ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Κατάργηση του νόμου για την ιθαγένεια ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες


Κατάργηση του νόμου Ραγκούση για την απόκτηση της Ελληνικής Ιθαγένειας ζητούν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, οι οποίοι θα καταθέσουν σχετική πρόταση νόμου, τη Δευτέρα.
Την κατάργηση του ίδιου νόμου έχει ζητήσει και η Χρυσή Αυγή η οποία έχει καλέσει τον Πρωθυπουργό να τηρήσει τις προεκλογικές του δεσμεύσεις και προαναγγέλλει κατάθεση σχετικής πρόταση νόμου.
Όπως έγινε γνωστό σήμερα, την πρόταση νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων θα την υπογράφουν και οι 20 βουλευτές του κινήματος με επικεφαλής τον πρόεδρο Πάνο Καμμένο.
Σημειώνεται πως ο νόμος για την ιθαγένεια, όταν ψηφιζόταν, είχε θεωρηθεί μια συντηρητική υπαναχώρηση του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με ο προοδευτικότερο νομοσχέδιο που είχε προτείνει αρχικά ο κ. Ραγκούσης.
Στην τελική μορφή του, είχαν γίνει αρκετές υποχωρήσεις και τροποποιήθηκαν προς το αυστηρότερο οι όροι απόκτησης ιθαγένειας, προκειμένου να επιτευχθεί ευρύτερη λαϊκή συναίνεση.
Ας σημειωθεί πως η ΔημΑρ, μέλος του κυβερνητικού συνασπισμού, είχε αρχικά εναντιωθεί στην κατάργηση του νόμου Ραγκούση.
Κάθετα αρνητικός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και το ΚΚΕ.
Τα βασικότερα σημεία της πρότασης νόμου των Ανεξάρτητων Ελλήνων είναι:
-Αυστηριοποίηση των τυπικών και ουσιαστικών προϋποθέσεων των διατάξεων περί απόκτησης ιθαγένειας και μάλιστα σε σχέση με τα όσα ίσχυαν πριν από την ψήφιση του νόμου Ραγκούση.
-Κατάργηση του δικαιώματος εκλέγειν και εκλέγεσθαι αλλοδαπών υπηκόων τρίτων χωρών στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση.
-Τροποποίηση του άρθρου 72 του νόμου 3886/2005 περί «εισόδου, διαμονής και κοινωνικής ένταξης υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια».
-Εισαγωγή και νομοθέτηση για πρώτη φορά της έννοιας της ποσόστωσης επί του συνολικού πληθυσμού της χώρας για απόκτηση τίτλου «νόμιμης διαμονής» και με τις προϋποθέσεις της οικονομικής και κοινωνικής βιωσιμότητας.
-Στις παραγωγικές σχολές των Σωμάτων Ασφαλείας και των Ενόπλων Δυνάμεων θα εισάγονται μόνο όσοι έχουν την ελληνική ιθαγένεια όπως προβλεπόταν πριν τεθεί σε ισχύ ο νόμος Ραγκούση.            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: