ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τετάρτη 7 Μαρτίου 2012

Ο Βορίδης, η Χρυσή Αυγή, ο Πλεύρης και οι Εβραίοι

boridis m
Είναι γνωστό ότι στο Ισραήλ υπάρχει και καλλιεργείται μία "υστερία" όσον αφορά στην ύπαρξη "νεοναζιστών", "αρνητών του ολοκαυτώματος" και ούτω καθ' εξής. Η οποία κλιμακώνεται ιδιαίτερα όταν κάποιοι που χαρακτηρίζονται ως τέτοιοι από τους Ισραηλινούς, καταλήγουν να ασκούν επιρροή στα πολιτικά πράγματα της χώρας τους. Και κάπου εκεί χάνεται κάθε μέτρο και η υστερία μετατρέπεται σε ωμή προσπάθεια παρέμβασης στα εσωτερικά της κάθε χώρας. Το είδαμε πριν από χρόνια στην Αυστρία, με την περίπτωση Χάιντερ. Το βλέπουμε και τώρα να εκτυλίσσεται στην χώρα μας. Μόλις χθες δημοσιεύθηκε σε μία από τις μεγαλύτερες εβραϊκές εφημερίδες την Haaretz ένα κείμενο ενός Εβραίου από την Ελλάδα, που κατοικεί από το 2006 στο Ισραήλ. Και το οποίο "πληροφορεί" υποτίθεται τους συμπατριώτες του για ένα σωρό πράγματα. Ξεπερνάμε τα γνωστά περί "αντισημιτών" του ΛΑΟΣ και τις επιθέσεις σε Βορίδη – Γεωργιάδη. Τώρα μαθαίνουμε (και εμείς αλλά και οι χιλιάδες σε όλο τον κόσμο αναγνώστες της Haaretz) ότι π.χ. ο Μάκης Βορίδης ήταν "αρχηγός" της Χρυσής Αυγής, ότι στο Κολλέγιο χαιρετούσαν με "χάιλ χίτλερ" ο ένας τον άλλον και ότι ως μαθητής ... τρομοκρατούσε οικογένειες Εβραίων μέσα στο Κολλέγιο. Και πολλά ακόμη πράγματα, χωρίς να λείπουν φυσικά οι αναφορές στον Κωνσταντίνο Πλεύρη, τον Αντώνη Σαμαρά και λοιπά και λοιπά.
Το κείμενο είναι του Sabby Mionis ο οποίος γεννήθηκε στην Αθήνα και μετακόμισε στο Ισραήλ το 2006. Ιδρυτής τηςCapital Management Advisors, ενεργός στην Ελληνική επιχειρηματική ζωή, πρώην πρόεδρος τηςKeren Hayesod στην Αθήνα και συν-ιδρυτής του Ισραηλινού Κέντρου για τη βελτίωση της παιδικής ηλικίας. Το μετέφρασε στα ελληνικά και δημοσίευσε στην ιστοσελίδα του ο Ζάν Κοέν, από όπου και παραθέτουμε την μετάφραση.
Οι Νεο-Ναζί εκμεταλλεύονται την οικονομική τραγωδία στην Ελλάδα - και οι φιλοδοξίες τους πρέπει ν' ανησυχήσουν τους Εβραίους σε όλο τον κόσμο.
Ως νέος μετανάστης από την Ελλάδα στο Ισραήλ, δεν θα μπορούσα να νιώσω ευτυχέστερος όταν πριν ένα περίπου χρόνο άρχισε η αναθέρμανση της Ελληνο-Ισραηλινής σχέσης. Μετά την κατάρρευση των Ισραηλινο-Τουρκικών σχέσεων, η Ελλάδα και το Ισραήλ άρχισαν να βλέπουν ο ένας τον άλλο ως φυσικούς συμμάχους στη Μέση Ανατολή. Ο εναγκαλισμός όμως των νεο-Ναζί από το κυρίαρχο πολιτικό ρεύμα, μια πραγματικά ανησυχητική εξέλιξη στην Ελληνική πολιτική σκηνή, με ανάγκασε ν' αναγνωρίσω το χάσμα που εξακολουθεί να υπάρχει ανάμεσα στις δύο χώρες και τις πολιτικές κουλτούρες τους, την απουσία Ελληνικής ευαισθησίας απέναντι στον αντισημιτισμό καθώς και την ανάγκη συνεχούς αξιολόγησης της ειλικρίνειας εκείνων που ισχυρίζονται ότι είναι φίλοι μας.
Μέχρι πριν από τρεις εβδομάδες ο αρχηγός του εθνικιστικού κόμματος ΛΑΟΣ (Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός), Γιώργος Καρατζαφέρης, μετείχε στην κυβέρνησης συνασπισμού τριών κομμάτων που σχηματίστηκε τον Νοέμβριο του 2011. Αυτό που είναι λιγότερο γνωστό εκτός Ελλάδας είναι ότι ο Καρατζαφέρης είναι ένας πολιτικός διαβόητος για τα αντισημιτικά ξεσπάσματά του και τα σχόλια άρνησης του Ολοκαυτώματος, κάποιος που κατά τη διάρκεια της Ισραηλινής Επιχείρησης Συμπαγές Μολύβι το 2008 διακήρυττε ότι "ο Εβραίος μυρίζει αίμα". Όσον αφορά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου ισχυρίστηκε ότι "4.000 Εβραίοι που εργάζονταν στους Δίδυμους Πύργους δεν πήγαν στη δουλειά την ημέρα της επίθεσης" ενώ έχει μιλήσει ζωντανά στην τηλεόραση για "όλες αυτές τις ιστορίες του Άουσβιτς και του Νταχάου".
Παρά το γεγονός ότι ο δημαγωγός Καρατζαφέρης είναι τώρα εκτός κυβέρνησης, δύο άλλοι Βουλευτές του ΛΑΟΣ κλήθηκαν να μετάσχουν στο κόμμα του Αντώνη Σαμαρά, αρχηγού του δεξιού κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και ηγέτη της αντιπολίτευσης που αναμένεται ευρέως να γίνει Πρωθυπουργός της χώρας μετά τις γενικές εκλογές που εκτιμώνται για τα τέλη του Απριλίου του 2012. Ένας από αυτούς τους δύο Βουλευτές, ο Μάκης Βορίδης, παραιτήθηκε από την κυβέρνηση όταν αποχώρησε το ΛΑΟΣ αλλά ο σημερινός Έλληνας Πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος επέλεξε να μην αποδεχθεί την παραίτηση του και τον κράτησε στην κυβέρνηση.
Ως Εβραίος και Ισραηλινός αισθάνομαι ότι είναι καθήκον και υποχρέωσή μου να μοιραστώ μαζί σας το ιστορικό και την πολιτική καριέρα του Βορίδη. Πρώην ηγετική φυσιογνωμία της νεο-Ναζιστικής ομάδας νέων, Χρυσή Αυγή, ο Βορίδης έχει ένα μακρύ παρελθόν άρνησης του Ολοκαυτώματος, αντισημιτισμού και ξενοφοβίας συμπεριλαμβανομένων φυσικών απειλών προς Εβραϊκές οικογένειες και καθοδήγησης ομάδων κακοποιών εναντίον μεταναστών και αριστερών. Τις δύο τελευταίες εβδομάδες επιχειρεί να εξομαλύνει το τραμπουκικό παρελθόν του περιγράφοντάς το ως "δεξιό ακτιβισμό". Όντας μαθητής στο ελίτ Κολλέγιο Αθηνών - σχολείο του νυν Πρωθυπουργού  Παπαδήμου, του πρώην Πρωθυπουργού Παπανδρέου, του Σαμαρά και δικό μου - ο Βορίδης συγκρότησε τη φασιστική ομάδα "Ελεύθεροι Μαθητές" που ζωγράφιζε τους τοίχους με αγκυλωτούς σταυρούς και χαιρέταγε χρησιμοποιώντας τον χαιρετισμό "Heil Hitler" της Ναζιστικής εποχής.
Κατά τη διάρκεια των σχολικών εκλογών, ο Βορίδης απειλούσε βίαια όχι μόνο τους Εβραίους μαθητές που αντιτίθονταν στη φασιστική ομάδα του αλλά και τις οικογένειές τους. Μετά την αποφοίτησή του, ο Βορίδης συγκρότησε μια φασιστική ομάδα στη Νομική Σχολή της Αθήνας και έγινε ενεργό στέλεχος νεοναζιστικών οργανώσεων νέων. Στη δεκαετία του 1990 και ακολουθώντας τα βήματα του μέντορά του, Jean Marie LePen, ίδρυσε το Εθνικό Μέτωπο, ένα κόμμα κατά των μεταναστών. Το σύνθημα του κόμματός του ήταν "Κόκκινη κάρτα για τους μετανάστες". Πριν από μερικά χρόνια, έγινε μέλος του ΛΑΟΣ και εξελέγη στο κοινοβούλιο. Σύντομα έγινε ο αγαπημένος των Ελληνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης λόγω των εκτεταμένων οικογενειακών του διασυνδέσεων, των ρητορικών του ικανοτήτων και του χαρίσματός του μπροστά στις κάμερες.
Αν και λιγότερο χαρισματικός, ο δεύτερος από τους δύο Βουλευτές του ΛΑΟΣ, Άδωνις Γεωργιάδης, έχει επίσης ένα μακρύ ιστορικό αντισημιτισμού. Αυτό περιλαμβάνει επιθέσεις κατά των Εβραίων μέσω της τηλεοπτικής του εκπομπής και της παρουσίας του ως μάρτυρα κατηγορίας ενάντια στους ηγέτες της Ελληνο-Εβραϊκής κοινότητας που είναι σε δίκη για τη δυσφήμηση του Κώστα Πλεύρη, ενός αυτοαποκαλούμενου Ναζιστή και αντισημίτη του οποίου το βιβλίο χαρακτηρίστηκε από το Κεντρικό Συμβούλιο των Εβραϊκών Κοινοτήτων της Ελλάδας ως ένα "δυσφημιστικό, αντισημιτικό βιβλίο στο οποίο οι Εβραίοι αποκαλούνται 'υπάνθρωποι' και απειλούνται άμεσα με αφανισμό". Ο ίδιος ο Πλεύρης δικάστηκε για υποκίνηση αλλά αθωώθηκε και στη συνέχεια μήνυσε τους ηγέτες της Εβραϊκής κοινότητας. Ο Πλεύρης είναι εξάλλου ο πατέρας του Θανάση Πλεύρη, ενός ακόμη μέλους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΛΑΟΣ.
Ο Σαμαράς νομιμοποίησε ένα νεοναζί και αντισημίτη του χειρίστου είδους όταν προσκάλεσε τον Βορίδη να ενταχθεί στο κόμμα του. Οι επιστολές διαμαρτυρίας από Εβραϊκές οργανώσεις έτυχαν χλιαρής αντιμετώπισης από τον Σαμαρά. Το Ισραήλ δεν έχει διαμαρτυρηθεί επίσημα, σε μια προσπάθεια ενδεχομένως να μην "ταράξει τα νερά" της νεοσυσταθείσας φιλίας του με την Ελλάδα. Ίσως να το έπραξε μέσω ιδιωτικών καναλιών.
Η συμμετοχή ακροδεξιών σε μια Ελληνική κυβέρνηση ή την αντιπολίτευσή της αποτελεί ένα επικίνδυνο προηγούμενο. Ως Ισραηλινοί κι Εβραίοι πρέπει να διαμαρτυρηθούμε ενάντια σε κάθε είδους νεοναζιστική συμμετοχή στις κυβερνήσεις φιλικών κρατών, ακριβώς όπως κάναμε όταν ο Kurt Waldheim εκλέχτηκε Πρόεδρος της Αυστρίας και όταν προσχώρησε στην κυβέρνηση το κόμμα του Jörg Haider, επί μακρόν ηγέτη του Αυστριακού Κόμματος της Ελευθερίας.
Έχοντας κατά νου τις θύελλες που χτυπούν το Ελληνικό κράτος και την οικονομία του κι ένα υποβόσκον ρεύμα αντισημιτισμού που έχει βαθιές ρίζες στη χώρα, φοβάμαι ότι αναδύεται στην Ελλάδα ένας επικίνδυνος εθνικισμός. Η επιθυμία των πολιτικών να προσελκύσουν λαϊκίστικες συνωμοσίες και ρατσισμό στην πορεία προς τις γενικές εκλογές σε ένα μήνα και αργότερα θα οδηγήσει τους νεο-Ναζί σε μια ισορροπία δυνάμεων και τότε πια θα είναι πολύ αργά για να τους σταματήσει κανείς. Τώρα πρέπει να τους σταματήσουμε.                                                                  ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: