ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Απριλίου 2011

ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ "ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ" ΜΑΣ ΠΑΣΑΡΑΝΕ: Θέλουν να τη σκοτώσουν επειδή γδύθηκε για το Playboy!

Οι απειλές κατά της ζωής της 25χρονης Τουρκάλας ηθοποιού Sila Sahin είναι πραγματικές και λαμβάνονται πολύ σοβαρά υπόψη. Η κοπέλα εμφανίστηκε γυμνή σε 13 ολόκληρες σελίδες στο τεύχος Μαΐου της γερμανικής έκδοσης του ανδρικού περιοδικού.

Η γυμνή Sila προκάλεσε την οργισμένη αντίδραση της μουσουλμανικής κοινότητας σε όλο τον κόσμο. Στα ισλαμικά φόρουμ έχει ανοίξει έντονη συζήτηση σχετικά με τον τρόπο που πρέπει να τιμωρηθεί η «γερμανική τουρκάλα, η οποία ντροπιάζει τη τιμή της μουσουλμάνας». Μεταξύ πολλών άλλων σκληρών εκφράσεων την αποκαλούν «πατσαβούρα», «πληρωμένη πόρνη» και «δυτική σκύλα».


Είναι άγνωστο που βρίσκεται τώρα η Sila, ο μάνατζερ της όμως λέει ότι πριν από την κυκλοφορία της νέας έκδοσης του «Playboy» η πολύ γνωστή στη Γερμανία ηθοποιός, είχε προγραμματίσει φωτογράφηση στη Σρι Λάνκα. Οι γερμανικές ειδικές υπηρεσίες προειδοποιούν τη Sila ότι, οπουδήποτε και αν βρίσκεται πρέπει να λάβει ισχυρά μέτρα για την προστασία της ζωής της. Σύμφωνα με την ομοσπονδιακή υπηρεσία πληροφοριών BND και τους συντάκτες της ιστοσελίδας «Jihad Watch» υπάρχει πραγματική απειλή για τη ζωή της νεαρής γυναίκας που τόλμησε να γδυθεί για το «Playboy».


ΠΡΩΤΟΘΕΜΑ

Τι είναι επιτέλους η "Χρεοκρατία";

debtocracy_march_2011Ένα ντοκιμαντέρ έχει σπάσει ρεκόρ παρακολούθησης στο διαδίκτυο τις τελευταίες εβδομάδες. Πρόκειται για την «Χρεοκρατία» (η Debtocracy) των Άρη Χατζηστεφάνου και Κατερίνας Κιτίδη που δείχνει πως η Ελλάδα έπεσε στην παγίδα του χρέους, αλλά και αναλύει την οικονομική κρίση σε όλο τον κόσμο.
Στην «Χρεοκρατία/ Debtocracy» μιλούν οι ακαδημαϊκοί Ντέηβιντ Χάρβεϋ, Σαμίρ Αμίν, Κώστας Λαπαβίτσας και Ζεράρ Ντιμενίλ, ο φιλόσοφος Αλέν Μπαντιού, ο επικεφαλής της επιτροπής λογιστικού ελέγχου του Ισημερινού, Ούγκο Άριας, ο πρόεδρος της «Επιτροπής για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου», Ερίκ Τουσέν και ο Αργεντινός σκηνοθέτης Φερνάντο Σολάνες. Επίσης δημοσιογράφοι όπως ο Άβι Λιούις (συγγραφέας και σκηνοθέτης του ντοκιμαντέρ The Take - Η Κατάληψη) και ο Ζαν Καρτμέρ της Liberation, καθώς και ο Μανώλης Γλέζος και η πρόεδρος του Γερμανικού κόμματος, Die Linke, Ζάρα Βάγκενμπεργκ. Αξίζει όμως τον κόπο;
Αριστερά και όποιος αντέξει
Κατ' αρχήν να πούμε ότι το ντοκιμαντέρ δείχνει εξ'αρχής την αριστερή του καταγωγή. Όλοι οι ομιλητές ανήκουν στην Αριστερά. Η αρχή δε με την σύγκριση της φράσης του αρχηγού της Επαναστατικής Κυβερνήσεως περί γύψου με την άποψη του Ντομινίκ Στρος Καν δείχνει τις αιώνιες αγκυλώσεις της Αριστεράς.
Εκείνο που βλέπουμε είναι μία μονομανία για αριστερή σκέψη, περασμένη όχι με την ξύλινη γλώσσα της Παπαρήγα, αλλά με μια γλώσσα μοντέρνα. Όλα αρχίζουν με την κρίση του καπιταλισμού και τελειώνουν με την «απαραίτητη» πάλη των τάξεων.
Ένα θετικό του ντοκιμαντέρ είναι οι απόψεις του Κώστα Λαπαβίτσα για την αρχική θετική πορεία του καπιταλιστικού συστήματος την πρώτη εικοσιπενταετία μετά τον πόλεμο και την αρχή της κρίσης στα μέσα της δεκαετίας του 70. Δεν μας εξηγεί όμως κανείς για την επίδραση της πετρελαϊκής κρίσης στο θέμα αυτό και ποιοι την δημιούργησαν.
Είναι σωστό να λέει κανείς ότι η κρίση ξεκίνησε όταν η οικονομία μετατράπηκε σε πιστωτική (credit economy). Όμως που ήταν όλοι αυτοί οι «λαμπροί» οικονομολόγοι την δεκαετία του 80 για να ειδοποιήσουν τον κόσμο να μην δανείζεται γιατί θα καταστραφεί; Σιγή! Μήπως παίζουν τώρα τον ρόλο της βαλβίδας του συστήματος; Και για να πούμε τα πράγματα με το όνομα τους, μήπως η Αριστερά είναι τελικά το αναγκαίο αδελφάκι του Καπιταλισμού, έχοντας αμφότερες οι κοσμοθεωρίες την ίδια φυλετική μήτρα;
Η Ελλάδα δεν είναι Ισημερινός
Τα καλύτερα σημείο του ντοκιμαντέρ είναι αφ' ενός η θεωρία περί απεχθούς χρέους και αφ' έτέρου η άρνηση της πληρωμής χρέους της Αργεντινής και του Ισημερινού. Προσωπικά έχουμε μεγάλη εκτίμηση στον Κίρχνερ και τον Κορρέα, έναν αριστερό Περονιστή και ένα πατριώτη σοσιαλδημοκράτη (και όχι μαρξιστή) που είχαν τα κότσια να πούνε όχι στο ΔΝΤ. Μάλιστα η άποψη των δημιουργών του ντοκιμαντέρ είναι ότι αφού το κατάφερε ο Ισημερινός, γιατί δεν το κάνουμε και εμείς; Και απαντάμε: Για τον απλούστερο λόγο ότι ο Ισημερινός του Κορρέα και η Βενεζουέλα του Τσάβες είναι πετρελαιοπαραγωγικές χώρες. Όποτε θέλουνε φεύγουν από το ΔΝΤ και δεν τολμά να τους πει κανείς τίποτε. Αντίθετα η Ελλάδα πέρα από το να αυξάνει τον αριθμό των δημοσίων υπαλλήλων και να κάνει πάρτυ με δανεικά, τι άλλο έχει καταφέρει; Έχει μήπως βαριά βιομηχανία, η μήπως έχει εκμεταλλευτεί χρόνια τώρα το πετρέλαιο και τον ορυκτό της πλούτο; Ας λείπουν λοιπόν εξυπνάδες όπου τα χαμογελαστά παιδάκια του Ισημερινού αντιπαρατίθενται στους άνεργους και τους άστεγους της Ελλάδος.
Η Αριστερά ως λύση η μέρος του προβλήματος;
Το πιο γελοίο είναι να συγκρίνει κανείς τις διαδηλώσεις στην Αργεντινή και τον Ισημερινό αυτές της «Εργατικής Αλληλεγγύης» Και εδώ έχουμε να πούμε ότι η αγάπη που τρέφουν οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ στον αντιεξουσιαστικό και αριστερίστικο χώρο δεν κρύβεται. Φανταστείτε ότι ο Άρης Χατζηστεφάνου γράφει στην «Καθημερινή». Με τέτοιους αριστεριστές δεν απορούμε που δεν υπάρχει δεξιός Τύπος στην Ελλάδα.
Μάλιστα ο τρόπος που δείχνει την σκηνή με το καμένο χριστουγεννιάτικο δένδρο στο Σύνταγμα και ο τρόπος που μιλάει για τον τρομονόμο και την πολέμηση της κουκούλας καταλαβαίνει κανείς πιο είναι το κοινωνικό και πολιτικό πρότυπο του κ Χατζηστεφάνου: ο Δεκέμβρης του 2008.
Επίσης κοινότυπη είναι η αναφορά στο χρέος των Ολυμπιακών Αγώνων. Χειρότερη όμως είναι η στοχοποίηση του στρατού και των εξοπλισμών. Μάλιστα δείχνουν και τον Κον Μπεντίτ (ξέρετε, εκείνο το καραγκιοζάκι που μίλαγε για καλούς βομβαρδισμούς στην Σερβία) να μιλάει ενάντια στον εξοπλισμό της Ελλάδος. Ξέρουμε ότι η ιδέα του στρατού είναι αγκάθι για την Αριστερά (ο Γράμμος και το Βίτσι δεν ξεχνιούνται), άρα δεν περιμέναμε τίποτα καλύτερο.
Πέρα όμως από τις αναφορές στην Siemens και στην Goldman Sachs, δεν ακούσαμε τίποτα για τα δωράκια προς εαυτούς που έκαναν οι υπουργοί του Ανδρέα. Ούτε για τα πακέτα Ντελόρ που ροκάνισαν οι «θυρωροί της πολυκατοικίας». Αλήθεια όμως γιατί δεν αναφέρεται το γεγονός ότι και η Αριστερά ήταν μέρος του μεγάλου παρτι; Στελέχη του ΚΚΕ εσωτερικού δεν στελέχωναν τις δημόσιες υπηρεσίες σε μια ανίερη συμμαχία Ανδρέα- Κύρκου; Η μήπως ξεχνάμε ότι το ΚΚΕ έπαιρνε ένα εκατομμύριο παραπάνω από τα προβλεπόμενα του προϋπολογισμού επί «κακής» διακυβέρνησης Καραμανλή του Β! του Σουβλακοφάγου; Οι αριστεροί καλλιτέχνες δεν ήταν που έτρωγαν με χρυσά κουτάλια τις χρηματοδοτήσεις του Υπουργείου Πολιτισμού; Και τέλος ο Μανώλης Γλέζος με τι ιδιότητα μιλάει στο ντοκιμαντέρ; Μετά από «αντιστασιακός», μας προέκυψε και οικονομολόγος;
Και ο πατριωτικός χώρος;
Και μπορεί οι αριστεροί να κάνουν τέτοιου είδους ντοκιμαντέρ, ποια είναι η συμβολή του πατριωτικού χώρου στη κρίση; Πέρα από μια πρόταση του Ηλία Πολατίδη περί δραχμής ως παράλληλου νομίσματος, δεν είδαμε καμιά άλλη σοβαρή πρόταση. Πριν από καιρό είχαμε την τόλμη να μιλήσουμε για την θεωρία της Κοινωνικής Πίστης ως απάντηση στην κρίση (Ο Έζρα Πάουντ και η οικονομική κρίση) αλλά έκτοτε τίποτα. Πάντως από αυτήν την ιστοσελίδα, αλλά και το Patria θα ξαναγράψουμε για αυτήν την πατριωτική και χριστιανική οικονομική θεωρία. Όπως και για άλλες διάσημες λύσεις «δεξιού» και πατριωτικού τύπου, που τις λυμαίνονται χρόνια οι αριστεροί.                                              ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

4η Αυγούστου – 21η Απριλίου: Συγκριτική μελέτη

290411-21ap-bookΚυκλοφόρησε το νέο βιβλίο του Μάνου Χατζηδάκη
Η 4η Αυγούστου και η 21η Απριλίου υπήρξαν οι πιο γνωστές και καθοριστικές πολιτικές μεταβολές της νεωτέρας ιστορίας μας. Υπήρξαν τα καθεστώτα που υμνήθηκαν και υβρίστηκαν όσο κανένα άλλο στην νεοελληνική ιστορία. Και είτε θετικά, είτε αρνητικά, έμειναν στο λαϊκό υποσυνείδητο ως οι μεγαλύτεροι σταθμοί από οποιαδήποτε άλλη πολιτική μεταβολή ή καθεστώς. Λόγω ακριβώς των ανωτέρω γεγονότων, είναι μοιραίος και σχεδόν φυσιολογικός, ο συχνός παραλληλισμός ή ακόμη και η σύγκριση τους. Δυστυχώς, όμως, έως τώρα αυτή γίνεται συνήθως αυθαίρετα και αντιεπιστημονικά, με εσφαλμένα κριτήρια, ιστορικά και κοινωνιολογικά συμπεράσματα, που παραποιούν τον χαρακτήρα και των δύο. Στην πραγματικότητα, σύγκριση - με την έννοια της υπεροχής του ενός ή του άλλου - δεν μπορεί να γίνει. Και αυτό γιατί μιλάμε για δύο καθεστώτα που επεβλήθησαν σε εντελώς διαφορετικές ιστορικές περιόδους και κάτω από διαφορετικές διεθνείς και εσωτερικές συνθήκες, ανταποκρινόμενα έκαστο στις ανάγκες της εποχής του. Χωρίς, φυσικά, αυτό να σημαίνει ότι δεν είχαν και κοινά. Αυτό ακριβώς το γεγονός επιβάλλει την συγκριτική μελέτη μεταξύ τους επί ορθής πλέον βάσεως. Πράγμα που επιχειρείται για πρώτη φορά. Το ανά χείρας έργο, λοιπόν, είναι μία παράλληλη προσέγγιση σε ιστορικό, κοινωνιολογικό, ιδεολογικό και πολιτικό επίπεδο, τόσο της 4ης Αυγούστου, όσο και της 21ης Απριλίου. Και ο σκοπός του να αποκαλύψει τις ομοιότητες και διαφορές τους, καταλήγοντας σε υπεύθυνα συμπεράσματα. Στην συγκριτική αυτή πολιτική ανατομία ερευνούνται εκτενώς και σε παραλληλισμό: - Η προσωπικότητα των ηγετών τους. - Τα αίτια που τις προκάλεσαν. - Το ιστορικό τους πλαίσιο. - Η νομική και πολιτειολογική τους υπόσταση. - Ο κοινωνιολογικός χαρακτήρας τους. - Η μορφή του καθεστώτος τους. - Η ιδεολογία τους. - Και το έργο τους σε όλους τους τομείς. Στο τέλος κάθε κεφαλαίου, που εμπλουτίζεται με φωτογραφικό υλικό, υπάρχει γενικό συμπέρασμα με τις ομοιότητες και διαφορές τους. Πιστεύουμε ότι η παρούσα έκδοσης θα αποτελέσει εφόδιο πολύτιμο για τον ιστορικό του μέλλοντος, αλλά και για τον κάθε Έλληνα, ώστε να καταλήξει στα ορθά συμπεράσματα.
κεντρική διάθεση: βιβλιοπωλείο Λόγχη, Πνδάρου 16, Αθήνα τηλ. 2103611590
και ηλεκτρονικά από εδώ
ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Διεθνές συνέδριο στην Αθήνα ζητά την διαγραφή του ελληνικού χρέους ως παράνομο και απεχθούς


imf_greece_papandreou_eurozone_imfΑν τη Νομική σχολή καταλάμβαναν λαθρομετανάστες θα γινόταν πρώτη είδηση σε χρόνο μηδέν. Αυτή τη φορά όμως δεν πρόκειται για λαθρομετανάστες, αλλά για διεθνή αποστολή ειδικών επιστημόνων και προσωπικοτήτων απ' όλο τον κόσμο που θα συνεδριάσουν στην Νομική Σχολή των Αθηνών για να διερευνήσουν το ελληνικό χρέος και να επικοινωνήσουν από την Αθήνα σε όλο τον κόσμο την διαγραφή του ως παράνομο και απεχθές. Γι' αυτό το λόγο κανένα ΜΜΕ στην Ελλάδα δεν πρόκειται να ασχοληθεί μαζί τους.

Για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της υποκρισίας, της διαφθοράς και της κουκούλας που βασιλεύει στην χώρα, αυτό που απασχολεί εκατοντάδες ειδικούς επιστήμονες, πολιτικούς, οικονομολόγους, καλλιτέχνες, κ.α. σε όλον τον κόσμο -διαγραφή του ελληνικού χρέους- ακόμα δεν έχει συζητηθεί στη Βουλή των Ελλήνων (είναι μονίμως απασχολημένη με το κουκούλωμα των σκανδάλων και δεν περισσεύει χρόνος).

ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ: Η Επιτροπή Ελέγχου Χρέους στο Εκουαδόρ ανακάλυψε ότι το 70% του χρέους της χώρας οφείλεται σε αδιαφανείς συμβάσεις και πολιτική διαφθορά
Από την Αθήνα σε όλον τον κόσμο
Ωστόσο, η Ελληνική Πρωτοβουλία για τη συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του ελληνικού δημόσιου χρέους, με το διεθνές συνέδριο που διοργανώνει στην Αθήνα για τις 6,7 και 8 Μαΐου επιδιώκει να διαμορφώσει την «Διακήρυξη των Αθηνών» με την συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων, ειδικών επιστημόνων, συνδικαλιστών, μέλη κινημάτων και καλλιτεχνών από την Ελλάδα και το εξωτερικό.
Με στόχο να οργανωθεί η κοινή δράση των κινημάτων, σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο, ώστε να υπάρξει συντονισμός δράσης για τον έλεγχο και την διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους σε κάθε χώρα της περιφέρειας της Ευρωζώνης.


greece_imf_merkel

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Τα μέτρα λιτότητας με τα οποία μαστιγώνει τον ελληνικό λαό η κυβέρνηση, λαμβάνονται σύμφωνα με το σημερινό ύψος του δημοσίου χρέους. Αν επιτευχθεί η διαγραφή μέρους αυτού ως παράνομο και απεχθές, η Ελλάδα δεν θα χρειασθεί να πουλήσει πλουτοπαραγωγικές πηγές της ή άλλη δημόσια περιουσία
Κατά το τριήμερο της συνάντησης στη Νομική θα υπάρχουν κύκλοι συζητήσεων με τους εξής άξονες:-Η πραγματικότητα της κρίσης στην Ελλάδα,-Το χρέος στην Ευρώπη: βασικοί παράγοντες και η τρέχουσα πολιτική,-Το παγκόσμιο πρόβλημα του χρέους: Οι κρίσεις χρέους στο Νότο,-Εναλλακτικές λύσεις στην αντιμετώπιση του χρέους - διεθνή διδάγματα,-Εμπειρίες Επιτροπών Ελέγχου του Χρέους από όλο τον κόσμο,-Οι επιπτώσεις του χρέους σε διαφορετικές χώρες της Ευρωζώνης, Αιτήματα και κινήματα για μια δίκαιη λύση στο πρόβλημα του χρέους.

Συμμετοχές απ' όλον τον κόσμο
Ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή προσωπικότητες από την Ευρώπη, από χώρες της Λατινικής Αμερικής , αλλά και την Αφρική και την Ασία. Μεταξύ αυτών είναι οι κ.κ. Ερίκ Τουσέν (Βέλγιο) από την Επιτροπή για την Κατάργηση του Χρέους του Τρίτου Κόσμου, Αντι Στόρεϊ (Ιρλανδία) - καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Δουβλίνου, Αντρέ Χούνκο (Γερμανία)-βουλευτής του Die Linke, Ντενί Ντιράν (Γαλλία) - γ.γ. της Ομοσπονδίας Γάλλων Τραπεζοϋπαλλήλων της CGT, Ντάριους Ζαλέγκα (Πολωνία) - συνδικαλιστής και δημοσιογράφος της Le Monde Diplomatique, Νικ Ντίαρντεν (Ηνωμένο Βασίλειο) από την Jubilee Debt Campaign, Οσκαρ Ουγκαρτέτσε, σύμβουλος Κεντρικών Τραπεζών Νικαράγουας -Βολιβίας στην αναδιάρθρωση του χρέους, Αλαν Σίμπιλς ( Αργεντινή), οικονομολόγος, ερευνητής, ειδικός στη σχέση Αργεντινής-ΔΝΤ, Κλαούντιο Λοσάνο βουλευτής από την Αργεντινή, Μ. Ραχμάνι (Μαρόκο) και Φάτι Τσαμκί (Τυνησία), οι οποίοι είναι μέλη των επιτροπών για την κατάργηση του χρέους στον Τρίτο Κόσμο και της Attac, Φάνγουελ Μποκόσι από το Αφρικανικό Δίκτυο και το Φόρουμ για το Χρέος και την Ανάπτυξη και οι κυρίες Μαρία-Λουσία Φατορέλι (Βραζιλία) από την Επιτροπή Ελέγχου του Χρέους, Λίντι Νασπίλ, από την Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου των Φιλιππίνων.

xreos

Από την Ελλάδα θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές κ. Π. Λαφαζάνης και κυρία Σοφία Σακοράφα, ο οικονομολόγος κ. Λ. Βατικιώτης, η συγγραφέας κυρία Ν. Βαλαβάνη, ο συνδικαλιστής κ. Ν. Γουρλάς, ο καθηγητής εργατικού δικαίου κ. Αρις Καζάκος, ο συνταγματολόγος - πανεπιστημιακός κ. Γ. Κατρούγκαλος , ο καθηγητής οικονομικών κ. Κ. Λαπαβίτσας, ο πανεπιστημιακός κ. Ν. Μαριάς, ο ακτιβιστής κ. Γ. Μητραλιάς (CADTM Ελλάδας) , το μέλος του ΔΣ της ΑΔΕΔΥ κυρία Δέσποινα Σπανού, ο πανεπιστημιακός κ. Π. Σωτήρης, ο οικονομολόγος κ. Γ. Τόλιος, μέλη των κινημάτων "Δεν Πληρώνω", όπως ο κ. Γ. Θεοδωρόπουλος από τη Θεσσαλονίκη , δήμαρχοι, όπως ο κ. Π. Φιλίππου (Σαρωνικού), αγρότες συνδικαλιστές, όπως ο κ. Β. Γκανής από τη Φθιώτιδα.
ancient_greece_to_the_imf

H Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου
Η τρέχουσα πολιτική της ΕΕ και του ΔΝΤ για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους έχει επιφέρει μεγάλο κοινωνικό κόστος στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός έχει δημοκρατικό δικαίωμα να απαιτήσει πλήρη πληροφόρηση όσον αφορά το χρέος που είναι δημόσιο, ή εγγυημένο από το κράτος.
Ο σκοπός της ΕΛΕ είναι η εξακρίβωση των αιτίων του δημόσιου χρέους, των όρων με τους οποίους έχει συναφθεί, καθώς και της χρήσης των δανείων. Στη βάση των συμπερασμάτων της η ΕΛΕ θα διαμορφώσει κατάλληλες προτάσεις για την αντιμετώπιση του χρέους, συμπεριλαμβανομένου του χρέους που θα αποδειχθεί παράνομο, μη νομιμοποιημένο, ή απεχθές. Η επιδίωξη της ΕΛΕ θα είναι να συνδράμει την Ελλάδα ώστε να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να αντιμετωπίσει το βάρος του χρέους. Η ΕΛΕ θα επιχειρήσει επίσης να διαπιστώσει ευθύνες για τις προβληματικές συμβάσεις χρέους.

Η Ελλάδα βρέθηκε στο επίκεντρο των προγραμμάτων διάσωσης της ΕΕ, αλλά ο ελληνικός λαός έχει κρατηθεί στο σκοτάδι όσον αφορά τη σύνθεση και τους όρους του δημόσιου χρέους. Η έλλειψη ενημέρωσης συνιστά θεμελιώδη αποτυχία των δημοκρατικών διαδικασιών. Οι λαοί που καλούνται να φέρουν το κόστος των προγραμμάτων της ΕΕ έχουν δημοκρατικό δικαίωμα στην πλήρη πληροφόρηση.
Η ΕΛΕ μπορεί να συμβάλλει στην αναπλήρωση του δημοκρατικού αυτού ελλείμματος. Μπορεί επίσης να ενθαρρύνει τη συμμετοχή ευρύτερων κοινωνικών στρωμάτων στην ανάπτυξη κινημάτων για την αντιμετώπιση του δημόσιου χρέους. Η επιτροπή είναι διεθνής και αποτελείται από ορκωτούς λογιστές του χρέους και των δημόσιων οικονομικών, από νομικούς, οικονομολόγους, αντιπρόσωπους των εργατικών οργανώσεων και μέλη των οργανώσεων την κοινωνίας των πολιτών. Είναι ανεξάρτητη από τα πολιτικά κόμματα, αλλά δεν αποκλείει τη συμμετοχή πολιτικών, αρκεί να συμφωνούν με τους σκοπούς της. Η ΕΛΕ θα διασφαλίζει την ύπαρξη εξειδικευμένης γνώσης και θα εγγυάται τον δημοκρατικό έλεγχο καθώς και το υπόλογο όλων των εμπλεκομένων.

greece_economy

Για να επιτύχει το στόχο της η ΕΛΕ θα πρέπει να έχει πλήρη διαχρονική πρόσβαση στις συμβάσεις και εκδόσεις δημόσιου χρέους, συμπεριλαμβανομένων των εκδόσεων ομολόγων, αλλά και διμερούς, πολυμερούς, ή άλλης μορφής χρέους και κρατικών υποχρεώσεων. Θα πρέπει να έχει τις απαραίτητες αρμοδιότητες ώστε να θέτει στη διάθεσή της όλα τα έγγραφα που κρίνει απαραίτητα για να επιτελέσει το έργο της. Θα πρέπει επίσης να θεσμοθετηθούν πρόσφοροι τρόποι ώστε να μπορεί να καλεί προς εξέταση δημόσιους λειτουργούς, όπως και να ανοίγει, μετά από αιτιολογημένο αίτημά της και δικαστική συνδρομή, τραπεζικούς λογαριασμούς, ιδίως λογαριασμούς του δημοσίου σε ιδιωτικές τράπεζες και στην Τράπεζα της Ελλάδας. Θα πρέπει, τέλος, να διαθέτει επαρκές χρονικό διάστημα για να μελετήσει τις συμβάσεις και να εξαγάγει το πόρισμά της.

Πρωτοβουλία αποκάλυψης του δημοσίου χρέους την Κυριακή 15 Μάη
Η Πρωτοβουλία για τη Συγκρότηση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου καλεί οικονομολόγους, νομικούς και όποιον άλλον θέλει να βοηθήσει (το μόνο που απαιτείται είναι χρόνος και θέληση) σε σύσκεψη εργασίας την Κυριακή 15 Μάη στην Αθήνα. Θέμα της συνάντησης θα είναι η οργάνωση της δουλειάς στην κατεύθυνση διερεύνησης και αποκάλυψης του δημόσιου χρέους της Ελλάδας.

Μάνος Μεϊμαράκης                                                                                                                                ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

«Εντατικά μαθήματα εθνικισμού»: Πως ένας αντιρατσιστής άλλαξε πεποιθήσεις


“Μέχρι πρότινος γνώριζα έναν και μόνο τρόπο για να ασπαστεί ένας ευσυνείδητος πολίτης την εθνική ιδεολογία, την μόνη αξιοπρεπή και ρεαλιστική στάση ζωής διαχρονικά και σε όλα τα μήκη και πλάτη της υδρογείου. Αυτός ο τρόπος είναι ο δύσκολος, χρονοβόρος και ανηφορικός δρόμος της ιστορικής γνώσης και της εμπέδωσης της πολιτιστικής συνοχής των ανθρώπων που απαρτίζουν τα έθνη (γλώσσα, θρησκεία, μουσική, λογοτεχνία, τραγούδι και αγάπη για την πατρίδα τους γενικώς ειπείν). Με άλλα λόγια η κατανόηση των βασικών φυσικών νόμων που υπάρχουν έκδηλοι στη φύση. Οι νόμοι αυτοί είναι που διακρίνουν τις ικανότητες των διαφορετικών ειδών ζώων όταν αποτελούν κρίκους μιας διατροφικής αλυσίδας και τότε πρέπει να ζήσει το ένα εις βάρος του άλλου, αλλά ακόμα και μεταξύ των μονάδων του ίδιου ζώου όταν διαφορετικά κοπάδια, αγέλες και σμήνη ανταγωνίζονται για την επιβίωση όπου τα συμφέροντά τους συγκρουστούν και πρέπει να επικρατήσουν σε ορισμένες περιοχές χάρις την ανωτερότητά και την στρατηγική τους.  Ακολουθώντας αυτή την γνωστική διαδρομή ακόμα και ο πιο αδιάφορος υπήκοος μιας χώρας, έστω και αν ανήκει στην προοδευτική ομάδα των διεθνιστών ή άλλων εθνομηδενιστικών ομάδων της μοντέρνας διανόησης, θα αναπτύξει αρχικά την αγάπη για την φύση της πατρίδας του, ακολούθως τον θαυμασμό για τους προγόνους του και την προσφορά τους και τέλος την αλληλεγγύη στους συμπολίτες του. Θα ανέβει δηλαδή από το επίπεδο της πρόσκαιρης ατομικής ευμάρειας στο ανώτερο επίπεδο της διαχρονικής προσφοράς στο κοινωνικό σύνολο, στην επίτευξη της προόδου του εθνικού του ιστού. Έτσι τελικά ο υπήκοος θα μετατραπεί θριαμβευτικά και δια παντός σε εθνικιστή δηλαδή τον πολίτη που αγαπά προπάντων το έθνος του (βλέπε εγκυκλοπαιδικό λεξικό Ηλίου) θα περάσει δηλαδή από την ιδιοτέλεια στην προσφορά στο κοινωνικό σύνολο που περιγράφεται πάντοτε από την έννοια της εθνότητας.
Ευτυχώς για τους φυγόπονους και λιγότερο εργατικούς υπηκόους που ανήκουν στην ομάδα των αδιάφορων ή προοδευτικών που προαναφέρθηκαν, υπάρχει και ο συντομότερος δρόμος της αντίληψης της εθνικής συνείδησης και προσδιορισμού της εθνικής ταυτότητας. Δείτε πως μπορεί να γίνει αυτό με συνοπτικές διαδικασίες. Το παράδειγμα που ακολουθεί είναι πραγματικό και για ευνόητους λόγους δεν θα αναφερθούμε σε ονόματα, συνέβη όμως πολύ προ δύο μηνών και ο πρωταγωνιστής μας είναι ένας δηλωμένος υποστηρικτής του συνασπισμού της αριστεράς και της προόδου, ο οποίος δεν έχανε ευκαιρία να εκφράζει την αλληλεγγύη του στους “αδελφούς μετανάστες” που απαρτίζουν το πολυπολιτισμικό ψηφιδωτό της σύγχρονης Ευρωπαϊκής πρωτεύουσας.
Ο συμπολίτης μας λοιπόν βρισκόταν μεσοβδόμαδα στην περιοχή του Κεραμεικού μετά από φιλική συνάντηση γύρω τα μεσάνυχτα και ενώ επέστρεφε σπίτι του πεζός, αντιλήφθηκε δύο άντρες να περπατούν πίσω του. Έξαφνα τον πλησιάζουν και ο ένας του τραβά το σακίδιο πλάτης με σκοπό να του το αφαιρέσει. Γυρνώντας πρόλαβε να δει από κοντά τους σκουρόχρωμους εισβολείς και ενστικτωδώς να διαμαρτυρηθεί: “τί θες ρε φίλε;”
Σε απάντηση εισπράττει ηλεκτροσόκ στο κούτελο από συσκευή αυτοάμυνας, τα γνωστά παραλάϊζερ. Ευθύς σωριάζεται κάτω χάνοντας την ισορροπία του και δίχως καμία καμία διακοπή δέχεται αλεπάλληλα χτυπήματα από κλωτσιές και από αυτοσχέδιο ρόπαλο στο κεφάλι με απίστευτη βιαιότητα. Σαν να μην έφταναν οι πρώτοι δύο, προστίθενται και άλλοι δύο που αφαιρούν από πάνω του κινητό τηλέφωνο, πορτοφόλι και οτιδήποτε άλλο αξίας. Για καλή του τύχη περνούσε από τον μοναχικό δρόμο ένα αυτοκίνητο που με τα φώτα του ανέστειλε την μανία των τεσσάρων εισβολέων, ενώ ο οδηγός φώναζε μέσα από το αυτοκίνητο: “σταματείστε, φωνάζουμε την αστυνομία!”. Σαν από μηχανής θεός ο οδηγός του αυτοκινήτου με την παρέμβασή του αναγκάζει και ένα ζευγάρι διερχομένων να βάλει τις φωνές και οριστικά να λήξει η άνιση και κτηνώδης βιαιοπραγία εναντίον ενός απροστάτευτου και σχεδόν λιπόθυμου ατόμου. Αιμόφυρτος με σπασμένα γυαλιά και εντελώς σπασμένη μύτη, ψέλλισε στους σωτήρες του πως ήταν βέβαιος πως θα τον σκότωναν αν δεν επενέβαιναν.
Μαζί με την μύτη και τα γυαλιά του άτυχου συμπολίτη μας αυτομάτως θρυμματίστηκε και ο τυφλός ανθρωπισμός του προς τους αγνώστους οικονομικούς μετανάστες και λοιπούς αλλοεθνείς εργάτες που εισβάλλουν σωρηδόν την χώρα μας δίχως προσχήματα νομιμότητας και ασφαλώς χωρίς να αποτελούν αναγκαίο εργατικό δυναμικό. Τα αισθήματα συμπόνιας για τους “φτωχούς αλλοδαπούς συνανθρώπους μας” αντικαταστάθηκαν από την διαπίστωση πως “Πιστεύω πως εάν το χρώμα του δέρματός μου ήταν σκούρο θα γλύτωνα με απλή ληστεία και όχι αυτή την μανιώδη επίθεση. Ένιωσα πραγματικά τι σημαίνει ρατσισμός εναντίον Έλληνα. Όσο για τα καθάρματα αυτά πρέπει να ήταν Μαροκινοί ή βορειοαφρικανοί, όπως και οι 300 που την ίδια ακριβώς περίοδο μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον όλου του αριστερού και προοδευτικού χώρου, ένας από τους οποίους ήμουν και εγώ!”, ήταν τα λόγια του μετά από ένα μήνα που μου τηλεφώνησε για να μου διηθηθεί την περιπέτειά του. Επεδίωξα αμέσως να τον συναντήσω για να μάθω περισσότερα, δεν το κρύβω πως ήμουν περίεργος να κάνω ερωτήσεις και να αποσπάσω την δήλωση που θα σηματοδοτούσε την μεταστροφή του φίλου μου, σε σχέση με τις πολιτικές του πεποιθήσεις. Έως την ημέρα της ληστείας ήταν θαυμαστής του Τσίπρα και όνειρό του ήταν να δουλέψει σε κάποια θέση στο πολιτικό του γραφείο.
Οποία όμως εντυπωσιακή αλλαγή στην πρώτη φράση που ξεστόμισε όταν με συνάντησε μετά έναν μήνα από το περιστατικό “θέλω να πάρω ένα όπλο να τους σκ… όλους τους λαθρομετανάστες!”
Τα ρινικά του οστά τοποθετήθηκαν προσωρινά στη θέση τους στον νοσοκομείο Ευαγγελισμός για να μπορεί να αναπνέει, αφού τον πήγαν με ταξί οι άγνωστοι συμπολίτες του που τον διέσωσαν. Είμαι βέβαιος πως ακόμα και αν περάσει αρκετός καιρός από την επίθεση εναντίον του, ή ακόμα αν ο Αλέξης του προσφέρει την πιο τιμητική θέση συμβούλου στον Συριζα, τα 3000 ευρώ που του ζητά ο πλαστικός χειρούργος για να επαναφέρει στην εντέλεια την σπασμένη του μύτη, δεν θα τον αφήσουν να επιστρέψει στις παλιές πολιτικές του πεποιθήσεις…”

Νίκος Β.                                                                                                                     ΠΗΓΗ:xryshaygh.wordpress.com

Παρασκευή 29 Απριλίου 2011

ΠΑΝΟΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ:[VIDEO] Ολόκληρη η Ομιλία που υποβάθμισαν στο MEGA!

