ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 21 Μαΐου 2011

Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στο Σύνταγμα αύριο, Κυριακή, 22 Μαϊου. Σε λίγο μία εξέλιξη της τελευταίας στιγμής, ΤΑΦΌΠΛΑΚΑ στα σχέδια των νενέκων της συναίνεσης.

Κάλεσμα από τους φίλους του Ολυμπία, δια χειρός PETERV.
Στις 19 Μαϊου ο βουλευτής Πάνος Καμμένος κατέθεσε στη Βουλή των Ελλήνων στοιχεία που δημιουργούν βάσιμες υποψίες για εμπλοκή μελών της οικογένειας του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου σε κερδοσκοπικά παιχνίδια εναντίον της Πατρίδας μας.
Η αντίδραση του συνόλου των κομμάτων της Βουλής,συμπεριλαμβανομένων ορισμένων γαλάζιων επίορκων της ΝΔ, ήταν η πλήρης και στα όρια του πανικού απαξίωση της καταγγελίας και του

βουλευτή προσωπικά.
Κανείς δεν έχει ζητήσει μέχρις στιγμής να εξετάσει τα στοιχεία. Αντ’ αυτού, τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης ξεκίνησαν εκστρατεία αποσιώπησης, αποπροσανατολισμού και προσωπικών επιθέσεων κατά του Πάνου Καμμένου.
Κατόπιν αυτού, τα στοιχεία δημοσιεύτηκαν στο δυαδίκτυο, στις ιστοσελίδες εκείνες που έχουν ακόμη ελεύθερη φωνή, ξεσηκώνοντας σάλο αντιδράσεων.
Αύριο, 22 Μαϊου, ημέρα μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού, καλούνται οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να συγκεντρωθούν ειρηνικά στην Πλατεία Συντάγματος και να διαμαρτυρηθούν ειρηνικά για την πρωτοφανή απόπειρα του πολιτικού προσωπικού της χώρας να αποσιωπήσει μία βαρύτατη και τεκμηριωμένη καταγγελία κατά του ανθρώπου που έχει οδηγήσει την Πατρίδα μας και το Λαό μας στα όρια της εξαθλίωσης και του εξευτελισμού.
Είναι χρέος μας να υπερασπιστούμε την αξιοπρέπεια της Ελλάδας και την δική μας αξιοπρέπεια. Η εκστρατεία κατασυκοφάντησης της Πατρίδας μας δεν θα περάσει.
· Για να δείξουμε σε όλο τον κόσμο πως είμαστε Ελεύθεροι Έλληνες και όχι τρομαγμένοι ραγιάδες.
· Για να απαλλαγούμε από τους διεφραρμένους, ανίκανους και δειλούς πολιτικούς που μας έφεραν μέχρις εδώ.
· Για να απαιτήσουμε τη Δικαιοσύνη και την Αξιοπρέπεια που μας αξίζει και που μας την έχουν στερήσει.
Ειρηνικά και μόνο με την Ελληνική Σημαία στα χέρια.
Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες στο Σύνταγμα αύριο, Κυριακή, 22 Μαϊου.
ΩΣ ΕΔΩ!                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:olympia.gr

Η αυριανή συγκέντρωση έχει μία φωνή και δεν είναι κομματική: ΠΟΝΤΟΣ ΓΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

http://olympiada.files.wordpress.com/2011/05/cf80cebfcebdcf84ceb9cebfceb9.jpg?w=186&h=264Δεν ξεχνάμε, δεν συγχωρούμε.
              Το άδολο Ελληνικό πνεύμα είναι η εγγύηση της δικαιοσύνης, της ανθρωπιάς, της αρμονίας, της εξύψωσης των ομορφότερων χαρακτηριστικών του ανθρωπίνου γένους.
Όταν ο Ελληνισμός χάνεται (με όλα τα τρωτά του), την θέση του παίρνει η βαρβαρότητα, ο σκοταδισμός, η μισαλλοδοξία. Το είδαμε από την Καμπούλ μέχρι το Καρς. Από την Ιωνία μέχρι την Κερύνεια. Το βλέπουμε και σήμερα στην Ομόνοια, στην Θράκη. Από τους Μακαβαίους και τους Τσέτες, στους Ισλαμοφασίστες. Από τον Αλάριχο και τους Ναζί, στο ΔΝΤ.
Όλοι με έναν κοινό σκοπό: Να ξεριζώσουν τους γηγενείς από τις πατρογονικές τους εστίες. Να γεμίσουν τις πατρίδες με ανελεύθερους ανθρώπους, με άβουλα όντα που δικαιούνται μόνο να υπακούν και να σφάζουν.
Αυτό βλέπουμε και σήμερα. Όπου ο Ελληνισμός υποχωρεί, χάνεται κάθε είδους ανθρώπινο δικαίωμα. Από τον πρόσφυγα που σφάζεται και γίνεται εμπόρευμα μέχρι τα δικαιώματα του εργάτη στη φάμπρικα.
Σήμερα λοιπόν, που οι εχθροί του φωτός κάνουν την τελική τους επίθεση για να ξεριζώσουν το ΔΙΚΑΙΩΜΑ και να εγκαταστήσουν το ΑΔΙΚΟ, η απάντηση είναι μία.
Ελληνισμός παντού. Ελληνισμός πέρα από τα σύνορα. Το αντίδοτο για την αδικία, την μισαλλοδοξία, την εκμετάλλευση, τον ιμπεριαλισμό, την καταστροφή της αρμονίας έχει όνομα.
Εδώ επίσης βρίσκεται η ανωτερότητά της Ελληνικής φιλοσοφίας απέναντι σε
όλους τους κατοπινούς τους μεταφυσικούς αντίπαλους. Αν σε
σχέση με τους Έλληνες η μεταφυσική είχε δίκιο στα επιμέρους,
σε σχέση με τη μεταφυσική, οι Έλληνες είχαν δίκιο γενικά.
Αυτός είναι ο πρώτος λόγος που υποχρεωνόμαστε στη
φιλοσοφία, όπως σε τόσο πολλούς άλλους τομείς, να
επιστρέφουμε ξανά και ξανά στα επιτεύγματα αυτού του μικρού
λαού που τα καθολικά του ταλέντα και δραστηριότητες του
εξασφάλισαν μια θέση στην ιστορία της ανθρώπινης ανάπτυξης
που κανείς άλλος λαός δεν μπορεί ποτέ να διεκδικήσει. 
(Φ. Ενγκελς, “Διαλεχτική της Φύσης”,
εκδ. Progress, σελ. 45-46)                                                                                                                         ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΕΙΝΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΘΛΙΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ....


Δεν υπάρχουμε. Ενας ολόκληρος λαός περιμένει ο ένας τον άλλον. Κοιτάμε τον διπλανό. Περιμένουμε ένα Μεσσία να μας σώσει. Ο καθένας ένα σωτήρα που να έχει κάτι από το χρώμα του. Να είναι μαύρος, κόκκινος, πράσινος, μπλε...

Κάθε κίνημα, κάθε πρωτοβουλία που γίνεται περνάει από κόσκινο. Ο ένας με τον άλλον ψαρεύουμε πληροφορίες από τους "ομοιδεάτες". Καλά τα λέει ο τάδε αλλά τι είναι? Υποπτη δεν είναι η τάδε κίνηση? Μήπως είναι δεξιά μήπως είναι αριστερά? Ρώτα το Βαγγέλη ξέρει τίποτα. Εγώ άκουσα από τη ξαδέλφη της Μαρίτσας που γνωρίζει το Μήτσο που τα ξέρει αυτά, πως μάλλον οι τάδε κρύβονται από πίσω.


Τέτοια αθλιότητα δεν έχει ξαναγίνει. Ολες οι πολιτικές δυνάμεις άβουλες, σαστισμένες, υποτακτικές η κάθε μία στα πολιτικά της παιχνίδια έχουν αφήσει τους οπαδούς τους σύξυλους. Δεν τους κάνουν ούτε ένα νεύμα. Περιμένουν τα κοπάδια ένα σφύριγμα από κάποιο διαιτητή να αρχίσει τον αγώνα και βουβαμάρα παντού. Κάτι ηλίθιες, ανούσιες δηλώσεις, κάτι αντιδράσεις του κερατά, ψοφήμια που ούτε οι ίδιοι ξέρουν τι πρέπει να κάνουν τελικά.


Κι ο πολίτης, ο έλληνας σε στάση αναμονής. Κοιτάει δεξιά κι αριστερά και σκέφτεται δεν μπορώ γαμώτο μου να πάω μόνος να φωνάξω. Θα με κλείσουν στο ψυχιατρείο για τρελλό. Ούτε μπορώ στα καλά καθούμενα να αρχίσω να τα σπάω. Δεν μπορώ καν να λείψω από τη δουλειά μου για μια απεργία γιατί φοβάμαι.


ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΛΥΨΗ....


Δεν μπορεί ο πολίτης να γίνει στρατιώτης χωρίς κάποιον να τον καλύπτει την ώρα που θα ξεκινήσει το χάος. Αριστεροί και δεξιοί έχουν χάσει τους "πατερούληδες". Που να πάμε ανοργάνωτοι στα αγκάθια σκέφτονται. Τρεις άνθρωποι πήγαν να καθίσουν στο Σύνταγμα ήρεμα και τους πήγαν για εξακρίβωση στο τμήμα.


Ενώ άλλοι λαοί μοιάζουν να γίνονται μια ψυχή τη κρίσιμη ώρα και βγαίνουν έξω με τα παιδιά τους στην αγκαλιά χωρίς δεύτερη σκέψη, χωρίς ραντεβού, έτσι στα τυφλά, εμείς μοιάζουμε τόσο φοβιτσιάρηδες σαν τα παιδάκια που δε ξέρουν μπάνιο και κοιτάνε τη μαμάκα με παρακάλι να τους δώσει το σωσίβιο.


Διαβάζω τόσες μέρες για μια πρωτοβουλία 300 ανθρώπων να πάνε να καθίσουν στο Σύνταγμα και να μη φύγουν. Το τι κόσκινο έχει πέσει δε λέγεται. Ποιοι είναι τι θέλουν? Στη σελίδα τους λένε θέλουμε αυτό κι όποιος θέλει ακολουθεί. Κοιτάνε τα λινκ από δίπλα, για να δούμε ποια μπλογκ τους προτείνουν είναι δεξιά, είναι αριστερά, είναι πράσινα, μπλέ?  Από που ξεφύτρωσαν? Γιατί το κόμμα μου δεν μου έχει πει τίποτα γι αυτούς? Γιατί η οργάνωση δεν συμπαρίσταται? Κάτι στραβό θα συμβαίνει?


Δεν τα ξέρω τα παιδιά τους 300 ΕΛΛΗΝΕΣ, δεν ξέρω τι είναι η ΣΠΙΘΑ, δεν ξέρώ τι είναι το ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ, δεν ξέρω ποιοι έφτιαξαν το ντοκυμαντέρ ΧΡΕΟΚΡΑΤΙΑ....

ΕΛΕΟΣ!!!

Είσαι νέος ρε φίλε και σου θάβουν το μέλλον σου. Αύριο θα ξυπνήσεις και δεν θα έχεις τίποτα πια. Τα έχεις ήδη χάσει όλα. Κουνήσου από τη θέση σου κι αν είσαι δύσπιστος άρχισε να κάνεις βόλτες. Σε όλους. Πήγαινε παντού. Ψάξτο. Δες με τα μάτια σου. Διακινδύνευσέ το. Κάνε κάτι τέλος πάντων.


ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΛΕΟΝ ΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ . ΠΕΘΑΝΑΝ!

Δεν βλέπεις πως εκείνοι που τόσα χρόνια περίμενες δεν έχουν καμία απολύτως διάθεση να κάνουν τίποτα? Δεν βλέπεις πόσο μόνοι μας μείναμε? Εχουμε όμως κάτι κοινό. Αγανάκτηση, οργή, τη θηλιά στο λαιμό, μαζί όλοι έτσι κι αλλιώς γκρεμιζόμαστε.

