ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2011

Το ΠΑΣΟΚ σαρώνει, η Ντόρα μπαίνει στη Βουλή και η Καβάλα θα πάρει πρωτάθλημα

Δημοσιεύθηκαν σήμερα άλλες δύο δημοσκοπήσεις. Κοινό χαρακτηριστικό τους η άνετη επικράτηση του ΠΑΣΟΚ, η είσοδος της Ντόρας στη Βουλή αλλά και η άνοδος του ΛΑΟΣ!!! Είχε προηγηθεί δημοσκόπηση  μέσα στην εβδομάδα του βαρόμετρου του ΣΚΑΙ που έδινε τη διαφορά στο 8% (38,5 έναντι 30,5) αλλά τον Οκτώβριο έδινε 42% έναντι 28% και στις εσωκομματικές της ΝΔ τη Ντόρα με 10% διαφορά.
Όπως δείχνουν τα στοιχεία της Marc όπως δημοσιεύονται στο Έθνος, οι πολίτες δεν φαίνεται να έχουν πεισθεί από τη θέση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ ότι δεν υπήρχαν περιθώρια άλλης πολιτικής πέραν της υπογραφής του μνημονίου. Μόνο το 30,3% πιστεύει ότι η υπογραφή του μνημονίου και τα μέτρα της κυβέρνησης ήταν αναγκαίο κακό. Τουναντίον, η πλειονότητα θεωρεί ότι η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε σωστά – υπήρχαν περιθώρια για λιγότερο σκληρά μέτρα, το ποσοστό είναι στο 33,5%, ενώ το 34% εκτιμά ότι η υπογραφή του μνημονίου ήταν λάθος επιλογή και ότι υπήρχαν περιθώρια να μην μπούμε στην επιτήρηση.
Σε ότι αφορά τη συνοχή των κομμάτων η κομματική συσπείρωση του ΠΑΣΟΚ είναι στο 56,8% και της Νέας Δημοκρατίας στο 54,2%. Αξίζει να τονιστεί ότι το 18% των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος δηλώνουν αναποφάσιστοι, ενώ το ποσοστό στους ψηφοφόρους της ΝΔ φτάνει κοντά στο 26%. Τις μεγαλύτερες διαρροές έχει το ΠΑΣΟΚ προς τη ΝΔ και το ΚΚΕ, ενώ η Νέα Δημοκρατία προς τη Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη, το ΚΚΕ και το ΛΑΟΣ.
Το προβάδισμα του ΠΑΣΟΚ στην πρόθεση ψήφου διαπιστώνεται από τα ευρήματα του γκάλοπ της Marc, καθώς έχει διαφορά 6,8 ποσοστιαίων μονάδων από τη Νέα Δημοκρατία(27,7% το ΠΑΣΟΚ έναντι 20,9% της ΝΔ) Στην πρόθεση ψήφου και χωρίς τους αναποφάσιστους -αναγωγή- η διαφορά φθάνει στο 9 % φτάνοντας στο 36,8% και το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο 27,8%. Διψήφιο ποσοστό συγκεντρώνει το ΚΚΕ με 10,3% και ακολουθεί ο ΛΑΟΣ με 6,4%, ο ΣΥΝ με 4%, ενώ το κόμμα της κ. Μπακογιάννη (Δημοκρατική Συμμαχία) φαίνεται ότι υπερβαίνει το φράγμα του 3% φτάνοντας στο 3,7%. Στο κατώφλι εισόδου είναι η Δημοκρατική Αριστερά (2,9%), ενώ χαμηλά καταγράφονται οι Οικολόγοι Πράσινοι (μόλις στο 2,5%). Χωρίς την αναγωγή η ΔΗΣΥ και η ΔΗΜΑΡ μένουν εκτός Βουλής με τον ΛΑΟΣ στο 4,8 και τον ΣΥΝ οριακά στο 3%.
Στη δημοσκόπηση της Alco για το «Πρώτο Θέμα» το ΠΑΣΟΚ λαμβάνει 22,2 %, η ΝΔ 18,4%, το ΚΚΕ 8%, ο ΛΑΟΣ 5,3%, ο ΣΥΡΙΖΑ 2,5, η ΔΗΣΥ 2,6 η ΔΗΜΑΡ 1,9% και οι Οικολόγοι 2,7%. Στην αναγωγή όλοι οι μικροί –πλην Οικολόγων- μπαίνουν στη Βουλή, η οποία γίνεται επτακομματική!!!
Σε άλλα ερωτήματα το 73% συμφωνεί με το φράχτη στον Έβρο, αποδοκιμάζει τον Αντιπρόεδρο με ποσοστά από 71-80% (ερώτηση για τους κοπρίτες το 80άρι) και ταυτόχρονα δεν δέχεται νέα μέτρα για την έξοδο από την κρίση σε ποσοστό 75%. Το 63% τέλος επιθυμεί το άνοιγμα των κλειστών επαγγελμάτων.
Κοινά συμπεράσματα των μετρήσεων: το ΠΑΣΟΚ σαρώνει, η Ντόρα (με αναγωγή) μπαίνει στη Βουλή και η Καβάλα θα πάρει πρωτάθλημα
Πριν δύο μήνες στις περιφερειακές όλες οι εταιρείες συμφώνησαν ότι η διαφορά ήταν στο 2%. Τι μεσολάβησε και η Κυβέρνηση διευρύνει την αποδοχή της; Άγνωστο. Αλλά και όταν πέφτουν τα ποσοστά της αντίστοιχα πέφτουν και της ΝΔ!
Οι σταθμίσεις γίνονται βάσει των βουλευτικών του 2009, τα δείγματα είναι τυχαία και στρωματοποιημένα και όλα τακτοποιημένα.
Αν δεν συμφωνείτε με τις μετρήσεις, καθώς άλλα βιώνετε στην καθημερινότητα σας και άλλα ακούτε, να αλλάξετε παρέες, γειτονιά, αυτοκίνητο, για να μη σας πω και σύντροφο. Δεν έχετε λεφτά; Κάντε μια αναγωγή. Θα σας ανεβάσει…
Οι εταιρείες δημοσκοπήσεων δεν κάνουν λάθος ποτέ.
Μ.Ο.                                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: