούτε»: ούτε το ΝΑΤΟ ούτε η επιτιθεμένη χώρα στη δεδομένη στιγμή. Προσωπικά, θεωρώ ότι καθήκον μας είναι να παλέψουμε ενάντια στο μιλιταρισμό και τον ιμπεριαλισμό των χώρων μας, και ότι η θέση μας δεν έχει τίποτα το ουδέτερο, σε αντίθεση με αυτό που υποδεικνύει το σύνθημα «ούτε-ούτε».
Επιπλέον, εκτιμώ ότι έχω το δικαίωμα να συναντήσω και να συνομιλήσω με όποιον θέλω: Μερικές φορές έχω μιλήσει με ανθρώπους που περιγράφετε ως ακροδεξιούς (αν και στις περισσότερες περιπτώσεις, διαφωνώ με αυτόν τον χαρακτηρισμό), αλλά πολύ πιο συχνά με ανθρώπους της ακρο-αριστεράς, και συχνότερα ακόμα με ανθρώπους που δεν είναι ούτε το ένα ούτε το άλλο. 
Μ’ ενδιαφέρουν οι Σύριοι που αντιτίθενται στην πολιτική της παρέμβασης, επειδή μπορούν να μου δώσουν πληροφορίες για τη χώρα τους που έρχονται σε αντίθεση με τον κυρίαρχο λόγο. Αντίθετα βέβαια γνωρίζω, μέσω των μέσων ενημέρωσης, τον λόγο των Σύριων υπέρ της παρέμβασης.

Όσο για τα ιστολόγια, εκφράζομαι όπου μπορώ! Εάν όμως το NPA, το Αριστερό Μέτωπο ή το ΚΚΓ θέλουν να με ακούσουν ή να συζητήσουν μαζί μου για τη πολιτική της παρέμβασης, εγώ είμαι έτοιμος να το πράξω. Αλλά αυτό δεν συμβαίνει. Σημειώνω ότι οι «συνωμοτικοί» ιστότοποι, όπως τους λέτε, είναι πολύ πιο ανοικτοί, διότι ξέρουν ότι σε γενικές γραμμές διαφωνώ με τις αναλύσεις τους, ιδιαίτερα για την 11 Σεπτεμβρίου, αλλά με δέχονται έτσι κι αλλιώς. Εξάλλου, τους ανθρώπους που γνωρίζω και που δημοσιεύουν στις ιστοσελίδες αυτές δεν είναι καθόλου ακροδεξιοί και το μόνο γεγονός ότι είναι σκεπτικιστές σχετικά με την επίσημη εκδοχή της 11 Σεπτεμβρίου δεν έχει τίποτα το ακροδεξιό από μόνο του.

Αφίσα Γάλλων δοσίλογων υπέρ του Πετέν ο οποίος εκλέχτηκε από το Λαϊκό Μέτωπο με πλήρεις εξουσίες διακυβέρνησης της Γαλλίας
Ο κόσμος παραείναι περίπλοκος για να κρατήσεις μια «καθαρή» στάση, όπου μιλάς και συναντάς μόνο «δικούς μας» ανθρώπους. Ας μην ξεχνάμε ότι στη Γαλλία ήταν η Βουλή που εκλέχτηκε από το Λαϊκό Μέτωπο που ψήφισε τις πλήρεις εξουσίες στον Πετέν, μετά τον αποκλεισμό των κομμουνιστών βουλευτών, και με τη βοήθεια των γερουσιαστών.  Και η αντιπολίτευση στους δωσίλογους αποτελούνταν από  τους σταλινικούς (σε αυτή τη περίοδο όλοι οι κομμουνιστές ήταν σταλινικοί) και τους γκολικούς, πολλοί εκ των οποίων ήταν πολύ δεξιοί πριν τον πόλεμο. Το ίδιο πράγμα συνέβη και κατά τη διάρκεια του πολέμου στην Αλγερία και το Βιετνάμ, Εναντίον αυτών των πολέμων ήταν, μεταξύ άλλων, οι κομμουνιστές, οι τροτσκιστές, οι μαοϊκοί, οι Χριστιανοί αριστεροί οι ειρηνιστές. Παρεμπιπτόντως, μήπως ο Στάλιν, το FLN της Αλγερίας και ο Ho Chi Minh ήταν δημοκράτες; Ήταν λάθος να τους «υποστηρίξουμε», δηλαδή να αντιταχθούμε μαζί τους στον ναζισμό και την αποικιοκρατία; Η μήπως στις αντικομουνιστικές εκστρατείες της δεκαετίας του '80, η αριστερά των δικαιωμάτων του ανθρώπου δεν έκανε κοινό μέτωπο με μια ποικιλία από ακραίους εθνικιστικές ή αντισημίτες (ο Σολζενίτσιν, για παράδειγμα); Και μήπως σήμερα, οι υποστηρικτές της παρέμβασης στη Λιβύη και τη Συρία δεν κάνουν κοινό μέτωπο με το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και μια σειρά από κινήματα σαλαφιστών;

Έπειτα, έχω πρόβλημα με τον ορισμό της «ακροδεξιάς». 
Καταλαβαίνω τι εννοείτε με αυτό, αλλά για μένα αυτό που μετράει είναι οι ιδέες και όχι  οι ετικέτες. 
-      Το να επιτεθείς σε χώρες που δεν θα σε απειλούν (που είναι η ουσία του δικαιώματος παρέμβασης) για μένα είναι μια αντίληψη της ακροδεξιάς. 
-      Το να τιμωρήσεις  ανθρώπους  για την γνώμη τους (όπως το κάνει ο νόμος Gayssot), για μένα είναι μια ιδέα της άκρας δεξιάς. 
-      Το να αφαιρέσεις την κυριαρχία τους από χώρες και επομένως  το θεμέλιο της δημοκρατίας, όπως το κάνει όλο και περισσότερο το «ευρωπαϊκό οικοδόμημα», για μένα είναι μια ιδέα της άκρας δεξιάς. 
-      Το να πεις «Το Ισραήλ επικρίνεται ευρέως επειδή είναι μια μεγάλη δημοκρατία», σαν να μην υπήρχε άλλος λόγος να επικριθεί το Ισραήλ, για να παραθέσω αυτόν που θα τον ψηφήσει σχεδόν όλη η αριστερά στο 2ο γύρο της προεδρικής ψηφοφορίας (Φρανσουά Ολλάντ), για μένα είναι μια ιδέα της άκρας δεξιάς.
-      Το να αντιπαραθέτεις απλοϊκά την Δύση με τον υπόλοιπο κόσμο, ιδιαίτερα τη Ρωσία και τη Κίνα (όπως το κάνει σήμερα ένα μεγάλο μέρος της αριστεράς εξ ονόματος της δημοκρατίας και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων), για μένα είναι μια ιδέα της άκρας δεξιάς.

Αν θέλετε να βρείτε ένα μέρος όπου θα συμφωνώ αδίστακτα με την «αριστερά» αυτό θα ήταν η Λατινική Αμερική. Εκεί θα δείτε μια αριστερά που είναι αντιιμπεριαλιστική, λαϊκή, κυριαρχική και δημοκρατική: ηγέτες όπως ο Τσάβες, ο Ορτέγκα και η Κίρτσνερ εκλέγονται και επανεκλέγονται με σκορ που είναι αδιανόητα εδώ, συμπεριλαμβανομένης και της «Δημοκρατικής Αριστεράς», που αντιμετωπίζουν τα αντιπολιτευόμενα μέσα ενημέρωσης πολύ πιο επικίνδυνα από ό,τι έναν απλό Faurisson (αυτή η αντιπολίτευση πάει μέχρι και να υποστηρίξει πραξικοπήματα), αλλά ποτέ δεν θα τους πέρναγε από το μυαλό να την απαγορέψουν.

Δυστυχώς, στην Ευρώπη και ιδιαίτερα στη Γαλλία, η αριστερά έχει συνθηκολογήσει σε πολλά πράγματα! στην ειρήνη, το διεθνές δίκαιο, την κυριαρχία, την ελευθερία της έκφρασης, τον λαό και τον κοινωνικό έλεγχο της οικονομίας. Αυτή η αριστερά έχει αντικαταστήσει την πολιτική με την ηθική: αποφασίζει, για ολόκληρο τον κόσμο, ποιός είναι δημοκράτης και ποιος όχι, ποια είναι η ακροδεξιά και ποιόν μπορείς να  συναντήσεις η όχι. Περνάει την ώρα της, διογκώνοντας το στήθος της, «καταγγέλλοντας» τους δικτάτορες, τους συνενόχους τους, τις μη πολιτικά ορθές φράσεις ή τις αντισημιτικές, αλλά στην ουσία δεν έχει να κάνει καμία συγκεκριμένη πρόταση που θα μπορούσε να ανταποκρίνεται στις ανησυχίες των λαών που ισχυρίζεται ότι εκπροσωπεί.

Αυτές οι πολλαπλές εγκαταλείψεις προοδευτικών αγώνων ανοίγουν πράγματι μια λεωφόρο για κάποια ακροδεξιά, αλλά το λάθος βρίσκεται σε αυτούς που πραγματοποίησαν και αποδέχθηκαν αυτές τις αλλαγές, όχι σε αυτούς που προσπαθούν ταπεινά να αντισταθούν στην παγκόσμια τάξη.

Jean Bricmon
Πρωτοπόρος του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, ο Jean Bricmont είναι καθηγητής θεωρητικής φυσικής στο Πανεπιστήμιο της Louvain (Βέλγιο). Έχει δημοσιεύσει το βιβλίο, «Ο Ανθρωπιστικός ιμπεριαλισμός. Τα ανθρώπινα δικαιώματα, το δικαίωμα της παρέμβασης, ο νόμος του δυνατότερου.» (Εκδόσεις Άντεν, 2005).

Πηγή

Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή στο Ισραήλ!

Ένα μπρούτζινο κράνος Έλληνα πολεμιστή που χρονολογείται από τον 6ο ή 50 αιώνα ανακαλύφθηκε στο Ισραήλ.

Μυστήριο με 2.600 ετών κράνος Έλληνα πολεμιστή!
Το αρχαίο αυτό «κόσμημα» που είναι ιδιαίτερα ελαφρύ, εντοπίστηκε στο βυθό της θάλασσας στο λιμάνι της Χάιφα στο Ισραήλ ωστόσο παραμένει άγνωστο σε ποιον ανήκει!
Όπως αναφέρει ο διευθυντής της Μονάδας Θαλάσσιας Αρχαιολογίας της Ισραηλινής Υπηρεσίας Αρχαιοτήτων, διαθέτει επίχρυσα τμήματα και πολλά διακοσμητικά στοιχεία ενώ πρόκειται για ένα από τα πιο σφυρηλατημένα κομμάτια του πρώιμου ελληνικού πολεμικού εξοπλισμού που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.
Το μόνο που παραμένει μυστήριο είναι σε ποιον ανήκε αυτό το εκπληκτικό κράνος το οποίο ανασύρθηκε κατά τη διάρκεια εργασιών εκβάθυνσης του λιμανιού της Χάιφας από Ολλανδικό πλοίο πριν από πέντε χρόνια.
Την απάντηση καλούνται να δώσουν τώρα οι ερευνητές.
Μια θεωρία αναφέρει ότι αυτό ανήκε σε πολεμιστή που  βρισκόταν σε ένα από τα πολεμικά πλοία του ελληνικού στόλου κατά των Περσών.
Η περίοδος κατασκευής του συμπίπτει με τους Περσικούς Πολέμους αλλά και τον Πελοποννησιακό, και εικάζεται ότι ο κάτοχος του κράνους ήταν μισθοφόρος που πολεμούσε στο πλευρό των Φαραώ.
Πιθανόν να βρισκόταν σε εμπορικό πλοίο το οποίο είχε συναλλαγές με τον παράκτιο οικισμό του Τελ Αμπου Χαουάμ, κοντά στις εκβολές του ποταμού Ναχαλ Κισόν.

Το κράνος εκτίθεται στο Εθνικό Ναυτικό Μουσείο στη Χάιφα.                                                            ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr

Έτσι τρομοκρατούν τον λαό οι προδότες του Μνημονίου!


ΣΩΤΗΡΗΣ ΣΟΦΙΑΝΟΠΟΥΛΟΣ 1999 ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ ΖΑΚΥΝΘΟΥ




                                      ΠΡΟΔΟΤΕΣ  ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΜΑΘΑΤΕ ΤΩΡΑ ΕΜΕΙΣ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ.ΚΡΕΜΑΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΔΕΞΙΟΥΣ ΚΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ.

Μπήκαν στην πόλη οι οχτροί - Μάτσικας feat Sexpyr


                                      

ΓΑΜΜΑΔΙΟΝ,ΣΛΗΜΑΝ,ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΚΟΠΕΙΟ


                                        Οι ανθέλληνες Ιουδαιοχριστιανοί έχουν ενοχοποιήσει το αρχαιότατο ελληνικό σύμβολο «Γαμμάδιον» ως Ναζιστικό Σύμβολο με το όνομα "Σβάστικα¨. Πρόκειται για ένα κατ' εξοχήν ελληνικό σύμβολο
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%A3%CE%B2%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%B1
http://news.karpasha.com/index.php?option=com_content&view=article&id...
που ενοχοποιήθηκε λόγω της υιοθετήσεώς του από τους Ναζί του Χίτλερ.
Το βίντεο που ανεβάσαμε, το πήραμε από την εκπομπή της ΕΤ-1 «Μετα-Μουσείο» που μετεδόθη το μεσημέρι της περασμένης Κυριακής 26 Φλεβάρη 2012 και ήταν αφιερωμένο στο Εθνικό Νομισματικό μας Μουσείο, που βρίσκεται στην οδό Πανεπιστημίου, απέναντι από το ζαχαροπλαστείο «Zonars». Το κτήριο στο οποίο στεγάζεται το Νομισματικό Μουσείο είναι το περίφημο «Σπίτι του Σλήμαν». Το κατεσκεύασε γύρω στα 1890 ο Ελληνόψυχος Γερμανός αρχαιολόγος Ερρίκος Σλήμαν για την Ελληνίδα γυναίκα του Σοφία.
Όπως θα δήτε στο βίντεο, το σπίτι του Σλήμαν είναι εκπληκτικά διακοσμημένο με αρχαίες ελληνικές παραστάσεις, στις οποίες δεσπόζει η σβάστικα, το αρχαίο Ελληνικό Γαμμάδιον!..
Είναι ο περίφημος αγκυλωτός σταυρός των Ναζί, τον οποίο ο Σλήμαν ανεκάλυψε στις ανασκαφές του στην Τροία και στις Μυκήνες. Γι' αυτό και γέμισε με σβάστικες - γαμμάδια το σπίτι του στην οδό Πανεπιστημίου, που στεγάζεται σήμερα το Νομισματικό μας Μουσείο... Και κλάαααμα οι Ανθέλληνες Ιουδαιο-Χριστιανοί...
ΥΓ: Υπόψιν ότι ο Ελληνολάτρης Σλήμαν έχει διακοσμήσει με σβάστικες και τα κάγκελλα της πόρτας του σπιτιού του, τα οποία μπορεί κανείς να δεί κατεβαίνοντας την Πανεπιστημίου. Δύο φορές τα τελευταία 10 χρόνια, Μπολσεβίκοι και Χριστιανοί (είναι ξαδερφάκια κι ας μή το ξέρουν) έχουν ζητήσει από το Κράτος να αλλάξει τα κάγκελλα του σπιτιού του Σλήμαν στην Πανεπιστημίου, διότι τους θυμίζουν τον... Χίτλερ!

ΣτΕ: Αντισυνταγματική η διακοπή του ρεύματος σε όσους δεν πληρώνουν το χαράτσι

Η διακοπή της παροχής ηλεκτρικού ρεύματος από την ΔΕΗ, σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, είναι αντισυνταγματική. Αυτό αποφάσισε σε διάσκεψη, κεκλεισμένων των θυρών, η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Αντιθέτως, η επιβολή του ειδικού τέλους κρίθηκε συνταγματική, εφ΄ όσον όμως δεν θα έχει μόνιμο χαρακτήρα, και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν
προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.
Οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.                                           ΠΗΓΗ:filotimia.blogspot.com

Παρασκευή 2 Μαρτίου 2012

Κυνικοί εκδοροσφαγείς

SlaughterHouse Συνταγματολόγος: «Καταργήσαμε το Σύνταγμα για να προστατέψουμε το Σύνταγμα»
Υπουργός: «Δεν μπορεί να υπάρχει χώρα εκτός των Αγορών και Σύνταγμα χωρίς χώρα»
Υφυπουργός: «Ανάπτυξη είναι από μηδέν, το εισόδημα να γίνει κάτι»
Λαός: «Μπεεεε!»

Από το δούλεμα…

«Λεφτά υπάρχουν» είπε ο μεγάλος σοσιαλδημοκράτης οραματιστής του 4ου δρόμου και τσέπωσε 44% του εκλογικού σώματος που έκανε τον κόπο να φτάσει ως την κάλπη. Ο αντίπαλός του είχε φροντίσει στο μεταξύ να γελοιοποιήσει το σύνθημα της “επανίδρυσης του κράτους”, να αφήσει τη μισή χώρα να καεί και να διαλύσει τον κρατικό μηχανισμό γενικότερα, πνίγοντας τον πολιτικό κόσμο στα σκάνδαλα και την αναξιοπιστία. Ο “κουρασμένος” Καραμανλής ήταν από το καλοκαίρι του 2009 άλλωστε αναχωρητής. Το ίδιο και ένας στους τρεις έχοντες δικαίωμα ψήφου κάτοικοι αυτής της χώρας. Ήταν τόση η ενθουσιώδης εξαπάτηση του Παπανδρέου ώστε λίγο πριν τις εκλογές ακόμη και οι δικοί του τού ψυθίριζαν «κόψε κάτι». Τι σημασία είχε άλλωστε; Η συστηματική απάτη αποτελεί συνώνυμο της άσκησης εξουσίας από συστάσεως του Νεοελληνικού Κράτους. Ένας τάχα μου προοδευτικός πρόεδρος, γόνος του ιδρυτή του κόμματος της σοσιαλιστικής δημαγωγίας, θα κώλωνε;
Κι άντε το χάψανε μερικά εκατομμύρια ψηφοφόροι αυτό το «λεφτά υπάρχουν», που αναμφίβολα θα συνοδεύει ως το θάνατό του -και πέρα από αυτόν- τον πλέον καταστροφικό ηγέτη της μεταπολίτευσης. Το δούλεμα όμως δεν σταμάτησε ούτε την επόμενη των εκλογών. Αντιθέτως, η χώρα οδηγήθηκε στην αδίστακτη επιτήρηση κάτω από ένα δολοφονικό μνημόνιο, εν μέσω φαύλου κύκλου ψεμάτων και διαψεύσεων. Φαύλος κύκλος που δεν σταμάτησε ούτε μετά την είσοδο -κατόπιν πρόσκλησης και ξεδιπλώματος κόκκινου χαλιού στην υποδοχή- του ΔΝΤ, της ΕΚΤ και της Κομισιόν στη χώρα. Από κεκτημένη ταχύτητα ενδεχομένως οι υπουργοί και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ισχυρίζονταν τόσο φυσικά ότι το μαύρο είναι άσπρο σαν να απαντούσαν στην ερώτηση «πόσο κάνει 1+1».
Δεν ήταν λίγοι τότε εκείνοι που είχαν επισημάνει ότι μεγαλύτερη καταστροφή από τις ίδιες τις πολιτικές του μνημονίου, θα επέφερε η μέθοδος επιβολής τους. Ότι ο μαζικός εμπαιγμός των πολιτών θα οδηγούσε σε φαινόμενα κοινωνικής αποσάθρωσης και ενδεχομένως τυφλής και βίαιης αντίδρασης. Προσωπικά έχω γράψει πολλές φορές για τη συλλογική παράνοια στην οποία οδήγησαν τους πολίτες, με την τόσο εξόφθαλμη στρέβλωση της πραγματικότητας και το βίαιο στραπατσάρισμα της κοινής λογικής. «Πονάει το μυαλό μου να σας ακούει», επέμενα. Εκείνο που δεν είχα προβλέψει σε ό,τι αφορά το ψυχολογικό και νοητικό πόλεμο που είχε κηρύξει η κυβέρνηση και τα μίσθαρνα όργανά της στην κοινωνία, ήταν το επόμενο, ακόμη πιο διαλυτικό, βήμα. Η αλήθεια είναι ότι τους είχα υποτιμήσει για το πόσο ψυχροί εκτελεστές μπορούσαν να καταντήσουν.

…στον ψυχρό κυνισμό

Όταν χρησιμοποιήσεις όλα τα ψέμματα του καταλόγου της πολιτικής απάτης (και δεν είναι λίγα αυτά). Όταν καταντήσεις ένας κοινός εκβιαστής. Όταν, κάποια στιγμή μετά από όλα αυτά, έχεις αρχίσει να επαναλαμβάνεσαι αναγκαστικά και αφόρητα. Όταν ακόμη και τότε, κανείς δεν σε ελέγχει ουσιαστικά για το τι λες και τι κάνεις. Όταν κανείς δεν σε σκουντάει καν να σου πει «συμμαζέψου». Όταν, όταν, όταν… Περνάς στο επόμενο βήμα: την αποκτήνωση.
Κάπως έτσι λοιπόν και αφού το εκβιαστικό δίλημμα «μνημόνιο ή καταστροφή» έχει εκφραστεί σε όλες τις εναλλακτικές εκδοχές του, από το βήμα της βουλής, το γυαλί της τηλεόρασης, τα ρυπαρά ραδιοκύματα και τις κατακίτρινες σελίδες του Τύπου, η πολιτική ελίτ της χώρας αποκτηνώθηκε εντελώς. Δεν χρειάζεται πλέον να βιάζει άλλο τη λογική και να προσποιείται για τα πάντα. Απενοχοποιημένη πια, πέρασε στον κυνισμό.
Εκεί που ο όρος “συνταγματική εκτροπή” βρισκόταν στο στόμα μόνο μιας χούφτας ανθρώπων, οι οποίοι συστηματικά κατηγορήθηκαν ως γραφικοί, έρχεται ο Προκόπης Παυλόπουλος, συνταγματολόγος, πρώην υπουργός και νυν βουλευτής πρώτης γραμμής της Νέας Δημοκρατίας να ομολογήσει ψυχρά ότι: «Καταργήσαμε το Σύνταγμα για να προστατέψουμε το Σύνταγμα». Είχε προηγηθεί βέβαια ο, επίσης συνταγματολόγος, Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, το βράδυ ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης. Εντός της κοινοβουλευτικής αίθουσας και μπροστά στα μάτια 300 βουλευτών (και εκατοντάδων χιλιάδων τηλεθεατών) ισχυρίστηκε ότι «δεν μπορεί να υπάρχει χώρα εκτός των Αγορών και Σύνταγμα χωρίς χώρα». Με λίγα λόγια, το Σύνταγμα υφίσταται μόνο όταν η χώρα λειτουργεί ομαλά εντός το παγκόσμιου αγοραίου συστήματος και πάντα κατά την κρίση της κυβέρνησης. Χωρίς ντροπή. Ακόμη χειρότερα: κουνώντας το δάκτυλο σε όλους όσοι τον αμφισβητούν αυτόν προσωπικά και την κυβέρνησή του. Σπέρνοντας κατηγορητήρια αριστερά-δεξιά για μειοδότες και υπηρέτες οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να πτωχεύσει η χώρα. Έτσι λοιπόν, όσοι ανησυχούν για την τύχη του ξεχειλωμένου ελληνικού Συντάγματος και κατά συνέπεια του βιασμένου πολιτεύματος, βαπτίστηκαν όργανα του διεθνούς χρηματοπιστωτικού κεφαλαίου. Εχθροί της χώρας.
Ποιος θα σταματήσει λοιπόν έναν αστείο υφυπουργίσκο, σαν τον Παντελή Οικονόμου, που έσβηνε σελίδες από το προσωπικό του ιστολόγιο προκειμένου να κρύψει τις παλινωδίες του, από το να γίνει εξίσου κυνικός, ισχυριζόμενος ότι «ανάπτυξη είναι από μηδέν, το εισόδημα να γίνει κάτι», απαντώντας σε ερώτημα σχετικό με τις αντισυνταγματικές μειώσεις του βασικού μισθού; Ποιος θα ελέγξει έναν πρώην (και νυν) μεγαλοδημοσιογράφο που διορίστηκε κυβερνητικός εκπρόσωπος ενός επίσης διορισμένου τραπεζικού υπαλλήλου στη θέση του πρωθυπουργού, όταν δημοσίως δηλώνει ότι η κατρακύλα των εισοδημάτων του μισθωτού δεν θα έχει σταματημό και πως στόχος είναι η Λετονία και η Βουλγαρία, όπως άλλωστε «περιγράφει το ίδιο το Μνημόνιο»;
Ποιον να φοβηθούν όλοι αυτοί; Τους δημοσιογράφους που τους γλείφουν δουλοπρεπώς; Τους διανοητές που τους παρακαλάνε να τολμούν περισσότερο; Τους καλλιτέχνες που βαράνε τα στήθη τους για καμένα ντουβάρια και κερδίζουν εκατομμύρια τραγουδώντας για την “φτωχολογιά”; Ή μήπως τις σποραδικές βουβές λειτανίες που αυτοβαπτίζονται διαδηλώσεις;

Το τελευταίο βέλασμα

Το τέρας βγήκε από το κλουβί. Γλυκάθηκε από τη γεύση της ανθρώπινης σάρκας και, όντας ανεξέλεγχτο, κυκλοφορεί διψασμένο για ανθρώπινο αίμα. Δεν κρύβεται. Δεν φοράει μάσκα. Δεν παριστάνει το χορτοφάγο που αναγκάστηκε να φάει σάρκες. Δεν βαφτίζει καν το κρέας ψάρι. Ομολογεί ότι είναι ανθρωποφάγο, ότι πεινάει και βγήκε για κυνήγι.
Δεν έχει ανάγκη να κρυφτεί γιατί το θήραμα δεν έχει δείξει διάθεση να αμυνθεί. Για την ώρα βελάζει δυνατά. Πού και πού ρίχνει καμιά κλωτσιά, αλλά δεν έχει καν αρχίσει να τρέχει. Πόσο μάλλον να στρέψει τα κέρατα προς τον σφαγέα του. Δεν γνωρίζω ποια είναι η ψυχολογία του κατσικιού λίγα λεπτά πριν περάσει την πόρτα του σφαγείου, αλλά ενδεχομένως μπορώ να τη φανταστώ. Ώρες ώρες έχω την αίσθηση ότι τη νιώθω.
Η προβατοποιημένη κοινωνία δεν έχει καν την πολυτέλεια ενός τσοπανόσκυλου που θα την μαντρώσει με γαβγίσματα και δαγκωματιές, αλλά τουλάχιστον με ασφάλεια. Αν προτιμάτε, το πρώην τσοπανόσκυλο, δηλαδή το πολιτικό προσωπικό, έχει γίνει πλέον ο θηρευτής του κοπαδιού. Μέσα σε αυτό το ζοφερό σκηνικό η αυτοοργάνωση φαντάζει ουτοπία και η συλλογική δημιουργία πολιτικού προτάγματος από συνειδητοποιημένους πολίτες-μέλη οργανωμένης κοινωνίας, αγγίζει τη σφαίρα της φαντασίας.
Τι μένει; Το τελευταίο βέλασμα πριν το μαχαίρι κόψει την τραχεία;
Αν δεν είναι αυτό, η μόνη εναλλακτική που μπορώ να φανταστώ σε αυτό το διαλυμένο κοινωνικό χάρτη είναι η μία ενστικτώδης βίαιη αντίδραση.
Το περιθώριο χρόνου για την οργάνωση έχει δυστυχώς τελειώσει. Ωστόσο σε αυτή τη φάση, η κουτουλιά είναι πολλαπλά προτιμότερη από το βέλασμα. Η οργισμένη και αποφασιστική αντίδραση απέναντι στους κυνικούς είναι η τελευταία ευκαιρία για να κερδίσει χρόνο το θήραμα. Αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα που μπορεί να οδηγήσουν στη ζωή αντί για το θάνατο.                                           ΠΗΓΗ:galaxyarchis.wordpress.com

ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ – ΤΙ ΧΑΣΑΜΕ ΩΣΤΕ ΝΑ ΒΓΟΥΜΕ ΜΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ – ΚΑΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΔΕΙΧΘΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ !! Posted on March 1, 2012 Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιούσε σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, αφήσαμε να χαθεί και δεν δώσαμε την πρέπουσα προσοχή. Προσωπικά πιστεύω πως δεν ανακοινώθηκε καθώς θα έλυνε πολλά προβλήματα ,κυρίως οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά ! Έγιναν νύξεις σε δημοσιογράφους ώστε να δούμε τι ακριβώς χάσαμε αλλά η απάντηση ήταν πως “τους προλαβαίνει η επικαιρότητα ” και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την τεράστια αυτή ανακάλυψη ! Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies SA η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και θα ξεκινούσε οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων , που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος. Όχι μόνον τα στελέχη της εταιρείας, αλλά και άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης βεβαιώνουν ότι, χωρίς υπερβολή, μπορούσε να ανατρέψει το ενεργειακό σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή μιας νέας ενεργειακής επανάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία. Το προϊόν Αφετηρία της υπόθεσης είναι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου 2011 στην Ιταλία. Με βάση την ανακάλυψη αυτή μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του. Τα δικαιώματα για την αξιοποίηση και την βιομηχανική εκμετάλλευση (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) της εφεύρεσης των Ιταλών για όλο τον κόσμο εκτός από την Αμερική τα πήρε η ελληνική πολυμετοχική εταιρεία Defkalion. Η εταιρεία φρόντισε, στηριζόμενη σε έλληνες επιστήμονες, να «μεταφράσει» τεχνικά τα επιστημονικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μετά την αρχική ενεργοποίηση της, παράγει θερμότητα χωρίς την ανάγκη περαιτέρω τροφοδοσίας και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί ρύπους ή επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες. Η θερμική αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση χώρων και ένα ποσοστό της, γύρω στο 40%, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός κοινού μετατροπέα (inverter). Το τρίτο στάδιο είναι αυτό το οποίο θα ξεκινούσε για την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας, σε μαζική κλίμακα, αυτής της συσκευής. (αυτό έπρεπε ήδη να συμβαίνει , αλλά το έπνιξαν τα συμφέροντα που μας θέλουν υποδουλωμένους ) Παραγωγή χαμηλού κόστους Τα δεδομένα όσον αφορά το κόστος της παραγόμενης από τη συσκευή ενέργειας είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και τέως πρέσβης κ. Χρήστος Στρεμμένος, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στην ερευνητική δουλειά ενώ συμμετείχε και στην εταιρεία Defkalion, υπολογίζει ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν κάτω από 0,01 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ποσό συντριπτικά μικρότερο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος παραγωγής της ΔΕΗ που φτάνει τα 0,1 ευρώ. Δηλαδή από την συσκευή θα παραγόταν ηλεκτρική ενέργεια φτηνότερη κατά 90%, ενώ θα είχε ήδη εξασφαλιστεί ζεστό νερό για θέρμανση, οικιακή χρήση κ.λπ.. Το ετήσιο κόστος για Υδρογόνο και Νικέλιο, τα «καύσιμα» δηλαδή μιας συσκευής δυναμικότητας 20 Κιλοβάτ είναι περίπου 1.300 ευρώ, όταν η αξία της παραγόμενης ενέργειας σε τρέχουσες τιμές υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ. Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνούσε τα 3.000 – 3.500 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ ήταν το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, θα διοχετευόταν στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοραζόταν από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό. Η εταιρεία θα επιδίωκε (θα υπέβαλαν σχετικό αίτημα στη ΡΑΕ) να ενταχθεί η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής ηλεκτρισμού στο πρόγραμμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνεπώς να απολαμβάνει αυξημένη τιμή απορρόφησης του ρεύματος. Η μέθοδος, πέρα από την οικιακή χρήση, μπορούσε να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία. Βιομηχανική παραγωγή Η αξιοποίηση της επιστημονικής εφεύρεσης για την βιομηχανική παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής, δεν αποτελούσε μακρινό στόχο. Αντίθετα, είχε ήδη αγοραστεί παλαιό εργοστάσιο στην Ξάνθη, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Defkalion θα ήταν έτοιμο τον Οκτώβριο που μας πέρασε ώστε να δώσει προϊόντα στην αγορά . Όπως δηλώνει εκ μέρους της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ο κ. Συμεών Τσαλίκογλου, η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου θα μπορούσε να είναι 300.000 μονάδες το χρόνο, οι οποίες προορίζονται για την ελληνική και τις βαλκανικές αγορές. Το ύψος της επένδυσης θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν την πληρωμή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα θα μπορούσαν να δημιουργηθούν 215 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ περίπου 2.500 άτομα θα απασχολούταν στη συνέχεια στο δίκτυο πωλήσεων – υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα. Ειδικά πρέπει να τονιστεί ότι θα δημιουργούταν εξειδικευμένο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (25 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού) εντός της μονάδας, το οποίο θα στηριζόταν στους επιστήμονες και ερευνητές που συμμετείχαν στη διαδικασία «μετατροπής» της επιστημονικής ανακάλυψης των Ιταλών σε βιομηχανικό προϊόν. Παράλληλα, βρισκόταν σε εξέλιξη η εργαστηριακή κατασκευή μεγάλης μονάδας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ισχύος 1 Μεγαβάτ, που θα χρησιμοποιούταν (και επιδεικτικά) για τις ανάγκες του εργοστασίου της Ξάνθης. Η συνέχεια του project προέβλεπε τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου επί ελληνικού εδάφους, στο Βόλο, το οποίο θα παρήγαγε μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, 1 – 2 Μεγαβάτ. Επίσης τη δημιουργία εργοστασίων εκτός Ελλάδας και την επέκταση σε ξένες αγορές λιανικής πώλησης. Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, τα στελέχη της Defkalion υποστηρίζουν ότι ήταν εξασφαλισμένη από επενδυτικά funds, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι, όσο το εγχείρημα θα έπαιρνε σάρκα και οστά, τόσο πλήθαιναν οι προσφορές για συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα. Οφέλη για την ελληνική οικονομία Πέραν της αυτονόητης σημασίας που είχε η δημιουργία της μονάδας παραγωγής στην Ξάνθη και συνολικά η επενδυτική αυτή προσπάθεια, σε μια περίοδο που η χώρα «ψάχνει με το φανάρι» νέες παραγωγικές δραστηριότητες, το όλο εγχείρημα, εάν βέβαια υλοποιούταν με βάση τους σχεδιασμούς των εμπνευστών του, αναμενόταν να είχε τεράστια οφέλη για την ελληνική οικονομία. Η συνολική παραγόμενη ενέργεια από τις συσκευές αυτές θα συντελούσε στην εξοικονόμηση πόρων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που φαίνεται να επελαύνει μια νέα ενεργειακή κρίση και όταν η χώρα υφίσταται αφαίμαξη πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγή καυσίμων. Επιπλέον, θα μπορούσαν να αναπτυχθούν ευρύτερες αναπτυξιακές και οικονομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη οικονομία, τον τουρισμό, τη γεωργία, τις βιοτεχνίες, που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τους. Η συναλλαγματική ωφέλεια της χώρας θα ήταν επίσης μεγάλη, καθώς η αποκλειστική εκμετάλλευση της εφεύρεσης από ελληνική εταιρεία αναμένεται να δημιουργούσε υπεραξίες. Κάποιοι εκτιμούσαν ότι και μόνη η έκταση που θα έπαιρνε το θέμα ήταν ικανή να αλλάξει επί το θετικότερο το γενικό κλίμα και τις εντυπώσεις για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας. Δεν πρέπει να παραλείπεται τέλος η δυνατότητα αξιοποίησης των πολύ σημαντικών κοιτασμάτων νικελίου της χώρας. Γεωπολιτικές ανακατατάξεις Οι εκτιμήσεις όσων τουλάχιστον εμφανίζονται ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορούν να προκληθούν, σε βάθος χρόνου, μετά από την διάθεση στην αγορά τέτοιων ενεργειακών συσκευών πράσινης ενέργειας χαμηλού κόστους που δεν προκαλούν καμία εκπομπή αερίων ή ακτινοβολιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, η σταδιακή αντικατάσταση των κλασικών ενεργειακών συστημάτων που στηρίζονται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια από μια νέα γενιά ενεργειακών προϊόντων αυτής της τεχνολογίας, παράλληλα με την ανάπτυξη των συμβατικών ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία), δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων ισορροπιών στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή. Η επιστημονική βάση της μονάδας Η ψυχρή σύντηξη, η διαδικασία δηλαδή στην οποία στηρίζεται επιστημονικά η μονάδα Hyperion, αποτελεί ένα «θερμό» πεδίο της φυσικής που έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια έντονες συζητήσεις . Πρόκειται για μια αντίδραση που συμβαίνει σε θερμοκρασίες δωματίου, κατά την οποία δύο μικρότεροι πυρήνες συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα μεγαλύτερο απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Στη δεκαετία του ΄80 οι Pons και Fleishmann υποστήριξαν ότι είχαν επιτύχει μια αντίδραση ψυχρής σύντηξης, όμως το πείραμά τους δεν μπόρεσε να επαναληφθεί. Από τότε οποιαδήποτε άλλη θεωρία και υπόθεση περί της ψυχρής σύντηξης απορρίφθηκε δημιουργώντας έτσι ένα επιστημονικό ρεύμα επιφυλακτικότητας πάνω στο θέμα. Παρόλο αυτό τον σκεπτικισμό μια μικρή μερίδα επιστημόνων συνέχισε να ερευνά το θέμα. Τα τελευταία ανατρεπτικά νέα ήρθαν από την Ιταλία και είναι αυτά που αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία της μονάδας Hyperion. Δυο επιστήμονες, ο μηχανικός Andrea Rossi και ο καθηγητής Sergio Focardi του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, επέδειξαν δημόσια στις 14 Ιανουαρίου του 2011 , μια συσκευή ψυχρής σύντηξης ικανή να παράγει 12.400 Wh θερμικής ενέργειας εισάγοντας μόλις 400 W ενέργειας. Οι Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν δηλαδή ένα νέο τρόπο παραγωγής πράσινης ενέργειας με κοινά υλικά (Νικέλιο και Υδρογόνο παρουσία καταλύτη), με μικρό κόστος και χωρίς εκπομπή ρύπων ή ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώθηκαν ήδη από ανεξάρτητες μετρήσεις τρίτων και τυγχάνουν θετικής κριτικής από φυσικούς πρώτου μεγέθους, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Uppsala Sven Kullander, πρόεδρος της National Academy of Sciences Energy Committee, ο Hanno Essén, καθηγητής της Swedish Royal Institute of Technology, ο Dr Edmud Storms κ.α. Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του μηχανικού Rossi και του φυσικού Focardi δημιουργεί την ανάγκη να… ξαναγραφτούν κάποια κεφάλαια της φυσικής. Υ.Γ Να αναφέρω πως πλέον δεν ξέρουμε γιατί σταμάτησε η κατασκευή του εργοστασίου και γιατί χάθηκε ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,όπως επίσης και για το αν η DEFKALION GREEN TECHNOLOGIES έχει ακόμα τα δικαιώματα της πατέντας .Αν όχι τότε οι υπεύθυνοι πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν !! Πηγές : http://ecatreport.com/andrearossi/defkalion-green-technologies-dgt-white-paper-summary-part-1 http://himaira.blogspot.com/2011/04/26-13.html (Η θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται η ανακάλυψη ) http://www.youtube.com/watch?v=fBOV7vztkVw (Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα την ανακάλυψη ) http://www.youtube.com/watch?v=2qShVcfvit8&feature=related (Επιβεβαίωση του Ξυνίδη πως η Ελλάδα μπορεί και είναι σε θέση να αλλάξει σελίδα . ΓΙΑΤΊ ΈΠΝΙΞΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ - ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΌ ΘΑΎΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ;;;; ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΤΏΡΑ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ) http://www.youtube.com/watch?v=fDNoHU_pvKY&feature=related ( Press Conferense για την ανάπτυξη του έργου στην Ξάνθη !!! ) http://www.youtube.com/watch?v=SWlXnMiMwck&feature=related (Άλλο ένα βίντεο που αποδεικνύει τι χάσαμε !!!) http://greenenergyplus.blogspot.com/2011/11/e-cat.html http://www.econews.gr/2011/06/22/energiaki-ependysi-defkalion-green-technologies/ (Η ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies ) Διαδώστε το , ώστε να δοθούν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό γιατί σταμάτησε αυτό το σωτήριο έργο και κυρίως ποίοι εμπόδισαν την εξέλιξη του !! Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου ,σκοτάδι είναι η απουσία φωτός και η Ελλάδα σύντομα θα φωτίσει !! Γιαγμουρίδης Φάνης Ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου .

Μια μεγάλη καινοτομία στον τομέα της ενέργειας που ανατρέπει τα μέχρι σήμερα δεδομένα και ταυτόχρονα μια σημαντική επένδυση που θα αξιοποιούσε σε βιομηχανικό επίπεδο την συγκεκριμένη επιστημονική ανακάλυψη, αφήσαμε να χαθεί και δεν δώσαμε την πρέπουσα προσοχή. Προσωπικά πιστεύω πως δεν ανακοινώθηκε καθώς θα έλυνε πολλά προβλήματα ,κυρίως οικονομικά αλλά και γεωπολιτικά ! Έγιναν νύξεις σε δημοσιογράφους ώστε να δούμε τι ακριβώς χάσαμε αλλά η απάντηση ήταν πως “τους προλαβαίνει η επικαιρότητα ” και δεν έχουν χρόνο να ασχοληθούν με την τεράστια αυτή ανακάλυψη !
Ο λόγος για την ελληνική εταιρεία Defkalion Green Technologies SA η οποία κατάφερε να μετατρέψει σε βιομηχανικό προϊόν μια σημαντική ανακάλυψη Ιταλών επιστημόνων και θα ξεκινούσε  οσονούπω από την Ξάνθη τη μαζική παραγωγή και παγκόσμια διάθεση μονάδων , που μπορούν να εγκατασταθούν σε κάθε σπίτι ή επαγγελματικό χώρο και να παράγουν θερμική και ηλεκτρική ενέργεια με ελάχιστο κόστος.
Όχι μόνον τα στελέχη της εταιρείας, αλλά και άνθρωποι της αγοράς που γνωρίζουν τις λεπτομέρειες της υπόθεσης βεβαιώνουν ότι, χωρίς υπερβολή, μπορούσε να ανατρέψει το ενεργειακό σκηνικό σε παγκόσμια κλίμακα και να κάνει τη χώρα μας πρωταγωνιστή μιας νέας ενεργειακής επανάστασης, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία.
Το προϊόν
Αφετηρία της υπόθεσης είναι η επαναστατική εφεύρεση του αντιδραστήρα σύντηξης Υδρογόνου και Νικελίου (ψυχρή σύντηξη σε ελεγχόμενο περιβάλλον), που έγινε από δυο ιταλούς επιστήμονες του πανεπιστήμιου της Μπολόνια, τους Sergio Foccardi και Andrea Rossi, η οποία παρουσιάστηκε επίσημα στις 14 Ιανουαρίου 2011 στην Ιταλία. Με βάση την ανακάλυψη αυτή μπορεί να παραχθεί φθηνή ενέργεια, με πολύ χαμηλό κόστος, σχεδόν μηδαμινό σε σχέση με τα σημερινά δεδομένα, αφού ο αντιδραστήρας μπορεί να παράγει περισσότερη ενέργεια από όση καταναλώνει για τη λειτουργία του. Τα δικαιώματα για την αξιοποίηση και την βιομηχανική εκμετάλλευση (για μη στρατιωτικούς σκοπούς) της εφεύρεσης των Ιταλών για όλο τον κόσμο εκτός από την Αμερική τα πήρε η ελληνική πολυμετοχική εταιρεία Defkalion. Η εταιρεία φρόντισε, στηριζόμενη σε έλληνες επιστήμονες, να «μεταφράσει» τεχνικά τα επιστημονικά αποτελέσματα και να δημιουργήσει μια συσκευή η οποία μετά την αρχική ενεργοποίηση της, παράγει θερμότητα χωρίς την ανάγκη περαιτέρω τροφοδοσίας και μάλιστα χωρίς να δημιουργεί ρύπους ή επιβλαβείς για τον άνθρωπο ακτινοβολίες. Η θερμική αυτή ενέργεια μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή ζεστού νερού και τη θέρμανση χώρων και ένα ποσοστό της, γύρω στο 40%, να μετατραπεί σε ηλεκτρική ενέργεια μέσω ενός κοινού μετατροπέα (inverter).
Το τρίτο στάδιο είναι αυτό το οποίο θα ξεκινούσε  για την βιομηχανική παραγωγή στη χώρα μας, σε μαζική κλίμακα, αυτής της συσκευής. (αυτό έπρεπε ήδη να συμβαίνει , αλλά το έπνιξαν τα συμφέροντα που μας θέλουν υποδουλωμένους )
Παραγωγή χαμηλού κόστους
Τα δεδομένα όσον αφορά το κόστος της παραγόμενης από τη συσκευή ενέργειας είναι πράγματι εντυπωσιακά. Ο Έλληνας καθηγητής του Πανεπιστημίου της Μπολόνια και τέως πρέσβης κ. Χρήστος Στρεμμένος, ο οποίος είχε ενεργό συμμετοχή στην ερευνητική δουλειά ενώ συμμετείχε  και στην εταιρεία Defkalion, υπολογίζει ότι το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας θα ήταν  κάτω από 0,01 ευρώ ανά κιλοβατώρα, ποσό συντριπτικά μικρότερο συγκρινόμενο με το μέσο κόστος παραγωγής της ΔΕΗ που φτάνει τα 0,1 ευρώ. Δηλαδή από την συσκευή θα παραγόταν ηλεκτρική ενέργεια φτηνότερη κατά 90%, ενώ θα είχε ήδη εξασφαλιστεί ζεστό νερό για θέρμανση, οικιακή χρήση κ.λπ.. Το ετήσιο κόστος για Υδρογόνο και Νικέλιο, τα «καύσιμα» δηλαδή μιας συσκευής δυναμικότητας 20 Κιλοβάτ είναι περίπου 1.300 ευρώ, όταν η αξία της παραγόμενης ενέργειας σε τρέχουσες τιμές υπερβαίνει τα 14.000 ευρώ.
Σύμφωνα με τα στελέχη της εταιρείας, το κόστος για την απόκτηση της συσκευής δεν θα ξεπερνούσε  τα 3.000 – 3.500 ευρώ, ενώ περίπου 500 – 900 ευρώ ήταν το κόστος του μετατροπέα για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Η περίσσεια ηλεκτρική ενέργεια, όπως συμβαίνει και με τις οικιακές φωτοβολταϊκές εγκαταστάσεις, θα διοχετευόταν  στο ηλεκτρικό σύστημα και θα αγοραζόταν  από τη ΔΕΗ, δίνοντας εισόδημα στον παραγωγό. Η εταιρεία θα επιδίωκε (θα υπέβαλαν  σχετικό αίτημα στη ΡΑΕ) να ενταχθεί η συγκεκριμένη μέθοδος παραγωγής ηλεκτρισμού στο πρόγραμμα των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και συνεπώς να απολαμβάνει αυξημένη τιμή απορρόφησης του ρεύματος.
Η μέθοδος, πέρα από την οικιακή χρήση, μπορούσε να εφαρμοστεί για παραγωγή ενέργειας στη γεωργία, στην κτηνοτροφία, στη βιοτεχνία, στις επιχειρήσεις, στα δημόσια κτήρια και υπό προϋποθέσεις, στη βιομηχανία.
Βιομηχανική παραγωγή
Η αξιοποίηση της επιστημονικής εφεύρεσης για την βιομηχανική παραγωγή της συγκεκριμένης συσκευής, δεν αποτελούσε  μακρινό στόχο. Αντίθετα, είχε  ήδη αγοραστεί παλαιό εργοστάσιο στην Ξάνθη, το οποίο, σύμφωνα με τα στελέχη της Defkalion θα ήταν έτοιμο τον  Οκτώβριο που μας πέρασε ώστε να δώσει προϊόντα στην αγορά . Όπως δηλώνει εκ μέρους της εταιρείας μιλώντας στην εφημερίδα «Ο Κόσμος του Επενδυτή» που έφερε στη δημοσιότητα το θέμα ο κ. Συμεών Τσαλίκογλου, η παραγωγική δυνατότητα του εργοστασίου θα μπορούσε να είναι 300.000 μονάδες το χρόνο, οι οποίες προορίζονται για την ελληνική και τις βαλκανικές αγορές. Το ύψος της επένδυσης θα έφτανε τα 200 εκατ. ευρώ. εκ των οποίων περίπου τα μισά αφορούν την πληρωμή των δικαιωμάτων εκμετάλλευσης. Υπολογίζεται ότι μέχρι σήμερα θα μπορούσαν  να δημιουργηθούν 215 άμεσες μόνιμες θέσεις εργασίας, ενώ περίπου 2.500 άτομα θα απασχολούταν  στη συνέχεια στο δίκτυο πωλήσεων – υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα.
Ειδικά πρέπει να τονιστεί ότι θα δημιουργούταν εξειδικευμένο κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης (25 θέσεις εργασίας εξειδικευμένου ερευνητικού προσωπικού) εντός της μονάδας, το οποίο θα στηριζόταν   στους επιστήμονες και ερευνητές που συμμετείχαν στη διαδικασία «μετατροπής» της επιστημονικής ανακάλυψης των Ιταλών σε βιομηχανικό προϊόν.
Παράλληλα, βρισκόταν  σε εξέλιξη η εργαστηριακή κατασκευή μεγάλης μονάδας της συγκεκριμένης τεχνολογίας, ισχύος 1 Μεγαβάτ, που θα χρησιμοποιούταν  (και επιδεικτικά) για τις ανάγκες του εργοστασίου της Ξάνθης.
Η συνέχεια του project προέβλεπε  τη δημιουργία ενός ακόμα εργοστασίου επί ελληνικού εδάφους, στο Βόλο, το οποίο θα παρήγαγε  μονάδες μεγάλης δυναμικότητας, 1 – 2 Μεγαβάτ. Επίσης τη δημιουργία εργοστασίων εκτός Ελλάδας και την επέκταση σε ξένες αγορές λιανικής πώλησης.
Όσον αφορά τη χρηματοδότηση των επενδύσεων, τα στελέχη της Defkalion υποστηρίζουν ότι ήταν  εξασφαλισμένη από επενδυτικά funds, ενώ σημειώνεται χαρακτηριστικά ότι, όσο το εγχείρημα θα έπαιρνε σάρκα και οστά, τόσο πλήθαιναν  οι προσφορές για συμμετοχή στο χρηματοδοτικό πρόγραμμα.
Οφέλη για την ελληνική οικονομία
Πέραν της αυτονόητης σημασίας που είχε η δημιουργία της μονάδας παραγωγής στην Ξάνθη και συνολικά η επενδυτική αυτή προσπάθεια, σε μια περίοδο που η χώρα «ψάχνει με το φανάρι» νέες παραγωγικές δραστηριότητες, το όλο εγχείρημα, εάν βέβαια υλοποιούταν  με βάση τους σχεδιασμούς των εμπνευστών του, αναμενόταν να είχε τεράστια  οφέλη για την ελληνική οικονομία.
Η συνολική παραγόμενη ενέργεια από τις συσκευές αυτές θα συντελούσε στην εξοικονόμηση πόρων αξίας εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ, την στιγμή που φαίνεται να επελαύνει μια νέα ενεργειακή κρίση και όταν η χώρα υφίσταται αφαίμαξη πολύτιμων κεφαλαίων για εισαγωγή καυσίμων.
Επιπλέον, θα μπορούσαν  να αναπτυχθούν ευρύτερες αναπτυξιακές και οικονομικές διασυνδέσεις με την υπόλοιπη οικονομία, τον τουρισμό, τη γεωργία, τις βιοτεχνίες, που αποκτούν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παραγωγή τους.
Η συναλλαγματική ωφέλεια της χώρας θα ήταν  επίσης μεγάλη, καθώς η αποκλειστική εκμετάλλευση της εφεύρεσης από ελληνική εταιρεία αναμένεται να δημιουργούσε υπεραξίες. Κάποιοι εκτιμούσαν ότι και μόνη η έκταση που θα έπαιρνε το θέμα ήταν ικανή να αλλάξει επί το θετικότερο το γενικό κλίμα και τις εντυπώσεις για το επενδυτικό περιβάλλον της χώρας.
Δεν πρέπει να παραλείπεται τέλος η δυνατότητα αξιοποίησης των πολύ σημαντικών κοιτασμάτων νικελίου της χώρας.
Γεωπολιτικές ανακατατάξεις
Οι εκτιμήσεις όσων τουλάχιστον εμφανίζονται ως ενθουσιώδεις υποστηρικτές του εγχειρήματος κάνουν λόγο για τεράστιες οικονομικές αλλά και γεωπολιτικές ανακατατάξεις που μπορούν να προκληθούν, σε βάθος χρόνου, μετά από την διάθεση στην αγορά τέτοιων ενεργειακών συσκευών πράσινης ενέργειας χαμηλού κόστους που δεν προκαλούν καμία εκπομπή αερίων ή ακτινοβολιών. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις αυτές, η σταδιακή αντικατάσταση των κλασικών ενεργειακών συστημάτων που στηρίζονται στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, τον άνθρακα ή την πυρηνική ενέργεια από μια νέα γενιά ενεργειακών προϊόντων αυτής της τεχνολογίας, παράλληλα με την ανάπτυξη των συμβατικών ΑΠΕ (ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά, γεωθερμία), δημιουργεί σοβαρές προϋποθέσεις ανατροπής των υφιστάμενων ισορροπιών στην παγκόσμια ενεργειακή σκηνή.
Η επιστημονική βάση της μονάδας
Η ψυχρή σύντηξη, η διαδικασία δηλαδή στην οποία στηρίζεται επιστημονικά η μονάδα Hyperion, αποτελεί ένα «θερμό» πεδίο της φυσικής που έχει προκαλέσει τα τελευταία χρόνια έντονες συζητήσεις . Πρόκειται για μια αντίδραση που συμβαίνει σε θερμοκρασίες δωματίου, κατά την οποία δύο μικρότεροι πυρήνες συνενώνονται για να σχηματίσουν ένα μεγαλύτερο απελευθερώνοντας ταυτόχρονα μεγάλες ποσότητες ενέργειας. Στη δεκαετία του ΄80 οι Pons και Fleishmann υποστήριξαν ότι είχαν επιτύχει μια αντίδραση ψυχρής σύντηξης, όμως το πείραμά τους δεν μπόρεσε να επαναληφθεί. Από τότε οποιαδήποτε άλλη θεωρία και υπόθεση περί της ψυχρής σύντηξης απορρίφθηκε δημιουργώντας έτσι ένα επιστημονικό ρεύμα επιφυλακτικότητας πάνω στο θέμα. Παρόλο αυτό τον σκεπτικισμό μια μικρή μερίδα επιστημόνων συνέχισε να ερευνά το θέμα.
Τα τελευταία ανατρεπτικά νέα ήρθαν από την Ιταλία και είναι αυτά που αποτέλεσαν την αφετηρία για τη δημιουργία της μονάδας Hyperion. Δυο επιστήμονες, ο μηχανικός Andrea Rossi και ο καθηγητής Sergio Focardi του Πανεπιστημίου της Μπολόνια, επέδειξαν δημόσια στις 14 Ιανουαρίου του 2011 , μια συσκευή ψυχρής σύντηξης ικανή να παράγει 12.400 Wh θερμικής ενέργειας εισάγοντας μόλις 400 W ενέργειας. Οι Ιταλοί επιστήμονες παρουσίασαν δηλαδή ένα νέο τρόπο παραγωγής πράσινης ενέργειας με κοινά υλικά (Νικέλιο και Υδρογόνο παρουσία καταλύτη), με μικρό κόστος και χωρίς εκπομπή ρύπων ή ραδιενεργών αποβλήτων. Τα αποτελέσματά τους επιβεβαιώθηκαν ήδη από ανεξάρτητες μετρήσεις τρίτων και τυγχάνουν θετικής κριτικής από φυσικούς πρώτου μεγέθους, όπως ο καθηγητής του Πανεπιστημίου της Uppsala Sven Kullander, πρόεδρος της National Academy of Sciences Energy Committee, ο Hanno Essén, καθηγητής της Swedish Royal Institute of Technology, ο Dr Edmud Storms κ.α.
Δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν ότι το συγκεκριμένο αποτέλεσμα του μηχανικού Rossi και του φυσικού Focardi δημιουργεί την ανάγκη να… ξαναγραφτούν κάποια κεφάλαια της φυσικής.
Υ.Γ
Να αναφέρω πως πλέον δεν ξέρουμε γιατί σταμάτησε η κατασκευή του εργοστασίου και γιατί χάθηκε ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ,όπως επίσης και για το αν η DEFKALION GREEN TECHNOLOGIES έχει ακόμα τα δικαιώματα της πατέντας .Αν όχι τότε οι υπεύθυνοι  πρέπει να βρεθούν και να λογοδοτήσουν !!
Πηγές :
http://ecatreport.com/andrearossi/defkalion-green-technologies-dgt-white-paper-summary-part-1
http://himaira.blogspot.com/2011/04/26-13.html (Η θεωρία πάνω στην οποία στηρίζεται η ανακάλυψη )
http://www.youtube.com/watch?v=fBOV7vztkVw (Δείτε το βίντεο για να κατανοήσετε καλύτερα την ανακάλυψη )
http://www.youtube.com/watch?v=2qShVcfvit8&feature=related (Επιβεβαίωση του Ξυνίδη πως η Ελλάδα μπορεί και είναι σε θέση  να αλλάξει σελίδα . ΓΙΑΤΊ  ΈΠΝΙΞΑΝ ΤΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΌ - ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΌ - ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΌ - ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΌ ΘΑΎΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΆΔΑΣ ;;;;  ΑΠΑΝΤΉΣΤΕ ΤΏΡΑ ΚΎΡΙΟΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ )
http://www.youtube.com/watch?v=fDNoHU_pvKY&feature=related ( Press Conferense για την ανάπτυξη του έργου στην Ξάνθη !!! )
http://www.youtube.com/watch?v=SWlXnMiMwck&feature=related (Άλλο ένα βίντεο που αποδεικνύει τι χάσαμε !!!)
http://greenenergyplus.blogspot.com/2011/11/e-cat.html
http://www.econews.gr/2011/06/22/energiaki-ependysi-defkalion-green-technologies/ (Η ελληνική εταιρεία  Defkalion Green Technologies )
Διαδώστε το , ώστε να δοθούν εξηγήσεις στον Ελληνικό λαό γιατί σταμάτησε αυτό το σωτήριο έργο και κυρίως ποίοι εμπόδισαν την εξέλιξη του  !!
Η Ελλάδα είναι το φως του κόσμου ,σκοτάδι είναι η απουσία φωτός και η Ελλάδα σύντομα θα φωτίσει !!
Γιαγμουρίδης Φάνης
Ένας απλός πολίτης του κράτους τούτου .                                                                                              ΠΗΓΗ:vanterodn800.wordpress.com

DEAD CAN DANCE ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΕΡΙΟΔΕΙΑ 2012 ΖΩΝΤΑΝΑ ΣΕ ΑΘΗΝΑ,ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ



                                        21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΓΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ                                                                         23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ ΘΕΑΤΡΟ ΛΥΚΑΒΗΤΤΟΥ ΑΘΗΝΑ                                                                                 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhTBfrZIwRd9LNUg92JdZ8AQhTUvWEcULlEAkWPtT1eePlbKX83-R7xl8gjkAF0aZEiLLX-AMH3f741fYcYzumJodXfwJGnefkKYF4RY11KrnxuV6TCHrbKEJ3mbR5mTtFCBgefkuxJEg/s1600/dead_can_dance-michael_grecco.jpg                                      
                                                          
Οι Dead Can Dance θα κυκλοφορήσουν νέο studio album (το πρώτο μετά το ‘Spiritchaser’ του 1996) που θα το παρουσιάσουν στην παγκόσμια περιοδεία τους.

Ο Brendan Perry λέει σχετικά “ Η Lisa και εγώ είμαστε πραγματικά ενθουσιασμένοι που δουλεύουμε πάλι μαζί. Ξεκινήσαμε να γράφουμε το νέο άλμπουμ το φθινόπωρο του 2011 και στις αρχές του χρόνου θα ολοκληρωθεί το τελευταίο μέρος της ηχογράφησης στα στούντιο Quivvy* στην Ιρλανδία. Θα κυκλοφορήσει την άνοιξη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι το συγκρότημα ξανασμίγει την εποχή του χρόνου που η φύση ξαναγεννιέται. Τα σχέδια της περιοδείας έχουν δρομολογηθεί εδώ και καιρό και ήδη έχουμε επιλέξει μία εξαιρετική ομάδα μουσικών για να μας συνοδεύσουν σε αυτήν. Στις συναυλίες αυτές θα παίξουμε τραγούδια από το νέο άλμπουμ αλλά και παλιότερα γνωστά κομμάτια σε καινούργιες εκτελέσεις"                                                                                                    
Ημερομηνία/Τοποθεσία Θεσσαλονίκη, Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012, Θέατρο Γης
Αθήνα, Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012, Θέατρο Λυκαβηττού
Τιμές εισιτηρίων Η προπώληση των εισιτηρίων θα ξεκινήσει την Τρίτη 27 Μαρτίου 2012. Τα πρώτα εισιτήρια θα κοστίζουν 28 ευρώ. Μετά την εξάντλησή τους το εισιτήριο θα κοστίζει 35 ευρώ. Το εισιτήριο στο ΤΑΜΕΙΟ θα κοστίζει 40 ευρώ. Ισχύουν οι ίδιες τιμές εισιτηρίων και για τις δύο συναυλίες
Προπώληση εισιτηρίων Αθήνα: TICKETHOUSE, Πανεπιστημίου 42 (εντός της στοάς). Τηλ.: 210 3608 366. Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα – Παρασκευή: 10:30 – 18:30, Σάββατο: 10:30 – 16:00. Θεσσαλονίκη: MUSICLAND, Μητροπόλεως 102 : Τηλ.: 2310 264 880. Ωράριο Λειτουργίας: Δευτέρα με Παρασκευή (πρωί): 10:30 – 14:30 & Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή (απόγευμα): 17:30 – 20:30, Σάββατο: 10:30 – 15:00 OnlineSales: Για αγορές μέσω διαδικτύου με πιστωτική κάρτα, 24 ώρες/ωρο: www.ticketpro.gr  | www.tickethouse.gr 
     http://www.mixtape.gr/wp-content/uploads/2012/02/deadcandance.jpg

Η μεγάλη ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων

Ο Δούρειος Ίππος για την Ευρώπη: Γιώργος Παπανδρέου.

Με το καλημέρα, 2012 μαύρη τρύπα 1,35 δισ ευρώ

Η αποτυχία του Προϋπολογισμού τινάζει στον αέρα όλες τις προβλέψεις και αποφάσεις

Νέα βόμβα για την ελληνική οικονομία, αποτελούν τα στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν πριν από λίγο για την εκτέλεση του προϋπολογισμού τον Ιανουάριο. Σύμφωνα με πληροφορίες, από τον πρώτο κιόλας μήνα του 2012 καταγράφεται μαύρη τρύπα 1,35 δισ. ευρώ σε σχέση με τα εκτιμηθέντα έσοδα, γεγονός που τινάζει στον αέρα όλες τις προβλέψεις και βάζει τις βάσεις για να αποφασιστούν κι άλλα, πιο σκληρά μέτρα.
Το κίνημα «δεν πληρώνω» πλέον δεν είναι μόδα αλλά υποχρεωτικό για τις επιχειρήσεις οι οποίες δεν έχουν να καταβάλουν ΦΠΑ. Τα έσοδα από τον ΦΠΑ φέρεται να έχουν υποχωρήσει κατά 18%, κι αυτό δείχνει ότι η αγορά έχει πλέον καταρρεύσει και τα ταμεία θα συνεχίσουν να είναι άδεια. Παράλληλα, παρά τις περί του αντιθέτου υποσχέσεις, αυξημένες είναι και οι δαπάνες κατά 395 εκατ. ευρώ κι αυτό δικαιολογείται ως πληρωμές στα νοσοκομεία για παλαιότερες οφειλές.
Η ουσία είναι ότι ο προϋπολογισμός έχει τιναχθεί στον αέρα και θα γίνουν ακόμη χειρότερα τα πράγματα. Η απορία είναι, πώς θα περνά η Ελλάδα κάθε τρίμηνο τον έλεγχο της τρόικας προκειμένου να παίρνει τις δόσεις των δανείων;
Όταν έχουν γίνει τόσες θυσίες, έχουν περικοπεί μισθοί και συντάξεις, έχουν μειωθεί οι χρηματοδοτήσεις σε παιδεία και υγεία, έχουν φύγει χιλιάδες υπάλληλοι και παρ’ όλα αυτά οι δαπάνες αυξάνονται, τι να πει κανείς.
Όπως και τι να πει κανείς όταν τα έσοδα μειώνονται δραματικά;
Η ανακοίνωση φυσικά του υπουργείου Οικονομικών είναι εξωραϊσμένη αλλά τι να κάνει ο Βενιζέλος; Αποτυχημένος μέχρι την τελευταία μέρα. Σύμφωνα, λοιπόν με την ανακοίνωση, τα στοιχεία είναι τα εξής:
«Για τον Ιανουάριο 2012, σε ταμειακή τροποποιημένη βάση, το έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 490 εκ. ευρώ και το πρωτογενές έλλειμμα κρατικού προϋπολογισμού για την ίδια περίοδο διαμορφώθηκε στα 33 εκ. ευρώ.
Ειδικότερα, το ύψος των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.872 εκ. ευρώ τον Ιανουάριο 2012 και ήταν απολύτως συμβατό με το στόχο (4.795 εκατ. ευρώ) του συμπληρωματικού προϋπολογισμού για το 2012 που ψηφίστηκε από τη Βουλή και συμφωνήθηκε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο κατά την τελευταία επίσκεψή τους.
Η υστέρηση των καθαρών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού που παρατηρήθηκε τον Ιανουάριο 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 αποδίδεται κυρίως στη μείωση των εσόδων από άμεσους φόρους λόγω της λήξης της έκτακτης εισφοράς σε κερδοφόρες επιχειρήσεις που είχε επιβληθεί το 2011 και στη μείωση των εσόδων από έμμεσους φόρους (κυρίως ΦΠΑ) εξαιτίας του περιορισμού της εγχώριας ζήτησης (περίπου κατά -9.3% σε ετήσια βάση σε πραγματικές τιμές). Εντούτοις, σημαντική πρόοδος σημειώθηκε στη συλλογή ληξιπρόθεσμων οφειλών μέσω της εντατικοποίησης των σχετικών ελέγχων καθώς και στους ειδικούς φόρους κατανάλωσης λόγω της αύξησης του ειδικού φόρου κατανάλωσης καπνού.
Οι δαπάνες του κρατικού προϋπολογισμού του Ιανουαρίου 2012 ανήλθαν στα 5.362 εκατ. ευρώ, απόδοση που ήταν εντός των νέων στόχων του συμπληρωματικού προϋπολογισμού 2012 αλλά αυξημένη κατά 395 εκ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011. Οι κύριοι λόγοι της αύξησης σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 είναι η υπέρβαση των πρωτογενών δαπανών του τακτικού προϋπολογισμού κατά 410 εκ. ευρώ και των μεταβιβάσεων προς τα νοσοκομεία για τακτοποίηση παλαιότερων οφειλών κατά 180 εκ. ευρώ. Η αύξηση των πρωτογενών δαπανών αντανακλά την αύξηση των επιχορηγήσεων προς τα ασφαλιστικά ταμεία κατά 674 εκ. ευρώ με σκοπό την αναπλήρωση της σημαντικής μείωσης των εσόδων τους από ασφαλιστικές εισφορές. Η εν λόγω αύξηση υπερκάλυψε τη σημαντική μείωση των υπολοίπων κατηγοριών των πρωτογενών δαπανών κατά 261 εκ. ευρώ σε σχέση με τον Ιανουάριο 2011 που προέκυψε μετά τον εξορθολογισμό της καταναλωτικής και μισθολογικής δαπάνης του δημοσίου.
Για την αντιμετώπιση της απόκλισης των στόχων του κρατικού προϋπολογισμού, η Ελληνική Κυβέρνηση συμφώνησε με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο παρεμβάσεις οι οποίες θα περιορίσουν τις δημόσιες δαπάνες κατά 3,2 δισ. ευρώ το 2012 και τις συμπεριέλαβε στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό 2012».                      ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Κατασχέσεις καταθέσεων από τις εφορίες!

http://news.princeoliver.com/wp-content/uploads/2011/12/%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B5%CE%B9%CF%82-%CF%86%CE%BF%CF%81%CE%BF%CF%82.jpg                                                         Χέρι στις τραπεζικές καταθέσεις βάζει η εφορία, όσων έχουν ληξιπρόθεσμες οφειλές. «Νομίμως», σύμφωνα με τον άλλοτε «επαναστάτη» και νυν αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, η  Εφορία κατέσχεσε έναν τραπεζικό λογαριασμό  20,20 ευρώ, που εντόπισε να κατέχει ένας πολίτης που  οφείλει σε ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ…!
Η… αποκάλυψη αυτή έγινε από τον ίδιο σε γραπτή απάντησή του στη Βουλή, για το αν έχει το δικαίωμα η εφορία να δεσμεύει καταθέσεις ακόμα και αν οφειλέτης προς αυτή έχει ακόμα και 20 ευρώ στην Τράπεζα.
Ο κ. Οικονόμου αιτιολόγησε την πράξη αυτή επικαλούμενος το άρθρο 24 του Ν.2951/2001 που προβλέπει την άρση του απορρήτου κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα για την ικανοποίηση κάθε «δανειστή» που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του. Σημειώνοντας ότι με τον όρο «δανειστής» μπορεί να εξομοιωθεί και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης ποσού στα χέρια τρίτου.
Και το ερώτημα που προκύπτει είναι: αν οι οφειλέτες στην εφορία – που είναι χιλιάδες – αποσύρουν τις καταθέσεις τους, τι θα γίνει;                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

140.000 επιστολές στο γραφείο του τέως Βασιλιά

Πολίτες μεταφέρουν τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν εξαιτίας της οικονομικής κρίσης

                                                                 Περί τις 140.000 επιστολές έφθασαν στο γραφείο του τέως Βασιλιά Κωνστανίνου τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr. Στις περισσότερες απο αυτές πολίτες μεταφέρουν τον προβληματισμό τους και την απόγνωσή τους για την οικονομική κρίση στην χώρα μας, ενώ σε άλλες γίνεται λόγος για την... ανάγκη παρέμβασης του τέως Βασιλιά! Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν αυξηθεί ραγδαία οι επιστολές απο την Ελλάδα, κάτι που δείχνει ότι η πρώην βασιλική ελληνική οικογένεια έχει αρκετούς «φίλους» στην χώρα μας...              ΠΗΓΗ:www.parapolitika.gr