ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 26 Μαρτίου 2011

Το πολιτικό Ισλάμ γιγαντώνεται και γίνεται ο εφιάλτης της Δύσης



Και ο πόλεμος στη Λιβύη συνεχίζεται… με το τραγικό –αλλά πάντα επίκαιρο- σύνθημα: Βομβαρδίζουμε στο όνομα της ειρήνης!!! Και ανάμεσα από τους καπνούς των βομβαρδισμών, τους ακαταμέτρητους (μέχρι στιγμής) νεκρούς και την κατάπτωση του ανθρωπισμού, διαπιστώνουμε από τη μία πλευρά την «τρέλα» του Καντάφι και ταυτόχρονα τους «βομβαρδιστές» να προσπαθούν να κρατήσουν αποστάσεις από το θύμα τους, τον λαό της Λιβύης.

Προσπαθώντας να προσεγγίσουμε την «επαναστατική» έκρηξη που έγινε στην Βόρεια Αφρική, καταγράφουμε αρχικά την σκοπιμότητα και τον σχεδιασμό που υπήρξε από μυστικές υπηρεσίες δυτικών κρατών, οι οποίες είτε για λόγους εξυπηρέτησης μεγάλων πολυεθνικών που «ενοχλήθηκαν» από τα καθεστώτα, είτε για λόγους εναλλαγής προσώπων και διατήρησης του status quo, ξεκίνησαν την «αλλαγή της φρουράς» σε μία περιοχή που έχει πολύ μεγάλη αξία είτε γεωπολιτικά, είτε ενεργειακά.

Ακριβώς σε αυτό το σημείο της «έκρηξης των πολιτών», εμφανίστηκε η «μουσουλμανική αδελφότητα», η οποία έδειξε πως ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο «μοίρασμα της πίτας», τόσο στην Τυνησία, όσο και στην Αίγυπτο. Και πριν ακόμη γίνουν οι απαραίτητες συμφωνίες μεταξύ των «ενδιαφερομένων μερών», ξέσπασε και η «επανάσταση της Λιβύης»! Και πάλι, ακούστηκε το όνομα της «μουσουλμανικής αδελφότητας», ενώ η ύπαρξη του πολιτικού Ισλάμ (μέσω της συγκεκριμένης «αδελφότητας») δεν πέρασε απαρατήρητη ούτε από το Μπαχρέιν*, ούτε από τη Συρία (η τελευταία βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο για την συνέχιση της ύπαρξής της όπως την γνωρίζουμε σήμερα).

* Η εμπλοκή μυστικών υπηρεσιών της Τουρκίας, που διέθεσαν 16.000 πιστόλια στους «επαναστάτες» του Μπαχρέιν, οι οποίοι υποδαυλίζονταν από το Ιράν, θα πρέπει να εξεταστεί από τη διεθνή κοινότητα, ειδάλλως βρισκόμαστε μπροστά σε μία ατιμώρητη (γιατί άραγε;) αποδεδειγμένη εμπλοκή της Τουρκίας στα εσωτερικά μίας χώρας, με σκοπό την ανατροπή κυβέρνησης!!! Να σημειωθεί, στο σημείο αυτό, πως η παρουσία του πολιτικού Ισλάμ είναι ήδη αισθητή μέσα στην Τουρκία, μέσω της ακροβατούσας κυβέρνησης του Ταγίπ Ερντγάν, προκαλώντας έντονες ανακατατάξεις οι οποίες είναι άγνωστο που ακριβώς θα οδηγήσουν την γείτονα χώρα η οποία προσπαθεί να ισορροπήσει μεταξύ ισλαμισμού και δύσης…

Η μουσουλμανική αδελφότητα αποτελεί στην ουσία την πολιτική μορφή του Ισλάμ, το οποίο άρχισε να αναδεικνύεται έντονα και ζητά να συμμετέχει στην διακυβέρνηση, αλλά και να αποκτήσει ρόλο και λόγο στις γεωπολιτικές εξελίξεις στην Μεσόγειο (και όχι μόνο) οι οποίες αφορούν άμεσα την δύση.

Οι διπλωματικοί παρατηρητές εξεπλάγησαν με την αστραπιαία απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας, που επιτρέπει τη χρήση «όλων των αναγκαίων μέτρων» εναντίον της Λιβύης. Το καταστατικό του ΟΗΕ περιορίζει πολύ αυστηρά τη στρατιωτική δράση, μόνο σε περίπτωση που απειλείται η διεθνής ειρήνη ή ασφάλεια, κάτι που δεν ισχύει για τη Λιβύη. Δεν επιτρέπεται δηλαδή η ανάμιξη σε εσωτερικά ζητήματα χωρών μελών. Η πρόφαση που χρησιμοποιήθηκε ήταν η δήθεν προστασία των ανυπεράσπιστων αμάχων. Ναι, αλλά και οι επαναστάτες αποτελούν σχεδόν κανονικό στρατό. Και αφού δεν μπορεί μια κυβέρνηση να θεωρηθεί ότι απειλεί τη διεθνή ειρήνη, όταν το ζήτημα είναι εσωτερικό της, τότε η απόφαση του Συμβουλίου πάει κόντρα στο ιδρυτικό καταστατικό του ΟΗΕ. Η Ρωσία, η Κίνα, η Βραζιλία, η Γερμανία, και η Ινδία απείχαν.

Μέχρι και σήμερα, οι ηγέτες των δυτικών κρατών (Ε.Ε. και ΗΠΑ) προσπαθούν να κρατήσουν χαμηλούς τόνους, αλλά και σαφείς αποστάσεις από τα όσα συμβαίνουν στην Βόρεια Αφρική. Έτσι γίνεται σαφές πως το διακύβευμα σε σχέση με τις πιθανές επιδιωκόμενες ισορροπίες, είναι πολύ μεγάλο. Και το διακύβευμα δεν έχει να κάνει μόνο με την ενέργεια και τον διαμοιρασμό της. Το διακύβευμα αφορά το εσωτερικό των δυτικών κρατών, οι κοινωνίες των οποίων έχουν εμπλουτιστεί πλέον του δέοντος από το Ισλάμ. Και οι αριθμοί των ισλαμιστών (τόσο στις χώρες της Ευρώπης όσο και στις ΗΠΑ) είναι αρκετά «ενδιαφέροντες», αφού μπορούν άνετα να δημιουργήσουν πολιτικές ανατροπές, ανακατατάξεις, αλλά και ισχυρούς νέους πόλους με πιθανά συγκρουσιακά στοιχεία. Και αυτούς τους νέους πολιτικούς πόλους τρέμουν οι ηγέτες της Δύσης. Την δυναμική και την αποφασιστικότητά τους, που είναι σαφές ότι μπορούν να δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα εσωτερικής ασφάλειας στις κοινωνίες και στους πολίτες των κρατών τους.

Τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουμε από τη μία την αποτυχία των μυστικών υπηρεσιών να ελέγξουν τα «επαναστατικά κινήματα» που δημιούργησαν, αλλά ταυτόχρονα βλέπουμε πως το Ισλάμ μεταλλάσσεται ραγδαία, με άγνωστα αποτελέσματα-μεταβολές για τους μελλοντικούς πολιτικούς και οικονομικο-ενεργειακούς χάρτες. Οι διαφωνίες τόσο στο εσωτερικό της Ε.Ε., όσο και στο ΝΑΤΟ, είναι αψευδείς μάρτυρες της ισχυρής παρουσίας του Ισλάμ στις εξελίξεις. Και αυτή τη φορά το Ισλάμ παύει να είναι εργαλείο-όπλο παραδοσιακών οικογενειών, φανατικών φατριών και δικτατόρων και ζητάει να παίξει πολιτικό ρόλο. Προφανώς έχουν υπάρξει οι κατάλληλες ζυμώσεις στο εσωτερικό του, αλλά το μέγεθος του δημιουργούμενου προβλήματος προφανώς η Δύση δεν το έχει κατανοήσει πλήρως, αφού ομάδες ειδικών επιχειρήσεων εργάζονται (και συνεργάζονται με τοπικούς φύλαρχους – πολέμαρχους) προκειμένου να συλλέγουν πληροφορίες και να δίνουν (μέσω ειδικού εξοπλισμού) στόχους στα αεροπλάνα, στις φρεγάτες και στα υποβρύχια της «συμμαχίας των προθύμων», για να επιφέρουν πλήγματα στον Καντάφι (σήμερα) και ποιος ξέρει σε ποιόν μελλοντικό στόχο αύριο.

Οι δυτικοί ηγέτες ξέχασαν εν μία νυκτί πως μέχρι πρότινος συνεργαζόταν άψογα με τον στυγνό δικτάτορα, προκειμένου να κάνουν «μπίζνες» οι μεγάλες εταιρείες των κρατών τους. Ξέχασαν επίσης πως στην Αίγυπτο και στην Τυνησία συμμετείχαν οι ίδιοι (και οι μυστικές τους υπηρεσίες) στην δημιουργία των κυβερνητικών σχηματισμών, αλλά και στην γενικότερη εφαρμοζόμενη πολιτική (εσωτερική και εξωτερική). Μέσα από την βαθιά λήθη, η Δύση αποφάσισε να χτυπήσει τις οικονομίες (και όχι μόνο τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις) των κρατών που έπρεπε να «αλλάξουν», για να κερδίσουν χρόνο στην εκμετάλλευση των πλουτοπαραγωγικών τους πηγών. Βέβαια, το ότι χτυπάνε τις οικονομίες, άρα και το βιοτικό επίπεδο των λαών που «επαναστατούν», αποτελεί –ίσως- μία λεπτομέρεια που δεν έχει καταμετρηθεί από τους διάφορους αναλυτές…, αφού το ζητούμενο είναι η επικράτηση και η διαιώνιση των συμφερόντων των κρατών της Δύσης.

Το Ισλάμ, διαπιστώνοντας την μοναδική ευκαιρία, έφερε στην επιφάνεια το πολιτικό του πρόσωπο προκειμένου να μπορέσει να πρωταγωνιστήσει και να προχωρήσει στην ίδια του την… εξέλιξη. Και η παρουσία αυτή του πολιτικού Ισλάμ είναι μόνο η αρχή... Οι ακροβατισμοί της Δύσης, που μετά την απόφαση του ΝΑΤΟ να ηγηθεί της επίθεσης κατά των κυβερνητικών δυνάμεων του Μουαμάρ Κασντάφι δείχνει πως έχει παρθεί μία σημαντική απόφαση παραχώρησης στην «αδελφότητα των μουσουλμάνων) γεωγραφικού μέρους της Λιβύης (οι κακές γλώσσες αναφέρουν πως σκοπός είναι η «ανεξαρτησία» της ανατολικής και πλούσιας σε πετρελαϊκά κοιτάσματα Λιβύης) προκειμένου να εξευμενίσουν το πολιτικό σκέλος του Ισλάμ.

Για όσους συνεχίζουν να εμμένουν σε μία «καθαρή» δυτική παρέμβαση που στοχεύει σε κλοπή του ορυκτού πλούτου, δυστυχώς θα πρέπει να τους τονίσουμε πως αυτό ήταν το αρχικό πλάνο. Από τη στιγμή που εμφανίστηκαν παράμετροι που δεν είχαν υπολογισθεί, οι δυτικοί αποφάσισαν να ρίξουν νερό στο κρασί τους και να αποδεχθούν την αλλαγή που είδαν πως έρχεται, δεχόμενοι να επισημοποιήσουν τη νέα δυναμική ευελπιστώντας σε μεσοπρόθεσμα ενεργειακά (αλλά και πολιτικά) οφέλη.

Κωνσταντίνος Μιχαήλ                                                                                                                              ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Έλληνες: Οι ιδανικοί αυτόχειρες



Του Δημήτρη Γιαννακόπουλου
διδάκτωρα Πολιτικής Επιστήμης
ειδικού σε θέματα πολιτικής και διακυβέρνησης στην Ευρασία

Σήμερα θα έπρεπε να φορέσουμε την φουστανέλα ανάποδα και οι σημαίες να κυματίσουν ανάποδα. Είμαστε η φάρσα της μοντέρνας ιστορίας. Ο μόνος ευρωπαϊκός λαός που εμφανίστηκε οικιοθελώς να απεμπολεί την αυτοκυβέρνησή του για την ένταξη σε μηχανισμούς σωτηρίας του ευρώ.
Όπως φαντάζομαι να παρατηρείτε, όλα τα επιμέρους ευρωπαϊκά πολιτικά συστήματα αγωνίστηκαν ή τουλάχιστον φάνηκε να αγωνίζονται για την διατήρηση της αυτοκυβέρνησης των χωρών τους, εκτός από το Ελληνικό. Παντού με τον ένα ή τον άλλο τρόπο υπήρξε εκδήλωση πατριωτισμού, μπροστά στην πιστωτική κρίση, εκτός από την Ελλάδα.

Εμείς είμαστε οι πατριώτες του ευρώ. Πατρίδα μας είναι η ευρωζώνη και εθνάρχες οι νταβατζήδες κατά Καραμανλή. Αν στρέψουμε την προσοχή μας στην Ιρλανδία και στην Πορτογαλία και μελετήσουμε τις εκεί αντιδράσεις εναντίον της ένταξή τους σε «μηχανισμούς» θα ντραπούμε για την ύπαρξή μας.
Εμείς αποδείχθηκε ότι είμαστε μοναδικοί αυτόχειρες: οι ιδανικοί αυτόχειρες. Η ντροπή των μοντέρνων κρατών.
Και το ευτράπελο είναι ότι κάποιοι αυτό το θεωρούν πρόοδο!
Για φαντάσου να κάνουμε και παρελάσεις δίχως αίσθηση της κατάντιας μας!
Κάντε σημαία το ευρώ τουλάχιστον να λάβει νόημα και η χθεσινή παρέλαση.
Πρόοδος είναι η εγκατάλειψη της λαϊκής κυριαρχίας, πρόοδος το «Euro plus pact», πρόοδος ο εργασιακός μεσαίωνας και πρόοδος η παράδοση της χώρας στο χρηματοπιστωτικό λόμπυ για να αναπτύξει το παιχνίδι του στην ΕΕ.
Τώρα ήρθε η ώρα να σώσουμε και το ευρώ, αφού σώσαμε την Ελλάδα, δηλώνει ένας ανάρμοστος πρωθυπουργός με την μάλλον επιτήδεια συμπεριφορά. Τώρα θα συμμορφωθούν οι αγορές υποστηρίζει ο άνθρωπος με το «πιστόλι».
Όπως ακριβώς συμμορφώθηκαν με τον προσωρινό μηχανισμό, ατομικής χρήσης και πειραματικής εφαρμογής, που ζήτησε και έλαβε η χώρα μας, ως πολιτική και όχι οικονομική υποστήριξη ασφαλώς!
Μηχανισμό σωτηρίας αναζητήσαμε, αλλά μετά θέλαμε ομόλογα σωτηρίας και μια και ο δήθεν στόχος μας δεν ευοδώθηκε, δεν πειράζει θα θριαμβολογήσουμε για την προοπτική ένταξής μας σε μονιμότερο μηχανισμό που διαμορφώνεται στις Βρυξέλλες, μετά από την προσωρινή συμφωνία Γερμανίας-ΗΠΑ-Γαλλίας.
Εμείς την 25η Μαρτίου θα την γιορτάζουμε έτσι κι αλλιώς. Την αναπαράσταση της εθνικής παλιγγενεσίας την ζήσαμε και εφέτος έστω και ανάποδα.
Είμαστε το πρώτο και πλέον εμβληματικό σύγχρονο «ατύχημα» της μοντέρνας Ευρώπης, το οποίο άθλια και επιτήδεια προπαγανδίζει την οπτασία της μετανεωτερικότητας μέσα από το γυάλινο μάτι της χρηματοπιστωτικής ελίτ και των λογής-λογής νταβάδων.
Δεν θα σας κουράσω τέτοιες ημέρες με τεχνικά ζητήματα, ούτε θα αναφερθώ αμέσως στην πολιτική του «Συμφώνου του ευρώ», θα συμφωνήσω απλώς με τον Ερίκ Λε Μπουσέ, ότι «η Ευρώπη οδηγείται σε αποτυχία διότι έχει ηττηθεί πολιτικά από τις αγορές», δηλαδή το εβραϊκό λόμπυ.
Το «Euro plus pact», δεν είναι τίποτε άλλο παρά μια πρώτη προσπάθεια σύνταξης μιας συνθήκης υποταγής των ευρωπαϊκών λαών στην χρηματοπιστωτική ελίτ, δίχως αυτό να αποτελεί κραυγαλέα ήττα των Γερμανών. Απλώς η γερμανική κυβέρνηση πήρε το μπαλάκι από τις αγορές και τις ΗΠΑ και το πέταξε στους λαούς με τις ασθενείς οικονομίες. Πρόκειται για στρατηγική ήττα της Γερμανίας που δεν εκφράζεται άμεσα σε πολιτικο-οικονομική ήττα.
Τώρα όποιος εισέρχεται σε πτωχευτικό καθεστώς, όπως η Ελλάδα, θα δεσμεύεται ότι θα κάνει κοινωνικό χαρακίρι, ώστε η ανταγωνιστικότητά του να αυξηθεί.
Όχι βέβαια όπως αυξάνεται η ανταγωνιστικότητα στις προηγμένες χώρες, αλλά με εσωτερική υποτίμηση, δραματική ύφεση, ανεργία και διάλυση του κοινωνικού μοντέλου. Με χαμηλό κόστος εργασίας και ασφάλειας η ανταγωνιστικότητα των επενδυμένων κεφαλαίων θα αυξηθεί ασφαλώς θεωρητικά, αλλά αυτό δεν σημαίνει οπωσδήποτε ανάπτυξη.
Ουδείς γνωρίζει πόσο θα πρέπει να αυξηθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, με μοναδικό εργαλείο την εσωτερική υποτίμηση, ώστε να περάσουμε στην καμπύλη της ανάπτυξης.
Και αυτό για πολλούς λόγους με κυριότερο την αλληλεξάρτηση της ανταγωνιστικότητας των χωρών-μελών της ΕΕ στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού.
Η αύξηση της ανταγωνιστικότητας στην Ελλάδα θα υπηρετεί την αυξημένη ανταγωνιστικότητα στην Γερμανία και τούτο θα διασφαλίζεται θεσμικά με το νέο Σύμφωνο.
Άρα έτσι, πιθανότατα, θα έχουμε κάποια στιγμή κατευθυνόμενη ανάπτυξη σε τομείς που δεν προσβάλουν τις βιομηχανικά και τεχνολογικά προηγμένες χώρες, αλλά αντίθετα ενισχύουν το εσωτερικό (στην ΕΕ) ολιγοπώλιο των μεγάλων και στρατηγικά κρίσιμων εταιρειών τους και τραπεζών τους.
Το απίθανο είναι ότι ο κ. Παπανδρέου και η παρέα του λόμπυ που αναστάτωσε την ΕΕ, σε λίγο θα αρχίσουν το αντάρτικο εναντίον και αυτού του Συμφώνου, όπως πριν από μόλις ένα χρόνο ήθελαν να διαπραγματευτούν το Σύμφωνο Σταθερότητας, ώστε να καταστεί ελαστικότερο! Ναι, έτσι έλεγαν οι επιτήδειοι, για να φτάσουν σήμερα να υποστηρίζουν κάτι απείρως «σφιχτότερο».
Σε λίγο το κυρίαρχο πολιτικό σύστημα θα συμφωνεί με αυτό που γράφουν οι Ν.Υ. Times:
«Το ελληνικό και το ιρλανδικό πρόγραμμα διάσωσης μεταθέτουν λανθασμένα ολόκληρο το βάρος της αποπληρωμής των χρεών στους φορολογουμένους, οι οποίοι υφίστανται ήδη πολύ μεγάλη πίεση, αφήνοντας στην άκρη τους πλούσιους πιστωτές, που αποκόμισαν μεγάλα κέρδη δανείζοντας αυτούς που θα έπρεπε να γνωρίζουν ότι είναι επίφοβοι ως δανειολήπτες».

Μετά τις εκλογές και η πολιτική συντροφιά του κ. Παπανδρέου θα προπαγανδίζει μια ήπια αναδιάρθρωση.
Μετά από αυτό να δείτε τι πανηγύρια έχουν να κάνουν τα ΜΜΕ.
Τότε θα έχουν και το σκύλο ολόκληρο και την πίτα χορτάτη.
Μην το αλλάξετε, ξέρω τι λέω!
Και ο πολιτικός λόγος τότε θα «φορεθεί» ανάποδα σαν την πολιτική μυθολογία της 25ης Μαρτίου 2011
Πηγή                                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Η κυβέρνηση του πανικού σε πορεία... Τιτανικού



Και άλλες περικοπές από την κυβέρνηση που... διαλύεται

Μέσα σε ένα κλίμα πανικού και αποφυγής ευθυνών (έως και κατηγοριών) η κυβέρνηση Παπανδρέου προσπαθεί να "περάσει τον καιρό" της, μέχρις ότου η χώρα οδηγηθεί στο πλήρες αδιέξοδο. Ουσιαστικά, τα κυβερνητικά στελέχη γνωρίζουν πολύ καλά πως το μνημόνιο αποτελεί την πολιτική τους κηδεία, γι αυτό τον λόγο προσπαθούν (ο καθένας από το ντοβλέτι του) να διασωθούν για να υπάρξουν την επόμενη ημέρα...

Μία κυβέρνηση, η οποία έχει επιδοθεί σε "κοψίματα" κρατικών επιχορηγήσεων, μειώσεις μισθών σε υπαλλήλους, αυξήσεις φόρων στους πολίτες, ενώ έχει καταστεί σαφές πως έχει από καιρού κλείσει τις "κάνουλες" για την υλοποίηση οποιασδήποτε κοινωνικής πολιτικής, προσπαθεί να διατηρηθεί στην εξουσία γνωρίζοντας πολύ καλά πως οι πολιτικές της αποφάσεις έχουν "τινάξει στον αέρα" την χώρα. Βέβαια, ενώ το κυβερνητικό συμβούλιο συζητά και κάνει φιλοσοφικές προσεγγίσεις στα προβλήματα που μαστίζουν την κοινωνία, την ίδια στιγμή ΟΥΤΕ ΕΝΑ κυβερνητικό στέλεχος δεν έχει ζητήσει την παύση της πληρωμής του, ούτε ένας βουλευτής δεν έθεσε θέμα παύσης πληρωμών ολόκληρου του πολιτικού κόσμου...

Κι ενώ βρισκόμαστε μερικά βήματα πριν την βέβαιη ανακοίνωση κυβερνητικού ανασχηματισμού και ίσως λίγο πριν την (καθυστερημένη) προκήρυξη εκλογών, όλοι άρχισαν να στοχεύουν στον "τσάρο" επιρρίπτοντάς του ευθύνες για τα τραγικά λάθη και τις αστοχίες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης Παπανδρέου. Ίσως, βέβαια, αγνούν τα κυβερνητικά στελέχη πως το budget ήταν πολύ μεγάλο για τον Παπακωνσταντίνου, αφού η εμπειρία του σε ξεπούλημα (με προηγούμενη διάλυση) ήταν σχετικά μικρή (βλ. ΟΤΕ).

Ο ένας ρίχνει τις ευθύνες στον άλλο, όπως γράφει το "ΕΘΝΟΣ"
Τα χρονοδιαγράμματα είναι ασφυκτικά και οι δεσμεύσεις που περιλαμβάνονται στο προς «υπογραφή» Μεσοπρόθεσμο Στρατηγικό Δημοσιονομικό Πλαίσιο (2012-2015) προαναγγέλλουν μια επίπονη διαδικασία, ειδικά για το οικονομικό επιτελείο.
Σε μία από τις τελευταίες συνεδριάσεις στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου συμμετείχαν αρκετοί υπουργοί, ο πρωθυπουργός ζήτησε από τον υπουργό Οικονομικών να αναλύσει τα δεδομένα και να… κατανείμει τα βάρη των περικοπών ανά υπουργείο. Στην αρχή άκουγαν χωρίς να διακόπτουν τον Γ. Παπακωνσταντίνου, αλλά στη συνέχεια οι περισσότεροι προσάρμοσαν τις παρεμβάσεις τους στη λογική του… Πόντιου Πιλάτου. Η πρόταση για 10% περικοπές οριζόντια σε όλα τα υπουργεία (14,5 από δαπάνες και 9 δισ. από έσοδα) ήταν αυτή που προκάλεσε «επανάσταση» και στην πραγματικότητα απομάκρυνε τη δυνατότητα αποφάσεων.
Οι επόμενες ημέρες σε κάθε υπουργικό γραφείο -με ελάχιστες εξαιρέσεις- ήταν το ίδιο δύσκολες. «Δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια για περικοπές» υποστήριζαν υπουργοί, εξαπολύοντας μύδρους κατά του οικονομικού επιτελείου.
«Ας κόψουν οι άλλοι»
«Εγώ δεν μπορώ να κόψω άλλα κονδύλια, γιατί δεν κόβει ο …» έλεγε υπουργός, ενώ συνάδελφός του «έδειχνε» τον Θ. Πάγκαλο, κατηγορώντας τον (παρότι δεν χειρίζεται ως αντιπρόεδρος προϋπολογισμό) ότι έχει αναλάβει αλλά δεν έχει προχωρήσει ακόμη τις συγχωνεύσεις ή καταργήσεις δημόσιων οργανισμών και ζημιογόνων φορέων. «Μέχρι στιγμής γίνονται ”ασκήσεις” σε κάθε υπουργείο, αλλά αν αυτή η ”άσκηση” δεν λυθεί εγκαίρως, τότε δεν θα λάβουμε την επόμενη δόση του δανείου» προειδοποιεί κορυφαίος παράγοντας και αποκαλύπτει ότι η τρόικα έχει καταστήσει σαφές ότι η 5η δόση δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη αν δεν ακολουθηθεί ο σχεδιασμός που έχει αποφασιστεί.
Η αλήθεια είναι ότι ένα πρώτο πλάνο περικοπών έχει ήδη επεξεργαστεί και «συζητά» με την τρόικα ο κ. Παπακωνσταντίνου, αφού μέχρι το τέλος του μήνα πρέπει να έχει ολοκληρώσει και καταθέσει την πρώτη «εκδοχή» των περικοπών. Αλλωστε δέσμευσή του αποτελεί η έγκριση του σχεδίου από το υπουργικό συμβούλιο μέχρι τις 15 Απριλίου και η ψήφισή του από τη Βουλή στην… επέτειο του μνημονίου – δηλαδή έως τα μέσα Μαΐου.
Γιώργος Παπακωνσταντίνου: Σε 10 μέρες πρέπει όλα να τελειώσουν
Το σχέδιο δράσης κατά της φοροδιαφυγής και η επανεξέταση των φοροαπαλλαγών είναι στο υπουργείο Οικονομικών η δέουσα «συνταγή» περικοπών. Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει -μάλιστα, η βάση ετέθη κατά την τρίτη επικαιροποίηση του μνημονίου στις 11 του Φλεβάρη. Ο «τσάρος» της Οικονομίας, εν τω μεταξύ, έχει υπολογίσει ότι από τις ετήσιες δαπάνες συνολικά (115 δισ. με τόκους) πρέπει να περικοπούν από 12% έως 15% σε βάθος μεσοπρόθεσμου -ήτοι 14,5 δισ. ευρώ. Εχει δε την ευθύνη να παρουσιάσει εντός των επόμενων δέκα ημερών το σχέδιο για μεσοπρόθεσμη προσαρμογή, συγκεντρώνοντας τις «επιμέρους» περικοπές ανά υπουργείο.
Μιχάλης Χρυσοχοΐδης: Θεωρεί υπερβολικά τα 660 εκατ.
Εχει ζητηθεί «μαχαίρι» 660 εκατ. ευρώ και η πολιτική ηγεσία του Περιφερειακής Ανάπτυξης αναζητεί τις «πηγές» του υπουργείου. Οι πληροφορίες λένε ότι ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης διεμήνυσε στον υπουργό Οικονομικών ότι δεν συμφωνεί με περικοπές που θα ακυρώσουν επενδύσεις -πάντως, οι γενικοί γραμματείς του ψάχνουν περιθώρια για… ψαλίδισμα.
Γιάννης Ραγκούσης: Ποντάρει στο Ενιαίο Μισθολόγιο
Η ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών υποστηρίζει ότι έχει ήδη συμβάλει αποφασιστικά στον περιορισμό των δαπανών. Αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι το 2010 η Αυτοδιοίκηση έλαβε πόρους 2 δισ. ευρώ αντί 3 δισ. ευρώ το 2009. Τους έχει ζητηθεί να προχωρήσουν σε επιπλέον περικοπές περίπου 500 εκατ. ευρώ, τα οποία θα εξευρεθούν για παράδειγμα από το «κόψιμο» των επιχορηγήσεων προς τα κόμματα ή των πόρων για την Αυτοδιοίκηση. Σοβαρή μείωση προβλέπεται και από το Ενιαίο Μισθολόγιο.
Βαγγέλης Βενιζέλος: Ετοιμάζει στοχευμένες παρεμβάσεις
Εγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι του οικονομικού επιτελείου έχουν ζητήσει «άλματα» στις περικοπές, που παραπέμπουν σε «γενναίες» αποφάσεις. Για παράδειγμα, ακούγεται ότι -εκτός από το «σίγουρο» κονδύλι των 600 εκατ. ευρώ που ζητείται από τις περικοπές στο υπουργείο Αμυνας- το οικονομικό επιτελείο ζητεί αποφάσεις σχετικά με τη συγχώνευση (ακόμη και την κατάργηση) στρατοπέδων, το σπάσιμο «κωδικών» και τη διαχείρισή τους προς την κατεύθυνση των περικοπών. «Χρειάζονται στοχευμένες παρεμβάσεις» απαντούν από το υπουργείο. Συγχώνευση αστυνομικών τμημάτων και δραστικές λύσεις προτείνουν και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.
Δημήτρης Ρέππας: Υπάρχει σχέδιο με ορίζοντα τριετίας
Εχουν ήδη βρει από πού θα περικόψουν με ορίζοντα τριετίας. Το ποσό (που αντιστοιχεί στο 10%) φτάνει τα 600 εκατ. ευρώ και θα εξασφαλιστεί από τις διάφορες κατηγορίες των λειτουργικών δαπανών. «Δεν συζητάμε για μισθούς, θα κόψουμε δαπάνες για πρώτες ύλες, ταξίδια κ.ά.», τονίζει εις εκ της ηγεσίας του Υποδομών. Επίσης σκέφτονται άλλες δράσεις για την αύξηση των εσόδων -για παράδειγμα την έκδοση βιβλίου για την ασφαλή οδήγηση, το οποίο θα προμηθευτούν οι Σχολές Οδηγών. Η λογική που επικρατεί είναι να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο για την άντληση εσόδων, ώστε να ισορροπήσουν τις περικοπές σταδιακά…
Κώστας Σκανδαλίδης: Πρέπει να κοπούν 200 εκατ.
Το Αγροτικής Ανάπτυξης κινείται κυρίως από κοινοτικούς πόρους και είναι από τα υπουργεία με ελάχιστες πηγές εσόδων. Εντούτοις εξετάζουν σχέδιο εξοικονόμησης που φτάνει ακόμη και τα 200 εκατ. ευρώ -για ένα υπουργείο που η ηγεσία του διαχειρίζεται σαφώς περιορισμένο προϋπολογισμό από τα άλλα υπουργεία.
Αννα Διαμαντοπούλου: Απέδωσαν οι συγχωνεύσεις σχολείων
Είναι ένα από τα υπουργεία που με πολιτική απόφαση μπορεί να εξαιρεθεί από τον κανόνα. Διότι αφενός και ο ίδιος ο πρωθυπουργός δίνει έμφαση στην εκπαιδευτική μεταρρύθμιση χωρίς «εμπόδια» και αφετέρου μέσω των συγχωνεύσεων σχολείων επιτυγχάνεται σημαντική μείωση δαπανών. Είναι δε το υπουργείο που αριθμεί περίπου 300 χιλιάδες προσωπικό, που σημαίνει ότι όσες δαπάνες δεν έχουν κοπεί είναι ανελαστικές. Πάντως, τους έχει ζητηθεί κονδύλι 630 εκατ. ευρώ επιπλέον περικοπών.
Λούκα Κατσέλη: Εξετάζεται σύμπραξη με ιδιώτες
Από το συνολικό ποσόν (σε όλα τα υπουργεία) των 115 δισ. ευρώ των δαπανών, τα 40 δισ. αφορούν τις κοινωνικές δαπάνες και εν πολλοίς το υπουργείο Εργασίας. Και από το σύνολο των εσόδων τα 30 δισ. αποτελούν το προβλεπόμενο ποσόν από τις ασφαλιστικές εισφορές. Ετσι στο «στόχαστρο» του υπουργείου Οικονομικών έχει μπει το Εργασίας, όπου αναμένουν άμεσες κινήσεις εξορθολογισμού. Η Λούκα Κατσέλη, πάντως, θεωρεί ότι μέχρι το 2015 η αύξηση εσόδων θα φτάσει περίπου τα έξι δισ. (υπολογίζουν 900 εκ περικοπές), ενώ έγκυρες πληροφορίες αναφέρουν ότι στην κυβέρνηση συζητούν το ενδεχόμενο «σύμπραξης» με ιδιώτες κυρίως για την αύξηση των εσόδων.
Χάρης Καστανίδης: Αναζητά αντίβαρο στα έσοδα
Η δέσμευση περικοπών στο Δικαιοσύνης αφορά το ποσό των 75 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 50 θα αντληθούν από τον «φάκελο» των δαπανών και τα 25 από την αύξηση των εσόδων. Είναι γεγονός ότι το εν λόγω υπουργείο έχει συγκριτικά ισχυρό ποσοστό ανελαστικών δαπανών (δικαστήρια, φυλακές κ.ά.), αλλά σε ένα πρώτο πλάνο έχουν ήδη εντάξει το πρόγραμμα των περικοπών.
Παύλος Γερουλάνος: Εχει να… λαμβάνει από πολλές πηγές
Ενα από τα υπουργεία που έχει εξασφαλίσει ότι θα αντισταθμίσει τις περικοπές με τα έσοδα. Υπάρχουν -υπογραμμίζει η ηγεσία του υπουργείου- δυνατότητες άντλησης εσόδων από αρκετές πηγές, π.χ. από τα «πωλητήρια» των ΤΑΠΑ, στα μουσεία και άλλους χώρους πολιτισμού κ.α. Το κονδύλι, πάντως, των περικοπών δεν ξεπερνά τα 50 εκατ. ευρώ.
Γιάννης Διαμαντίδης: Πρέπει να αξιοποιηθούν τα ακίνητα
Το… ταμείον είναι μείον -είναι η πρώτη απάντηση της ηγεσίας του Θαλασσίων Υποθέσεων, υποστηρίζοντας ότι από το 1,55 δισ. το 1,25 δίνεται για τις συντάξεις του ΝΑΤ. Ομως το υπουργείο έχει απίστευτες και ανεκμετάλλευτες πηγές εσόδων (ακίνητα Οίκου Ναύτου και ΝΑΤ). Τριώροφο κτίριο «φιλέτο» στην Ακτή Μιαούλη στον Πειραιά παραμένει αναξιοποίητο, ενώ το υπουργείο πληρώνει κάποιες χιλιάδες κοινόχρηστα!
Ο κ. Καρχιμάκης απαντά στην κριτική που δέχθηκε επειδή αποδέχθηκε τον διορισμό του στο υπουργείο Υποδομών
"Εγώ δεν τα έχω παντελονιάσει" φωνάζει ο Καρχιμάκης, αφήνοντας υποψίες πως έχει πολύ καλή γνώση για "παντελονιάσματα" από κάποιους, στους οποίους σαφέστατα στέλνει "μήνυμα" πως δεν τον στηρίξουν, δεν έχει σκοπό να πάει στον πάτο μόνος του...

«Eνσημα δεν κολλάω, μισθό δεν παίρνω. Συνεπώς γιατί να παραιτηθώ; Οπως όλοι οι βουλευτές, ανέστειλα με την εκλογή μου στη Βουλή την υπαλληλική μου ιδιότητα. Οτι εργαζόμουν στην Ολυμπιακή δεν το έκρυψα ποτέ, το έχω και στο βιογραφικό μου. Εργαζόμουν ως διοικητικός λογιστής και έπαιρνα 1.800 ευρώ μισθό» υπογραμμίζει ο κ. Καρχιμάκης. «Γιατί λοιπόν να παραιτηθώ; Και όσοι λένε ότι δεν παραιτούμαι για να πάρω σύνταξη από την Ολυμπιακή κάνουν λάθος. Δεν παίρνω σύνταξη, δεν έχω κολλήσει ένσημα, συνεπώς δεν έχω συμπληρώσει τα συντάξιμα χρόνια. Δεν έχω συνταξιοδοτικό δικαίωμα. Και επιπλέον δεν είμαι διαπλεκόμενος. Αν τα είχα παντελονιάσει και τα είχα οικονομήσει,θα είχα παραιτηθεί. Και τότε αυτό θα ήταν το ύποπτο. Εγώ τα χέρια μου δεν τα έχω μολέψει (όπως λένε οι Κρητικοί) ποτέ. Και έχω καθαρό πρόσωπο και δεν είμαι εξάρτημα κανενός» συμπληρώνει.

Σχολιάζοντας εξάλλου την κριτική που δέχθηκε (ο ίδιος θεωρεί ότι η επίθεση ξεκίνησε από τη ΝΔ, έστω και αν δέχθηκε πυρά και από το ΠαΣοΚ), σημειώνει: ....
«Αν κάποιοι νομίζουν ότι στοχοποιώντας με θα βγάλουν τα απωθημένα τους για τη διαδρομή μου στα χρόνια της αντιπολίτευσης και επιδιώκουν να μου βάλουν τσιρότο στο στόμα ,πρέπει να καταλάβουν τούτο: Θα είμαι πιο σκληρός και πιο αμείλικτος». Και καταλήγει:

«Πώς θα ζούσα αν ο λαός κάποια στιγμή δεν με ψήφιζε και δεν με έστελνε και πάλι στη Βουλή; Πρέπει δηλαδή να ζητιανεύω και να είμαι υποχείριο του καθενός; Οι βουλευτές πρέπει να έχουν ανεξαρτησία οικονομική, να είναι διάφανοι».

Ο Γραμματέας του ΠαΣοΚ επιτίθεται στην αναπληρώτρια εκπρόσωπο της ΝΔ κυρία Βασιλική Τζότζολα, η οποία την περασμένη εβδομάδα αρνήθηκε τον διορισμό της στο Δημόσιο, υπογραμμίζοντας μάλιστα χαρακτηριστικά ότι «δεν είμαστε όλοι ίδιοι». «Η Τζότζολα παραιτήθηκε επειδή δεν είναι βουλευτής» τονίζει ο κ. Καρχιμάκης. «Πληρωνόταν και επιβάρυνε το κράτος. Εγώ όμως όχι. Εδώ μπαίνει όμως ένα ζήτημα: Τώρα που παραιτήθηκε από τη θέση της, πώς θα ζήσει; Με ποια δουλειά; Να μας το πει».

Ταυτόχρονα ο κ. Καρχιμάκης καταγγέλλει την κυρία Τζότζολα ότι ακολούθησε μια υποκριτική στρατηγική, καθώς τώρα αρνείται έναν διορισμό για τον οποίο η ίδια είχε υποβάλει αίτηση.

«Η κυρία Τζότζολα υπέβαλε μόνη της αίτηση για μετάταξη. Η αίτηση φέρει την υπογραφή της. Ζήτησε να μεταταχθεί στον ΟΑΣΑ. Εγώ ζήτησα να μεταταχθώ σε ένα υπουργείο με πολύ χαμηλές αποδοχές» παρατηρεί ο κ. Καρχιμάκης.

«Το Βήμα» ζήτησε την απάντηση της κυρίας Τζότζολα στα όσα τής καταμαρτυρεί ο κ. Καρχιμάκης. «Πράγματι,υπέβαλα αίτηση για μετάταξη τον Οκτώβριο του 2009, αλλά τότε ήμουν άνεργη και μια απλή δικηγόρος» απαντά η αναπληρώτρια εκπρόσωπος της ΝΔ. Απαντώντας μάλιστα στην ερώτηση γιατί όταν ανέλαβε κομματικό αξίωμα στη ΝΔ δεν ανακάλεσε την αίτησή της, τονίζει:

«Η αίτηση από τον Οκτώβριο του 2009 πήρε τον δρόμο της. Δεν την ανακάλεσα επειδή θεώρησα ότι ουδέποτε αυτή η κυβέρνηση θα προχωρούσε σε αυτούς τους διορισμούς, όταν είναι σε αυτή την κατάσταση η οικονομία. Τώρα που κατέληξε στον διορισμό, εγώ τον αρνούμαι. Δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι διατηρώ μια θέση στο Δημόσιο ενώ είμαι και στέλεχος ενός κόμματος. Και είναι λάθος να λέει ο κ.Καρχιμάκης ότι πληρωνόμουν».

Οπως εξηγεί η κυρία Τζότζολα, εργαζόταν στο δικηγορικό γραφείο του κ. Αλ. Λυκουρέζου όταν τη ζήτησε στη Γενική Γραμματεία Εμπορίου ο κ. Γ. Μπενόπουλος και εν συνεχεία στις Ολυμπιακές Αερογραμμές. Επειδή το δικηγορικό γραφείο όπου εργαζόταν εξυπηρετούσε και πιθανούς αγοραστές της Ολυμπιακής, παραιτήθηκε και στη συνέχεια προσελήφθη ως μετακλητή υπάλληλος στις Ολυμπιακές Αερογραμμές, ακολούθως στην Πάνθεον και μετά την ιδιωτικοποίηση της Ολυμπιακής στο υπουργείο Ανάπτυξης, όπου η σύμβασή της έληξε αυτοδικαίως μετά τις εθνικές εκλογές.

«Προσέφερα τις υπηρεσίες μου για την απόλυτα “καυτή πατάτα” της Ολυμπιακής επί κυβέρνησης Καραμανλή. Για να ιδιωτικοποιηθεί η Ολυμπιακή. Και είχαμε απέναντί μας τον κ.Καρχιμάκη που καθοδηγούσε τους συνδικαλιστές, για να διασφαλίσει τώρα με την ιδιωτικοποίηση τον διορισμό του στο Δημόσιο» καταλήγει η κυρία Τζότζολα.

Βουλευτές με δεύτερη δουλειά
Το ερώτημα αν ο βουλευτής δικαιούται να αναστέλλει την επαγγελματική του ιδιότητα ή αν μπορεί να εργάζεται όσο είναι βουλευτής διχάζει εδώ και χρόνια τον πολιτικό κόσμο της χώρας,αλλά και την κοινή γνώμη.

Το 2004 η κυβέρνηση Καραμανλή θέσπισε το επαγγελματικό ασυμβίβαστο, αλλά το κατήργησε και πάλι το 2008 επειδή παραιτήθηκαν από βουλευτές όσοι είχαν αξιόλογη επαγγελματική σταδιοδρομία που δεν ήθελαν να την εγκαταλείψουν.Ταυτόχρο- να θεσπίστηκαν μια σειρά ειδικά προνόμια για τους πρώην βουλευτές που θέλουν να επιστρέψουν στη δουλειά τους.

Το πιο σκανδαλώδες από αυτά είναι εκείνο που κατήργησε προσφάτως ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος και σύμφωνα με το οποίο οι γιατροί που δεν επανεκλέγονταν μπορούσαν να καταλάβουν θέση διευθυντή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ. Μόνο μετά τις εκλογές του 2009 17 βουλευτές κατέλαβαν διευθυντικές θέσεις στο ΕΣΥ (Μ. Νεονάκης, Σ. Μανίκας, Δ. Κοσσυβάκης, Χ. Σμυρλής, Δ. Θάνος, Εμμ.Φραγκάκης, Β. Μαλέσιος, Γ. Χρονόπουλος, Φ. Παπαδέλλης, Στ. Σουμάκης, Γ. Κίρκος, Τ. Χωρέμης από το ΠαΣοΚ και Λ. Λυμπερακίδης, Α. Γεροντόπουλος, Κ. Καραμηνάς από τη ΝΔ). Μάλιστα διορίστηκε και πρώην βουλευτής (ο κ. Δ. Κρανιάς από τη ΝΔ) ο οποίος είχε εκλεγεί μόλις για 48 ώρες!

Μετά την κατάργηση του ασυμβιβάστου εξάλλου αρκετοί βουλευτές εργάζονται ταυτόχρονα ενώ ασκούν τα καθήκοντά τους στην Εθνική Αντιπροσωπεία.                                                                       ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Προμηθευτήκαμε 60 “τυφλά” F16!



Η Ελλάδα προμηθεύτηκε παρτίδα από αμερικανικά F16 που μέχρι σήμερα αντιμετωπίζουν προβλήματα, σύμφωνα με τηλεγράφημα του Wikileaks που φέρνει στο φως η Καθημερινή. Τη συμφωνία για τα 60 F16, είχε υπογράψει το 2000 ο τότε υπουργός Άμυνας Άκης Τσοχατζόπουλος και ήταν ύψους 2 δισ. δολαρίων. Τα αεροσκάφη ήταν της εταιρείας Lockheed Martin ενώ το σύστημα αυτοπροστασίας τους ήταν άλλης αμερικανικής εταιρειάς, της Raytheon.

Τα αεροσκάφη παραλαμβάνονται το 2003 και από την αρχή το σύστημα αυτοπροστασίας δεν λειτουργεί, αν και είναι απολύτως απαραίτητο καθώς χωρίς αυτό το αεροσκάφος δεν έχει κανέναν τρόπο να αντιμετωπίσει οποιουδήποτε είδους επίθεση και ειναι – όπως χαρακτηριστικά ονομάζεται – τυφλό.

Εννιά χρόνια μετά την παραγγελία, το πρόβλημα ακόμη να λυθεί, σύμφωνα με τα τηλεγραφήματα του Wikileaks. Στο τηλεγράφημα της 4ης Νοεμβρίου του 2009 ο αμερικανός πρέσβης ενημερώνει το Στειτ Ντιπάρτμεντ για το “παράπονα” του υπουργού Άμυνας.

“Ο υπουργος παραπονιέται για ένα πρόβλημα που έχει το σύστημα αυτοπροστασίας στο Peace Xenia III F16 και ότι οι αμερικανικές εταιρείες πρέπει να αναλάβουν μεγαλύτερη ευθύνη” αναφέρει το τηλεγράφημα που συμπληρώνει ότι το πρόβλημα προέκυψε λόγω των διαπραγματεύσεων που έχουν διακοπεί μεταξύ της αμερικανικής Raytheon και του ελληνικού υπουργείου Άμυνας και έτσι “κάνενα από τα αεροσκάφη δεν έχει εγκατεστημένο σύστημα αυτοπροστασίας”.

Σύμφωνα με τις ίδιες ενημερώσεις ο πρέσβης ρωτά τον υπουργό κ. Βενιζέλο αν ευσταθεί ότι η Ελλάδα διαπραγματεύεται την αγορά Eurofighter. “Μην ακούτε αυτά που γράφονται γιατί είναι ανακριβή”, απαντά ο υπουργός λέγοντας ότι δεν έχουν παρθεί αποφάσεις.

Ο πρέσβης στην ενημέρωση προς το Στειτ Ντιπάρτμεντ σημειώνει ότι η συμφωνία με τη Raytheon είναι εμπορική και όχι διακρατική οπότε η κυβέρνηση των ΗΠΑ δεν έχει μεγάλα περιθώρια παρέμβασης. Παράλληλα προειδοποιεί τις ΗΠΑ οτι το πρόβλημα αυτό θα αποτελέσει επιχείρημα για την ελληνική κυβέρνηση να στραφεί προς τα Eurofighter σε επόμενη αγορά.                                      ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Τι κρύβεται πίσω από την Διαφήμιση AB ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ?



δείτε το βίντεο...
ΠΗΓΗ:helleniclegion.blogspot.com

Παγκόσμια ημέρα του μαλάκα

Τα τελευταία χρόνια, κάνουν θραύση οι λεγόμενες "παγκόσμιες ημέρες" που σημαίνει πως, κάποιοι, που τα ξύνουν νυχθημερόν δεν έχουν άλλη δουλειά να κάνουν, από το να καθιερώνουν κάτι σαχλαμάρες να σου φεύγει ο τάκος, και κάποιοι άλλοι που δεν έχουν νύχια να ξυθούν, να τις αποδέχονται σαν υπνωτισμένα μογγολάκια.

Ελάτε να σας δείξω μερικές "παγκόσμιες ημέρες" να σας αραιώσουν λίγο τα μαλλιά.
Πάρτε μάτι τι σκαρφίζεται ο άνθρωπος όταν έχει πάθει μαλάκυνση στο τελευταίο στάδιο.
Ανάψτε τσιγάρο όσοι καπνίζετε (ηρεμεί τα νεύρα) και απολαύστε ..
Καθίστε όμως πρώτα, σε λίγο θα πάθετε ίλιγγο από την τόση ηλιθιότητα.

Παγκόσμιες Ημέρες

20 Φεβρουαρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Κοινωνικής Δικαιοσύνης  (απο δικαιοσύνη άλλο τίποτε)
22 Φεβρουαρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Σκέψης (εμάς, όντως η πολλή σκέψη μας έφαγε)

14 Μαρτίου-    Παγκόσμια Ημέρα Μπριζόλας και Πεολειχίας (μπριζόλα; Κάτι μου θυμίζει! Και το  ..πεολειχία τι είναι ρε σεις; ...καμιά αρρώστια; )
20 Μαρτίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αποχής από το Κρέας (κατά κει οδεύουμε..)
21 Μαρτίου-    Παγκόσμια Ημέρα Ύπνου (μείνατε πίσω, οι Έλληνες κοιμόμαστε 365 μέρες)

08 Απριλίου-    Ημέρα του Έθνους των Ρόμα (παντού υπάρχει ένας Γύφτος)

01 Μαΐου-         Παγκόσμια Ημέρα για τη Νομιμοποίηση της Κάνναβης (δώσε φούντα στο λαό, μπράβο, έτσι)
02 Μαΐου-         Παγκόσμια Ημέρα Γέλιου (αμ δε μου βγαίνει, όσο και να σφίγγομαι)
06 Μαΐου-         Παγκόσμια Ημέρα κατά της Δίαιτας (κατά της δίαιτας; λέει "κατά"; Λοιπόν, όποιος με πει χοντρό τον έσκισα..)
17 Μαΐου-         Διεθνής Ημέρα κατά της Ομοφυλοφοβίας (ποιός φοβάται ποιόν;)

14 Ιουνίου-    Διεθνής Ημέρα των Weblogger (αυτό εδώ, θα το διαβάσουν κάτι καλαμοκαβαλημένα δικά μας και θα γιορτάζουν όλο το χρόνο, να με θυμηθείτε)
26 Ιουνίου-    Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Παράνομης Διακίνησής τους (στις 1 Μαϊου άλλα έλεγες για το χασίσι.. Και ναι, στο να διακινούνται νόμιμα, βεβαίως, συμφωνώ απόλυτα)
27 Ιουνίου-    Διεθνής Ημέρα Ομοφυλοφιλικής Υπερηφάνειας (της ποιανής περηφάνειας;)

17 Ιουλίου-    Παγκόσμια Ημέρα Διεθνούς Δικαιοσύνης (αυτό το σχολίασα πρώτο πρώτο)
18 Ιουλίου-    Διεθνής Ημέρα Νέλσον Μαντέλα (Αυτό πάντως στο χωριό μας, το λέμε γλύψιμο)
29 Ιουλίου-    Διεθνής Ημέρα του Μαλάκα (είναι που έχω τα γενέθλιά μου, γι αυτό. Με θυμήθηκαν τα παιδιά, εύγε!)
   
08 Αυγούστου-    Παγκόσμια Ημέρα Οργασμού (όντως, μια φορά το χρόνο, σηκώνει κι έναν οργασμό, ε, του φούστη τώρα)
23 Σεπτεμβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αμφισεξουαλικότητας (αυτοί εκεί..απτόητοι)

02 Οκτωβρίου-    Διεθνής Ημέρα Μη Βίας (τις υπόλοιπες 364 σκοτωθείτε, στα π@π@ρια μου)
08 Οκτωβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αυγού (ε, να μην γιορτάσει κι αυτό, κοτζάμ αυγό;)
15 Οκτωβρίου-    Διεθνής Ημέρα του Λευκού Μπαστουνιού (το καφέ να περιμένει λίγο ακόμη παρακαλώ)
15 Οκτωβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Πλυσίματος Χεριών (πάλι καλά που δεν είπαν να πλύνουμε τον κώλο μας, θα ανησυχούσα σοβαρά)
16 Νοεμβρίου-    Διεθνής Ημέρα Ανεκτικότητας (αν είναι έτσι, εγώ γιορτάζω κάθε μέρα..)
27 Νοεμβρίου-    Παγκόσμια Ημέρα Αγοραστικής Αποχής (και τι σκ@τά θα φάμε;)

Με καταλάβατε τώρα τι εννοούσα;
Μας βάλανε προχτές στην οικοδομή που ζω, -και στα 4 ασσανσέρ-, ειδοποιήσεις, για την ημέρα λέει "της γης", και να σβήσουμε τα φώτα για το καλό της γης μας και τα 9μερα του Πολυχρόνη. Πήγα κάτω στο γραφείο, και είπα της λεγάμενης, "τόλμα να δώσεις εντολή να κατεβάσουν τίποτε γενικές ασφάλειες να μου καεί κανένα πισί, και θα σε πώ μετά ποιά είναι η γιορτή της επόμενης μέρας, (η "παγκόσμια ημέρα δρομέων μεγάλων αποστάσεων σε χρόνο Ντε-Τέ").

Μια άλλη πάλι δόση, χιλιάδες βαρεμένα, χοροπηδάγανε σαν μαϊμούνια πάνω κάτω, για να ...σιάξουν λέει τον ...άξονα της γης.
Ρε σας λέω, δεν πάμε καλά, κάτι μας πειράζει.
Κάτι μας ταΐζετε, ή με κάτι μας ψεκάζετε οι από πάνω, δεν μπορεί..
Άντε μαλάκες, κόφτε το, γιατί όντως πάτε να μας αποχαζέψετε τελείως.. !                                           ΠΗΓΗ:nikos63.blogspot.com

ΟΧΙ στην υποκρισία της “Ώρας του μαλάκα”

Η μεγάλη απάτη! ΟΧΙ στην υποκρισία!

223075-earthhour_logo_large.jpg
Διαδηλώνουμε εναντίον της βλακείας, εναντίον της μαζικής ψυχολογικής τρομοκρατίας που θέλουν να μας επιβάλουν. Αρνούμαστε την υποκρισία αυτών που κερδοσκοπούν ρυπαίνοντας, ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ στις πολιτικές που μας θέλουν υπηκόους των ΜΜΕ και των πολιτικών τους, είμαστε ενεργοί πολίτες κι όχι κοπάδι! Ο πλανήτης θα σωθεί όταν πληρώσουν και τιμωρηθούν οι κλέφτες του μόχθου, αυτοί που εκμεταλεύονται και κερδοσκοπούν σε ζητήματα οικολογίας: Οι άνθρωποι πάνω από τα κέρδη! Σαντορινιός         
"Ώρα της Γης 2011"‎, η μεγάλη απάτη!
ΟΧΙ στην υποκρισία!
Tο Σάββατο 26 Μάρτη, στις 20:30,
ανάβουμε ΟΛΑ τα φώτα στα σπίτια μας!

OXI, δεν συμμετέχουμε στην ανοησία, ΔΕΝ σβήνουμε τα φώτα!

 ΠΗΓΗ:santo-rinios.blogspot.com

Επιχείρηση "εξοχική κατοικία"

Ένα πολύ φιλόδοξο σχέδιο βάζει σε εφαρμογή το οικονομικό επιτελείο, στα πλαίσια της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας. Θα δημιουργήσει ζώνες εξοχικής κατοικίας, με στόχο την προσέλκυση "ζεστού" χρήματος από το εξωτερικό. Ποιες περιοχές έχουν επιλεγεί μέχρι στιγμής σε όλη την Ελλάδα
Στη χωροθέτηση ζωνών εξοχικής κατοικίας σε όλη την Ελλάδα προσανατολίζεται η κυβέρνηση με στόχο την εξοικονόμηση 35 δισεκατομμυρίων ευρώ από την οικοδόμηση μέσα σε επτά χρόνια.
Το σχέδιο υιοθετήθηκε από τον  υπουργό Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου και εγκρίθηκε από τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου.
Σύμφωνα με το "Βήμα της Κυριακής", το οικονομικό επιτελείο στα πλαίσια της αξιοποίησης της δημόσιας περιουσίας, σχεδιάζει να προσελκύσει αγοραστές από το εξωτερικό.
Η κυβέρνηση προτίθεται να χωροθετήσει ζώνες εξοχικής παραθεριστικής κατοικίας σε όλη τη χώρα καλύπτοντας όχι μόνο δημόσιες, αλλά και συνορεύουσες ιδιωτικές εκτάσεις.
Έτσι, τα επόμενα χρόνια αναμένεται να κτιστούν περίπου 700.000 κατοικίες για ξένους αγοραστές, οι οποίοι σήμερα εκδηλώνουν ενδιαφέρον αλλά λόγω του ότι τα προσφερόμενα ακίνητα έχουν πρόβλημα νομιμότητας (είναι κτισμένα σε αμφισβητούμενες εκτάσεις κ.α.) τελικά δεν αγοράζουν.
Πέρα από την εξοικονόμηση χρημάτων, η κυβέρνηση στοχεύει και στην πάταξη της φοροδιαφυγής και της διαφθοράς. Έχει υπολογισθεί ότι σε κάθε 100 τ.μ. νόμιμης οικοδόμησης αντιστοιχούν περίπου 30 τ.μ. παράνομης, τα οποία προκαλούν κατά μέσον όρο απώλειες εσόδων 15.000 ευρώ σε φόρους, εισφορές και άλλα τέλη.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το 2007, προτού εκδηλωθεί η κρίση, οικοδομήθηκαν νόμιμα στη χώρα περίπου 20 εκατ. τ.μ. Την ίδια χρονιά η παράνομη δόμηση εκτιμάται σε 6 εκατ. τ.μ., γεγονός που οδηγεί σε απώλειες φόρων και εισφορών ύψους 3 δισ. ευρώ.
Ήδη έχουν επιλεγεί περιοχές σε όλη την Ελλάδα κατάλληλες για να εφαρμοστεί το σχέδιο οργανωμένης δόμησης εξοχικών κατοικιών.
Μεταξύ αυτών περιλαμβάνονται:
*Τα Καμένα Βούρλα, εκεί όπου σήμερα βρίσκεται το κάμπινγκ του ΕΟΤ,
*Παραλιακές δημόσιες εκτάσεις στην Ανάβυσσο Αττικής
*Το νησί της Ρόδου
*Η Ηλεία- συγκεκριμένα, περιοχές στου Καϊάφα, στο Κουνουπέλι και στη Ζαχάρω-
*Η παραλιακή ζώνη του Μύτικα στην Αιτωλοακαρνανία,
*Τα Σύβοτα Θεσπρωτίας, αντίστοιχες στην Ανατολική και Νότια Κρήτη,
*Η Χαλκιδική - περιοχές στο Ποσείδι, στο Παλιούρι, αλλά και στα άλλα δύο πόδια,
*Το Φανάρι της Κομοτηνής
*Η Ηρακλείτσα Καβάλας.
*Χωροθετήσεις χειμερινών κατοικιών, προβλέπονται και για ορεινές ζώνες όπως αυτή του Παρνασσού ή του Καϊμακτσαλάν                                                                                                            ΠΗΓΗ:news247.gr

Κυριακή 27 Μαρτίου Δεν πληρώνουν οι οδηγοί

Σε νέες κινητοποιήσεις προχωρούν τα μέλη του κινήματος "Δεν Πληρώνω". Σηκώνουν τις μπάρες κατά μήκος του εθνικού οδικού δικτύου. Ανοιχτοί οι περισσότεροι σταθμοί διοδίων. Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα
Επανέρχεται την Κυριακή 27 Μαρτίου το κίνημα κατά των διοδίων, σηκώνοντας τις μπάρες σε αρκετούς σταθμούς  κατά μήκος των εθνικών οδών.
Να σημειωθεί ότι η διέλευση των διοδίων θα είναι ελεύθερη για όλα τα διερχόμενα αυτοκίνητα, ενώ την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί και η επιστροφή των περισσότερων εκδρομέων από το τριήμερο της 25ης Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, όπως ανακοινώθηκε, προγραμματίζονται συναντήσεις για το άνοιγμα των σταθμών στα εξής σημεία:
* Αφίδνες –16:00
* Γέφυρα Ρίου –12:00
* Ελευσίνα (Αττική Οδός) – 16:00
* Θήβα –16:00
* Ισθμός Κορίνθου –16:00
* Καβάλα, κόμβος Μουσθένης – 15:00
* Λεπτοκαρυά – 15:00
* Μακρυχώρι – 16:00
* Μάλγαρα – 16:00
* Μεταμόρφωση (Αττική Οδός) –16:00
* Μοσχοχώρι – 16:00 (προσυγκέντρωση στις 15:20 στο Δημαρχείο Βόλου)
* Μώλος –16:00
* Νεστάνη –16:00
* Πελασγία – 16:00
* Πολύμυλος (Εγνατία Οδός) – 15:00
* Πυργετός – 16:00
* Ρίο – 12:00
* Τραγάνα –16:00                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:news247.gr

Δολοφόνε της ψυχής των Ελλήνων...


Γράφει ο Χάρρυ Κλύνν

Ο γελοιωδέστατος ολίγιστος και ημιπαράφρων «ΑΠ ΤΗΝ ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» πρότεινε στο υπουργικό συμβούλιο των νεροκουβαλητών του ΔΝΤ να δοθούν 30 δισεκατομμύρια ευρώ στα εν Ελλάδι τραπεζικά υποκαταστήματα των αρχιβαμπιροτοκογλύφων του διεθνούς κεφαλαίου, που στέγνωσαν από ρευστό την αγορά αρπάζοντας σπίτια, εκβιάζοντας και στέλνοντας ακόμα και στο θάνατο τους δύστυχους δανειολήπτες κι επιχειρηματίες που είχαν την ατυχία να πέσουν στα νύχια τους Σε 100 δισεκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι εγγυήσεις του Ελληνικού ∆ηµοσίου προς τις τράπεζες…
την ώρα που οι άνεργοι φτάσανε το 1.200.000 και τα χωριά SOS γεμίσανε από παιδάκια που τα έδωσαν οι γονείς τους (κυρίως νέα ζευγάρια) γιατί δεν μπορούν να τα συντηρήσουν… Αρχιαπατεώνα ΓΑΠ, το τίμημα της προδοσίας που σου πρέπει είναι το κρεμασμένο σου τομάρι από τον βρόγχο της νέμεσης… Κι εύχομαι να μην αργήσει αυτή η ώρα… Δολοφόνε της ψυχής των Ελλήνων…
ΠΗΓΗ:citypress-gr.blogspot.com

Πουλάνε εκτάσεις στη θάλασσα του Καστελόριζου

Διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση θαλάσσιων εκτάσεων σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα προκήρυξε η Turkish Petroleum Corp. Στρατηγική αμφισβήτησης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή
Συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις στη θαλάσσια περιοχή κοντά στο Καστελόριζο,  με τους γείτονές μας να προσπαθούν να φέρουν την Ελλάδα προ τετελεσμένων γεγονότων όσων αφορά την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη.
Η Άγκυρα δεν χάνει ευκαιρία να αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία στην υφαλοκρηπίδα του Καστελόριζου από τα δυτικά όρια της κυπριακής ΑΟΖ, μέχρι και νότια της Κρήτης.
Την περασμένη Τρίτη, η Τουρκία εξέδωσε οδηγίες σε ιταλικό ερευνητικό πλοίο, που βρισκόταν εντός της ελληνικής ΑΟΖ, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να απαντήσει με διάβημα, ενώ στις 12 Μαρτίου τουρκική κορβέτα είχε επιχειρήσει να κάνει έλεγχο στο ίδιο πλοίο.
Σύμφωνα όμως με το "Έθνος της Κυριακής", η Τουρκία δεν μένει μόνο στην παρενόχληση πλοίων. Την περασμένη Τρίτη, με δημοσίευση στην εφημερίδα της τουρκικής κυβέρνησης, η Turkish Petroleum Corp (ΤΡΑΟ), ανακοίνωσε διεθνή διαγωνισμό για την προμήθεια τρισδιάστατων σεισμικών στοιχείων στη Μεσόγειο, χωρίς να δίνονται στοιχεία για τη συγκεκριμένη περιοχή.
Επίσης η ΤΡΑΟ, έχει ήδη βγάλει σε διαγωνισμό το 50% έντεκα θαλάσσιων εκτάσεων στον κόλπο της Αττάλειας, αλλά και νοτιότερα σε περιοχή που συγχέεται με την ελληνική υφαλοκρηπίδα.
Γίνεται πλέον φανερό ότι υπάρχει οργανωμένο σχέδιο για την αμφισβήτηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή, με τον καθορισμό της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης από την Ελλάδα να είναι καθοριστικής σημασίας.                                                                                   ΠΗΓΗ:news247.gr

Παρασκευή 25 Μαρτίου 2011

Έθιμα που δεν γνωρίζετε για την 25η Μαρτίου



Μικρά “μυστικά” για την εθνική μας επέτειο

Η 25η Μαρτίου είναι μια γιορτή που ενώνει όλους τους Ελληνες και τονώνει το αίσθημα πατριωτισμού και της πίστης τους. Ο διττός της χαρακτήρας την καθιστά ως τη μεγαλύτερη γιορτή του έθνους μας και ως μια από τις σημαντικότερες για την Ορθοδοξία, γι’ αυτό και γιορτάζεται με επισημότητα και κατάνυξη μέσα από πλήθος εκδηλώσεων, στρατιωτικών και μαθητικών παρελάσεων σε όλη την Ελλάδα, αλλά και στην ομογένεια.

Τι πραγματικά, λοιπόν, γιορτάζουμε; Κατ’ αρχάς, η ημέρα αυτή είναι ιερή, καθώς σημαίνει για τους χριστιανούς η αναγγελία της ενανθρώπισης του Θεού και η διαβεβαίωση για την απολύτρωσή τους από τα δεινά της πλάνης, του σκότους και της κατάπτωσης, αφού ...
εκείνη την ημέρα ο αρχάγγελος Γαβριήλ ανακοίνωσε στην Παναγία (Μαρία την Παρθένο) ότι είναι ευλογημένη ανάμεσα στις γυναίκες και έχει επιλεγεί ως η μητέρα του Ιησού Χριστού, παραδίδοντάς της τον κρίνο της καρποφορίας.

Αυτή την ευλογημένη ημέρα, όμως, χιλιάδες χρόνια μετά την αναγγελία της γέννησης του Υιού του Θεού, επέλεξε και ο Παλαιών Πατρών Γερμανός το 1821 για να ευλογήσει στη Μονή της Αγίας Λαύρας στα Καλάβρυτα το λάβαρο της ελληνικής επανάστασης. Επειτα από 400 χρόνια οθωμανικής σκλαβιάς, οι σποραδικές αντιδράσεις των Ελλήνων οργανώθηκαν σε ένα ενιαίο κίνημα αντίστασης στο οποίο συμμετείχαν όλες οι κοινωνικές τάξεις.

Οι οπλαρχηγοί, τα μέλη της Φιλικής Εταιρείας και οι προεστοί προσκύνησαν την ελληνική σημαία δίνοντας όρκο να πολεμήσουν ως την ελευθερία ή τον θάνατο. Αυτό, άλλωστε, είναι και το σύνθημα που συμβολίζει η σημαία μας. Οι εννέα γραμμές -πέντε γαλάζιες για τη θάλασσα και τέσσερις άσπρες για τα αφρισμένα κύματα-, είναι οι εννέα συλλαβές της φράσης που άλλαξε την Ελληνική Ιστορία (ελευθερία ή θάνατος), ενώ ο λευκός της σταυρός σημαίνει την αφοσίωση των Ελλήνων στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη, καθώς και τη συμβολή της Εκκλησίας στον σχηματισμό του σύγχρονου ελληνικού κράτους.

Επίσης, εκτός από τις παρελάσεις και τις εκδηλώσεις που πραγματοποιούνται ανά τη χώρα, κυρίως στα ελληνικά νησιά, όπου υπάρχει εκκλησία αφιερωμένη στην Ευαγγελίστρια έχει ξεχωριστή γιορτή στις 25 Μαρτίου και συνήθως με αρτοκλασία. Την ημέρα αυτή η Εκκλησία επιτρέπει στους πιστούς να φάνε ψάρι, ανεξάρτητα αν συμπέσει με τη νηστεία του Πάσχα ή ακόμη και με τη Μεγάλη Εβδομάδα, και έτσι, ο μπακαλιάρος σκορδαλιά έχει γίνει το… εθνικό μας φαγητό. Στους Επτανήσιους δε, το τραπέζι κοσμούν το κορφιάτικο στακοφίσι ή κοφίσι μπιάνκο και η κεφαλλονίτικη αλιάδα.

Η λαμπαδηφορία στη Σκιάθο

Υπάρχουν, όμως, κάποιοι τόποι που είχαν ή και διατηρούν ως τις μέρες μας παραδόσεις ειδικά για την 25η Μαρτίου. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια αναβιώνουν τα έθιμα «εωθινό» και «λαμπαδηφορία» από τον δήμο, την τοπική ομάδα Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού και το Πνευματικό Κέντρο των εκκλησιών της Σκιάθου. Το εωθινό σημαίνει το εορταστικό ξύπνημα του νησιού και γινόταν ανήμερα της 25ης Μαρτίου στις 5 η ώρα το πρωί με τη συμμετοχή των μαθητών της ΣΤ΄ τάξης του τότε δημοτικού σχολείου. Ψέλνονταν τα ίδια εμβατήρια με αυτά του εθίμου της λαμπαδηφορίας («Ολη δόξα όλη χάρη» και «Της δόξας λάμπει γαλανό το φως στη χώρα»), καθώς και ύμνοι της Εκκλησίας προς τιμήν της απελευθέρωσης του γένους.

Η λαμπαδηφορία, από την άλλη, γινόταν το βράδυ στις 8 η ώρα ανήμερα της 25ης, όπου μαθητές και ενήλικες ξεχύνονταν στους δρόμους του νησιού με λαμπάδες και κεριά, ψάλλοντας τα δύο εμβατήρια («Ολη δόξα όλη χάρη» και «Της δόξας λάμπει γαλανό το φως στη χώρα»). Πρόκειται για ένα έθιμο που πηγάζει από τα χρόνια της Τουρκοκρατίας και συνδυάζει την ανάσταση του Χριστού με την ανάσταση του γένους, παραλληλίζοντας το άγιο φως με το φως της ελευθερίας.

Η Βαγγελίστρα

Ιδιαίτερη αναφορά, επίσης, γι’ αυτή την ημέρα συναντάμε σε πολλά ιστορικά κείμενα για το πανηγύρι στο χωριό Φαρακλάτα της Κεφαλονιάς προς τιμή της Βαγγελίστρας.

Σε αυτό το χωριό, την προηγούμενη μέρα οι άνθρωποι πήγαιναν στην εκκλησία και σ’ ένα πανέρι τοποθετούσαν τέσσερα μικρά ψωμιά, έναν μεγάλο άρτο, ένα μπουκάλι λάδι και ένα μπουκάλι κρασί, για να εκκλησιαστούν. Μετά το τέλος της θείας λειτουργίας έπαιρναν πίσω τον μεγάλο άρτο, τον οποίο έκοβαν σε κομμάτια και τον μοίραζαν στους πιστούς, αφήνοντας το ψωμί, το λάδι και το κρασί στον ναό.

Οταν ολοκληρωνόταν ο εσπερινός, πραγματοποιούταν ολονυχτία, όπου οι κάτοικοι του χωριού «βαρούσαν τουφεκιές» ή έφερναν μπαρούτι από τον Μοριά και έριχναν πυροτεχνήματα. Στο κελί της εκκλησίας και όπου αλλού υπήρχε κόσμος μοιραζόταν φαγητό. Κάποιοι μάλιστα μαγείρευαν αλιάδα, το τυπικό φαγητό της ημέρας, μπακαλεόπιτα και κοφισόπιτα, ειδικά φτιαγμένες για το πανηγύρι που στηνόταν αμέσως μετά.

Το ξημέρωμα έβγαζαν λιτανεία την εικόνα της Βαγγελίστρας σε όλο το χωριό με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Αργοστολίου, ενώ τα τελευταία χρόνια η λιτανεία πραγματοποιείται το απόγευμα της 25ης Μαρτίου.

Αξίζει, επίσης, να αναφέρουμε ότι τη συγκεκριμένη μέρα απαγορεύεται οι Κεφαλονίτες να βάλουν στο σπίτι τους λουλούδια ή χόρτα, διότι τον επόμενο χρόνο θα βρουν μέσα του φίδι, σύμφωνα πάντα με τη λαϊκή παράδοση.

Στο Ρουμλούκι της Ημαθίας

Ακόμη, κάνοντας ιστορική αναδρομή συναντάμε την περιοχή Ρουμλούκι, όπου η 25η Μαρτίου θεωρούταν μεγάλη εθνική και θρησκευτική γιορτή για τους κατοίκους της, οι οποίοι έπρεπε απαραιτήτως να εκκλησιαστούν και κανείς μα κανείς δεν εργαζόταν. (Για όσους δε γνωρίζουν, η λέξη ρουμλούκι σημαίνει ελληνότοπος ή ελληνοχώρα. Το τοπωνύμιο αυτό δόθηκε από τους Τούρκους κατακτητές, υποδεικνύοντας την αναγνώριση ως προς τον ελληνικό πληθυσμό που κατοικούσε στην περιοχή και η απελευθέρωσή της από τον τουρκικό ζυγό έγινε από τον ελληνικό στρατό στις 18 Οκτωβρίου του 1912. Σήμερα, Ρουμλούκι εννοούμε το τμήμα του κάμπου της Ημαθίας που διασχίζει ο ποταμός Αλιάκμονας και απλώνεται από τα υψώματα της Βέροιας μέχρι τον Λουδία και τον Θερμαϊκό).

Μετά το πέρας της θείας λειτουργίας, ακόμη και κατά τη διάρκεια της τούρκικης κατοχής, ο δάσκαλος εκφωνούσε λόγο που τόνιζε τη διττή σημασία της ημέρας για τους ορθόδοξους Ελληνες, ενώ τη δημιουργία ελεύθερου ελληνικού κράτους οι υπόδουλοι Ρουμλουκιώτες τη χαρακτήριζαν ως Παλαιά Ελλάδα.

Στη συνέχεια, ο ιερέας τελούσε επιμνημόσυνη δέηση για τους νεκρούς αγωνιστές του 1821 και έπειτα οι μαθητές τραγουδούσαν τον Εθνικό Υμνο και δημοτικά τραγούδια που αναφέρονταν στους ήρωες της Ελληνικής Επανάστασης. Μετά την απελευθέρωση της περιοχής, στις εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου συμπεριλαμβανόταν και η παρουσίαση σχετικών θεατρικών έργων.

Το μεσημέρι, οι Ρουμλουκιώτες έτρωγαν το καθιερωμένο γι’ αυτούς φαγητό της ημέρας, ταβά (ταψί) στο φούρνο με ψάρι γριβάδι και κρεμμύδια.

Τα Καλάβρυτα

Φυσικά δεν θα μπορούσαμε να παραλείψουμε και την περιοχή των Καλαβρύτων, όπου στις 25 Μαρτίου πραγματοποιείται τρισάγιο στο Πανελλήνιο Ηρώο των Αγωνιστών του 1821, συνδυασμένο, όπως σε όλη την Ελλάδα, με κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής στη μνήμη των ενδόξων ηρώων, ανάκρουση του Εθνικού Υμνου, δοξολογία στον προαύλιο χώρο του ιστορικού Ναού της Μονής Αγίας Λαύρας και απαγγελία πανηγυρικού λόγου.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί, εντούτοις, η αναπαράσταση ορκωμοσίας των αγωνιστών και κήρυξης της Επανάστασης από τον θεατρικό όμιλο Καλαβρύτων «Πάνος Μίχος». Ακολουθεί παρουσίαση εθνικών παραδοσιακών χορών, καθώς και απονομή επάθλων στους νικητές του ποδηλατικού γύρου Θυσίας στη διαδρομή Πάτρα - Χαλανδρίτσα - Καλάβρυτα - Αγία Λαύρα, αφού στις 24 του μήνα ο ηγούμενος της μονής συνηθίζεται να παραδίδει το λάβαρο της επανάστασης και ένα στεφάνι δάφνης στον πρώτο δαφνοδρόμο, για να μεταφερθούν στην Πάτρα προς στέψη του ανδριάντα Παλαιών Πατρών Γερμανός και στις 25 να επιστραφούν.

Και επειδή πολλοί είναι αυτοί που πρεσβεύουν την άποψη ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και ότι οι καιροί μας είναι… χαλεποί, καλό θα ήταν να μείνει στη μνήμη όλων μας ότι η Επανάσταση του ’21 στάθηκε το πιο σημαντικό γεγονός της εποχής του, γιατί απέδειξε ότι η αγωνιστικότητα και η ισχυρή θέληση ενός λαού μπορούν ν’ αλλάξουν την ιστορική του μοίρα. Αλλωστε, παρά τη διχόνοια και τα μελανά σημεία των προγόνων μας, οι αγωνιστές του ’21 μας παρέδωσαν ένα συμβόλαιο ελευθερίας, γραμμένο κυριολεκτικά με το αίμα τους.

Οπως έλεγε και ο Μακρυγιάννης:
«Τούτην την πατρίδα την έχομεν όλοι μαζί, και σοφοί κι αμαθείς και πλούσιοι και φτωχοί και πολιτικοί και στρατιωτικοί και οι πλέον μικρότεροι άνθρωποι. Το λοιπόν δουλέψαμε όλοι μαζί, να την φυλάμεν κι όλοι μαζί και να μην λέγη ούτε ο δυνατός “εγώ”, ούτε ο αδύνατος. Ξέρετε πότε να λέγει ο καθείς “εγώ”; Οταν αγωνιστεί μόνος του να φκειάση ή να χαλάση, να λέγη “εγώ”, όταν όμως αγωνίζονται πολλοί να φκειάσουν, τότε να λένε “εμείς”. Είμαστε εις το “εμείς” κι όχι εις το “εγώ”».

Να γιατί ο Αγώνας του ’21 παραμένει διαχρονικός και επίκαιρος για μας τους Νεοέλληνες, καθώς η ελευθερία όποιας μορφής, θέλει αρετή, τόλμη και φυσικά πολλές θυσίες για να αποκτηθεί, πόσο μάλλον δε για να διατηρηθεί.

Πηγή                                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Έκραξαν τη Νταλάρα στην παρέλαση στο Περιστέρι (VIDEO)

ΒΙΝΤΕΟ: Έκραξαν τη Νταλάρα στην παρέλαση στο ΠεριστέριΗ Άννα Νταλάρα πήγε στην παρέλαση στο Περιστέρι να εκπροσωπήσει την κυβέρνηση! Οι πολίτες είχαν όμως άλλη γνώμη για την παρουσία της μεταξύ των επισήμων. Το τι έγινε δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. [βίντεο fade news]

ΠΗΓΗ:www.tsantiri.gr

25.03.2011 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ (VIDEO)



25.03.2011 ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΧΟΥΝΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΔΟΤΩΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΥΒΕΡΝΑ (ΦΩΤΟ)


















Εν όψει της εθνικής μας επετείου, οι Έλληνες χάκερς, οι θρυλικοί GREEK HACKING SCENE χτύπησαν Τουρκικές κυβερνητικές ιστοσελίδες

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhkHygTLYLG4MUN6eKDo2xhWou_UtsU37DnZv7OwdVtuEHHNwEiWYMdSPAC_22LThekl3vtzCB4KI83RfImXqpYbL9TccMxoU1FI4M8gh0VtGRpEEig2h2QragSzEoaomY-lbiufjAru3sf/s1600/1821.jpg

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΑΔΕΡΦΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ.
Αφιερωμένο σε κάποιους φοβικούς ελληνόφωνους που επιμένουν στο παραμύθι της “ισχυρής Τουρκίας”

GHS, OLYMPIAN RESPECT!
Greek Hacking Scene Hacked Turkey Goverment Sites and Turkish Political Parties websites.
For:
25 March 1821

Mongol Turkic Government Sites:
http://scksm.gov.tr/cosmmin.html
http://www.karasudh.gov.tr/cosmmin.html
YENI PARTI (Political Party):
http://www.yeniparti.org.tr/cosmmin.html
Antalya Market:
http://antalyamarket.com.tr/cosmmin.html
Turkish Commercial Sites:
http://sarteks.com.tr/cosmmin.html
http://www.melsoft.com.tr/cosmmin.html
http://remsa.com.tr/cosmmin.html
More Turkish Sites:
http://cocukvesaglik.com/cosmmin.html
http://geben.net/cosmmin.html
http://www.turkeybiz.com/cosmmin.html
http://www.turkiyebul.com/cosmmin.html
ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πέμπτη 24 Μαρτίου 2011

Επιστρέψτε ότι αφαιρέσατε αμέσως




Η κ.Χρυσάνθη Κωνσταντακάτου ιδιοκτήτρια του Μεγάρου Υπατεία,αναφέρει στην προσωπική της σελίδα στο Face book:«Προς τον κ. Τσίπρα και τους “αλληλέγγυους” των 300 “μεταναστών απεργών πείνας”. Παρακαλώ πολύ, ενημερώστε τους συντρόφους σας εκ “των απεργών”, που υπεξαίρεσαν από το Μέγαρο Υπατία, ασημικά και πορσελάνες, να τα επιστρέψουν και το θέμα θα θεωρηθεί λήξαν. Όπως γνωρίζετε το κτήριο βιντεοσκοπείται. Ευχαριστώ.»

Επειδή στους αυτόχθονες ιθαγενείς Νεοέλληνες κατάκλεψαν χωρίς να τους ρωτήσουν όχι μόνο τα “ασημικά” αλλά και το ίδιο τους το ¨σπίτι¨ το ¨βιός¨την ¨αξιοπρέπεια” και χωρίς υπερβολή την ίδια τους την “ζωή”, παρακαλώ όλους τους αναγνώστες της ιστοσελίδας να στείλουν στο ιστότοπο “http://www.facebook.com/george.a.papandreou” (το facebook του κ. Πρωθυπουργού) την απαίτηση τους να τους επιστραφούν όλα τα παραπάνω που τους αφαιρέθηκαν χωρίς την έγκριση τους. Γιατί εμείς ποτέ δεν προσφερθήκαμε οικειοθελώς να παραχωρήσουμε βασικά μας δικαιώματα ενώ η κ. Κων/κάτου προσφέρθηκε οικειοθελώς να παραχωρήσει το μέγαρο Υπατεία.

Και μην φοβάστε εάν δεν έχετε βίντεο. Δεν χρειάζεται να τους δώσετε την ικανοποίηση να σας χλευάσουν με το γνωστό “η βιντεοσκόπηση αφορά προσωπικά δεδομένα και δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί…”
GS                                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

25η Μαρτίου: ένα βήμα για την Ελευθερία.


Εν όψη της αυριανής Εθνικής Εορτής και σε πείσμα του κράτους (κυβέρνηση) και του παρακράτους (ΣΥΡΙΖΑ, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ, MEGA, SKAI κλπ), προτείνω:

1) Να πάμε ΟΛΟΙ στην παρέλαση
2) Όποιος βλέπει κάποιον πολιτικό να τον γιουχάρει (δεκτά και γιαούρτια, αυγά, ζαρζαβατικά)
3) Όποιος από αυτούς που παρελαύνει περνάει μπροστά από τους επίσημους, να ΜΗΝ γυρίζει το κεφάλι του αλλά να....
συνεχίζει κοιτάζοντας μπροστά, σε ένδειξη απαξίωσης
4) ΌΛΟΙ να αναρτήσουμε στο μπαλκόνι την Ελληνική Σημαία

Όχι ότι θα αλλάξει κάτι, αλλά οποιαδήποτε μορφή αντίδρασης είναι ένα βήμα για την Ελευθερία.

Costas K.                                                                                                                                                     ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com