ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Δευτέρα 9 Ιουλίου 2012

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΑΙ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΚΑΤΕΘΕΣΑΝ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΝΟΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΡΑΓΚΟΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ

Ξεχωριστές προτάσεις νόμου για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση για τους μετανάστες, που αφορά στην απόδοση ιθαγένειας, κατέθεσαν Ανεξάρτητοι Ελληνες και Χρυσή Αυγή.
Πρώτοι κατέθεσαν την πρόταση νόμου οι Ανεξάρτητοι Ελληνες, αμέσως μετά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση.
Τι υποστηρίζουν στην εισηγητική τους έκθεση οι Ανεξάρτητοι Ελληνες
Σε αυτή αναφέρουν καταρχάς ότι ο νόμος Ραγκούση προσκρούει στην ελληνική έννομη τάξη, αλλά και σε αυτή των άλλων αναπτυγμένων χωρών.
Μάλιστα, στην εισηγητική τους έκθεση αναφέρουν ότι βάσει του Συντάγματος, οποιαδήποτε τροποποίηση του δικαίου της ιθαγένειας θα πρέπει να λαμβάνει υπόψη την καλλιέργεια της εθνικής συνείδησης και τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής του έθνους η οποία συνίσταται σε «κοινωνία Ελλήνων με εθνική συνείδηση και με σεβασμό των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και όχι σε μια απλή κοινωνία πολιτών».
Σημειώνουν, επίσης, ότι η ψήφιση του νόμου Ραγκούση συντέλεσε στην ανεξέλεγκτη είσοδο «λαθραίων μεταναστών και εν γένει αλλοδαπών», οι οποίοι δεν έχουν καμία σχέση με τον ελληνικό πολιτισμό, την ιστορία, τη γλώσσα και την εθνική συνείδηση.
«Η χορήγηση αφειδώς της δυνατότητας απόκτησης της Ελληνικής Ιθαγένειας σε τέκνα αλλοδαπών και πόσο μάλλον σε παράνομα ευρισκομένων στη χώρα, με την ύπαρξη ελάχιστων προϋποθέσεων, οδηγεί ευθέως στην απόκτηση αυτής από τους γονείς των και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας των, λαμβανομένου υπόψη και των σχετικών διατάξεων περί επανένωσης», συνεχίζουν.
Τέλος, επισημαίνουν την ανάγκη ψήφισης νέου νόμου που θα αφορά στην είσοδο, διαμονή και εργασία υπηκόων τρίτων χωρών στην ελληνική επικράτεια, στον οποίο θα προβλέπεται ακριβώς το ποσοστό αυτών που θα επιτρέπεται να εισέλθουν στην χώρα και εφόσον αυτό θα τυγχάνει οικονομικά και κοινωνικά βιώσιμο.
Η πρόταση νόμου της Χρυσής Αυγής
Πρόταση για την κατάργηση του νόμου Ραγκούση, κατέθεσε, όμως και η Χρυσή Αυγή, στην οποία επισημαίνεται ότι το Συμβούλιο της Επικρατείας έχει ήδη κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την ελληνική ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.
Στην εισηγητική έκθεση της πρότασης νόμου που κατέθεσε, η Χρυσή Αυγή υπογραμμίζει ότι η ελληνική κοινωνία πληρώνει ακριβά το κόστος του αντισυνταγματικού νόμου, επισημαίνοντας, παράλληλα, πως το ΣτΕ έχει κρίνει αντισυνταγματικές τις διατάξεις για την ελληνική Ιθαγένεια και την πολιτική συμμετοχή ομογενών και νομίμως διαμενόντων μεταναστών.
Επίσης, προτείνουν την απόκτηση ελληνικού γένους ως απαραίτητη προϋπόθεση για συμμετοχή σε διαγωνισμούς Παραγωγικών Σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, φοίτηση στις εν λόγω σχολές και σταδιοδρομία στις Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας.
Όπως εξάλλου αναφέρεται το 90% των λαθρομεταναστών της Ε.Ε. εισέρχεται δια μέσου των ελληνικών συνόρων ως αποτέλεσμα της πλήρους ανοχής του ελληνικού κράτους στην ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, την οποία επιβραβεύει με την εκ των υστέρων νομιμοποίηση και την εύκολη απονομή ιθαγένειας.
Για την ελληνική Ιθαγένεια προτείνεται να καταργηθούν οι διατάξεις Ραγκούση από τότε που ίσχυαν και μαζί να καταργηθεί και κάθε διάταξη ή διοικητική πράξη εφαρμογής τους. Σύμφωνα με την πρόταση για την πολιτογράφηση απαραίτητη προϋπόθεση είναι, μεταξύ άλλων, να μην υπάρχει αμετάκλητη καταδίκη για μια σειρά από αδικήματα και να υπάρχουν τίτλοι νόμιμης διαμονής.            ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: