ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 11 Μαρτίου 2012

Θέτει και όρους η δοσιλογική αριστερά!!

Γράφει η Σοφία
Το ρεπουσοχωριό θέτει όρους για συνεργασία με κυβέρνηση. Ενώ δεν έχουν γίνει καν εκλογές αυτοί κόβουν την πίτα.
Τα άτομα δεν παίζονται…..

Υπό τρεις προϋποθέσεις η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας

«Η συμμετοχή μας στην οποιαδήποτε κυβέρνηση συνεργασίας θα εξαρτηθεί από τρεις προϋποθέσεις. Η μία προϋπόθεση είναι η προγραμματική συμφωνία. Η δεύτερη προϋπόθεση είναι οι φερέγγυες πολιτικές πρακτικές και το τρίτο στοιχείο είναι συνάρτηση το πώς θα διαταχθούν οι πολιτικές δυνάμεις» δήλωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης κουβέλης.

Υπό τρεις προϋποθέσεις η συμμετοχή της ΔΗΜΑΡ σε κυβέρνηση συνεργασίας
Σε συνέντευξή του στην Καθημερινή, ο κ. Κουβέλης προσθέτει ότι στην ΔΗΜΑΡ δεν θα δηλώσουν αδιάφοροι για την ακυβερνησία της χώρας στο ενδεχόμενο που η χώρα δεν θα έχει αυτοδύναμη κυβέρνηση.
Λέει επίσης ότι «τα δημοσκοπικά ευρήματα όσο κι αν μας ενθαρρύνουν δεν μας δημιουργούν εφησυχασμούς. Γιατί γνωρίζω πολύ καλά την ρευστότητα της κοινωνίας αλλά και την ρευστότητα της πολιτικής».
Υπογραμμίζει πως δεν υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με στελέχη του ΠΑΣΟΚ που δηλώνουν ότι θα συνεχίσουν και μετά τις εκλογές την πολιτική που ακολουθούν τα τελευταία χρόνια και τα οποία τις τελευταίες ημέρες «μας καλούν να δηλώσουμε, αν θα συνεργαστούμε μαζί τους. Αριστερό άλλοθι σε μια τέτοια εξέλιξη, εμείς δεν θα δώσουμε» αναφέρει ο κ. Κουβέλης.
Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ δεν βλέπει ότι υπάρχει περιθώριο συνεργασίας με τα κόμματα της αριστεράς λόγω των συγκεκριμένων θέσεων που διατυπώνουν.
«Το ΚΚΕ έχει το δικό του δρόμο και πολιτική, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει επίσης τη δική του πολιτική με την έντονη αμφισημία αναφορικά με τα ζητήματα της Ευρώπης και της ευρωζώνης αλλά και σε ότι αφορά τις μεταρρυθμίσεις» αναφέρει ο κ. Κουβέλης.
Τέλος, τάσσεται υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης και αναθεώρησης ρυθμίσεων της δανειακής σύμβασης με κύρια αναφορά όμως στην περαιτέρω δανειακή στήριξη της χώρας και με έμφαση στο πλαίσιο ενός πενταετούς αναπτυξιακού προγράμματος που οφείλει η χώρα άμεσα να δρομολογήσει. Τέλος επαναλαμβάνει «ότι τα μέτρα δεν είναι μόνο άνισα , δεν είναι μόνο άδικα αλλά είναι και κοινωνικά ανήθικα και αναποτελεσματικά».                                                                                            ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: