ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2011

Kαι ξανά ... εις υγείαν των κορόιδων



Παπαδόπουλος Σπύρος "εις υγείαν"
Σ’ αυτή τη χώρα της.. φαιδράς πορτοκαλέας, δεν ξέρει κανείς από πού ν΄ αρχίσει και πού να τελειώσει. Παίρνω αφορμή, από το πρωτοσέλιδο της χθεσινής { 12 Ιαν. } “Πατρίδας”. Ένας ηλικιωμένος άνδρας ψάχνει μέσα σε κάδο σκουπιδιών, προφανώς να βρει κάτι φαγώσιμο. “Έτσι ζει ο κόσμος την κρίση”, γράφει η εφημερίδα.
Έτσι την κατήντησαν οι κυβερνήσεις του, προσθέτω εγώ. Η αλήστου μνήμης προηγούμενη και η σημερινή ... σοσιαλο φιλολαϊκή. Η πρώτη “μεταρρύθμισε” την φτώχεια και η δεύτερη “θεσμοθέτησε” την πείνα. Πείνα όμως όχι για όλους. Μόνο για μερικούς. Συνταξιούχους, μισθωτούς. Για τους άλλους, τους φοροφυγάδες, τους παντός είδους και κατηγορίας “κοπρίτες”, τους προνομιούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, τα τρωκτικά του δημόσιου ταμείου, ισχύει απόλυτη ασυλία. Ας είναι καλά τα κοροϊδα που τους πληρώνουν.
Ένα από τα εκατοντάδες πανάθλια παραδείγματα, διασπάθησης του εθνικού χρήματος, από μια κυβέρνηση, που, από το πρωί μέχρι τα μεσάνυχτα, κλαίει και οδύρεται, αναστενάζει και βαρυγγωμά, ότι δεν υπάρχουν λεφτά και ψάχνει δανεικά στην αγορά είναι και το ακόλουθο :
Διάβασα στην εφημερίδα - “ΒΗΜΑ της Κυριακής” :
“Το ΔΣ της ΕΡΤ αποφάσισε να ανανεώσει την εκπομπή "Στην υγειά μας " που παρουσιάζει ο ηθοποιός κ. Σπύρος Παπαδόπουλος και για το υψηλό κόστος της οποίας έχει γίνει πολύς λόγος το τελευταίο διάστημα. Το ΔΣ συμφώνησε να ανανεώσει 33 επεισόδια και τρία επετειακά με κόστος 48.500 το επεισόδιο και 50.000 το επετειακό. Αν σε αυτό προστεθούν ο ΦΠΑ και οι εργοδοτικές εισφορές που πληρώνει η ΕΡΤ, το συνολικό κόστος ξεπερνάει τα 2 εκατ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η αμοιβή του παρουσιαστή, θα ανέρχεται σε 10.000 ευρώ το επεισόδιο”.
Αν όντως έτσι έχει το γεγονός- και μάλλον δεν αμφιβάλλω ότι έτσι είναι - τότε όλοι οι τρελοί έχουν μαζευτεί εκεί, στην “Αγία Παρασκευή”!
Τι άλλο μπορεί κανείς να πει. Να μαζεύεται εκεί κάθε Σαββατόβραδο κάθε καρυδιάς καρύδι. Μοντέλες, μοντέλοι, ξέκωλες, ξέκωλοι, μίμοι και κλόουν, αηδοί και ... αηδές, χορευτές και χορεύτριες, του συρμού και του παλουκιού, να τρώνε, να πίνουν, να χορευτακίζουν, τον πισινό τους να λικνίζουν, οι ίδιες παρέες, τα ίδια πρόσωπα, να διασκεδάζουν δήθεν οι χορτασμένοι, τους πεινασμένους, να ξεχνάνε τα βάσανά τους και...να τους χρωστάνε και χάρη.
Και ο πρωταγωνιστής- οικοδεσπότης να αμείβεται με 360.000 ευρώ τον χρόνο, η με 30.000 τον μήνα, ή με 1.000 ευρώ την ημέρα ! Χίλια ευρώ την ημέρα, όσο παίρνει ένας γιατρός τον μήνα σε δημόσιο νοσοκομείο!
Και το συνολικό κόστος 2.000.000 ευρώ, ήτοι όσο στοιχίζει η μηνιαία μισθοδοσία 2.000 νοσοκομειακών γιατρών, όπως είπαμε!
Και κάθε τόσο, απτόητος ο πρωταγωνιστής, έμπλεος χαράς και ευωχίας, - και γιατί όχι - να σηκώνει το ποτήρι και να εύχεται σε όλους:
“Στην υγειά μας”. Άντε και στην υγειά των κορόιδων!
Θεόδωρος Παναγόπουλος
εφ. Πατρίς                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Ελληνοποίηση: μία ποδοσφαιρική πρωτοβουλία με εθνικό περιεχόμενο



Ολυμπιακός
Η είδηση πέρασε στα «ψιλά» κάποιων εφημερίδων, αλλά είναι σημαντική διότι απηχεί μιαν ορθή αντίληψη που οφείλει να επικρατήσει ευρύτερα στην συλλογική μας συνείδηση, αν θέλουμε πράγματι να εξέλθουμε από την κοινωνική (και δευτερογενώς οικονομική) κρίση που μαστίζει την χώρα μας. Έρχεται από τον χώρο του ποδοσφαίρου και αφορά την δημοφιλέστερη ελληνική ομάδα, τον Ολυμπιακό, και την πρόθεση της διοίκησής του να τον «ελληνοποιήσει».
Το ποδόσφαιρο αποτελεί ίσως την χαρακτηριστικότερη πολυεπίπεδη απεικόνιση μιας σύγχρονης κοινωνίας αναφορικά με την ικανότητά της να διαμορφώνει αποτελεσματικές συλλογικές λειτουργικές δομές προς επίτευξη συγκεκριμένων στόχων, μέσα από μία διαδικασία διαμόρφωσης μιας τεχνητής δικτυακής νοημοσύνης (ομάδα-εγκέφαλος), η οποία υπερβαίνει τις επιμέρους φυσικές και νοητικές ικανότητες των μελών της, τις απαραίτητες φυσικά για την συγκρότησή της.
Η επιτυχής πορεία μιας ποδοσφαιρικής ομάδας απαιτεί έναν συνεχή συνδυασμό ατομικών ικανοτήτων και μία συνεχή συναντίληψη προθέσεων, κινήσεων, δράσεων και προοπτικών καθ’ όλη την χρονική διάρκεια ενός παιχνιδιού. Οι καλές διαπροσωπικές σχέσεις και η ικανότητα των παικτών να διαβάζουν ο ένας το μυαλό του άλλου, αλλά και η ικανότητα της ομάδας ως συνόλου να αντιλαμβάνεται το πνεύμα του αντιπάλου, αποτελούν προϋποθέσεις sine qua non για την εύρυθμη και αποδοτική λειτουργία της. Είναι άλλωστε γνωστό ότι η παρουσία ή απόκτηση ταλαντούχων παικτών είναι μεν αναγκαία, αλλά όχι και ικανή συνθήκη για την δημιουργία μιας λειτουργικής ομάδας.
Ο συντονισμός των ατομικών ικανοτήτων των παικτών αλλά και η αμφίδρομη ψυχική επαφή τους ως συλλογικότητας με την εξέδρα των οπαδών τους, που συνιστούν αναπόσπαστο και ενεργό παράγοντα της δυναμικής του παιχνιδιού, αποτελούν συνεχείς στρατηγικές επιδιώξεις του προπονητή και διαμορφώνουν την ιδιοπροσωπία της ομάδας σε τοπικό αλλά και εθνικό επίπεδο. Αντίστροφα, η προβολή και εκπροσώπηση της συλλογικής συνείδησης μιας πόλεως ή ενός έθνους από τις αντίστοιχες ποδοσφαιρικές ομάδες αποτελεί ένα σύνηθες κοινωνιολογικό φαινόμενο και επηρεάζει, θετικά ή αρνητικά, ακόμη και τον ψυχισμό της καθημερινότητας των οπαδών τους.
Τα τελευταία χρόνια, κάτω από την υφέρπουσα δυναμική της παγκοσμιοποίησης, οι τοπικές μας ομάδες, οι οποίες είχαν παράλληλα και σαφή εθνικά χαρακτηριστικά, υπέστησαν την μετάλλαξη της άκριτης μαζικής εισαγωγής ξένων παικτών, με αποτέλεσμα να απωλέσουν, σε διαφορετικό βαθμό η κάθε μια τους, την «ελληνικότητά» τους. Η εικόνα ενός «πολυπολιτισμικού» Ολυμπιακού επανδρωμένου με ξένους μισθοφόρους, παρά τις όποιες επιτυχίες του, δεν είναι παρά ένα στρεβλό είδωλο του πειραϊκού υποσυνείδητου.
Η σταδιακή συνειδητοποίηση του γεγονότος, κάτω και από τις οικονομικές πιέσεις της διεθνούς αγοράς, οδηγεί σήμερα την νέα του διοίκηση στην εχέφρονα επιδίωξη της εκ νέου «ελληνοποίησής» του, μέσα από την ανάδειξη ταλαντούχων νεαρών ποδοσφαιριστών από τα φυτώριά του και την απόκτηση εξίσου ταλαντούχων Ελλήνων παικτών. Είναι μια κίνηση βαθύτερης σημασίας, η οποία θα πρέπει να αποτελέσει οδοδείκτη ευρύτερων κοινωνικών εξελίξεων. Γιατί οι ποδοσφαιρικές ομάδες οφείλουν να είναι αυθεντικές εκφράσεις της εθνικής σύνθεσης μιας κοινωνίας η οποία επίσης οφείλει να αναζητά την συνεκτικότητά της στις ρίζες της.
Το μήνυμα της κρίσης που διερχόμαστε είναι ότι δεν είναι δυνατόν να εισάγουμε πολλαπλάσια απ’ ότι εξάγουμε, υπό μορφή είτε υλικών αγαθών είτε ανθρώπινου δυναμικού, αλλά να επιβιώνουμε με αυτό που πραγματικά είμαστε και αυτό που εμείς οι ίδιοι μπορούμε να παράγουμε και να δημιουργούμε. Και η ιστορία μας, παλαιά και σύγχρονη, έχει καταδείξει ότι ο Ελληνισμός κάτω από συνθήκες πίεσης έχει αστείρευτες δεξαμενές πνευματικής, ψυχικής και υλικής παραγωγής, και μάλιστα σε τέτοιο βαθμό ώστε τα αντίστοιχα προϊόντα του να αποτελούν εξαγώγιμο και πρωτοποριακό αγαθό. Έχει συμβεί στο παρελθόν, θα συμβεί και στο μέλλον.
Από αυτήν την σκοπιά, η συνειδητοποιημένη προσπάθεια «ελληνοποίησης» του Ολυμπιακού δεν είναι παρά η ενσυνείδητη προσπάθεια «ελληνοποίησης» της Ελλάδας. Δεν αποκλείεται ο νέος πατριωτισμός, τον οποίο οφείλουμε να επιδείξουμε σήμερα, να αρχίσει από μία ποδοσφαιρική ομάδα, που όμως εκφράζει σε μεγάλο βαθμό το συλλογικό υποσυνείδητο και τις συλλογικές επιθυμίες της λαϊκής ψυχής.
του Χρίστου Γούδη
Καθηγητή Πανεπιστημίου Πατρών
Προέδρου του Ιδρύματος Ίων Δραγούμης                                                                                                ΠΗΓΗ:www.thermopilai.org

Οι πολυεθνικές σκοτώνουν την τιμή του ελαιολάδου για να δώσουν το τελειωτικό χτύπημα στον Έλληνα παραγωγό.

Δεν μπορούσαμε καν να πιστέψουμε αυτό που είδαμε στο σούπερ μάρκετ “Carrefour” στην Καλαμάτα με την... ξεφτιλιστική τιμή – προσφορά στο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο συσκευασμένο σε 5λιτρο, με τιμή αγοράς 11,90 ευρώ, δηλαδή, 2,38 ευρώ το λίτρο, επαναλαμβάνουμε τα 5 λίτρα, την στιγμή που βρισκόμαστε στην καρδιά της ελαιοπαραγωγής και συγκομιδής, με τους παραγωγούς να... κλαίνε γιατί η τιμή που έχει το ποιοτικό τοπικό προϊόν μας είναι στα επίπεδα που τους οδηγεί – το είδαμε κι αυτό – στο να.... ξεριζώσουν τις ελιές.Τί έχει ο τόπος μας και καυχιέται για αυτό; Μα φυσικά, το έξτρα ποιοτικό ελαιόλαδό του. Παγκοσμίως φημισμένο το λάδι της Καλαμάτας και τοις πάσι γνωστή η ασύγκριτη ποιότητά του. Όμως δυστυχώς και φέτος η κατρακύλα των τιμών συνεχίζεται με αμείωτο ρυθμό. Και εδώ οι λόγοι σίγουρα...
είναι αρκετοί, αλλά και συγκεκριμένοι…. Κι εάν τις προηγούμενες φορές σας είχαμε αναλυτικά μεταφέρει το τί γίνεται στην παγκόσμια αγορά, τι γίνεται με την εκμετάλλευση της ονομασίας προέλευσης – πρόσφατο παράδειγμα τα όσα αποκάλυψε το ρεπορτάζ της τηλεόρασης BEST που γίνονταν στην αγορά της Αμερικής - τώρα τα πράγματα είναι περισσότερο αυταπόδεικτα για το πως φτάνουμε εδώ που φτάνουμε και σε αυτές τις εξευτελιστικές τιμές για το «χρυσάφι» της Μεσσηνίας.Η διαφήμιση, λοιπόν, της... ξεφτίλας της τιμής του ελαιολάδου διατυμπανίζει το εξής: «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κτήμα συσκευασίας 5 λίτρων 11,90 ευρώ». Το επαναλαμβάνουμε για να μην νομίζετε ότι κάνουμε λάθος: «Εξαιρετικό Παρθένο Ελαιόλαδο Κτήμα συσκευασίας 5 λίτρων 11,90 ευρώ». Η τιμή – σοκάρει αφού είναι κάτι περισσότερο από... προκλητική και διαμορφώνει με το... έτσι θέλω όρους αθέμιτου ανταγωνισμού, συμπιέζοντας προς τα κάτω και σπάζοντας – αφού αναφερόμαστε στην μεγαλύτερη αλυσίδα σούπερ μάρκετ – κάθε τελευταία άμυνα των παραγωγών αλλά και όλου του ελαιοκομικού τομέα που προσπαθούν με το 2,30 ευρώ και με τα 2,50 ευρώ να καταφέρουν να σταθούν έστω στην αγορά με το πλέον ανταγωνιστικό και ποιοτικό προϊόν στα χέρια τους.Οι φορείς με πρώτο το Επιμελητήριο που... καυχιέται για τους δρόμους του λαδιού και τον αγώνα που κάνει για το ελαιόλαδό μας, σφυρίζουν αδιάφορα για το «έγκλημα» αυτό.
www.best-tv.gr                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Προσκύνα καλά αρχιεπίσκοπε. Άλλωστε χάρη σ’ αυτούς έχεις και εσύ δουλειά. Αυτοί έδωσαν την Χριστιανική θρησκεία και πρέπει να είσαι σούζα μπροστά τους…


  • Στο αρχιεπισκοπικό μέγαρο μετέβη σήμερα ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Α. Λίμπερμαν, όπου συναντήθηκε με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, Ιερώνυμο. Ο Ισραηλινός αξιωματούχος αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη σημασία του διαλόγου μεταξύ των θρησκειών ενώ ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την υποδοχή όπου του επιφύλαξε, ενώ παράλληλα τον κάλεσε να επισκεφθεί το Ισραήλ.

    Στο τέλος της συνάντησης ο Ιερώνυμος δήλωσε ότι τους δόθηκε η ευκαιρία να ανταλλάξουν σκέψεις και προβληματισμούς για το ζήτημα των σχέσεων Ελλάδας- Ισραήλ και να υπομνήσουν την συνεργασία μεταξύ των δύο λαών.

    «Μας δόθηκε ευκαιρία να υπογραμμίσουμε την -σε δύσκολες ώρες- συνεργασία και προσφορά του ελληνικού λαού προς τον ισραηλιτικό λαό στα δύσκολα χρόνια της γερμανικής κατοχής και επίσης να υπογραμμίσουμε πρακτικούς τρόπους με τους οποίους φάνηκε αυτή η αγάπη. Αυτό πρέπει να συνεχιστεί, διότι σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη εποχή υπάρχει ανάγκη συνεργασίας των λαών», πρόσθεσε ο Αρχιεπίσκοπος.

    Ο κ. Λίμπερμαν από την πλευρά του δήλωσε: «Ήρθα εδώ αμέσως μετά την επίσκεψή μου στο εβραϊκό μουσείο. Ανάμεσα στα εκθέματα που είδαμε στο εβραϊκό μουσείο ήταν ταυτότητες τις οποίες επέδωσαν Έλληνες κληρικοί σε Έλληνες Εβραίους για να τους προστατεύσουν κατά τη διάρκεια της γερμανικής κατοχής. Χάρη σε αυτές τις ταυτότητες πάρα πολλοί Εβραίοι μπόρεσαν να σωθούν. Είναι σαφές ότι οι κληρικοί αυτοί διακινδύνευσαν τη ζωή τους δίνοντας τις ταυτότητες για τη σωτηρία των Ελλήνων Εβραίων, δεδομένου ότι αν αυτό γινόταν αντιληπτό θα ετίθετο και η δική τους ζωή σε κίνδυνο».                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • StopCartel Ανακοίνωση: Φθανει πιά με τα κομματικά καπελώματα και τους ηγέτες.


    Το κίνημα ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ που μάχεται για την κατάργηση των ληστρικών Διοδίων σε όλη τη χώρα γιγαντώνει κάθε εβδομάδα που περνάει.Οι πολίτες αντιλαμβάνονται ότι η κατηγορηματική δήλωση τους για άρνηση συμμετοχής στις ζημιές που οι τράπεζες,οι μεγάλοι εμποροβιομήχανοι και οι πολιτικοί δημιούργησαν μέσα από την πρωτοφανή μεταπολιτευτική απληστία τους, εκφράζεται με άμεσο,απλό και αποτελεσματικό τρόπο, κάθε φορά που σηκώνουν τις μπάρες.
    Το κίνημα των Διοδίων που εκφράζει την πολιτική αυτή στάση των πολιτών ξεκίνησε και ανδρώνεται απο τη βάση της κοινωνίας χωρίς πολιτικούς διαμεσολαβητές και δεν έχει σχέση με κόμματικά καπελώματα.Οι χιλιάδες ενεργοποιημένοι πολίτες που μετέχουν, προέρχονται από πολλούς πολιτικούς χώρους με εξαίρεση ομάδες και ιδεολογίες εχθρικές πρός την αρχή της Ελευθερίας όπως φασίστες και ρατσιστές.Πολίτες που ενδεχόμενα είναι μέλη κομμάτων μπαίνουν χωρίς κανένα πρόβλημα στο κίνημα αφού έχουν αφήσει τις κομματικές τους ταυτότητες στα σπίτια τους.

    Στούς 16 μήνες λειτουργίας του κινήματος αυτού,όλες οι αποφάσεις πάρθηκαν και παίρνωνται από τις ανοικτές τοπικές συνελεύσεις στις διάφορες πόλεις και τις πανελλάδικές συνελεύσεις με διαδικασίες άμεσης δημοκρατίας.Κυρίαρχοι στο κίνημα αυτό είναι οι ίδιοι οι πολίτες και οι ανοικτές για όλους συνελεύσεις τους χωρίς προέδρους και κανενός είδους ιεραρχία.
    Η βασική αυτή δομή του κινήματος των πολιτών ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ είναι ακριβώς αυτή που έκανε όχι μόνο εμάς απο το STOPCARTEL να το στηρίξουμε και να συμπαραταχθούμε αλλά και χιλιάδες πολίτες απο όλη τη χώρα να ενεργοποιηθούν με ρυθμούς γεωμετρικής προόδου.
    Το κυρίαρχο οικονομικό και πολιτικό σύστημα της χώρας μπροστά σε αυτό το ραγδαίο μεγάλωμα έχει καταληφθεί από πανικό.
    Ετσι αφού χρησιμοποίησε τη δοκιμασμένη απλή μέθοδο της τρομοκράτησης των οδηγών με απειλές για φυλακίσεις,χρήσεις καμερών και πρόστιμα της εφορίας υπέρ των..ιδιωτικών εταιρειών χωρίς αποτέλεσμα, τώρα επιστρατεύει το όπλο του αποπροσανατολισμου.
    Με αφορμή τη θεμιτή ενέργεια του Δήμαρχου Στυλίδας Α.Γκλέτσου να προσπαθήσει να προστατεύσει το δικαίωμα των δημοτών του για ακωλυτη μετάβαση στα χωράφια τους και να διεκδικήσει ένα τοπικό αίτημα της ανανέωσης καρτών ελεύθερης διέλευσης απο τα διόδια της περιοχής,τα ΜΜΕ εμφάνησαν τον νέο πολιτικό της τοπικής αυτοδιοίκησης ως εκφραστή του κινήματος των Διοδίων.Οι Επιτροπές κατοίκων ,Εργαζομένων Ανέργων και νεολαίας που αποτελούν το Πανελλαδικό Συντονιστικό όργανο του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ ήταν οι πρώτες που εξέδωσαν ανακοίνωση συμπαράστασης στον Α.Γκλέτσο για την κράτηση και τη δίωξη εναντίον του.
    Συγχρόνως όμως για αποφυγή εσφαλμένων εντυπώσεων οι Επιτροπές δήλωσαν κατηγορηματικά ότι η ενέργεια του Δημάρχου Στυλίδας αφορά την προσπάθεια διευθέτησης ενός τοπικού προβλήματος, η μπάρα που αφαιρέθηκε δεν ήταν μπάρα διοδίων αλλά διαχωριστικό ικρίωμα από παράπλευρη οδό, σε καμμία δε περίπτωση δεν αποτέλεσε δράση διεκδίκησης της κατάργησης των διοδίων σε όλη τη χώρα.
    Την ίδια ώρα το ΠΑΜΕ του ΚΚΕ,αφού ξεχνάει τη θεωρία του ατομικου τσαμπουκά την οποία τούς τελευταίους 16 μήνες χρησιμοποίησε στρεφόμενο ουσιαστικά εναντίον του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ,επιχειρεί τώρα μία απελπισμένη προσπάθεια καπελώματος των ενεργοποιημένων πολιτών,προχωρόντας όψιμα και εσπευσμένα σε ανοίγματα Διοδίων συνοδευόμενα από τα κομματικά του λάβαρα και τις κομματικές σημαίες!Και μάλιστα χωρίς να ξεκαθαρίζει τι ακριβώς σαν κόμμα διεκδικεί..Δηλαδή αν υποστηρίζει την ολοκληρωτική κατάργησή τους η απλές συμβατικές διορθώσεις και διατήρησή τους..Οι ενέργειες αυτές του ΚΚΕ παραδίδονται στην κρίση των πολιτών…
    Τέλος μικρές ομάδες του ημιδιαλυμένου ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζουν τις παλιές τους προσπάθειες πρόκλησης σύγχισης στούς πολίτες, οργανώνοντας μεμονωμένα ανοίγματα διοδίων με τοπικά αιτήματα απλής μεταφοράς τους σε άλλα σημεία των Εθνικών μας δρόμων και απλής μείωσης των τιμών τους.
    Μέλη των Επιτροπών του κινήματος των Διοδίων δήλωναν σήμερα κατηγορηματικά ότι ουδεμία σχέση έχουν με τις παραπάνω προσπάθειες αποπροσανατολισμού των πολιτών και θα συνεχίσουν αταλάντευτα τον αγώνα αυτό μακριά από κομματικά καπελώματα και αρχηγικές ροπές.
    Η δομή και λειτουργία του κινήματος αυτού,πρόσθεταν, αποτελεί κοινωνική και πολιτική κατάκτηση των τελευταίων 16 μηνών,συνιστά κοινή παρακαταθήκη όλων των πολιτών και σαν τέτοια θα διαφυλαχτεί απο τους ίδιους στην πράξη μέσα από τον συνεχή και ανυποχώρητο αγώνα στούς δρόμους.
    stopcartel                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:olympia.gr

    Τάσσος Παπαδόπουλος – Το Μεγάλο ΟΧΙ και η Μεγάλη Δικαίωση 7 Χρόνια Αργότερα.


    Ποιος μπορεί να ξεχάσει τα γεγονότα τις παραμονές του δημοψηφίσματος για το σχέδιο Ανάν στην Κύπρο επτά χρόνια πριν?
    Ποιος μπορεί να ξεχάσει την τρομολογαγνεία των υποστηρικτών του ΝΑΙ σε ενδεχόμενο απόρριψης του σχεδίου?
    Θυμόσαστε τη δαιμονολογία των θιασωτών του ΝΑΙ? Για νέα μικρασιατική καταστροφή μιλούσαν άλλοι , για τελευταία ευκαιρία, ή ακόμα και για διπλωματική απομόνωση!
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ? Που ήρθαν οι ΑΟΖ στο προσκήνιο και η Κύπρος αποδεικνύεται πλούσια σε φυσικό αέριο τα τηλέφωνα του Χριστόφια έχουν σπάσει και οι ξένοι ηγέτες έχουν πάρει σειρά για να συναντηθούν μαζί του.
    Η καγκελάριος της Γερμανίας Μέργκελ δεν έχασε χρόνο να συναντηθεί με το Χριστόφια.
    Όλα αυτά χάρη σε ένα ΟΧΙ! Φαντασθείτε να είχε υπερψηφισθεί το σχέδιο ΑΝΑΝ , θα μπορούσαμε να μιλάμε για ΑΟΖ από τη στιγμή που οι τουρκοκύπριοι (δηλαδή τουρκία) θα επενέβαιναν και θα ακύρωναν κάθε προσπάθεια?
    Κατά πόσο μπορούμε να θεωρήσουμε ότι είναι πολιτικοί «Νόες» οι κύριοι Γ. Παπανδρεόυ, Ντόρα Μπακογιάννη , Κωνσταντίνος Μητσοτάκης οι οποίοι ήταν φανατικά υπέρ του σχεδίου ΑΝΑΝ?
    Ο κύριος Δρούτσας ο σημερινός Υπουργός εξωτερικών ο οποίος ήταν ένας από τους συντάκτες του σχεδίου είναι καθόλου υπερήφανος τώρα για το «πνευματικό» του δημιούργημα?
    Ας θυμηθούμε τον τελευταίο ΜΕΓΑΛΟ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ στο συγκλονιστικό του διάγγελμα…ΠΗΓΗ:olympia.gr

    Μασάει η αίγα αυγοτάραχον;

    Για να παραφράσω τον ποιητή… “ τέτοιες δημοσκοπήσεις σας κάνω εκατό τη μέρα”!!!!
    Δεν μας φτάνουν τα προβλήματά μας και η τρέλα της καθημερινότητας έχουμε και κάθε είδους προπαγανδιστές να μας χλευάζουν από πάνω… Πώς αλλιώς να χαρακτηρίσω τους κάθε είδους παπαγάλους που μας λένε ότι η κοινή γνώμη είναι ανήσυχη, πιστεύει στο συντριπτικό ποσοστό του 84% ότι θα υπάρχουν μεγάλες ταραχές στην χώρα, απεργίες και κινητοποιήσεις, αλλά από την άλλη το ΠΑΣΟΚ που κυβερνά κι έχει έρθει αντιμέτωπο με το σύνολο των κοινωνικών ομάδων, προηγείται με 8 ποσοστιαίες μονάδες της ΝΔ.
    Τώρα ή πάθαμε ομαδική παράκρουση σ’ αυτήν την χώρα, ή μας ψεκάζουν πολύ που λέει κι ο Λιακόπουλος και έχουμε ζαβλακωθεί τελείως, ή παίζουν με τα όρια της ανοχής και αντοχής μας…
    Βρε άσε μας ήσυχους! Προχθές η διαφορά ήταν 2 μονάδες σήμερα έγινε 8. Την φθορά στην προκειμένη περίπτωση την έχει το ΠΑΣΟΚ οι υπουργοί δεν τολμάν να βγουν στους δρόμους γιατί θα φάνε γιαούρτια, οι βουλευτές δεν πηγαίνουν στις περιφέρειές τους γιατί δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, η κοινωνία βράζει, όλοι φοβούνται κοινωνική εξέγερση ακόμη και δι’ ασήμαντον αφορμή, το πολιτικό σύστημα (δεξιό,κεντρώο,αριστερό) βουλιάζει στα ίδια του τα βοθρολύμματα και μας λένε ότι ο κόσμος φτύνει ταυτόχρονα γλύφει;
    Ξέρουμε τί γίνεται γύρω μας. Δεν τρώμε κουτόχορτο, ποτέ δεν τρώγαμε. Η Ελλάδα είναι μικρή, ξέρουμε ποιο κανάλι και ποια εταιρεία δημοσκοπήσεων προωθεί ποιον στην εξουσία και όλα τα βρώμικα παιχνίδια που παίζονται από πίσω, όλα στην πλάτη του λαού, όλα εναντίον του λαού.
    Εχθές σ’ ένα κείμενό μου ανέφερα ότι οι δημοσιογράφοι έχουν παγιωθεί στην συνείδηση του κόσμου ως τσιράκια της εξουσίας. Μερικοί πολύ εύστοχα σχολίασαν ότι αυτό έχει πάψει από καιρό. Δεν είναι τσιράκια πλέον, είναι η ίδια η εξουσία που ανεβοκατεβάζει κυβερνήσεις για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντά της και έχουν δίκιο. Οι δημοσκοπήσεις, η επιλεγμένη θεματολογία, η διαστρέβλωση και η λασπολογία είναι τα βασικά τους όπλα.
    Δεν μας πείθετε πλέον… Κλείστε κι εσείς ένα ελικόπτερο τώρα που μπορείτε γιατί αντιλαϊκές εξουσίες “ νταβατζήδων” σαν κι εσάς άρχισαν να την κάνουν.. Μετά την Αργεντινή, σειρά είχε η Τυνησία (εδώ). Τρίτη και φαρμακερή θα είναι η Ελλάδα;
    filologos10                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:filologos10.wordpress.com

    Λες και ζούμε για να υπηρετούμε εμείς το σύστημα και όχι το αντίθετο.

    του tsilivithras
    Ο Γ. Δελαστίκ σε άρθρο του στο Εθνος γράφει πως η στάση των εργαζομένων στα μέσα μαζικής μεταφοράς να πραγματοποιήσουν την απεργία τους, παρά το γεγονός ότι τα δικαστήρια την έκριναν παράνομη, “Οδηγεί αντικειμενικά σε νέα επίπεδα ένα ραγδαία αναπτυσσόμενο κοινωνικό φαινόμενο που παρατηρείται εσχάτως με επίκεντρο τη μη καταβολή διοδίων από αξιόλογο ποσοστό οδηγών και το οποίο φαίνεται ότι τείνει να επεκταθεί και σε άλλους τομείς: ένα αυθόρμητο κίνημα απειθαρχίας, ανυπακοής των πολιτών προς την εξουσία, τα όργανα και τους θεσμούς της.”
    “Η κυβέρνηση Παπανδρέου με την πολιτική της σκίζει το κοινωνικό συμβόλαιο στη βάση του οποίου, στο πλαίσιο του συστήματος, διασφαλίστηκε επί μισό και πλέον αιώνα η ομαλή λειτουργία της ελληνικής πολιτείας…”
    “Σε αυτό, λοιπόν, της απαντούν διογκούμενες μάζες πολιτών με τον πολλαπλασιασμό των εκδηλώσεων απειθαρχίας και ανυπακοής. Της στέλνουν απερίφραστα μήνυμα ότι δελεάζονται με την ιδέα να σκίσουν και οι πολίτες το «παλαιό» κοινωνικό συμβόλαιο! Να πάψουν, δηλαδή, να τηρούν τις δικές τους υποχρεώσεις απέναντι στην εξουσία, κυβερνητική και άλλη.”
    “Μια τέτοια πολύπλευρη ρήξη του κοινωνικού ιστού συνιστά ισχυρό πλήγμα κατά του συστήματος. Υπερβαίνει κατά πολύ τα όρια της αντιπάθειας προς την πολιτική μιας συγκεκριμένης κυβέρνησης και ενέχει μονιμότερα χαρακτηριστικά ρήξης.
    ” Στις σημερινές συνθήκες, πάντως, μάλλον θα εκπλαγεί δυσάρεστα η κυβέρνηση αν νομίζει ότι «μόδα είναι, θα περάσει» χωρίς συνέπειες αυτή η γενίκευση των διαθέσεων ανυπακοής πολλών πολιτών.”

    Τι λέει ο κος Δελαστίκ;; Ότι γράφουμε εμείς εδώ πέρα.
    Και κάτι ακόμα. Όσο πληθαίνουν οι “διαρροές” για εκλογές τόσο θα βλέπουμε ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ
    • συνεχή υποτίμηση των αντιδράσεων των πολιτών,
    • ταύτισή τους με πρόσωπα και τακτικές (βλέπε Γκλέτσος) άσχετες με την αυθόρμητη ανυπακοή,
    • γελοιοποίηση και ειρωνία περί της “επαναστατικότητας” των ανυπάκουν πολιτών
    • και κάθε είδους συστεμική και καθεστωτική αντίληψη ριγμένη στα μούτρα του κοσμάκη ΕΥΚΟΛΑ και ΘΡΑΣΥΤΑΤΑ
    λες και δεν είναι η χώρα μας υπό κατοχή, λες και δεν ζούμε οριακά επικίνδυνες καταστάσεις, λες και δεν απειλείται ΕΥΘΕΩΣ η ηθική και φυσική επιβίωση του γενικού πληθυσμού της χώρας…
    Λες και ζούμε για να υπηρετούμε εμείς το σύστημα και όχι το αντίθετο.
    Λες και είμαστε αριθμοί και νούμερα στερημένοι από κάθε είδους ανθρώπινη νοητική διεργασία ικανή να παράξει ελεύθερη σκέψη.
    Λες και ότι δεν φέρει την σφραγίδα του μαντριού (αριστερό-δεξιό) δεν δύναται να αποτελεί ικανή και αναγκαία συνθήκη.
    Λες και όλη η επαναστατικότητα του κόσμου διπλώθηκε μέσα σε κόκκινες σημαίες με τη φάτσα του Τσε και έκτοτε πρέπει να πληρώνουμε πνευματικά δικαιώματα όποτε θέλουμε να αντιδράσουμε ενάντια στον επιβήτορα.
    Λες και είμαστε γίδια και δεν καταλαβαίνουμε ότι ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ εξυπηρετεί και αναπαράγει ΑΥΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ.
    Όχι ρε μάγκες…δεν θα κάτσουμε στον κώλο μας να περιμένουμε τον επόμενο Μεσσία της πολιτικής σκηνής.
    Και αν έρθουν οι εκλογές που όλοι βλέπουμε να πλησιάζουν ετοιμαστείτε για ποσοστά αποχής που θα κάνουν μερικούς σφιγκτήρες να συσπασθούν πλειστάκις…!!!
    Καταλάβατε τώρα ρε παίδες τι παίζει;;;Μην τυχόν και χαλάσουμε την ευκαιρία του επόμενου “παιδιού”.
    Η υπομονή του Έλληνα τέλειωσε.
    Η Ελλάδα του μαλάκα τέλειωσε.
    Η Ελλάδα του κομματόσκυλου τέλειωσε.
    Η Ελλάδα της αριστερο-δεξιάς στάνης τελείωσε.
    Η Ελλάδα της προπαγάνδας τέλειωσε.
    Σε λίγο ξεκινάει η “Ελλάδα της φάπας”.
    Σύντομα σε κινηματογράφους της γειτονιάς σας, ευγενική προσφορά του Ελληνικού λαού.
    tsilivithras                                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr

    Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

    Το καρναβάλι του Ρίο-Αντίρριο

    Πληρώνει μια γέφυρα στην τιμή των τριών

    Λένε πως μια γέφυρα εκμηδενίζει τις αποστάσεις. Καμιά φορά, εκμηδενίζει και τη νοημοσύνη των φορολογουμένων

    Την αποκάλεσαν «τεχνικό επίτευγμα υψηλής αισθητικής», «υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο», «κόσμημα του τόπου» και «όραμα που έγινε πραγματικότητα». Τη φωτογράφισαν, τη φώτισαν με πυροτεχνήματα, τη διέτρεξαν με την ολυμπιακή φλόγα, την έκαναν σύμβολο προεκλογικής εκστρατείας.
    Εντυπωσιακή ομολογουμένως η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου, σηματοδοτεί την πορεία της χώρας προς τον 21ο αιώνα, απαλλάσσοντας τους εκδρομείς του Πάσχα και της Καθαράς Δευτέρας από το μαρτύριο του φεριμπότ. Επίσης, επιτρέπει στους κατοίκους την Ναυπάκτου να πηγαίνουν για ψώνια στην Πάτρα και κάνει πραγματικότητα το όραμα της ζεύξης του Χαρίλαου Τρικούπη με τον Κώστα Λαλιώτη. Κατά βάθος όμως αποτελεί υπόδειγμα του νέου τύπου δημοσίων έργων, που εγκαινίασε με πχιότητα η κυβέρνηση Σημίτη και προωθεί με σεμνότητα και ταπεινότητα η κυβέρνηση Καραμανλή, μαζί με μερικούς νταβατζήδες.

    Η γέφυρα Ρίου Αντιρρίου κόστισε συνολικά 740 εκ ευρώ ή 252 δισ. δραχμές. Από αυτά:
    · Το 10% (74 εκ. ευρώ, ή 25 δισ. δρχ.) το έβαλε η κοινοπραξία που την κατασκεύασε και την εκμεταλλεύεται.
    · Το 40% (296 εκ. ευρώ – 101 δισ. δρχ.) είναι η συμμετοχή του δημοσίου, δηλαδή το πληρώσαμε εμείς.
    · Το υπόλοιπο 50% (370 εκ. ευρώ – 126 δισ. δρχ.) είναι δάνειο από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα, με κρατικές εγγυήσεις. Που σημαίνει ότι αν στραβώσει η δουλειά, η τράπεζα θα πάρει τα λεφτά της από το κράτος, δηλαδή από εμάς. Αν δεν στραβώσει, θα τα πάρει από τα διόδια, δηλαδή πάλι από εμάς.
    Βάσει των συμφωνημένων, η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα εκμεταλλεύεται τη γέφυρα μέχρι το 2039, δηλαδή επί 35 χρόνια. Από την εκμετάλλευση αυτή, υπολογίζεται ότι θα εισπράξει 1,7 δισ. ευρώ, ή 579 δισ. δραχμές. Αν αφαιρέσει κανείς τα 370 δισ. της τράπεζας, υπολείπονται 209 δισ. για την κοινοπραξία, δηλαδή 8,36 φορές παραπάνω από όσα έβαλε, ή περιθώριο κέρδους 736%. Δεν είναι κι άσχημα! Αν το υπολογίσουμε αυτό σε διάστημα 35 χρόνων, προκύπτει εύκολα ότι κάθε χρόνο η κατασκευάστρια κοινοπραξία θα καθαρίζει περίπου 6 δισ. δηλαδή το ¼ της αρχικής της συμμετοχής στο έργο. Δηλαδή σε 4 χρόνια θα έχει πάρει τα λεφτά της πίσω και θα της μένουν άλλα 31 χρόνια να εισπράττει. Αυτού του είδους οι δουλειές, πριν τις βαφτίσουν «υποδειγματικά αναπτυξιακά έργα», τις λέγανε απλώς «αποικιακές». Και ο βασιλεύς Λεοπόλδος, στο Κονγκό, το 1900, με τέτοιους όρους δούλευε.
    Γεννάται λοιπόν το ερώτημα πώς μπορεί κάποιος με αρχικό κεφάλαιο 25 δισ. δηλαδή όσο κοστίζει η κατασκευή ενός ολυμπιακού σταδίου μαζί με τις υπερβάσεις (και λίγο παραπάνω από όσα κατηγορείται ο Νεονάκης ότι κέρδισε στο χρηματιστήριο) να βγάλει σε τέσσερα χρόνια τα λεφτά του και εφτά φορές άλλα τόσα στα επόμενα 31 χρόνια. Η απάντηση είναι απλή: πρέπει να βρεις κάποιον να σου βάλει το υπόλοιπο 90% της επένδυσης, χωρίς καμία αξίωση στα κέρδη. Υπάρχει τέτοιος μαλάκας; Ναι, υπάρχει. Ο Έλλην φορολογούμενος, δηλαδή εμείς.

    Από πλευράς του Έλληνος φορολογουμένου, η κατάσταση έχει ως εξής:
    · 101 δισ. (δηλαδή όσο η κρατική συμμετοχή) πληρώσαμε στη φάση της κατασκευής και
    · 579 δισ. (δηλαδή όσα περιμένουν να εισπράξουν στην 35ετία) πληρώνουμε σε διόδια στην φάση της εκμετάλλευσης.
    Αυτό σημαίνει ότι πληρώνουμε 680 δισ. για μια γέφυρα που αποδεδειγμένα στοίχισε 252, δηλαδή πληρώνουμε τη γέφυρα 2,7 φορές παραπάνω από το πραγματικό της κόστος. (Σχεδόν τρεις. Από εκεί πρέπει να βγήκε αυτό που λένε «Τρεις Γέφυρες»). Αυτό το μοντέλο κατασκευής δημοσίων έργων ονομάζεται «Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα» και διαφημίζεται ως ο πλέον σύγχρονος και αποτελεσματικός δρόμος για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα. Αν η γέφυρα είχε κατασκευαστεί με τις οπισθοδρομικές μεθόδους του προηγούμενου αιώνα, θα μας είχε κοστίσει 252 δισ. και θα την είχαμε αποσβέσει με τους ίδιους ρυθμούς σε 15 χρόνια και τρεις μήνες. Αλλά ακόμα κι αν ο κράτος επέμενε να εισπράττει διόδια επί 35 χρόνια, ώστε να μαζέψει 2,7 φορές την αξία της γέφυρας, έχει κάποια διαφορά να πληρώνεις διόδια στο κράτος και όχι σε κοινοπραξίες εταιρειών. Διότι τα λεφτά που πάνε σε κοινοπραξίες δεν θα τα ξαναδούμε ποτέ, ενώ τα λεφτά που πάνε στο κράτος, όλο και κάποια τρύπα θα μπαλώσουν.                                                                                                                                         
    Θα μπορούσε λοιπόν κάποιος αφελής να αναρωτηθεί γιατί το κράτος, αφού πλήρωσε που πλήρωσε το 40% (296 δισ.) της γέφυρας και δανείστηκε το άλλο 50% (370 δισ.), δεν έδινε και 25 δισ. στην κατασκευάστρια εταιρεία, να φτιάξει τη γέφυρα και να πάει στο καλό, αντί να μας κάθεται 35 χρόνια στο σβέρκο σαν τον Προκρούστη και να εισπράττει διόδια. Αλλά όχι. Διότι τότε η γέφυρα θα ήταν δημόσια επένδυση, πράγμα που γενικώς δεν αρέσει στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Και διότι ως δημόσια επένδυση, θα ξέφευγε διαρκώς από τον προϋπολογισμό και από τα χρονοδιαγράμματα, για να μην πούμε ότι πιθανώς να ήταν και ελαττωματική στην κατασκευή της. Αυτό πανηγύριζε ο Λαλιώτης όταν έτρεχε λαμπαδηδρόμος πάνω στη γέφυρα με το σορτσάκι και την ολυμπιακή δάδα: ότι μετά από είκοσι χρόνια εξουσίας, βρήκαν έναν τρόπο να φτιάξουνε το έργο χωρίς να φάνε τα λεφτά σε μίζες (πράγμα που δεν καταφέρανε π.χ. με το Κτηματολόγιο) και ο τρόπος αυτός είναι να μας κοστίζει τρεις φορές πάνω από την αξία του, μόνο και μόνο επειδή κάποιος ιδιώτης έβαλε το 10%. Αληθινά υποδειγματικό αναπτυξιακό έργο.
    Αλλά το πιο άσχετο απ’ όλα είναι αυτές οι επικλήσεις στον Χαρίλαο Τρικούπη, που οραματίστηκε τη ζεύξη Ρίου Αντιρρίου για να φέρει την ανάπτυξη στη Δυτική Ελλάδα. Διότι ο Χαρίλαος Τρικούπης δεν οραματίστηκε τη ζεύξη για να περνάνε ΙΧ, που άλλωστε τότε δεν υπήρχαν καν. Την οραματίστηκε για να περάσει το τρένο. Και από τη γέφυρα Ρίου Αντιρρίου τρένο δεν περνάει, με συνειδητή πολιτική απόφαση, για να μη μειώνει τα περιθώρια κέρδους της κοινοπραξίας που την εκμεταλλεύεται. (Για τον ίδιο ακριβώς λόγο δεν περνάνε λεωφορεία από την Αττική Οδό). Υπ’ αυτήν την έννοια, το όραμα του Τρικούπη όχι μόνο δεν υλοποιείται, αλλά καθίσταται ακόμα πιο ανεδαφικό, αφού πλέον για να περάσει τρένο πρέπει να γίνει υποθαλάσσια σήραγγα – νέοι εργολάβοι, νέος δανεισμός, νέες επωφελείς Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα- ή να το περνάνε απέναντι με το φεριμπότ. ¨Όλ’ αυτά είναι αμφίβολα για τα επόμενα 35 χρόνια, που το πέρασμα βρίσκεται σε ιδιωτικά χέρια, σκληρούς και αποφασισμένους φραγκοφονιάδες, αλλά οι κάτοικοι της υποανάπτυκτης Ηπείρου που περιμένουν το τρένο από την εποχή του Τρικούπη, μπορούν να νιώθουν περήφανοι για τις προκλήσεις του 21ου αιώνα.

    Από τους Κακοήθεις                                                                                                                               ΠΗΓΗ:galera.gr 

    ΣΤΟ ΣΤΟΧΑΣΤΡΟ ΓΝΩΣΤΩΝ ΚΥΚΛΩΝ Η ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

    Η Ακαδημία και οι μικρόψυχοι

    Όταν αντιδρούν και κινητοποιούνται μηχανισμοί τρομοκρατίας, όταν αρνούνται να κατεβάσουν τους τόνους οι ιεροκηρύκες μιας νεο-οθωμανικής φαντασίωσης για την Ελλάδα

    Γράφει ο Α. Ε. Γκότοβος


    Με το αργυρό μετάλλιο η Ακαδημία Αθηνών βράβευσε φέτος τη Χαρά Νικοπούλου, τη δασκάλα που προσπάθησε να διαπαιδαγωγήσει τα παιδιά του Μεγάλου Δερείου με βάση το ελληνικό Σύνταγμα και τους ελληνικούς νόμους σε μια περιοχή που και τα δύο αμφισβητούνται ευθέως από συγκεκριμένους μηχανισμούς,. Τη βράβευσε «για την προσήλωσή της στο καθήκον, την αυταπάρνηση και την εθνοπρεπή της στάση κατά τη διάρκεια της υπηρεσίας της ως δασκάλας στο Mεγάλο Δέρειο του νομού Έβρου». Στην τρομοκρατία αυτών των μηχανισμών - εν πολλοίς οφειλόμενη στην ανικανότητα της διοίκησης και σε μια πολιτική κατευνασμού στην περιοχή εκ μέρους του ελληνικού κράτους - η δασκάλα έδειξε σπάνιο σθένος και άντεξε, αποδεικνύοντας, όχι με συλλογισμούς αλλά στην πράξη, ότι τα σωβινιστικά τουρκο-μουσουλμανικά δίκτυα στη Θράκη δεν είναι τόσο ισχυρά, όσο κάποιοι θα ήθελαν να πιστεύουμε ότι είναι. Το ότι η Άννα Φραγκουδάκη και οι ομοϊδεάτες της ένθεν κακείθεν του πολιτικού φάσματος δεν θα βράβευαν ποτέ τη συγκεκριμένη δασκάλα, αν διοικούσαν την Ακαδημία Αθηνών, είναι ένα από τα σίγουρα αυτού του κόσμου. Δεν θα μπορούσαν κατ’ αρχήν να συμφωνήσουν με φράσεις της Ακαδημίας, όπως «εθνοπρεπής στάση», οι οποίες βρίσκονται εκτός ιδεολογικού κώδικα αυτής της παρέας. Μέχρις εδώ, ουδέν μεμπτόν. Το ότι, όμως, η ιδεολογική τύφλωση των επικριτών της χειρονομίας της Ακαδημίας Αθηνών δεν τους αφήνει να αναγνωρίσουν επί τέλους το προφανές, ότι δηλαδή στη χώρα αυτή υπάρχουν πολλοί που σκέφτονται εντελώς διαφορετικά για τα εκπαιδευτικά ζητήματα της Θράκης απ’ ό,τι εκείνοι, είναι κατάντια. Το ότι στην κριτική που ασκούν στην Ακαδημία δεν διστάζουν να διαστρεβλώνουν τα πράγματα – είναι το μόνο στο οποίο θα μπορούσαν με αξιώσεις να διεκδικήσουν εθνικό βραβείο – μέχρι τα όρια της προσβολής προσώπων, είναι ακόμη χειρότερη κατάντια. Το μίσος και η ζήλια τυφλώνουν, το γνωρίζουμε, αλλά όχι σε αυτό το βαθμό.

    Γράφει η κ. Α. Φ. στα ΝΕΑ της 7.1.2011 ότι η δασκάλα του Δερείου προκάλεσε αναστάτωση στο χωριό και μπλέχτηκαν εκεί ακροδεξιές οργανώσεις, αλλά δεν μας λέει από ποια χώρα προέρχονται αυτές οι οργανώσεις. Γράφει επί λέξει ότι η δασκάλα «έκανε µηνύσεις σε µειονοτικές εφηµερίδες και τον µουσουλµάνο επιστάτη του σχολείου προκαλώντας δίκες και καταδίκες (είναι κόρη προέδρου του Αρείου Πάγου)», αφήνοντας να εννοηθεί ότι κέρδισε τις δίκες επειδή είναι κόρη δικαστικού λειτουργού. Προς τι όμως η δειλία; Αν πιστεύει ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι διατεταγμένη, γιατί δεν το δηλώνει ανοιχτά και αφήνει να το «ερμηνεύσουμε» εμείς μέσα από τις παρενθέσεις που επέχουν θέση αιτιολογικού συνδέσμου;
    Ώστε, λοιπόν, δεν ενοχλεί τους πατριάρχες του φεμινισμού η βία που ασκείται σε μια γυναίκα, αλλά η αντίδραση της γυναίκας στη βία. Δεν ενοχλεί το ψεύδος και η δυσφήμιση δια του Τύπου ότι παρακίνησε τους μαθητές να ζωγραφίσουν τον Μωάμεθ, κάτι που θέτει σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή μιας γυναίκας από φανατικούς ισλαμιστές, αλλά η αντίδραση της δασκάλας σ’ αυτό το άθλιο και επικίνδυνο παιχνίδι και οι αποφάσεις της δικαιοσύνης, όταν καταγγέλθηκε η ύπουλη συκοφαντία. Ώστε τα παιδιά του σχολείου στο Μεγάλο Δέρειο δεν πρέπει να μάθουν ότι είναι Έλληνόπουλα και κακώς η δασκάλα που βραβεύτηκε τα εντάσσει σε αυτή την κατηγορία, δηλαδή στην κοινότητα των Ελλήνων. Αλλά έχουν περάσει πάνω από εννιά δεκαετίες από την εποχή που ο Πουλιόπουλος διατύπωνε τις θέσεις του περί …ενιαίας και ανεξάρτητης Θράκης. Θα γυρίσουμε στο 1924;

    Εντάξει, καταλάβαμε όλοι ποιους δεν θα ήθελαν οι νέοι Ιακωβίνοι της πολιτικής ορθότητας να βραβεύει η Ακαδημία Αθηνών. Κάποιοι, μάλιστα, συνοδοιπόροι έφτασαν στο σημείο να γράψουν ότι αν οι πανεπιστημιακοί δεν καταδικάσουμε αμέσως την Ακαδημία για το «ολίσθημά» της, θα μας βάλουν…τιμωρία. Άλλος πάλι, όχι και τόσο καλά ενημερωμένος, έγραψε ότι η δασκάλα δεν έπρεπε να βραβευτεί γιατί αγνόησε το αναλυτικό πρόγραμμα του υπουργείου παιδείας για τη μειονοτική εκπαίδευση, αλλά δεν διευκρίνισε αν εννοούσε τα αναλυτικά προγράμματα του Γεροκωστόπουλου από το 1957, με το περιεχόμενο των οποίων μάλλον δεν θα συμφωνούσε – γιατί άλλα δεν έχουν έκτοτε εκπονηθεί, παρά τα μεγάλα ποσά που έχουν διατεθεί.

    Αλλά προφανώς η Ακαδημία έχει τα δικά της κριτήρια και δεν θέτει τις αποφάσεις της υπό την έγκριση τρίτων. Αυτό, όμως, που προβληματίζει ιδιαίτερα είναι η αδυναμία των ιεροκηρύκων μιας νεο-οθωμανικής φαντασίωσης για την Ελλάδα  να κατεβάσουν τον «αμανέ» - γιατί όντως τον έχουν πάρει πολύ ψηλά - παρά τις συχνές αναφορές πρωτοκλασάτων κυβερνητικών αξιωματούχων, έστω και μετά την οικονομική κρίση, σε μια άχρηστη γι αυτούς έννοια, την «πατρίδα». Αν σε αυτή την ηλικία δεν μπορούν να αντιληφθούν ότι σε εκπαιδευτικά θέματα εκφράζουν ιδεολογικές μειοψηφίες, τότε πότε θα το αντιληφθούν; Ή μήπως τελικά η διαμαρτυρία είναι κάπως πιο εργαλειακή από ό,τι δείχνει η σκηνοθεσία της; Γιατί όταν κανείς επιμένει να είναι ο υπεύθυνος του Προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων στη Θράκη, χρειάζεται καλές δημόσιες σχέσεις με τους «παράγοντες» της μειονότητας και το καθοδηγητικό τους όργανο στην περιοχή, ειδικά όταν η αποτελεσματικότητα αυτού του Προγράμματος είναι αυτή που είναι, ενώ η «εικόνα» του εξαρτάται από την αντίδρασή τους. Το εμπεδώσαμε καλά δεκατρία χρόνια τώρα.
    Υπάρχουν, όμως, και όρια. Μπορεί να διαφωνεί κανείς με την απόφαση της Ακαδημίας, μπορεί να διαφωνεί με τις ιδέες, ή με ορισμένες ιδέες, και τις πρακτικές, ή με ορισμένες πρακτικές, μιας δασκάλας που, αν μη τι άλλο, έδειξε όντως παιδαγωγικό σθένος. Αλλά όχι κι έτσι κυρία Φραγκουδάκη. Δείξτε και λίγη μεγαλοψυχία για έναν ιδεολογικό σας αντίπαλο που βραβεύτηκε από έναν πνευματικό θεσμό της χώρας, έστω και αν ο θεσμός αυτός κινείται ενίοτε εκτός πολιτικής ορθότητας!

    Ο Α. Ε. Γκότοβος είναι Καθηγητής Παιδαγωγικής στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων                                  ΠΗΓΗ:www.xronos.gr

    Τα απαραίτητα ποσά βίας και ο Δημοσθένης Παπαδάτος.

    Διαβάστε τι έγραφε στην Αυγή ο προσαχθείς  Δημοσθένης Παπαδάτος.
    Και καλά να δεχθώ οτι  είναι αθώος...Αυτό που με προβληματίζει είναι οτι είχε πάνω του κλεμμένη ταυτότητα.
    Εσείς κυκλοφορείτε πάνω σας με  ταυτότητα που έχει κλαπεί ,απο το 2004;
    Μα αυτα τα παιδια του ΣΥΡΙΖΑ παντα να πεφτουν πανω σε συμπτωσεις !!! Κοιτα τωρα τι επαθε ο ανθρωπος !!! 20 λεπτα πριν τον συλλαβουν για κακη του τυχη βρηκε μια ταυτοτητα και ειχε την απαιτηση οι της ΑΝΤΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ να του πουν, '' ελα ρε φιλαρακι δεν πειραζει...πηγαινε να παραδωσεις την ταυτοτητα και συγνωμη που σε ακουμπησαμε αφου εισαι του ΣΥΡΙΖΑ!!!!
    Δείτε ένα άρθρο του Γιάννη Κουριανίδη απο το 2008  που αλίευσα στο οποίο γίνεται κριτική στην θέση του Δημοσθένη Παπαδάτου περί ''απαραίτητων ποσών βίας''.
    «Πολιτικά πρωτόγονη» χαρακτηρίζει την πρακτική της επιθέσεως αριστεριστών εναντίον του πρυτάνεως του Α.Π.Θ. Αναστάσιου Μάνθου, το στέλεχος της νεολαίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., Δημοσθένης Παπαδάτος - Αναγνωστόπουλος (εφημ. «Αυγή», 20/6/2008). «Πολιτικά πρωτόγονη» σημαίνει ότι κάποια στιγμή, σε κάποια άλλη εποχή, θα μπορούσε να γίνει και αποδεκτή από τους ομοϊδεάτες του κ. Παπαδάτου! Πάντως, μόνον ως καταδίκη της βίας δεν μπορεί να εκληφθεί αυτή η δήλωση.

    Και πράγματι, ο φέρελπις αυτός νέος δεν δείχνει καμμία απολύτως διάθεση να καταδικάσει φαινόμενα βίας των αριστερών, αφού γράφει στην συνέχεια:....
    «Τα τελευταία χρόνια, είτε καίγεται το βιβλιοπωλείο του Γεωργιάδη στην Σόλωνος, είτε πέφτουν μολότωφ σε αστυνομικά τμήματα, είτε σπάνε τράπεζες σε μια πορεία, οι αντίπαλοί μας θεωρούν αυτονόητη υποχρέωσή μας να δηλώσουμε ότι καταδικάζουμε την βία». Γιατί, δεν είναι δηλαδή αυτονόητη υποχρέωση; Ή μήπως δεν ήταν αυτονόητη υποχρέωση όλων μας να καταδικάσουμε την τοποθέτηση βόμβας στα γραφεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. στα Χανιά;

    «Τα γεγονότα», συνεχίζει ο κ. Παπαδάτος, «δεν μπορούν να ξεγίνουν με μία δήλωση». Ωραία. Δηλαδή να μην καταδικάσουμε ποτέ τις γενοκτονίες των Τούρκων σε βάρος των λαών της Μικράς Ασίας ή τα εγκλήματα του Στάλιν και άλλων ολοκληρωτικών καθεστώτων, γιατί «δεν μπορούν πια να ξεγίνουν»! Μπορούν όμως να ξαναγίνουν, κ. Παπαδάτε και την άλλη φορά μπορεί να είναι και σε βάρος σας, αν αφήσουμε να καλλιεργείται η ανοχή σε τέτοια φαινόμενα...

    Αν τελείωνε εδώ το άρθρο, θα μπορούσε να πει κανείς ότι απλά διάβασε μία ανεύθυνη αφοριστική προσέγγιση του φαινομένου της πολιτικής βίας. Δυστυχώς, ο συγγραφέας του συνεχίζει πετώντας το προσωπείο: «Η εξίσωση της κινηματικής με την συμβολική και φυσική κρατική βία είναι ανεπίτρεπτη για την Αριστερά: ακόμα κι όταν η πρώτη είναι τυφλά «αντικρατική», αυτοκαταστροφική και αναντίστοιχη με αυτό που δηλώνει πως υπαρασπίζεται, έχει άλλη πολιτική προέλευση και στόχευση, συνεπώς άλλο αξιακό περιεχόμενο» (!!!) Αν δεν το καταλάβατε κ. Παπαδάτε, σε δημοκρατική χώρα ζούμε και οι τρόποι κοινωνικού διαλόγου υπακούν σε συγκεκριμένους κανόνες και συμπεριφορές. Αν εσείς και το κόμμα σας πιστεύετε σε πρακτικές βίας με ιδιαίτερο αξιακό περιεχόμενο, μάλλον δεν έχετε θέση σε μία δημοκρατική κοινωνία!

    Και το ότι πράγματι δεν έχετε θέση ανάμεσα σε «πολιτισμένους πολίτες» φαίνεται από τα λεγόμενά σας, με τα οποία επιλέγετε να κλείσετε το ανοσιούργημά σας: «Δεν θεωρούμε καθόλου αυτονόητη και αιώνια την "νομιμότητα" γενικώς, ούτε πιστεύουμε πως "η ελευθερία μας τελειώνει εκεί που αρχίζει η ελευθερία των άλλων" (...) Αντίθετα, γνωρίζοντας ότι "ο δημοκρατικός δρόμος προς τον σοσιαλισμό δεν θα είναι ένα απλό ειρηνικό πέρασμα", καταλαβαίνουμε ότι για την στοιχειώδη κοινωνική αυτοάμυνα απαιτούνται συγκεκριμένα "ποσά" βίας» (!!!), τα οποία μάλιστα πιστεύετε ότι θα σας αναδείξουν «ταυτόχρονα ως παραδειγματική και ηθική δύναμη»!

    Σε κάθε περίπτωση, κείμενα όπως αυτά του κ. Παπαδάτου δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να αναδεικνύουν το πραγματικό, το αντιδημοκρατικό πρόσωπο των αριστεριστών. Αυτό που προκαλεί από απορία έως και αγανάκτηση, είναι η στάση των υπόλοιπων «δημοκρατικών» κομμάτων και των εκπροσώπων τους, που αφού δεν βρήκαν ΜΙΑ λέξη συμπαράστασης προς τα θύματα της αριστερής τρομοκρατίας, έσπευσαν να καταδικάσουν (ορθώς βεβαίως) την τοποθέτηση βόμβας στα Χανιά. Με δύο μέτρα και δύο σταθμά, όμως, καταρρέει σύντομα το αξιακό σύστημα της πολιτείας που υποτίθεται ότι υπηρετούν...
     Δημοσιεύθηκε στο φύλλο της 3ης Ιουλίου της εφημερίδας Στόχος.
    ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

    ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: ΕΝΑ ΒΙΒΛΙΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ

    ΤΟ ΑΓΝΩΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΚΑΡΛ ΜΑΡΞ: 
    Ενας κόσμος χωρίς Εβραίους!


    Εχουμε δημοσιεύσει κατα καιρούς διάφορα βιβλία και κείμενα διάσημων ανδρών που καταφέρονται εναντίον του Εβραϊσμού.

    Τα βιβλία αυτά όπως το βιβλίο του Λούθηρου (http://antipliroforisi.blogspot.com/2010/06/blog-post_14.html) "Οι Εβραίοι και τα ψεύδη τους", το "Ξεσκέπασμα του Ταλμούδ" του Pranaitis, "Ο Διεθνής Εβραίος" του Χένρυ Φόρντ κ.α τα έχει εξαφανίσει επιμελώς το ιουδαϊκό ιερατείο, που κυβερνά την ανθρωπότητα απο το παρασκήνιο.

    Ταυτόχρονα προωθούν ανθρώπους τους στα ιδρύματα και στα κινήματα που ίδρυσαν επιφανείς άνδρες όπως ο Γκαίτε. Στο ινστιτούτο Γκαίτε παρουσιάζονται τα έργα του Γκαίτε εκτός απο αυτά που είναι εναντίον των Εβραίων, αποκρύπτοντας έτσι όσα είπε ο Γκαίτε εναντίον τους. 
    Το ίδιο έγινε και στον Προτεσταντισμό.

    Οι γραμμές που θα παραθέσουμε παρακάτω, δεν προέρχονται απο την πένα του Χίτλερ ή του συνταγματάρχη Νάσερ, αλλά απο αυτήν του πατέρα του Σοσιαλισμού, του Κάρλ Μάρξ.
    Ας μην ξεχνάμε οτι ο ίδιος ο Μάρξ ήταν Εβραίος στην καταγωγή απόγονος ραββίνων.

    Ακολουθούν αποσπάσματα απο το βιβλίο "Karl Marx: A World Without Jews":

    Σελ. 37: "...Ποιά είναι η βάση του Εβραίου στον κόσμο μας; Πρακτική αναγκαιότητα, ιδιωτικό πλεονέκτημα..."

    "...Ποιό είναι το αντικείμενο της εβραϊκής λατρείας σε αυτό το κόσμο; Η τοκογλυφία. Ποιός είναι ο επίγειος θεός του Εβραίου; Το χρήμα."

    "...Πολύ καλά τότε", λέει ο Μάρξ, "χειραφέτηση απο την τοκογλυφία και το χρήμα, δηλαδή, απο τον πρακτικό, αληθινό ιουδαϊσμό, (αυτό) θα συνιστούσε την χειραφέτηση της εποχής μας."

    "Η οργάνωση της κοινωνίας έτσι ώστε να καταργηθούν οι προϋποθέσεις της τοκογλυφίας και ως εκ τούτου η πιθανότητά της, θα καθιστούσε τον Εβραίο αδύνατο. Η θρησκευτική του πεποίθηση θα διαλύοταν σαν ένα μπαγιάτικο μίασμα κάτω απο την πίεση της πραγματικής ζωής της κοινωνίας."

    Σελ. 38: "Ετσι αναγνωρίζουμε στον εβραϊσμό γενικά ένα αντικοινωνικό στοιχείο που έχει φθάσει στην παρούσα δύναμή του μέσω μιας ιστορικής ανάπτυξης στην οποία οι Εβραίοι προθύμως συνεργάστηκαν. Η εβραϊκή χειραφέτηση σημαίνει, τελικά, τη χειραφέτηση της ανθρωπότητας απο τον Ιουδαϊσμό. Ο Εβραίος έχει ήδη χειραφετήση τον εαυτό του με τον εβραϊκό τρόπο: ο Εβραίος, που είναι, για παράδειγμα, απλά ανεκτός στην Βιέννη, καθορίζει μέσω της χρηματικής του δύναμης την μοίρα ολόκληρης της Γερμανικής Αυτοκρατορίας(σ.σ: Εδω ο Μάρξ μιλάει πιθανότατα για την οικογένεια Ρόθτσιλντ). Ο Εβραίος, που δεν έχει δικαιώματα στην μικρότερη γερμανική πολιτεία, αποφασίζει την μοίρα της Ευρώπης."

    Προσοχή! Συνεργάστηκαν όλοι οι Εβραίοι λέει ο Μάρξ. Η ευθύνη είναι όλου του λαού σύμφωνα με το Μάρξ όχι μόνο του ιουδαϊκού ιερατείου.

    Ο Ζάκ Ατταλί είναι μέλος μιας ειδικής επιτροπής η οποία ασχολείται με το πως θα προστατευτεί ο εβραϊκός λαός απο τον ξεσηκωμό της ανθρωπότητας. Πρέπει να στοχοποιηθεί κάποιος άλλος π.χ. οι τραπεζίτες, οι Σιωνιστές παρά όλος ο λαός.

    Σελ. 40: "Ποια ήταν η ουσιαστική βάση της εβραϊκής θρησκείας; Πρακτικές ανάγκες, εγωϊσμός."

    Σελ. 41: "....Το χρήμα είναι ο ένας και μοναδικός Θεός του Ισραήλ, πέρα απο τον οποίο κανένας άλλος θεός δεν μπορεί να σταθεί. Το χρήμα υποβαθμίζει όλους του θεούς της ανθρωπότητας και τους μετατρέπει σε εμπόρευμα...."

    "...ο θεός των Εβραίων έχει εκκοσμικευτεί και είναι τώρα ένας επίγειος θεός. Το γραμμάτιο είναι ο αληθινός θεός των Εβραίων..."

    Πρέπει να προσθέσουμε ότι ο Μάρξ μιλάει για τον θεό των Εβραίων που είναι το χρήμα, την ώρα που οι Κομμουνιστές έλεγαν οτι η θρησκεία είναι το "όπιο του λαού" και ταυτόχρονα έκαναν το κόμμα την θρησκεία του λαού.

    Σελ. 42: "Η χιμαιρική εθνικότητα του Εβραίου είναι η πραγματική εθνικότητα του εμπόρου, του ανθρώπου του χρήματος."

    Γιατί άραγε αυτό το βιβλίο δεν έχει μεταφραστεί ποτέ στα ελληνικά; ΠΗΓΗ:antipliroforisi.blogspot.com

    Το Ισραήλ αναγνώρισε την ελληνική ΑΟΖ πριν καν την ανακηρύξει η Ελλάδα!

    Mπορεί η Ελλάδα να μην αναγνωρίζει την ΑΟΖ της, αλλά πρόλαβε και την αναγνώρισε το Ισραήλ! Στους χάρτες που έδωσε στην δημοσιότητα το Τελ Αβίβ αναγνωρίζεται 100% η ελληνική ΑΟΖ, η οποία συνεχίζεται με την ΑΟΖ της Κύπρου! Δηλαδή, αναγνωρίζεται (το έτσι ή αλλιώς γεγονός) ότι το Καστελόριζο επεπτείνει την ελληνική ΑΟΖ μέχρι το.....
    όριο της ΑΟΖ της Κύπρου. Οι χάρτες δόθηκαν και στην ελληνική πολιτική ηγεσία, περιγράφοντας την πορεία που θα έχει ο αγωγός μεταφοράς φυσικού αερίου που θα παράγεται στο κοίτασμα Λεβιάθαν από την αμερικανική εταιρεία Νoble Εnergy Ltd στην Ευρώπη μέσω υποθαλάσσιου αγωγού που θα περνά από την Ελλάδα.

    Για να πραγματοποιηθεί αυτό ο αγωγός αυτός θα πρέπει να διασχίζει την θαλάσσια περιοχή που σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο αποτελεί μέρος της ελληνικής ΑΟΖ και πιο συγκεκριμένα του τμήματος της ΑΟΖ που η Ελλάδα διαθέτει στην θαλάσσια περιοχή της Αν. Μεσογείου χάρις την ύπαρξη του Καστελορίζου, της Ρώ και της Μεγίστης.

    Επομένως με την πρόταση τους αυτοί, οι Ισραηλινοί με σαφή τρόπο αναγνωρίζουν την ελληνική ΑΟΖ στην περιοχή και δίνουν στην Ελλάδα ένα ακόμα διαπραγματευτικό χαρτί υποστήριξης των ελληνικών θέσεων για το συγκεκριμένο θέμα. Πρακτικά δημιουργείται ένα πολύ ισχυρό ενεργειακό μπλοκ Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ, με τις ΗΠΑ να βάζουν την ... εταιρεία εξόρυξης και εκμετάλλευσης!

    Το ζητούμενο πια δεν είναι αν η Ελλάδα έχει κοινά συμφέροντα με χώρες της ευρύτερης γεωγραφικής περιφέρειας αλλά πως θα μπορούσε η ελληνική κυβέρνηση να αξιοποιήσεις τις ραγδαίες εξελίξεις στον τομέα της ενέργειας αφού στα τέλη Απριλίου οι Ισραηλινοί θα γνωρίζουν την ποσότητα του φυσικού αερίου στο κοίτασμα Λεβιάθαν και αν θα μπορούν να εκμεταλλευτούν αυτό το κοίτασμα.

    Συζήτηση για το θέμα είχαν χτές ο Έλληνας πρωθυπουργός με τον Ισραηλινό υπουργό Εξωτερικών Άβιγκτορ Λίμπερμαν.

    Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                                                                                                                                   ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

    ΓΑΠ ερχεται η σειρά σου… Με ελικόπτερο την έκανε ο πρόεδρος της Τυνησίας


    Εγκατέλειψε τη χώρα ο πρόεδρος της Τυνησίας Ζίν ελ Αμπιντίν Μπεν Αλι, ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με μία κρίση χωρίς προηγούμενο, ανέφεραν στο Γαλλικό Πρακτορείο πηγές προσκείμενες στην κυβέρνηση.

    Σύμφωνα με το Αλ Τζαζίρα, ο πρόεδρος της βουλής ανέλαβε προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου της χώρας.
    Σύγχυση προκαλεί το γεγονός ότι και ο πρωθυπουργός της Τυνησίας Μοχάμεντ Γανούσι ανακοίνωσε ότι εκτελεί προσωρινά τα καθήκοντα του προέδρου, ενώ υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί το σύνταγμα και θα επαναφέρει τη σταθερότητα.
    antinews                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:filologos10.wordpress.com

    ΤΟΙΣ ΚΕΙΝΩΝ ΡΗΜΑΣΙ ΠΕΙΘΟΜΕΝΟΙ


    Πιστοί στα δικά τους προστάγματα!!!
    ΠΗΓΗ:enneaetifotos.blogspot.com

    ΟΙ ΜΙΝΩΙΤΕΣ ΚΡΗΤΕΣ ΣΤΗΝ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

    «Το μαλακό καθαρό» είναι οι πρώτες λέξεις που γράφτηκαν πριν πολλά χρόνια στην Νορβηγία. Περισσότερο από 2000 χρόνια πριν τον Χάραλντ  Χώρφαργκε (ο πρώτος βασιλιάς που ένωσε την Νορβηγία 858-934), στην χώρα είχαν φτάσει οι Μινωίτες Κρήτες και έκαναν εξόρυξη αργύρου, όπως αναφέρει η επιγραφή που ανακαλύφθηκε στην περιοχή Κόνγκσπεργκ.
    Όπως αναφέρεται στο κείμενο της μεγαλύτερης εφημερίδας της Νορβηγίας «Aftenposten» της 13/1/2002 την επιγραφή ανακάλυψε ο Γιόχαν Γιάερνες κάτοικος της πόλης Κόνγκσμπεργκ στην νότια Νορβηγία. Ο Γ. Γιάερνες ήταν απόφοιτος πανεπιστημίου με ειδικότητα ιστορικού και για αυτόν ήταν φυσικό να ψάχνει για ιστορικά ευρήματα στην  πατρική του περιοχή. Έτσι μια μέρα του Οκτωβρίου του 1987 παρατήρησε κάποιους σκοτεινούς κύκλους στο Λάνγκσιεννεφίελλετί (τοπική ονομασία οροσειράς). Αυτό του κίνησε την περιέργεια και έτσι με προσοχή άρχισε να σκάβει και να καθαρίζει την  περιοχή για να διαπιστώσει τι ήταν αυτό που προκαλούσε τον κυκλικό σχηματισμό.
    Με τον καθαρισμό της περιοχής, του αποκαλύφθηκε μια συνηθισμένη επιγραφή πάνω στον βράχο την οποία όμως συνόδευαν και πέντε μυστηριώδη σύμβολα τα οποία φαινόταν πως είχαν σκαλιστεί πάνω στον βράχο με πέτρα σε πολύ παλιά εποχή, την εποχή του χαλκού. «Νόμιζα πως θα απογειωνόμουν από τον βράχο» αναφέρει  ο Γιάερνες «κανένας δεν θα πίστευε πως κάτι τέτοιο θα βρισκόταν στο Κόνγκσμπεργκ». Στην αρχή, όπως αναφέρει, νόμισε πως τα γράμματα θα μπορούσαν να είναι φοινικικά. Η λύση του αινίγματος βρέθηκε μετά το 1994 όταν διαπιστώθηκε ότι τα πέντε σύμβολα του Κόνγκσμπεργ ανήκαν στην Μινωική γραμμική Α γραφή. Η γραμμική Α ως γνωστόν είναι το αρχαιότερο σύστημα της Ευρώπης και επινοήθηκε στην Κρήτη το πρώτο ήμισυ της 2ης χιλιετίας (προ αρχής χριστιανικής χρονολόγησης) και χρησιμοποιήθηκε μέχρι το τέλος του μινωικού πολιτισμού το -1450. Την γραμμική Α σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας  προσπάθησε να αποκρυπτογραφήσει ο Νορβηγός Κιέλ Αάρ το 1990 και ήταν αυτός που ασχολήθηκε με την ερμηνεία των συμβόλων που ανακάλυψε ο Γιάερνες. Και τα ερμήνευσε ως «Το μαλακό καθαρό». Η φράση αυτή κατά τον Αάρ αναφέρεται στον άργυρο, που στο Κόνγκσμπεργκ ήταν επιφανειακός και εύκολο να εντοπιστεί και να εξορυχτεί. Η επιγραφή, είχε πιθανώς σκαλιστεί ως ευχαριστία στους θεούς για το αξιόλογο δώρο, εξηγεί ο Γιαερνες.
    Οι Μινωίτες ήταν άξιοι έμποροι στην εποχή τους και αξιόλογοι χρυσοχόοι και γνωρίζουμε πως θα μπορούσαν να διασχίσουν ανοιχτές θάλασσες με τα πλοία τους, που ήταν τα καλυτέρα της εποχής τους. Ο Γιάερνες πιστεύει πως κατεύθυναν τα πλοία τους μέχρι το Κονγκσμπεργκ. Εκεί φόρτωναν τον άργυρο τον οποίον πουλούσαν στους Αιγυπτίους με αντάλλαγμα το χρυσάφι. Ο άργυρος εμφανίζεται στην χώρα του χρυσού την Αίγυπτο, περίπου το -1600. Την εποχή εκείνη ο άργυρος άξιζε δυο φορές την αξία του χρυσού. Αυτό εξηγεί γιατί η Κρήτη ήταν τόσο πλούσια σε χρυσό συμπεραίνει ο Γιαερνες, που πιστεύει πως όλα συμφωνούν με τις παραδεκτές από την επιστημονική κοινότητα θεωρίες και συνεχίζει λέγοντας: «Βλέπω το γράφημα ως απόδειξη ότι έχουν έρθει οι Μινωίτες μέχρι το Κόνγκσμπεργκ. Είναι πολλά τα στοιχεία που δείχνουν σε αυτήν την κατεύθυνση, για να μην είναι πια τυχαίο. Στην περιοχή του Κονγκσμπεργκ έχουν βρεθεί υπολείμματα από ορυχεία πάνω από 2000 χρόνια παλιά. Αυτά βρέθηκαν τυχαία από βοσκούς το 1623, οι οποίοι σκόνταφταν σε ασημένια αντικείμενα. Στις βραχοεπιγραφές βρέθηκαν επίσης σύμβολα της Μινωικής γραφής».
    Πηγή: Περιοδικό «Ελλάνιον Ήμαρ», τευχ. 16ο, σελ. 5, μετάφραση από τα Νορβηγικά Ιωάννης Χατζιδαμιανός.                         ΠΗΓΗ:enneaetifotos.blogspot.com

    Στείλε και εσύ το εσώρουχο σου στον Πάγκαλο, μπορείς. Διαγράψτε τον. Δεν τον ανεχόμαστε άλλο…




  • Μια ανεξαρτητη κινηση πολιτών που ξεκίνησε στο διαδικτυο έτοιμάζεται να απαντήσει στις κατά καιρούς άθλιες δηλώσεις του κυρίου Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης . Ο κυριος Πάγκαλος που θέλει να μας πείσει πως «όλοι μαζί τα φάγαμε», και νομίζει πως μπορεί να διαπομπεύει με τον χειρότερο τρόπο τον ελληνικό λαό εντός και εκτός των συνόρων θα λάβει την απάντηση που του αρμόζει.
    Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ξεφτιλίσει τον θεσμό που εκπροσωπεί αποστέλλοντας σε τηλεοπτική εκπομπή το εσώρουχο του γνωστής μάρκας που κοστίζει πολύ περισσότερο από ένα μεροκάματο!
    Γι αυτό λοιπόν κι εμείς αποφασίσαμε να του απαντησουμε. Την Δευτερα 24 Ιανουαριου δίνουμε ραντεβού στα ΕΛΤΑ. Βάζουμε σε ένα φάκελο ένα παλιό μας εσώρουχο (καθαρό γιατι οι ταχυδρόμοι δεν μας φταίνε) κκαι το ταχυδρομούμε στο γραφείο του.
    Γραφείο Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης
    Ζαλοκώστα 10, 10671 Αθήνα
    Είναι μια ειρηνική, πρωτότυπη και χωρίς προηγούμενο κίνηση που στόχο έχει να δείξει στον κύριο Αντιπρόεδρο πως πλέον έχει ξεπεράσει κάθε όριο σοβαρότητας.
    Στον γραφικό κύριο Πάγκαλο απαντάμε στη γλώσσα του.                                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Η «δημοκρατία» του 1%


    Οι συνθήκες (κρίση) μας επιτρέπουν να ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο «ιδανικό και δικαιότερο» μοντέλο διακυβέρνησης, την αντιπροσωπευτική δημοκρατία. Τώρα πια, οι διθύραμβοι για τα πλεονεκτήματά της είτε ακούγονται φάλτσα είτε δε μας αφορούν. Πόσοι εξακολουθούν να πιστεύουν ότι όλοι είμαστε ίσιοι απέναντι στο νόμο; Ότι υπάρχει διάκριση των εξουσιών; Ότι η κυβέρνηση που προκύπτει από την αβίαστη έκφραση της βούλησης των πολιτών λειτουργεί υπέρ των συμφερόντων του λαού; Μια ματιά στη μητρόπολη (ΗΠΑ) είναι διαφωτιστική.
    Εκεί σύμφωνα με στοιχεία της Merrill Lynch υπάρχουν οι εξής διαχωρισμοί μεταξύ των πολιτών:
    • Τα άτομα Υψηλής Καθαρής Θέσης, με περιουσία σε ρευστό (ζεστό χρήμα, μετοχές, χρεόγραφα) πάνω από ένα εκατομμύριο δολάρια
    • Τα άτομα Εξαιρετικής Καθαρής Θέσης, αντίστοιχη περιουσία πάνω από 30 εκατομμύρια δολάρια
    • Και η… πλέμπα
    Ενα ακόμη πρόσθετο και εξαιρετικά ενδιαφέρον στοιχείο αυτής της εισοδηματικής (και όχι μόνο) «διαστρωμάτωσης» είναι ότι η πλέμπα ανέρχεται στο 99% του συνολικού πληθυσμού των ΗΠΑ. Το υπόλοιπο 1%, περίπου 3 εκατομμύρια άνθρωποι κατέχουν σε ζεστό χρήμα, μετοχές, χρεόγραφα πάνω από 12 τρισεκατομμύρια δολάρια!!!
    Την ίδια ώρα το έλλειμμα του αμερικανικού προϋπολογισμού για φέτος υπολογίζεται σε 1,3 τρισεκατομμύρια δολάρια. Προκειμένου να καλυφθεί αυτό το έλλειμμα η αμερικανική κυβέρνηση του Ομπάμα, όπως ακριβώς και οι προηγούμενες, συνεχίζουν την πολιτική των περικοπών των δημόσιων δαπανών μέσα από τις οποίες το δημοκρατικό κράτος των ΗΠΑ θα έπρεπε να εξασφαλίζει τα στοιχειώδη (παιδεία, υγεία κ.λ.π.) για το σύνολο των πολιτών. Δεν θα ήταν απλούστερο, δικαιότερο και δημοκρατικότερο, αν αντί για τις περικοπές η αμερικανική κυβέρνηση προχωρούσε στη φορολόγηση του ζεστού χρήματος που έχει στο σεντούκι του το 1% των πάμπλουτων αμερικανών; Με μια τέτοια φορολογία, εξαφανίζεται ως δια μαγείας το έλλειμμα στον αμερικανικό προϋπολογισμό!!!
    Στο σημείο αυτό, εκεί δηλαδή όπου εκφράζονται οι πολιτικές αποφάσεις, είναι ευκολότερο να διακρίνει κανείς, για ποιους δουλεύει η κυβέρνηση. Στην προκειμένη περίπτωση, είναι προφανές ότι δουλεύει για το 1% των πάμπλουτων αμερικανών. Αντί να ζητήσει τον όβολό τους με μια φορολογία 10% (για παράδειγμα) επί του αποθηκευμένου τους πλούτου, η αμερικανική κυβέρνηση (όπως και οι υπόλοιπες δημοκρατικές κυβερνήσεις στην ΕΕ και της ελληνικής- σοσιαλιστικής συμπεριλαμβανομένης) προτιμά τα ελλείμματα στον προϋπολογισμό. Πως καλύπτονται τα ελλείμματα; Εκτός από την άγρια φορολογία στο εισόδημα των εργαζομένων και των περικοπών στον κοινωνικό ιστό του κράτους, τα ελλείμματα καλύπτονται με νέους δανεισμούς. Από που δανείζεται το κράτος; Μα από αυτούς που δε φορολογεί. Από αυτό το 1% των πάμπλουτων νεοφεουδαρχών της υφηλίου.
    Με πιο απλά λόγια: το πολιτικό προσωπικό, αντί να εκπροσωπεί τους ψηφοφόρους του, εργάζεται, νομοθετεί και διοικεί για την εξυπηρέτηση του 1% του πληθυσμού με τα ασύλληπτα πλούτη και ανυπολόγιστη πολιτική επιρροή και δύναμη.
    Κατ' αναλογία, ότι συμβαίνει στη καπιταλιστική μητρόπολη συμβαίνει και στην περιφέρεια. Ακόμη χειρότερα είναι τα πράγματα στην… περιφέρεια της περιφέρειας, σε χώρες του μεγέθους, του …ύφους και του… ήθους της ελληνικής ψωρογιώργαινας.
    Ας ρίξουμε μια ματιά, επικεντρώνοντας σε ένα μόνο από τα θλιβερά χαρακτηριστικά του επονείδιστου πολιτικού προσωπικού που κυβερνά τη χώρα: Το (χοντρό) ψέμα.
    Η σοσιαλιστική μας κυβέρνηση στηρίζει (και δικαιολογεί) την άγρια επίθεση κατά του εισοδήματος των εργαζομένων σε τέσσερα (κυρίως) χοντρά ψέματα.
    Πρώτο διαδεδομένο ψέμα είναι το υπερτροφικό κράτος. Είναι η απαραίτητη απάτη προκειμένου να δικαιολογηθεί η διάλυσή του. Σύμφωνα, ωστόσο, με την απογραφή το σύνολο των υπαλλήλων είναι 768.000, από τους μόνιμους υπαλλήλους έως τα stage από τους ένστολους και τους κληρικούς ως τους αιρετούς. Το ποσοστό επί του συνόλου των εργαζομένων είναι 11,4%. Με άλλα λόγια, είναι το τέταρτο χαμηλότερο στην Ευρώπη!
    Δεύτερο διαδεδομένο ψέμα, είναι «οι υπέρογκες δημόσιες δαπάνες». Όμως από την Έκθεση Ανταγωνιστικότητας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκύπτει ότι το σύνολο των δαπανών του ελληνικού κρατικού τομέα ως ποσοστό του ΑΕΠ είναι κάτω του 12%, δηλαδή είναι ένα από τα χαμηλότερα σε όλη την Ευρώπη!
    Τρίτο ψέμα, είναι ότι οι εργαζόμενοι πληρώνουν ελάχιστη φορολογία. Ομως, τα κρατικά έσοδα κατά 80% διαμορφώνονται από τους άμεσους και έμμεσους φόρους των εργαζομένων.
    Τέταρτο μεγάλο ψέμα, είναι η βαριά φορολογία που υποτίθεται επιβάλλει η Ελλάδα στο κεφάλαιο. Η Αλήθεια είναι ότι ο πραγματικός φορολογικός συντελεστής κεφαλαίου στην Ελλάδα βρίσκεται κάτω από το μισό του μέσου όρου της Ε.Ε. (15,8 στην Ελλάδα, έναντι 32,6 στην Ε.Ε. των 25).
    Περί αυτού του τελευταίου, αξίζουν να αναφερθούν μερικά παραδείγματα (ενδεικτικά και όχι μοναδικά) του… ανελέητου κυνηγητού του κεφαλαίου από την ελληνική κυβέρνηση.

  • Η κυβέρνηση πάγωσε το 2009 της συντάξεις και «κέρδισε» 100. εκ. ευρώ. Την ίδια στιγμή μείωσε στο 20% το συντελεστή της φορολογίας σε ΑΕ και ΕΠΕ «χαρίζοντας» πάνω από 300 εκ. ευρώ

  • Στα ταμεία μιας μόνο επιχείρησης σούπερ μάρκετ το 2009 μπήκανε περίπου 1,5 δις ευρώ. Ο φόρος που πληρώθηκε ήταν 19,5 εκατ. ευρώ. Ποσό μικρότερο από αυτό που πλήρωσαν την ίδια χρονιά ως φόρο οι εργαζόμενοι στον όμιλο.”

  • Σε μεγάλο εμπορικό όμιλο, το 2009 ο τζίρος ήταν 6,5 δις ευρώ. Για φόρο εισοδήματος καταγράφονται στον ισολογισμό 77 εκατ. ευρώ.

  • Ο μεγαλύτερος εμπορικός στόλος στον κόσμο, ο ελληνικός, αποδίδει φόρους μόνο 12 εκ ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μετανάστες για τη πράσινη κάρτα αφήνουν 50 εκ. ευρώ στο δημόσιο ταμείο!!!


  • Κατόπιν τούτων μπορούμε να αναφωνήσουμε: Ζήτω η Δημοκρατία (και το σοσιαλιστικό ΠΑΣΟΚ, βεβαίως- βεβαίως)…                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

    Οι συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ ζουν σε "άλλο κόσμο"...


    • Οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ νομίζουν ότι αν εξεγερθεί ο λαός αυτούς θα τους την χαρίσει, επειδή βγάλαν σήμερα μια “αγωνιστική” ανακοίνωση;
    Χάνει ο άνθρωπος το μυαλό του. Ε, όταν τον περιγελούν έτσι ανοιχτά εκείνοι τους οποίους διάλεξε για να τον προστατεύουν από την απληστία του κέρδους και την λεηλασία, ναι, χάνει ο άνθρωπος το μυαλό του. Συντρίβεται. Γυρίζει το στομάχι του. Το άντερό του. Γίνεται ένα κουβάρι από την απελπισία και την οργή. Μπροστά στην θέα τόσης ανεντιμότητας.
    Τώρα, μετά από τόσους μήνες λεηλασίας οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ μίλησαν, με επικεφαλής τον γνωστό και μη εξαιρετέο κ. Παναγόπουλο, πρόεδρο παρακαλώ της Γενικής Συνομοσπονδίας Εργατών Ελλάδας, της φοβερής και τρομερής ΓΣΕΕ, και μας είπαν τόσο μα τόσο καθυστερημένα, αυτά που χιλιάδες ιστολόγια απελπισμένων ελλήνων περιγράφουν καθημερινά. Αυτά που γράφουμε και συζητάμε κάθε μέρα όλοι μας στο διαδίκτυο, στη δουλειά, στη στάση με αγνώστους, στο φούρνο, στο σούπερ-μάρκετ. Μας τα είπαν τώρα που και ο τελευταίος έλληνας κοντεύει να φτάσει στο έσχατο όριο.
    Κρατηθείτε συνέλληνες.
    Η συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ όχι μόνο εξέφρασαν την αντίθεσή τους “στο μνημόνιο και στα σκληρά, άδικα και άνισα μέτρα σε βάρος του κόσμου της εργασίας” αλλά το προχώρησαν και πιο πέρα οι σύντροφοι. Οι λέοντες.
    Ζήτησαν, οι υπερασπιστές των εργαζομένων σύντροφοι του ΠαΣοΚ, να πληρώσουν την κρίση αυτοί που ευθύνονται για την κρίση, (μάλιστα, μάλιστα) ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία όσων έκλεψαν το δημόσιο χρήμα (αλλά!!!), και μάλιστα μίλησαν και για δήμευση της περιουσίας τους (για εξοστρακισμούς και προγραφές θα ακούσουμε μάλλον στην επόμενη συνέντευξη τύπου).
    Αλλά το πήγαν και πιο πέρα. Ζήτησαν την πλήρη διερεύνηση και αποκάλυψη των ενόχων στα σκάνδαλα της Ζήμενς, του Βατοπαιδίου, των δομημένων ομολόγων των ταμείων κλπ κλπ.
    Λίγο ακόμη και θα κατήγγειλαν και τον ρόλο των καναλιών και των εφημερίδων.
    Κι όλα αυτά μετά το τελευταίο επίτευγμά τους, και κυρίως επίτευγμα της διαπραγματευτικής ικανότητας του προέδρου τους, τις λεγόμενες επιχειρησιακές συμβάσεις. Τ’ ακούτε εκεί στην ΝΕΟΓΑΛ εσείς οι πικραμένοι Δραμινοί που σας μειώσαν τον μισθό;
    Και τι θαρρούν τώρα αυτοί οι συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ; Οτι αθωώθηκαν για την σιωπή και την συναίνεσή τους όλους αυτούς τους μήνες; Οτι δεν ξέρει ο ελληνικός λαός τι ρόλο έπαιξε η ΓΣΕΕ σε όλη αυτή την κρίση; Οτι δεν ξέρει ο έλληνας τι γίνεται στην ΓΣΕΕ με τα βολέματα των ημετέρων; Με τους μισθούς τους και με τα χίλια δυό τους;
    Τώρα μας θυμηθήκατε μωρέ;
    Τώρα θυμηθήκατε τι έπρεπε να είχατε υπερασπιστεί από την πρώτη στιγμή;
    Που έπρεπε να μας έχετε κάθε μέρα, όλη μέρα, όλους τους έλληνες στον δρόμο;
    Κι εσείς μου κάνατε δυο συγκεντρώσεις, όλο κι όλο, μέσα σε οχτώ, ΟΧΤΩ, μήνες;
    Και που την δεύτερη, αυτή του Δεκεμβρίου, την είχατε προγραμματίσει 5 μήνες πριν;
    Και νομίζετε ότι τώρα, με αυτές τις καθυστερημένες “αγωνιστικές” ανακοινώσεις σας, σύντροφοι του ΠαΣοΚ, νομίζετε ότι αθωώνεστε για την μη υπεράσπισή μας;
    Εγώ νομίζω ότι θα βγείτε πολύ γελασμένοι.
    Δείτε τους έλληνες, συνδικαλιστές του ΠαΣοΚ. Δείτε τους. Αρχισαν και οργανώνονται από μόνοι τους. Οι πολιορκημένοι του Μεσολογγίου. Οργανώνουν την έξοδο. Αρχισαν και κατεβαίνουν στον δρόμο κι αυτοί που δεν κατέβηκαν ποτέ. Αρχισαν και τηλεφωνιούνται. Αρχισαν και μιλάνε και γράφουνε. Κάνουν μόνοι τους συνελεύσεις κι αποφασίζουν.
    Γιατί ξέρουν ότι δεν μπορούν να έχουν πια καμμιά ελπίδα σε σας. Καμμία εμπιστοσύνη. Καμμία εμπιστοσύνη (δις). Το έμαθαν αυτό το πικρό μάθημα. Τους μήνες που πέρασαν το έμαθε και το κατάλαβε και ο πιο δύσπιστος έλληνας. Και θα πάνε μονάχοι τους να μετρηθούνε μ’ αυτούς που τους κλέψαν την χαρά και τους ρίξαν στην κατάθλιψη.
    Και θα ‘λεγα να μην εμφανιστείτε μπροστά σ’ αυτούς τους έλληνες, και να μην τολμήσετε να μπείτε μπροστά σε καμμιά πορεία τους, όπως το ‘χετε συνήθειο. Γιατί και η παρουσία σας και μόνο, είναι πρόκληση πια.
    Θραξ o Αναρμόδιος                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com