ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου 2010

ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΕΛΛΑΔΑ

www.getgreeceback.com/

Κηφηνείον «Η Ωραία Ελλάς» ,του Σαράντου Καργάκου

Ακούω ότι το μεγαλύτερο σήμερα πρόβλημα των νέων μας είναι η ανεργία. Διαφωνώ.

Εδώ και τριάντα χρόνια είναι η ...εργασία. Ο νέος δε φοβάται την αναδουλειά, φοβάται τη δουλειά.

Μια οικογενειακή αντίληψη, ότι δουλειά είναι ότι δεν λερώνει, επεκτάθηκε και στο νεοσουσουδιστικό σχολείο με ευθύνη των κομμάτων,... που για λόγους ψηφοθηρίας απεδόθησαν σε μία χυδαία πολιτική παιδοκολακείας, η οποία μετά τη δικτατορία, εξέθρεψε καί διαμόρφωσε δύο γενιές «κουλοχέρηδων», παιδιών δηλαδή πού δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα χέρια τους -πέρα από τη μούντζα- για καμιά εργασία από αυτές πού ονομάζονται χειρωνακτικές, επειδή -τάχα- είναι ταπεινωτικές...

Κι ας βρίσκεται μέσα στη λέξη «χειρώναξ», σαν δεύτερο συνθετικό το «άναξ» πού κάνει τον δουλευτή, τον άνακτα χειρών, βασιλιά στο χώρο του, βασιλιά στο σπιτικό του, νοικοκύρη δηλαδή, λέξη άλλοτε ιερή πού ποδοπατήθηκε κι αυτή μες στην ασυναρτησία μιας πολιτικής πού έδειχνε αριστερά και πήγαινε δεξιά και τούμπαλιν. Γι' αυτό τουμπάραμε..

Κάποτε, ακόμη κι από τις στήλες του περιοδικού αυτού, πού δεν είναι πολιτικό με την ευτελισμένη έννοια του όρου, έγραφα πώς η ανεργία στον τόπον μας είναι επιλεκτική, ότι δουλειές υπάρχουν αλλά ότι δεν υπάρχουν χέρια να τις δουλέψουν. Κι έπρεπε να κατακλυσθεί ο τόπος από 1,5 εκατομμύριο λαθρομετανάστες, για να αποδειχθεί ότι στην Ελλάδα υπήρχε δουλειά πολλή αλλ' όχι διάθεση για δουλειά.

Τα παιδιά -τα μεγάλα θύματα αυτής της ιστορίας- είχαν γαλουχηθεί με τη νοοτροπία του «White color workers». Έτσι σήμερα το πιο φτηνό εργατικό και υπαλληλικό δυναμικό είναι οι πτυχιούχοι, που ζητούν εργασία ακόμη και στον ΟΤΕ ως έκτακτοι τηλεφωνητές, προσκομίζοντας στα πιστοποιητικά προσόντων ακόμη και διδακτορικά! Γέμισε ο τόπος πανεπιστήμια, σχολές επί σχολών, επιστημονικούς κλάδους αόριστους, ομιχλώδεις και ασαφείς, απροσδιορίστου αποστολής και χρησιμότητας. Πτυχία-φτερά στον άνεμο σαν τις ελπίδες των γονιών, πού πιστεύουν ότι τα παιδιά και μόνον με τα «ντοκτορά» θα βρουν δουλειά. Έτσι παράγονται επιστήμονες πού είναι δεκαθλητές του τίποτα, ικανοί μόνον για το δημόσιο ή για υπάλληλοι κάποιας πολυεθνικής.

Παρ' όλο πού γέμισε η χώρα μας τεχνικές σχολές (τι ΤΕΛ, τι ΤΕΙ, τι ΙΕΚ!) οι πιο άτεχνοι νέοι είναι οι νέοι της Ελλάδος. Παίρνουν πτυχίο τεχνικής σχολής και δεν έχουν πιάσει κατσαβίδι οι πιο πολλοί. Δεν ξέρουν να διορθώσουν μια βλάβη στο αυτοκίνητό τους, στο ραδιόφωνο ή στο τηλέφωνό τους. Είναι άχεροι, ουσιαστικά χωρίς χέρια. Τώρα με τα ηλεκτρονικά ξέχασαν να γράφουν, ξέχασαν να διαβάζουν, εκτός φυσικά από «μηνύματα» του αφόρητου «κινητού» τους.

Τούτη η παιδεία, πού όχι μόνο παιδεία δεν είναι αλλ' ούτε καν εκπαίδευση, αφού δεν καλλιεργεί καμιά δεξιότητα, εκτός από την ραθυμία, την αναβλητικότητα και το φόβο της δουλειάς. Oχι μόνο δεν καλλιεργεί τον νέο εσωτερικά αλλά τον πετρώνει δημιουργικά σαν τα παιδιά της Νιόβης. Τα κάνει άχρηστα τα παιδιά για παραγωγική εργασία, γιατί ο θεσμός της παπαγαλίας και η νοοτροπία της ήσσονος προσπάθειας, με το πρόσχημα να μην τα κουράσουμε, τους αφαιρεί την αυτενέργεια, την πρωτοβουλία, τη φαντασία και την πρωτοτυπία.

Το σχολείο, αντί να μαθαίνει τα παιδιά πώς να μαθαίνουν, τα νεκρώνει πνευματικά. Δεν τα μαθαίνει πώς να σκέπτονται αλλά με τί να σκέπτονται. Έτσι τα κάνει πτυχιούχους βλάκες. Βάζει όρια στον ορίζοντα της σκέψης και των ενδιαφερόντων. Τα χαμηλοποιεί. Τα κάνει να βλέπουν σαν τα σκαθάρια κοντά, κι όχι να θρώσκουν άνω, να έχουν έφεση για κάτι πιο πέρα, πιο τρανό και πιο μεγάλο έμβλημα πια του ελληνικού σχολείου δεν είναι η γλαύξ, είναι ο παπαγάλος, ο μαθητής-βλάξ πού καταπίνει σελίδες σαν χάπια και πού θεωρεί ως σωστό ότι γράφει το σχολικό. Το λεγόμενο «σχολικό» είναι συνήθως αισχρό και ως λόγος και ως περιεχόμενο.

Τολμώ να λέγω αισχρό, διότι πρωτίστως το «Αναγνωστικό» πού πρέπει να είναι ευαγγέλιο πνευματικό ειδικά στο Δημοτικό, αντί να καλλιεργεί την αγάπη για τη δουλειά, καλλιεργεί την απέχθεια. Που πια, όπως παλιά, ο έρωτας για την αγροτική, τη βουκολική και τη θαλασσινή ζωή; Ο ναύτης δεν είναι πρότυπο ζωής. Πρότυπο ζωής είναι ο «χαρτογιακάς». Όσο κι αν ήσαν κάπως ρομαντικά τα παλιά «Αναγνωστικά», καλλιεργούσαν τον έρωτα για τη δουλειά.

Ακούω πώς δεν πάει καλά η οικονομία. Μα πως να πάει, όταν με τη ναυτιλία πού προσφέρει το 5,6% του ΑΕΠ ασχολείται μόνο το 1% των Ελλήνων; (Με τον αγροτικό τομέα πού προσφέρει το 6,6% του ΑΕΠ ασχολείται το 14,5% του πληθυσμού). Διερωτώμαι, τί είδους ναυτικός λαός είμαστε, όταν αποστρεφόμαστε την θάλασσα και στα ελληνικά καράβια κυριαρχούν Φιλιππινέζοι, Αλβανοί και μελαψοί κάθε αποχρώσεως; Το σχολείο καλλιεργεί τον έρωτα για την τεμπελιά, όχι για δουλειά. Τα πανεπιστήμια και οι ποικιλώνυμες σχολές επαυξάνουν τον έρωτα αυτό. Πράγματα πού μπορούν να διδαχθούν εντός εξαμήνου - μάλιστα σε σεμιναριακού τύπου μαθήματα- απαιτούν τετραετία!

Βγαίνουν τα παιδιά από τις σχολές και δικαίως ζητούν εργασία με βάση τα «προσόντα» τους, αλλά τέτοιες εργασίες πού ζητούν τέτοια προσόντα δεν υπάρχουν. Αν δεν απατώμαι, υπάρχουν δύο σχολές θεατρολογίας -πέρα από τις ιδιωτικές θεατρικές σχολές- πού προσφέρουν άνω των 300 πτυχίων το έτος. Που θα βρουν δουλειά τα παιδιά αυτά; Αν όμως το σχολείο από το Δημοτικό καλλιεργούσε την τόλμη, την αυτενέργεια, βράβευε την πρωτοβουλία, την ανάληψη ευθυνών, την αγάπη για την οποιαδήποτε δουλειά ακόμη και του πλανόδιου γαλατά, θα είχαμε κάνει την Ελλάδα Ελδοράδο, όπως έγινε Ελδοράδο για τους εργατικούς Αλβανούς, Βουλγάρους, Πολωνούς, Γεωργιανούς, Αιγυπτίους αλιείς, Πακιστανούς καί Ουκρανούς. Σήμερα αυτοί είναι η εργατική κι αύριο η επιχειρηματική τάξη της Ελλάδος.

Οι Έλληνες, αφήνοντας την πατρώα γη στα χέρια των Αλβανών πού την δουλεύουν, την πατρώα θάλασσα στα χέρια των Αιγυπτίων πού την ψαρεύουν, θα μεταβληθούν σε νομάδες της Ευρώπης ή των ΗΠΑ ή θα τρέχουν για δουλειά στην Αλβανία πού ξεπερνά σε νόμιμη και παράνομη επιχειρηματική δραστηριότητα όλες τις χώρες της Βαλκανικής. Γέμισαν τα Τίρανα ουρανοξύστες, κτήρια γιγάντια, κακόγουστα μεν, σύγχρονα δε. Περίπου 100 ιδιωτικά σχολεία λειτουργούν στην πρωτεύουσα της χώρας των αετών.

Εμείς αφήσαμε αδιαπαιδαγώγητη την εργατική και την αγροτική τάξη. Στην πρώτη περάσαμε σαν ιδεολογία-θεολογία το σύνθημα «Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη» και υποχρεώσαμε πλήθος επιχειρήσεις να κλείσουν ή να μεταφερθούν αλλού. Μετά διαφθείραμε τους αγρότες με παροχές χωρίς υποχρεώσεις και τους δημιουργήσαμε νοοτροπία μαχαραγιά. Γέμισε η επαρχία με «Κέντρα Πολιτισμού», οπού «μπαγιαντέρες» κάθε λογής και φυλής άναβαν πούρο με φωτιά πεντοχίλιαρου! Το μπουκάλι με το ουίσκι βαπτίστηκε ... αγροτικό! Τώρα, όμως, πού έρχονται τα «εξ εσπερίας νέφη» χτυπάμε το κεφάλι μας. Που να φθάσουν και τα «εξ Ανατολής» σαν εισέλθει η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Ένωση! Θα γίνει η Ελλάς vallis flen-tium (-κοιλάς κλαυθμώνων) και θα κινείται quasi osculaturium inter flen-tium (=σαν εκκρεμές μεταξύ θλίψεως και οδύνης).

Δεν είμαι υπέρ μιας παιδείας πού θα υποτάσσεται στην οικονομία. Θεωρώ ολέθριο να χαράσσεται μια εκπαιδευτική πολιτική με κριτήρια οικονομικής αναγκαιότητας. Θεωρώ ολέθρια όμως και την παιδεία πού εθίζει τα παιδιά στην οκνηρία, πού τα κουράζει με την παπαγαλία και το βάρος άχρηστων μαθημάτων. Το μεγαλύτερο κεφάλαιο της χώρας είναι τα κεφάλια των παιδιών της. Τούτη η παιδεία αποκεφαλίζει τα παιδιά. Τα κάνει ικανά να μην κάνουν τίποτε. Ούτε να βλαστημήσουν. Ακόμη και η αισχρολογία τους περιορίζεται στη λέξη πού τα κάνει συνονόματα.

Αν τους πεις βρισιά της περασμένης 20ετίας θα νομίσουν ότι μιλάς αρχαία Ελληνικά! Είναι θλιβερή η εικόνα πού παρουσιάζει σήμερα, παρουσίαζε χθες και θα παρουσιάζει κι αύριο η ελληνική κοινωνία: να υπάρχουν άνθρωποι άνω των 65 ετών, άνω των 70 ετών, πού, ενώ έχουν συνταξιοδοτηθεί, εργάζονται νυχθημερόν, για να συντηρούν τα παιδιά τους μέχρι να τελειώσουν τις ατελείωτες σπουδές τους, τα παιδιά πού λιώνουν τα νιάτα τους στα «κηφηνεία», πού πάνε σπίτι τους να κοιμηθούν την ώρα πού οι Αλβανοί πάνε για δουλειά, θα μου πείτε, τι δουλειά; Οποιαδήποτε δουλειά, αρκεί να είναι τίμια. Όταν μικροί -ακόμη στο Δημοτικό- μαθαίναμε απ' έξω τον Τυρταίο (ποιος τολμά σήμερα να διδάξει Τυρταίο;) δεν τον μαθαίναμε για να γίνουμε πολεμοχαρείς αλλά για να νοιώθουμε ντροπή, όταν στην μάχη της ζωής, στην πρώτη γραμμή είναι οι παλαιότεροι, οι «γεραιοί» και οι νέοι κρύβονται πίσω από τη σκιά τους. «Αισχρόν γαρ δη τούτο... κείσθαι πρόσθε νέων άνδρα παλαιότερον».

Σήμερα, βέβαια, οι χειρωνακτικές εργασίες ελέγχονται σχεδόν κατ' αποκλειστικότητα από ξένους. Στις οικοδομές μιλούν αλβανικά, στα χωράφια πακιστανικά. Σε λίγο οι χειρωνακτικές επιχειρήσεις θα περάσουν στα χέρια των Κινέζων πού κατασκευάζουν ήδη το μεγαλύτερο μέρος των τουριστικών ειδών πού θυμίζουν... Ελλάδα. Ακόμη και τις σημαίες μας στην Κίνα τις φτιάχνουν! Κι εμείς;

Εμείς, όπως πάντα, φτιάχνουμε τα τρία κακά της μοίρας μας. «Φτιάχνουμε» τη ζωή μας στην τηλοψία, πού δίνει τα μοντέρνα πρότυπα οκνηρίας στη νεολαία, ποθούμε μια χρυσίζουσα ζωή σαν αυτήν πού προσφέρει το «γυαλί», αγοράζουμε πολυτελή αυτοκίνητα με δόσεις, κάνουμε διακοπές με «διακοποδάνεια», εορτάζουμε με «εορτοδάνεια» και πεθαίνουμε με «πεθανοδάνεια». Έλεγε ο Φωκίων, πού πλήρωσε τέσσερις δραχμές τη δεύτερη δόση του κώνειου πού χρειαζόταν για να «απέλθει», πως στην Αθήνα δεν μπορεί ούτε δωρεάν να πεθάνει κανείς. Έπρεπε να ζούσε τώρα...

Λυπάμαι πού θα το πω, αλλά πρέπει να το πω: το σχολείο, οι σχολές και τα ΜΜΕ σακάτεψαν και σακατεύουν τη νεολαία, γιατί μιλούν συνεχώς για τα δικαιώματα της -δικαιώματα στην τεμπελιά- και ποτέ για υποχρεώσεις, ποτέ για χρέος, ποτέ για καθήκον. Το καθήκον έγινε άγνωστη λέξη.

Ένα κείμενο του κ. Σαράντου Καργάκου το οποίο γράφτηκε πρίν 4 χρόνια.

Ευχαριστούμε θερμά τον αναγνώστη του Κοντυλοφόρου Λ.Χ για την αποστολή του ανωτέρω άρθρου. ΠΗΓΗ:kontiloforos.blogspot.com

O Nίκος Πουλιανός απαντά στην προπαγάνδα και τις αστειότητες περί αφροκεντρισμού.

Η προπαγάνδα περί αφροκεντρισμού καλά κρατεί.Παρουσιάζουν πιθηκανθρώπους και Αφρικανούς σαν τους πρώτους Ευρωπαίους πριν 35.000 χρόνια,αγνοώντας προκλητικά τον 700.000 ετών όρθιο ΝΟΗΜΩΝ άνθρωπο,τα 1.000.000 ετών ίχνη φωτιάς,τα 11.000.000 ετών οστά ανθρωποειδών στην Τρίγλια της Χαλκιδικής,μαζί με όλα τα υπόλοιπα ευρήματα από το σπήλαιο των Πετραλώνων του κυνηγημένου για τις ανακαλύψεις του Δρ.Άρη Πουλιανού.
Στην εκπομπή της ΝΕΤ παρεμβαίνει ο διδάκτωρ Ανθρωπολογίας κ.Ν.Πουλιανός και καταρρίπτει με επιχειρήματα όλη την άθλια προπαγάνδα που προέρχεται από τα “γνωστά κέντρα” του Αφροκεντρισμού και της “Μαύρης Αθηνάς”. 
ΒΙΣΑΛΤΗΣ/visaltis.blogspot

Περί Ελλήνων…


Είπανε για την Ελλάδα και τους Έλληνες:
Γουίλ Ντιράν,Αμερικάνος ιστορικός:
Το αλφάβητο προήλθε από τους Έλληνες, η γλώσσα μας βρίθει ελληνικών λέξεων,
όλα τα πνευματικά δημιουργήματα ανήκουν σ’αυτή.

Γιόχαν Σίλερ, Γερμανός ποιητής:
Έλληνα όπου και να γυρίσω την σκέψη μου, όπου και να στρέψω την ψυχή μου,
μπροστά μου σε βρίσκω.

Βολταίρος,Γάλλος φιλόσοφος και συγγραφέας:
΄΄Οι Έλληνες είναι λαός μικρός, αλλά μέγιστος δια τον πολιτισμό του, που ευεργέτησε την ανθρωπότητα όλους τους αιώνες΄΄

Βιλάμοβιτς,Γερμανός Πανεπιστημιακός  και Ακαδημαϊκός:
΄΄Η Ελληνική φυλή στέκεται ψηλότερα κάθε άλλης και έχει το προσόν ότι ουδέποτε έπαυσε να είναι μητέρα κάθε πολιτισμού΄΄Φρ, Βολταίρος, Γάλλος διανοούμενος:
Υπερασπιστείτε την Ελλάδα γιατί σ’αυτή χρωστάμε τα φώτα μας, τις επιστήμες,
τις τέχνες και τις αρετές μας.
Και μη φοβηθείτε ότι θα κλονιστεί η ισορροπία της Ευρώπης.

Μάρκος Τίλιος Κικέρων,Ρωμαίος ρήτορας:
Αν οι θεοί συνομιλούν, την γλώσσα των Ελλήνων χρησιμοποιούν.

Γιόχαν Γκαίτε,Γερμανός ποιητής:
Οι Έλληνες είναι δάσκαλοι μας, τους θαυμάζω σαν άφθαστες διάνοιες.

Σέλλευ,Άγγλος ποιητής:
΄΄Οι Έλληνες είναι οι δάσκαλοι της ανθρωπότητας, είναι θεοί, που πρέπει να λατρεύουμε΄΄
΄΄Εάν η Ελλάς δεν μετέδιδε τα φώτα της στην Ευρώπη, θα είμαστε ακόμα άγριοι και ειδωλολάτρες΄΄

Βίκτωρ Ουγκώ,Γάλλος συγγραφέας:
Είναι ωραίο να κατάγεται κανείς από την Ελλάδα, την χώρα,
που έδωσε το φως στην ανθρωπότητα
Πέρσι Σέλει,Άγγλος ποιητής:
Καταγόμαστε από τους Έλληνες πολιτιστικά, οι νόμοι μας, οι επιστήμες μας,
οι ΄τέχνες μας έχουν τις ρίζες τους στην ένδοξη Ελλάδα.


Δρ, Χέγκελ, Γερμανός φιλόσοφος:
Το Ελληνικό Έθνος είναι η αιώνια νεότητα, γιατί από από επήγασαν
Ο ανθρωπισμός και η συμπόνια προς τους δυστυχούντες και τους δυναστευόμενους.

Μπιλ Κλίντον,πρόεδρος Η.Π.Α:
Τα πλούσια χαρίσματα του Ελληνικού λαού και του πολιτισμού του
βοήθησαν να γίνει η Αμερική ισχυρή


Καρλ Μαρξ:
Ο Έλληνας Προμηθέας είναι ο πιο ευγενικός άγιος και μάρτυρας
του φιλοσοφικού ημερολογίου.
Μαθητές του Γκαίτε τον ρώτησαν :
-΄΄Δάσκαλε, τι να διαβάσουμε, για να γίνουμε σοφοί, όπως εσύ ;΄΄-΄΄Τους Έλληνες κλασικούς΄΄, απάντησε.

-΄΄Και όταν τελειώσουμε τους Έλληνες κλασικούς, τι άλλο να διαβάσουμε :΄΄, ξαναρώτησαν.
-΄΄Πάλι τους Έλληνες κλασικούς.΄΄                                                             ΠΗΓΗ:visaltis.wordpress.com

“Οι άλλοι είμαστε …. και εμείς”

Γράφει ο Γιάννης Πρεβενιός
Κάποιοι αναλαμβάνουν την ευθύνη των όσων γράφουν δημοσιοποιώντας το όνομα τους σε κάθε τους ανάρτηση γιατί υποτίθεται ότι στην πολύπαθη αυτή χώρα ακόμα έχουμε την ελευθερία του λόγου.


Κάνουν κριτική στην κυβέρνηση για τα προεκλογικά ψέματα που μας είπε και το ξεπούλημα της Ελλάδας στους ΔουΝουΤάδες και βγαίνουν κάποιοι κομματικοί εντολοδόχοι και τους χαρακτηρίζουν δεξιούς, πληρωμένους, πράκτορες και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε χωρίς να μπαίνουν στην διαδικασία να αντικρούσουν με επιχειρήματα και ευπρέπεια τα γραφόμενα...

Τα ίδια παθαίνουν αν γράψουν κάτι για την κοιμώμενη αντιπολίτευση και τις ευθύνες που της αναλογούν από την εποχή της διακυβέρνησης της χώρας από αυτήν.
Δηλαδή με λίγα λόγια σώνει και καλά θα πρέπει όσοι γράφουν να ανήκουν στον ένα ή στον άλλο ή στην αριστερά ή όπου μπορεί να φαντάζετε ο καθένας.
Όχι κύριοι υπάρχουν και κάποιοι ανένταχτοι που αγωνιούν για το μέλλον αυτής της χώρας.
Πάψτε λοιπόν να συμμετέχετε στο διαμελισμό και στους διαχωρισμούς που μας επέβαλαν εντέχνως σαν κοινωνία …σε Πασόκους. Δεξιούς, Αριστερούς Δημοσίους υπαλλήλους, Ιδιωτικούς υπαλλήλους, σε Ολυμπιακούς, Παναθηναϊκούς κ.τ.λ και τρωγόμαστε μεταξύ μας σαν τα σκυλιά!!!
Πρέπει να καταλάβουμε επιτέλους ότι εμείς οι απλοί άνθρωποι η μη προνομιούχοι βράζουμε στο ίδιο καζάνι και αυτοί κάνουν την δουλειά τους ανενόχλητοι.

Ας πάψουμε να εχθρευόμαστε ο ένας τον άλλο γιατί αυτό αποδυναμώνει την δύναμη μας και μας κάνει ευάλωτους στα απεχθή σχέδια που έχουν για  …. όλους μας!!!!!!!

Φίλες/οι αν συνεχίσουμε αυτό το αλληλοφάγωμα, την καχυποψία και την ταμπελοποίηση μεταξύ μας, το σίγουρο είναι ότι τα δικά μας τα παιδιά θα φύγουν σιγά σιγά και θα πάρουν των ομματιών τους από τον τόπο που γεννήθηκαν, εμείς οι ίδιοι έχουμε μείνει ή ίσως αύριο θα μείνουμε χωρίς δουλειά, ενώ όλοι μας θα κινδυνεύσουμε πλέον βάσιμα να έχουμε ακόμη πιο άσχημα γεράματα από αυτά που βιώνουν τώρα οι ηλικιωμένοι γονείς μας.

Ας κάνει λοιπόν ο καθένας μας κάτι για όλα αυτά και ας μη τα περιμένουμε όλα από τους άλλους γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ ότι “Οι άλλοι είμαστε …. και εμείς”.!!!                                                         ΠΗΓΗ:tro-ma-ktiko.blogspot.com

Τσιαμτσίκα ζούμε, στα καρφούρ να σε δούμε…

Τον μελετήσαμε και τσουπ εμφανίστηκε.

Ο πολέμιος της ακρίβειας, ο προστάτης του καταναλωτή, ο Ιαβέρης της υγιέστερης μορφής εμπορίου που κρατά από την αρχαιότητα: Της λαϊκής.
Η χρυσή εφεδρεία του συστήματος, αντάξιο κάδρο στις οθόνες της κομπόστας (όλα τα ψώνια έχουν καπαρώσει τα πόστα / μ’ αποστολή να κάνουν τα μυαλά μας κομπόστα!).
Όχι, δεν θα τον ακούσετε ποτέ να μιλά για Βαρδινογιάννη ή Λάτση, παρά για το συνοικιακό βενζινάδικο. Όχι, δεν θα μιλήσει για τον Σάλλα και τα υπέρογκα επιτόκια σε καταναλωτές και μικροεπιχειρήσεις. Δεν θα μιλήσει ποτέ για τα καρφούρ που δανείζονται ομολογιακά με ελάχιστα επιτόκια, βομβαρδίζουν με ανώνυμα προϊόντα εξωτερικού και βγάζουν τα κέρδη τους στο εξωτερικό (όπως και τα διαθέσιμα τους).
Θα τον ακούσετε να επιτίθεται στις λαϊκές. Στον παραγωγό, στον άνθρωπο που κάθε Ευρώ που παίρνει, μένει στην ντόπια αγορά.
Ακριβώς όπως το περιμέναμε και το αναλύσαμε εδώ: Η λαϊκή δράση, περνάει από τη …Λαϊκή!             ΠΗΓΗ:olympia.gr

Μάο: "O μεγαλύτερος δολοφόνος που υπήρξε ποτέ"

Τουλάχιστον 45 εκατομμύρια άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μέσα σε μόλις τέσσερα χρόνια το διάστημα 1958-1961 εξαιτίας του «Μεγάλου Αλματος προς τα Εμπρός» του Μάο Τσε Τουνγκ...

Αυτά σύμφωνα με τον βρετανό ιστορικό Φρανκ Ντίκφτερ, ο οποίος είναι ο πρώτος ερευνητής που απέκτησε πρόσβαση στα αρχεία του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας.
«Ο αριθμός των ανθρώπων που εργάστηκαν, πείνασαν ή...ξυλοκοπήθηκαν μέχρι θανάτου στην Κίνα μέσα σε αυτά τα λίγα χρόνια είναι τεράστιος... αν σκεφτούμε ότι κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου σκοτώθηκαν συνολικά 55 εκατομμύρια άνθρωποι. Ο αριθμός κατατάσσει τον “Μεγάλο Τιμονιέρη” στην κορυφή του μακάβριου καταλόγου των μεγαλύτερων κατά συρροή δολοφόνων της παγκόσμιας ιστορίας» λέει ο ιστορικός στην εφημερίδα «Τhe Ιndependent».
Μιλώντας στο Λογοτεχνικό Φεστιβάλ Γούντστοκ, o κ. Ντίκφτερ είπε ότι όταν ο Μάο επέβαλε το « Μεγάλο Αλμα προς τα Εμπρός », σε μια προσπάθεια να ανταγωνιστεί την οικονομία της καπιταλιστικής Δύσης, έγινε ο αρχιτέκτονας « μίας από τις χειρότερες καταστροφές που γνώρισε ποτέ ο κόσμος».
Αφού μελέτησε την κινεζική αγροτική ιστορία την τετραετία που έμεινε γνωστή ως «περίοδος του Μεγάλου Λιμού», ο Βρετανός συνέκρινε τα συστηματικά βασανιστήρια, τη βία, τη λιμοκτονία και τις δολοφονίες στην ύπαιθρο της Λαϊκής Κίνας με τις χειρότερες ακρότητες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου. Τα στοιχεία στα οποία βασίστηκε δεν είναι δυνατόν να αμφισβητηθούν, αλλά ούτε και να επιβεβαιωθούν, αφού είναι ο μόνος ιστορικός που τα έχει μελετήσει μετά τον αποχαρακτηρισμό τους από το καθεστώς της Κίνας, το 2006.
Ο κ. Ντίκφτερ υποστήριξε ότι αυτή η περίοδος της κινεζικής ιστορίας είναι από τις πλέον αιματηρές στην Ιστορία. « Μπορεί να συγκριθεί με τα γκουλάγκ και το Ολοκαύτωμα, ως ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του 20ού αιώνα. Εχει αναλογίες με τη γενοκτονία στην Καμπότζη επί Ερυθρών Χμερ, μόνο που ήταν 20 φορές χειρότερη» είπε.
Στο βιβλίο του με τίτλο « Ο Μεγάλος Λιμός του Μάο:Η Ιστορία του Πιο Καταστροφικού Αφανισμού στην Κίνα», γράφει ότι εξαιτίας του πολέμου που είχε ξεσπάσει μεταξύ των χωρικών και των κομματικών δυνάμεων, «καταστράφηκε το ένα τρίτο όλων των σπιτιών της χώρας ώστε να υπάρξει χώρος για καλλιέργειες σε γόνιμα εδάφη». Εκατομμύρια πέθαναν από τον λιμό που ακολούθησε την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής.
Σύμφωνα με τον κ. Ντίκφτερ, τα αρχεία της Υπηρεσίας Δημόσιας Ασφάλειας της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας αποκαλύπτουν ότι τα στελέχη του κόμματος έβλεπαν τους αγρότες σαν «αριθμούς, σαν ένα απρόσωπο εργατικό δυναμικό».
«Η τιμωρία για όσους διέπρατταν μικροαδικήματα, όπως η κλοπή μιας πατάτας, ήταν εξαιρετικά δυσανάλογη και απάνθρωπη. Ακόμη και αν ο δράστης ήταν ένα μικρό παιδί, το έδεναν και το έριχναν σε μια λίμνη. Γονείς υποχρεώνονταν να θάβουν ζωντανά τα παιδιά τους ή να τα λούζουν με περιττώματα και ούρα...».

Οταν ο «Μεγάλος Τιμονιέρης» έφερε τον λιμό

Το 1958, ο Μάο Τσε Τουνγκ κηρύττει το «Μεγάλο Αλμα προς τα Εμπρός». Στόχος του ήταν να μετατρέψει ταχύτατα την αγροτική Κίνα σε κομμουνιστική κοινωνία με δύο πυλώνες: την κολεκτιβοποίηση και την εκβιομηχάνιση.

Η αχανής χώρα σύρθηκε σε έναν πυρετό παραγωγής χάλυβα από κάθε είδους κατασχεθέν μεταλλικό αντικείμενο: από κάγκελα μέχρι κρεβάτια, ακόμη και καραβάνες και χύτρες.

Η αγροτική παραγωγή τινάχθηκε στον αέρα, οι ιδιωτικές καλλιέργειες απαγορεύτηκαν, οι Κινέζοι, ιδίως στην ύπαιθρο, πέθαιναν κατά εκατομμύρια από ασιτία.

Το «Μεγάλο Αλμα προς τα Εμπρός» εγκαταλείφθηκε το 1961, έχοντας αποδειχθεί μία βαρβαρότητα που συνοδεύτηκε από ανθρωπιστική, οικονομική και οικολογική καταστροφή.                                                       πηγή το Βήμα.                                                                                                          ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Η ακροδεξιά ένα βήμα πριν τη συμμετοχή της στην κυβέρνηση της Σουηδίας..

Η ενδεχόμενη είσοδος ενός ακροδεξιού κόμματος στη σουηδική Βουλή μετά τις αυριανές εκλογές προκαλεί τη δυσφορία μεγάλης μερίδας της κοινής γνώμης και της πλειονότητας του πολιτικού κόσμου, που θέλει ν' αποφύγει...πάση θυσία μια αναγκαστική συνεργασία με τους ακροδεξιούς Σουηδούς Δημοκράτες (SD).

Για πρώτη φορά στην ιστορία του, το κόμμα αυτό, υπό τον 31άχρονο Τζίμι Αακεσον, φέρεται να ξεπερνά το «κατώφλι» του 4% που επιτρέπει την είσοδο στη Βουλή. Καθώς τέσσερις διαφορετικές δημοσκοπήσεις, που διεξήχθησαν μέσα στην εβδομάδα, του δίνουν από 4,1%-7,5% των ψήφων, το ζήτημα που τίθεται δεν είναι μόνο το αν τελικώς θα εκλεγεί στο Κοινοβούλιο, αλλά και το αν θα έχει την ευκαιρία να διαδραματίσει ρόλο στον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού, σε περίπτωση που η συμμαχία του απερχόμενου πρωθυπουργού Φρέντερικ Ράινφελντ δεν εξασφαλίσει ικανή πλειοψηφία.

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν την κεντροδεξιά συμμαχία να συγκεντρώνει οριακά την απαραίτητη πλειοψηφία και ο ίδιος ο Ράινφελντ διακηρύσσει πως, αν χρειαστεί, θα ζητήσει την υποστήριξη των Πρασίνων, που ανήκουν σήμερα στον αριστερό αντιπολιτευτικό συνασπισμό. Θεωρεί όμως πως, σε κάθε περίπτωση, η παρουσία του SD θα δυσκολέψει το κοινοβουλευτικό έργο και ότι, ανάλογα με τα αυριανά αποτελέσματα, θα μπορούσε ν' αποτελέσει πηγή πολιτικής αστάθειας.

Χαρακτηριστική είναι, άλλωστε, η προτροπή του υπουργού Οικονομικών Αντερς Μποργκ προς το προσωπικό της προεκλογικής εκστρατείας: «Μιλήστε στους ανθρώπους που σκέφτονται να ψηφίσουν το SD και ικετέψτε τους να μην το κάνουν, για το καλό της Σουηδίας». Το SD έχει βασίσει την εκστρατεία του στην κάμψη της μετανάστευσης, την οποία συνδέει με την εγκληματικότητα και με τη «διάβρωση του σουηδικού συστήματος πρόνοιας».
Οι ξενοφοβικές απόψεις του βρίσκουν αντίθετο μεγάλος μέρος της κοινωνίας μιας χώρας όπου το 14% του πληθυσμού είναι ξένης καταγωγής.
Διαμαρτυρόμενοι πολίτες έχουν προσπαθήσει επανειλημμένως να διακόψουν προεκλογικές συγκεντρώσεις του κόμματος, δεκάδες ομάδες εκφράζονται εναντίον του στο Ιντερνετ και την Πέμπτη 12.000 μετανάστες εγκατέλειψαν τις εργασίες τους για 5 λεπτά, στο πλαίσιο μιας διαμαρτυρίας που οργανώθηκε μέσω του Facebook.
(Πηγές: Ασ. Πρες-Ρόιτερ-Γαλλικό)                                                                      ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Ποιος κλάδος ανθεί εν μέσω κρίσης στην Ελλάδα

σύμφωνα με το Bloomberg..

Η ελληνική οικονομία βρίσκεται σε βαθιά ύφεση, η ανεργία έχει εκτοξευτεί, τα 'λουκέτα' έχουν πολλαπλασιαστεί, αλλά ένας τουλάχιστον κλάδος όχι μόνο αντέχει στην κρίση αλλά ευδοκιμεί κιόλας.
Πρόκειται για τις...
ιδιωτικές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως υποστηρίζει σε άρθρο του το Bloomberg.
Τράπεζες, καταστήματα και επιχειρήσεις προσλαμβάνουν σεκιούριτι, τοποθετούν ηλεκτρονικά συστήματα ασφαλείας και νοικιάζουν θωρακισμένα αυτοκίνητα, καθώς η ύφεση έχει οδηγήσει σε αύξηση της εγκληματικότητας.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, η βρετανική G4S, η θυγατρική της αμερικανικής Brink's, Brink's Hellas, μαζί με τη μεγαλύτερη ελληνική εταιρεία σεκιούριτι, την Pyrsos Security, βλέπουν τους πελάτες τους να αυξάνονται καθημερινά.

Οπως δηλώνει ο πρόεδρος της Pyrsos, κ. Σάκης Τσαούσης “Εδώ στην Ελλάδα δεν ήταν έτσι τα πράγματα. Μπορούσαμε να περπατήσουμε οπουδήποτε. Μπορούσες να κοιμηθείς με τα παράθυρα ανοιχτά. Τώρα φοβόμαστε.''

Από πρόσφατη κλαδική μελέτη της ICAP, άλλωστε, προκύπτει πως η αγορά των ιδιωτικών υπηρεσιών ασφαλείας και των ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας στη χώρα μας βρίσκεται σε άνθηση τα τελευταία χρόνια. Εν τω μεταξύ, οι ληστείες είτε στο δρόμο, είτε σε τράπεζες είτε σε σπίτια, ανήλθαν σε 80.000 το 2009, από 50.000 το 2005. Η κατακόρυφη αύξηση αποδίδεται στην εκτόξευση της ανεργίας σε υψηλό δεκαετίας στο 11,8%, το β' τρίμηνο του έτους.
Και οι τρεις τοπ εταιρείες στην ελληνική αγορά αναμένουν αύξηση της ζήτησης καθώς τα μέτρα λιτότητας αναμένεται να οδηγήσουν σε μεγαλύτερη εγκληματικότητα.
Η G4S εμφάνισε έσοδα ύψους 90 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ η Brink’s Hellas ακολούθησε με έσοδα 50 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα της Pyrsos αυξήθηκαν κατά 22% στα 16 εκατ. ευρώ το 2009, ενώ η εταιρεία αναμένει άνοδο κατά 25% φέτος στα 20 εκατ. ευρω...   
                                                                                                                      ΠΗΓΗ:greece-salonika.blogspot.com

Αντε γ.... Πάγκαλε.

"Η Αγία Σοφία δεν ανήκει στους σημερινούς Τούρκους αλλά ούτε και στους Έλληνες γιατί είναι πολιτιστικό μνημείο ολόκληρης της ανθρωπότητας και έτσι έχει χαρακτηριστεί από την Ουνέσκο. Κάθε προσπάθεια ιδιοποίησής της είναι κακή" και πρόσθεσε ότι: «Η συγκίνηση που νιώθουν όλοι οι άνθρωποι όταν μπαίνουν στην Αγία Σοφία είναι ίδια, είτε είναι Τούρκοι, είτε Έλληνες, είτε Αφρικανοί, είτε Κινέζοι».
Tάδε έφη Πάγκαλος μίλώντας στην Σμύρνη σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε χθες ο αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης, στην Ένωση Συντακτών Σμύρνης, στο πλαίσιο της έκτης συνδιάσκεψης Ελλήνων και Τούρκων δημοσιογράφων που πραγματοποιείται σήμερα και αύριο στη Σμύρνη.

Σε ερώτηση αν η Τουρκία αποτελεί απειλή για την Ελλάδα, ο κ. Πάγκαλος αναφέρθηκε στα υπάρχοντα στρατιωτικά δόγματα και των δύο χωρών. Η Τουρκία, είπε, έχει χιλιάδες αποβατικά σκάφη στο Αιγαίο, τα οποία μάλλον δεν προορίζονται για την Ιταλία. Είναι αυτές οι εκλάμψεις που έχει, τις οποίες έχουμε σημαιώσει και παλαιότερα. Απλά, εκλάμψεις...

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης αναφέρθηκε επίσης στο γεγονός ότι η Τουρκία έχει διακηρύξει ότι ενδεχόμενη επέκταση των ελληνικών χωρικών υδάτων σε 12 μίλια είναι αιτία πολέμου. Και εξήγησε ότι η Ελλάδα έχει υπογράψει τη σύμβαση για το δίκαιο της θάλασσας ενώ η Τουρκία δεν την έχει υπογράψει. "Οι Συνθήκες όμως, όταν υπογράφονται από έναν αριθμό κρατών μελών του ΟΗΕ ισχύουν για όλους. Άρα η Τουρκία δεν μπορεί να ισχυρίζεται ότι δεν υπέγραψε, αλλά είναι υποχρεωμένη να δέχεται μία χώρα που θέλει να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα από έξι σε δώδεκα μίλια". Ωστόσο, πρόσθεσε, και ο καταστατικός χάρτης του ΟΗΕ του οποίου και οι δύο χώρες είναι μέλη απαγορεύει τη χρήση βίας ή και την απειλή χρήσης βίας. "Άρα η θέση της Τουρκίας είναι αντίθετη στον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ" συμπλήρωσε.

Τέλος επισήμανε ότι τα χωρικά ύδατα δεν έχουν καμία σημασία, καθώς ακόμη και τα πολεμικά πλοία μπορούν να τα διασχίζουν με τη λεγόμενη «αβλαβή διέλευση». Ο κ. Πάγκαλος τόνισε ότι έχει δημιουργηθεί κατά τρόπο τεχνητό ένα κλίμα έντασης που δεν έχει λόγο ύπαρξης.

Σε ερώτηση αν το αποτέλεσμα του πρόσφατου δημοψηφίσματος στην Τουρκία έχει καμία επίπτωση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις, ο κ. Πάγκαλος είπε ότι δεν νομίζει ότι υπάρχει σχέση και πρόσθεσε ότι οι σχέσεις θα είναι καλές αν κάθε λαός ζει ελεύθερα και ασκεί τα δικαιώματά του ανεμπόδιστα. "Συμφέρον και των δύο είναι να προοδεύει ο άλλος" τόνισε.

Σε ερώτηση, τέλος, για τη σημερινή κατάσταση των ελληνοτουρκικών σχέσεων και τους αμοιβαίους εξοπλισμούς, απάντησε ότι σήμερα υπάρχει τεράστια διαφορά από τον καιρό που εκείνος ήταν υπουργός Εξωτερικών. Συμφωνούμε απόλυτα: τότε εξοπλιζόταν για να αμυνθεί και η Ελλάδα ενώ ΄τώρα η Τουρκία έχει μείνει να τρέχει μόνη της τους επιθετικούςεξοπλισμούς της.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr
ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Η νύχτα του Αγίου... Παντελεήμονα


AGIOS PANTELEHMON MONTAZΜαχαιρώματα, μολότωφ, επιθέσεις των ΜΑΤ. Όλα τα είχε το βράδυ της Τετάρτης στον Άγιο Παντελεήμονα. Και κατά την άποψη μου δεν ήταν καθόλου τυχαίο. Κάποιοι ήθελαν να δημιουργήσουν ένταση στην περιοχή, προκειμένου να “πυρπολήσουν” το κλίμα εν' όψει της συγκέντρωσης που έχουν προαναγγείλει για την Δευτέρα οι κάτοικοι της περιοχής.
Η ιστορία ξεκινάει λίγες ημέρες πριν την Τετάρτη, όταν επανειλημμένα δημοσιεύματα στο διαδίκτυο, στην γνωστή ιστοσελίδα “indymedia” κάνουν λόγο για “συμμορίες” που επιτίθονται σε λαθρομετανάστες, χωρίς κάτι τέτοιο να επιβεβαιώνεται από το επιτόπιο ρεπορτάζ.
Στις αρχές της εβδομάδος, κάποιοι χρησιμοποιούν ένα επεισόδιο προκειμένου να στήσουν σκηνικό τρόμου στην περιοχή: “Η δολοφονική επίθεση κατά του γνωστού μέλους των Γιατρών του Κόσμου Καντίρ Χουσεΐν από τις ομάδες ακροδεξιών που νέμονται εδώ και ενάμιση χρόνο την πλατεία του Άγιου Παντελεήμονα έλαβε τη στοιχειώδη δημοσιότητα ώστε να αναδείξει τη συγκαλυμμένη καθημερινή τρομοκρατία που υφίστανται ανώνυμοι μετανάστες και αλληλέγγυοι πολίτες στην περιοχή.
Εκατοντάδες επιθέσεις σε ανθρώπους, καταστήματα, κατοικίες, συλλόγους και χώρους προσευχής, απειλές και ανοιχτή τρομοκρατία, συνιστούν μια πραγματικότητα που όχι απλά γίνεται ανεκτή, αλλά που είναι αποτέλεσμα της συνέργειας των αγανακτισμένων πολιτών με τις αστυνομικές αρχές.”
Δεν γνωρίζουμε ποιες ακριβώς είναι οι εκατοντάδες επιθέσεις, αλλά φαίνεται ξεκάθαρα η προσπάθεια κάποιων να δυναμιτίσουν το κλίμα. Και τελικά τα καταφέρνουν. Τρίτη και Τετάρτη ομάδες Αφγανών επιτίθονται εκτός ελέγχου σε νεαρούς Έλληνες, των οποίων το μόνο λάθος είναι ότι περπατούν στους δρόμους της περιοχής. Και ενώ το περιστατικό της Τρίτης δεν προκαλεί αντιδράσεις, την Τετάρτη οι επιτιθέμενοι μαχαιρώνουν τρείς νεαρούς, εκ των οποίων οι δύο ανήλικοι.
Φαίνεται ότι αυτό ξεχύλισε το ποτάμι, για τους Έλληνες κατοίκους της περιοχής, οι οποίοι συγκεντρώνονται αυθόρμητα στην Πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα. Εν τω μεταξύ – και είναι αξιοσημείωτο – λεπτά μόλις μετά το περιστατικό, τα μαγαζιά που ανήκουν σε μετανάστες κλείνουν, ειδοποιημένα θαρρείς από κάποιο αόρατο κέντρο.
Σε ένδειξη διαμαρτυρίας οι κάτοικοι κλείνουν την Οδό Λιοσίων και την Οδό Αχαρνών, θέλοντας να ακουστεί δυνατότερα η φωνή τους. Κάτι τέτοιο όμως φαίνεται ότι είναι απαράδεκτο για την κυβέρνηση, η οποία στέλνει εναντίον τους τα ΜΑΤ, τα οποία οι κάτοικοι καταγγέλλουν ότι δρούν με πολύ προκλητικό τρόπο.
Την ίδια περίπου στιγμή και ενώ τα νέα διαδίδονται στο διαδίκτυο, κάποιοι φαίνεται ότι προσπαθούν να αποπροσανατολίσουν τον κόσμο, καθώς “μεγάλες” και “έγκυρες” δημοσιογραφικές ιστοσελίδες, τροφοδοτούμενες προφανώς με κοινές πληροφορίες από την ΓΑΔΑ, κάνουν λόγο για επεισόδια που άρχισαν μετά από την συμπλοκή δύο αλλοδαπών μεταξύ τους. Φαίνεται οι τρείς μαχαιρωμένοι νεαροί, δεν πρέπει να γίνουν γνωστοί και να καλλιεργηθεί κάποιος μύθος περί “τρελών και ρατσιστών” κατοίκων του Αγίου Παντελεήμονα.
Συλλαμβάνονται – σύμφωνα με μαρτυρίες – από κατοίκους, κάποιοι από τους επιτιθέμενους μαχαιροβγάλτες Αφγανούς. Οι κάτοικοι σπεύδουν στο Αστυνομικό Τμήμα, προκειμένου αυτοί να μην αφεθούν ελεύθεροι, καθώς είναι  μια όχι και τόσο ασυνήθιστη τακτική της αστυνομίας.
Κάποια στιγμή και ενώ οι περισσότεροι κάτοικοι συνεχίζουν να βρίσκονται στην πλατεία η κατάσταση εκτονώνεται, ενώ αργά το βράδυ το καφενείο ενός Αφγανού, δέχεται επίθεση με βόμβες μολότωφ.
Σενάριο ταινίας; Όχι, αυτό ήταν ένα μόνο βράδυ, σε μια γειτονιά στο κέντρο των Αθηνών. Ας θυμηθούμε τον κ. Χρυσοχοϊδη που κάποτε μίλαγε για Καμπούλ. Την θέση του τώρα, έχει πάρει ο κύριος Παπουτσής. Και από ό,τι φαίνεται, προτεραιότητά του είναι να προστατεύσει την “πολυπολιτισμικότητα” της περιοχής, αντί να προστατεύσει τους έλληνες πολίτες.
Το σκηνικό μυρίζει από μακριά. Ποίοι είναι αυτοί οι οποίοι οργάνωσαν τις συμμορίες των αλλοδαπών; Ποίοι είναι αυτοί που τους έστειλαν, να επιτεθούν κατά Ελλήνων; Και γιατί το κράτος ανέχεται τέτοιου είδους σχεδιασμούς; Γιατί από ό,τι φάνηκε από την στάση της αστυνομίας, που ήταν ξεκάθαρα εχθρική εναντίον των κατοίκων, κάποιοι ήθελαν χτές το βράδυ να επιβάλλουν ένα καθεστώς τρομοκρατίας στην περιοχή. Κάτι που απέτρεψε η γενναία και άμεση παρουσία των κατοίκων.
Ελπίζουμε την Δευτέρα τα πράγματα να είναι πιο ήρεμα και η συγκέντρωση των κατοίκων να περιφρουρηθεί, από αυτούς που θα θελήσουν να τους φοβίσουν, για να μην διαμαρτύρονται.
Δημήτρης Παπαγεωργίου                                                                                                                  ΠΗΓΗ:www.elora.gr

κ.ΚΟΥΒΕΛΗ ΔΕΝ ΜΑΣ ΤΑ ΛΕΣ ΚΑΛΑ......

Απο αυτό εδω το "βήμα" δεν τρέφουμε καμία εμπάθεια ούτε προσωπική ούτε κομματική και κρίνουμε τους πάντες βάση των θέσεων και των πράξεων τους χωρίς όμως ποτέ να ξεχνούμε την ιστορική διαδρομή και του τόπου αλλά και του καθενός ξεχωριστά.
Με αυτό δεδομένο δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να παραδεχτούμε ότι όσο αφορά τον κ.Κουβέλη είναι απο τους ανθρώπους που και σοβαρότητα έχουν αλλά και σεβασμό αποπνέουν ακόμα και απο αντιπάλους.
Πολιτικά διαφωνούμε σε πάρα πολλά πράγματα μαζί του αλλά αυτό δεν μας εμποδίζει να του δίνουμε εύσημα με την εν γένει παρουσία του.
Ειδικά μάλιστα όταν πέφτουμε στην σύγκριση με άλλους "προοδευτικούς" καραγκιόζηδες,εργατοπατέρες και κουκουλοφόρους ανθέλληνες....απλά δεν υπάρχει σύγκριση.
Ομως ο κ.Κουβέλης υπέπεσε σε σφάλμα κατά την ομιλία του στην ΔΕΘ.
Καταρχάς εκφράζουμε την εύλογη απορία μας ΩΣ ΤΙ μίλησε ο Κουβέλης στην ΔΕΘ και γιατί μεταδόθηκε απο τα ΜΜΕ η συνέντευξη του.
Το δεύτερο σκέλος του ερωτήματος είναι εύκολο να απαντηθεί αφού όλοι γνωρίζουμε το ΠΟΙΕΣ απόψεις θέλουν να περνούν τα συγκεκριμένα ΜΜΕ.
Ειδικά μάλιστα όταν στις επερχόμενες εκλογές αυτές οι απόψεις ταυτίζονται με τις κυβερνητικές.
Οσο όμως αφορά το ΠΡΩΤΟ η απάντηση....ως αρχηγός κόμματος δεν μας καλύπτει.
Και αυτό γιατί ο Κουβέλης μπορεί να είναι αρχηγός κόμματος (μόλις μιας εβδομάδας) όμως στην χώρα μας δόξα το Θεό υπάρχουν περίπου 45 κόμματα τα οποία τους αρχηγούς τους ΔΕΝ είδαμε στην ΔΕΘ....Ουτε φυσικά μεταδόθηκαν απο τα ΜΜΕ οι θέσεις τους.
Το λογικό λοιπόν θα ήταν απο την στιγμή που μίλησε ο Κουβέλης ή να μιλήσουν όλοι ή κανείς.
Ακόμα και στην περίπτωση που θα δεχόμασταν την παλιά δικαιολογία της κρατικής ΕΡΤ "ότι καλούνται μόνο κοινοβουλευτικά κόμματα"....Ουτε και αυτό ισχύει γιατί το συγκεκριμένο κόμμα δεν έχει λάβει ακόμα καν μέρος σε εκλογές.
Οπότε με αυτά τα δεδομένα αδυνατούμε να καταλάβουμε γιατί τόσο μεγάλη προβολή σε ένα κόμμα που μάλιστα έχει μπεί και στο κόλπο των δημοσκοπήσεων.
Το δεύτερο σφάλμα Κουβέλη ήταν ότι άλλαξε τροπάρι τώρα μάλιστα που συνεργάζετε ανοικτά με την κυβέρνηση και απο τα λεγόμενα του ως μέλος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στροφή 180 μοιρών και ζήτησε να μην δοθεί δημοψηφισματικός χαρακτήρας στις εκλογες αφού το κόμμα του ανακάλυψε με την συνεργασία του ΠΑΣΟΚ την...αυτοδιοιήκηση.
Απαντώντας όμως σε ερώτηση σχετικά με τη στάση του κόμματος στον δεύτερο εκλογικό γύρο σημείωσε ότι η μόνη προτροπή την οποία δικαιούται να κάνει είναι "ψηφίστε δημοκρατικά επί της ουσίας προοδευτικά."
Εμείς οι...αφελείς δεν μπορούμε να καταλάβουμε τι εννοεί αλλά με δεδομένο ότι στον δευτερο γυρο δεν υπάρχει περίπτωση να βρίσκεται ο αναρχο-Σύριζα αλλά ούτε και τα ορφανά του Στάλιν τα οποία είναι γεμάτα.... "πρόοδο" εξάγουμε το λογικό συμπέρασμα ότι καλεί του πολίτες να ψηφίσουν την κατοχική κυβέρνηση.
Μάλλον με τέτοιες θέσεις κ.Κουβέλη καλύτερα θα ήταν να μένατε στο ΣΥΡΙΖΑ που τα μπινελίκια άκουγε ο "Ρουβάς-Τσίπρας" γιατί όσο φανερά και να σας σπρώχνουν τα ξεφτιλισμένα ΜΜΕ το μονο που θα κάνετε ως άνθρωπος είναι να χάσετε την εικόνα που έχετε δημιουργήσει και ως κόμμα μια τρύπα στο νερό.                                                                                                       ΠΗΓΗ:protesilaos.blogspot.com

Ο ΠΟΛΙΤΗΣ ΤΗΣ ΑΘΗΝΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΟΣ ΜΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΣΟΒΑΡΗ ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΠΟΛΕΜΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΥΤΗΣ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ.

Η Αθήνα, οφείλει να αναδείξει και να δυναμώσει πολιτικά τους ηγέτες του ξεσηκωμού της.
 
του Κ. ΚΥΡΙΑΚΟΠΟΥΛΟΥ 

Πολίτη της Αθήνας. 
Τρέμουν τη χειραφέτηση της ψυχής και της συνείδησής σου.
Είναι στο χέρι σου να αποδείξεις ότι το αξίζεις και να τους αναγκάσεις να φύγουν σαν δαρμένα σκυλιά για να σου παραδώσουν και πάλι την πόλη και τη ζωή που σου έκλεψαν.

Κι αυτό δεν αποτελεί μια απλή γλαφυρή φραστική διατύπωση.
Αποτελεί την αδιαμφισβήτητη αλήθεια μέσα στην οποία συμπυκνώνεται η πεμπτουσία της επερχόμενης εκλογικής αναμέτρησης.  

ΚΟΜΠΑΡΣΟΣ ή ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΗΣ??? 
Είναι το πρώτο δίλημμα στο οποίο οφείλει να απαντήσει με σαφήνεια ο αθηναίος πολίτης.
Το πολιτικό σύστημα στο σύνολό του τον θέλει κομπάρσο.
Του επιφυλάσσει τη μοίρα του μετρήσιμου μεγέθους μέσα από το οποίο θα επιχειρήσει να επαναποτυπώσει τα χρώματα του πολιτικού χάρτη, μετατρέποντας τον σε κλακαδόρο δικαιωμένων ( ή και μη δικαιωμένων) πολιτικών.


Ο ίδιος όμως οφείλει να μετατρέψει την εκλογική αναμέτρηση σε κορυφαία πολιτική μάχη.
Να την καταστήσει αφετηρία ραγδαίων εξελίξεων και πολιτικών ανατροπής.
Να αναβαθμίσει την ψήφο του από μέσο καταγραφής, σε εργαλείο οργάνωσης του ξεσηκωμού του.  

ΤΟ ΔΙΑΚΥΒΕΥΜΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ. 
Δεν είναι αν την επόμενη μέρα θα αναλάβει αυτός ή εκείνος ο συνδυασμός να διαχειριστεί τις πολιτικές που επέλεξαν γι αυτή την πόλη (αλλά και για τη χώρα συνολικά) οι δυνάστες της.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι αν την επόμενη μέρα θα υπάρξει μια συγκροτημένη, θεσμικά κατοχυρωμένη και πολιτικά ισχυροποιημένη πολιτική παρουσία στην Αθήνα, που θα είναι ικανή και αποφασισμένη να δρομολογήσει πρακτικές καθολικής ανατροπής, τόσο των επικίνδυνων για τον τόπο πολιτικών, όσο και των αχυρανθρώπων που είναι εντεταλμένοι να τις εφαρμόσουν.  

ΤΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΗΝΑΙΟ ΠΟΛΙΤΗ. 
Δεν μπορεί να είναι οι αντιπολιτευτικές κορώνες και τα κούφια γενικόλογα συνθήματα όσο βαρύγδουπα και αν ακούγονται, απ όποια στόματα και αν βγαίνουν.
Απέναντι σε ένα πλέγμα πολιτικών που εφαρμόζονται με συγκεκριμένο τρόπο και έχουν επιφέρει καθολική ανατροπή ενώ παγιώνουν τη δυστυχία στη ζωή και τη καθημερινότητά μας, οι γενικόλογες αοριστολογίες δεν οδηγούν πουθενά.

Η Αθήνα καταστρέφεται…
Η ζωή μας υποβαθμίζεται…
Η ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα θερίζει…

Οι πληρωμένες με αίμα υποδομές αυτής της πόλης έχουν παραδοθεί στους εισβολείς…
Η μαφία σκοτώνει και μοιράζει την πίτα του κέρδους της και μαζί μ αυτή βάζει σε ένα ιδιότυπο παζάρι τη ζωή και την καθημερινότητά μας.
Ένας κατ εξοχήν ιστορικός χώρος αυτής της πόλης, εκχωρήθηκε με τρόπο ανεπίτρεπτο και προσβλητικό για την ανέγερση τζαμιού.
Μια ιστορική πλατεία παραδόθηκε για δημόσια προσευχή σε αλλόθρησκους, και αυτός ο συμβολισμός δεν είναι ούτε τυχαίος., ούτε αθώος.
Με την ανοχή των ραγιάδων της πολιτικής και της τοπικής αυτοδιοίκησης, το ισλάμ εισέβαλε και πάλι στη γη από την οποία εκδιώχθηκε από την επανάσταση των παππούδων μας.
Ένα καινούριο χωριό λαθρομεταναστών εισβολέων έρχεται και εγκαθίσταται καθημερινά σ αυτή την πόλη και αλώνει τις γειτονιές και τη ζωή μας.
Η πόλη με τον πολιτισμό των χιλιετιών κατήντησε με την ανοχή τους ένα απέραντο πτυελοδοχείο, ένα απέραντο δημόσιο ουρητήριο, ένα απέραντο γκέτο δολοφονιών, επιθέσεων και φόβου.
Ένα απέραντο θέατρο τρόμου και πλιάτσικου. 
Αυτή είναι η πολιτική που εφαρμόζεται και απέναντι σ αυτή την πολιτική έχουμε χρέος όλοι μας να αντισταθούμε.
Τα λόγια που στρογγυλεύουν τις γωνίες δεν αρκούν.
Και τα θολά ιδεολογήματα που δεν καταδεικνύουν την άμεση και δραστική διέξοδο απλώς αποπροσανατολίζουν, με στόχο τη διαιώνιση αυτής της εφιαλτικής πραγματικότητας.

Η παγκόσμια διακυβέρνηση και τα ντόπια τσιράκια της δε φλυαρούν καιροσκοπώντας.
Υλοποιούν συγκεκριμένο πολιτικό σχέδιο κι αυτό δεν ανατρέπεται με φλυαρίες και παρελάσεις ανέξοδες ούτε με καταμετρημένους τους παρκαρισμένους ψηφοφόρους.
Στο πεζοδρόμιο των αγώνων θα ανατραπεί.
Και οι πολιτικές που στην πράξη θα το αμφισβητήσουν θα δώσουν το έναυσμα του ξεσηκωμού μας.

Το κριτήριο λοιπόν απέναντι σε μια πολιτική που ήδη εφαρμόζεται, πρέπει να είναι ένα και μοναδικό.

Ποιο είναι αυτό??? 
Οι συγκεκριμένες δεσμεύσεις και προγραμματικές διακηρύξεις για όλα θα πρέπει να γίνουν την επόμενη κιόλας ημέρα με στόχο την ευθύτατη αμφισβήτηση του εφαρμοζόμενου πολιτικού σχεδιασμού και την προοπτική της άμεσης ανατροπής του.  

ΛΥΔΙΑ ΛΙΘΟΣ. 
Δεν είναι άλλη παρά η διατύπωση του σαφούς και ξεκάθαρου ερωτήματος:

«Τι θα κάνεις την επόμενη μέρα Δήμαρχε?» 

- με ποιες συγκεκριμένες πρωτοβουλίες θα ακυρώσεις στην πράξη τις προβλέψεις του εθνοκτόνου Καλλικράτη? Θα τις αναλάβεις ή θα συμβιβαστείς???
- Ποιες μεγάλες πολιτικές πρωτοβουλίες θα αναλάβεις για να ακυρώσεις στην πόλη σου κορυφαίες προβλέψεις του μνημονίου της υποταγής με στόχο την καθολική ανατροπή του???
- Θα σταματήσεις την επόμενη κιόλας μέρα τις εργασίες για την ανέγερση τζαμιού στο Βοτανικό ή θα συνηγορήσεις σε πολιτικές ντροπής σε βάρος των κατοίκων και της ιστορίας αυτής της πόλης???
- Θα αποδώσεις την επόμενη κιόλας ημέρα τις υποδομές αυτής της πόλης στους κατοίκους της που τις χρυσοπλήρωσαν ή θα συνεχίσεις να ανέχεσαι ντόπιους και αλλοδαπούς καταληψίες να τους καταδυναστεύουν???
- Θα καθαρίσεις τα δημοτολόγια από τη λαθροχειρία που ελληνοποίησε τους εισβολείς ή θα συνηγορήσεις σ αυτό το απερίγραπτο πολιτικό έγκλημα σε βάρος του τόπου???
- Θα απαλλάξεις την πόλη σου από τον εισβολέα που τη λυμαίνεται ή θα συνεχίσεις να ανέχεσαι την πολιορκία της μέχρι την οριστική καταστροφή της???
- Θα στηριχτείς αποφασιστικά στο λαό αυτής της πόλης χωρίς λογικές και πρακτικές διχασμού για να τσακίσεις κάθε αντίδραση που θα επιχειρήσει να εμποδίσει την εφαρμογή της εκφρασμένης του θέλησης προκειμένου να ξαναπάρει στα χέρια του την τύχη του και τη ζωή του???

Αυτά είναι ορισμένα μόνο από τα ερωτήματα – κριτήρια με βάση τα οποία θα πρέπει ο Αθηναίος πολίτης να καθορίσει αν θα ψηφίσει ως κομπάρσος ή πρωταγωνιστής.  

ΓΙΑΤΙ Η ΑΘΗΝΑ??? 
Γιατί οι εξελίξεις στην Αθήνα θα είναι καταλυτικές για τις εξελίξεις στο σύνολο της Ελληνικής επικράτειας…
Γιατί οι εξελίξεις στην Αθήνα θα δρομολογήσουν ένα ντόμινο γενικευμένου ξεσηκωμού σε ολόκληρη την επικράτεια…
Γιατί η ανατροπή των σχεδίων της παγκόσμιας διακυβέρνησης στην Αθήνα, θα οδηγήσει:
1. στην άμεση ανατροπή των τσιρακιών της και στην παραδειγματική τιμωρία τους.
2. στην άμεση ανακοπή του εφιαλτικού τους σχεδίου και στην ακύρωση των ολέθριων επιδιώξεών τους.
3. στην γενικευμένη αντίσταση ολόκληρου του Ελληνικού λαού και σ ένα ντόμινο ξεσηκωμού που σύντομα θα αγκαλιάσει ολόκληρη την Ευρώπη.

Γιατί η κατάκτηση μιας «ΕΛΕΥΘΕΡΗΣ ΑΘΗΝΑΣ» θα ανοίξει το δρόμο για μια πραγματικά ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.

Και σ αυτό τον αγώνα, αυτός ο λαός οφείλει να είναι πρωταγωνιστής και να μην επιτρέψει σε κανέναν να τον καθηλώσει στο θλιβερό ρόλο του κομπάρσου.

Γι αυτό και η Αθήνα, οφείλει να αναδείξει και να δυναμώσει πολιτικά τους ηγέτες του ξεσηκωμού της.                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥ ΞΕΦΡΑΓΟΑΜΠΕΛΙΣΤΑΝ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΜΟΝΟ ΟΙ "ΡΑΤΣΙΣΤΕΣ"

Το εισιτήριο των τριών ευρώ στα εξωτερικά ιατρεία των νοσοκομείων, εισπράττεται μόνο από τους Έλληνες και όχι από τους αλλοδαπούς. 

Αυτό διαπίστωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, κατά την αιφνιδιαστική επίσκεψη που πραγματοποίησε στο Τζάνειο νοσοκομείο του Πειραιά.

Όπως διαπίστωσε ο υπουργός αυτό συνέβαινε λόγω παρερμηνείας του σχετικού νομοθετικού πλαισίου. Ο υπουργός δεσμεύθηκε να στείλει σχετική εγκύκλιο τις επόμενες ημέρες στα νοσοκομεία για να αποκατασταθεί η παρερμηνεία του νόμου.
ΠΗΓΗ:ellinikoforum.blogspot.com

Τι συνέβη σαν σήμερα στην Ελλάδα στις 18 Σεπτεμβρίου 1964;-Δείτε το βίντεο!


Στις 18 Σεπτεμβρίου του 1964 τελέστηκε ο γάμος του  τότε βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου με την πριγκίπισσα της Δανίας Αννα – Μαρία, που έμελλε να ήταν η τελευταία Βασίλισσα της Ελλάδας.
 Η Αννα – Μαρία είναι η μικρότερη κόρη του Βασιλιά της Δανίας Φρειδερίκου Θ’ και της Βασίλισσας Ίνκριντ.
Ο γάμος του τότε βασιλικού ζεύγους ήταν ο πρώτος και συνάμα ο τελευταίος,που πραγματοποιήθηκε ποτέ στην Ελλάδα.


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ



ΠΗΓΗ:enaigeira.blogspot.com

Το σάπιο βάθρο γκρέμισε τον «πρωταθλητή»!


Ο  πρόεδρος  του ΛΑΟΣ, αρκετά χόρεψε  και αρκετά κορόιδεψε τόσα χρόνια!  Αφού προκάλεσε τη διαγραφή του, κατ’ εντολή του μέντορά του  με αποκλειστικό σκοπό  να εμποδιστεί η νίκη της ΝΔ με τον Καραμανλή από το 2000, έστησε το απόκομμά του για να μαζέψει παράλληλα και την προίκα της ομογάλακτης αδελφής  Ντόρας. Η λεία του ήταν κυρίως δυσαρεστημένοι ψηφοφόροι της ΝΔ, καθώς επίσης και ψηφοφόροι άλλων κομμάτων με ανεπτυγμένη Εθνική Συνείδηση, που δεν θα πήγαιναν ποτέ από μόνοι τους και απευθείας στην αγκαλιά του μητσοτακέϊκου! Οι αντιλήψεις του επιτίμου και της θυγατέρας του περί  του  Έθνους των Ελλήνων είναι πασίγνωστες και «διατί να το κρύψωμεν άλλωστε», αφού αυτές  τους δίνουν  έξτρα μπόνους,  από τον ξένο παράγοντα.
Ο  ΛΑΟΣ ήταν ξεκάθαρα  ένα μητσοτακικό κόμμα εκτός της ΝΔ, ο δε φιλόδοξος ιδρυτής του περίμενε με αγωνία την επόμενη μέρα, την λεγόμενη και «μετά  Καραμανλή εποχή»,   για να δει τη Ντόρα ως αρχηγό της. Γι αυτό και όλα τα χρόνια, αφενός κτύπαγε ανελέητα τον πρώην πρωθυπουργό, για να  συμβάλει καθοριστικά στη γρήγορη φθορά του και αφετέρου δήλωνε με παρρησία «επίμονα πρόθυμος»  συγκάτοικος στην παραταξιακή πολυκατοικία!
Επειδή «το ψέμα έχει κοντά ποδάρια»  όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός μας,  μόλις τους έκατσε η στραβή και έχασε η ατυχήσασα θυγατέρα από τον Αντώνη Σαμαρά,  εκείνη την «αποφράδα» γι αυτούς μέρα της 29ης Νοεμβρίου, έχασε και «τα αυγά και τα πασχάλια» και άρχισε τα παραμιλητά!  Ποιός τον είδε και δεν τον λυπήθηκε, γιατί τί να φοβηθείς από φερέφωνα,  έστω και πολύ θυμωμένα!
Έβγαλε αυτομάτως τη μάσκα του υπερπατριώτη και του ελληναρά, ξέχασε τη συγκατοίκηση στην  μεγάλη πολυκατοικία και ξεκίνησε έναν  λυσσαλέο και βρώμικο πόλεμο   κατά του Αντώνη.  Το αποκορύφωμα του ξεμασκαρέματός του,  ήταν η ψήφιση  της παράδοσης της Πατρίδας  στο ΔΝΤ και της υποδούλωσης του Ελληνικού λαού, συμβαδίζοντας  για άλλη μια φορά  «χέρι-χέρι» με την ατυχήσασα και διαχρονική συνοδοιπόρο.
Τώρα ήρθε ο  καιρός να εισπράξει  το αντίτιμο  της δημαγωγίας του και προπαντός της προδοσίας του! Ψηφοφόροι και στελέχη  που τον εμπιστεύθηκαν και τον ακολούθησαν, ως εκφραστή ενός πατριωτικού κινήματος, κατάλαβαν εσχάτως ότι το μόνο του αδιαμφισβήτητο προσόν είναι η δημαγωγία σε συνδυασμό με την  ταχεία κυβίστηση, που τον κατέστησε αδιαφιλονίκητο πρωταθλητή στο είδος! Τον εγκαταλείπουν λοιπόν ομαδικώς και αυτό πια  τον ανησυχεί ιδιαιτέρως. Και όσο ουρλιάζει, κουνώντας σπασμωδικά χέρια και πόδια, τόσο βυθίζεται στην κινούμενη άμμο!
Τέτοια αποκαθήλωση, έντεκα μήνες μετά τις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου, δεν καταπίνεται και εύκολα!  Υπάρχει μια σοφή παροιμία που λέει ότι και… «ο ψεύτης τον πρώτο χρόνο χαίρεται»!   Ο κ. Καρατζαφέρης,  κατάφερε να κάνει και σ’ αυτό πρωταθλητισμό και  παρέτεινε την πολιτική του επιβίωση με τις  ψευτιές  του, για  δέκα ολόκληρα χρόνια!
Καιρός να πάψει να διαψεύδει τη σοφία του λαού, όπως διέψευσε τις όποιες ελπίδες στήριξαν πάνω του αυτοί που τον έβαλαν στη Βουλή μέχρι και ως αρχηγό κόμματος!
Αφροδίτη                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.antinews.gr

Μελιγαλάς: Εμείς δεν ξεχνάμε

190910-meligalasΠολλοί θα πουν ότι παρελθοντολογούμε, ή ότι έχουμε ιδεολογικά ή άλλα θέματα. Άλλοι ενδεχομένως θα μιλήσουν για εμμονές. Το γεγονός ότι ασχολείται κάποιος το έτος 2010 με ένα ζήτημα ιστορικό, μπορεί να ξενίσει. Δεν είναι ιστορική η προσέγγιση της θυσίας εκατοντάδων Ελλήνων στο Μελιγαλά. Η ιστορική προσέγγιση έχει γίνει ήδη. Ανεξάρτητα από ιδεολογικές θέσεις, σκοπιμότητες ή απόψεις στο Μελιγαλά Μεσσηνίας οι άντρες και οι γυναίκες του Άρη Βελουχιώτη κατέσφαξαν εκατοντάδες πατριώτες, μεταξύ αυτών πολλά ανήλικα παιδιά, γυναικόπαιδα και ηλικιωμένους. Ένα κλασικό αριστερό φονικό μεγάλου μεγέθους, άνευ λόγου και αιτίας, αφού ακόμα και σήμερα οι εξηγήσεις που έχουν δοθεί από αριστερούς που επιχείρησαν κάπως να το «σώσουν», δεν φαίνεται να έπεισαν κανένα. Με το να σκοτώνει μικρά παιδιά και γέρους, θεώρησε ποτέ κανείς ότι τιμωρήθηκαν καθ' οιονδήποτε τρόπο οι δήθεν «κακοί», οι συνεργάτες των Γερμανών που είχαν ήδη αποχωρήσει; Μην γελιόμαστε. Στο Μελιγαλά φάνηκε το πιο απαίσιο και αποκρουστικό πρόσωπο της αριστεράς, μίας αριστεράς άθλιας, ανθελληνικής , αντιλαϊκής και αντιπατριωτικής. Βγήκαν στην επιφάνεια ο κομπλεξισμός, το μίσος, η μιζέρια, που έκρυβαν μέσα τους οι διάφοροι συμμορίτες της εποχής. Ότι ακριβώς βγάζουν και τώρα, με άλλο ίσως ύφος. Θα μπορούσε κάποιος να πει ότι σε κάθε εμφύλια διαμάχη αυτά συμβαίνουν. Ναι, αλλά όχι με το μίσος και την έκταση που συνέβησαν στο Μελιγαλά. Η αγριότητα ξεπέρασε κάθε προηγούμενο. Και το ζητούμενο πάντα θα είναι γιατί τελικά αυτή η σφαγή έγινε. Ποια ήταν τα κέρδη των αριστερών από αυτή την τραγωδία; Ότι απλώς έβγαλαν προς τα έξω το τι πραγματικά νιώθουν για την κοινωνία. Έβγαλαν όλα τους τα συμπλέγματα και επιβεβαίωσαν την γνωστή ρήση ότι «όποιος κάνει ένα έγκλημα και μετανιώνει ειλικρινά είναι άνθρωπος. Όποιος κάνει ένα έγκλημα και δεν μετανιώνει ποτέ του είναι κομμουνιστής».
Μνημόσυνο στον Μελιγαλά
Την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου στις 10:30 π.μ. στον Ιερό Ναό της Αναστάσεως στην «Πηγάδα» του Μελιγαλά, θα τελεσθεί το καθιερωμένο καθ' έτος μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αδίκως σφαγιασθέντων, υπό των κομμουνιστών, αδελφών ημών. Του μνημοσύνου θα προηγηθεί θεία λειτουργία, ενώ θα ακολουθήσουν ομιλίες και κατάθεση στεφάνων.
Να μη λείψει κανείς.
Τα χρόνια πέρασαν και όπως είναι φυσικό άλλαξαν οι πολιτικές προτεραιότητες της κοινωνίας. Επειδή όμως ακριβώς θέλουμε να χαράξουμε νέες σελίδες στην ζωή, ταυτόχρονα θα πρέπει να μην διαγράφουμε την ιστορική μνήμη. Και ενώ η παράταξη που νίκησε το 1949, η λεγόμενη «δεξιά», έκανε τεράστιες ιδεολογικές και άλλες παραχωρήσεις, έσκυψε το κεφάλι και λησμόνησε, ίσως γιατί απλά δεν πίστευε, η αριστερά παραμένει αμετανόητη και χωρίς ίχνος μετάνοιας. Όπως και στην περίπτωση της εξόντωσης του Ψαρρού και του 5/42, έτσι και στο Μελιγαλά, που είναι απείρως τραγικότερα αυτά που συνέβησαν, η αριστερά στην πατρίδα μας, ακόμα και σήμερα φαίνεται να έχει μία κρυφή ικανοποίηση για αυτό που συνέβη. Και βέβαια ποτέ μα ποτέ δεν προχώρησαν έστω και σε μία αυτοκριτική για το αν ότι έγινε έπρεπε να γίνει ή όχι. Να έλεγε κάποιος από το αριστερό κατεστημένο έστω μία απλή, ανθρώπινη και ζεστή λέξη, ένα «συγγνώμη». Θα ήταν πραγματικά μία στάση θαρραλέα και ειλικρινής. Είμαστε υπέρ της συμφιλίωσης. Είμαστε υπέρ του να πάμε όλοι ενωμένοι μπροστά. Ας μην ξεχνούμε ότι ο Φράνκο, μετά το τέλος του Ισπανικού Εμφυλίου, ενός πολέμου πιο σκληρού σε όλα τα επίπεδα από ό,τι συνέβη από το 1944 και μετά στην πατρίδα μας, έφτιαξε ένα μνημείο για όλους τους νεκρούς, ανεξάρτητα από παράταξη. «Ήταν όλοι τους Ισπανοί», είπε χαρακτηριστικά. Δεν μπορούμε όμως να ανεχθούμε μία μονόπλευρη λήθη που δεν οδηγεί πουθενά. Δεν μπορούμε να δεχθούμε τις υποβαθμίσεις των γιορτών στο Μακρυγιάννη, στο Γράμμο- Βίτσι, στη Στιμάγκα, στο Φενεό και σε τόσους άλλους τόπους θυσίας όχι μόνο δεξιών, αλλά Ελλήνων πατριωτών που απλά δεν ήταν κομμουνιστές. Όμως δεν μπορούμε να τις μετατρέψουμε σε άχρωμα μνημόσυνα, σε γιορτές που θα χρησιμοποιούνται για προβολή προσώπων ή καταστάσεων. Και όλα αυτά την ίδια ώρα που στο Γράμμο το ΚΚΕ ύψωσε-και από την πλευρά του πολύ καλά έκανε-μνημείο για τους νεκρούς του ΔΣΕ. Δεν έχουμε το δικαίωμα και δεν θα ξεχάσουμε. Γιατί όποιος λαός ξεχνά, είναι και καταδικασμένος.
Στεκόμαστε με περισυλλογή και τιμούμε τους νεκρούς του Μελιγαλά. Δεν ξεχνούμε ποτέ όλους αυτούς τους απλούς Έλληνες πατριώτες, που όπως χαρακτηριστικά έγραφε ο Μπραζιγιάκ κοίταξαν κατάματα και τον ήλιο και τον θάνατο... Οι ίδιοι οι αριστεροί άλλωστε μας το υπενθύμιζαν χρόνια τώρα, όταν ήταν απέναντί μας στο πεζοδρόμιο και φώναζαν: «Φασίστες μην ξεχνάτε το Μελιγαλά»...
Τάσος Δημητρακόπουλος                                                                                         ΠΗΓΗ:elkosmos.gr

Επειγόντως αναζητείται ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ηγέτης



hgetisΌτι το πολιτικό σύστημά «μας» νοσεί και καταρρέει είναι γεγονός. Διαπιστώνει τούτο, ακόμη και ο πλέον άσχετος περί τα πολιτικά, πολίτης. Ητοι, διαπιστώνει ότι πέραν της διαφθοράς που έδωσε και πήρε επρόκειτο περί σειράς εκ των ουκ άνευ τετριμμένων και, εις το βάθος τους, άνευ φιλοσοφικής βάσεως «αρχών» - αρχόντων, που διώκησαν τον Τόπο επί πολλά έτη χωρίς, ουσιαστικώς, τις βάσεις που πρέπει να διέπουν μια ηγεσία στην ανθρώπινη κοινωνία. Όταν δεν ασχολείσαι, σοβαρώς, με την κοινωνία, όταν δεν αντιλαμβάνεσαι ότι ο πολίτης πρέπει  να έχει ιδανικό πρότυπο, το οποίο πρέπει (τουλάχιστον) να μιμηθεί και να ενσωματώσει στην συνείδησί του ως πεμπτουσία κανόνος στην διαβίωσί του, μπορεί μεν να επιτύχης ΠΡΟΣΚΑΙΡΑ την καθοδήγησί του και την ποδηγεσία του, αλλά, τελικώς, θα αποτύχης.
Αυτό – τούτο συνέβη και εν προκειμένω: Ο Ελληνικός Λαός αντελήφθη ότι οι πολιτικοί του άρχοντες το μόνο που επιδιώκουν είναι κατά πρώτον η αρπαγή και ακολούθως η εκμετάλλευσις των δυνατοτήτων του, είτε στον επαγγελματικό, είτε στον κοινωνικό βίο του και εν ταυτώ ότι στόχο έχουν την εξουσία για την εξουσία. Πολύ απλά για το συμφέρον τους και μόνον γι’ αυτό να κυβερνούν. Αυτά, ο γράφων τα έχει περιγράψει και σε άλλο, προηγούμενο, κείμενό του, επισημαίνοντας ότι η κατάρρευσις του συστήματος έρχεται.
Και ότι μπροστά μας δεν υφίσταται απλά και μόνον η «αναθεώρησις» του πολιτικού συστήματος, αλλά η πλήρης αντικατάστασίς του. Από ένα πολιτικό σχήμα, από ένα κόμμα του οποίου η σύνθεσις και το ιδεολόγημα πρέπει να είναι εντελώς ριζοσπαστικού χαρακτήρα. Εάν θέλουμε, δηλαδή, να ομιλούμε πραγματικά για μια νέα αρχή.
Προϋπόθεσις βασική: Οσο άξια και αν είναι τα πρόσωπα που θα συνθέσουν αυτή την «νέα αρχή» των πραγμάτων του τόπου, όσο υγιή κι αν αυτά τα πρόσωπα θα είναι, απαιτείται ο άξιος ηγέτης! Χωρίς αυτόν τον άξιο ηγέτη, τονίζω ότι οποιαδήποτε προσπάθεια θα αποτύχη. Ανέκαθεν, αγαπητέ μου Αναγνώστη – έχει πολλαπλώς αποδειχθή τούτο – χωρίς τον ΑΞΙΟ ηγέτη το σύστημα που θα μας διακυβερνήση είναι καταδικασμένο να αποτύχη.
 Και εδώ είναι η βασική διαφορά αντιλήψεως και προτάσεως που χαρακτηρίζει την δική μου πρότασι, από την σχετική  άλλων διανοητών: Οι λαοί προκόβουν όταν των ικανών προσώπων που εκλέγουν ηγείται ο έχων το προτέρημα του διοικείν και εν ταυτώ του επιλέγειν την καλλιτέρα των λύσεων για τα προβλήματα που υφίστανται. Αυτονόητο είναι, εξάλλου, ότι το πνεύμα του Ηγέτου πρέπει να χαρακτηρίζεται από την προσήλωσί του στην αρχή Πατρίδα, Θρησκεία, Οικογένεια.  Προσόντα ΑΓΝΩΣΤΑ στο σημερινό πολιτικό σκηνικό.
Ότι ο ΕΘΝΙΚΟΦΡΩΝ ηγέτης αυτός υπάρχει ανάμεσά μας είναι αδιαμφισβήτητο. Θα ανευρεθή. Αλλά θα του επιτρέψουν τα πολλαπλά εσωτερικά και εξωτερικά συμφέροντα να αναδειχθή; Ιδού το ερώτημα!…
Σωτήρης Ζαφειρακόπουλος                                                                                                                    ΠΗΓΗ:www.elora.gr

Ο διασυρμός του Καραμανλή


Τα μεγάλα εγκλήματα αναζητούν πάντα αποδιοπομπαίους τράγους. Ένας από αυτούς είναι ο Κώστας Καραμανλής.
Εδώ έχουν διαπραχτεί εγκλήματα εσχάτης προδοσίας, έχει παραδοθεί η χώρα στη φασιστική μπότα των διεθνών μηχανισμών του χρήματος, σκάβουν τους τάφους μας ΚΑΙ αυτοί που βάλανε φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους στα έγκλήματα, τα διατεταγμένα ανδρείκελα, συνεχίζουν το γνωστό τροπάρι: Να αναθεματίζουν τον Κώστα Καραμανλή για τις συμφορές.
Έχει η υποκρισία τα όριά της. Αλλά τα ανδρείκελα με πρώτους και καλύτερους την κυβέρνηση και αυτή την εμετική ροδέλα των «νταβάδων», τον Καρατζαφέρη, έχουν ξεπεράσει τα όρια της υποκρισίας και της σχιζοφρένειας.



Συνεχίζουν να παίζουν το παιχνίδι της σκανδαλολογίας: Αυτό το χυδαίο, ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ παιχνίδι που καρατομεί πρόσωπα και επικαλύπτει τις πολιτικές και κυρίως τη μήτρα των σκανδάλων…

Ο Καρατζαφέρης αυτό το «όνειδος» του ανδρεικέλου, ο «δοκιμαστής» κλόουν των «νταβάδων», απτόητος και χωρίς ελάχιστη τσίπα επιχειρεί να επικαλύψει το δικό του έγκλημα ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ (υπέγραψε την κατοχή μας) με σκανδαλολογικά γαυγίσματα εναντίον του Καραμανλή.

Ξαφνικά, επίσης, κάποια άλλα όντα των υπονόμων, μέσα στη θύελλα της υλοποίησης των γενοκτονικών σχεδίων κατά της Ελλάδας, θυμήθηκαν ότι ο Καραμανλής δεν «φοράει παντελόνια»!!!

Και οι ξετσίπωτες πόρνες των ΜΜΕ, με πρώτες αυτές των κρατικών καναλιών, περιφέρουν στις πασαρέλες τους το «όνειδος» του λακεδισμού, και το «λούστρο» των «νταβάδων»: Τον Καρατζαφέρη να ρίχνει τις ηθικές του αναθυμιάσεις εναντίον του Καραμανλή…

Με τον Καραμανλή μας χωρίζει άβυσσος. Ο Κόσμος του δεν είναι ο δικός μας. Βρισκόμαστε αδιάλλακτα και ασυμφιλίωτα εχθρικοί προς τον κόσμο του Καραμανλή, το κόμμα του και τις καθεστωτικές τους ιδέες.

Δεν έχουμε, συνεπώς, καμία φοβία μήπως και παρεξηγηθούμε.

Δηλώνουμε, λοιπόν, ανοικτά ότι εδώ παίζεται ένα άθλιο παιχνίδι εξαπάτησης του ελληνικού λαού. Δεν αναποδογυρίζεται απλώς η πραγματικότητα, αλλά ισοπεδώνεται κυριολεκτικά, προκειμένου να εμφανιστεί η τραγωδία της κατοχής μας σαν έργο ενός προσώπου: Του Καραμανλή.

Βάζουν στο στόχαστρο τον Καραμανλή για πολλούς λόγους:


α). Για να επικαλύψουν και αποκρύψουν τα ανδρείκελα που υπέγραψαν την κατοχή μας (κυβέρνηση-Καρατζαφέρης), αλλά και ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ των ανδρεικέλων που δούλεψαν, ο καθένας με τον τρόπο του και την πολιτική του, στην υλοποίηση των εγκλημάτων εσχάτης προδοσίας κατά της Ελλάδας.

Και το καθεστώς των ανδρεικέλων είναι ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ και οι φορείς των πολιτικών εκείνων που παρουσίαζαν την ΕΕ ως «παράδεισο» και «σωτηρία»…

ΤΟ ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ ΣΥΝΟΛΙΚΑ και όλες οι «τσόντες» τους, καθώς και τα δήθεν αριστερά κόμματα είναι ΥΠΕΥΘΥΝΑ για το σημερινό έγκλημα, αλλά και για τις καρκινώδεις εστίες των σκανδάλων και των μιζών…

Το να αποκόβεις ένα πρόσωπο- γρανάζι αυτής της καθεστωτικής μηχανής και να πας να του φορτώσεις όλα τα εγκλήματα αυτό είναι ΜΕΓΙΣΤΗ και ΘΗΡΙΩΔΗΣ ΑΠΑΤΗ…


Και γίνεται ακόμα πιο αυθάδης και φρενοβλαβής αυτή η ΑΠΑΤΗ, όταν αυτό το κάνουν τα πωρωμένα ανδρείκελα του δοσιλογισμού που υπέγραψαν τη ληξιαρχική πράξη της κατοχής μας: Ο νέος Τσολάκογλου και ο υπασπιστής του Καρατζαφέρης…

β). Ο Καραμανλής, βεβαίως, επιλέγεται σαν αποδιοπομπαίος τράγος και για έναν ακόμα λόγο: Τόλμησε να κουνηθεί λίγο στους διεθνείς και εγχώριος «νταβάδες» και να διεκδικήσει μια μικρή, ελάχιστη, πολιτική αυτονομία, όπως είχαν κατακτήσει κάποιοι δυναμικοί πολιτικοί του παρελθόντος: Ο Ανδρέας και ο θείος του…

Κουνήθηκε, λοιπόν λίγο, έριξε κάποιες ματιές προς τη Ρωσία (αγωγός κ.λπ) και ψέλλισε κάποια όχι: Ανάν, ένταξη των Σκοπίων κ.λπ…

Αυτές οι ελάχιστες διεκδικήσεις εξαγρίωσαν σε τέτοιο βαθμό τα διεθνή θηρία που δεν αρκέστηκαν απλώς στην κατεδάφισή του, αλλά στην ολοκληρωτική πολιτική και ηθική εξόντωσή του, στην ΕΞΑΦΑΝΙΣΗ του…

Ο Καραμανλής δεν είχε το ανάστημα, ούτε τα στηρίγματα να παλέψει. Για να παλέψεις τις ύαινες των «νταβάδων» πρέπει να στηρίζεσαι στο λαό, στα λαϊκά κινήματα και στην οργάνωση του λαού: Αυτά προκαλούσαν αλλεργία σε ένα πιστό σκυλί του καθεστώτος, όπως ήταν ο Καραμανλής και το κόμμα του…

Ως πιστό σκυλί του καπιταλιστικού συστήματος και ως κεντρικός κυβερνητικός του βραχίονας, μοιραία ο Καραμανλής «έβαλε μυαλό», παρέδωσε τα πάντα και υποτάχθηκε πλήρως.

Τον στραπάτσαραν, μάλιστα, τόσο πολύ που τον εξανάγκασαν όχι μόνο σε παραίτηση, αλλά σε κάτι ακόμα χειρότερο: Να αγωνιστεί για τη συντριβή του και τον ολοκληρωτικό εξευτελισμό του.

Όταν, βεβαίως, «κουνιέσαι» και κατόπιν αγωνίζεσαι για την ήττα σου και τη συντριβή σου δεν υπάρχει έλεος: Αυτό είναι ιστορικό αξίωμα, που μάλλον ο Καραμανλής αγνοούσε...


Ο Καραμανλής με τις μικροζαβολιές του καθυστέρησε πολύ τα πράγματα για τους διεθνείς «νταβάδες»…

Η Ν.Δ. παρά το γεγονός ότι ο Καραμανλής είχε πλήρως υποταχθεί, παρά το γεγονός ότι ασπαζόταν ενθέρμως τις ΔΙΑΤΑΓΕΣ των ξένων κέντρων εξουσίας, δεν ήταν ΙΚΑΝΗ να εκτελέσει τις διαταγές με σιγουριά, ταχύτητα και αποτελεσματικότητα.

Έχουμε αναλύσει σε άλλα άρθρα, διεξοδικά, το γιατί το ΠΑΣΟΚ είχε πολλά πλεονεκτήματα στην υλοποίηση των συμβολαίων θανάτου της Ελλάδας…

Ωστόσο η ανατροπή και η κατεδάφιση του Καραμανλή δεν αρκούσαν για τους διεθνείς μαφιόζους.

Ο Καραμανλής έπρεπε να ΤΙΜΩΡΗΘΕΙ παραδειγματικά για το «θράσος» του να κάνει «ζαβολιές» στους διεθνείς αυτοκράτορες.


ΣΗΜΕΡΑ οι αυτοκράτορες δεν συγχωρούν καμία «ζαβολιά». Δεν αρκεί να είσαι δικός τους, πρέπει να γλείφεις και τις μπότες τους, φανερά και μπροστά στα μάτια όλου του κόσμου…


Είναι και αυτός, λοιπόν, ένας λόγος που θέλουν να εξοντώσουν ολοκληρωτικά τον Καραμανλή, να του τα φορτώσουν όλα και να τον διασύρουν ηθικά…

Οι αχυράνθρωποι, τα αυθάδη ανδρείκελα, όπως ο Σημίτης, μένουν στο απυρόβλητο, αν και επί της δικής του κυβερνητικής θητείας στέριωσαν τα θεμέλια των σημερινών συμφορών μας.

Μητσοτάκης και Σημίτης αποτελούν τα σύμβολα και το «όνειδος» του δοσιλογισμού, του δολοφονικού νεοφιλελευθερισμού και του ξεπουλήματος της Ελλάδας.

Αυτοί μένουν στο απυρόβλητο…                                                                             ΠΗΓΗ:resaltomag.blogspot.com

Ο ΒΟΡΙΔΗΣ ΕΚΤΟΣ ΓΡΑΜΜΗΣ ΛΑΟΣ, ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΠΑΠΑΘΕΜΕΛΗ ΣΤΗΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.!

ΠΡΟΒΑΛΕΙ ΚΑΙ "ΔΙΑΚΙΝΕΙ" ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ, ΤΗΝ ΥΠΟΨΗΦΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΚΟΥΡΙΑΝΙΔΗ... 
Λάβαμε το e-mail και δεν πιστεύαμε στα μάτια μας..
Η ιστοσελίδα "Ελληνικες Γραμμές" του κόμματος "Ελληνικό Μέτωπο" που δεν σταμάτησε ποτέ την λειτουργία του και του οποίου Αρχηγός είναι ο Μάκης Βορίδης, διακινεί και προβάλει την Υποψηφιότητα του Γιάννη Κουριανίδη Δημοτικού Συμβούλου στην Θεσσαλονίκη, ο οποίος πρόσφατα απεχώρησε από το ΛΑΟΣ...
Διαβάστε εδω:

http://www.e-grammes.gr/article.php?id=4501
Είναι δε χαρακτηριστική κάθε παράγραφος των δηλώσεων Κουριανίδη όπου κάθε φράση είναι και μία αιχμη εναντίον του Καρατζαφέρη:Γράφει μεταξύ άλλων στην δηλωσή του:
"Ο κ. Παπαθεμελής αποτελεί μία σταθερή αξία για την πόλη, που ποτέ δεν προσέβαλε τη νοημοσύνη και την αξιοπρέπεια των πολιτών της και δεν... καπηλεύθηκε τις αγωνίες και τις... εθνικές ευαισθησίες τους για ίδιον όφελος.
Μαζί του θα δώσω τη μάχη για τη Θεσσαλονίκη και τη Μακεδονία των Ελλήνων, για την κοινωνική αξιοπρέπεια των πολιτών, ενάντια στην... υποτέλεια στο ΔΝΤ και τις ιδιαίτερες συνέπειές της για την πόλη μας, αλλά και για να γίνει η Θεσσαλονίκη μας αυτό που πραγματικά μπορεί και πρέπει να είναι".Περισσότερα για Βορίδη-Καρατζαφέρη εδώ:
http://politikosafari.blogspot.com/2010/09/blog-post_4916.html                   ΠΗΓΗ:politikosafari.blogspot.com

Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

ΣΤΑΘΗΣ "ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ"

Του ΣΤΑΘΗ                                    ΠΗΓΗ:www.enet.gr

περικοπή ζωντανών 20 % ...

Ψηλά τον έχει πάρει τον αμανέ ο αγά-Νταβούτογλου. «Χωρίς την Τουρκία, δεν υπάρχει Ευρώπη», διαπιστώνει. Ούτε βορείως της Βιέννης, πασά μου; Και «η Τουρκία είναι μέσα στις πέντε χώρες με τη μεγαλύτερη επιρροή στον κόσμο», διακηρύσσει.

Στ' άρματα, τα γρόσια και τα γράμματα, πασά μου;
Ο κ. Τόμσεν (επιτηρητοποτηρητής του ΔΝΤ στην Ελλάδα) παραδέχθηκε χθες ότι το προέχον δεν ήταν τόσον το χρέος, όσον οι δομικές αλλαγές που έπρεπε να γίνουν στη χώρα μας.
Ετσι, ο καλός αυτός υπάλληλος με τον επαγγελματισμό που χαρακτηρίζει τους συνεπείς υπαλλήλους παραδέχθηκε αμέσως και σαφώς αυτό για το οποίο κάναμε κριτική ευθύς εξ αρχής όλοι όσοι λέγαμε ότι το χρέος εκτός από πρόβλημα θα είναι και το πρόσχημα
για να τινάξει η Ευρωπαϊκή Ενωση στον αέρα (με τη βοήθεια μιας τρύπιας κυβέρνησης) τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά στη χώρα μας.
Αν πάρει τα πράγματα κανείς απ' την αρχή διαπιστώνει μια πορεία πολύ ερμηνεύσιμη, και για τις προθέσεις αυτών που τη διήνυσαν, και για το τι μέλλει γενέσθαι στο εξής.
Ο κ. Παπανδρέου εν πρώτοις, διαβεβαιώνει ότι υπάρχουν τα λεφτά. Τον Νοέμβριο του περασμένου έτους έχει συνομιλίες με την Γκόλντμαν Σακς. Στη συνέχεια (Γενάρης του 2010) δεν βγαίνει να δανειστεί (με υψηλό μεν, υποφερτό δε και κυρίως διαθέσιμο) επιτόκιο. Αμέσως μετά αρχίζει να διακηρύσσει urbi et orbi ότι βουλιάζουμε, ότι χρεοκοπούμε, ότι χανόμαστε -τινάζονται τα σπρεντ στον Θεό- κι έτσι ο κ. Παπανδρέου
μετατρέπει ο ίδιος προσωπικώς μια κρίση χρέους σε κρίση δανεισμού. Κατόπιν αρχίζουν τα καραγκιοζιλίκια με τα εξάσφαιρα στο τραπέζι και τις μπλόφες, αφού έχουν προηγηθεί οι παραδοχές περί «απώλειας εθνικής κυριαρχίας» (παραδοχές που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες θα έστελναν τον πρωθυπουργό τους ατιμασμένον σπίτι του).
Αμέσως μετά και χωρίς να διαπραγματευθεί το χρέος, οχυρωμένος ακριβώς πίσω απ' αυτήν την εθνική κυριαρχία ο κ. Παπανδρέου την προδίδει και την παραδίδει στην Τρόικα μετατρέποντας τη χώρα σε κολονάτο υπό «καθεστώς εντολής». Με το μνημόνιο η χώρα χάνει την ασυλία της απέναντι στους δανειστές της και παραχωρεί σε αυτούς την ίδιαν της τη διοίκηση, με αποτέλεσμα τις βίαιες αλλαγές επί τα χείρω στα εργασιακά και τα ασφαλιστικά.
Κι όντως, έχει δίκιο ο κ. Τόμσεν. Από το χρέος κάποτε θα βγούμε, είτε πληρώνοντας είτε χρεοκοπώντας, από τον εργασιακό μεσαίωνα όμως που δημιουργείται και θα συνεχίσει να δημιουργείται ίσως και να μη βγούμε ποτέ.
Ο κ. Παπανδρέου, ασχέτως της γελοίας ρητορικής του, αιχμαλώτισε την Ελλάδα, εμφάνισε τις ντιρεκτίβες της Γκόλντεν Σακς ως μονόδρομο, απέτρεψε και εξουδετέρωσε κάθε εναλλακτική λύση, ξεφτίλισε και ταπείνωσε τους Ελληνες και πέτυχε εν τέλει τη διάλυση κάθε προοπτικής ανασύνταξης της χώρας στη βάση μιας δικής της στρατηγικής...
Και τα χειρότερα έπονται...

Τι είμαστε τελικά; Έλληνες ή Νεοέλληνες;


  • Του Δημήτρη Ιατρόπουλου
Κόψτε την πλάκα!
Γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε μέσα σε μύθους, παραμύθια και ψευτοθεωρίες. Κάνουμε πλάκα ο ένας στον άλλο κι όλοι μαζί σε όλους τους άλλους.

Την Αλήθεια, κατάματα!
Και περνάμε όλη τη ζωή μας τυλιγμένοι με μια συνθετική κουβέρτα που πάνω της έχουν καρφιτσώσει οι μπαγαπόντηδες των Ιερατείων, μια σειρά από ιστορικά ραβασάκια, με τα οποία κουκουλωνόμαστε για να μην πουντιάσουμε στον ψυχρό αέρα της καθαρής αλήθειας.
Ε, τώρα που αρχίζει να τρώει η μύγα σίδερο και το κουνούπι ατσάλι, καιρός δεν είναι να ξαναδούμε όλα αυτά τα παραμύθια-τούμπανα που μας φοράνε οι προηγούμενοι και τα φοράμε με τη σειρά μας κι εμείς, στους μεταγενέστερους;
Κρίμα δεν είναι να ζούμε όλη τη ζωή μας, γενιές γενιών τώρα, πάνω σ’ ένα σύννεφο από πλαστικό κι από κάτω να σιγοκαίει το καμινέτο της πικρής πραγματικότητας και να μας καίει αργά-αργά πρώτα τον πισινό κι έπειτα τα συκώτια, μέχρι να φτάσει στον εγκέφαλο και να τελειώνει μ’ εμάς η Ιστορία, πριν τελειώσουμε εμείς μ αυτήν;
Καιρός δεν είναι να προφτάσουμε την ώρα της αλήθειας και να πάρουμε στα χέρια μας τη μοίρα μας; Θα μου πείτε τα χέρια μας έχουνε καταντήσει πλαστικά κορδόνια, τα μάτια μας ουδέτερα γλομπάκια, τα αυτιά μας ελεγχόμενα μικρόφωνα, ο εγκέφαλός μας μια σκέτη βραστή πατάτα..
Όμως, κακά τα ψέματα, αν δεν δούμε κατάματα την Αλήθεια δεν την αναγνωρίσουμε και δεν την διαλαλήσουμε, δεν πρόκειται, όχι Θεού πρόσωπο να δούμε, αλλά ούτε καν στου Διαβόλου το κατάστιχο να εγγραφούμε, ποτέ μας... Aς πάρουμε όμως τους «μύθους» έναν-έναν στα γρήγορα:

Για ποια Δημοκρατία μιλάμε;
Από τότε που υποτίθεται ιδρυθήκαμε ως κράτος στη νεότερη ιστορία μας, μας κυβερνάνε οι τοκογλύφοι τραπεζίτες με διάφορα πολιτικά σόγια και τους εκάστοτε μεγαλοκαρχαρίες που τα βρίσκουνε με τα μεγάλα ξένα αφεντικά. Πότε «αντιπροσωπευτήκαμε» πολιτικά; Όποιον θέλουν εκλέγουν κι άμα ο λαός επιμείνει σε κάποιον, τότε απλώς παρεμβαίνουν και του… σβήνουν τις ψήφους του! Τόσο απλό είναι.
Μονίμως με τζάκια κυβερνιόμαστε. Από παππού σε εγγονό πάμε, δεν πάμε; Θέλετε ονόματα; Ζαΐμηδες, Ράλληδες, Θεοτόκηδες, Τρικούπηδες, Βενιζέλοι, Καραμανλήδες, Παπαντρέηδες, και πόσοι ακόμα, οικογένειες, συντεταγμένες πότε με τον εκάστοτε βασιλιά και πότε απέναντι, ανάλογα με τις διαταγές των συμμάχων και πάλι, πότε με χούντες κάθε λογής και πότε με εμφύλιους που μας ρίχνανε πάλι οι σύμμαχοι..

Για ποια «Εθνική Ανεξαρτησία» μιλάμε;
Απλώς, μετά τη ναυμαχία στο Ναβαρίνο, οι σύμμαχοι μας πήρανε απ τους Οθωμανούς και μας μοιράστηκαν αυτοί. Πότε είχαμε δικιά μας εθνική γραμμή; Μας άλλαζαν ανάλογα με τις μοιρασιές που κάνανε στον πλανήτη, μας ρίχνανε στους πόλεμους, μας εκμεταλλεύονταν με το δικαίωμα του φεουδάρχη, του ευγενή, του τσιφλικά, του δυνατού προστάτη και μας έστελναν εκεί που τους βόλευε.
Γιατί δε λέμε την αλήθεια; Χρησιμοποίησαν τη χώρα αυτή, που δεν υπήρξε ποτέ δικιά μας, χρησιμοποίησαν τα νησιά της και τον ήλιο της, και ότι άλλο γουστάρανε, μας στέλνανε να σκοτωθούμε για «τα ιερά και τα όσια», ενώ το παιχνίδι παιζότανε στα πετρέλαια της Μοσούλης, κι εμείς εκεί, μυρμηγκάκια ανειδοποίητα να γεννιόμαστε και να πεθαίνουμε κάτω απ την ομπρέλα τους.

Για ποιο «Πολιτικό Σύστημα» μιλάμε;
Μόλις χρειάστηκαν εδώ κι ένα χρόνο να παίξουν πάλι τα μεγάλα παιχνίδια τους, εμάς βγάλανε πάλι στη σέντρα, διαλύσανε το Σύνταγμα, τοποθέτησαν αυτούς που θέλανε, μας στριμώξανε και ήδη Επιτροπεύουν τη χώρα. Τι πολίτευμα έχουμε επί της ουσίας, ξέρετε; Επιτροπευόμενη Αμερικανοευρωπαϊκή Φεουδαρχία. Βλέπετε εσείς τίποτε άλλο, όχι πέστε μου, με το χέρι στην καρδιά. Κάθε μέρα δεν διαλύεται το Σύνταγμα; Κάθε μέρα δεν υποθηκεύονται οι θεσμοί; Κάθε μέρα δεν μας κουμαντάρουν σύμβουλοι, επίτροποι, εισηγητές, επιτηρητές,τοποτηρητές;

Για ποια «Εκκλησία» μιλάμε;
Ποιος κατάστρεψε τον Ελληνισμό; Το περίφημο Βυζάντιο, δεν κατακρεούργησε ότι είχε απομείνει απ την ένδοξη αρχαιότητα μας; Μετά τους θλιβερούς και διαλυμένους από τη χλιδή επίγονους, του προφανώς δολοφονημένου Αλέξανδρου, δεν ήρθε το Βυζάντιο να δώσει το τελειωτικό χτύπημα; Για να μην τα βρουν με τους Λατίνους οι (ουσιαστικά Άθεοι!) αρχοντοδεσποτάδες με το Σχίσμα τους, δεν παραδώσανε μια ολόκληρη αυτοκρατορία στους Οθωμανούς; Κοροϊδευόμαστε τώρα;

Για ποια «Εθνική Ενότητα» μιλάμε;
Μια ζωή στο διαίρει και βασίλευε δεν μας έχουνε; Μια ζωή προδότες, ρουφιάνους, δωσίλογους, συκοφάντες και προβοκάτορες δεν εκτρέφουμε; Μια ζωή σε χρωματιστά καφενεία δεν τσουλάμε τις μέρες μας; Μια ζωή αριστερά-δεξιά, βασιλικοί-αντιβασιλικοί, στρέιτ-γκέι, ηθικοί-ανήθικοι, αδιάφθοροι-διεφθαρμένοι, μια ζωή μοιρασμένοι στα δύο, στα τρία, στα δεκατρία, δεν είμαστε;

Για ποιο «Νεότερο πολιτισμό» μιλάμε;
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι μεγάλοι μας δημιουργοί, για να μπορέσουν να δώσουνε έργο, για να αναγνωριστούνε, δεν έπρεπε να γλείφουν τα πνευματικά διευθυντήρια εντός και εκτός Ελλάδος; Πέστε την αλήθεια στους νέους!
Αποτέλεσμα; Εκτός από κάποιους ποιητές που μέσα στην ιστορική τους μοναξιά προφτάνουν και περνάνε με το έργο τους, στη λαϊκή συνείδηση, λόγω γονιδιακής προκαταβολής ίσως αφού είμαστε η χώρα των μεγίστων ποιητών, όλοι οι άλλοι, μόλις τους χρειάζεται ο τόπος, μούγγα στη στρούγκα! Βλέπετε κανένα μεγαλόσχημο σταρ των ημερών μας να βγάζει λέξη; Τσιμουδιά όλοι, περιμένουν τα καινούρια «αφεντικά» τους...

Για ποια «πολιτική ωρίμανση» μιλάμε;
Κι όμως, ο λαός αυτός που «ωρίμασε πολιτικά και δε γουστάρει κανέναν», εντούτοις κάθε βδομάδα βουλιάζει στη…λοταρία, για ν αλλάξει τη ζωή του! 4,5 εκατομμύρια άνθρωποι, στον επίσημο κι ανεπίσημο τζόγο..Τα είδη διατροφής πέσανε λόγω της κρίσης αλλά ανεβήκανε τα είδη…καλλυντικών! Ο Έλληνας, και η Ελληνίδα βεβαίως, τρώνε λιγότερο για να… βάφονται περισσότερο! Διπλασιάστηκαν μέσα στην κρίση, οι δηλώσεις συμμετοχής για τα ταλέντα και τα μοντέλα στην τηλεόραση! Οι αριθμοί είναι εξοργιστικά καταθλιπτικοί. Ποιός λαός να ξεσηκωθεί..Αν σας πω αριθμούς θα βάλετε τα κλάματα όσοι ακόμα νιώθετε Έλληνες και δημιουργικοί πολίτες..

Και για ποια «Νεολαία» μιλάμε;
Οι αριστούχοι ξενιτεύονται όλοι , Αμερική και Ευρώπη να φτιάξουν την καριέρα τους. Οι άλλοι αράζουνε στις καφετέριες με τα λεφτά του μπαμπά, πριν αρχίσουν οι πιστωτικές να γίνονται «απαιτητά δάνεια» απ τις φονικές τράπεζες. Οι άνεργοι φτωχοί μας έφηβοι, παραδέρνουν στην ανασφάλεια και πάρα πολλοί, στην πρέζα...

Είμαστε της πλάκας..
Κοντολογίς: Είμαστε της πλάκας και ενώ ξέρουμε την αλήθεια, την κρύβουμε στρουθοκαμηλίζοντας, Ως εκ τούτου είμαστε άξιοι της μοίρας μας. Μέσα στα ψέματα και στις μπαρούφες, με τους ίδιους πολιτικούς, στην ίδια ατμόσφαιρα και μονίμως τάχα μας «εξοργισμένοι» για να κυκλοφορεί και το αίμα στις φλέβες και να το παίζουμε και λίγο αντριλίκι στην οικογένεια και στο καφενείο..

ΥΣΤΕΡΟΛΟΓΙΟΝ: Αυτό είμαστε. Δυστυχώς. Για το αν «μπορούμε» να αλλάξουμε τον εαυτό μας και την Πατρίδα, ας κουβεντιάσουμε μιαν άλλη φορά, «νεοέλληνες» μου και όχι και τόσο Συνέλληνες. Τουλάχιστον όχι όλοι σας...
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΙΑΤΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                                                ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com