Πάνος Καμμένος Βουλή 27/4/2011 from Panayotis Kammenos on Vimeo.


netakias.wordpress.com
Μίλησε για όλους και για όλα! Απευθείας αναθέσεις, ΚΥΣΕΑ, CIVITAS, Συνδικαλιστές, Μίχας, Κοττάκης, ΣΔΟΕ, Τσοχατζόπουλος, Σημίτης, Μαθιοπούλου, Βουρλούμης, Σουφλιά, Παπακωνσταντίνου
Απλά Ιστορική!
Tί είπε με λίγα λόγια ο Π.Καμμένος;
Οτι ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Άμυνας χρώσταγαν χρήματα στα ναυπηγεία. Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε τα χρήματα να πληρωθούν. Τα χρήματα δε, μαγικά, πληρώθηκαν με το που έγινε η πώληση των ναυπηγείων στους Γερμανούς και μάλιστα το τίμημα ήταν σχεδόν ίδιο με το τίμημα που αγόρασαν οι Γερμανοί από την ΕΤΒΑ τα ναυπηγεία. Π.Καμμένος
Δηλαδή; Εδωσαν τα Ναυπηγία στην HDW και μετά της έδωσαν και τα λεφτά για τα αγοράσει!
ΥΠ.ΟΙΚ->ΥΠ.ΜΕΤ->ΟΣΕ->ΝΑΥΠΗΓΙΑ->HDW->ETBA->ΠΕΙΡΑΙΩΣ!
Ο κ.Χριστοδουλάκης είναι εξωτερικός σύμβουλος με δελτίο παροχής υπηρεσιών, με την Τράπεζα Πειραιώς.
Εδώ στην Ολυμπία είχαμε δημοσιεύσει εγκαίρως στις 27 Αυγούστου 2010 την συζήτηση στην εξεταστική :
….ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε μάρτυς θυμάστε τι οφειλές είχε, πριν την πώληση των Ναυπηγείων Σκαραμαγκά στους Γερμανούς, το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΣΕ;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Υποθέτω ότι είχαν υπογραφεί συμβάσεις και για εξοπλιστικά προγράμματα…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Πριν την πώληση εννοώ, θυμάστε τις οφειλές που υπήρχαν και δεν πλήρωνε το Ελληνικό Δημόσιο και ο ΟΣΕ;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Οι συμβάσεις μεταξύ ΟΣΕ και ναυπηγείων είχαν γίνει πριν την πώληση των ναυπηγείων.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σωστά. Είχαν πληρωθεί τα χρήματα;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν το γνωρίζω.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς έχετε υπογράψει να πληρωθούν τα χρήματα. Με μια διαφορά όμως: πληρώθηκαν τα χρήματα αφού μεταβιβάστηκαν τα ναυπηγεία. Και το τίμημα της πώλησης των ναυπηγείων ήταν σχεδόν ισόποσο των οφειλομένων του ΟΣΕ και του Ελληνικού Δημοσίου προς τα ναυπηγεία, τα οποία εισέπραξαν οι Γερμανοί και πλήρωσαν εν συνεχεία για την αγορά των ναυπηγείων. Θα σας θυμίσω δε, ότι έχετε απαντήσει σε σχετική ερώτηση στη Βουλή, την οποία θα την καταθέσω.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Να την καταθέσετε.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Κύριε Καμμένε, νομίζω ότι απευθείας πληρωμές από το Υπουργείο Οικονομικών σε ναυπηγεία μου φαίνεται δύσκολο και αδιανόητο να έχουν γίνει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Όχι σε ναυπηγεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Πρέπει να έγιναν μέσω του συμβεβλημένου μέρους, που ήταν για μεν τα εξοπλιστικά το Υπουργείο Άμυνας, για δε τις κοινοπραξίες, τις προγραμματικές συμβάσεις, ο ΟΣΕ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Τα λεφτά, όμως, τα δίνει το Υπουργείο Οικονομικών. Πρέπει να εγκρίνει το Υπουργείο Οικονομικών για να πληρωθούν τα χρήματα.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Όχι, όχι. Καταρχήν, το Υπουργείο Οικονομικών δεν χρηματοδοτεί απευθείας δαπάνες των ΔΕΚΟ. Το Υπουργείο Οικονομικών παρεμβαίνει όταν έχουν ελλείμματα οι ΔΕΚΟ και τους κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας το πω πιο απλά. Ο ΟΣΕ και το Υπουργείο Άμυνας χρώσταγαν χρήματα στα ναυπηγεία. Σε κοινοβουλευτικό έλεγχο το Υπουργείο Μεταφορών ισχυρίζεται ότι το Υπουργείο Οικονομικών δεν έδινε τα χρήματα να πληρωθούν. Τα χρήματα δε, μαγικά, πληρώθηκαν με το που έγινε η πώληση των ναυπηγείων στους Γερμανούς και μάλιστα το τίμημα ήταν σχεδόν ίδιο με το τίμημα που αγόρασαν οι Γερμανοί από την ΕΤΒΑ τα ναυπηγεία.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν το γνωρίζω αυτό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν το θυμάστε αυτό.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Καταρχήν, αυτό μου κάνει μεγάλη εντύπωση ως διαδικασία. Διότι σας λέω και πάλι ότι οι αμοιβές των ναυπηγείων από τις συμβάσεις θα προήρχοντο και μπορούσαν να προέρχονται μόνο από τα συμβεβλημένα μέρη.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ναι. Αν δεν δώσει το Υπουργείο Οικονομικών λεφτά στο Υπουργείο Μεταφορών για να τα πάρει ο ΟΣΕ, τότε δεν έχει λεφτά.
Εάν αυτό συνέβαινε δεν είναι κάτι το μεμπτό; Γιατί μας είπατε ότι έγινε μεγάλη προσπάθεια να πουλήσετε τα ναυπηγεία, αλλά ουσιαστικά δώσατε τα λεφτά στους Γερμανούς από κάποιους άλλους πόρους του Δημοσίου.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Κύριε συνάδελφε, να κάνετε τις ερωτήσεις με τέτοιο τρόπο, ώστε να μπορεί να απαντάει ο μάρτυρας.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Καταρχήν, θέλω να σας πω είναι ότι δεν υπάρχει κανείς θεσμικός δίαυλος να καταβάλλει χρήματα το Υπουργείο Οικονομικών σε μη συμβεβλημένα μέρη. Το Υπουργείο Οικονομικών έχει ευθύνη για την εκταμίευση του προϋπολογισμού στα Υπουργεία και επίσης όταν μια ΔΕΚΟ έχει προβλήματα κάνει αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου. Μία ΔΕΚΟ, για παράδειγμα η Ολυμπιακή, όταν αγοράζει αεροπλάνα τα πληρώνει το Υπουργείο Οικονομικών; Όχι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Έχω κάνει υπουργός. Εάν το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους δεν απελευθερώσει το κονδύλι προς το υπουργείο, δεν έχει να πληρώσει.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στο πλαίσιο εφαρμογής του προϋπολογισμού.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το απελευθέρωσε, όμως, το κονδύλι μετά την πώληση.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν σας είπα ότι «φυτρώνουν» τα χρήματα έτσι.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ξέρετε γιατί σας ρωτάω; Η ΕΤΒΑ μετά από αυτό πού πουλήθηκε;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στην Τράπεζα Πειραιώς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εσείς πού εργάζεστε τώρα;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Στην Τράπεζα Πειραιώς δεν εργάζεστε;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είμαι εξωτερικός σύμβουλος με δελτίο παροχής υπηρεσιών, όπως και σε πολλούς άλλους οργανισμούς.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Δεν είστε δωρεάν, είστε επί πληρωμή. Εσείς το βλέπετε αυτό νόμιμο και ηθικό; Δηλαδή, έχει γίνει αυτή η μεταβίβαση, πουλήθηκαν τα Ναυπηγεία στους Γερμανούς, η ΕΤΒΑ στην Πειραιώς και τώρα εσείς εργάζεστε, ως πρώην Υπουργός που υπογράψατε αυτά, στην Πειραιώς;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Επιτρέψτε μου να σας πω το εξής: Εγώ κάνω συμβουλευτικές εργασίες σε διάφορους οργανισμούς και στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Η Ελληνική Κυβέρνηση προτιμάει Ιταλούς, όμως.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Δεν έχω καμία απολύτως οργανική σχέση με κανέναν άλλο οργανισμό πλην του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σύμβουλος, όμως, είστε στην Τράπεζα Πειραιώς.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Σας είπα ότι παρέχω συμβουλές σε θέματα μακροοικονομικής ανάλυσης.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Ο κύριος Βερελής και ο κύριος Γιαννακός ήρθαν εδώ και κατέθεσαν στην επιτροπή ότι υπήρχε αντίρρηση του Δ.Σ. του ΟΣΕ για τις τροποποιητικές συμβάσεις των ναυπηγείων, όπως επίσης και για το θέμα των ρητρών, τις πληρωμές, δηλαδή, των ρητρών, της τήρησής τους κ.ο.κ. Και μάλιστα ότι πιέστηκαν από εσάς, επειδή δε συμφώνησε το Διοικητικό Συμβούλιο, να γίνει γενική συνέλευση. Το ανατρέπετε εσείς αυτό, έτσι δεν είναι;
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Έχει μέσα το υπόμνημα, το οποίο σας ανέφερα…
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Σε αυτό, όμως, ο μάρτυρας έχει απαντήσει.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Σε αυτό το σημείο, κύριε Πρόεδρε, ζητώ την κατ’ αντιπαράσταση εξέταση, πριν το κλείσιμο της επιτροπής, του κυρίου Χριστοδουλάκη με τον κύριο Βερελή και τον κύριο Γιαννακό, για να δούμε τελικά ποιος έχει την ευθύνη. Διότι ή την ευθύνη την έχει ο κύριος Βερελής και μας λέει ψέματα εδώ και ως υπουργός και ως διοίκηση είχαν την ευθύνη για τις τροποποιητικές άρα δεν έχει ευθύνη ο κύριος Χριστοδουλάκης ή ο κύριος Χριστοδουλάκης επέβαλε τη γενική συνέλευση ως μέτοχος και έχει ευθύνη το Υπουργείο Οικονομικών και ο κύριος Χριστοδουλάκης.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Η πρότασή σας κατεγράφη.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Καταρχήν, όπως σας είπα προηγουμένως, οι τροποποιήσεις των συμβάσεων έγιναν με προγενέστερη απόφαση της διοίκησης του ΟΣΕ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Το αρνείται ο κύριος Γιαννακός. Λέει ότι εκείνοι δεν συμφωνούσαν στο θέμα των τροποποιήσεων για τα ναυπηγεία. Είναι καταγεγραμμένο στα πρακτικά.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Έχω εδώ το σημείωμα, το οποίο καθορίζει τη γενική συνέλευση, που έγινε στις 7 Ιανουαρίου και είναι πάρα πολύ εύκολο να δείτε και τις αποφάσεις, οι οποίες εγκρίθηκαν από το μέτοχο, απολύτως σύμφωνα με τις εισηγήσεις και τις αποφάσεις της διοίκησης του ΟΣΕ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Άρα, μου λέτε ότι έχει ευθύνη η διοίκηση του ΟΣΕ και ο Υπουργός Μεταφορών.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Μα αυτοί αποφάσισαν τις τροποποιήσεις, δεν…
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ) ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Αυτοί, λοιπόν, αποφάσισαν, ο κύριος Βερελής και ο κύριος Γιαννακός.
ΜΑΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Μισό λεπτό. Εδώ, στο υπόμνημα, το οποίο σας έχω, υπάρχει ένα σημείωμα περί της συγκλήσεως αυτής της γενικής συνέλευσης, το οποίο λέει ότι η τροποποίηση των συμβάσεων κ.ο.κ., εν όψει μάλιστα και της διάθεσης και χρήσης αυτού κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, η αρμοδιότητα αυτή ανήκει στο εποπτεύον Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Για τις ρήτρες δεν λέει τίποτα.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Είναι πάρα πολύ εύκολο, μπορεί να έχω και μαζί μου τα πρακτικά της Γενικής Συνέλευσης, όπου αναγιγνώσκεται για κάθε τροποποίηση ή απόφαση του Δ.Σ. του ΟΣΕ και ο μέτοχος λέει «εγκρίνεται» σε όλα.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Κύριε Πρόεδρε, θα σας παρακαλέσω το απόσπασμα των πρακτικών αυτών να σταλεί στον κύριο Βερελή και στον κύριο Γιαννακό, να λάβουν γνώση και αν χρειαστεί να γίνει κατ’ αντιπαράθεση εξέταση.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Αν μου επιτρέπετε, τα πρακτικά, κατ’ αρχήν, τα συντάσσει ο ίδιος ο ΟΣΕ. Δηλαδή, το πρακτικό της Γενικής Συνέλευσης το συνέταξε ο ΟΣΕ. Δεν το συνέταξε το Υπουργείο Οικονομικών και το στέλνει για να σταλεί.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Εκτελεί τη βούληση του μετόχου η Γενική Συνέλευση.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Αυτό μπορείτε να το βρείτε. ΄Εχω εδώ, 9.1.2003 πρακτικό 50ης έκτακτης Γενικής Συνέλευσης μετόχων του ΟΣΕ. Πρακτικό συνήλθαν….. κ.λπ. υπογράφεται ….
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να μας τα καταθέσετε αυτά, κύριε μάρτυς.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Θα παρακαλούσα, κύριε συνάδελφε, να κατατεθούν αυτά.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Υπογράφεται, ο Πρόεδρος του Δ.Σ., Ανδρέας Λαμπρινόπουλος. Και λέει, «συνήλθαν …. κ.λπ., θέματα ημερήσιας διάταξης, λήψη απόφασης υπέρ της τροποποίησης τάδε, λήψη απόφασης τάδε» και λέει «με την έγκριση του καταλόγου των μετόχων κ.ο.κ., αποφασίζει την αποδοχή στο σύνολό της της πρότασης, όπως αυτή η πρόταση αναφέρεται και εξειδικεύεται στην παραπάνω εισήγηση.
Επί του δεύτερου θέματος την αποδοχή στο σύνολό της, όπως αυτή πρόταση αναφέρεται και εξειδικεύεται στην παραπάνω εισήγηση κ.ο.κ. Ούτε καν ένα και προστέθηκε.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: ΄Αρα έχει ευθύνη το Υπουργείο Μεταφορών και η διοίκηση του ΟΣΕ.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Σας έχω το πρακτικό.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να μας το καταθέσετε, σας παρακαλώ. Να κοινοποιηθεί στον κ. Βερελή και στον κ. Γιαννακό.
MAΡΤΥΣ (Νικόλαος Χριστοδουλάκης): Πώς θα μπορούσε να είναι διαφορετικά;
ΠΡΟΕΔΡΟΣ (Ιωσήφ Βαλυράκης): Kύριε Χριστοδουλάκη, σας παρακαλώ.
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΜΜΕΝΟΣ: Να σας πω πως θα μπορούσε να ήταν διαφορετικά. Ο κ. Βουρλούμης, π.χ. κατά την άποψη του πρώην Υπουργού Μεταφορών του κυρίου Λιάπη, που είχε την ευθύνη, δεν θα έπρεπε να είναι στο Δ.Σ. του ΟΤΕ ως Πρόεδρος. Όμως, η απόφαση του κυρίου Αλογοσκούφη να παραμείνει ο κύριος Βουρλούμης πέρασε από τη Γενική Συνέλευση. Και θα θυμάστε ότι έγραφαν οι εφημερίδες επί δεκαπέντε μέρες ότι ο Αλογοσκούφης επέβαλε, ως μέτοχος, τον Βουρλούμη στη διοίκηση του ΟΤΕ. Ένα παράδειγμα σας αναφέρω. Πολλές φορές είχαμε επιβολή, από το Υπουργείο Οικονομικών, διοικητών, αποφάσεων προς τα αρμόδια Υπουργεία….
ΔΕΙΤΕ ΚΙ ΑΛΛΑ ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ Π.ΚΑΜΜΕΝΟΥ                                                                                    ΠΗΓΗ:netakias.wordpress.com

''Αντίο αστεράκι μου'' - Τα σπαραχτικά λόγια του πατέρα της 15χρονης Στέλλας

Το σπαραχτικό αντίο του πατέρα της 15χρονης Στέλλας σε μια επιστολή που συγκλονίζει...
''Μεγάλη Παρασκευή.  Αργά το βράδυ.  Γύρισες από τον Επιτάφιο στο σπίτι. Νήστευες για να λάβεις τη Θεία Κοινωνία του Μεγάλου Σαββάτου. Επέστρεψα μετά από λίγο κι εγώ.  «Ωραία στολή μπαμπά» μου είπες. Με φίλησες λέγοντάς μου «καληνύχτα».

Μπήκες στο δωμάτιο σου και...
έκλεισες την πόρτα. Δεν μου είπες τίποτα. Νόμιζα ότι θα κοιμόσουν. Εσύ όμως ήθελες να βγεις. Να διασκεδάσεις. Να γνωρίσεις τη νυχτερινή ζωή της πόλης. Ένα Σάββατο έβγαινες και όχι πάντα και όχι μέχρι αργά.

Θέλησες να ταξιδέψεις σε κόσμους άγνωστους. Να φτάσεις εκεί που νόμιζες ότι θα είναι όλα καλά, όλα ιδανικά, όλα αγγελικά πλασμένα.  Να κάνεις τη δική σου επανάσταση. Να κλέψεις για άλλη μια φορά την παράσταση. Δυστυχώς δεν γνώριζες την κατάσταση.

Και τελικά πλήρωσες ακριβά την τελευταία σου εμφάνιση. Ακριβό το εισιτήριο και μια οπερέτα για γέλια που δυστυχώς κατέληξε σε κλάματα.

"Έφυγες κρυφά αστέρι μου. Άνοιξες τη μπαλκονόπορτα και καλοντυμένη όπως πάντα πήρες το δρόμο που για σένα δεν είχε επιστροφή. Έφυγες για να μην ξαναγυρίσεις ποτέ στο όμορφα διακοσμημένο, στο ξεχωριστό σου δωμάτιο. Ήπιες και ζαλίστηκες. Αμάθητη όπως ήσουν κλονίστηκες.
Πήγες στο νοσοκομείο για να γίνεις καλά. Αγωνιούσες να μη μάθουν τίποτα οι γονείς σου. Δεν ήξερες όμως ότι οι άνθρωποι αδιαφορούν. Δεν υπολόγισες, δε μέτρησες, δε ζύγισες. Και σε πέταξαν εκεί στο διάδρομο, σε άφησαν στην τύχη σου, σε έδωσαν λεία στο χάροντα.

Και γύρισες στο σπίτι ξανά, ντυμένη στα λευκά μέσα σε ένα φέρετρο τη μέρα της Ανάστασης, από την κύρια είσοδο. Και χαμογέλαγες μέσα στο βαθύ ύπνο σου.
"Τα είχες όλα υπολογίσει. Όλα εκτός από την τραγική κατάληξη της εξόδου σου.

Πανέξυπνη και σπιρτόζα ήσουν. Με άποψη και χιούμορ. Με πείσμα και πειθώ. Με ειλικρίνεια και σεβασμό. Με χάρη και ξεχωριστή ομορφιά. Με έναν ιδιαίτερο τρόπο έκφρασης. Με μια εξαιρετικά συγκροτημένη σκέψη. Με διακρίσεις, με ήθος και με σπάνια ψυχικά χαρίσματα. Με καθολική αποδοχή από φίλους και συμμαθητές. Με σεβασμό από τους καθηγητές. Με περηφάνια από τους συγγενείς. Με καμάρι από τους γονείς.

"Τώρα κοιτάζω το δωμάτιό σου. Τα παπούτσια που πρόσφατα είχες αγοράσει. Τα ρούχα που φόραγες στην τελευταία σου έξοδο, κομμένα από το χειρουργικό ψαλίδι. Τα ψιλά στην τσέπη σου. Τα πτυχία σου και τα πιστοποιητικά σου. Τα δώρα που μου έφερνες από τα ταξίδια σου. Τις φωτογραφίες σου. Την ομάδα και τα videos που ανάρτησαν στο face οι φίλοι σου. Τη φλόγα στο καντήλι σου. Τα ακριβά ρούχα σου. Το κλάμα των αδερφών σου μπροστά στη φωτογραφία σου. Νιώθω την αίσθηση της απώλειάς σου. Αγγίζω τη μεγαλοσύνη της ψυχούλας σου, την ευαισθησία της καρδούλας σου.

"Υπήρξες και υπάρχεις. Μέσα στη ζωή μας, στην καρδιά μας, στην ψυχή μας στη σκέψη μας. Λείπεις από την καθημερινότητά μας, αδειάζουν οι μέρες μας, στοιχειώνουν οι νύχτες μας, τρέμουν τα πόδια μας, δακρύζουν τα μάτια μας, στεγνώνουν τα χείλη μας.

Τίποτε πια δεν θα είναι το ίδιο. Καμιά Ανάσταση δεν θα σε φέρει πίσω. Αγκάθι πάνω στα φύλλα της καρδιάς, σκίρτημα στον πόνο της ψυχής, σκιά στον απόηχο κάθε μου σκέψης. Μια εξέλιξη που αδυνατείς να την πιστέψεις. Και μια φωνή μέσα μου να μου λέει ότι «πρέπει, πρέπει να αντέξεις». Και να ξέρω ότι πρέπει να παλέψω. Κι ας μην μπορώ ακόμα να το πιστέψω. Σε αγαπάω ομορφιά μου. Όπου κι αν είσαι, σε λατρεύω. Κι ας μην ξέρω πια σε τούτη τη ζωή, τι γυρεύω. Καλό σου ταξίδι αστεράκι μου…                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:odysseaschios.blogspot.com

Πέμπτη 28 Απριλίου 2011

Θυμηθείτε το... Η Χρυσή Αυγή θα πάρει μεγαλύτερο ποσοστό από Κουβέλη και Μπακογιάννη


Αυτή είναι η δημοσκόπηση της VPRC για το περιοδικό "Επίκαιρα"
Το αξιοσημείωτο όπως πολλοί, αρχικά, θα παρατηρήσουν είναι η μείωση της ψαλλίδας Πα.Σο.Κ. - ΝΔ...
Ωστόσο ενώ πολλοί αναλυτές θα μιλάνε για το ενδεχόμενο η ΝΔ να προσπεράσει το Πα.Σο.Κ., λίγοι θα μιλήσουν για το πσοστοό της "Χρυσής Αυγής" που είναι το ίδιο με του κόμματος της κόρης του Αποστάτη και λίγο μικρότερο από αυτό του Κουβέλη...
Εδώ είμαστε και να το θυμηθείτε...
Όποτε και να γίνουν εκλογές η "Χρυσή Αυγή' θα είναι πάνω και από τους δύο...
Και δεν το λέμε εμείς..
Ρωτήστε τους...αναλυτές
 ΠΗΓΗ:paspartoy.blogspot.com                                                                      

Ο Κερκυραικός "Παράδεισος" του Χρεοκοπημένου Πολιτικού Συστήματος !!!


http://www.corfupress.com/news/images/stories/papoulias_gerekou2.JPG


Είναι πράγματι καταπληκτικό αυτό που συμβαίνει στο πανέμορφο νησί των Φαιάκων από την αρχή της εφαρμογής του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ έως και σήμερα!!!


Ένα φαινόμενο ΜΟΝΑΔΙΚΟ στην Ελληνική Επικράτεια, που χρήζει άμεσης επιστημονικής κοινωνιολογικής μελέτης από Κυβέρνηση, Τρόικα, ΔΝΤ και λοιπές μνημονιακές δυνάμεις ώστε να εντοπιστούν οι λόγοι και οι αιτίες που το προκαλούν.


Μία ομαδική κοινωνική συμπεριφορά των Κερκυραίων πολιτών την οποία το LISTON Place  "έκπληκτο" παρακολουθεί προσεκτικά μήνες τώρα, με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον μέχρι να σιγουρευτεί για την εγκυρότητα της ύπαρξης της.


Μετά όμως και από τις μεγαλειώδεις Κερκυραικές Πασχαλινές Εκδηλώσεις που έγιναν, μας έφυγαν και οι τελευταίες  αμφιβολίες  (ελπίδες που είχαμε για το αντίθετο).
Έφθασε η ώρα (με πόνο ψυχής) να παραδεχθούμε, αυτό που μέσα μας (λόγω του ότι είμαστε βέροι Κερκυραίοι) δεν θέλαμε με τίποτα.


Έφθασε η στιγμή να αποδεχθούμε αυτήν την πρωτοποριακή και "αφύσικη" τοπική πραγματικότητα.


Η Κέρκυρα είναι ο τελευταίος επίγειος "παράδεισος" των Ελλήνων πολιτικών!!!


Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα οι πολιτικοί δεν τολμούν να βγουν από τα σπίτια τους στην Κέρκυρα...βολτάρουν ανέμελοι.


Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου τους πετύχουν τους γιουχάρουν στην Κέρκυρα τους...χειροκροτούν.


Ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα όπου τους δουν τους πετούν γιαούρτια,ντομάτες κ.λ.π. στην Κέρκυρα τους πετούν...λουλούδια!!!


Αποκορύφωμα όλων αυτών ήταν το Πάσχα όπου Κερκυραίοι και μη Πολιτικοί  παρέλασαν αρκετές φορές εν μέσω δεκάδων χιλιάδων κόσμου και όχι μόνο δεν ακούστηκε καμία διαμαρτυρία αλλά υπήρξαν (άκουσον-άκουσον) και χειροκροτήματα.


Από την κ.Γκερέκου και τον κ.Δένδια έως τον κ. Παπούλια και τον κ.Καρατζαφέρη, όλοι τους πέρασαν ένα ονειρικό Πάσχα νιώθοντας την λατρεία των φτωχών υπηκόων τους!!!


Το ΜΕΓΑ δε παράδοξο πως...ούτε καν οι χιλιάδες επισκέπτες του νησιού (προερχόμενοι από όλα τα μέρη της Ελλάδος) δεν παρουσίασαν "ανάρμοστη" συμπεριφορά, αλλά αντιθέτως εναρμονίστηκαν με αυτήν των ντόπιων μας έχει κάνει πολύ καχύποπτους.


Ρε...Μήπως μας ρίχνουν κάτι στο νερό; Μήπως μας ραντίζουν από ψηλά; Μήπως φταίει το πολύ πράσινο; Μήπως παρακολουθούμε πολύ Τηλεόραση;


Έχουμε σπάσει το κεφάλι μας και ειλικρινά δεν μπορούμε να βρούμε τι φταίει.


Προτείνουμε λοιπόν στην Κυβέρνηση την άμεση διερεύνηση - εύρεση των λόγων που προκαλούν αυτό το φαινόμενο ώστε όχι μόνο να μπορέσει να λύσει το τεράστιο πρόβλημα που έχει ο πολιτικός κόσμος στην υπόλοιπη Ελλάδα, αλλά και γιατί όχι στην συνέχεια να εξάγει την τεχνογνωσία αυτή στα υπόλοιπα Ευρωπαικά ή μη Κράτη που ήδη έχουν πάρει  ή θα πάρουν ανάλογα "φιλολαικά" μέτρα, ώστε να κρατούν ταυτόχρονα τους υπηκόους τους αποχαυνωμένους !!!


Επίσης μέχρι να βρεθούν τα αίτια αυτού του "φαινομένου" προτείνουμε στον κ.Παπανδρέου (εν όψη και των νέων μέτρων), καθώς και στους υπόλοιπους μνημονιακούς αρχηγούς να στέλνουν τους Βουλευτές και τα στελέχη τους για ολιγοήμερη παραμονή στο Νησί μας για ανάταση ηθικού.


ΔΙΑΚΟΠΕΣ...ΘΑΡΡΟΥΣ  βρε αδελφέ!!!  


Η φωτογραφία είναι από το corfupress.com
ΠΗΓΗ:listonplace.blogspot.com

κ.Τσίμα…τσ…τσ…τσ! Ειδήσεις είν’αυτές ή προπαγάνδα;


netakias.wordpress.com
Ο κ.Τσίμας είπε στο Δελτίο του MEGA του ΔΝΤ, ότι η ΝΔ άφησε χρέος 110δις κι ότι είναι ακριβώς όσο θέλαμε από το ΔΝΤ! Με τον με τον κ.Πρετεντέρη να συμπληρώνει ότι αν δεν ήταν η ΝΔ θα ήμασταν ο Παράδεισος (του εργολάβου;;)
Ξέχασαν να πουν που πήγαν αυτά τα 110 δις; Ξέχασαν να πουν ότι όταν ο Καραμανλής ζητούσε ήπια μέτρα, για οικονομική προσαρμογή, ανέβαιναν στα κεραμμύδια; Αλλά ο Καραμανλής πήγε να τους χαλάσει την σούπα με τον βασικό μέτοχο και του κρατάνε…Μούτρα! Τσ…Τσ…Τσ…
Απαντάει λοιπόν η ΝΔ:
Απαντήσεις στις κατηγορίες της κυβέρνησης ότι η ΝΔ ευθύνεται για το υπερβολικό χρέος και για τις καταγγελίες ότι επί διακυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή η χώρα δανείστηκε 125 δισ. ευρώ έδωσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Σύμφωνα με ανακοινωσή της η ΝΔ δεν δημιούργησε πρόσθετο χρέος 125 δισ. αλλά 7 δισ. ευρώ.
Σε ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος γίνεται λόγος για προπαγάνδα του ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως επισημαίνεται, “έχει το θράσος και μιλά”, την ώρα που είναι αυτό που “μέσα από τη λαίλαπα του ΔΝΤ έχει αυξήσει το χρέος πέρα από κάθε σύγκριση με το παρελθόν”.
Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσιάζει η αξιωματική αντιπολίτευση από τα 125 δισεκατομμύρια που δανείστηκε η Νέα Δημοκρατία στα χρόνια της διακυβέρνησής της, 2004-2009,

  • τα 45 δισ. αφορούν «αναχρηματοδότηση» του παλαιότερου χρέους.
“Δηλαδή”, τονίζεται στην ανακοίνωση, “έληγαν κάποια προηγούμενα δάνεια και δανείστηκε η Ελλάδα να τα εξοφλήσει, κάτι που σημαίνει πως δεν ήταν καινούργιο χρέος, αλλά ένα παλαιότερο που αναχρηματοδοτήθηκε.
Από τα υπόλοιπα λοιπόν:
  • Τα 80 δισεκατομμύρια ευρώ, το 62,5% (50 δισ. στα 80) πήγαν για τόκους προηγουμένων ετών, δηλαδή για να εξυπηρετηθεί παλαιότερο χρέος, που το βρήκε η Νέα Δημοκρατία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις (του ΠΑΣΟΚ),
  • το 12,5% (10 δισ. στα 80) πήγε για πληρωμές εξοπλιστικών προγραμμάτων, που επίσης είχαν παραγγείλει προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,
  • το 8,95% (7,2 δισ. περίπου στα 80) πήγε για πληρωμές Κοινωνικής Ασφάλισης -στα Ταμεία της ΔΕΗ, του ΟΤΕ και του ΙΚΑ- που επίσης είχαν υπογράψει οι προηγούμενες κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ,
  • το 3,3% (2,6 δισ. περίπου στα 80) για χρέη νοσοκομείων που άφησε το ΠΑΣΟΚ και τα πλήρωσαν οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ένα ακόμα 4% (3,2 δισ. περίπου στα 80) πήγε για «λοιπές χρεώσεις» που άφησαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ.
Άρα τα 73 από τα 80 ήταν υποχρεώσεις που άφησε πίσω του το ΠΑΣΟΚ και μόλις, σύμφωνα με τη ΝΔ, 7 δισ. ήταν η καθαρή «συμβολή» των κυβερνήσεων της Νέας Δημοκρατίας.

“Η Νέα Δημοκρατία, λοιπόν, δεν δημιούργησε «πρόσθετο χρέος» 125 δισ., ούτε 80, αλλά μόλις… 7 δισ.”, τονίζεται στην ανακοίνωση του γραφείου τύπου του κόμματος.
ΠΗΓΗ http://www.sofokleousin.gr/archives/73536                                                                                       ΠΗΓΗ:netakias.wordpress.com

Ο Μαξ Κάιζερ στο Κόντρα. Έλληνες ξεσηκωθείτε και διώξτε τον Παπανδρέου!

Γράφει σχετικά το Αγιοβασίλεμα:
Εκπληκτική συνέντευξη -έξω από τα δόντια- του οικονομικού αναλυτή MAX KEISER στο KONTRA CHANNEL και στους Τέρενς Κουϊκ και Νίκη Λυμπεράκη.
Έδωσε το πραγματικό στίγμα της οικονομικής τρομοκρατικής επίθεσης που δέχεται η χώρα μας από τους οικονομικούς εγκληματίες της Goldman Sachs και της Wall street, οι οποίοι βουλιάζουν την Ελλάδα και τον λαό της σε συνεργασία με τον Παπανδρέου και την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ! Είπε ορθά-κοφτά ότι η σημερινή κυβέρνηση “κοιμάται” με τους τοκογλύφους….
και ζήτησε από τον λαό μας να εξεγερθεί για να αλλάξει την κυβέρνηση και να φύγει η χώρα από το ΔΝΤ, διότι συντελείται έγκλημα σε βάρος μας με άχρηστα χαρτιά!
“Οι διεθνείς τοκογλύφοι θέλουν να αρπάξουν ολόκληρη την Ελλάδα και τον πλούτο της χωρίς να πληρώσουν τίποτε”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Keiser, τονίζοντας ότι ουσιαστικά χρεωκοπημένο είναι το ΔΝΤ αλλά και οι ΗΠΑ! Ειδικά για τις ΗΠΑ είπε ότι έχουν χρέος πολλαπλάσιο της Ελλάδος αλλά οι τοκογλύφοι έχουν πέσει πάνω από την Ελλάδα. Τόνισε ότι η χώρα μας πρέπει να φύγει από το ευρώ, τοξικό νόμισμα που βάζει θηλιά στον λαιμό της χώρας μας, και η Ελλάδα πρέπει να επιστρέψει στη δραχμή υπό μορφή ασημιού, μια και όπως χαρακτηριστικά επισήμανε, “οι διεθνείς τοκογλύφοι φοβούνται το ασήμι”.
Υπογράμμισε ότι “αυτοί οι οικονομικοί δολοφόνοι πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη αλλά δυστυχώς στην Ελλάδα βρίσκονται σε ασυλία”! Μάλιστα δεν δίστασε να πει ότι θα χαρεί να δει το αφεντικό της Goldman Sachs να συλλαμβάνεται και να υποχρεώνεται να δουλεύει ως σερβιτόρος για 20 δολάρια την ημέρα!
“Αυτοί οι οικονομικοί απατεώνες καταστρέφουν χώρες, καταστρέφουν και τη χώρα σας. Τι κάθεστε;” φώναζε και ξαναφώναζε ο κ. Keiser προσπαθώντας να μας αφυπνίσει, ως άλλος Έλληνας πατριώτης, για να καταλάβουμε τι έχουν κάνει και κάνουν σε βάρος μας οι διεθνείς απατεώνες σε συνεργασία με τον Παπανδρέου!
ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΕΣΗΚΩΘΕΙΤΕ, ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΙΣΤΕ, ΜΑΣ ΕΞΑΘΛΙΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΣ ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΤΗ ΧΩΡΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ…ΚΟΙΜΑΤΑΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ!      
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Δεν υπάρχει ελιξίριο ζωής ούτε για το ΚΚΕ





Το ΚΚΕ είναι και αυτό τελεσίδικα καταδικασμένο, ακριβώς γιατί αποτελεί γρανάζι της καπιταλιστικής μηχανής: Το «αριστερό» τεκμήριο και άλλοθι του καθεστώτος.
Το ΚΚΕ, όχι μόνο στην πράξη δεν αναιρεί το καπιταλιστικό σύστημα ούτε και προωθεί την ανατροπή του, αλλά ούτε πλέον και στα λόγια δεν θέτει το ζήτημα της ανατροπής του.
Απλώς φλυαρεί περί «ανυπακοής». Κούφια λόγια δίχως ούτε καν να θέτουν κάποια κοινωνική, πολιτική και οργανωτική προοπτική στην «ανυπακοή», παρά μόνο καθαρά εκλογική: Την αύξηση των ψηφοδελτίων… 

Η κοροϊδία και η απάτη αυτής της κούφιας ρητορείας περί «ανυπακοής» αποκαλύπτεται σε κάθε αγωνιστική ανυπακοή του λαού, σε κάθε ΑΥΘΟΡΜΗΤΗ εκδήλωση έμπρακτης ανυπακοής και έμπρακτης αμφισβήτησης του καθεστώτος: Από το γιαούρτωμα των πολιτικών απατεώνων, μέχρι τις ανοικτές κινηματικές και αντικαθεστωτικές πράξεις τμημάτων του ελληνικού λαού, περιοχών ή γειτονιών.

Κάθε αυθεντική αγωνιστική κινητοποίηση και «ανυπακοή» η ηγεσία του ΚΚΕ την καταδικάζει είτε ανοικτά είτε σιωπηρά: Κίνημα φορτηγατζήδων, δυναμικές λαϊκές εκδηλώσεις και αντιστάσεις περιοχών, με αποκορύφωμα την επαναστατική ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ, στο κατοχικό καθεστώς, των κατοίκων της Κερατέας…





Η ηγεσία του ΚΚΕ αποτελεί πλέον τον «αριστερό» ροπαλοφόρο του καθεστώτος, ακόμα πιο δόλιο και χρήσιμο (για το καθεστώς) και από τους ροπαλοφόρους του Συνασπισμού και τω Συριζαίων: Αυτοί πλέον έχουν ξεγυμνωθεί τελείως και αποτελούν μια απλή καθεστωτική τσόντα…

Όλα τα παραπάνω έχουν αναλυθεί διεξοδικά από το ΡΕΣΑΛΤΟ.

Εδώ θα αναπτύξουμε συνοπτικά την προδοσία του ΚΚΕ και στο ζήτημα της καπιταλιστικής κρίσης: Στο κεντρικό ζήτημα της εποχής μας, ένα ζήτημα που θέτει άμεσα και επιτακτικά την οργάνωση της αυθόρμητης λαϊκής οργής προς την κατεύθυνση της ΣΥΝΕΙΔΗΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ του καταρρέοντος καπιταλιστικού καθεστώτος.

Η Ηγεσία του ΚΚΕ, στο ζήτημα της κρίσης κατάρρευσης του καπιταλισμού, ξεπερνάει και τα ανοικτά φερέφωνα του καθεστώτος στα υπνωτικά χάπια της μοιρολατρίας και της ηττοπάθειας.

Η Ηγεσία του ΚΚΕ παπαγαλίζει το γενικό απόφθεγμα περί των καπιταλιστικών κρίσεων: Η «αιώνια» συνεχόμενη «κυκλική οικονομική κρίση», όπου «η άνοδος εναλλάσσεται με την πτώση»!!!!

Εδώ βρισκόμαστε μπροστά σε μια σύνθετη, δογματική, αλλά και δόλια σοφιστεία με καταστροφικές συνέπειες για την κοινωνία και το λαϊκό κίνημα:

ΠΡΩΤΟΝ. Η ηγεσία του ΚΚΕ φλυαρεί περί του κυκλικού χαρακτήρα των καπιταλιστικών κρίσεων, επικαλύπτοντας και αποκρύβοντας τα ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ χαρακτηριστικά της σημερινής κρίσης: Ότι δηλαδή η κρίση αυτή οδηγεί το καπιταλιστικό σύστημα σε ΤΕΛΕΣΙΔΙΚΗ κατάρρευση, είναι ΚΡΙΣΗ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗΣ, κρίση χωρίς γιατρικά.

Το μόνο «γιατρικό» το οποίο θα σώσει τις κοινωνίες από την καταστροφή και τη φρίκη της βαρβαρότητας είναι η ΑΝΑΤΡΟΠΗ, η ΣΥΝΕΙΔΗΤΗ ανατροπή αυτού του συστήματος.

ΣΥΝΕΠΩΣ η κρίση αυτή θέτει ΑΜΕΣΑ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ στο εργατικό και λαϊκό ΚΙΝΗΜΑ και στα επαναστατικά πολιτικά του υποκείμενα, το ΚΑΘΗΚΟΝ της ανατροπής του καπιταλισμού.

Η ηγεσία, όμως, του ΚΚΕ αυτό ακριβώς θέλει να αποφύγει πάση θυσία: Να μη θέσει τα καθήκοντα (στρατηγικά και τακτικά) τα οποία απορρέουν και καθορίζονται αδυσώπητα από την κρίση κατάρρευσης του καπιταλισμού.

Γι αυτό αερολογεί περί των γνωστών «κυκλικών κρίσεων»!!!

ΔΕΥΤΕΡΟΝ. Η δεύτερη δόλια σοφιστεία για την κρίση είναι: «η άνοδος εναλλάσσεται με την πτώση»!!!!

Τι μας λέει ουσιαστικά εδώ το ΚΚΕ;

Τη σημερινή πτώση και καταστροφή θα την διαδεχτεί η άνοδος και η ανάπτυξη!!!

Η Ηγεσία του ΚΚΕ εδώ υπνωτίζει το λαό με ουτοπικά μυθεύματα και μας λέει: Υπομείνατε την καταστροφή, τον αφανισμό των κοινωνιών και των εθνών, τη βαρβαρότητα και το θάνατο γιατί η κρίση είναι «κυκλική» και θα έρθει μετά η ανάπτυξη (του καπιταλισμού) και η Ανάσταση!!!!!

Τα ίδια λένε και τα κυβερνητικά κόμματα!!!


Εδώ ο προδοτικός και δωσίλογος ρόλος της ηγεσίας του ΚΚΕ αποκαλύπτεται δραματικά. Καθαρά διαπαιδαγωγεί το λαό ΟΧΙ στην ΑΝΥΠΑΚΟΗ προς το καθεστώς και στην ΑΝΑΤΡΟΠΗ του, αλλά στη διάσωσή του και στη διατήρησή του.

Σημείωση: Διαβάστε το άρθρο:
«Ανυπακοή»: Το «αριστερό» σλόγκαν της κοροϊδίας»
http://www.resaltomag.gr/forum/viewtopic.php?t=5198

Γι αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ καταναλώνει απεργιακές παρελάσεις και σώου «ανυπακοής» τα οποία υπακούουν ευλαβικά στην καπιταλιστική «νομιμότητα» και καταλήγουν στις Στήλες του Ολυμπίου Διός, ή στις ραχούλες του Φιλοπάππου…

Η ηγεσία του ΚΚΕ έχει προδώσει κάθε έννοια επαναστατικού κινήματος και έχει ακρωτηριάσει βάναυσα τις επαναστατικές εμπειρίες και την επαναστατική θεωρία.

Όταν δεν τίθεται, δεν προωθείται και δεν οργανώνεται το στρατηγικό ΑΙΤΗΜΑ της ανατροπής του σάπιου και βάρβαρου καπιταλιστικού συστήματος στις περιόδους τέτοιων κρίσεων ολικής καταστροφής των κοινωνιών και μάλιστα κρίσεων τελεσίδικης κατάρρευσης του καπιταλισμού, Πότε θα τεθεί;

Πότε θα τεθεί, αλήθεια, ΑΜΕΣΑ και ΕΠΙΤΑΚΤΙΚΑ η ανατροπή του καπιταλισμού; Όταν θα βρίσκεται σε άνοδο, αφού πρώτα θα έχει μετατρέψει τις κοινωνίες σε καπνίζοντα ερείπια και τους λαούς σε υποζύγια;

Οι μεγάλοι ηγέτες των επαναστατικών κινημάτων μίλαγαν διαφορετικά, ειδικά για τέτοιες περιόδους γενικευμένων και μεγάλων καταστροφικών κρίσεων του καπιταλισμού:

α). «Οι μάζες πρέπει να ξέρουν ότι τραβάνε για αιματηρό, και απελπισμένο αγώνα» (Λένιν).

β) Το άμεσο καθήκον είναι να «κτυπάμε όλες τις καμπάνες και να διακηρύσσουμε την ανάγκη της τολμηρής επίθεσης και εφόδου…» (Λένιν).

γ) Το άμεσο καθήκον είναι να εξαλείφουμε την παθητικότητα, την ηττοπάθεια και την αναμονή.

Η Ηγεσία του ΚΚΕ διδάσκει τα εντελώς αντίθετα: Οι κρίσεις είναι «κυκλικές» και την πτώση (την καταστροφή μας) θα την διαδεχτεί η «άνοδος» (η σωτηρία του συστήματος)!!!!


Δηλαδή: Σφάξε με αγά μου να αγιάσω!!!!                                        ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com

Π. Καμμένος: «Τα γιαούρτια θα γίνουν καλάζνικοφ»

Οι βουλευτές διαισθάνονται την οργή των πολιτών

Άλλο ένα σκάνδαλο θα «διερευνηθεί» σύντομα από τη Βουλή και οι βουλευτές έχουν πλέον καταλάβει ότι η ατιμωρησία του πολιτικού συστήματος έχει εξοργίσει τους πολίτες.

Ο Πάνος Καμμένος στην τοποθέτησή του στη Βουλή για την υπόθεση των υποβρυχίων εξέφρασε ακριβώς αυτή την αυτογνωσία που έχει καταβάλει κάποιους, τουλάχιστον, εκ των πολιτικών.

«Στην ανάσταση λένε το Χριστός Ανέστη και λένε “άρατε τις πύλες”. Αν δεν κάνουμε το άρατε πύλες, τα γιαούρτια θα γίνουν καλάζνικοφ. Δεν είναι όλοι οι βουλευτές ανέντιμοι. Να αποκαλύψουμε όλους αυτούς τους βουρλούμηδες που τους στήριξε ο Σουφλιάς και τώρα μπήκαν στο ΣΚΑΪ», ήταν τα λόγια του κ. Καμμένου.                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.newsbeast.gr

Τετάρτη 27 Απριλίου 2011

MIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ, Είπες την μισή αλήθεια στον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1


Λάβαμε από αναγνώστη της ΑντιΠαρακμής και δημοσιεύουμε κάποιες ερωτήσεις – επισημάνσεις σχετικά με την πρόσφατη συνέντευξη του Μίκη Θεοδωράκη στον Αντ1.

ΠΡΟΣ: MIKH ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ
ΘΕΜΑ: Είπες την μισή αλήθεια στον Γ. Παπαδάκη στον ΑΝΤ1
Αγαπητέ φίλε, πατριώτη Κατ΄ αρχάς είμαι ένας από αυτούς που μεγάλωσαν με τα τραγούδια σου, που δίνουν όραμα κι ελπίδα για την Ελλάδα μας. Άκουσα με μεγάλη προσοχή την συνέντευξή σου στο Παπαδάκη στον ΑΝΤ1 και ομολογουμένως θα συμφωνήσω στα περισσότερα. Αλλά μετά λύπης μου διεπίστωσα την αγιοποίηση της αριστεράς που είναι σχεδόν άμοιρη ευθυνών και ότι για όλα φταίνε τα δύο κόμματα. Η πάγια αριστερή ρητορεία.
1. Είπες ότι είναι αντισυνταγματική και άκυρη η μνημονιακή σύμβαση.
Θα συμφωνήσω, αλλά αντισυνταγματική και άκυρη είναι η επιβολή πολυπολιτισμικής παιδείας στα παιδιά μας κατά παράβαση του άρθρου16 του Συντάγματος. Όπως επίσης αντισυνταγματικός είναι ο νόμος του Ραγκούση για χορήγηση ιθαγένειας στα εκατομμύρια των λαθρομεταναστών κατά παράβαση του άρθρου 4 του Συντάγματος. Γιατί δεν μίλησες για αυτά; Μήπως επειδή ενοχλείται η καθεστηκυία τάξη της αριστεράς;

2. Είπες επί λέξει ότι «όλα τα κόμματα από το 1950 που κυβέρνησαν την Ελλάδα, πλην της Αριστεράς, φταίνε για την σημερινή κατάντια».
Είσαι άδικος Μίκη ή μάλλον τα είπες αντίθετα διότι μετά από μία εμφύλια περιπέτεια που μας έβαλε η αριστερά και κόστισε στην Ελλάδα σύμφωνα με το Υπουργείο Συντονισμού 11.370.000.000 δραχμές γυρίζοντάς την πίσω 50 χρόνια, παρά ταύτα όλες οι κυβερνήσεις και κυρίως η επταετία του Παπαδόπουλου μέχρι το 1973 κατάφεραν επί μία 20ετία (1953-1973) να αυξάνουν το ΑΕΠ κατά 8% κάθε χρόνο και να πετύχουν αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων 10%, και οι πάντες να ομιλούν για το οικονομικό θαύμα της Ελλάδος και κυρίως το οικονομικό θαύμα της επταετίας.
Άρα αγαπητέ φίλε Μίκη η αλήθεια είναι ότι, η αδιέξοδη εμφυλοπολεμική πολιτική της Αριστεράς οδήγησε σε οικονομική αιμορραγία την Ελλάδα και οι κυβερνήσεις μέχρι το 1973 κατάφεραν να διορθώσουν τα πράγματα και να φτιάξουν οικονομικά ισχυρή Ελλάδα. Από το 1973 και μετά άρχισε το μεγάλο φαγοπότι όπου φυσικά αμέτοχη δεν είναι η Αριστερά και σε παραπέμπω σε δηλώσεις του βουλευτή του Συνασπισμού Π. Κοροβέση όπου δήλωσε ότι ο Συνασπισμός και το ΚΚΕ έλαβαν μίζες από τη Siemens για την ανάθεση των ψηφιακών κέντρων του ΟΤΕ, κατά την οικουμενική κυβέρνηση του Τζαννετάκη το 1989, αλλά φυσικά να μην λησμονούμε και το σκάνδαλο της πώλησης του Γερμανού και τον ρόλο του Κ.Κ.Ε.. Είναι τυχαίο άλλωστε που το ΚΚΕ είναι νομικό πρόσωπο με την μεγαλύτερη ακίνητη περιουσία μαζί με την Εκκλησία και τις Τράπεζες; (ΒΗΜΑ, 14/06/1998) Φαντάσου φίλε Μίκη η Αριστερά να ήταν κυβέρνηση τι θα έτρωγαν !!

3. Μίλησες για την κατεδάφιση της ιστορίας,
αλλά δεν μας είπες ποιοί πρωτοστάτησαν στην κατεδάφιση της ιστορίας; Μήπως ήσαν τα πρωτοπαλλήκαρα της Αριστεράς, προεξάρχοντος του ισόβιου προέδρου της ΟΛΜΕ και στέλεχος του ΚΚΕ κ. Καλομοίρη, που έβγαιναν σε όλους του ραδιοτηλεοπτικούς σταθμούς υπερθεματίζοντας για την αλλαγή των σοβινιστικών βιβλίων της αστικής τάξης που προκαλούν τον ρατσισμό και το μίσος και δηλητηριάζουν τα παιδιά μας με τον εθνικισμό και την ξενοφοβία;
Ναι φίλε Μίκη και όχι μόνο όλοι οι Αριστεροί υπερασπίζονταν την κατεδάφιση της ιστορίας αλλά καθύβριζαν και τρομοκρατούσαν όλους εμάς ως ρατσιστές και φασίστες, και τώρα μας καλείς να κατέβουμε μαζί στους δρόμους, . Με ποιους να κατέβουμε μαζί, με αυτούς που τόσα χρόνια είναι φερέφωνα των Αμερικανών και ως τάγματα ασφαλείας τρομοκρατούσαν τους Έλληνες να μην αντιστέκονται;

4. Σε ρώτησε ο Παπαδάκης γιατί δεν πάνε οι δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι από ΠΑΣΟΚ και ΝΔ στην Αριστερά και εσύ λες επί λέξει «αυτό δεν έχει καμμία σημασία».
Μούγκα για τα εγκλήματα της Αριστεράς. Μούγκα γιατί; Διότι φίλε Μίκη, η αριστερά τόσα χρόνια με την είσοδο των εκατομμυρίων λαθρομεταναστών στην πατρίδα μας δεν πήρε το μέρος των Ελλήνων που δολοφονούνται, βιάζονται , καταληστεύονται ξυλοκοπούνται, χάνουν τις δουλείες τους, μειώνεται το ημερομίσθιο, κλείνουν τα μαγαζιά τους από τις ορδές των εισβολέων, αλλά εντελώς προκλητικά, καταστρατηγώντας τις μαρξιστικές της καταβολές, τάχθηκε εναντίων των Ελλήνων και υπέρ των παρανόμων εισελθόντων οδηγώντας τους Έλληνες στην ανεργία, στην κοινωνική αποξένωση, στην υπογεννητικότητα, στον φόβο και στην κατάθλιψη. Σε παραπέμπω στον σύντροφο Ν. Κούνδουρο να σου πει πως χαρακτήρισε την αλληλεγγύη στους λαθροεισβολείς (Βήμα 3/4/11). Η αριστερά, μαζικά συμμετείχε σε εκδηλώσεις κατά των Ελλήνων αποκαλώντας τους φασίστες και ρατσιστές, η συνήθης τακτική της ψυχολογικής τρομοκρατίας που επιβάλλει.
Πλέον η Αριστερά, δεν έχει λαϊκά ερείσματα στην κοινωνία όπως παλιά, και απομονώθηκε από τον κυρίως κορμό του ελληνικού λαού και στην συνείδηση των περισσοτέρων Ελλήνων η Αριστερά όπως και τα κόμματα ΝΔ και ΠΑΣΟΚ δεν ανήκουν πλέον στον ελληνικό λαό αλλά στις ορδές των λαθροεισβολέων και των εντολοδόχων της παγκοσμιοποίησης. Γι΄ αυτό φίλε Μίκη δεν κεφαλαιοποίησε την δυσαρέσκεια του κόσμου η αριστερά. Κι αυτό δεν το είπες. Πως λοιπόν μας καλείς να κατέβουμε πανεθνικά, όλοι μαζί στο πεζοδρόμιο, όταν κατά βάση απευθύνεσαι μόνο σε αριστερό ακροατήριο, εφόσον διαγράφεις μονομερώς συλλήβδην τα εγκλήματα της αριστεράς και εστιάζεις στα εγκλήματα του ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ; Με ποιους να κατέβουμε μαζί με αυτούς που μαζικά πολεμούν το έθνος και την εθνική συνείδηση ως επινόηση της αστικής τάξης ; Οξύμωρο και αντιφατικό.

5. Είπες ότι σε φιμώνουν τα κανάλια,
αλλά δεν είπες ότι τα κανάλια είναι αριστεροκρατούμενα και όλοι οι αριστεροί αναρριχήθηκαν στα κανάλια και αν δεν υποταχθείς στην πολυπολιτισμική ιδεολογία της Αριστεράς εξοβελίζεσαι. Όλγα Τρέμη από την ΚΝΕ, Στάη από την ΚΝΕ, Ζαχαράκη, Ευαγγελάτος αριστεροί, Τζίμας αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, Βερύκιος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη, Βαρεμένος, Οικονομέας αριστεροί, Κύρτσος αρθρογράφος του Ριζοσπάστη κ.α. Θοδωράκης, Τριανταφυλλόπουλος, ακόμα και οι γελωτοποιοί Λαζόπουλος Κανάκης, πολλοί σύντροφοι αποτελούν τον ιδεολογικό πυρήνα της παγκοσμιοποίησης, λόγω πολυπολιτισμικής διεθνιστικής γαλούχησης. Δεν μιλάω για τα κρατικά κανάλια και ραδιοφωνικούς σταθμούς εκεί γίνεται πάρτι από αριστερούς.
Άρα φίλε μου Μίκη, η Αριστερά κυβερνά τα ΜΜΕ και αυτή σε φίμωσε όπως συνέβαινε σε όλο το σιδηρούν παραπέτασμα.

6. Είπες ότι στο κίνημα τους θέλεις όλους εκτός από τους φασίστες, τους χουντικούς.
Ποιούς εννοούσες ως φασίστες και χουντικούς; Μήπως τους φοιτητές της αριστεράς που έχουν μετατρέψει τα πανεπιστήμια σε γιάφκες και ξυλοκοπούν, βρίζουν τους ακαδημαϊκούς εάν δεν συμφωνούν με τις δράσεις τους και εντελώς πραξικοπηματικά κλείνουν τα πανεπιστήμια, καταλαμβάνουν αίθουσες, απαγορεύουν σε διαφωνούντες να ομιλούν και στέλνουν στο νοσοκομείο οποιονδήποτε τολμήσει να εκφέρει άλλη άποψη και όλα αυτά εις το όνομα του ακαδημαϊκού ασύλου; Μήπως εννοούσες αυτούς τους αριστερίζοντες που καίνε την ελληνική σημαία, τα καταστήματα των μη αριστερών και ύστερα παρεισφρέουν στο μπλόκ των αριστερών διαδηλωτών για πολιτική κάλυψη; Eάν κατά λάθος βέβαια συλληφθεί κανείς τρέχουν οι βουλευτές της αριστεράς να τους βγάλουν έξω όπως και στις περιπτώσεις με την τρομοκρατία. Όλοι οι ακροαριστεροί τρομοκράτες (βλ. Μαρίνος, Μαζοκόπος, Μαζιώτης) που κατά καιρούς συνελάμβανε η αστυνομία, υποστηρίζονταν στα δικαστήρια από βουλευτές της αριστεράς. Κράτος και αριστερό παρακράτος μαζί. Μα κι αυτοί οι τρομοκράτες της 17Ν δεν μπόρεσαν τόσα χρόνια να χτυπήσουν ένα προδότη πολιτικό, ο Μπακογιάννης τους έφταιγε ή ο Περατικός που η δολοφονία του ανάγκασε τους εφοπλιστές να φύγουν από τον Σκαραμαγκά και να πάνε τα καράβια τους έξω. Πάντως εάν σε μπέρδεψα σε παραπέμπω στην ρήση του συντρόφου Λένιν που όταν ο σύντροφος μαρξιστής Μουσολίνι ανέβηκε στην εξουσία είπε «ο φασισμός και ο κουμμουνισμός είναι οι δύο όψεις του ιδίου πράγματος» (Τα παρασκήνια του ΚΚΕ» Ε. Σταυρίδης, σελ.71, σελ.73).
Μήπως αυτούς εννοείς για φασίστες, διότι εγώ, που δεν έχω ούτε τα μισά χρόνια από εσένα, δεν έχω γνωρίσει άλλους φασίστες στην ζωή μου πλήν των αριστερών. Εσύ που είσαι μεγαλύτερος γνωρίζεις κι άλλους;

7. Και τέλος, είπες να κλείσουμε την βάση της Σούδα και να μην παρέχουμε βοήθεια στο ΝΑΤΟ.
Μα καλά, δεν μας έγινε μάθημα το πάθημα του Παπαδόπουλου το 1973 που δεν παρεχώρησε την Σούδα στους Αμερικανούς στον πόλεμο των 7 ημερών και χάσαμε την μισή Κύπρο με χιλιάδες νεκρούς και 200.000 πρόσφυγες. Είναι δυνατόν να συνεχίζουμε να λέμε τέτοιες αριστερές ρητορείες και να βάζουμε σε περιπέτειες πάλι την Ελλάδα μας.
Τέλος πάντων. Η αλήθεια που δεν είπες Μίκη μου είναι, ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ προσπαθούν να υπνωτίσουν τους ψηφοφόρους τους για να περάσουν τις θελήσεις της παγκοσμιοποίησης, ενώ η Αριστερά έχει δηλητηριάσει τους ψηφοφόρους της με την ιδεολογία της παγκοσμιοποίησης και μάχονται για αυτήν ως συντεταγμένος στρατός, αναγκάζοντας και τους κυβερνώντες να επισπεύσουν την επιβολή της Νέας Τάξης Πραγμάτων. Άρα η αριστερά οδηγεί την κούρσα προς τον όλεθρο ελέγχοντας από το 1974 κράτος και παρακράτος.
Εάν πραγματικά Μίκη μου έχεις δημιουργήσει κίνημα ανεξάρτητων πολιτών θα πρέπει να είσαι ανεξάρτητος όχι μόνο κομματικά, αλλά πρωτίστως ιδεολογικά και να απεμπολήσεις εσύ και οι συνεργάτες σου τις αγκυλώσεις του παρελθόντος. Εάν δεν αναγνωρίσετε εγκλήματα παρελθόντος και παρόντος πως θα συνοδοιπορήσουμε εθνικά;
Η μισή αλήθεια είναι επικίνδυνη τακτική και η αγιοποίηση των εγκλημάτων της Αριστεράς, δεν νομιμοποιεί την ταυτότητα του κινήματος που προΐστασαι, αλλά ελλοχεύει ο κίνδυνος να μετονομαστεί το κίνημα, σε κίνημα αριστερών πολιτών και όχι ανεξάρτητων.                                                                                                            ΠΗΓΗ:antiparakmi.blogspot.com