Πέσε στη θάλασσα χωρίς σωσίβιο και μπορεί να παρασύρεις κι άλλους φοβισμένους που περίμεναν ο ένας τον άλλον. Κάποιος τελικά πρέπει να σφυρίξει τη γαμημένη την έναρξη....
                                   ΠΗΓΗ:vasiliskos2.blogspot.com

Η Προεδρική φρουρά φόρεσε την Ποντιακή στολή!


Κρούσματα λέπρας...

Μέσω της τηλεοπτικής σειράς «Το Νησί», η νόσος του Χάνσεν,  όπως ονομάζεται στην ιατρική ορολογία η λέπρα από τον Νορβηγό επιστήμονα που απομόνωσε το μικρόβιο που την προκαλεί, «επανέκαμψε» δυναμικά τους τελευταίους επτά μήνες.  Αλλά και σε ό,τι αφορά την ύπαρξη της ασθένειας… εκτός οθόνης, τα στοιχεία μαρτυρούν ότι η λέπρα ακόμη ζει και βασιλεύει! Όπως αποκαλύπτει το protothema.gr, τέσσερα κρούσματα λέπρας έχουν κινητοποιήσει την τελευταία εβδομάδα τις υγειονομικές αρχές της χώρας. Δεδομένου ότι στη χώρα μας ο καθ’ ύλην αρμόδιος φορέας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ), κατέγραφε  ένα κρούσμα ανά πενταετία, ο… μαζικός αριθμός των κρουσμάτων που ανέκυψαν έχει σημάνει συναγερμό. Ειδικοί του ΚΕΕΛΠΝΟ ενημέρωσαν αμέσως μόλις πιστοποίησαν την μολυσματική μεταδοτική ασθένεια το περιβάλλον, συγγενικό και φιλικό, της οικογένειας καθώς και τους εκπαιδευτικούς του σχολείου όπου φοιτούν τα παιδιά. Μάλιστα, έχει προγραμματιστεί η διενέργεια ειδικής εξέτασης στους μαθητές του σχολείου ώστε να εντοπιστούν εγκαίρως τυχόν άλλα κρούσματα.
Στο μικροσκόπιο οι ασθενείς και το περιβάλλον τους

Οι τέσσερις περιπτώσεις λέπρας εντοπίστηκαν από τους δερματολόγους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ρίου, αφορούν δε κατοίκους της Αιτωλοακαρνανίας. Οι ειδικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιο τους ασθενείς, αφενός διότι πρόκειται για μέλη μιας οικογένειας, αφετέρου επειδή τα δύο εξ αυτών αφορούν μικρά παιδιά. Μάλιστα, όπως πληροφορείται το protothema.gr, η οικογένεια,  που κατάγεται από αλλοδαπή χώρα, αλλά διαμένει στην Ελλάδα την τελευταία 10 ετία, ταλαιπωρείτο επί μήνες με δερματολογικά συμπτώματα και λανθασμένες ιατρικές διαγνώσεις. Η διάγνωση της λέπρας έγινε στο πλαίσιο επίσκεψης στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου κι εφόσον είχαν «εξαντληθεί» οι γιατροί της περιοχής τους. Επί του παρόντος οι γονείς και τα δύο παιδιά νοσηλεύονται στο Νοσοκομείο του Ρίου, ωστόσο αναμένεται να λάβουν εξιτήριο καθώς η ολοκλήρωση της θεραπείας της νόσου είναι πολύμηνη και δεν απαιτείται να γίνεται σε νοσοκομείο. Στο νοσοκομείο θα επιστρέφουν για να επαναλαμβάνονται οι σχετικές εξετάσεις που θα δείχνουν την πορεία του βάκιλλου στον οργανισμό τους.
Πολύμηνη θεραπεία, πολυετής η παρακολούθηση

Η θεραπεία των λεπρών περιλαμβάνει διάφορα αντιβιοτικά που πρέπει να λαμβάνονται για μερικά χρόνια όπως η δαψόνη, η ριφαμπικίνη και η κλοφαιμίνη. Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία μπορούν να συνεχίσουν κανονικά τον τρόπο ζωής τους, χωρίς περιορισμό. Απαιτείται όμως εξέταση των ιδίων καθώς και των οικείων τους κάθε πέντε χρόνια. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Χανσενικών, σήμερα  στην Ελλάδα υπάρχουν περίπου 400 χανσενικοί ασθενείς (έπασχαν από λέπρα ), οι περισσότεροι εκ των οποίων έχουν αποθεραπευτεί. Την τελευταία 20ετία καταγράφηκαν μόνο μεμονωμένα κρούσματα που αφορούσαν αλλοδαπούς, και κυρίως στην Αττική.
Κίνδυνος εξ Ανατολών

Η νόσος του Χάνσεν έχει εξαλειφθεί μεν στην Ελλάδα αλλά συνεχίζει να απειλεί την χώρα… εξ ανατολών. Η συχνότητα εμφάνισης της στην Ανατολική Μεσόγειο, στην Τουρκία και την Αίγυπτο, αποτελεί «πονοκέφαλο» για τους υγειονομικούς φορείς της Γηραιάς ηπείρου. Σε αυτές τις περιοχές καταγράφονται τέσσερα κρούσματα λέπρας ανά 100.000 πληθυσμού, αριθμός που θεωρείται υψηλός δεδομένου ότι σήμερα το φαρμακευτικό οπλοστάσιο για την καταπολέμηση της λέπρας είναι εξαιρετικά ενισχυμένο και  οδηγεί πάντοτε στην αντιμετώπισή της.
Τα συμπτώματα της ασθένειας

Η λέπρα προκαλείται από το μυκοβακτηρίδιο της λέπρας (έχει πολλές ομοιότητες με εκείνο που προκαλεί τη φυματίωση)  το οποίο απομονώθηκε από τον Νορβηγό επιστήμονα  Γκέρχαρντ Χάνσεν  το 1871. Εκατόν σαράντα χρόνια μετά οι ειδικοί γνωρίζουν ότι η λοίμωξη εξελίσσεται με βραδύ ρυθμό, ότι μεταδίδεται με τις ρινικές εκκρίσεις και ότι ο χρόνος επώασης της νόσου μπορεί να διαρκέσει 10 ή και 20 χρόνια. Το πρώτο ορατό σύμπτωμα της νόσου είναι η εμφάνιση ανεπαίσθητων κηλίδων στο δέρμα. Το μυκοβακτηρίδιο προσβάλλει κυρίως το δέρμα, το πρόσωπο, τα νεύρα στα άκρα, προκαλώντας εφόσον δεν αντιμετωπιστεί με φάρμακα σταδιακή σήψη των ιστών.

proto thema                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:witnessfree.blogspot.com

Όχι άλλο Σαββόπουλο,Μούτση κτλ...

Οι "ήρωες" της ελληνικής μεταπολίτευσης, γράφουν τα πύρινα κείμενά τους στο aixmi.gr, οι υπόλοιποι τα αναδημοσιεύουμε, ζηλεύουμε και λίγο για την προτίμηση, αλλά δεν βαριέσαι, αφού παίρνουμε την ένεσή μας, κοιμόμαστε λίγο πιο ήσυχοι,
αφού η αριστερά στην Ελλάδα, ζει, βασιλεύει και μας κρατάει ακόμα στον πάτο της αδράνειας...
Εντάξει, συμφωνώ, ότι ο Σαββόπουλος δεν εννοούσε εξορίες και ξερονήσια. Πρότεινε όμως ένα σχέδιο αντιμετώπισης, καθόλου ρεαλιστικό και εν τέλει, είπε λόγια του αέρα. Μίλησε εκ των υστέρων και θεωρώ  εκ του ασφαλούς. Και στο τέλος της απάντησής του, που φυσικά απέστειλλε στην Ελευθεροτυπία, και όχι κάπου αλλού, κατέληγε : "Στοχοποιούνται πλέον άνθρωποι. Από πού προέρχεται άραγε αυτό; Προέρχεται πάλι από τον πανικό και τον φόβο αρκετών ανθρώπων δίπλα μας, που ταυτοχρόνως, όμως, δεν θέλουν να χάσουν τις ψευδαισθήσεις τους και μες στη βαθιά απογοήτευσή τους κατασκευάζουν εχθρούς. Κι ύστερα πάλι αυτοί οι ίδιοι αναρωτιούνται: "Μα γιατί σιωπούν οι διανοούμενοι;"».
Θέτει ευατόν ως διανοούμενο και τελικά αυτοαναιρείται. Γιατί ο διανοούμενος, τουλάχιστον με την έννοια που κληρονόμησε σε όλους η γαλλική επανάσταση, προσδιορίζεται από την συνολική του δράση και στάση ζωής. Είναι παρών, σε όλη την πορεία του, ως άνθρωπος και ως καλλιτέχνης και διαδραστικά επιρρεάζει τις εξελίξεις της κοινωνικής και πολιτικής ζωής, με τον τρόπο που ο Σαρτρ υπέδειξε, στρατευμένος στην ιδεολογία του μέχρι τέλους. Αυτός κ. Σαββόπουλε, ήταν διανοούμενος. Τα υπόλοιπα, είναι παραμύθια της αριστερής υποκουλτούρας στην Ελλαδίτσα.
Οπότε, αν και εκτιμώ τόσο το έργο του Σαββόπουλου, όσο και του κ. Μούτση, δεν θεωρώ πως αρμόζει να κρίνουν, να μιλούν και να καταδικάζουν, ο καθένας από την πλευρά του, όταν τόσα χρόνια, σιωπούν. Στο σημείο που έχουμε φτάσει, τα λόγια τους ηχούν σαν σπασμωδικές φωνές, χωρίς νόημα. Γιαυτό εισπράτουν τόση άρνηση από τον κόσμο. Δεν πείθουν κανέναν.
Και τελικά, λυπάμαι πολύ, που η μοναδική αυθεντική ζωή του Μίκη Θεοδωράκη, γελοιοποιείται από πολλούς, συκοφαντείται και αποδοκιμάζεται, σαν προϊόν "ξεμωράματος". Τέτοιες στιγμές θυμάμαι πάντα τον Πανούση (τον Τζιμάκο)...
ΠΗΓΗ:witnessfree.blogspot.com

Αντιπρόταση... (υπ'όψιν Διονύση Σαββόπουλου)

Σύμφωνα με τον τραγουδοποιό Διονύση Σαββόπουλο, μια λύση στο χάος των Αθηνών, θα ήταν να στείλουμε όλους τους μετανάστες μαζί με τους τοξικομανείς, σε μερικώς κατοικημένα νησιά της χώρας και έτσι να "πετάξουμε" από πάνω μας το κακό που μας βρήκε.
Μετά, μπορούμε να κοιμόμαστε σχετικά ήσυχοι, αφού μαζί με τους νέους ποδηλατόδρομους που εξήγγειλε ο Γιώργος Παπανδρέου και το καλοκαιρινό gay parade που ετοιμάζει ο Καμίνης, η Αθήνα θα επανέλθει σε όλα τα τουριστικά καρτ-ποστάλ της υφηλίου και όλα θα γίνουν όπως παλιά...
Σε αυτά τα νησιά, η ζωή θα κυλήσει όμορφα και ειρηνικά. Οι νέοι κάτοικοι, αφού πλέον αποκλειστούν από κάθε κοινωνική δραστηριότητα, θα αρχίσουν απλά να σφάζονται μεταξύ τους, οι τοξικομανείς, θα επιδοθούν στην κηπουρική, εφευρίσκοντας νέες ποικιλίες ινδικής κάνναβης, άγνωστης μέχρι στιγμής σε όλο τον κόσμο και μια πολύ καλή ιδέα θα ήταν να συνεχιστεί και η τηλεοπτική σειρά "Το Νησί", που τόσο αγάπησε το ελληνικό κοινό, με νέα ρεαλιστικά επεισόδια. Όταν ανοίγει ο καιρός, στο νησί θα δίνει συναυλίες η αγαπημένη Καλομοίρα. Οι λιγοστοί κάτοικοι των ελληνικών αυτών νησιών, θα εγκαταλείψουν τελικά τα σπίτια τους, αλλά δεν πειράζει, αφού όλα αυτά γίνονται για ανώτερο σκοπό.
Εναλλακτικά, μια εξίσου καλή ιδέα, θα ήταν ο εξωστρακισμός των μεταναστών  στο χωριό του Πηλίου όπου ο κος Σαββόπουλος διατηρεί εξοχικό. Εκεί, θα μπορούσε να τους αναθέσει τις εργασίες αποκατάστασης της οικίας του, που υπέστη μεγάλες ζημιές από πυρκαγιά, να τους κολλάει ένσημα και να συζητούν ατελείωτες ώρες, για τον σοσιαλισμό, τις μεγάλες ιδέες και την επανάσταση που αργεί... ΠΗΓΗ:witnessfree.blogspot.com

ΠΡΟΕΔΡΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ; ΟΧΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ.

Είναι διάχυτη η αίσθηση στους Ελληνες ότι είναι καιρός να αλλάξουμε το πολίτευμα της χώρας μας. Πράγματι, αυτή είναι και η μόνη λύση για να απεγκλωβιστούμε από την άθλια αντιπροσωπευτική ψευτοδημοκρατία η οποία μας έφερε εδώ που μας έφερε.

Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος. Με τη σημερινή κομματοκρατία, το σύστημα διασφαλίζει με τον καλύτερο τρόπο τα συμφέροντα του αφού:


1. Για να ανελιχθεί κάποιος σε υψηλές πολιτικές θέσεις, πρέπει να περάσει από τη βάση του κόμματος, (οποιουδήποτε κόμματος συμπεριλαμβανομένων της ΝΔ, Πασοκ, Λαος, ΚΚΕ, Σύριζα, Μπακογιαννέϊκο κ.λ.π.), και να συναναστραφεί με άεργους τεμπέληδες λαμόγια και γλύφτες για πολλά χρόνια. (ή να είναι γιός/κόρη/ανηψιός/ξάδερφος πολιτικού οπότε τα πράγματα είναι απείρως ευκολότερα)./

Αν δεν γίνει όμοιος τους, αν δεν φάει (μαζί τους), αν δε λερώσει τα χέρια του με βρώμικο χρήμα, αν δεν σιωπήσει, θάβεται στη λήθη. Ετσι, τα κόμματα είναι ένα είδος φίλτρου που φιλτράρει τους υγειώς σκεπτόμενους πολίτες και τους βγάζει εκτός. Οποιος δε συμμορφώνεται με τη γραμμή του κόμματος, όποιος ρωτάει πολλά, όποιος κατηγορεί τους "συντρόφους" για ατασθαλίες, απομονώνεται και διαγράφεται, ενώ τα ΜΜΕ, πολύ εύκολα και γρήγορα θα τον παρουσιάσουν σαν γραφικό τυπάκο που δεν ξέρει τι του γίνεται.

Με τον τρόπο αυτό, μόνο οι εξαιρετικά γλύφτες γραικύλοι μπορούν να ανέλθουν στα ανώτερα και ανώτατα κλιμάκια των κομμάτων και βεβαίως μετά την μακρά τους πορεία και συναναστροφή με τους κατώτερους των πολιτών, έχει γίνει ένα με αυτούς (αν δεν ήταν ήδη),  σιωπά, συμβιβάζεται και συμμετέχει στο πάρτι.

Ολα αυτά, για πρώτη φορά στην σύγχρονη ιστορία τα έχει συνειδητοποιήσει ο Ελληνικός λαός. Αυτό είναι το πιο αισιόδοξο μήνυμα. Αυτός είναι και ο μεγαλύτερος φόβος του συστήματος.

Βεβαίως, το σύστημα δε θέλει να χάσει τη μαρμίτα από ένα μάτσο ασήμαντα ανώνυμα ανθρωπάκια που θέλουν (τρομάρα τους) να τα ρωτάνε (οι κοτζαμάν πολιτικοί) πριν πάρουν αποφάσεις. Ετσι, για την περίπτωση που τα ανθρωπάκια θελήσουν να ξεφύγουν από την προεδρευομένη δημοκρατία, το σύστημα έχει ετοιμάσει ένα νέο προϊον: Την προεδρική δημοκρατία.

Ξεκίνησαν λοιπόν εδώ και καιρό οι παπαγάλοι την εκστρατεία υπέρ της προεδρικής δημοκρατίας, άλλοι επειδή τρέφονται από το σύστημα, άλλοι επειδή ενθουσιάστηκαν με τις αναλύσεις και άλλοι επειδή πρέπει κάτι να πουν (κάθε ψευτο-δημοσιογράφος πρέπει οπωσδήποτε να έχει μια άποψη, ασχέτως αν διαθέτει τις αντίστοιχες γνώσεις).

Αρθρα επι άρθρων, αναλύσεις επι αναλύσεων, θέσεις, θεωρίες και αναρτήσεις που υποστηρίζουν την προεδρική δημοκρατία. Εξαλοι όλοι με την "απαρέδεκτη" προεδρευομένη δημοκρατία, υποστηρίζουν ότι η λύση στο πρόβλημα είναι η προεδρική.

Ενας καθαρός νους όμως, αναρωτιέται: Εφαρμόστηκε πουθενά αυτή η περιβόητη προεδρική δημοκρατία; Ελυσε πράγματι τα προβλήματα που δημιουργεί η προεδρευόμενη δημοκρατία;

Η απάντηση είναι απλή. Η προεδρική δημοκρατία έχει εφαρμοστεί σε πάμπολλες χώρες, με πρώτη και καλύτερη την Αμερική. Αναρωτιώμαστε λοιπόν: Συμμετέχει ο Αμερικανικός λαός στις αποφάσεις που τον αφορούν; Είναι αποτελεσματική η εφαρμογή της προεδρικής δημοκρατίας στην Αμερική;

Στην Αμερική λοιπόν, όλοι γνωρίζουν ότι υπάρχουν δύο (σε ένα) κόμματα, οι δημοκρατικοί και οι δημοκρατικοί, (democrats και republicans = ίδια μετάφραση) οι οποίοι εναλλάσσονται στην εξουσία εδώ και χρόνια, παρά το γεγονός ότι μόνο ένας στους τρείς Αμερικάνους ψηφίζει στις εκλογές. Χειραγωγούν την κοινή γνώμη με τα ΜΜΕ , και ο λαουτζίκος, αντί να ψηφίζει βουλευτές, (που προβάλει η τηλεόραση και υποστηρίζει το κόμμα) ψηφίζει πρόεδρο (που προβάλει η τηλεόραση και υποστηρίζει το κόμμα). Αλλαξε ο μανωλιός και έβαλε τα ρούχα του αλλιώς.

Το έλλειμα ελευθερίας στην Αμερική, είναι ίσως μεγαλύτερο και από αυτό της Ελλάδας.

Αρα, η προεδρική δημοκρατία απέτυχε στην Αμερική.

Ενα άλλο χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτυχίας της προεδρικής δημοκρατίας είναι η Τυνησία (την οποία επισκέφθηκα για δουλειά ένα μήνα πριν να αρχίσουν τα επεισόδια) όπου ο ίδιος πρόεδρος, κέρδιζε τις εκλογές με ποσοστό 87% (!) επι 38 συναπτά έτη. Δύο αντίπαλοί του, ελάμβαναν ο μεν ένας (ο δυνατός) ποσοστό 5% και ο άλλος (ο αδύναμος) 2,1%. Και οι τρεις τους (ο νικητής και οι ηττημένοι) ζούσαν σε βίλες και παλάτια, σε αντίθεση με το λαό της Τυνησίας που ζούσε σε τρώγλες και ερείπια.

Οχι και τόσο δημοκρατικό.

Αρα, κύριοι υποστηρικτές της προεδρικής δημοκρατίας, παρακαλώ να μου υποδείξετε έστω και μία χώρα που να έχει πραγματική δημοκρατία εφαρμόζοντας το πολιτικό σύστημα της προεδρικής δημοκρατίας και μετά θα ακούσω τις αναλύσεις σας για τα πλεονεκτήματα της.

Οι παπαγάλοι θα ρωτήσουν:  "Και ποιο είναι το πολιτικό σύστημα που θα εξασφάλιζε πραγματική δημοκρατία";
Στην ερώτηση αυτή, υπάρχει απάντηση. Είναι ένα σύστημα που δεν έχει εφευρεθεί ακόμα. Δεν ξέρω ποιος εφηύρε την προεδρική δημοκρατία και για ποιο λόγο θα πρέπει να διαλέξουμε οπωσδήποτε ανάμεσα στην προεδρευομένη και την προεδρική. Δεν ξέρω επίσης για ποιο λόγο δεν επιτρέπεται να εφεύρουμε τώρα ένα πολιτικό σύστημα που θα εξασφαλίζει πραγματική δημοκρατία.

Το μόνο σύστημα που θα εξασφαλίζει πραγματική δημοκρατία, είναι αυτό στο οποίο θα συμμετέχει ο λαός. Οχι δια αντιπροσώπου, αλλά άμεσα. Θα μπορούσαμε να σκεφτούμε πάρα πολλά προς αυτήν την κατεύθυνση όπως για παράδειγμα:

1. Κατάργηση του θεσμού του προέδρου. Βουλή 300 βουλευτών, εκ των οποίων οι 150 θα προέρχονται από κόμματα και τα γνωστά και οι 150 θα είναι τυχαία κληρωμένοι πολίτες. Πλειοψηφία 51% για να επικυρωθεί οποιοσδήποτε νόμος.

2. Κατάργηση του θεσμού του προέδρου και αντικατάσταση του από δεύτερη βουλή από 300 τυχαία εκλεγμένους πολίτες. Η κανονική βουλή νομοθετεί, αλλά για να ισχύσει ένας νόμος θα πρέπει να τον επικυρώσει η δεύτερη βουλή των πολιτών.

Η λίστα είναι μεγάλη και είμαι σίγουρος ότι μπορούμε να σκεφτούμε μερικές λύσεις ακόμα.

Λύσεις υπάρχουν για όλα. Για να εξασφαλιστεί η τυχαιότητα (και να μην "τυχαίνουν" πάντα π.χ. ψηφοφόροι του πασόκ στους "τυχαία εκλεγμένους", μπορεί η κλήρωση να γίνεται βάσει του αριθμού ταυτότητας με μια διαδικασία παρόμοια με αυτήν του Λόττο Τζόκερ κ.λ.π. (Οταν είναι για τζογο, τις λύσεις τις βρίσκουν. Οταν είναι για δημοκρατία, σηκώνουν τα χέρια).

excel αρχείο σε site του υπουργείου εσωτειρκών, ώστε να μπορούν οι πολίτες να ελέγξουν ότι η ψήφος τους και η ψήφος των γνωστών τους μετρήθηκε σωστά, αλλά και να ελέγξουν το συνολικό αποτέλεσμα.

Σκεφτείτε το λίγο: Θα είχαμε υπογράψει μνημόνιο αν είχαμε ένα τέτοιο πολιτικό σύστημα; Θα είχε φτάσει η παιδεία μας σε αυτό το άθλιο χάλι; Θα είχαμε βουλευτική ασυλία; Παραγραφή;

Νομίζω πως όχι.

Μέχρι λοιπόν τα παπαγαλάκια να μας υποδείξουν μια χώρα όπου εφαρμόστηκε σωστά η προεδρική δημοκρατία και όπου δεν υπάρχουν λαμογιές, αναξιοκρατία και χρέη, ας σκεφτόμαστε προς αυτήν την κατεύθυνση. Την κατεύθυνση της πραγματικής δημοκρατίας στην οποία η γνώμη των πολιτών λαμβάνεται υπ' όψη και διαμορφώνει τις αποφάσεις.

ΘΑΛΑΜΟΦΥΛΑΚΑΣ.                                                                                                                           ΠΗΓΗ:thalamofilakas.blogspot.com

Κυνική ομολογία από έναν από τους δολοφόνους του Καντάρη: «Φώναζε "κλέφτης! κλέφτης!", τι να έκανα;»


Αυτή την εξήγηση για τη στυγερή δολοφονία του 44χρονου οικογενειάρχη, Μανώλη Καντάρη, έδωσε σε αλλοδαπό καταστηματάρχη ο ένας εκ των δύο Αφγανών κατηγορουμένων για την υπόθεση, όταν εκείνος τον επέκρινε ότι σκότωσαν έναν άνθρωπο για μία βιντεοκάμερα.

Το στοιχείο αυτό, όπως και άλλα που δεν είχαν γίνει γνωστά, περιέχεται στη δικογραφία για το φονικό στο κέντρο της Αθήνας, φονικό για το οποίο οι δύο κατηγορούμενοι έλαβαν σήμερα προθεσμία από τον ανακριτή για να απολογηθούν την Τετάρτη το πρωί.                                                                           ΠΗΓΗ:www.tlife.gr

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

Ο πανάφραγκος έχει στόχους...



Ο Παπανδρέου εγκατέστησε στη χώρα μια Ξένη Δικτατορία και μας ζητά να την υπακούμε το ίδιο όπως ο ίδιος! Αυτό είναι η «συναίνεση»...

Μπλέξαμε!

Και δεν θα ξεμπλέξουμε...

Ο Παπανδρέου τύλιξε τη χώρα σε μια κόλλα χαρτί-το Μνημόνιο και την παρέδωσε στους σταυρωτές της.

Το Μνημόνιο ήταν ευθύς εξαρχής και σκοπίμως φαρμάκι. Τώρα η χώρα σύρεται ημιθανής -ο γιατρός της, η Τρόικα, της λέει ότι πεθαίνει.

Για να μην πεθάνει τώρα και να πεθάνει αργότερα ο γιατρός θέλει να της χορηγήσει δεύτερο φαρμάκι, το Μνημόνιο Δύο και σε αντίκρισμα της ζητάει ό,τι έχει και δεν έχει.

Μάλιστα,πρωτοφανές στα διεθνή χρονικά, θέλουν οι ίδιοι, η Τρόικα, να αναλάβουν την εκποίηση του δημόσιου πλούτου της Ελλάδας, να πουλάνε οι ίδιοι δηλαδή αυτά που οι ίδιοι θα αγοράζουν!!!

Λεηλασία...

Λες κι έχει η χώρα χάσει πόλεμο.

Και οι Ελληνες, ξεφτιλισμένοι απ' τον ίδιο τους τον πρωθυπουργό διεθνώς, διασυρμένοι και διασυρόμενοι, παρακολουθούν ταπεινωμένοι κι άφωνοι τον αφανισμό τους.

Η Τρόικα έχει βρει και τα κάνει -η Ελλάδα είναι πλούσια χώρα, το ψητό λαχταριστό. Κι έτσι τώρα παρόντος του απόντος Πρωθυπουργού -αυτού του ανδρείκελου- υπαγορεύει πολιτική η ίδια!

Υπαγορεύει πολιτική στην Ελλάδα όπως ένας δικτάτορας υπογορεύει συναίνεση. Μάλιστα εκδίδει έδικτον γι' αυτήν τη συναίνεση.

Με έναν λόγο καταργεί το πολίτευμα. Προσπαθεί να υποχρεώσει την αντιπολίτευση σε υποταγή στην κυβέρνηση -δηλαδή σε αυτοαναίρεση!!

Με αυτοκαταργημένη την κυβέρνηση και καταργημένη την αντιπολίτευση εκτός από την εθνική ανεξαρτησία, χάνεται και η λαϊκή κυριαρχία.

Πίστευε κανείς (ρητορικόν το ερώτημα) ότι τα ψέματα Παπανδρέου για να πάρει την εξουσία, δεν θα είχαν συνέπειες;

Οτι το κοινοβουλευτικό πραξικόπημα για να περάσει ο Ψευτοθόδωρος το Μνημόνιο, δεν θα είχε συνέπειες;

Πίστευε κανείς ότι η άρση της ασυλίας της χώρας δεν θα έφερνε τους τοκογλύφους στο άβατο του Παρθενώνα;

* * *

Το πολίτευμα έχει καταργηθεί. Πολιτική υπαγορεύει με φάτσιο η Τρόικα. Την εκποίηση του δημόσιου πλούτου θα την κάνουν οι ίδιοι οι αγοραστές του.

Τα διατάγματα, τα τελεσίγραφα και τα διλήμματα άρχισαν: ή μας δίνετε ό,τι γουστάρουμε ή την πέμπτη δόση (της ηρωίνης) του δανείου σας δεν σας τη δίνουμε!

Κι αυτή είναι μόνον η αρχή.

Και τέλος δεν θα έχει... Κι αν έχει θα είναι κακό, πολύ κακό...
ΣΤΑΘΗΣ Σ. από enet, μοντάζ Γρέκι                                                                                                          ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Σε λίγες μέρες έτοιμο το ανταλλακτήριο αγροτικών προϊόντων «Αλληλέγγυο», στο κέντρο της Αθήνας. Μετά την εφαρμογή στην πράξη, διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας στο Αίγιο, το Πατριωτικό Μέτωπο, υλοποιεί και την πρότασή του, για επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης.

Πατριωτικό Μέτωπο
Νίκης 33, 10557, Σύνταγμα, Αθήνα
Τηλ. 2103311642, Φαξ: 2103311652
Τηλ. Εκπροσώπου: 6980292626
www.pamet.gr, pametopo@gmail.com
Έτοιμο θα είναι σε λίγες μέρες και το ανταλλακτήριο αγροτικών προϊόντων, που οργανώνει το Πατριωτικό Μέτωπο στην καρδιά της Αθήνας, με στόχο την σε πρώτη φάση, άμεση επαφή του Έλληνα αγρότη με τον Έλληνα καταναλωτή, χωρίς μεσάζοντες και σε τιμές χωραφιού.
Με την κίνησή του αυτή το Κίνημα, υλοποιεί πιλοτικά και την πρότασή του για επιστροφή στην κοινωνία της αλληλεγγύης, αμέσως μετά την υλοποίηση διαδικασιών Άμεσης Δημοκρατίας στο ιστορικό Αίγιο, ο Λαός του οποίου με αποφασιστικότητα, γύρισε την πλάτη του στους νεοταξίτες και στους σχεδιασμούς τους, στο δημοψήφισμα της 15η Μαΐου. Αποδεικνύοντας έτσι για μια ακόμη φορά, πως μικρές, πολιτικές αλλά ηθικές δυνάμεις του Λαού, με όραμα και στόχους, χωρίς ακρότητες και αριστεροδέξιες φανφάρες, χωρίς μεγάλα λόγια και εμφυλιοπολεμικούς «τσαμπουκάδες», μπορούν να βρουν διεξόδους, στο ασφυκτικό κλίμα που έχει επιβάλλει στην Πατρίδα μας, η κατοχική συμμαχία των επαγγελματιών πολιτικών, των τοκογλύφων, των νεοταξιτών και των κρατικοδίαιτων εργολάβων, ιδιοκτητών των αθηναϊκών ΜΜΕ.
Οι στόχοι του ανταλλακτηρίου, στην πρώτη του, πιλοτική φάση είναι:
  1. Να έλθουν οι Έλληνες αγρότες στην καρδιά της πρωτεύουσας και να προσφέρουν σε τιμές χωραφιού τα προϊόντα τους, στους καταταλαιπωρημένους από την οικονομική κρίση Έλληνες καταναλωτές της Αθήνας.
  2. Να δοθεί η ευκαιρία στους Έλληνες αγρότες να ανταλλάξουν προϊόντα με τους ανά την Ελλάδα συναδέλφους τους.
  3. Να επαναπροσδιορισθεί ο προσανατολισμός των Ελλήνων καταναλωτών στα ποιοτικότατα ελληνικά προϊόντα, μακριά και πέρα από τον διατροφικό εφιάλτη που έχουν επιβάλλει στη χώρα μας οι πολυεθνικές με τις σκουπιδοτροφές που πωλούν στα σούπερ μάρκετ τους.
  4. Να προσφερθούν στο πρατήριο του ανταλλακτηρίου 100% ελληνικά προϊόντα, τα οποία αυτήν την στιγμή δέχονται μαζική και μετωπική επίθεση από την εισβολή των αγνώστου ταυτότητας ξένων προϊόντων.
  5. Να αναπτυχθούν και πάλι εκείνοι οι κώδικες κοινωνικής αλληλεγγύης που κράτησαν όρθιο τούτον τον τόπο και τον Λαό του, στην τρισχιλιετή του ιστορία.
Καλούνται όλοι οι Έλληνες αγρότες που επιθυμούν να διαθέσουν τα προϊόντα τους, χωρίς καμία επιβάρυνση, μέσω του ανταλλακτηρίου, να επικοινωνήσουν με το Κίνημα στα τηλ. 2103311642, 6980292626 και 6977871498, στο email pametopo@gmail.com και στο φαξ, 2103311652.
Επίσης, καλούνται όλοι όσοι επιθυμούν να προσφέρουν εθελοντική εργασία, να επικοινωνήσουν με το Κίνημα, γνωρίζοντας ταυτόχρονα πως το Πατριωτικό Μέτωπο, αυτό καθεαυτό, δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να εκμεταλλευθεί μικροπολιτικά το ανταλλακτήριο, μια δέσμευση που ως γνωστό κράτησε και στην περίπτωση του Δημοψηφίσματος στο Αίγιο, ικανοποιώντας έτσι το σύνολο του Αιγιώτικου Λαού, συμπεριλαμβανομένων και των όποιων πολιτικών κλπ δυνάμεων της Πόλης, οι οποίες εξέφρασαν την ευαρέσκειά τους, για την υπερκομματική στάση του ΠΑΜ.
Να υπενθυμίσουμε εδώ πως:
  1. Το ανταλλακτήριο, είναι νομικό πρόσωπο «Μη κερδοσκοπικού-καταναλωτικού συνεταιρισμού», με δικό του καταστατικό και δημοκρατικές διαδικασίες, όπως προβλέπονται από την ελληνική νομοθεσία.
  2. Σε καμία περίπτωση το ανταλλακτήριο, όπως εξ’ άλλου σαφώς ορίζεται από το καταστατικό του, δεν έχει κερδοσκοπικό χαρακτήρα. Όλες του οι πράξεις, γίνονται με γνώμονα και μόνον την ανάπτυξη κωδίκων αλληλεγγύης του Ελληνικού Λαού.
  3. Το πρατήριο του ανταλλακτηρίου, θα λειτουργήσει μέσα σε καθεστώς πλήρους νομιμότητας και πιστοποίησης (HASP, ISO κλπ προδιαγραφές).
-       Εμπρός να σχεδιάσουμε ένα μέλλον, αντάξιο των οραμάτων των παππούδων μας, φιλόξενο σπίτι των παιδιών μας.
-       Όποτε εμείς, οι απλοί Έλληνες πολίτες, πήραμε την υπόθεση μας στα χέρια μας, κάναμε θαύματα. Και σήμερα, για μια ακόμη φορά, είναι η ώρα να αναλάβουμε τις ιστορικές μας ευθύνες.
-       Για να μην πεινάσει κανείς στις δύσκολες μέρες που βιώνουμε και στις σκοτεινότερες που έρχονται.
-       Για να αποδείξουμε πως μπορούμε να τα καταφέρουμε χωρίς πάτρωνες, μεσσίες, ινστρούχτορες και γκαουλάϊτερς.
Ας αφήσουμε στην άκρη της μισαλλοδοξίες, τους «ξερολισμούς», τα «εγώ  θα σώσω την Ελλάδα», τις «επαναστατικές» παρεούλες, αυτά που μας χωρίζουν. Τώρα είναι η ώρα να βρούμε αυτά που μας ενώνουν. Και αυτά που μας ενώνουν είναι πάρα πολλά και μπορούν να μας δέσουν στον κοινό αγώνα, μακριά και πέρα από ιδεοληψίες και υστεροβουλίες. Ας μην ξεχνάμε πως πρώτοι από όλους, τα στελέχη του Κινήματος, δεν ζητούν, δεν θα ζητήσουν την ψήφο κανενός. Δεν θα διεκδικήσουν καμία «καρέκλα», ούτε τώρα, ούτε στο μέλλον. Το μόνο που διακαώς επιθυμούν, είναι να γίνουν γέφυρα για να περάσουν οι νέες γενιές, σε ένα μέλλον, με αξιοπρέπεια και περηφάνια και όχι σαν δουλοπάροικοι του κάθε λογής Στρος Κάν.
Για να μπορούμε να πούμε κάποτε στα παιδιά μας, ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΚΕΙ. Για να πάρουν εκδίκηση, τα όνειρα του Ελύτη μας.                                                                                                     ΠΗΓΗ:olympia.gr

Κάποιοι βιάζονται να “κλείσουν” τις αποκαλύψεις Καμμένου… να τους θυμίσουμε μία ιστορία.


Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Πάνος Καμμένος κάνει αποκαλύψεις που ταράζουν το πολιτικό σκηνικό. Υπάρχει όμως μία περίπτωση που είναι “καρμπόν” με την χθεσινή. Καλό θα είναι να την διαβάσουν όσοι σπεύδουν να διαψεύσουν και να χαρακτηρίσουν τον τ. υπουργό “φαντασιόπληκτο”. Ιδιαίτερα όμως οφείλουν να την διαβάσουν όσοι ενδιαφέρονται πραγματικά για την πατρίδα και την αλήθεια.
Ο Καμμένος λοιπόν, κατά την διάρκεια της εξεταστικής για τη Siemens, κάνει την καταγγελία – βόμβα, ότι η εταιρεία CIVITAS μοίραζε πακτωλούς χρημάτων στα ΜΜ”Ε” για λογαριασμό της Siemens με την οποία είχε συνεργασία. Την καταγγελία αυτή, την δημοσιεύει πρώτο το Olympia και στην συνέχεια την αναπαράγουν εκατοντάδες Blogs και ιστοσελίδες.
Ακολουθεί χάος. Την επόμενη ημέρα, η εταιρεία διαψεύδει τον συνωμοσιολόγο Καμμένο με μία πύρινη ανακοίνωση: 10 Ιουνίου 2010, Εταιρεία Civitas Strategy Communication Public Affairs:
«Τις τελευταίες ημέρες κυκλοφορούν ψευδή, συκοφαντικά και ανυπόστατα σενάρια περί δήθεν εμπλοκής της Civitas στην υπόθεση της Siemens. Οι «εργολάβοι της λάσπης» καλυπτόμενοι πίσω είτε από την άνανδρη ανωνυμία των blogs είτε από τη βουλευτική ασυλία, είτε από την αοριστολογία και τους υπαινιγμούς «πηγών», προσβάλουν βάναυσα τη φήμη, τον επαγγελματισμό και του σπουδαιότερο την ακεραιότητα της εταιρείας και των στελεχών της.
Προσφεύγουμε άμεσα στην ελληνική δικαιοσύνη με την κατάθεση αγωγών κατά όλων των συκοφαντών, για να προστατεύσουμε την τιμή και την υπόληψή μας και να αποκατασταθεί η ηθική βλάβη που μας προξενούν.
Η συνέχεια; Την επόμενη ημέρα, ο ΔΣ της εταιρείας καλείται στην εξεταστική και ακολουθεί ο εξής διάλογος:
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς, σας λέω λοιπόν ότι εγώ σαν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής, δηλώνω ότι η CIVITAS μοίραζε χρήματα σε δημοσιογράφους, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα δικογραφία.
Με  θεωρείτε ψεύτη, συκοφάντη και εργολάβο λάσπης, ναι ή όχι; Με θεωρείτε; (….)

ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Οι νομικοί μας σύμβουλοι εξετάζουν ποιοι από όσους έχουν κυκλοφορήσει όλες αυτές τις φημολογίες μπορούν να θεμελιώσουν αγωγή εναντίωσης και από Δευτέρα θα κατατεθεί…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς, σας λέω λοιπόν ότι εγώ σαν μέλος του ελληνικού Κοινοβουλίου και μέλος της Επιτροπής, δηλώνω ότι η CIVITAS μοίραζε χρήματα σε δημοσιογράφους, όπως προκύπτει από τη μέχρι τώρα δικογραφία.
Με  θεωρείτε ψεύτη, συκοφάντη και εργολάβο λάσπης, ναι ή όχι; Με θεωρείτε;
ΜΑΡΤΥΣ (Γεώργιος Φλέσσας): Βεβαίως, αν ισχυρίζεστε αυτό το πράγμα.
Ενώ όλοι λοιπόν περιμένουν την αγωγή, την μήνυση, την γκιλοτίνα και την ηλεκτρική καρέκλα, η απάντηση έρχεται από το Antinews και το διαδίκτυο την αναπαράγει με ρυθμούς χιονοστιβάδας. Τα ΜΜ”Ε” δεν βγάζουν άχνα για αυτά τα ντοκουμέντα:
(μην βιάζεστε λοιπόν να υιοθετείτε όργιλες απαντήσεις επιχειρηματιών, ιδιαίτερα όταν στέλνονται σε sites που δεν έχουν καν δημοσιεύσει την καταγγελία!)








ΠΗΓΗ:olympia.gr

Το μανιφέστο του κινήματος «Πραγματική Δημοκρατία τώρα» της Ισπανίας

του Αντρέα Παναγόπουλου (από την Ελευθεροτυπία)
Οι διαδηλωτές της Πουέρτα ντελ Σολ της Μαδρίτης δηλώνουν την αντίθεσή τους στο διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα και την οικονομία της ανεργίας.
Στη δημοσιότητα έχει δοθεί το μανιφέστο της κίνησης «Πραγματική Δημοκρατία τώρα» (Democracia Real Ya), που τις τελευταίες ημέρες έχει βρεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος με τις ογκώδεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας που έχει οργανώσει στη Μαδρίτη και σε πολλές μεγάλες πόλεις της Ισπανίας. Το enet.gr επιχείρησε μια απόδοση του κειμένου στα ελληνικά:
Είμαστε απλοί άνθρωποι. Είμαστε σαν κι εσάς: άνθρωποι που κάθε πρωί πηγαίνουν να σπουδάσουν, να εργαστούν ή να βρουν δουλειά, άνθρωποι που έχουν οικογένεια και φίλους. Είμαστε άνθρωποι που εργάζονται σκληρά κάθε ημέρα για να ζήσουν και να προσφέρουν ένα καλύτερο μέλλον στους γύρω μας.
Κάποιοι από εμάς είναι προοδευτικοί, κάποιοι άλλοι συντηρητικοί. Μερικοί έχουν «πιστεύω», μερικοί δεν έχουν. Μερικοί έχουν συγκεκριμένη ιδεολογία, και άλλοι είναι απολίτικοι. Ολοι μας όμως είμαστε ανήσυχοι και θυμωμένοι από τις πολιτικές, οικονομικές και κοινωνικές εξελίξεις που βλέπουμε γύρω μας. Από τη διαφθορά των πολιτικών, των επιχειρηματιών, των τραπεζιτών… Από το ότι οι απλοί άνθρωποι αισθάνονται αβοήθητοι.
Αυτή η κατάσταση μας πληγώνει όλους καθημερινά. Ομως αν ενωθούμε μπορούμε να την αλλάξουμε. Ήρθε η ώρα να ξεκινήσουμε το χτίσιμο μιας καλύτερης κοινωνίας.
Πιστεύουμε ότι:
-Προτεραιότητα για κάθε προηγμένη κοινωνία πρέπει να είναι η ισότητα, η πρόοδος, η αλληλεγγύη, η ελευθερία της συμμετοχής στον πολιτισμό, την οικολογική βιωσιμότητα και την ανάπτυξη, την ευημερία και την ευτυχία των ανθρώπων.
-Υπάρχουν βασικά δικαιώματα που πρέπει να προστατεύονται στην κοινωνία μας: το δικαίωμα στη στέγαση, την απασχόληση, τον πολιτισμό, την υγεία, την εκπαίδευση, την πολιτική συμμετοχή, την ελεύθερη προσωπική ανάπτυξη, τα δικαιώματα του καταναλωτή, το δικαίωμα για μια υγειή και ευτυχισμένη ζωή.
-Με τον τρόπο που λειτουργούν σήμερα η κυβέρνηση και το οικονομικό μας σύστημα αδυνατούν να αντιμετωπίσουν αυτές τις προτεραιότητες και αυτό αποτελεί πλέον εμπόδιο για την πρόοδο των ανθρώπων.
-Δημοκρατία σημαίνει κυβέρνηση του λαού (δήμος = λαός, κράτος = κυβέρνηση), και αυτό θα πρέπει να συμβαίνει. Αντίθετα, ξέρουμε όλοι ότι το πολιτικό μας σύστημα δεν θέλει καν μας ακούσει. Το καθήκον τους θα έπρεπε να είναι να μεταφέρουν τη φωνή μας στα εθνικά και διεθνή θεσμικά όργανα, να διευκολύνουν την συμμετοχή των πολιτών μέσα από κανάλια άμεσης επικοινωνίας, να λειτουργούν προς όφελος της ευρύτερης κοινωνίας και όχι υπέρ των πλουσίων που ευημερούν εις βάρος μας, όχι ακολουθώντας πιστά μονάχα τις προσταγές των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων τα οποία έχουν επιβάλει τη δικτατορία και την κομματοκρατία.
-Η συγκέντρωση της εξουσίας στα χέρια των λίγων παράγει ανισότητα, προκαλεί εντάσεις, φέρνει αδικία, η οποία οδηγεί στη βία. Κι εμείς την απορρίπτουμε.Το απαρχαιωμένο οικονομικό μοντέλο παγιδεύει την ατμομηχανή της κοινωνίας μέσα σε ένα φαύλο κύκλο όπου οι λίγοι πλούσιοι γίνονται πλουσιότεροι και οι πολλοί βουλιάζουν στη φτώχεια τη μιζέρια. Και έτσι καταρρέουμε. Μοναδικός σκοπός του συστήματος είναι η συσσώρευση κεφαλαίων σε βάρος της αποτελεσματικότητας και της ευημερίας της κοινωνίας.
-Η σπατάλη πόρων οδηγεί στην καταστροφή του πλανήτη, δημιουργώντας ανεργία και οι καταναλωτές πολίτες αποτελούν μέρος του κέντρου βάρους σε ένα μηχάνημα σχεδιασμένο να εμπλουτίσει μια μειοψηφία που δεν ξέρει τις ανάγκες μας.
-Είμαστε ανώνυμοι αλλά χωρίς εμάς τίποτα δεν θα μπορούσε να υπάρξει, καθώς εμείς κινούμε τον κόσμο. Αν σαν κοινωνία μάθουμε να μην εμπιστευόμαστε αφηρημένες οικονομικές αποδόσεις που ποτέ δεν ωφελούν τους πολλούς, μπορούμε να εξαλείψουμε τις καταχρήσεις και τις ελλείψεις από τις οποίες σήμερα όλοι υποφέρουμε. Χρειάζεται μια ηθική επανάσταση… Είμαστε άνθρωποι, όχι προϊόντα σε μια αγορά…
Για όλα τα παραπάνω, είμαι εξοργισμένος.
Νομίζω ότι μπορώ να το αλλάξουμε.
Νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω.
Ξέρω ότι μαζί μπορούμε.
Παρέα με εμάς. Είναι δικαίωμά σας.
————-
Θραξ Αναρμόδιος (για την αντιγραφή)
ΥΓ. Live μετάδοση της συγκέντρωσης στην πλατεία Puerta del Sol.                                                           ΠΗΓΗ:olympia.gr

O Καμμένος, τα CDS, οι μυστικές υπηρεσίες και τα μυστήρια της σουίτας "2806" του νεουορκέζικου "Sofitel"




 
Ας  πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.
Τον Αύγουστο του 2009, ο πανικόβλητος Καραμανλής ανακοινώνει πρόωρη προσφυγή στις κάλπες.
Τον ίδιο μήνα ο Άγγελος Φιλιππίδης, που διαμένει πλέον σ ένα υπέροχο νεοκλασικό απέναντι από τη  Βουλή των Ελλήνων, δίνει σαν πρόεδρος του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου 950 εκατομμύρια ευρώ (!)και αγοράζει, ενόψει χρεοκοπίας(!), ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) όταν το πενταετές spread των CDS ήταν στις 135 μονάδες βάσης, όπως απεκάλυψε η Σοφία Παπαιωάννου-αρχισυντάκτρια των «Φακέλλων»: «Η νέα διοίκηση (Κλέων Παπαδόπουλος) πουλά τα CDS τον Δεκέμβριο του 2009 στις 235 μονάδες βάσης. Η παγκόσμια αγορά των CDS το καλοκαίρι του 2009 κυμαινόταν στα 8 δισεκατομμύρια δολάρια. Αγοράζοντας το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο CDS αξίας 950 εκατομμυρίων ευρώ (δηλαδή 1,2 δισεκατομμύρια δολάρια) κατέχει μία θέση που αντιστοιχεί περίπου στο 12,5% της παγκόσμιας αγοράς, ποσοστό που θα μπορούσε να συμπαρασύρει και άλλους παίκτες. Πράγματι από τον Αύγουστο μέχρι τον Δεκέμβριο το CDS ανέβηκε κατά 110 μονάδες βάσης και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο κέρδισε με το αυτό το παιχνίδι περίπου 35 εκατομμύρια ευρώ…»
Ποιοι ήταν οι αγοραστές των CDS του Ταχ. Ταμιευτηρίου και πόσο αξίζουν αυτά σήμερα.
Είναι αλήθεια ότι λήγουν στις 22 Μαίου κι αν η χώρα χρεοκοπούσε μέσα στα επόμενα 24ωρα,  κάποιοι θα κέρδιζαν μυθικά ποσά από τη χρεοκοπία μας,  όπως υποστηρίζει ο Πάνος Καμμένος που βρίσκεται σε διωγμό από τη ΝΔ, επειδή τα CDS  αγοράστηκαν από τον Άγγελο Φιλιππίδη.
Πάμε παρακάτω. Ποιος ήταν εκείνος που ως τώρα και πέρα από τα μπινελίκια που του ρίχνουμε, εμπόδιζε την επίσημη χρεοκοπία της χώρας μας υποσχόμενος νέα βοήθεια χωρίς πολλά-πολλά; Ο Στρος Καν.
Δεν το έκανε γιατί μας αγαπούσε. Προφανώς είχε τους λόγους του.
Άρα ο Στρος Καν ήταν «κόκκινο πανί» για τους κατόχους των CDS, που σαν κοράκια περιμένουν την χρεοκοπία μας. Οι αγοραπωλησίες των CDS έγιναν και μέσω της αμερικανικής επενδυτικής τράπεζας Goldman Sachs!
Όταν κάποια στιγμή Ευρωπαίοι και Αμερικανοί αποφάσισαν να χτυπήσουν συντονισμένα  τους κερδοσκόπους των CDS, αιφνιδιαστικά ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Τίμοθυ Γκάιτνερ, έκανε πίσω. Η Σοφία Παπαιωάννου, έγραψε «άγνωστο γιατί». Κι όμως δεν είναι άγνωστο το γιατί: O Τίμοθυ Γκάιτνερ, υπήρξε πρώην στέλεχος της «Φίρμας», της Goldman Sachs.
Μόνο δύο κορυφαίοι Αμερικανοί πολιτικοί, όλο αυτό το διάστημα της περιπέτειας του Στρος Καν τοποθετήθηκαν δημόσια: Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μάικλ Μπλούμπεργκ που (σωστά έπραξε) κάλυψε πλήρως τις αστυνομικές Αρχές της πόλης και ο υπουργός Οικονομικών Τίμοθυ Γκάιτνερ ο οποίος ζήτησε επίσημα την παραίτηση του Ντομινίκ Στρος Καν από το IMF!
Τυχαίο; Δεν νομίζουμε-ούτε κι εσείς με το που θα διαβάσετε τη συνέχεια.

TΑ ΜΥΣΤΗΡΙΑ ΤΟΥ SOFITEL
Το γεγονός ότι ο Στρος Καν βίασε την δύστυχη Αφρικανή, δεν χωρά αμφιβολία.
Ο 65χρονος την περίμενε φορώντας το μπουρνούζι του και όρμησε πάνω της σαν ταύρος εξαναγκάζοντάς της  σε πρωκτικό sex και στοματικό έρωτα. Αν γνωρίζαμε με σιγουριά ότι είχε κατεβάσει μισό κουτί Viagra, θα έπρεπε η φαρμακοβιομηχανία να τον κάνει στάμπα στα κουτιά της.
Mόνο που εδώ, στη σουίτα 2806, του νεουορκέζικου «Sofitel», υπάρχουν αναπάντητα ερωτηματικά, που συνδέονται μεταξύ τους  η μια καλή θεωρία συνομωσίας-εσύ διαλέγεις…
Ερώτημα 1ον>Ο Στρος Καν, είχε «συνεργό» στο έγκλημα. Κι όταν λέμε συνεργό εννοούμε αν είχε κάποιο άνθρωπο από το προσωπικό του ξενοδοχείου που να οδηγεί τις καμαριέρες την κατάλληλη στιγμή στον πυρακτωμένο Μινώταυρο Ντομινίκ.
Ερώτημα 2ον> Πόσο συχνά ο επικεφαλής του IMF επισκεπτόταν τις σουίτες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου; Πόσα χρόνια ήταν πελάτης του;
Ερώτημα 3ον>Υπήρξαν κατά καιρούς κι άλλες καμαριέρες του συγκεκριμένου ξενοδοχείου που οδηγήθηκαν από τον «συνεργό» στη σουίτα του Ντομινίκ; Πόσο θα μπορούσε να κοστίζει η σιωπή τους στο IMF;
Ερώτημα 4ον>Οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες CIA, FBI η κάποιο «ανεξάρτητο» παρα-κλάδι τους, παρακολουθούσαν η όχι τις κινήσεις του Στρος Καν, ο οποίος ήταν γνωστό ότι δεν μπορούσε να ελέγξει το συγκεκριμένο πάθος του μια και είχαν προηγηθεί κι άλλα περιστατικά με τον ίδιο πρωταγωνιστή;
Ερώτημα 5ον> Αν ο Στρος Καν ήταν εμπόδιο στη χρεοκοπία της Ελλάδας, άρα στους κερδοσκόπους της αγοράς-ανάμεσά τους και οι αγοραστές των CDS (Goldman Sachs, golden boys και Έλληνες «φίλοι») του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου, μήπως έπρεπε επειγόντως να βγει από τη μέση;
Ερώτημα 6ον>Γιατί ο Λευκός Οίκος δεν έβγαλε, ούτε μια λιτή έστω ανακοίνωση, για τη σύλληψη του Στρος Καν.
Ερώτημα 7ον> Πως ο ταλαίπωρος Ντομινίκ επέλεξε για συνήγορό του, τον Μπέντζαμιν Μπράφμαν, στενό φίλο του Αντώνη Παπαδημητρίου του «Ιδρύματος Ωνάση»- με τον οποίο μόλις πριν λίγες μέρες,  έκαναν την αναπαράσταση της Δίκης του Σωκράτη;
Ποιος μπορεί ν απαντήσει με σιγουριά σ αυτά τα ερωτήματα, ενός παιγνιδιού που ξετυλίγεται στο ημίφως  της Ιστορίας; Πόσοι γνωρίζουν όλη την αλήθεια;                                                                    ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Βόμβα Καμμένου στο "Κουρδιστό Πορτοκάλι"> "Μέχρι να πειστούν όλοι, θα αναρτώ κάθε 5' ένα έγγραφο στο διαδίκτυο!..Το κόμμα μου έπρεπε να με ρωτήσει αν έχω στοιχεία, πριν βγάλει την ανακοίνωση!.."







Σάλος στη Βουλή αλλά και στο διαδίκτυο από τις καταγγελίες του Πάνου Καμμένου, για τα βρώμικα CDS!
O υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Ραγκούσης  ζήτησε από τη Νέα Δημοκρατία  να τον διαγράψει.
Το «Κουρδιστό Πορτοκάλι» επικοινώνησε με τον βουλευτή Πάνο Καμμένο, ο οποίος μας είπε χαρακτηριστικά:
-Mέχρι να πειστούν όλοι θα αναρτώ κάθε 5’ ένα έγγραφο στο διαδίκτυο!..Όσο αφορά το κόμμα μου, έπρεπε να με ρωτήσει αν έχω στοιχεία πριν βγάλει την ανακοίνωση που έβγαλε!..

ΙΔΟΥ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ TAXALIA
TA GOLDEN BOYS ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΤΑΜΙΕΥΤΗΡΙΟΥ ΔΙΟΧΕΤΕΥΣΑΝ ΤΟ CDS!!

ΜΕ ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ, ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΠΛΕΟΝ ΝΑ ΚΡΥΦΤΟΥΝ.

Την υπόθεση την είχε περιγράψει στο Ολυμπία ο Δρ. Ηλίας Καλλιώρας στο άρθρο του: CDS, ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΙ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΕΙΣ ΑΓΟΡΕΣ

Όπου έγραφε χαρακτηριστικά: Στην Ελλάδα ειδικότερα, το καλοκαίρι του 2009, κάποια κρατική ελληνική τράπεζα εξέδωσε CDS, αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ. Δηλαδή, το εν λόγω πιστωτικό ίδρυμα έπαιξε «μη χρεοκοπία» (“long”) της Ελλάδας. Ο τότε αγοραστής των εν λόγω CDS έπαιξε αντίστοιχα «χρεοκοπία» της χώρας μας (‘short”), σε τιμή γύρω από τις 130-140 μονάδες βάσης. Μετά από εκείνη την σχετικά μη «πονηρή» περίοδο έκδοσης των εν λόγω CDS, από την εν λόγω πολύ μεγάλη κρατική τράπεζα, η νέα της διοίκηση, που προέκυψε μετά από τις εκλογές του 2009, πούλησε ξαφνικά (με κέρδος, ή όχι, δεν έχει σημασία) αυτά τα ασφάλιστρα κινδύνου!

Γιατί; Εκείνη την περίοδο, η συγκεκριμένη έκδοση-θέση της εν λόγω τράπεζας αντιπροσώπευε περίπου το 12% της αντίστοιχης παγκόσμιας αγοράς CDS, για το συνολικό ελληνικό χρέος (της τάξης τότε των 8 δισ. ευρώ). Ποιος πούλησε στους «κερδοσκόπους-βαρβάρους» τα εν λόγω CDS, ή τα όπλα μαζικής καταστροφής της ελληνικής οικονομίας; Ποιος έλληνας-ανθέλληνας έδωσε «διηπειρωτικούς πυραύλους» στα χέρια των αδίστακτων επενδυτών-κερδοσκόπων; Η ιστορία θα γράψει λίγες μαύρες σελίδες για αυτή την ντροπή!

Σήμερα στην βουλή μάθαμε και το όνομα της τράπεζας.

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ: Βομβαρδίζομαι από ερωτήματα δημοσιογράφων… Ο Πάνος Καμμένος που είναι επιλογή του αρχηγού του να είναι σε όλες τις επιτροπές. Πριν από λίγο είπε στον κ. Χατζηνικολάου πως ο κ. Παπανδρέου είναι έμμισθος broker.  ΄Η η καταγγελία έχει ουσία ή αυτά που είπε να τα αιτιολογήσει. Είναι δυνατόν; Εγώ τα θεωρώ εξωπραγματικά. Δεν μπορώ να το πιστέψω. Αυτό αποτελεί εσχάτη προδοσία.

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πράγματι το ανέφερα… Αναφέρομαι στο ασφάλιστρο κινδύνου το οποίο αγόρασε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο το καλοκαίρι του 2009 και πουλήθηκε Δεκ. 2009  αξίας 1,3 δις… Η ίδια περίοδος ήταν, από συνέντευξη Στρος Καν, τότε που ο Πρωθυπουργός συνομιλούσε με ΔΝΤ. Το cds πουλήθηκε εκείνη την περίοδο. Άρα οι κερδοσκόπου επί 10 ημέρες… Από έρευνα που έκανα προκύπτει… Μάρκελος, Ξαφά, Αντρίκος Παπανδρέου…Είναι σοβαρό θέμα αν πούλησαν το ασφάλιστρο κινδύνου και ζημιώθηκε το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο…Να ενημερωθεί η Βουλή και η Εισαγγελεία…

Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗΣ:Άκουσα τι είπε ο κ. Καμμένος. Όταν ακούγεται πως συμμετέχει στο πάρτυ Μαρκέλου και ο Αντρίκος Παπανδρέου και στο άλλο (Κατάρ) ο άλλος αδερφός…Αν κάναμε πραγματικές εξεταστικές θα οδηγούμασταν εκεί που είναι ο Στρος Καν!Η υπεράσπιση θεσμικού ρόλου Πρωθυπουργού δεν είναι μόνο θέμα κομμάτων… Είναι και για τα αδέρφια του.

Γ. ΝΤΟΛΙΟΣ, ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΩΝ: Έκπληκτος παρακολούθησα συζήτηση… Δεν έχουμε καμία πληροφόρηση όσοι βρισκόμαστε στην αίθουσα…

ΑΘ. ΠΑΦΙΛΗΣ, ΚΚΕ:Είναι τεράστιο θέμα… Τέθηκαν σοβαρά θέματα και πρέπει να απαντηθούν…

Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ: Το τελευταίο διάστημα υπάρχει συστηματική προσπάθεια στοχοποίησης στο πρόσωπο του Πρωθυπουργού αυτές τις δύσκολες στιγμές. Υπάρχει εκστρατεία λάσπης από διάφορα κέντρα στο εσωτερικό και στο εξωτερικό της χώρας. Δεν υπάρχει θέμα Καμμένου αλλά θέμα Σαμαρά. Υπάρξει θέμα πολιτικής και  ηθικής τάξης… για το αν θα κρατήσει στο κόμμα τον κ. Καμμένο… Ο κ. Σαμαράς να λάβει σοβαρά υπόψιν το περιστατικό…

Κ. ΤΖΑΒΑΡΑΣ, ΚΟΙΝ. ΕΚΠΡ. ΝΔ. :Δημιουργήθηκε μείζον θέμα από κ. Ραγκούση… υπέπεσε σε κοινοβουλευτικό ολίσθημα… Προσπάθησε να δημιουργήσει αιχμές στο πρόσωπο κ. Σαμαρά… Δεν αγνοείται γεγονός ότι είναι ο 3ος πολιτειακός παράγοντας…Το τι θα κάνει με Καμμένο δεν αποτελεί υποχρέωση απάντησης σε εσάς, ούτε έχετε το δικαίωμα να υποδεικνύετε τι θα κάνει… Ο βουλευτής σε αυτή την αίθουσα έχει απεριόριστο δικαίωμα να λέει τη γνώμη του με παρρησία. προσπαθείτε να δημιουργήσετε ψευδείς εντυπώσεις και δημιουργείτε πρόβλημα στο πολίτευμα. Να ανακαλέσετε, διαφορετικά είστε ανεπανόρθωτα εκτεθειμένος…

ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: Να ρίξει η κυβέρνηση άπλετο φως στην υπόθεση. Πιστεύω και καλώ κυβέρνηση, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο  και εποπτεύουσα Τράπεζα της Ελλάδος  να δώσουν συγκεκριμένα στοιχεία, γιατί ο μόνος τρόπος να απαντηθούν και να αρθούν υποψίες και καχυποψίες είναι να χυθεί άπλετο φως. Όσο καλούμε κυβέρνηση άλλο τόσο καλούμε και Καμμένο , τα στοιχεία να δοθούν στην δημοσιότητα
Υ.Γ  taxalia
Τι θα γίνει ρε παιδιά με αυτό το κακόμοιρο το ‘άπλετο φως’;
Άπλυτο το καταντήσατε!

IΔΟΥ TΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ FIMOTRO
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΙΔΑΚΙΑ ΠΟΥ... ΜΑΣΑΝΕ
Να καταθέσει στοιχεία για όλα όσα είπε χθες το βράδυ στο Αποκαλυπτικό δελτίο του Extra 3 και σήμερα στον Real fm και στο Νίκο Χατζηνικολάου κάλεσε πριν από λίγο τον Πάνο Καμμένο ο Γιάννης Μιχελάκης. Παράλληλα παρέπεμψε στα όσα είπε ο...
Κώστας Τασούλας σήμερα το πρωί στον Real fm αδειάζοντας προφανώς τα περί broker του Καμμένου. Ο Καμμένος δεν είναι από τα παιδάκια που μασάνε. Κρατήστε αυτό το τελευταίο. Γιατί εάν του τη δώσει θα ξαναβγεί σήμερα για να επαναλάβει όσα είπε χθες...


IΔΟΥ ΤΙ ΕΓΡΑΨΕ ΤΟ OLYMPIA.GR

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΩΡΑ! ΙΔΟΥ ΠΟΙΟΙ ΔΙΑΚΙΝΗΣΑΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΟΗΤΟ CDS. Οι βουλευτές της κυβέρνησης οφείλουν άμεσα να αποσύρουν την στήριξη στην κυβέρνηση.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada στο Μαΐου 19, 2011
(ΑΝΑΝΕΩΝΕΤΑΙ)
Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν μετά από την ενδελεχή έρευνα του βουλευτή Πάνου Καμμένου που πραγματικά δεν υπολόγισε τίποτα και φέρνει στο φως την εταιρεία που κερδοσκόπησε εις βάρος της πατρίδας. Μετά από αυτό, η κυβέρνηση δεν μπορεί να σταθεί ούτε μία ημέρα. Όσοι την στηρίζουν είναι συνυπεύθυνοι. 26 δις εκτιμάται το κέρδος της υπεραξίας.

Η εταιρεία έχει τον απίστευτο τίτλο: Informed Judgement Partners, Που βέβαια ανταποκρίνεται πλήρως στην πραγματικότητα αφού ο βαθμός πληροφόρησης της είναι τεράστιος ώστε να ποντάρει στο επίμαχο CDS την ώρα που μία πανίσχυρη κυβέρνηση είχε διαδεχθεί την παραπαίουσα κυβέρνηση Καραμανλή.
Δείτε τώρα τα πρόσωπα που απαρτίζουν την Informed Judgement Partners:

Και στο Advisory board φιγουράρει η πασίγνωστη κυρία Μιράντα Ξαφά, του …ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΝΟΜΙΣΜΑΤΙΚΟΥ ΤΑΜΕΙΟΥ. Πήγε εκεί μετά την παραίτηση της!

Κάντε κλικ στις εικόνες για μεγένθυση
Πως σχετίζονται τα πρόσωπα αυτά με το βαθύ ΠΑΣΟΚ και όχι μόνο;
Διαβάστε και φρίξτε:
Jose Maria Figueres: Σύμβουλος στο ίδρυμα i4cense που ιδρυσε ο Ανδρίκος Παπανδρέου, αδερφός του πρωθυπουργού! Σας λέει κάτι το περιβόητο “σκουώς” που έπαιξε με τον αδερφό του και πρωθυπουργό προ ολίγων ημερών; Το ντοκουμέντο που ακολουθεί αποδεικνύει ότι η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου συνεργάζεται 1. Με εταιρεία του αδερφού του και 2. Με εταιρεία που συμμετέχει στέλεχος της IJ Partners!


Οι οικογένειες Παπανδρέου – Figueres, διατηρούν στενές σχέσεις και σε άλλα επίπεδα, με φόντο την
Δείτε τώρα  τι αναφέρεται  σε παρουσίαση του Συνδέσμου Παραγωγών Ενέργειας με Φωτοβολταϊκά  ( http://www.spef.gr/pdf/SPEF_GENIKH_SYNELEYSH_2011.pdf )

“Πράσινη Ανάπτυξη”. Καμαρώστε* την κυρία Figueres και τον Γιώργο Παπανδρέου στο Davos πριν από λίγο καιρό.
Ξέρετε όμως γιατι δεν ήταν ο κύριος Figueres στο WEF; Γιατί απλούστατα παραιτήθηκε όταν ξέσπασε το σκάνδαλο με μίζες από την εταιρεία Alcatel που φερόταν να έχει λάβει!

Θεόδωρος Μαργέλλος, ο οποίος στο εξαιρετικά λιτό βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του fund αναφέρει «ότι είχε μια άκρως επιτυχημένη καριέρα ως έμπορος προϊόντων και επιχειρηματίας στον τομέα των γεωργικών επιχειρήσεων». Επισημαίνεται ότι επιχειρηματίας με το όνομα Θεόδωρος Μαργέλλος είχε εμπλακεί στη δεκαετία του ’90 με την υπόθεση του γιουγκοσλαβικού καλαμποκιού, το οποίο επιτήδειοι «βάφτιζαν» ελληνικό και καρπώνονταν επιδοτήσεις εκατομμυρίων δραχμών. (πηγή: Το Ποντίκι). Ο επιχειρηματίας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, ενώ οι πληφορορίες που τον θέλουν να “εξαφανίζεται” μαζί του με το ιδιωτικό του αεροσκάφος στα ταξίδια – μυστήριο του πρωθυπουργού στο Παρίσι, διαρρέονται από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ.
Michael Demirel (!!). Πρώην στέλεχος της Goldman Sachs, την εποχή που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραφε τα περιβόητα Swaps με τον κύριο Παπακωνσταντίνου σύμβουλο, για τα οποία η νυν κυβέρνηση δεν έχει δώσει ακόμα τα στοιχεία στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρά τις μηνύσεις. Εάν θέλετε να μάθετε την ιστορική οικογένεια που κατάγεται ο κύριος Demirel, διαβάστε εδώ: Πως ήταν η μέρα σου Γιαβρί μ’; Λάδωσα δυό υπουργούς και δυό διοικητές αγάπη μου.
Άλλη μία διαχρονική αγάπη δηλαδή: Η Siemens xορηγός σε ΜΚΟ του Αντρίκου!
Και βέβαια, στην i4cense φιγουράρει το όνομα της κόρης του Ισμαήλ Τζεμ. Δεν είναι βέβαια η πρώτη Τουρκάλα σύμβουλος των Παπανδρέου, αφού έχει προηγηθεί το ασύλληπτο “μπουμπούκι” κυρία Nur Batur, ανταποκρίτρια της εφημερίδας Ηurriyet στην Αθήνα, συγγενή πρώτου βαθμού γυναίκας διπλωμάτη, η οποία υπηρετούσε ως πρόξενος της Ελλάδας στη χώρα μας και είχε δημιουργήσει σωρεία προβλημάτων. Η Βatur συνόδευε αποστολές Ελλήνων πολιτικών στο εξωτερικό, «παρακολουθώντας» εκ του σύνεγγυς τα τεκταινόμενα, ενώ προκάλεσε σοβαρά προβλήματα με την «αλλοίωση» κειμένου συνέντευξης υπουργού της κυβέρνησης της ΝΔ, προκαλώντας την πρώτη σοβαρή κρίση στους κόλπους της. H Νur Βatur που πρωτοστατεί σήμερα στην ίδρυση ελληνοτουρκικού συνδέσμου δημοσιογράφων, ήταν εκείνη που υπέγραφε το καλοκαίρι του 2000 συκοφαντικό άρθρο της Hurriyet με τίτλο «Σκάνδαλο ομοφυλοφιλίας στην ελληνική πολιτική» με αθλιότητες σε βάρος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή. Αθλιότητες που εδώ αναπαρήγαγε ένας άλλος υποστηρικτής του μνημονίου, ο κύριος Καρατζαφέρης.
Η συνέχεια στους “επαγγελματίες της ενημερωσης” και βέβαια στους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
* Οι φωτογραφίες εδώ:

Christiana Figueres – World Economic Forum Annual Meeting 2011

DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN11 – Christiana Figueres, Executive Secretary, United Nations Framework Convention on Climate Change (UNFCCC), Bonn; Global Agenda Council on Climate Change, is caputred during the session ‘The New Reality of Climate Change’ at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2011.
Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Michael Wuertenberg

George A. Papandreou – World Economic Forum Annual Meeting 2011

DAVOS/SWITZERLAND, 27JAN11 – George A. Papandreou, Prime Minister of Greece, gestures during the session ‘Europe: Back to the Drawing Board?’ at the Annual Meeting 2011 of the World Economic Forum in Davos, Switzerland, January 27, 2011.
Copyright by World Economic Forum
swiss-image.ch/Photo by Moritz Hager
και ο σύνδεσμος: http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/5393266681/in/photostream/
http://www.flickr.com/photos/worldeconomicforum/5393266863/in/photostream/


Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

120 ευρώ άξιζε τελικά η ζωή του Μ. Καντάρη για τους δύο Αφγανούς δολοφόνους του


ImageΣυνελήφθησαν τελικά οι δύο από τους τρείς δράστες της στυγερής δολοφονίας του Μανώλη Καντάρη. Πρόκειται για δύο Αφγανούς, ηλικίας 27 και 20 ετών αντίστοιχα, οι οποίοι συνελήφθησαν από την Αστυνομία το βράδυ της Πέμπτης και κρατούνται.
Τα δύο αυτά άτομα είναι γνωστά στην Αστυνομία για μικροκλοπές που είχαν διαπράξει στο παρελθόν.  Την ίδια στιγμή άνδρες της Αστυνομίας προσπαθούν να συλλάβουν και τον τρίτο δράστη, πακιστανικής καταγωγής, ο οποίος προς το παρόν αναζητείται.
Σε επιχείρηση που πραγματοποίησε σήμερα η Αστυνομία στην οδό Μενάνδρου προσήχθησαν 40 αλλοδαποί μεταξύ των οποίων ήταν και οι δύο δολοφόνοι. Ώρες μετά και οι δύο Αφγανοί ομολόγησαν και την πράξη τους με ανατριχιαστικές λεπτομέρειες.                                                     
Κίνητρο τους ήταν η ληστεία αφού μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Μανώλη Καντάρη πούλησαν την κάμερα που είχαν αποστάσει από το θύμα και την πώλησαν στο Μοναστηράκι για 120 ευρώ…
Αξίζουν συγχαρητήρια στους άνδρες και στις γυναίκες της ΕΛΑΣ που κατάφεραν μέσα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα να εντοπίσουν και να βρούν τους δολοφόνους του άτυχου Έλληνα πολίτη.  ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Ο γ.γ. της «Χρυσής Αυγής» Ν. Μιχαλολιάκος ο στόχος των ενόπλων της συμπλοκής της Πεύκης;


ImageΦοιτητής των ΤΕΙ που έχει εγκαταλείψει την σχολή του φέρεται να είναι ο τραυματίας από τη χθεσινή αιματηρή συμπλοκή στην Πεύκη και μάλιστα φέρεται να είναι ένας από τους δύο δράστες που πυροβόλησαν τους δύο αστυνομικούς.
Σύμφωνα με στοιχεία από την Ασφάλεια Αττικής ο νεαρός φοιτητής είχε να δώσει σημεία ζωής στην οικογένειά του τουλάχιστον εδώ και έναν χρόνο.
Τα στοιχεία πρόκειται να δημοσιευθούν από την αστυνομία εντός των επομένων ωρών, αλλά ήδη η ΕΛ.ΑΣ επισημαίνει πως η πρακτική αυτή να μη δίνουν σημεία ζωής στην οικογένειά τους αποτελεί τακτική και άλλων μελών οργανώσεων, κυρίως εκείνων που ανήκουν στη «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς».                                                                                              
Στην περιοχή της συμπλοκής και πέρα από το μοτοσακό μικρού κυβισμού  εντοπίστηκαν και δύο κλεμμένα αυτοκίνητα ένα εκ των οποίων είναι τύπου ΒΑΝ.
Η αστυνομία δεν είναι σε θέση ακόμη να βεβαιώσει ή να διαψεύσει την πληροφορία ότι ενδεχομένως να προετοιμαζόταν ή να βρισκόταν σε εξέλιξη χτύπημα κατά του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, του οποίου η κατοικία βρίσκεται πολύ κοντά στο σημείο της συμπλοκής.                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Γιατί δε λένε τα κανάλια πως το… «πολιτικό πρόσωπο», το οποίο διαμένει σε κοντινή απόσταση από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας των τρομοκρατών είναι ο Γ. Γ. της Χρυσής Αυγής;

Από τα σημερινά δελτία ειδήσεων η κοινή γνώμη πληροφορήθηκε ότι η συμπλοκή της Πεύκης – με τραυματίες δύο τρομοκράτες και δύο αστυνομικούς – σχετίζεται πιθανότατα με… «πολιτικό πρόσωπο», το οποίο διαμένει πολύ κοντά στο σημείο ανταλλαγής των πυροβολισμών. Κανείς τους όμως δεν είπε ποιο είναι το εν λόγω πολιτικό πρόσωπο ή τουλάχιστον σε ποιον πολιτικό χώρο ανήκει. Κανείς τους δεν είπε πως ο μοναδικός… «πολιτικός παράγοντας», ο οποίος διαμένει σε απόσταση αναπνοής από το σημείο της δολοφονικής ενέδρας είναι ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νικόλαος Μιχαλολιάκος. Για την ακρίβεια, μόνο ΤΟ ΒΗΜΑ ανέφερε ότι «πιθανός στόχος ήταν υψηλόβαθμος παράγοντας της Χρυσής Αυγής».
Το συμπέρασμα είναι προφανές. Ακόμα και σε αυτή την εξαιρετικά κρίσιμη υπόθεση υπερισχύει η συνωμοσία της σιωπής. Οι χρυσοπληρωμένοι απατεώνες των καναλιών το βουλώνουν, αναλογιζόμενοι προφανώς πως δεν τους συμφέρει να εμπλακεί το όνομα της Χρυσής Αυγής και του αρχηγού της σε μία τόσο σοβαρή ιστορία τρομοκρατίας. Μη ξεχνάτε πως ο συλληφθείς και οι συνεργοί τους σχετίζονται κατά πάσα βεβαιότητα με την Σέχτα Επαναστατών, την εγκληματική οργάνωση που δολοφόνησε τον δημοσιογράφο Σωκράτη Γκιόλια και τον αστυνομικό της αντιτρομοκρατικής Νεκτάριο Σάββα.
Για τα κανάλια της διαπλοκής η Χρυσή Αυγή, που επί μία εβδομάδα ήταν μία «φασιστική, δολοφονική συμμορία», δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να… θυματοποιηθεί. Δεν πρέπει να μάθει ο λαός ότι αποτελούμε διαρκή στόχο του ΠΑΡΑΚΡΑΤΟΥΣ. Δεν πρέπει να ειπωθεί ούτε λέξη για τις δεκάδες εις βάρος μας τρομοκρατικές ενέργειες, τις βόμβες και τις επιθέσεις που έχουμε δεχθεί, τον διαρκή πόλεμο που μας έχει κηρύξει το Σύστημα. Ειδικά τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, που η Χρυσή Αυγή είναι αδιαμφισβήτητα η ανερχόμενη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα, η υπόθεση της Πεύκης έχει τεράστια βαρύτητα, σκοτεινό παρασκήνιο και πρέπει να διερευνηθεί διεξοδικά.

ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ                                                                     ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com          

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:Οι δηλώσεις τον...έκαψαν!





Σαφείς αποστάσεις από τους ισχυρισμούς του Πάνου Καμένου που χαρακτήρισε «έμμισθο Broker» (μεσάζοντα) τον Πρωθυπουργό πήρε το ίδιο του το κόμμα ενώ η κυβέρνηση κάλεσε την ΝΔ να τον αποπέμψει

Αφορμή για την «έκρηξη» αποτέλεσε η κριτική που άσκησε ο Ν. Χατζηνικολάου - μέσα από την εκπομπή του στον Realm- στον ισχυρισμό του Πάνου Καμμένου , χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό Εxtra 3. Ο Βουλευτής της ΝΔ αποκάλεσε τον Πρωθυπουργό «έμμισθο broker» -δηλαδή μεσάζοντα- γεγονός το οποίο σχολίασε ο Ν.Χατζηνικολάου, λέγοντας πως δεν μπορεί να διατυπώνονται δημοσίως τόσο βαριές κατηγορίες, χωρίς να προσκομίζονται αποδείξεις. Η κριτική του δημοσιογράφου, ανάγκασε τον Πάνο Καμμένο να παρέμβει στην εκπομπή του και να επαναλάβει τις ίδιες απόψεις εναντίον του Γ. Παπανδρέου.

Ακούστε τι δήλωσε στον Realfm 97,8 και στον Ν. Χατζηνικολάου ο Π. Καμμένος

Το πρώτο «άδειασμα» ήρθε –σχεδόν αμέσως- από τον Γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ Κώστα Τασούλα που μίλησε επίσης στην εκπομπή του Ν. Χατζηνικολάου. «Είναι θέση του κ. Καμμένου, δεν είναι θέση της ΝΔ. Όποιος προβαίνει σε τέτοιου είδους σχόλια και χαρακτηρισμούς πρέπει να έχει και τα στοιχεία που τους αποδεικνύουν»

Ακούστε τι δήλωσε στον Realfm 97,8 και στον Ν. Χατζηνικολάου ο Κ. Τασούλας

Το δεύτερο «άδειασμα» ήρθε λίγα λεπτά αργότερα από τον εκπρόσωπο του κόμματος που έκανε λόγο για προσωπικές θέσεις του βουλευτή της ΝΔ. Σε γραπτή ανακοίνωσή του ο Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει: «Σε κάθε περίπτωση όποιος εκφράζει τέτοιες απόψεις οφείλει να φέρνει και τα στοιχεία που τις αποδεικνύουν» .

«Έκρηξη» στη Βουλή.

Ωστόσο, η υπόθεση είχε συνέχεια και μάλιστα έντονη στη Βουλή!

Οι πρωτοφανείς ισχυρισμοί του Πάνου Καμμένου εναντίον του Πρωθυπουργού προκάλεσαν μεγάλη ένταση στην βουλή με τον Υπουργό Εσωτερικών Γ. Ραγκούση να καλεί τον Αντώνη Σαμαρά να αποπέμψει τον Πάνο Καμένο διότι σε διαφορετική περίπτωση θα φέρει ο ίδιος ο Πρόεδρος της ΝΔ την πολιτική ευθύνη. «Πρόκειται για πισώπλατο χτύπημα εναντίον του Πρωθυπουργού».



Στον Γιάννη Ραγκούση απάντησε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Κ. Τζαβάρας ο οποίος άφησε και αυτός «ακάλυπτο» τον Πάνο Καμμένο αλλά επιτέθηκε στον υπουργό εσωτερικών για τα όσα είπε εναντίον του Προέδρου της ΝΔ.






Στην οξεία αντιπαράθεση παρενέβη και ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος ο οποίος επεσήμανε ότι πρέπει να υπάρχουν όρια στον τρόπο με τον οποίο διεξάγεται ο πολιτικός διάλογος. « Αυτά που ακούστηκαν για τον Πρωθυπουργό υπερβαίνουν τα όρια για έναν εκλεγμένο Πρωθυπουργός», είπε ο κ. Πετσάλνικος.



Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γιώργος Καρατζαφέρης ζήτησε από τον κ. Πάνο Καμμένο να δώσει στοιχεία για την καταγγελία που έκανε νωρίτερα στον realfm ότι ο Πρωθυπουργός «είναι έμμισθος broker». Ο βουλευτής της ΝΔ πήρε αμέσως τον λόγο και επανέλαβε όσα είχε πει νωρίτερα σε συνέντευξη που παραχώρησε στον κ. Νίκο Χατζηνικολάου, προσθέτοντας μάλιστα ότι σκοπεύει να καταθέσει ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό προκειμένου να απαντήσει σε όσα του καταλογίζει ενώ παράλληλα ζήτησε για το θέμα να ενημερωθεί και η εισαγγελία.



Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξης Τσίπρας, αφού επεσήμανε ότι όταν υπάρχουν καταγγελίες που αγγίζουν το ποινικό δίκαιο τότε πρέπει να είναι τεκμηριωμένες, ζήτησε από την κυβέρνηση να χυθεί άπλετο φως. « Η κυβέρνηση να ρίξει άπλετο φως. Η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας να δώσουν στοιχεία για να αρθούν οι καχυποψίες», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.



Εξηγήσεις από την κυβέρνηση ζήτησε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ κ. Θανάσης Παφίλης.                                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:www.real.gr