ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 30 Οκτωβρίου 2010

«Πώς η Αθήνα πήρε (επί Σημίτη και ΠΑΣΟΚ) με απάτες το ευρώ»

Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:


Με πρωτοσέλιδο τίτλο «Η Bild αποκαλύπτει! Το Ευρω-ψέμα. Έτσι μας παγίδευσαν οι Έλληνες» η εφημερίδα περιγράφει στο πλαίσιο έρευνας την πορεία της Ελλάδας προς την ευρωζώνη.

Στη σελίδα που δημοσιεύεται το άρθρο ο τίτλος είναι: «Μυστικά έγγραφα: Ελλάδα. Πώς η Αθήνα πήρε με απάτες το ευρώ», ενώ στο τίζερ υπογραμμίζεται πως «η Bild έκανε έρευνες στην Αθήνα, στο Βερολίνο και στις Βρυξέλλες, μίλησε με εμπλεκόμενους, βρήκε απόρρητα έγγραφα: Οι Έλληνες είπαν ψέματα – και όλοι οι άλλοι τα δέχτηκαν».
Το ρεπορτάζ -που υπογράφουν δέκα δημοσιογράφοι της εφημερίδας- ξεκινά από τα μέσα της δεκαετίας του 90 και με μια στιχομυθία μεταξύ των τότε υπουργών Οικονομικών της Γερμανίας και της Ελλάδας Τέο Βάιγκελ και Γιάννου Παπαντωνίου σε σύνοδο του Ecofin. Το θέμα που συζητείται είναι το ντιζάιν του νέου νομίσματος, όπου ο κ. Παπαντωνίου φέρεται να λέει: «Απαιτώ να αναγράφεται στα χαρτονομίσματα το ευρώ και στα ελληνικά». Και ο κ. Βάιγκελ φέρεται να του απαντά: «Δεν τίθεται καν προς συζήτηση. Δεν μπορείτε να ενταχθείτε στην ευρωζώνη και πιθανότατα δεν θα ενταχθείτε ποτέ». «Κι όμως ο Τέο Βάιγκελ επλανάτο», παρατηρεί η εφημερίδα που αρχίζει να εξιστορεί την ιστορία της ελληνικής ένταξης στην ΟΝΕ. «Απόρρητα ντοκουμέντα και νέα στοιχεία καταδεικνύουν ότι πρόκειται για την ιστορία ενός εξ αρχής στημένου παιγνιδιού», επισημαίνει η Bild.
«Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα»
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Κατηγορηματικά αντίθετος στην ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ φέρεται να ήταν ο Τέο Βάιγκελ«Είναι η ιστορία μιας πλάνης με συνέπειες: Ότι δήθεν μια μικρή χώρα σαν την Ελλάδα, ό,τι και να κάνει, δεν θα μπορούσε ποτέ να θέσει σε κίνδυνο το ευρώ… Κι όμως δέκα χρόνια μετά από την ένταξη της Ελλάδας στην ΟΝΕ, την άνοιξη του 2010, το ευρώ βρισκόταν στα πρόθυρα της κατάρρευσης, εξαιτίας της Ελλάδας.
Πώς φτάσαμε εκεί, διερωτάται η εφημερίδα, διακρίνοντας όλα τα συστατικά ενός αστυνομικού μυθιστορήματος: Υπήρχε το κίνητρο, υπήρχε η ευκαιρία και υπήρχαν τα μέσα.
Δισεκατομμύρια έρευσαν για να σωθεί η Ελλάδα, για να σωθεί το ευρώ. Σήμερα ένας από τους καλύτερους γνώστες της ΕΕ στην κορυφή της ιεραρχίας του γερμανικού ΥΠΕΞ δηλώνει ως εκπρόσωπος πολλών πολιτικών του Βερολίνου και των Βρυξελλών: «Το μεγαλύτερο λάθος μας ήταν να εντάξουμε την Ελλάδα στο ευρώ».
Όσον αφορά την ένταξη των Ελλήνων «πρόκειται για πολιτική απόφαση», γράφουν τα εμπιστευτικά έγγραφα του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών, που έχει στη διάθεσή της η Bild. «Πολιτική απόφαση» σημαίνει στην υπηρεσιακή διάλεκτο ότι «η ηγεσία θέλει έτσι και η σκληρή πραγματικότητα δεν μετράει».
Αυτό σημαίνει ότι ούτε για ένα λεπτό δεν χωρούσε αμφισβήτηση πώς η Ελλάδα θα πάρει το ευρώ.… Άλλοι μαγείρευαν τα στοιχεία και άλλοι επέτρεπαν να γίνεται αυτό. Σήμερα όλοι προτιμούν να σιωπούν.
«Η Ελλάδα δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια ένταξης»
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Σύμφωνα με την Bild, η ιστορία αρχίζει με ένα ξερό «όχι» στην ένταξη της Ελλάδας, το Σάββατο 2 Μαΐου 1998, οπότε οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων της ΕΕ συνεδρίαζαν σε έκτακτη σύνοδο κορυφής στις Βρυξέλλες Η Ελλάδα δεν ανήκει αρχικά στον κύκλο των εκλεκτών που θα υιοθετήσουν το κοινό νόμισμα. Και σύμφωνα με το τελικό ανακοινωθέν της συνόδου, «Η Ελλάδα δεν πληροί κανένα από τα κριτήρια ένταξης». Ως προς τον πληθωρισμό, το έλλειμμα, το συνολικό χρέος και το ύψος των επιτοκίων, η μικρή χώρα απέχει παρασάγγες από τα προδιαγεγραμμένα πρότυπα.
Μέχρι τα μεσάνυχτα της 2ας Μαΐου η πρωθυπουργοί συνομιλούν για να καταλήξουν στην επιλογή του πρώτου προέδρου της ΕΚΤ. «Ήταν μια ασυνήθιστα σκληρή διαπραγμάτευση», θα δηλώσει στη συνέχεια ο καγκελάριος Χέλμουτ Κολ. Για την Ελλάδα δεν μιλάει κανείς.Ένας από το τραπέζι δεν προσέχει πια τι συζητείται για τον πρόεδρο της ΕΚΤ: Ο Κωνσταντίνος Σημίτης, από το 1996 πρωθυπουργός της Ελλάδας.
«Ο Σημίτης χαμογελά πιο πλατιά απ` όλους»
Bildunterschrift: Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift:  Ο τότε πρωθυπουργός της Ελλάδας Κώστας Σημίτης Πρόκειται για μια ταπείνωση για την Ελλάδα του πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη. Η χώρα του κόπηκε στις εξετάσεις για την εισαγωγή στην ΟΝΕ. Κι όμως όταν οι αρχηγοί κρατών και κυβερνήσεων ποζάρουν για την καθιερωμένη φωτογραφία της συνόδου, ο ομιλών απταίστως τη γερμανική Σημίτης χαμογελά πιο πλατιά από όλους τους άλλους. Λες και η χώρα του είχε περάσει με έπαινο τις εξετάσεις. Παρά τις αντιδράσεις των υπουργών Οικονομικών οι Έλληνες είχαν καταφέρει να περάσουν το όνομα ευρώ στα χαρτονομίσματα και στα ελληνικά. Ο κατοπινός νικητής του διεθνούς διαγωνισμού, ο βιεννέζος γραφίστας χαρτονομισμάτων Ρόμπερτ Καλίνα, τηρεί αυτές τις προδιαγραφές, μολονότι η Ελλάδα καταρχήν δεν συμπεριλαμβάνεται στα κράτη του ευρώ. Ο Σημίτης γνωρίζει πόσο σημαντικό πολιτικό μήνυμα είναι αυτό».
Στην συνέχεια η εφημερίδα αναφέρει ότι με την κάλυψη των άλλων χωρών το 1998 η Ελλάδα ξεκίνησε μια κούρσα για να μπει στην ΟΝΕ μέχρι το 2002.
Τότε τέθηκε σε εφαρμογή το σχέδιο Β της Αθήνας, υποστηρίζει η Bild. Έπρεπε σε διάστημα 18 μηνών να βελτιωθούν ριζικά οι δείκτες του πληθωρισμού, του ελλείμματος και του δημοσίου χρέους. Κάτι τέτοιο είναι κανονικά αδύνατο, παρατηρεί η εφημερίδα.
Αλλά οι Έλληνες είχαν ελευθερία κινήσεων στα στοιχεία τους. Μείωσαν κατά εκατοντάδες εκατομμύρια το έλλειμμα για παράδειγμα των δημόσιων νοσοκομείων. Τεράστιες δαπάνες για εξοπλισμούς εξαφανίστηκαν δια της δημιουργικής λογιστικής, λογαριασμοί γραμμένοι με το χέρι διορθώθηκαν ή εξαφανίστηκαν. Είχε σημάνει η ώρα του Γιάννη Στουρνάρα. Είναι ο σημαντικότερος άνθρωπος όταν πρόκειται για αριθμούς», καταλήγει η εφημερίδα παραπέμποντας για τη συνέχεια στο αυριανό φύλλο.
http://www.dw-world.de/dw/article/0,,6169644,00.html                                                                            ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Η διεθνιστική αλληλεγγύη του Αδώνιδος Γεωργιάδη

Μια συγκινητική εμπειρία διεθνιστικής αλληλεγγύης βίωσαν όσοι τυχεροί ήταν παρόντες στην εκδήλωση (Παρασκευή 29-10-2010) του Αδώνιδος Γεωργιάδη στην Βίλλα Ριβιέρα (Κηφισίας 329, Κηφισιά). Εκεί, οι πολυάριθμοι γκουρμέ πατριώτες διαπίστωσαν ιδίοις όμμασι πως ο εμβριθής πολιτικός λόγος του επικεφαλής της «Αττικής Οδού» (όχι του Μπόμπολα, τουλάχιστον για την ώρα) κινητοποίησε πατριωτικές δυνάμεις από Ανατολή και Δύση, οι οποίες συνέρευσαν στα Βόρεια Προάστεια για να χαιρετίσουν την παλιννόστηση του Ελληνισμού στον τόπο που τον γέννησε. Στην Βίλλα Ριβιέρα δηλαδή.
Για τους κακόπιστους που θα αμφισβητήσουν την διεθνή ακτινοβολία και απήχηση των εμπνευσμένων λόγων του Αδώνιδος Γεωργιάδη, του Χαράλαμπου (Μπάμπη) Καραθάνου και του Αντωνίου Δαλακούρα, υπάρχουν ακλόνητα φωτογραφικά ντοκουμέντα από συνεργάτη της ομάδας Έψιλον που περνούσε τυχαία από εκεί και είπε να τιμήσει τα πολυάριθμα καναπεδάκια και μίνι σουβλάκια (κοτόπουλο-πιπεριά καθώς και χοιρινό) που προσέφερε ο συνδυασμός.
ΔΑΛΑΪ-ΚΟΥΡΑ

Στην φωτογραφία  βλέπετε τον εθελοντή Βιετκόγκ που ήρθε στην πατρίδα μας για να τιμήσει τις πολιτικές προτάσεις των καρατζαφέρειων πολιτευτών μοιράζοντας στους ελληνόψυχους οπαδούς του Άδωνη και τηλεθεατές του Master Chef  φυλλάδια που απεικονίζουν τις σεπτές μορφές Γεωργιάδη-Καραθάνου-Δαλακούρα και παραθέτουν τις υπερβατικές και καινοτόμες πολιτικές προτάσεις τους.
Ο φίλος μας που τυγχάνει και εγγονός του Χο Τσι Μινχ διένεμε αόκνως φυλλάδια της «Αττικής Οδού» και στους τυχερούς οιωνεί ψηφοφόρους επαναλάμβανε σαν μάντρας τα ονόματα των οικοδεσποτών: «Άντονι, Καρατάν, Δαλάϊκούρα, Άντονι, Καρατάν, Δαλάϊκούρα, Άντονι, Καρατάν, Δαλάϊκούρα». Ο συνεργάτης μας, φευ, δεν μπόρεσε να αποστηθίσει το όνομα του εθελοντή εντυποδιανομέα Ασιάτου μια και στα ανεκπαίδευτα ώτα του ήχησε ολίγον τι ακατάληπτον.
ΠΟΖΑ ΝΟΣΤΡΑ

Στη φωτογραφία , εις σύντροφος από την Βιρμανία ποζάρει περήφανος μπροστά από τα πόστερ του συνδυασμού που τον υποχρέωσε να διασχίσει χιλιάδες χιλιόμετρα για να έρθει να στηρίξει έναν αγώνα που συγκλονίζει την Άπω Ανατολή – από το Θιβέτ και το Τόκιο μέχρι την Ουλάν Μπατόρ και την Ταϊπέϊ.

Στην φωτογραφία αυτή διακόπτει τους πολιτικο-φιλοσοφικούς ρεμβασμούς του για να τοποθετήσει ξανά τους κώνους που ρυθμίζουν την κυκλοφορία των λαϊκών ορθόδοξων λιμουζινών που οδηγούσαν οι οπαδοί του Άδωνη.
ΑΡΑΙΑ-ΑΡΑΙΑ


Αν για κάθε τσιρίδα εμφανιζόταν και ένας ψηφοφόρος ο συνδυασμός του κ. Γεωργιάδη θα εκλεγόταν από τον 1ο γύρο. Δυστυχώς, ο λόγος του δεν φαίνεται να γεμίζει τα καθίσματα. Που πήγαν όλοι;
ΘΑ ΣΕ ΞΑΝΑΒΡΩ ΣΤΟΥΣ ΜΠΟΥΦΕΔΕΣ

Οι τηλεδιδαχές του Άδωνη από την συχνότητα του Τηλεάστυ για τα στρατηγήματα του Πολυαίνου, την μακεδονική φάλαγγα και την Μιλτιάδειο υπερκέραση των άκρων της παρατάξεως των Μήδων στον Μαραθώνα δεν πήγαν χαμένες. Το πολυπληθές κοινό, ακόμα και την ώρα των δημογοριών των «Άντονι, Καρατάν, Δαλάϊκούρα» είχε περικυκλώσει τους μπουφέδες. Τα καναπεδάκια, τα σουβλάκια και οι φλογέρες δεν είχαν καμία ελπίδα να γλιτώσουν από τους προμαχούντες Αθηναίους. Οι οδοντογλυφίδες (δεν είχαν προβλεφθεί πηρούνια για την βραδιά) σπάθιζαν τον παγωμένο νυχτερινό αγέρα της Κηφισιάς και τα εν αφθονία προσφερόμενα μεζεκλίκια άφηναν τις τελευταίες τους θερμίδες στους τολμηρούς καταπίονες των Ελλήνων πατριωτών.
LUX ORIENTIS

Στγμιότυπο μεγάλης ιστορικής και συμβολικής αξίας. Ο απω-ανατολίτης συναγωνιστής δείχνει τον δρόμο στην κυρία που αφενός φοράει γούνα και αφετέρου κραδαίνει την Ελληνική σημαία. Φως εξ Ανατολών.
FOOD FOR THOUGHT

Τροφή για σκέψη τα πολυάριθμα φυλλάδια. Στο κέντρο το κερί με την φλόγα του Ελληνισμού που αντέχει στους αέρηδες της νύχτας και δεξιά (πάντα δεξιά) το… διακύβευμα των εκλογών ήτοι η μασαμπούκα πιατελόζα.                                           ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Ο Ικτίνος και ο ...Χασομέρης.!

Πατήστε για μεγέθυνση
Της Βάλιας Μπαζού
Το βραβείο για τη μεγαλύτερη συνδικαλιστική βλακεία της δεκαετίας διεκδικεί με αξιώσεις ο κ. Νίκος Χασομέρης, ο πρόεδρος του Πανελληνίου Σωματείου Εκτάκτων Εργαζομένων του Υπουργείου Πολιτισμού.
Και το διεκδικεί γιατί είναι άνθρωπος ΚΑΙ των έργων ΚΑΙ των λόγων!
Ας ξεκινήσω με το έργο του, το οποίο, μάλλον, κορυφώθηκε, με το σκαρφάλωμα των συμβασιούχων στα Προπύλαια της Ακρόπολης, αφού ο αποκλεισμός του ιερού βράχου του φάνηκε προσπάθεια μικρού βεληνεκούς για την επίτευξη των στόχων τους. Και λέω μάλλον κορυφώθηκε, γιατί ποιος ξέρει τι κρύβει το συνδικαλιστικό μυαλό, μπορεί αύριο να τους έρθει να ουρήσουν και μεθαύριο να αρχίσουν και τις αγωνιστικές… εκκενώσεις πάνω στα μάρμαρα, (αν δεν το έχουν κάνει).!
Μια τέτοια επιπέδου συνδικαλιστική πράξη, συνοδεύεται, βέβαια και από αντιστοίχου ποιότητας ανατριχιαστικό λόγο… Ιδού η απάντηση που έδωσε στο ερώτημα γιατί σκαρφάλωσαν πάνω στα ιερά μάρμαρα… "τα μάρμαρα από μόνα τους δεν λένε τίποτα. Κάποιοι άνθρωποι τα αναδεικνύουν"…
Γιατί κυρίες και κύριοι, εάν δεν υπήρχε ο κ. Χασομέρης και ο κάθε κύριος Χασομέρης, δεν θα υπήρχε η Ακρόπολη και ο Παρθενώνας. Ο ιερός βράχος θα ήταν απλώς ένα μάτσο ερείπια, "ξεφλουδισμένες" κολώνες και σπασμένες πέτρες. Και σίγουρα ο ιστορικός του μέλλοντος, δίπλα στον Ικτίνο, το Φειδία και τον Καλλικράτη, θα πρέπει να αναδείξει και τον κάθε κύριο Χασομέρη, χωρίς τη δράση του οποίου "τα μάρμαρα δεν λένε τίποτα"…
Ξέρω κάποιοι ήδη θα τα έχετε πάρει στο κρανίο και θα πείτε για το ιερό δικαίωμα στην εργασία, που πράγματι είναι ιερό. Κάποιοι θα σκέφτεστε ότι οι συμβασιούχοι του υπουργείου Πολιτισμού, είναι μήνες απλήρωτοι και αυτό είναι ανήθικο, που πράγματι είναι. Αυτό το ιερό δικαίωμα, όμως, δεν μπορεί να διεκδικείται βασισμένο στην άγνοια, την κομπορρημοσύνη και την τσάμπα μαγκιά. Αυτό το ιερό δικαίωμα δεν μπορεί να διεκδικείται με τα σκαρπίνια τους να ξύνουν τα ιερά μάρμαρα. Υπάρχουν και άλλοι τρόποι να τα χρησιμοποιήσουν ή μήπως εκείνοι οι τρόποι έχουν κόστος;                                            ΠΗΓΗ:gianniotis.blogspot.com

Παρασκευή 29 Οκτωβρίου 2010

Ψηφίστε υπεύθυνα! Δείτε τι θα χάσετε αν δεν το κάνετε:

Υπάρχει μια... Αλάσκα σε πετρέλαιο στο κρητικό πέλαγος...


Συγκλονιστικές αποκαλύψεις για την ύπαρξη τεράστιων ποσοτήτων πετρελαίου και φυσικού αερίου στο υπέδαφος της Ελλάδας, κάνει ο Καθηγητής Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης, ο κ. Γ. Φώσκολος, ο οποίος είναι και σύμβουλος της Καναδικής Κυβέρνησης στην αναζήτηση και εκμετάλλευση γαιανθράκων.
Τα στοιχεία που δίνει στo newsbomb.gr ο κ. Φώσκολος (και στηρίζονται σε επίσημες επιστημονικές έρευνες) παρουσιάζουν μία Ελλάδα που μπορεί να γίνει μια από τις πλουσιότερες χώρες του κόσμου – αν την άφηναν όμως να εκμεταλλευθεί τον ορυκτό της πλούτο.
Χωρίς σχόλια και παρεμβάσεις δίνουμε το πρώτο μέρος της συνέντευξης του κ. Φώσκολου: «Yπάρχουν τρεις περιοχές κοντά στην Κρήτη, με τεράστια αποθέματα πετρελαίων και φυσικού αερίου. Η μια είναι νοτιοανατολικά της Κρήτης και αυτή είναι που ξέρουμε περισσότερο, με βάση τα νέα στοιχεία από τη Γεωλογική Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών και τη Γεωλογική Υπηρεσία της Γαλλίας. Έχουμε επίσης μια άλλη, που είναι νοτίως της Κρήτης, κάτω από τη Μεσσαρά. Και υπάρχει επίσης ένα σημείο που είναι κοντά, προς τη Λιβύη. Είναι τρεις διαφορετικές περιοχές, οι οποίες έχουν αποθέματα. Μπορώ να μιλήσω μόνο για το ένα απόθεμα με πιθανότητα 50% διότι αυτή τη στιγμή δεν έχουμε πολλά στοιχεία. Το υπολογίζω μεταξύ ένα και τρία τρισεκατομμύρια κυβικά φυσικού αερίου.
Και τονίζω φυσικό αέριο, διότι υπάρχει μια ευαισθησία από την κυβέρνηση όταν ακούει πετρέλαιο, που δημιουργεί εμπλοκές για το περιβάλλον. Με το φυσικό αέριο δεν έχουμε αυτές τις επιπτώσεις. Το φυσικό αέριο είναι καθαρό, δεν πρόκειται να μολύνει και θα δείξω επίσης πόσο φυσικό αέριο χάνεται κάθε χρόνο επί 60 εκατομμύρια κυβικά μέτρα από την Κρήτη, νοτίως του νησιού. Τα 3 τρισεκατομμύρια αντιστοιχούν σε ισοδύναμο πετρέλαιο γύρω στα 19 δισεκατομμύρια βαρέλια. Ισοδυναμούν δηλαδή με μια Αλάσκα.
Υπάρχει λοιπόν νοτιοανατολικά της Κρήτης μια... Αλάσκα, η οποία μπορεί να  φέρει αναλογία 20%, στην Ελληνική Κυβέρνηση και 80% να πάρουν οι επιχειρήσεις που θα κάνουν την εκμετάλλευση. Θα αφήσει δηλαδή ένα κέρδος σε ευρώ της τάξης των 170 δισ. ευρώ.
Εκτός βεβαίως και από τις δουλειές που θα δημιουργηθούν στην Κρήτη, θα δουλέψουν επίσης όλα τα Ναυπηγεία, Σκαραμαγκά, τα Νεόρεια της Σύρου, θα δώσουμε δουλειά επίσης στους χημικούς μηχανικούς, θα αναπτυχθεί όλη η χημική βιομηχανία. Γιατί το φυσικό αέριο είναι η πρώτη ύλη που κάνουμε λιπάσματα, φάρμακα και βεβαίως όλες οι εταιρείες δίνουν και ένα ποσοστό στα Ανώτατα Ιδρύματα, όπως π.χ. έδωσε τώρα η BP στη Λιβύη στο Πολυτεχνείο Τρίπολης, 50 εκατομμύρια. Καταλαβαίνετε ότι αυτά τα χρήματα που έρχονται είναι τεράστια. Και θα δημιουργηθεί μια ανακούφιση.
ΕΡΩΤΗΣΗ: Με τα νέα στοιχεία λοιπόν έχουμε ακόμα πιο θετικά νέα σε σχέση με τα αποθέματα.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ: «Ναι την προηγούμενη φορά που μίλησα στον κ. Χαρδαβέλλα, τόσο εγώ όσο και ο συνάδελφός μου, ο κ. Κωνοφάγος, μιλούσαμε για 300 δισεκατομμύρια. Τώρα μιλάμε για 3 τρισεκατομμύρια. Μιλάμε για χίλιες φορές παραπάνω μόνο το ένα κοίτασμα, όχι κάτω από τη Μεσσαρά, όχι το κοίτασμα της Λιβύης. Πιθανό να είναι 6 τρις. Και θα σας δώσω ένα μέτρο να καταλάβετε. Αυτή τη στιγμή η Αλγερία έχει 4 δισεκατομμύρια κυβικά μέτρα φυσικού αερίου. Εμείς πιθανόν να έχουμε 6. Δηλαδή είμαστε περισσότερο από την Αλγερία.
Και βεβαίως υπάρχουν και επιπτώσεις. Αυτό το φυσικό αέριο για εμάς είναι πλεόνασμα. Αυτό το φυσικό αέριο θα φύγει κατευθείαν προς την Ευρώπη. Άρα θα έχουμε τεράστια αποθέματα και επ΄ ωφελεία της Ευρώπης. Δηλαδή αλλάζει όλο το σκηνικό πλέον αυτή τη στιγμή. Όχι μόνο το οικονομικό, αλλά και το γεωπολιτικό. Εάν προσθέσουμε και τα αποθέματα της Κύπρου αλλάζει όλη η κατάσταση στη Μέση Ανατολή. Και βάζω μέσα την Αίγυπτο και το Ισραήλ αυτή τη στιγμή. Το Ισραήλ από ότι μαθαίνω και πιθανόν ο κ. Κωνοφάγος να έχει περισσότερα στοιχεία, πρότεινε στον Πρωθυπουργό το δικό μας, να κατασκευάσουν αγωγό αερίου που να παίρνει το φυσικό αέριο του Ισραήλ και να το διοχετεύει στην Ευρώπη».
  ΠΗΓΗ:www.newsbomb.gr

Έχασαν το δίκιο τους οι συμβασιούχοι

Γράφει ο Μέγας


Σοκαριστικές ήταν οι δηλώσεις του προέδρου των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού ότι "τα μάρμαρα της Ακρόπολης δεν θα σήμαιναν τίποτα, εάν δεν υπήρχαν οι εργαζόμενοι"! Έτσι προσπάθησε να δικαιολογήσει ότι ορισμένοι εκ των συμβασιούχων ποδοπάτησαν τα μάρμαρα, προκαλώντας φθορές ,προκειμένου να κρεμάσουν πανό, ανήμερα...
της 28ηςΟκτωβρίου. Όχι κ. Χασομέρη. Δεν είναι έτσι όπως τα λέτε. Τα μάρμαρα της Ακρόπολης σημαίνουν πολλά, για εκατομμύρια ανθρώπους εδώ και χιλιάδες χρόνια. Υπήρχαν πριν από τους σημερινούς συμβασιούχους και θα υπάρχουν και μετά απ΄αυτούς. Όσο δίκιο κι αν είχατε, το χάσατε με τις προκλητικές σας δηλώσεις. Αποδείξατε πως δεν έχετε επίγνωση της δουλειάς σας, που τόσο θέλετε να κρατήσετε. Δεν έχετε κατανοήσει ,τόσο καιρό, τι φυλάτε.                   ΠΗΓΗ:kafeneio-gr.blogspot.com

ΑΝ ΑΦΗΣΕΤΕ ΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΧΩΡΙΣ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΤΣΟΝΤΑ... Η ΧΩΡΑ ΘΑ ΚΑΤΑΣΤΡΑΦΕΙ

Εναν χρόνο μετά αφ' όταν κέρδισε τις εκλογές, ο κ. Παπανδρέου μάς απείλησε, μας φοβέρισε, ότι πιθανόν να προσφύγει σε εκλογές. 

του ΣΤΑΘΗ (ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ)

Ακριβώς όπως και ο κ. Καραμανλής -έναν χρόνο αφ' όταν κέρδισε τις εκλογές ξαναπήγε σε εκλογές... ... και οι «κάλτσες» έτεκον Γιωργάκη. Ομως υπάρχει και μια ακόμα ομοιότητα: όπως ο κ. Καραμανλής στη Συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη απέκτησε το σημάδι, το στίγμα, του χαμένου, έτσι και ο κ. Παπανδρέου προχθές στη διακαναλική κατόρθωσε το ίδιο.

Διότι το δίλημμα «ή ο Καμίνης ή το Χάος» που μας έθεσε ο κ. Πρωθυπουργός παραφράζοντας καρικατουροειδώς το ανάλογο «ή ο Καραμανλής ή τα Τανκς», εν κατακλείδι δεν μπορεί να σημαίνει τίποτε άλλο παρά το εξής: «ή Εγώ ή η Αντιπολίτευση». Αλλά αν ένα τέτοιο δίλημμα είναι απολύτως ηλίθιο (διότι πλέον δίλημμα δεν είναι), τι είναι αυτός που το θέτει;

Σε μια Δημοκρατία οι εκλογές δεν μπορεί να προτάσσονται ως φόβητρο. Ακόμα και σε μια Δημοκρατία έτσι όπως την κατάντησε ο Γιωργάκης, με Μνημόνιο αντί για Σύνταγμα, ακόμα και σε μια Δημοκρατία υπό την Κατοχή της τηλεοπτικής τυραννίδας, οι εκλογές δεν μπορούν να 'ναι η απειλή που επισείει ο Ισάδελφος Νικολάκης Παπανδρέου για να κάθονται καλά οι μουζίκοι.


Ομως, ακόμα κι αν για την «οικονομία» της συζήτησης δεχθούμε ότι ο κ. Παπανδρέου είχε δίκιο, όταν άνοιγε την Πύλη του Αγίου Ρωμανού στην Τρόικα, ότι είχε δίκιο όταν υποβάθμιζε τη χώρα σε Προτεκτοράτο και τον εαυτόν του σε Ανδρείκελο του Διευθυντηρίου, ας δεχθούμε έστω για μια στιγμή (βάζοντας του «νόμους να κοιμηθούν») ότι το Μνημόνιο ήταν αναγκαίο και αναγκαστικό - τότε προκαλώντας εθνικές εκλογές, αν χάσει ο κ. Τατούλης, τινάζει την εφαρμογή της πολιτικής του Μνημονίου στον αέρα. Ο ίδιος που το εγκαθίδρυσε! Ομως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Παπανδρέου πολιτεύεται με μόνον πρόταγμα τον εαυτόν του και την τύχη του. Οπως τορπίλισε την αξιοπρέπεια της χώρας και επέβαλε το (προσυμφωνημένο) Μνημόνιο, έτσι και τώρα είναι ικανός να τορπιλίσει την πολιτική που συνεπάγεται το Μνημόνιο μόνον και μόνον από τον τρόμο της ήττας. Ποιας ήττας; να μην μπορέσει ο κ. Μπουτάρης να προσφέρει μεταμεσονύχτια τσόντα στον λαό της Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Παπανδρέου δείχνει αδιάφορος, ψύχραιμος και «νηφάλιος» μπροστά στην ήττα της χώρας, όταν περιορίζει ο ίδιος την κυριαρχία της δυτικώς του 25ου Μεσημβρινού, αλλά σκούζει σαν αρνί που το σφάζουν, μπροστά στο ενδεχόμενο της προσωπικής του κομματικής ήττας. 

Σαν κακομαθημένος Ηγεμών εκ Καντακουζηνών, προτιμά να αποβιβαστούν οι Τούρκοι στη Σιλυβρία ή στην Καλλίπολη, παρά να χάσει ο κ. Σγουρός από τον Δημαρά. Ο Γεώργιος ο Β' Παπανδρέου ο Γ', ο Γιωργάκης ο Ψευτοθόδωρος ου μην και Δόσων, παραπαίει. Παραπαίει, μόλις έναν χρόνο μετά την περιφανή εκλογική νίκη που του χάρισαν οι «διεφθαρμένοι» Ελληνες. Παραπαίει παρ' ότι τον στηρίζει η πιο ευρεία «οικουμενική» που έχει σχηματισθεί τα τελευταία χρόνια: Καρατζαφέρης, Μητσοτάκης, ολίγον Κουβέλης, Ντόρα, βαθύ ΠΑΣΟΚ, ρηχό ΠΑΣΟΚ, ο ΣΕΒ, η ΓΣΕΕ, η ΑΔΕΔΥ, το πλείστον των ΜΜΕ και πλήθος τα παπαγαλάκια, οι Τράπεζες, το Διευθυντήριο της Τρόικα, ο κ. Μάνος και οι λοιποί νεοφιλελεύθεροι συγγενείς -παρ' όλο αυτό το Μέτωπο Στήριξης ο κ. Παπανδρέου παραπαίει. Και, τρομάζοντας ο άνθρωπος που επί των ημερών του καθιερώνονται οι ατομικές συμβάσεις εργασίας για μιαν ημέρα, απειλεί (αυτούς που έχει ήδη σακατέψει) με το χειρότερο. Απειλεί δηλαδή αυτός που έκανε τόσο κακό σε τόσο πολλούς, με περισσότερο κακό για πολύ περισσότερους...

Ο κ. Παπανδρέου είναι (από καιρό ήταν) ένας «γυμνός βασιλιάς». Μπορεί να ενδύεται μόνον διλήμματα ή εκβιασμούς. Και μόνον διατάγματα, όπως το fast track. Εντολοδόχος πλέον του Μνημονίου - ένας Κουίσλινγκ των Τραπεζών, μας ζητάει να τον υπερψηφίσουμε διότι αν ψηφίσουμε οποιονδήποτε άλλον θα 'χουμε διαπράξει τα επτά θανάσιμα αμαρτήματα των Βογομήλων. Δεν ντρεπόμαστε; Σε μια Δημοκρατία, έστω αιχμάλωτη ή ακρωτηριασμένη το δίλημμα «ή με ψηφίζετε ή το χάος» είναι ηλίθιο και ανήθικο. Απλώς ηλίθιο και ανήθικο. Εντελώς ηλίθιο και εντελώς ανήθικο.

Τι να σου κάνει κι ένας πρωθυπουργός, όταν οι φοροφυγάδες δεν του «εγγυώνται ότι θα πληρώσουν τους φόρους τους»; Βάζει φόρους σε όλους τους άλλους! Τεράστιος!               ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Είμαι Τούρκος, είμαι σωστός,είμαι εργατικός, είμαι κύριος:Türküm, Dogruyum, Caliskanim, Efendiyim…..




Επειδή κάποιοι μουσουλμάνοι φέρονται να έχουν δυσανασχετήσει με κάποια από τα ποιήματα που δόθηκαν σε μαθητές μειονοτικών σχολείων, αλλά και επειδή ο σύλλογος των αποφοίτων της ΕΠΑΘ διαμαρτυρήθηκε για αυτό τους αφιερώνουμε το παρακάτω βίντεο. Το ποίημα αυτό λέγεται κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Πέμπτη σε όλα τα σχολεία της Τουρκίας και φυσικά και στα μειονοτικά-ελληνικά. Δευτέρα και Παρασκευή είναι ο εθνικός ύμνος. Η μετάφραση αυτού που θα ακούσετε είναι η εξής :
Είμαι Τούρκος, είμαι σωστός,είμαι εργατικός, είμαι κύριος
Αρχή μου : Προστατεύω τους μικρότερους μου, σέβομαι τους μεγαλύτερους,
και την πατρίδα μου και το έθνος μου το αγαπώ πιο πολύ από τον εαυτό μου.  
Ιδανικό μου :Να προοδεύω και να αναπτύσσομαι.
Η ισχυρότερη είναι η Τουρκία ! Δεν υπάρχει όμοια της.
Ορκίζομαι να προχωρώ χωρίς σταματημό στον δρόμο που άνοιξες, προς τον στόχο που έδειξες
Η ύπαρξη μου αφιερωμένη στην Τουρκική υπόσταση
Τι ευτυχία να λέω ότι είμαι Τούρκος !
http://www.youtube.com/watch?v=bKtoMy8dmv0&feature=related
Και εδώ τους πείραξε αυτό που λένε τρεις φορές το χρόνο… Αλλά έτσι είναι, δώσε θάρρος στο χωριάτη να σ΄ανέβει στο κρεβάτι !                                                                                                        ΠΗΓΗ:tourkikanea.wordpress.com

Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΥΠΟΤΑΓΗΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΕΣ ΨΥΧΕΣ ΤΩΝ ΡΑΓΙΑΔΩΝ ΠΟΥ ΤΗ ΘΕΛΟΥΝ ΥΠΟΔΟΥΛΗ.

ΑΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ... 

ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΟΠΟΙΕΙ ΠΩΣ ΔΕ ΤΟΥ ΑΞΙΖΟΥΝ ΤΕΤΟΙΟΙ ΗΓΕΤΕΣ. 

Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΤΑ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗ ΧΩΡΑ, ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΠΩΣ Η ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΑΓΑΠΗΣ ΤΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ, ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜΑ ΔΕ ΘΑ ΑΦΗΣΕΙ ΤΙΠΟΤΕ ΣΤΟ ΔΙΑΒΑ ΤΗΣ. 

Τμήματα των Ενόπλων Δυνάμεων παρελαύνουν από το πρωί σε ολόκληρη την χώρα επί τη 70η επετείω της 28ης Οκτωβρίου 1940. Η μεγάλη στρατιωτική παρέλαση πραγματοποιείται στην Θεσσαλονίκη, όπου παρά το ψύχος χιλιάδες κάτοικοι έχουν σπεύσει να παρακολουθήσουν την παρέλαση. Εθνικά συνθήματα από τις μονάδες ειδικών δυνάμεων όλων των Όπλων και όλων των Κλάδων, έχουν ξεσηκώσει θύελλα ενθουσιασμού στα πλήθη.

Στέλνοντας ταυτόχρονα και τα τα κατάλληλα μηνύματα στους ξένους επισήμους και τις ξένες αποστολές που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη λόγω DEFENSYS, ότι η Ελλάδα του Μνημονίου, υπάρχει μόνο στις ψυχές εκείνων που την θέλουν υπόδουλη.


Απί πίσω βρίσκεται μια χώρα με περήφανους κατοίκους και Ένοπλες Δυνάμεις που αποτελούν την βασική οργανωμένη δύναμη υπεράσπισης της. Οι ξένοι που βρίσκονται στην Θεσσαλονίκη έχουν εντυπωσιαστεί τόσο με το πάθος αυτών που παρελαύνουν και την ακρίβεια των σχηματισμών, όσο και από το πλήθος που παρακολουθεί την παρέλαση παρά το δριμύ ψύχος.                                            ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Οι Γάλλοι πατριώτες κατά των επεισοδίων



271010-galliaΤα όσα μαθαίνουμε στην χώρα μας για τις "απεργιακές κινητοποιήσεις" στην Γαλλία, φαίνεται ότι περνάνε από το διαμορφωτικό πρίσμα των ελληνικών ΜΜΕ, που θέλει τα πάντα να κινούνται γύρω από την δική τους αριστεροφροσύνη. Η αλήθεια είναι ότι οι αρχικές αντιδράσεις των Γάλλων, σχετικά με το γαλλικό συνταξιοδοτικό νομοσχέδιο, έχουν σιγά σιγά αλλάξει μορφή. Τους εργαζόμενους, στους δρόμους, έχουν αντικαταστήσει διάφορες "μειονοτικές ομάδες" κυρίως Αφρικανών και Ασιατών, οι οποίοι δημιουργούν επεισόδια, απλά για να δημιουργήσουν επεισόδια, χωρίς προφανώς να τους ενδιαφέρει το συνταξιοδοτικό.
Ενοχλημένοι λοιπόν από μία εβδομάδα εθνοτικών - στην ουσία - ταραχών, 400 περίπου νεαροί πατριώτες από την Λυόν, συναντήθηκαν σε κεντρικό δρόμο της πόλης και έκαναν πορεία για μια περίπου ώρα φωνάζοντας συνθήματα κατά των "καθαρμάτων" όπως αποκαλούν αυτούς που δημιουργούν τα επεισόδια. Η διοργάνωση της πορείας έγινε μέσω κοινωνικών δικτύων όπως το Facebook και στο πλευρό των διαδηλωτών βρέθηκαν έμποροι αλλά και απλοί πολίτες, ενοχλημένοι από την "πειρατεία" των διαδηλώσεων για το συνταξιοδοτικό από συμμορίες τριτοκοσμικών που ήθελαν απλά να δημιουργήσουν φασαρίες (κάτι σαν τους δικούς μας ... αντιεξουσιαστές).
328 από αυτούς συνελήφθησαν, αριθμός αρκετά μεγαλύτερος από αυτόν των συλλήψεων ανάμεσα σε αυτούς που συμμετέχουν σε επεισόδια. Μάλλον και στην Γαλλία είναι προτιμότερο να σπάς και να καίς παρά να διαμαρτύρεσαι. Οι περισσότεροι από αυτούς αφέθησαν ελεύθεροι μετά από κράτηση περίπου 21 ωρών. 12 από τους συλληφθέντες που χαρακτηρίσθηκαν "ηγετικές φυσιογνωμίες" κρατήθηκαν 49 ώρες ενώ έγιναν έφοδοι και στα σπίτια τους. Και όλα αυτά παρόλο που δεν δημιουργήθηκε το παραμικρό επεισόδιο. Πάντως πολλοί από τους συγκεντρωμένους αλλά συμπαραστεκόμενοι προειδοποιούν ότι αν δεν επιστρέψει η ηρεμία στους δρόμους της Λυόν, θα γίνουν και άλλες συγκεντρώσεις καθώς οι "συλλήψεις" δεν τους πτόησαν!                                            ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Γιάννης Σύρρος: Κατεβαίνω στις εκλογές ενάντια στα λαμόγια της πολιτικής


171010-sy-syrros«Στεκόμαστε με ανθρωπιά στα προβλήματα των πολιτών. Στηρίζουμε κάθε οικογένεια που έχει φτάσει στα όριά της», μας λέει ο υπ. δημοτικός σύμβουλος για το Δήμο Περιστερίου και φίλος του "ΕΚ", Γιάννης Σύρρος. Παράλληλα, καλεί τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να καθαρίσουν το σάπιο κατεστημένο.

συνέντευξη στον Δημήτρη Ζαφειρόπουλο

Γιατί υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος και γιατί με τον συνδυασμό του Aνδρέα Παχατουρίδη;
Ο Ανδρέας Παχατουρίδης είναι ένας κατά γενική ομολογία πετυχημένος δήμαρχος, παράδειγμα και πρότυπο για όσους έχουν φιλοδοξίες. Είναι άνθρωπος της προσφοράς, θα έλεγα γεννημένος δήμαρχος. Πρώτα κοιμάται η πόλη και μετά ο Ανδρέας. Ήταν λοιπόν ιδιαίτερη η τιμή που μου έκανε. Με δεδομένο μάλιστα, τις ουρές για μια θέση στο ψηφοδέλτιο κι όταν οι άλλοι ψάχνουν υποψηφίους με το φανάρι! Όσο για το πρώτο σκέλος της ερώτησης: σε σχέση με το χάος της περιφέρειας, ο δήμος είναι μία γειτονιά που σε ξέρουν και τους ξέρεις. Άρα, η αναγνώριση είναι πραγματική κι όχι καλυμμένη πίσω από τα ΜΜΕ, που μπορούν να αναδείξουν τον χειρότερο και να θάψουν τον καλύτερο.

Υπάρχει πολιτικό διακύβευμα σε αυτές τις εκλογές; Και αν ναι ποιό είναι αυτό;
Όσον αφορά τις περιφερειακές, ναι. Είναι η αποδοχή ή όχι των αντιλαϊκών μέτρων που επέβαλλαν οι διεθνείς τοκογλύφοι, με τους ντόπιους συνεργάτες τους. Και βεβαίως οι εξαθλιωμένοι έποικοι, που χρησιμοποιούνται από τους καπιταλιστές για να εξαθλιώσουν τις κατώτερες και μεσαίες τάξεις και να διαλύσουν την εθνική ομοιογένεια και πολιτιστική ιδιαιτερότητα. Αντίθετα στις δημοτικές, διατηρείται κατά τεκμήριο το ενδιαφέρον για τα τοπικά προβλήματα. Παρ' όλα αυτά, στο Δήμο Αθηναίων βλέπω μία εξαίρεση. Είμαι πολύ προβληματισμένος με αυτά που συμβαίνουν. Αν δεν διορθωθούν, υπέρ των Ελλήνων φυσικά, θα επεκταθούν σε κάθε γειτονιά και δήμο. Και στο Περιστέρι και σε όλη την Ελλάδα.

Ποιά ιεράρχηση δίνεται στα προβλήματα της πόλης του Περιστερίου;
Εγκληματικότητα στο όριο συναγερμού και επιδιόρθωση δρόμων και πεζοδρομίων. Όσο κι αν σας φανεί περίεργο σε σχέση με άλλους δήμους και καταστάσεις), το Περιστέρι έχει τα τελευταία χρόνια αναβαθμιστεί τόσο, που μόνο αισιοδοξία μπορεί να προσφέρει. Αν δεν είχαμε την οικονομική κρίση, με τους χιλιάδες νέους άνεργους και τις οικογένειες στα όρια της ανέχειας... Αλλά αυτό είναι θέμα της κεντρικής εξουσίας. Όπως και η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας, άλλωστε. Εμείς στεκόμαστε με ανθρωπιά στα προβλήματα των πολιτών. Στηρίζουμε κάθε οικογένεια που έχει φτάσει στα όριά της. Με το «καθήκον κατ΄οίκον», στέλνουμε σε σπίτια ζεστό φαγητό! Αλλά, αν τα πράγματα χειροτερέψουν, ποιον θα πρωτοβοηθήσουμε;

Ποιό είναι το μήνυμα που θέλει να περάσει ο Γιάννης Σύρρος σε αυτές τις εκλογές;
Συμμετοχή στα κοινά! Για κάθε θέση που θα πάρουμε σε δημοτικά και περιφερειακά συμβούλια, μπορεί να τη στερήσουμε από κάποια λαμόγια. Κι όταν με το καλό εκλεγούμε, να μη θαμπωθούμε και να μείνουμε αγνοί πολίτες-οπλίτες. Να γίνουμε παράδειγμα προς μίμηση, όχι προς αποφυγή. Έτσι, θα σπρώξουμε τους νέους ανθρώπους να βγουν μπροστά και να καθαρίσουν το σάπιο κατεστημένο. Να αποτινάξουν τα διεφθαρμένα βαρίδια του παρελθόντος και να πάρουν το παρόν και το μέλλον στα χέρια τους. Χωρίς μεσάζοντες.                                                                                                             ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΟΙ (ΑΛΒΑΝΟΙ) ΠΑΡΚΑΔΟΡΟΙ ΧΡΕΩΣΑΝ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣΜΕ ΚΛΗΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100.000 ΕΥΡΩ

Τρομερή κομπίνα είχαν σκαρφιστεί οι παρκαδόροι γνωστού κλαμπ του Κολωνακίου! Παρατούσαν τα αυτοκίνητα των πελατών στα πεζοδρόμια και οι κλήσεις από την Τροχαία έπεφταν βροχή.
Βέβαια, οι μόνοι που δεν γνώριζαν πως είχαν «γραφτεί» στο μπλοκάκι του τροχονόμου ήταν οι ιδιοκτήτες των αυτοκινήτων αφού οι παρκαδόροι φρόντιζαν να πετούν τις κλήσεις για να γλιτώσουν την «κατσάδα» τόσο του πελάτη όσο και του ιδιοκτήτη του κλαμπ.

Το απίστευτο περιστατικό αποκαλύφθηκε όταν οι ευκατάστατοι και επώνυμοι πελάτες του γνωστού κλαμπ του Κολωνακίου άρχισαν να διαμαρτύρονται στον ιδιοκτήτη για τα χρεωστικά «μπιλιέτα» που τους έρχονταν σωρηδόν από την εφορία. Μάλιστα, διαπιστώθηκε από τους αστυνομικούς πως η ζημιά που είχαν υποστεί οι πελάτες του καταστήματος ξεπερνά τα 100.000 ευρώ!

Αμεσα έγινε καταγγελία στην αστυνομία γι’ αυτή την απίστευτη ιστορία και έπειτα από παρακολούθηση μυστικών αστυνομικών διαπιστώθηκε η ασυνειδησία των Αλβανών παρκαδόρων. Συγκεκριμένα, ενώ η ιδιοκτησία του γνωστού κλαμπ είχε κλείσει σύμβαση με μεγάλο χώρο πάρκινγκ της περιοχής, οι παρκαδόροι έβαζαν στην τσέπη τους το αντίτιμο για το ιδιωτικό πάρκινγκ και στάθμευαν τα αυτοκίνητα όπου έβρισκαν. Διπλά κερδισμένοι, δηλαδή...

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας έπιασαν επ' αυτοφώρω τους τέσσερις Αλβανούς, να πετούν τις κλήσεις των ανυποψίαστων οδηγών, ενώ σε έρευνα που έγινε στα σπίτια τους διαπιστώθηκε πως ένας από τους συλληφθέντες κρατούσε... αρχείο από τις κλήσεις που έριχνε η Τροχαία στα παράνομα σταθμευμένα οχήματα. Βρέθηκαν λοιπόν στο σπίτι του τουλάχιστον δεκαπέντε κλήσεις για αυτοκίνητα τα οποία, όπως ο ίδιος ομολόγησε, είχε παρκάρει παράνομα. Φυσικά, οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.                                                                                                                             ΠΗΓΗ:www.espressonews.gr

Η Γερμανική πολιτική έναντι της Ελλάδος πριν την 28η Οκτωβρίου 1940

Μεταξάς - Γκαίμπελς
Η επίσημη εξωτερική πολιτική που είχε ακολουθήσει η Ελλάδα μετά την έναρξη του Β΄ παγκοσμίου πολέμου ήταν αυστηρή ουδετερότητα έναντι των δύο εμπόλεμων παρατάξεων. Σε μια προσπάθεια να υποστηρίξει την πολιτική του αυτή, ο Ιωάννης Μεταξάς είχε αυξήσει τις εμπορικές συναλλαγές με την ναζιστική Γερμανία, ενώ είχε επιτρέψει την προβολή προπαγανδιστικού κινηματογραφικού υλικού υπέρ των απόψεων της Γερμανίας στην Αθήνα. Οι επιφανειακές αυτές κινήσεις καλής θέλησης δεν είχαν ξεγελάσει την ανώτατη Γερμανική πολιτική ηγεσία που όπως φαίνεται από τις απόρρητες διπλωματικές εκθέσεις, γνώριζε πολύ καλά ότι η Ελλάδα ήταν απολύτως προσανατολισμένη προς την Αγγλία.

Ο προσανατολισμός της Ελλάδας υπέρ της Αγγλίας ήταν αποτέλεσμα των απόψεων του Βασιλιά Γεώργιου Β΄, ο οποίος είχε περάσει τα χρόνια του ως έκπτωτος στην Αγγλία και είχε ισχυρότατους δεσμούς με την εκεί πολιτική και πολιτειακή ανώτατη ηγεσία. Ο Ιωάννης Μεταξάς γνώριζε τους δεσμούς αυτούς, ενώ από εγγραφές στο ημερολόγιο του φαίνεται πως είχε καταλάβει ότι για την σταθεροποίηση του στην εξουσία, είχε ανάγκη την στήριξη του Αγγλικού παράγοντα. Ταυτόχρονα ο Μεταξάς παρά την ιδεολογική του συγγένεια με τα
Μεταξάς, Γεώργιος και Παπάγος με Βρετανούς αξιωματούχους
φασιστικά καθεστώτα της Ιταλίας και της Γερμανίας αναγνώριζε πως η Ελλάδα ως παραθαλάσσιο κράτος δεν είχε άλλη επιλογή παρά την συμμαχία της με την Αγγλία. Η στενή αυτή πολιτική σχέση των δύο χωρών είχε επισφραγιστεί με την εγγύηση που έδωσε 2 φορές η Αγγλία για την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδος μέσα στο 1939, αλλά και από την συμφωνία των Άγγλων με τον Έλληνα επιχειρηματία Μποδοσάκη για την αγορά πολεμικού υλικού.

Η θέση της Ελλάδας έγινε πολύ δύσκολη όταν η Ιταλία κήρυξε τον πόλεμο στην Αγγλία και στην Γαλλία στις 10 Ιουνίου του 1940 καταλαμβάνοντας χωρίς μάχη την Αλβανία και ξεκινώντας μια σειρά ασήμαντων μεθοριακών επεισοδίων σκοπίμως σκηνοθετημένων (επεισόδιο Νταούτ Χότζα) που δυναμίτιζε το κλίμα ανάμεσα στις δύο χώρες. Τα επεισόδια αυτά σε συνδυασμό με την συνεχή ενίσχυση των Ιταλικών δυνάμεων στην Αλβανία ανησύχησαν τους Γερμανούς που όπως φαίνεται δεν επιθυμούσαν σε καμία περίπτωση πολεμική εμπλοκή στα Βαλκάνια. Η "φιλλεληνική" αυτή πολιτική του Χίτλερ δεν υπαγορευόταν από τον
Ρίμπεντροπ - Χίτλερ
αδιαμφισβήτητο θαυμασμό του προς την Αρχαία Ελλάδα, η την γενικότερη συμπάθεια των Γερμανών προς την φυλετική καταγωγή των Ελλήνων, αλλά από την πολιτική και στρατιωτική κατάσταση που επικρατούσε την συγκεκριμένη χρονική στιγμή. Αρχικώς ο Χίτλερ ανάγκασε τον Μουσσολίνι να δηλώσει επίσημα ότι δεν είχε επεκτατικές βλέψεις στα Βαλκάνια. Στις 7 Ιουλιου 1940 στο Βερολίνο, ο ίδιος ο Χίτλερ τόνισε στον Τσιάνο πως κάθε επέκταση του πολέμου στα Βαλκάνια θα έβλαπτε τα συμφέροντα του Άξονα, καθώς επίθεση κατά της Γιουγκοσλαβίας και της Ελλάδας θα έβαζε σε κίνδυνο τις πολύτιμες Ρουμανικές πετρελαιοπηγές στο Πλοέστι.

Είναι επίσης σίγουρο πως οι Γερμανοί ιθύνοντες δεν έτρεφαν αυταπάτες για τους προσανατολισμούς της Ελλάδας την οποία κατέτασσαν στις "εχθρικά διακείμενες χώρες". Έτσι σε ένα μεταπολεμικό Γερμανικό σχεδιασμό της νέας τάξης πραγμάτων, η Μεσόγειος θεωρούταν ως περιοχή αποκλειστικής Ιταλικής επιρροής. Εκείνη την στιγμή πάντως επεδίωκαν την αποφυγή εμπλοκής στα Βαλκάνια. Έτσι όταν στις 9 Αυγούστου οι Ιταλοί ξεκίνησαν να σχεδιάζουν την επίθεση κατά της Ελλάδας και ζήτησαν την βοήθεια Γερμανών στρατιωτικών, ο Χίτλερ απαγόρευσε την συνεργασία των δύο επιτελείων. Μετά τον προκλητικό και άνανδρο τορπιλισμό της "Έλλης", ο υπουργός εξωτερικών της Γερμανίας Ρίμπεντροπ επανέλαβε σε διάβημα του προς τους Ιταλούς (Αλφιέρι) στις 19 Αυγούστου, πως πρέπει να διατηρηθεί η ειρήνη στα Βαλκάνια πάση θυσία κάτι που επανέλαβε και ο υφυπουργός του Βέρμαν στις 24 Αυγούστου στον Ιταλό επιτετραμένο στο Βερολίνο Τζαμπόνι.

Στους δύο μήνες που ακολούθησαν (Σεπτέμβριος - Οκτώβριος) , οι Ιταλοί προσπαθούσαν εμμέσως να αποσπάσουν μια Γερμανική συγκατάθεση για ελεύθερη δράση στα Βαλκάνια, χωρίς όμως αποτέλεσμα. Από την άλλη πλευρά, οι Γερμανοί λάμβαναν συνεχώς ενδείξεις για την επικείμενη Ιταλική επίθεση, αλλά εκτός από χλιαρές φραστικές παραστάσεις δεν λάμβαναν κάποια
Χίτλερ Μουσολίνι το 1943
αποφασιστική πρωτοβουλία για να παρεμποδίσουν τις εξελίξεις. Η πυρετώδης Ελληνική προσπάθεια στους δύο αυτούς μήνες εκδηλώθηκε με τις συνεχείς παραστάσεις του Έλληνα πρέσβη στην Γερμανία Ραγκαβή, αλλά και με την ειδική αποστολή του διευθυντή του Υπουργείου Εξωτερικών Κύρου στην Γερμανία.  Και οι δύο Έλληνες αξιωματούχοι μετέφεραν τις θέσεις του Μεταξά και της Ελληνικής κυβέρνησης στους Γερμανούς για την απόλυτη Ελληνική ουδετερότητα που είχε τηρηθεί ως τότε, και για τις συνεχείς Ιταλικές ενοχλήσεις και προκλήσεις που έδειχναν ξεκάθαρα τις Ιταλικές διαθέσεις. Οι Γερμανοί ιθύνοντες (Ρίμπεντροπ, Βέρμαν) σιωπούσαν είτε αποφεύγοντας να απαντήσουν, είτε υπογραμμίζοντας ότι η Ελληνική ουδετερότητα ήταν επιφανειακή και η Ελλάδα βρισκόταν στο πλευρό της Αγγλίας.

Το νέο του Ιταλικής επίθεσης κατά της Ελλάδας έφτασε στον Χίτλερ όταν βρισκόταν κοντά στην Μπολόνια καθ΄οδόν προς την Φλωρεντία. Η Ιταλική πρωτοβουλία εξαγρίωσε τον Χίτλερ ο οποίος αφού είπε πως οι καιρικές συνθήκες θα αποτελούσαν μεγάλο εμπόδιο για την Ιταλική επίθεση, καταφέρθηκε κατά των Γερμανών αξιωματούχων στην Ιταλία κατηγορώντας τους ότι "ενώ ήξεραν τα καλύτερα εστιατόρια της Ρώμης, ήταν οι χειρότεροι κατάσκοποι". Μετά κατηγόρησε τους Ιταλούς για διπλοπροσωπία φωνάζοντας "κάθε δεύτερος Ιταλός είναι είτε προδότης είτε χαφιές".

Η αμαξοστοιχία του Χίτλερ έφτασε στις 10 το πρωί στην σημαιοστολισμένη Φλωρεντία. Ο Μουσολίνι υποδέχθηκε τον Χίτλερ θριαμβολογώντας για την "επιτυχία" του. Ο Χίτλερ συγκρατήθηκε και τον συνεχάρη, αλλά στο ταξίδι της επιστροφής μιλώντας προς τους επιτελείς του χαρακτήρισε την ιταλική εισβολή ως "επικίνδυνο εγχείρημα που θα κατέληγε σε σίγουρη πανωλεθρία".

I. B. Δ.

Πηγές

Αννίβας Βελιάδης, Μεταξάς - Χίτλερ (ελληνογερμανικές σχέσεις στην μεταξική δικτατορία 1936-1941), εκδόσεις Ενάλιος

Ιωάννης Μεταξάς, Ημερολόγιο

Ιωάννης Κολιόπουλος, η δικτατορία του Ιωάννη Μεταξά και ο πόλεμος του ΄40, εκδόσεις Βάνιας ΠΗΓΗ:www.istorikathemata.com

Σκάσε ρε Μητσοτάκη!

Ανδρέας Πετρουλάκης - protagon.gr

Ο ελληνοϊταλικός πόλεμος και ο Ιωάννης Μεταξάς

Του Κ. Ι. Δεσποτοπουλου
Την 28η Οκτωβρίου 1940 εσήμανε βαριά για την Ελλάδα η ώρα της Ιστορίας. Αρχισαν «μήνες θεριεμένοι» γι’ αυτήν με την έναρξη της συμμετοχής της ουσιαστικά στον από έτους και πλέον πανευρωπαϊκό σχεδόν πόλεμο. Υπεύθυνος με την κακή έννοια ήταν ο Ιταλός δικτάτωρ Μουσολίνι με την πολιτική αφροσύνη του.
Η απόφαση για τη μη αποφυγή της εμπλοκής της Ελλάδος στη φοβερή δοκιμασία, που είναι ο πόλεμος, υπήρξε ηθικώς αναπότρεπτη για τον δικτάτορα της Ελλάδος τότε, Ιωάννη Μεταξά, και αποτέλεσε υψηλό τίτλο τιμής για τον ίδιο και για την Ελλάδα. Και ο ελληνικός λαός την επιδοκίμασε, και μάλιστα έθεσε κάπως σε παρένθεση την αντίθεσή του προς τον παράνομο κυβερνήτη και του συμπαραστάθηκε ανεπιφύλακτα για την υπεράσπιση της πατρίδας.
Ο Ιωάννης Μεταξάς ευτύχησε με τη συγκυρία της Ιστορίας να ζήσει τους τελευταίους μήνες της ζωής του ως εθνικός ήρως σχεδόν, αντάξιος του ελληνικού λαού, προβεβλημένου τότε ως του κατ’ εξοχήν ηρωικού λαού της Ευρώπης. Πόσες θυσίες όμως στοίχισε ο τίτλος αυτός, δεν πρέπει να λησμονείται.
Στη νηφάλια εξιστόρηση των γεγονότων αξίζει να τονισθεί ότι ο Μεταξάς προσπάθησε να αποφύγει τον πόλεμο η Ελλάς με διάβημά του προς τον πρέσβη της Γερμανίας, συμμάχου της Ιταλίας. Του επικαλέσθηκε την προ εικοσιπενταετίας προσπάθειά του να αποτρέψει την είσοδο της Ελλάδος στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο εναντίον της Γερμανίας, αλλά και απερίφραστα δήλωσε την ανένδοτη απόφαση να αντισταθεί η Ελλάς σε ιταλική επίθεση, με συνέπεια τον κίνδυνο και για τη Γερμανία τότε να επέμβουν οι Αγγλοι και να σχηματισθεί Βαλκανικό Μέτωπο, όπως στον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Το διάβημα ήταν σπουδαίο, έπεισε τον Γερμανό πρέσβη, αλλά δεν τελεσφόρησε. Ο Μουσολίνι αδιαφόρησε και για τη συμβουλή του Χίτλερ να αποφύγει την επίθεση εναντίον της Ελλάδος.
Δεν υπερεμπιστεύθηκε όμως ο Μεταξάς το σοβαρό αυτό διάβημά του προς τη Γερμανία για την αποτροπή του πολέμου, αλλά έπραξε ό,τι έπρεπε για την ετοιμασία προς απόκρουση της ενδεχόμενης εισβολής.
Και ήταν η Ελλάς σε ικανό βαθμό προετοιμασμένη για πόλεμο αμυντικό, με τη φροντίδα ήδη του συνόλου των κυβερνήσεων από το 1923 (βλέπε Αλεξάνδρου Ι. Δεσποτοπούλου «Η πολεμική παρασκευή της Ελλάδος από 1923 έως 1940», έκδοση Ακαδημίας Αθηνών, 1998)....

Η από 1936 κυβέρνηση Μεταξά είχε συνεχίσει την ετοιμασία με πολλούς τρόπους, δηλαδή όχι μόνο με την κατασκευή της Οχυρωματικής Γραμμής Μεταξά. Εξάλλου, υπήρχε ιδιαίτερα το εξαίρετο Ορειβατικό Πυροβολικό, απόκτημα επί δικτατορίας Θεόδωρου Πάγκαλου και η άριστη εκπαίδευση των πυροβολητών: Υπήρχε και άριστο σχέδιο επιστρατεύσεως. Ο αριθμός των αεροπλάνων μόνον ήταν μικρός και δεν υπήρχαν άρματα μάχης.

Ο Μεταξάς, ολίγο πριν από την 28η Οκτωβρίου 1940, δεν αποδέχθηκε την εισήγηση του Παπάγου να κηρύξει γενική επιστράτευση. Σύμφωνα με αφήγηση του στρατηγού Γεωργούλη στον αδελφό μου Αλέξανδρο Δεσποτόπουλο, καθηγητή Πολιτικής Ιστορίας, αντιπρότεινε ο Μεταξάς μερική, αόρατη επιστράτευση: να μην απολυθούν οι κανονικά στρατευμένοι που η θητεία τους έληγε, να επιστρατευθούν με ατομικές προσκλήσεις η 8η μεραρχία Ιωαννίνων και η 9η μεραρχία Κοζάνης και η Φρουρά Κερκύρας ή και μια Ταξιαρχία Ευζώνων και ως προς τα περαιτέρω εμπιστευόταν ο Μεταξάς το άριστο σχέδιο επιστρατεύσεως. Και αυτά για να παραπλανηθεί ο Μουσολίνι ως προς τον όγκο του ελληνικού στρατού αντίκρι στην επικείμενη επίθεση του ιταλικού στρατού. Ο Μουσολίνι φέρεται να είπε: «Ο πονηρός γέρων με εξηπάτησε».

Ο βαθμός της δοκιμασίας και η έκταση των θυσιών του χειμερινού πολέμου 1940 - 1941 είναι δύσκολο να γίνουν αντιληπτά σήμερα. Ομως, η δοκιμασία και οι θυσίες δικαιώθηκαν. Η ελληνική νικηφόρα τότε αντίσταση αποτέλεσε απαρχή για την αντιρρύθμιση της πορείας της Ιστορίας, θριαμβικής έως τότε για τον Αξονα Ρώμης - Βερολίνου.

Ο Μεταξάς, όμως, ήταν σώφρων πολιτικός, όπως και στρατιωτικός. Ανεπηρέαστος από τις επιτυχίες του ελληνικού στρατού, δεν επιθυμούσε τη συνέχιση του πολέμου και δεν ανεχόταν η Ελλάς να είναι «τμήμα θυσίας» του γαλλο-γερμανικού στρατοπέδου. Δοκίμασε, λοιπόν, με αποστολή μυστική εμπίστου προσώπου να επιτύχει σύναψη ανακωχής με κεκτημένα τη δόξα του ελληνικού στρατού και τα κατεχόμενα εδάφη της Βορείου Ηπείρου.

Αξίζει να παραθέσω τώρα ό,τι άκουσα ο ίδιος προ ετών σε τηλεοπτική εκπομπή: αφηγητής για προσωπική δράση του ήταν ο Γιώργος Πεσμαζόγλου, πρώην υπουργός με άψογο παρελθόν. Είπε, λοιπόν, ο αξιόπιστος αυτός πρώην υπουργός, ότι ο Μεταξάς του ανέθεσε να μεταβεί στην Ελβετία και να προβεί εκεί στις δέουσες ενέργειες για σύναψη ανακωχής, επωφελέστατης για την Ελλάδα. Επήλθε όμως τότε ο θάνατος, πολύ άκαιρα, του Μεταξά. Ο Πεσμαζόγλου έχασε τη σπουδαία μυστική εντολή του. Η εμπλοκή της Ελλάδος στον πόλεμο συνεχίσθηκε.

Αν είχε τελεσφορήσει τυχόν η φιλειρηνική αυτή προσπάθεια του Μεταξά, με την αποστολή του Πεσμαζόγλου, η Ελλάς δεν θα είχε υποστεί καθόλου την Κατοχή και τα φοβερά δεινά της, ούτε και όσα δεινά επακολούθησαν την Κατοχή και την απελευθέρωση. Εξάλλου, όμως, διαφορετική θα ήταν ίσως η έκβαση του πανευρωπαϊκού πολέμου, καθώς οι Γερμανοί χωρίς τη βαλκανική επιχείρηση του 1941, επιβεβλημένη από τη συνέχιση του ελληνοϊταλικού πολέμου, θα είχαν έγκαιρα με πανστρατιά επιχειρήσει την εισβολή στη Ρωσία.

Ο Μεταξάς στον τελευταίο μήνα της ζωής του επιχείρησε να δράσει κατά σωφροσύνη με κριτήριο αποκλειστικά το συμφέρον της Ελλάδος, χωρίς ενδιαφέρον για την έκβαση του πανευρωπαϊκού πολέμου. Αυτή θα είναι η ετυμηγορία της Ιστορίας για τον ύστερο Μεταξά με αποσιώπησή της πριν από το 1940 πολιτικής του.

Η αναπόληση του πολέμου 1940-1941 συνεπάγεται αναφορά στον πρωτο-ήρωά του ελληνικό λαό, αλλά και στον πρωθυπουργό, την κρίσιμη ώρα, Ιωάννη Μεταξά. Η 28η Οκτωβρίου 1940 εξάγνισε το πολιτικό του αμάρτημα της 4ης Αυγούστου 1936.
* Ο κ. Κ. Ι. Δεσποτόπουλος είναι ακαδημαϊκός.
kathimerini.gr                                                                                                                                           ΠΗΓΗ:bromoskylo.blogspot.com

ΓΑΠ: Αέρααα!..


Πάνος - topontiki.gr

Εχει ξαναπάει ψήφους στο ΠΑΣΟΚ

Γρηγοριάδης Κώστας
«Η ψήφος είναι μυστική. Αλλά πρέπει να σας πω με ειλικρίνεια ότι εγώ το ΠΑΣΟΚ το αγαπάω. Η κοινωνική, ιδεολογική και πολιτική μου καταγωγή είναι εκεί. Η διαφορά μου έχει να κάνει με τις σημερινές του επιλογές και την πολιτική του ηγεσία».
Τα παραπάνω λόγια ανήκουν στον αυτοονομαζόμενο «ανεξάρτητο» υποψήφιο περιφερειάρχη Αττικής Γ. Δημαρά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ελευθεροτυπία» το Σεπτέμβρη του 2002. Τότε ήταν υποψήφιος για το Δήμο Αθηναίων στηριζόμενος από το ΔΗΚΚΙ και εκλέχτηκε δημοτικός σύμβουλος. Το περίεργο δεν είναι ότι ο Γ. Δημαράς ήταν και είναι ΠΑΣΟΚ. Το ενδιαφέρον είναι ότι η παραπάνω απάντηση ήρθε μετά από την εξής ερώτηση: «Αυτή η συναισθηματική φόρτιση από το παλιό ΠΑΣΟΚ, μήπως θα γίνει αφορμή για να ψηφίσετε τη Φώφη Γεννηματά στην υπερνομαρχία στο β' γύρο;». Σημειωτέον ότι το ΔΗΚΚΙ στήριζε τότε στην υπερνομαρχία τον υποψήφιο του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη και για υποψήφιο νομάρχη Αθήνας τον Ηλ. Νικολόπουλο, «σύντροφο» του Γ. Δημαρά στο ΔΗΚΚΙ!                                                                                                                                                ΠΗΓΗ:bromoskylo.blogspot.com

O ΓΑΠ στο αλβανικό μέτωπο

Δεν ξεχνώ...

Η ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ εκδίδει ένα 3μηνιαίο περιοδικό για παιδιά

Το περιοδικό είναι μέρος του προγράμματος “Εθνική Παίδων”.
Ας δούμε τι περιέχει το 4ο τεύχος του 2010.
Δείτε εδώ τι πρέπει να θυμηθούν τα παιδιά σας για το μήνα Οκτώβριο.
28 Οκτωβρίου ΤΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΧΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ;;;
Δείτε σελ 9
Είναι δυνατόν;;; Κι όμως…
Συνεχίζουμε σελ 22-23
Πρέπει τα παιδιά να κάνουν και γιόγκα!!! Δεν το ξέρατε; Ε μάθετέ το. Πλήρης νομιμοποίηση των ανατολικών – αποκρυφιστικών θρησκειών και παραθρησκειών. Μάλιστα λέει το περιοδικό ότι ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ!!! Τα παιδιά πρέπει να κάνουν 2 φορές τη βδομάδα γιόγκα για να ωφεληθούν και καλό είναι να ξεκινήσουν από 3-6 ετών! Το δισέλιδο άρθρο για τη γιόγκα, είναι κάποιας κ. Ζόρζου αν καταλάβαμε καλά. Η κυρία λογικό είναι τη δουλειά της θέλει να κάνει… Για όλες αυτές τις θρησκείες θα σας συνιστούσαμε να βρείτε και να διαβάσετε το βιβλίο ” Οι Γκουρού, ο νέος και ο Γέροντας Παίσιος.”
Πάμε παρακάτω.
σελ 24
Τι λέτε ρε! Να γίνουν τα παιδιά DIABOLΟ;;; Να γίνουν τα δικά σας ρε αλήτες και λίγα σας λέμε! Φυσικά δε θα πουν στα παιδάκια ότι ο διάβολος είναι κακός, αλλά του περνάν υποσυνείδητα από μικρό ότι ο διάβολος είναι ένας… ζογκλέρ! ΗΜΑΡΤΟΝ!!!
Και φτάνουμε στη σελ  42
Μέχρι στιγμής κουβέντα για Ελλάδα…Μάθετε όμως ελληνόπουλα ότι,
Για Ελλάδα ΤΙΠΟΤΑ. Για τη σημερινή επέτειο του ΕΠΟΥΣ του 1940 κουβέντα! 50 σελίδες περιοδικό και δε χώρεσε τίποτα.
Τι κέρδισαν λοιπόν τα παιδιά από αυτό το περιοδικό;
Συγκεντρωτικά έμαθαν ότι.
28 Οκτωβρίου είναι μέρα των κινουμένων σχεδίων.
Πρέπει να κάνουν γιόγκα από μικρά, γιατί το λέει κάποια κ. Ζόρζου.
Ο διάολος είναι καλός.
Οτι ο ύμνος της… Ουρουγάης διαρκεί 5 λεπτά.

Θα μπορούσαμε να γράψουμε πολλά για το ρόλο των τραπεζικών ιδρυμάτων. Τα αφήνουμε στη κρίση σας. Σκεφτείτε τι μαθαίνουν στα παιδιά και για πιο λόγο τα “εκπαιδεύουν” έτσι. Κάποιο σκοπό δε θα έχουν; Η μήπως είναι τυχαία όλα;
Το περιοδικό το βλέπετε ΕΔΩ
Το email τους είναι ethnikipaidon@nbg.gr
Ο καθένας ας πράξει όπως νομίζει. Εμείς δε θα σας πούμε να τους στείλετε email, ή οτιδήποτε άλλο. Απλώς σας δώσαμε το ερέθισμα…
Ευχαριστούμε πάρα πολύ, το http://anavaseis.blogspot.com που μας “αφύπνισε” και βρήκαμε όλα τα παραπάνω με τη βοήθειά του!!!

Ομιλία της Χαράς Νικοπούλου για το Έπος του 1940

Ομιλία της Χαράς Νικοπούλου
για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940

Ημέρες σαν τη σημερινή αναρωτιέμαι πάντα:
Πως να δείξεις σε έναν τυφλό το μεγαλείο του Παρθενώνα για να νιώσει την Ελληνική περηφάνια??..
Πως να βάλεις σε έναν κωφό να ακούσει την ενάτη συμφωνία του Μπετόβεν και να ονειρευτεί??..
Πως να μιλήσεις σε έναν ξένο για το Ελληνικό έπος του 1940 για να αντιληφθεί τον ηρωισμό των Ελλήνων??..
Γι αυτό και εγώ σήμερα δε θα απευθυνθώ σε κανέναν άλλο παρά μόνο σε αυτούς που η καρδιά τους χτυπά ακόμη Ελληνικά και κυρίως σε εσάς σύγχρονα Ελληνόπουλα , σε εσάς που όλη η Ελλάδα στηρίζει το μέλλον της..


Σαν σήμερα λοιπόν πριν από 70 χρόνια ακριβώς ο Έλληνας για μια ακόμη φορά ξύπνησε μέσα του τον Λεωνίδα , μα τότε πιο λακωνικός από ποτέ άλλοτε, έκλεισε το
''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' σε τρία γράμματα: "ΟΧΙ"
Μια άρνηση που ξεκινούσε από την Ελληνική ψυχή του πιο απλού Έλληνα και έφτανε μέχρι τα χείλη του τότε εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά.


Πριν από 70 χρόνια δεν υπήρχε κανένας Έλληνας , μεγάλος ή μικρός, νέος ή γέρος, άνδρας ή γυναίκα, που να σκεφτεί αν έπρεπε να κάνει το καθήκον του..
Όλοι μαζί ξεκίνησαν για την εθνική αντίσταση:
το ξυπόλυτο τάγμα, αποτελούμενο από μικρά παιδιά στην πρώτη γραμμή του αντιπερισπασμού,
οι γυναίκες της Πίνδου , αυτές που έκαναν τον στιχουργό να απορήσει και να τις υμνήσει λέγοντας,''γυναίκες ηπειρώτισσες , ξαφνιάσματα της φύσης, εχθρέ γιατί δε ρώτησες ποιον πας να πολεμήσεις''
οι υπερήφανοι Έλληνες φαντάροι , αυτοί που μόνοι στην πρώτη γραμμή, μα γεμάτοι σθένος πολεμούσαν για εσένα , αυτοί που δάκρυζαν, που πονούσαν , που ακρωτηριάστηκαν, που έχαναν τη ζωή τους , αυτοί που μέχρι και σήμερα τα οστά τους παραμένουν άταφα στα βουνά της σκλαβωμένης Βορείου Ηπείρου..


Τα ιστορικά γεγονότα λίγο πολύ γνωστά :
Προάγγελος του πολέμου η βύθιση του Ελληνικού αντιτορπιλικού ''Έλλη'' στις 15 Αυγούστου του 1940..
Δυο μήνες μετά στις τρεις τα ξημερώματα της Δευτέρας 28 Οκτωβρίου 1940 , για τους Ιταλούς η 18η επέτειος από τη φασιστική ''πορεία προς τη Ρώμη'' που έφερε το 1922 τον Μουσολίνι στην εξουσία , ο Ιταλός πρεσβευτής στην Αθήνα Γκράτσι επισκέπτεται στην οικία του τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Ιωάννη Μεταξά και του επιδίδει τελεσίγραφο με το οποίο ζητούσε , εντός τριών ωρών , τη διέλευση και στάθμευση των Ιταλικών στρατευμάτων στην Ελλάδα.
Με τη γαλλική φράση:'' alors, c'est la guerre'' , που σημαίνει ''πόλεμος λοιπόν'' ο Μεταξάς απορρίπτει το Ιταλικό τελεσίγραφο και απευθύνει διάγγελμα-κατάθεσης και μαρτυρίας Ελληνικής αφοσίωσης προς τον Ελληνικό λαό.
Αρχίζει έτσι η Ιταλική επίθεση κατά της Ελλάδας στο Αλβανικό μέτωπο, την ώρα που ο λαός διαδηλώνοντας στους δρόμους της Αθήνας κατά της Ιταλίας τρέχει με ενθουσιασμό να καταταγεί και να πολεμήσει στο μέτωπο..
Τα γεγονότα που σχετίζονται με αυτόν τον πόλεμο είναι γεγονότα που χτίστηκαν με τον ηρωισμό και την αυτοθυσία όλων των Ελλήνων.



Ενδεικτικό του ηρωικού πνεύματος της εποχής είναι και το διάγγελμα του Ιωάννη Μεταξά προς τους Έλληνες..
Μίλησε με ανδρισμό και άγγιξε κάθε Ελληνική ψυχή ..
Μέχρι και σήμερα μας κάνει να νοιώθουμε πόσο φτωχή είναι η Ελλάδα από κυβερνήτες που ποτέ δε θα διαπραγματεύονταν την τιμή και την αξιοπρέπεια της και δε θα άφηναν κανέναν αέρα να πάρει καμιά Ελληνική σημαία, γιατί στην προκειμένη περίπτωση ο Έλληνας γίνηκε η ιαχή "ΑΕΡΑΣ'' στο σύνθημα που ακόμη αντιλαλεί στα αυτιά μας από το στόμα των στρατιωτών του 1940..
Α Ε Ρ Α !!!!!!!

Ο Ιωάννης Μεταξάς λοιπόν στο διάγγελμα του στις 28 Οκτωβρίου του 1940 αναφέρει:

''Η στιγμή έφτασε που θα αγωνισθούμε για την ανεξαρτησία της Ελλάδος, την ακεραιότητα και την τιμή της.
Μολονότι τηρήσαμε την πλέον αυστηρή ουδετερότητα και ίση προς όλους , η Ιταλία , χωρίς να αναγνωρίζει σε εμάς το δικαίωμα να ζούμε ως ελεύθεροι Έλληνες , μου ζήτησε σήμερα στις τρεις το πρωί την παράδοση τμημάτων του εθνικού εδάφους, κατά τη δική της βούληση και με σκοπό να καταλάβουν αυτές τις περιοχές.

Η κίνηση των στρατευμάτων τους θα άρχιζε στις 6 το πρωί.

Απάντησα στον Ιταλό πρέσβη ότι θεωρώ και το αίτημα αυτό καθαυτό και τον τρόπο με τον οποίο γίνεται τούτο ως κήρυξη πολέμου της Ιταλίας κατά της Ελλάδας.

Τώρα θα αποδείξουμε εάν πράγματι είμαστε άξιοι των προγόνων μας και της ελευθερίας την οποία μας εξασφάλισαν οι προπάτορες μας
.
Όλο το έθνος ας ξεσηκωθεί σύσσωμο..

Αγωνισθήτε για την πατρίδα , τις γυναίκες, τα παιδιά σας και τις ιερές παραδόσεις σας.
Ν υ ν υ π ε ρ π α ν τ ω ν ο α γ ω ν" !!




Πόσο μικρός τελικά αποδείχτηκε ο Ιταλός και ο Γερμανός αργότερα μπροστά στον Έλληνα φαντάρο..
Πόσο ανατριχιαστικά επικό ακούγεται στα αυτιά μας το τραγούδι της Σοφίας Βέμπο ''παιδιά της Ελλάδος παιδιά'', που έδινε κουράγιο στον Έλληνα φαντάρο μα και στην Ελληνίδα μάνα του 1940, την οποια προέτρεπε να δείξει ανδρειοσύνη λέγοντας:
''η πίκρα και η τρεμούλα σε μια γνήσια Ελληνοπούλα δεν ταιριάζουνε Ελληνίδες του Ζαλόγγου και της πόλης και του λόγγου και Πλακιώτισσες, όσο κι αν πικρά πονούμε υπερήφανα ας το πούμε σαν Σουλιώτισσες..''


Κανείς δεν έλειπε από τη μάχη!!
Κανείς δε δείλιασε στον πόνο!!
Κανείς δεν καταδέχτηκε να παραδοθεί!!
Γιατί όλοι ήσαν γνήσιοι απόγονοι του Λεωνίδα , του Κολοκοτρώνη, του Κωσταντίνου Παλαιολόγου, και καθε Έλληνα πολεμιστή που άφησε την ψυχή του και έγραψε το όνομα του με αίμα στις σελίδες της Ελληνικής Ιστορίας!


Σήμερα λοιπόν παιδιά μετά από 70 χρόνια καλούμαστε να θυμηθούμε το Έπος του 1940,
όχι γιατί το έχουν τόσο ανάγκη οι ψυχές των ηρώων του τότε..
Αυτοί είναι πλέον αθάνατοι!!
Μα κυρίως γιατί εμείς νοιώθουμε την ανάγκη να πιαστούμε από μεγάλες ιδέες και ιδανικά και ίσως πιο πολύ από ποτέ άλλοτε να υψώσουμε το ανάστημα μας σε κάθε ξένο ή εγχώριο που επιβουλεύεται την εθνική υπόσταση της Ελλάδος και να βροντοφωνάξουμε το
Ο Χ Ι.
..Γιατί μπορεί να μένουμε προς το παρόν βουβοί στην άνευ όρων παράδοση της χώρας μας στους ξενόφερτους κατακτητές , μα ας θυμηθούμε όλοι τα λόγια δύο Ελλήνων ποιητών αρχικά του Γιάννη Ρίτσου που μας ψυχογραφεί τονίζοντας:
''τούτος ο λαός αφέντη μου δεν ξέρει πολλά λόγια, σωπαίνει, ακούει και όσα του λες τα δένει κομπολόγια.... Κι από τους τάφους ξεκινάν όλοι οι νεκροί του αγώνα και μπαίνουν πάλι στη σειρά με σιδερένιο γόνα.. Και τούτο το περήφανο, το άμετρο ψυχομέτρι, μόνη σημαία το φως κρατεί, μόνο σπαθί τ' αλέτρι!!''
Μα ακόμη πιο χαρακτηριστικά ας μας συντροφεύουν στη σημερινή εθνική επέτειο του 1940 τα λόγια του Κωστή Παλαμά:
''παιδιά μου , ο πόλεμος για εσάς περνάει θριαμβευτής των αδίκων ο πόλεμος δεν είναι εκδικητής. Είναι ο θυμός της άνοιξης και της δημιουργίας. Η Ελλάδα είναι αβασίλευτη , με δάφνες και με κρίνα της νίκης! Παντοδύναμος την έπλασε τεχνίτης. Η δόξα το καμάρι της. Η αλήθεια είναι δική της.. Κι αν είναι και στον πόλεμο μέσα , η ζωή θυσία, ο τάφος είναι πέρασμα προς την αθανασία!!!''

Ε Λ Λ Α Δ Α : Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά !
Ομιλία Χαράς Νικοπούλου, Οκτώβριος 2010
Επιμέλεια παρουσίασης κειμένου -Εικόνες: Ιστολόγιο Αντιπαρακμή                                                                ΠΗΓΗ:antiparakmi.blogspot.com

Έλληνες Bloggers:ωχαδελφιστές και καναπεδάκηδες..


Όλο και περισσότεροι πολίτες αναρωτιούνται στα ραδιόφωνα για τον ρόλο των bloggers..
Αναρωτιούνται γιατί ανεχόμαστε την τυραννία της κυβέρνησης ΓΑΠ ΓΑΠ,γιατι δεν αντιδρούμε,γιατί δεν οργανώνουμε μια συγκέντρωση στο σύνταγμα στην τελική όπως ειχε γίνει για τα καμμένα δάση της Ηλείας κ της Αττικής..
Βλέποντας κ τους Γάλλους κ ειδικα την ΝΕΟΛΑΙΑ τους που δεν σκύβει ποτε το κεφάλι και μονίμως μάχεται για το δίκιο της,αναρωτιέμαι αν αξίζουμε να λεγόμαστε Έλληνες..
Είμαστε η ντροπή της Ευρώπης και ειναι ντροπή να κουβαλάμε το ονομα ‘Ελληνας’..
Οι Ελληνες δεν ηταν ωχαδελφιστες,υποτακτικοι κ καναπεδάκηδες..
Τελικα οι Ελληνες Bloggers για καμια αναρτηση,για καμια ΄’επανασταση’ στα λογια κ για καναπε ειμαστε..
Στα λόγια είμαστε οι καλύτεροι,στα έργα όμως..
Αν δεν αντιδρασουμε εμεις που ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ οτι ειμαστε ενα κομματι με ισχυρα αισθητηρια αντιδρασης,ποιος θα αντιδρασει?Οι συνταξιουχοι γονεις/παππουδες μας ή τα παιδια μας?
Ειμαστε η ξεφτιλα της ευρωπης..Πλεον ο ΝΕΟΕΛΛΗΝΑΣ ειναι το πιο συντομο ανεκδοτο..
ΝΤΡΟΠΗ ΜΑΣ..
Υ.Γ. μην γραψει καποιος’γιατι δεν ξεκινατε εσεις τις αναρτησεις που να καλειτε τον κοσμο στον συνταγμα’..ΠΟΣΟΙ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ?θα μας στηριξει καποιος?το πολυ πολυ 5-6 blogs να αναδημοσιευσουν την αναρτηση κ εκει τελος..Αφου ειμαστε λαος παρτακηδων κ ωχαδελφιστων..                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:newmagicrobot.wordpress.com