ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΑΡΗΣ ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ:ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ 2012 ΣΤΑ 100μ ΥΠΤΙΟ

Το χρυσό παιδί της κολύμβησης ξανά στο πρώτο βάθρο της Ευρώπης! Ο Άρης - όνομα, αθλητής και... φίλαθλος της ομάδας - Γρηγοριάδης πήρε το χρυσό μετάλλιο στα 100 μέτρα ύπτιο στο Πανευρωπαϊκό!
Το... χρυσό παιδί της ελληνικής κολύμβησης ξαναχτύπησε, κάνοντας για ακόμα μία φορά περήφανους τους πάντες. Ο λόγος για τον Άρη Γρηγοριάδη, ο οποίος στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ντρέμπετσεν της Ουγγαρίας κατάφερε να ανέβει στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 100 μέτρα ύπτιο με χρόνο 53,86.
Ο αθλητής του Άρη είχε εξαιρετική εκκίνηση και παρά την πίεση που δέχθηκε από τον Ισραηλινό Τουμάρκιν κρατήθηκε στην πρώτη θέση, κατακτώντας το δεύτερο χρυσό μετάλλιο για δεύτερη φορά στην καριέρα του στην συγκεκριμένη διοργάνωση, μετά τη νίκη του στα 50μ. ύπτιο το 2008 στο Αϊντχόφεν. Συνολικά βέβαια αυτό είναι το πέμπτο μετάλλιο που έχει κατακτήσει σε Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα.
Μεγαλύτερη βέβαια επιτυχία του τεράστιου αυτού αθλητή, είναι η κατάκτηση του χρυσού στα 50 μέτρα ύπτιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 2005 που είχε διεξαχθεί στο Μόντρεαλ.
Η κατάταξη και οι χρόνοι στον τελικό των 100 μέτρων ύπτιο
1. Άρης Γρηγοριάδης (Ελλάδα) 53.86
2. Χέλγκε Μόιβ (Γερμανία) 54.06
3. Γιάκοβ Τουμάρκιν (Ισραήλ) 54.14
4. Πέτερ Μπέρνεκ (Ουγγαρία) 54.77
5. Βιτάλι Μπορίσοβ (Ρωσία) 54.78
6. Μίρκο Ντι Τόρα (Ιταλία) 54.78
7. Ζερεμί Στραβιούς (Γαλλία) 54.96
8. Ρίτσαρντ Μπόχους (Ουγγαρία) 55.00

«Αφιερωμένο στην Ελλάδα και τους Έλληνες»

Στους συμπατριώτες του που όπως και ο ίδιος επισήμανε υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς, αφιέρωσε το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα ο Άρης Γρηγοριάδης.
Για ακόμα μία φορά ο αθλητισμός κάνει τους Έλληνες να νιώσουν περήφανοι, παρά τα πολλά και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως χώρα. Ο Άρης Γρηγοριάδης κατάφερε στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που διεξάγεται στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας να ανέβει στο πρώτο σκαλί του βάθρου και μιλώντας μετά, αφιέρωσε αυτή την μεγάλη διάκριση στην Ελλάδα και τους Έλληνες, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς όπως επισήμανε.
Όσον αφορά την συνέχεια και τους Ολυμπιακούς Αγώνας, ο αθλητής του Άρη δεν έκρυψε την αισιοδοξία του πως μπορεί να πετύχει σπουδαία πράγματα και να φέρει και άλλες μεγάλες διακρίσεις.
Αρχικά ο Γρηγοριάδης μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της ομοσπονδίας τόνισε: «Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου. Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην Ελλάδα, αλλά και στους Έλληνες, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.
Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ήταν η καλύτερη επίδοσή μου, από την εποχή που «επέστρεψαν» τα φυσιολογικά μαγιό, και ήταν μια επίδοση που μαρτυρά, ότι πλέον με την εμπειρία και την σιγουριά που νιώθω για τον εαυτό μου, μπορώ να πετύχω πολύ σημαντικά πράγματα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».
Για τους Ολυμπιακούς Αγώνας του Λονδίνου: «Ναι, ο στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο τελικός. Από τη μία είμαι σίγουρα ο πρώτος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλοί Αμερικανοί και μπορούν να με κερδίσουν. Όλα όμως θα κριθούν εκεί, και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να καταφέρω σπουδαία πράγματα.
Πρέπει πρώτα να τελειώσω με τον Ευρωπαϊκό, και μετά να ηρεμήσω, ώστε να δουλέψω σκληρά για το Λονδίνο. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι τραγικά, και βέβαια δύσκολος ήταν και ο τρόπος που προετοιμάστηκα όλον αυτόν τον καιρό. Αλλά με θέληση και πίστη στον εαυτό μου, θεωρούσα ότι μπορώ να πετύχω στον σημερινό τελικό».
Βαγγελακάκης: «Βρήκε την δύναμη, παρά τα προβλήματα»
Ο προπονητής του Άρη, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, είπε για τη μεγάλη επιτυχία του αθλητή του: «Όλα αυτά προήλθαν μετά από πολύ δουλειά. Παρά τα προβλήματα, βρήκαμε δύναμη με τον Άρη, και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, πετυχαίνοντας εν τέλει τον στόχο μας.
Είναι το έκτο μετάλλιο του Άρη, και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ψυχολογική ώθηση για το μέλλον. Αυτό το μετάλλιο θα βοηθήσει την ελληνική κολύμβηση, αφού πολλά παιδιά θα πιαστούν από αυτό το μετάλλιο και θα κάνουν πολλά πράγματα στον χώρο μελλοντικά».
Τέλος, μίλησε για την πρώτη του αντίδραση μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Γρηγοριάδη: «Γύρισα αμέσως και του είπα σ’αγαπώ πολύ. Και αυτός γύρισε και είπε, κι εγώ σ’αγαπώ».                                                                                                                                                  

«Παίρνω δύναμη από την κρίση!»

                                                                      
                                         Ο Άρης Γρηγοριάδης εξηγεί στο gazzetta.gr από το Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, γιατί το 5ο του μετάλλιο σε Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ήταν το πιο γλυκό και οριοθετεί τον στόχο του για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.


Σε ηλικία 19 ετών γεύθηκε για πρώτη φορά τη μοναξιά της κορυφής του κόσμου, κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο (50 μέτρα ύπτιο) στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα του Μόντρεαλ (2005). Έκτοτε, ο “χρυσός” κολυμβητής από τη Θεσσαλονίκη, έχει κατακτήσει άλλα πέντε σε Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, άλλο ένα χρυσό, το 2008 στο Αϊντχόφεν (στα 50 μέτρα ύπτιο) δύο αργυρά , το 2006 στη Βουδαπέστη (στα 50 μέτρα ύπτιο) και το 2008 (στα 100 μέτρα ύπτιο) κι ένα χάλκινο, το 2006 (στα 100 μέτρα ύπτιο). Όπως δηλώνει στο gazzetta.gr, όμως, το εφετινό που κατέκτησε χθες στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, είναι το πιο σημαντικό της καριέρας του και όπως ίδιος προσθέτει, μόνο μ'ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Λονδίνο, θα μπορέσει να νιώσει μεγαλύτερη ικανοποίηση...

«Δεν έχω χαρεί περισσότερο!»

«Αυτή η πρωτιά αποτελεί μία από τις σημαντικότερες επιτυχίες στην καριέρα μου και κρύβει μία τεράστια ηθική ικανοποίηση, γιατί αυτή η χρονιά ήταν ίσως η δυσκολότερη που έχω περάσει ως αθλητής! Ήταν μακράν η χειρότερη από πλευράς προετοιμασίας γιατί αντιμετώπισα πολλά προβλήματα τόσο με την έλλειψη εγκαταστάσεων για να προπονηθώ όσο και με την πενιχρή οικονομική στήριξη της προσπάθειάς μου από την ομοσπονδία, λόγω των γενικότερων οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζουμε ως χώρα... Ήταν μία χρονιά που άρχισε με τους χειρότερους οιωνούς, αλλά μετά το χρυσό μετάλλιο στο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα, φαίνεται να εξελίσσεται πολύ καλύτερα... Πραγματικά χάρηκα με την ψυχή μου αυτή την πρωτιά», μας είπε αρχικά ο Έλληνας πρωταθλητής Ευρώπης στα 100 μέτρα ύπτιο, πριν οριοθετήσει το νέο του στόχο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου...

«Πρώτος στόχος ο τελικός!»

«Η Ολυμπιάδα αποτελεί σίγουρα τον μεγάλο στόχο της εφετινής χρονιάς και η βασική μου επιδίωξη έχει να κάνει με μία πρόκριση στον τελικό του αγωνίσματος... Αν τα καταφέρω, τότε θα έχω πετύχει μεγάλη και πολύ δύσκολη διάκριση, γιατί το επίπεδο του Ολυμπιακού τουρνουά είναι σαφώς πιο υψηλό από το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και όλοι οι μεγάλοι αθλητές προετοιμάζονται με στόχο μία επιτυχία στο Λονδίνο... Θέλω να τα πάω όσο καλύτερα μπορώ και αυτή η νίκη με γεμίζει με αισιοδοξία και μου ανεβάζει την ψυχολογία...», επεσήμανε ο 26χρονος Θεσσαλονικιός κολυμβητής με το μεγαλύτερο άνοιγμα χεριών στον κόσμο (2,30), που θέλει όσο τίποτε άλλο ένα ολυμπιακό μετάλλιο, αλλά γνωρίζει τον βαθμό δυσκολίας της απόκτησής του...

«Έχουμε κάνει άλματα!»

«Είναι πολύ δύσκολο έως ακατόρθωτο, γι' αυτό και ως στόχο θέτω την είσοδο στον τελικό... Από τη στιγμή που θα καταφέρω να πλασαριστώ στους 8 καλύτερους, τότε σε μία κούρσα, όλα γίνονται!», σχολίασε ο υψηλόσωμος Έλληνας πρωταθλητής που σήμερα θα “πέσει” στα 50 μέτρα ύπτιο (σ.σ.: δεν αποτελούν ολυμπιακό αγώνισμα) «με στόχο να καταρρίψω το ατομικό μου ρεκόρ και αν είναι δυνατόν να χαρίσω άλλη μία διάκριση στη χώρα μου... Μπορεί η ελληνική κολύμβηση να μην είναι από τις πρωταγωνίστριες στο διεθνές στερέωμα, ωστόσο, τα τελευταία χρόνια, έχει κάνει άλματα και έχει ανέβει αρκετά επίπεδα! Δουλεύουμε σκληρά και ακολουθούμε τις εξελίξεις, στοχεύοντας στα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», υπερθεμάτισε ο Άρης Γρηγοριάδης, που είχε στον πλευρό του, τον προπονητή του Χρυσάφη Βαγγελακάκη, τον σύλλογό του, τον Άρη Θεσσαλονίκης και στο μέτρο του δυνατού, την Κολυμβητική Ομοσπονδία (ΚΟΕ).

«Παίρνω δύναμη από την κρίση!»

«Η οικονομική κρίση, οι δύσκολες στιγμές που περνάει η πατρίδα μας και όλες οι αρνητικές ειδήσεις που διαβάζουμε και βλέπουμε καθημερινά, εμένα προσωπικά με γεμίζουν δύναμη και κουράγιο για να συνεχίσω να προσπαθώ και μέσα από την προσπάθειά μου να εμπνεύσω τον απλό κόσμο που υποφέρει... Γι' αυτό και αφιέρωσα το μετάλλιο στη χώρα μου και τους συμπατριώτες μου», κατέληξε ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που φόρεσε χρυσό μετάλλιο (στα 50 μέτρα ύπτιο) σε Παγκόσμιο πρωτάθλημα υγρού στίβου (το 2005 στο Μόντρεαλ).
    ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr                 

Δεν υπάρχουν σχόλια: