ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Τρίτη 28 Ιουνίου 2011

REUTERS: «Αν οι Έλληνες καταψηφίσουν το Μεσοπρόθεσμο, μπαίνει αυτομάτως σε εφαρμογή το σχέδιο Β»!



Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του αμερικανικού ειδησεογραφικού REUTERS σε περίπτωση που δεν «περάσει» τη Τετάρτη από το ελληνικό κοινοβούλιο το ψήφισμα για το Μεσοπρόθεσμο, θα ξεκινήσει αυτομάτως η διαδικασία ενός εναλλακτικού σχεδίου με τη κωδική ονομασία «Β».
Το αμερικανικό REUTERS δεν κάνει ουσιαστικά κάτι περισσότερο από το να αναιρεί/διαψεύδει τις χθεσινές δηλώσεις του γνωστού σε όλους George Soros που με καμάρι δημοσίευσε. Ο George Soros για πρώτη φορά χθες έθεσε θέμα αποχώρησης μιας «προβληματικής» χώρας από την Ευρωζώνη. Ο ίδιος επισήμανε πως το «σχέδιο Β» (που ουσιαστικά αποβάλλει την Ελλάδα από την Ευρωζώνη) υιοθετεί τη χάραξη μιας νέας στρατηγικής που θα θέσει τις βάσεις για τη σωτηρία της Ευρωζώνης.
Τι περιλαμβάνει όμως το «σχέδιο Β» με βάση το σημερινό δημοσίευμα του REUTERS;

Το «σχέδιο Β» με απλά λόγια περιλαμβάνει την ιδέα ενός «ενδιάμεσου δανείου» (bridge loan) από την ΕΕ, παρόμοιου με αυτό που ενεκρίθη για την Πορτογαλία στο μεσοδιάστημα της παραίτησης Σόκρατες έως τη διενέργεια των βουλευτικών εκλογών στη χώρα.
Η κατάσταση έχει φτάσει να χαρακτηριστεί έως γελοία. Την ώρα που αρκετοί απειλούν τη χώρα με πτώχευση σε περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο, άλλοι οργανώνουν σχέδια με διάφορες κωδικές ονομασίες.
Αυτό που αν μη τι άλλο θα είχε ενδιαφέρον είναι να ακούσουμε μετά τις αποκαλύψεις του REUTERS, τις διευκρινιστικές δηλώσεις Μπαρόζο που μέχρι χθες ωρυόταν πως δεν υπάρχει «σχέδιο Β» στη περίπτωση που δεν ψηφιστεί το Μεσοπρόθεσμο.
Ολοκληρώνοντας το δημοσίευμα, και θα πρέπει να δοθεί η ανάλογη σημασία σε αυτό, δεν κατονομάζει τον νέο αγνό «ναυαγοσώστη» της ελληνικής οικονομίας ο οποίος χαρακτηρίζεται ως …«τρίτος παράγοντας» και πιθανότατα (όπως αναφέρεται) να είναι κάποιος διεθνής χρηματοπιστωτικός οργανισμός.
Και ο θεός να βάλει το χέρι του…                                                                                                      ΠΗΓΗ:gdailynews.wordpress.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: