ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 19 Μαρτίου 2011

ΕΧΘΡΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΑΓΚΟΥΔΑΚΗ ΟΙ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΜΑΚΟΥΣ.

Πρωτοφανείς ρατσιστικές απόψεις και αντιπομακισμός
ΦραγκουδάκηΚυκλοφόρησε πρόσφατα το λεύκωμα «Θράκη, τόσο κοντά, τόσο μακριά» της δημοσιογράφου Έλενας Μοσχίδη και της φωτογράφου Πέπης Λουλακάκη. Θα χρειαζόμασταν δύο ολόκληρα φύλλα της εφημερίδας για να σχολιάσουμε τα γραφόμενα του λευκώματος. Στο παρόν φύλλο θα αναφέρουμε κάποια ενδεικτικά πράγματα και θα επανέρθουμε στο επόμενο. Καταρχάς, δεν θα ασχοληθούμε ούτε με κάποιες γραφικές συνεντεύξεις ούτε με γραφικές απόψεις του στυλ «όλοι είναι Τούρκοι». Υπάρχουν όμως, κάποια πράγματα που πρέπει να σχολιαστούν.
Στη σ. 4 υπάρχει άρθρο της υπεύθυνης για το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων καθηγήτριας Άννας Φραγκουδάκη. Στο άρθρο της αυτό, για μια ακόμη φορά, εκφράζει απίστευτες αντιπομακικές θέσεις, χαρακτηριστικό της “σταλινικής” ιδεολογίας πολλών αριστερών καθηγητών, «υπερασπιστών» των ...ανθρωπίνων δικαιωμάτων!
Η Φραγκουδάκη ξεκινάει από την άποψη ότι οι Πομάκοι πιέζονται από…δύο πλευρές. Από την τουρκική για να μην δηλώνουν Πομάκοι και από την ελληνική για να δηλώνουν Πομάκοι! Συγκεκριμένα, ποια είναι αυτή η πίεση από ελληνικής πλευράς, σύμφωνα με την Φραγκουδάκη; Το ότι εκδόθηκε ελληνοπομακικό λεξικό! Το λεξικό δηλαδή …πιέζει και καταπιέζει τους Πομάκους. Το ακούσαμε και αυτό. Δηλαδή η καταγραφή της πομακικής γλώσσας προκειμένου αυτή να σωθεί για τις επόμενες πομακικές γενιές είναι … ενέργεια καταδικαστέα για την κυρία καθηγήτρια.
Τι επιστημονική άποψη! Και τι αντίληψη για τα ανθρώπινα δικαιώματα! Αν δεν έβγαινε ποτέ το λεξικό, φανταζόμαστε τι …χαρά θα έκανε! Προφανώς θα ενοχλήθηκε και από την έκδοση του πρώτου Αναγνωστικού για τα Πομακόπουλα και για το Πομακικό Αλφάβητο, για την έκδοση της Ζαγάλισα, για τον Πανελλήνιο Σύλλογο Πομάκων και για πολλά άλλα.
Την ενοχλεί μάλιστα που και ιδιώτες συνεισέφεραν. Ε, ναι, έπρεπε να ..περίμεναν το «θαρραλέο» ελληνικό κράτος!
Της ξεφεύγει βέβαια της καθηγήτριας ότι συγγραφείς λεξικών και αναγνωστικών είναι Πομάκοι από την Ξάνθη και την Κομοτηνή. Όπως παραβλέπει προκλητικά ότι τα μέλη του Κέντρου Πομακικών Ερευνών βγήκαν πρώτοι προς τα έξω και δήλωσαν περήφανα ότι είναι Πομάκοι, σπάζοντας σιωπή αιώνων, με την καταπίεση που δέχονταν από Οθωμανούς και Τούρκους. Που ήταν η κυρία καθηγήτρια όταν έβγαιναν η μία μετά την άλλη, λυσσασμένες ανακοινώσεις εναντίον των μελών του Κέντρου Πομακικών Ερευνών τη δεκαετία του 1990; Όταν αυτοί οι Πομάκοι ήρωες τρομοκρατούνταν μέσα στα χωριά τους; Μήπως καθόταν στο σπίτι της στην Αθήνα;
Συνεχίζει η κα Φραγκουδάκη και λέει τα εξής απίθανα: «ότι ιδιώτες προσπαθούν να ετεροπροσδιορίσουν τους Πομάκους». Δηλαδή τους Πομάκους οι ελληνόφωνοι πώς να τους αποκαλέσουν; Ως ..εξωγήινους; Ή ως ανθρώπους χωρίς όνομα; Ή ανθρώπους των σπηλαίων, όπως τους αποκάλεσε ένα απίθανο βιβλίο που βγήκε τη δεκαετία του 1990. Ή μήπως ως …Τούρκους;
Στη συνέχεια, παραθέτουμε ένα απόσπασμα του άρθρου της για τους Πομάκους, που όταν το διάβασε Πομάκος φίλος με άριστη γνώση ελληνικών, δεν κατάλαβε τίποτα και το χαρακτήρισε ως αρλούμπες: «είναι καιρός να επιδείξουμε τον στοιχειώδη σεβασμό σε αυτούς τους συμπολίτες μας και να αναγνωρίσουμε ότι φοβούνται το κάλεσμα της πομακοφιλίας, επειδή την εξύμνηση της πομακικής τους ταυτότητας την αντιλαμβάνονται ως μεγάλη αδιαφορία γι’ αυτή την ταυτότητα, κάτι που επίσης τους ανησυχεί, καθώς καλούνται να αρνηθούν τους μουσουλμάνους ομοίους τους». Όποιος κατάλαβε τι εννοεί η κα. Φραγκουδάκη κερδίζει δώρο από τη Ζαγάλισα το λεξικό της ελληνικής γλώσσας των Τεγόπουλου – Φυτράκη. Κατά τα άλλα την έχουν και υπεύθυνη για να μαθαίνουν τα μουσουλμανόπαιδα ελληνικά!
Εμείς ως Πομάκοι να δηλώσουμε ότι από την πλευρά μας ότι μας ανησυχεί το κάλεσμα της τουρκοφιλίας του προγράμματός της Φραγκουδάκη που η μόνη γλώσσα που χρησιμοποιεί ως μητρική γλώσσα των μουσουλμάνων της ελληνικής Θράκης είναι τα τουρκικά.
(τεύχος 50, Φεβρουάριος 2011)

Η ιδιοφυΐα του αιώνα μας: Νίκος Λυγερός


Είναι ο Έλληνας που κατέχει τον υψηλότερο δείκτη ευφυΐας (IQ) στην κλίμακα Stanford-Binet, με 189 βαθμούς. Γεννήθηκε το 1968 στο Βόλο, σύντομα όμως η οικογένειά του μεταφέρθηκε στη Γαλλία.
Ο Νίκος Λυγερός ήταν αυτός που διάβασε το σχέδιο Ανάν των 10.000 σελίδων και εντόπισε επ΄ ακριβώς τις αντιφάσεις και συνέταξε μια έκθεση μονοψήφιων σελίδων καταγράφοντας αυτές τις αντιφάσεις, την οποία παρέδωσε στον πρόεδρο της Κύπρου κ. Παπαδόπουλο απ’ όπου φαινόταν ότι θα ερχόταν η απόρριψή του.
Δείτε αυτήν την συνέντευξη, πραγματικά είναι κάτι παραπάνω από ενδιαφέρουσα…

ΠΗΓΗ:udemand.wordpress.com

Να φύγετε ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ.....


Γράφει ο Γρηγόρης Ζωγραφάκης
Ήρθε η ώρα….Μικρά ψηφοθηρικά κοκοράκια…..Δεν σας έφτασαν 36 χρόνια…;Κυβερνήσεις. μείζονες και ελάσσονες αντιπολιτεύσεις….Τα ίδια και τα ίδια….Ψεύδη για ανάληψη εξουσίας, ειδεχθείς πράξεις μετά και τέλος αλλαγή προσώπων….Και πάλι από την αρχή….Και τα μικρά κόμματα υποδαύλιζαν τη.... «προσπάθεια» βυθισμένα σε ιδεοληψίες και όχι ιδεολογίες…..
Είστε ανεπιθύμητοι….Βουλιάξατε τη χώρα στα χρέη και τολμάτε ακόμη να το παίζετε σωτήρες….;Μπορεί να σας αρέσει ο τίτλος αλλά μη τον περιμένετε από το λαό….Μπορεί να σας τον χαρίσουν οι Αγορές και οι Τράπεζες….
Οι σπουδαίοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους…Οι τιποτένιοι τις μεταθέτουν….Κουμάντο στο ταμείο του μαγαζιού κάνει ο καταστηματάρχης…Αυτός δίνει και φταίει περισσότερο από αυτόν που παίρνει….Αν τον κατηγορήσει μετά ότι τα έπαιρνε τζάμπα ενώ του τα «έδινε» για να έχει στήριξη πως θα τον ονομάζατε…:
Σας έφταιγαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις μια ζωή και όχι οι off shore που ήταν αφορολόγητες…..
Παίξατε τα χρήματα των ταμείων, τα χάσατε και μετά καταραστήκατε τις συντάξεις ως δαπάνες που έπρεπε να περικοπούν στα πλαίσια της δημοσιονομικής εξυγίανσης…
Τινάξατε τα πάντα στον αέρα και ήρθατε να μας πείτε κοπρίτες και τζαμπατζήδες…
Καταστήσατε τη Βουλή, από Βουλή των Ελλήνων σε Βουλή των Εργολάβων των Τραπεζιτών και των Μεγαλοδημοσιογράφων και τολμάτε να ζητάτε συναίνεση…;Τολμάτε να ζητάτε ψήφο…;
Tα εξοπλιστικά προγράμματα με τις μίζες των εκατομμυρίων δεν έφταιξαν αλλά το ταμείο του Στρατού και οι αποδοχές των ενστόλων….Και τουλάχιστον αφού τα χρυσοπληρώσαμε για να νιώθουμε ασφαλείς γιατί οι Τούρκικες φρεγάτες αλωνίζουν το Αιγαίο…;Γιατί τα Ίμια είναι γκρίζα ζώνη και γιατί το Καστελόριζο είναι Μεσόγειος….;
Τακιμιάσατε με την Επικοινωνία και τον Συνδικαλισμό…..Όμως οι νέοι «πικετέρος»* είναι ακομμάτιστοι και ασυνδικάλιστοι ….Και έρχονται…. Πρέπει να τους ακούτε και να νιώθετε την ανάσα τους….Όλα πλησιάζουν…Όταν φωνάζαμε να μη φτάσουμε εδώ , εσείς κωφεύατε και ακούγατε τις Τρόικες ή συναινούσατε με τη σιωπή σας ή με τις άναρθρες κραυγές σας….
Συγχαρητήρια για τη συντριβή της μεσαίας τάξης….Και τώρα πουλήστε ότι απέμεινε….
Ο μηχανισμός στήριξης των Αγορών σας περιμένει να τον ενισχύσετε….Η Ε.Ε. χρειάζεται στήριξη και εσείς πρέπει να τη δώσετε….
Ισχυρή Κυβέρνηση δεν είναι όποια έχει στα έδρανα περισσότερους Βουλευτές αλλά εκείνη που διαπραγματεύεται το συμφέρον του Λαού της…Εκείνη που υποτάσσεται στους Πιστωτές της και καθίσταται εκτελεστική Εξουσία τους αλλιώς θα μπορούσε κάποιος να τη χαρακτηρίσει….
Ισχυρή Αντιπολίτευση δεν είναι εκείνη που τυφλά και στείρα επιδίδεται σε τερτίπια ψηφοθηρίας και εννοεί την Ανάπτυξη μέσω των Ξένων Επενδύσεων (του ξεπουλήματος δηλαδή)…..
Τρίτο κόμμα δεν είναι αυτό που δημοσκοπικά φαίνεται επειδή έδωσε πατερίτσα στη Κυβέρνηση και ονειρεύεται κάποιο Υπουργείο αλλά αυτό που κατανοεί τα προβλήματα του λαού καλύτερα από τα προβλήματα των Αγορών….
Αριστερά σίγουρα δεν είναι το θέατρο του παραλόγου που ακούμε….
Γι’ αυτό κύριοι να φύγετε ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ, ΟΛΟΙ…..

*"πικετέρος":Ανεξάρτητα κινήματα πολιτών στην Αργεντινή την εποχή της κρίσης αλλα και πρίν από αυτή....Όπως είναι εδώ το "ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ",οι κάτοικοι της Κερατέας και πολλοί άλλοι που αντιδρούν....                                                                                                                                             ΠΗΓΗ:pikri-sokolata.blogspot.com

Ιατρόπουλος προς Παπανδρέου: «Φύγε, ΤΩΡΑ!»

Ανοιχτή προ-ειδο-ποίηση του Δημήτρη Ιατρόπουλου, ως συμμετοχή στην Παγκόσμια Ημέρα της Ποίησης.

Αυτά τα σύννεφα είναι δικά μας, και τα ποτάμια αυτής της χώρας και τα δέντρα. Και όλα τα κορίτσια και τα αγόρια και τα πουλιά.

Κι αν σου λέω για τα σύννεφα, έχουμε δικό μας ουρανό εμείς, δικό μας άνεμο, δικούς μας αστρικούς αρχηγούς, δικές μας παρουσίες και οπτασίες.

Έχουμε δική μας ιστορία, το κατάλαβες;
Μέσα στο δικό σου διαβατήριο όμως, κοιμάται ένα ψεύτικο όνομα, μια ληστευμένη φυσιογνωμία, ένα ξένο παράρτημα ζωής.
Φύγε λοιπόν τώρα, φύγε! Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Εμείς όταν ανασαίνουμε μιλάμε με τους καιρούς και τα χρόνια. Κι όταν κοιταζόμαστε, «βλέπουμε» κιόλας, ο ένας τον άλλο.
Στα δικά μας τα χώματα, κυκλοφορεί μια Ιδέα που δεν πεθαίνει, δεν αλλάζει, δεν υπόκειται σε νόμους, δε μπαίνει σε διατάξεις, δεν μετατρέπεται σε εγκυκλίους.
Κι αυτό που εμείς ονομάζουμε Λόγο Τιμής, είναι δικό μας απόκτημα, διαχρονική κατάκτηση, εμείς εδώ φίλε, έχουμε πληρώσει με πολύ αίμα αυτά τα σύνορα, αυτή τη σημαία, είμαστε νοικοκυραίοι, είμαστε νοματαίοι.
Ξέρεις από πού έρχεται η λέξη; Από το «ονοματαίος». Που σημαίνει νοικοκύρης με όνομα, άνθρωπος με βάση και ουσία.
Και πάνω απ όλα, αφεντικό της γης του και των προγόνων του.
Και πάνω απ τα άλλα, κτήτορας, ιδιοκτήτης κι όχι ενοικιαστής, του ιστορικού του χρόνου.
Εσύ δεν μας κάνεις. Δε μιλάς κανονικά, τη σπουδαία πολυδύναμη γλώσσα μας.
Δεν ταιριάζεις με τα χνώτα μας, είσαι ξένος.
Και αυτά τα παραμύθια τώρα, ότι δεν υπάρχουν ξένοι πάνω στη Γη κι ότι όλοι είμαστε ίδιοι, να τα φορέσεις στα δικά σου παιδιά, όχι στα δικά μας, τ’ ακούς;
Πάνω στη Γη, είμαστε όλοι άνθρωποι, είμαστε Παρόμοιοι, αλλά δεν είμαστε Ίδιοι.
Μην κάνεις αστεία με τη γλώσσα μας γιατί είναι η σπουδαιότερη πάνω στον πλανήτη και καθαρίζει τις έννοιες και δίνει όνομα στα πράγματα και στις ιδέες, και φιλοξενεί ιδανικά και ποτίζει το Πνεύμα.
Όλα εδώ μέσα είναι κόκκινα από το αίμα που αιώνες τώρα χύνουμε για να στήσουμε και να στηρίξουμε αυτή την πατρίδα.
Όλα εδώ μέσα είναι γαλανά από τον καθαρό μας ουρανό.
Όλα εδώ μέσα είναι πράσινα από τα πανάρχαια δέντρα μας.
Όλα εδώ μέσα είναι μπλε από την αθάνατη, τη δικιά μας θάλασσα.
Όλα εδώ μέσα είναι μαβιά από το χρώμα των υπέροχων δειλινών μας.
Όλα εδώ μέσα είναι κίτρινα από τις θεϊκές μαργαρίτες και τα μαγιάτικα τριαντάφυλλα μας.
Όλα εδώ μέσα είναι λευκά απ τα ασβεστωμένα σοκάκια και τα παραθυρόφυλλα των νησιών μας.
Κι ήρθες εσύ, να μας φέρεις το ΜΑΥΡΟ!
Φύγε, δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Γύρνα εκεί που γεννήθηκες. Έχεις κι εσύ πατρίδα, τη σεβόμαστε, δεν ήρθαμε εκεί να στη διαλύσουμε, να την ξεπουλήσουμε, να την σβήσουμε απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.
Εσύ όμως ήρθες εδώ και παριστάνεις τον δικό μας χωρίς να είσαι. Λες ψέματα, δεν μας μοιάζεις, δεν μας ταιριάζεις. Φύγε, φύγε τώρα!
Είχαμε θεσπέσια δάση, φυτεμένα απ τα μαγικά χέρια των Θεών μας εδώ και χιλιάδες χιλιάδων χρόνια. Και μας τα κάψανε αυτοί που σε έστειλαν για να διαλύσεις τη χώρα μας.
Έχουμε αθάνατα, πανέμορφα νησιά. Κι ήρθες εσύ και αρχίσανε οι ψυχοπαθείς εχθροί του τόπου μας να ζητάνε τα νησιά μας, να τα τυλίξουνε σε μια κόλλα χαρτί, σ ένα ψευτοσυμβόλαιο, να τα κάνουν τραπουλόχαρτα των τοκογλύφων φίλων σου και των προστατών σου.
Έχουμε το λαό μας, να δουλεύει και να χαίρεται τον ήλιο του, τις παρέες του, τα έθιμά του, τις παραδόσεις του, τις ανθρώπινες σχέσεις του, την επαφή του με τη χρυσή παλέτα της ιστορίας του.
«Με Ποσειδώνα κι ΄Αη Νικόλα στην αρμύρα,
ίδιο καράβι, ίδια ρότα, ίδια μοίρα».
Εδώ το Πάσχα, το λέμε Λαμπρή, εδώ μαζί με τον Ιησού ανασταίνεται και η Περσεφόνη, εδώ η Ανάσταση είναι το άλλο πρόσωπο της Άνοιξης, εδώ οι Ποιητές μας, δίδαξαν στην υπόλοιπη ανθρωπότητα τη διαφορά και την απόσταση ανάμεσα στο «βρίσκομαι», στο «είμαι» και στο «υπάρχω».
Κι ήρθες εσύ να τα διαλύσεις όλα, να τα ξεπουλήσεις όλα, να τα σβήσεις απ το χάρτη των Εθνών, των Λαών και των Ηπείρων.
Το ξέρουμε δεν είσαι μόνος σου, αυτοί που σε στείλανε, σου ετοίμασαν και την προίκα σου στον τόπο μας εδώ και χρόνια.
Και μαζί σου, στείλανε και αρμαθιές, ασκέρια, ομάδες από δικούς σου που ψευτομιλάνε κι αυτοί τη γλώσσα μας, όπως όλοι οι υπάλληλοι κάθε υπηρεσίας.
Όσο για τους άλλους, τους δικούς μας, τους Εφιάλτες, τους ΠηλιοΓούσηδες, τους Νενέκους, αυτούς, όση δύναμη κι αν νομίσουν πως έχουν, όση εξουσία κι αν έχουν αγοράσει με τα λεφτά του δικού μας ιδρώτα, ξέρουμε καλά, τι θα τους κάνουμε.
Έχουμε μεγάλη εμπειρία σε τέτοια θέματα, εδώ και εκατοντάδες χρόνια, ξέρεις...
Εσύ κοίταξε τον εαυτό σου μονάχα, τίποτε άλλο. Και φύγε. Φύγε τώρα. Δεν είσαι δικός μας.
Δεν σε θέλουμε στην πατρίδα μας.
Μη νομίσεις ότι θα τα καταφέρεις με τίποτε μισθοφόρους
. Μας έχει ξανατύχει. Και τους περάσαμε απ τη μηχανή του κιμά.
Μην πιστέψεις ότι θα σε αφήσουμε να πουλήσεις την πατρίδα μας. Μην ξεγελαστείς ότι έχεις κάποια δύναμη.
Τίποτε εδώ μέσα δεν σου ανήκει. Ούτε ο Στρατός Μας, ούτε το Ναυτικό Μας, ούτε η Αεροπορία Μας, ούτε το Λιμενικό Μας, ούτε η Αστυνομία Μας, ούτε η Πυροσβεστική Μας, κατάλαβες;
Φύγε τώρα, δεν είσαι δικός μας, άδειασέ μας τη γωνιά, δεν σε θέλουμε.
Φύγε όσο είναι καιρός. Νιώσε το, μέσα στο όποιο μυαλό σου. Για να μην το νιώσεις στο πετσί σου.
Φύγε από δω. Δεν σε θεωρώ προδότη. Είσαι καλός πατριώτης. Υπηρετείς την πατρίδα σου κι εσύ, όπως κι εγώ, αυτή τη στιγμή. Είμαστε κι οι δυό πατριώτες.
Αλλά σε διαφορετική πατρίδα ο καθένας…
Φύγε λοιπόν, τώρα, όσο είναι καιρός...
Φτάνει με σένα. Για τους «άλλους» θα φροντίσουμε εμείς. Μην ανακατεύεσαι στα δικά μας πράγματα..
Φύγε, ΤΩΡΑ!
















Δημήτρης Ιατρόπουλος                                                                                                                                ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Παρασκευή 18 Μαρτίου 2011

Νύχτα κατάθεσαν το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια, νύχτα και θα φύγουν


Την αγαπούν την νύχτα. Την μέρα ασχολούνται με την συμφωνία πολιτικού διαλόγου με την Νικαράγουα...
την επιστημονική συνεργασία με Κουβέιτ και το σύμφωνο τηλεπικοινωνιών με το Μπαχρέιν. Την νύχτα υπογράφουν τα μνημόνια που θα σκλαβώσουν τα εγγόνια και τα δισέγγονα μας, βάζουν φόρους που κλείνουν μαγαζιά και κόβουν μισθούς. Την νύχτα αποφασίζουν για τη ζωή μας. Νύχτα πέρασαν και το νομοσχέδιο για τα φρουτάκια γιατί και αυτό στα σημαντικά είναι. Μέσα στο μνημόνιο τα έχουν βάλει και υποχρέωση μας είναι να τα βλέπουμε παντού μπροστά μας και να πηγαίνουμε να παίζουμε. Κάποιοι θα φάνε τα χοντρά και το ΔΝΤ θα πάρει ότι περισσέψει. Και θα έρθουν και άλλες νύχτες που θα κοπούν και άλλοι μισθοί, και άλλα δώρα και θα μπουν και άλλοι φόροι. Θα μαζευτούν και άλλα κοράκια για να δειπνίσουν με τις σάρκες μας. Μέχρι που θα φτάσει η ώρα που θα τα μαζέψουν και θα φύγουν νύχτα όπως έχουν φύγει και άλλοι πριν από αυτούς. Θα χαθούν στο σκοτάδι και θα μείνει μόνο η καταστροφή που έχουν προκαλέσει και μερικές σελίδες στην Ιστορία για την εποχή της νύχτας στην Ελλάδα.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Τα “έψαλλαν” και στον Γιάννο Παπαντωνίου

Θεατές στο θέατρο Αθηνών επιτέθηκαν στον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ Γιάννο Παπαντωνίου. Οι επιθέσεις σε πολιτικά πρόσωπα δεν έχουν τέλος
Μαρίνα Κουτσούμπα
Μετά τις φραστικές επιθέσεις στον πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου, τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Λοβέρδο, και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, ο οποίος δέχτηκε και επίθεση με γιαούρτια, το τελευταίο θύμα της οργής του κόσμου υπήρξε ο Γιάννος Παπαντωνίου.
Το περιστατικό διαδραματίστηκε στο θέατρο Αθηνών, όπου βρέθηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Γιάννος Παπαντωνίου για να παρακολουθήσει την παράσταση Σλουθ, στην οποία πρωταγωνιστούν ο Γιώργος Κιμούλης και ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης.
Αρκετοί θεατές άρχισαν να του φωνάζουν “έξω”, “ντροπή”, “φύγε” τη στιγμή που κατευθυνόταν στη θέση του. Το επεισόδιο έληξε μετά τη μεσολάβηση των ανθρώπων του θεάτρου.
Φαίνεται πως το σχόλιο του πρωθυπουργού, Γιώργου Παπανδρέου, “θα μας πάρουν όλους με τις πέτρες” ήταν προφητικό εάν συνυπολογίσουμε τα περιστατικά που έχουν λάβει χώρα το τελευταίο διάστημα                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:hellenicspace.wordpress.com

Άγριο γιουχάρισμα: «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε»


Δεν έχει μεσολαβήσει ένα ολόκληρο 24ωρο από το επεισόδιο με πρωταγωνιστή τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Θεόδωρο Πάγκαλο στη ταβέρνα «Τρίγωνο» των Καλυβίων Αττικής όπου δέχθηκε επίθεση με γιαούρτια από εξαγριωμένους κάτοικους της Κερατέας που διαμαρτύρονταν για την χωματερή. Σήμερα το πρωί σειρά είχε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Νίκος Σηφουνάκης, ο οποίος είχε την …φαεινή ιδέα να κηρύξει την έναρξη των εργασιών του 11ου Πανελλήνιου Συνεδρίου Αρχιτεκτόνων έπειτα από πρόσκληση που δέχθηκε. Η παρουσία του στο πάνελ δεν διήρκησε παρά μόνο ελάχιστα λεπτά. «Υπουργέ της Τρόικας σήκω φύγε» φώναζαν οι συγκεντρωμένοι αρχιτέκτονες μην αφήνοντας τον κ. Σηφουνάκη να αρθρώσει έστω μια λέξη και αναγκάζοντας τον να αποχωρήσει κακήν κακώς από το χώρο. Ορισμένοι μάλιστα εκ των παρευρισκόμενων ανέβηκαν στο βήμα και σήκωσαν πανό εναντίον του κ. Σηφουνάκη διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για τα έντονα προβλήματα στο κλάδο τους.   


Την ίδια ώρα, παντού αντιμέτωπος με την αγανάκτηση των πολιτών έρχεται πλέον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος με αποτέλεσμα να μην μπορεί να κυκλοφορήσει πουθενά. Μετά τα επεισόδια στο Μέγαρο Μουσικής και το Παρίσι, τώρα φαίνεται να μην μπορεί να κυκλοφορήσει ούτε στην περιοχή του... Ετσι πλέον έχει μετατραπεί σε εφιάλτη ακόμα και η συνηθισμένη του επιδρομή στην αγαπημένη του ταβέρνα στα Καλύβια, στην οποία προχθές βρέθηκε αντιμέτωπος με πλήθος αγανακτισμένων πολιτών τους οποίους ο κ. αντιπρόεδρος έσπευσε να βαφτίσει... ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ.


Του περιστατικού που περιελάμβανε προπηλακισμούς, γιαουρτώματα, εκφράσεις απείρου κάλλους και φυγάδευση από τα ΜΑΤ, ακολούθησε πόλεμος ανακοινώσεων με τον ΣΥΡΙΖΑ.                                                                                                       
ΠΗΓΗ:www.katse-kala.com

Ο εχθρός του εχθρού μου, εν δυνάμει φίλος μου λένε στο ΛΑΟΣ και στηρίζουν τον Πάγκαλο στην κόντρα με το ΣΥΡΙΖΑ.-Φόβοι για επεισόδια την 25η Μαρτίου

Κ. Αιβαλιώτης
Στήριξη στον Θόδωρο Πάγκαλο πρόσφερε ο ΛΑΟΣ, με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Κ. Αιβαλιώτη, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να καταδικάσουν τη λεκτική επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως μερικοί ποντάρουν στον ευτελισμό προσώπων και θεσμών και είναι πολύ επικίνδυνη επιλογή.

Στήριξη στον Θόδωρο Πάγκαλο πρόσφερε ο ΛΑΟΣ, με δήλωση του εκπροσώπου του κόμματος, Κ. Αιβαλιώτη, ο οποίος κάλεσε τα κόμματα να καταδικάσουν τη λεκτική επίθεση κατά του αντιπροέδρου της κυβέρνησης. Ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ εκτίμησε πως μερικοί ποντάρουν στον ευτελισμό προσώπων και θεσμών και είναι πολύ επικίνδυνη επιλογή.

«Χθες, ήταν ο Χατζηδάκης, ο Σιούφας, η Διαμαντοπούλου, ο Πρωτόπαππας, σήμερα ο Πάγκαλος, αύριο κάποιος άλλος. Όσο ενθαρρύνονται και δεν καταδικάζονται τέτοιες ενέργειες τόσο πιο πολύ όμηρος του πεζοδρομίου θα είναι το πολιτικό σύστημα», τόνισε.

Μάλιστα, έκανε λόγο για «αριστεριστές και τα μικρόφωνά τους», υποστηρίζοντας πως προσπαθούν να εξωθήσουν τη μαθητιώσσα νεολαία σε επεισόδια κατά τη διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου, που συμπίπτει φέτος με τη Σύνοδο Κορυφής στις Βρυξέλλες.

«Ελπίζουμε ότι οι γονείς δεν θα επιτρέψουν να χρησιμοποιηθούν τα παιδιά τους για τα πολιτικά παιχνίδια ακραίων κύκλων», καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Επίσης, ο ΛΑΟΣ με ανακοίνωσή του εξέφρασε φόβο για πιθανά επεισόδια κατά την διάρκεια του εορτασμού της 25ης Μαρτίου.                                                                                                                 ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

ΕΧΟΥΜΕ ΚΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΧΟΥΝΤΑ! ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ 10 ΑΤΟΜΑ ΓΙΑ ΤΟ E-MAIL ΤΗΣ ΧΡΕΩΚΟΠΙΑΣ - ΓΙΑ ΤΟΝ ΨΕΥΤΗ ΚΑΤΟΧΙΚΟ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΤΟΥ "ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ" ΤΟΥΜΠΕΚΙ!



ΑΥΤΟΥ ΠΟΙΟΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΑΣ ΘΑ ΤΟΥ ΚΑΝΕΙ ΔΙΚΟΓΡΑΦΙΑ ΓΙΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΚΑΙ ΕΣΧΑΤΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ;;;



Από το Τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δέκα ατόμων για διασπορά ψευδών ειδήσεων και φημών, σχετικά με χρεοκοπία της χώρας μας.

Ειδικότερα στις 09-03-2011, μέσω του διαδικτύου, διαδόθηκε ψευδές μήνυμα, σχετικό με χρεοκοπία της χώρας μας. Άμεσα η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών διέταξε προκαταρκτική έρευνα.


Η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από ψηφιακή διερεύνηση του ψευδούς μηνύματος και στοχευμένων ενεργειών της, εντόπισε τον συντάκτη του ψευδούς μηνύματος, ο οποίος απέστειλε αυτό από τον χώρο της εργασίας του σε διαδικτυακή ιστοσελίδα (BLOG), στις 09-03-2011 και ώρα 10.43.Επιπλέον ο ανωτέρω ταυτοποιήθηκε και ψηφιακά, ως αποστολέας του ψευδούς μηνύματος.


Κατόπιν και μετά την δημοσιοποίηση του μηνύματος σε κοινή θέα στους χρήστες του Ίντερνετ, αυτό διαδόθηκε άμεσα. Παράλληλα με την δημοσιοποίησή του σε δεκάδες ιστολόγια, διαμοιράζετο σε χιλιάδες χρήστες του διαδικτύου, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mails) και με αυτόν τον τρόπο έγινε γνωστό στο ευρύ κοινό της χώρας μας.

Η δικογραφία υποβλήθηκε στην Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Αθηνών. ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

Τι ζητάει το ΔΝΤ για την επόμενη τριετία

Χορήγηση κοινωνικών επιδομάτων με κριτήριο το όριο της φτώχειας, νέες περικοπές στα εισοδήματα του Δημοσίου κατά 4,8 δισ. ευρώ, κατάργηση φοροαπαλλαγών και εξαιρέσεων για φυσικά και νομικά πρόσωπα με όφελος από 4,7 έως και 9 δισ. ευρώ, περιλαμβάνονται στα μέτρα της τριετίας 2012 – 2014, τα οποία έχει περιλάβει στην έκθεσή του για την τρίτη αξιολόγηση του μνημονίου το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο.

Το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο βάζει πολύ βαθιά το μαχαίρι σε κοινωνική πολιτική και Δημόσιο. Στο κοστολογημένο από την ελληνική κυβέρνηση πρόγραμμα, το οποίο συμπεριέλαβε στην έκθεσή του το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, περιγράφονται αναλυτικά οι περικοπές που θα γίνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια.Εκτός όμως από τα μέτρα δημοσιονομικού χαρακτήρα για την τετραετία 2012 – 2015, το ΔΝΤ θεωρεί απαραίτητο συστατικό για τη μείωση του χρέους την ολοκλήρωση αποκρατικοποιήσεων με έσοδα που θα φτάσουν το 20% του ΑΕΠ (περίπου 50 δισ. ευρώ), ενώ προτείνει τη σταδιακή απεξάρτηση των ελληνικών εμπορικών τραπεζών από τη στήριξη της ΕΚΤ.

Οι περικοπές – εξοικονομήσεις των μέτρων, ύψους 22 δισ. ευρώ, που θα πρέπει να συγκεντρωθούν από το 2011 μέχρι και το 2014, περιλαμβάνει μέτρα τόσο για τον ιδιωτικό όσο και για το δημόσιο τομέα σε εννέα επιμέρους τομείς.

Για αρχή, οι εμπειρογνώμονες του Ταμείου ζητούν τη λήψη μέτρων ύψους 1,7 δισ. ευρώ για το 2011, προκειμένου, όπως τονίζεται, να μην υπάρξουν αργότερα μεγαλύτερες αποκλίσεις που θα απαιτήσουν ακόμη μεγαλύτερες διορθώσεις.

Σε ό,τι αφορά την περίοδο 2012 – 2014, ο διεθνής οργανισμός χρησιμοποιεί την κοστολόγηση των μέτρων των ελληνικών αρχών, όπως την παρέλαβε πριν από λίγες μέρες, στην Αθήνα, ο μόνιμος αντιπρόσωπος του Οργανισμού, Μπομπ Τρα.

Με βάση την κατάταξη αυτή, τα μέτρα ύψους 8% του ΑΕΠ (περίπου 19 δισ. ευρώ) θα προκύψουν από:

  • Την εξοικονόμηση από 4,8 μέχρι και 9,2 δισ. ευρώ, μέσω δραστικής περικοπής των εκπτώσεων και φοροαπαλλαγών σε επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα και την αναμόρφωση του μηχανισμού είσπραξης της φορολογίας κεφαλαίου. Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών, που περιλαμβάνονται στο κείμενο μόνο για φέτος, η φορολογική δαπάνη από τις φοροαπαλλαγές αναμένεται να φτάσει το 3% του ΑΕΠ, δηλαδή τα 7 δισ. ευρώ.
  • Την εξοικονόμηση περίπου 2,4 δισ. έως 4,8 δισ. ευρώ από την περικοπή όλων των κοινωνικών επιδομάτων των ελληνικών νοικοκυριών, θέτοντας ως όριο συνολικής καταβολής τους το εισόδημα που ορίζεται ως όριο της φτώχειας, δηλαδή τα 6.900 ευρώ. Σήμερα, για κοινωνικά επιδόματα, το ελληνικό Δημόσιο δαπανά κάθε χρόνο πόρους ίσους με το 18% του ΑΕΠ.
  • Την περικοπή κονδυλίων ύψους 2,4 – 3,6 δισ. ευρώ από την περικοπή του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, την περαιτέρω μείωση των λειτουργικών δαπανών, την παράταση του «παγώματος» των προσλήψεων στο Δημόσιο και τη μείωση των εισοδημάτων. Είσπραξη των οφειλομένων των δημοσίων οργανισμών και πώληση όλων των μη στρατηγικών συμμετοχών σε ιδιώτες.

Μεγάλο κεφάλαιο για το μεσοπρόθεσμο δημοσιονομικό σχέδιο θα αποτελέσει και ο περαιτέρω περιορισμός του μισθολογικού κόστους. Αυτό θα γίνει μέσω της παράτασης της περιόδου «παγώματος» των προσλήψεων, της κατάργησης των χρονοεπιδομάτων, της αύξησης των ωρών εργασίας στο Δημόσιο από τις 7 στις 8 ώρες την ημέρα, και της κατάργησης της ψαλίδας που υπάρχει σήμερα στα εισοδήματα των υπαλλήλων μέσω του νέου μισθολογίου.

Παράλληλα, το υπουργείο Οικονομικών έχει υποσχεθεί για το σύνολο της περιόδου τη μείωση των αμυντικών δαπανών κατά 1 του ΑΕΠ (2,4 δισ. ευρώ), θέτοντας διαφορετικές προτεραιότητες στις παραγγελίες αμυντικού υλικού.

Τεράστια περικοπή κατά 2,5% του ΑΕΠ, δηλαδή περίπου 5,8 δισ. ευρώ, έχει υπολογιστεί και το σύνολο των δημοσίων επενδύσεων που αφορά στο ξεκαθάρισμα τόσο των μεγάλων έργων υποδομής όσο και των μικρότερων, τοπικής σημασίας έργων.

Τέλος, περικοπή 1% του ΑΕΠ ή 2,4 δισ. ευρώ αναμένεται και από το σύστημα υγείας και, ειδικότερα, από τη χρήση όχι μόνο των γιατρών που είναι άμεσα συνδεδεμένοι με τα μεγάλα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τη χρήση και περιφερειακών συμβεβλημένων παθολόγων.

Μόνο μέσω του φιλόδοξου προγράμματος των αποκρατικοποιήσεων των 50 δισ. ευρώ θα αντιμετωπιστεί πρόβλημα του τεράστιου δημόσιου χρέους της χώρας, σημειώνουν οι εμπειρογνώμονες του ΔΝΤ, ενώ ευρύτερα εμπόδια βλέπουν στο δρόμο της επιστροφής στις αγορές.

Οπως σημειώνεται στην έκθεση, η μείωση του χρέους της Ελλάδας θα καταστεί ταχύτερη, εφόσον, μέσω των αποκρατικοποιήσεων, αντληθεί ποσό ύψους 18% – 20% του ΑΕΠ, ώστε να μειωθεί αντίστοιχα το ύψος του χρέους, σε συνδυασμό και με τα πρωτογενή πλεονάσματα που θα επιτύχει μεσοπρόθεσμα ο προϋπολογισμός.

Παράλληλα, όμως, τονίζονται οι δυσκολίες εξόδου της Ελλάδας στις αγορές, τόσο λόγω των δημοσιονομικών προβλημάτων όσο και λόγω των πιέσεων που ασκούνται στις αγορές της Ευρωζώνης.

Ακόμα και εάν η κυβέρνηση ακολουθεί το πρόγραμμα χωρίς να παρεκκλίνει από τους στόχους, θα είναι δύσκολη η επιστροφή στις αγορές ομολόγων, εκτός και αν οι αποφάσεις των Ευρωπαίων ηγετών καταλήξουν σε μηχανισμό αντιμετώπισης κρίσεων.

Τράπεζες: χρονοδιάγραμμα απεξάρτησης από την ΕΚΤ

Την έγκαιρη λήψη μέτρων από τις ελληνικές τράπεζες για τη μείωση του κόστους λειτουργίας τους εισηγείται το ΔΝΤ, διαβλέποντας ενίσχυση των πιέσεων, λόγω της διατήρησης του δημοσιονομικού προβλήματος, που συμπιέζει τη ρευστότητα.

Στο πλαίσιο αυτό, το ΔΝΤ εκτιμά ότι ίσως χρειαστούν και νέες εγγυήσεις, προς τις τράπεζες, ενώ προτείνει επιβράδυνση του ρυθμού απεξάρτησης των τραπεζών από την ΕΚΤ.

Οπως σημειώνει, το τραπεζικό σύστημα πρέπει να αποκολληθεί από την έκτακτη ρευστότητα που παρέχει το Ευρωσύστημα, αλλά υπογραμμίζει πως θα «χρειαστεί χρόνος, αφού η εύθραυστη μακροοικονομική και δημοσιονομική κατάσταση δεν μπορεί να υποστεί τις συνέπειες μιας γρήγορης αποκοπής των τραπεζών από τη χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

Πρέπει να σημειωθεί ότι το σχέδιο, που γνωρίζαμε μέχρι τώρα, προέβλεπε την έναρξη των διαδικασιών απεξάρτησης των ελληνικών τραπεζών από την ΕΚΤ, από τον ερχόμενο Μάιο.

Σε ό,τι αφορά τη ρευστότητα το ΔΝΤ, προτείνει και νέο πακέτο ρευστότητας, χωρίς να διευκρινίζεται αν εννοεί τα 30 δισ. ευρώ, που είχε συναποφασιστεί το Φεβρουάριο μεταξύ κυβέρνησης, Τράπεζας Ελλάδος και τρόικας, ή ένα νέο πακέτο. Πάντως, τροπολογία στο φορολογικό νομοσχέδιο δίνει τη δυνατότητα στο υπουργείο Οικονομικών να παρέχει εγγυήσεις στην Τράπεζα της Ελλάδος, ώστε να εξασφαλίσει ρευστότητα στις τράπεζες που αντιμετωπίζουν έκτακτες ανάγκες (ρευστότητας).

Τέλος, το ΔΝΤ καλεί τις τράπεζες να μειώσουν το λειτουργικό τους κόστος, με την πώληση περιουσιακών τους στοιχείων, όπως θυγατρικές σε χώρες της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και να απαλλαγούν από περιφερειακά χαρτοφυλάκια δανειοδότησης.

Συζητούν ξανά θέμα χρέους

Ανοικτό το ενδεχόμενο αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους άφησε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), Κλάους Ρέγκλιγκ, τονίζοντας ότι δεν είναι ακόμη σαφές εάν η χώρα θα αναγκασθεί να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Σε συνεδρίαση επιτροπής του γερμανικού Κοινοβουλίου με συμμετοχή του κ. Ρέγκλιγκ, ο επικεφαλής του EFSF φέρεται να δήλωσε ότι το ερώτημα εάν η Ελλάδα θα χρειασθεί να προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους δεν μπορεί ακόμη να απαντηθεί.

Από την πλευρά του, ο Βέλγος Πέτερ Πρετ, επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας το Βελγίου και μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, θεωρεί ότι θα πρέπει να δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα να τακτοποιήσει τις οφειλές της προτού γίνουν συζητήσεις για αναδιάρθρωση χρέους.

«Θα πρέπει να σκεφθούμε πολύ προσεκτικά όλες τις συνέπειες εάν επιτρέψουμε μια στάση πληρωμών σε χώρα της Ευρωπαϊκής Ενωσης», δήλωσε χθες ο κ. Πρετ, ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου

Στις Βρυξέλλες, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μπαρόζο, υποστήριξε ότι η Ελλάδα κάνει πολύ σημαντικές προσπάθειες, γι’ αυτό και οι αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής για επιμήκυνση του χρόνου αποπληρωμής και μείωση των επιτοκίων είναι δίκαιη.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής κυβέρνησης, Στέφεν Ζάιμπερτ, διευκρίνισε ότι οι ευνοϊκές προς την Ελλάδα αποφάσεις της Συνόδου ελήφθησαν στη βάση της θετικής αποτίμησης για την εφαρμογή του μνημονίου, σε συνδυασμό με τις δεσμεύσεις της Ελλάδας για ιδιωτικοποιήσεις 50 δισ. ευρώ.

Όμως η πρόεδρος της Φινλανδίας, Τάργια Χάλονεν, υποστήριξε ότι οι ευρωπαϊκές οικονομίες με αξιολόγηση ΑΑΑ -όπως η Φινλανδία και η Γερμανία- πρέπει να σταματήσουν να πληρώνουν για τις δημοσιονομικές «αμαρτίες» των ασθενέστερων χωρών της Ευρωζώνης.

Πηγή                                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Η ΑΟΖ φέρνει πόλεμο;



Η Τουρκία πραγματοποίησε την πρώτη επίσημη «εχθροπραξία» κατά της χώρας μας στο πεδίο μάχης της ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη) επιλέγοντας για μια ακόμη φορά τη χρήση στρατιωτικών μέσων
Με τη χρήση πολεμικού πλοίου, εφάρμοσε για μία ακόμη φορά τη γνωστή της στρατηγική προκειμένου να αμφισβητήσει τα ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα στην περιοχή του Καστελόριζου, προκαλώντας παράλληλα και την ισραηλινή αντίδραση.

Το ελληνικό Υπουργείο των Εξωτερικών, με καθυστέρηση δύο τουλάχιστον ημερών, έδωσε στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία αναφορικά με την παρενόχληση του ιταλικού ερευνητικού σκάφους OGS-Explora, το οποίο είχε μισθωθεί από την ισραηλινή κυβέρνηση με σκοπό την εκτέλεση βυθομέτρησης εντός της ελληνικής και της κυπριακής ΑΟΖ.

Η Τουρκία αντέδρασε δυναμικά αποστέλλοντας την κορβέτα «Bandirma» (F502), η οποία το Σάββατο 12 Μαρτίου προσέγγισε το ιταλικό σκάφος προειδοποιώντας το να διακόψει τις μετρήσεις και να εγκαταλείψει την περιοχή, ενημερώνοντας ότι βρίσκεται παράνομα (χωρίς άδεια) εντός της τουρκικής ΑΟΖ! Το ιταλικό σκάφος που εκτελούσε τις υποθαλάσσιες έρευνες – μετά το πέρας των οποίων θα ποντιζόταν καλώδιο οπτικών ινών που θα συνέδεε το Ισραήλ με την Ιταλία – είχε ζητήσει και λάβει σχετική άδεια από την Υδρογραφική Υπηρεσία του Πολεμικού Ναυτικού (ΠΝ).

Ο κυβερνήτης του πλοίου ενημέρωσε την αρμόδια εταιρεία με την οποία συνεργαζόταν, καθότι το πλοίο (που δεν είναι πολεμικό) δεν είχε καμία απολύτως σχέση / αρμοδιότητα να επικοινωνήσει με τις ελληνικές αρχές. Η εταιρεία στη συνέχεια ενημέρωσε για το συμβάν την Υδρογραφική Υπηρεσία του ΠΝ, οπότε το θέμα έφθασε στο ΓΕΕΘΑ, πλην όμως τον χειρισμό του ανέλαβε το Υπουργείο των Εξωτερικών.

Το ιταλικό πλοίο διέκοψε τις έρευνες και στη συνέχεια κινήθηκε με τη συνοδεία της τουρκικής κορβέτας εκτός της ελληνικής ΑΟΖ. Όταν εισήλθε στην κυπριακή, η «Bandirma» απομακρύνθηκε, έχοντας ολοκληρώσει την πρώτη καταγεγραμμένη εχθροπραξία, η οποία έληξε με την καταγραφή των τουρκικών διεκδικήσεων. Το ελληνικό ΥΠΕΞ απέκρυψε το γεγονός, προκειμένου να κρατηθούν κατά την πάγια τακτική χαμηλοί τόνοι, μέχρις ότου (άγνωστο πως) υπήρξε διαρροή στην εφημερίδα «Αυγή». Η μη ανακήρυξη ΑΟΖ εκ μέρους της Αθήνας δημιουργεί ένα «ύποπτο κενό» στην περιοχή του Καστελορίζου (βλ. τις αποκαλύψεις Ρολάνδη στο τρέχον τεύχος Μαρτίου του περιοδικού ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΚΑΙ ΓΕΩΠΟΛΙΤΙΚΗ τ.13 που κυκλοφορεί πανελλαδικά), που έρχεται να καλύψει η Άγκυρα!

Η τουρκική ενέργεια προκάλεσε την ισραηλινή αντίδραση, η οποία σύντομα αναμένεται να λάβει πιο σαφή μορφή, διότι παρεμποδίστηκε ένα έργο που αφορά τα συμφέροντα του εβραϊκού κράτους και διέρχεται μέσω της ελληνικής ΑΟΖ. Ωστόσο πρέπει να επισημανθούν τρία σημεία:

Α. Η τουρκική αντίδραση δεν πραγματοποιήθηκε μέσω της αποστολής σκάφους της Ακτοφυλακής αλλά του Τουρκικού Ναυτικού, το οποίο μάλιστα φαίνεται ότι περιπολεί βάσει σχεδίου στην περιοχή της ελληνικής ΑΟΖ με αποστολή να αποτρέψει οποιαδήποτε ενέργεια ξένης δύναμης / εταιρείας, η οποία δεν θα έχει λάβει την άδεια από την Άγκυρα. Συνεπώς η Τουρκία προετοιμάζεται για όλα τα ενδεχόμενα και έχει προσδιορίσει κανόνες εμπλοκής.

Β. Η ελληνική πλευρά υπέστη την πρώτη της ήττα στον πόλεμο της ΑΟΖ καθότι η τουρκική κορβέτα όχι μόνο προσδιόρισε το εύρος της τουρκικής διεκδίκησης δίνοντας το στίγμα (!) γεωγραφικού μήκους 32ο 16΄18’’ δυτικά του οποίου (ανοικτά των κυπριακών ακτών) η Τουρκία έχει νόμιμα δικαιώματα, αλλά κατέστησε άμεσα σαφές προς την Ελλάδα, την Κύπρο και ειδικά το Ισραήλ, ότι δεν υφίσταται συνέχεια των μεταξύ του ΑΟΖ, «εξουδετερώνοντας το φρούριο» του Καστελόριζου.

Γ. Αποτελεί παράδοξο το γεγονός της αναφοράς – σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες – των τουρκικών στρατιωτικών αρχών σε ύπαρξη τουρκικής ΑΟΖ στην Ανατολική Μεσόγειο, ενώ είναι γνωστό ότι η Άγκυρα δεν έχει υπογράψει τη Συνθήκη του Μοντέγκο Μπέι (1982, ενεργοποιήθηκε μετά τη συλλογή των προβλεπόμενων κυρώσεων στις αρχές της δεκαετίας του 1990) και συνεπώς δεν αναγνωρίζει τις υποχρεώσεις που απορρέουν από αυτή (εξαίρεση αποτελεί ο καθορισμός ΑΟΖ στην κλειστή Μαύρη Θάλασσα).

Η εμπλοκή συνιστά επιβεβαίωση του «κρυφού casus belli» που έχει γνωστοποιηθεί στη χώρα μας και είναι συνέχεια της δήλωσης Νταβούτογλου περί τοποθέτησης του Καστελορίζου στην Μεσόγειο. Η επιθετική αυτή ενέργεια έρχεται να απαντήσει σε ισραηλινές δηλώσεις περί ελληνικής ΑΟΖ, η οποία εσφαλμένα δεν ανακηρύσσεται. Πιθανόν η Άγκυρα να σκέφτεται σοβαρά να προχωρήσει και σε ανακήρυξη ΑΟΖ, σταθμίζοντας τα υπέρ και τα κατά που θα προκύψουν από μια τέτοια απόφαση.

Συμπερασματικά, θα πρέπει να αναμένονται τις επόμενες εβδομάδες νέες κινήσεις στο μέτωπο της ΑΟΖ, όπου η ισραηλινή εμπλοκή αναμένεται να είναι πολύ πιο συγκεκριμένη διότι επηρεάζονται πλέον ανοικτά και ισραηλινά συμφέροντα. Σε Αθήνα, Λευκωσία, Τελ Αβίβ και φυσικά στην Ουάσιγκτον γνωρίζουν ότι η τουρκική ενέργεια αποτελεί προοίμιο πρόκλησης προσχεδιασμένη κρίσης στην ανατολική Μεσόγειο, με σκοπό να διαπιστωθεί η «αντοχή» του πιο αδύναμου κρίκου της αλυσίδας, που είναι χωρίς αμφιβολία η Ελλάδα…                                                                                ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Ιντα πράμα;; Θα παρελάσουν οι λαθροέποικοι στην Εθνική μας γιορτή στα ΧΑΝΙΑ;;;



Ρε θα κατέβουμε απ’ τα Σφακιά και θα τσι πάρουμε με τις πέτρες..! Εμάς δεν μας φοβήξανε Γερμαναράδες και Τουρκαλάδες, θα μας εμαγαρίσουνε την επέτειο αυτοί οι παραπάγκοι; Αντίς την 25η Μαρτίου να καμαρώσουμε τα κοπέλλια μας, θα θωρούμε τσι χαλικούτηδες να  παρελαύνουν; Ιντα κάμει αυτό το Κράτος του κερατά; Δεν φθάνει που τους άφηξε και κατσικωθήκανε μεσ’ την Νομική με το έτσι θέλω..; Δεν φθάνει που τσι πληρώσαμε τους γιατρούς και τα νοσοκομεία τους 100.000 ευρώ, εδά θα μας βρωμίσουν τα όσια και τα ιερά μας; Ο διάλος θα τσι πάρει και θα τους σηκώσει, κι αυτούς και τους δικούς μας που τους εκουλαντρήζουνε.. Ανε τολμήσουν και πατήξουν τα ποδάρια τους στα Χανιά, θα τους πετάξουμε στην θάλασσα να ξεπλυθούνε κιόλας..!

Σφακιανός                                                                                                             ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

Δωρεά 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων κόστους 1,3 εκ. $ στην ΕΛΑΣ!

Image
Σε «δωρεά ζωής» 1500 αλεξίσφαιρων γιλέκων τελευταίας τεχνολογίας, προς την Ελληνική Αστυνομία, κόστους ενός εκατομμυρίου ευρώ (1,3 εκατ. δολάρια πληρώθηκαν), προχώρησε πριν από μερικούς μήνες ένας από τους κορυφαίους Έλληνες επιχειρηματίες και μάλιστα θέλησε να κρατήσει την δωρεά κρυφή και αυτό είναι επίσης σημαντικό γιατί αποδεικνύεται ότι δεν το έκανε για να συγκεντρώσει τα φώτα της δημοσιότητας, αλλά γιατί πίστευε ότι έπρεπε να προσφέρει ασφάλεια σε αυτούς που φροντίζουν για την ασφάλειά μας.
Εμείς θεωρούμε ότι τέτοιες κινήσεις πρέπει να αναδεικνύονται και να αποτελούν παράδειγμα ερέθισμα και σε άλλους επιχειρηματίες να προβούν σε τέτοιες ενέργειες προς την πατρίδα, όχι μόνο στα Σώματα Ασφαλείας, αλλά και στις Ένοπλες Δυνάμεις. Και όχι να μένουν κρυφές.
Μην ξεχνάμε ότι το θωρηκτό «Αβέρωφ» χάρη στο οποίο το Αιγαίο ξανάγινε ελληνική «λίμνη» και απελευθερώθηκαν οι ελληνικοί πληθυσμοί του, πληρώθηκε κατά ένα μέρος του από τον μεγάλο ομώνυμο ευεργέτη.
Τα συγκεκριμένα γιλέκα μάλιστα (όχι της  ίδιας παρτίδας που χάρισε ο επιχειρηματίας, αλλά της ίδιας εταιρείας το οποίο το είχα αγοράσει με δικά του έξοδα ο αστυνομικός) αποδείχθηκαν και σωτήρια για έναν από τους αστυνομικούς της πρόσφατης σύγκρουσης στο Ρέντη.
Ο επιχειρηματίας είναι ο Ανδρέας Βγενόπουλος της MIG και του απευθύνουμε δημόσια συγχαρητήρια και για την δωρεά, αλλά και γιατί δεν θέλησε να δημοσιοποιήσει το όλο θέμα.
Περιμένουμε και από τους δεκάδες υπερ-πλούσιους Έλληνες επιχειρηματίες να προχωρήσουν σε ανάλογες κινήσεις, αλλά και από αυτούς που το έχουν ήδη πράξει να συνεχίσουν την ενίσχυση αυτή. Οι Ένοπλες Δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας είναι η "ραχοκοκκαλιά" της Ελλάδας 
Τα συγκεκριμένα ήταν τα πρώτα γιλέκα που χρησιμοποίησε η νεοσύστατη ομάδα ΔΕΛΤΑ καθώς εκτός από την σύγχρονη αντιβαλλιστική προστασία που προσέφερε στους φέροντες, τους προστατεύει και από τροχαία ατυχήματα! Να σημειώσουμε ότι τα αλεξίσφαιρα γιλέκα είναι αναλώσιμα υλικά με ημερομηνία λήξης και θέλουν αντικατάσταση μετά από κάποιο χρονικό διάστημα.
Ένα αλεξίσφαιρο γιλέκο με ταλαιπωρημένο αντιβαλλιστικό υλικό παλιάς τεχνολογίας , ιδίως αν αυτό έχει βραχεί και ανεξάρτητα από το εάν στέγνωσε μετά, χάνει το επίπεδο προστασίας του.
Σε τέτοια περίπτωση μόλις και μετά βίας μπορεί να προστατέψει από σφαίρες .22 ή 7,65 ή 380 ή 38 SPL, όχι όμως πλέον από τις 9Χ19 ή πολύ περισσότερο όχι από 357 magnum. Ούτε συζήτηση για τις Tokarev (7,62 ΤΤ) που είναι πολύ συχνή περίπτωση σε χέρια αλβανών κακοποιών που δυστυχώς δεν τη σταματάει τίποτε παρά μόνο γιλέκα με υψηλό επίπεδο αντιβαλλιστικής προστασίας που προορίζονται για προστασία από τυφέκια και σίγουρα όχι βρεγμένα...
Να σημειώσουμε ότι όπως πληροφορηθήκαμε και ένας άλλος σημαντικός Έλληνας επιχειρηματίας, ο Δημήτρης Μελισσανίδης, προχώρησε σε ιδιαίτερα σημαντική κίνηση οικονομικής στήριξης των οικογενειών των δύο αδικοχαμένων αστυνομικών από την συμπλοκή στο Ρέντη, χωρίς και αυτός να το δημοσιοποιήσει.
Εμείς περιμένουμε μιμητές.
Προ ημερών αγοράστηκαν 12 jet ski για τις ειδικές δυνάμεις του Στρατού και τα πλήρωσε από το υστέρημά του ο ελληνικός λαός. Το κόστος τους είναι όσο το κέρδος ... μισής μέρας ενός μεσαίου εφοπλιστή. Οι ελληνικές Ένοπλες δυνάμεις και τα Σώματα Ασφαλείας που φροντίζουν για όλους εμάς  χρειάζονται ενίσχυση πέρα από τα κρατικά ταμεία.
Πραγματικοί Έλληνες, γρηγορείτε!                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

Ίμια No2: Το έμαθαν με e-mail!

Image
                                       "Ίμια νο2" και άρνηση υπεράσπισης από την κυβέρνηση των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην ΑΟΖ, αλλά και ακόμα και στην υφαλοκρηπίδα (!) συνιστούν τα νεότερα στοιχεία που φέρνει στην δημοσιότητα το defencenet.gr για την τουρκική πειρατεία στο ιταλικό σκάφος το περασμένο Σάββατο. Η άρνηση αυτή της ελληνικής κυβέρνησης επιτρέπει στην Τουρκία να να δημιουργήσει de facto καταστάση με την χρήση όπλων και βίας στο επεισόδιο που διήρκεσε από την περιοχή νότια της Καρπάθου και διήρκεσε μέχρι το Καστελόριζο και να έχει προκαλέσει κάτι ανάλογο με αυτό που συνέβη με τις "γκρίζες ζώνες" στα Ίμια.
Ταυτοχρόνως επέτρεψε στην Άγκυρα να δηλώσει ότι "Δεν θα επιτρέψει το καθορισμό της ΑΟΖ Ελλάδος, Κύπρου και Ισραήλ, "αναίμακτα", σε ένα επεισόδιο ναυτικής πειρατείας που κρατήθηκε μυστικό, και το οποίο πραγματοποιήθηκε από τη τουρκική κορβέτα Badirma σε βάρος του ιταλικού ερευνητικού σκάφους "Explora", νότια του Καστελορίζου, εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και φυσικά εντός της ελληνικής ζώνης ελέγχου και ευθύνης για αποστολές SAR!
Ας δούμε τα νεότερα στοιχεία που συνέλλεξε το defencenet.gr για το επεισόδιο.
-Η τουρκική κορβέτα πλησίασε για πρώτη φορά το ιταλικό σκάφος στην περιοχή νότια της Καρπάθου. Εκεί του έστειλε το εξής σήμα: "Είστε σε τουρκική Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, δεν έχετε κανένα δικαίωμα και καμία άδεια να πραγματοποιείτε εργασίες εδώ"! Όλα αυτά όχι απλώς ελληνικής υφαλοκρηπίδας, αλλά και εντός περιοχής ελληνικού δικαιώματος "αστυνόμευσης" λόγω FIR.
-To ιταλικό σκάφος απαντά ότι έχει λάβει άδεια από τις ελληνικές αρχές και οι Τούρκοι απαντούν ότι "Εδώ είναι τουρκική ΑΟΖ και πρέπει να απομακρυνθείτε" σε διαφορετική περίπτωση θα ανοίξουμε πυρ"!.
-Το ιταλικό σκάφος ενημερώνει την Ελλάδα. Κανείς δεν απαντά. Κανένα ελληνικό σκάφος δεν παίρνει εντολή να πλεύσει για προστασία του ιταλικού παρά το γεγονός ότι τα ραντάρ έχουν εντοπίσει την τουρκική κορβέτα κοντά στο ιταλικό σκάφος.
-Το αυτονόητο, δηλαδή να ζητηθεί η απομάκρυνση του τουρκικού σκάφους από το Πολεμικό Ναυτικό δεν συνέβη.
-Στο ΓΕΕΘΑ λένε ότι "Το βράδυ μάθαμε τι έγινε από ένα mail που έστειλαν οι Ιταλοί"! 
-Οι Τούρκοι παρακολουθούν το σκάφος που περιμένει οδηγίες από την Ελλάδα και δεν έρχονται. Νοτιοανατολικά της Ρόδου, ετοιμάζονται να ανοίξουν πυρ και στέλνουν τελευταία προειδοποίηση. Οι Ιταλοί σταματούν τις εργασίες,
-Τους παρακολουθούν μέχρι την είσοδο στην κυπριακή ΑΟΖ και οπότε και αποχωρούν οι Τούρκοι!
Όλα αυτά το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαρτίου, με πρωταγωνιστές το ιταλικό ερευνητικό πλοίο «Explora» που έπλεε στο Αιγαίο με κατεύθυνση την Κύπρο και τελικό σταθμό το Ισραήλ. Το ιταλικό πλοίο μελετούσε τη διαδρομή, στην οποία θα ποντιστεί οπτική ίνα, που θα συνδέει την Ιταλία με το Ισραήλ.

Η πλοιοκτήτρια ιταλική εταιρεία είχε ζητήσει από την ελληνική κυβέρνηση τις σχετικές άδειες, προκειμένου να χαρτογραφηθεί η διαδρομή που σχεδιάζεται να γίνει η πόντιση της οπτικής  ίνας, δεδομένου ότι οι εργασίες θα γίνουν σε ελληνική υφαλοκρηπίδα. Με απόλυτη σαφήνεια δηλαδή, η ιταλική πλευρά αναγνώρισε ότι στην περιοχή νοτιοανατολικά της Ρόδου και της Καρπάθου και νοτιοδυτικά του Καστελόριζου η υφαλοκρηπίδα ανήκει στην Ελλάδα. Η Αθήνα εξέδωσε μάλιστα και σχετική navtex, με την οποία δινόταν η απαραίτητη άδεια στην ιταλική πλευρά να χαρτογραφήσει την περιοχή που στη συνέχεια θα ποντιστεί η οπτική ίνα.

Το κρίσιμο είναι ότι η πρόκληση δεν απαντήθηκε από ελληνικής πλευράς, όπως έπρεπε να απαντηθεί με αποστολή επί τόπου ελληνικού πολεμικού σκάφους και εκδίωξη των Τούρκων-πειρατών, αλλά επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό μέχρι σήμερα που έγινε διάβημα στην Άγκυρα.
Η τουρκική κορβέτα «Badirma» κλάσης Α69 προσέγγισε το ιταλικό πλοίο «Explora» δύο φορές. Την πρώτη Νότια της Καρπάθου -περίπου στο νότιο τμήμα του ελληνικού FIR- και τη δεύτερη Ν. Ν.Α. της Ρόδου.  
Το θέμα είναι, επαναλαμβάνουμε ότι η Ελλάδα δεν δικαιολόγησε την κίνηση των Ιταλών να ζητήσουν άδεια από το κυρίαρχο κράτος και δεν έστειλε δύναμη για να το προστατέψει, άρα έθεσε εκ των πραγμάτων από μόνη της θέμα αμφισβήτησης ΑΟΖ. Το φοβικό σύνδρομο της ελληνικής κυβέρνησης δημιουργεί πλέον τεράστια ζημιά στα εθνικά συμφέροντα. Άρα με διπλωματικούς όρους αποδέχθηκε de facto καταστάσεις.
Το επεισόδιο δεν κλιμακώθηκε. Το ιταλικό πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του, οι Τούρκοι κατέγραψαν τη διαφωνία τους με τα όρια της ελληνικής υφαλοκρηπίδας (η οποία ωστόσο αναγνωρίστηκε από ένα τρίτο κράτος, που ευθυγραμμίστηκε απολύτως με τις ελληνικές απόψεις και το διεθνές δίκαιο), ενώ η ελληνική κυβέρνηση είχε επιλέξει να μην αποστείλει πολεμικό πλοίο στην περιοχή, ώστε να μην υπάρχει κίνδυνος δημιουργίας έντασης και σταμάτησαν την παρακολούθηση του Ιταλικού πλοίου μόλις εγκατέλειψε την ελληνική ΑΟΖ και εισήλθε στην αντίστοιχη κυπριακή.                                                                                                                       ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr     

Βασίλειος Μαρκεζίνης: Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα


Με ένα βαρυσήμαντο άρθρο του στο περιοδικό «Επίκαιρα», ο ακαδημαϊκός sir Βασίλειος Μαρκεζίνης...
 
Άρθρο- παρέμβαση Βασίλειου Μαρκεζίνη: Άμεση απομάκρυνση του κ. Δρούτσα
καταθέτει την άποψή του για τα λάθη της ηγεσίας της ελληνικής διπλωματίας. Ποιες είναι οι ευθύνες του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών Δ. Δρούτσα; Πόσο άλλαξε η εικόνα των υποτιθέμενων «φίλων» μας στο εξωτερικό για την Ελλάδα μετά τη Σύνοδο Κορυφής; Πόσο μπορεί να στοιχίσει στην Ελλάδα η έλλειψη συντονισμού και συνεννόησης της κυβέρνησης;

Ολόκληρο το άρθρο-παρέμβαση, στα «Επίκαιρα» που κυκλοφορούν αυτή την εβδομάδα έχει ως εξής:

Όταν, πριν από έναν και πλέον χρόνο, στην ΕΤ1, εκφράζαμε ανησυχίες και προειδοποιήσεις για το Καστελόριζο, κανείς δεν έδωσε σημασία.
Όταν, τον περασμένο Οκτώβριο, στην ΕΤ3, προειδοποιούσαμε για τις τουρκικές αξιώσεις να αποκλειστεί το Καστελόριζο από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις για το Αιγαίο, οι περισσότεροι, και πάλι, μας αγνόησαν.
Λίγο πρωτύτερα, τον ίδιο μήνα, ενώπιον ενός κοινού 2.500 ατόμων στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρετανία», διατυπώσαμε σοβαρές προειδοποιήσεις για τους κινδύνους που υποβόσκουν στη Θράκη. Αυτή τη φορά, οι προειδοποιήσεις μας εισακούστηκαν και αναπαρήχθησαν από πολυάριθμα ιστολόγια.
Σε ομιλία στην Κρήτη, αλλά και από τις σελίδες της Ναυτεμπορικής, προειδοποιήσαμε επίσης για την επιδεινούμενη κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, η οποία, όπως είπαμε –σε μια εποχή όπου η κυβέρνηση προέβλεπε επάνοδο της χώρας μας στις αγορές εντός του 2011 και διατεινόταν ότι είχε υλοποιήσει «κατά 100%» τα όσα είχε αναλάβει να κάνει–, «δεν έχει πιάσει ακόμη πάτο». Προς επίρρωση, μάλιστα, των κυβερνητικών ισχυρισμών, επακολούθησε η δημοσίευση μακράς σειράς δηλώσεων από τους Ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι επαινούσαν τις προσπάθειές της Ελλάδας.
Μετά από έξι μήνες ερωτώ ποιος είχε δίκιο;
Όταν επισημάναμε, τόσο σε ομιλία στη Θεσσαλονίκη όσο και σε ανοιχτή επιστολή προς τον Τύπο, τους κινδύνους που ενέχει η μη διακήρυξη της ελληνικής ΑΟΖ, ως αναγνωρισμένου δικαιώματός μας, οι απόψεις μας έγιναν αντικείμενο μιας πρωτοφανούς εκστρατείας δυσφήμησης από την πλευρά της ομάδας κρατικοδίαιτων πανεπιστημιακών που στηρίζει το υπουργείο Εξωτερικών.
Παρ’ όλα αυτά, τη σταυροφορία μας ήλθαν να την ενισχύσουν οι επιστολές που συνεχίζουμε να λαμβάνουμε καθημερινά από εκατοντάδες συμπατριώτες μας.
Σήμερα, η άκαιρη, ανοργάνωτη και καταφανώς ζημιογόνα επίσκεψη του κ. Νταβούτογλου στην Αθήνα και τη Θράκη έρχεται απλώς να επιβεβαιώσει τους χειρότερους φόβους μας.
Ποτέ δεν σταματήσαμε να εκθειάζουμε την επιστημονική εμβρίθεια του κ. Νταβούτογλου, επισύροντας μάλιστα αρκετές επικρίσεις γι’ αυτή τη στάση μας. Εξάλλου, ούτε προτιθέμεθα να βάλλουμε εναντίον του ούτε και να απομακρυνθούμε –έστω και κατ’ ελάχιστον– από τη μακρόχρονη πεποίθησή μας, ότι η χώρα μας πρέπει να αναπτύξει και να διατηρήσει φιλικές σχέσεις με την Τουρκία. Ερχόμενος στην Ελλάδα, ο κ. Νταβούτογλου έκανε πράγματι το καθήκον του∙ πλην όμως κατά τον πλέον άκομψο δείχνοντας του είδους την αυτοπεποίθηση που αισθάνεται όποιος μιλάει σε κατώτερο!
Από την άλλη πλευρά:
Κατηγορούμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών και τους συμβούλους του για την άκαιρη πραγματοποίηση αυτής της επίσκεψης.
Κατηγορούμε τον Έλληνα υπουργό Εξωτερικών, διότι δεν απάντησε, ως όφειλε, στην προκλητική επιχειρηματολογία του κ. Νταβούτογλου ή την έντεχνα επιδειχθείσα υπεροψία που επέδειξε ο Τούρκος υπουργός δημοσίως (αλλά και στο ιδιωτικό του σεμινάριο με τους φίλους του πανεπιστημιακούς), όλα αυτά καθ’ ον χρόνο βρισκόταν σε ελληνικό έδαφος.
Υπενθυμίζουμε, λοιπόν, στους συμπατριώτες μας ότι η επίσκεψη Νταβούτογλου απέδειξε περίτρανα όλα όσα έχουμε πει για τις πραγματικές προθέσεις της Τουρκίας και την απολύτως ανεξήγητη ελληνική αδράνεια, την οποία η κυβέρνησή μας επιμένει να περιβάλλει με το μανδύα της αναγκαίας διπλωματικής μυστικότητας.
Αναφορικά με την πρόσφατη συνέντευξη του κ. Ντομινίκ Στρος-Καν, τονίζουμε ότι και αυτή επιβεβαιώνει την άποψή μας ότι οι υποτιθέμενοι «φίλοι» μας στο εξωτερικό έχουν αρχίσει να απαυδούν με εμάς, τους Έλληνες, να μας θεωρούν ανειλικρινείς και ανίκανους, ενώ είναι επίσης προφανές πως δεν θα διστάσουν να μας «αδειάσουν» αμέσως μόλις διασφαλίσουν τα δικά τους οικονομικά συμφέροντα, για τα οποία και μόνον ενδιαφέρονται.
Οι ανωτέρω σκέψεις ουδόλως αλλάζουν εξαιτίας της οργανωμένης θριαμβολογίας μετά τις Βρυξέλλες, μερικές ημέρες μετά την εξίσου ενορχηστρωμένη απαισιοδοξία της προηγούμενης εβδομάδας.
Ο κυνισμός μας δικαιολογείται από τα ακόλουθα γεγονότα: α) Κατά το παρελθόν, πολυάριθμες κυβερνητικές δηλώσεις ή προβλέψεις αποδείχθηκαν εσφαλμένες ή αναληθείς· γιατί τώρα πρέπει να τους πιστέψουμε; β) Δύο από τα αναγγελθέντα μέτρα αναμένονταν, ενώ το τρίτο παραμένει αδιευκρίνιστο. γ) Παραμένουν ως υποχρεώσεις οι προγραμματισμένες ιδιωτικοποιήσεις και εκποιήσεις δημόσιας περιουσίας (με την κωμική προσθήκη ότι αποφασίζονται από εμάς και δεν επιβάλλονται από τους «φίλους» μας). δ) Ουδείς λόγος γίνεται για τα βαρύτατα μέτρα που θα ακολουθήσουν, είτε αυτά ονομαστούν «νέα» είτε θεωρηθούν ως «ήδη επιβληθέντα» αλλά μη εφαρμοσθέντα.
Θα τα αντέξει όλα αυτά το (παλιό ή και νέο) ΠΑΣΟΚ; Θα τα δεχθεί ο κόσμος χωρίς να βγει στους δρόμους; Παρά την τελειοποιημένη επικοινωνιακή του πολιτική, θα βελτιωθούν άραγε οι προοπτικές του κυβερνώντος κόμματος, έστω και με τον αναμενόμενο κυβερνητικό ανασχηματισμό, που μπορεί να μετατρέψει συμβούλους σε υπουργούς ή να περιθωριοποιήσει άλλους;
Ο χρόνος μόνο θα δείξει πόσο θα διαρκέσουν η τεχνητή ευφορία και ο αντίκτυπος των δημοσιευμένων φιλοφρονήσεων (σε αντίθεση με την εν κρυπτώ εκφραζόμενη κακογλωσσιά, στην οποία επιδίδονται και οι δύο πλευρές).
Δεν μπορούμε, λοιπόν, παρά να κλείσουμε τις παρατηρήσεις μας επαναλαμβάνοντας τις προβλέψεις μας: η συλλογική έλλειψη συνεννόησης και η αποδιοργάνωση της κυβέρνησης και το μη λειτουργούν κράτος μάς οδηγούν ταχύτατα σε ακόμη μεγαλύτερες οικονομικές καταστροφές, καθώς και στον εντεινόμενο κίνδυνο η εντεινόμενη οικονομική κακουχία να μεταλλαχθεί σε σοβαρή κοινωνική αναταραχή, την οποία κανένας πολίτης, έστω και ελάχιστα νοήμων, επιθυμεί, αλλά και την οποία όλοι οι διορατικοί Έλληνες βλέπουν αναπόφευκτα να πλησιάζει. Ας το πάρουμε, λοιπόν, απόφαση:
Οι θεοί της Ελλάδας μάς έχουν εγκαταλείψει.
Για να κατευναστούν, θα χρειαστούν «ανθρωποθυσίες».
Και το καταλληλότερο σημείο για να ξεκινήσουμε είναι το υπουργείο Εξωτερικών – απομακρύνοντας πάραυτα τον προϊστάμενό του, προτού αυτός, μαζί με τους πανεπιστημιακούς παρατρεχάμενούς του, μπορέσουν να μας βυθίσουν ακόμη περισσότερο στην καταστροφή, καθώς θα αναπτύσσουν το από καιρό διακηρυσσόμενο «νέο δόγμα» τους περί ελληνικής εξωτερικής πολιτικής. Έλεος!
Χωρίς απώτερες επιδιώξεις, χωρίς βλέψεις αλλά και χωρίς καμία διάθεση συγκατάβασης, ελπίζουμε ειλικρινά ότι οι απλοί Έλληνες πολίτες –περιλαμβανομένων των εκφοβισμένων αλλά και αδρανών μεσαίων τάξεων– θα αφυπνιστούν επιτέλους και θα ανταποκριθούν στις επαναλαμβανόμενες εκκλήσεις μας, ώστε να ανακοπεί η πτώση που πλήττει όλες τις όψεις του δημόσιου βίου μας.
Έχει έλθει η στιγμή να απαλλαγούμε οριστικά από αυτή την καταστροφικά διχασμένη ομάδα πολιτικών που μας έχει βυθίσει σε κάτι χειρότερο από τα… «σ…ά» του Στρος-Καν: στην εθνική και τη διεθνή ταπείνωση, τη συρρίκνωση και την εκμηδένιση!                                                       
ΠΗΓΗ:www.epikaira.gr

ΟΔΟΣ ΣΤΑΔΙΟΥ - ΟΔΟΣ ΛΟΥΚΕΤΩΝ ΚΑΙ ΛΑΘΡΟΠΑΡΕΜΠΟΡΙΟΥ - ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ


Πόσο ενοικιάζονται τα καταστήματα στην «καρδιά» της πρωτεύουσας

Στην «καρδιά» της πρωτεύουσας, την οδό Σταδίου, οι δρόμοι έχουν… νεκρώσει. Η κίνηση στα εμπορικά καταστήματα έχει μειωθεί δραματικά. Και οι καταστηματάρχες, οι ελάχιστοι δηλαδή που έχουν απομείνει, ζητούν βοήθεια για να σώσουν τις επιχειρήσεις τους.

Σε έναν δρόμο που θεωρείτο -μέχρι πριν λίγο καιρό τουλάχιστον- ένας από τους πιο εμπορικούς δρόμους της πρωτεύουσας, τα μαγαζιά κλείνουν το ένα μετά το άλλο με ταχείς ρυθμούς. Και το πιο σημαντικό είναι ότι δεν αντικαθίστανται αφού οι περισσότεροι καταστηματάρχες, λόγω και των υψηλών ενοικίων, αρνούνται να προβούν σε περαιτέρω ανοίγματα.




Χαρακτηριστικό των υψηλών ενοικίων που ζητούν ιδιώτες είναι ένα μαγαζί που βρίσκεται επί της οδού Σταδίου. Το μαγαζί είναι στο ισόγειο, είναι 23 τμ και έχει και ένα πατάρι με αντίστοιχα τμ. Η τιμή ενοικίασής του είναι 3.300 ευρώ.


Και εάν ο ενδιαφερόμενος θέλει να νοικιάσει και τον πρώτο όροφο που είναι 35 τμ η τιμή ενοικίου είναι 3.600 ευρώ. Βέβαια, στο ερώτημα εάν μπορεί να γίνει κάποια έκπτωση, δεδομένης της οικονομικής κρίσης και των «λουκέτων» που μπαίνουν συνεχώς στα εμπορικά καταστήματα, ο ιδιώτης απαντά: «Ελάτε από δω να το δείτε και βλέπουμε».




Λίγα μέτρα παραπάνω από το συγκεκριμένο κατάστημα που έχει κατεβάσει ρολά, βρίσκεται ένα ακόμη. Είναι κι αυτό ισόγειο αλλά είναι 40 τμ. Διαθέτει επίσης και ένα πατάρι αντίστοιχων τετραγωνικών μέτρων και η τιμή ενοικίασής του είναι 2.700 ευρώ.


Την ίδια ώρα δηλαδή που η κατάσταση του κέντρου της Αθήνας εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα κρίσιμη, αφού το ποσοστό των κλειστών επιχειρήσεων αυξήθηκε στο 23,4% από 17% που ήταν τον Αύγουστο του 2010, με ένα στα τρία καταστήματα στην οδό Σταδίου να κατεβάζουν… ρολά, οι ιδιώτες, σύμφωνα με τους μεσίτες, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κατεβάσουν τις τιμές ενοικίου.




Όπως λένε μάλιστα έμπειροι της αγοράς, τα ενοίκια στην οδό Σταδίου αρχίζουν από 2.500 ευρώ για ένα μικρό μαγαζί και φτάνουν μέχρι τις 4.000 έως 4.500 ευρώ για τα ίδια τετραγωνικά μέτρα. «Είναι στην κρίση του ιδιώτη τι έκπτωση θα κάνει και κατά πόσο θέλει να νοικιάσει το κατάστημά του γρήγορα» λένε χαρακτηριστικά.


Το μόνο σίγουρο πάντως είναι ότι την ώρα που η Ελλάδα «υποφέρει» από τα τραγικά ποσοστά της ανεργίας, ιδιώτες και καταστηματάρχες πρέπει να βάλουν «νερό στο κρασί τους» για να τονωθεί η αγορά, κάνοντας υποχωρήσεις στις τιμές για να ανεβάσουν τον τζίρο των επιχειρήσεών τους. ΠΗΓΗ:hellenicrevenge.blogspot.com

Ο ΛΑΘΡΟΕΠΟΙΚΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΠΕΤΥΧΕ - ΕΡΗΜΟ ΑΠΟ ΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ - ΧΡΥΣΕΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΚΑΝΕΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΗ Η ΑΦΡΙΚΑΝΟΚΙΝΕΖΙΚΗ ΜΑΦΙΑ


Απογοητευτικό φωτορεπορτάζ από το εμπορικό κέντρο Αθήνας

Την ίδια ώρα που η ελληνική οικονομία δίνει μάχη για την επιβίωση της, το εμπορικό κέντρο της Αθήνας, δείχνει να την έχει ήδη χάσει. Ομόνοια, Πανεπιστημίου, Σταδίου, Αθηνάς, Πατησίων ακόμα και ο λαμπρός πεζόδρομος της Ερμού, είναι μερικοί μόνο από τους κεντρικούς δρόμους που φωνάζουν εγκατάλειψη.

Καταστήματα το ένα δίπλα στο άλλο κλειστά εδώ και μήνες, με τις πινακίδες «ενοικιάζεται» να έχουν σχεδόν ξεθωριάσει. Δίπλα σε αυτά τα άδεια πλέον καταστήματα, έρχονται να προστεθούν και αρκετά κεντρικά ξενοδοχεία που έκλεισαν τις πόρτες τους, κανείς δε γνωρίζει για πόσο.

Όσο για τα ανοιχτά καταστήματα, αρκετά είναι αυτά που προσπαθούν με προσφορές να διεγείρουν το αγοραστικό ενδιαφέρον ενός κόσμου που σχεδόν φοβάται πλέον να κατέβει στο κέντρο από μία ώρα και μετά. Σε κάποια από αυτά η διαδικασία της μεταφοράς σε άλλη περιοχή ή του κλεισίματος της επιχείρησης είναι ήδη καθοδόν ενώ μέρα με τη μέρα δεκάδες είναι οι εργαζόμενοι που χάνουν τη θέση τους στο εμπορικό κέντρο της πρωτεύουσας.

Προσπαθούμε να μιλήσουμε με εμπόρους της περιοχής και με τις πρώτες κουβέντες που ανταλλάζουμε η απογοήτευσή τους γίνεται εμφανής. Κάνουν λόγο για τη μεγάλη πτώση στην εμπορική κίνηση, για τα έξοδα, τους φόρους και τις τράπεζες που έχουν κλείσει τις στρόφιγγες του δανεισμού. Για την εγκληματικότητα που οργιάζει και τρομάζει τους πελάτες, αλλά και το παραεμπόριο που θεριεύει κάθε φορά που η δημοτική αστυνομία απομακρύνεται.

Μας μιλάνε για τα χρέη που τους έχουν γίνει θηλιά στο λαιμό αλλά και για τις σκέψεις τους να κλείσουν τις επιχειρήσεις τους μια για πάντα. Το newsbeast.gr επικοινώνησε με τον αντιπρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Σοφρωνά Γεώργιο ο οποίος μας περιγράφει με ζοφερά λόγια την εικόνα του εμπορικού κέντρου. Όπως μας λέει χαρακτηριστικά το κέντρο της Αθήνας νεκρώνει από το φόβο μετά τις 3 το μεσημέρι αφού η γκετοποίηση και η εγκληματικότητα δεν αφήνουν τον κόσμο να κατέβει για ψώνια.

Όμως δεν είναι μόνο αυτός ο λόγος της σημερινής κατάστασης. Σύμφωνα με τον κ. Σοφρωνά, οι λόγοι είναι πολλοί και οι ευθύνες μοιράζονται τόσο στην εκάστοτε κυβέρνηση όσο και στους ίδιους τους επιχειρηματίες και στα συμφέροντα που εξυπηρετούνται κάθε τόσο.









Μέσα σε όλα αυτά, οι πορείες, οι απεργίες των ΜΜΜ, η αυξήσεις των εισιτηρίων μεταφοράς, τα εμπορικά κέντρα που ανοίξανε μαζικά, η οικονομική ανασφάλεια και οι ανεύθυνη φημολογία για χρεοκοπία και επιστροφή στη δραχμή έχουν δημιουργήσει ένα ζοφερό και απαισιόδοξο κλίμα για καταναλωτές και εμπόρους.








Φυσικά για το κλείσιμο των εκατοντάδων καταστημάτων ευθύνες κατά τον κ. Σοφρωνά έχουν και οι ίδιοι οι επιχειρηματίες που ώθησαν στα όρια τους τις επιχειρήσεις και η κρίση στην οικονομία δεν απέδωσε το ρίσκο που πήρανε με αποτέλεσμα το κλείσιμο αρκετών επιχειρήσεων αλλά και το χάσιμο δεκάδων θέσεων εργασίας.









Μέσα σε όλα αυτά το παραεμπόριο που έχει κατακλύσει σχεδόν κάθε γωνιά της Αθήνας μοιάζει με χτύπημα κάτω από τη ζώνη. Με τιμές που δεν μπορεί να συναγωνιστεί το κάθε νόμιμο κατάστημα και πουλώντας την πραμάτεια τους κυριολεκτικά έξω από την πόρτα των νόμιμων επιχειρήσεων, οι παράνομοι μικροπωλητές βάζουν πραγματικά την ταφόπλακα.









Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο του εμπορικού συλλόγου της Αθήνας ο τζίρος του παράνομου εμπορίου μαζί με τις απώλειες από ΦΠΑ και φόρους ξεπερνά το ποσό των 40 δις ευρώ το χρόνο κάνοντας λόγο για μία τεράστια πληγή.
Όσο το γιατί δεν καταπολεμάτε το παραεμπόριο, ο κ. Σοφρωνάς πιστεύει ότι ενώ η αστυνομία έχει τα μέσα και τον τρόπο, λείπει η πολιτική βούληση και οι εντολές δεν είναι αυτές που πρέπει.









Όσο για το μέλλον ο κ. Σοφρωνάς πιστεύει ότι το κράτος πρέπει να σοβαρευτεί και τονίζει πως οι έμποροι δεν ζητούν δάνεια αλλά ζητούν δουλειά. Ζητάνε να αλλάξει το κλίμα και η ψυχολογία του κόσμου για να μπορέσει ξανά να έρθει στα καταστήματα.