ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2010

Οι σοσιαληστές πατριώτες βγάζουν στο σφυρί ολόκληρη την Ελλάδα

Αφού τα πουλήσουν όλα κοψοχρονιάς και τσάμπα ... για να απαλλαγούμε από τις "σπάταλες" δραστηριότητες του δημοσίου ... μετά από λίγα χρόνια οι ίδιες εφημερίδες θα πρωτοστατήσουν στην επανακρατικοποίησή τους για εθνικούς λόγους!
Μόνο που τότε θα πληρώσουμε 20 φορές την τιμή που πουλήσαμε και 10 φορές την πραγματική τους αξία.

Στο εξωτερικό, ο κερδοσκοπικός αυτός κύκλος εις βάρος των κρατικών εταιριών και τραπεζών που μοναδικό σκοπό έχει την μεταφορά πλούτου από το Δημόσιο σε συγκεκριμένα συμφέροντα έχει εφαρμοστεί από καιρό. Ο ενθουσιασμός της ιδιωτικοποίησης πέρασε. Οι φορολογούμενοι έχασαν δισεκατομμύρια ευρώ από το ξεπούλημα και πλέον προσπαθούν να τους πείσουν ότι το κράτος πρέπει οπωσδήποτε να αποκτήσει ξανά τον έλεγχο συγκεκριμένων εταιριών και τραπεζών. Και η τεχνητή ανάγκη αυτή θα επιβαρύνει για άλλη μία φορά τους πολίτες που προσπαθούν να καταλάβουν τι συμβαίνει αφού κανένας δεν τους λέει την αλήθεια.
Και κατά το "αναγκαίο" ξεπούλημα και κατά την "αναγκαία" επαναγορά ... μία "ορχήστρα' δημοσιογράφων και πολιτικών βρίσκουν ανά περίπτωση "σοβαρούς" λόγους για τους οποίους αξίζει να χάσουν χρήματα οι φορολογούμενοι. Όλα φυσικά για το καλό μας!
Και εάν ιδιωτικοποιηθεί η ύδρευση και από το χρηματιστήριο καταλήξει στα χέρια Τούρκων κερδοσκόπων ... έχετε διανοηθεί τις συνέπειες και τις δυνατότητες εκβιασμού;
Να ελέγχει κανείς το πόσιμο νερό είναι το πιο ισχυρό "όπλο" του κόσμου και ο "σοσιαλιστής" Γιωργάκης ... βγάζει το νερό μας ... στο σφυρί χωρίς να ρωτήσει κανέναν.
(Φώτο από ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)                                                                                                                ΠΗΓΗ:edessa-vegoritida.blogspot.com

Τα έχουν δει ΟΛΑ οι πολύτεκνοι! Μέσα σε ένα χρόνο ήρθαν τα πάνω κάτω!!

ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΗ ΙΔΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΕΤΗΣΙΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ 40.000 ΕΥΡΩ
ΚΑΤΑΡΓΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΚΝΙΚΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΦΟΥ ΤΟ ΠΕΡΙΟΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΣΕ 44 ΕΥΡΩ ΜΗΝΙΑΙΩΣ

Ο Υπουργός Υγείας, αφού κατάργησε τις προηγούμενες διατάξεις που ο ίδιος είχε ανακοινώσει με το προσχέδιο νόμου: «Διαρθρωτικές αλλαγές στο σύστημα υγείας και άλλες διατάξεις», ήδη με τις νέες διατάξεις που ανακοίνωσε, των άρθρων 42, 43 και 44, εγκαινιάζει νέα επιδρομή κατά των Πολυτέκνων. Έτσι:

α)Με την παρ. 1 του άρθρου 43 χορηγεί συνολικό μηναίο επίδομα 44 ευρώ στους πολυτέκνους (είτε έχουν 4 παιδιά είτε έχουν 14 παιδιά) και με την προϋπόθεση το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα να μην υπερβαίνει το ποσό των 40.000 ευρώ, δηλ. μια πολύτεκνη οικογένεια, με τέσσερα τέκνα, για να της χορηγηθεί το επίδομα ή η σύνταξη, το ΚΑΤΑ ΚΕΦΑΛΗΝ εισόδημά της να μην υπερβαίνει το ποσό των 5.000 ευρώ ετησίως (30.000:6 όσα τα μέλη της οικογένειας) ή το ποσό των 410 ευρώ μηνιαίως (!!), ποσό που είναι κάτω από τα όρια της φτώχειας, το οποίο η Υπουργός Εργασίας το προσδιόρισε, προ ημερών, στις 6.000 ευρώ ετησίως το άτομο!!!

β) Με την παρ. 4 του ίδιου άρθρου καταργεί την πολυτεκνική ιδιότητα για όσους πολυτέκνους έχουν το παραπάνω ετήσιο οικογενειακό εισόδημα.

Το μόνο που δεν κάνει ο κ. Υπουργός είναι να καταργήσει ολοσχερώς τους πολυτέκνους και να βάλει ΚΕΦΑΛΙΚΟ φόρο για όσους έχουν τέσσερα (4) παιδιά και άνω, αφού θεωρεί προφανώς ότι οι πολύτεκνοι είναι αυτοί που φάγανε τα λεφτά!!!


Οι πολύτεκνοι βιώνουν του τελευταίους μήνες μια αναπάντεχη επιδρομή.
Η κυβέρνηση, εν όψει των εορτών των Χριστουγέννων, επεφύλαξε για τις πολύτεκνες μητέρες ως δώρο τη μεταχείριση που επεφύλαξε ο Ηρώδης στα νήπια της Βηθλεέμ, ο οποίος διέταξε τη σφαγή των νηπίων, αυταπατώμενος ότι με αυτόν τον τρόπο θα εμποδίσει την παρουσία του Θεανθρώπου επί της Γης.

Τι άλλο θα μπορούσε να πει κάποιος σε μια χώρα, όπου η υπογεννητικότητα έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις και την έχει μεταβάλλει σε ένα απέραντο γηροκομείο, έχοντας καταντήσει η πλέον γηρασμένη χώρα του κόσμου.

Η Κυβέρνηση φαίνεται ανακάλυψε στο πρόσωπο των πολυτέκνων το ποιοι ‘’φάγανε τα λεφτά … ‘’ και έτσι μας έχει στοχοποιήσει και προσπαθεί να εξοντώσει, το πιο υγιές κομμάτι του πληθυσμού και καταθέτει νομοσχέδιο που καταργεί την πολυτεκνική ιδιότητα σε όσους έχουν εισόδημα οικογενειακό 40.000 Ευρώ ακαθάριστο, άσχετα με τον αριθμό των παιδιών που έχει η κάθε οικογενεια.

Όλα τα μέτρα που παίρνει η Κυβέρνηση, όπως η κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού, πρόστιμα στους ημιυπαίθριους χώρους, τέλη κυκλοφορίας, κατάργηση των προσλήψεων των εκπαιδευτικών, μετεγγραφές σπουδαστών–φοιτητών, ασφαλιστικό, φορολογικό, προσλήψεις, το επίδομα του 3ου παιδιού.

Σταματά (παγώνει) την προβλεπόμενη τιμαριθμοποίηση των επιδομάτων,έχουν στόχο την εξοικονόμηση χρημάτων και μπορεί να δικαιολογηθούν από μία άποψη. Ενώ η κατάργηση της πολυτεκνικής ιδιότητας και κάποια σημεία του Νόμου δείχνουν αντεθνικές προθέσεις !!! Γιατί;;;

Καλούμε λοιπόν όλους τους πολύτεκνους να συγκεντρωθούν το Σάββατο μέχρι τις 11.00 το πρωί στα γραφεία του Συλλόγου έτσι ώστε να διαδηλώσουμε στα γραφεία των Υπουργών, κ.Ελευθέριου Βενιζέλου, κ.Χάρη Καστανίδη και κ. Γιάννη Μαγκριώτη και να τους εκθέσουμε τον προβληματισμό μας για το νέο νομοσχέδιο και τα μέτρα για του πολύτεκνους.

Εάν ψηφίσουν την κατάργηση της πολυτεκνικής ιδιότητος θα θεωρούνται εχθροί των Πολυτέκνων. ΠΗΓΗ:taxalia.blogspot.com

«Ο Mel Gibson είναι ένας εμετικός ρατσιστής!»

Καταπέλτης η Winona Ryder:

Καταπέλτης η Winona Ryder για τον συνάδελφό της Mel Gibson. H εβραϊκής καταγωγής ηθοποιός ισχυρίζεται ότι μια φορά ο Mel Gibson που ήταν μεθυσμένος της είπε ότι έπρεπε να την ψήσουν σε φούρνο (Oven dodger)!

Η Winona χαρακτήρισε τον Mel εμετικό ρατσιστή. Η πρωταγωνίστρια της ταινίας Black Swan λέει πως ντράπηκε για λογαριασμό του όταν βρέθηκε μαζί του σε ένα πάρτι.

«Ηταν ένα από αυτά τα μεγάλα πάρτι πριν από 15 χρόνια στο Χόλιγουντ και ο Mel ήταν τύφλα στο μεθύσι. Ήμουν με έναν φίλο μου ο οποίος ήταν γκέι και τότε ο Gibson άρχισε να λέει προσβλητικά… αστεία για τους ομοφυλόφιλους. Κάποια στιγμή πάνω στην κουβέντα είπα ότι είμαι Εβραία. Εκείνος είπε εκείνη τη στιγμή κάτι για φούρνους. Αρχικά δεν κατάλαβα το υπονοούμενό του αλλά στη συνέχεια μου εξήγησαν τις απόψεις του», είπε χαρακτηριστικά η ηθοποιός και συνέχισε: «Ηταν ότι πιο άθλιο και προσβλητικό έχω ακούσει. Θα έπρεπε να ντρέπεται. Όταν έψαξα στο λεξικό για τη φράση ‘’Oven dodger’’ διάβασα ότι σχετίζεται με τις μαζικές δολοφονίες των Εβραίων και το ολοκαύτωμα».
 
Η Winona κατηγόρησε τον Gibson ότι είναι απίστευτα ρατσιστής και ομοφοβικός. Η ηθοποιός είπε επίσης ότι είναι σίγουρη πως κακοποιούσε και έβριζε με τον χειρότερο  τρόπο την πρώην σύντροφό του Oksana Grigorieva.

«Ανάμεσα στα πιο προσβλητικά σχόλια που άκουσα για την Oksana ήταν: Πρέπει να σε κάψουν σαν γουρούνι και να σε βιάζουν συνέχεια, είσαι μεγάλη που… και πολλά άλλα τέτοια», είπε χαρακτηριστικά!                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:www.protothema.gr                                                                                                                       Υ.Γ.: ΓΙ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ ΟΙ "ΕΚΛΕΚΤΟΙ ΤΟΥ ΘΕΟΥ".

«Έφυγε» η Ζακλίν ντε Ρομιγί

Μια μεγάλη Ελληνίδα

H Ζακλίν ντε Ρομιγί η τελευταία μεγάλη φίλη της Ελλάδας, έφυγε πλήρης ημερών σε ηλικία 93 ετών το Σάββατο 18 Δεκεμβρίου.

Η πρώτη γυναίκα καθηγήτρια στο Collège de France, και η πρώτη γυναίκα μέλος της Académie des inscriptions et belles-lettres στην οποία και προήδρευσε κατά το έτος 1987. H Ζακλίν ντε Ρομιγί υπήρξε μέλος της Ακαδημίας της Δανίας, της Βρετανικής Ακαδημίας, των Ακαδημιών της Βιέννης, των Αθηνών, της Νάπολης, του Τορίνο, των Κάτω Χωρών, της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Γεννήθηκε στην  "Ακρόπολη της Γαλλίας" στην Chartres το 1913 και σπούδασε Λατινικά και Αρχαία ελληνικά στο lycée Molière.

Κατά τη διάρκεια της καριέρας της διατέλεσε διδάκτωρ σε μερικά από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, ανάμεσα στα οποία σε αυτά της Οξφόρδης, των Αθηνών, του Δουβλίνου, του Μόντρεαλ και του Γέιλ. Το 1995 της δόθηκε η ελληνική υπηκοότητα και το 2001 ανακηρύχθηκε πρέσβειρα του Ελληνισμού.

Έχει τιμηθεί με το βραβείο Ambatiélos de l’ Académie des inscriptions et belles-lettres (1948), το βραβείο Croiset de l’Institut de France (1969), το βραβείο Langlois de l’Académie francaise (1974), το Grand Prix d’Académie της Académie francaise (1984), το βραβείο Ωνάσης (Αθήνα, 1995).                                   ΠΗΓΗ:www.protothema.gr

Μήπως θα πρέπει να θυμηθούμε τον Σόλωνα ;;

Ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσουμε, να θυμηθούμε ή και να παραδειγματιστούμε από την Ιστορία μας.
Αναφέρομαι στον Σόλωνα, που θεωρώ ότι οι αρχές του και οι πράξεις του θα μπορούσαν να αποτελέσουν πηγή έμπνευσης των κρατούντων σε αυτή την δύσκολη συγκυρία.
Διαβάστε ένα σύντομο αφιέρωμα στον μεγάλο αυτό άνδρα, νομοθέτη, φιλόσοφο και ποιητή, που για πολλούς ήταν ο πατέρας της δημοκρατίας.
Όταν ο Σόλων έγινε άρχων της Αθήνας το 594 π.Χ., πλούτος και δύναμη ανήκαν σε λίγα χέρια. Οι φτωχοί (η τάξις των Θετών) ήταν βουτηγμένοι στο χρέος, πολλοί από αυτούς είχαν γίνει δούλοι, γιατί δεν είχαν να εξοφλήσουν τα χρέη τους και είχαν πουλήσει ακόμα και τα παιδιά τους.
Ο Σόλων, άνθρωπος που αγαπούσε την δικαιοσύνη, προσπάθησε να αλλάξει την σκληρή ζωή των φτωχών ανθρώπων της Αθήνας. Απέρριψε προτάσεις να γίνει τύραννος, αντί αυτού έκανε τον αξιομνημόνευτο νόμο Σεισάχθεια, μια λέξη που σημαίνει, ότι αποτίναξε από τους ώμους των φτωχών το φορτίο, που τους προκαλούσε τόσο πόνο και οδύνη.
Ο νόμος Σεισάχθεια απάλειψε όλα τα συμβόλαια των φτωχών ανθρώπων, που είχαν βάλει ενέχυρο τον ίδιο τον εαυτό τους ή την περιουσία τους. Απαγορεύθηκαν όλα τα μελλοντικά δάνεια τέτοιου είδους και κατήργησε την δύναμη του πιστωτή, να υποδουλώνει ή να φυλακίζει. Ο νόμος, με την κατάργηση των πολυαρίθμων υποθηκών στις κτηματικές περιουσίες της Αττικής, απελευθέρωσε την γη από τα παλαιά χρέη.
Με άλλους νόμους, βοήθησε τους πλούσιους οφειλέτες, οι οποίοι μπορούσαν να πληρώσουν τα χρέη τους.
Ο Σόλων γι αυτό αύξησε την αξία της μνας, έως είκοσι επτά τοις εκατό, αλλάζοντας το νόμισμα από το Αιγινίτικο στο Ευβοιακό, κάτι το οποίο αποδείχθηκε ευνοϊκό και για το Αθηναϊκό εμπόριο, διευκολύνοντας τις συναλλαγές με την Κόρινθο, Χαλκίδα και Ερέτρια και άλλες αποικίες. Ο Σόλων δεν απαγόρευσε μόνο την υποθήκη ανθρώπων, αλλά περιόρισε τον αριθμό στρεμμάτων γης, τα οποία ένα άτομο μπορούσε να κατέχει. Απαγόρευσε στους μεγάλους κατόχους γης να εξάγουν σιτηρά από την Αθήνα, βάζοντας τους μεγάλο πρόστιμο. Επίσης απαγόρευσε την εξαγωγή όλων των δημητριακών προϊόντων, εκτός από το λάδι της ελιάς.
Ο Σόλων ακύρωσε τους νόμους του Δράκου, εκτός από εκείνον της ανθρωποκτονίας και κατήργησε την θανατική καταδίκη, από όλα τα μικρά εγκλήματα.
Πολλοί που είχαν τιμωρηθεί με τους παλαιούς νόμους αποκαταστήθηκαν, λαμβάνοντας πλήρη δικαιώματα του πολίτη. Σύμφωνα με αυτόν τον νόμο η εξόριστη οικογένεια των Αλκμεωνίδων, επέστρεψε στην Αθήνα.
Οι νόμοι του νομοθέτη Σόλωνα ήταν γραμμένοι σε ξύλινα τριγωνικά πινάκια, τα ονομαζόμενα κύρβεις και εφυλάσσοντο πρώτα στην Ακρόπολη και αργότερα στο Πρυτανείο.

http://iasios.blogspot.com/2008/05/638-559.html                                                                               ΠΗΓΗ:exomatiakaivlepo.blogspot.com  

Πιο αριστεροί από τους παραδοσιακούς αριστερούς είναι σήμερα οι πάλαι ποτέ υπερδεξιοί



ΜΙΑ ΣΠΙΘΑ ΥΠΕΡΑΡΚΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΜΕΓΑΛΗ ΕΚΡΗΞΗ 


Του Χρήστου Πασαλάρη 


Σε πρόσφατη τιμητική εκδήλωση για τον αείμνηστο δημοσιογράφο Γιάννη Βούλτεψη ήλθε στο νου μου μια σκέψη που δεν άντεξα να μην την πω στον φίλο μου Μανώλη Γλέζο που καθόταν δίπλα μου: "Ωρέ Μανώλη, παραδέχεσαι ότι ουδέποτε οι Έλληνες ήσαν τόσο αριστεροί όσο είναι σήμερα;Αλλά και ότι ουδέποτε η ηγεσία της αριστεράς ήταν τόσο άχαμνη, τόσο διασπασμένη και τόσο ανίκανη να τους στεγάσει;"


Ο Μανώλης έμεινε για λίγο σκεφτικός και ξαφνικά μου αντιγύρισε: "Γράψε την αυτή τη σκέψη σε ένα άρθρο για το περιοδικό μου, καλό θα κάνει"!
Επειδή όμως δεν πρόλαβα την έκδοση του περιοδικού του, παραδίδω τη σκέψη αυτή στην κρίση των αναγνωστών της Real news, που προέρχονται από όλες τις πολιτικές τάσεις, αντιπροσωπεύουν όλες τις ηλικίες , πάνω από όλα είναι αγνοί πατριώτες και, όπως πιστεύω, συμφωνούν ότι :


Το ΠΑΡΑΔΟΞΟ των ημερών μας (με την ξένη κατοχή να έχει πάρει την πιο βάρβαρη μορφή της) είναι ότι πιο αριστεροί και πιο μαχητικοί από τους παραδοσιακούς αριστερούς είναι σήμερα οι πάλαι ποτέ υπερδεξιοί, αυτοί που χρόνια και χρόνια στήριζαν τα συντηρητικά κόμματα και ψήφιζαν ασυζητητί τους αρχηγούς τους.


ΕΙΝΑΙ ΓΕΓΟΝΟΣ ότι πολλά έχουν αλλάξει στο εκλογικό σώμα της δόλιας πατρίδας επί κατοχής τρόικας, ενώ ήδη εντυπωσιακές ανατροπές εξελίσσονται, αφού και η ίδια η Ιερά Σύνοδος, θυμίζοντας κάπως τον αείμνηστο Χριστόδουλο, ομιλεί ανοικτά περί "ξένης κατοχής"!..Γιατί πράγματι, όπως επί γερμανοϊταλικής κατοχής (1941-1944) έτσι και σήμερα οι Έλληνες είναι ενωμένοι εκ των κάτω.Μόνο που τότε είχαν ένα σίγουρο όραμα, τη λευτεριά της πατρίδας, ενώ σήμερα η μοίρα τους είναι να βαδίζουν αλυσοδεμένοι μέσα σε ένα θεοσκότεινο τούνελ που στην τρύπα εξόδου αναγράφεται ένα θεόρατο χρέος κάπου 450 δισεκατομμύρια ευρώ, ακόμα μεγαλύτερο κι από εκείνο της εισόδου.Όπερ σημαίνει διαιώνιση της κατοχής....


Η ΔΙΑΦΟΡΑ του τότε με το τώρα είναι ότι τότε ο απελευθερωτικός αγώνας δεν είχε όρια, ήταν υπέρ πάντων και "όπου βγάλει"!Σήμερα η αντίσταση δείχνει να είναι ελεγχόμενη εκ των άνω (ή ακόμα και εκ των έξω).Ο Παπανδρέου εμφανίζει περίεργη ψυχραιμία, σαν κάποιοι να του ψιθυρίζουν στο αφτί: 


"Πρόεδρε, μη σε νοιάζει, το ελέγχουμε!Θα φωνάξουν, θα σκούξουν, θα απεργήσουν, αλλά θα επιστρέψουν στην πολυθρόνα τους να... μηρυκάσουν επί 5,5 ώρες ημερησίως τη μαγειρική, την αστρολογία, το "Κισμέτ" και όλο το επιτηδείως σερβιρισμένο κουτόχορτο των καναλιών.
Όσο λοιπόν η ελληνική ανθρωπομάζα μηρυκάζει, εσύ πέρνα τα νομοσχέδια σου, κάνε και καμιά διαγραφή για να σφίγουν τα οπίσθια των "ανταρτών", όχι βέβαια εκείνων που γαβγίζουν το πρωί στους διαδρόμους και το βράδυ γίνονται κότες μπροστά στην κάλπη!"...."


Ωστόσο, επιμένω ότι ουδέποτε οι Έλληνες ήσαν τόσο επαναστάτες όσο σήμερα.Τι σημαίνει αυτό;
Σημαίνει ότι, στερούμενοι αξίας, φρόνιμης και έντιμης ηγεσίας (προερχόμενης ακόμα και από την αδιάφθορη πλουτοκρατία), είναι πολύ πιθανό να ξεσπάσουν σε ανεξέλεγκτη έκρηξη, από εκείνες που οδηγούν σε κοινωνικές ανατροπές της ιστορίας προήλθαν από σπίθες εκτός κομμάτων και οργανωμένων παρατάξεων.


ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ πως ο τύρρανος της Ρουμανίας Τσαουσέσκου έπεσε κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που ο ίδιος είχε οργανώσει, με σκοπό να περισώσει το σταλινικό καθεστώς κατοχής.
Νόμισε πως όλοι εκείνοι που μετείχαν στο συλλαλητήριο ήσαν οπαδοί του.
Μια σπίθα ήταν αρκετή για να στραφούν οι μάζες εναντίον του, με αποτέλεσμα να λιντσαριστεί...Ανάλογη τύχη είχαν όσοι ηγέτες υπηρετησαν κατά καιρούς ξένα συμφέροντα.


ΑΣ ΜΗΝ ΤΟ ΞΕΧΑΣΟΥΝ αυτοί που γαβγίζουν το πρωί και καταπίνουν καλαμπόκι το βράδυ!..


Δημοσιεύεται στη real news της Κυριακής 19 Δεκεμβρίου 2010 σελ.6                                                     ΠΗΓΗ:pyrgos-news.blogspot.com

Παρασκευή 17 Δεκεμβρίου 2010

ΤΡΟΜΟΣ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΩΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΛΛΗΝΩΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΗ



Οι Αφγανοί... τράβηξαν μέχρι και όπλο στη συμπλοκή με Παλαιστινίους.

Για πάνω από δέκα λεπτά ο χώρος του ΟΣΕ, στην Πάτρα, μετατράπηκε σε πεδίο μάχης μεταξύ Αφγανών και Παλαιστινίων. Όλα άρχισαν όταν Αφγανοί εμπόδισαν Παλαιστίνιους να πλησιάσουν τον... «δικό» τους χώρο κοντά στη λιμενική ζώνη. Άρχισαν να πετούν πέτρες ενώ, σύμφωνα με καταγγελίες αυτοπτών μαρτύρων, κάποιος τράβηξε μέχρι και όπλο!...

Η συμπλοκή μεταξύ λαθρομεταναστών συνεχιζόταν χωρίς κανείς να επεμβαίνει. Συνολικά έξι άτομα τραυματίστηκαν εκ των οποίων ο ένας σοβαρά. Όπως ανέφεραν Παλαιστίνιοι, οι Αφγανοί και οι Σομαλοί τα... έχουν βρει μεταξύ τους και λυμαίνονται την περιοχή κοντά στην περίφραξη του λιμανιού της πόλης, εμποδίζοντας λαθρομετανάστες άλλων εθνικοτήτων να πλησιάσουν. Εκτός κι αν τους πληρώσουν... 50 ευρώ ο καθένας, τουλάχιστον!


Τα επεισόδια σήμερα έληξαν με την επέμβαση αστυνομικής δύναμης, η οποία, ωστόσο, έφθασε με μεγάλη καθυστέρηση. Εκφράζονται όμως φόβοι για τη συνέχεια, καθώς στην Πάτρα οι λαθρομετανάστες ξεπερνούν τους χίλιους και καθημερινά προστίθενται καινούργιοι που καταφθάνουν από την Αθήνα. Μία κατάσταση ανεξέλεγκτη, με απρόβλεπτες συνέπειες για την πόλη...



Πάτρα: Έζησαν τον πανικό οι πιστοί που πήγαν απόψε να προσκυνήσουν στον Άγιο Διονύσιο

Τον τρόμο έζησαν οι πιστοί που είχαν προσέλθει σήμερα το απόγευμα στον Άγιο Διονύσιο για τον Εσπερινό, καθώς αύριο γιορτάζει ο Άγιος και οι εκδηλώσεις εορτασμού έχουν ξεκινήσει από σήμερα.




Οι πιστοί που πήγαν να ανάψουν ένα κερί στον Άγιο, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι μέσα στην Εκκλησία, βλέποντας τους μετανάστες να οργιάζουν στο προαύλιο του ναού και να επιδίδονται σε βανδαλισμούς. Η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν οι μετανάστες που μάχονταν για το ποιός θα επικρατήσει στη λιμενική ζώνη και θα έχει το πάνω χέρι, έβαλαν φωτιά σε ξύλινο στέγαστρο στην πλατεία Δροσοπούλου, ακριβώς απέναντι από το ναό. Ακολούθησαν στιγμές πανικού. όταν μετά από ώρα οι πιστοί βγήκαν απο την Εκκλησία αντίκρυσαν εικόνες καταστροφής, ορισμένοι δε, είδαν τα αυτοκίνητά τους σπασμένα. Στο μεταξύ, σοκ έπαθαν οι κάτοικοι της περιοχής αλλά και οι περαστικοί από την παραλιακή της Πάτρας χθες το απόγευμα, ακούγοντας κραυγές αλλοδαπών. Οι κραυγές προέρχονταν από ένα γιαπί που βρίσκεται στην περιοχή όπου παλιά βρισκόταν ο καταυλισμός των Αφγανών.



Έξω από το χώρο όπου εκτιμάται ότι γίνονταν τελετές αυτομαστιγώματος, βρίσκονταν αλλοδαποί που περιφρουρούσαν και δεν επέτρεπαν σε κανένα να πλησιάσει.  

Η ‘τελετή’ κράτησε για τουλάχιστον 3 ώρες, μέχρι τις 10 το βράδυ.

ΚΟΚΚΙΝΟΣ ΟΥΡΑΝΟΣ                                                   
 ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Με τι ρούχα είναι ντυμένη τελικά η αριστερά;...


http://eparemvasiax.files.wordpress.com/2009/12/pame-patra-1.jpg


Προχτές , ενώ βρισκόμουν στη πορεία που έκανε το ΠΑΜΕ προς το Σύνταγμα κι έβλεπα γεμάτη χαρά το πόσος πολύς κόσμος ήταν γύρω μου (χαζά παιδιά χαρά γεμάτα....) κάποιος νεαρός δίπλα  μου γυρνάει και λέει στη παρέα του
«ρε σεις, σαν να είμαστε στον επιτάφιο δεν σας φαίνεται?»

Aπό την Βασιλική  Η ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΓΥΜΝΗ?
Μέχρι να φτάσει στ΄αφτιά μου η φράση είχε ήδη μετατραπεί στη γνωστή φράση του παραμυθιού. «ο βασιλιάς είναι γυμνός?» Κι επειδή δεν ζούμε ένα παραμύθι αλλά μια σκληρή πραγματικότητα η ερώτηση μπορεί να τεθεί κι αλλιώς.

Με τι ρούχα είναι ντυμένη τελικά η αριστερά? Και οι παραδοσιακοί βασιλιάδες της και οι ανανεωτικοί πρίγκιπες?

Ποιον ωφελεί επί τέλους εκείνο το στρίψιμο αλά γαλλικά του ΠΑΜΕ σε κάθε πορεία προς ασφαλή κατεύθυνση και ο πετροπόλεμος που ξεκινούν οι υπόλοιποι αμέσως μόλις έχει απομακρυνθεί και ο τελευταίος οπαδός του? (συγνώμη για το οπαδός αλλά η λέξη σύντροφος, συναγωνιστής, συμπατριώτης έχει τόσο πολύ αλλοιωθεί που και μια παστή σαρδέλα στριμωγμένη στο κουτί μυρίζει καλύτερα)

Ζούμε σε ένα πολιτικό σύστημα που είναι ο ορισμός του κλισέ, των δεδομένων, των αριθμών, των συγκεκριμένων κινήσεων που κάθε ρομποτάκι πρέπει να κάνει στην ώρα του. Κάθε καλός μαθητής πρέπει να υπακούει στο δάσκαλό του αλλιώς θα τις φάει, κάθε υπήκοος πρέπει να νοιώθει και να αποδέχεται το ότι είναι υπήκοος.

Σε τι ωφελεί λοιπόν αυτός ο επιτάφιος? Να θυμόμαστε πως ίσως κάποια μέρα έρθει η ανάσταση? Να τιμούμε το σώμα των εργατών που κρεμάστηκε με τα καρφιά του μνημονίου? Να κουβαλάμε για λίγο στο σταυρό όλοι μαζί όπως κάνουν σε κάποιες χώρες στη θρησκευτική ιεροτελεστία της σταύρωσης για να εκστασιαζόμαστε (μη πω καμιά άλλη λέξη) ένα τέταρτο και μετά πάλι τα κεφάλια μέσα?

Βρήκα ώρα να τα βάλω με το κόμμα ε? Μα γαμώ το κέρατό μου ποτέ δεν είναι πρέπον τελικά να τα βάλεις με το κόμμα. Από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου, ίσως κι από τότε που θυμάται το δικό του εαυτό ο πατέρας μου ήταν ιεροσυλία να τα βάλεις με το κόμμα.

Υπήρξαν πολλές φορές στη ζωή μου που αναρωτήθηκα μήπως θα έπρεπε να καθιερωθεί στα σπίτια των παραδοσιακών αριστερών η βάπτιση με τη γέννηση ενός τέκνου, η μετάληψη στο Περισσό, η εξομολόγηση κάθε φορά που θα αμαρτάνεις σκεπτόμενος κλπ κλπ....

Κι όταν υπάρχει εκείνη η γνωστή φράση που πρέπει να με φορτώσει τύψεις για την αχαριστία μου, για το ότι εγώ ένα άχρηστο και αμέτοχο ανθρωπάκι κρίνω εκείνους που έδωσαν το αίμα τους γι΄αυτό το τόπο, προσπαθώ να καταλάβω πως έτσι εύκολα μια αριστερά  που παίζει χρόνια το δικό της  παιχνίδι του εντός βουλής , τη βουλή  ενός φασιστικού ενδεδυμένου με τη στολή της δημοκρατίας, συστήματος γιατί πρέπει ο οποιοσδήποτε αγανακτισμένος πολίτης να πρέπει να της δίνει τα εύσημα του αγώνα?

Τι σας κόστιζε άραγε όλο εκείνο τον όγκο που με θρησκευτική ευλάβεια ακολουθούσε όπως πάντα τις ντουντούκες σας να τον οδηγήσετε να κλείσει όλο το χώρο γύρω από τη βουλή. Να κάτσει κάτω σε μια διαμαρτυρία διαρκείας, να ακούγονται οι φωνές, τα συνθήματα, τα τραγούδια μέχρι που να τους σπάσουν τα νεύρα, έτσι για τη τιμή των όπλων.

Τι αντιπροσωπεύει σε μια εποχή που σφάζονται οι εργαζόμενοι σαν πρόβατα, που οι εργατικοί νόμοι σκίζονται και γίνονται χαρτοπόλεμος στο καρναβάλι του ΔΝΤ, που η δυστυχία αρχίζει και σκεπάζει τη πλειοψηφία ενός ολόκληρου λαού, τι νόημα έχει η διακριτικότητα, η κομψότητα, η ευγενής άμιλλα, οι ψαλμωδίες και τα λιβάνια?

Ξέρω, ξέρω. Να έρθουμε να γραφτούμε στα σωστά συνδικάτα, να γραφτούμε στο κόμμα, να αρχίσουμε από κάτω τη δουλειά, να εισχωρήσουμε μέσα στους χώρους δουλειάς, να σκάααααααψουμε όπως θα έλεγε κι ο Φωτόπουλος στο «οι γερμανοί ξανάρχονται»....

Δεν θέλω να το πω γιατί με πληγώνει κι εμένα, αλλά κι ο κύριος Χατζηδάκης ανυποψίαστος είχε βγει να πιει το καφεδάκι του, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ήταν πιο σώφρον και δεν έσκασε μύτη πουθενά, εσείς ακόμα είστε μέσα στη καλή χαρά και τη σιγουριά του θρόνου. Προσέξτε γιατί στο χαμό που έρχεται το πρώτο πράγμα που διψά να κάνει ο κάθε κακομοίρης είναι να γκρεμίσει τους θρόνους. Οποίο χρώμα κι αν έχουν. Δεν κοιτάει ούτε ιδεολογίες, ούτε κανόνες, ούτε αν ο προπάππους ήταν αγωνιστής κι έδωσε αίμα. Το τώρα θα κοιτάξει. Τι αίμα δίνεις εσύ τώρα.

Έτσι προσέξτε λοιπόν, γιατί καμιά μέρα όταν θα σας ρωτήσουν για εκατομμυριοστή φορά τι να κάνουμε για να ανατρέψουμε το πολιτικό σκηνικό, για να πάρουμε το δίκιο στα χέρια μας, για να τους τρομάξουμε και ξεκινήσετε να λέτε....

Πρέπει να σκααααααααααψουμε ....
Μήπως βρεθείτε μέσα στο λάκκο.                                                                                                    ΠΗΓΗ:listonplace.blogspot.com

Εργατοπατέρες και «αριστερά»: «λιπαντικά» του καθεστώτος!!!



Μέσα στο σίφωνα των γεγονότων περνάνε κάποια «σημεία» σημαντικά, εντελώς απαρατήρητα. Σημαντικά, γιατί αποτυπώνουν ολοκάθαρα όλη την προδοτική συμπαιγνία των εργατοπατέρων και των «αριστερών» ηγεσιών. 

Ένα τέτοιο σοβαρό και άκρως αποκαλυπτικό «σημείο» είναι ότι οι εργατοπατέρες και οι «αριστερές» γραφειοκρατίες που κραυγάζουν «ότι έχουμε πόλεμο», κήρυξαν τον «απεργιακό πόλεμο του δρόμου», ΟΧΙ την ημέρα που ψηφιζόταν στη Βουλή το «πολυνομοσχέδιο», αλλά μία μέρα μετά… 

Από το resalto
Αυτή η «λεπτομέρεια», που ομολογουμένως πέρασε απαρατήρητη, λέει πολλά. Καταρχάς έρχεται σε κατάφορη αντίθεση με την πολιτική, συνδικαλιστική και τη ρεφορμιστική λογική, ιδιαιτέρως με την αγωνιστική λογική. 

Τι το λογικότερο την ημέρα που ψηφιζόταν το «πολυνομοσχέδιο» των κυβερνητικών ανδρεικέλων να ΠΟΛΙΟΡΚΗΘΕΙ η Βουλή από τους «εκτελεσθέντες» εργαζόμενους και από το λαό που βογκά και καταστρέφεται από τα «συμβόλαια θανάτου» που εκτελεί η κυβέρνηση με το «δημοκρατικό» μανδύα της Βουλής και τη «δημοκρατική» νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των κομμάτων: ΟΛΑ κάθονται στα έδρανα… 

ΕΔΩ, όμως, ακριβώς, βρίσκεται το κλειδί ερμηνείας αυτής της ανορθόδοξης και παράλογης, ακόμα και για το ΡΕΦΟΡΜΙΣΜΟ, πράξης. 

Οι εργατοπατέρες και οι «αριστερές» γραφειοκρατικές ηγεσίες αυτό ακριβώς θέλανε: ΝΑ ΜΗΝ ΠΟΛΙΟΡΚΗΘΕΙ η Βουλή από το λαό!!! 

Οι εργατοπατέρες και οι ηγεσίες του ΚΚΕ και του ΣΥΝ έχουν «ξεπεράσει» σε προδοσία και το ρεφορμισμό, ακριβώς γιατί πλέον δεν είναι ούτε ρεφορμιστικές ηγεσίες, αλλά άμεσα εξαρτήματα του καθεστώτος, «λιπαντικά» στη μηχανή του συστήματος. 

Τόσο οι εργατοπατέρες, όσο και τα «αριστερά» καθεστωτικά κόμματα, ιδιαίτερα η ηγεσία του ΚΚΕ, γνωρίζουν πολύ καλά την κοχλάζουσα οργή των εργαζομένων και του ελληνικού λαού και την έχουν υπολογίσει με ακρίβεια. 

Εάν, λοιπόν, κινητοποιούσαν τον κόσμο την ίδια ημέρα που ψηφιζόταν το «πολυνομοσχέδιο» των νέων «εκτελέσεων» του ελληνικού λαού, ΚΑΜΙΑ δύναμη δεν θα μπορούσε να αποτρέψει την πολιορκία της Βουλής. 

Οι γραφειοκράτες θα ξεσκεπαζόντουσαν. Δεν είναι δυνατόν να κινητοποιείς τον κόσμο γι’ αυτά που ψηφίζονται στη Βουλή και να του απαγορεύεις να πάει στη Βουλή και το χειρότερο: Να βρίσκονται μέσα στη Βουλή τα «αριστερά» κόμματα… 

Αν πάλι οι πολύχρωμοι «αριστεροί» γραφειοκράτες ΥΠΕΚΥΠΤΑΝ στις αγωνιστικές απαιτήσεις και πήγαιναν στη Βουλή, τότε η κατάσταση δεν μπορούσε να ελεγχθεί: Είναι τόσο μεγάλος και ξεχειλισμένος ο θυμός του ελληνικού λαού και τόσο συμπιεσμένη η εκρηκτική ΟΡΓΗ του, που ΤΙΠΟΤΑ δεν θα απέτρεπε το ρεσάλτο στη Βουλή… 

Μιλάνε για ΠΟΛΕΜΟ, λοιπόν οι γραφειοκρατικές καμαρίλες της «αριστερής» απάτης, αλλά, με νύχια και με δόντια, υπονομεύουν τους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους του πολέμου καιΣΑΜΠΟΤΑΡΟΥΝ ανοικτά και εκτονωτικά τις πολεμικές διαθέσεις του λαού. 

Μιλάει για «πόλεμο» η ηγεσία του ΚΚΕ (λόγια για εσωτερική κατανάλωση), αλλά συναγελάζεται η Παπαρήγα με τον «εκτελεστή» των συμβολαίων θανάτου του ελληνικού λαού και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ στο τσίρκο της Βουλής, νομιμοποιώντας έτσι στην ΠΡΑΞΗ αυτό που κατηγορεί στα λόγια: Η ΜΕΓΙΣΤΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΑΤΗ. 

Αντί η ηγεσία του ΚΚΕ, που δημοκοπεί περί πολέμου, να κηρύξει ΓΕΝΙΚΟ ΞΕΣΗΚΩΜΟ, ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ, την ημέρα της ψήφισης του «πολυνομοσχεδίου» και να είναι αυτή η ηγεσία στην ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ της μάχης, ήταν στη Βουλή, δικαιολογώντας αυτή τη συμμετοχή στον «ορνιθώνα» με κούφιες ρητορείες περί πολέμου…
 

 

Και όχι μόνο αυτά: Οι «πολεμιστές» της ηγετικής κλίκας του ΚΚΕ κάνουν τα πάντα, ακόμα και στις «αγωνιστικές» φιέστες των διαδηλώσεων, στο να μην ενωθούν οι εργαζόμενοι μεταξύ τους: Ξεχωριστές πορείες των «στρατών» τους, απλή βόλτα έξω από τη Βουλή και κατόπιν ΕΣΠΕΥΣΜΕΝΗ αποχώρηση και εγκατάλειψη κάθε μάχης: «Ξεκούραση» στις Στήλες του Ολυμπίου Διός και του Φιλοπάππου!!! 

ΜΟΝΟ οι τυφλοί πλέον δεν μπορούν να δούνε την προδοτική συμπαιγνία των εργατοπατέρων και των «αριστερών» γραναζιών του καθεστώτος.
 

Γι αυτό και ωρύονται για τη «βιαιότητα» κατά του Χατζηδάκη, από κοινού με τους κραυγαλέους ιδεολογικούς και πολιτικούς γενίτσαρους του καθεστώτος. Μιλούν και αυτές οι άθλιες «αριστερές» ηγεσίας όπως ο Πρετεντέρης και αυτή η αθλιότητα του γλοιώδους, ο Τσίμας… 

Ωρύονται, ακριβώς γιατί στην πράξη εκδηλώνονται τα έμβρυα της αγωνιστικής δράσης που υπερφαλαγγίζουν την ΥΠΑΚΟΗ στην αστική νομιμότητα των εργατοπατέρων και των «αριστερών» δεκανικιών… 

Θα επανέλθουμε πάνω σε όλα αυτά γιατί τα θεωρούμε πολύ ΣΟΒΑΡΑ και άκρως αποκαλυπτικά για το ρόλο και τη λειτουργία αυτής της καθεστωτικής «αριστεράς»…                                                                             ΠΗΓΗ:listonplace.blogspot.com

Οδηγός (επιβίωσης) για Αρχάριους & Άσχετους Δανειολήπτες...Τι πρέπει να κάνετε όταν σας ενοχλούν επίμονα οι εισπρακτικές εταιρείες...



1. Τα δανεικά

α. Καταρχήν, η πρώτη συμβουλή είναι απλή και κατηγορηματική: Ποτέ, μα ποτέ, μα ποτέ, μην πάρετε δάνειο για κανένα λόγο, παρά μόνο για σοβαρούς λόγους υγείας, γιατί το χρέος είναι μαύρη σκλαβιά. Αν δηλαδή τα υπάρχοντα χρήματα δεν επαρκούν να καλύψουν ιατρικά έξοδα και κινδυνεύει σοβαρά η υγεία σας. Δικαιολογίες, όπως επιχειρηματική ευκαιρία ή αναγκαία κατανάλωση δεν υπάρχουν. Είναι στατιστικά αποδεδειγμένο, ότι το μεγαλύτερο ποσοστό δανειοληπτών αργά ή γρήγορα θα οδηγηθούν σε αδυναμία αποπληρωμής, με τις γνωστές αρνητικές συνέπειες. Ποτέ δεν πρέπει να δανειστείτε για αγορά καταναλωτικών αγαθών, διακοπές, ταξίδια, διασκέδαση κλπ...
β. Αν οπωσδήποτε πρέπει να πάρετε δάνειο, η σειρά προτεραιότητας, με την οποία θα επιλέξετε δανειστή είναι: Γονείς, αδέλφια, συγγενείς, φίλοι, τράπεζα και ποτέ, μα ποτέ, τοκογλύφος.

γ. Όταν αναφερόμαστε σε δάνειο, εννοούμε είτε δάνειο σε μετρητά (στεγαστικό, καταναλωτικό, προσωπικό, διακοποδάνειο, εορτοδάνειο κλπ), είτε χρέωση της πιστωτικής μας κάρτας για πληρωμή αγαθών ή ανάληψη μετρητών.

2. Η τράπεζα

Παλιά υπήρχε ένας χιουμοριστικό ορισμός της τράπεζας: Τράπεζα, είναι το ίδρυμα, το οποίο για να σου δανείσει χρήματα, πρέπει πρώτα να της αποδείξεις ότι δεν τα χρειάζεσαι. Αυτές ήταν οι παλιές καλές εποχές, τότε που η Τράπεζα της Ελλάδας, ασκούσε αληθινή εποπτεία στις εμπορικές τράπεζες, επιτρέποντας σ’ αυτές να χορηγούν μόνο πολύ μικρά δάνεια, προστατεύοντας έτσι τους δανειολήπτες από υπερβολικό δανεισμό, ο οποίος συνήθως επιφέρει ολέθρια αποτελέσματα.

Σήμερα, οι εμπορικές τράπεζες στη χώρα μας, λειτουργούν υπό καθεστώς πλήρους απελευθέρωσης, χωρίς σχεδόν κανένα έλεγχο από την Τράπεζα της Ελλάδας, με αποτέλεσμα στις περισσότερες περιπτώσεις να παρανομούν και να κερδοσκοπούν σε βάρος των δανειοληπτών.
Επιπλέον, τα επιτόκια που επιβάλλουν οι τράπεζες, είναι παράνομα, εφόσον είναι μεγαλύτερα από το επίσημο δικαιοπρακτικό επιτόκιο, το οποίο καθορίζεται από την Τράπεζα της Ελλάδας.
Γενικά, η τράπεζα είναι εχθρός και όχι φίλος. Σου πουλάει φιλικότητα και εξυπηρέτηση με πλατειά χαμόγελα τη στιγμή που δανείζεσαι και προσπαθεί να σε εξοντώσει, μόλις βρεθείς σε κατάσταση ανάγκης. Ποτέ μην πέσετε στην παγίδα του «έχω φίλο ή συγγενή που είναι τραπεζιτικός και θα με εξυπηρετήσει ή βοηθήσει ή εξασφαλίσει ευνοϊκούς όρους», απλά γιατί τέτοιο πράγμα δεν υπάρχει.

3. Τι προσέχουμε στην επιλογή τράπεζας

Μπορεί η παροιμία να λέει ότι «όλα τα γουρούνια έχουν την ίδια μούρη», αλλά η πρακτική αποδεικνύει ότι «μερικά γουρούνια είναι πιο γουρούνια από τα άλλα». Στην αρχική σελίδα του site μας, δείτε τη δημοσκόπηση με θέμα «ποια τράπεζα θεωρείτε ως την πιο ληστρική».

Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο που διαλέγουμε τράπεζα. Θα πρέπει να προσέξουμε ορισμένα πράγματα:

α. Καταρχήν τι φήμη έχει. Σε περίπτωση που θα εμφανίσουμε αδυναμία αποπληρωμής είναι ελαστική ή για λίγα ευρώ θα κοιτάξει να μας πάρει το κεφάλι;

β. Τι επιτόκια χρεώνει; Τα συνήθη ληστρικά όπως όλες; Μήπως η δική μας βάζει κάτι έξτρα παραπάνω;

γ. Με τι εξασφάλιση μας δανείζει; Ζητάει προσημειώσεις σε ακίνητα γα μικροποσά;

δ. Προκειμένου να μας δώσει τα δανεικά, μήπως εκβιαστικά μας πουλάει πρόσθετα προϊόντα, όπως ασφάλεια ζωής ή πιστωτικές κάρτες;

ε. Κατά τη σύναψη του δανείου, δεν δηλώνουμε ποτέ σταθερό τηλέφωνο στην τράπεζα. Δίνουμε μόνο αριθμό κινητού, λέγοντας ότι δεν έχουμε σταθερό. Δεν δίνουμε ποτέ τηλέφωνο εργασίας.

4. Ο ήλιος λάμπει στον καταγάλανο ουρανό.


Αυτή είναι η περίοδος, κατά την οποία έχοντας πάρει το δάνειο, κάναμε τη δουλειά μας και μη έχοντας κάποιο πρόβλημα, αποπληρώνουμε στην ώρα μας τις δόσεις. Προσέχουμε, ώστε το σύνολο των μηνιαίων δόσεων, να μην υπερβαίνει το 30% του μηνιαίου εισοδήματός μας.

5. Όταν έρχονται τα σύννεφα

Να λοιπόν, που ήρθε η ώρα της κρίσης. Για κάποιους λόγους, δεν μπορούμε να είμαστε συνεπείς στην αποπληρωμή των δόσεων: Ξαφνική ανεργία, προβλήματα υγείας, οικονομική κρίση κλπ

Ειδικά στις μέρες μας, ακόμα και ο πιο συνεπής πελάτης μιας τράπεζας (δηλαδή το μεγαλύτερο κορόιδο), αν δεν πληρώσει μια δόση στην ώρα του, μέσα σε πέντε μέρες θα αρχίσει να δέχεται τηλεφωνήματα από τις λεγόμενες εταιρίες ενημέρωσης οφειλετών, δηλαδή τις γνωστές εισπρακτικές εταιρίες.
Γενικά, μπορεί οι εισπρακτικές εταιρίες να μας πρήζουν, αλλά τουλάχιστον, όσο μας ενοχλούν αυτές, η τράπεζα δεν έχει ξεκινήσει νομικές διαδικασίες εναντίον μας.

Αφού περάσουν 2-3 απλήρωτοι μήνες, οι τηλεφωνικές ενοχλήσεις γίνονται πιεστικές και η ευγενική συμπεριφορά του υπαλλήλου αντικαθίσταται από έμμεσες και ψευδείς απειλές, με σκοπό να μας πιέσουν ψυχολογικά, ώστε να «κόψουμε το λαιμό μας» για να βρούμε χρήματα.

Οι συνήθεις «λαμογιές» των εισπρακτικών εταιριών, αλλά και ο τρόπος άμυνας του δανειολήπτη αναλύονται παρακάτω:

α. Απειλούν ευγενικά έμμεσα, αλλά ψευδώς, τον οφειλέτη, ότι αν δεν πληρώσει τις καθυστερούμενες δόσεις, η τράπεζα θα καταγγείλει τη σύμβαση και θα γίνει απαιτητό προς πληρωμή, όλο το ποσό του δανείου ή της κάρτας.

---- Απαντούμε: κάντε ότι νομίζετε, ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

β. Θέτουν ψευδείς προθεσμίες του τύπου «για να μην ξεκινήσουν νομικές διαδικασίες σε βάρος σας, πρέπει να πληρώσετε μέχρι την τάδε μέρα τόσα χρήματα.

---- Απαντούμε: Ωραία, θα προσπαθήσω,ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

γ. Παραπλανούν κάποιους δανειολήπτες, λέγοντας ότι αν πληρώσουν μέχρι μια ημερομηνία ένα ποσοστό, π.χ. 50% του συνολικού δανείου, τότε η τράπεζα θα διαγράψει το υπόλοιπο της οφειλής και θα τους χορηγήσει εξοφλητική απόδειξη.

---- Απαντούμε: Πάρα πολύ ωραία, μόλις η τράπεζα μου στείλει γραπτώς την προσφορά, θα κινηθώ ανάλογα. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

δ. Μας ζητούν να τους πούμε για πιο λόγο δεν πληρώνουμε.

---- Απαντούμε: Έχω κάποιες δυσκολίες, τις οποίες όμως δεν επιθυμώ να συζητήσω μαζί σας. Ευχαριστώ για την ενημέρωση, χαίρετε!

Αν θέλουμε να αποφύγουμε τα ενοχλητικά τηλεφωνήματα μπορούμε να περάσουμε στον κατάλογο της συσκευής μας τους αριθμούς από όπου μας τηλεφωνούν οι τράπεζες και οι εισπρακτικές (υπάρχει πίνακας που διαρκώς εμπλουτίζεται εδώ) και ανάλογα με τις δυνατότητες της συσκευής μας, είτε δεν απαντούμε, είτε ενεργοποιούμε τη λειτουργία απόρριψης μαύρης λίστας (σχεδόν όλα τα κινητά διαθέτουν τέτοια λειτουργία).

Αν μας τηλεφωνήσουν σε σταθερό τηλέφωνο, τους λέμε ότι κατηγορηματικά τους απαγορεύουμε να ξανατηλεφωνήσουν στον συγκεκριμένο αριθμό. Τους δίνουμε τον αριθμό του κινητού μας, ως αποκλειστικό αριθμό επικοινωνίας. Αυτό όμως συνεπάγεται, ότι θα πρέπει να απαντάμε στις κλήσεις τους, τουλάχιστον μια φορά στις πέντε μέρες.

Υπάρχει πάντα η δυνατότητα να καταγράψουμε νόμιμα τις συνομιλίες μας μαζί τους, για μελλοντική νομική χρήση, ακολουθώντας τις οδηγίες εδώ.
Καλό είναι να διαβάσετε το Νόμο 3759/2009, περί εισπρακτικών εταιριών, εδώ6. Νομικές διαδικασίες

Αφού περάσουν κάποιοι μήνες (ανάλογα με την τράπεζα και τη χρονική συγκυρία), η τράπεζα στέλνει ένα εξώδικο, το οποίο λίγο πολύ μας λέει ότι καταγγέλει τη σύμβαση και κάνει απαιτητό όλο το ποσό του δανείου άμεσα. Αυτό μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή, αλλά στην ουσία, πέρα από το να μας απειλεί, δεν μας βλάπτει.

Μόλις περάσει η προθεσμία που μας δίνει το εξώδικο, η τράπεζα θα εκδώσει διαταγή πληρωμής σε βάρος μας. Αυτή μας κοινοποιείται με δικαστικό επιμελητή. Εδώ αρχίζουν τα δύσκολα. Αν δεν αντιδράσουμε άμεσα, η τράπεζα μπορεί να προβεί σε κατάσχεση και πλειστηριασμό των περιουσιακών στοιχείων μας. Εδώ απαιτείται άμεση επέμβαση δικηγόρου.

Διαβάστε οπωσδήποτε τα κείμενα εδώ και εδώ

Αν ο δικηγόρος σας, σας συμβουλεύει να συμβιβαστείτε με την τράπεζα και να προχωρήσετε σε διακανονισμό της οφειλής, τότε είναι άσχετος με τραπεζικές υποθέσεις. Φύγετε από αυτόν, γιατί θα σας κάψει στην κυριολεξία.

Πολύ καλή ενέργεια (ίσως η σοφότερη) είναι να γίνετε έγκαιρα μέλος του ΕΙΧΕ (Εθνικό Ινστιτούτο Χρηματοπιστωτικών Ερευνών), πληρώνοντας την ετήσια συνδρομή. Λεπτομέρειες εδώ.

Το ΕΙΧΕ, ουσιαστικά, ανακόπτει με επιτυχία όλες τις διαταγές πληρωμής που εκδίδουν οι τράπεζες, προσφέροντας στον δανειολήπτη μια χρονική ανάσα 15-20 μήνες, μέχρι να τον ξαναενοχλήσει η τράπεζα. Ο χρόνος αυτός, στις δύσκολες μέρες που περνάμε είναι σωτήριος, γιατί στην ουσία, κανένας δεν ξέρει με βεβαιότητα, αν μετά από 15 μήνες, θα υπάρχουν ακόμα τράπεζες ή ελληνικό κράτος, με τη μορφή που ξέραμε μέχρι τώρα.

Λεπτομέρειες για τα παραπάνω μπορείτε να διαβάσετε στον ιστοχώρο του ΕΙΧΕ εδώ, εφόσον γίνετε μέλη. Λόγοι πνευματικής ιδιοκτησίας, δεν επιτρέπουν να αναδημοσιεύσουμε το περιεχόμενο του παραπάνω ιστοχώρου.

Κλείνοντας, θέλουμε να πούμε στους δανειολήπτες ότι τα πράγματα δεν είναι τόσο απελπιστικά, όσο φαίνονται, επειδή οι ίδιες οι τράπεζες, στην προσπάθεια να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους, έχουν διαπράξει παρανομίες σε βάρος μας, οι οποίες μέσα στο δικαστήριο γυρίζουν σαν μπούμερανγκ εναντίον τους, εφόσον μας εκπροσωπεί το ΕΙΧΕ ή κάποιος δικηγόρος εξειδικευμένος σε τραπεζικά θέματα και όχι ο τυχαίος χασοδίκης της γειτονιάς μας.

Επίσης, καλό είναι να γνωρίζουν οι δανειολήπτες, ότι στην παρούσα χρονική περίοδο, τα οικονομικά των ελληνικών τραπεζών είναι σε μαύρο χάλι. Ως αποτέλεσμα, κάπου έχουν αρχίσει κυριολεκτικά να παρακαλούν τους δανειολήπτες, μήπως και πληρώσουν καμιά δόση. Επιπρόσθετα, το να ξεκινήσει η τράπεζα νομικές διαδικασίες (εξώδικο - διαταγή πληρωμής) στοιχίζει αρκετά, και θα το σκεφτεί προσεκτικά, προκειμένου να βεβαιωθεί ότι θα καταφέρει να πάρει χρήματα από τον δανειολήπτη.

 
Πηγή                                                                                                                                                             ΠΗΓΗ:helleniclegion.blogspot.com

60.000 ευρώ στην Χαρά από τους Τούρκους



Το Πολυμελές Πλημμελειοδικείο Ξάνθης αποφάσισε, μετά από δίκη, να πληρώσει η τουρκική εφημερίδα Milliyet 60.000 ευρώ στη δασκάλα Χαρά Νικοπούλου, η οποία έχει δώσει τον γνωστό αγώνα στα Πομακοχώρια για να διατηρήσουν την ελληνικότητά τους τα παιδιά των μουσουλμάνων της Θράκης.
Η κ. Νικοπούλου είχε υποβάλλει μήνυση χαρακτηρίζοντας αβάσιμη, την είδηση που δημοσιεύτηκε στον μειονοτικό Τύπο της Θράκης ότι η δασκάλα είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ.
Η Χαρά Νικοπούλου, που έχει μετατεθεί τώρα στη Θεσσαλονίκη, είναι η πρώτη φορά που δικαιώνεται με δικαστική απόφαση για τις αλλεπάλληλες επιθέσεις που έχει δεχθεί από τις τούρκικες εφημερίδες και από το Τούρκικο Προξενείο της Θράκης.
Το ποσό των 60.000 ευρώ που έχει επιδικαστεί στη δασκάλα, θα επιμεριστεί σε δύο ισόποσες δόσεις και αν ο εκδότης της εφημερίδας Milliyet Τζενγκίζ Ομέρ αρνηθεί το πληρώσει θα τιμωρηθεί με 10 μήνες φυλακή.                                                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr

Είμαι γέννημα της δικής σου αναρχίας


  • Της Χαράς Νικοπούλου
Eίμαι παιδί του ’74…
Όχι μη γελιέσαι Έλληνα…
Δεν είμαι παιδί του πολυτεχνείου…
δεν γεννήθηκα 17 Νοεμβρίου…
Τη μέρα που γεννιόμουνα χανόταν για εμένα Έλληνες λοκατζήδες…
εκεί στον τύμβο της μακεδονίτισσας…
22 Ιουλίου 1974…
Ελλάδα είμαι δημιούργημά σου…
Μου είπες πως είμαι τυχερή, γιατί δεν γνώρισα τη χούντα…
Μα με υποχρέωσες να ζω σε μια δημοκρατία που τη χούντα της κρατούσαν καλά οι δημοκράτες πολιτικοί της…
Μου έμαθες τα πρώτα Ελληνικά, με δασείες-περισπωμένες,… μα πριν καλά-καλά τα μάθω τα κατήργησες
ενώ ήμουν Δευτέρα δημοτικού…
Με έντυσες με μπλε ποδιά… αυτή για το σχολείο με τ’ άσπρο γιακαδάκι… κι όταν άρχισε να μου αρέσει την κατήργησες.
Πάντα για το καλό μου, χωρίς να με ρωτήσεις…
Με έμαθες να λέω τον εθνικό ύμνο και πλήρωνες δασκάλους για να με μάθουν πως τιμιότερον απάντων εστί η πατρίς.
Μα σαν μεγάλωσα άφησες τη σημαία να χαθεί στον βράχο των Ιμίων…
Με έβαλες να μάθω ιστορία για να μπω στο πανεπιστήμιο και αρχαία ελληνικά. Μα σήμερα μου λες πως η Μακεδονία είναι τα Σκόπια και η Θράκη μας Τουρκία…
Σαν έγινα έφηβη με έβαλες να δω τον Λάλα αλυσοδεμένο να χάνει τη ζωή του για εσένα…
Και σήμερα εσύ δίνεις ιθαγένεια στον κάθε αλλοδαπό μα όχι στον Έλληνα τον σταυρό… για φαντάσου…
 
Μου δίδαξες σαν ήρωα και εθνάρχη τον Βενιζέλο…
μα σαν έγινα δασκάλα τον βρήκα να προδίδει εσένα Έλληνα …
θυμάσαι τον Γενάρη του 34…εκεί στη Σουηδία…
και να προτείνει για το Νόμπελ της Ειρήνης
τον σφαγέα των προγονών μου Κεμάλ…!!!
Μου ζήτησες να έχω κριτική σκέψη… μα έκοψες την έκθεση ως μάθημα και λογοκρίνεις τη σκέψη μου… Βλέπεις εγώ για εσένα είμαι ακραία…
Μου έμαθες στο σχολείο πως πρέπει να υπάρχει αξιοκρατία κι όταν σου ζήτησα να με αφήσεις στου χάρτη την πινέζα… εκεί στο Δέρειο… κι οχι στο Κολωνάκι… με ανάγκασες να βάλω μέσο τον πατέρα μου για να μη με διώξεις από εκεί…
Μου έμαθες προσευχή… μα τώρα πια μόνο για Χριστό δε θες να μου μιλήσεις..
Σου ζήτησα να πάω στην πρώτη τη γραμμή και μ’ άφησες μονάχη…
Μου έμαθες όμως καλά πως το Προξενείο κι όχι εσύ είναι εκεί και έχει όνομα… ε;… Ιλμή… ε;… Απτουραχήμ..ε;… Αλή..ε;… Μουαρέμ… ε;…
Μου ζήτησες να εργάζομαι σκληρά… για εθελοντισμό μιλούσες… μα όταν το ‘κανα κι αυτό έστειλες τους ”δραγουμάνους” να μου πουν πως δε θέλουν να κάνω επιπλέον μαθήματα στα πομακόπουλα γιατί σε ενοχλεί… τα παίρνω βλέπεις από την αγκαλιά του Προξενείου…
Και εγώ… εγώ μεγάλωνα μέσα σε μια αντίφαση… στο μαύρο και το άσπρο…
Μα χθες βρέθηκα κάτω στο υπόγειο του σχολείου… σε είδα εκεί κάτω Ελλάδα… ήσουν εκεί… πίσω απ’ τις κουτές. σκονισμένη… κοιτώ το άγαλμα του Αλέξανδρου αραχνιασμένο… μόνο εγώ και εσύ…η προτομή του μέγα Αλέξανδρου…
Δάκρυσα… πόνεσα…μα σε άκουσα Ελλάδα απ’ τη φωνή του…
”Ποιος είναι εθνάρχης” με ρωτά…”ο Βενιζέλος;.. ποιος αγωνίζεται σκληρά… ο Γιώργος απ’ τα ξένα;
Για σκέψου εσύ δασκάλα… με ξαναρωτά… αν τώρα εδώ μέσα, από την πόρτα έμπαινε και ερχόταν κι ο Κολοκοτρώνης… και μας ρωτούσες και τους δυο ποιο μέρος της Ελλάδας θα θυσιάζαμε στο χθες για χάρη της ειρήνης… Μακεδονία ή Ήπειρο… Θράκη ή το Αιγαίο…
Αναλογίσου εσύ δασκάλα… θα το σκεφτόμασταν πολύ;
Τι να διαπραγματευτώ… τη γη μου ή το νερό μου;… μα εσύ δασκάλα δίδαξες εκείνον ως εθνάρχη… και όχι εμάς …εμάς κλειδώνεις στα ”μπουντρούμια”…
Ελλάδα μες στις αντιφάσεις σου… ξεχνάς τα σύνορά σου και τον εχθρό ποτίζεις εδώ μέσα… προδότες ελληνόφωνοι… διαλέξτε επιτέλους τον Λεωνίδα αρχηγό…ή μήπως εφιάλτη;… κι ιστορία θα φερθεί ανάλογα εις τον καθένα…
Γέμισαν τάφοι με κορμιά πιλοτών… γιατί έχουμε ειρήνη!!!!
Γέμισε και η βουλή ελληνόφωνους απ’ την ελληνοτουρκική φιλία…
Φτάνει, δε θέλω πια να ακούω τη φωνή σας …γιατί πιστεύω στο έθνος μου κι όχι στο ”nation” που θα ’λεγε και ο ”μέγας” ο Γιωργάκης… το έθνος είναι ελληνικό, είναι ήθος και έθος ρωμιοσύνης… το ”nation” είναι η ”φύση” του… εκ γενετής προδότης…
Κι’ αν όλα αυτά δε σ’ άρεσαν ”λόγιε”, ”πολιτικέ” δημοκρατίας, να το θυμάσαι …
είμαι δημιούργημα της πιο παράλογης… δικής σου αναρχίας..                                                        ΠΗΓΗ:olympia.gr

Να ποιοι έπρεπε να φάνε το ξύλο

Το ξύλο το έφαγε ο κατά τύχη διερχόμενος κ. Χατζηδάκης, ενώ το ξύλο (και άλλο τόσο) έπρεπε να το φάνε οι εξής τρεις της Βουλής: Ο ΓΑΠ, ο ΠΑΠ και ο ΠΑΓΚ....
 

Ο πρώτος διότι συνειδητά μας οδήγησε και μας οδηγεί στα στόματα των λύκων, ενστερνιζόμενος ο ίδιος την ιδέα της παγκοσμιοποίησης, των εξαθλιωμένων πολιτών απανταχού στη γη και τον έλεγχο των πάντων από ολίγους "σκεπτόμενους".
Ο δεύτερος διότι ακολουθεί πιστά τον βραβευμένο "σκεπτόμενο" και τα εξωχώρια αφεντικά του. Στην προσπάθειά του δε να αποδείξει πόσο "καλό παιδί" είναι, δε διστάζει να παρασέρνει όλους τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ (όχι πως είναι άμοιροι ευθυνών και αυτοί) ακόμα και σε κοινοβουλευτικές εκτροπές.
Γιά τον τρίτο, δε χρειάζεται να επιχειρηματολογήσω.ΑΠΛΩΣ ΒΑΡΑΤΕ ΤΟΝ.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:TROMAKTIKO

Πέμπτη 16 Δεκεμβρίου 2010

«Νέο χαστούκι στους πολύτεκνους και αντισυνταγματική απόφαση της Κυβέρνησης»

http://img.pathfinder.gr/clubs/files/62374/7.jpgΑνάστατες είναι χιλιάδες οικογένειες Πολυτέκνων στην Ελλάδα μετά την ανακοίνωση του Πρωθυπουργού ότι θεσπίζεται εισοδηματικό κριτήριο 40.000 ευρώ για τη χορήγηση επιδομάτων. Έτσι όσες οικογένειες έχουν ετήσιο εισόδημα μεγαλύτερο από αυτό το ποσό δεν θα δικαιούνται πλέον να εισπράττουν επιδόματα.
Μάλιστα όπως έγινε γνωστό, η απόφαση ελήφθη επειδή λαμβάνουν επιδόματα και πολύτεκνοι που έχουν εισόδημα μεγαλύτερο από 100.000 ευρώ! Ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Ι. Νικολόπουλος παρενέβη με Ερώτησή του προς τον Υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου.
«Προφανώς, η απόφαση είναι άδικη και παράλογη, με δεδομένο ότι πλήττεται η συντριπτική πλειονότητα των πολυτέκνων, καθώς οι 40.000 ευρώ είναι πολύ χαμηλό εισοδηματικό κριτήριο και το λογικό θα ήταν, αν ισχύει ότι υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ, το μέτρο να αφορά μόνο σε αυτές τις περιπτώσεις. Σε κάθε περίπτωση όμως, δίκαιο είναι να μην ισχύσει το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ», δήλωσε ο κ. Νικολόπουλος και προσέθεσε: «Πάντως, η Κυβέρνηση φαίνεται ότι αγνοεί επιδεικτικά το γεγονός ότι το πολυτεκνικό επίδομα έχει διασφαλιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και κάθε μεταβολή του είναι αντισυνταγματική. Δεν σέβονται ούτε το Σύνταγμα και τους Νόμους του Κράτους!».
Ο κ. Νικολόπουλος, ερωτά τον Υπουργό αν θα ανακληθεί η απόφαση για διακοπή του πολυτεκνικού επιδόματος και με τι κριτήριο ελήφθη, δηλαδή αν όντως υπάρχουν πολύτεκνες οικογένειες με ετήσιο εισόδημα 100.000 ευρώ και άνω. Ο Βουλευτής, ερωτά ειδικότερα τον Υπουργό πόσες πολύτεκνες οικογένειες υπάρχουν στην Ελλάδα και πόσες από αυτές έχουν τέτοιο εισόδημα.
Επίσης, ο Υπουργός καλείται να απαντήσει γιατί η απόφαση για διακοπή του πολυτεκνικού επιδόματος δεν αφορά μόνο στις πολύτεκνες οικογένειες με εισόδημα από 100.000 ευρώ και άνω και αν υπάρχει πρόθεση να αυξηθεί, κατά πόσο και πότε, το εισοδηματικό κριτήριο των 40.000 ευρώ.
Τέλος, ο κ. Νικολόπουλος ερωτά τον Υπουργό γιατί ελήφθη η απόφαση, εφόσον το πολυτεκνικό επίδομα έχει διασφαλιστεί από τα ελληνικά δικαστήρια και κάθε μεταβολή του είναι αντισυνταγματική. ΠΗΓΗ:olympia.gr

Πώς θα ψωνίσει ρε ο άνεργος και ο μισθωτός των 400€, εμποράκοι της δεκάρας; Εσείς στηρίζεται τον Γιωργάκη, ήρθε η ώρα να πληρώσετε…


  • «Θαμπά» αναμένονται τα φετινά Χριστούγεννα για τον εμπορικό κόσμο, παρά το εορταστικό ωράριο που ξεκίνησε από την Πέμπτη στα εμπορικά καταστήματα.

    Οι έμποροι, που πραγματοποιούν το 35% του τζίρου τους αυτές τις ημέρες, πασχίζουν με προσφορές και bazaar που φτάνουν έως και 80% να προσελκύσουν πελάτες αλλά σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Εθνικής Συνομοσπονδίας Εμπόρων Ελλάδος από την εορταστική αγορά θα λείψουν περίπου 3 δισ ευρώ, λόγω των περικοπών σε μισθούς, συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων αλλά και του γενικότερου κλίματος ανασφάλειας για το 2011.

    Σε αρκετές περιπτώσεις, όπως σημειώνουν εκπρόσωποι της αγοράς, τα "λουκέτα" θα προηγηθούν των εκπτώσεων, καθώς οι μειωμένες τιμές σε ποσοστά που ξεπερνούν πλέον στη συντριπτική τους πλειονότητα το 50% δεν αποτελούν πλέον σανίδα σωτηρίας. ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Μια ζωή τα ίδια έκανε το ΠΑΣΟΚ για να μπορεί να ελέγχει τα συνδικαλιστικά κινήματα…




  • Σημεία και τέρατα καταγράφηκαν στις εκλογές του Οικονομικού Επιμελητηρίου για την ανάδειξη νέας διοίκησης, που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο στις 12 Δεκεμβρίου.

    Ομάδα μελών της ΠΑΣΠ από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, γνωστή για τις «κοπτοραπτικές» της ικανότητες, επιχείρησε να αλλοιώσει τα αποτελέσματα των εκλογών, «κόβοντας» ψήφους από τους υπόλοιπους συνυποψηφίους της παράταξης του ΠΑΣΟΚ. Έχει ήδη ξεκινήσει επανακαταμέτρηση των ψηφοδελτίων κατόπιν αιτήματος του ίδιου του προέδρου της παράταξης (ΠΑΣΚΟ), για να αποκατασταθεί η τάξη.

    Δύσκολοι καιροί στη χώρα, μεγάλες συνδικαλιστικές φουρτούνες στο ΠΑΣΟΚ. ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • Άρχισε η μεγάλη πείνα στην Ρουμανία…


  • Σε 60,6% ανέρχεται το ποσοστό του ρουμανικού πληθυσμού που αδυνατεί να επιβιώσει έστω κι ένα μήνα με τις αποταμιεύσεις που διαθέτει σε περίπτωση που χάσει τη δουλειά του, σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Myjob. Το ποσοστό αυτό είναι κατά 20% υψηλότερο σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2009, όταν περίπου το 40% του πληθυσμού δήλωνε ότι δεν θα ήταν σε θέση να ανταποκριθεί στις βασικές του υποχρεώσεις έστω και για ένα μήνα, αν έχανε τη δουλειά του.

    Σε 21,77% έναντι 29,35% της προηγούμενης μέτρησης, ανέρχεται το ποσοστό εκείνων που δηλώνουν ότι θα μπορούσαν να στηριχτούν για ένα μήνα στο “κομπόδεμά” τους.

    Μόλις το 3,58% (από 7,45%) των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι μπόρεσε να αποταμιεύσει χρήματα μέσα στο 2010 και εκφράζει την εκτίμηση ότι αυτές θα επαρκούσαν για ένα διάστημα έξι μηνών.

    Πολύ υψηλότερο έναντι του μέσου όρου καταγράφεται το ποσοστό των γυναικών που δήλωσαν ότι αδυνατούν να στηριχτούν στις αποταμιεύσεις τους για ένα μήνα (63,89%) και ξεπερνά το αντίστοιχο των ανδρών (49,71%).

    Η έρευνα διεξήχθη σε ολόκληρη τη χώρα σε δείγμα 4.976 συμμετεχόντων μεταξύ 18 Νοεμβρίου και 15 Δεκεμβρίου 2010.                                                                                                  ΠΗΓΗ:pontikopagida.blogspot.com

  • ΣΚΙΑΖΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΚΑΦΡΟΙ....


    ... μετά την ατίμωση του ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ, με αντιπροσωπευτικό δείγμα τον αρχικάφρο ...
    ..ΝΤΕΡΜΠΕΝΤΕΡΗ.
    Στο δελτίο του MEGA σήμερα ζητάει προσαγωγές του λαουτζίκου, ξεχνάει τις δικές του χουλιγκανιές στα γήπεδα!

    Το αρχιπαπαγαλάκι, τον ομογάλακτο των πολιτικών, τον καθημερινώς ευρισκόμενο στο κολωνάκι τον έχει πάει αίμα (κοινώς διάρρεια)!

    Φοβούνται και οι δημοσιοκάφροι γιατί είναι γρανάζια του συστήματος, γιατί πάνε όπου φυσάει ο άνεμος, μόνο που τώρα ο άνεμος φυσάει εναντίον τους!        
                                                                 ΠΗΓΗ:holy-farmaki.blogspot.com