ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Ο Δρυϊδισμός επίσημη θρησκεία στην Βρετανία



Και ενώ εμείς μαλώνουμε μεταξύ μας για το αν οι αρχαιολάτρες είναι και ειδωλολάτρες, και για το αν ο ελληνισμός είναι συνυφασμένος με τον δωδεκαθεϊσμό ή τον χριστιανισμό, και για το αν για όλα μας φταίνε οι Εβραίοι ή οι μάρτυρες του Ιεχωβά, έρχεται η Βρετανία και αναγνωρίζει ως επίσημη θρησκεία τον . .. Δρυϊδισμό!
Ο Δρυϊδισμός λοιπόν αναγνωρίστηκε ως κανονική και νόμιμη θρησκεία στο Ηνωμένο Βασίλειο, μαζί με όλα τα απαραίτητα παρεπόμενα, δηλαδή την φοροαπαλλαγή της, και τη δυνατότητα φορολογικών εκπτώσεων για όσους προσφέρουν δωρεές στην «εκκλησία» των Δρυίδων. Η βρετανική κυβέρνηση αναγνώρισε πως η κελτική ειδωλολατρική πίστη, που ξεκίνησε στην Ιρλανδία πριν από χιλιάδες χρόνια, είναι αυτόνομη θρησκευτικό δόγμα, και δικαιούται να απολαμβάνει τα ίδια προνόμια που απολαμβάνουν και άλλα πιο διαδεδομένα δόγματα.
Η κρατική επιτροπή που μελέτησε το ζήτημα κατέληξε στο συμπέρασμα ότι «το Δίκτυο Δρυϊδισμού δημιουργήθηκε με γνώμονα τη φιλανθρωπία, και τη προώθηση της θρησκευτικότητας προς όφελος του δημοσίου συμφέροντος». Οι Δρυίδες προσπαθούν να πετύχουν την αναγνώρισή τους εδώ και πέντε χρόνια, οπότε και κατέθεσαν την απαραίτητη αίτηση. Τα τελευταία χρόνια αρκετοί είναι οι Βρετανοί που στρέφονται προς τον Δρυιδισμό, εξαιτίας κυρίως της οικολογίας, και της λατρείας της φύσης την οποία προβάλουν οι σύγχρονοι Δρυίδες ιερείς.
S.A.  (AFP)                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:lavraki.gr

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ -ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ : 3-1 Στο +4 με νέα τριάρα (video)



Στο +4 με νέα τριάρα (video)

Με έναν εντυπωσιακό Μιραλάς να πετυχαίνει δύο γκολ και να κερδίζει και πέναλτι (το έχασε ο Ριέρα), ο Ολυμπιακός επικράτησε του Ολυμπιακού Βόλου με 3-1 και έφτασε στο +4. Οι Βολιώτες θα έχουν να λένε για το φοβερό γκολ που πέτυχαν, κρύβοντας τηn μπάλα...

Και πάλι απόρθητο κάστρο

Ο μεγάλος στόχος του Ολυμπιακού τη φετινή χρονιά ήταν να κάνει και πάλι το Καραϊσκάκη απόρθητο κάστρο. Να καταφέρνει να κερδίζει τα παιχνίδια και μάλιστα όσο γίνεται πιο νωρίς. Στο ματς με τον Ολυμπιακό Βόλου, οι Πειραιώτες πέτυχαν 100% τον στόχο τους. Μπήκαν… αφιονισμένοι στον αγωνιστικό χώρο και μέχρι καλά καλά να ολοκληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο, είχαν καθαρίσει την υπόθεση νίκη, πετυχαίνοντας δύο γκολ. Στο δεύτερο μέρος, παρότι έπαιξαν με τη φωτιά, κατάφεραν να πάρουν το νέο «τρίποντο» με τελικό σκορ 3-1. Με τη νίκη αυτή οι Πειραιώτες έφτασαν στο  +4 και αύριο ήσυχα και ωραία θα κάτσουν να δουν τα υπόλοιπα ματς.

Καταιγίδα στο εικοσάλεπτο…

Αν θέλεις να διεκδικήσεις και να κατακτήσεις πρωτάθλημα, θα πρέπει να έχεις τις λιγότερες δυνατές απώλειες στο γήπεδό σου και ειδικά κόντρα σε μικρές λεγόμενες ομάδες θα πρέπει να μπαίνεις και να καθαρίζεις το ματς από νωρίς. Με αυτό το σκεπτικό μπήκε στον αγωνιστικό χώρο ο Ολυμπιακός απέναντι στον Ολυμπιακό Βόλου και πριν καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο εικοσάλεπτο είχε καταφέρει να πετύχει δύο γκολ. Οι «ερυθρόλευκοι» είχαν ένα καταπληκτικό ξεκίνημα, δείχνοντας πως θα καθαρίσουν νωρίς τον αγώνα.

Άνοιγμα του σκορ με Τοροσίδη

Όπως αναφέραμε οι Πειραιώτες μπήκαν πολύ δυνατά και μόλις στο 7’ κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Συγκεκριμένα μετά από λάθος του Γιακούποβιτς σε κόρνερ του Ιμπαγάσα, ο Τοροσίδης με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα κάνοντας το 1-0. Το γκολ αυτό άνοιξε την όρεξη των γηπεδούχων, που βγήκαν μπροστά και για περισσότερα τέρματα χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες.

2-0 και τέλος…

Η συνεχιζόμενη πίεση απέδωσε καρπούς στο 21’ όταν ο Μιραλάς μετά από σουτ του Φουστέρ, έκανε την προβολή αλλάζοντας την πορεία της μπάλας, με το 2-0 να είναι γεγονός.

Κατέβασε ταχύτητα…

Μετά και το δεύτερο γκολ οι «ερυθρόλευκοι», που στο σημερινό ματς ήταν «μπλε», κατέβασαν ταχύτητα, με το ημίχρονο να τελειώνει χωρίς κάτι σημαντικό. Αυτό είχε να κάνει και με την κακή εμφάνιση της ομάδας του Βόλου που στο διάστημα αυτό δεν είχε κάνει την παραμικρή φάση μπροστά στην εστία του Νικοπολίδη.

Σημαντικές ευκαιρίες για να το καθαρίσει

Στο δεύτερο μέρος και πάλι για ένα εικοσάλεπτο, οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά, χωρίς όμως να καταφέρουν να σκοράρουν, παρότι έκαναν περισσότερες ευκαιρίες από το αντίστοιχο διάστημα του πρώτου μέρους. Η αστοχία των παικτών του Βαλβέρδε έδωσε το δικαίωμα στους φιλοξενούμενους να βγουν δειλά δειλά στην επίθεση ζητώντας αυτοί με τη σειρά τους το γκολ.

Έπαιξε με τη φωτιά

Από τη στιγμή που οι γηπεδούχοι δεν σκόραραν, οι φιλοξενούμενοι βγήκαν μπροστά και στο 71’ κατάφεραν να μειώσουν το σκορ. Ο Καπετάνος έκανε το γύρισμα, το κεντρικό αμυντικό δίδυμο μαζί με τον Νικοπολίδη ολιγώρησαν και ο Ουμπίντες με προβολή μείωσε σε 2-1, δίνοντας νέο ενδιαφέρον στο ματς.

Χαμένο πέναλτι και λύτρωση από Μιραλάς

Πριν προλάβει όμως να κάνει την εμφάνισή της η αγωνία, ο Ολυμπιακός με τον Μιραλάς να ανατρέπεται από τον Ζαραδούκα κέρδισε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Ριέρα, στέλνοντας την μπάλα άουτ. Μετά το χαμένο πέναλτι άρχισε να υπάρχει αγωνία, με τους Βολιώτες να φεύγουν μαζικά για το 2-2, χωρίς ωστόσο να χάσουν κάποια σημαντική ευκαιρία. Αντί όμως να έρθει το 2-2, ήρθε το 3-1, με σκόρερ και πάλι τον Μιραλάς. Ο Βέλγος πήρε μια εξαιρετική μπαλιά από τον Φετφατζίδη και με πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 3-1 μέσα σε αποθέωση.

MAN OF THE MATCH:
Κέβιν Μιραλάς. Ο Βέλγος του Ολυμπιακού ήταν όλα τα λεφτά στη σημερινή αναμέτρηση. Πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι, ενώ συνολικά ήταν πηγή κινδύνου για την άμυνα του Ολυμπιακού Βόλου. Αν και ακόμα είναι νωρίς, φαίνεται πως οι «ερυθρόλευκοι» βρήκαν τον νέο τους ηγέτη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Όχι μόνο για το πέναλτι που έχασε αλλά συνολικά για την εμφάνισή του, ο Ριέρα ήταν ο αδύναμος κρίκος στη σημερινή αναμέτρηση. Ο Ισπανός έμεινε μακριά από τον καλό του εαυτό και δεν βοήθησε την ομάδα ειδικά στο δημιουργικό τομέα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο μικρός Γιάννης Φετφατζίδης ξέρει μπάλα και αυτό φαίνεται αμέσως. Ο «Φέτφα» με μία εντυπωσιακή προσπάθεια έδωσε την ευκαιρία στον Μιραλάς να κάνει το 3-1 και στον κόσμο να τον αποθεώσει. Αν συνεχίσει έτσι όλοι θα μιλάνε γι’ αυτόν.

Η ΓΚΑΦΑ: Εντάξει στο γκολ των φιλοξενουμένων, οι Βολιώτες έκρυψαν την μπάλα με τα τρία τακουνάκια. Εντάξει, ήταν ένα από τα καλύτερα τέρματα που έχουν μπει στο νέο Καραϊσκάκη, αλλά από την άλλη τόσο οι αμυντικοί, όσο και ο Νικοπολίδης έβλεπαν την μπάλα να περνάει από μπροστά τους και να μην κάνουν τίποτα.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Με εξαίρεση τη φάση του πέναλτι που και να μην το έδινε δεν θα του έλεγε και κανείς τίποτα, ο Αρετόπουλος είχε ένα εύκολο έργο, πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR:
Ήρθε με σαφώς λιγότερες τυμπανοκρουσίες σε σχέση με τους Ριέρα, Ιμπαγάσα, Φουστέρ, ωστόσο ο Μιραλάς από παιχνίδι σε παιχνίδι πηγαίνει να τους κλέψει τη δόξα. Και κόντρα στον Ολυμπιακό Βόλου ο Βέλγος ήταν εντυπωσιακός, πέτυχε δύο γκολ, κέρδισε πέναλτι και ήταν ο κορυφαίος στη νίκη με 3-1. Με το «τρίποντο» αυτό οι «ερυθρόλευκοι» έφτασαν στο +4 και αύριο θα κάτσουν χωρίς άγχος να δουν τα υπόλοιπα ματς, περιμένοντας φυσικά και κάποια καλά… δώρα.

Ολυμπιακός (Ερνέστο Βαλβέρδε):
Νικοπολίδης, Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβρ. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Ντουντού, Ιμπαγάσα (71' Γ. Παπαδόπουλος), Ριέρα (89' Χολέμπας), Ρόμενταλ (76' Φετφατζίδης), Φουστέρ, Μιραλάς.


Ολ. Βόλου (Σάκης Τσιώλης): Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός (64' Καμπάνταης), Ζαραδούκας, Τόμας, Αλβάρες, Ούμπιντες, Μόνχε, Σολάκης (53' Καπετάνος), Κάστρο (28' Μπρέσκα).




17.32 Αντικείμενο συζήτησης είναι στις κερκίδες η μπλε εμφάνιση του Ολυμπιακού.

17.14 Εκπληκτική η ατμόσφαιρα στο γήπεδο. Είναι πια γεμάτο από κόσμο.

17.11 O κόσμος στο γήπεδο ξεσηκώνεται για τα καλά.

17.05 Βραβεύονται οι βετεράνοι Συνετόπουλος και Παπουλής.

16.45 Οι συνθέσεις των δύο ομάδων έχουν ως εξής:

Ολυμπιακός: Νικοπολίδης, Μέλμπεργκ, Ιμπαγάσα, Ντουντού, Μιραλάς, Μπράβο, Φουστέρ, Α. Παπαδόπουλος, Ρόμενταλ, Τοροσίδης, Ριέρα.

Ολυμπιακός Βόλου: Γιακούποβιτς, Σανκαρέ, Ρόκας, Ψυχογιός, Ζαραδούκας, Τόμας, Άλβαρες, Ουμπίδες, Μόνχε, Σολάκης, Κάστρο.

16.40 Η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού βγαίνει στο γήπεδο και αποθεώνεται από τον κόσμο.

16.37 Ήρθε η ώρα να μπουν στο γήπεδο οι γκολκίπερ των Πειραιωτών, που αποθεώνονται από τον κόσμο.

16.33 Η υπόλοιπη ομάδα του Ολυμπιακού Βόλου εισέρχεται στο Καραϊσκάκη κάτω από έντονες αποδοκιμασίες.

16.10 Αρκετός κόσμος του Ολυμπιακού βρίσκεται έξω από γήπεδο.

* Συνέντευξη του Νταβίντ Φουστέρ έχε το match programme. Ο άσος του Ολυμπιακού τονίζει σε δηλώσεις του τ' ότι έκανε την σωστή επιλογή με το να έρθει στον πειραϊκό σύλλογο. Επίσης ξεκαθαρίζει πως ο στόχος της ομάδας του είναι να κερδίζει πάντα ενώ επισημαίνει παράλληλα ότι όλοι στον Ολυμπιακό θέλουν να επανέλθουν στους τίτλους.

* Αρκετοί φίλοι του Ολυμπιακού έχουν συρρεύσει από νωρίς στο Καραϊσκάκη. Η εκπληκτική εμφάνιση και η άνετη επικράτηση επί του Αστέρα Τρίπολης «ζέστανε» για τα καλά τους φίλους του Ολυμπιακού, οι οποίοι έκαναν την εμφάνισή τους στις γύρω καφετέριες του γηπέδου από τις 2 το μεσημέρι προσμένοντας πότε θα ξεκινήσει το παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Βόλου.

* Δισέλιδη συνέντευξη του Αριέλ Ιμπαγάσα φιλοξενεί το φυλλάδιο, που διανέμεται πλέον σ' όλα τα εντός έδρας παιχνίδια του Ολυμπιακού το «Stadio Metro». Ο νεοαποκτηθείς Αργεντινός μέσος αναφερόμενος στις βλέψεις και τους στόχους, που έχει θέσει με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων» ήταν ιδιαίτερα εκδηλωτικός και αισιόδοξος: «Θέλω να κερδίσω το νταμπλ με τον Ολυμπιακό», τόνισε ο Ιμπαγάσα, ο οποίος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην παρουσία των νέων του συμπαικτών, όπως του Άλμπερτ Ριέρα : «Τον Ριέρα τον γνωρίζω από την Μαγιόρκα, δεν χρειάζεται να πω κάτι για τις ικανότητές του. Είναι πολύ σημαντικός για την ομάδα».


Σχετικά video

ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr

Δεν μας έφθανε η ανέχεια, θα έχουμε και κόμμα της Ντόρας


031010-ntoraΤα συνεχόμενα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώνονται, δείχνουν ότι η πορεία της οικονομίας βαδίζει χειρότερα. Άλλωστε, όπως είχαμε γράψει πολλές φορές, χωρίς ανάκαμψη δεν υπάρχει περίπτωση αντιστροφής του κλίματος και τα εισπρακτικά μέτρα θα αποδεικνύονται συνεχώς ατελέσφορα. Έτσι ακόμα και σε περίοδο εκπτώσεων ο τζίρος των καταστημάτων παρουσίασε πρωτοφανή πτώση, την μεγαλύτερη από την εκδήλωση της κρίσης. Έτσι τα αναμενόμενα μεγαλύτερα έσοδα από τον αυξημένο ΦΠΑ, είναι μικρότερα. Το ίδιο πρόκειται να συμβεί και με την περίφημη περαίωση. Σίγουρα κάποιοι θα πάνε να κάνουν περαίωση. Όμως ανάμεσα στους υπόχρεους συμπεριλαμβάνονται και οι 100. 000, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν κλείσει και αναμένεται να κλείσουν. Αυτοί τι περαίωση θα πάνε να κάνουμε; Είναι ακόμα και οι χιλιάδες επιχειρήσεις που ζητούν να υπαχθούν στον νόμο που ρυθμίζει τα χρέη τους. Σίγουρα θα πάνε οι καθ' έξη και μεγάλοι φοροφυγάδες. Όμως τότε αυτά που έχουν εγγράψει στον προϋπολογισμό σαν έσοδα από την πάταξη της φοροδιαφυγής, θα μειωθούν δραματικά μετά τις χαριστικές πράξεις. Το μόνο λοιπόν που απομένει είναι η εφαρμογή και άλλων εισπρακτικών μέτρων. Δηλαδή θα έχουμε και άλλη αύξηση έμμεσων φόρων και πιθανότατα και νέα αύξηση του ΦΠΑ και ας διαβεβαιώνει η κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να πάρει καινούργια μέτρα. Παράλληλα ετοιμάζεται και άλλη περικοπή μισθών στους Δ. Υπαλλήλους. Τα όργανα άρχισαν με την ανακοίνωση ότι τα επιδόματα συνεχίζουν να αποτελούν το 40% της συνολικής δαπάνης μισθοδοσίας. Κάπου στη γωνία περιμένει τα επιδόματα ο Προκρούστης του μνημονίου.

Ανάκαμψη σε βάρος των εργαζομένων

Για να βοηθήσει την ανάκαμψη η κυβέρνηση, πάντα όμως κατά τις υποδείξεις του μνημονίου, ετοιμάζει επίθεση εναντίον του μόνου δικαιώματος που απέμεινε στους εργαζόμενους, της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας. Κατά την που είχε η υπουργός Εργασίας Λούκα Κατσέλη με τον πρόεδρο του ΣΕΒ Δημήτρη Δασκαλόπουλο συζήτησαν και την κατάργησή της.
Είναι γνωστό ότι οι βιομήχανοι θέλουν τις επιχειρησιακές συμβάσεις, δηλαδή η κάθε επιχείρηση να συμφωνεί με τους δικούς της εργαζόμενους. Όπως δήλωσε η υπουργός μετά την συνάντηση, η κυβέρνηση θέλει μεγαλύτερη ευελιξία στις συμβάσεις. Απεκάλυψε όμως το τι μας περιμένει, λέγοντας: «Όπως έχω πει, θα υπάρξει Υπουργική Απόφαση, μέσα στις επόμενες μέρες, για όλα τα θέματα που άπτονται του μνημονίου». Είναι γνωστό όμως ότι εδώ και χρόνια τα ξένα οικονομικά κέντρα που μας διοικούν και συνηθίσαμε να τα λέμε τρόικα, επιθυμούν διακαώς τις ευέλικτες σχέσεις εργασίας. Από την στιγμή μάλιστα που οι επιθυμίες τους έχουν γίνει εντολές, είναι γνωστό πλέον και το περιεχόμενο της Υπουργικής Απόφασης. Βεβαίως όλο αυτό το καλύπτουν κάτω από το περιτύλιγμα της πάταξης της μαύρης εργασίας, της εισφοδιαφυγής και της εισφοροαποφυγής και της διατήρησης των θέσεων εργασίας. Όμως δεν πρέπει να ανησυχούμε. Από όλα αυτά θα μας γλυτώσει η Ντόρα Μπακογιάννη και το καινούργιο κόμμα που θα ιδρύσει. Αρχηγική υποδοχή της ετοίμασαν οι δικοί της, όταν μετέβη στην Θεσσαλονίκη για να επισκεφθεί τα γραφεία του «Φόρουμ για την Ελλάδα».
Η Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι βάζει πάνω από όλα το συμφέρον της Ελλάδας και ότι θα δώσει μάχες στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για να βγει το γρηγορότερο δυνατό η χώρα από την κρίση. Επειδή όμως γνωρίζουμε και τους αγώνες υπέρ των ελληνικών συμφερόντων που έκανε σαν υπουργός Εξωτερικών και επειδή το κόμμα της θα είναι ενταγμένο στη σημερινή πολιτική κατάσταση, ο μόνος δρόμος διαφυγής για μας τους υπολοίπους είναι ο Ζάλογγος.                                                  ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Προ του Ρουβίκωνα


260910-rouvikonasΕίτε μας αρέσει είτε όχι, ο ευτραφής σύζυγος της «Hillary των Καλυβίων», είπε μια πολύ μεγάλη αλήθεια. Μίλησε για την αλληλουχία του πολιτικού κόσμου και της εκλογικής μάζας όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολιτευτικής τυραννίας. Έχουμε γράψει στο παρελθόν πως ο πολιτικός εσμός της μεταπολίτευσης εξασφάλιζε την ανοχή της μάζας στα σκάνδαλα, ανεχόμενος από την πλευρά του τις μικροαπατεωνιές του λαουτζίκου. Πολλοί σίγουρα αγανάκτησαν απ' αυτή την κυνική δήλωση, αλλά ωστόσο οφείλουμε να παραδεχτούμε πως είναι πέρα ως πέρα αληθινή για ένα πολύ μεγάλο τμήμα της νεοελλαδικής κοινωνικής παρακμής.
Πιστεύουμε πως με εκκίνηση αυτήν τη διαπίστωση, μπορούμε να κατανοήσουμε καλυτέρα τη φαινομενολογία της εποχής μας, η οποία δείχνει πλέον ξεκάθαρα ότι το μέλλον στην Ελλάδα δεν μπορεί παρά να έχει δύο μόνο εναλλακτικές κατευθύνσεις: η μια είναι η δοκιμασμένη συνταγή της πλύσης εγκεφάλου, της παραπληροφόρησης, της ψυχολογικής τρομοκρατίας και της πολιτικής εξαπάτησης, τα οποία σε συνδυασμό με την ηττοπαθή μικροαστική θεώρηση του βίου, θα οδηγήσουν εκ νέου την κοινωνία σε έναν ηθικό, πολιτικό και κοινωνικό βάλτο, όπως άλλωστε συμβαίνει όλα αυτά τα χρόνια. Με άλλα λόγια είναι πολύ πιθανό, άσχετα με την αγανάκτηση που όλοι εκφράζουν, ο λαός, υπό την προπαγανδιστική πίεση και τον εκφοβισμό των ΜΜΕ, σε συνδυασμό με τα τεχνάσματα των διαφθαρμένων πολιτικάντηδων, όχι μόνο να μην «εξεγερθεί», άλλα στο τέλος να τους πει και «ευχαριστούμε» που θα τους δώσουν ένα επίδομα αδείας! Η νοοτροπία της τουρκοκρατίας, η οποία εκφράζεται με τις γνωστές μοιρολατρικές εκφράσεις «και μη χειρότερα», ή «έχει ο Θεός», επικρατεί ακόμη σε ένα μεγάλο μέρος της μικρής «πλην τίμιας» Ελλάδας. Όσο εύκολο είναι ένας λαός να εξεγερθεί από αγανάκτηση, άλλο τόσο εύκολο είναι και να υποταχθεί ακόμη περισσότερο. Ιστορικό παράδειγμα είναι η Επανάσταση του 1821, στην οποία αρχικά ένα πολύ μικρό τμήμα κάποιων «ακραίων περιθωριακών» πήραν τα άρματα για τη λευτεριά, ενώ η πλειοψηφία έτρεμε τον βελή Γκέκα. Και όμως η μειοψηφία αυτή εκμεταλλεύτηκε το δυναμισμό της και τις συνθήκες της εποχής και κατάφερε όχι μόνο να επιβληθεί στην αδρανή πλειοψηφία, άλλα και να την πάρει με το πλευρό της.
Ο δεύτερος δρόμος που έχει να ακολουθήσει η καταρρέουσα ελληνική κοινωνία, είναι αυτός της ολικής εξέγερσης ενάντια στους πολιτικούς, οικονομικούς και τηλεοπτικούς δυνάστες, πράγμα φυσικά καθόλου εύκολο, αν και δεν είναι ιδιαίτερα σύνηθες στη σύγχρονη ελληνική ιστορία. Ο νεοέλληνας συνηθίζει να συμβιβάζεται όταν μπροστά του έχει την προοπτική της οικονομικής ωφελείας, το χρήμα ή την «παράπλευρη» εξυπηρέτηση. Αυτό είναι κάτι που σίγουρα το γνωρίζουν πολύ καλά οι εξουσιαστές και τα τηλεοπτικά τους φερέφωνα. Ένας λαός λοιπόν τον οποίο επί 36 χρόνια τον έμαθαν πως το μέγιστο αγαθό είναι η ικανοποίηση του ευτελούς ατομικισμού, έστω και αν χρειαστεί να πατήσει επί πτωμάτων ή να μηδενίσει την αξιοπρέπειά του, έστω και αν η πατρίδα του καταστρέφεται αρκεί να απολαμβάνει παράνομες επιδοτήσεις, παράνομους διορισμούς, παράνομα επιδόματα, ανήθικα χρήματα, εξαγοραζόμενος έτσι από τους πολιτικάντηδες, ώστε να μπορούν αυτοί να γλεντάνε «στην υγειά» των κορόιδων, έχει μοιραία δύο δυνατότητες: ή θα τρέξει να γλύψει τα επόμενα ψυχούλα που θα του πετάξουν για εξαγοράσουν τη σιωπή του, ή υπό το βάρος της οικονομικής και κοινωνικής εξαθλίωσης, θα σπάσει τα δεσμά του. Πράγματι υπάρχει σε ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μια ολική απέχθεια προς το πολιτικό καθεστώς. Πράγματι, οι συνθήκες που επικρατούν είναι πρωτοφανείς και δεν υπάρχουν σε κανένα άλλο κράτος.
Η οικονομική εξαθλίωση μεγάλου μέρους του λαού, συνδυάζεται με τη διάλυση της ποιότητας ζωής εξ αιτίας των τριτοκοσμικών λαθρομεταναστών. Το αρχέγονο ένστικτο της επιβίωσης αρχίζει να ξυπνά στον μέσο Έλληνα και αυτό δεν μπορούν να το σταματήσουν κανένα δελτίο ειδήσεων, κανένας «θεσμικός παράγοντας» και καμία προεκλογική υπόσχεση. Η αριστερά δεν είναι ικανή να εκμεταλλευτεί αυτή την κατάσταση γιατί πολύ απλά είναι ταυτισμένη με το πολιτικό καθεστώς και επιπλέον είναι ο «θιασάρχης» της πολυπολιτισμικής τραγωδίας. Ο ελληνικός λαός είναι φανερό όσο ποτέ άλλοτε στην πρόσφατη ιστορία ότι αναζητά ηγεσία να τον καθοδηγήσει. Η καινοφανής αυτοργάνωση και η αυτόνομη δράση των κοινωνικών ομάδων, των επαγγελματικών κλαδών και ιδίως των αθηναϊκών γειτονιών, φαίνεται να είναι κάτι που παραλύει το καθεστώς εξουσίας, γιατί πολύ απλά δεν μπορεί να τα ελέγξει.
Στο σημείο αυτό ό,τι προσθέτει στη γενίκευση της οργής του κόσμου, ό,τι προσθέτει στην αμφισβήτηση του καθεστώτος, στην καταγγελία και στην αποκάλυψη του πραγματικού του πρόσωπου και τελικά στην καταστροφή του, συμβάλει στον αγώνα για μια ελεύθερη πατρίδα. Ο ελληνικός λαός βρίσκεται μπροστά στο σταυροδρόμι της επιβίωσής του. Alea jacta est.
Ευάγγελος Χ. Χανιώτης                                                                                     ΠΗΓΗ:www.elkosmos.gr

Έτσι έκοβαν τον βήχα κάποτε οι Ένοπλες Δυνάμεις στις Τουρκικές μαγγιές στο Αιγαίο!

Οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της "Ψιλής Άμμου"

Θεσσαλονίκη 1 Οκτ 2010
Στρατηγέ

Στη σελίδα του τεύχους 46 ( Μάιος- Ιούνιος 2010 ) της έγκριτης εφημερίδα σας ΄΄ΦΛΟΓΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ΄΄ αναφέρεται το περιστατικό ΄΄μπαταριά ΄΄ τύπου Κ....... και γίνεται μια σύντομη περιγραφή του ιστορικού το οποίο όμως είναι …πολύ ανακριβές και παρουσιάζεται υπό μορφή θρύλου . Για την αποκατάσταση και μόνο της ιστορικής αλήθειας παραθέτω σύντομα το ιστορικό του περιστατικού που συνέβη το 1976 στη Σάμο (79ΑΔΤΕ) με Διοικητή τον τότε Ταξίαρχο Κ. Γ..

Εγώ ,υπολοχαγός(ΠΖ) τότε , ήμουν Διοικητής του 2ου Λόχου του 212 ΤΕ (έδρα Βαθύ Σάμου ) και στο τομέα ευθύνης μου υπάγονταν το Φυλάκιο της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ- (κοντά στον ομώνυμο ορμίσκο) 10 χιλιόμ. περίπου ΝΑ από το Βαθύ –στα γνωστά ιστορικά στενά της Μυκάλης 1500 μέτρων πλάτους - , επανδρωμένο με ενισχυμένη ομάδα (13 άτομα)
Ήταν απόγευμα Παρασκευής και βρισκόμουν για επιθεώρηση μέσα στο Φυλάκιο όταν ο σκοπός με ειδοποίησε ότι τουρκικό σκάφος έχει μπει στα χωρικά μας ύδατα. Πετάχτηκα αμέσως έξω με τον Αρχιφύλακα και πράγματι διαπίστωσα ότι μεγάλο Τουρκικό περιπολικό σκάφος έπλεε με ικανή ταχύτητα εντεύθεν της βραχονησίδας του Αγίου Νικολάου-Φάρος ( όπου διέρχονταν η γραμμή των χωρικών υδάτων) με κατεύθυνση προς το Φυλάκιο . Αμέσως διέταξα συναγερμό και πιάσαμε τη γραμμή ορυγμάτων- που ήταν μπροστά από το Φυλάκιο , παράλληλα με την ακτογραμμή- με πλήρη οπλισμό και πυρομαχικά ασφαλείας ( η ομάδα ήταν ενισχυμένη με ένα πολυβόλο και ένα Α/Τ εκτοξευτή τύπου Μπαζούκας) . Κατέβηκα στο κεντρικό όρυγμα μαζί με το οπλοπολυβολητή στρτη Μ.Σ.(από την Ψέριμμο Καλύμνου) και όταν είδα το περιπολικό με υψωμένη τη σημαία να πλησιάζει επιδεικτικά και απειλητικά στα 200-150 μέτρα περίπου με ΄΄ φουλ ταχύτητα΄΄ προς το Φυλάκιο τότε διέταξα τον οπλοπολυβολητή πυρ και έριξε κατευθείαν στο στόχο αδειάζοντας ολόκληρη τη γεμιστήρα (τύπου ΜΠΑΡ) . Είδαμε και ακούστηκαν τα πυρά να κτυπούν και να διαπερνούν μέταλλα και τζάμια του περιπολικού σκάφους ,ακούστηκαν επίσης φωνές και αμέσως ανέκοψε απότομα ταχύτητα έκανε επιτόπου στροφή και απομακρύνθηκε γρήγορα. .
Ανέφερα μετά από λίγο το συμβάν τηλεφωνικά (με δυσκολία έπιασα γραμμή αφού το Φυλάκιο είχε σύνδεση με ΤΤ καλώδιο) στον τότε Διοικητή μου Ανχη(ΠΖ) Κ. Π. Μετά παρέλευση μισής περίπου ώρας με κάλεσε στο τηλέφωνο ο Δντης του 2ου ΕΓ της ΑΔΤΕ που προφανώς ο Διοικητής μου είχε ενημερώσει τον κ.Ταξίαρχο , με ρώτησε για το συμβάν και με διέταξε να παρουσιαστώ πάραυτα στο Στρατηγείο στον Κ.Ταξίαρχο. Πράγματι μετέβηκα στο Στρατηγείο που βρίσκονταν στο Βαθύ και παρουσιάστηκα στο γραφείο του
Με ρώτησε εμφανώς ταραγμένος και σε αυστηρό τόνο ο τότε Ταξίαρχος Κ. πως συνέβηκε το περιστατικό και αν ζήτησα έγκριση να διατάξω πυρ .Του απάντησα ότι όλα συνέβηκαν σε λίγα λεπτά και δεν είχα χρόνο για να ζητήσω έγκριση. Μετά αφού έμεινε για λίγο σιωπηλός υπομειδίασε και μου είπε: Μπραβο σου …. Να δουμε τώρα τι θα γίνει . Πήγαινε τώρα . Χαιρέτησα και ενώ έβγαινα από το γραφείο του άμέσως μου είπε να τον ακολουθήσω ,επιβιβάσθηκε στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και εγώ τον ακολούθησα με το τζιπ και μέταβήκαμε στο Φυλάκιο όπου του περιέγραψα επιτόπου το συμβάν.
Ούτε ΕΔΕ ,ούτε πρόχειρη Εξέταση διατάχθηκε ούτε τίποτε και το θέμα αποσιωπήθηκε. Μέχρι που έφυγε ο Ταξίαρχος Κ. από το νησί (επιβεβαιώνω ότι ήταν ιδιαίτερα δημοφιλής στους κατοίκους του νησιού της Σάμου) δεν μου ανέφερε τίποτε για το συμβάν παρά μόνο όταν με συναντούσε και τον χαιρετούσα μού έλεγε ΄΄ γειά σου κομάντο΄΄(έφερα πάντα στη στολή μου τα σήματα του ΟΥΚ και Αλεξιπτωτιστού)
Πέρασαν τα χρόνια και ξανασυνάντησα τον απόστρατο πλέον Στρατηγό Κ. τον Μάιο του 2004, ως Ταξίαρχος τότε εγώ στο ετήσιο τελούμενο μνημόσυνο των πεσόντων Καταδρομέων στο Καβούρι και παρόντος και του Διοικητού της ΔΕΔ Υποστρατήγου Γ.Π., αφού παρουσιάστηκα και τον χαιρέτησα , με αναγνώρισε αμέσως και μεταξύ άλλων μου είπε : ΄΄Ξέρεις παιδί μου μερικές φορές οι Τούρκοι δεν καταλαβαίνουν παρά μόνο τη γλώσσα της Σάμου , της ΨΙΛΗΣ ΑΜΜΟΥ ΄΄

Eίμαι στη διάθεσή σας για περισσότερες πληροφορίες και τυχόν λεπτομέρειες

Με τιμή

Ε. Κ.
Αντιστράτηγος εα
Όπως το λάβαμε με e mail από φίλο αναγνώστη                                                                                  ΠΗΓΗ:armyalert.blogspot.com

ένοχος ένοχον ου ποιεί, ποεί όμως συνένοχον...

Χριστόδουλος Σώζος. Δήμαρχος Λεμεσού. Επεσε το 1912 για την απελευθέρωση των Ιωαννίνων.

Για την «προσάρτηση» των Ιωαννίνων, όπως λένε αυτοί που ήδη ονομάζουν την Ιστορία, «αφήγημα» - παραδείγματος χάριν «το εθνικό αφήγημα των Ελλήνων» - ίσως και των «κατά φαντασίαν Ελλήνων»,

α ρε έρμε Χριστόδουλε Σώζε, τι ήθελες, εσύ ένας Κυπραίος να πα να πέσεις στα Γιάννενα;

.........................................

Τι σύμπτωσις όμως! όλοι αυτοί που μιλάνε για «φαντασιακό» των λαών και των εθνών ήταν υπέρ του Σχεδίου Ανάν, των βομβαρδισμών και των εισβολών στη Σερβία ή το Ιράκ, είναι τώρα υπέρ του Μνημονίου - τι σύμπτωσις

που όσοι εξ αυτών δηλώνουν αριστεροί εργάζονται στο Κράτος, τα ΜΜΕ και τα ΑΕΙ πάντα υπό την προστασία των δεξιών (και του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ.) - τι σύμπτωση..!
Εκεί γύρω στο 1958, υπάλληλος τις του Μονοπωλίου (που υπήρχε τότε για το πετρέλαιο, τα σπίρτα και, αν θυμάμαι καλά, το αλάτι), ετέθη σε εξάμηνη αργία απ' την υπηρεσία του, στα Λαγκάδια, στην Πελοπόννησο
διότι ο άγρυπνος χωροφύλαξ της περιοχής διεπίστωσε ότι ο εν λόγω υπάλληλος ήταν «επίμονος αναγνώστης του Βήματος»...
Από τότε έχουν περάσει 3.652 χρόνια...
*****
Ούτε τη μελαγχολία του δεν πρόλαβε να νοιώσει φέτος ο Σεπτέμβριος μέσα σε τόση γελοιότητα τυλιγμένος...
Θαύμα - θαύμα! το Βατοπέδι δεν ήταν σκάνδαλο -το είδε στον ύπνο του ο Καρχιμάκης και τύλιξε σε μια κόλλα χαρτί (από χρυσόβουλα) την αθώα Ν.Δ.
Χρυσόβουλα, οφείλουμε να το ομολογήσουμε β' διαλογής, που εκδόθηκαν σε ταραγμένους καιρούς, από μισοαυτοκράτορες και μιξοαυτοκράτορες, μπαγάσηδες, σφετεριστές κι άλλους, όλους
τυχοδιώκτες· πολύτιμα όμως για τους καλόγηρους, όσον και τα διάδοχα οθωμανικά φιρμάνια, για να κατέχουν γη, νερά, δάση, λιβάδια, ψυχές, πρόβατα
...καλόγερους, πρώτους-πρώτους στην υποδοχή των Τούρκων τότε, και των ναζί αργότερα
σιγά το σκάνδαλο, δεν εβλάφθη το Δημόσιο, ουδέποτε οι καλοί αυτοί άνθρωποι έβλαψαν τους χωρικούς -αρκεί να 'ταν κολίγοι.
Παλιές ιστορίες.
Αντιθέτως οι σύγχρονες είναι πιο εκσυγχρονισμένες. Οπως η ιστορία με την κυρία Υφυπουργό, κάτοχο 58 ή 38 (δεν ενθυμούμαι) ακινήτων -να μην αναλάβει συνεπώς ως υφυπουργός τις αρμοδιότητες για τις Εργατικές Κατοικίες; Τις ανέλαβε! δεν ταιριάζει τέλεια;
Οπως ταιριάζει επίσης και με τους τόσους άλλους πολλούς εκατομμυριούχους σοσιαλιστές και υπουργούς και βουλευτές -δεν ομιλώ για τους παλαιόθεν πλούσιους, από πάππου (Β'Διεθνής) προς πάππουν (Α'Διεθνής), για τους νεόπλουτους λέω, αυτούς που πλούτισαν απ' την αγάπη τους για τον λαό,
αυτούς που σου λένε ψέματα για να μη σε στενοχωρήσουν, που όταν σου λένε ότι
«θα συνεχισθεί η οικονομική υποστήριξη της χώρας», εννοούν ότι «θα συνεχισθεί η πολιτική της κατοχή», που όταν λένε «θαρραλέα οικονομική πολιτική» εννοούν την «άγρια φορολόγηση» -αυτούς τους εξπέρ των ευφημισμών
τους καλούς ανθρώπους που δουλεύουν κυρίως για να σε δουλεύουν, μη μελαγχολείς, έφυγε ο Σεπτέμβρης.
.....................................
Αλλωστε, μερικές πινελιές μιας διασκεδαστικής μέρας καταγράφουμε σήμερα, δεν είναι
δα μια τρομερή ημέρα, όπου έχοντας σιχαθεί των Τραπεζιτών τα έργα η Φύση αγριεύεται -ψυχραιμία- ακόμα μια μέρα της πλάκας είναι, όπου μας διαβεβαιώνει ο κ. Παπανδρέου ότι «οι άνθρωποι απ' το
Κατάρ θέλουν να φτιάξουν στο Ελληνικό ένα διαμάντι!»
Πορτοκαλεώνας θα είναι; με φαιδρές πορτοκαλέες και άλλα φρουτάκια; ω τι χαρά! έλα Λόλα, πάρε φλουτάκι
κι ύστερα (άσε κάτω το μήλο) έλα, Λόλα, να κάνουμε μια εξεταστική για την οικονομία! Και για την Γκόλντμαν Σακς; -ναι, Λόλα! Και για την εποχή Σημίτη; -ναι, Λόλα! Ετσι
είπε, έτσι μας διαβεβαίωσε ο Γιωργάκης, ότι θα κάνει εξεταστική για την οικονομία (Θεέ μου! κι έχω χάσει τις αποδείξεις του 1998!) -μη φοβάσαι, Λόλα! από
την εποχή του Ιουστινιάνειου Κώδικα, την περαίωση φυγείν αδύνατον. Λόλα.
Φαίνεται ότι το Μνημόνιο έχει αρχίσει να παράγει ένα νέο είδος ανθρώπου (το οποίον όμως ήταν σαν έτοιμο από καιρό). Τον Οργουελιανό Διπρόσωπο Μονόφθαλμον.
Αυτόν που σου λέει ότι σιχαίνεται το Μνημόνιο, αλλά το υπερψηφίζει. Αυτόν που σκούζει ότι βουλιάζουμε και σε πνίγει. Είναι ο μέγας ανόητος ανούσιος με το χαμόγελο γκριμάτσα καρφωμένο σε ένα ήδη πεθαμένο από τον φόβο πρόσωπο.
Το ξέσπασμα δεν θα αργήσει...
ΥΓ. Η στήλη σάς ευχαριστεί για τη συμμετοχή σας -με επιστολές, τηλεφωνήματα και e-mail- στη διαμόρφωσή της (και συχνά στη μόρφωσή της)...

ΤΑ ΓΥΡΙΣΜΑΤΑ ΠΟΥ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΝ ΑΞΕΧΑΣΤΑ ΣΤΟ ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΕΡΓΕΙΟ!ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΘΡΑΚΗ

Κείμενο του ιστολόγιου
Ανέβηκε λοιπόν ένα συνεργείο της γαλλικής τηλεόρασης για να κάνει ντοκιμαντέρ στο χωριό Θέρμες της Ξάνθης. Και μαζί τους ήταν μέλη του συλλόγου Πομάκων, Να δεχτώ ότι πήραν πλάνα από το σχολείο ενώ κανονικά απαγορεύεται. Άραγε αν στη θέση του γαλλικού καναλιού ήταν το τουρκικό κανάλι TRT θα χρειαζόταν άδεια από κανέναν ; Και να δεχτώ ακόμη ότι τους πρόσβαλαν. Είναι όμως αντίδραση πολιτισμένων ανθρώπων (λέμε τώρα…) να βγούνε ρόπαλα και ξύλα και να σκυλοβρίζουν όλο το συνεργείο; Γιατί παρά τα ψέματα που λένε οι ¨αυτόπτες μάρτυρες¨ η αλήθεια είναι ότι ο όχλος ξεφτίλισε, ταπείνωσε και κατατρόμαξε το συνεργείο, σε σημείο μάλιστα που μέλη του έκλαιγαν. Μέχρι και κείμενο τους έβαλαν να υπογράψουν. Οι άνθρωποι για ντοκιμαντέρ ήρθαν και…δηλωσίες έγιναν ! Πάντως να είναι καλά η αστυνομία που τους έσωσε. Αλλιώς…Ακόμα και το ότι έγινε δημόσια προβολή του υλικού και δημόσια λογοκρισία δεν περιποιεί καμιά τιμή ούτε σε αυτούς που την επέβαλαν, αλλά ούτε και σε αυτούς που την επέτρεψαν. Ιδιαίτερα μάλιστα καθώς δεν υπήρχε καμία δυνατότητα αντίρρησης εκ μέρους των μελών του συνεργείου. Το περιστατικό είναι σοβαρό και δείχνει το πώς μπορεί το προξενείο ανά πάσα στιγμή να κινητοποιήσει ανθρώπους στην κατεύθυνση που επιθυμεί. Ανθρώπους μάλιστα που δεν δυσκολεύονται όπως φαίνεται στην χρήση και στην απειλή χρήσης βίας. Σκεφτείτε τι θα γίνει αν η Τουρκία αποφασίσει να πυρπολήσει ή να ανατινάξει ένα τζαμί (όπως ομολόγησε ότι έκανε στην Κύπρο συνταξιούχος στρατιωτικός της). Ο Αγγά έχει δίκιο όταν λέει πως το περιστατικό μοιάζει με αυτό που είχε γίνει στον Εχίνο όπου κόντεψαν να λιντσάρουν ηθοποιούς. Αυτή η άμεση προσφυγή στην βία ή την απειλή χρήσης της θυμίζει πανομοιότυπες περιπτώσεις που βλέπουμε συχνά στην Τουρκία. Πραγματικά, αυτοί που έδειξαν το θάρρος να είναι 150 άτομα και να απειλούνε τους 5 είναι άξιοι της καταγωγής τους ! Και από πάνω έρχονται και οι ταγοί τους να τους συγχαρούν για την ψύχραιμη συμπεριφορά τους ! Ας μην επενέβαινε η αστυνομία και θα βλέπαμε όλοι ¨την πολιτισμένη και ψύχραιμη αντίδραση¨… Ας δούμε πως παρουσιάζει το γεγονός η εφημερίδα Μπιρλίκ.
Εφ. Μπιρλίκ 29-9-2010

Η ένταση που άρχισε τις μεσημεριανές ώρες στο χωρίο Θέρμες της ορεινής περιοχής έδωσε την θέση της στην γαλήνη. Όλα άρχισαν όταν συνεργείο του κρατικού γαλλικού καναλιού TV Frans 3 βιντεοσκοπούσε στην περιοχή. Με βάση τους ισχυρισμούς, η χωρίς άδεια βιντεοσκόπηση του μειονοτικού σχολείου Θερμών και του τζαμιού από την γαλλική τηλεοπτική ομάδα και τον πρόεδρο του ¨Συλλόγου Πομάκων Ξάνθης¨ Ιμάμ Αχμέτ, προκάλεσε ένταση στις Θέρμες. Πάλι με βάση αυτά που λένε αυτόπτες μάρτυρες, δίπλα στην ομάδα της γαλλικής τηλεόρασης υπήρχε και ένας υπάλληλος του Υπουργείο Πολιτισμού της Ελλάδας, ο οποίος τους βοηθούσε. Ως εφημερίδα Μπιρλίκ μόλις μάθαμε το γεγονός πήγαμε στις Θέρμες και παρακολουθήσαμε εκ του σύνεγγυς τις εξελίξεις. Ο ιμάμης του χωριού Γιουκσέλ Ιμάμ μας περιέγραψε με όλες τις λεπτομέρειες το γεγονός, αξιολογώντας το ως μια προβοκάτσια έναντι του λαού των Θερμών και της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης. Για την γαλήνευση στις Θέρμες μεγάλες προσπάθειες κατέβαλαν ο δήμαρχος Μύκης Μουσταφά Αγκά, ο αντινομάρχης Ξάνθης Τουρκές Χατζιμεμίς, ο δικηγόρος Ιχσάν Καγιά και ο κοινοτάρχης Θερμών Χασάν Ναζίρ.
Όπως ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες και χωρικοί, κατά την διάρκεια γυρίσματος με θέμα την ¨Πομακική¨ ταυτότητα, κάποιοι παρακρατικοί κύκλοι για να πετύχουν τους στόχους τους και να διασπάσουν την μοναδική επίσημη μειονότητα της Δυτικής Θράκης την Τουρκική και για να δημιουργήσουν άλλες μειονότητες προσπάθησαν να χρησιμοποιήσουν τα παιδιά του σχολείου, και αυτό είναι κάτι που δεν πρόκειται ποτέ όπως είπαν να αποδεχτούνε. Είπαν πως κατά καιρούς γίνονται τέτοιου είδους κρυφές προσπάθειες που χαλάνε την γαλήνη τους.
Στα γυρίσματα που άρχισαν τις μεσημεριανές ώρες στις 28 Σεπτεμβρίου 2010, προκαλεί διάφορα ερωτήματα το γεγονός πως σε ώρα σχολείου και την ώρα που τα παιδιά κάνουνε μάθημα η κάμερα του γαλλικού συνεργείου μπαίνει στην αυλή του σχολείου και θέλει να βάλει τα παιδιά να μιλήσουν και ταυτόχρονα ο πρόεδρος του ¨Συλλόγου Πομάκων¨ Ιμάμ Αχμέτ κάνει ρεπορτάζ στον κήπο του σχολείου. Η εφημερίδα Μπιρλίκ για να ερευνήσει τα ερωτήματα αυτά μετέβη στις Θέρμες και τα μεταφέρει στις σελίδες της.
Κοιτάξτε πως εξελίχθηκαν τα πράματα με βάση αυτά που περιγράφουν οι αυτόπτες μάρτυρες.
ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΙΧΣΑΝ ΚΑΓΙΑ : ¨ΟΛΕΣ ΟΙ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΕΣ ΕΧΟΥΝ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ¨
¨Όλες οι μειονότητες έχουν μηχανισμούς αυτοπροστασίας. Εξαιτίας αυτού, το έθνος μας ως τμήμα του Τουρκικού έθνους είναι ιδιαίτερα δεμένο με τις πνευματικές θρησκευτικές και εθνικές του αξίες. Όταν γίνονται κάποιες σκόπιμες κινήσεις προκαλούνε μεγάλη αντίδραση. Διότι όλοι οι μειονοτικοί δεν θέλουν αυτά να τεθούνε σε κίνδυνο. Παρά το ότι το κράτος και το παρακράτος ξέρουν αυτά τα ευαίσθητα θέματα, γίνονται τέτοιας φύσεως περιστατικά που προκαλούν ένταση. Ο κόσμος των Θερμών ενσυνείδητα και μέσα σε αλληλεγγύη αντέδρασε ενάντια σε αυτό. Όπως είδατε και εσείς ήρθε εδώ ένα τηλεοπτικό κανάλι και άρχισε να βιντεοσκοπεί. Θα πείτε πως είναι μια παρουσίαση, μα είναι άμεσα αντιληπτό πως γίνεται με κακή πρόθεση. Πραγματικά επιδιώκεται ο εμπαιγμός της εθνικής καταγωγής του κόσμου. Για αυτό, ετούτο το περιστατικό εξελήφθη από τον κόσμο ως μια ψεύτικη τηλεοπτική εκπομπή. Και κατά την γνώμη μου εξ όσων είδα έτσι είναι, διότι αν υπήρχε μια σωστή, μια καλή θέληση, τότε δεν θα έκαναν μια τέτοια προσπάθεια, και μάλιστα χωρίς να ακούσουν ή να συμβουλευτούνε κάποιον, παρά το ότι ξέρουν αυτές τις ευαισθησίες. Και όμως, όταν γίνονται τέτοιου είδους γυρίσματα οπωσδήποτε ζητείται άδεια. Εάν σε αυτό το θέμα υπήρχε καλή βούληση, θα έπαιρναν άδεια από τις απαραίτητες αρχές και από τον υπεύθυνο του τζαμιού και του σχολείου στο χωριό, και έτσι οι λήψεις θα γινόταν κανονικά. Όμως το να μπαίνουν απευθείας στην αυλή του τζαμιού και στον κήπο του σχολείου και να ζητάνε δηλώσεις από κάποιους ανθρώπους παρά το ότι αυτοί δεν θέλουνε, προκάλεσε την σημερινή αντίδραση του κόσμου. Αποτελεί ατομικό δικαίωμα των γονέων των παιδιών και των ατόμων που βιντεοσκοπήθηκαν χωρίς ενημέρωση να ζητάνε να σβηστούνε αυτές οι εικόνες. Εντέλει μας είπαν πως σβήστηκαν αυτές οι εικόνες και μάλιστα ο υπεύθυνος του καναλιού υπέγραψε και δήλωση και μας έπεισε έτσι πως είναι καλοπροαίρετος. Προς το παρόν το περιστατικό φαίνεται να έχει λήξει. Μακάρι να μην συνεχιστεί¨.
ΒΟΗΘΟΣ ΤΟΥ ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ ΜΟΥΦΤΗ, ΑΧΜΕΤ ΧΡΑΛΟΓΛΟΥ : ¨ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΟΙ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΑΝΤΙΟΙ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ¨
¨Ο θρησκευτικός λειτουργός του χωριού ως μέλος του χωριού μας πήρε τηλέφωνο στην μουφτεία και μας περιέγραψε το περιστατικό. Φυσικά πρόκειται για σοβαρό περιστατικό. Ο κόσμος μας σε αυτή την ευαίσθητη κατάσταση, κινήθηκε μέσα σε ενότητα και ομοψυχία απέναντι σε αυτές τις λανθασμένες κινήσεις που αρνούνται την εθνική μας ταυτότητα. Ιδιαίτερα κινήσεις του τύπου να βιντεοσκοπούνε τα παιδιά μας στον κήπο του σχολείου και να τα παρουσιάζουν με κακόβουλο τρόπο στον κόσμο δεν μπορούνε ποτέ να γίνουν αποδεκτές από εμάς, όπως έδειξε και ο κόσμος μας που συγκεντρώθηκε εδώ. Και εμείς ως μουφτεία κινητοποιηθήκαμε αμέσως, δείξαμε πως είμαστε δίπλα στον λαό μας και συμβουλέψαμε τον κόσμο μας να ηρεμήσουν και να μην υποκύπτουν στις προκλήσεις. Να είναι καλά όλοι μας άκουσαν, και δεν επέτρεψαν την περαιτέρω εξέλιξη του περιστατικού. Ευχαριστούμε όλους όσους ήρθαν από αυτό και από τα γύρω χωριά. Μακάρι να μην υπήρχαν αυτές οι εικόνες. Δεν εγκρίνουμε τώρα να χαλάσει η ωραία ελληνοτουρκική φιλία από κάποιους που έρχονται στην περιοχή. Εμείς σε αυτή τη περίοδο δεν θέλουμε να χαλάσει αυτή η ωραία ατμόσφαιρα. Εμείς ως Τουρκομουσουλμάνοι πάντοτε προσπαθούμε για την συνέχιση της ελληνοτουρκικής φιλίας. Εμείς επιθυμούμε να ζούμε εδώ μέσα σε γαλήνη, ειρήνη και αγάπη. Όταν όμως θέλουν να θίξουν τα πιο ευαίσθητα σημεία μας, τον μουσουλμανισμό μας και ιδιαίτερα την εθνική μας ταυτότητα, όσο φρόνιμοι και ανεκτικοί αν είμαστε αυτό δεν θα το επιτρέψουμε ποτέ. Δεν θέλουμε την διαστρέβλωση του σημερινού αρνητικού περιστατικού από οποιονδήποτε. Εμείς ως Τούρκοι της Δυτικής Θράκης δεν είμαστε αντίθετοι στο να έρχονται ξένες τηλεοράσεις στην περιοχή. Μάλιστα εμείς επιθυμούμε να έρχονται όλες οι τηλεοράσεις στην περιοχή μας για να ακουστεί η φωνή μας. Όμως είμαστε απολύτως αντίθετοι στο να έρχονται κάποια άτομα κρυφά στην περιοχή μας, να βιντεοσκοπούνε με πονηρό τρόπο, και διαστρεβλώνοντας τις πραγματικότητες της περιοχής να μεταδίδουν ψέματα σε όλο τον κόσμο. Δυστυχώς κάποιοι βρίσκοντας κάποιους άλλους επιθυμούνε να διαστρεβλώσουν την ωραία κατάσταση. Δεν θα γίνει ποτέ αποδεκτό το να μπαίνουν στο σχολείο σε ώρα λειτουργίας την ώρα που τα παιδιά κάνουνε γυμναστική και να βιντεοσκοπούνε, όπως και το να μπαίνουν στο σχολείο και να χρησιμοποιούνται μια σειρά από ανεπιθύμητες εκφράσεις. Αυτοί που έρχονται στην περιοχή μας να μην είναι ποτέ κακόβουλοι, είμαστε αντίθετοι σε αυτό. Είμαστε αντίθετοι στην χρησιμοποίηση των παιδιών μας σε τέτοιου είδους ψέματα¨.
ΑΝΤΙΝΟΜΑΡΧΗΣ ΞΑΝΘΗΣ ΧΑΤΖΗΜΕΜΙΣ ΤΟΥΡΚΕΣ : ¨ ΓΙΑ ΟΣΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΜΕΣΑ ΣΕ ΤΕΤΟΙΑ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΟΜΟΨΥΧΙΑ, ΚΑΜΜΙΑ ΖΗΜΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΕΛΘΕΙ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΥΤΕ ΣΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΜΑΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ
¨Την νομική διάσταση της υπόθεσης την ακούσατε από τον κύριο Ιχσάν. Το πώς εξελίχθηκε το περιστατικό το ακούσατε από τον βοηθό του μουφτή. Αυτός ήταν και ο πρώτος που μας ενημέρωσε και τον ευχαριστούμε για αυτό. Καταρχάς θέλω να συγχαρώ και να ευχαριστήσω τον κόσμο των Θερμών για την ήρεμη συμπεριφορά του και για την ψύχραιμη αντιμετώπιση της προβοκάτσιας. Αξιότιμοι φίλοι σήμερα κάποιοι προσπάθησαν να σας αναστατώσουν. Θέλησαν να σας εμπαίξουν. Εσείς όμως ψύχραιμα φερόμενοι και παραβλέποντας τις προβοκάτσιες δεν επιδείξατε αρνητικές συμπεριφορές. Αυτό δείχνει πως αυτή η κοινότητα όσο πάει ωριμάζει και παραβλέπει τα παιχνίδια κάποιων. Για όσο διάστημα εσείς είστε μέσα σε μια τέτοια ενότητα και ομοψυχία, καμιά ζημιά δεν θα επέλθει ούτε στην εθνική ούτε στην θρησκευτική μας ταυτότητα¨.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΜΥΚΗΣ ΜΟΥΣΤΑΦΑ ΑΓΓΑ
¨Το περιστατικό στις Θέρμες μοιάζει με αυτό που έγινε στον Εχίνο πριν λίγα χρόνια. Όμως αυτό το περιστατικό ενδυνάμωσε τον τουρκισμό. Η συνείδηση του κόσμου ανανεώθηκε. Πιστεύω πως οι χωρικοί μας δικαιώθηκαν όσον αφορά τον τουρκισμό τους και την πίστη τους. Έτσι οι χωρικοί ήταν που βγήκαν κερδισμένοι και η κοινότητα μας¨.
ΚΟΙΝΟΤΑΡΧΗΣ ΘΕΡΜΩΝ ΧΑΣΑΝ ΝΑΖΙΡ
¨Εμείς εδώ δεν είμαστε Πομάκοι. Όλοι μας είμαστε Τούρκοι, έτσι να ξέρουν. Με ρωτάνε εμένα ¨εσείς τι είστε ;¨ Και εγώ τους είπα. Εμείς εδώ δεν είμαστε Πομάκοι, εμείς που ζούμε εδώ είμαστε Τούρκοι. Τους είπα επίσης το εξής. Γιατί δεν ήρθατε στον δήμο ; Εγώ θα σας υποδεχόμουν εκεί με ωραίο τρόπο και θα σας τα περιέγραφα όλα. Στο χωριό υπάρχει ιμάμης, πήρατε την άδεια του για να βιντεοσκοπήσετε ; ¨Όχι δεν ρωτήσαμε¨ μου είπαν. Όταν τους είπα πείτε μου τι θέλετε από εμάς μου είπαν ¨Εσείς είστε Πομάκος ;¨, και εγώ τους είπα πως όχι δεν είμαστε Πομάκοι αλλά Τούρκοι¨
ΤΣΟΥΚΑΛ
¨Ζούμε σε μια δημοκρατική χώρα και οι άνθρωποι έχουν το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Εμείς έχουμε αυτοπροσδιοριστεί. Η μειονότητα μας προσδιορίστηκε με την συνθήκη της Λοζάνης. Εμείς γινόμαστε αποδεχτοί ως Τούρκοι και λέμε ότι είμαστε Τούρκοι.Ο κόσμος μας έμαθε για το σημερινό παιχνίδι και αντέδρασε με πολύ πολιτισμένο τρόπο. Ανέφερε χωρίς αναστάτωση το τι είναι ο ίδιος. Εγώ τους συγχαίρω. Από τώρα και πέρα όσοι έρχονται εδώ ας ξέρουν πως αυτή είναι η ταυτότητα του έθνους. Όπως κάθε άνθρωπος έτσι και εμείς αυτοπροσδιοριζόμαστε και λέμε ότι είμαστε μουσουλμάνοι και Τούρκοι¨.
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΕΦΟΡΙΑΣ ΘΕΡΜΩΝ
Είχα κάνει τη μεσημεριανή προσευχή όταν είδα από το παράθυρο πως υπάρχει κάμερα στον κήπο του σχολείου και βιντεοσκοπεί. Βγήκα από το τζαμί, ανέβηκα στην μηχανή μου και πήγα στο σχολείο. Μόλις με είδαν προσπάθησαν να φύγουν. Όμως εγώ πήγα δίπλα τους και τους ρώτησα τι βιντεοσκόπησαν. Βιντεοσκοπούσαν κατά την διάρκεια μαθήματος. Δίπλα τους υπήρχε ένας πρόεδρος του Συλλόγου Πομάκων. Είναι ακατανόητο το ότι βιντεοσκοπούσαν χωρίς άδεια¨.
ΙΜΑΜΗΣ ΘΕΡΜΩΝ ΓΙΟΥΚΣΕΛ ΙΜΑΜ
¨Πήγα για την μεσημεριανή προσευχή στο τζαμί. Μόλις είχαμε τελειώσει την προσευχή όταν άνοιξε η πόρτα του τζαμιού. Ένας από τους Γάλλους θέλησε να μπει στο τζαμί, αλλά όταν μας είδε τραβήχτηκε πίσω και εγώ του είπα ¨μπορείτε να περάσετε¨. Είδα όμως ότι η κάμερα ήταν στημένη και τραβούσε στον κήπο του σχολείου. Εκείνη την στιγμή ο διευθυντής του σχολείου βγήκε έξω και είπε ¨δεν μπορείτε να βιντεοσκοπείτε στο σχολείο¨. Μαζί τους όμως ήταν και ένας υπάλληλος του Ελληνικού υπουργείου Τουρισμού, και αυτό το μάθαμε αργότερα όταν ήρθε η αστυνομία και πήρε τις ταυτότητες τους. Ένας υπάλληλος του υπουργείου τουρισμού βρισκόταν εκεί μαζί με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πομάκων. Το άτομο από το υπουργείο τουρισμού γύρισε και μας είπε : ¨Αν τώρα δώσω χαρτί και μολύβι στα παιδιά του σχολείου, κανένα τους δεν ξέρει να γράφει το όνομα του, διότι είναι Πομάκοι¨. Σε αυτό λοιπόν ο κόσμος μας εξανέστη. Εμείς του είπαμε το εξής : ¨Εσείς δεν έχετε το δικαίωμα να μας αποδίδετε την ταυτότητα μας. Ο καθένας είναι ότι αισθάνεται. Μετά ο διευθυντής πήρε μέσα τα παιδιά και εγώ είπα στο τηλεοπτικό συνεργείο, οπωσδήποτε να μην βιντεοσκοπήσουν μέσα στο σχολείο. Την ώρα που μια μητέρα είχε πάει να πάρει το παιδί της, είδε τον κάμεραμαν δίπλα στο παιδί της να προσπαθεί να το ρωτήσει κάτι, και φυσικά πήρε το παιδί της και αντέδρασε. Μετά από αυτό όλο το χωριό μαζεύτηκε στο κήπο του σχολείου και αυτοί προσπάθησαν να φύγουν από πλαϊνούς δρόμους. Εμείς ως χωρικοί είχαμε ένα αίτημα από αυτούς. Βγάλτε την κασέτα και σβήστε τις εικόνες που λήφθηκαν χωρίς άδεια. Εμείς δεν θέλουμε να υπάρχει πρόβλημα. Εμείς σίγουρα δεν τους προσβάλλαμε. Όταν ρώτησα τον αρμόδιο του υπουργείου Τουρισμού ¨μα εσείς τουλάχιστον ως υπάλληλος δεν ξέρατε ότι απαγορεύεται η χωρίς άδεια βιντεοσκόπηση στο σχολείο ; Μου απάντησε πως ¨Ναι το ξέρουμε και παραβιάσαμε τον νόμο, αλλά αυτό αργότερα το αντιληφθήκαμε.¨.   ΠΗΓΗ:tourkikanea.wordpress.com

ΤΗΣ ΣΤΡΑΒΗΣ PSOLIS ΤΗΣ ΦΤΑΙΝΕ ΟΙ ΤΡΙΧΕΣ…

Διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη της Παρασκευής: 

γράφει ο Reporto  

«Αυτό, βεβαίως, και δε σημαίνει ότι όλοι οι καπιταλιστές που είτε μειώνουν την παραγωγή τους λόγω κρίσης είτε κλείνουν τις επιχειρήσεις τους, όλοι καταστρέφονται και οικονομικά ως άτομα. Κάποιοι, βεβαίως, μπορεί και να καταστρέφονται. Κυρίως όμως αυτό που πραγματοποιείται είναι μια νέα συγκεντροποίηση του κεφαλαίου, εξαγορές και συγχωνεύσεις, που οδηγούν σε μείωση του εργατικού δυναμικού.»

Φυσικά κανείς δε μας εξηγεί γιατί κάποιοι «κακοί» μπορεί και να καταστρέφονται.

Η ουσία όμως δε βρίσκεται εκεί… 
Το πράγμα έχει και συνέχεια αφού αυτό που επιχειρεί ο Ριζοσπάστης δια της μεθόδου του «Γιάννης κερνάει Γιάννης πίνει» είναι να εκχωρήσει συγχωροχάρτι στην τυποεκδοτική.

Και μετά από μια βαθυστόχαστη ανάλυση με την οποία ίσως και να μη διαφωνούμε, διαβάζουμε τα εξής: 
«Στον κλάδο του Τύπου ανήκει και η «Τυποεκδοτική», μια επιχείρηση με την ιδιαιτερότητα ότι ο ιδιοκτήτης της δεν είναι κάποιος ή μια ομάδα καπιταλιστών, αλλά το ΚΚΕ. Δηλαδή, η ύπαρξή της εξυπηρετεί την ανάγκη το ΚΚΕ να μην εξαρτάται τυπογραφικά από τις καπιταλιστικές επιχειρήσεις.» 

Και ρωτάμε:


Αν οι λοιπές καπιταλιστικές επιχειρήσεις είχαν την πρόθεση να εξαρτήσουν τυπογραφικά το ΚΚΕ, το απλούστερο δε θα ήταν να μην δίνουν (τυπογραφικά πάντα) δουλειές στην τυποεκδοτική???
Νομίζουμε ναι.
Σύντροφοι του ΚΚΕ μήπως χάριν του βασιλικού ξεχάσατε τη γλάστρα???
Δηλαδή μήπως ξεχάσαμε τον πρωταρχικό - κατά Μαρξ - κανόνα του καπιταλισμού που είναι το κέρδος???
Σε απλά ελληνικά:
Χέστηκαν οι καπιταλιστές για την τυπογραφική εξάρτηση του ΚΚΕ. Φτηνά την πήρατε τη δουλειά… σε σας θα έρθουν.

Και συνεχίζει ο Ριζοσπάστης: 
«Η επέκταση της «Τυποεκδοτικής» και σε τυπογραφικές εργασίες, εκτός των αναγκών του ΚΚΕ, δε στόχευε στο καπιταλιστικό κέρδος, αλλά στην ανάγκη κάλυψης των μεγάλων εξόδων που συνεπάγονται τα σύγχρονα μέσα εκτύπωσης εφημερίδας, διαφωτιστικού, υλικού κ.λπ. Αυτό το γνωρίζουν οι εργαζόμενοι εντός και εκτός «Τυποεκδοτικής», παρά τη μόνιμη εδώ και δεκαετίες επιχείρηση διαστρέβλωσης και συκοφαντίας.» 

Το ερώτημά μας είναι απλό.
Αυτό το διαφωτιστικό υλικό τι το κάνατε??? Ξεσηκώσατε μήπως την εργατική τάξη που μέσα σ ένα δεκαπενθήμερο έχασε κατακτήσεις εξήντα ολόκληρων χρόνων??? Ή μήπως τελικά συμβιβαστήκατε με παρελάσεις εκτόνωσης, ανώδυνες για το πολιτικό σύστημα και τις επιλογές του??? Πολλά τα λεφτά ρε παιδιά για να οδηγήσετε μια ολόκληρη σε πρακτικές εκτόνωσης και ανέξοδου (φανφαρόνικου κατά τα λοιπά ) συμβιβασμού. Αλλά συνεχίζει ο Ριζοσπάστης «Οι επιθέσεις που δέχτηκε και δέχεται η «Τυποεκδοτική» δεν είναι μόνο οι συνήθεις επιθέσεις στο πλαίσιο του ανταγωνισμού της καπιταλιστικής αγοράς. Είναι «εμπορικές» επιθέσεις, με σκοπό την οικονομική και ιδεολογικοπολιτική αποδυνάμωση του ΚΚΕ, τη χειραγώγησή του.» Εμπορικές επιθέσεις βλέπει λοιπόν το διαφωτιστικό team του Ριζοσπάστη. Αλλά εμείς οι αφελείς ρωτάμε: Οι εμπορικές επιθέσεις κατά κανόνα δεν πραγματοποιούνται με περικοπή των εμπορικών συμφωνιών??? Ή μήπως τώρα που πενηνταρίσαμε θα τρελαθούμε επειδή κάποιοι έτσι αποφάσισαν???
Συνεχίζει όμως ακάθεκτο ο Ριζοσπάστης: 
«Η αστική τάξη θα ήθελε το ΚΚΕ να μην μπορεί να εκδίδει καθημερινά τη δική του εφημερίδα, τα άλλα διαφωτιστικά προπαγανδιστικά του υλικά, να μην μπορεί να εκδίδει βιβλία, θεωρητικά, πολιτικά, λογοτεχνικά, ή θεωρητικά περιοδικά, για τη διάδοση της πολιτικής του, της ιδεολογίας του, της μαρξιστικής λενινιστικής θεωρίας στην εργατική τάξη, στα φτωχά λαϊκά στρώματα.» 

Κι εμείς συμφωνούμε. Ναι θα το ήθελε.
Με την προϋπόθεση όμως πως όλα τούτα θα οδηγούσαν στον ξεσηκωμό του λαού και όχι στο συμβιβασμό του σε ανέξοδες παρελάσεις.
Διότι αν πρόκειται για παρελάσεις… η αστική τάξη με μεγάλη χαρά να χρηματοδοτήσει τις εκδόσεις των οργανωτών.

Πως είπατε???
Τι θα πει ξεσηκωμός???
Κάτι σε Αργεντινή μήπως???
Ή μήπως προτιμάτε κάτι σε Ισημερινό???
Και παρακάτω: 
«Αυτή είναι και η ποιοτική διαφορά, συγκριτικά με τις άλλες επιχειρήσεις. Βεβαίως, αυτό δε σημαίνει ότι πρόκειται για «σοσιαλιστική νησίδα». Αντικειμενικά, δρα σε συνθήκες καπιταλισμού. Υπόκειται στους νόμους του και δεν μπορεί να είναι διαφορετικά. Δεν έχει να αντιμετωπίσει μόνο τον ανταγωνισμό των άλλων επιχειρήσεων, αλλά την πίεση σε σημείο στραγγαλισμού ολόκληρης της αστικής τάξης.» 

Κι αφού είναι έτσι βρε παιδιά για πείτε μας με τι εκπτώσεις αναλαμβάνει η τυποεκδοτική τις εκδόσεις της Σύγχρονης Εποχής και με τι ποσοστά κέρδους πουλά η Σ.Ε τα βιβλία των εκδόσεών της???
Και ακόμα παρακάτω: 
«Με τη διαφορά ότι η ύπαρξη π.χ. του ΔΟΛ για πολιτικούς και οικονομικούς, στενά επιχειρηματικούς λόγους, είναι όπλο για τη σωτηρία του καπιταλισμού, ενώ η λειτουργία και ύπαρξη της «Τυποεκδοτικής», στις ίδιες συνθήκες, με ακόμη μεγαλύτερες δυσκολίες, αφού δρα στα πλαίσια του καπιταλισμού και με τους νόμους του, αλλά με σκοπό να μπορεί να δρα το ΚΚΕ, είναι σε όφελος των άμεσων και γενικών συμφερόντων της εργατικής τάξης, του λαού και όχι για την αύξηση του κεφαλαίου, με σκοπό την εκμετάλλευση και τη διαιώνιση του καπιταλισμού ως τρόπου παραγωγής.» 

Έρμε Μαρξ… τι μπαρούφες έλεγες όταν μιλούσες για υπεραξία…
Σου διέφυγε προφανώς ότι η παραγωγή υπεραξίας βρίσκεται σε άνεση συνάρτηση με το ονοματεπώνυμο και τις πολιτικές καταβολές του εργοδότη.
Κάποιοι σύγχρονοι κομμουνιστές εργοδότες και δη συνδικαλιστές σε διόρθωσαν όμως αφού το βράδυ μάχονται υπέρ των λαθρομεταναστών και το πρωί τους απασχολούν στη δούλεψή τους για 300 ευρώ το μήνα (κομμουνιστές γαρ οι εργοδότες... Και ευαίσθητοι... Και φιλάνθρωποι...).
Και το αποκορύφωμα: 
«Επομένως, το άλλοθι των καπιταλιστών, ότι δηλαδή τα ίδια κάνει και η «Τυποεκδοτική», είναι κάλπικο. Είναι ένα ακόμη μέσο χειραγώγησης και υποταγής των εργαζομένων στο σύστημα. Κάλπικη είναι και κάθε προσπάθεια να δημιουργήσει σύγχυση στους εργαζόμενους για τις θέσεις του ΚΚΕ, σε σχέση με τις απολύσεις, την ανεργία, να το συκοφαντήσει για δήθεν διάσταση λόγων και πράξεων. Πρώτα απ' όλα, το ΚΚΕ υποστηρίζει και διεκδικεί (έχει καταθέσει και πρόταση νόμου στη Βουλή που την απέρριψαν τα αστικά κόμματα), την κάλυψη όλων των ανέργων, χωρίς καμιά άλλη προϋπόθεση, με μηνιαίο επίδομα 1.120 ευρώ για όλη την περίοδο της ανεργίας τους.»
Κάλπικο λοιπόν το άλλοθι… έτσι λέτε???
Δηλαδή βρε παιδιά αν οι απολύσεις είχαν απαγορευτεί με νόμο, η τυποεκδοτική θα απέλυε όσους έχει ήδη απολύσει ή θα πειθαρχούσε στον καπιταλιστικό  νόμο και δε θα απέλυε???
Αν όχι, αν δηλαδή δε τους απέλυε, αυτό σημαίνει πως θα μπορούσε να τους πληρώνει…
Αν ναι... τότε γιατί τους απέλυσε???
Αν ναι, αν δηλαδή παρά την νομοθετική απαγόρευση θα τους απέλυε λόγω αδυναμίας να καταβάλει τους μισθούς τους, τότε θα απειθαρχούσε στη νομοθετική απαγόρευση δηλαδή θα τους είχε απολύσει???

Φαύλος κύκλος…. Όταν η αλήθεια δε μας βολεύει τόσο το χειρότερο γι αυτήν. Ή αλλιώς…
Στραβός είναι ο γιαλός ή στραβά αρμενίζουμε???

Και μια χαζή απορία: 
Το σωματείο εργαζομένων στον τύπο τι κάνει αλήθεια???
Ο ταξικός προσανατολισμός του δεν καθορίζεται από τα προβλήματα των εργατών αλλά από την πολιτική ταυτότητα των εργοδοτών τους???
Μάλλον κάπως αλλιώς τα λέει η ιστορία του εργατικού – συνδικαλιστικού κινήματος.

Νομίζω???                                                                                                                                            ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Νέο "μαχαίρι" στο εισόδημα των στελεχών των Ε.Δ. - Με ... εξέγερση "στιλ Ισημερινού" προειδοποιούν







ImageΜεγάλες αντιδράσεις καταγράφονται μεταξύ των αξιωματικών, υπαξιωματικών και λοιπών μονίμων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων για το «Ενιαίο Μισθολόγιο» που επεξεργάζεται η κυβέρνηση στον δημόσιο τομέα. Στο defencenet.gr από χθες κυριολεκτικά «έχουν σπάσει τα τηλέφωνα» και έχουμε δεχθεί δεκάδες ηλεκτρονικές επιστολές από αξιωματικούς που απευθύνοτν κραυγή διαμαρτυρίας για το νέο επερχόμενο κακό. «Είδατε τι έγινε στον Ισημερινό. Εδώ που φτάνουμε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα» αναφέρει μία από τις επιστολές.
Ειδικά το υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα ισοπεδωθεί μισθολογικά από την περικοπή των επιδομάτων και αυτό γιατί ενώ έχει τους χαμηλότερους μισθούς του δημόσιου τομέα (μέχρι και 50% κάτω) η επιδοματική πολιτική που εφαρμοζόταν από όλες τις κυβερνήσεις, δηλαδή η καταβολή «γενναίων» επιδομάτων για να εξισορροπείται ο χαμηλός μισθός, είχε ως αποτέλεσμα μέχρι και το 35% σε έναν μισθό να προέρχεται από το επίδομα.
Τώρα το Ενιαίο που μελετάται στοχεύει κυρίως αυτά τα επιδόματα τα οποία θα περικοπούν μέχρι και κατά 50%! Δηλαδή στη νυν μείωση μισθού και επιδομάτων που ξεπερνά για τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων το 25% του εισοδήματός  τους, με πληθωρισμό άνω του 5% αθροιστικά κατ΄ ελάχιστο όριο τη διετία 2009-2010 θα έχουμε μία επιπλέον μείωση που θα κυμανθεί μεταξύ 12 και 18% ανάλογα με τα χρόνια υπηρεσίας! 
Το 90% των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων έχει αποδοχές μεταξύ 1.000-1.500 ευρώ με το επίδομα να προσθέτει ένα 25% τώρα στις αποδοχές τους. Και βέβαια πλέον μιλάμε για 12 μισθούς. Η κατάσταση είναι περισσότερο έκρυθμη και από την περασμένη άνοιξη οπότε και έγινε η πρώτη «χειρουργική επέμβαση» στους μισθούς των στελεχών και μάλλον θα έχουμε εξελίξεις ανάλογες με αυτές της «λευκής απεργίας» των πιλότων, αλλά σε άλλο επίπεδο...
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.defencenet.gr

ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ή ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ… Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΕΙΧΝΕΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ.

ΟΤΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΞΕΣΗΚΩΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ ΕΚΤΟΝΩΣΗΣ, ΤΟΤΕ ΜΠΟΡΟΥΝ ΟΝΤΩΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΑ ΣΩΒΡΑΚΑ…

ΤΑ ΤΡΟΜΟΛΑΓΝΑ ΚΑΙ ΧΕΙΡΑΓΩΓΟΥΜΕΝΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΜΜΕ, ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΟΒΑΛΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΦΟΒΟ ΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΣΤΟΧΟ ΝΑ ΚΑΘΗΛΩΣΟΥΝ ΤΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ.

Οι αστυνομικοί και τα σώματα ασφαλείας στον Ισημερινό ξεσηκώθηκαν για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους από τη λαίλαπα της παγκόσμιας διακυβέρνησης.
Το κοινοβούλιο έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.

Ακόμα και στελέχη του κυβερνητικού κόμματος διαχωρίζουν τη θέση τους και μπλοκάρουν τις νομοθετικές ρυθμίσεις της κυβέρνησης.


Σε διάφορα σημεία της πρωτεύουσας ένστολοι αστυνομικοί έκαιγαν λάστιχα αυτοκινήτων φωνάζοντας «Σεβαστείτε τα δικαιώματα μας», διαμαρτυρόμενοι για τις περικοπές στα επιδόματα τους. Επιπλέον, διαμαρτύρονταν και για την πρόθεση του προέδρου Ραφαέλ Κορία να διαλύσει το Κοινοβούλιο που έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο.
Μέλη του κόμματος του Κορία έχουν μπλοκάρει νομοθετικές ρυθμίσεις που στοχεύουν σε περικοπή των δημοσίων εσόδων, γεγονός που έχει αναγκάσει τον πρόεδρο να σκέφτεται τη διάλυση του σώματος, κίνηση που σημαίνει ότι θα συνεχίσει να κυβερνά με διάταγμα μέχρι τη διεξαγωγή των εκλογών, δήλωσε ένας από τους υπουργούς της κυβέρνησης.

ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ: 
Για να τεθούν σε ισχύ τα νέα μέτρα λιτότητας που έχει προτείνει ο Κορία πρέπει να εγκριθούν από το Συνταγματικό Δικαστήριο.

ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ Ο ΙΣΗΜΕΡΙΝΟΣ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ. ΤΟ ΑΘΛΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΔΕ ΛΕΕΙ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.

Reporto                                                                                                                                                      ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Ο ΠΟΛΥΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΚΑΤΑΠΑΤΕΙ ΤΙΣ ΑΞΙΕΣ ΜΑΣ... Η ΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΛΑΟΣ ΔΕ ΘΑ ΑΡΓΗΣΕΙ

Επιβεβαιωμένες πληροφορίες που έφτασαν στο Θήβα press αναφέρουν ότι ομάδες αλλοδαπών επιτίθενται σε ιερείς έξω απο τις εκκλησίες! 
Τι συμβαίνει; Οι ίδιες πληροφορίες θέλουν το πρώτο περιστατικό να συμβαίνει στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου και μάλιστα χθες το απόγευμα.

Την στιγμή λοιπόν που ο ιερέας και ένας λαϊκός έβγαιναν απο τον ναό, ομάδα πιθανόν Πακιστανών τους περικύκλωσε απειλητικά και άρχισε να φτύνει αυτούς και την εκκλησία. Το δεύτερο περιστατικό σημειώθηκε, σύμφωνα με άλλες πληροφορίες, στον Ιερό Ναό του Ευαγγελιστή Λουκά το απόγευμα του Σαββάτου.
Σύμφωνα με την μαρτυρία που έχουμε, την στιγμή που χτυπούσαν οι καμπάνες για τον Εσπερινό, μια ομάδα αλλοδαπών, συμπεριφέρθηκε με τον ίδιο τρόπο, όπως δηλαδή και στο προηγούμενο περιστατικό. "Νιώθουμε ότι κινδυνεύουμε! Η κατάσταση είναι απερίγραπτη.

Η πλατεία του Αγίου Γεωργίου έχει μετατραπεί σε χώρος φιλοξενίας αλλοδαπών που ενοχλούν τους περαστικούς, πίνουν και ασεβούν σε έναν Ιερό χώρο" μας ανέφερε πριν απο λίγο τηλεφωνικά κάτοικος της πειοχής και διερώτηθηκε: "Δεν σας κάνει εντύπωση που τα παιδιά στο παρελθόν έπαιζαν στην πλατεία του Αϊ Γιώργη και σήμερα έχουν κλειστεί στα σπίτια τους;"


Πραγματικά είναι δυο περιστατικά που θα πρέπει να μας προβληματίσουν αλλά και να κάνουν όσους "κυβερνούν" αυτόν τον τόπο να πάρουν δραστικά μέτρα, εναντίον όσων διαταρράσουν την ησυχία μας και εκμεταλεύονται το γεγονός ότι "οι Έλληνες είναι καλός λαός".

Ή κάποιος φίλος αναγνώστης μας έίπε ότι "κάποιοι αλλοδαποί θέλουν να φύγουμε εμείς απο την χώρα μας"

Η Ελλάδα είναι φιλόξενος τόπος αλλά δεν έχει δεχθεί ποτέ στην ιστορία να καταπατηθούν τα ιδανικά της! Αυτό ας το έχουν στο νου τους όσοι προκαλούν! 


ΘΗΒΑ ΠΡΕΣ                                                                                                                                          ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Κανείς αθώος δεν πρέπει να φοβάται το Γουδί Aνδρέα…


Ο Ανδρέας Λοβέρδος   βάζοντας το «αν» μπροστά από το αποτύχαμε  και μάλλον θέλει να κερδίσει χρόνο και να σπρώξει την έκρηξη στο μέλλον.
Ο χρόνος όμως τέλειωσε και οι ώρες είναι ιστορικές. Η Ελλάδα -το νιώθει ακόμη και ο μέσος νυκοκύρης -ντεμεκ- αστός- σβήνει.  Υπάρχει ένταση και πόλωση.  Τα γνωστά τζάκια αλληλουποστηρίζονται, ο Εθνικός μας πλούτος ξεπουλιέται και  σώζει την ΕΕ και τις παγκόσμιες τράπεζες. Το ΔΝΤ ακυρώνει 2500 χιλιαδες χρόνια Ελλάδα και την ζωή μας  όλη και- προσέξτε-  ο Γιωργάκης βραβεύεται από την Ντόιτσε Μπάνκ.
Μας έκαναν να αισθανθούμε ένοχες για ότι ζήσαμε. Μα ή αλήθεια είναι ότι ως λαός ζήσαμε  30 χρόνια λιτότητας  που χειροτέρευε διαρκώς. Και  αλλά τόσα χρόνια λαμογιάς και σκανδαλών, χρόνια εξαθλίωσης αρχών, θεσμών, ονείρων, χρόνια  άδικα γεμάτα αλισβερίσι και ξεπουλήματα, 30 χρόνια χωρίς κράτος χωρίς κάτι να πιαστούμε, που στο τέλος μας είπαν ότι το διαλύσαμε και όλας.  Στο τέλος μας είπανε  στα μούτρα οτι μαζι τα φάγαμε.
Μια σπίθα ίσως, μια αφορμή, μια λαμογιά, μια υποψία σκανδάλου,  “κατι απο έξω” το οτιδοίποτε και όλα θα ελευθερωθούν.  Τότε Απίστευτες δυνάμεις μίσους και εκδικησης θα βγουν στους δρόμους.  Όλοι γνωρίζουν,  τόσο αυτό το δεδομένο,  όσο και ότι  χρειάζεται ήδη ένα νέο μνημόνιο.  Νέο μνημόνιο  για την συντήρηση του παλιού και την ύπαρξη ελπίδας ότι το ισχύων καθεστώς δεν είναι το τέλος. Αυτό στα ψηλά.
Όλοι  εδώ στα χαμηλά γνωρίζουν ότι αν ανοίξουν την πόρτα τους  και  βγουν στο δρόμο τώρα -αυτή την στιγμή- θα μπει αέρας στην ψυχή, νερό και φως θα πέσει παντού.  Με μια μόνο κίνηση θα ξεβρομίσει ο τόπος.
Έτσι το έγκλημα της ΕΕ σε βάρος της Ελλάδας θα πληρωθεί αναλόγως  και ο καθένας ότι έφαγε.
Το έγκλημα της Ελληνικής αστικής τάξης σε βάρος της Ελλαδας θα πληρωθει αναλόγως και ο καθένας ότι έφαγε.
Τα εγκληματα των τζακιών σε βάρος της Ελλάδας θα πληρωθούν όλα. (Αυτοί έφαγαν τα πολλά)
Mα είναι ο νόμος που λέει: ΥΒΡΙΣ-ΑΤΙΣ- ΝΕΜΕΣΙΣ κύριε μου. Νόμος συμπαντικός σκληρός,  μα κανείς αθώος δεν πρέπει να φοβάται το Γουδί
Aνδρέα..                                                                                                                                              ΠΗΓΗ:papaioannou.wordpress.com

Οι Ισλανδοί πολιορκούν το κυνοβούλιο.Σε όλη την Ευρώπη ξυπνάνε...Εδω;;Σςςςςςς...




ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

παγκόσμια οικονομία - παραδείγματα…

Σοσιαλισμός: Έχεις 2 αγελάδες και δίνεις τη μία στο γείτονά σου...


Κομμουνισμός: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου δίνει λίγο γάλα...


Φασισμός: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις δύο και σου πουλά λίγο γάλα…


Ναζισμός: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση τις παίρνει και σε σκοτώνει κιόλας…


Γραφειοκρατία: Έχεις 2 αγελάδες, η κυβέρνηση παίρνει και τις 2, σκοτώνει τη μία, αρμέγει την άλλη και στο τέλος πετά το γάλα…


Παραδοσιακός Καπιταλισμός: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία, αγοράζεις ένα ταύρο, πολλαπλασιάζεις το κοπάδι και η οικονομία αναπτύσσεται ομαλά. Στη συνέχεια, πουλάς όλο το κοπάδι, γίνεσαι εισοδηματίας και ζεις καλύτερα…


Αμερικανική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες, πουλάς τη μία και αναγκάζεις την άλλη να παράγει το γάλα που αντιστοιχεί σε 4 αγελάδες. Αργότερα, προσλαμβάνεις έναν εμπειρογνώμονα για να αναλύσει τους λόγους για τους οποίους η αγελάδα έπεσε νεκρή...


Γαλλική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και απεργείς επειδή θέλεις 3...


Γερμανική Οικονομία: Έχεις 2 αγελάδες και τις ανασχεδιάζεις έτσι ώστε να ζουν 100 χρόνια, να τρώνε μία φορά το μήνα και να αυτό-αρμέγονται...


Ιταλική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες αλλά δεν ξέρεις που είναι, έτσι
κάνεις διάλειμμα για φαγητό…


Ρωσική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες, τις μετράς και μαθαίνεις ότι στην πραγματικότητα έχεις 5. Τις ξανά μετράς και μαθαίνεις ότι έχεις 42. Την Τρίτη φορά μαθαίνεις ότι έχεις δύο ξανά. Μετά σταματάς να μετράς και ανοίγεις ακόμη ένα μπουκάλι βότκα...


Ελληνική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες, τις πουλάς όσο-όσο, με τα λίγα χρήματα που σου δίνουν δίνεις προκαταβολή για να πάρεις αυτοκίνητο, το οποίο αποπληρώνεις σε 7.083 δόσεις...


Ινδική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες και απλά τις λατρεύεις (είναι
ιερό ζώο στην Ινδία) και πεθαίνεις από την πείνα...


Βρετανική Οικονομία: Έχεις δύο αγελάδες και είναι και οι δύο τρελές τραβεστί...     
                                                              ΠΗΓΗ:nafunkikotes.blogspot.com

ΣΤΟ ΔΑΣΚΑΛΟ ΤΩΝ ΚΡΥΦΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ - ΤΗΣ ΧΑΡΑΣ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ

ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΣΟΥ ΜΙΛΩ ΕΛΛΗΝΑ, ΦΟΒΑΜΑΙ ΜΗΠΩΣ ΔΕΝ ΤΑΝΤΕΧΕΙΣ..ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΟΙ ΑΛΗΘΕΙΑΣ ΒΛΕΠΕΙΣ..
ΜΑ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕ ΘΕΛΩ ΝΑ Μ'ΑΚΟΥΣΕΙ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ..ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΛΩ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΟ ..ΣΆΥΤΟΝ ΠΟΥ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΣΤΗΝΕΙ ΚΑΘΕ ΧΡΟΝΙΑ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ..ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΜΙΑ ΤΑΞΗ..
ΕΣΕΝΑ ΘΕΛΩ ΝΑ ΑΓΓΙΞΩ ΕΛΛΗΝΑ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ...ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..ΕΣΕΝΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΣΑΙ  ΜΑΝΑ ΚΑΙ ΠΑΤΕΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΟΥ..
Ο ΔΡΟΜΟΣ ΣΟΥ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟΣ ΜΑ ΠΑΝΤΑ ΑΝΤΗΧΕΙ ΣΤΑ ΑΥΤΙΑ ΣΟΥ ΤΟ ΘΡΥΛΙΚΟ ΠΟΗΜΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΜΑ:
''ΣΜΙΛΕΨΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΨΥΧΕΣ..ΚΙ Ο,ΤΙ ΣΑΠΟΜΕΙΝΕΝ ΣΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ ΜΗΝ ΤΑΡΝΗΘΕΙΣ.ΘΥΣΙΑΣΕ ΤΟ ΩΣ ΤΗ ΣΤΕΡΝΗ ΠΝΟΗ ΣΟΥ''
ΕΣΥ ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΠΑΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΘΥΣΙΑ..ΞΕΡΕΙΣ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΚΡΑΤΑΣ ΣΤΟΥΣ ΩΜΟΥΣ ΣΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΕΛΛΑΔΑ..ΞΕΡΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΣΑΙ ΕΚΕΙ..ΖΕΙΣ ΠΑΝΤΑ ΣΕ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ ΧΩΡΟΧΡΟΝΟ..ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΕΝΩΝΕΙΣ ΤΟ ''ΜΟΛΩΝ ΛΑΒΕ'' ΤΟΥ ΛΕΩΝΙΔΑ ΜΕ ΤΟ ''ΟΧΙ'' ΤΟΥ ΜΕΤΑΞΑ..
ΕΣΥ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΥΨΩΝΕΙΣ ΤΟ ΑΝΑΣΤΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΓΙΝΕΣΑΙ ΕΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΤΟΥ ΓΕΝΟΥΣ:
ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗ,ΤΟΝ ΣΩΚΡΑΤΗ,ΤΟ ΜΕΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟ,ΤΟΝ ΚΟΣΜΑ ΤΟΝ ΑΙΤΩΛΟ,ΤΙΣ ΔΑΣΚΑΛΕΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, ΤΗΝ ΕΛΕΝΗ ΦΩΚΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.ΤΟΝ ΘΑΝΑΣΗ ΣΤΕΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΣΚΟΠΙΑ..ΚΟΙΝΟΣ Ο ΣΤΟΧΟΣ ΤΩΝ ΠΑΙΔΑΓΩΓΩΝ:
ΤΟ ΕΥ ΖΕΙΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ..
ΕΣΥ ΣΥΝΑΔΕΡΦΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΑ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙΣ..ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΠΑΡΕΛΑΒΕΣ ΑΠ ΤΑ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.
ΣΑΝ ΕΡΘΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ ΚΛΕΙΝΕΙΣ ΤΟ ΒΙΟΣ ΣΟΥ ΟΛΟ ΣΕ ΜΙΑ ΒΑΛΙΤΣΑ ΜΕ ΟΝΕΙΡΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΑΣ ΓΙΑ ΓΑΥΔΟ .ΑΓΑΘΟΝΗΣΙ,ΚΕΡΚΥΡΑ.ΔΕΡΕΙΟ.ΚΑΙ ΟΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΚΗ ΣΟΥ ΙΘΑΚΗ..
ΚΙ ΟΤΑΝ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΜΠΕΙΣ ΞΑΝΑ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΥ ΚΟΥΡΑΓΙΟ,ΕΣΥ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΑΔΕΡΦΕ ΘΑ ΓΡΑΨΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ..ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΜΕ ΔΑΚΡΥ  ΚΑΙ ΜΕ ΠΟΝΟ..ΓΙΑΤΙ ΣΟΥ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΕ ΣΒΗΝΟΥΝ ΑΠΤΟ ΧΑΡΤΗ ΚΑΙ ΞΕΠΟΥΛΑΝ ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΟΥ ΕΣΥ ΔΙΔΑΣΚΕΙΣ ΧΡΟΝΙΑ..
ΚΙΑΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΙΔΑ ΣΟΥ ΞΕΧΝΙΕΤΑΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ,ΚΙΑΝ ΕΘΝΟΣ ΚΑΙ ΦΥΛΗ ΣΤΕΝΑΖΟΥΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΜΑΣ ''ΣΜΙΛΕΨΕ ΔΑΣΚΑΛΕ ΨΥΧΕΣ'',ΜΗ ΛΥΓΙΣΕΙΣ..ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΑΝΤΙΤΜΟ ΣΟΥ..ΓΙΑΤΙ ΠΟΤΕ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑ ΣΟΥ ΔΕ ΧΩΡΕΣΕ ΣΤΗΝ ΥΛΗ..
ΚΙΑΝ ΙΣΩΣ ΒΛΕΠΕΙΣ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ  ΑΠΟ ΜΑΚΡΙΑ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΟ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΣΟΥ ..ΦΤΙΑΞΕ ΚΡΥΦΑ ΣΧΟΛΕΙΑ..ΓΙΝΕ ΑΚΟΥΡΑΣΤΟΣ ΠΑΙΔΑΓΩΓΟΣ,ΚΥΝΗΓΗΣΕ ΤΗ ΓΝΩΣΗ  ΚΑΙ ΧΑΡΙΣΕ ΤΗΝ ΑΠΛΟΧΕΡΑ ,ΟΠΟΥ ΖΗΤΑ Η ΕΛΛΑΔΑ..
ΚΙΑΝ ΟΛΟΙ ΣΕ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝΕ ΚΑΙ ΑΜΦΙΣΒΗΤΟΥΝ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΣΟΥ, ΕΣΥ ΜΕ ΤΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΔΕΙΞΕ ΑΝΤΡΕΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΜΠΕΣ ΣΤΗΝ ΤΑΞΗ ΣΟΥ ΞΑΝΑ ΕΧΟΝΤΑΣ ΜΙΑΝ ΕΛΠΙΔΑ..
ΠΩΣ Η ΕΛΛΑΔΑ ΞΑΝΑΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ''ΣΑΡΚΑ ΚΑΙ ΟΣΤΑ''ΜΕΣΑ ΑΠΤΑ ΔΑΚΡΥΑ ΣΟΥ!
ΕΛΛΗΝΑ ΔΑΣΚΑΛΕ ΤΟΥ ΧΘΕΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ ΤΟΥ  ΠΑΝΤΑ ΕΧΕΙΣ ΤΙΜΗ ΚΑΙ ΟΝΟΜΑ ΣΕ ΞΕΡΟΥΝ, ΣΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ:
ΕΣΥ ΕΛΠΙΔΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΠΕΙΡΟ .ΖΑΦΕΙΡΩ ,ΚΑΙ ΕΛΕΝΑ  ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΒΡΟ ,ΕΣΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΣΣΑ ΚΑΙ ΝΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ ..ΓΙΑ ΜΕΝΑ ΗΡΩΙΚΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΕΙΣΤΕ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΖΩΗΣ ΜΑ ΚΑΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΣΥΝΗΣ, ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ,ΚΡΑΤΑΤΕ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ ,ΧΑΡΙΖΕΤΕ ΕΛΛΑΔΑ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝ ΤΗΝ ΞΕΧΝΑΕΙ,ΤΟΛΜΑΤΕ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΖΕΤΕ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΥΨΩΝΕΤΑΙ Η  ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΣΗΜΑΙΑ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΑ ΣΤΟΜΑ,ΜΙΑ ΦΩΝΗ ΣΤΑΘΗΚΑΤΕ ΚΟΝΤΑ ΜΟΥ, ΕΙΤΕ ΣΤΟ ΔΕΡΕΙΟ ΜΕ ΚΑΡΔΙΑ,ΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΛΑΔΑ,
ΦΩΝΑΞΑΤΕ ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ ΜΕ ΕΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΠΙΚΡΗ ΕΝΤΟΛΗ ΣΑΣ;
ΑΡΝΙΕΜΑΙ  ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ ΝΑ ΔΗΛΩΣΩ ΥΠΟΤΑΓΗ
ΑΡΝΙΕΜΑΙ ΣΕ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΝΑ ΔΩΣΩ ΑΠ'ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΓΗ ΜΙΑ ΣΠΙΘΑΜΗ!!!
ΕΣΑΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΥΛΑΒΙΚΑ ΠΡΟΣΜΕΝΩ ΣΕ ΤΟΥΤΟ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΝΑ ΧΤΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΑΥΡΙΟ,ΚΛΕΙΣΤΕ ΤΑ ΝΙΑΤΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΕ ΜΙΑ ΜΕΓΑΛΗ ΑΓΚΑΛΙΑ.ΚΤΙΣΤΕ ΓΕΡΑ ΤΙΣ ΘΕΡΜΟΠΥΛΕΣ
ΚΙΟΤΑΝ ΜΕΣ ΤΟ ΚΟΡΜΙ ΛΙΓΗ ΑΠΟΜΕΙΝΕ Η ΔΥΝΑΜΗ ΣΑΣ..ΔΕΝ ΚΟΥΡΑΣΤΗΚΑΤΕ ΠΟΤΕ,ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΤΣΑΛΙΝΗ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΨΥΧΗ ΣΑΣ
Η ΙΔΕΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΗΡΘΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΝΟΜΙΛΙΑ ΜΕ ΜΙΑ ΔΑΣΚΑΛΑ, ΦΙΛΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΗΝ ΝΑΝΤΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΤΡΑ... Η ΝΑΝΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΤΑΠΕΙΝΗ ΚΑΙ ΜΕ ΕΥΑΙΣΘΗΤΟ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΔΑΣΚΑΛΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΗΣ ΤΗΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ... ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΔΙΣΤΑΣΑΜΕ ΟΥΤΕ ΛΕΠΤΟ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΗ ΜΑΣ ΠΛΕΩΝ ΧΑΡΑ ΝΙΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΕΝΑ ΑΡΘΡΟ ΑΦΙΕΡΩΜΕΝΟ ΣΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΑΣΚΑΛΟΥΣ ΚΑΙ ΔΑΣΚΑΛΕΣ... ΧΑΡΑ ΔΕΝ ΘΑ ΚΟΥΡΑΣΤΟΥΜΕ ΠΟΤΕ... ΔΕΝ ΘΑ ΗΣΥΧΑΣΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΜΟΝΗ ΑΛΗΘΕΙΑ... Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΥΘΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΘΑ ΟΔΗΓΗΣΕΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΠΟΥ ΤΗΣ ΑΞΙΖΕΙ... ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ... ELNEWS.GR                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:elnews.gr

NEA, BHMA, EΘΝΟΣ, ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ κλπ: Γκρεμίζεται ένα σύστημα που στηρίχτηκε στο ψέμμα και την αδικία!


http://vatopaidi.files.wordpress.com/2010/02/ceb2cebfcebcceb2ceb1cf81ceb4ceb9cf83cebccebfcf82-cf80cebbceb7cf81cebfcf86cebfcf81ceb9ceb1cf82.jpg
του Σάββα Καλεντερίδη
Επικράτησαν μετά τη Μεταπολίτευση στον τομέα της ενημέρωσης του ελληνικού λαού.
Ανεβοκατέβαζαν κυβερνήσεις.
Χλεύαζαν και λοιδωρούσαν όποιον Έλληνα πολίτη έβαζαν στο στόχαστρο.
Από εκδότες και δημοσιογράφοι, μέσα από διαδικασίες που ο ελληνικος λαός ονομάζει ΕΚΒΙΑΣΜΟ και ΔΙΑΦΘΟΡΑ, έγιναν 'επιχειρηματίες' και 'παράγοντες' που επηρέαζαν την πορεία αυτού του τόπου, χωρίς να δίνουν λογαριασμό σε κανέναν.
Η χυδαιότητα, η αμετροέπεια, η διαστρέβλωση της αλήθειας, η ασέβεια και η καταπάτηση κάθε αρχής δημοσιογραφικής δεοντολογίας και των βασικών αρχών της ισηγορίας, της ισονομίας και της ισοπολιτείας, έγιναν το λάβαρό τους.
Αντί να ασκούν έλεγχο στην εξουσία και να παρέχουν έγκαιρη, έγκυρη
και υπεύθυνη ενημέρωση στον ελληνικό λαό, έγιναν πεθήνια όργανα ή οι ίδιοι 'νταβατζήδες' και 'επιβήτορες' της εξουσίας .
Τώρα, η κρίση, της οποίας την έλευση, αντί για πρώτοι, όπως εκ καθήκοντος ώφειλαν, την αντιλήφθηκαν τελευταίοι, οι αχρείοι, τους παίρνει και αυτούς 'μέσα' και φυσικά μαζί με τα ξερά καίγονται και τα χλωρά, αφού θα χάσουν τη δουλειά τους και οι έντιμοι δημοσιογράφοι, εκείνοι που δεν 'μήδισαν'.
Περιμένουμε να δούμε την τελευταία πράξη του δράματος, με την ελπίδα ότι θα έλθει επιτέλους η κάθαρση, για να ξεβρωμίσει ο τόπος και η κοινωνία.                                                                           ΠΗΓΗ:infognomonpolitics.blogspot.com

Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Πως τα έπαιρνε το ΚΚΕ από την Κομιντέρν

To ΚΚΕ, σύμφωνα με τις αρχές του λενινισμού, λειτουργούσε με επαγγελματικά κομματικά στελέχη και ινστρούχτορες (οργανωτές) που όργωναν την Ελλάδα και ταξίδευαν ακόμα και στο εξωτερικό για κομματικούς λόγους. Ο Γ. Ιωαννίδης, σε βιογραφικό του σημείωμα αναφέρει ότι από το 1928, που προσελήφθη στο κόμμα ως επαγγελματικό στέλεχος σταμάτησε να εργάζεται ως κουρέας που ήταν το κανονικό του επάγγελμα. Είναι αυτονόητο ότι όλη αυτή η τεράστια και πολυσχιδής παράνομη οργάνωση με τον τεχνικό μηχανισμό και τα εκατοντάδες έμμισθα επαγγελματικά κομματικά στελέχη είχε ανάγκη και από ανάλογους οικονομικούς πόρους για τη λειτουργία της, οι οποίοι κατά το μέγιστο μέρος προέρχονταν από την Κ.Δ. και την Σοβιετική Ένωση, αλλά και από εράνους μέσω της κομμουνιστικής οργάνωσης της Εργατικής Βοήθειας κ.λπ.
Για την οικονομική υποστήριξη του Κ.Κ.Ε. από την Κ.Δ. ο πρώην Γραμματέας του κόμματος Σταυρίδης (“Τα παρασκήνια του ΚΚΕ”, σελ. 306), γράφει:
Η (Ρωσική) Πρεσβεία διεβίβαζε την αλληλογραφία μας εις την Μόσχα και μας έφερνε από εκεί γράμματα, εφημερίδες και περιοδικά, καθώς και χρήματα. Αλλ’όμως, προκειμένου περί χρημάτων, είχαμε χάσει τον λογαριασμόν. Μας ήτο γνωστόν ότι ο προϋπολογισμός της Κομιντέρν (Κ.Δ.) ανέγραφε ωρισμένον ποσόν, διά την επιχορήγησιν τρόπον τινά τον Κ.Κ.Ε. Πριν υπάρξει η Πρεσβεία, τα χρήματα αυτά διεβιβάζοντο εις Αθήνας μέσω Βιέννης διά προσώπων που ήρχοντο εκείθεν ή κατά την επάνοδον αντιπροσώπων τον Κ.Κ.Ε., εκ Μόσχας, όπως με τον Σαργολόγον που τα κατακράτησε, ή μέσω Γερμανίας διά τον (επιχειρηματίου) Πετσόπουλου κ.λπ
Ο Μάρκος Βαφειάδης (“Απομνημονεύματα”, σελ. 310) για τη μισθοδότηση στελεχών του Κ.Κ.Ε. από την Κ.Δ. αναφέρει:
Για τον Μαυρομάτη που πριν τη διχτατορία δούλευε μόνο στον «Ριζοσπάστη» σαν συντάχτης λέγονταν ότι είχε πλούσια οικογένεια στην Κωνσταντινούπολη κι ότι απ’εκεί του στέλναν κάθε μήνα 5 χιλιάδες δραχμές μέσω της γυναίκας του. Αργότερα μάθαμε πως αυτός όταν ήτανε φοιτητής στη Γερμανία, δούλεψε σα γραφιάς στο ελληνικό τμήμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς Νέων και απ’ εκεί του στέλνανε το ποσό κάθε μήνα, μέσω της Κωνσταντινούπολης. Ένας δεύτερος – αλλά πρώτος στην κομματική ιεραρχία – απ’ αυτούς τους πλουτοκράτες που έκανε χωριστή εντύπωση, ήτανε ο Ιωαννίδης, ο οποίος το ίδιο έπαιρνε 5 χιλιάδες δραχμές κάθε μήνα, μισθό κομματικό, όπως φαίνεται, πάλι μέσω Κωνσταντινούπολης που είναι η γυναίκα του απ’εκεί, όπως λέγανε, δήθεν ότι είχε περιουσία και της στέλνανε και αυτή τά στελνε στον άνδρα της (στην Ακροναυπλία).
Πάντως ο Βαφειάδης λησμόνησε ν’ αναφέρει με ποιο ποσό μισθοδοτούνταν ο ίδιος ως επαγγελματικό κομματικό στέλεχος περιφερόμενο σ’ ολόκληρη την Ελλάδα επί σειρά ετών.
Ακόμα και σήμερα και σε κάθε περίπτωση, πάντως, τα οικονομικά του Κ.Κ.Ε. αποτελούσαν πάντοτε επτασφράγιστο μυστικό, όχι μόνον για τους τρίτους και τους μελετητές της ιστορίας, αλλά και για τους ηγέτες του Κόμματος.
Ο πρώην Γενικός Γραμματέας του Γρηγόρης Φαράκος (“Δεκέμβρης του 44″, σελ. 343) γράφει:
Για λόγους ιστορικούς, αντικειμενικούς, αλλά και για άλλους, που έχουν σχέση με τη δομή και τη λειτουργία του Κ.Κ.Ε., τα οικονομικά του και η διαχείριση τους ήταν πάντοτε από τα κυριότερα στεγανά του Κόμματος. Ασχολούνταν μόνο ορισμένα άτομα, ενώ κι αυτά συνήθως δεν τα ήξεραν σε όλη τους την έκταση, γνώριζαν μερικές μόνο πλευρές τους
Επίσης ο Δημήτρης Λυμπερίου (“Η ιστορία του κομμουνιστικού κινήματος”, σελ. 162), επισημαίνει:
To Κ.Κ.Ε. είχε επιπλέον την υποστήριξη των παραφυάδων της Κ.Δ. κομμουνιστικών οργανώσεων, όπως της Διεθνούς Υπεράσπισης της Εργασίας, της Διεθνούς Εργατικής Βοήθειας με επικεφαλής την Κόκκινη Συνδικαλιστική Διεθνή. Συγχρόνως συνεχιζόταν, με οικονομική κάλυψη της Κ.Δ., η εκπαίδευση κομμουνιστικών στελεχών του Κ.Κ.Ε. στις λενινιστικές σχολές της Μόσχας, η τελευταία αποστολή των οποίων έφτασε την Ελλάδα μέσω Παρισίων το φθινόπωρο του 1939.

Απ’ όλα τα παραπάνω στοιχεία, προκύπτει σαφώς ότι το Κ.Κ.Ε., στον αγώνα του, είχε ισχυρά διεθνή ερείσματα και ότι το αστικό κράτος αντιμετώπιζε ένα καλά οργανωμένο συνωμοτικό επαναστατικό κόμμα διευθυνόμενο παντοιοτρόπως από το Διεθνές Επαναστατικό Κέντρο της Κ.Δ. Πληρωνόντουσαν πολύ καλά οι προλετάριοι του ΚΚ/Ελληνικό Τμήμα της Κομμουνιστικής Διεθνούς όπως είναι η ονομασία του.                                                                                                                                         ΠΗΓΗ:blackblogofcommunism.com