ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Πέμπτη 5 Ιουλίου 2012

Τα παιδιά πληρώνουν πανάκριβα την κρίση...


                            Στο αλκοόλ και στα ναρκωτικά το έχουν ρίξει πολλοί γονείς λόγω του οικονομικού αδιεξόδου που βρίσκονται. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έχουν άσχημη συμπεριφορά στα ίδια τους τα παιδιά στιγματίζοντας μια για πάντα την ψυχούλα τους.

Όπως αναφέρει το star.gr, τα στοιχεία σοκ μιλούν από μόνα τους: 35.920 τηλεφωνικές καταγγελίες δέχτηκε η εθνική γραμμή SOS 1056 από την αρχή του 2011 έως το 1ο εξάμηνο του 2012.
«Παρότι πρέπει να βγάλουμε την ρετσινιά πως οι Έλληνες εγκαταλείπουν τα παιδιά τους επειδή δεν έχουν να τα ζήσουν –γεγονός το οποίο είναι ανακριβές- υπάρχει τεράστιο πρόβλημα με την κακοποίηση και την παραμέληση ανηλίκων, ειδικά από γονείς αλκοολικούς ή χρήστες ναρκωτικών» επισημαίνει ο Κώστας Γιαννόπουλος, πρόεδρος του «Χαμόγελου του παιδιού» και προσθέτει πως «Στα 11 σπίτια του Χαμόγελου τα παιδιά που έπρεπε να απομακρυνθούν από το περιβάλλον τους βρήκαν μια ζεστή οικογένεια και προόδευσαν στην ζωή τους. Ιδιαίτερα πολύτιμα σε επίπεδο δήμων είναι το Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας, που στηρίζουν τα παιδιά και τις οικογένειες οι οποίες βρίσκονται σε κρίση, χωρίς να απομακρύνονται οι ανήλικοι».
Ωστόσο αυτό που προκαλεί ανησυχία είναι ότι λόγω της παύσης λειτουργίας ιδρυμάτων λόγω της υποχρηματοδότησης, αθώα παιδιά παραμένουν εγκλωβισμένα σε ακατάλληλο περιβάλλον… 1.278 παιδιά δεν φιλοξενήθηκαν στις εγκαταστάσεις του «Χαμόγελου», λόγω έλλειψης χώρου… ΠΗΓΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: