ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2010

Η ανώδυνη διαμαρτυρία της αποχής

Γράφει ο Γιώργος Δελαστίκ

Αξιοσημείωτο, αλλά όχι πρωτοφανές υπήρξε το υψηλό ποσοστό της αποχής στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, καθώς απείχε το 39% των ψηφοφόρων. Περιφερειακές εκλογές δεν έχουν προϋπάρξει για να γίνουν συγκρίσεις ομοειδών εκλογών. Ετσι θα αρκεστούμε να σημειώσουμε ότι στις βουλευτικές εκλογές του 2009 η αποχή είχε ανέλθει στο 29% του εκλογικού σώματος, ενώ στις ευρωεκλογές του ίδιου χρόνου, του 2009, το ποσοστό της αποχής είχε εκτιναχθεί στο 47%, το οποίο αποτελεί και πανελλήνιο ρεκόρ μέχρι τώρα. Στα μεγάλα αστικά κέντρα το ποσοστό αποχής ήταν ακόμη υψηλότερο - 57% στον Δήμο Αθηναίων και 54,5% στον Πειραιά, αλλά και 46% στη Θεσσαλονίκη.
Οι δημοσιογράφοι και οι κοινωνιολόγοι λατρεύουν την αποχή. Τους δίνει την ευκαιρία να γράψουν πάμπολλα άρθρα και να εκφωνήσουν διαλέξεις με θέματα όπως π.χ. η αποξένωση των πολιτών από τα κόμματα, η κρίση του αντιπροσωπευτικού συστήματος και άλλα παρόμοια.
Τα κόμματα, αντιθέτως, υποκρίνονται μεν ότι προβληματίζονται, αλλά στην πραγματικότητα αδιαφορούν για την έκταση της αποχής, ενώ η εκάστοτε κυβέρνηση... χαίρεται! Γνωρίζει ότι οι περισσότεροι από όσους απείχαν θα την καταψήφιζαν αν προσέρχονταν στις κάλπες, οπότε δικαίως χαίρεται και πανηγυρίζει διακριτικά για όσους αποφάσισαν να μείνουν σπίτι τους!
Οσο για τα περί «κρίσης του συστήματος» κ.λπ., τα κόμματα αυτά τα «ακούν βερεσέ»! Καθώς η αποχή είναι στην τεράστια πλειονότητά της πράξη κατώτερου πολιτικού επιπέδου (ελάχιστες δεκάδες χιλιάδες είναι τα άτομα που πιστεύουν ότι οι εκλογές δεν δίνουν λύσεις και συμμετέχουν ενεργά σε άλλες πολιτικές δραστηριότητες), υπόκειται σε τεράστιες διακυμάνσεις ανάλογα με το είδος των εκλογών και τις συνθήκες.
Ετσι, στις ευρωεκλογές του Ιουνίου του 2009 η αποχή έφτασε στο ύψος - ρεκόρ του 47%, αλλά μόλις τέσσερις μήνες αργότερα, στις βουλευτικές του Οκτωβρίου του 2009, έπεσε κατά... 20 (!) σχεδόν εκατοστιαίες μονάδες, στο 29%! Τι συμπέρασμα βγάζει κανείς απ’ αυτό; Οχι βεβαίως για «κρίση του συστήματος», αλλά για ανυποληψία των ευρωεκλογών και του ευρωκοινοβουλίου.
Το πολύ πολύ που έχουμε να συζητήσουμε και να αναλύσουμε, λοιπόν, είναι ένα αυξημένο ποσοστό αποχής κατά 10% το μέγιστο, το μεγαλύτερο τμήμα του οποίου είναι βέβαιο ότι θα ψηφίσει στις επόμενες βουλευτικές εκλογές.
Η αποχή έχει σημασία επικίνδυνη για τα κόμματα μόνο αν αποτελεί προάγγελο κοινωνικής έκρηξης εκείνων που δεν προσήλθαν στις κάλπες. Εκτιμάται ότι ένα αξιόλογο τμήμα όσων δεν προσήλθαν είναι νέοι από 18 έως 35 ετών, οι περισσότεροι των οποίων βρίσκονται σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Αυτή η κοινωνική ομάδα είναι όντως δυνάμει απειλητική για τα κόμματα του κατεστημένου, σε περίπτωση που πραγματικά συμμετάσχει σε κάποια κοινωνική έκρηξη δυσφορίας. Μόνο σε αυτή την περίπτωση, όμως. Αν δεν εξεγερθεί, είναι κι αυτή αδιάφορη για το πολιτικό σύστημα.
Ενα μεγάλο μέρος αυτού του πρόσθετου 10% της αποχής σε σχέση με τις περυσινές βουλευτικές εκλογές, είναι συνειδητό έργο της παρέμβασης του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου. Αποτελεί επιτυχία του για την οποία είναι οπωσδήποτε ικανοποιημένος.
Η ερμηνεία αυτού του ισχυρισμού είναι απλή. Στην αρχή, ένα ποσοστό ακόμη και 15% ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ στην Αττική που διαφωνούν με το Μνημόνιο κατευθύνθηκαν προς τον Αλέξη Μητρόπουλο, σηματοδοτώντας μια βαθιά «αντιμνημονιακή» ψήφο. Στη συνέχεια η ψήφος αυτή υποβαθμίστηκε σε πολύ πιο «ρηχή» ψήφο ίδιας κατεύθυνσης προς τον Γιάννη Δημαρά. Τέλος, κάτω από την πίεση του διλήμματος που έθεσε ο πρωθυπουργός, η ψήφος αυτή εκφυλίστηκε σε αποχή, η οποία επέτρεψε να πεταχτεί με άνεση έξω από τον δεύτερο γύρο και ο Γ. Δημαράς.
Ενα τμήμα της πρόσθετης αποχής, λοιπόν, οφείλεται στους πιο άτολμους και ταλαντευόμενους από τους διαφωνούντες με το Μνημόνιο ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ, οι οποίοι φυσικά κάθε άλλο παρά κίνδυνο για τη σταθερότητα του συστήματος συνιστούν.
Αντιθέτως, αξιοπρόσεκτο και ιδιαίτερης πολιτικής σημασίας είναι το 6,55% των άκυρων ψηφοδελτίων που ρίχτηκαν πανελλαδικά στις κάλπες, το οποίο όντως αποκαλύπτει οργή των ψηφοφόρων που τα έριξαν. Μάλιστα, τα άκυρα μαζί με τα λευκά ανέρχονται στο όντως πρωτοφανές ποσοστό του 9,1% αντί του συνήθους 2,5% με 3% το πολύ. Ευνοείται πως ούτε αυτοί οι ψηφοφόροι επηρεάζουν την έκβαση των εκλογών καθ’ οιονδήποτε τρόπο.
«ΕΚΟΝΟΜΙΣΤ»
Η αποχή έσωσε τον Γ. Παπανδρέου
Ανακουφισμένο είναι το συντηρητικό βρετανικό περιοδικό «Εκόνομιστ» σε άρθρο του για την έκβαση των αυτοδιοικητικών εκλογών στην Ελλάδα. «Πλήθη ολόκληρα έμειναν σπίτι» είναι ο χαρακτηριστικός τίτλος της ανάλυσης και κατηγορηματικό το συμπέρασμα του περιοδικού: «Χάρη στους ψηφοφόρους που κατάπιαν την ενόχλησή τους και απείχαν, ο κ. Παπανδρέου και η κυβέρνησή του κέρδισαν περισσότερο χρόνο για να κάνουν τις μεταρρυθμίσεις να δουλέψουν», υπογραμμίζει χωρίς περιστροφές. Δεν παραλείπει να προσθέσει ότι «με το 40% των ψηφοφόρων να επιλέγουν την αποχή, δεν ήταν ακριβώς η ψήφος εμπιστοσύνης, στην οποία είχε ελπίσει ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου».                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.ethnos.gr

ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΑ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

Επειδή κάποιοι ίσως να μην έχουν καταλάβει τι γίνεται
εμείς απλά θα παραθέσουμε
πως τον κύριο Καμίνη τον στηρίζουν
η Δραγώνα (την προορίζει για θέση στον δήμο),
η Ρεπούση,
η Αλ Σαλεχ,
ο Θεοδωράκης,
ο Ψαριανός,
ο Κούλογλου,
ο Τσαγκαρουσιάνος,
ο Προβατάς (προορίζεται για πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου),
ο Μαργαρίτης (μεγάλες πιθανότητες να αναλάβει πόστο)
ο Χρυσόγελος,
ο Βαλλιανάτος,
ο Ι.Τζεν,
ο Κούρκουλας,
ο Χριστόπουλος,
ο Ανδρέας Τάκης,
ο Αλεβιζάτος,
ο Μουζέλης,
ο Τρεμόπουλος,
ο Μπουτάρης,
ο Μάνος,
η Σώτη Τριανταφύλλου,
ο Δήμαρχος του Παρισιού( της πόλης που εδώ και χρόνια οι μετανάστες έχουν βγει στους δρόμους)

Σήμερα ανακοινώσανε άλλοι 13 (προσωπικότητες τους ονομάζουν!!!)
μέσα σε αυτούς
ο Νίκος Δήμου,
ο Γκάσμεντ Καπλάνι,
ο Θάνος Βερεμής,
η Μελίτα Γκουρτσογιάννη ,
η Ρέα Γαλανάκη ,
ο Ριχάρδος Σωμερίτης ,
η Άννα Πατάκη

ΘΕΛΕΤΕ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΟΥΣ;
ΣΑΣ ΦΑΙΝΟΝΤΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΑΣΟΚ;
ΣΧΕΔΟΝ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΣΟΚ
ΤΟ ΚΑΝΟΝΙΚΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΕΚΤΟΣ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΠΩΣ Ο ΜΟΝΟΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΕΞΕΛΕΓΕΙ ΕΙΝΑΙ Ο ΜΠΕΗΣ!
ΕΙΝΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ;
ΟΥΤΕ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ (ΑΛΛΟ ΑΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ) ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ (ΒΛΕΠΕ ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΜΑΧΑΙΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ ΑΚΡΑΙΕΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ.
ΓΙΑ ΠΟΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΙΛΑΜΕ;
ΕΔΩ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΒΡΗΚΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΟΤΑΝ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΑΝ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΣΤ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΠΕΡΙ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑΣ, ΤΟΥΣ ΙΔΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ Η ΑΜΕΣΑ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ...
ΡΙΞΤΕ ΕΝΑ ΨΑΞΙΜΟ ΣΤΟ GOOGLE KAI ΘΑ ΔΕΙΤΕ ΠΟΛΛΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΝ.

ΤΙ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ;
Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΤΗΝ ΕΛΙΤ ΤΩΝ ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΙΑΡΗΔΩΝ
ΠΡΩΤΟΝ ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΙΤΥΧΕΙ ΑΛΩΣΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ(ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ)
ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟΝ ΑΝ ΤΟΥ ΒΓΕΙ...ΝΑ ΠΕΤΥΧΕΙ ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ ΤΗΣ ΝΕΟΤΑΞΙΚΗΣ ΙΔΕΟΛΟΓΙΑΣ ΠΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΙ ΛΕΥΚΗ ΕΠΙΤΑΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ.

ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΕΤΑΙ ΑΠΛΑ ΤΟ ΠΑΣΟΚ Η ΝΔ;
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΣΑ ΔΕΝΤΡΑΚΙΑ ΘΑ ΜΠΟΥΝ;
ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΩΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΑΝΑΛΥΟΥΜΕ ΤΙ ΓΝΩΡΙΖΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ Η ΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ;

ΑΝ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ ΤΌΤΕ ΣΤΗΡΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΧΗ ΣΑΣ, ΕΙΤΕ ΜΕ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΣΑΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΝΑΠΕΔΙΑΣΗ.

ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΝΑΝ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΡΕΠΟΥΣΗ
ΑΝΤΙΣΤΑΘΗΚΑΜΕ ΣΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ

ΕΠΙΒΑΛΑΝΕ ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΣΤΡΩΣΟΥΝ ΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ
ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;

ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ
ΚΑΙ ΤΙ ΚΡΥΦΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΚΑΙ ΣΧΕΔΙΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ
...ΑΣ ΠΡΑΞΕΙ ΤΟ ΑΥΤΟΝΟΗΤΟ... 
                                                                                                        ΠΗΓΗ:www.greekalert.com

Αμα ξέρεις ξένες γλώσσες!!

Το έχει πιάσει το νόημα ο Καμίνης. Την συγκεκριμένη αφίσα μας την έστειλε αναγνώστρια με email.. Κυκλοφορεί πολύ τελευταία στους δρόμους της Αθήνας.. Είναι η φωτογραφία του υποψήφιου Δημάρχου Αθηναίων, Γ. Καμίνη με μια πρόταση στα Πακιστανικά η οποία λέει: "Αυτούς που μας βοηθάνε, τους βοηθάμε και εμείς στις 14 Νοεμβρίου, ημέρα....


Κυριακή. Ψηφίζουμε Γιώργο Καμίνη".
Τα συμπεράσματα δικά σας!                                                                                                                   ΠΗΓΗ:trelokouneli.blogspot.com

ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΟΙΡΑΖΟΥΝ ΦΥΛΛΑΔΙΑ ΤΟΥ ΚΑΜΙΝΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ!!!


ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΑΡΑΓΕ ΟΤΙ ΣΗΜΕΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ;

Το περιστατικό συνέβη σήμερα το μεσημέρι στη πλατεία Συντάγματος.  Όπως φαίνεται ξεκάθαρα στο βίντεο (από την ημερομηνία της εφημερίδας) εκτός του ότι παραβιάζουν το νόμο περί διανομής φυλλαδίων παραβιάζουν και τις διατάξεις για οποιαδήποτε προεκλογική δραστηριότητα μια μέρα πριν τις εκλογές. Επίσης στο βίντεο φαίνεται η ανάμιξη αλλοδαπών στο προεκλογικό αγώνα Καμίνη (το έχει αρνηθεί πολλές φορές) μιας και οι δύο από τους τρεις είναι ξεκάθαρο πως πρόκειται για αλλοδαπούς. Το τελευταίο επιβεβαιώνει και τις καταγγελίες που έχουν γίνει από πολίτες πως σε πολλές γειτονιές της Αθήνας τις τελευταίες μέρες διακινείται υλικό υπέρ Καμίνη από αλλοδαπούς.

Δείτε το βίντεο



ΠΗΓΗ:egersis2.blogspot.com

To δαχτυλάκι του ζααμπίτ Καμίνη


Του Φαήλου Μ. Κρανιδιώτη

«Αντιδρά ο τοπικός πληθυσμός.. Δεν μπορούμε να ζούμε όμως συνέχεια με την απειλή των τοπικών πληθυσμών…!!!» («Lifo» στις 13-10-2010 ).
Αυτό διάβασα ότι είπε ο ζααμπίτ  Καμίνης, με σηκωμένο το αριστερό φρύδι, σε συνέντευξη για τις αναμενόμενες αντιδράσεις των Ελλήνων κατοίκων στα «φευγάτα» μέτρα του, ξύδι στις πληγές της εξαθλίωσης των γειτονιών τους από το πολυπολιτισμικό μοντέλο – «μπορντέλο», που τόσο πολύ αρέσει στο μεταλλαγμένο ΠΑΣΟΚ και τους σιτιζόμενους στο πρυτανείο του.
Ζααμπίτ στα ουρντού, την γλώσσα των αγαπημένων του Πακιστανών, σημαίνει αφέντης.
Ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες λένε, ότι ο ζααμπίτ Καμίνης το είπε με σηκωμένο και το μικρό δαχτυλάκι του δεξιού χεριού, που κρατούσε το φλυντζάνι του καπουτσίνο. Ξέρετε, αυτό το άσπιλο κι αμόλυντο χέρι, που δεν αγγίζει τα μιαρά άκρα των ιθαγενών του «τοπικού πληθυσμού» στις περιοδείες του σε προεκλογικές χειραψίες.
Ο ζααμπίτ Καμίνης δε, έβλεπα σήμερα σε εφημερίδα (ΑΥΡΙΑΝΗ), ότι είχε στείλει κι έγγραφα στα αρμόδια Υπουργεία, προτείνοντας τ’ αδέρφια μας από την Λαχώρη, το Μογκαντίσου και την Ισλαμαμπάντ, να εισέρχονται ελευθέρως στο ήδη ξέφραγο αμπέλι μας. Ζητάει στην ουσία την κατάργηση των μηχανισμών ελέγχου και την νομιμοποίηση ΟΛΩΝ των λαθρομεταναστών, ακόμη κι αν δεν πληρούν τις νόμιμες προϋποθέσεις (!!), ενώ κατηγορεί το Λιμενικό, την Αστυνομία και τον Στρατό για «παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων» κι ότι έχουν «νοοτροπία πολεμικής αναμέτρησης»… Ω, μον Ντιέ! Ο Στγατός και η Τζενταγμεγί είναι πολύ τγομαχτικοί και ο Αμπντουλχαλήμ φοβάται να μπει στο φτωχικό μας. Απαράδεκτον!
Η δε εφημερίδα δημοσιεύει και τα τρία σχετικά έγγραφα της Ανεξάρτητης (λέμε, τώρα) Αρχής του δεύτερου καλύτερου φίλου του Πακιστανού, Αφγανού κλπ (ο πρώτος είναι ο Γιώργος), όπου τρίβεις τα μάτια σου.
Έχει δε διακηρύξει ως θέση του ότι θα τους εγκαταστήσει σε παλαιά, αναξιοποίητα κτίρια του Δήμου Αθηναίων.
Προφανώς δεν υπάρχουν Έλληνες που να έχουν ανάγκη στέγης κι έτσι μας περισσεύουν σπίτια.
Φαίνεται ότι σε ένα χρόνο ο νεοφιλεύθερος «σοσιαλισμός» του ΓΑΠ έλυσε το στεγαστικό των Ελλήνων και τώρα ο ζααμπίτ Καμίνης θα λύσει και το στεγαστικό των μπαγκλαντέζων πωλητών χαρτομάντηλων. Οραματίζεται δε και προσωρινή άδεια παραμονής, πρόνοια και λοιπά καλούδια. Το ελληνικό κοινωνικό κράτος συρρικνώνεται για τους Έλληνες λόγω ελλείμματος αλλά λόγω καραπροοδευτικού πλεονάσματος απλώνει προς την Ασία και την Αφρική.
Άμα βγει ο Καμίνης, αδέρφια, θα το βάζουν ως κίνητρο στις διαφημίσεις τους (ναι, υπάρχουν τέτοιες!) οι δουλέμποροι στο Καράτσι, την Ισλαμαμπάντ και την Τόρα Μπόρα. «Αντέρφια πάμι Γιουνανιστάν, Αντίνα, Γκαμίνις καλό άντροπο, φουλ σέρβις». Κι άμα ακούσατε σήμερα ποιοι κάνανε δήλωση ότι τον υποστηρίζουν, ε, τότε θ’ αφήσετε τα ψηφοδέλτια και θα πάρετε τις πέτρες. Ένα σας λέω μόνο: …Κύρκος.
Λοιπόν «τοπικέ πληθυσμέ» μου, Έλληνα μου δουλοπάροικε της Ομόνοιας, του Αγίου Παντελεήμονα, της Αχαρνών, των Πατησίων, την Κυριακή δώσε στον ζααμπίτ Καμίνη βαθύ μαύρισμα, κάνε του ένα γερό εκλογικό σολάριουμ, ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει νέα καριέρα στο Μπόλλυγουντ.
Την Κυριακή το βράδυ “agar hum late tum aata Aour khata hoon, zaabit Kaminisάμα αργήσουμε, φάτε, εφέντη Καμίνη.
Όλα εδώ πληρώνονται, από τους «τοπικούς πληθυσμούς». Πέρνα τώρα από το ταμείο…
Υ.Γ. Για τον Νικήτα ξέρω τι θα πείτε πολλοί από σας. Τα λέω πρώτος. Ας στείλουμε γι’ αγρανάπαυση τον Καμίνη στα πολυπολιτισμικά λειβάδια του κι ύστερα θα τα πούμε με τον Δήμαρχο. Έξω απ’ τα δόντια                                                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Aντισταθείτε ....


Aγαπητό gatzoli

Συμπατριώτες σε Δράμα, Καβάλα, Ξάνθη, Κομοτηνή και Έβρο. Είμαι ένας από τους χιλιάδες Δραμινούς που ξενιτεύτηκαν στη Γερμανία. Με έκπληξη πληροφορούμαι ότι, στο ΠΑΣΟΚ σε ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, έχει σημάνει συναγερμός, με μοναδικό στόχο να κερδηθούν πάση θυσία οι περιφερειακές εκλογές, με οποιοδήποτε μέσο…
Έφεραν και θα φέρουν την Κυριακή με λεωφορεία και Ι.Χ. χιλιάδες κόσμο από την Τουρκία, μόνο και μόνο για να κερδίσουν τις εκλογές. Είναι ντροπή, είναι αίσχος!!! (για να μη χρησιμοποιήσω άλλη πιο σκληρή έκφραση).
Ας δώσουμε τα χέρια όλοι μαζί και ας κάνουμε μια αλυσίδα αλληλεγγύης και ενότητας απέναντι σε αυτές τις ύποπτες πρακτικές και στους μηχανισμούς που στήνει το ΠΑΣΟΚ.
Διαβάζω σε άλλη ανάρτηση (επιστολή αναγνώστη) το εξής φοβερό και τρομερό: «Είδα με λύπη ότι οι 5 από τους 7 πρώτους σε ψήφους συμβούλους που εκλέγει στη Ροδόπη, ο εκλεκτός του ΠΑΣΟΚ υποψήφιος περιφερειάρχης Αρης Γιαννακίδης είναι μουσουλμάνοι!!!
Αυτό όμως που συμβαίνει επί πολλά χρόνια στη Ροδόπη, δεν νομίζω ότι είναι… τυχαίο. Ούτε αυτό που συνέβη το βράδυ της Κυριακής είναι τυχαίο… Έως τώρα αλλοίωναν το εκλογικό αποτέλεσμα στην υπερνομαρχία Έβρου – Ροδόπης, παρότι ο Έβρος είχε προβάδισμα σε ψήφους. Τώρα θέλουν να αλώσουν και ολόκληρη την περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης με τους μεταφερόμενους από την Τουρκία ψήφους. Την Κυριακή έφεραν 32 πούλμαν και εκατοντάδες Ι.Χ. από τη Τουρκία».
Που πάμε; Που μας οδηγούν; Ένα έχω να πω μόνο:
Συμπατριώτες, Έλληνες, απ’ άκρη σε άκρη, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, την Κυριακή στείλτε πιο δυνατό μήνυμα: ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ!!!
Εμείς ερχόμαστε και θα είμαστε εκεί!!!

Γιάννης Κ.
μετανάστης                                                                                                                                               ΠΗΓΗ:gatzoli.blogspot.com

Οι πρόωρες εκλογές απλώς... αναβλήθηκαν


  • Όλα δείχνουν -σε όσους "διαβάζουν" πίσω από τις λέξεις- ότι δεν θα τις αποφύγουμε τις πρόωρες εκλογές. Όχι γιατί τις έχει ανάγκη ο τόπος, κάθε άλλο..
Μπορεί να πήραν τώρα μία αναβολή γιατί ο Γιώργος Παπανδρέου δεν προχώρησε υποκύπτοντας στις πιέσεις του ΔΝΤ, της Τρόϊκα και συνεργατών του που τις θεωρούν και σωστά καταστρεπτικές, αλλά το πιθανότερο είναι ότι θα οδηγηθεί σε αυτές εκ των πραγμάτων. Αν τις κάνει πριν από το Μάρτιο, θα γίνουν με λίστα, αν τις κάνει μετά θα γίνουν με το νόμο Παυλόπουλου (οι τελευταίες έγιναν με το νόμο Σκανδαλίδη) που δίνει μπόνους 50 έδρες στο πρώτο κόμμα. Εκτός και αν φέρει νέο νομοσχέδιο στη Βουλή και το περάσει με 200 ψήφους, που σημαίνει ότι θα το ψηφίσει και η Νέα Δημοκρατία, οπότε θα μπορεί να εφαρμοστεί άμεσα.
Για να φτάσουμε όμως να ασχοληθούμε με το εκλογικό σύστημα θα πρέπει πρώτα να αποφασιστούν οι εκλογές, ενδεχόμενο εξαιρετικά πιθανό, ως και βέβαιο όπως είπαμε. Ο κόσμος λέει ότι δεν τι επιθυμεί, τα μήντια φρύαξαν με το δίλημμα που έβαλε προεκλογικά ο πρωθυπουργός, αλλά υπάρχουν πολλοί και διάφοροι λόγοι που θα το επιβάλλουν, με πρώτο και καλύτερο τη στάση των κομμάτων της αντιπολίτευσης, αλλά και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο (ή ακόμη και την κυβέρνηση) σε δεύτερο επίπεδο. Δεν πρέπει να ξεχνάμε επίσης ότι τα μέτρα που προβλέπει το Μνημόνιο για το 2011 είναι σκληρά, ότι η αύξηση του ελλείμματος του 2009 επιβάλλει και άλλα και ότι αυτή η κυβέρνηση μπορεί να είναι στο σωστό δρόμο, αλλά δείχνει μεγάλη ανεπάρκεια στη διαχείριση της κατάστασης. Και φυσικά, είναι σαφές ότι μικρή μειοψηφία μόνο της κοινής γνώμης αντιλαμβάνεται τη πραγματικότητα στην οποία έχουμε περιέλθει.
Πιο αναλυτικά, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το μεν ΚΚΕ θα κλιμακώσει τις πεζοδρομιακές αντιδράσεις. Η Αλέκα Παπαρήγα το έχει δηλώσει μέσα στη Βουλή σε ανύποπτο χρόνο και το αποτέλεσμα της περασμένης Κυριακής που έβγαλε το ΚΚΕ κερδισμένο σε ποσοστά και ψήφους το ενθαρρύνει στην κλιμάκωση. Από κοντά η Νέα Δημοκρατία που έχει καταστήσει σαφές ότι θα κλιμακώσει την αντιμνημονιακή στάση της μέσα και έξω από τη Βουλή, όπου και όπως μπορεί. Μέχρι σημείου να γίνει συνοδοιπόρος του ΚΚΕ. ΄Αλλωστε, τη Δευτέρα το πρωί ο βουλευτής της Ν.Δ. και υπεύθυνος πολιτικού σχεδιασμού Μάξ. Χαρακόπουλος δήλωσε ότι το κόμμα του θα επιδιώξει πλατειά λαϊκή συμμαχία με τους ψηφοφόρους του ΚΚΕ εν όψει του δεύτερου γύρου των εκλογών. Όσο για τον Αλ. Τσίπρα θα συνεχίσει να υποκαθιστά την ασθενική απήχηση που έχει στο εκλογικό σώμα ο ΣΥ.ΡΙ.ΖΑ. με ακραίες αντιμνημονιακές δηλώσεις.
Άρα, η κυβέρνηση δεν θα μπορεί να πάρει ανάσα και ταυτόχρονα θα είναι υποχρεωμένη να προσπαθεί να πάρει τα μέτρα που απαιτούν οι περιστάσεις. Μέτρα που δεν μπορεί να αποφύγει, σκληρά και αντιδημοφιλή που θα προκαλούν αντιδράσεις από συντεχνίες και πολίτες οι οποίοι νομίζουν ότι είναι δυνατόν να βρεθούν τα χρήματα για να συνεχίσουμε να ζούμε όπως ζούσαμε. Ακριβώς εδώ μπαίνει και το θέμα της διαχείρισης της κατάστασης από την κυβέρνηση ή οποία δεν δείχνει να έχει την επάρκεια και την ικανότητα να φέρει σε πέρας το έργο που ανέλαβε. Δεν έχει συντονισμό και οργάνωση, δεν διαθέτει πίστη και όραμα, δεν επιτυγχάνει τους στόχους, δεν μπορεί να πειθαρχήσει και να ελέγξει το δημόσιο, πολλοί υπουργοί είναι άχρηστοι και άλλοι τόσοι αποφεύγουν με κάθε τρόπο να αναλάβουν προσωπικά οποιοδήποτε κόστος. Από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έχει προφανή αδυναμία στην οργάνωση της κυβέρνησής του, ακόμη και στην επιβολή της τάξης στους υπουργούς του. Χώρια που τα μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν θα κτυπήσουν ευθέως τη βάση του ΠΑΣΟΚ…
Μοιραία λοιπόν θα οδηγηθούμε σε πρόωρες εκλογές και μάλιστα σε συνθήκες δυσμενέστερες για την χώρα και την κυβέρνηση. Οπότε γεννιέται το ερώτημα τι θα προκύψει από αυτές τις εκλογές. Θα διατηρήσει το ΠΑΣΟΚ την υπεροχή, ή θα κερδίσει η Νέα Δημοκρατία; Μήπως εν όψει εκλογών υπάρξει θέμα κυβέρνησης των δύο μεγάλων κομμάτων, η κυβέρνησης με εξωκοινοβουλευτικό πρωθυπουργό που θα στηρίζεται από τα δύο κόμματα; Ή υπάρχει και ενδεχόμενο σχηματισμού κυβέρνησης από τεχνοκράτες, που όμως δεν μπορεί να στηρίζεται στον αέρα, αλλά θα πρέπει να βρεθεί τρόπος να στηρίζεται και από την πλειοψηφία της Βουλής; Κανείς δεν μπορεί να προβλέψει. Όπως δεν μπορεί να προβλέψει αν η οποιαδήποτε κυβέρνηση προκύψει, θα μπορεί να λειτουργήσει, αν ο λαός δεν καταλάβει ότι δεν υπάρχει άλλος δρόμος πέρα από αυτόν του ιδρώτα και των δακρύων.
Και σα να μη φτάνουν όλα αυτά, το διεθνές περιβάλλον είναι ανισόρροπο και η Ευρώπη αγκομαχάει! ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Παρασκευή 12 Νοεμβρίου 2010

Καλή μας Ιρλανδία καληνύχτα!

Υπάρχει άραγε κανείς που να μην καταλαβαίνει τι πρόκειται να γίνει;
Ολη η Ευρώπη που έζησε το δράμα της Ελλάδας και την τραγική κατάληξη στην αγκαλιά του ΔΝΤ σίγουρα φαντάζεται τη συνέχεια.Με τα Ιρλανδικά spreads να αγγίζουν τις 700 μ.β. -και επομένως το επιτόκιο δανεισμού από τις αγορές να  "πετάει" στο 9%- τί άλλο μπορεί να σκεφτεί κανείς εκτός από μια πορεία ανάλογη με αυτήν της Ελλάδας.Μόνο που η πραγματικότητα της Ιρλανδίας είναι πολύ διαφορετική από την δική μας.
Πρωτα- πρώτα το κατα κεφαλήν εισόδημα (όσο αυτό σημαίνει κατι ουσιαστικό) στις 2 χώρες εχει τεράστια διαφορά..
Στην Ελλάδα είναι κοντά στις 30000Ε ενώ στην Ιρλανδία στις 45500Ε!!
Μα η τέως πτωχή Ιρλανδία θα πείτε;Και όμως.
Η παλιότερα  περιφρονημένη αγροτική Ιρλανδία ήταν μια από τις χώρες όπου έγινε ένα από τα οικονομικά πειράματα της μοντέρνας οικονομίας και τώρα μελετώνται οι συνέπειες πάνω από τα ερείπια.
Ενώ μέχρι το 1995 περίπου ήταν μια από τις τελευταίες οικονομίες της Ευρώπης και η ντροπή του παλιού Ην.Βασιλείου, ξαφνικά αποφάσισε να αλλάξει ρότα.Βαζοντας πλώρη για την ένταξη στο ενιαίο νόμισμα, αποφάσισε συνολική αλλαγή στη δομή της οικονομίας της.
Θεσπίζοντας μεγάλης κλίμακας φορολογικές ελαφρύνσεις προς όλους τους πιθανά ενδιαφερόμενους, έγινε γρήγορα ένας ελκυστικός φορολογικός παράδεισος, προσελκύοντας με ευκολία επενδύσεις από εταιρείες που ως γνωστο έχουν ως μόνη πατρίδα το κέρδος.Η μέχρι πρότινος  αγροτική και ολίγον τουριστική Ιρλανδία μετατράπηκε σε μια ανερχόμενη βιομηχανική δύναμη, αφού όλοι έτρεχαν να εγκαταστήσουν μονάδες εκεί εκμεταλλευόμενοι τη χαμηλή φορολογία.
  Με αυτό τον τρόπο η Ιρλανδία κατάφερε γρήγορα να δημιουργήσει μέσω εξαγωγών βιομηχανικών προιόντων, ένα πολύ θετικό εμπορικό ισοζύγιο,με 30% των εργαζομένων να απασχολείται στη βιομηχανία που έφτασε στο σημείο να πρσφερει το 50% περίπου του ΑΕΠ!
Φυσικά σαν επακόλουθο άρχισαν να μαζεύονται στη χώρα τράπεζες ή ανάλογες εταιρείες "τραπεζικών" και "επενδυτικών" υπηρεσιών.
Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ήταν πού άρχισε μεσα σε μια πανευρωπαική αλλά και παγκόσμια χρηματιστηριακή ευφορία να χαλαρώνει σε επικίνδυνο βαθμό το πλαίσιο λειτουργίας των αγορών με κεντρική κατεύθυνση από τις ΗΠΑ και τον Α.Γκρηνσπαν της FED.
Ετσι στην Ιρλανδία που ήδη είχαν δοθεί κίνητρα για την είσοδο τραπεζών και εταιρειών του χρηματοοικονομικού τομέα το πράγμα άρχισε να ξεφεύγει, ειδικά από τη στιγμή που η χώρα μπήκε σε πορεία ένταξης στο ευρώ μετά το 2000.Τα γνωστά μας subrimes άρχισαν να κάνουν θραύση στην αγορά, ενώ όλες οι τράπεζες και οι παρατράπεζες κατέφευγαν σε εξωτερικό δανεισμό για αγορά περίεργων "προιόντων"- συμβολαίων που έδιναν βραχυπρόθεσμα τεράστιες αποδόσεις  στους "επενδυτές" τους.
Αυτό σε συνδυασμό με τη σταθερότητα που προσφερε στο οικονομικο περιβάλλον το ευρώ(π.χ στον πληθωρισμό) έφερε κι άλλες "επενδύσεις" και περαιτέρω αύξηση του ΑΕΠ(η Ιρλανδία έχει ΑΕΠ ανάλογο με το Ελληνικό με λιγότερο από μισό πληθυσμό!)Αυτό δε σημαίνει οτι το Ελληνικό ΑΕΠ είναι μικρό αλλά οτι το Ιρλανδικό ηταν πολύ μεγάλο.
Κάπου λοιπόν στη μέση της δεκαετίας όλοι μιλούσαν για το Ιρλανδικό θαύμα!

Φυσικά η διόγκωση του τραπεζικού και χρηματοοικονομικού τομέα (σχεδόν 10πλασιασμός!) δεν γινόταν να μην έχει παρενέργειες.Οι τράπεζες τρέφονται από την πώληση δανείων και η Ιρλανδοί έπρεπε να δανειστούν μεχρι εκεί που δεν έπαιρνε άλλο.Το αποτέλεσμα φυσικά ήταν ο υπερδανεισμός για αγορές σπιτιών και κατανάλωση, ο 10πλασιασμός των τιμών των κατοικιών και η ολοφάνερη υπερβολή μεσα σε ελάχιστα χρόνια 8 στα 10 Ιρλανδικά σπίτια να είναι  ιδιόκτητα!

Ολα λοιπόν πήγαιναν καλά μέχρι το σκάσιμο της φούσκας των ακινήτων στην Αμερική.
Τότε όλη η ευφορία εξαφανίστηκε και το γνωστό ντομινο της καταστροφής δήλωσε έντονα το παρόν του.
Η ξαφνική εμφάνιση επισφαλειών στις διάφορες εταιρείες δανείων(φυσικα αναμενόμενη στους γνωρίζοντες),  έφερε ξαφνικές χρεοκοπίες που φυσικά επηρρέασαν τον τραπεζικό και χρηματοοικονομικό τομέα και γρήγορα μόλυναν την πραγματική οικονομία.Κλείσιμο δεκάδων εταιρειών, φυγή επιχειρήσεων που είχαν εμπλακεί στο πανηγύρι, εμφάνιση ανεργίας, αδυναμία αποπληρωμής των δανείων για σπίτια κ.λ.π.Ύστερα ο φαύλος κύκλος ξανάρχιζε απειλώντας και παρασύροντας τα πάντα.
Η Ιρλανδικλη κυβέρνηση προσπαθώντας να διασώσει την κατάσταση, εθνικοποίησε τις μεγάλες ιδιωτικές τράπεζες που δεν μπορούσαν να επιβιώσουν, δίνοντας 10άδες δις ευρώ όπως έκανε και η Ισλανδία φορτώνοντας βέβαια το κόστος στην οικονομία και στις πλάτες των υπερδανεισμένων Ιρλανδών.
Ακολούθησε η πίεση για λήψη μέτρων, που λόγω των αρκετά υψηλών εισοδημάτων μπορεί να μην προκάλεσε αντιδράσεις έφερε όμως επιβράδυνση και στη συνέχεια ύφεση .
Το αποτελεσμα ήταν η περαιτέρω συρρίκνωση του τραπεζικού τομέα, η μείωση της οικονομικής δραστηριότητας και έτσι η δήλωση πριν από λίγες μέρες της αδυναμίας πληρωμών από την ΑNGLO-IRISH.Όπως ξέρουμε η τράπεζα έκανε  πρόταση αναδιάρθρωσης του χρέους της στους δανειστες της, που τους καλούσε να δεχτούν την αποπληρωμή του 20%(!!!) της αξίας του χρεους της με κρατικά ομόλογα η ακόμη μικρότερου ποσοστού με μετρητά (δηλ. ανταλλαγή ομολόγων της τράπεζας με κρατικά ομόλογα στό 20% της ονομασικής αξίας των ομολόγων που έχουν στα χέρια τους ή τίποτα!).
Αυτό βέβαια είχε ένα άρωμα κρατικής χρεοκοπίας αφού η Αnglo-Irish ανηκει πλέον στο κράτος.
Ετσι μεσα σε λίγες μέρες είδαμε τα Ιρλανδικά spreads να εκτοξεύονται στις 685 μονάδες και όλη την Ευρώπη να περιμένει με αγωνία την εξέλιξη, αφού τουλάχιστον Ισπανια και Πορτογαλία, μοιάζουν να είναι τα επόμενα πιθανά θύματα.
Το ΔΝΤ και η ΕΚΤ με τα συμβόλαια πλέον στα χέρια ετοιμάζουν βαλίτσες για το Δουβλίνο και τα κοράκια ακονίζουν τα νύχια τους.

Καλή μας Ιρλανδία καληνύχτα.                                                                                                                  ΠΗΓΗ:giorgossarris.blogspot.com

ΦΑΤΕ ΣΚΑΤΑ-ΚΕΡΝΑΕΙ Η ΘΟΛΟΚΟΥΛΤΟΥΡΑ....Τον σκότωσαν, τον τεμάχισαν και τον πέταξαν σε κάδο... γιατί τους πήρε τη δουλειά

Σοκ είχε προκαλέσει σε όλη την Ελλάδα η ανακάλυψη ενός τεμαχισμένου πτώματος μέσα σε έναν κάδο στην Καλλιθέα στις αρχές του περασμένου Μαϊου
Το φρικτό θέαμα το είχε δει πρώτο ένα παιδί καθώς οι δράστες είχαν επιλέξει έναν κάδο έξω από σχολείο στην οδό Σαπφούς.
Πέρασαν σχεδόν επτά μήνες όμως οι αστυνομικοί βρήκαν την άκρη του νήματος. Εγκέφαλος της φρικτής δολοφονίας του άτυχου μετανάστη από την Αίγυπτο ήταν ένας Αλγερινός.



Το θύμα ήταν χρόνια στην Ελλάδα. Ήταν ηλεκτρολόγος και είχε καταφέρει να γίνει εργολάβος. Αρχές Μαϊου ο άτυχος Αιγύπτιος “χτύπησε” μια δουλειά για μια οικοδομή την οποία διεκδικούσε και ο Αλγερινός.

Όλα έδειχναν ότι ο Αιγύπτιος θα κέρδιζε τη δουλειά αξίας 100.000 ευρώ και έτσι φαίνεται ότι ο Αλγερινός έβαλε μπροστά το σχέδιο της δολοφονίας του.

Προσέγγισε έναν κοινό τους γνωστό από την Παλαιστίνη και τον έπεισε να βγάλουν από τη μέση τον άτυχο μετανάστη.
Μαζί με έναν ακόμη Παλαιστίνιο και έναν Ιρακινό συγκεντρώθηκαν σε ένα σπίτι στην οδό Σκρα στην Καλλιθέα και κάλεσαν τον Αιγύπτιο για να συζητήσουν για δουλειές όπως του είπαν.

Εκεί τον δολοφόνησαν, τεμάχισαν το πτώμα του σε 28 κομμάτια, το έβαλαν σε σακούλες σκουπιδιών και σάκους  και περίμεναν μέχρι να νυχτώσει για να βρουν την ευκαιρία να τα... ξεφορτωθούν.

Οι αστυνομικοί στράφηκαν από την πρώτη στιγμή στο επαγγελματικό περιβάλλον του άτυχου μετανάστη, ωστόσο χρειάστηκαν μήνες ερευνών για να εντοπίσουν τα πρώτα στοιχεία που θα “έδεναν” κατηγορίες σε βάρος των δολοφόνων

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν ήδη τον 35χρονο Αλγερινό εγκέφαλο της δολοφονίας και τους δύο Παλαιστίνιους ηλικίας 31 ετών. Δεν έχουν καταφέρει ακόμη να εντοπίσουν τον 25χρονο Ιρακινό και φοβούνται ότι ίσως έχει καταφέρει να διαφύγει στο εξωτερικό.
newsit

Σχόλιο...αν θυμάστε τότε σε δημοσιεύματα κρετίνων,μιλούσαν ακόμα και απίστευτη ρατσιστική ενέργεια από ακροδεξιούς κύκλους.
Τώρα τι θα πουν πάλι?
Για το real estate,ή για κακομοίρη που ήθελε να βγάλει χρήματα,επειδή δεν είχε να φάει?                       ΠΗΓΗ:eglimatikotita.blogspot.com

ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ ΑΓΩΝΩΝ ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ


ΠΩΣ Ο ΑΓΙΟΣ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑΣ ΕΓΙΝΕ ΣΗΜΕΙΟ ΑΝΑΦΟΡΑΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ


Σε αυτούς που ανακάλυψαν τώρα τον Άγιο Παντελεήμονα εξ αιτίας των ποσοστών της ''Ελληνικής Αυγής για την Αθήνα'' και σε αυτούς που θυμόντουσαν τους κατοίκους μόνο όταν γίνονταν επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών με τη συνεργασία αναρχικών τους αφιερώνουμε το παρακάτω.

Πολλοί αναρωτιούνται πως έφτασαν στο σημείο οι κάτοικοι του Αγίου Παντελεήμονα, της Πλατείας Αττικής και των γύρω γκετοποιημένων περιοχών να δώσουν τόσο υψηλά ποσοστά στη ''Χρυσή Αυγή'', πως έφτασαν στο σημείο να γίνουν σημείο αναφοράς και Αντίστασης όχι μόνο πανελλαδικά αλλά και παγκοσμίως. Βεβαίως οι απανταχού λαθρομεταναστολάγνοι θεωρούν τους κατοίκους φασίστες, ρατσιστές και τα συναφή. Ακόμα και πολλοί που συμπαραστέκονται τώρα στους κατοίκους δεν γνωρίζουν πως ξεκίνησε αυτή η αντίδραση και είναι απολύτως λογικό. 
Σήμερα λοιπόν σας ενημερώνουμε πως έκλεισαν επίσημα θα λέγαμε δύο χρόνια Αντίστασης και Αγώνα στον Άγιο Παντελεήμονα. (ανεπίσημα είχαν ξεκινήσει από τον Αύγουστο του 2008)

Γυρίζουμε το χρόνο δύο χρόνια πίσω στις 12 Νοεμβρίου 2008 και διαβάζουμε από το παλιό egersis που είχε την τιμή να δημοσιεύσει πρώτο την παρακάτω επιστολή. (αφού κανένα καθεστωτικό μέσο δεν έδωσε τότε σημασία).

ΓΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ ΑΧΑΡΝΩΝ-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ

Επιστολή με 1000 υπογραφές στέλνουν κατοικοι του Αγίου Παντελεήμονα σε Βουλή, κόμματα, αρχηγούς και βολευτές. Τα όσα περιγράφουν και τα όσα βιώνουν είναι πράγματικά τραγικά. Ένα μικρό απόσπασμα από την επιστολή τους διαβάστε και φρίξτε, τρελλαθείτε, αηδιάστε και επιτέλους ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΕ...

Προς: Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων κ. Δημ. Σιούφα
Κοιν.: Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Κων/νο Καραμανλή,
Υπουργό Εσωτερικών & Δημοσίας Τάξης κ. Παυλόπουλο,
Υπουργό Δικαιοσύνης κ Χατζηγάκη,
Υπουργό Υγείας κ. Αβραμόπουλο,
Υπουργό Πολιτισμού κ. Λιάπη,
Υπουργό Οικονομικών κ. Αλογοσκούφη,
Αρχηγούς Κομμάτων, Βουλευτές Α΄ Αθηνών ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ,
ΣΥΝ και ΛΑΟΣ,
Αρχηγό Ελληνικής Αστυνομίας κ. Τσιατούρα,
Νομάρχη Αθηνών κ. Σγουρό,
Δήμαρχο Αθηνών κ. Κακλαμάνη,
Εισαγγελέα Αρείου Πάγου κ. Σανιδά,
Πρόεδρο Δικ. Συλλόγου Αθηνών κ. Παξινό,
Μακ. Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος και ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Μεγάλος αριθμός μεταναστών στην ευρύτερη περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα- Πλατεία Αττικής και οι τραγικές συνέπειες στην τοπική κοινωνία...
 Τα επίσημα κρατικά στοιχεία κάνουν λόγο για περίπου 1.500.000 ανθρώπους από άλλες χώρες του κόσμου που βρήκαν καταφύγιο στην Ελλάδα για να ξεφύγουν από άθλιες και επικίνδυνες οικονομικές, κοινωνικές ή πολιτικές καταστάσεις που συνέβαιναν ή συμβαίνουν στη χώρα τους. Ποσοστιαία, λοιπόν, οι μετανάστες καλύπτουν το 15% του συνολικού πληθυσμού της πατρίδας μας.
Στην ευρύτερη περιοχή μας, από τον Άγιο Παύλο- Σταθμού Λαρίσης έως τον Άγιο Νικόλαο Αχαρνών και από την Πατησίων έως την Λιοσίων, ζουν περίπου 700.000 άνθρωποι. Αναλογικά, λοιπόν- βάσει του 15%- στην περιοχή μας πρέπει να κατοικούν 100.000 περίπου αλλοδαποί.
Στο σημείο αυτό θα αντιπαραθέσουμε τα στοιχεία μιας μικρής έρευνας σε μερικά σχολεία Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης (Δημοτικά) της περιοχής μας, ενδεικτικό δείγμα για τον πραγματικό αριθμό αλλοδαπών που ζουν κοντά μας.






Σχολεία και διευθύνσεις βρίσκονται στα χέρια των κατοίκων, ώστε να παρουσιαστούν εάν και όποτε ζητηθούν.

Το συνολικό, λοιπόν ποσοστό ων αλλοδαπών μαθητών των παραπάνω Δημοτικών σχολείων είναι 68,8 %, ενώ των Ελλήνων 31,2 %, κυριολεκτικά μειονοτικό. Τα ποσοστά αυτά πρέπει να είναι αντιπροσωπευτικά του συνόλου των σχολείων (Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) της περιοχής μας, όπως επίσης πρέπει να αντιπροσωπεύουν και το σύνολο των κατοίκων της περιοχής μας. Εν μέρει, όμως, γιατί, εάν στο ποσοστό αυτό των μεταναστών (68,8 %) προσθέσουμε και το ποσοστό των παράνομων και μη καταγεγραμμένων μεταναστών, των μεταναστών που έχουν συνάψει γάμους με Έλληνες (για διάφορους λόγους που δεν υφίστανται πλέον) φέροντας ελληνικό επίθετο , κυρίως δε το ποσοστό των αλλοδαπών από Ασιατικές χώρες (Πακιστάν, Μπαγκλαντές, Αφγανιστάν) που ζουν κοντά μας ως εργένηδες (δίχως γυναίκα και παιδιά), τότε το συνολικό εκτιμώμενο ποσοστό για τους μετανάστες που κατοικούν στην περιοχή μας, μεγαλώνει θεαματικά και αγγίζει (ίσως και να ξεπερνά) το 85 %. Το ποσοστό αυτό μεταφράζεται σε 600.000 περίπου αλλοδαπούς, με υπόλοιπο 100.000 Έλληνες. Αναλογικά, λοιπόν, με τους 1.500.000 αλλοδαπούς της ελληνικής επικράτειας, στην περιοχή μας έχουμε 600.000 μετανάστες, ποσοστό, δηλαδή 40% του συνόλου.
Σας ερωτούμε, λοιπόν, κυρίες και κύριοι, τα επίσημα στοιχεία και νούμερα της μετανάστευσης που δημοσιοποιούνται είναι σωστά; Εάν ναι, τότε γιατί η περιοχή μας σηκώνει το μεγαλύτερο βάρος του πανελλήνιου αυτού μεταναστευτικού φαινομένου;
Μήπως για να διατηρηθεί η ελληνικότητα των άλλων περιοχών της Αθήνας, οι περισσότερες των οποίων αποτελούν και τόπο διαμονής ή επένδυσης ανθρώπων της πολιτικής, των ΜΜΕ, των μεγαλοεπιχειρηματιών και γενικά των «επωνύμων»;
σε επόμενη ανάρτησή μας παραθέσαμε το δεύτερο μέρος της επιστολής

ΓΚΕΤΟ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ-ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΑΝΤΙΔΡΟΥΝ (2)

ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Εάν συμβαίνει το ένα ή το άλλο, γνωρίζετε ότι στην περιοχή μας ζει και βασιλεύει στο έπακρον και με τις χειρότερες μορφές της η βία, η εγκληματικότητα, ο φόβος, η ανασφάλεια και η κάθε μορφής παραβατικότητα, με αποτέλεσμα το τελευταίο 10μηνο να έχουν συμβεί 13 φόνοι, πλήθος αιματηρών ληστειών και αμέτρητες κλοπές και διαρρήξεις με αποκλειστικούς δράστες αλλοδαπούς;

Γνωρίζετε, ότι η αστυνόμευση της περιοχής είναι στην κυριολεξία ανύπαρκτη, λόγω αδυναμίας του Αστυνομικού Τμήματος Αγίου Παντελεήμονα, λόγω έλλειψης προσωπικού;
Γνωρίζετε, ότι οι αναφορές και οι έγγραφες αιτήσεις των διοικητών του Α.Τ. προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, για την επαρκή στελέχωση των τμημάτων τους, παραμένουν επί χρόνια αναπάντητες;

Γνωρίζετε, ότι ο περίβολος του μεγαλοπρεπούς ενοριακού Ιερού Ναού μας, του Αγίου Παντελεήμονα, καθώς επίσης και η υπόλοιπη πλατεία, αποτελούν μεταναστευτική «χωματερή», απαγορευτική ακόμη και για την διέλευση των πεζών;

Γνωρίζετε, ότι οι δρόμοι και οι πλατείες της περιοχής μας, προσφέρουν καθημερινό τόπο ύπνου και αποχωρητηρίων σε εξαθλιωμένους και μεθυσμένους αλλοδαπούς;


Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, αν και κέντρο της Πρωτεύουσας της πατρίδας μας, αποτελεί πλέοντόπο προς αποφυγή για κατοικία, επένδυση, επαγγελματική δραστηριότητα, ακόμα και επίσκεψη από Έλληνες οποιασδήποτε ηλικίας και μορφωτικού επιπέδου;

Γνωρίζετε, ότι η περιοχή μας, ως άλλοτε πόλος έλξης φοιτητών, οικογενειών καλλιτεχνών, ανθρώπων της τέχνης και των γραμμάτων, επιχειρηματιών, ακόμη και περιπατητών, μετρά πλέον μηδενικά στην κυριολεξία ποσοστά;

Γνωρίζετε, ότι οι τιμές των ακινήτων της περιοχής μας φθίνουν συνεχώς, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ελλάδα; Γνωρίζετε, ότι οι μόνοι πλέον Έλληνες κάτοικοι της περιοχής είναι ελάχιστοι ηλικιωμένοι, οι οποίοι αδυνατούν οικονομικά να ξεφύγουν κι αυτοί από εδώ;

Γνωρίζετε, ότι δεν υπάρχει νέος και νέα στην περιοχή μας;

Γνωρίζετε, ότι το 75% περίπου των καταστημάτων της περιοχής επιχειρείται από αλλοδαπούς;

Γνωρίζετε, ότι η μοναδική παιδική χαρά της περιοχής μας στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα, παιδοκρατείται από μετανάστες που την καταστρέφουν και μάλιστα απειλούν και χειροδικούν στα ελάχιστα ελληνόπουλα που προσπαθούν μάταια να την επισκεφτούν;

Γνωρίζετε, ότι από νωρίς το απόγευμα δεν υπάρχει Έλληνας σε δρόμο της περιοχής μας;

Γνωρίζετε, ότι όσοι Έλληνες έφυγαν από την περιοχή, το σκέπτονται αρκετά πριν επισκεφθούν γονείς ή συγγενείς που παρέμειναν εδώ;

Γνωρίζετε, ότι ακόμη και οι οικογενειάρχες μετανάστες ασφυκτιούν και οι ίδιοι με την όλη κατάσταση που επικρατεί στην περιοχή και μερικοί από αυτούς, μην αντέχοντας άλλο, μετακομίζουν σε άλλη περιοχή;

Γνωρίζετε, ότι οι βραδινές Θείες Λειτουργίες στον ενοριακό Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, έχουν παύσει να τελούνται τα τελευταία χρόνια, λόγω του φόβου των πιστών για το τι θα τους συμβεί στο δρόμο, κατά την προσέλευση και την επιστροφή στα σπίτια τους;
Μήπως, για όλα τα παραπάνω δεν καταδέχεται να κατοικήσει κανένας «επώνυμος» στην περιοχή μας;


Εκτιμούμε, ότι σε μία από τις μεγαλύτερες αναγκαστικές εσωτερικές μεταναστεύσεις των Ελλήνων -σε περίοδο ειρήνης- σημειώθηκε στην περιοχή μας, τα τελευταία 10-15 χρόνια, όπου ολόκληρες οικογένειες πούλησαν άρον- άρον και όσο- όσο τα σπίτια τους και δανειζόμενοι από Τράπεζες υπέρογκα χρηματικά ποσά, ως συμπλήρωμα, αγόρασαν σπίτια σε άλλες «καθαρές», αλλά πανάκριβες περιοχές της Αθήνας, για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους φυσιολογικά, αλλά και οι ίδιοι να ζήσουν με ασφάλεια.
Με τους νόμιμους, φιλήσυχους και ανθρώπινα συμπεριφερόμενους μετανάστες δεν έχουμε κανένα απολύτως πρόβλημα. Αντιθέτως, τους συμπαραστεκόμαστε στις δυσκολίες τους, μαζί με αυτούς και τους υπόλοιπους (παράνομους και ανένταχτους) τους βοηθάμε ποικιλοτρόπως και ως Έλληνες που είμαστε τους θεωρούμε όλους συνανθρώπους μας, αδέλφια μας. Όμως, μαζευτήκαμε πολλά αδέλφια μαζί στο ίδιο σπίτι και μη χωρώντας πια όλοι μαζί, αποχωρήσαμε εμείς.
Με μεγάλο προβληματισμό αντιμετωπίζουμε τον μεγάλο αριθμό τους, που σε σχέση με τους ελάχιστους Έλληνες που κατοικούν στην περιοχή, πέραν της αισθητικής άποψης, έχουν παρουσιαστεί και διάφορα άλλα προβλήματα που έχουν άμεση επίδραση στην συμπεριφορά τόσο των Ελλήνων, όσο και στη δική τους.
Η περιοχή μας δεν αντέχει πλέον τόσους μετανάστες και η κατάσταση αντί να καλυτερεύει, μέρα με την μέρα χειροτερεύει. Και ως απόδειξη, σας παραθέτουμε επιπλέον γεγονότα του τελευταίου 2μήνου:

Έχουν έρθει στην περιοχή μας 25- 30.000 περίπου Ασιάτες μετανάστες (άντρες, γυναίκες, παιδιά) όπου κινούνται και συχνάζουν στα πεζοδρόμια, στους δρόμους και στις πλατείες, κατά ομάδες των 20 έως 30 ατόμων. Καθιστούν αδύνατη τη διέλευση πεζών και οχημάτων, ψάχνουν κάδους σκουπιδιών και σιτίζονται με τα αποφάγια που βρίσκουν εντός αυτών ή πεταμένα στους δρόμους. Σε ορισμένα δε σημεία συγκεντρώνονται σε ομάδες των 50 τουλάχιστον ατόμων, περιμένοντας έξω από πολυκατοικίες και εισέρχονται ανά ομάδες των δέκα ατόμων, αφού προηγουμένως εξέλθουν οι προηγούμενοι.
Στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα καθημερινά το «αντάμωμά» τους, κυρίως κατά τις απογευματινές ώρες (6μμ-8μμ) ξεπερνά τα 2.000 άτομα.
Δεν υπάρχει διαμέρισμα, στο οποίο να κατοικούν λιγότεροι από 50 μετανάστες. Στη πλατεία δε του Αγίου Παντελεήμονα, κοιμούνται και αφοδεύουν καθημερινά περί τους 200 μετανάστες.

Ομάδα 300 περίπου Ασιατών μεταναστών συγκεντρώθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα και με οργή και με θυμό εκραύγαζαν επί μία τουλάχιστον ώρα «Κάτω η Ορθοδοξία», «Κάτω ο Χριστός».
Έχει αυξηθεί η προκλητικότητα τους απέναντι στους ελάχιστους Έλληνες, κάνοντας χρήση της μεγάλης αριθμητικής τους υπεροχής, αλλά και της ανοχής από το Ελληνικό Κράτος.

Δίπλα στην πλατεία και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονα, ισόγειο αίθουσα 120 τ.μ., όπου έχει εκμισθωθεί από τον Ιερό Ναό για να εξυπηρετεί ενορίτες με ομιλίες, καλλιτεχνικές εκδηλώσεις παιδιών και κατηχητικά σχολεία, αγοράστηκε από μουσουλμανική οργάνωση σε διπλάσια τιμή από την τρέχουσα εμπορική της αξία, για να χρησιμοποιηθεί ως «τζαμί». Μάλιστα, εστάλη επείγουσα ειδοποίηση στον Ιερό Ναό να παραδώσει την αίθουσα εντός 2 μηνών.
 
Το αποκορύφωμα του κακού, πέρα από κάθε όριο φαντασίας:
Σε 3όροφο ακίνητο, δίπλα στον Ιερό Ναό και επί της πλατείας διαμένουν περίπου 500 αλλοδαποί. Στην ταράτσα του κτίσματος υπάρχουν δύο πρόβατα. Σε διαμέρισμα του 1ου ορόφου μαζί με τους ενοίκους ζουν περί τις 15 κότες και κοκόρια. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων από τις απέναντι πολυκατοικίες, όπου έχουν άμεση οπτική επαφή, τόσο στη ταράτσα, όσο και εντός των διαμερισμάτων, οι ένοικοι του συγκεκριμένου ακινήτου κτηνοβατούν στα πρόβατα, σφαγιάζουν δε κοκόρια και κότες με αδιευκρίνιστες προθέσεις και με άμεσες συνέπειες στην Δημόσια Υγεία από προερχόμενες μολυσματικές ασθένειες. Σύμφωνα με μαρτυρίες το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα ακίνητα της περιοχής μας.
Το τελευταίο χρονικό διάστημα όλο και περισσότεροι κάτοικοι απειλούν να βγουν στους δρόμους για να «καθαρίσουν» την περιοχή, αφού αυτό δεν γίνεται από την κυβερνητική, πολιτική και δημοτική αρχή.

Τέλος, αγαπητοί εκπρόσωποι του Κοινοβουλίου της Ελλάδας μας, θα πρέπει να γνωρίζετε ότι στο Ελληνικό Σύνταγμα- το οποί εσείς νομοθετείτε- έχετε θέσει ως θεμελιώδη αρχή την ΑΞΙΑ, την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ και τα ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ του Ανθρώπου. Στην περίπτωσή μας, η ατομική μας ελευθερία καταπατείται βάναυσα, τα δικαιώματά μας ως Έλληνες πολίτες παραβιάζονται καθημερινά και ως συνέπεια αυτών η ανθρώπινη αξία μας έχει τεθεί στο περιθώριο. Εγείρεται πλέον νομικό ζήτημα, για την εξέλιξη του οποίου επιφυλασσόμεθα.
Απαιτούμε άμεσα για την περιοχή μας:
1. Έλεγχο και καταγραφή των μεταναστών (εργασία, κατοικία),
2. Υγειονομικούς ελέγχους σε ανθρώπους και κτίρια,
3. Αστυνομική και δημοτική επαρκή 24ωρη παρουσία σε πλατείες και δρόμους,
4. Ποσόστωση μεταναστών.


Με εκτίμηση στο πρόσωπό σας
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓΙΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

Έτσι ξεκίνησε λοιπόν η δημοσιοποίηση του προβλήματος. Από τότε άλλαξαν πολλά πράγματα.
Επενέβη σε κάποιες περιπτώσεις ο Δήμος, αυξήθηκε η αστυνόμευση, αποφασίστηκε η ανάπλαση της πλατείας που ακόμα βέβαια είναι στα χαρτιά, οι υποκριτές δημοσιογράφοι δημοσιοποίησαν το ζήτημα (μετά από επεισόδια μεταξύ Ελλήνων και λαθρομεταναστών/ αναρχικών βεβαίως) αλλά το σημαντικότερο είναι ότι οι πολίτες αποφάσισαν να μείνουν στη γειτονιά και να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα. Δεν επέλεξαν το δρόμο της φυγής όπως πολλοί θα επιθυμούσαν κι όπως κάνουν άλλοι κάτοικοι περιοχών που αντιμετωπίζουν παρόμοια προβλήματα. Πήραν τη κατάσταση στα χέρια τους, κινητοποιήθηκαν και ξύπνησαν κι άλλους, παρέσυσαν κατοίκους άλλων περιοχών να ακολουθήσουν το δρόμο που χάραξαν. Στη προσπάθεια τους βρήκαν συμπαραστάτες Εθνικιστές και Ελληνόψυχους που γνώριζαν τη κατάσταση και τους βοήθησαν. Απέναντί τους το κράτος και το παρακράτος. Ο Άγιος Παντελεήμονας έγινε ''Γαλατικό χωριό''και δύο χρόνια μετά συνεχίζει τον Αγώνα.

Όχι το πρόβλημα δεν λύθηκε. Η κατάσταση σίγουρα δεν είναι η ίδια όπως πριν από δύο χρόνια αλλά έχουν πολλά ακόμα να γίνουν για να ξανακερδίσει ο Άγιος Παντελεήμονας την χαμένη του καθημερινότητα πριν την εισβολή των λαθρομεταναστών.                                                                      ΠΗΓΗ:egersis2.blogspot.com

ΣΓΟΥΡΟΣ: Ο ΜΑΣΚΑΡΑΣ ΚΑΙ Η ΤΡΑΒΕΣΤΙ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΟΥ

Το πρωί δηλώνει εναντίον του Μνημονίου, το μεσημέρι και ναι και όχι, το βράδυ ο περιπλανώμενος διχασμένος γυρολόγος των τηλεοπτικών καναλιών, φορώντας τη μάσκα....
και την κουκούλα των Ρομπέν των Φτωχών υποδύεται τον Αντιμνημονιακό. Ο Ζορό της ντόπας των αρσιβαριστών, αλήθεια ποιο είναι το επάγγελμά του? Έχει κολλήσει ένσημα? Έχει πτυχίο? Τον έχρισε η Κυβέρνηση της ομηρείας, της υποδούλωσης, της υποτέλειας και του Μνημονίου.

Τον υποστήριξε το βαθύ κράτος και παρακράτος του ΠΑ.ΣΟ.Κ, τον προπαγανδίζει το MEGA-Μνημονιακό κανάλι με επικεφαλή την πλαστικό-μποτόξ-μπεμπέκα Όλγα Κεκέδο-Τρέμη, μαζί με όλο το club των κεκεδοφονιάδων της Ελληνικής Γλώσσας: Μνημόνιο-Τσίμα, Μνημόνιο-Καψή συν την σεληνιασμένη Μνημόνιο-Κάτια Μακρή με τους πρασινοαφρούς στο στόμα. Μπροστάρης όλων είναι ο αρχιμακελάρης του Ελληνικού Συντακτικού, ο Πρωθυπουργός με το μαύρο κολλάν στον πισινό, τα πορτοκαλί παπούτσια, το ροζ βραχιολάκι, ο Batman με φυσιογνωμία τρελό-κίναιδου. Ο αρχιληστής, ο Νταβέλης του στερήματος του Λαού Τζέφρυ Γερμανό-τσολιάς Παπανδρέου. Επιπλέον τον στηρίζει υπόγεια η Ντόρα Μητσοτάκη Φεουδαρχογιάννη με τον αρχιβρικόλακα μεφιστοφελή, τον Εφιάλτη κατά τη ρήση του Ανδρέα Παπανδρέου Κώστα Don Μητσοτάκη.

Όλοι μαζί Μνημονιοεραστές νεομνημονιοχήτες δοσίλογοι πολιτικοί στηρίζουν τον Σγουρό, ο οποίος όμως συνιστά τον κεντρικό βραχίονα του Συστήματος Εξουσίας, το μακρύ χέρι των μεγαλοσυμφερόντων, τον μνημονιοταμία της Κυβέρνησης Κατοχής. Την Κυριακή όμως η κοινωνική λαϊκή συμμαχία θα μιλήσει με την ψήφο της απέναντι στον μνημόνιο-καρνάβαλο και στην τραβεστί συμμαχία του και θα σταθεί φραγμός στην εισβολή και κατάληψη της περιφέρειας Αττικής από τις ντόπιες και ξένες Μνημόνιο δυνάμεις.
Ανδρεας Π                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

ΑΠΟ ΤΟ "ΞΥΠΝΗΣΤΕ ΡΕ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ


Πολλοί ακούμε για την Χρυσή Αυγή αλλά υπάρχει μια έλλειψη ενημέρωσης ακόμα και για τις αρχές που υποστηρίζουν. Επισυνάπτω από την ιστοσελίδα τους http://xryshaygh.wordpress.com/theseis/. Δεδομένου ότι θέλουν να μας κάνουν σαν το Άγ.Παντελεήμονα, μήπως να αναρωτηθούμε γιατί το 20% των κατοίκων του ψήφισαν....
Χρυσή Αυγή;
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ
 Βόρειος Ήπειρος: Εφαρμογή του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας για την Αυτονομία της Β. Ηπείρου. Άσκηση οικονομικών και άλλων πιέσεων, ώστε να γίνουν πράξη τα ανθρώπινα δικαιώματα για τους Βορειοηπειρώτες αδελφούς μας. Συνολική επανατοποθέτηση του ζητήματος και χάραξη μακροπρόθεσμης πολιτικής, με στόχο την «ενσωμάτωση της Β. Ηπείρου στη Μητέρα Πατρίδα». Μακεδονικό: Απέλαση των σκοπιανών πρακτόρων, που οργώνουν ελεύθερα την Ελληνική επικράτεια, προωθώντας την ανθελληνική προπαγάνδα των σφετεριστών της εθνικής μας κληρονομιάς. Πρόταξη του ζητήματος των 200.000 Ελλήνων που – κατά την ομολογία του ίδιου του Γκλιγκόρωφ – ζουν στα Σκόπια. Διάλυση του μορφώματος των Σκοπίων, σύνορα με την Σερβία. Κανένας συμβιβασμός για την Μακεδονία μας. Κύπρος: Συνδρομή με κάθε τρόπο στον αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού για απελευθέρωση των Κατεχομένων.

Η μόνη γλώσσα που καταλαβαίνει η Τουρκία είναι αυτή της ισχύος και των όπλων. Η Κύπρος είναι Ελληνική. Αιγαίο: Επάνδρωση όλων των νησιών και αμυντική ασπίδα εξοπλισμών, χωρίς ύποπτες, εκ των προτέρων, τυμπανοκρουσίες. Άμεση άσκηση του διεθνώς κατοχυρωμένου δικαιώματος της χώρας μας για επέκταση των χωρικών μας υδάτων στα 12 μίλια. Το Αιγαίο ήταν, είναι και θα παραμείνει Ελληνική θάλασσα. Θράκη: Εφαρμογή της αρχής της αμοιβαιότητας κατά τη Συνθήκη της Λωζάννης. Όσοι Έλληνες Χριστιανοί στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, τόσοι Μουσουλμάνοι στη Θράκη.

Πρόγραμμα συνειδησιακής επανελληνοποίησης των Ελλήνων Πομάκων. Εγκατάσταση Ελλήνων προσφύγων με παραχώρηση γης και στέγης. Όχι στο νέο Κυπριακό που ετοιμάζει η Άγκυρα και οι σύμμαχοί της. Απέλαση των πρακτόρων της Άγκυρας. Έξω οι Τούρκοι από την Θράκη. Απόδημος Ελληνισμός: Με κάθε μέσο συμπαράσταση του Εθνικού μας Κράτους στην οργάνωση, εκπαίδευση και ανάδειξη των Ελληνικών παροικιών και των δημιουργικών, αγνών πατριωτών αδελφών μας, απανταχού της Γης. Πλήρης αξιοποίηση και συστράτευση όλων των δυνάμεων του Ελληνισμού.

ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ Καταγγελία των Συμφωνιών (GATT, Μάαστριχτ κ.α.) και των Διεθνών Οργανισμών (ΕΟΚ, ΝΑΤΟ), που δεν εξυπηρετούν τα συμφέροντά μας, δεν σέβονται και δεν υπερασπίζονται ως οφείλουν τα δίκαιά μας. Σύναψη συμμαχιών με γνώμονα το όφελος του Έθνους. Όχι στην υποτέλεια. Όχι στην Ευρώπη των πολυεθνικών. Ελλάδα υπερήφανη και δυναμική.

ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ Κατάργηση των αντεθνικών νομοθετημάτων που ευνοούν και υποθάλπουν ανυπότακτους, αντιρρησίες, Ιεχωβάδες κλπ. Άμεση στράτευση στα 18, ανδρών και γυναικών. Αναβάθμιση των παραγωγικών Σχολών στελεχών, παροχή κινήτρων για την ένταξη των ικανοτέρων στις Ένοπλες Δυνάμεις, αύξηση μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών για τους φρουρούς της Εθνικής μας Ανεξαρτησίας. Εκσυγχρονισμός των μέσων και του περιεχομένου της στρατιωτικής μας πολιτικής, ώστε να ανταποκρίνονται οι Ένοπλες Δυνάμεις στις απαιτήσεις των καιρών. Εξοπλισμοί χωρίς μεσάζοντες. Ο Ελληνικός Στρατός στην υπηρεσία μόνο των Ελληνικών συμφερόντων.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ Εξυγίανση του τραπεζικού και χρηματιστηριακού συστήματος. Πάταξη της κερδοσκοπίας, της τοκογλυφίας και του καθεστώτος των μεσαζόντων. Εθνικοποίηση των μονοπωλίων. Εφαρμογή ορίου κατοχής κεφαλαίου ή μέσων παραγωγής, από άτομα ή ομάδες συμφερόντων, ώστε να μην μπορούν αυτά να επηρεάζουν την πορεία της Εθνικής Οικονομίας. Καταγγελία και επαναδιαπραγμάτευση όλων των χαριστικών συμβάσεων με πολυεθνικές εταιρείες. Οι ξένες επενδύσεις επιτρεπτές μόνο σε ασφαλή για την ανεξαρτησία της Οικονομίας μας επίπεδα, και με υποχρεωτικές κοινωνικές παροχές. Εκμετάλλευση των Ελληνικών πλουτοπαραγωγικών πηγών με κριτήριο το εθνικό συμφέρον. Κίνητρα για την ανάπτυξη Ελληνικών παραγωγικών μονάδων, με προτεραιότητα στις παραμεθόριες περιοχές, καθώς και για τη βελτίωση των προϊόντων και την προώθηση των εξαγωγών. Ιδιοκτησία μόνο για τους Έλληνες. Κράτος δικαίου, Ελληνοκεντρικό και Φιλολαϊκό.

ΑΝΕΡΓΙΑ – ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ Άμεση εφαρμογή των νόμων για απέλαση όλων των λαθρομεταναστών, που οδηγούν τους Έλληνες στην ανεργία, αυξάνουν την εγκληματικότητα και οδηγούν τα ασφαλιστικά ταμεία στη χρεοκοπία. Απέλαση όλων των εγκληματιών, που με δικά του χρήματα συντηρεί ο Ελληνικός Λαός στα ασφυκτικά γεμάτα σωφρονιστικά καταστήματα. Δίωξη των εργοδοτών που απασχολούν παράνομα ξένους εργαζόμενους. Τα φτηνά εργατικά χέρια των ξένων και η παραοικονομία, εξυπηρετούν μόνο τα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών. Έξω τώρα όλοι οι λαθρομετανάστες. Ανάπτυξη των παραδοσιακών και δυναμικών τομέων της Ελληνικής Οικονομίας (γεωργία, αλιεία, κτηνοτροφία και σχετικές βιομηχανίες, τουρισμός, πολιτισμός). Προστασία των ανέργων, ταχύρυθμη επανένταξή τους στην παραγωγική διαδικασία. Επιδόματα και δουλειά με κοινωνική ευαισθησία. Η εργασία είναι δικαίωμα και υποχρέωση όλων των Ελλήνων.

ΝΕΟΛΑΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΝΑΡΚΩΤΙΚΑ Εθνικός προσανατολισμός της Παιδείας, μακριά από τα Φιλελεύθερα Διεθνιστικά και Μαρξιστικά δόγματα που της επιβλήθηκαν από τη Μεταπολίτευση και μετά. Ελεύθερη εισαγωγή και σπουδές στα ΑΕΙ και ΤΕΙ για όσους αποφοίτους το επιθυμούν, με άμεση απορρόφηση των αριστούχων σε κάθε κλάδο, σύμφωνα με τις δημοσιοποιημένες τρέχουσες ανάγκες της Ελληνικής Κοινωνίας. Σπουδές στο εξωτερικό για μεταπτυχιακή επιμόρφωση με υποτροφίες και όχι για την ανεξέλεγκτη παραγωγή πτυχιούχων αμφιβόλου επιπέδου σπουδών και εθνικής συνειδήσεως. Ένταξη και οργάνωση των Νέων σε επιμορφωτικές, εκπαιδευτικές, ψυχαγωγικές, αθλητικές, παραγωγικές και κοινωνικές δραστηριότητες στον ελεύθερο χρόνο τους και κατά τους θερινούς μήνες. Εξυγίανση των αθλητικών κυκλωμάτων (παράγοντες, μεσάζοντες), ώστε να πάψουν τα μαζικά αθλήματα να είναι το όπιο του Λαού και ιδιαίτερα της Νεολαίας, όπλο στα χέρια των οικονομικο-πολιτικών παραγόντων. Προβολή υγιών εθνικών και κοινωνικών αξιών και προτύπων, με έμφαση στη διαμόρφωση Ελληνοπρεπών προσωπικοτήτων, σκεπτομένων, δημιουργικών, αγωνιστικών και θαρραλέων. Θάνατος στους εμπόρους ναρκωτικών.

ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟ – ΑΣΤΥΦΙΛΙΑ
Κοινωνικός και Εθνικός επαναπροσδιορισμός της σημασίας της Οικογένειας και της αξίας της Μητρότητας. Πράξη ο μισθός της πολύτεκνης (από το τρίτο παιδί) Μητέρας, για την ενθάρρυνση της ανατροφής των παιδιών από τις ίδιες τις μητέρες τους. Δημιουργία παιδικών σταθμών και κέντρων βρεφών. Υποστήριξη των ανύπαντρων μητέρων για την αποτροπή αμβλώσεων. Όχι στους μεικτούς γάμους, όχι στις ανεξέλεγκτες αμβλώσεις, που οδηγούν του Έθνος μας στον φυλετικό του θάνατο. Περισσότερα παιδιά, σημαίνει περισσότεροι Έλληνες, περισσότερες δυνατότητες προόδου και δημιουργίας, περισσότερη δύναμη αποτροπής κάθε ξένης επιβουλής. Ανάπτυξη της υπαίθρου: Επαρκείς συγκοινωνίες και τηλεπικοινωνίες, ιατρική περίθαλψη και εκπαίδευση για κάθε χωριό και πόλη. Εκπόνηση εθνικού πολεοδομικού και οικιστικού σχεδίου, παροχή τίτλων ιδιοκτησίας και διευκόλυνση της κατασκευής ιδιόκτητης πρώτης κατοικίας στην Ελληνική επαρχία, με προτεραιότητα στους ακτήμονες και τους ανέργους. Οι Έλληνες για την Ελλάδα.

ΑΓΡΟΤΕΣ – ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΥΠΑΙΘΡΟΣ
Η γη και η αγροτική παραγωγή στα χέρια των Ελλήνων και για τις Ελληνικές ανάγκες. Προστασία του Έλληνα αγρότη από την τοκογλυφία των δανείων. Κίνητρα για την μετάβαση και την παραμονή των νέων Ελλήνων στην ύπαιθρο και τη διατήρηση του οικογενειακού κλήρου. Αναβάθμιση των σχετικών με τη γεωργία και την κτηνοτροφία Σχολών, σε πανεπιστημιακό και τεχνικό επίπεδο, με στόχο την ανάπτυξη και εφαρμογή της έρευνας για τον εκσυγχρονισμό της παραγωγής και της ανταγωνιστικότητας των Ελληνικών προϊόντων. Παλλαϊκή προστασία των υδάτινων και δασικών πόρων από τα συμφέροντα που προωθούν την καταστροφή τους. Άμεση διάθεση πόρων για τη δασοπροστασία και την αναδάσωση. Περιβαλλοντική Αγωγή των νέων, με στόχο τη γνώση και την προστασία της χλωρίδας και της πανίδας του τόπου μας, που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της Εθνικής μας Κληρονομιάς. Η Ελληνική Ύπαιθρος είναι ο πυρήνας της ανάπτυξης του Έθνους μας.

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ Προβολή του Ελληνικού πολιτιστικού προτύπου σε όλους τους τομείς, με παράλληλη απεξάρτηση από την κατευθυνόμενη παρακμιακή υποκουλτούρα. Προάσπιση και διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης και σε όλα τα επίπεδα, εντός και εκτός Ελλάδος. Χρηματοδότηση για τη δημιουργία φιλελληνικών εδρών μελέτης της Ιστορίας, της γλώσσας και του Πολιτισμού στα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Έμφαση στη μελέτη, την προστασία και την ανάδειξη των μουσείων και των αρχαιολογικών χώρων, προς όφελος της Εθνικής Υπερηφάνειας του Λαού μας. Η πολιτιστική παιδεία, η Ελληνική πολιτισμική κληρονομιά και η καλλιτεχνική δημιουργία – από τα γράμματα ως τη μουσική, κι απ’ το χορό ως την αρχιτεκτονική – και σε όλο τους το χρονικό εύρος, από την αρχαιότητα ως τους νεώτερους χρόνους, κτήμα του Λαού, ώστε να ενθαρρυνθεί η δημιουργικότητα και να γίνει πάλι η Ελλάδα ο πολιτιστικός φάρος της Ανθρωπότητας. Η Ελληνική Τέχνη είναι έκφραση Ψυχής και τρόπος ζωής.

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ – ΤΥΠΟΣ Αναδιάρθρωση και κωδικοποίηση της Νομοθεσίας, ώστε όλοι οι Έλληνες πολίτες να έχουν πλήρη και σαφή γνώση των δικαιωμάτων και των υποχρεώσεών τους. Πάταξη των φαινομένων χρηματισμού των κυκλωμάτων και των στημένων δικών. Αντικειμενική και ανεξάρτητη δικαιοσύνη για όλους, ασχέτως εισοδήματος. Περιορισμός του μέτρου της προφυλάκισης. Άμεση εκδίκαση και τιμωρία των κολάσιμων πράξεων. Αναβάθμιση του λειτουργήματος του δικαστικού.

Κρατική προστασία των Δικαστικών για τη διασφάλιση της ανεξαρτησίας και της αντικειμενικότητας της κρίσεώς τους. Αδιάβλητοι διορισμοί και προαγωγές σε όλες τις βαθμίδες. Τέρμα στην εξάρτηση. Αξιοκρατία και αντικειμενικότητα. Τέλος στα διαπλεκόμενα συμφέροντα. Κατάργηση των εκδοτικών μονοπωλίων, που εκμαυλίζουν το Λαό μας, ανεβοκατεβάζουν κυβερνήσεις και νέμονται τις τύχες του τόπου μας. Ένταξη κανόνων δεοντολογίας στον Ποινικό Κώδικα. Ίδρυση Εθνικής Σχολής Δημοσιογραφίας, με ειδικότητες κατά τομέα (Εξωτερικών, Αθλητισμού, Πολιτισμού, κλπ).

Ο Τύπος εκφραστής των συμφερόντων του Έθνους και της Ελληνικής Κοινωνίας.

ΘΡΗΣΚΕΙΑ Αποκατάσταση του κύρους και του ΕΘΝΙΚΟΥ χαρακτήρα της Εκκλησίας. Αποκάθαρση του Κλήρου από τους υπηρέτες και προπαγανδιστές των Διεθνιστικών συμφερόντων και τους κίναιδους. Αναβάθμιση της εκκλησιαστικής Παιδείας και εκπαίδευση των Κληρικών πάνω σε Ελληνορθόδοξες αρχές και ιδανικά. Ανεξιθρησκεία μόνο για τα δόγματα που δεν θίγουν την Ελληνική Παράδοση και Ιστορία και δεν φθείρουν την δύναμη του Έθνους.

Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΛΙΤΗΣ Το προνόμιο του πολιτεύεσθαι μόνο στους Έλληνες στο γένος και την συνείδηση. Πλήρη δικαιώματα μόνο σε Έλληνες πολίτες – στους λοιπούς μόνον αστικά. Μόνον Έλληνες πολίτες σε δημόσιες θέσεις και αξιώματα. Σεβασμός και προστασία εκ μέρους του Κράτους, των δικαιωμάτων και συμφερόντων των Ελλήνων πολιτών. Η ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ. Ευκλείδης                                                                                                                                                  ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

Δυστυχώς, δεσποινίς, ο νόμος έτσι λέει. Να το κάνετε όταν θα έχετε τα χρήματα.

Καλημέρα σας, είμαι ασφαλισμένη στον ΟΠΑΔ και ο γιατρός σύστησε υπέρηχο μαστού. Θα πρέπει να καταβάλετε το ποσό γιατί δεν καλύπτεται πλέον αυτή η εξέταση. * Μα δεν έχω τα χρήματα και ο γιατρός κάτι βρήκε στο στήθος μου. * Δυστυχώς, δεσποινίς, ο νόμος έτσι λέει. Να το κάνετε όταν θα έχετε τα χρήματα. * Κι αν έχω καρκίνο και.....
διαγνωστεί μήνες αργότερα; Σιγή... Εις θάνατον ή, στην καλύτερη περίπτωση, σε φτώχεια καταδικάζει το ελληνικό κράτος τους 1.550.000 ασφαλισμένους του Οργανισμού Περίθαλψης Ασφαλισμένων του Δημοσίου (ΟΠΑΔ). Από τον περασμένο Αύγουστο κόπηκαν 270 ιατρικές εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις, με αποτέλεσμα οι δημόσιοι υπάλληλοι να τις πληρώνουν από την τσέπη τους ή όταν δεν έχουν χρήματα απλώς να μην τις κάνουν. Την ίδια στιγμή, έχουν περιοριστεί στο ελάχιστο τα αναλώσιμα για τους χρονίως πάσχοντες, οι οποίοι δεινοπαθούν, ενώ σε πολλές περιοχές της χώρας οι φαρμακοποιοί έχουν σταματήσει να τους χορηγούν φάρμακα λόγω των χρεών του Ταμείου.

Ολα ξεκίνησαν τον περασμένο Αύγουστο, όταν με τον νόμο περί «Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης» ψηφίστηκε και η μη αναγνώριση από τον ΟΠΑΔ δαπανών που δεν έχουν δημοσιευτεί σε σχετικά προεδρικά διατάγματα και δεν έχουν τιμολογηθεί. Ετσι, κόπηκαν περί τις 270 εξετάσεις και στην περίπτωση που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να τις πληρώσει η τιμολόγησή τους είναι ελεύθερη από τον ιδιωτικό τομέα. Συνήθως αυτό συνεπάγεται τιμές τετραπλάσιες από αυτές που δίνει το ΙΚΑ. «Φαγοπότι» Με τη δικαιολογία ότι υπάρχουν σοβαρές υπόνοιες για «μεγάλο φαγοπότι» στο Ταμείο, όσον αφορά τον αριθμό των διαγνωστικών εξετάσεων που πραγματοποιούνται και την αναγκαιότητά τους, η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών αποφάσισε να μην εξοφλούνται μέσω του οργανισμού μικροεπεμβάσεις, ορθοπεδικές επεμβάσεις, εξετάσεις για καρκινικούς δείκτες, σπινθηρογραφήματα, μικροβιολογικές και καρδιολογικές εξετάσεις, υπέρηχοι κ.λπ. Με άλλα λόγια, επειδή το κράτος δεν έχει αξιόπιστο μηχανισμό ελέγχου και επειδή κάποιοι έφαγαν λεφτά θα την πληρώσουν οι ασφαλισμένοι και μάλιστα με την υγεία τους.

Στην περίπτωση ενός διαβητικού, όλα αυτά σημαίνουν ότι θα πρέπει να καταβάλλει ο ίδιος τα έξοδα για τα αναλώσιμα που χρειάζεται καθημερινά (βελόνες, ταινίες μέτρησης κ.λπ.) με προοπτική να τα πάρει (;) από τον ΟΠΑΔ κάποια στιγμή στο μέλλον. Επίσης, οι νεφροπαθείς δεν καλύπτονται για εξετάσεις AIDS ή ηπατίτιδας, με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν και οι ίδιοι και όσοι κάνουν μαζί τους αιμοκάθαρση. Σε απελπιστική κατάσταση βρίσκονται και οι καρκινοπαθείς, που δεν νοσηλεύονται διότι δεν καλύπτονται οι εξετάσεις ρουτίνας από τα δημόσια νοσοκομεία. Οι υγιείς ασφαλισμένοι δε, που θέλουν να κάνουν προληπτικό έλεγχο βρίσκονται και αυτοί μπροστά στην κρατική αναλγησία, αφού παρ' όλες τις διαβεβαιώσεις ότι το σχετικό προεδρικό διάταγμα με τις τιμολογήσεις θα ήταν έτοιμο στα μέσα Οκτωβρίου, αυτό δεν έγινε.

Παρόμοιες καταστάσεις είχαν συμβεί και στο παρελθόν μεταξύ παλιών και νέων τιμολογήσεων, αλλά τα διαστήματα ήταν μικρά και πάντοτε η εκάστοτε κυβέρνηση περνούσε μια ρύθμιση, ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι ασφαλισμένοι επί μακρόν. Τον Μάιο του 2009, όταν η κατάσταση ήταν παρόμοια με τη σημερινή, ο τότε βουλευτής της αντιπολίτευσης και νυν κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής, σε ερώτησή του στους συναρμόδιους υπουργούς, έκανε λόγο για «ανάλγητη απόφαση του υπουργείου Οικονομίας». Συμπλήρωνε δε ότι «οι ασφαλισμένοι παραμένουν ανασφάλιστοι και τίθεται σε κίνδυνο η υγεία τους, αφού αρκετοί που έχουν ανάγκη απαραίτητων ιατρικών και εργαστηριακών εξετάσεων δεν έχουν τη δυνατότητα να καλύψουν το οικονομικό κόστος». Το γιατί ο κ. Πεταλωτής δεν λέει τα ίδια στην κυβέρνηση την οποία εκπροσωπεί, παραμένει αδιευκρίνιστο... spyropul@enet.gr ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΟΠΑΔ «Στερείται οποιασδήποτε λογικής» «Στερείται ασφαλιστικής λογικής και οποιασδήποτε λογικής η διάταξη που ψηφίστηκε τον περασμένο Αύγουστο. Δεν μπορείς να χτυπάς τον πολίτη για τα κενά της διοίκησης και του κράτους». Τα λόγια αυτά δεν ανήκουν σε κάποιον συνδικαλιστή ή σε μέλος της αντιπολίτευσης. Ο πρόεδρος του ΟΠΑΔ Κυριάκος Σουλιώτης είναι καταπέλτης για τα όσα συμβαίνουν στο Ταμείο του.

«Ταλαιπωρούνται ενάμισι εκατομμύριο συμπολίτες μας. Δεν τους δίνουν αναλώσιμα, δεν μπορούν να κάνουν εξετάσεις και όλα αυτά χωρίς να κάνει το κράτος πραγματική οικονομία. Διότι αυτά θα αναγκαστούμε να τα πληρώσουμε κάποια στιγμή σε νοσήλια που έχουν πενταπλάσιο κόστος από αυτά που πάνε να εξοικονομήσουν προσωρινά. Ο νόμος είναι νόμος και μου δένει τα χέρια. Διαχειριζόμαστε ό,τι μας δίνουν και δεν μας δίνουν τίποτα. Εχουμε ζητήσει την ανάκληση της απόφασης με επίσημη επιστολή μας προς τους υπουργούς ή τουλάχιστον μια τροπολογία ώστε να καλυφθεί το μεσοδιάστημα μέχρι την έκδοση του Π.Δ., όπως έχει γίνει και στο παρελθόν. Ελπίζω να πρυτανεύσει η λογική ώστε να τελειώσει η ομηρία των ασφαλισμένων, που είναι οι μόνοι που δεν φταίνε». ΝΕΦΡΟΠΑΘΕΙΣ «Να ζήσουμε θέλουμε...» «Πήγα προχθές με τη συνταγή του γιατρού για τα φάρμακά μου, που κοστίζουν 250 ευρώ. Ο φαρμακοποιός είπε να τα πληρώσω από την τσέπη μου -διότι δεν καλύπτομαι αφού ο ΟΠΑΔ του χρωστάει λεφτά- και να τα ζητήσω μετά από το Ταμείο. Ακόμα κι αν είχα να δώσω αυτά, δεν θα έχω να δώσω στις 15 Νοεμβρίου τα 1.500 ευρώ για τα απαραίτητα φάρμακα που αφορούν τη λήψη ασβεστίου, φωσφόρου και τον έλεγχο της ουρίας για την πάθησή μου». Ο 56χρονος Χρήστος Καραγιώργης είναι πρώην ναυτικός και νυν καθηγητής στο ΕΠΑΛ Χίου. Είναι νεφροπαθής και τα τελευταία 10 χρόνια κάνει αιμοκάθαρση. Ο μισθός του είναι 1.400 ευρώ, μέρος του οποίου πηγαίνει κατευθείαν στο ενοίκιο του σπιτιού του. «Η προσωρινή λύση που έχω είναι να στείλω κάποιον με το πλοίο στη Μυτιλήνη ή τη Σάμο όπου ακόμα δίνουν οι φαρμακοποιοί φάρμακα. Θα του δώσω τη συνταγή, τα εισιτήριά του και κάνα εικοσάρικο για να εξυπηρετηθώ». Στην ερώτηση τι θα κάνει όταν σταματήσουν και οι άλλοι φαρμακοποιοί να δίνουν φάρμακα, η απάντησή του είναι αφοπλιστική: «Δεν θα μπορώ να τα πάρω. Ούτε εγώ ούτε οι άλλοι νεφροπαθείς που δεν έχουν. Θα φράξουν οι αρτηρίες μας και σιγά σιγά θα πεθάνουμε...».

Εξίσου σημαντικό πρόβλημα για τους νεφροπαθείς είναι και το κόψιμο των εξετάσεων για AIDS και ηπατίτιδα. Οπως εξηγεί ο κ. Καραγιώργης, αν χρειαστεί να κάνει αιμοκάθαρση σε οποιαδήποτε άλλη μονάδα εκτός από αυτή όπου ανήκει, θα πρέπει να προσκομίσει πιστοποιητικό «καθαρότητας» από αυτές τις δύο ασθένειες. «Αν δεν το πάω, θα με βάλουν στο ξεχωριστό μηχάνημα όπου κάνουν αιμοκάθαρση οι φορείς αυτών των ασθενειών. Μπορεί να μολυνθώ και να μεταφέρω την ασθένεια στο μόνιμο κέντρο αιμοκάθαρσης όταν επιστρέψω. Ειδάλλως θα πρέπει να δώσω από την τσέπη μου 110 ευρώ που κοστίζουν αυτές οι δύο εξετάσεις». Σύμφωνα με τον καθηγητή, έχει καθυστερήσει δυο μήνες και το επίδομα του νεφροπαθή καθώς και το επίδομα ταξί που παίρνουν για να πηγαινοέρχονται στην αιμοκάθαρση τρεις φορές την εβδομάδα. «Να μπορέσουμε να ζήσουμε θέλουμε... Να έχουμε τα φάρμακά μας...». ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «Κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων» Για «κατεδάφιση κοινωνικών κατακτήσεων αδιακρίτως, στο πλαίσιο του Μνημονίου», κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών. Η διοίκηση του ΙΣΑ επισημαίνει ότι περικόπτονται κρίσιμες εξετάσεις και το κόστος μεταφέρεται στις τσέπες των ασφαλισμένων με αποφάσεις που «δεν έχουν καμιά επιστημονική βάση και τεκμηρίωση».

Μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση εγείρεται και νομικό θέμα, αφού «η Πολιτεία είναι υπεύθυνη βάσει του Συντάγματος και της κείμενης νομοθεσίας για την προστασία της υγείας του πολίτη. Η υποχρέωση αυτή συνεπάγεται τη δέσμευση των φορέων κοινωνικής ασφάλισης για την παροχή τόσο προληπτικών όσο και θεραπευτικών υπηρεσιών για την ουσιαστική εξουδετέρωση των κινδύνων που απειλούν την υγεία και την εξάλειψη των γενικότερων επιπτώσεων που απορρέουν από τις βλάβες της». ΔΙΑΒΗΤΙΚΟΙ ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ «Μου χρωστάνε 1.400 ευρώ 14 μήνες» Η Ελένη Μουστακίδου είναι διοικητική υπάλληλος σε νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης. Σαράντα τριών ετών σήμερα, πάσχει από διαβήτη 32 χρόνια, από τα 11 της. Δεν έχει πληρωθεί από τον ΟΠΑΔ για τα αναλώσιμά της από τον Σεπτέμβριο του 2009. Πλέον, αναγκάζεται να χρησιμοποιεί τη βελόνα για την ινσουλίνη τουλάχιστον δύο φορές. «Μας δικαιολογούν 100 ευρώ το μήνα.

Οποτε απαιτείται να τα υπερβώ, απλώς τα πληρώνω από την τσέπη μου. Ο ΟΠΑΔ μου χρωστάει εδώ και 14 μήνες 1.400 ευρώ. Οταν πήγα στο Ταμείο να ρωτήσω τι θα γίνει, μου είπαν να απευθυνθώ στο υπουργείο Οικονομικών γιατί αυτοί ευθύνονται. Σιγά μη βγάλω άκρη... Ετσι, αναγκάζομαι, όπως και πολλοί άλλοι διαβητικοί που ξέρω, να χρησιμοποιώ την ίδια βελόνα περισσότερες από μία φορές, σε αντίθεση με όσα επιτάσσει η ιατρική. Κάνω οικονομία ακόμα και σ' αυτό...».
enet                                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:ksipnistere.blogspot.com

ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ




Από την Δευτέρα που μας πέρασε έχω γίνει news-maniac καθώς παρακολουθώ τα δελτία ειδήσεων των ραδιοσταθμών και τηλεοπτικών σταθμών και σχεδόν τις περισσότερες από τις ενημερωτικές εκπομπές τους.

Περιττό να σας πω ότι έχω μείνει εκστατικός από την προσπάθεια των περισσοτέρων (με ελάχιστες εξαιρέσεις) να πετύχουν την ενίσχυση των κυβερνητικών (μνημονιακών) υποψηφίων. Και είναι ειλικρινά αηδιαστική η προσπάθειά τους να στηρίξουν  και να βγάλουν από την δύσκολη θέση τους κυβερνητικούς υποψηφίους όταν στριμώχνονται στη γωνία από τους υποψηφίους του ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ.

Αλλά αυτό είναι το λιγότερο γιατί ενώ υπήρξε ένα σημαντικότατο γεγονός στις τελευταίες εκλογές αυτό αποσιωπάται και διαστρεβλώνεται. Ομιλώ βεβαίως για την μεγαλειώδη ΑΠΟΧΗ του 40% περίπου των ψηφοφόρων από τις τελευταίες περιφερειακές και δημοτικές εκλογές.

Αυτό όμως το ίδιο το γεγονός της αποχής σαν μέτρο αντίδρασης υπήρξε μεγαλειώδες όμως πέτυχε τους στόχους του μόνο κατά το ήμισυ. Γιατί αν και σαν μια μη οργανωμένη αντίδραση ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ υπήρξε επιτυχής και μεγαλειώδης όμως ΑΠΕΤΥΧΕ να στείλει το μήνυμα που επιθυμούσε και προς την κατεύθυνση που επιθυμούσε.

Το μήνυμα της αποχής είχε, κατά την ταπεινή μου γνώμη, δύο αποδέκτες άνευ σειράς προτεραιότητας. Το πολιτικό μας σύστημα με τους εκφραστές τους και την ΚΡΑΥΓΑΛΕΑ ΑΠΟΔΟΚΙΜΑΣΙΑ του ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, της ΤΡΟΪΚΑΣ και των ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΕΠΙΛΟΓΩΝ.

Δυστυχώς το μήνυμα αυτό ΔΕΝ ΕΦΘΑΣΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ στην κυβέρνηση της χώρας μας. Το ένα σκέλος του, αυτό της αποδοκιμασίας των κομμάτων, έγινε απόλυτα αισθητό. Το σκέλος όμως της ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗΣ θέσης δεν πέρασε προς την πλευρά της κυβέρνησης και αντιθέτως έδωσε πάτημα ώστε να εκφρασθούν αρκετά ευτράπελες θέσεις από το ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΟ-ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ.

Ο κ. πρωθυπουργός μας δήλωσε ευθαρσώς ότι η ΑΠΟΧΗ θα πρέπει να προβληματίσει ΟΛΟΥΣ αλλά δεν έχει καμιά σχέση στην μνημονιακή πορεία που έχει χαράξει. Άλλωστε περιχαρής ανακοίνωσε χθες στα ξένα μέσα ενημέρωσης ότι το ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ ΦΑΝΕΡΩΝΕΙ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ. Επίσης ο κ. Σκανδαλίδης σε δήλωσή του προς τον δημοσιογράφο του MEGA κ. Πρετεντέρη είπε ότι « βεβαίως όταν κόβουμε δύο μισθούς ο λαός θα αντιδράσει και θα ψηφίσει «ΚΑΤΑ» όμως αυτό σε καμιά περίπτωση δεν σημαίνει ότι καταδικάζει την κυβέρνηση και την κυβερνητική πολιτική» και βέβαια εισέπραξε το εύλογο ερώτημα πως είναι δυνατό ο ψηφοφόρος που ψηφίζει «κατά» να μην θεωρείται ότι καταδικάζει την ασκούμενη από την κυβέρνηση πολιτική. Το βέβαιο πάντως είναι ότι αν όσοι απείχαν από την ψηφοφορία ψήφιζαν υπέρ του  ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ αυτή η λογική του παραλόγου δεν θα είχε κανένα απολύτως έρεισμα.

Μας μένει λοιπόν η ΚΥΡΙΑΚΗ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ για ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ την ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ και να καταστήσουμε σαφές ότι Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΡΙΠΤΙΚΗ ΤΟΥ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΕΚΕΤΑΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ ΚΑΙ στους ΕΚΦΡΑΣΤΕΣ ΤΟΥΣ.

ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ 
ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΜΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΕΚΦΡΑΖΕΤΑΙ ΥΠΕΡ 
ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ. 

Κάποιοι μου λένε «καλά θα ενισχύσουμε τον δικομματισμό ή θα ψηφίσουμε παρατάξεις και υποψηφίους που δεν θα ψηφίζαμε ποτέ και είναι ιδεολογικο-κομματικά έξω από τα πιστεύω μας»;
Η απάντησή μου είναι ΝΑΙ και έχει την εξής λογική βάση. 

Καμιά απολύτως παράταξη δεν νομιμοποιείται από μόνη της να καρπωθεί προς όφελός της την ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟ ΜΑΣ αφού τουλάχιστον ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΑ ψηφίσαμε την προηγούμενη Κυριακή. Έστω και αν ο χάρτης βαφεί μπλέ κόκκινος ή πορτοκαλί εμείς ΟΛΟΙ ΠΟΥ ΨΗΦΙΖΟΥΜΕ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΑ γνωρίζουμε ότι δεν είναι δική τους ψήφος ΑΛΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΨΗΦΟΣ. 

Είναι ΣΑΦΕΣΤΑΤΟ ότι η ψήφος μας αυτή είναι ΨΗΦΟΣ ΑΝΑΓΚΗΣ, λόγω του εκλογικού συστήματος, ΑΛΛΑ ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ.

ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ ΜΑΣ ΑΝ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΔΟΥΜΕ ΤΟΝ ΧΑΡΤΗ ΝΑ ΠΡΑΣΙΝΙΖΕΙ ΣΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΕΣ. ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙ ΒΑΡΥ ΚΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΟΝΤΑΙ. 

ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΗΧΗΡΟ ΚΑΙ ΙΣΧΥΡΟ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΑΣ ΜΗΝΥΜΑ ΤΟΤΕ ΤΟ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟ ΜΕΤΩΠΟ ΘΑ ΕΧΕΙ ΨΥΧΟΡΑΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΑΝΤΙΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΣΟΥΝ.

ΠΡΟΣΟΧΗ ΛΟΙΠΟΝ. ΑΣ ΑΠΟΧΩΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΤΙΣ ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ Ή ΜΙΚΡΟ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΜΑΣ ΚΑΙ ΑΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΜΕΓΑΛΗ ΙΔΕΟΛΟΓΙΚΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΦΩΝΑΖΕΙ:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΑΠΛΗΣΤΙΑ ΤΩΝ ΔΙΕΘΝΩΝ ΤΟΚΟΓΛΥΦΩΝ 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Έλλειμμα δημοκρατίας; Ο Θεμιστοκλής έχει τη λύση...



https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEidHCPV3nAov6dsuGMHYPdUxlBzPYk-JodOiQYaqkVCNAAnCfY_ivoWMgf_i4PKnLGWmcJjOkGmRRm8SKPTxeGCtMgf4TXqsrTarH0fwYZkRzdN92EwjV6BpPxBSw7cVKpBela_zOkIWac/s1600/1.jpg
Πόσο αλήθεια κοστίζουν οι περιφερειακές εκλογές την δεύτερη Κυριακή; Υπάρχει αλήθεια τρόπος να αποφύγουμε την δεύτερη αναμέτρηση και να εκλέγονται δημοκρατικότατα οι άρχοντες από την πρώτη Κυριακή;

Σαφώς και υπάρχει. Στην ανάρτηση αυτή θα μελετήσουμε δύο συστήματα εκλογών που και θα δίνουν πλειοψηφία σε μία εκλογική αναμέτρηση αλλά και θα αποτυπώνουν με σαφήνεια την βούληση του λαού.
1ο Σύστημα: Ψήφος και εναλλακτική επιλογή
Κάθε ψηφοδέλτιο θα είναι χωρισμένο σε δύο τμήματα. Το πρώτο θα αφορά την πρώτη προτίμηση του ψηφοφόρου και το δεύτερο την εναλλακτική προτίμηση με σειρά προτεραιότητας.
Ας δούμε γραφικά ένα τέτοιο ψηφοδέλτιο:
ψηφοδέλτιον
Στην ουσία δηλαδή ο ψηφοφόρος επιλέγει κατά την πρώτη (και μοναδική) ψηφοφορία τον συνδυασμό που τον εκφράζει αμέσως μετά την πρώτη του  επιλογή. Αν πχ προκριθεί στον β`γύρο ο 2ος συνδυασμός και ο 4ος και ο ψηφοφόρος έχει επιλέξει τον 2ο συνδυασμό στη σειρά 4 και τον 4ο συνδυασμό στη σειρά 3 τότε ενεργοποιείται για τον β`γύρο η ψήφος στον 4ο συνδυασμό.
Με το σύστημα αυτό εξασφαλίζονται:
  • Τα ακριβώς ίδια ποσοστά συμμετοχής στις εκλογές τόσο της πρώτης όσο και της δεύτερης μέτρησης
  • Αναγκάζονται οι συνδυασμοί να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να είναι ειλικρινέστεροι από την αρχή ώστε να φανούν οι όποιος συγγένειες με άλλους συνδυασμούς.
  • Η εκλογή άρχοντα σε μία και μοναδική ψηφοφορία
  • Περιορισμός εξόδων και μετακινήσεων του κρατικού μηχανισμού
  • Περιορισμός εξόδων και μετακινήσεων του εκλογικού σώματος άρα λιγότερα καύσιμα και λιγότερα τροχαία ατυχήματα.
Φυσικά ο αντίλογος μπορεί να ισχυριστεί ότι κατά την δεύτερη εκλογική αναμέτρηση που λαμβάνει μορφή μονομαχίας γίνονται προεκλογικές ζυμώσεις. Η ερώτηση μου είναι «πόσο χρήσιμες και ειλικρινείς και χρήσιμες είναι αυτές οι ζυμώσεις;».
Αλλά σε κάθε περίπτωση, αν νομίζουμε ότι το 1ο σύστημα είναι περίπλοκο υπάρχει και το σύστημα Θεμιστοκλής που βασίζεται στον διπλασιασμό του εκλογικού σώματος και αναλύεται ως εξής:
2ο Σύστημα: Σύστημα Θεμιστοκλής.
Κάθε ψηφοφόρος υποχρεούται να βάλει στον φάκελο δύο (2) ψηφοδέλτια. Αυτά μπορεί να είναι ψηφοδέλτια δύο διαφορετικών συνδυασμών ή δύο λευκά. Φάκελος με μόνο ένα ψηφοδέλτιο ή με δύο ίδια (εκτός λευκού) ψηφοδέλτια θα θεωρείται άκυρος.
Με το σύστημα Θεμιστοκλής (που είναι το αγαπημένο μου) επιτυγχάνουμε τα ακόλουθα αποτελέσματα:
  • Ο νικητής είναι αυτός με την μεγαλύτερη αποδοχή, ακόμη δηλαδή και αυτήν των αντιπάλων του αν αυτός είναι αγαπητός και άξιος.
  • Δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑΣ τρόπος να αμφισβητηθεί αυτή η αποδοχή και παύουν οι διάφορες μετεκλογικές ερμηνείες κατά το δοκούν.
  • Αν το σύστημα Θεμιστοκλής εφαρμοστεί και στις εθνικές εκλογές τότε δεν θα χρειάζεται το πλαφόν του 3% για εθνικούς λόγους αφού στην ουσία το 3% γίνεται 1,5% με τον διπλασιασμό του εκλογικού σώματος άρα εθνικά ακίνδυνο.
  • Κάθε κόμμα θα γίνεται ουσιαστικός διεκδικητής της εξουσίας άρα παύει η εκ του ασφαλούς προεκλογική μπουρδολογία.
  • Δεν θα υπάρχει ψήφος διαμαρτυρίας, κάθε ψήφος θα είναι ΘΕΤΙΚΗ ψήφος επομένως θα ψηφίζονται μόνον οι άξιοι και οι ικανοί.
  • Τελειώνει οριστικά το ρουσφέτι. Πως μπορεί κάποιος να κάνει ρουσφέτι όταν δεν θα μπορεί να διασφαλίσει την εκλογή του;
  • Αποδυναμώνεται η αποχή. Αν και κατά την άποψη μου η αποχή πρέπει να ξαναγίνει παράνομη, στην προκειμένη περίπτωση θα εξαλειφθεί εκ των πραγμάτων αφού θα τετραπλασιάζει την αξία των ψήφων των συμμετεχόντων.
  • Αν μηδενιστεί, όπως ανέφερα, η αποχή τότε θα πάψουν και τα παιχνίδια με το εκλογικό σώμα και τις Ελληνοποιήσεις. Ποιος ο λόγος να υπάρχουν σήμερα μη ενημερωμένοι εκλογικοί κατάλογοι στους οποίους αναγράφονται και οι νεκροί; Έχει κανένας ποτέ σκεφτεί ότι οι νεκροί των καταλόγων μπορεί να είναι μια αποθήκη η οποία ενημερώνεται κατά το δοκούν με διάφορους Ελληνοποιημένους και κατά τρόπο που να μην φαίνονται στο σύνολο των εγγεγραμμένων; Δεν το γνωρίζω αλλά δεν θεωρώ απίθανο το ενδεχόμενο οι κατάλογοι να μένουν ανενημέρωτοι σκοπίμως. Το σίγουρο είναι ότι σε μια χώρα με υπογεννητικότητα το πλήθος των εγγεγραμμένων είναι τουλάχιστον ύποπτο.
  • Ο νικητής των εκλογών είναι κυβερνήτης όλων των Ελλήνων άρα παύουν τα κομματικά παιχνίδια και μιλάει επιτέλους η αλήθεια και η ειλικρίνεια.
  • Εξασφάλιση εθνικής ανεξαρτησίας καθώς τα διάφορα ξένα κέντρα δεν θα μπορούν να κατευθύνουν με τις γνωστές τους μεθόδους την ψήφο μας και δεν θα μπορούν να προβλέψουν ή να επηρεάσουν το αποτέλεσμα.
  • Και τέλος, στις τοπικές (δημοτικές, περιφερειακές) εκλογές θα υπάρχει νικητής με μία ψηφοφορία.
Φυσικά το σύστημα Θεμιστοκλής θα βελτιώνεται με την πάροδο του χρόνου, θα μειωθεί ο χρόνος εξουσίας από 4 έτη στα 2 ή στο 1 έτος αλλά αυτό είναι πρώιμο να το αναλύσουμε. Το ίδιο το σύστημα θα οδηγήσει σε αυτές τις εξελίξεις. Στο κάτω-κάτω δεν μας απασχολεί αυτό, αυτό που προέχει είναι η διαφάνεια, η ειλικρίνεια και η αποτύπωση της λαϊκής βούλησης, ενός λαού που θα γίνεται όλο και πιο υπεύθυνος, όλο και πιο σοφός και κυρίως κυρίαρχος άρα ελεύθερος ακόμη και από τα ίδια τα κομματικά πάθη του.
Αυτά θα οδηγήσουν σε κοινωνικές διεργασίες, θα πάψει να είναι η αναρχία και η κοινωνική βία τρόπος έκφρασης και αντίδρασης καθώς θα είναι εξ` ορισμού περιθωριοποιημένη και αποδεδειγμένα εκτός κοινωνικής αποδοχής. Θα ισχυροποιηθεί δηλαδή ο έννομος βίος αφού ο κάθε πολίτης θα γνωρίζει ότι οι νόμοι δεν θα είναι κομματικοί αλλά υπερκομματικοί και άρα δεν θα έχει κανέναν λόγο να ιδιωτεύσει εναντιωνόμενος στην πραγματική βούληση της πλειοψηφίας.
Σύμφωνα με τον Αριστοτέλη «Ὥσπερ γάρ σῶμα στερηθέν ψυχῆς πίπτει, οὕτω καί πόλις, μή ὄντων νόμων καταλύεται». Αφού δηλαδή εξασφαλισθεί η ευνομία με κοινωνική αποδοχή θα αρχίσει η άνθιση του Ελληνισμού κάτι που οφείλουμε τόσο στον εαυτό μας όσο και στην ιστορία μας. Αυτό που διέκρινε τον Ελληνισμό δεν ήταν οι μεσσίες και οι μονάρχες αλλά ο θεσμός της πολιτείας, ο καθένας δηλαδή ενώπιος ενωπίω με τις ευθύνες του. Το σύστημα Θεμιστοκλής θα εξασφαλίσει την ανάσταση της ψυχής της πολιτείας και άρα την ανάσταση του Ελληνισμού σε ένα σύστημα που δεν θα έχει εφαρμοστεί πουθενά ξανά αλλού στον κόσμο πλην των αρχαίων Αθηνών.
Κατά την προσωπική μου άποψη κάθε διαμαρτυρία για περισσότερα χρήματα κλπ κλπ είναι διαμαρτυρία δούλων. Η μοναδική διαμαρτυρία που χαρακτηρίζει ελεύθερους ανθρώπους είναι αυτή που έχει να κάνει με θεσμούς και διαδικασίες. Δε χρειάζεται επομένως να τα σπάμε για να μας δώσει ο υπουργός 5-10 δραχμές παραπάνω, αρκεί να διασφαλίσουμε ότι ο υπουργός κάνει σωστά και αμερόληπτα τη δουλειά του. Και αυτό εξασφαλίζεται με διεκδίκηση καλυτέρων θεσμών. Μέχρι στιγμής δεν έχω σκεφτεί καλύτερο σύστημα από αυτό του Θεμιστοκλή προς αυτήν την κατεύθυνση, ένα σύστημα που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλες τις εκλογικές διαδικασίες.
Όλα αυτά βέβαια αν μας αφήσουν οι «φίλοι» μας οι Αμερικάνοι που φυσικά πουλάν δημοκρατία αλλά ουδεμία σχέση με δημοκρατία έχουν καθώς η αμερικάνικη «δημοκρατία» είναι απλά ένας τρόπος υποδούλωσης της ανθρωπότητας δια της πόλωσης. Εμείς όμως ξέρουμε καλύτερα από οποιονδήποτε άλλο λαό της γης ότι όποτε ανοίξαμε την πόρτα στην πόλωση καταστραφήκαμε, με αρχαιότερο παράδειγμα αυτό του πελοποννησιακού πολέμου και νεότερο αυτό της Μικρασιατικής καταστροφής και του εμφυλίου. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να ξαναγίνει ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ. ΠΗΓΗ:stravon.wordpress.com