ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 16 Απριλίου 2011

Κρίμα.... Ο «Ελεύθερος Κόσμος» αναστέλλει την έκδοσή του


Μετά από οκτώ χρόνια ανελλιπούς παρουσίας, η εβδομαδιαία έντυπη έκδοση της εφημερίδας σας, αναστέλλει την έκδοσή της. Η συντακτική ομάδα του «ΕΚ» συνεχίζει την προσπάθεια και τους αγώνες της, μέσω της ηλεκτρονικής πλέον έκδοσής μας, αλλά και του περιοδικού «Patria» και των ομώνυμων εκδόσεων. Διαβάστε το άρθρο του εκδότη μας Δημήτρη Ζαφειρόπουλου, που εξηγεί τα αίτια και τα γεγονότα, που οδήγησαν στη λήψη αυτής της απόφασης.
Διαβάστε ακόμα για την απαράδεκτη πράξη του δημάρχου Χανίων, να κατεδαφίσει το κτίριο του Λιμενικού Περιπτέρου της πόλης, ώστε να «αναδειχθεί» το οθωμανικό τέμενος και πολύ πιθανόν αργότερα, να παραδοθεί για λατρεία. Μας μιλά για το θέμα ο επικεφαλής της ΝΟΔΕ Χανίων της ΝΔ. Συνεχίζουμε την έρευνά μας για τον ελληνικό χρυσό στη Χαλκιδική και αποκαλύπτουμε ποιοι ετοιμάζονται να τον παραδώσουν στον ανθέλληνα τοκογλύφο Τζορτζ Σόρος. Την περασμένη Κυριακή, ήταν όλοι εκεί. Το περιοδικό «Patria», για Τρίτη συνεχόμενη χρονιά, πραγματοποίησε τη γιορτή του και η επιτυχία ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Η Κύπρος στέλνει μήνυμα στη Τουρκία για την ΑΟΖ!



Σαφή προειδοποίηση προς κάθε διεθνή πετρελαϊκή εταιρεία, να μην ανταποκριθεί σε πρόσκληση για τη σύναψη συμφωνιών συνεργασίας με την τουρκική κρατική εταιρεία πετρελαίων ΤΡΑΟ, για την εκμετάλλευση υδρογονανθράκων στα πεδία που βρίσκονται εντός της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης, απέστειλε η Κύπρος, μέσω του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας.

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση του κυπριακού υπουργείου Εξωτερικών, «η ΤΡΑΟ φέρεται να κατέχει άδειες για έρευνα και εκμετάλλευση υδρογονανθράκων σε έντεκα τμήματα στην ανατολική Μεσόγειο».

Ωστόσο, το λεγόμενο «μπλοκ 4321» «πατάει» σε θαλάσσια περιοχή η οποία εμπίπτει στη δικαιοδοσία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Στο πλαίσιο αυτό υπογραμμίζεται πως «η Κύπρος διατηρεί όλα τα νόμιμα δικαιώματα της και πως προτίθεται να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της έναντι των καταπατητών», διότι η χώρα έχει συνάψει συμφωνίες με τρεις από τους γείτονες της για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων στην περιοχή , αλλά όχι με την Τουρκία.

Τερματικός σταθμός
Η επενδυτική τράπεζα UBS κατονόμασε την Κύπρο ως την πιο πιθανή τοποθεσία για την κατασκευή με τη συμμετοχή του Ισραήλ τερματικού σταθμού υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNC), στο πλαίσιο της εκμετάλλευσης των προσφάτως ανακαλυφθέντων κοιτασμάτων φυσικού αερίου Λεβιάθαν και Ταμάρ.

Σε ανακοίνωση της UBS τονίζεται πως εφ’ όσον οι ποσότητες φυσικού αερίου του κοιτάσματος Ταμάρ επαρκούν για να καλύψουν σε πρώτη φάση τις ανάγκες του Ισραήλ, το φυσικό αέριο του κοιτάσματος Λεβιάθαν θα πρέπει να απευθύνεται στις διεθνείς αγορές.
Δύο τρόποι υπάρχουν για την εξαγωγή του ισραηλινού φυσικού αερίου στην Ευρώπη, μέσω αγωγού που θα διέρχεται από τουρκικό έδαφος ή με την κατασκευή σταθμού LNC στο Ισραήλ ή στην Κύπρο.

Σύμφωνα με τη UBS, λόγω του κλίματος που επικρατεί στις διμερείς σχέσεις Τουρκίας-Ισραήλ η εκδοχή του αγωγού μάλλον δεν προβλέπεται, ενώ η επιλογή της κατασκευής ενός αγωγού που θα κατέληγε στην Ελλάδα δεν προτιμάται λόγω του πολύ υψηλού κόστους.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με την κυπριακή εφημερίδα «Φιλελεύθερος», η αμερικανική εταιρεία Noble Energy σε συνεργασία με την ισραηλινή Delek υπέβαλαν επίσημη πρόταση στην κυπριακή κυβέρνηση για την παραλαβή πριν από το 2014 φυσικού αερίου μέσω υποθαλάσσιου αγωγού.

Με την πρόταση αυτή η Κύπρος απαλλάσσεται από την εφαρμογή προσωρινών λύσεων που θα περιελάμβαναν πλωτές μονάδες ή ανοικτά συμβόλαια για υγροποιημένο φυσικό αέριο, ενώ επιβεβαιώνει το σενάριο της μεταφοράς φυσικού αερίου από τα θαλάσσια κοιτάσματα μεταξύ Κύπρου και Ισραήλ στον Βασιλικό και την κατασκευή μονάδας αποθήκευσης υγροποιημένου φυσικού αερίου.

ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Νόμος είναι το δίκιο του Γιωργάκη



Κωματική πειθαρχία

Οταν ο Παπανδρέου έφερε το Μνημόνιο προς ψήφισιν στο Κοινοβούλιο, το εισήγαγε ως ένα απλό νομοσχέδιο που θα μπορούσε να υπερψηφισθεί από 151 βουλευτές και να γίνει νόμος του κράτους.
Το Μνημόνιο όμως μετέβαλε το διεθνές status της χώρας και τις διεθνείς της σχέσεις στον βαθμό που παραχωρούσε εθνικές, κυριαρχικές αρμοδιότητες σε άλλες εθνικές και διεθνείς οντότητες. Συνεπώς και σύμφωνα με το άρθρο 28 του Συντάγματος μια τέτοια δραματική μεταβολή για να συντελεσθεί θα έπρεπε να υπερψηφισθεί από τα 3/5 της Βουλής, δηλαδή με την απαιτούμενη αυξημένη πλειοψηφία.
Με έναν λόγο ο Παπανδρέου πέρασε το Μνημόνιο κάνοντας κοινοβουλευτικό πραξικόπημα!
*****
Αυτό το συνταρακτικό γεγονός κι αυτήν τη δόλια υπονομευτική για τον κοινοβουλευτισμό και τη δημοκρατία πράξη επεσήμαναν απ’ την πρώτη στιγμή λίγοι πολιτικοί, λίγοι πανεπιστημιακοί (ανάμεσά τους ο καθηγητής και συνεργάτης της «Ε» κ. Κώστας Μπέης) καθώς και λίγοι δημοσιογράφοι.
Οι επισημάνσεις τους όμως, καθώς και οι διαμαρτυρίες πνίγηκαν μέσα στον ορυμαγδό της βροντώδους προπαγάνδας που συνόδευε υποστηρικτικά όλες τις κινήσεις του Παπανδρέου έως προσφάτως (όπου άρχισαν να παρατηρούνται οι πρώτες ρωγμές και αιτιάσεις).
Για το πραξικόπημα αυτό και τον πραξικοπηματία πρωθυπουργό που μετέτρεψε έτσι τον εαυτόν του σε ανδρείκελο και τη χώρα σε προτεκτοράτο, έγραφε κι ο «ναυτίλος» μετ’ επιτάσεως -όπως και πέντε έξι ακόμα συνάδελφοι, βοώντες εν τέλει όλοι μαζί εν ερήμω…
Προχθές οι καθηγητές κύριοι κύριοι Κασιμάτης, Μπέης, Γεωργιάδης, Κοντιάδης, Χρυσόγονος και Κατρούγκαλος ανέδειξαν (σε επιστημονική ημερίδα) ακριβώς αυτό το ζέον πρόβλημα, ζέον ως προς τις συνέπειές του για το πολίτευμα, αλλά και το πολιτικό σκηνικό.
Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά.
1) Είναι πλέον τόσον αδύναμος ο κοινοβουλευτισμός, ώστε να κάνει μέσα στο ίδιο το Κοινοβούλιο πραξικόπημα ο Πρωθυπουργός και τα άλλα κόμματα απλώς να διαμαρτύρονται; (όσα διαμαρτυρήθηκαν)…
2) Ποιο κύρος διεκδικούν τα κόμματα για το Κοινοβούλιο όταν ανέχονται να του καίει το πνεύμα ο όποιος ηγεμών εκ Δυτικής Λιβύης;
3) Ο κύριος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν γνωρίζει το Σύνταγμα; Τι έχει ορκισθεί να διαφυλάττει και να υπηρετεί; τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ ή τον θεμελιώδη Νόμο του Πολιτεύματος; Τι εποπτεύει, προσέχει και υπερασπίζεται; τη Δημοκρατία και τη λαϊκή κυριαρχία ή τα καραγκιοζιλίκια που μετέτρεψαν τη χώρα σε λεία για τους τραπεζίτες και τους τοκογλύφους;
Τέλος, εγείρεται και το ερώτημα της νομιμότητας!
Τι νομιμότητα έχουν όλες οι πράξεις ενός Πρωθυπουργού που έχει κάνει κοινοβουλευτικό πραξικόπημα, τι νομιμότητα έχει η κυβέρνησή του -τα πρόσωπα που την απαρτίζουν- τι νομιμότητα έχουν οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, όταν παρανομούν παραβιάζοντας το Σύνταγμα.
Αλλά, και ποιας νομιμότητας απολαύουν τα υπόλοιπα κόμματα της Βουλής, όταν βλέπουν να καταστρατηγείται το Σύνταγμα και δεν «βγαίνουν στο κλαρί»;…
Το ΠΑΣΟΚ είχε ανέκαθεν κακή σχέση με τους θεσμούς. Ο Παπανδρέου όμως το ‘χει παρακάνει,
με το έτσι θέλω κάνει ό,τι θέλει.
Ακόμα και δότη οργάνων έκανε σύμπαν το ελληνικό έθνος χωρίς να ρωτήσει ουδέναν ο άνθρωπος.
Ομως το Σύνταγμα δεν είναι «δότης οργάνων» ή άρθρων, ώστε να τηρείται επιλεκτικά επιτρέποντας, εν προκειμένω, στον κάθε τυχάρπαστο να λεηλατεί τη χώρα, συγκυρίας ένεκεν και ευκαιρίας δοθείσης, είτε έλληνας πρωθυπουργός είναι, είτε γερμανός τραπεζίτης, είτε τούρκος στρατοκράτης…
ΣΤΑΘΗΣ Σ. 15.IV.2011                                                                                                                           ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Το τέλος του ΠΑΣΟΚ...


Γράφει ο Πύρινος Λόγιος

Οι φυσικοί νόμοι ήταν και είναι πάντοτε αμείλικτοι. Δίκαιοι, αέναοι και αμίλεικτοι. Ο,τι γεννιέται σ' αυτόν τον κόσμο, είτε αυτό είναι ύλη είτε ιδέολογία, έχει ημερομηνία λήξης. Αρχή, μέση, τέλος. Ο παντοτεινός κύκλος της ζωής.

Η εποχή που ζούμε, είναι εποχή των τελών. Ζούμε, βιώνουμε και νοιώθουμε όλοι μας οτι μια ολόκληρη εποχή, η οποία ξεκίνησε μετά τη λήξη του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου, φτάνει πια στο τέλος της. Απλά αυτά που ζούμε σήμερα, δεν είναι παρα ο επιθανάτιος ρόγχος ενός συστήματος, ενός μηχανισμού ιδεών που πεθαίνει.


Η εκβιομηχάνιση, η φρενήρης ανάπτυξη με κάθε κόστος, η τρελλή πορεία προς την ευμάρεια και τον άκρατο πλουτισμό σε βάρος της κοσμικής ισορροπίας, έχουν φέρει την ανθρωπότητα προς το τέλος μιας εποχής που διήρκησε (τηρουμένων των αναλογιών) πολύ λίγο, ενώ κατέστρεψε τα πάντα και σαν γιγαντιαίο τσουνάμι τα παρέσυρε στο βάραθρο...

Το ΠΑΣΟΚ ήταν κι αυτό ένα υποπροιόν της εποχής αυτής. Μιας εποχής, που γέννησε μέσα απο τις στάχτες δύο ισοπεδωτικών πολέμων, τον πιο καταιγιστικό ανεμοστρόβιλο ανάπτυξης ιδεών και επιστημών που γνώρισε ποτέ η ανθρωπότητα.

Μέσα σ' αυτη την κοινωνικοπολιτική βαβούρα, η Ελλάδα, παρά τις του αντιθέτου απόψεις, όχι μόνο δεν ήταν ουραγός των εξελίξεων, αλλά το εντελώς αντίθετο. Οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν απίστευτα μεγάλοι, κυρίως επι διακυβέρνησης Κων/νου Καραμανλή, ίσως του πιο ριζοσπαστικού κυβερνήτη που γνώρισε ποτέ ο τόπος. Την δε πενταετία 1955-1960, οι ρυθμοί ανάπτυξης ήταν τέτοιοι, που πολλοί ξένοι παρατηρητές και τεχνοκράτες χαρακτήρισα ως το "θαύμα της Ελλάδας", μιας και η χώρα μας είχε ξεπεράσει (σε νούμερα) ακόμη και την μεγαλύτερη ανταγωνίστρια του κόσμου, την Ιαπωνία και φιγουράριζε στην δεύτερη θέση παγκοσμίως! Ολα αυτά με βάση τα στατιστικά νούμερα, έτσι;

Ομως, επειδή πολλές φορές, τα νούμερα δεν ανταποκρίνονται πλήρως και στη πραγματικότητα, είχαμε στην ουσία, δύο Ελλάδες. Αυτήν της φρενήρους ανάπτυξης και αυτή της εξαθλίωσης και της φτώχιας. Δύο κυριολεκτικά χώρες στη συσκευασία της μίας!

Η "πρώτη Ελλάδα" ήταν αυτή που έτρεχε στο ρυθμό των άλλων ευρωπαικών χωρών, μια Ελλάδα που είχε μετατραπεί σε ένα απέραντο εργοτάξιο, με βιομηχανίες, βιοτεχνίες, κατασκευαστικές εταιρείες που σήκωναν το ένα κτίριο μετά το άλλο, γέφυρες, δρόμους, τη νεοσύστατη ΔΕΗ που διαδεχόμενη τη βρεττανική POWER εξαπλώνονταν σαν ...πυρκαγιά γεμίζοντας με πυλώνες και εργοστάσια παραγωγής ρεύματος όλη την επικράτεια.

Απ την άλλη υπήρχε η..."δεύτερη Ελλάδα", η Ελλάδα που προσπαθούσε με νύχια και με δόντια να σταθεί στα πόδια της, με το κορμί της καταματωμένο ακόμη απο τις πληγές του 2ου Παγκοσμίου Πολέμου και του αδελφοκτόνου Εμφυλίου, η Ελλάδα των χαμηλών ημερομισθίων, της εργατιάς που που πάλευε μέσα απο τις πιο αντίξοες συνθήκες να επιβιώσει πάνω στις σκαλωσιές των εργοταξίων και μέσα στις μηχανές και τις θανατηφόρες αναθυμιάσεις των βιομηχανιών.

Η Ελλάδα αυτή που εγκατέλειψε την ύπαιθρο για να συσσωρευτεί στις μεγάλες πόλεις, κάντοντάς τες ακόμη μεγαλύτερες, προσδοκόντας ενα καλύτερο μεροκάματο και μια καλύτερη ζωή για τα παιδιά της. Την Ελλάδα που κατατρεχόμενη απο τα μετεμφυλιακά σύνδρομα, εγκατέλειπε τα πατρώα εδάφη και με το όνειρο της καλύτερης μοίρας, μπάρκαρε σε κάποιο υπερωκεάνειο για την Αμερική, την Αυστραλία, την Αφρική ή σε κάποιο τρένο για τη Γερμανία, το Βέλγιο, τη Σουηδία.

Η Δικτατορία ήλθε και ισοπέδωσε και τις δύο Ελλάδες. Την πρώτη με την εισαγωγή των πολυεθνικών και τη δεύτερη, με τα βασανιστήρια και τις εξορίες όσων είχαν απομείνει, αυτών δηλαδή που πάλαιψαν για την πολυπόθητη βίζα της μετανάστευσης αλλά δεν τα κατάφεραν.

Εδώ μπαίνει ως σφήνα, ο Ανδρέας Παπανδρέου
. Ο μοιραίος αυτός άνθρωπος για τον τόπο, αυτός που, κυριολεκτικά, σκότωσε και τις δύο "Ελλάδες" της μεταπολεμικής εποχής. Ιδρύει το ΠΑΣΟΚ, το Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα δηλαδή, απλά για τους δικούς του σκοπούς και τις δικές του φιλοδοξίες, αλλά και των κοντινών του συνεργατών. Σε μια εποχή όπου οι ιδέες και τα κινήματα είχαν σαφή προσανατολισμό, ο συντηρητισμός, η επαναστατική αριστερά, ο νεοφιλελευθερισμός, το κίνημα των χίππυ, η σεξουαλική επανάσταση κλπ, κινήματα που είχαν στόχους και οράματα, ανάλογα με "τα πιστεύω" του κάθε ρεύματος, το ΠΑΣΟΚ δεν είχε ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟ.

Βάζοντας μέσα στην ιδεολογική του πλατφόρμα ένα είδος απο το κάθε ρεύμα και την κάθε τάση, δημιούργησε ένα κίνημα που ταυτόχρονα ήταν και κίνημα της κάθε τάσης και ιδέας της εποχής. Και αυτό ακριβώς το πράγμα σατύρισε και ο συχωρεμένος ο Γιάννης Δαλιανίδης στην ταινία του "Ο Τρομοκράτης", μια παραγωγή του 1975.

Υπάρχει δε μια σκηνή με τον πρωταγωνιστή της ταινίας Κώστα Βουτσά, που υποδύεται τον υπαρχηγό ενός νέου κόμματος που έχει μέσα του "λίγο απ' όλα" και που ανακρίνεται απο τον αστυνομικό διοικητή του τμήματος όπου είχε προσαχθεί, επειδή έγραφε συνθήματα σε τοίχους. Ο Αστυνόμος που τον ανακρίνει, είναι το τυπικό κατάλειπο ενός παρακρατικού καθεστώτος, απομεινάρι της δικτατορικής λαίλαπας του Εθνικοφρονισμού.

ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Για πές μας λοιπόν την ιδεολογία σας! Τι είστε;
ΒΟΥΤΣΑΣ: Ε...απ όλα!
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Δηλαδή τι άπ όλα! Είστε δεξιοί;
ΒΟΥΤΣΑΣ: Ε...Ολίγον!
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Τί θα πεί ολίγον!
ΒΟΥΤΣΑΣ: Ε, γιατί είμαστε και ολίγον ...αριστεροί!
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Με κοροιδεύεις;
ΒΟΥΤΣΑΣ: Οχι κύριε αστυνόμε μου! Να σας εξηγήσω! Το κόμμα μας είναι κίνημα που τα εχει όλα και απο λίγο!
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Δηλαδή;
ΒΟΥΤΣΑΣ: Δηλαδή, είμαστε και λίγο αριστεροί, λίγο κεντρώοι, λίγο δεξιοί...
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: Ααααα, ωστε δηλαδή είσαστε εθνικόφρονες!
ΒΟΥΤΣΑΣ: Μάλιστα! και...
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: (φιλικότατα) Εμ, έτσι πες μου παιδάκι μου! Ε, να μη σε ταλαιπωρούμε άλλο!
ΒΟΥΤΣΑΣ: ...και αριστεροί!
ΑΣΤΥΝΟΜΟΣ: (ουρλιάζοντας) Μέσα!!!! (δείχνοντας το κρατητήριο)

Αυτό ήταν το σχέδιο μέσες-άκρες. Ο Παπανδρέου, ιδρύοντας αυτό το ...κίνημα, δεν διέφερε και πολύ απ τους ήρωες της συγκεκριμένης ταινίας. Το κίνημά του ήταν λίγο απ... όλα! Καλυπτόμενο με τον μανδύα του "σοσιαλισμού", λέξη-κλειδί για να προσεταιριστεί τους απλούς, στη συντριπτική τους πλειοψηφία Ελληνες, οικιοποιεί όλα τα συνθήματα της ευρύτερης αριστεράς (ΚΚΕ, ΚΚΕ-Εσ., ΕΔΑ, Μαρξιστές κλπ) αλλά και του Κέντρου, με ... ολίγην δόσιν ... εθνικοφροσύνης! Ετσι, καλύπτει ΟΛΟ το φάσμα των τάσεων στην μεταπολιτευτική Ελλάδα και γίνεται ο... Αρχηγός για όλους τους Ελληνες. Ευφυέστατο και καθαρά καιροσκοπικό το σχέδιο.

Το πόσο τέτοιο ήταν, φάνηκε αργότερα στη διακυβέρνηση της χώρας απο αυτό το κόμμα. Ο Παπανδρέου πέτυχε αυτό που ήθελε, γιατί στην ουσία, εξωβέλισε τον αντίπαλό του, τη Νέα Δημοκρατία του Καραμανλή (που κι αυτό ήταν αρχηγικό κόμμα, με τη διαφορά οτι είχε σαφείς προσανατολισμούς και ιδεολογία), ανοίγοντας τις ... αγκάλες του σε ΟΛΟ ΤΟ ΦΑΣΜΑ ΤΩΝ ΙΔΕΩΝ και για να κρατηθεί στο θρόνο που έχτισε ο ίδιος, δημιούργησε τις περίφημες στρατιές οπαδών-ευνοουμένων του κόμματός του, τους περίφημους "πρασινοφρουρούς", οι οποίοι δεν έκαναν τίποτε άλλο απ' το να θεοποιούν τον μεγάλο αρχηγό, μηδενίζοντας ό,τι είχε να κάνει με την όποια αντίθετη άποψη ή φωνή.

Πάς μη ...ΠΑΣΟΚος, φασίστας, δηλαδή "μίασμα"! Οταν αρχίζει για τα καλά ο χορός των σκανδάλων, με αποκορύφωμα αυτό του Κοσκωτά κι όταν πλέον ο λαός καταλαβαίνει οτι ο "Βασιλιάς ήταν γυμνός", είναι πολύ αργά. Το κόμμα του ...Βασιλιά είχε ήδη μπολιάσει με το δηλητήριο του λαικισμού τον κοινωνικό ιστό. Σαν τη νικοτίνη ένα πράμα. Πρώτα αρχίζεις το τσιγάρο επειδή έχει ωραία γεύση και αργότερα καταλαβαίνεις την ύπουλη επίδρασή του στον οργανισμό σου. Και το χειρότερο, δεν μπορείς πια να απεξαρτηθείς, γιατί ήδη έχεις εξαρτηθεί απο αυτό. Οχι μόνο απ τη νικοτίνη, αλλά και απο τη ΣΥΝΗΘΕΙΑ να το ανάβεις και να το καπνίζεις σε όλες τις φάσεις της ζωής σου.

Το ίδιο ακριβώς συνέβη και με το ΠΑΣΟΚ του Παπανδρέου.
Ναί μεν πολλοί απο τους ψηφοφόρους του αντελήφθησαν στο τέλος, αυτό που οι ... τρίτοι έβλεπαν δια γυμνού οφθαλμού, την ιδεολογική δηλαδή "γύμνια" της παράταξης αυτής, αλλά ήταν πλέον δύσκολο για τους περισσότερους να κόψουν τους... δεσμούς με το ίνδαλμά τους, παρά το γεγονός οτι το ίνδαλμά τους αυτό ξεγυμνώνονταν καθημερινά όλο και πιο πολύ. Και, αποδεικνύοντας του λόγου το αληθές, δηλαδή το πόσο "προσωποκρατικό" κίνημα ήταν, παρ' όλη τη γύμνια του αρχηγού, ουδείς στην ουσία τολμούσε, ανοιχτά τουλάχιστον, να τον αμφισβητήσει απο τα κομματικά στελέχη, τουλάχιστον απο αυτούς που είχαν πάρει τα... κόκκαλα απ το φαγοπότι, για τους άλλους, τους πολλούς, δε γεννάται
λόγος.

Ασφαλώς και υπήρχαν και οι τάσεις, που εκφραζόταν κυρίως απο "ομάδες" κοινοβουλευτικών στελεχών, που είχαν και "κωδικά" ονόματα (Ιταλοί, Eκσυγχρονιστές, κομματικοί κλπ) αλλά όπως και να είχε, κανείς στην ουσία δεν έδείχνε διατεθημένος να συγκρουστεί μετωπικά μαζί του. Ακόμη κι όταν το κόμμα είχε κατέληξει στην αντιπολίτευση.

Αλλωστε, είχε συμβεί ήδη και το απίστευτο, η μεταστροφή δηλαδή του αγανακτισμένου κόσμου απο τον "εμπαιγμό" της κάθαρσης (Δίκη σκανδάλου Κοσκωτά) και σε συνδιασμό με την καιροσκοπική διακυβέρνηση της χώρας υπο τον Κων/νο Μητσοτάκη της Ν.Δ. και τις παλινωδίες του με την εξωτερική πολιτική και την οικονομία, τιμωρεί τους ... συνεργάτες Ν.Δ και αριστερά (ΣΥΝ) και ξαναδίνει - καθαρά αντιδραστικά - τα σκήπτρα και πάλι στον... γυμνό Βασιλιά. Πώς λοιπόν να ... συγκρουστεί κάποιος με έναν τύπο που παρ' όλο που η κόλαση είχε ήδη ανοίξει τις πύλες της για αυτόν, εντούτοις αυτός μπόρεσε και ξεγέλασε ακόμη και το Διάβολο, κλείνοντάς τες τελικά;

Ο Παπανδρέου ήξερε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ τον Ελληνα και τις ιδιοτροπίες του. Οι άλλοι, ήταν απλώς ...τσιράκια του, μαθητευόμενοι "μάγοι".

ΗΞΕΡΕ ΠΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ να ξαναχτυπήσει, μηδενίζοντας μνήμες και συνειρμούς. Ομως, παρ' όλα αυτά, τα πράγματα πλέον ήταν πολύ διαφορετικά απο εκείνα πριν μια εικοσαετία. Το ΠΑΣΟΚ ήταν ήδη χωρισμένο σε πολλά κομμάτια και τάσεις, μια μοναδικότητα σε ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΕΠΙΠΕΔΟ! Δηλαδή το πώς ήταν δυνατόν μέσα σε μια ενιαία πολιτική παράταξη, να συνυπάρχουν... δέκα ιδεολογίες μαζί και το κόμμα να έχει συνοχή (έστω και εύθραυστη)! Αλλα είπαμε, το τσιγάρο και η νικοτίνη...

Μετά το θάνατο του Αρχηγού, το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν διαλύθηκε, όπως προσδοκούσαν πάρα πολλοί, αλλά η τάση των "εκσυγχρονιστών" του Κώστα Σιμήτη που στο μεταξύ είχε επικρατήσει μέσα στο κόμμα, καταφέρνει να το δυναμώσει και πάλι, με τη διαφορά οτι πλέον ό,τι παπανδρεεικό υπήρχε μέσα σ' αυτό, είχε εξαφανιστεί.

Απλά δηλαδή, τα στελέχη του κόμματος, θέλοντας να εξαφανίσουν τον λαικιστικό
μανδύα απο πάνω τους, με τα τόσα σκάνδαλα που δημιούργησε και να αποποιηθούν το φαύλο παρελθόν αλλά και υπο το φόβο του να μή ξανασυμβεί οποιαδήποτε αιτία απώλειας εκ νέου της εξουσίας και των απίστευτων προνομίων που είχαν, επανιδρύουν στην ουσία το κόμμα και με τη διακυβέρνηση του ... εκσυγχρονιστή Σιμήτη αλλά και την ... έξωθεν βοήθεια του πακτωλού του ρευστού (ζεστού χρήματος) που εισρέει απο τις τράπεζες και το χρηματιστήριο, εδραιώνουν στην εξουσία το κόμμα της... μηδενικής ιδεολογίας.

Εστω κι αν είχαν στο μεταξύ, συμβεί δύο μεγάλες εθνικές ήττες στην εξωτερική πολιτική. Αυτές των Ιμίων και της απαγωγής του Οτσαλάν απο τους Τούρκους της ΜΙΤ.

Το ΠΑΣΟΚ μπορεί να μην άλλαξε ούτε χρώμα (πράσινο) ούτε και λογότυπο (ήλιος ανατέλλων), αλλά δεν είχε πλέον καμμιά σχέση με τον ιδρυτή του. Επρόκειτο για ΑΛΛΟ στη ουσία του, κόμμα. Με σαφείς φιλελευθερές τάσεις, ευρωποκεντρικό, νεοπλουτίστικο και καθαρά αντιαριστερό. Εδώ ακριβώς είναι και το ... παράλογο αυτής της νέας πορείας. Το ΠΑΣΟΚ δεν κλέβει πλέον ιδεολογία απο την αριστερά, αλλα απο ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΤΗ Ν.Δ., δηλαδή τη... Δεξιά!!!

Το στόρυ επαναλαμβάνεται, αλλα απ την ανάποδη! Τότε, στην εποχή του...λίγο απ' όλα, κύριο θύμα ήταν η Αριστερά και τα συνθήματά της. Τώρα, η ίδια η Δεξιά βρίσκεται στριμωγμένη στη γωνία, κυριολεκτικά ΜΗ ΕΧΟΝΤΑΣ ΛΟΓΟ ΥΠΑΡΞΗΣ! Αφού την...αντικαθιστούσε μια χαρά το κόμμα του...λίγο απ' όλα! Κι έτσι, η Ν.Δ. πέφτει στην εσωστρέφεια, αλλάζοντας προέδρους σαν τα πουκάμισα και το μόνο που κάνει ως αντιπολίτευση είναι να...κατηγορεί τους αντιπάλους της για... ιδεολογική και προγραμματική κλοπή!!!!

Οσο για το ...λαό;

Αυτός είχε πάλι βολευτεί μια χαρά, το χρήμα έρεε άφθονο, οι τράπεζες μοίραζαν πιστωτικές κάρτες και δάνεια σε τιμή ευκαιρίας, η "πλαστική" ανάπτυξη έτρεχε με γοργούς ρυθμούς και παρά τα όποια προβλήματα συννενόησης μεταξύ των κυβερνώντων, τίποτε δεν προμηνύει την τελική (;) πτώση και την επάνοδο της ... αληθινής Δεξιάς, μιας Δεξιάς όμως εντελώς διαφορετικής απο αυτήν που είχε χάσει το '81 την εξουσία και που είχε ξαναχάσει επίσης το '93. Αυτή τη φορά, είχε για αρχηγό της κάποιον με ... όνομα βαρύ, σαν Ιστορία... Αλλά μόνον αυτό, δυστυχώς. Γιατί ο ο νεαρός γόνος της γενιάς Καραμανλή, ο Κώστας Καραμανλής ο Β',

ΚΑΜΜΙΑ ΣΧΕΣΗ δεν είχε, ούτε κάν...γονιδιακή με τον μεγάλο Γέροντα θείο του!

Απο το 2001 και μετά, η κυβέρνηση του Σημίτη αρχίζει να γίνεται μονότονη και...κουραστική. Ηλθαν και τα σκάνδαλα του Χρηματιστηρίου και της διαφθοράς στελεχών του (Τσουκάτος, Μαντέλης κλπ) και παρά την... επιτυχία (θα έλεγα Προδοσία) της εισδοχής της Ελλάδας στο ευρώ, ο νεαρός Καραμανλής, ρίχνει το ΠΑΣΟΚ στα τάρταρα, αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας.

Ο Σημίτης όμως αποδεικνύεται οτι τελικά ήταν πολύ καλός... μαθητής του ... εκλειπόντος μεγάλου Αρχηγού στις πολιτικές "αλχημείες". Επειδή διαισθανόταν οτι το τέλος έρχεται με γοργά βήματα και θέλοντας να αιφνιδιάσει τον νεαρό και άπειρο σ' αυτά Καραμανλάκο, λίγους μήνες πρίν τις εκλογές, παραιτείται ξαφνικά, ορίζοντας ώς διάδοχό του τον Γιώργο Παπανδρέου, γιό του εκλιπόντος Μεγάλου Αρχηγού, ελπίζοντας στο ... θαύμα της "ανατροπής του σκόρ στο τελευταίο λεπτό", πετυχαίνοντας έτσι τρία πράγματα. Πρώτον, να μη χρεωθεί αυτός την ενδεχόμενη ήττα, δεύτερον, να μη φτάσουν ποτέ στα σοβαρά να εξεταστούν τα σκάνδαλα επι κυβερνήσεώς του, έχοντας πλέον φύγει απο την εξουσία και φροντίζοντας να ... καλύψει τα ίχνη τα δικά του αλλά και των συνεργατών του και τρίτον, να πετύχει την... αναβίωση του ιστορικού κύκλου της αναμέτρησης εκ νέου, δύο ιστορικών ονομάτων. Πέτυχε διάνα και στα τρία, όχι όμως τελικά πρός όφελός του.

Ο Καραμανλής κερδίζει ανετότατα την αναμέτρηση, όχι φυσικά λόγω ... ιδεολογίας, αλλά λόγω ονόματος. Ξεκάθαρα. Η "σκιά" του μεγάλου Γέροντα βάρυνε τα μάλλα αυτή την αναμέτρηση. Η ιδεολογία στην ουσία πήγαινε... περίπατο, αφού και τα δύο κόμματα εξέφραζαν την ίδια απολύτως γραμμή. Οπότε, λογικά, ένας απο τους δύο δεν είχε λόγο ύπαρξης. Κι όμως! Παρά την ... ουσιαστική ανυπαρξία του, παρά το... "λίγο" του νέου αρχηγού του, το ΠΑΣΟΚ, κατά απόλυτη ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ των φυσικών νόμων,

ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ να υφύσταται ως κόμμα. Ο κόσμος, οι αναποφάσιστοι που δεν επέλεξαν για τον άλφα ή βήτα λόγο τη ΝΔ, οι ...βολεψάκηδες και οι... αμετανόητοι οπαδοί του, κρατούν τελικά το κόμμα έξω απ την "εντατική", έχοντας πλέον εναποθέσει τις ελπίδες τους για επάνοδο σε κάποιον τύπο παντελώς ανίκανο, έναν... αμερικανοθρεμμένο γιάπι που δεν μοιάζει ούτε στο ελάχιστο με την επιφανή προσωπικότητα του παππού του και Γέρου της Δημοκρατίας, του οποίου εφερε το όνομά του. Ενα όνομα επίσης βαρύ, σαν Ιστορία.

Μόνο που τα ονόματα απο μόνα τους δεν κερδίζουν στους "στίβους της πολιτικής". Γιατί μήτε ο ένας, μήτε ο άλλος είχαν το παραμικρό απο τους μεγάλους γόνους τους.

Ο μέν Καραμανλάκος γίνεται έρμαιο στα... χέρια και στα δόντια των συνεργατών, υπουργών και στελεχών του κόμματός του, ανεχόμενος σωρεία σκανδάλων και απίστευτου πλιάτσικου του δημοσίου χρήματος και ο δε ...ΓΑΠ, αποδεικνύεται οτι εκτός απο παντελώς ηλίθιος και βλάξ, είναι και ο μοιραίος ΠΡΟΔΟΤΗΣ της χώρας που κυβερνάει σήμερα, δυό φορές χειρότερος απ τον πατέρα του.

Ο Καραμανλάκος καταρρέει υπο το βάρος της οικονομικής κρίσης και των σκανδάλων του κόμματός του και το ΠΑΣΟΚ επιστρέφει εκ νέου στην εξουσία, παίρνοντας άλλη μια παράταση ζωής, απο έναν λαό που στην κυριολεξία δείχνει ανίκανος να αποφασίσει σοβαρά για την τύχη του. Τα υπόλοιπα, είναι απλώς Ιστορία. Την οποία βιώνουμε όλοι μας. Ικανοί και ανίκανοι, έντιμοι και ψέυτες, τίμιοι και άτιμοι. Ολοι μας όμως Ελληνες.

Το ΠΑΣΟΚ πλέον βρίσκεται ένα βήμα πρίν τον κλινικό του θάνατο. Ενα κόμμα με ανύπαρκτη ιδεολογία, ανύπαρκτη ηθική, μηδενικό πατριωτισμό, δημιούργημα αποκλειστικό του Ανδρέα Παπανδρέου, ένα κατ' ευφημισμό "κίνημα", ενώ κανονικά έπρεπε να είχε πεθάνει εδώ και 22 χρόνια, εντούτοις διατηρήθηκε στη ζωή με ... σωληνάκια της εντατικής, επειδή το ήθελαν κάποιοι. Ενα κόμμα που ρήμαξε κυριολεκτικά τον τόπο, ενα κόμμα που πρόδοσε ένα ολόκληρο Εθνος επι δεκαετίες, επιτέλους πνέει τα λοίσθια. Λίγες μέρες ζωής μόνο του απέμειναν. Τώρα δε μένει, παρα να δούμε ποιός θα τραβήξει τελικά... τα σωληνάκια.

Οσο για τη Ν.Δ.; Αυτή έχει ήδη πεθάνει. Είναι ήδη νεκρή, μόνο που δε το ξέρει ακόμη. Οπως ο Μπρούς Γουίλις στην αριστουργηματική ΕΚΤΗ ΑΙΣΘΗΣΗ του Σιάμαλαν. Τη σκότωσαν ο Καραμανλάκος και τα τσιράκια του πρίν τρία χρόνια με απανωτές μαχαιριές. Ο Σαμαράς απομένει μόνο να ζεί με το... όνειρο της... νεκρανάστασης. Ολοι οι άλλοι της έχουν κάνει ήδη τα ..."σαράντα" της.                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Δημήτρης Ιατρόπουλος: "Έχουν αποφασίσει να μας σβήσουν από τον χάρτη..."



Δυστυχώς αδελφέ μου, υπάρχει ένα 15%, όχι παραπάνω, που ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ να σωθει η Ελλάδα! Είτε γιατί συνδέεται με τους εργατοπατέρες του βαθέως ΠΑΣΟΚ, είτε γιατί μετέχει ευθέως ή πλαγίως στις "μέσα" λαμογιές, στηρίζει όλη αυτή την ανθελληνική χιονοστιβάδα που βιώνουμε.

Παράλληλα, κάποια άτυχα πλάσματα, που το ίδιο το Σύστημα τα έριξε στα γρανάζια των τοξικών ουσιών, χρησιμοποιούνται μαζί και με κάποιους συγκεκριμένους υπάλληλους των Υπηρεσιών, ντόπιων και ξένων, για τις προβοκάτσιες.

Είτε στις διαδηλώσεις, όπου τάχαμδήθεν τους, τα βάζουνε "με τους... μπάτσοι", ώστε να τρομοκρατηθεί απ' τα χημικά ο πολίτης και να μην ξαναδιαδηλώσει, είτε σε στημένες ενέργειες τάχα μου "αμφισβήτησης" των "επωνύμων", όπου δεν επιτρέπουν τίποτε να ανθίσει, να εκφραστεί, να προχωρήσει και μέσα στα ανώτερα και ανώτατα ιδρύματα και έξω απ' αυτά...
Επιτέθηκαν ας πούμε προχτές στον Νομπελίστα της Ιατρικής στην Πάτρα.

Είχα την... τιμή να το ζήσω κι ο ίδιος πριν λίγες μέρες στην Κερατέα, όπου με φώναξαν για να στηρίξω με τις λιγοστές μου δυνάμεις την μάχη των κατοίκων και μόλις ανέβηκα να διαβάσω το ποίημά μου, το "Φύγε ΤΩΡΑ!" που από εδώ, το "Ας μιλήσουμε επιτέλους" απλώθηκε σ όλη την Ελλάδα, μόλις λοιπόν πήγα να μιλήσω για Πατρίδα και Γλώσσα και είπα "Φύγε" στον Παπανδρέου,... όρμησαν να με... φάνε!
Και φυσικά με φώναζαν... "φασίστα" και τι δουλειά είχα εγώ να τους μιλάω για Ελλάδες και Γλώσσες και τα Νησιά μας, και τέτοια!
Υπάρχει λοιπόν κι αυτός ο "στρατός" που παρεμβαίνει όπου τον διατάξουν.

Κι ακόμη, δεν ξέρουμε τι συμβαίνει με το ένα εκατομμύριο οπλισμένους αλλοδαπούς, (τα άλλα τρία εκατομμύρια, μάλλον δεν έχουν -ακόμη- όπλα!) και σε ποιά σχέση βρίσκονται, με όλους αυτούς που έχουν αποφασίσει να μας σβήσουν απ΄το χάρτη...

Όπως καταλαβαίνεις λοιπόν αδελφέ (και δεν βάζω κεφαλαίο άλφα, για να μη με ξαναπούνε... μασώνο, τα πράσινα πρακτοράκια), έχουμε και πολλούς ανθέλληνες μέσα στην ίδια την πατρίδα μας και πολλή δουλειά μπροστά μας και πολύ δρόμο μέχρι να ξαναδούμε Φως Ελληνικό να φουντώνει, γιατί η Φλόγα δεν έσβησε, όσο για τις "Σπίθες" άστα να πάνε...

Υπομονή λοιπόν και τέτοια κείμενα όπως αυτό εδώ του Κωνσταντίνου, προωθήστε τα όπου μπορείτε.. Εγώ, το αναδημοσιεύω αύριο όπως είναι, στην εφημερίδα "ΤΟ ΑΡΘΡΟ", που κοστίζει μόλις... μισό ευρώ, και δεν θα το ανέφερα ποτέ, δεν κάνω ποτέ μου γκρίζα διαφήμιση, αν δεν επρόκειτο για το άρθρο αυτό του Κωνσταντίνου Μιχαήλ.

Καλό Σαββατοκύριακο
με Ελληνική Αγάπη,
ο Δημήτρης                 
                                                                                                                             ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Έλληνες, οι υπάνθρωποι της Νέας Τάξης



To be or nοt to be?
Να ζει κανείς ή να μη ζει;
Έχουμε πτωχεύσει ή είμαστε υπό πτώχευση;
Αναδιάρθρωση ή επιμήκυνση;
Αν πετάει ο γάιδαρος, πού έχει τη φωλιά του;

Ερωτήματα που απαγορεύονται επειδή η οικονομία κινδυνεύει! Όχι, δεν κινδύνευε όταν κάποιοι μιλούσαν για Τιτανικούς, για πιστόλια και άλλα ουργουελικά ή καρναβαλικά σενάρια... Η οικονομία κινδυνεύει τώρα, από εσένα, από εμένα, από τον απλό πολίτη...
Δεν το ξέρεις; Αν διαφωνείς, ρώτησε και έναν Εισαγγελέα... ρώτησε τον φαναρτζή, τον πατσατζή ή τον ΜΑΤατζή...

Η οικονομία και η Δημοκρατία κινδυνεύουν από εμάς. Δεν σας κάνω πλάκα. Δεν αστειεύομαι. Δεν πάει να λέει ο Κασιμάτης, δεν πάνε να λένε οι πανεπιστημιακοί, δεν πάνε να λένε οικονομολόγοι πως το πολίτευμα έχει καταλυθεί, πως έχουμε πτωχεύσει, πως έχουμε πάρει λάθος δρόμο που οδηγεί προς την καταστροφή, δεν πάνε να λένε πως υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις πως εν γνώσει τους οι (δια)κυβερνώντες έχουν μετατρέψει συνειδητά τη χώρα σε ένα τράστιο παζάρι, σε χώρο πώλησης ή ξεπουλήματος των πάντων, δεν πάνε να ισχυρίζονται οι συνταγματολόγοι πως υπάρχει θέμα εθνικής και εσχάτης προδοσίας...

Η χώρα κινδυνεύει από εσένα και από εμένα. Τον εργάτη, τον περιπτερά, την νοικοκυρά, τον συνταξιούχο... Δεν κινδυνεύει από τα παιχνίδια ξεπουλήματος που παίζονται στο Χρηματιστήριο, δεν κινδυνεύει από τις παράξενες αγορές Ελληνικών ομολόγων από "οντότητες"... Όχι! η χώρα κινδυνεύει από τους πολίτες της. Και μάλιστα από εκείνους τους πολίτες που τολμάνε ή σκέφτονται να τολμήσουν να ψάξουν να βρούνε μία άλλη λύση. Μία διαφορετική λύση. Αφού δεν συμμετείχαν στο... "φαγητό", αφού δεν εισέπραξαν ποτέ κάτι από "χορηγείες", μίζες ή ποιός ξέρει τι άλλο... Αφού ποτέ δεν πήραν προμήθεια (νόμιμη) από υπογραφές σε έργα ή από επανακοστολογήσεις έργων...

Απαγορεύεται να σκέφτεστε πως μπορείτε να κάνετε κάτι άλλο πέρα από αυτό που η αλήτ της χώρας αποφάσισε.

Απαγορεύεται να δοκιμάσετε να πατάξετε την διαφθορά, αφού αυτό το έργο το έχουν αναλάβει όλοι εκείνοι που επί δεκαετίες την εξέθρεψαν.

Απαγορεύεται να αντισταθείτε στις ορέξεις των "δάνειων δυνάμεων".

Απαγορεύεται να σηκώσετε το κεφάλι και να "πάρετε τα κεφάλια" εκείνων που όχι μόνο φταίνε για την κατάντια και την διεθνή κατασυκοφάντηση της χώρας, αλλά και που συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να την "βγάζουν στον αφρό" και κυρίως, να κυκλοφορούν ελεύθεροι...

Απαγορεύεται να ζητάτε να επανέλθουν τα πολιτικά και τα ανθρώπινα δικαιώματά σας, αφού έχει ήδη υπογραφεί η συμφωνία (μνημόνιο τη λένε) που σας έχει μετατρέψει σε υπανθρώπους, σε εργαλεία παραγωγής χρήματος και άβουλα όντα της εξουσίας της αλήτ (εγχώριας και διεθνούς).

Απαγορεύεται να μιλάτε για δημοκρατία, για Σύνταγμα και άλλα περισπούδαστα, αφού είστε αδαείς. Ακόμη και αυτοί που γνωρίζουν, αποφεύγουν να θίγουν αυτά τα ζητήματα, επειδή δεν υφίστανται πλέον. Η χώρα πρέπει να κοιτάζει μπροστά και όχι πίσω...

Εσείς, κι εγώ, λοιπόν, είμαστε κινούμενες βόμβες κατά του χώρου που επικαρπώνονται οι "δάνειες δυνάμεις". Είμαστε υποψήφιοι τρομοκράτες, που είτε εσκεμμένα είτε επειδή θα "παρασυρθούμε", μπορεί να καταστρέψουμε το λαμπρό πείραμα, το υπέροχο οικοδόμημα της Νέας Τάξης...

Σταματήστε, λοιπόν, ανίδεοι. Είστε επικίνδυνοι όταν μιλάτε για πράγματα που δεν γνωρίζετε.

Δείτε τους πολιτικούς. Μιλάνε; Όχι φυσικά. Τί να πούνε; Ότι δεν ήξεραν ή ότι ήξεραν; Να πούνε ότι έφαγαν ή ότι δεν έφαγαν; Μήπως να πούνε ότι μας δούλευαν ή ότι δεν μας δούλευαν;

Δείτε τους οικονομολόγους. Μιλάνε; Όχι φυσικά. Γιατί τα έβλεπαν όλα λαμπρά, όλα υπέροχα, όλα φωτεινά. Τώρα, όσοι από αυτούς εξυπηρετούν συμφέροντα, συνεχίζουν να βλέπουν έξοδο από το τέλμα, όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός δήλωσε πως δεν υπάρχει ημερομηνία λήξης στην εξαθλίωση που μας έβαλε. Κάποιοι άλλοι οικονομολόγοι, τολμάνε να ψιθυρίσουν, αλλά γνωρίζουν πως το σύστημα είναι έτοιμο να τους καταβροχθίσει, να τους εξαφανίσει, να τους διαπομπεύσει... Εύκολα πράγματα για τους διαμορφωτές της κοινής γνώμης και τις συνεργαζόμενες με αυτούς μυστικές υπηρεσίες (είθισται του εξωτερικού)...

Σκάστε, λοιπόν, ανίδεοι! Εδώ, ολόκληρος Πρόεδρος της Δημοκρατίας και έχει βγάλει τον σκασμό! Και τολμάτε εσείς να λέτε... τι; Ολόκληρος Παπούλιας λέει ότι είναι σκληρό, αλλά... εμείς ως καλά και πειθήνια ζωάκια πρέπει να προσποιηθούμε ότι μας αρέσει...

Τί είπατε; Μα, αυτοί δεν πληρώνουν; Ε, καί; Ποιός σας είπε άθλιοι της Ελλάδας πως πληρώνουν όλοι τον λογαριασμό; Ποιός σας είπε πως ο τελικός σκοπός είναι όντως να πληρωθεί ο λογαριασμός; Έχετε δει τον λογαριασμό; Ξέρετε πόσος είναι; Από πού έγινε; Πότε έγινε; Ποιοί τον έκαναν; Γιατί τον έκαναν; Ξέρετε πού πήγαν τα λεφτά; Πώς τολμάτε να μιλάτε χωρίς αποδείξεις; Είστε τόσο συκοφάντες; Τολμάτε να είστε τόσο ελεεινοί και τόσο ανήθικοι, που ενσπείρετε διαδώσεις ενάντια εκείνων που έχουν αναγκαστεί να κάνουν την πολιτική επάγγελμα για να μπορούν να εξυπηρετούν τις ανάγκες της χώρας, με συγχωρείτε, του χώρου; Αφού δεν ξέρετε, πώς τολμάτε αλήτες;

Δεν βλέπετε κι αυτούς που ξέρουν; Ψιθυρίζουν "πρόεδρε πρέπει ο λαός να μάθει όλη την αλήθεια..."! Και πάλι δεν την λένε, αφού εσύ, εγώ, όλοι εμείς, ελάχιστα απέχουμε από τα ζώα... Τί να μας πούνε δηλαδή; ότι και να μας πούνε, δεν θα το καταλάβουμε επειδή είμαστε ηλίθιοι! Ενώ, αυτοί, οι πολιτικοί, οι τραπεζίτες, οι πετρελαιάδες και κάποιοι άλλοι, ξέρουν. Κι επειδή αυτοί ξέρουν, εμάς πρέπει να μας αρκεί.

Τί είπες; Να μας πούνε την αλήθεια; Γιατί, πιστεύεις ότι δεν μας την είπαν; Έχεις αποδείξεις γι αυτό; Δεν έχει πολλούς αιώνες, και ήταν γνωστό πως η γη ήταν επίπεδη. Αυτή ήταν η αλήθεια. Αργότερα έγινε στρόγγυλη. Άλλαξε η αλήθεια; Όχι φυσικά. Αφού η γη παρέμενε ίδια... Τί είναι αλήθεια και τι ψέμα; Μπορούμε εμείς να ξεχωρίσουμε την διαφορά; Η ιστορία μας ως ιθαγενών υπανθρώπων, μέχρι τώρα, έχει αποδείξει ότι καταλαβαίνουμε αυτά που συμβαίνουν γύρω μας; Για κοίταξε, για πρόσεξε, για σκέψου (αν μπορείς)... και βγάλε συμπέρασμα...

Καλημέρα αγαπητοί μου, για όσους από εσάς έχετε ξυπνήσει...

Κωνσταντίνος                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

ΓΑΠ: Ο ΜΕΓΑΣ ΣΤΑΡΧΙΔΙΣΤΗΣ!!!

‘Ολη η Ελλάδα καρφωμένη στην τηλεόραση να ακούσει τα νέα μέτρα κι ο μυαλοχυμένος διάβαζε με ύφος περισπούδαστο την έκθεση ιδεών που του γράψανε οι παρατρεχάμενοί του περί οδικού χάρτη και άλλων τινών διαγραμμάτων του κώλου…
Κάποιοι από τους υπουργούς κοίταζαν τα ρολόγια τους, ήταν ορισμένοι που τα κουνούσαν κιόλας… Στον κόσμο του εν τω μεταξύ ο ...
«ti-pinis-ke-den-mas-dinis”, πλήρης η αφοσίωσή του στο ορνιθοπόνημα!
Κάποια στιγμή έχασε τη σελίδα 14 και τους διάβασε δύο φορές τη σελίδα 7! Στα παπάρια του, το ύφος έχει σημασία και όχι αυτά που λες…
…Και μετά πήγανε όλοι μαζί στην Ακροθαλασσιά… ΟΥΣΤ ΚΟΠΡΙΤΕΣ...


Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης
(Χάρρυ Κλυνν)
Συγγραφέας-Ηθοποιός                                                                                                                             
ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

Συγκλονίζει τη διαφημιστική αγορά το κανόνι της μεγάλης εταιρίας του χώρου με έδρα τη Κηφισιά!



 
Η είδηση συγκλονίζει την ελληνική διαφημιστική αγορά.
Οι άνθρωποί της κάνουν ότι είναι επικοινωνιακά δυνατό, για να πέσει στα χαμηλά το μεγάλο κανόνι που έσκασε εδώ και λίγες μέρες!
Μιλάμε για ιστορική διαφημιστική εταιρία-από τις πιο γνωστές στις επιχειρήσεις των ΜΜΕ-η οποία έβαλε λουκέτο.
Το γεγονός ότι η είδηση δεν υπάρχει πουθενά-παρότι πρόκειται για μεγάλο όνομα του κλάδου-αποδεικνύει μια ακόμη πλευρά της νοσηρής σχέσης των ΜΜΕ με τις διαφημιστικές εταιρίες.
Κι αν το ένα μεγάλο μπαμ κάποιοι κάνουν τα αδύνατα δυνατά να το περάσουν στο ντούκου, γύρευε τι θα γίνει  στους επόμενους μήνες που θ ακολουθήσουν με κανόνια πολύ μεγάλες διαφημιστικές, οι οποίες μέσα από μια φαύλη πολιτική και μη σεβόμενες το χρήμα των πελατών τους, άνοιξαν επικίνδυνα πάρε-δώσε με σεσημασμένους καναλάρχες και ιδιοκτήτες ΜΜΕ.
Η κόλαση πλησιάζει για τους διεφθαρμένους…                                                                                     ΠΗΓΗ:kourdistoportocali.com

Παρασκευή 15 Απριλίου 2011

Ανοιχτή έκκληση στον Χάρρυ Κλυνν



Η χώρα μετά τις σημερινές δηλώσεις του πρωθυπουργεύοντα Γιώργου Παπανδρέου, μεταβάλλεται σε χώρο, προς πώληση, ενοικίαση, υπενοικίαση, κανείς δεν ξέρει… Πάντως, η Ελλάδα αλλάζει και ο τέταρτος δρόμος που διάλεξε ο Γιώργος Παπανδρέου μας στέλνει κατ’ ευθείαν σε τριτοκοσμική κατάσταση, αφού πλέον παρακαλάμε ανοιχτά οποιαδήποτε πολυεθνική να έρθει να αγοράσει, για να μην… πτωχεύσουμε!!!

Αγαπητέ κύριε Βασίλη Τριανταφυλλίδη, σεβόμενος το πρόσωπό σας και απευθυνόμενος προς το πολιτικό όν που έχει αποδείξει πως αγαπά την πατρίδα και τους ανθρώπους της, θεωρώ πως πρέπει να κινηθείτε άμεσα και με μοναδικό γνώμονα το εθνικό συμφέρον να περάσετε σε ένα πανεθνικό κάλεσμα σωτηρίας της πατρίδας από τους πατριδοκάπηλους και τους λοιπούς ξενόφερτους που ξεπουλάνε την πατρώα γη σαν να πρόκειται για οικογενειακή τους κληρονομιά.

Τολμώ να σας ζητήσω να παρέμβετε ως πολιτική οντότητα και να καλέσετε όλους μας, ενώνοντάς μας, απέναντι στον ορατό πλέον δυνάστη μας. Είμαι απολύτως βέβαιος πως γνωρίζετε ανθρώπους που πρόθυμα θα σας συνοδεύσουν στον καλό και υπέρ της πατρίδας αγώνα.

Κάντε το τώρα, κάντε το άμεσα. Κάντε το εσείς, επειδή εμείς, μόνοι μας δεν μπορούμε. Μην γίνετε ηγέτης (αν δεν το θέλετε), αλλά γίνετε μπροστάρης… για να μπορέσουμε όλοι μαζί να δώσουμε ένα τέρμα στην κατοχή της χώρας.

Η μοίρα φαίνεται πως παίζει παράξενα παιχνίδια, αφού ένας αγαπητός σε όλους κωμικός είναι πολύ σοβαρότερος στις τοποθετήσεις του από το τσίρκο των θλιβερών πολιτικών που μας κυβερνούν…

Περιμένουμε όλοι μας να κάνετε το βήμα εμπρός…

Αναγνώστης                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

πουλαει και το ΝΕΡΟ!!!!ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠ’ΟΛΑ!!!!

“Πουλάει ποσοστά το δημόσιο σε ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΠΑ – Μείωση συμμετοχής σε ΑΤΕ Bank και ΤΤ αλλά δεν αποχωρεί το κράτος – Πωλούνται οι τραπεζικές δραστηριότητες του ΤΠ&Δ – Στρατηγικός επενδυτής στα ΕΛΤΑ”
πουλαει και το ΝΕΡΟ!!!!ΤΟ ΠΙΟ ΣΟΚΑΡΙΣΤΙΚΟ ΑΠ’ΟΛΑ!!!!
ειναι σοκαριστικο,οχι οικονομικα,ας ξεκολλήσουμε λιγο απο το οικονομικο,μιας και ειμαστε σε μια θεση που ακομα εχουμε μια αξιοπρεπη ζωη …..ως ρατσα ρε γαμωτο πως το δεχομαστε!ειμασταν και θελω να πιστευω ειμαστε,ρατσα με ψυχη,πως δεχομαστε εστω ως ειδηση ,να πουλησουμε το νερο;να το βαλουμε σε αξιακη κλιμακα;οποιος δεν μπορει δεν εχει;κανιβαλισμος;αυτο που μας ταξιδεψε τοσους αιωνες μεσα στις δυσκολιες ως ρατσα ηταν η μοναδικη στην παγκοσμια ιστορια μας λεξη,ΦΙΛΟΤΙΜΟ!!!!οποιος δεν εχει χρημα δεν εχει νερο;;;;;;;;;δεν το παραγει ανθρωπος,-οπως καλη ωρα το ρευμα-,δεν ειναι κτημα καποιου που μπορει να μπει προς πωληση,δεν ειναι ειδος πολυτελειας η εστω κοινωνικης καταξιωσης!ειναι ΣΑΝ ΤΟΝ ΑΕΡΑ!!!ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΟΛΑ!!!ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΣΤΕΡΗΣΟΥΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ “ΚΑΤΩΤΕΡΑ”ΕΙΔΗ!!!το οικειοποιούνται καποιοι;;;πως;;;με τι αξιωση;;;;.το μοναδικο αγαθο που δεν εβαλε κανενας ποτε σε “ζυγαρια”και κοστολογιση,το αγαθο το οποιο ειναι για ολους,μπηκε για πωληση!ακομα και ο αχρηστος ο μη παραγωγικος ο τεμπελης,,εχουμε δικαιωμα να του ορισουμε πως αν ειναι αντιπαραγωγικος δεν θα πινει νερο,δεν θα αναπνει;;;;;;ΑΠΟΛΥΤΟΣ ΦΑΣΙΣΜΟΣ;;;ετσι γινεται τωρα,οποιος δεν εχει χρημα,δεν πινει νερο…παιδια ξυπνατε!και οσοι νομιζετε οτι δεν ειναι για “εμας”ειναι για τους αλλους……ΞΥΠΝΑΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!!!!!!!!! η παρανοια ειναι εδω,δεν πρεπει αδερφια να περασει στον τοπο μας!!!για αυτο ειμαστε και θα ειμαστε εις τον αιωνα των αιωνων ανθρωποι ΕΛΛΗΝΕΣ!!!!!
Πάνος Κ.                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Οι Μακεδόνες δημιούργησαν το τσιμέντο τρεις αιώνες πριν τους Ρωμαίους



Κομμάτια από τους ωραιότερους αρχαίους θησαυρούς της Ελλάδας εκτίθενται στο βρετανικό Μουσείο Ασμόλεαν της Οξφόρδης (Oxford's Ashmolean Museum), μάλιστα, ορισμένα από αυτά δεν τα έχουν δει ούτε οι Έλληνες.
Ανακαλύφθηκαν σε ένα....
βασιλικό συγκρότημα που ανήκει στο Μέγα Αλέξανδρο και τον πατέρα του Φίλιππο.
Οι αρχαιολόγοι επισημαίνουν ότι οι Μακεδόνες του Αλεξάνδρου δεν ήταν μόνον μεγάλοι πολεμιστές αλλά πρωτοτυπούσαν και στις κατασκευαστές κτιρίων.
Η αρχαιολόγος Αγγελική Κοτταρίδη είναι αποκαλυπτική:
Οι πρόσφατες αναλύσεις των οικοδομημάτων στην Βεργίνα, δείχνουν ότι οι Μακεδόνες είχαν δημιουργήσει το τσιμέντο τρεις αιώνες πριν κατακτήσουν την περιοχή οι Ρωμαίοι οι οποίοι, μάλιστα, αδίκως, θεωρήθηκαν ως ‘πατέρες’ του υλικού αυτού, όπως αναφέρει το BBC.
Tο σκυρόδεμα (τσιμέντο) χρησιμοποίησαν για πρώτη φορά οι Ρωμαίοι τον πρώτο αιώνα μ.Χ.
ΠΗΓΗ:anti-ntp.blogspot.com

Η σύγκρουση έρχεται...

Όλο και περισσότεροι Έλληνες πέφτουν θύματα των αλλοδαπών καθημερινά. Οι επιθέσεις είναι όλων των ειδών και πλέον φέρνουν σε απόγνωση τους απολογητές των «δυστυχισμένων» μεταναστών. Η εποχή που δικαιολογούσαν κάθε πράξη λέγοντας ότι «πεινάνε» μοιάζει να έχει περάσει.
Η σκληρότητα των εγκλημάτων είναι τέτοια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί ακόμη και από το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης. Άλλο το να κλέψεις τρόφιμα ή χρήματα για να αγοράσεις κάτι να φας κι άλλο δολοφονείς για αστείους λόγους ή να βιάζεις .Το τελευταίο μας θυμίζει τα συνεχή κρούσματα βιασμών Ελληνίδων από αλλοδαπούς.

Κάθε υγιής άνθρωπος, κάποιος που έχει την στοιχειώδη λογική σιχαίνεται τον βιαστή. Ο βιαστής είναι πραγματικά ότι αποκρουστικότερο μπορεί να υπάρξει. Επιβεβαιώνει μέσω της πράξης του την ανύπαρκτη αξία του σαν άνδρας. Δεν μπορεί να έχει την παραμικρή ελπίδα να διεκδικήσει μια γυναίκα (το γνωρίζει) και αντί να επιλέξει τον απλό, τον ανθρώπινο τρόπο διαλέγει τον βίαιο, τον κτηνώδη. Μισεί την γυναίκα , δεν την βλέπει σαν ανθρώπινο ον. Πέρα από την ικανοποίηση των «αναγκών» του ικανοποιεί τα βαθιά συμπλέγματά του , τα περισσότερα άδικα. Ο επιθετικός Ισλαμικός σκοταδισμός θέτει από μόνος του την γυναίκα σε μοίρα χειρότερη από του ζώου.
Είδατε ποτέ να φορούν μπούργκα σε κάποιο γαιδουράκι;
Είδατε ποτέ να το ξυλοφορτώνουν γιατί το θεωρεί μιαρό η θρησκεία τους;
Σε πολύ χειρότερη θέση λοιπόν η γυναίκα στον δικό τους σκοταδιστικό κόσμο.

Τι δημιουργεί το μίσος των αλλοδαπών προς την Ελληνική κοινωνία;
Αναμφίβολα...
οι μουσουλμάνοι βρίσκουν θρησκευτικό περιτύλιγμα και δικαιολογία σε μια βίαιη πράξη τους. Είμαστε οι άπιστοι, οι ανήθικοι , αυτό αρκεί.
Οι Ελληνίδες; Αυτές είναι οι «σκύλες», πρέπει να τιμωρηθούν με τον πιο φρικτό τρόπο που τολμούν να έχουν δικαιώματα, που τολμούν να ντύνονται με τρόπο που δεν αρέσει σε αυτούς.
Πρόκειται για σύγκρουση πολιτισμών. Στην δική μας κοινωνία η γυναίκα και δικαιώματα έχει και την σεβόμαστε. Να γιατί ένας βιαστής είναι πολύ πιο αντιπαθής στους Ευρωπαίους από ότι στις χώρες που κυριαρχεί ο Ασιατικός δεσποτισμός .

Αδικούνται…νιώθουν ότι αδικούνται. Στην πραγματικότητα αδικούμαστε εμείς που έχουμε πάνω από ένα εκατομμύριο Έλληνες ανέργους , που έχουμε χάσει ακόμη και τις δουλειές του «ποδαριού» γιατί τις πήραν αυτοί. Τα «φθηνά εργατικά χέρια»… 

Γι αυτά προειδοποιούσαν οι Μαρξ και Ένγκελς.
Για αυτά τα «φθηνά εργατικά χέρια» φώναζε η Ελεονόρα Μαρξ (κόρη του Μαρξ) να φρουρούνται τα σύνορα ώστε να μην βρίσκουν ευκαιρία οι καπιταλιστές να εισάγουν ξένους εργάτες στις απεργίες.
Τότε ακούστηκε η λέξη «απεργοφύλακας», η λέξη «καμποτάζ». Πόσο προδομένοι θα ένιωθαν σήμερα οι θεωρητικοί των «κόκκινων»…

Αμείβονται πολύ καλύτερα από ότι στις χώρες τους. Ασφαλώς και δεν εργάζονται σε κάτι ευχάριστο. Ρωτήστε όμως τον Έλληνα που δεν του φτάνει το μεροκάματο αν θα άρπαξε εκείνη την δουλειά του «ποδαριού» για να συμπληρώσει το οικογενειακό εισόδημα.
Ιδανικοί «ρουφιάνοι», δεν θα διστάσουν να καρφώσουν τον συνάδελφό τους στην δουλειά για να κρατήσουν την δική τους θέση. Η εργασιακή αλληλεγγύη είναι κάτι το άγνωστο στις φανατισμένες Ισλαμικές μάζες που αποτελούν τον ιδανικό υπάλληλο για κάθε καπιταλιστική ύαινα…
Υποταγμένη, φοβισμένη, να ενδιαφέρεται μόνο για προσκύνημα, προσευχή , χωρίς καμία Εθνική ή ταξική συνείδηση. «Να δουλεύω μαύρα, να στέλνω λεφτά έξω στο Πακιστάν» η μόνη του σκέψη…
Λογικό λοιπόν ο Έλληνας εργαζόμενος να αρχίζει να μην γουστάρει τέτοιες συμπεριφορές, να μην γουστάρει τα χωσίματα, τις ρουφιανιές του «φτωχού οικονομικού μετανάστη».
Δεν γουστάρει ο Έλληνας εργαζόμενος να βλέπει τον μισθό του σε κίνδυνο από την εφεδρεία των αλλοδαπών, γιατί αυτό είναι στην πραγματικότητα , ένας εφεδρικός στρατός έτοιμος να υπηρετήσει τους καπιταλιστές.
Οργίζεται ο Έλληνας ναυτεργάτης που τον εξαφανίζουν από τα πλοία …
Τα μεγαλύτερα τομάρια, αυτοί που κάνουν πληρώματα για τους εφοπλιστές διαλέγουν φθηνούς Ασιάτες.
Το ίδιο δεν έγινε και στην οικοδομή ;
Το ίδιο και στους λιθογράφους ;
Στις καθαρίστριες ;

Η διαφορά με κάποια επαγγέλματα που κάλυψαν μετανάστες από την Ανατολική Ευρώπη είναι πως αυτοί είχαν κάποια διάθεση ή έστω ικανότητα να δημιουργήσουν , να ζήσουν εντός της Ελληνικής κοινωνίας κι όχι παράλληλα, παρασιτικά όπως οι Μουσουλμάνοι Ασιάτες.

Ο Γκουστάβ Λε Μπον πολύ σωστά έλεγε πως οι μετανάστες φεύγουν γιατί δεν μπορούν να προκόψουν στον τόπο τους. Εισάγουμε τα κατώτερα στοιχεία της Ασίας.
Ουδεμία σχέση ασφαλώς δεν μπορεί να έχει αυτό με τους Έλληνες μετανάστες, τους νόμιμους, που λάμπρυναν τα ξένα πανεπιστήμια του εξωτερικού με την παρουσία και τις επιδώσεις τους.

Σε ρόλο δημαγωγού, τα φερέφωνα της αριστεράς. Ξεσηκώνουν με κάθε τρόπο τους μετανάστες , πολλαπλασιάζουν το μίσος που αυτοί νιώθουν προς την Ελληνική κοινωνία. Μεγεθύνουν τις θρησκευτικές, Εθνικές, εργασιακές διαφορές δημιουργώντας έναν «δηθεν» ταξικό πόλεμο.
Βαφτίζουν προλετάριους τους λαθροέποικους και αστό ή ακόμη και εκμεταλλευτή τον Ελληνικό λαό που βιώνει στο πετσί του καθημερινά φρικτά εγκλήματα, εγκλήματα με ξεκάθαρα ρατσιστικά κίνητρα.
«Πνιχτον τον πούστη» έλεγε σύμφωνα με τον Κούνδουρο ένας από τους επίδοξους φονιάδες του. Έτσι είναι. Το μίσος των αλλοδαπών δεν κάνει διακρίσεις στους Έλληνες. Για αυτούς είμαστε τα «αφεντικά» ‘Ετσι τους είπαν οι αριστεριστές…

Πράγματι οι αριστεριστές κατάφεραν να δημιουργήσουν μια νέα πραγματικότητα.
Μεγάλωσαν το μίσος των αλλοδαπών αλλά ταυτόχρονα ξεσηκώνουν τους Έλληνες.
Πλέον η αντίθεση δεν είναι μόνο Εθνική αλλά και ταξική.
Ταξική γιατί οι Έλληνες βλέπουν ποιος τους παίρνει τις δουλειές.
Ταξική γιατί οι Έλληνες είναι οι μόνοι που υπερασπίζονται τα εργασιακά κεκτημένα.
Ταξική γιατί αυτοί που ρίχνουν τα μεροκάματα είναι οι αλλοδαποί, ο εφεδρικός στρατός των εργοδοτών.
Ταξική γιατί εμείς φτωχαίνουμε και αυτοί βελτιώνουν τις ζωές τους εις βάρος της δικής μας ζωής και των παιδιών μας.
Ταξική γιατί πληρώνουμε και τις συντάξεις που παίρνουν με ελάχιστα ένσημα.
Ταξική γιατί υποβαθμίζουν τις γειτονιές μας , μαζί και τα περιουσιακά μας στοιχεία.

Νέα τα στρατόπεδα, νέοι οι αντίπαλοι.
Οι μετανάστες, οι αριστεριστές-αναρχικοί , οι ΜΚΟ , οι προστάτες τους οι μπάτσοι, τα λυσσασμένα αφεντικά, η κατοχική κυβέρνηση , οι τραπεζίτες, οι μεγαλοεργολάβοι , οι θαλασσοπνίχτες εφοπλιστές. Αυτό είναι το ένα στρατόπεδο.

Έλληνες φτωχοί, άνεργοι, μισθωτοί, ανασφάλιστοι, συνταξιούχοι.
Ελληνική νεολαία που υποφέρεις από τους αλλοδαπούς εισβολείς.
Ελληνική οικογένεια που αντί να πάρεις εσύ τα κονδύλια να βοηθηθείς, να ανασάνεις,στα παίρνουν οι λαθρομετανάστες !
Έλληνα Εθνικιστή ! Εσύ που είσαι ο χειρότερος εφιάλτης των εχθρών .
Εσύ που είσαι η επαναστατική πρωτοπορία που θα οδηγήσεις τον Ελληνικό λαό στην νίκη.
Αυτός είναι ο στρατός σου.

Ιακωβίνος ''εμπρηστής''                                                                                                                           ΠΗΓΗ:egersis2.blogspot.com

Πρόταση νόμου για τα Αυγά και τα Γιαούρτια!

Μετά τα πρόσφατα κρούσματα επιθέσεων σε αθώους κι ανυπεράσπιστους υπουργούς και πολιτικούς, με αυγά και γιαούρτια, η στήλη αυτή κάνει τις δικές της προτάσεις για της εξάλειψη τέτοιων βίαιων φαινομένων.
Μετά το πρόσφατο επεισόδιο με τον κ.Λοβέρδο τoν ευαίσθητο υπουργό- Μεσσία μας, η χώρα βρίσκεται σε μεγάλη κρίση και η Δημοκρατία υπό κατάλυση.
Πρότεινω λοιπόν να γίνει ιδιώνυμο αδίκημα η κατοχή ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά.

Πρώτα πρέπει να γίνει εθνικός διάλογος με τη συμμετοχή των πολιτικών αρχηγών, αλλά και να τεθεί σε όλους του διεθνείς οργανισμούς WHO, UN και ΝΑΤΟ.
Μετά πρέπει να δοθεί το προσχέδιο νόμου σε δημόσια διαβούλευση, να ξεσηκωθούν κατά του νόμου, όλοι οι Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και μετά να το ψηφίσουν ομόφωνα όπως πάντα.
Καλή η εικόνα των “αγανακτισμένων πολιτών” που εξεγείρονται, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι έχουν και πάντα δίκιο.
Δεν μπορεί να θεωρηθεί σωστός ο γιαουρτοπόλεμος στις πολιτικές εκδηλώσεις! Δεν μπορεί όποιος έχασε την δουλεία του, την σύνταξη του, μειώθηκε το εισόδημα του, να παίρνει το αυγό ή το γιαούρτι στο χέρι του και να το εκσφεντονίζει σε πολιτικούς που έχουν χάσει τον ύπνο τους για σωθεί αυτή η χώρα, από τους κοπρίτες και τους μη-παραγωγικούς!
Την στιγμή μάλιστα που η δικαιοσύνη εξαντλεί όλη την αυστηρότητα της σε απάνθρωπες ποινές σε συνανθρώπους μας που έχουν εμπλακεί σε βαλίτσες, μίζες. Ο Χριστοφοράκος ζει το μαρτύριο του, εξόριστος στην ψυχρή Γερμανία, ο Μαντέλης αντιμετωπίζει προβλήματα επιβίωσης και τα υποβρύχια… βυθίζονται!
 Τι κάνει, επιτέλους η κυβέρνηση; Όταν σήμερα, μετά από 1 χρόνο μνημονίου γιουχάρουν τους πολιτικούς που μας έσωσαν; Γιατί κουβαλάτε ακόμη φοβικά σύνδρομα και δεν ορθώνετε το ανάστημά σας; Περιμένετε να τελειώσουν τα αυγά από τα ράφια;
Πώς θα αντιμετωπιστεί η οικονομική κρίση αν δεν αντιμετωπίσουμε τα επεισόδια; Περιμένουν να αδειάσουν τα ράφια των Σ/Μ; Μήπως ο κ. Παπανδρέου περιμένει να εισπράξει «κάτι» από την αναταραχή και τα επεισόδια; Μήπως σκοπεύει να ανεβάσει το ΦΠΑ;
Οι πολιτικοί ταγοί δεν πρέπει να οδηγούνται από το πεζοδρόμιο. Πρέπει να τονώσουμε το πεσμένο ηθικό των υπουργών μας. Γιατί τα φορτώσαμε όλα στην Κυβέρνηση; Πρέπει, επιτέλους να επιβληθεί ο νόμος. Διότι, όταν δεν επιβάλλεται ο νόμος καταλύεται η έννοια της Δημοκρατίας. Πρέπει να τηρηθεί η ευταξία και καθαριότητα!
Να γίνει η κατοχή  ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά ιδιώνυμο, κατάργηση της διακίνησης,
Προτείνω:
1 . Να Πωλούνται όλα τα  ωά, γιαούρτια καθώς κι επιδόρπια γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά αριθμημένα και μόνο με επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας κι άδειας οπλοκατοχής.
2. Να εκδίδονται άδειες αυγοκατοχής και γιαουρτοκατοχής από τα οικεία αστυνομικά τμήματα και να ελέγχετε αν το άτομο είναι μέλος του ΣΥΡΙΖΑ ή έχει υψηλή χοληστερίνη.
3. Η ομάδα ΔΙΑΣ να έχει μπλόκα σε κεντρικά σημεία πέριξ της Βουλής.
4. Να ελέγχονται οι παραγωγοί μήπως είναι Αλβανοί που προσελήφθηκαν από τον ΣΥΡΙΖΑ τον τελευταίο χρόνο.
5. Τα  ωά, γιαούρτια καθώς κι επιδόρπία γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά να φυλάσσονται στα Σ/Μ σε ειδικό χώρο ασφαλείας και το βράδυ να φυλάγονται σε χρηματοκιβώτιο.
6. Να αγοραστούν εκπαιδευμένοι σκύλοι για την φύλαξη αεροδρομίων και των συνόρων, για τυχόν παράνομη προσπάθεια εισόδου στην χώρα  από τρομοκρατικές ομάδες του εξωτερικού ωών, γιαουρτιών καθώς κι επιδορπίων γιαουρτιών, με ή χωρίς λιπαρά. Οπώς η Yogurt Meinhoff, η 17%, Briggate Kota, η Egg Qaeda, Santiganistas.
7. Να γίνει διαχωρισμός των αυγών σε μαλακά (ωμά) και σκληρά (βραστά).
8. Να απαγορευτεί το Continental Breakfast στα ξενοδοχεία.
9. Να δοθεί επίδομα καθαριστηρίου σε όλους τους Υπουργούς, βουλευτές και τους συνοδούς τους.
10. Να δημιουργηθεί, τέλος ειδική μονάδα καταστολής ασύμμετρων αυγών με ειδικά καθαριστικά και απολυμαντικά.
Διαβάστε Σχετικά

Aλλο η αποδοκιμασία και άλλο η βία

Δείτε το Βίντεο

ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ο Λοβέρδος παραλίγο σε μορφή ομελέτας έτρεχε να σωθεί από οργισμένους πολίτες!!! (video)



  • Φαίνεται ότι το θέατρο δεν έπιασε και κανείς, μα κανείς δεν φαίνεται να γλιτώνει την λαϊκή οργή…
Επίθεση δέχτηκε ο υπουργός Υγείας κ. Ανδρέας Λοβέρδος στους Αγίους Αναργύρους όπου πραγματοποιούνταν εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ. Δύο άτομα τραυματίστηκαν. Ο ένας έχει εξέλθει από το νοσοκομείο. Ο παραμένων –για προληπτικούς λόγους- είναι πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγίων Αναργύρων.

Ο Δήμαρχος Αγίων Αναργύρων κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένα τον υποψήφιο του ΣΥΡΙΖΑ και αντίπαλό του στις δημοτικές εκλογές. Ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε πριν από λίγο οποιαδήποτε ανάμιξη του κόμματός του σε αυτές τις δικαιολογημένες κατά τον ίδιο αντιδράσεις του κόσμου και πιστεύει ότι το όλο θέμα ξεκίνησε όταν έφτασε ο κ. Λοβέρδος στον χώρο της εκδήλωσης, όπου δέχτηκε αυτός και η συνοδεία του βροχή αυγών.

Ο κύριος Λοβέρδος στην προσπάθειά του να μπει και να προστατευτεί στο κτίριο, δέχθηκε την επίθεση ενός νεαρού που απωθήθηκε από τους άνδρες της φρουράς του.

Όταν ο κ. Λοβέρδος και η συνοδεία του μπήκαν στο χώρο της εκδήλωσης έκλεισαν οι πόρτες και οι συμπλοκές συνεχίστηκαν για περίπου μισή ώρα στον εξωτερικό χώρο.

Στα παραλειπόμενα της επίθεσης, σημειώνουμε πως ο γιατρός που προσέφερε τις πρώτες βοήθειες στους τραυματίες, ήταν ο γιατρός του ΕΣΥ που δέχτηκε να γίνει «πειραματόζωο» της Νατάσσας Καραμανλή στο πρώτο της χειρουργείο… Στη συνέχεια και όταν η Νέα Δημοκρατία έγινε κυβέρνηση, ο ίδιος έγινε επιμελητής στο Λαϊκό Νοσοκομείο… (δηλαδή, για όσους δεν κατάλαβαν σε μία συγκέντρωση του ΠΑΣΟΚ, βρισκόταν άνθρωποι της Νέας Δημοκρατίας!!!)





Για το πρωτοφανές επεισόδιο εξέδωσε ιδιαίτερα σκληρή ανακοίνωση το ΠΑΣΟΚ

Σήμερα, στους Αγίους Αναργύρους, σε πολιτική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ, έδρασαν οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι».
Με νοοτροπία τραμπούκων, και μετερχόμενοι πρακτικές αντισυγκεντρώσεων της δεκαετίας του ’60, αυτοί οι δήθεν δημοκράτες, δήθεν προοδευτικοί και δήθεν αριστεροί, με προκλήσεις απίστευτες και με χρήση βίας, που οδήγησε ακόμη και σε τραυματισμούς συνανθρώπων μας, επιχείρησαν να παραστήσουν τους δήθεν «αγανακτισμένους πολίτες».
Μόνο που τώρα οι μάσκες έπεσαν.

Οι δήθεν «γνωστοί - άγνωστοι» έχουν ονοματεπώνυμο και πολιτική ταυτότητα.

Οι δήθεν αγανακτισμένοι πολίτες, είναι στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και είχαν επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο του ΣΥΡΙΖΑ στο δήμο Αγ. Αναργύρων, Π. Τερζόγλου.

Ο κ. Τσίπρας και ο Συνασπισμός του οποίου ηγείται, είναι συνυπεύθυνοι σε αυτήν την πολιτική χυδαιότητα που εκφράζεται ακόμη και με πρωτόγνωρη βία και θα παραμένουν έκθετοι, έως ότου καταδικάσουν απερίφραστα αυτές τις πρακτικές που δεν συνάδουν σε καμία περίπτωση με αυτές ενός δημοκρατικού κόμματος.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει πλέον να αντιληφθεί ότι, πρακτικές που υπέστη η δημοκρατική παράταξη και η αριστερά στο παρελθόν, δεν οδηγούν παρά στην βία, την ανομία, πλήττουν την δημοκρατία, το δημόσιο συμφέρον και τα δημοκρατικά δικαιώματα κάθε πολίτη.

Άμεση ήταν η απάντηση από τον Συνασπισμό - Διαβάστε την ανακοίνωση

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ επιμένει στο ίδιο επικοινωνιακό σενάριο. Στόχος πάντα ο ΣΥΡΙΖΑ. Τώρα, ξεπέρασε κάθε όριο. Με ασύστολα ψεύδη, επιτίθεται προσωπικά στον Πρόεδρο του Συνασπισμού και προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις που η ίδια η πραγματικότητα, αλλά και η εικόνα της κάμερας, τη διαψεύδει.

Για άλλη μια φορά - ελπίζουμε τελευταία - τους γνωρίζουμε ότι η πολιτική τους υποκινεί την κοινωνική διαμαρτυρία και τα κόλπα τους δεν πιάνουν.

Ο ΣΥΝ και ο ΣΥΡΙΖΑ είναι σταθερά προσανατολισμένοι ενάντια στην κυβερνητική πολιτική, είναι υπέρ των μαζικών, ειρηνικών, μαχητικών αγώνων και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των κινημάτων αντίστασης και αλληλεγγύης. Για την πολιτική μας δεν θα απολογηθούμε σε αυτούς που χρησιμοποιούν βία, πλήττουν τη δημοκρατία, επιτίθενται στα δημοκρατικά δικαιώματα, ξεπουλούν δημόσια περιουσία ενάντια στο δημόσιο συμφέρον, έχουν φέρει τη χώρα στο χείλος της καταστροφής. Και αυτοί έχουν όνομα. Είναι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.
Κωνσταντίνος                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Θυμάστε που ο ΣΚΑΙ πρωτοστατούσε στην τυφλή βία του 2008; Τι λέει τώρα για τον δίκαιο αγώνα της Κερατέας;

netakias.wordpress.com
σ.σ. Ζούμε χαλεπούς καιρούς “εχθροπάθειας” και πρέπει να ξακαθαρίζουμε κάποια πράγματα. Ειμαι κατά της βίας (μολότωφ, πέτρες, μαδέρια)γιατί το μόνο αποτέλεσμα της είναι να δίνει προφάσεις για περισσότερη καταστολή. Το γιαουρτάκι όμως; Ειναι non-lethal weapon κι από ότι είδαμε τους ενοχλεί περισσότερο κι από ένα καμιόνι μολότωφ! Οπότε; Ολοι στην ΕΒΓΑ της γειτονιάς!
Αντιγράφω από το blog lavreotiki.com

Η τάφρος της Λεωφόρου Λαυρίου …με την ματιά του ΣΚΑΙ. (video)

Για τους δημοσιογράφους του ΣΚΑΙ στο δρόμο και σε κάθε δρόμο επιτρέπεται μόνο να ρίξει κάποιος πέτρες, μπάζα, σκουπίδια και ότι άλλο τέλος πάντων μπορεί να μεταφερθεί με εκσκαφέα. Αυτή είναι η υπεύθυνη και ανεκτή στάση για κάθε αποδεκτή εκδήλωση διαμαρτυρίας. Σύμφωνα επίσης με τους ίδιους δημοσιογράφους, το τεράστιο, το κορυφαίο ζήτημα που εγείρεται για την λειτουργία της Δημοκρατίας είναι, ποιος θα το πληρώσει όλο αυτό, το σκάμμα ντε, καταμεσής της λεωφόρου. Η τσέπη πάνω από όλα. Παντού ευρώ βλέπει το αφεντικό του ΣΚΑΙ, ευρώ θα βλέπουν και οι υπάλληλοί του. Σεβαστό και κατανοητό.

ΜΗΝ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΚΤΥΠΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ. ΚΤΥΠΑ ΓΙΑ ΣΕΝΑ…

«Η περίσσεια του λόγου φανερώνει έλλειψη πνεύματος…» Χρήστος Πασαλάρης
Γράφει ο ΜΑΚΗΣ  ΔΕΛΗΠΕΤΡΟΣ
1.       Εάν πιστεύουμε ότι η ελεύθερη οικονομία θα σωθεί από την χρεωκοπία, με επιδοτήσεις (ίσες με το χρέος) προς τις Τράπεζες, δύο πράγματα δεν θα διασωθούν. α:Η Ελεύθερη Οικονομία. β: οι Τράπεζες.
2.       Εάν πιστεύουν εκδότες και εκβιαστές-brokers δημοσιογράφοι ότι θα σωθεί η «δημοσιογραφία» ως μηχανισμός πίεσης για έργα, συμφωνίες, υπαγόρευση πολιτικών τότε καλό είναι να περπατήσουν στην οδό Μεσογείων-Μαραθώνος:οι βίλες των μεγιστάνων του παρελθόντος είναι ερείπια που χτυπούν ενέσεις τα αρρωστάκια.
3.       Εάν νομίζουν οι «νταβατζήδες» ότι θα είναι αιώνιοι, ας δουν πόσοι από τους ομοίους τους επιβίωσαν από τις Κρίσεις του 29, του 36 στην Ευρώπη,του 70, του 80 στην ναυτιλία κ.λ.π.: δεν χρειάζονταν δύο χέρια για να τους μετρήσεις…
4.       Εάν νομίζουν οι βουλευτές ότι μετά 20 χρόνια αποβιομηχάνισης θα επιστρέψουν χάρη στις μειώσεις μισθών πίσω οι επιχειρήσεις και οι μίζες, καλύτερα να επιστρέψουν το ταχύτερο στα πρότερα «επαγγέλματα».
5.       Εάν νομίζουν οι Οικονομολόγοι ότι η Κρίση(που όχι δεν προέβλεψαν αλλά ούτε είδαν σε πυρετικό εφιάλτη) είναι μόνο Χρηματοπιστωτική, Δημοσιονομική, Χρηματιστηριακή, καλό είναι να επιστρέψουν στο συμπαθές εις εμέ Κουτσικλάρι, από όπου δεν διδάχτηκαν βασικά στοιχεία από την περιπέτεια της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης. Η Κρίση προυπήρξε-αν δεν σχεδιάστηκε- ως κρίση διαχείρισης της Κοινωνίας και των κοινωνικών πόρων.
6.       Εάν νομίζουμε εμείς οι άνεργοι, ότι θα μας προσφέρει δουλειά το κράτος, είμαστε βαθειά νυχτωμένοι. Πέραν του ότι «και ο άγιος φοβέρα θέλει…» έχετε σκεφτεί ότι οι καταθέσεις μας στις Τράπεζες, τα δάνεια μας, οι δυνατότητες εξυπηρέτησης οφειλών παρακολουθούνται με μόνο το πάτημα ενός κουμπιού από τα σύγχρονα υπολογιστικά συστήματα και δεν θα σταματήσουν τα «νέα μέτρα» πριν εξαντληθούν τελειωτικά τα αποθέματα;
7.       Εάν νομίζετε οι έχοντες εργασία και οι Δημόσιοι Υπάλληλοι ότι θα υπάρξει φρένο στις μειώσεις εισοδήματος, έχετε σκεφτεί γιατί προυπήρξε η μείωση των επιτοκίων καταθέσεων, τα προγράμματα δεσμεύσεων γης, το Χρηματιστήριο, οι παντοειδείς φούσκες, οι τωρινοί φόροι για κατοχή ακινήτων; Αν δεν εξαντληθεί κάθε ρευστότητα και δεν παραμείνουν παρά μόνο στοιχειώδεις μορφές ιδιοκτησίας(αυτονομίας των πολιτών) η «Κρίση» και τα «νέα μέτρα» θα συνεχίζονται.
8.       Εάν νομίζουν ότι υπουργοί, νομάρχες, δήμαρχοι, πολεοδόμοι, εφοριακοί, «φύλακες» κάθε είδους, συνδικαλιστές, ότι «ελέγχουν» το σύστημα και θα διασωθούν  με εκβιασμούς, επιβολές προστίμων, μηνύσεις, «ελέγχους», περιβαλλοντικά προγράμματα και υγιειινιστικούς κανόνες, από το τσιγάρο έως τις καλλιέργειες και την οικοδόμηση, σφάλλουν. Τα έκαναν άλλοι πρώτα. Και δεν τους λυπήθηκε κανείς μετά το αναπόφευκτο τέλος.
9.       Γιατί δεν έπιασε η «εξυπνάδα» του Κάιζερ για συντάξεις ίσες με το τότε …προσδόκιμο ζωής, τα 65;
10.   Τέλος γιατί ακόμη και ο Χίτλερ κατάλαβε ότι η πολιτική σκληρού νομίσματος και ανεργίας που του επέβαλλαν οι νικητές και οι δανειστές της Γερμανίας θα ήταν καταστροφική και οδηγήθηκε (παρά τους εξαιρετικά εξευτελιστικούς και ταπεινωτικούς για την χώρα του όρους )στην επιλογή κρατικών έργων, απασχόλησης και πληθωρισμού, αναζωπυρώνοντας την Οικονομία πριν οδηγηθεί -και για αυτό;-στον πόλεμο;                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:olympia.gr

ΔΟΥΛΕΜΠΟΡΟΣ & ΛΗΣΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ, “ΑΦΓΑΝΟΣ” ΑΠΕΡΓΟΣ ΠΕΙΝΑΣ. ΤΟ ΑΠΕΚΡΥΨΑΝ ΑΠΑΝΤΕΣ.

ΤΟ ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΝΥΧΤΑ ΣΤΗ ΜΑΦΙΑ
Γράφει ο Στέφανος Χίος
Το συμβάν δεν αναφέρθηκε καν στα «ψιλά» του αστυνομικού ρεπορτάζ. Σαν να μην έγινε ποτέ. Η «δημοκρατία» όμως αποκαλύπτει την σκοτεινή υπόθεση που αποτελεί ακτινογραφία της ιδιότυπης μαφίας που εκμεταλλεύεται την φτώχεια,την ανάγκη και την εξαθλίωση οικονομικών μεταναστών που γυρνάνε σαν φαντάσματα στα παλιόσπιτα του υποβαθμισμένου κέντρου της Αθήνας. Πρωταγωνιστής, ένας δήθεν απεργός πείνας. Την ημέρα φίλος και συναγωνιστής- προφανώς- των γνωστών «αλληλέγγυων» που εξακολουθούν να πρωτοστατούν στις fake ανταρσίες δυστυχισμένων, μετά την νίκη που κατήγαγαν στην Υπατία με αντίπαλο μια ανίκανη κυβέρνηση. Την νύχτα, λήσταρχος και σκληρό μέλος εγκληματικής συμμορίας. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές που δύσκολα  διαψεύδονται, ο Αφγανός Αλί Μ, 35 ετών, συνελήφθη την  Τρίτη 5 Απριλίου μαζί με άλλους 6 ομοεθνείς του κάτω από την γέφυρα επί των οδών Ραιδεστού και Κωνσταντινουπόλεως στον Κολωνό. Την Πέμπτη 7 Απριλίου μετήχθη για να λογοδοτήσει στην ελληνική δικαιοσύνη. Στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο, έπεσαν οι μάσκες. Αστυνομικοί που τον συνέλαβαν υποστήριξαν ότι ο Αλί έκανε τρεις ζωές μέσα σε 24 ώρες. Το πρωί εργαζόταν ως μέλος συνεργείου καθαρισμού σε γνωστό τραπεζικό όμιλο στον πεζόδρομο της οδού Αμερικής. Μισθός; 480 ευρώ το μήνα. Μαύρη ή αδήλωτη εργασία; Δύσκολο να το αποδείξει ή να το αρνηθεί κάποιος με ένα Υπουργείο Απασχόλησης και πολιτικούς προϊσταμένους που κυριολεκτικά δεν ξέρουν τι τους γίνεται στον εργασιακό χάρτη της ζούγκλας . Μέχρι το μεσημέρι πεταγόταν στα κλεφτά απέναντι στα Προπύλαια και έβαζε ένα χεράκι στην απεργία πείνας και στην κατάληψη της εισόδου του πανεπιστημιακού χώρου. Την ώρα που περνούσαν οι τουρίστες των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και μας περιγελούσαν. Εξασφαλίζοντας την «κόκκινη» κάρτα παραμονής ομοεθνή του, από το απόγευμα άρχιζε άλλο μεροκάματο. Μαζί με την παρέα του(κατά το κατηγορητήριο και το διαβιβαστικό της ασφάλειας)συμμετείχε σε εγκληματική ομάδα που με χαντζάρια, μαχαίρια και σιδερογροθιές διέπρατταν ένοπλες ληστείες σε πεζούς, κυρίως σε γυναίκες. Λάφυρα ήταν σταυροί, ρολόγια, χρήματα, ασημικά. Βρέθηκαν επίσης και κατασχέθηκαν μια ζυγαριά ακριβείας(που παραπέμπει σε ναρκωτικά), διαρρηκτικά εργαλεία, κινητά τηλέφωνα και ένας προτζέκτορας.  Φόβος και τρόμος δηλαδή της οδού Κωνσταντινουπόλεως.
Ο 35χρονος Αφγανός, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της προανάκρισης, ενοικίαζε από Έλληνες ιδιοκτήτες δύο τριάρια διαμερίσματα. Το ένα στον Κολωνό και το άλλο στην οδό Αγίου Μελετίου. Στη συνέχεια, υπενοικίαζε τα σπίτια σε λαθρομετανάστες. Σε κάθε διαμέρισμα διέμεναν καθημερινά από 50 αλλοδαποί που πλήρωναν τρία ευρώ ο καθένας για την διανυκτέρευση. Από πληροφορίες, δίπορτο το σπίτι της Αγίου Μελετίου το είχαν και αλλοδαποί που συμμετείχαν στην απεργία πείνας της Υπατίας και πετάγονταν την νύχτα να κάνουν μπάνιο ή να τυλιχθούν με καμιά κουβέρτα αφού δεν άντεχαν το κρύο στο παγωμένο ανάκτορο του Ρουτζούνη. Γείτονες της περιοχής είπαν στην «δημοκρατία» ότι το ίδιο σύστημα λειτουργούσε και σε άλλο διαμέρισμα επί της οδού Νικοπόλεως(με έτερο ενοικιαστή) όπου έβρισκαν στέγη και φαγητό απεργοί πείνας(;) έναντι  χρηματικού τιμήματος.
Από έρευνα διαπιστώθηκε ότι στον λογαριασμό τραπέζης του 35χρονου Αφγανού επιχειρηματία-λαθροδιακινητή και ληστή, εντοπίστηκε ασυνήθιστη ροή 24.000 ευρώ που δεν προσιδιάζει σε φτωχό μετανάστη που αιτείται ασύλου από την ελληνική κυβέρνηση. Από τον προηγούμενο Αύγουστο ο λογαριασμός του παρουσίασε καταθέσεις και αναλήψεις μεγάλων ποσών(2 και 3.000 ευρώ κάθε φορά)ενώ στα τέλη Μαρτίου με δύο αναλήψεις ο κύριος Αλί σήκωσε όλο το ποσό για άγνωστους λόγους.                                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:olympia.gr

Ναι, και ο Χρήστος Κώνστας κράζει τον Παπακωνσταντίνου… Να ανησυχούμε;

Στην πλατεία της Γλυφάδας, στο κεντρικότερο σημείο μιας από τις ακριβότερες περιοχές της Αττικής, το Υπουργείο Οικονομικών πληρώνει ενοίκιο(!) 40.000 € το μήνα για να διατηρεί γραφείο μιας Εφορίας! Για το «στρατηγείο» της ελλληνικής οικονομίας που στεγάζεται στο κτίριο της οδού Καραγιώργη Σερβίας, ο εκάστοτε υπουργός Οικονομικών είναι αναγκασμένος να πληρώνει νοίκι -κάθε μήνα- στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού πάνω από 98.000 € για ένα ομολογουμένως απαρχαιωμένο, δυσλειτουργικό κτήριο με πολλά προβλήματα….
Ο μεγαλύτερος ιδιοκτήτης ακινήτων στην Ελλάδα είναι το Ελληνικό Δημόσιο. Διαθέτει 72.000 (αναξιοποίητα) ακίνητα. Κι όμως. Το Ελληνικό Δημόσιο θα εισπράξει φέτος από ενοίκια μόνο 19 εκατ. €, αλλά υποχρεώθηκε να πληρώσει, το 2010, περισσότερα από 186 εκατ. € για να πληρώσει την στέγαση υπηρεσιών του. Πολλές από αυτές τις Υπηρεσίες δεν υπάρχουν πλέον, έχουν καταργηθεί ωστόσο πληρώνουν ανελλιπώς τα νοίκια κάθε μήνα.
Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του 2011 τα έσοδα από την μίσθωση ακινήτων του δημοσίου θα φτάσουν τα 19 εκατ. ευρώ, από 17 εκατ. ευρώ το 2010 και 14,8 εκατ. ευρώ το 2009. Το πολύ μικρό αυτό ποσό προκύπτει από την ενοικίαση ακινήτων που σύμφωνα με το ΙΣΤΑΜΕ έχουν αξία 2,2 δισ. ευρώ και αποτελούν μόλις το 1% της ακίνητης περιουσίας που έχει στην κατοχή της η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου (ΚΕΔ)..
Μερικές κρατικές Υπηρεσίες, όπως τα Υπουργεία Παιδείας και Υγείας, εκμεταλλεύτηκαν τις παλιές Ολυμπιακές εγκαταστάσεις και μεταστεγάστηκαν σε ιδιόκτητα ολυμπιακά ακίνητα.
Ο ίδιος ο υπουργός οικονομικών όμως παραμένει νοικάρης στο Μετοχικό Ταμείο Ναυτικού και λαμβάνει αποφάσεις σε αυτό το κτήριο για το πως θα βγάλει στο σφυρί άλλα ακίνητα του δημοσίου τα οποία θα μπορούσε να εκμεταλλευτεί και να γλιτώσει τα μισθώματα…
Το μεγάλο κτίριο στην πλατεία Συντάγματος που στεγάζει τον εκάστοτε «τσάρο» της Οικονομίας και τις κεντρικές υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομίας ανήκει στο Ταμείο Πολιτικών Υπαλλήλων. Χρησιμοποιεί επίσης για τις κεντρικές του υπηρεσίες άλλα 24 κτίρια, που βρίσκονται διάσπαρτα σε περιοχές του κέντρου. Όσο για τις εφορίες, ελάχιστες έχουν εξασφαλίσει κατάλληλα κτίρια και οι περισσότερες είναι στο νοίκι.
Ακόμα και οι σκέψεις για δημιουργία ενιαίου συγκροτήματος για τις υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στο νομισματοκοπείο εγκαταλείφθηκαν παρά το γεγονός ότι είχε βρεθεί τρόπος να χρηματοδοτηθεί η κατασκευή ενός νέους κτηρίου με την Σύμπραξης Δημοσίου Και Ιδιωτικού Τομέα…
ΧΡΗΣΤΟΣ Ν. ΚΩΝΣΤΑΣ από άρθρο του στο SBC.                                                                                   ΠΗΓΗ:olympia.gr