ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΜΙΑ ΠΡΩΤΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΟΝ κ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ


(Από ένα Έλληνα πολίτη)
Γράφει ο Νίκος Χριστοδουλόπουλος

Σήμερα ο πρόεδρος του Λ.Α.Ο.Σ κ. Γ. Καρατζαφέρης,στο κομματικό του όργανο Α1, (έτσι το αποκάλεσε ο ίδιος), δημοσιεύθηκε υπό τύπο ανοικτής επιστολής το κείμενο που συνέταξε προς τον ελληνικό λαό, αλλά στην ουσία κοινοποιείται και απευθύνεται στους ιθύνοντες των Βρυξελλών και του ΔΝΤ, δηλαδή στις δάνειες δυνάμεις, που τους γράφει γιατί λέει ΝΑΙ στα τα επερχόμενα προς υπογραφή μέτρα, μνημόνια κλπ. Μελετώντας προσεκτικά το κείμενο της επιστολής καταλαβαίνει κανείς ότι αφού εμμέσως πλην σαφώς δικαιολογεί τη στάση του κόμματός του γιατί «ψηφίσαμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010», υπενθυμίζει στους δανειστές μας ότι και εμείς ως λαός στηρίξαμε την οικονομία τους, δια της αγοράς των εισαγομένων αγαθών που παράγουν καθώς και για υπερτιμημένα εξοπλιστικά προγράμματα και για τα οποία ουδείς Έλλην πολιτικός ακόμη δεν απολογήθηκε και προφανώς δεν τιμωρήθηκε, στη συνέχεια κάνει κάποιες επισημάνσεις και ασκεί κριτική στους μέχρι τώρα ασκήσαντες την εξουσία, τους οποίους θεωρεί υπεύθυνους για την κατάντια της χώρας, βγάζοντας φυσικά τον εαυτό του και το κόμμα του απέξω, λες και ο ίδιος προήλθε από παρθενογένεση.
Σε μία παράγραφο μάλιστα της επιστολής του γράφει:
«Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους Δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: “Ή υπογράφετε ή δεν σας εκχωρούμε την συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6ηΔΟΣΗ.” Κοινώς, “πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ“. Κατά την επίσκεψη της Τρόικας με διευρυμένη σύνθεση στο γραφείο μου, στη ΒΟΥΛΗ (η επιλογή του χώρου έγινε για να τονίσω τη θεσμικότητα και όλα τ’ απορρέοντα), εξήγησα ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεων τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την ΕΥΡΩΠΗ και το ΕΥΡΩ, όπως την αντιλαμβάνονται η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες “κατοχικού τύπου” αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μία ιδιότυπη “ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”».
Από την παράγραφο αυτή προκύπτουν τα εξής συμπεράσματα:
1ον. Επισείει τους κινδύνους και τα ψευτοδιλήμματα του ψυχρού πολέμου περί αντικομουνισμού, βλέποντας από τις δημοσκοπήσεις τα κόμματα της αριστεράς ανερχόμενα ως προς τα ποσοστά, ενώ το δικό του κόμμα, παρά την υπερβολική προβολή από τα ΜΜΕ, παραμένει καθηλωμένο στα ποσοστά του 2009, με κατά καιρούς «ύποπτες» ανοδικές τάσεις.
2ον. Στην αναφορά του περί ΚΟΥΒΑΣ της ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ, ξεχνά να μας πει επίσης ότι ο ίδιος την έχει επισκεφθεί μετά του Αδώνιδος το 2004, και είχε και συνάντηση με τον Κομαντάντε Φιντέλ Κάστρο, που την πρόβαλε κατ’ επανάληψη από το κομματικό του κανάλι, σε μια προσπάθειά του να αποχαρακτηρισθεί το κόμμα του από “ακροδεξιό” και “φασιστικό”, όπως όλα τα ΜΜΕ το χαρακτήριζαν από κάθε εκπομπή τους την περίοδο εκείνη που το Λ.Α.Ο.Σ δεν είχε μπει ακόμα στη Βουλή, αποκλείοντάς το από τις εκπομπές τους.
Επίσης στην ανοικτή του επιστολή προς τους έλληνες και τις ελληνίδες ο κ. πρόεδρος επισείει και πάλι τον κίνδυνο της χρεοκοπίας με την περίφημη 6ηδόση! Όπως δηλαδή και τα παπαγαλάκια των ΜΜΕ επιμένουν από τα μέσα Σεπτεμβρίου, ότι χρεοκοπούμε (έχει πάει ήδη τέλος Νοεμβρίου και δεν έχουμε χρεοκοπήσει!) αν δεν πάρουμε την 6η δόση μας, έτσι και ο κ. Καρατζαφέρης επιμένει στο λάθος. Και ποιο είναι το λάθος; Ότι ήταν και τότε, το 2010, που ψήφισε ΝΑΙ στο ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΤΟΧΗΣ και ΥΠΟΤΕΛΕΙΑΣ. Και τα τότε χρήματα που μας δάνεισαν και αυτά της 6ης δόσης ήταν και είναι για την εξυπηρέτηση του εξωτερικού χρέους και την εξόφληση των ομολόγων που λήγουν και ΟΧΙ για την εσωτερική οικονομία της Ελλάδος. Αυτά τα ευρώ που υποτίθεται θα κάλυπταν μισθούς, συντάξεις και πληρωμές στο εσωτερικό, καλύφθηκαν με εσωτερικό δανεισμό! Μάλιστα πλείστοι όσοι έγκριτοι οικονομικοί αναλυτές έχουν γράψει και έχουν πει σε διάφορες εκπομπές ότι τα χρήματα που πήραμε μετά το ΝΑΙ στο αρχικό μνημόνιο, δεν μπήκαν καν στην Ελλάδα!
Τέλος στην επιστολή του αυτή δεν γίνεται καμιά αναφορά στα χρήματα που μας χρωστάνε και ιδιαίτερα οι γερμανοί από τις πολεμικές επανορθώσεις, και είναι πολλά, πάρα πολλά. Αλλά επ’ αυτού ουδέν αναφέρει όπως διαπιστώνει κανείς διαβάζοντας το τι θα κάνει το Λ.Α.Ο.Σ στην παρακάτω παράγραφο του εγγράφου διαγγέλματός του.
«Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης».
Όσο για έξοδό μας από το ευρώ και γενικά την ευρωζώνη και αυτό είναι μια κενή απειλή, που κατά κόρο χρησιμοποιείται ως μπαμπούλας για να τρομοκρατήσει τους πολίτες αυτής της χώρας, και τη χρησιμοποιεί και ο κ. Πρόεδρος, παρότι γνωρίζει ή όφειλε να γνωρίζει, ότι κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει προς το παρόν, διότι δεν προβλέπεται από καμιά συνθήκη της Ε.Ε., και αν θελήσουν τώρα να τροποποιήσουν τις Συνθήκες, είναι τόσο χρονοβόρος η διαδικασία που θα περάσουν αρκετά χρόνια!
Αυτές τις αλήθειες και επισημάνσεις θα περίμενα να διαβάσω στην ανοικτή επιστολή του Προέδρου ενός κόμματος ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟΥ, της ΡΗΞΗΣ και ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ και όχι διακριτικές αναλήθειες προκειμένου να υποταχθούμε παντελώς “τοις κείνων ρήμασι πειθόμενοι”.
Νίκος Χριστοδουλόπουλος
ΥΣ. Παρατίθεται παρακάτω το κείμενο της ανοικτής επιστολής, προκειμένου να το διαβάσουν όσο γίνεται και περισσότεροι, διότι η κομματική εφημερίδα Α1, δεν είναι και μεγάλης κυκλοφορίας. Την διαβάζουν οι ψηφοφόροι του κόμματος, εκτός αν ήθελε ο κ. πρόεδρος να απευθυνθεί μόνο σ’ αυτούς αφενός και αφετέρου με την εβδομαδιαία διαφήμιση της ανοικτής επιστολής, ήθελε να «τσιμπήσουν» οι έλληνες και να αύξησαν ξαφνικά την κυκλοφορία της. Θα το δούμε την επόμενη Κυριακή στις μετρήσεις.
ΚΕΙΜΕΝΟ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ
“Ανοιχτή επιστολή στον ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ”
Παράτολμο το ΟΧΙ στο ΝΑΙ
Ριψοκίνδυνο το ΝΑΙ στο ΟΧΙ
Αγαπητοί φίλοι,
Συνοδοιπόροι στη δύσκολη, κοπιαστική πορεία, αυτού του σκληρόβατου Μαραθωνίου για τη σωτηρία της οικονομίας και ως εκ τούτου της ίδιας της χώρας, γνωρίζω ότι οι περισσότεροι, αν όχι σχεδόν όλοι, έχετε εξουθενωθεί απ’ αυτή την Πανεθνική προσπάθεια. Γνωρίζω ότι άλλαξε σ’ όλους η ζωή. Στα ασθενέστερα νοικοκυριά, μάλιστα, δραματικά. Φτάσαμε να μη μπορούμε να ζήσουμε μόνοι τα παιδιά μας. Από τα δυσβάσταχτα δάνεια, προϊόν επιπόλαιων αποφάσεων και κοντόφθαλμων πελατειακών πολιτικών του παρελθόντος, περάσαμε στην επαιτεία. Η ακράτεια των συνδικαλιστών για προνόμια που δεν άντεχε ο προϋπολογισμός της χώρας, η πλεονεξία κάποιων, ευτυχώς όχι όλων, προνομιούχων του κεφαλαίου, αλλά του συνόλου, σχεδόν, της μεταπολιτευτικής οικονομικοκοινωνικής νομενκλατούρας, να καταθέτουν το παντοιοτρόπως αποκτηθέν πλεονασματικό τους απόθεμα σε Τράπεζες του εξωτερικού, η ενδοτικότητα Υπουργών και άλλων αξιωματούχων στον εύκολο πλουτισμό εις βάρος του κράτους, με ακραία φαινόμενα διασπάθισης του δημόσιου χρήματος, συνέβαλαν, εν πολλοίς, στην παθογένεια της Εθνικής Οικονομίας…
Δεν είναι, φυσικά, η ώρα, εν μέσω της οδυνηρής κρίσεως που διαπερνά την οικονομική, κοινωνική, θεσμική, πολιτιστική ζωή του τόπου, για επιμερισμό ευθυνών ανάμεσα σ’ εκείνους που υπήρξαν φυσικοί ή ηθικοί αυτουργοί του εθνικού κατήφορου. Θα έλθει η ώρα τους. Τώρα, προέχει η σωτηρία της Πατρίδος. Και αυτή, δυστυχώς, από τη δραματική ροή των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να προέλθει από τις εγχώριες δυνάμεις. Χρειαζόμαστε την έξωθεν στήριξη. Την ουσιαστική συμβολή δηλαδή, αυτών που εμπιστευτήκαμε ως εταίρους. Αυτούς με τους οποίους από κοινού βουλευόμεθα στο ΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟ. Αυτούς με τους οποίους από κοινού συμμετέχουμε στο ίδιο νόμισμα, το ΕΥΡΩ.
Όλα αυτά τα χρόνια μας έδωσαν πολλά με τα διάφορα “πακέτα” και όχι μόνο. Όμως και μείς τους δώσαμε πολλά. Καταναλώνουμε το μισθό μας σε δικά τους πολυκαταστήματα, που η λειτουργία τους έβαλε λουκέτο σε δεκάδες χιλιάδες μικρά ελληνικά καταστήματα. Με τις εισαγωγές από τις χώρες τους μεταφέρουμε τον όποιο πλούτο της χώρας μας στα ταμεία τους (έχουμε αγοράσει τα περισσότερα κατά κεφαλήν τηλέφωνα από την ΦΙΝΛΑΝΔΙΚΗ ΝΟΚΙΑ). Προμηθευτήκαμε εξοπλισμό (αμυντικό-ηλεκτρονικό) σε πολύ μεγαλύτερες τιμές από τις τρέχουσες στη διεθνή αγορά.
Ήταν μια σχέση ΔΟΥΝΑΙ και ΛΑΒΕΙΝ. Και στα δύο υπήρξαμε υπερβολικοί. Σήμερα, η Ελλάδα, έχει οδηγηθεί σε πλήρες αδιέξοδο. Ως ΛΑ.Ο.Σ., αποφασίσαμε, χωρίς κανείς να μας το επιβάλλει, παρά μόνο η συνείδησή μας και η υπευθυνότητα απέναντι στο ΕΘΝΟΣ να ψηφίσουμε υπέρ των διαρθρωτικών μέτρων του Μνημονίου τον Μάιο του 2010. Δείξαμε σαν κόμμα σοβαρότητα απέναντι στην επερχόμενη καταιγίδα. Όμως η διαχείριση του Μνημονίου δεν ήταν η ενδεδειγμένη και σκόνταψε στις ενδοκομματικές αγκυλώσεις του κυβερνώντος, τότε, κόμματος. Αποτέλεσμα η επιδείνωση. Τα διάφορα τεχνάσματα του μικροκομματικού παραλογισμού, εξέθεσαν στα μάτια των ΔΑΝΕΙΣΤΩΝ μας, όχι μόνο το πολιτικό προσωπικό, αλλά και την αξιοπιστία της χώρας μας. ΔΑΝΕΙΣΤΕΣ που, είναι απαραίτητο να διευκρινιστεί, δεν ήλθαν αυτοί σ’ εμάς, αλλά εμείς, εκλιπαρώντας, καταφύγαμε στην πόρτα τους. Με πολύ κακομοιριά και περισσότερη κουτοπονηριά προσπαθήσαμε ν’ αντλήσουμε παροχές, χωρίς να εξυπηρετούνται οι δεσμεύσεις μας για μια σειρά μεταρρυθμίσεων. Τώρα μας τιμωρούν γι’ αυτές τις “επιδόσεις” μας. Καθυστερούν την 6η ΔΟΣΗ. Ενώ έπρεπε να την είχαμε λάβει τον Σεπτέμβριο, δεν είμαστε σίγουροι ότι θα καταβληθεί το πρώτο 15νθημερο του Δεκεμβρίου.
Η πολιτική αμετροέπεια της προηγούμενης κυβέρνησης οδήγησε τους Δανειστές μας να κινηθούν στα όρια του εκβιασμού: “Ή υπογράφετε ή δεν σας εκχωρούμε την συμφωνηθείσα δια του αρχικού Μνημονίου 6η ΔΟΣΗ.” Κοινώς, “πτωχεύστε και οδηγηθείτε εκτός ΕΥΡΩΠΗΣ και ΕΥΡΩ“.
Κατά την επίσκεψη της Τρόικας με διευρυμένη σύνθεση στο γραφείο μου, στη ΒΟΥΛΗ (η επιλογή του χώρου έγινε για να τονίσω τη θεσμικότητα και όλα τ’ απορρέοντα), εξήγησα ότι η αδιαλλαξία και η ανελαστικότητα κάποιων αποφάσεων τους, όπως η έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών, είναι δυνατόν να δημιουργήσουν στο εκλογικό σώμα αντανακλαστικά απόρριψης, που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην επικράτηση μιας ακραίας ρητορικής για έξοδο από την ΕΥΡΩΠΗ και το ΕΥΡΩ, όπως την αντιλαμβάνονται η ΣΤΑΛΙΝΙΚΗ αριστερά και οι συνιστώσες του Αναρχισμού και των αντιεξουσιαστών. Δηλαδή, προϊόντος του χρόνου, σε συνάρτηση και με τις επικρατούσες “κατοχικού τύπου” αντιλήψεις σε κάποιες κυβερνήσεις κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ενδέχεται να μετατραπεί η Ελλάδα από χώρα της Ευρώπης, του ΝΑΤΟ, του Συμβουλίου της Ευρώπης, σε μία ιδιότυπη “ΚΟΥΒΑ ΤΗΣ ΜΕΣΟΓΕΙΟΥ”.
Λαμβανομένων υπόψη όλων των ανωτέρω, μου έχει δημιουργηθεί η βεβαιότητα ότι η εμμονή εγγράφου διαβεβαίωσης επέχει θέση σύμβασης μεταξύ των αιτούντων την υπογραφή και των υπογραφόντων. Σύμβαση στην οποία κυρίαρχο και αναπόσπαστο στοιχείο αποτελεί η αρχή της αμοιβαιότητας. Εξυπακούεται, δηλαδή, εξ’ αρχής, ότι το υπογεγραμμένο κείμενο είναι ισχυρό, όταν οι αναληφθείσες ή αναλαμβανόμενες αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής εκ μέρους των κυρίαρχων κρατών θα υλοποιούνται άνευ προσχημάτων και προσκομμάτων, καθ’ όσον η συνεχής προβολή προσκομμάτων επιδεινώνει, την ήδη κακή εικόνα της οικονομίας μας στη διεθνή αγορά.
Ως εκ τούτου, Ελληνίδες και Έλληνες, προκειμένου να αποσοβηθούν τεχνητοί και ουσιαστικοί κίνδυνοι για τους μισθούς και τις συντάξεις εκατομμυρίων συμπατριωτών, διαβεβαιώνω ότι η συμμετοχή μας στην Κυβέρνηση του κ. Παπαδήμου επιβεβαιώνει της στήριξη του πολυετούς προγράμματος προσαρμογής και προσυπογράφει τις πολιτικές της 5ηςαναθεώρησης του Μνημονίου, μετά των υπολοίπων κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση.
Στην επόμενη Βουλή, ο ΛΑ.Ο.Σ. θα συνεχίσει να υποστηρίζει τους στόχους του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής καθώς και τις βασικές μεταρρυθμιστικές πολιτικές αυτού του προγράμματος. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι κάποιες προσαρμογές στις πολιτικές του προγράμματος είναι απαραίτητες. Οι προτάσεις μας, όμως, θα κινούνται ευθέως στο πλαίσιο των στόχων για επιτυχή δημοσιονομική ενοποίηση, ιδιωτικοποιήσεις με απόλυτη διαφάνεια, οικονομική σταθερότητα, απελευθέρωση των αγορών, με σύνεση και ρεαλισμό, και άλλες διαθρωτικές μεταρρυθμίσεις με σκοπό την ενίσχυση της μεσοπρόθεσμης ανάπτυξης.
Ανεξαρτήτως των δεσμεύσεων για την καταβολή της 6ης δόσης, ο ΛΑ.Ο.Σ. πιστεύει ότι η αποκατάσταση της δημοσιονομικής βιωσιμότητας, όπως και η διόρθωση άλλων μακροοικονομικών ανισορροπιών, αποτελούν την καλύτερη συνεισφορά αυτής της νέας κυβέρνησης στην προώθηση της ευημερίας της ελληνικής κοινωνίας.
Εξυπακούεται ότι ο ΛΑ.Ο.Σ. θα στηρίξει, μέχρι ολοκληρώσεως του έργου της, την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ Παπαδήμου. Όπως συμφωνήθηκε κατά τη διάρκεια της συνάντησης των τριών πολιτικών αρχηγών (ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑ.Ο.Σ) με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κύριος στόχος της Κυβέρνησης θα είναι η εφαρμογή των αποφάσεων της Συνόδου Κορυφής της 26ηςΟκτωβρίου 2011, συμπεριλαμβανομένων και των οικονομικών πολιτικών, οι οποίες συνδέονται με αυτές τις αποφάσεις. Αυτή η εντολή επικυρώθηκε από την Ελληνική Βουλή με τις ψήφους όλων των βουλευτών μας.
Ευχή και προσπάθεια όλων μας πρέπει να είναι να ολοκληρωθούν οι σταθεροποιητικές διαδικασίες μέσα στα χρονικά όρια (19 Φεβρουαρίου) που έχουν συμφωνηθεί, προκειμένου να εκφράσει αβίαστα τη βούλησή του ο κυρίαρχος, παρότι τραυματισμένος, Ελληνικός ΛΑ.Ο.Σ.
Ελληνίδες και Έλληνες, πρέπει να μείνουμε ζωντανοί και όρθιοι. Με σωφροσύνη και χρηστή χρήση επιβάλλεται να διαχειριστούμε τα κεφάλαια που θ’ αντλήσουμε από τους εταίρους μας. Ταυτοχρόνως, να διευθετήσουμε χρονίζουσες διεκδικήσεις μας από κράτη-μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα παθήματα να γίνουν μαθήματα. Ένα μάθημα που πρέπει να το τυπώσουμε βαθιά στη μνήμη μας, εκλογείς και εκλεγόμενοι.
Προσεύχομαι στο Θεό να μας βοηθήσει και να ευλογήσει την προσπάθεια για αναγέννηση του τόπου. Να γυρίσουμε ξανά σε σελίδες άξιες της Ιστορίας μας και του Πολιτισμού μας. Να καταδείξουμε ότι η χώρα των Ολυμπιακών Αγώνων, της Φιλοσοφίας, της Ιατρικής, του Ομήρου, του Σοφοκλή, του Ευριπίδη, του Αισχύλου, του Περικλή, του Ιπποκράτη, του Σωκράτη, του Πλάτωνα, του Αριστοτέλη, του Πυθαγόρα, του Θεμιστοκλή, του Λεωνίδα των 300, του Μ. Αλεξάνδρου, είναι παρούσα. Και ευχόμαστε, αυτοί που σήμερα έχουν την τύχη μας στα χέρια τους, να λειτουργήσουν μέσα από τις παγκόσμιες και διαχρονικές αποδοχές, διδαχές των προγόνων μας.
Εμείς, αχθοφορούντες το Πνεύμα των Αρχαίων Αθηναίων και την πειθαρχία των Αρχαίων Σπαρτιατών, πρέπει να τερματίσουμε ακμαίοι τη σκληρόβατη Μαραθώνια διαδρομή.
Αλήθεια, πόσο εύηχο θα μπορούσε να είναι μετά από 2.500 χρόνια τοΝΕΝΙΚΗΚΑΜΕΝ;
Με την προσήκουσα ευθύνη,
Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ                                                                                                                            ΠΗΓΗ:olympia.gr

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

ΣΤΟ 25% Η «ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ» ΣΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ!

Πανικό έχει προκαλέσει στο πολιτικό σύστημα η ραγδαία άνοδος των ποσοστών της Χρυσής Αυγής στην πρωτεύουσα, καθώς όπως εκτιμούν αναλυτές με τη δυναμική που έχει αποκτήσει το κόμμα του Νίκου Μιχαλολιάκου είναι πολύ πιθανόν να το οδηγήσει στο κατώφλι της επόμενης Βουλής!
Σύμφωνα με πληροφορίες σε δημοσκόπηση για την Α' Αθηνών που παρήγγειλε μεγάλο κόμμα και ολοκληρώθηκε μόλις χθες, η Χρυσή Αυγή καταγράφει ενυπωσιακό ποσοστό που ξεπερνά το 17%. Ακόμα πιο εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι σε αρκετές περιοχές της πρωτεύουσας, όπως αυτές του άξονα Πατησίων-Αχαρνών (Πατήσια, Άγιος Νικόλαος, Κυψέλη, Άγιος Παντελεήμονας κ.α), αλλά και στον Κολονό η Χρυσή Αυγή συγκεντρώνει ποσοστό 25%, ξεπερνώντας κατά πολύ τη δύναμη του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ! Αυτό που έκανε, πάντως, τους δημοσκόπους να... τρίβουν τα μάτια του είναι ότι η Χρυσή Αυγή έχει αρχίσει να κεδίζει πολλούς υποστηρικές και στις καλές περιοχές της Αθήνας (Κολωνάκι, Νεάπολη).
Η εξέλιξη αυτή έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο στα επιτελεία της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, που βλέπουν να συρικνώνεται η δύναμή τους στην πρωτεύουσα, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να εκλέξουν ελάχιστους βουλευτές στην Α' Αθηνών στις επόμενες εκλογές...                                             ΠΗΓΗ:www.apospasma.gr

Το πείραμα του Wörgl – Μια ιστορία σαν παραμύθι


Το Wörgl στην Αυστρία
Μια μεγάλη απόφαση
Το Wörgl (Βεργκλ) ήταν μια μικρή πόλη 4.500 κατοίκων στην Αυστρία όπου διεξήχθη ένα καινοτόμο οικονομικό πείραμα το 1932. Ήδη η Ευρώπη είχε χτυπηθεί από το κραχ του 1929, και το 1931 που εκλέχτηκε Δήμαρχος ο Michael Untergüggenberger (Μίκαελ Ούντεργκέγκενμπέργκερ) ήδη είχε έλθει η ύφεση με 30% ανεργία, και 10% άπορους. Ο νέος Δήμαρχος προερχόταν από φτωχή αγροτική οικογένεια,
ο ίδιος κατόρθωσε να μορφωθεί μόνος του και να γίνει μηχανικός στους σιδηροδρόμους. Αν και ο ίδιος δεν ήταν μαρξιστής, είχε συνδικαλιστική δράση και υποστήριζε τα συμφέροντα των εργαζομένων ενάντια των πλουσίων επενδυτών του σιδηροδρόμου, πράγμα που το πλήρωσε με την μη προσωπική του άνοδο στην ανώτερη ιεραρχία των σιδηροδρομικών υπαλλήλων. Ήταν ένας άνθρωπος ανοιχτόμυαλος, πρακτικός, εργατικός, δραστήριος που κέρδισε την καρδιά των συμπολιτών του, οι οποίοι τον εμπιστεύτηκαν στη θέση του Δημάρχου, γνωρίζοντας ότι δεν θα τους προδώσει.
Ο νέος δήμαρχος είχε έναν μακρύ κατάλογο έργων που ήθελε να εκτελέσει. Έργα απολύτως απαραίτητα όπως η ύδρευση της πόλης, η ασφαλτόστρωση των δρόμων, ο οδικός φωτισμός και η φύτευση δέντρων κατά μήκος των οδών. Αλλά τα δημοτικά ταμεία ήταν σχεδόν άδεια, και οι δημότες ήταν ήδη σε δεινή οικονομική κατάσταση, αντιμετωπίζοντας αρκετοί από αυτούς πρόβλημα επιβίωσης. Ο Δήμαρχος καταλάβαινε ότι μία αύξηση της φορολογίας τους, προκειμένου να χρηματοδοτηθούν τα δημοτικά έργα, θα οδηγούσε σε περαιτέρω φτώχεια και ύφεση.
Ο Δήμαρχος όμως είχε μελετήσει το βιβλίο «Η Φυσική Τάξη» του οικονομολόγου Silvio Gesell (Σύλβιο Γκέσελ). Ο οποίος πίστευε ότι η αργή κυκλοφορία του χρήματος είναι η κύρια αιτία για την παραπαίουσα οικονομία. Το χρήμα ως μέσο συναλλαγής ολοένα εξαφανίζεται από τα χέρια των εργατών – παραγωγών και μαζεύεται στα χέρια των λίγων που το συσσωρεύουν, εκμεταλλεύονται τους τόκους, και δεν το επιστρέφουν πίσω στην αγορά. Κατ΄ αυτόν δηλαδή, όσο περισσότερο χρήμα είχαν, όσο περισσότεροι άνθρωποι, οι οποίοι το κυκλοφορούν συνεχώς, τότε η Κοινωνία θα έχει υγιή ανάπτυξη και ευημερία.


Ο Δήμαρχος βάζοντας σε εφαρμογή την παραπάνω θεωρία, ξεκίνησε το πρόγραμμα των Δημοτικών του έργων, δίνοντας δουλειά σε πολλούς εργαζόμενους και εργολάβους, ξεκαθαρίζοντας όμως ότι η πληρωμή τους θα γινόταν με σελίνια (το νόμισμα της Αυστρίας) όχι εκτυπωμένα από την Εθνική Τράπεζα της, αλλά από τον Δήμο του Wörgl. Όντως εκτυπώθηκαν και τέθηκαν σε κυκλοφορία 32.000 σελίνια ως "Γραμμάτια Πιστοποίησης Εργασίας", κάτι σαν ένα δωρεάν χρήμα, διότι δεν είχαν αντίκρισμα σε χρυσό, απλά αναγνώριζαν την παροχή έργου προς την Κοινότητα. Κόπηκαν χαρτονομίσματα ονομαστικής αξίας στα 1, 5 και 10 σελίνια.

Τα χρήματα του Wörgl
Στις 31 Ιουλίου 1932 δόθηκαν τα πρώτα 1.800 Σελίνια για να πληρωθούν οι μισθοί των εργαζομένων, και η αξία των υλικών που αναλώθηκαν τον πρώτο μήνα στα δημοτικά έργα. Οι άνθρωποι που πήραν αυτά τα νέα σελίνια, μπορούσαν να πληρώσουν τους δημοτικούς τους φόρους, αλλά και να αγοράσουν ψωμί. Ο αρτοποιός παίρνοντας αυτά τα σελίνια μπορούσε να αγοράζει αλεύρι από τον μυλωνά. Ο μυλωνάς αγόραζε σιτάρι από τον γεωργό. Ο γεωργός αγόραζε εργαλεία από τον σιδερά. Ο σιδεράς αγόραζε παπούτσια από τον τσαγκάρη. Ο τσαγκάρης πλήρωνε τον δάσκαλο που έκανε μάθημα στα παιδιά του. Ο δάσκαλος αγόραζε ψωμί στον αρτοποιό. Και ο κύκλος κυκλοφορίας του χρήματος επαναλαμβανότανε συνεχώς και καθημερινά, σε τέτοιο σημείο ώστε ήδη την τρίτη μέρα, ο κύκλος εργασιών ολόκληρης της πόλης να είναι παραπάνω από 10πλάσιος από τα 1.800 σελίνια που δόθηκαν στη κυκλοφορία σε σημείο το να υποπτεύονται κάποιοι ότι κάποια σελίνια είχαν πλαστογραφηθεί. Ο Δήμαρχος όμως είχε εφαρμόσει μία πρόσθετη μέθοδο για να κάνει το χρήμα να αλλάζει συνεχώς χέρια με μεγάλη ταχύτητα:
Τα χρήματα του Wörgl έχαναν το 1% της ονομαστικής τους αξίας κάθε μήνα. Για να αποφευχθεί αυτή η υποτίμηση ο ιδιοκτήτης του γραμματίου το δαπανούσε όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Ειδάλλως, την πρώτη μέρα του επόμενου μήνα, έπρεπε να αγοράσει ένα κουπόνι σαν γραμματόσημο, με αξία το 1% της ονομαστικής αξίας και να το κολλήσει στο χαρτονόμισμα. Υπήρχε δηλαδή μία λειτουργία αντίθετη από τον τοκισμό, που επέτρεπε στο
χρήμα να κυκλοφορεί συνεχώς.
Ο Δήμαρχος φυσικά δεν μπορούσε να προσλάβει όλους τους ανέργους της πόλης για τα δημοτικά έργα. Με την αύξηση του κύκλου εργασιών της πόλης όμως, ο αρτοποιός για παράδειγμα δεν προλάβαινε μόνος του να βγάζει τα ψωμιά που του ζητούσαν, υποχρεώθηκε λοιπόν να προσλάβει έναν βοηθό, τον οποίον πλήρωνε με τα σελίνια του Δήμου. Το ίδιο κάνανε και οι υπόλοιποι επαγγελματίες. Οι βοηθοί που προσλήφθηκαν όμως διευρύνανε την αγοραστική δύναμη της πόλης και έτσι οι επαγγελματίες είχαν να αντιμετωπίσουν μία περαιτέρω αύξηση της ζήτησης, σε σημείο που κανένας κάτοικος της πόλης να είναι άνεργος, αλλά αντίθετα να υπάρχουν παντού αγγελίες ζήτησης προσωπικού. Έτσι το σύστημα αρχίζει να αποκτάει μία δυναμική μορφή, και οι άνεργοι από τα γύρω χωριά έρχονται για να δουλέψουν στο Wörgl, επίσης οι παραγωγοί από τα γύρω χωριά που είχαν τα προϊόντα τους απούλητα (διότι μέχρι τώρα κανείς δεν είχε χρήματα για να τα αγοράσει) επιτέλους βρήκαν αγοραστές στο Wörgl, αλλά με τους νέους επισκέπτες διευρύνεται ακόμα περαιτέρω η αγοραστική δύναμη, ενώ ταυτόχρονα αυξάνεται και η παραγωγική δραστηριότητα. Οι ξένοι εργάτες παίρνοντας τα σελίνια του Wörgl, δυνάμωναν και τις δικές τους τοπικές οικονομίες, επεκτείνοντας την ανάπτυξη στα γύρω χωριά, αλλά το ίδιο το Wörgl έβγαινε αλώβητο, από αυτή την έξοδο του χρήματος. Ο Δήμαρχος είχε ένα στρατηγικό πλεονέκτημα: Ήταν αυτός που εκτύπωνε το χρήμα. Δεν ήταν ένας ιδιώτης τραπεζίτης με σκοτεινά συμφέροντα κυριαρχίας από πίσω του, αλλά ένας άνθρωπος στην υπηρεσία των πολιτών.
Η πίσω όψη κάθε γραμματίου περιείχε αυτολεξεί την ακόλουθη συγκινητική δήλωση, κάποια λόγια που φαίνονται σαν να γράφτηκαν σήμερα, και όμως γράφτηκαν το 1932:

 «Προς όλους τους ενδιαφερόμενους: Ο αργός ρυθμός που κυκλοφορεί το χρήμα έχει προκαλέσει μια πρωτοφανή ύφεση του εμπορίου και βύθισε εκατομμύρια ανθρώπους σε απόλυτη εξαθλίωση. Από οικονομικής απόψεως, η καταστροφή του κόσμου άρχισε! -Είναι καιρός, με αποφασιστική
και έξυπνη δράση, να προσπαθήσουμε να συγκρατήσουμε την πτωτική βουτιά του εμπορίου και έτσι να σωθεί η ανθρωπότητα από αδελφοκτόνους πολέμους, χάος και διάλυση. Οι άνθρωποι ζουν μέσα από την ανταλλαγή υπηρεσιών τους. Η υποτονική κυκλοφορία έχει σταματήσει σε μεγάλο βαθμό αυτή την ανταλλαγή και έτσι ρίχνονται εκατομμύρια άνθρωποι που θέλουν να εργαστούν εκτός εργασίας -Πρέπει, συνεπώς, να αναβιώσουμε αυτή την ανταλλαγή υπηρεσιών και έτσι οι άνεργοι να επιστρέψουν στην παραγωγική τάξη. Αυτός είναι ο στόχος του πιστοποιητικού εργασίας που εκδίδεται από την αγορά της πόλης του Wörgl: Να μειώσει τα βάσανα και το φόβο, να προσφέρει δουλειά και ψωμί».

Η επιτυχία του Wörgl
Σε περίοδο 13 μηνών, ο Δήμαρχος εκτέλεσε όλα τα έργα που είχε σχεδιάσει: Ύδρευση, δρόμοι, φωτισμός. Επίσης κατασκευάστηκαν νέα δημόσια κτίρια, ένας ταμιευτήρας νερού, μία πίστα για σκι, και μια γέφυρα. Επίσης έγιναν αναδασώσεις, γιατί αντιλαμβάνονταν οι άνθρωποι του τότε, που ζούσαν πιο κοντά στη Φύση, το μελλοντικό κέρδος από την ύπαρξη των Δασών.
Σε έξι γειτονικά χωριά επεκτάθηκε το σύστημα με επιτυχία. Ο Γάλλος πρωθυπουργός, Eduard Dalladier, έκανε μια ειδική επίσκεψη για να δει το "θαύμα του Wörgl". Τον Ιανουάριο του 1933, το νέο οικονομικό σύστημα επεκτείνεται στη γειτονική πόλη της Kirchbühl, και τον Ιούνιο του 1933, ο Δήμαρχος του Wörgl συναντήθηκε με εκπροσώπους από 170 διαφορετικές πόλεις της Αυστρίας που ενδιαφέρονταν για την γενικευμένη εφαρμογή του συστήματος και στις πόλεις τους.
Η παρακάτω έκθεση συντάχθηκε από τον Claude Bourdet, έναν αυτόπτη μάρτυρα Καθηγητή του Πολυτεχνείου της Ζυρίχης:
«Επισκέφθηκα το Wörgl τον Αύγουστο του 1933, ακριβώς ένα χρόνο μετά την έναρξη του πειράματος. Πρέπει να αναγνωρίσουμε ότι τα αποτελέσματα φτάνουν το θαύμα. Οι δρόμοι, περιβόητοι για την άθλια κατάσταση τους, συναγωνίζονται τώρα την ιταλική Autostrade (Ιταλική Εθνική Οδό). Το Συγκρότημα των Δημαρχιακών γραφείων έχει ανακαινιστεί όμορφα ως ένα γοητευτικό σαλέ με ανθισμένες γλαδιόλες. Μια νέα τσιμεντένια γέφυρα φέρει περήφανα την πλάκα: "Χτισμένο με δωρεάν χρήματα το έτος 1933". Παντού βλέπει κανείς νέους φανοστάτες στους δρόμους, καθώς και ένα δρόμο με το όνομά του Silvio Gesell. Οι εργαζόμενοι στα πολλά εργοτάξια είναι όλοι ένθερμοι υποστηρικτές του συστήματος του δωρεάν χρήματος. Στα καταστήματα τα γραμμάτια είναι αποδεκτά παντού, παράλληλα με τα επίσημα χρήματα. Οι τιμές δεν έχουν αυξηθεί. Κάποιοι υποστήριξαν ότι το σύστημα που πειραματίστηκε στο Wörgl εμποδίζει την φορολογική ισότητα, γιατί ενεργεί σαν μία μορφή εκμετάλλευσης του φορολογουμένου. Φαίνεται να υπάρχει ένα μικρό λάθος σε αυτό τον τρόπο σκέψης. Ποτέ στο παρελθόν δεν είδε κανείς τους φορολογούμενους να μη διαμαρτύρονται έντονα κατά την αφαίρεση των χρημάτων τους. Στο Wörgl κανείς δεν διαμαρτύρονταν. Αντίθετα, οι φόροι (σε μορφή γραμματίων) καταβάλλονται εκ των προτέρων στον Δήμο. Οι άνθρωποι είναι ενθουσιασμένοι με το πείραμα και διαμαρτύρονται στην Εθνική τους Τράπεζα η οποία αντιτίθεται στην έκδοση των νέων αυτών χαρτονομισμάτων (των τοπικών γραμματίων). Είναι αδύνατο να αποδώσει κανείς τη γενική βελτίωση του Wörgl μόνο στη «νέα μορφή των φόρων». Δεν μπορεί κανείς παρά να συμφωνήσει με το Δήμαρχο ότι το νέο νόμισμα εκτελεί τη λειτουργία του πολύ καλύτερα από το παλιό. Αφήνω στους ειδικούς για να διαπιστωθεί αν υπάρχει πληθωρισμός, παρά την κατά 100% κάλυψη των βασικών καταναλωτικών αγαθών. Παρεμπιπτόντως, αυξήσεις των τιμών, το πρώτο σημάδι του πληθωρισμού, δεν εμφανίζονται. Όσον αφορά την οικονομία, μπορούμε να πούμε ότι το νέο νόμισμα ευνοεί την εξοικονόμηση κατά κυριολεξία και όχι την αποθησαύριση του χρήματος. Δεδομένου ότι τα χρήματα χάνουν την αξία τους κρατώντας τα σπίτι, μπορεί κανείς να αποφύγει την υποτίμηση αυτή επενδύοντάς τα σε μία τράπεζα καταθέσεων. Το Wörgl έχει γίνει ένα είδος προσκυνήματος για τους μακρο-οικονομολόγους από διάφορες χώρες. Ο καθένας μπορεί να τους αναγνωρίσει αμέσως, από τις εκφράσεις τους, κατά τη
συζήτηση τους στους όμορφους δρόμους του Wörgl, ή ενώ κάθονται στα τραπέζια των εστιατορίων. Ο πληθυσμός του Wörgl με χαρά, περήφανος για τη φήμη τους, τους καλωσορίζει θερμά.»

Το τέλος
Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστρίας πανικοβλήθηκε, στο ενδεχόμενο το πείραμα του Wörgl να επεκταθεί σε όλη την Αυστρία και αποφάσισε να διεκδικήσει τα μονοπωλιακά δικαιώματα της, απαγορεύοντας δωρεάν νομίσματα. Η υπόθεση έφτασε ενώπιον του Αυστριακού Ανώτατου Δικαστηρίου, το οποίο επικύρωσε το μονοπωλιακό δικαίωμα της Κεντρικής Τράπεζας για την έκδοση νομίσματος. Και έγινε ποινικό αδίκημα η έκδοση "νομίσματος έκτακτης ανάγκης". Το Wörgl γρήγορα επανήλθε στην ανεργία του 30%. Κοινωνική αναταραχή εξαπλώθηκε γρήγορα σε όλη την Αυστρία, διότι οι απλοί άνθρωποι δεν καταλαβαίνανε γιατί η Κυβέρνησή τους και η Δικαιοσύνη, που υποτίθεται ότι εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πολιτών, δεν τους αφήνει να εξασκούν τη δοκιμασμένη λύση που βρήκανε στην αντιμετώπιση της ύφεσης, αλλά τους επιβάλει τα δικά της μέτρα που αποδεδειγμένα όπως και πριν τους ξαναβύθισε στη φτώχεια και την ανέχεια. Το 1938 ο Χίτλερ προχώρησε στην προσάρτηση της Αυστρίας (χωρίς να βρει την παραμικρή πολεμική αντίσταση) με έναν από τους λόγους για αυτό, το ότι πολλοί άνθρωποι τον είδαν ως τον οικονομικό και πολιτικό σωτήρα τους. Ακολούθησε ο Πόλεμος, και το πείραμα του Wörgl έμεινε στην Ιστορία.
(Βιβλιογραφία: http://www.mindcontagion.org/worgl)                                                                                                ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

ΚΙΜΠΟΥΤΖ ΤΖΑΒΕΛΑ: "ΝΑ ΚΑΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ - ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ"!


Δεν...κρατιέται η εκπρόσωπος των "πατριωτών" και αποκαλύπτει τα σχέδια των συναδέλφων της για την Ελλάδα!



Φυσικά, η κυρία αυτή ούτε τρελάθηκε ούτε μιλάει για τον εαυτό της: Εκπροσωπεί ένα από τα κόμματα της...Τριμερούς, που έκανε το παν για να αναλάβει τα ηνία της Ελλάδας το στέλεχος της Τριμερούς Παπαδήμος!

Τι μας λέει λοιπόν; Πως "αν είναι να σωθεί η Ευρώπη, ας καεί η Ελλάδα"!!!

Και πως "εμείς οι Έλληνες δεχόμαστε να είμαστε πειραματόζωα, αρκεί να προχωρήσει η οικονομική διακυβπέρνηση"!

Ποια είναι αυτή η οικονομική διακυβέρνηση, εργάτρια των Κιμπούτζ;

Θα μας πουν τη γνώμη τους τα "ρεαλιστικά" και "υπεύθυνα" παπαγαλάκια του Λάος γι'αυτές τις δηλώσεις;

Το αφεντικό τους ευθέως λέει πως ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ!!!

Ενοχλούνται καθόλου από αυτό οι σφουγκοκωλάριοι του Καρατζαφέρη;

Πειραματόζωα για να πετύχει η "οικονομική διακυβέρνηση" της Ε.Ε;

Και ποιος σου είπε κυρά μου πως ο ελληνικός λαός δέχεται να καεί για να πραγματοποιήσετε εσείς τα άνομα σχέδιά σας;

Ποιον ρώτησες; Ή μήπως νομίζεις πως οι λαοί της Ευρώπης είναι πιόνια που κινείτε εσείς στις ΣΤΟΕΣ σας;

Ας καμαρώσουν την "πατριωτική" επιλογή τους οι ξεφτιλοπατριώτες: Κι ας έρθουν να μας πουν, αν τολμάνε, πως κι αυτά είναι "συνωμοσιολογίες"!                                                                                           ΠΗΓΗ:hellas-orthodoxy.blogspot.com            

Economist> Λίγες βδομάδες ζωής έχει το ευρώ!..




Λίγες εβδομάδες ζωής δίνει στο ευρώ το οικονομικό περιοδικό Economist, στο τεύχος που πρόκειται να κυκλοφορήσει.

 «Οι ηγέτες της Ευρωζώνης πρέπει άμεσα να πάρουν τολμηρές αποφάσεις για να αποτρέψουν την καταστροφή», αναφέρει το περιοδικό. Το Economist τάσσεται υπέρ των προτάσεων για ένα είδος ευρωομόλογου σε συνδυασμό με αυστηρή πολιτική και τις μεταρρυθμίσεις στην ευρωπεριφέρεια «στις οποίες ήδη δεσμεύτηκαν κυβερνήσεις όπως της Ιταλίας και της Ελλάδας».


Έχοντας στο εξώφυλλο ένα ευρώ που πέφτει σαν φλεγόμενος μετεωρίτης, το Economist εκτιμά πως η ενδεχόμενη κατάρρευση του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος θα προκαλέσει παγκόσμια ύφεση μεγαλύτερη απο αυτή του 2008-2009, χρεοκοπίες, λουκέτα τραπεζών, σπάσιμο της Ευρωζώνης στα δύο ενώ θα απειλήσει ακόμα και την υπόσταση της ίδιας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

«Οι πιθανότητες για μία ασφαλή έξοδο από τη διογκούμενη κρίση μειώνονται με ταχύτητα», επισημαίνει το έγκυρο οικονομικό περιοδικό.

«Μέσα ένα περιβάλλον περιορισμένης ρευστότητας, αντιδημοφιλών μέτρων λιτότητας και πτώσης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης, το 2012 μπορεί να φέρει την Ευρωζώνη σε βαθιά ύφεση. Αυτό θα τροφοδοτήσει ένα φαύλο κύκλο ελλειμμάτων, λιτότητας και όλο και μεγαλύτερης δυσαρέσκειας. Αν δεν δοθούν λύσεις, το ευρώ μπορεί να καταρρεύσει μέσα σε εβδομάδες».

«Μόνο η ΕΚΤ μπορεί να παράσχει μία λύση που θα ανακουφίσει άμεσα το πρόβλημα. Πρέπει να γίνει ο πιστωτής έσχατης ανάγκης ή –αν δεν συμφωνήσουν οι κυβερνήσεις για αυτό– να συνεχίσει να αγοράζει κρατικά ομόλογα κυρίως της περιφέρειας, να μειώσει και άλλο τα επιτόκια και να εγκαινιάσει πολιτική πιστωτικής χαλάρωσης όπως έπραξε η Fed».

Αναγκαίο είναι ακόμη να καθιερώσει ένα είδος ευρωομολόγου όπως αυτό που πρότεινε η Κομισιόν. Η άρνηση της Γερμανίας να δεχτεί και αυτήν την πρόταση, χωρίς αλλαγή στάσης εκ μέρους της, εκτιμά το περιοδικό, θα φέρει σύντομα την καγκελάριο Μέρκελ μπροστά σε τετελεσμένα γεγονότα. ΠΗΓΗ:www.kourdistoportocali.com

Τελικά θα τρώει ένα... γιαούρτι σε κάθε νησί;



«Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί», είχε πει πριν λίγο καιρό

«Θα προσπαθήσω να λύσω από ένα πρόβλημα σε κάθε νησί» είχε πει ο Άδωνις Γεωργιάδης στις 14 Νοεμβρίου, προσερχόμενος στο υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη στον Πειραιά.

Είχαν περάσει μόλις τρεις ημέρες από την ορκωμοσία του, στη θέση του υφυπουργού Ναυτιλίας. Δέκα μέρες μετά τη δήλωσή του, ο «μπουμπούκος» έλαβε μία πρώτη γεύση από την οργή των αγανακτισμένων.

Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ επισκέφτηκε τη Μυτιλήνη και αναγκάστηκε να φυγαδευτεί, και μάλιστα δις, όταν ομάδα διαδηλωτών του πέταξαν αβγά, πορτοκάλια και γιαούρτια.

Αντί να βρίσκει λύση σε ένα πρόβλημα σε κάθε νησί είναι πιθανό να τον βρίσκει ένα γιαούρτι σε κάθε νησί, καθώς ο κόσμος δε δείχνει να τον συμπαθεί και πολύ. Βέβαια, τον περασμένο μήνα ο ίδιος είχε «προβλέψει», από το βήμα της Βουλής, ότι τα γιαούρτια θα τα φάει η Βάσω Παπανδρέου. Τελικά τα πέταξαν στον ίδιο...

Αν μετρήσουμε τα νησιά μας και αφουγκραστούμε τις διαθέσεις του κόσμου, τότε τα γιαούρτια θα είναι αρκετά...                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr

Ο Ελληνας έχει γίνει μεταπράτης της γης, του φυσικού τοπίου και των φυσικών πόρων, του ήθους, της ιστορίας του…

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/07/03.jpg?w=460&h=345                                            Tου Δημητρη Μπριασουλη*
Αν και η χώρα έχει τη δυνατότητα να εξασφαλίσει επισιτιστική αυτάρκεια, να παράγει φτηνά ποιοτικά αγροτοκτηνοτροφικά προϊόντα και να κάνει εξαγωγές, το 2009 πλήρωσε 6,5 δισ. ευρώ για εισαγωγή αγροτικών προϊόντων. Το 2010 δαπανήθηκαν 6,3 δισ. ευρώ για εισαγωγές τροφίμων. Το πρώτο εξάμηνο του 2011 δαπανήθηκαν για εισαγωγές πατάτας 59,8 εκατ. ευρώ, οσπρίων 14,0, κοινών λαχανικών 59,65, ενώ το 2010, 11,4 εκατ. ευρώ για κρεμμύδια και σκόρδα.
Tο 1990 το έλλειμμα του εμπορικού αγροτικού ισοζυγίου ήταν 446.660 ευρώ, το 2002 1,7 δισ. ευρώ, ενώ το 2006 έφτασε τα 2,1 δισ. ευρώ. H αξία των εισαγωγών το 1990 ήταν 1,6 εκατ. ευρώ, το 2002, 4,7 δισ. ευρώ και το 2006, 5,9 δισ. ευρώ. Η μεγάλη πληγή σ’ αυτό το έλλειμμα είναι τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Το 2010, η αξία των εισαγωγών για κρέατα και παρασκευάσματα κρέατος (99% από Ε.Ε.) έφτασε το 1,085 δισ. ευρώ, ενώ οι εξαγωγές ήταν μόλις 56,7 εκατ. ευρώ…
Παρά τη διαπίστωση του προβλήματος και τις κυβερνητικές εξαγγελίες, επιδοτούμενα φωτοβολταϊκά αντικαθιστούν καλλιέργειες, με ανυπολόγιστες συνέπειες για την καταστροφή των λιγοστών παραγωγικών πόρων της χώρας, της γεωργικής γης και του αγροτικού και φυσικού τοπίου, αλλά κυρίως του ήθους των ήδη εκμαυλισμένων από τις στρεβλές επιδοτήσεις αγροτών.
Η Ελλάδα πρέπει φυσικά να επιτύχει συγκεκριμένους στόχους όσον αφορά τη συμμετοχή των ΑΠΕ στο ενεργειακό της ισοζύγιο. Πώς όμως; Καταστρέφοντας τη γεωργική γη και διατηρώντας τις εισαγωγές αγροτικών προϊόντων στα σημερινά εξωφρενικά επίπεδα; Και γεωργική γη δεν είναι μόνο η γη υψηλής παραγωγικότητας. Είναι και η παραγωγή αρωματικών φυτών σε «υποβαθμισμένα» εδάφη και η μεταποίησή τους σε προϊόντα υψηλής προστιθέμενης αξίας. Είναι επίσης η ορθολογική αξιοποίηση των βοσκοτόπων που μπορεί να βοηθήσει να μειωθούν οι εισαγωγές κτηνοτροφικών προϊόντων και να ενισχυθούν οι εξαγωγές υψηλής ποιότητας πιστοποιημένων κτηνοτροφικών προϊόντων ΠΟΠ.
Οι υπολογισμοί των εσόδων από τις ΑΠΕ φαίνονται εντελώς αποσπασματικοί και προβληματικοί. Γιατί φωτοβολταϊκά σε γεωργικές εκτάσεις (ανεξαρτήτως παραγωγικότητας); Η απώλεια της δυνητικής γεωργικής παραγωγής έχει υπολογιστεί; Το κόστος των επιπλέον δικτύων για τα ήδη υψηλού κόστους παραγωγής ενέργειας φωτοβολταϊκά ποιος το πληρώνει; Η απάντηση είναι πρόσφατη: «αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ προκειμένου να καλυφθεί το έλλειμμα υπέρ των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας προετοιμάζει το ΥΠΕΚΑ».
Ολα αυτά δείχνουν τη στρεβλή αντιμετώπιση του θέματος των φωτοβολταϊκών και των ΑΠΕ γενικότερα. Μια τεράστια έκταση πανάσχημων ταρατσών των ελληνικών πόλεων, με το δίκτυο της ΔΕΗ έτοιμο χωρίς πρόσθετο κόστος, θα μπορούσε να αξιοποιηθεί ως μη παραγωγική επιφάνεια διαθέσιμη για εγκατάσταση φωτοβολταϊκών. Οσο για το σχέδιο «Ηλιος», παραγωγής «φτηνής» ηλιακής ενέργειας από φωτοβολταϊκά για εξαγωγή στη Γερμανία, είναι προφανές ότι ούτε γη διαθέτουμε για να την υποβαθμίσουμε σε νεκρό τοπίο φωτοβολταϊκών, ούτε επάρκεια γεωργικής παραγωγής έχουμε, ούτε φτηνή ούτε επαρκής είναι η παραγωγή ενέργειας μέσω φωτοβολταϊκών ώστε να διαθέσουμε την πλεονάζουσα στη Γερμανία. Αντιθέτως, μέχρι κρεμμύδια και σκόρδα εισάγουμε από τη Γερμανία.
Οπως και με τα φωτοβολταϊκά, η μαζική εγκατάσταση τεράστιων ανεμογεννητριών και ιδιαίτερα απαιτητικών υποδομών (δρόμων, σταθμών) έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες. Το τοπίο, το σημαντικότερο φυσικό πλεονέκτημα αυτών των περιοχών όσον αφορά στην ανάπτυξη υψηλής ποιότητας ήπιων μορφών τουρισμού και αγροτουρισμού, αλλοιώνεται ανεπιστρεπτί. Πολίτες και τοπικές αρχές αναζητούν αναπτυξιακή «λύση» στην ήσσονα προσπάθεια της «παραχώρησης» γης, έναντι «μισθώματος», σε επιδοτούμενο (και από τους ίδιους!) «επενδυτή».
Οι συνέπειες της πολιτικής των τελευταίων χρόνων είναι οδυνηρές. Ο Ελληνας έχει γίνει μεταπράτης της γης, του φυσικού τοπίου και των φυσικών πόρων, του ήθους, της ιστορίας του…
* Καθηγητής στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.                                                                      ΠΗΓΗ:kathimerini.gr

Ιστορικές στιγμές για την Ευρώπη - Το ευρώ καταρρέει και τα κράτη μέλη βρίσκουν χρήματα με επιτόκια χρεοκοπίας

- Ατελείωτη κατηφόρα για το ευρώ, στο 1,32 η ισοτιμία του έναντι του δολαρίου
- Η ύφεση μοιάζει ικανή να ''καταπιεί'' χώρες κολοσσούς - Μετά το σοκ της γερμανικής δημοπρασίας, Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, και Βέλγιο πληρώνουν τοκογλυφικά επιτόκια στις αγορές για να αντλήσουν μετρητά
- Σε ιστορικό υψηλό ανέβηκαν τα ασφάλιστρα χρεοκοπίας της Γερμανίας
- Για επερχόμενο Αρμαγεδδώνα και για το τέλος του ευρώ κάνουν λόγο έγκριτα διεθνή μέσα
- Για πόσο θα μείνει εγκλωβισμένη στην αδιαλλαξία της αναρωτιούνται για την Μέρκελ ακόμα και οι Γερμανοί

''Ή τώρα ή ποτέ'' είναι το σύνθημα που ακούγεται σε κάθε γωνιά της Ευρώπης, καθώς όλοι περιμένουν με απελπισία μία αντίδραση πριν καταρρεύσει το οικοδόμημα της ευρωζώνης.

Αυτό που όλοι φοβόντουσαν, αυτό που όλοι απεύχονταν συμβαίνει ΉΔΗ.Η κρίση ξέφυγε από τα στενά όρια των υπερχρεωμένων χωρών, σαν την Ελλάδα, την Πορτογαλία και την Ιρλανδία και εξαπλώθηκε στον σκληρό πυρήνα της Ευρώπης.

Η μεγάλη κατηφόρα του ευρώ και των ευρωπαικών χρηματιστηρίων




Το ευρώ με σπασμένα φρένα υποχωρεί συνεχώς, ιδίως μετά το ναυάγιο στη μίνι σύνοδο κορυφής στο Στρασβούργο, με την ισοτιμία του έναντι του δολαρίου στα 1,32650.

Κάθε υψηλό ρεκόρ σπάνε τα 5ετή CDS, δηλαδή ασφάλιστρα κινδύνου έναντι χρεοκοπίας, σε Γαλλία, Ισπανία και Βέλγιο, ενώ πιο αυξημένη από ποτέ είναι η απόδοση των διετών ιταλικών ομολόγων που έφτασε στο 7,814%.

Πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως ανέβηκαν σε ιστορικό υψηλό ακόμα και τα CDS των 5ετών ομολόγων της Γερμανίας, που έπιασαν τις 115 μονάδες βάσης..

Στα ύψη παραμένουν τα spreads 10ετών ομολόγων με την Ελλάδα στις 2.760 μ.β, την Ιρλανδία στις 593 μ.β, την Πορτογαλία στις 1.037 μ.β, την Ισπανία στις 445 μ.β και την Ιταλία στις 505 μονάδες βάσης.

Από τα κυριότερα ευρωπαικά χρηματιστήρια το Λονδίνο είναι στο +1,05%, η Φραγκφούρτη στο +1,52% και το Παρίσι στο +1,34%.
Στο φτωχό συγγενή, το Ελληνικό Χρηματιστήριο στις 17.10 o Γενικός Δείκτης ήταν στις 664,24 μονάδες στο -1,35% με πολύ μικρό τζίρο στα 27,80 εκ.ευρώ.

Τοκογλυφικά επιτόκια για την Ιταλία



Σήμερα ιδίως η Ιταλία σπαρταράει στα δίχτυα των αγορών αφού τα επιτόκια που πλήρωσε το Ιταλικό Δημόσιο σε δημοπρασία είναι τα υψηλότερα από την εισαγωγή του ευρώ.

Μπορεί να καλύφθηκε ο στόχος της άντλησης 10 δις ευρώ, και να μην επαναλήφθηκε το γερμανικό φιάσκο, αλλά τα επιτόκια χαρακτηρίζονται εύλογα ως ''τοκογλυφικά''.

Στα 6μηνα έντοκα γραμμάτια η απόδοση πέταξε στο 6,504% από 3,535% στην προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία, όμως κυριολεκτικά καταστροφική ήταν η απόδοση στα 2ετή ομόλογα.
Στο 7,814% κλείδωσε το επιτόκιο ενώ τον Οκτώβριο ήταν στο 4,628%.

Πανικός στα άλλοτε συγκρατημένα έγκριτα διεθνή Μ.Μ.Ε



'Οι εξελίξεις στις αγορές ομολόγων δείχνουν έναν επερχόμενο Αρμαγεδδώνα'' είναι ο πιο χαρακτηριστικός τότλος που ανήκει στο Bloomberg.
Οι Financial Times, μετά τον Economist, εκτιμούν πως ''το ευρώ βυθίζεται καθώς γίνεται φανερό ότι η ΕΚΤ δεν δέχεται πιέσεις για να παρέμβει στις αγορές''.

Η Wall Street Journal αμφιβάλλει έντονα για το μέλλον της ευρωζώνης, όπως τουλάχιστον την γνωρίζουμε, γράφοντας :''το μεγαλύτερο ερώτημα δεν είναι αν μόνο αν κάποια από τις 17 κυβερνήσεις της ευρωζώνης θα χρεοκοπήσει αλλά αν η ευρωζώνη στο σύνολό της θα διατηρήσει τη σημερινή μορφή της''.

Η γαλλική Monde φαίνεται πως απολαμβάνει τη διάχυση της κρίσης ακόμα και στη Γερμανία, θυμίζοντας τη δημοπρασία-φιάσκο ''Το Βερολίνο, διακεκριμένος τενόρος εδώ και χρόνια της οικονομικής αρετής και πειθαρχίας, δεν βρίσκεται πλέον στο απυρόβλητο των επιπτώσεων από την κρίση της ευρωζώνης''.

Δεν στρογγυλεύει τους χαρακτηρισμούς της η Liberation για τη χθεσινή μίνι Σύνοδο Κορυφής:''στο Στρασβούργο η Ενωση εξελίχθηκε σε φάρσα''.

Η Sueddeutsche Zeitung διαπιστώνει με θλίψη πως ο εχθρός (κρίση) έφτασε στην πόρτα της Γερμανίας: ''Η Ευρώπη διασώζει και διασώζει και διασώζει, αλλά η αλήθεια είναι ότι τα μέτρα που έχουν υιοθετηθεί μέχρι σήμερα δεν είναι πλέον επαρκή.Η κρίση έχει φτάσει στην καρδιά της Ευρώπης.Εχει πέσει η ζήτηση ακόμα και για τα γερμανικά ομόλογα''.

Οι τίτλοι της Handelsblatt, σε άλλες εποχές θα χαρακτηρίζονταν ως ''καταστροφολογικοί'', όχι όμως τώρα :''Οι επενδυτές φοβούνται μια δίνη που θα παρασύρει τους πάντες.Αναρωτιούνται για πόσο καιρό ακόμη η γερμανική οικονομία μπορεί να αντέξει το κακό αυτό περιβάλλον, η κρίση χρέους έχει δημιουργήσει ένα φαύλο κύκλο με αβέβαιη έκβαση για την οικονομία, τις επιχειρήσεις και το Γερμανικό Χρηματιστήριο''.

Τέλος στην ασυλία της Μέρκελ



Μπροστά στις δραματικές αυτές εξελίξεις αποδεικνύονται ''λίγοι'' οι ευρωπαίοι ηγέτες και όλοι φοβούνται μήπως αποδειχτεί μοιραία η Μέρκελ λόγω των εμμονών της.
''Nein'' απαντάει ακόμα η Γερμανίδα Καγκελάριος στο πανευρωπαικό αίτημα για ευρωομόλογο, ρίχνοντας έτσι στα βράχια τη συνάντηση που είχε με τον Γάλλο Πρόεδρο και τον Ιταλό Πρωθυπουργό.

Για αυτό και οι αιχμές κατά της Μέρκελ από την Frankfurter Allgemeine.
''Η πρόταση του Μπαρόζο για την εισαγωγή του ευρωομολόγου αποκαλύπτει ρήξη του με τη Μέρκελ. Πρόκειται για μια εξέλιξη που ουδείς θα φανταζόταν πριν από επτά χρόνια''.
Δεν ''χτυπάει'' τυχαία τα 7 χρόνια η Frankfurter Allgemeine, είναι τα χρόνια που η Μέρκελ βρίσκεται στην εξουσία.                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:www.newsit.gr

Greek Hacking Scene: ΝΕΟ χτύπημα. Καμαρώστε τους!


Ένα ακόμη "χτύπημα" της Greek Hacking Scene!
Αυτή τη φορά στο Ταμείο Διαχείρισης Πιστώσεων για την Eκτέλεση Aρχαιολογικών Έργων  www.tdpeae.gr
αλλά και η Κτηματική Εταιρία του Δημοσίου http://www.ked.gr/uploads/files/codehack.html

Όπως διαπιστώνουμε, τελευταία οι "επιθέσεις" της GHS πολλαπλασιάζονται!
Με μόνη σύσταση για τη βελτίωση των "ελληνικών" με τα οποία υπογράφουν τα "χτυπήματά" τους,
δεν έχουμε τίποτε άλλο παρά να τους καμαρώσουμε!!!

 
ΑΝΤΙΠΑΡΑΚΜΗ

Δεν πάμε μπροστά, γιατί εσύ λαδώνεσαι! Δεν πάμε μπροστά, γιατί εσύ παίρνεις βυσματική δουλειά και την στερείς από έναν τίμιο! Δεν πάμε μπροστά, γιατί εσύ δουλεύεις στο δημόσιο και αδιαφορείς για τα πάντα εφόσον πληρώνεσαι και δεν δουλεύεις κιόλας! Δε πάμε μπροστά, γιατί εσύ μονο παραπονιέσαι και ενώ κανεις ο ίδιος αυτά για τα οποια παραπονιέσαι! Δε πάμε μπροστά, γιατί προτιμάς να βάλεις σε μια δουλειά δικά σου άτομα και κυρίως τα παιδιά σου, ώστε να τεμπελιάζουν και αυτά στο δρόμο που τους δίδαξες! Δεν πάμε μπροστά, επειδή εσύ το διάλεξες! Κράζεις τον Πάγκαλο (έναν ακόμα χαραμοφάη), αλλα μάλλον είχε μια δόση αληθειας αυτό που είπε "μαζί τα φάγαμε", ναι έφαγε πρώτος εκείνος, και μετά τον έγλυψες και εσύ να φας αγαπητέ από την πίτα, είσαι υπεύθυνος γίαυτές σου τις πράξεις και θα πρέπει να οδηγηθείς στην δικαιοσύνη για τα παραπτώματα σου και κάθε εσύ και εγώ που έχει κάνει κάτι αντίστοιχο με αποτέλεσμα να βλάπτει το σύνολο.
Εγώ λοιπόν η Ελληνική Hacking Σκηνη, είμαι εδώ για να σε διδάξω στα χνάρια τις ελευθερίας, δικαιοσύνης, παιδείας και δημοκρατίας. Σε αληθινές αξιες, σε πιστεύω και ιδανικά για το σύνολο και όχι για το ατομικό συμφέρον.
(...) Εμείς λοιπόν αγαπητέ, θα συνεχίσουμε να διδάσκουμε τι νέα γενιά! Ίσως έκανες πολύ καλά που μας ξεπούλησες αγαπητέ πατέρα και παππου! Πάρε τα λεφτάκια σου και δίνε του! Ίσως καλύτερα που ξαναγίναμε φτωχοί, γιατί αυτό μας έβγαλε από την ουτοπία που έπλασες του  νεοπλουτισμού σου. Γίναμε πάλι φτωχοί, και αυτό είναι το γόνιμο έδαφος για εμάς, να συσπειρωθούμε εφόσον δεν έχουμε να χάσουμε που εσύ πασαλείβεσαι τώρα. Έτσι θα απαλλαχτούμε από σένα, θα δημιουργήσουμε μια νέα γενιά με ιδέες και όραμα για ανάπτυξη, ξέρουμε τι κάναν οι πρόγονοι μας, είτε τα διαγραφείς είτε όχι! Εμείς δεν κλαίμε γκιάφτα, αλλα τα βλέπουμε και θέλουμε να κάνουμε ακόμα περισσότερα! Αγαπητέ πατέρα και παππου. Οι μέρες σου τελειώνουν, στις επόμενες δεκαετίες, νέες γενιές θα αναδουσουν στον ορίζοντα σε όλα τα πόστα! Τότε δεν θα σε λυπηθούμε και θα σε τιμωρήσουμε ακόμα και τότε για όλα τα παράπτωμα σου. Φύγε τώρα που μπορείς μαζί με τα μπαούλα πλούτου σου. Αύριο θα είναι αργά! Και δεν θα συγχωρήσουμε, γιατί πλέον ο κόσμος έχει περάσει στην εξαθλιώσει του.
Και με συγχωρείτε για την έκφραση, αλλα μαλακες των υπουργείων! Κοιτάξτε να αξιοποιήσετε τα αρχαία, να τα προστατεύεται και να έχετε όραμα! Πιστέψτε με, με "ψοροδεκαρες", οι νεολαία μπορεί να κάνει τα 100 πλάσια από αυτά που κάνετε! Βλέπω πολλές παραλείψεις και καταστροφές, αμέλειες στο θέμα των αρχαιοτήτων. Και γνωρίζουμε ποσα παίρνετε και μάλιστα ονομαστικά! Σαν δίνουμε μια ευκαιρία να αλλάξετε πλευρό και να κινητοποιηθείτε με καλο πρόσημο. Διαφορετικά "διατιθομαστε" να στείλουμε αναλυτικά οικονομικά ντοκουμέντα στην δικαιοσύνη και στην δημοσιότητα, και αν έχετε καλύψει, τα κρατάμε σε αρχείο :-) μην στεναχωριέστε! Αλλα σας συνιστώ να επενδύσετε αυτά που κλέψατε για το κοινό καλο. Αν ζορίζεστε να βρείτε τρόπους! Εμείς γνωρίζουμε χίλιους τρόπους, αξιόπιστους, πολύ οικονομικούς και πρακτικούς! Με αλλα λόγια, με 10 ευρώ, εσείς μπορείτε να πληρώσετε 2 άτομα για να κάνουν μια μελέτη και να μείνουν όλα στα χαρτιά! Εμείς με 10 euro μπορούμε να κινητοποιήσουμε 10 άτομα που να κάνουν την μελέτη, να κάνουν την υλοποίηση και να έχουν ήδη στήσει υποδομές και για παραπάνω πράγματα. Και ταυτόχρονα να κάνουν όσο γίνετε και κερδοφόρο αυτό που κάνουν! Ενώ με εσάς, το ταμείον είναι μείον μάγκες! Ο άνθρωπος ζει 30.000 χιλιάδες μέρες περίπου! όταν φτάσεις στο τέλος, τίποτα δεν θα έχει σημασία αλλα τι άφησες πίσω σου! Επίσης να θυμάστε ότι το 1821 κάναμε επανάσταση! Αλλα μην ξεχνάτε ότι προηγήθηκε ο διαφωτισμός 1750-1821. Άρα μην περιμένετε να κάνετε πάντα κάτι σήμερα και να δείτε κατευθείαν αποτελέσματα! Παρόλα αυτά, να κοιτάτε μακρυά! Μην κοιτάζετε να αλλάξετε τους ανθρώπους στο σήμερα! δεν αλλάζουν! Κοιτάξτε να δώσετε πραγματική παιδεία στη νέα γενιά :-)


Για το νέο "χτύπημα" ενημερωθήκαμε από το Ιστολόγιο ΟΛΥΜΠΙΑ 
ΠΗΓΗ:antiparakmi.blogspot.com