ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ

Σάββατο 17 Ιουλίου 2010

Ανέκδοτο

Πάνω από τα Χανιά, σε ένα χωριό στο βουνό κάθετε ο Μανωλιός στην βεράντα του και αγναντεύει. Ακούει λοιπόν από το λιμάνι κουμπουριές. Φωνάζει λοιπόν τον γιό του:

"Ε μωρέ Σίφη"
"Ηντα ναι ωρέ πατέρα"
"Γιάντα βαρούνε μωρέ τούτοι οι κουζουλοί κάτω στα Χανιά"
"Εν τα μαθες πατέρα;"
"Ηντα να μάθω μωρέ Σίφη"
"Ήρθε ο Γιώργος ο Παπανδρέου"
"Α... καλά"

Περνάει λίγη ώρα και ξαναφωνάζει ο Μανωλιός:

"Ε μωρέ Σίφη"
"Ηντα ναι πατέρα"
"Μωρέ γιάντα βαρούνε πάλι αυτοί στα Χανιά"
"Ε δεν σου είπα πατέρα; Ήρθε ο Παπανδρέου"
"Ε... Τσι ακόμα να τονε πετύχουνε;"                                                                                                ΠΗΓΗ:vaspersview.blogspot.com

Από το 1890 σχεδίασαν τη σημερινή πραγματικότητα!



Το μικροσκοπικό προπολεμικό περιοδικό “Το Φως” του Α.Ι.Ανδρόνικου είναι σαφώς ένα άγνωστο έντυπο. Ο Α.Ι.Ανδρόνικος ήταν γιατρός και είχε την “τύχη” να βρεθεί στην καρδιά της Οκτωβριανής επαναστάσεως. Τέκτων ο ίδιος έπαθε την πλάκα της ζωής του όταν διεπίστωσε ότι η διεθνής κοινότητα των Τεκτόνων έκανε την πάπια ως προς τα τεκταινόμενα στην Ρωσία εκείνη την εποχή, ήταν κάτι που δεν το χωρούσε το μυαλό του. Έπαθε όμως ακόμη μεγαλύτερη πλάκα όταν διεπίστωσε, ότι οι χαμηλόβαθμοι Τέκτονες, όπως ο ίδιος, κυνηγιόνταν και δολοφονούνταν. Εκτός από συγκεκριμένα τάγματα τα οποία είχαν βάση τα υπόγεια του Μουσείου του Αλεξάνδρου του Τρίτου. Ο ίδιος κινδύνευσε πολύ από το κυνηγητό και κατάφερε κακήν κακώς να διαφύγει μέσω του Σινικού Τείχους και να φθάσει στην Ελλάδα. Τότε άρχισε να ψάχνει μανιωδώς τις ανατρεπτικές και αναρχικές οργανώσεις οι οποίες εκφράζονταν μέσω ανωτέρων μυστικών εταιρειών. Για παράδειγμα ήταν το πρώτο Ελληνικό έντυπο που
αναφέρθηκε στους Ιλλουμινάτι, στους Καρμπονάρους κλπ (Αι σημαίαι του Αδου προελαύνουν) κλπ. Η ιστορία του είναι πολύ ενδιαφέρουσα αλλά δεν θα αναφερθούμε εδώ σε αυτό το μικρό αφιέρωμα.
Το ενδιαφέρον ήταν το κλασσικό εξώφυλλο που ήταν το ίδιο σε όλα τα τεύχη. Είχε έναν χάρτη που είχε δημοσιευθεί το 1890, επαναλαμβάνω το 1890. Ο χάρτης αυτός είχε δημοσιευθεί Λονδίνο από την επιθεώρηση “Αλήθεια” του Ερρίκου Λουσέρ εκδότου της επιθεωρήσεως. Παρουσιάζει όλες τις χώρες δημοκρατίες ενώ τότε ήταν όλες βασιλείες. Επίσης τον Κάιζερ (τίτλος του αυτοκράτορα της Γερμανίας) ντυμένο με πολιτικά ρούχα να κρατάει μια βαλίτσα που γράφει “Κάιζερ επιβάτης για το Λονδίνο” όπως και έγινε. Επίσης αν προσέξετε την Γερμανία θα δείτε ότι είναι διηρημένη σε Ανατολική και Δυτική. Και όλοι οι λαοί της Ευρώπης να δουλεύουν σε ένα εργοτάξιο με τον Δημοκρατικό σκούφο της Γαλλικής Επαναστάσεως. Τώρα τίνος είναι αυτό το Πανευρωπαϊκό εργοτάξιο, βρείτε το μόνοι σας.
Το καταπληκτικό για την Ελλάδα είναι σε κομμάτι του χάρτου που δεν φαίνεται στο εξώφυλλο. Οι περισσότερες Βαλκανικές χώρες είναι ενωμένες : Σερβία, Αλβανία, σημερινά Σκόπια , Ευρωπαϊκή Τουρκία κλπ σε ένα κράτος που ονομάζεται Βαλκανική Δημοκρατία με πρωτεύουσα την Θεσσαλονίκη.
Μπορείτε μόνοι σας αν θέλετε, να ερευνήσετε και αφ ενός να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα, αφ ετέρου να βρείτε τον υπόλοιπο χάρτη που δείχνει και την Ελλάδα. Μην ξεχνάτε πως ο Α. Ανδρόνικος ζούσε και εργαζόταν στην Ελλάδα.
Από εκεί και έπειτα τα συμπεράσματα είναι δικά σας, θυμηθείτε ότι ο χάρτης είναι του 1890 !!!!! Αν νομίζετε ότι ρυθμίζετε την Ιστορία με την ψήφο σας και τους αγώνες σας, ξανασκεφτείτε διπλά, μήπως είστε πολύ γελασμένοι ???









ΠΗΓΗ:totefteri.blogspot.com

Η προσπάθεια εξάπλωσης του Σιωνισμού στην Κρήτη


Η εκδήλωση ενός ενεργού ενδιαφέροντος για την προσάρτηση της Κρήτης από οργανωμένα σιωνιστικά κέντρα, γίνεται ολοφάνερη κατά την μεταπολεμική περίοδο, σε μία μεταιχμιακή δηλαδή εποχή, κατά την οποία συντελείται η οριστική μετάβαση της Ελλάδας στη σφαίρα επιρροής των Ηνωμένων Πολιτειών. Το 1975 η αθηναϊκή εφημερίδα «Αθηναϊκή» (26-6-1975) απεκάλυπτε σε δημοσίευμά της ότι από το 1963 οι ισραηλινές μυστικές υπηρεσίες, επιδίδονταν στη δημιουργία σεναρίων, τα οποία στόχευαν στη συγκρότηση αυτονομιστικών κινήσεων στην Κρήτη.
Η απόπειρα της διεισδύσεως των σιωνιστικών κεφαλαίων, στην Κρήτη είχε γίνει ήδη ορατή με την προσπάθεια της εβραϊκής εταιρείας «Λίττον», να αναλάβει την οικονομική ανάπτυξη της νήσου. Παρά την προσωρινή αποτυχία τους να επιτύχουν έναν τόσο εμφανή στόχο, οι σιωνιστές δεν πτοήθηκαν.
Αργότερα η επίσης εβραϊκή εταιρεία «Ακριτέθ» θα επιτύχει την επιζητούμενη διείσδυση, αναλαμβάνοντας σχεδόν το μονοπώλιο των κρητικών χαρουπιών και κρασιών. Εδώ αξίζει να γίνει μνεία και στην αυτονομιστική δραστηριότητα που ανέπτυξε μεταπολιτευτικά ομάδα 6 εβραίων στα Χανιά, λόγος ο οποίος έγινε και η αιτία της απελάσεώς τους, ενώ άπλετο φως στις σιωνιστικές ραδιουργίες ρίχθηκε το 1976, όταν ο καταδικασθείς από δικαστήριο του Ηρακλείου αυτονομιστής Ε. Ράμελ, αποφυλακίσθηκε κατά τρόπο ανεξιχνίαστο, για να γίνει αργότερα γνωστό ότι επρόκειτο για αξιωματικό της εβραϊκής μυστικής υπηρεσίας Mossad.
Κατ’ αυτό τον τρόπο έθεταν σε εφαρμογή τα σιωνιστικά σχέδια που απέβλεπαν στην αυτονόμηση της Μακεδονίας και της Κρήτης, σχέδια τα οποία είχαν δει το φως της δημοσιότητας ύστερα από μία σειρά δημοσιευμάτων της εφημερίδας «Αθηναϊκή» σύμφωνα με τα οποία το Ισραήλ είχε συστήσει από το 1971 έναν οργανισμό με διεθνείς προεκτάσεις, στον οποίον είχε ανατεθεί η υλοποίηση ακριβώς αυτών των αποτρόπαιων ανθελληνικών σχεδίων.
Όταν οι εβραίοι προπαρασκεύαζαν ποικιλότροπα, την επίθεση του Αττίλα το 1974 στην Κύπρο, κάποιος μη γνώστης της πραγματικότητας, δεν θα μπορούσε να φανταστεί την συμβολή του Ισραήλ στην διάπραξη των τουρκικών θηριωδιών, η οποία αποτελούσε μία έμμεση μορφή προβολής διεκδικητικών αξιώσεων στην Κύπρο. Οι υπουργοί Εξωτερικών Αμύνης των ΗΠΑ Κίσιγκερ και Σίσκο αντίστοιχα, οι οποίοι γνώριζαν τις κινήσεις των Τούρκων ήταν εβραίοι. Επίσης κατά τη διεξαγωγή της τουρκικής αποβάσεως (Αττίλας Ι) τις επιχειρήσεις συντόνιζε ισραηλινό πολεμικό πλοίο εφοδιασμένο με τέλειο ηλεκτρονικό εξοπλισμό.
Ακόμη και το 2000 όλοι όσοι ασχολούνταν με το κυπριακό ζήτημα ήταν εβραϊκής καταγωγής. Αυτό ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο πρέσβης της Κύπρου στο Τελ-Αβίβ Π. Ευθυμίου. Συγκεκριμένα, κατά τον πρέσβη, ο υπουργός εξωτερικών της Αγγλίας Ρίκφιντ, ο ειδικός απεσταλμένος του ΟΗΕ Φαϊσάλ, ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ Χόλμπρουκ, η πρώην προϊσταμένη του Μ. Ολμπράϊτ, αλλά και ο πρώην υφυπουργός εξωτερικών Χ. Ροζάκης είναι εβραϊκής καταγωγής. ‘Όπως άλλωστε και οι Σίσκο, Κίσιγκερ κ.ά.
Τα προηγούμενα χρόνια την ίδια ακριβώς τακτική υιοθέτησαν οι εβραίοι και στο θέμα της Κρήτης. Είναι δε βέβαιο, ότι σε ανύποπτο χρόνο, οι σιωνιστικές επιβουλές κατά της Κρήτης, θα εκδηλωθούν εκ νέου, δεδομένου ότι οι σιωνιστές εργάζονται θέτοντας μακροπρόθεσμους στόχους.
Η Κύπρος για να επικαλεσθούμε ένα απτό παράδειγμα το οποίο συμβάλλει στην πληρέστερη κατανόηση αυτής της τακτικής, είχε τεθεί στο στόχαστρο από το 1896-97, οπότε επέρχεται η χρεοκοπία της Ελλάδος και η υπαγωγή της στον Διεθνή Οικονομικό Έλεγχο.
Από τότε έχουν παρέλθει εκατό περίπου χρόνια και ακόμη η κατάσταση γύρω από αυτό το ζήτημα παραμένει ασαφής και ρευστή. Το μόνο βέβαιο στην προκειμένη περίπτωση είναι ότι η Ελληνική αυτή νήσος χάνεται βαθμιαία, εξαιτίας της ορατής πλέον αμερικανοεβραϊκής επιβολής. Δεν αποκλείεται λοιπόν, ανάλογη έκβαση να λάβουν αργότερα το Μακεδονικό ή το Κρητικό ζήτημα, στα πλαίσια ενός εδαφικού διαμελισμού της Ελλάδος, ο οποίος προβλέπεται από τους σιωνιστές.
‘Ηδη οι εβραίοι, μεταπολεμικά και εντεύθεν, καταβάλουν διαρκείς προσπάθειες, για να πείσουν ότι η Κρήτη αποτελεί πανάρχαιη ιουδαϊκή εστία. Η επιδίωξη αυτή εστιάζεται σε μία προπαγανδιστική διαδικασία ψευδεπίγραφων επιστημονικών ερευνών, στα πλαίσια των οποίων εντάχθηκε και η κυκλοφορία του βιβλίου «Ιουδαϊκή Κρήτη». Η συγγραφή του ήταν έργο του εβραίου καθηγητή και στελέχους της Mossad Ανκόρι, η δε έκδοσή του εξυπηρετούσε προφανείς σκοπιμότητες.
Παράλληλα με το σιωνιστικό αυτό σύγγραμμα που πλαστογραφούσε βάναυσα τις ιστορικές καταβολές του κρητικού πολιτισμού, προκειμένου να εδραιώσει τα ψευδώς υποστηριζόμενα από τους εβραίους, πραγματοποιήθηκαν αλλεπάλληλες μυστικές επισκέψεις εβραϊκών πλοίων στο θαλάσσιο χώρο της Κρήτης. Οι επισκέψεις αυτές είχαν τον χαρακτήρα ερευνητικών ταξιδίων και αποσκοπούσαν στην δήθεν πραγματοποίηση υποθαλάσσιων ερευνών, με σκοπό την ανακάλυψη αρχαιολογικών ευρημάτων τα οποία θα καταδείκνυαν την εβραϊκή ιστορία της Κρήτης.
Ο Τζβη Ανκόρι, προκειμένου να ενισχύσει την ανυπόστατη αυτή θεωρία του, συμμετείχε σε όλα τα κρητολογικά συνέδρια, στα πλαίσια των οποίων πραγματοποιούσε επιστημονικές ανακοινώσεις.

Τα παραμύθια των Εβραίων
Αρχικά επιδίωξή του ήταν να καταστήσει αποδεκτό το ιστορικό ψεύδος ότι ο Μινωικός όσο και ο Μυκηναϊκός Πολιτισμός προήλθαν από εβραίους. Στην πορεία της ιστορικής παραχαράξεως και πλαστογραφίας όμως, καθώς διαπίστωνε ότι οι επιστημονικοφανείς ανακοινώσεις του ετύγχαναν μία γενικής ανοχής, διεύρυνε το αρχικό σχέδιο εβραιοποιήσεως των νησιών του Αιγαίου πελάγους και της Κρήτης, συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό και την Σπάρτη. Η ασέβεια μάλιστα και το θράσος του Ανκόρι δεν είχαν όρια, αφού δεν δίστασε να καταφύγει στην επίκληση κίβδηλων επιχειρημάτων, ανάμεσα στα οποία ήταν και το εξωφρενικό ότι ο Γεώργιος Πλήθων ήταν εβραίος!
Ασφαλώς και το διαστρεβλωτικό έργο του Ανκόρι δεν διεξαγόταν σε άγονο έδαφος. Οι ευνοϊκές συνθήκες για την παρουσίαση αυτής της ανυπόστατης θεωρίας, είχαν διαμορφωθεί ήδη από το 1965 με μία σειρά άρθρων του εβραίου αρχαιολόγου Σάυρους Γκόρντον, ο οποίος υποστήριζε αντιεπιστημονικά την σημιτική προέλευση του Μινωικού Πολιτισμού.
Η ανάμειξη του Ανκόρι στο «ερευνητικό» αυτό θέμα κατά τρόπο διαστρεβλωτικό, γίνεται κατανοητό ότι δεν ήταν πρόσκαιρη. Αποτελούσε αναπόσπαστη πτυχή ενός ευρύτερου ανθελληνικού σχεδίου το οποίο υφίσταται και προβλέπει, μεταξύ των άλλων, την απόσπαση της Κρήτης, μόλις οι συγκυρίες το επιτρέψουν, από τον Ελλαδικό χώρο.
‘Ηδη έχουν εκδηλωθεί και άλλες συναφείς κινήσεις. Ειδικότερα έχει παρατηρηθεί από τον ελεγχόμενο από τον σιωνισμό βρετανικό τύπο, η παρουσίαση της Κρήτης ως ανεξάρτητης από την Ελλάδα. Χαρακτηριστική επ’ αυτού είναι η περίπτωση της εβραϊκής ιδιοκτησίας αγγλικής εφημερίδας «Sunday Times», η οποία σε αγαστή σύμπνοια με το ευρωπαϊκό κανάλι EURO-NEWS, σε πίνακα που δημοσιεύει καθημερινά παρουσιάζοντας τις θερμοκρασίες που επικρατούν στις πρωτεύουσες των μεσογειακών κρατών, παρουσιάζει την Κρήτη ως ανεξάρτητη χώρα. Ανάλογη είναι και η κατάσταση που παρουσιάζεται στον τομέα των συγκοινωνιών (λόγου χάρη «Κρητικές Αερογραμμές»).
Λόγω της σοβαρότητος της σημασίας του εν λόγω θέματος, το οποίο ούτε λίγο ούτε πολύ εκδηλώνεται ως αξίωση των εβραίων να διεκδικούν την προέλευση του Kρητικού πολιτισμού αλλά ακόμη και να υποστηρίζουν την σημιτική προέλευση των Kρητών, γεγονότα τα οποία αμφότερα είναι ψευδή, ανιστόρητα αλλά και προσβλητικά για τον Ελληνισμό, θα πραγματοποιήσουμε μία σύντομη ιστορική αναφορά η οποία καταδεικνύει την ανθελληνική δράση των εβραίων (και) επί του κρητικού ζητήματος, πέραν των όσων ανεφέρθησαν στην εισαγωγή αυτού του κειμένου.
Aνέκαθεν οι εβραίοι τηρούσαν ανθελληνική στάση, κανόνας από τον οποίο βέβαια δεν εξαιρούνταν οι εν Κρήτη ευρισκόμενοι σημίτες. Από το 1204 μ.Χ. η Κρήτη τελούσε υπό ενετική κατοχή. Κατά την χρονική περίοδο 1204-1669, πολλές φορές οι Κρήτες επεδίωξαν την απελευθέρωση της νήσου δια της εξεγέρσεως, επαναστατικές κινήσεις οι οποίες πάντοτε κατεπνίγησαν στο αίμα με τη συμβολή των λατίνων ιερέων αλλά και των εβραίων κατοίκων του Ηρακλείου.
Ο Β. Ψιλάκης στο βιβλίο του «Ιστορία της Κρήτης» (Χανιά, 1909, σελ. 160), επ΄ αυτού μεταξύ των άλλων αναφέρει: “η πολυάριθμη τότε των εβραίων εν Χάνδακι κοινωνία δυσμενώς διακειμένη προς τους ορθοδόξους Χριστιανούς, επηύξανε την σύγχυσιν, ραδιουργούσα, ωτακουστούσα και προδίδουσα και συνετέλει και αυτή ου μικρόν εις την δείνωσιν των πραγμάτων”.
Ο A. Haudecoeur (Εισαγωγή στο Hippolyte Noiret, σελ. 12 κ.ο.κ.) αναφέρει περί των εβραίων τα ακόλουθα: έχοντες δική τους συνοικία, ιδιαίτερες συνθήκες ζωής και περιβολή, οφείλαν να φέρουν στο εξωτερικό τους ένδυμα σήμα όμοιο με το Ο, σε μέγεθος άρτου. Αυτοί ήσαν τοκογλύφοι και έμποροι, συχνά δε η Ενετική Γερουσία εψήφιζε νόμους εναντίον τους περιστέλλοντας τον τόκο των δανείων, απαγορεύοντας τα αθέμιτα κέρδη και βοηθώντας τους οφειλέτες.
Ακόμη και αυτοί οι Ενετοί είχαν εκπλαγεί από την δολιότητα των εβραίων, σε σημείο μάλιστα το Μέγα Ενετικό Συμβούλιο να απαγορεύσει στους εβραίους (1423 μ.Χ.) να διαμένουν στην Ενετία για διάστημα περισσότερο των 25 ημερών, όπως επίσης απαγόρευσε στους εβραίους να δανείζουν με τόκο χρήματα στους Ενετούς. Οι εβραίοι ωστόσο, κατά πάγια τακτική τους, συνήψαν καλές σχέσεις με τους Ενετούς, ώστε να έχουν το ελεύθερο να εκμεταλλεύονται τους υπόδουλους ΄Έλληνες, όπως άλλωστε έπρατταν και καθ΄ όλη τη διάρκεια της τουρκοκρατίας. Επανερχόμενοι στη σημερινή κατάσταση, είναι γνωστό ότι οι εβραίοι προσπαθούν να μεταβάλλουν το ιδιοκτησιακό καθεστώς μεγάλων εκτάσεων στην Κρήτη, αγοράζοντας τεράστια κτήματα, προκειμένου να διεισδύσουν αποτελεσματικότερα και να επηρεάσουν τη ζωή της Κρήτης. ‘Όμως οι όποιες μεθοδεύσεις τους, θα έχουν την κατάληξη εκείνης του πράκτορα της Μοσσάντ Ε. Ράμελ, καθώς θα προσκρούσουν στην σθεναρή αντίθεση των Ελληνοπρεπών κατοίκων της Κρήτης, όλων εκείνων που υπερήφανοι για την Ελληνική καταγωγή τους, δεν ανέχονται να διαχέονται σενάρια περί δήθεν σημιτικής καταγωγής του κρητικού πολιτισμού.                                                                                                                       ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Όταν οι ξεβράκωτοι "αγοράζουν" τράπεζες!!!

  • Θαύμα παιδί μου, Θαύμα!!!

Πολλά λέγονται, περισσότερα γράφονται, αλλά μήπως θα έπρεπε να κάνουμε και μία "δεύτερη" ανάγνωση των δεδομένων εκείνων που "ξεχνούν" επιμελώς να μας αναφέρουν όλοι αυτοί οι ειδήμονες οικονομολόγοι και πολιτικοί;
Σύμφωνα μάλιστα με τον "ειδικό" Χατζηνικολάου, η πρόταση της Πειραιώς ήταν ο λόγος της ανόδου του ευρώ!!! Μπορούμε να καταλάβουμε πως οι άνθρωποι μας εξαπατούν "πετώντας" αηδίες παρφουμαρισμένες με την πρέπουσα σοβαρότητα;
Ας δούμε, λοιπόν, τι έχει συμβεί:
- έκανε πρόταση η Πειραιώς για να αγοράσει ΑΓΡΟΤΙΚΗ και ΤΤ. Ας θυμηθώ μια δήλωση που διάβασα του Γιώργου Σιδέρη, ο οποίος είναι ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου η οποία αποκαλύπτει ότι τη Τράπεζα Πειραιώς δανείστηκε 350 εκατομμύρια ευρώ από ΤΤ για να αντιμετωπίσει τα προβλήματα ρευστότητας της. Να συνεχίσουμε;
Το ΤΤ έχει διαφορά καταθέσεων – χορηγήσεων +4 δις € δίνει δηλαδή κάποιος 700 εκατομμύρια για να πάρει 4 δις ζεστά; ΘΑΥΜΑ παιδάκι μου ΘΑΥΜΑ
- μήπως το πρόβλημα είναι η ΑΓΡΟΤΙΚΗ που πρέπει ελέω μνημονίου να σώΘει και να λειτουργεί ως τράπεζα; Κλάμα που έχει να πέσει σε συνεταιρισμούς, προέδρους και ΔΣ συνδικαλοαγροτών; ΘΑΥΜΑ παιδί μου ΘΑΥΜΑ
- και αν αρχίσει να ξηλώνεται το κρατικοδίαιτο σώμα των “εκπροσώπων των αγροτών”; και αν ο εκπρόσωπος (αν δώσει το “μνημόνιο” χρήμα) αρχίσει να ψάχνει δάνεια και να ζητά εκτάσεις και παραγωγικές μονάδες; πως θα γκρεμιστούν όνειρα ζωής;
- γιατί ο ΓΑΠ που θέλει διαφάνεια και τιμιότητα δεν αφήνει το ΤΤ να δώσει 1 δις και να αγοράσει την ΠΕΙΡΑΙΩΣ; και άλλα 3 δις ρευστό θα του μείνουν και υπεραξίες για το δημόσιο δημιουργούνται
Σε οποιαδήποτε άλλη χώρα για να είμαστε σοβαροί το ΤΤ με τα διαθέσιμα που διαθέτει θα αγόραζε το 51% της ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΠΙΣΤΕΩΣ και EUROBANK, το κράτος θα τις ένωνε και θα τις πούλαγε και η ΑΓΡΟΤΙΚΗ θα έκλεινε σύμφωνα με τους κανόνες της αγοράς (άσε που θα γλιτώναμε και 10 δις από το ταμείο σωτηρίας…).
Στη χώρα της διαφάνειας η ΠΕΙΡΑΙΩΣ αγοράζει το σαπάκι (ΑΓΡΟΤΙΚΗ) και παίρνει δώρο 4 δις ρευστό για την αγαθοεργία της, από την τράπεζα που την δάνειζε για να έχει ρευστότητα… (εκτός αν ο κύριος Σιδέρης λέει παραμύθια…)
Πως αποκαλείται στην Ελλάδα; κατάθεση πρότασης…! Βρε ουστ... Και αν γίνει θα πρέπει όλοι εμείς οι μικροκαταθέτες να αποσύρουμε τα € από το ΤΤ με τους … οικονομολόγους που έχουμε μπλέξει…
Υ.Γ.: "Σαπάκι" χαρακτηρίζεται η Αγροτική Τραπεζα λόγω των θαλασσοδανείων. Η περιουσία που κρύβει πίσω και δεν διεκδικεί είναι αμύθητη, καθώς τα δάνεια είναι ρουσφετολογικά…
Το δε ΤΤ είναι το μόνο πιστωτικό ίδρυμα της χώρας που και όλα τα δάνεια να… χαρίσει μένει με 4 δις ρευστό, το γελειότερο είναι δε ότι δανείζει την ΠΕΙΡΑΙΩΣ που έχει πρόβλημα ρευστότητας. Και μιλάνε για πρόταση; με πέτρες θα τους έπαιρναν σε άλλη χώρα…
Αναγνώστης                                                                                              ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com

Θαυμάζω τον Γιωργάκη που έγινε Γιώργος Παπανδρέου...




Τον θαυμάζω γιατί κινείται με αξιοζήλευτη άνεση σε όλον τον πλανήτη...
Τον θαυμάζω που είναι ακούραστος ταξιδευτής... που δεν φοβάται τα αεροπλάνα...
Τον θαυμάζω που, για ψύλλου πήδημα, πετάει από χώρα σε χώρα, χωρίς αποτέλεσμα... Προφανώς σημασία γι΄αυτόν έχει το ταξίδι και όχι ο προορισμός και το αποτέλεσμα...
Τον θαυμάζω γιατί κινείται με αξιοζήλευτη άνεση από την αλήθεια στο ψέμα και τούμπαλιν... θαυμάζω το «τα λεφτά υπάρχουν» και το αμέσως μετά «πληρώστε μισθωτοί και συνταξιούχοι»...
Τον θαυμάζω γιατί αμέσως μόλις εξελέγη παρέδωσε τη διακυβέρνηση της χώρας στο ΔΝΤ αποδεικνύοντας ότι είναι πραγματικός αντεξουσιαστής και δεν υπολογίζει το πολιτικό κόστος...
Τον θαυμάζω για τον σεβασμό και την αφοσίωση που δείχνει προς τη μητέρα του, ακολουθώντας την επιθυμία της να τον δει μια μέρα πρωθυπουργό, να συνεχίζει την δουλειά του μπαμπά του!...
Τον θαυμάζω που έχει τη δύναμη να εφαρμόζει σκληρή και άδικη οικονομική πολιτική και παράλληλα να πιστεύει ότι θα έπρεπε να εφαρμόσει κάποια άλλη πιο αποτελεσματική...
Τον θαυμάζω γιατί μας άνοιξε τα μάτια με δύο τρόπους, ένας που για όλα φταιει η Δεξιά και ένας που μας πέταξε τα μάτια έξω με το ασφαλιστικό και το εργασιακό χωρίς να ανοίξει μύτη!...
Τον θαυμάζω για την τερατώδη ψυχραιμία του,.. ενώ είμαστε στον Τιτανικό, αυτός και οι υπουργοί του παραγγέλνουν ουίσκι με... παγόβουνο!...
Τον θαυμάζω που μονίμως ασχολείται με το μέλλον της χώρας θάβοντας ζωντανό το παρόν της κάτω από την ταφόπλακά του Μνημονίου...
Τον θαυμάζω που είχε το κουράγιο - πάλι δεν υπολόγισε το πολιτικό κόστος- να κάνει υπουργούς κάτι τύπους σαν τον Πάγκαλο, τον Παπακωσταντίνου, τον Χρυσοχοΐδη τον Γερουλάνο, την Κατσέλη, την Μιρμπίλη, τον Λοβέρδο και άλλους τους οποίους, σε μια σοβαρή χώρα, θα τους είχαν πάρει με τις κλωτσιές για τις δηλώσεις τους, τα έργα τους, τις παλινωδίες τους και τον κυνισμό τους στην προσπάθειά τους να μας πείσουν ότι φταινε όλοι οι άλλοι εκτός από αυτούς...
Τον θαυμάζω που είναι σοσιαλιστής... τα Σαββατοκύριακα και με την καλή παρέα όπως του οικονομολόγου Στίγκλιτς..., αλλά από Δευτέρα πάλι στη ακροδεξιά πολιτική για να τα βγάλει πέρα!...
Τον θαυμάζω που ένα παιδί χωρίς προσόντα έφτασε τόσο ψηλά...   
Ειλικρινά τον θαυμάζω!!!                                                                                                                         ΠΗΓΗ:kostasxan.blogspot.com                                                                    

ΛΑΘΟΣ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ πήραν οι Τούρκοι. Τουλάχιστον έκαναν μία αρχή…


http://olympiada.files.wordpress.com/2010/07/gap.jpg?w=290&h=400                                          Όχι, δεν μας χάλασε καθόλου που οι Τούρκοι μας πήραν τον καραγκιόζη. Αντίθετα αναμένουμε με λαχτάρα τη στιγμή που θα πάρουν και τον άλλο, ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗ, ξέρετε, αυτόν με τα κουρελόχαρτα γεμάτα κεφαλαία greeklish με τονισμό.
Μεγάλη γραμματοσειρά με κενά ανάμεσα, γιατί ως γνωστόν ο καραγκιόζης είναι τεμπέλης, ψιλολαμόγιο και βολεύεται με την κοροϊδία του κόσμου. Σιγά μην κάτσει να μάθει κείμενο απ’ έξω για να το πει.
Εδώ ακόμα και στην προεκλογική διαφήμιση μίλαγε με …autoQ!
Είναι καιρός να καταλάβουμε ότι ο ελεεινός παραγκόβιος που χτύπαγε τα παιδιά του και την έβγαζε με κουτοπονηριά ώσπου κατά τύχη έπιανε την καλή, θυμίζει μάλλον Παπανδρέλληνα της αλήστου μνήμης κλαδικής που ποτέ δεν εξαλείφθηκε από αυτή την χώρα.
Ο ταγαρολάγνος Τσουκάτος που έγινε στρατηγός, η μοσχαροκεφαλή ο Μαντέλης που έγινε πρίγκηψ, ο βαψομαλλιάς Καραβέλας που έγινε celebrity, η Βουβουζέλα ο Δελατόλας που έγινε “οικονομικός αναλυτής” για να μας εξηγήσει γιατί ο Σάλλας πρέπει να πάρει το ΤΤ στο τσάμπα. Όπως άλλωστε και ο Σάλλας που μας εξηγούσε γιατί πρέπει να αγοράσουμε μετοχές μίας εταιρείας που δεν υπήρχε, με την διαβεβαίωση ότι το χρηματιστήριο θα πήγαινε στις 7,000 μονάδες.
Βλέπετε λοιπόν ότι οι Τούρκοι για πρώτη φορά δεν εστράφησαν εναντίον της Ελλάδας με αυτή την ενέργεια αλλά εναντίον του διαχρονικού ΠΑΣΟΚ. Ο Καραγκιόζης ήταν στην πραγματικότητα Παπανδρέλληνας. Ο ιδανικός ψηφοφόρος του ΠΑΣΟΚ, ο Έλληνας κατ’ όνομα σαν αυτούς τους “γκρίζους” που φημίζονται για την προτίμηση τους στα ανήλικα και κρίνονται αρκετά σάπιοι για να αποκτήσουν δικαίωμα ψήφου με γκαραντί “πράσινο” αποτέλεσμα.
Ποτέ δεν θεώρησα τον Καραγκιόζη “Έλληνα”. Όπως είπε και ο γίγαντας Λιάκος στους “Αδιάβροχους”, ΕΝΑΣ ήταν ο Έλληνας στο θέατρο σκιών:  Ο Μπαρμπαγιώργος!
Ο γίγαντας ο Μπαρμπαγιώργος με την κλέφτικη στολή και την γκλίτσα που έκανε τόπι στο ξύλο τους προσκυνημένους καραγκιόζηδες και τους Βεληγκέκες. Ο Μπαρμπαγιώργος που έσωνε το λαμόγιο τον Καραγκιόζη όταν πλέον ήταν άχρηστος για τον Τούρκο και έτρεχε πανικόβλητος.
Αυτός ο Μπαρμπαγιώργος που έβλεπε την σαπίλα, τους οσφυοκάμπτες καραγκιόζηδες και χατζηαβάτιδες, τον πολυχρονεμένο βεζύρη και τους βεληγκέκες να αλωνίζουν στα χωράφια του. Μέχρι που τα έπαιρνε στο κρανίο, και με τη γκλίτσα τους έστελνε όλους στον αγύριστο. Πάλι και πάλι και πάλι.
Πολλοί καραγκιόζηδες σε αυτόν τον τόπο. Χατζατζάρηδες που νόμιζαν ότι αν τα έχουν καλά με τον Πασά θα ήταν μιά ζωή στο κουρμπέτι. Μέχρι που ερχόταν ο Μπαρμπαγιώργος, με την ίδια μορφή μέσα στους αιώνες και τους έκανε πακέτο.
Ας αφήσουμε λοιπόν τα καραγκιοζιλίκια και ας πάρουμε την γκλίτσα έστω και αν δεν έχουμε μουστάκα. Μπαρμπαγιώργους χρειάζεται η πατρίδα και όχι καραγκιόζηδες.                                                                                 ΠΗΓΗ:olympia.gr

Στοιχεία της Στατικής Υπηρεσίας για το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων


Σε 2.185,70 ευρώ ανερχόταν το 2008 το ελάχιστο καθαρό μηνιαίο εισόδημα για την αντιμετώπιση των αναγκών των νοικοκυριών της χώρας, με τα φτωχά νοικοκυριά να διαθέτουν 1.769,50 ευρώ και τα μη φτωχά νοικοκυριά 2.292,73 ευρώ. Παράλληλα, η μεγαλύτερη δυσκολία για τα νοικοκυριά ήταν οι δαπάνες στέγασης, ενώ ακόμη και το 22,5% του μη φτωχού πληθυσμού είχε οικονομικές δυσκολίες να αντιμετωπίσει έκτακτες, αλλά αναγκαίες, δαπάνες αξίας περίπου 500 ευρώ. Ενώ, σε ποσοστό19,3% συνολικά δηλώνουν ότι δυσκολεύονται αρκετά στην αποπληρωμή δανείων ή δόσεων για αγορά αγαθών και υπηρεσιών. Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την έρευνα εισοδήματος και συνθηκών διαβίωσης των νοικοκυριών έτους 2008 (αφορά εισοδήματα 2007) που δημοσιοποίησε η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ). Βασικό, επίσης, συμπέρασμα της εν λόγω έρευνας είναι ότι η στέρηση βασικών αγαθών και υπηρεσιών (δυσκολία ικανοποίησης βασικών
αναγκών, ανεπαρκείς συνθήκες στέγασης, επιβάρυνση από τις δαπάνες στέγασης, αδυναμία αποπληρωμής δανείων ή αγορών με δόσεις, δυσκολίες στην πληρωμή πάγιων λογαριασμών, δυσκολία αντιμετώπισης των συνήθων αναγκών, ποιότητα ζωής) δεν αφορά μόνο τον φτωχό πληθυσμό αλλά καιμέρος του μη φτωχού πληθυσμού.

Ειδικότερα, με βάση την έρευνα προκύπτουν αναλυτικά τα εξής:

- Το 41% του φτωχού πληθυσμού ηλικίας, κάτω των 18 ετών, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες σε τουλάχιστον τρεις από τις.......

ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΟΥ;


ΔΙΑ ΧΕΙΡΟΣ ΑΛΙΚΟΥ


Μην είναι τα ψηλά βουνά, η θάλασσα, οι κάμποι,
ο καθαρός της ουρανός κι ο ήλιος της που λάμπει;

Μην ειν' τα τρένα του ΟΣΕ, μην είναι τα λιμάνια,
μην είναι o πολιτισμός και η υπερηφάνεια;

Μην ειν' τ' αεροδρόμια, ΕΛΤΑ, ΟΤΕ, και δρόμοι,
μην ειν' ο πατριωτισμός, το Σύνταγμα κι οι Νόμοι;

Μην είναι η ενέργεια, τα τυχερά παιχνίδια,
μην είναι μες στα πέλαγα σκόρπια νησιά στολίδια;

Μην είναι η ιστορία της, ένα......... αρχαίο θάμα,
μην είναι το φιλότιμο που λέει κι Ομπάμα;

Αν όλα τα πουλήσουμε για δανεικά και χρέη,
θα 'ναι η πατρίδα ελεύθερη κι εμείς νοικοκυραίοι;

Αν όλα τα πουλήσουμε, τί θα 'χουμε να λέμε;
Μήπως μες στην απελπισιά τη μοίρα μας θα κλαίμε;

Αν όλα τα πουλήσουμε, μένουμε μ’ άδεια χέρια
κι υπόδουλοι στην τρόικα, θα ζούμε στη μιζέρια.

Μένουμε δίχως όνειρα, ελπίδες, προσδοκίες,
πληρώνοντας πολύ ακριβά λάθη και αμαρτίες.

Στη βιοπάλη μια ζωή και τ’ όφελος και κέρδος,
να ροκανίζει στα στερνά τη σύνταξη ο Λοβέρδος.

Ξεπέσαμε απ' τους Περικλή, Σόλωνα, Μπουμπουλίνα,
στη Τζάκρη, στον Πεταλωτή, στη Λούκα και στην Τίνα.

Και από χώρα θαυμαστή σε όλους τους αιώνες,
κράτος μπουρδέλο γίναμε γεμάτο απατεώνες.

Γιατί αυτοί που κυβερνούν, αντί να σε φροντίζουν,
Πατρίδα σε βιάζουνε, σε κλέβουν, σε ξεσκίζουν.

Λαδώματα, προμήθειες, μίζες και φακελάκια,
να τρώνε τον αγλέουρα, κουμπάροι, μπατζανάκια.

Αχόρταγοι κι αδίστακτοι, θα φτάσουνε μια μέρα,
Ελλάδα, να σ’ αφήσουνε, χωρίς νερό κι αέρα.
άλικος
alikos@e-rock.gr

Το Deal Σάλλα-Παπανδρέου είναι η απάτη του αιώνα

Το πράσινο Colpo Grosso είναι χειρότερο από τον Κοσκωτά και την Τράπεζα Κρήτης .
Του Σπύρου Χατζάρα
Η Τράπεζα Πειραιώς , του «πράσινου Τραπεζίτη», έχει ενισχυθεί από τον προϋπολογισμό, με 3,170 δισ. ευρώ, και το μεγαλύτερο μέρος αυτών των ενισχύσεων έχουν δοθεί μετά την 4η Οκτωβρίου 2009, επί υπουργίας Γ. Παπακωνσταντίνου.

Το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο , δάνεισε πρόσφατα, στην Τράπεζα Πειραιώς, για να αντιμετωπίσει την δική της έλλειψης ρευστότητας , 350 εκ. ευρώ!!!

Επομένως , ο «πράσινος Τραπεζίτης» , αφού γέμισε τα ταμεία του, με δικά μας κεφάλαια και με ρευστότητα από το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, προσφέρεται «ευγενώς», να μας απαλλάξει από τις δύο τράπεζες που ελέγχει το Δημόσιο, (Αγροτική και Τ. Τ), με το ποσό των 701 εκατ. ευρώ(!!!), και την ίδια ώρα, σύμφωνα με τους «διεθνείς οίκους αξιολόγησης» , η Τράπεζα Πειραιώς, βρίσκεται σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την «Αγροτική» και το «Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο».
Είναι λοιπόν ποτέ δυνατόν ο ασθενέστερος και ευρισκόμενος σε φάση διαρκούς υποβάθμισης να καταθέτει πρόταση για την εξαγορά του ισχυρότερου και ευρισκόμενου σε καλύτερη θέση, χωρίς μάλιστα να έχει επιστρέψει πρώτα τα δάνεια που έλαβε; Πως και με ποια λογική θέλει κάποιος να μας αγοράσει με τα χρήματά μας ;

Η απάντηση βρίσκεται στο ρεπορτάζ του «Βήματος» της 8ης Σεπτεμβρίου 2009, με τίτλο, «Ομάδα κρούσης» για την οικονομία συγκροτεί ο πρόεδρος του ΠαΣοΚ κ. Γ. Παπανδρέου».

Έγραφε το Βήμα. «Πρόκειται για τους καθηγητές Ι. Στουρνάρα (επιστημονικός διευθυντής του ΙΟΒΕ), Ηρ. Πολεμαρχάκη (διατηρεί μακρά φιλία με την οικογένεια Παπανδρέου), Β. Ράπανο (πρόεδρος του ΟΠΕΚ), Γκίκα Χαρδούβελη, (πρώην σύμβουλος του κ. Κ. Σημίτη και του διοικητή της Εθνικής Θόδωρου Καρατζά και στέλεχος της Εurobank) και Κ. Παπαδόπουλο (συνεργάτης του κ. Παπανδρέου από το υπουργείο Εξωτερικών). Κάποιον ρόλο παίζει και ο κ. Μιχ. Σάλλας, πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Επίσης ο κ. Ν. Καραμούζης, αναπληρωτής διευθυντής της Εurobank, και ο κ. Απ. Ταμβακάκης , ανώτατο στέλεχος του ομίλου Λάτση». Η «ομάδα κρούσης», κάνει τώρα,την κρίση ευκαιρία.


Η «αγορά» εκτίμησε ότι «το deal είναι θετικό για τους μετόχους της Τρ. Πειραιώς».
Μεγάλοι μέτοχοι είναι οι Βαρδής Βαρδινογιάννης, Θεόδωρος Βασιλάκης (Aegean Airlines) , Κων/νος Αγγελόπουλος και ο πολυεθνικός κολοσσός της ING.
Μέτοχοι της Πειραιώς ,είναι και ο κ. Πανταλάκης διοικητής της Αγροτικής, και ο κ.
Προβόπουλος της ΤτΕ.

Για αυτό ,ο σύλλογος των εργαζομένων στην ΑΤΕ, λέει: «Οι επίδοξοι εκποιητές να γνωρίζουν, πως το δρομολόγιό τους θα έχει κατεύθυνση απ΄ ευθείας τον Κορυδαλλό, χωρίς να περνάει, καν, από την Ευελπίδων!», και ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, τόνισε ότι, «κινδυνεύουμε να μπούμε στην ουρά του Ειδικού Δικαστηρίου, και δυστυχώς αυτή τη φορά δεν θα είναι σκευωρία ».
Το πράσινο Colpo Grosso είναι εκατο φορές μεγαλύτερη απάτη από το Σκάνδαλο Κοσκωτά - Τράπεζας Κρήτης.

ΥΓ.
Τον Πράσινο Τραπεζίτη, τον κατασκεύασε ο Θ .Καρατζάς της Εθνικής , με εγγυητικές επιστολές .Έτσι αγόραζε τις τράπεζες. Με αέρα κοπανιστό . Τον χειμώνα του 2000, σε προεκλογική περίοδο, είχε προβλέψει ότι στο τέλος του έτους, ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου της Αθήνας, θα έφτανε στις 7.300 μονάδες, ξεπερνώντας κατά πολύ το μέγιστο της «φούσκας» του 1999.

S&P: Υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με ανακοίνωση του διεθνούς οίκου Standard & Poor΄s, όπως μεταδίδει το Reuters , η αξιολόγηση της πιστοληπτικής ικανότητας της τράπεζας τίθεται υπό παρακολούθηση για πιθανή υποβάθμιση («on watch negative»).
Σύμφωνα με την S&P, η απόκτηση ποσοστών ελέγχου στο ΤΤ και την ATEbank από την Πειραιώς και η συγχώνευσή τους θα αποδυναμώσει το οικονομικό προφίλ της Πειραιώς.
«Σχεδιάζουμε να λύσουμε το καθεστώς CreditWatch, όταν ολοκληρωθούν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Πειραιώς και ελληνικού Δημοσίου, και αν καταλήξουν σε συμφωνία για την πώληση, αφού εξετάσουμε τους όρους της συμφωνίας και αναλύσουμε τις επιπτώσεις της στις δραστηριότητες και το οικονομικό προφίλ της Πειραιώς», τονίζει ο οίκος αξιολόγησης.

«Ενδέχεται να επιβεβαιώσουμε την αξιολόγηση για την μακροπρόθεσμη και βραχυπρόθεσμη πιστοληπτική ικανότητα της Πειραιώς ή να την υποβαθμίσουμε κατά μία ή περισσότερες βαθμίδες», σημειώνει.

NAFTEMPORIKI.GR, 16 Ιουλίου 2010                                 ΠΗΓΗ:deltio11.blogspot.com

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

ΠΑΠΑΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ-ΜΙΛΑΝ:Παίκτης της Μίλαν ο «Πάπα»!

Παίκτης της Μίλαν ο «Πάπα»!

To μεγάλο «άλμα» για τον Σωκράτη Παπασταθάπουλο έγινε και ο νεαρός αμυντικός είναι παίκτης της Μίλαν! Πανευτυχής δήλωσε ο 22χρονος στόπερ για την ολοκλήρωση της μεταγραφής του στους «ροσονέρι».
Ο Σωκράτης Παπασταθόπουλος πρέπει να λογίζεται πλέον ως παίκτης της Μίλαν, αφού πριν λίγη ώρα ο νεαρός αμυντικός πέρασε από τις ιατρικές εξετάσεις της ιταλικής ομάδας με επιτυχία και θα υπογράψει σύντομα συμβόλαιο συνεργασίας με τους «ροσονέρι».

Ο Έλληνας αμυντικός ήταν φυσικά πολύ χαρούμενος και έκανε δηλώσεις στη «Gazzetta dello Sport», στις οποίες τόνισε:

«Έρχομαι σε μια μεγάλη ομάδα στην οποία θα προσπαθήσω να ενσωματωθώ γρήγορα και να ταιριάξω με τα άλλα παιδιά. Είμαι κεντρικός αμυντικός αλλά μπορώ να παίξω και στις πτέρυγες. Τα πρότυπά μου ήταν πάντα ο Πάολο Μαλντίνι και ο Αλεσάντρο Νέστα. Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι εδώ, γιατί η Μίλαν είναι μια από τις μεγαλύτερες ομάδες του κόσμου», είπε εμφανώς χαρούμενος ο «Παπα» και πλέον απομένει μόνο η επίσημη ανακοίνωση της ομάδας του Μιλάνου για να οριστικοποιηθεί η μεταγραφή.
Ο Παπασταθόπουλος θα υπογράψει τετραετές συμβόλαιο συνεργασίας με ετήσιες απολαβές 1.2 εκ. ευρώ.                                                                                                                                                 ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr                             

Επιτέλους!!! Ξεφορτωθήκαμε τον Καραγκιόζη

Συγχαρητήρια στους Τούρκους για το απόκτημά τους. Να το χαίρονται.
Μεγαλύτερο κακό στον ελληνισμό από τους ίδιους τους Έλληνες ποτέ και κανένας ξένος δεν έχει καταφέρει να κάνει. Πήραν οι Τούρκοι τον "Καραγκιόζη" και βρέθηκαν Έλληνες να τσαντιστούν και να βγουν να φωνάζουν, διεκδικώντας το δίκιο τους. Αντί να πανηγυρίζουμε όλοι μαζί, που βρέθηκε κάποιος αφελής να πάρει αυτήν τη "λέρα" από πάνω μας, καθόμαστε και διαμαρτυρόμαστε. Με την Τουρκία έπρεπε να έχουμε διαφορές για το ακριβώς αντίθετο από αυτό που σήμερα διαφωνούμε. Θα έπρεπε να προσπαθεί ο ένας να φορτώσει στον άλλο τον Καραγκιόζη, όπως συμβαίνει με τον κάθε "μουντζούρη".
"Μουντζούρης" είναι ο Καραγκιόζης. Ένας κόπρος. Ένα πραγματικό παράσιτο της ζωής και της κοινωνίας. Ένα πραγματικό βδέλυγμα. Ένα θλιβερό ανθρωποειδές, που αποτελεί ντροπή για έναν λαό να υπάρχει στην παράδοσή του. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο λαός είναι ο ελληνικός. Πόσο μάλλον όταν αυτός ο Καραγκιόζης θα πρέπει να είναι "συγκάτοικος" σε μια παράδοση με ήρωες όπως ο Αχιλλέας ή ο Οδυσσέας. Σήμερα διαμαρτυρόμαστε σε ένα θέμα, στο οποίο έχουμε εκατό τοις εκατό άδικο και μάλιστα εμφανιζόμαστε τόσο γελοίοι, που με τις πρακτικές μας νομιμοποιούμε τις πρακτικές των εχθρών μας.
Με τις βλακώδεις και ανεξήγητες συμπεριφορές μας απειλούμε τα πραγματικά μας δίκια. Μιλάμε για τρομερά πράγματα. Διεκδικώντας αδίκως ξένες πνευματικές κληρονομιές, νομιμοποιούμε αυτούς, που κάνουν τα ίδια εις βάρος μας. Οι ίδιοι οι Έλληνες, οι οποίοι γελάνε με τους σλαβόφωνους Σκοπιανούς, όταν αυτοί διεκδικούν τον Φίλιππο ή τον Αλέξανδρο —των οποίων τα ονόματα δεν τα κατανοούν στη γλώσσα τους— έρχονται και τους μιμούνται στο θέμα του Καραγκιόζη. Ό,τι σχέση έχει η λέξη Φίλιππος με τους Σλάβους, άλλη τόση σχέση έχει η λέξη Καραγκιόζης με τους Έλληνες. "Φωνάζει" από μακριά ..."Καραγκιόζης" …Είναι τούρκικη λέξη …Δεν είναι ούτε Τηλέμαχος ούτε Αριστοτέλης ούτε Νικηφόρος ούτε Φιλοποίμην. Ανήκει στην οθωμανική παράδοση και όχι στην ελληνική. Ανήκει σ' αυτούς που τον "γέννησαν" και τον "βάπτισαν" με όνομα που ανήκε στη γλώσσα τους. 
"Ο Καραγκιόζης είναι αναπόσπαστο κομμάτι του πολιτισμού μας" …θα μπορούσε να πει o ...Βελιγκέκας. Δυστυχώς όμως αυτό το είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Γραικίας Γρηγόρης Δελαβέκουρας.!!! Ο εκπρόσωπος του ίδιου υπουργείου, το οποίο μάχεται για να "κρατήσει" τον Καραγκιόζη, αλλά δεν έχει κανένα πρόβλημα —όπως δείχνουν τα πράγματα— να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου, το οποίο δεν έδειξε τα ίδια αντανακλαστικά τώρα που οι Τούρκοι απειλούν να μας πάρουν το Καστελόριζο ή το μισό Αιγαίο. Τον Καραγκιόζη να μην μας πάρουν. Αυτό μόνον τους νοιάζει. Τον "πατέρα" τους να μην χάσουν και να μην μείνουν "ορφανά" τα "Κολλητήρια" …εκεί στη Βασιλίσσης Σοφίας.
Αυτά σ' ό,τι αφορά το τυπικό μέρος του "ήρωα" των σκιών. Στο ουσιαστικό μέρος τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα. Τον Καραγκιόζη οι Έλληνες όχι απλά έπρεπε να τον αποφεύγουν όπως έναν "μουντζούρη", αλλά στην κυριολεξία να τον μισούν. Γιατί; Γιατί ο Καραγκιόζης τούς αλλοίωσε τα ελληνικά τους χαρακτηριστικά. Ο Καραγκιόζης είναι ο "πατέρας" του αιώνιου Ραγιά. Του υποταγμένου, κουτοπόνηρου και βρωμερού Ραγιά. Συνεπώς είναι και ο "πατέρας" του άθλιου σημερινού νεοέλληνα της μίζας, του ωχαδερφισμού και της αθλιότητας. Γι' αυτόν τον λόγο "κατασκευάστηκε" από την οθωμανική αυτοκρατορία. "Κατασκευάστηκε", για να διαβρώνει ανθρώπινες ψυχές. "Κατασκευάστηκε", για ν' αποθαρρύνει τους ανθρώπους να γίνονται ισχυροί πολίτες και να τους μετατρέπει σε κουτοπόνηρους και πειθήνιους υπηκόους.
Η επιβίωση του Καραγκιόζη στη σύγχρονη ελληνική παράδοση ήταν αυτή, η οποία διαιώνισε τους Ραγιάδες της οθωμανικής αυτοκρατορίας και στο σύγχρονο ελληνικό κράτος. Ο Καραγκιόζης έκανε μεγάλη ζημιά στον σύγχρονο ελληνισμό. Εξαιτίας του δεν έγινε η Ελλάδα ποτέ ένα σύγχρονο κράτος. Εξαιτίας του μεταφέρθηκε η "παθογένεια" της οθωμανικής αυτοκρατορίας στο ελληνικό εθνικό κράτος. Απλά, για να το καταλάβει κάποιος αυτό, θα πρέπει να γνωρίζει πώς λειτουργεί το σύστημα και οι μηχανισμοί παραγωγής προτύπων.
Το κάθε κοινωνικό σύστημα λειτουργεί με τον τρόπο που επιβάλει η πολιτισμική του επιλογή. Με βάση αυτήν την επιλογή —και άρα με βάση τις "απόψεις" του— διαπαιδαγωγεί τα παιδιά του. Εξαιτίας των αναγκών της διαπαιδαγώγησης παράγει τα επιθυμητά γι' αυτό πρότυπα. Με τα πρότυπα σου "λέει" από μικρό παιδί τι ακριβώς θέλει από εσένα να κάνεις όταν θα ενηλικιωθείς. Σου εξηγεί τι θεωρεί σωστό και τι λάθος. Σου εξηγεί τι ανέχεται και τι όχι.
Η αρχαία ελληνική κοινωνία δεν ήταν τυχαίο που μεγαλούργησε. Δεν ήταν τυχαίο που νίκησε όλους τους μεγάλους τυράννους. Δεν ήταν τυχαίο που έστησε Θερμοπύλες για να τους σταματήσει και τους νίκησε σε Μαραθώνες. Τίποτε δεν είναι τυχαίο σ' αυτόν τον κόσμο. Από τύχη κανένας δεν βρέθηκε ψηλά στον Όλυμπο. Πρέπει να ξεκινήσεις "σκαρφάλωμα" μιας ολόκληρης ζωής, για να βρεθείς εκεί. Το ίδιο συμβαίνει και με τις κοινωνίες. Καμία δεν διέπρεψε επειδή έτσι "έτυχε". Οι κοινωνίες αποφασίζουν μόνες τους για τους στόχους τους και στη συνέχεια "παράγουν" τους πολίτες που επιθυμούν, για να επιτευχθούν οι στόχοι αυτοί. Η αρχαία ελληνική κοινωνία ήταν διάσημη και λαμπερή, γιατί ήταν φιλόδοξη. Αναγκαστικά λοιπόν φιλόδοξους πολίτες "παρήγαγε". Τέτοια πρότυπα έδινε στα παιδιά της.
Όταν μια κοινωνία μεγαλώνει τα παιδιά της με ήρωα τον Αχιλλέα, ελληνική θα γίνει. Γιατί; Γιατί θα τα κάνει όμοια μ' αυτόν. Θα τα κάνει να σκέφτονται όμοια μ' αυτόν. Θα τα κάνει να επιθυμούν και να εχθρεύονται τα ίδια πράγματα μ' αυτόν. Τι ήταν ο Αχιλλέας; Ένας ισχυρός άνθρωπος. Ένας φιλόδοξος άνθρωπος. Ένας άνθρωπος, ο οποίος αγωνιζόταν για τη δόξα μέχρι θανάτου. Ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορούσε να θυσιαστεί για έναν κοινό στόχο. Ένας άνθρωπος, ο οποίος μπορούσε να θυσιαστεί για τον φίλο του και άρα και για τον συνάνθρωπό του. Ένας άνθρωπος, ο οποίος δεν θα δίσταζε να σηκώσει το ξίφος του ακόμα και απέναντι στην ίδια την εξουσία, αν θεωρούσε ότι αδικούνταν από αυτήν. Ένας άνθρωπος, ο οποίος στεκόταν πάντα "όρθιος" σε όλες τις περιστάσεις. Ένας άνθρωπος, ο οποίος, ως "όρθιος", δικαιούνταν να είναι πανέμορφος και ρωμαλέος ως θεός.
Αυτά τα παιδιά αυτής της κοινωνίας είναι που έστησαν τις Θερμοπύλες και έχτισαν τους Παρθενώνες. Αυτοί ανακάλυψαν τη Δημοκρατία και αυτοί θεμελίωσαν τις επιστήμες. Γιατί; Γιατί ο καθένας από αυτούς σκεφτόταν σαν τον Αχιλλέα και έδινε τη μάχη του στον όποιο τομέα και αν δραστηριοποιούνταν. "Τρωικός Πόλεμος" δεν υπάρχει μόνον στο στρατιωτικό επίπεδο. Υπάρχει και στην επιστήμη. Υπάρχει και στην οικονομία. Υπάρχει και στην κοινωνική λειτουργία. Όπου υπάρχει τέτοιος "πόλεμος", ευδοκιμούν και δοξάζονται οι "Αχιλλείς".
 Άνθρωπος, ο οποίος μεγάλωσε με πρότυπο τον Αχιλλέα, θα σταθεί "όρθιος" ως άνθρωπος όπου κι αν τον τοποθετήσεις. Όποια κι αν είναι η ιδιότητά του. Είτε είναι στρατιώτης είτε επιστήμονας είτε υπάλληλος είτε εργάτης, πάντα θα στέκεται "όρθιος". Θα κάνει το καθήκον του ή θα εκτελέσει την εργασία του στο ακέραιο, για να μην σου δώσει το δικαίωμα να τον κατηγορήσεις. Θα υπερασπιστεί αυτό το οποίο θεωρεί δίκαιο και θα πολεμήσει αυτό το οποίο θεωρεί άδικο …Μέχρι θανάτου …καί στις δύο περιπτώσεις. Αυτός είναι ο ελληνισμός και αυτά είναι τα θεμέλιά του.
Σε μια άλλη χρονική περίοδο και υπό άλλες συνθήκες λειτούργησε η οθωμανική αυτοκρατορία. Αυτή η αυτοκρατορία είχε έναν πολύ απλό τρόπο λειτουργίας. Δεν είχε ανώτερους στόχους, όπως η ελληνική. Δεν ήταν μικρή κοινωνία, η οποία θα έδινε τη μάχη της επιβίωσης, όπως η ελληνική. Ήταν μια τεράστια κοινωνία και δεν κινδύνευε από εξωτερικούς εχθρούς, ώστε να εκπαιδεύσει τους πολίτες της στην αυτοθυσία. Είχε μια οργανωμένη τάξη ισχυρών, οι οποίοι περισσότερο φοβούνταν την εσωτερική αντίδραση παρά οτιδήποτε άλλο. Αυτοί οι κυρίαρχοι Αγάδες φοβούνταν τους φτωχούς δουλοπάροικους και φρόντιζαν για την άμυνά τους. Πώς; Με τη μέθοδο των προτύπων. Κατασκεύασαν τα πρότυπα που τους βόλευαν και τα έδωσαν στην "πλέμπα". Κατασκεύασαν τα πρότυπα και τα έδωσαν στους φτωχούς για μαζική "κατανάλωση". Κατασκεύασαν τον Καραγκιόζη. Κατασκεύασαν τον Καραγκιόζη, για να έχουν Καραγκιόζηδες απέναντί τους.
Τι σου "έλεγε" η αυτοκρατορία μέσω αυτού του προτύπου της; Εφόσον πεινάς, μην αντιδράς βίαια. Μην αμφισβητείς το σύστημα. Μην θυσιάζεσαι για τις απόψεις σου, γιατί δεν αξίζει και θα είσαι κορόιδο αν το κάνεις. Μην καλλιεργείς φιλίες, γιατί κοστίζουν και σου κάνουν ζημιά. Κάνε τα πάντα για να επιβιώσεις. Αυτός, ο οποίος επιβιώνει, χωρίς να δουλεύει, είναι ο "μάγκας". Αυτός είναι ο "πετυχημένος". Όλοι οι άλλοι είναι "θύματα". "Θύματα" είναι τόσο αυτοί, οι οποίοι αδυνατούν να επιβιώσουν όσο κι αυτοί που θυσιάζονται για πράγματα, τα οποία δεν μετρούνται σε μπριζόλες, κεφτέδες και μαρούλια. Οι "επιτυχόντες" είναι πάντα οι "μάγκες". Αυτοί πάντα θα έχουν καλές σχέσεις με τους Αγάδες. Οι "επιτυχόντες", που, χάρη στους Αγάδες, θα γευτούν ακόμα πιο εύκολη "επιτυχία".
Αυτή ήταν η "γραμμή", που περνούσαν στον λαό με τον Καραγκιόζη. Κάνε απατεωνιές, αλλά φρόντισε να μην σε πιάσουν. Πλήρωνε μπαξίσι, για να κάνεις τη δουλειά σου, ακόμα κι αν αυτή η δουλειά είναι παράνομη. Παίρνε μπαξίσι για να κάνεις το καθήκον σου, ακόμα κι αν αυτό είναι παράνομο. Κάνε ό,τι θέλεις, αλλά, όταν έρθεις απέναντι στην εξουσία, να υποταχθείς, γιατί αυτό είναι το "παιχνίδι". Βρες κουτσούς, χαζούς και κουλούς και ξεγέλασέ τους. Μόνον τον Αγά μην προσπαθείς να ξεγελάσεις, γιατί θα τιμωρηθείς. Τον Αγά θα τον "γλείφεις". Τον Αγά θα τον προσκυνάς. Τον Αγά θα τον βοηθάς, χαφιεδίζοντας όλους τους άλλους. Στόχος; "Ναααα φάαααμε, ναααα πιούυυυμε …και νηστικοί να κοιμηθούμε, ναούμε".
Αυτός ήταν ο υπέρτατος στόχος του Καραγκιόζη. Να φάει και να πιεί πάση θυσία. Κανένας άλλος ανώτερος στόχος. Για καμία δόξα δεν αγωνίζεται. Για κανένα κοινωνικό δίκαιο. Για κανέναν κοινό αγώνα δεν θυσιάζεται. Δεν έχει φίλους παρά μόνον ευκαιριακούς συμμάχους σε μια σκληρή "σκυλομαχία" για το πιάτο της ημέρας. Η οικογένειά του δεν είναι μια πραγματική οικογένεια, παρά μια συμμορία συγγενών, που αγωνίζονται για το πιάτο της ημέρας. Ο Καραγκιόζης δεν στέκεται ποτέ όρθιος. Παίρνει το σχήμα που θέλει ο Αγάς. Δεν είναι πανέμορφος σαν τον Αχιλλέα, αλλά πανάσχημος, γιατί η ομορφιά γοητεύει τους ανθρώπους και αυτό απειλεί την εξουσία του Αγά. Δεν είναι ρωμαλέος σαν τον Αχιλλέα, αλλά καμπούρης, γιατί ο Αγάς θέλει να "στρέψει" τους πάντες μακριά από κάθε σκέψη σύγκρουσης.
Η επιλογή του σωματότυπου του Καραγκιόζη δεν είναι τυχαία. Μόνον οι πλούσιοι και οι ισχυροί είναι όμορφοι και ρωμαλέοι και γι' αυτό πρέπει να τους φοβούνται οι φτωχοί. Οι φτωχοί είναι καμπούρηδες, κοντοί και άσχημοι. Οι φτωχοί είναι σαν τον βρομιάρη Καραγκιόζη και τα παιδιά του. Ζέχνουν από τη βρόμα, εφόσον, μόλις κατορθώσουν να φάνε με τις πιο απίθανε γυφτιές και απατεωνιές, θα κρυφτούν, είτε στα κεραμίδια είτε στους βόθρους, για να μην τους βρουν αυτοί τους οποίους ξεγέλασαν.
Κατάλαβε ο αναγνώστης τι λέμε; Ο Καραγκιόζης θέλει να δείχνει στα παιδιά των δουλοπάροικων Ραγιάδων πώς τα αντιλαμβάνεται το οθωμανικό σύστημα. Ο Καραγκιόζης είναι ένα κατασκευασμένο "θολό" είδωλο, για να βλέπουν οι φτωχοί την εικόνα τους όπως βολεύει το σύστημα και όχι όπως πραγματικά είναι. Γι' αυτόν τον λόγο είναι δύσμορφος και σχεδόν σακάτης. Δείχνει "φωναχτά" όχι μόνον ότι δεν θέλει ν' αγωνίζεται, αλλά και ότι δεν μπορεί ν' αγωνιστεί. Δείχνει ότι "συμφέρει" τους φτωχούς, που δήθεν είναι όμοιοί του, να τον μιμηθούν, για να "επιβιώσουν" στην καραγκιόζικη "ζούλα".
Αυτόν τον Καραγκιόζη έσπευσαν να υπερασπιστούν κάποιοι Έλληνες, που σήμερα διαμαρτύρονται. Ανήκει στην παράδοσή μας λένε. Τα παιδιά τους, δηλαδή, με τον Καραγκιόζη σαν πρότυπο θέλουν να τα μεγαλώσουν; Θέλουν να τα κάνουν δειλούς, πονηρούς και διεφθαρμένους Ραγιάδες σαν κι αυτόν; Δεν θέλουν να τα κάνουν Έλληνες; Δεν θέλουν να τα κάνουν σαν τον Αχιλλέα; Δεν τα θέλουν όμορφα, ελεύθερα και ρωμαλέα; Τα θέλουν άσχημα, υποταγμένα και καμπούρικα; Τι ακριβώς υπερασπίζονται τόσο αυτοί οι αφελείς όσο και το υπουργείο των εξωτερικών; Δεν βλέπουν ότι τον Καραγκιόζη "πληρώνουμε" ως λαός ακόμα και σήμερα;
"Παιδιά" του Καραγκιόζη είναι όλοι αυτοί, που σήμερα μας βασανίζουν. Με τον Καραγκιόζη γαλουχήθηκαν αυτοί, που σήμερα μας κυβερνούν. Αυτοί, που τους βάλαμε στον ΟΤΕ να τον διευθύνουν και αυτοί για λίγο "μπαξίσι" τον παρέδωσαν στη Deutsche Telekom. Αυτοί, που τους ψηφίσαμε για να μας κυβερνήσουν και αυτοί το εξέλαβαν σαν ευκαιρία να βολέψουν στο δημόσιο μέχρι και τους σκύλους τους. Αυτοί, που πήγαν στο Πανεπιστήμιο και για να περάσουν ένα μάθημα χωρίς να διαβάσουν ή να διοριστούν σε μια θέση, κολλούσαν αφίσες για το ΚΚΕ. Αυτοί, οι οποίοι παρακαλάνε τον "Αγά" να τους καλέσει σε μια συνεδρίαση της Λέσχης Μπίλντεμπεργκ, για να γίνουν κάποια μέρα υπουργοί. Αυτοί, οι οποίοι χαφιεδίζουν τους Έλληνες συνταξιούχους στον Στρός Καν του ΔΝΤ. Με τον Καραγκιόζη γαλουχήθηκαν οι "ήρωες" των κοινωνικών αγώνων, που, …"άμα λάχει", αναλαμβάνουν να ηγηθούν και του "αγώνα" του Παναθηναϊκού.
Αυτόν τον "ήρωα" πήραν οι Τούρκοι …Να τον χαίρονται. Εμείς απλά θα τον ξεπροβοδίσουμε. …Αϊ στο διάολο ρε Καραγκιόζη …και ακόμα παραπέρα. Μαζί σου πάρε και το Κολλητήρι και όλα τα αδέρφια του. Όλους όσους αυτήν τη στιγμή κυβερνάνε και λεηλατούνε την Ελλάδα. Δικά σου παιδιά είναι. Ραγιάδες με την αυθεντική καταγωγή. Άσχημοι, καμπούρηδες και για λίγα "γρόσια" δωσίλογοι προδότες. Γλείφτες των "Αγάδων" της Νέας Τάξης. Γιωργάκηδες, Κωστάκηδες, Ντορούλες και το κακό συναπάντημα. Αυτούς γιατί μας τους άφησαν οι Τούρκοι; Δεν γίνεται η Unesco να τους πάρει κι αυτούς; Μήπως να πιέζαμε λίγο για τον Καρατζαφέρη; Μήπως για την Παπαρήγα ή τον Τσιπροκολλητήρη;                                                       ΠΗΓΗ:eamb-ydrohoos.blogspot.com

Ο Παπανδρέου θα επισκεφτεί την Αθήνα..

Στο "ψιλό" έχουν πάρει τον Πρωθυπουργό της χώρας διάφοροι κακεντρεχείς της αντιπολίτευσης και όχι μόνο, σχολιάζοντας τα πολλά ταξίδια του Παπανδρέου σε Ελλάδα και εξωτερικό..

"Ο πρωθυπουργός θα "πεταχθεί" για λίγες ημέρες στην πρωτεύουσα, μέχρι να αναχωρήσει εκ νέου, για επισκέψεις σε Τελ Αβίβ και Σόφια", λένε χαρακτηριστικά. Βέβαια τα σχόλια αυτά δεν γίνονται μόνο στα πηγαδάκια των πολιτικών της αντιπολίτευσης, αλλά και μεταξύ των ανθρώπων του ΠΑΣΟΚ που διαπιστώνουν την εμμονή του Παπανδρέου με τα ταξίδια, γεγονός που μπορεί να καταστρέψει την.. εικόνα του Πρωθυπουργού..

Εδώ που τα λέμε διαφορετικά μας είχε μάθει ο Καραμανλή, που δεν το κουνούσε με τίποτα απο την Αθήνα.. Φαίνεται πως είναι των άκρων οι Πρωθυπουργοί μας..                                                                            ΠΗΓΗ:trelokouneli.blogspot.com

Το μικρό ψάρι θέλει να φάει το μεγάλο.Μόνο οι απατεώνες του ΠΑΣΟΚ μπορούν να κάνουν τέτοια ταχυδακτυλουργικά.

 TO ΛΕΓΑΜΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΝΟΜΑΣΤΕ.
ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΕΧΕΙ 10 ΠΤΥΧΙΑ ΚΑΙ 50 ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΑΤΗ.
ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΙΧΤΟΙ.
ΣΟΥ ΒΑΖΟΥΝ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΟΝ ΚΩΛΟ ΚΑΙ ΑΝΤΙ ΝΑ ΠΟΝΑΣ ΣΕ ΠΕΙΘΟΥΝ ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΕΥΧΑΡΙΣΤΙΕΣΑΙ ......
Η ΝΔ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΟΛΚΗΣ ΗΤΑΝ ΑΠΛΑ ΚΛΕΦΤΡΟΝΙΑ ΤΗΣ ΓΕΙΤΟΝΙΑΣ.[ΚΑΜΙΑ ΤΣΑΝΤΑ ΚΑΝΑ ΨΙΛΙΚΑΤΖΙΔΙΚΟ]
Να λοιπόν που μετά τα πακέτα των 28 και 10 δις το κράτος σώζει και την τράπεζα του κου Σάλλα.
Ο οποίος "καταδέχτηκε" να δώσει στο κράτος 700 εκ ευρώ και να βάλει στο χέρι την ρευστότητα του ΤΤ μπας και σώσει την "κραταιά" Πειραιώς των αμέτρητων επισφαλειών σε Ελλάδα και Βαλκάνια που απο την διατραπεζική δεν μπορεί να δανειστεί ούτε ευρώ!
Ο κος Σάλλας βέβαια καμία πρόθεση δεν είχε να βάλει το χέρι στην τσέπη και να ενισχύσει κεφαλαιακά την τράπεζά του από τα κερδισμένα των προηγούμενων ετών.
Πήρε λοιπόν το σωσίβιο του Παπακωνσταντίνου κι όταν θα αρχίσουν να "κοκκινίζουν" στεγαστικά/καταναλωτικά που έχει δώσει στον όποιο απίθανο έλληνα και βαλκάνιο,θα σφυρίζει αδιάφορα έχοντας "καθαρίσει" με 700 εκ ευρώ μόνο (λεφτά που δεν τα βάζει στην τράπεζά του να την ενισχύσει αφού πολύ καλά γνωρίζει ότι θα χαθούν σε "μαύρη τρύπα").
Μπράβο στην κυβέρνηση που νομίζει ότι θα μας κοροϊδεύει στα μούτρα μας επ'' άπειρον.
Αν ήθελε απλά να "σώσει" την Αγροτική ας την συγχώνευε μόνη της με το ΤΤ. Πόσα δις ευρώ θα προστεθούν άραγε στο δημόσιο χρέος όταν τα δάνεια της Πειραιώς γίνουν επισφάλειες;
Ποιος έκανε ελέγχους και οικονομικές μελέτες και θα βάλει την υπογραφή του στο τερατούργημα;
Να δούμε τώρα ποιος θα σώσει και τον έταιρο καπαδόκη, την έταιρη "κραταιά" Eurobank του κ. Λάτση.                                                                                                                                                       ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

ΑΛΗΘΕΙΕΣ -ΠΩΣ ΦΤΑΣΑΜΕ ΩΣ ΕΔΩ


Κατάλαβες τώρα γιατί σου δίνανε τζάμπα κάρτες οι τράπεζες; Για να σου πάρουν το πατρικό σου. Δεκάρα δεν δίνανε για τις δόσεις σου, με χαρτιά τυπωμένα σου πήρανε το σπίτι, το χωράφι, το μαγαζί.
Κατάλαβες τώρα γιατί σε χώσανε στο χρηματιστήριο; Όταν ένας πρωθυπουργός προέτρεπε τον απλό κόσμο να βάλει το κομπόδεμά του στο στημένο παιγνίδι του χρηματιστηρίου, δεν εννοούσε ακριβώς για επενδύσεις. Κατάλαβες τώρα πως κάποιοι γίνανε πάμπλουτοι σε μια νύχτα ανταλλάσσοντας πλούτο με αέρα;

Κατάλαβες τώρα γιατί γουστάρουν τόσο την "ελεύθερη αγορά"; Για να κλείσει ο μπακάλης και να στέλνεις τον κόπο σου στα μεγαλομπακάλικα της γερμανίας. Σε βγάλανε ψαράκι από τη γυάλα σου και σε πετάξανε στον ωκεανό με τα σκυλόψαρα, με τους δικούς τους κανόνες διατροφής.

Κατάλαβες τώρα γιατί τους αγαπάνε τους "νόμιμους και μη νόμιμους μετανάστες" τόσο πολύ οι εκλεγμένοι αλήτες μας; Για να κάνουν με τη δυστυχία τους κι εμάς δυστυχισμένους.
Κατάλαβες τώρα ψαράκι πόσο αξίζει η γυάλα σου; Μήπως έχεις την καλύτερη γωνιά στον κόσμο, το καλύτερο οικόπεδο και στην κοστολογούν μόλις 300 δις; Τότε τα βράχια της ιρλανδίας πόσο κάνουν, τέσσερα δίφραγκα;
Κατάλαβες τώρα γιατί την Εθνική σου οδό της αλλάζουν ονοματάκι; Θέλεις 35ευρώ για να πας από Αθήνα - Θεσσαλονίκη χρησιμοποιώντας την Εθνική σου οδό, αυτήν που είναι υποχρέωση του κράτους να κατασκευάσει κι όχι να την ξεπουλήσει στο κάθε "όμορφο' που παριστάνει τον εργολάβο.
Κατάλαβες τώρα γιατί σου πουλάνε φθηνά τα χαζοκούτια; Για να σε κάνουν να τρως κουτόχορτο στα λιβάδια της τηλεόρασης. Για να σε πετάνε μπαλάκι από τη μεσημεριανή χαζοβιόλα στον απογευματινό πληρωμένο τελάλη της προπαγάνδας τους. Από το πρωί μέχρι το βράδυ μια θλιβερή παρέλαση υπερεκτιμημένων "τίποτα" με ειδικότητα στον αέρα.
Κατάλαβες μήπως τώρα γιατί στη Βουλή δεν μπαίνει ούτε ένας σοβαρός άνθρωπος; Επειδή αφορά ένα θίασο τριακοσίων διορισμένων από τις κομματικές λίστες οι οποίες συντάσσονται από ντόπιους τοποτηρητές που οι μεγάλοι επιλέγουν από τις "άγιες οικογένειες" του τόπου.
Δεν θα βρείτε κανέναν από τους Έλληνες λαμπρούς διανοητές κι επιστήμονες εκεί μέσα. Ούτε απ' έξω δεν πατάνε, μη λερωθούν...
Κατάλαβες τώρα γιατί τα κάνουν όλ' αυτά; ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΑΛΛΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ! Ούτε στο γένος ούτε στη σκέψη.
Καθιστούν αδύνατη ακόμα και την αναπαραγωγή. Οι γονείς σε δυο δουλειές, οι παππούδες ακόμα και στα 70 θα εργάζονται...
Τα παιδιά δεν μεγαλώνουν αυτόματα και το ξέρουν.
Είναι υπεύθυνοι για κάθε ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΘΑ ΓΕΝΝΗΘΕΙ.

http://www.youtube.com/user/mykoniato                                                                                                   ΠΗΓΗ:peripatris.blogspot.com

Μια ενεργειακά ευλογημένη χώρα χωρίς ενέργεια



Γράφει η Αγγελική Δ.
Διαβάζω για την τρέλα με τα φωτοβολταϊκά. Χιλιάδες αιτήσεις από αγρότες που θέλουν να αντικαταστήσουν τις καλλιέργειες τους με Φ/Β και να πουλήσουν το παραγόμενο ρεύμα στη ΔΕΗ.
Προς θεού δεν έχω τίποτα εναντίων των φωτοβολταϊκών σαν ιδέα. Είναι ένας τομέας που τον ξέρω πολύ καλά γιατί εργάστηκα χρόνια στο εξωτερικό σε σχετική εταιρία και γι' αυτόν τον λόγο κάνω αυτή τη παρέμβαση.
Τα Φ/Β αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για την απεξάρτηση των χώρων της ΕΕ από τα ορυκτά καύσιμα αλλά, για άλλη μια φορά, την χώρα μας την διακρίνει η απίστευτη προχειρότητα και άγνοια των πολιτικών της. Τα Φ/Β για να πετύχουν τόσο για τον επενδύτη όσο και για την χώρα μπορούν να εγκατασταθούν με 2 τρόπους. Ο πρώτος είναι σε πολύ μικρές εγκαταστάσεις μέσα στη πόλη, στα πλαίσια του σχεδίου της ΕΕ για "Πράσινες Πόλεις" και ο δεύτερος είναι σε μεγάλες εγκαταστάσεις που τροφοδοτούν το ενεργειακό δίκτυο της χώρας.
Πέρα από τις όποιες πιθανές μειώσεις των τιμολογίων που μπορεί να αποφασίσει η ΔΕΗ για τους μικρούς παραγωγούς που θα σπείρουν στο χωράφι τους Φ/Β ο μεγάλος κίνδυνος είναι η ΚΛΟΠΗ. Αυτό έγινε σαφές στην Ισπανία όπου οι εγκαταστάσεις έγιναν με την ιδία προχειρότητα. Χιλιάδες αγρότες αντί να σπείρουν έβαλαν Φ/Β βασισμένοι στον νόμο που τους έδινε υψηλές τιμές πώλησης του ρεύματος. Μέσα σε λίγες νύχτες ολόκληρες εγκαταστάσεις έγιναν άφαντες. Με ένα φορτηγάκι ένας κλέφτης δεν ήθελε παρά 1-2 ώρες να ξεμοντάρει έναν σταθμό και μετά να πουλήσει τα πλαίσια των Φ/Β για αλουμίνιο και τις βάσεις για σίδηρο.
Μην μου πει κανένας ότι σε αυτή τη χώρα που κλέβουν ράγες από τον ΟΣΕ και καπάκια από τους υπονόμους για να τα πουλήσουν για σίδηρο και ξεσκάβουν καλώδια του ΟΤΕ για να πουλήσουν τον χαλκό δεν θα κλέψουν τα φωτοβολταϊκά.
Άρα, κάποιος που ενδιαφέρεται για την επένδυση στο χωράφι του θα πρέπει ή να μένει πολύ κοντά και να βάλει κάμερες και συναγερμό για να μπορεί να τρέξει ή αν μένει μακριά να προσλάβει μόνιμη φύλαξη. Ας προσθέσει λοιπόν και αυτά τα κόστη στον προϋπολογισμό του. Εννοείται ότι θα το ασφαλίσει βέβαια. Οι ασφαλιστικές περιμένουν αυτήν την αγορά σαν μάννα εξ' ουρανού. Ας ψάξει κάποιος σε χώρες που υπάρχουν αναλογες εγκαταστάσεις για τους όρους ασφάλισης μικρών Φ/Β σταθμών και πως μεταβλήθηκαν οι όροι μετά τις πρώτες κλοπές.
Η χώρα μας είναι πραγματικά ευλογημένη και ενεργειακά αλλά όπως σε όλα τα άλλα πράγματα που μας προσφέρει ο τόπος μας δεν ξέρουμε να το εκμεταλλευτούμε.
Έχουμε υψηλότατο ηλιακό δυναμικό. Η Ελλάδα είναι η χώρα του Ήλιου. Μερικοί μεγάλοι Φ/Β σταθμοί των 5-50 MW θα άλλαζαν το ενεργειακό τοπίο της χώρας. Δεν είναι ανάγκη να τους κάνουν μεγαλοεταιρίες. Με κρατική βοήθεια θα μπορούσε να είναι πολυμετοχικές εταιρίες από μικροεπενδυτές όπως έχουν κάνει στην Γερμανία. Σκεφτείτε ότι δεν έχει διάφορα το μέγεθος του σταθμού στα βασικά τρέχοντα έξοδα. Ένα μόνο άτομο χρειάζεται για τη φύλαξη και τη βασική συντήρηση ενός Φ/Β σταθμού είτε είναι 100 kW είτε είναι 5 MW.
Είμαστε μια χώρα με υψηλότατο αιολικό δυναμικό άλλα οι τουρμπίνες έχουν εγκατασταθεί στα πιο λάθος σημεία και είναι πολύ λιγότερες απ' όσες είχαν υποσχεθεί οι εταιρίες που υπέγραψαν τις συμβάσεις. Άλλα δεν θα πω για το θέμα.
Έχουμε ένα Αιγαίο που προσφέρει σταθερή κυματική ενέργεια ΧΩΡΙΣ ΚΙΝΔΥΝΟ. Στο Αιγαίο μπορεί να έχουμε τρικυμία άλλα ποτέ τυφώνα που να μπορεί να καταστρέψει την εγκατάσταση κυματικής ενέργειας. Είναι η πλέον ιδανική θάλασσα για εκμετάλλευση της ενέργειας των κυμάτων. Τι έχουμε κάνει γι' αυτό? Τίποτα.
Ειμαστε μια γεωργική χώρα που θα μπορούσαμε να κυριαρχούμε στις ενεργειακές καλλιέργειες και τα βιοκαύσιμα. Αντ' αυτού ο αγρότης είναι ανενημέρωτος, το υπουργείο καθυστερεί και μειώνει τις κατανομές και οι οικολογικές οργανώσεις φωνάζουν για τα καταραμένα βιοκαύσιμα.
Θα σταθώ λίγο σ' αυτό. Πριν μερικά χρόνια οι οικολογικές οργανώσεις μάχονταν κατά των Φ/Β. Είχα ακούσει ότι η παραγωγή τους μολύνει το περιβάλλον, ότι η εγκατάσταση τους καταστρέφει το οικοσύστημα, ότι η αντανάκλαση του ηλίου θα ρίχνει τα αεροπλάνα και ότι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Τώρα έχουν αγκαλιάσει τα Φ/Β που θα είναι η σωτηρία του πλανήτη. Πως έγινε αυτό? Είδαν το φως το αληθινό? Όχι, κάτι άλλο είδαν και χαμογέλασαν και ο νοών...
Με τα βιοκαύσιμα και τις ενεργειακές καλλιέργειες τα πράγματα είναι πιο δύσκολα γιατί ο αντίπαλος είναι πολύ ισχυρός. 7 αδελφές εταιρίες που αγοράζουν τα πάντα με το μαύρο χρυσό τους έχουν στο τσεπάκι από πολιτικούς μέχρι . «ιδεολόγους». Γι' αυτό καλά λόγια για τα βιοκαύσιμα θα ακούσουμε όταν αρχίσουν και αυτοί να τα πουλάνε, στις τιμές που θέλουν.
Κλείνω με κάποιες παραινέσεις. Ίσως κάποιος να ακούσει
Προς αυτούς που σκέφτονται να επενδύσουν με μικρούς σταθμούς στα Φ.Β:
Βάλτε κάτω όλα τα κόστη και μη ξεχνάτε τα κόστη φύλαξης και συντήρησης. Είναι πολύ ωραίο όνειρο το «Θα κάνω μια επένδυση και μετά θα αράξω και θα πληρώνομαι» άλλα μπορεί να βγει απατηλό.
Προς τους κυβερνώντες:
Ο όρος «Πράσινη Ανάπτυξη» δεν είναι μόνο ένα πιασάρικο σύνθημα που τυχαίνει να ταιριάζει και με το χρώμα του κόμματος σας. Είναι ένα πραγματικό μοντέλο που μπορεί να εφαρμοστεί στην Ελλάδα και να προσφέρει θέσεις εργασίας και ανάπτυξη της χώρας με τις πηγές που απλόχερα της έχουν χαριστεί.
Δημιουργήστε πλαίσιο για πολυμετοχικές εταιρίες μικροεπενδυτών στα Φ/Β που να τους προστατεύει από την τραπεζική ασυδοσία. Μεγάλες εγκαταστάσεις μπορούν να γίνουν σε πολλές μη καλλιεργήσιμες περιοχές. Σε κάθε σταθμό Φ/Β σταθμό άνω των 5MW τα λειτουργικά έξοδα πρακτικά μηδενίζονται.
Διερευνήστε τις δυνατότητες της κυματικής ενέργειας του Αιγαίου και λύστε των γόρδιο δεσμό των αιολικών με τις συμβάσεις μαϊμού που έχουν υπογραφεί.
Δώστε κίνητρα στα βιοκαύσιμα και τις ενεργειακές καλλιέργειες. Δεν αντικαθιστούν τις κλασσικές καλλιέργειες άλλα αντίθετα προφέρουν επιπλέον εισόδημα στον αγρότη στη μεμψισπορά. Ενημερώστε τους αγρότες γι' αυτό. Αντί να προσπαθείτε να καθυστερείτε και να μειώνετε τις κατανομές πρέπει να τις αυξήσετε. Μπορούμε να παράγουμε ένα σημαντικό ποσοστό των δικών μας καυσίμων κίνησης αντί να τα αγοράζουμε χωρίς να επηρεάζεται στο ελάχιστο η παράγωγη τροφίμων.
Είμαστε πολύ μακριά από το ποσοστό του 20% αναγνώσιμων πηγών ενέργειας που απαιτεί η ΕΕ και ήδη συζητάνε να αυξήσουν το ποσοστό σε 30%. Αντί να πληρώνουμε τεράστια πρόστιμα σε λίγα χρόνια ας κάνουμε έργα που θα δώσουν θέσεις εργασίας και θα τονώσουν την οικονομία.
Σταματήστε να είστε δέσμιοι των πετρελαϊκών εταιριών και όσων δεν θέλουν να δουν μια ισχυρή ενεργειακά Ελλάδα. Έχουμε τις πηγές να μην προσκυνάμε κανέναν τους.
ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΦΟΥ ΔΡΟΜΟΛΟΓΗΣΕ ΤΗΝ ΠΤΩΧΕΥΣΗ ΜΑΣ ΤΩΡΑ ΕΚΠΟΙΕΙ!! 700 ΕΚΑΤ ΕΥΡΩ Η ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ 77% ΤΗΣ ΑΤΕ ΚΑΙ 33% ΤΟΥ Τ.Τ

700 εκατομμύρια ευρώ για την εξαγορά του 77% της Αγροτικής και του 33% του Ταμιευτηρίου που είναι ένα πολύ μικρό ποσό αν σκεφθεί κανείς ότι ανεξάρτητα από την αξία των μετοχών των τραπεζών με την παρούσα χειραγώγηση της εν δυνάμει πτώχευσης της χώρας από τους απατεώνες που ανεχόμαστε να μας κυβερνούν ΤΟ Τ.Τ. ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΑΠΟΘΕΜΑΤΙΚΟ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ.

Η ΕΚΠΟΙΗΣΗ ΞΕΚΙΝΗΣΕ!!! ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΥΠΟ ΤΗΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΩΝ ΚΑΤΟΧΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΗΣ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗΣ ΣΩΤΗΡΙΑΣ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!!!

ΑΠΡΟΚΑΛΥΠΤΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΙΝΕΙ ΣΤΟΥΣ ΗΜΕΤΕΡΟΥΣ ΤΥΠΟΥ ΣΑΛΑ!! (ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ) ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣ ΕΙΣΠΡΑΞΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΟΥ!!!
Η ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΑΜΑ ΤΗΝ ΕΞΑΓΟΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΣΑΚΑΛΙΑ ΘΑ ΑΠΟΔΥΝΑΜΩΣΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΜΕΣΩ ΑΥΤΗΣ ΤΟΝ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΤΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΟΥΣ!!

700 ΕΚΑΤ. ΓΙΑ ΔΥΟ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΠΥΛΩΝΕΣ ΤΟΥ ΕΓΧΩΡΙΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ!!
ΠΡΟΣ ΤΙ ΑΥΤΗ Η ΕΞΑΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΑΝΤΙΤΙΜΟ???
ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΕΤΣΙ Η ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ 700 ΨΩΡΟΕΚΑΤΩΜΥΡΙΑ??
ΣΚΕΦΘΕΙΤΕ ΟΤΙ ΠΑΡΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ ΜΟΛΙΣ 900 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΚΕΡΔΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ! Η ΑΙΜΟΡΑΓΙΑ ΕΝΩ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΣΤΑ ΣΥΝΗΘΗ ΥΠΟΖΥΓΙΑ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΕΝΑ ΤΕΤΡΑΜΗΝΟ ΕΧΑΣΕ 400 ΕΚΑΤΟΜΜΎΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΕΡΔΟΣΚΟΠΟΥΣ ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΎΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ!!

ΕΛΛΗΝΕΣ ΞΥΠΝΑΤΕ!!!                      ΠΩΛΟΥΝ ΕΣΑΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΣΑΣ!!
ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ..........                                Η ΦΑΙΟ ΠΡΑΣΙΝΗ ΧΟΥΝΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ!!
ΚΑΤΑΛΥΘΗΚΕ Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ !!! ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΩΡΑ!!

====================================
ΔΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ BANK
ΣΑΛΛΑΣ Γ ΜΙΧΑΗΛ (ΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΜΑΝΟΣ Σ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΛΕΚΚΑΚΟΣ Μ ΣΤΑΥΡΟΣ (ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΑΝΤΩΝΙΑΔΗΣ Γ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΜΙΛΗΣ Δ ΗΛΙΑΣ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΠΑΠΑΣΠΥΡΟΥ Α ΣΠΥΡΙΔΩΝ (ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ/ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΣ Π ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΒΑΡΔΙΝΟΓΙΑΝΝΗΣ Β ΙΩΑΝΝΗΣ (ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ/ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΑΛΕΞΑΝΔΡΙΔΗΣ Π ΓΕΩΡΓΙΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΑΠΑΛΑΓΑΚΗ Α ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΒΑΣΙΛΑΚΗΣ Θ ΕΥΤΥΧΙΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΓΕΩΡΓΑΝΑΣ Γ ΙΑΚΩΒΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΓΚΟΛΕΜΗΣ Δ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ Α ΦΩΤΕΙΝΗ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΜΥΛΩΝΑΣ Π ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ), ΦΟΥΡΛΗΣ Σ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ (ΜΗ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ)
ΠΗΓΗ:tolimeri.blogspot.com

ΜΠΕΣΑλής ο Ολυμπιακός!


ΜΠΕΣΑλής ο Ολυμπιακός!
Εξ ορισμού η Μπέσα δεν μπορούσε να κοιτάξει στα μάτια τον Ολυμπιακό, όμως η συγκέντρωση, η αγωνιστική του πειθαρχία και η αποτελεσματικότητα έφεραν το 5-0 και το ιδανικό ευρωπαϊκό ξεκίνημα!
Ο Ολυμπιακός ανησυχούσε μόνο για το γεγονός πως δεν ήταν στο επιθυμητό στάδιο ετοιμότητας, ωστόσο οι όποιες αμφιβολίες κάμφθηκαν πολύ γρήγορα. Οι «ερυθρόλευκοι» επέβαλλαν το ρυθμό τους, ο άξονας ισχυροποιήθηκε με την παρουσία του Μιραλάς, και η εξαιρετική παρουσία του Ντουντού έφεραν γρήγορα αποτελέσματα και γκολ! Το 5-0 αντικατοπτρίζει την εικόνα του ματς, η ομάδα του Λίνεν ήταν πειθαρχημένη, συγκεντρωμένη και αποτελεσματική, καλύπτοντας έτσι τα όποια κενά υπάρχουν εξαιτίας της προετοιμασίας. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη εκτός έδρας ευρωπαϊκή νίκη των Πειραιωτώ, η οποία μπορεί να μην δίνει... μπόνους, όμως προσφέρει ψυχολογική ώθηση ενόψει της δύσκολης συνέχειας.

Η... πρωτόγνωρη εμπειρία του Ολυμπιακού δεν έγινε «εφιάλτης», τα νέα αποκτήματα, Χόλεμπας, Μιραλάς, Μοντέστο βοήθησαν αρκετά, ο Ντιόγκο επιβεβαίωσε την καλή κατάσταση στην οποία βρίσκεται και οι Μαρέσκα, Όσκαρ έβαλαν πλάτες για να τσεκάρει η ομάδα το εισιτήριο πρόκρισης στην επόμενη φάση!

Χωρίς εκπλήξεις
Δεν επεφύλασσε καμία έκπληξη στο βασικό σχήμα ο Λίνεν παρουσιάζοντας την ομάδα που δοκίμαζε από τις αρχές της εβδομάδας. Κάτω από τα δοκάρια τοποθετήθηκε ο Νικοπολίδης, ο Γκαλίτσιος στα δεξιά της άμυνας, και ο Χόλεμπας στα αριστερά. Μοντέστο και Μπράβο ήταν τα δυο στόπερ. Ο Ντουντού με τον Μαρέσκα ήταν τα δυο αμυντικά χαφ, με τον Ζαϊρί να βρίσκεται στα δεξιά της μεσαίας γραμμής, τον Μιραλάς στα αριστερά και τον Όσκαρ πίσω από τον Ντιόγκο. Βέβαια, κατά τη διάρκεια του ματς, ο Γερμανός έπαιρνε την αριστερή πτέρυγα και επέτρεπε στον Βέλγο να βοηθήσει από τον άξονα


Ο άξονας την διαφορά...
Το «Κεμάλ Στάφα»... έβραζε, όχι από την ατμόσφαιρα των οπαδών της Μπέσα, αλλά από τη ζέστη και την υγρασία! Οι παίκτες του Λίνεν έπρεπε σε πρώτη φάση να υπερκεράσουν το εμπόδιο των συνθηκών που βρήκαν και... λιγότερο των αντιπάλων τους. Οι Αλβανοί εκμεταλλεύτηκαν στα πρώτα λεπτά την «παγωμάρα» του Ολυμπιακού, προσπάθησαν να τρέξουν το ματς, ωστόσο η μεγάλη διαφορά δυναμικότητας ήταν εμφανής και μετά το δεκάλεπτο αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο.

Οι «ερυθρόλευκοι» πήραν τον έλεγχο, γύριζαν τη μπάλα και μπορεί να μην έβρισκαν διαδρόμους για την εστία του , ωστόσο περίμεναν πότε θα έρθει η κατάλληλη στιγμή. Ο Χόλεμπας και ο Γκαλίτσιος βοηθούσαν από τις πτέρυγες, όμως ο Ντουντού ήταν... όλα τα λεφτά, και από κοντά ο Μαρέσκα με τον Μιραράλας που βοηθούσαν πολύ στον άξονα. Έτσι στο 19' οι παίκτες του Λίνεν σε μια εξαιρετική συνεργασία, έκρυψαν τη μπάλα και... ανάγκασαν τους Αλβανούς να χειροκροτήσουν παρά το γεγονός πως είδαν την ομάδα τους να βρίσκεται πίσω στο σκορ. Ο Μιραλάς έσπασε στον Ζαϊρί, αυτός βρήκε έξυπνα τον Μαρέσκα, ο Ιταλός με κεφαλιά βρήκε τον Όσκαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ πέτυχε το 1-0 και έδιωξε το όποιο άγχος από τα πόδια των Πειραιωτών.

Εξαιρετικός ο Ντουντού!
Ο Ολυμπιακός φαινόταν ανέτοιμος, η Μπέσα απλά δεν μπορούσε και οι «ερυθρόλευκοι» προσπαθούσαν να φανούν ακόμα πιο απειλητικοί. Σε αυτό το κακό θέαμα, ο Ντουντού ήταν ο παίκτης έστειλε ελπιδοφόρα μηνύματα στους φίλους της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος ήταν ο κινητήριος μοχλός του Ολυμπιακού, από τα πόδια του περνούσαν οι μπαλιές για την επίθεση και μαζί με τον Μαρέσκα κράταγε την ομάδα του ψηλά και τους  Αλβανούς μακριά από την εστία του Νικοπολίδη. Στο 31' ο Ντουντού θα βάλει τη σφραγίδα του στο δεύτερο γκολ, αφού θα βρει με εξαιρετική κάθετη μπαλιά τον Όσκαρ και ο Ισπανός με άψογο πλασέ θα διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας και τα δικά του. Μπορεί οι Πειραιώτες να μην ήταν στο ιδανικό επίπεδο, ωστόσο η συγκέντρωση και η πειθαρχία τους έδωσαν την ευκαιρία να επιβάλλουν τον ρυθιμό τους και να κάνουν ό,τι θέλουν τη Μπέσα

Σφραγίδα και Ντιο...γκολ!

Δοκίμασε ένα, δυο σουτ, όμως το τρίτο ήταν και το φαρμακερό, και στο 47' ο Ντουντού έκανε τρία τα τέρματα της ομάδας του. Ο Βραζιλιάνος αφού πήρε τη μπάλα από τον Μιραλάς, απέφυγε τον αντίπαλό του και με δυνατό σουτ έβαλε τη σφραγίδα του στο ματς και με ένα γκολ! Οι «ερυθρόλευκοι» έβαζαν τη μπάλα κάτω, έκαναν ό,τι ήθελαν στο κέντρο και τα άκρα με συνέπεια το τέταρτο γκολ να μην αργήσει πολύ. Στο 70' ήταν η σειρά του Γκαλίτσιου να εντυπωσιάσει από τα άκρα και με ωραία ατομική ενέργεια έδωσε έτοιμο γκολ στον Ντιόγκο, ο οποίος με τη βοήθεια της άμυνας και του ώμου του ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 4-0.
Ο ρυθμός έπεσε ακόμα περισσότερο, οι φίλοι της Μπέσα μετά τα βεγγαλικά που πέταξαν αποφάσισαν να αποχωρήσουν και ο Μήτρογλου ήταν από τους λίγους που πάλευαν. Έτσι, στο 83' πίεσε την άμυνα της Μπέσα, ακόμα ένα λάθος και ο ορεξάτος Ντιόγκο με ξερό σουτ διαμόρφωσε το 5-0.


Man of the match:
Ο Ντουντού Σεαρένσε ήταν ο κορυφαίος της αναμέτρησης και μετά από μια κακή σεζόν απέδειξε πως μπορεί να βοηθήσει τον Ολυμπιακό. Ο Βραζιλιάνος έκοβε και έραβε στον άξονα, οι μπάλες περνούσαν διαρκώς από τα πόδια του, μοίραζε και έβγαζε την ομάδα του γρήγορα στην επίθεση. Μια ασίστ και ένα γκολ ήταν το καλύτερο επίσημο ξεκίνημα για μια δύσκολη χρονιά.

Αδύναμος κρίκος: Η Μπέσα. Όλοι μιλούσαν για μια ομάδα ικανή να κάνει τη ζημιά, ωστόσο κάτι τέτοιο δεν αποτυπώθηκε στον αγωνιστικό χώρο. Οι Αλβανοί ήταν... αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τους Πειραιώτες, δεν μπόρεσαν σε καμία στιγμή να φανούν απειλητικοί και μπροστά σε έναν ανέτοιμο, αλλά σοβαρό Ολυμπιακό παρέδωσαν εύκολα τα «όπλα».

Στο ύψος του: Ο Όσκαρ ήταν η ευχάριστη έκπληξη του Ολυμπιακού και τα δυο τέρματά του  έβαλαν τέλος στην υπόθεση πρόκριση. Μπορεί ο Ιμπαγάσα να αποκτήθηκε για τη συγκεκριμένη θέση, ωστόσο και ο Ισπανός έδειξε πως θα παλέψει αρκετά. Σε απόδοση τον ακολούθησαν οι Μιραλάς, Μαρέσκα, ενώ καλές εντυπώσεις άφησε στο ντεμπούτο του και ο Χόλεμπας

Η γκάφα: «Γκάφα» ήταν όλη η αμυντική γραμμή της Μπέσα, που σε όποιες απειλητικές επιθέσεις του Ολυμπιακού «κολλούσε». Στο τέταρτο γκολ τα... είχε παρατήσει και ο Ντιόγκο πέτυχε ακάλυπτος ένα άνετο γκολ. Βέβαια, δεν βοήθησε και ο γκολκίπερ, Σέχι, ο οποίος έχει ευθύνη στο τρίτο τέρμα.

Το στραγάλι:Έ να από τα πιο ήρεμα βράδια του πέρασε ο Νταβίντ Φερνάντες, ο οποίος και δεν δυσκολεύθηκε σε κανένα σημείο του αγώνα. Ο Ισπανός δεν είχε φάσεις που να τον ανησυχήσουν και ενδεικτικό είναι το γεγονός πως δεν χρειάστηκε να μοιράσει κάρτες.

Το ταμείο του Gazzetta: Ο αντίπαλος ήταν αρκετά σκαλιά πιο κάτω από τον Ολυμπιακός, όμως το γεγονός πως οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανέτοιμοι προβλημάτιζε τον Λίνεν. Όλα αυτά μέχρι το 19' αφού με το πρώτο γκολ των Πειραιωτών οι Άλβανοι κατέρρευσαν και το σκορ πήρε μεγάλες διαστάσεις. Πειθαρχημένος, συγκεντρωμένος, με ουσία και... Ντουντού στο παιχνίδι του, ο Ολυμπιακός «τσέκαρε» ήδη εισιτήριο για την επόμενη φάση, και ο επαναληπτικός στο «Καραϊσκάκη» θα είναι ένα δυνατό φιλικό. Ο Βραζιλιάνος έκανε εξαιρετική δουλειά στον άξονα, είχε μεγάλη βοήθεια από Όσκαρ, Μαρέσκα, Μιραλάς, ενώ θετικό ήταν το ντεμπούτο του Χόλεμπας, που έδειξε πως μπορεί να προσφέρει λύσεις και ανάσες από το αριστερό άκρο. Οι «ερυθρόλευκοι» έδειξαν πως βρίσκονται σε καλό σημείο και οι προσθήκες των Ιμπαγάσα, Ρόμενταλ, αλλά και των άλλων παικτών θα τον κάνουν ακόμα πιο δυνατό.


LIVE GAME

1' Σέντρα του αγώνα.

4' Πιο απειλητικοί στα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι, που δημιουργούν προβλήματα χάρις στην ταχύτητα του Ντος Σάντος.

11' O Ολυμπιακός αναζητά διαδρόμους από τον άξονα. Οι «ερυθρόλευκοι» κέρδισαν το τρίτο τους κόρνερ, το οποίο πέρασε ανεκμετάλλευτο

19' ΓΚΟΛ 0-1:
Εξαιρετική προσπάθεια των παικτών του Ολυμπιακού, ο Μιραλάς έσπασε στον Ζαϊρί, αυτός βρήκε έξυπνα τον Μαρέσκα, κεφαλιά του Ιταλού στον Όσκαρ και αυτός με ψύχραιμο πλασέ άνοιξε το σκορ
Διαιτητής του αγώνα είναι ο Ισπανός Νταβίντ Φερνάντες Μπορμπαλάν.

25' Απευθείας εκτέλεση φάουλ του Οσμάνι, ο Νικοπολίδης μπλόκαρε
26' Δυνατό σουτ του Ντουντού ο Σέχι έπεσε στη δεξιά του γωνία και μπλόκαρε

31' ΓΚΟΛ 0-2:
Εξαιρετική κάθετη μπαλιά του Ντουντού στον Όσκαρ και ο Ισπανός με άψογο πλασέ διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του
42' Σουτ του Μιραλάς μέσα από την περιοχή, η μπάλα κατέληξε άουτ
45' Διπλή ευκαιρία για τον Ολυμπιακό, βολίδα του Χόλεμπας διώχνει με γροθιές ο Σέχι, ενώ το απίστευτο βολέ του Ντουντού κατέληξε άουτ

47' ΓΚΟΛ 0-3:
Ο Ντουντού αφού απέφυγε έναν αντίπαλο, έφερε την μπάλα στο δεξί και με ένα δυνατό σουτ δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Σέχι
53' O Μπράβο θέλησε να προλάβει την πάσα στην αλβανική αντεπίθεση, όμως το διώξιμο λίγο έλειψε να κοστίσει ένα αυτογκόλ

70' ΓΚΟΛ 0-4:
Εξαιρετική κίνηση του Γκαλίτσιου από τα δεξιά, έβγαλε τη σέντρα και ο Ντιόγκο ακάλυπτος κατάφερε με τον... ώμο να πετύχε το τέταρτο γκολ της ομάδας του

83' ΓΚΟΛ 0-5:
Ακόμα ένα λάθος της άμυνας των Αλβανών, η μπάλα έφτασε στον ακάλυπτο Ντιόγκο, ο οποίος με ξερό σουτ ανέβασε τον δείκτη του σκορ

Οι συνθέσεις:

Μπέσα (Σπετίμ Ντούρο): Σεχί, Αλίου, Τσικαλέσι (62' Χατζίμπουλιτς), Οσμάνι (81' Στίνι), Φερίζοβιτς, Πότσι, Ντος Σάντος, Ντεμπί, Γιακούπι, Μιχάνι (71' Χότζα), Λαζαρέφσκι.

Oλυμπιακός (Έβαλντ Λίνεν): Νικοπολίδης, Γκαλίτσιος, Χολέμπας, Μοντεστό, Ραούλ Μπράβο, Ντουντού (84' Κατσικογιάννης), Μαρέσκα, Ζαϊρί (75' Φετφατζίδης), Μιραλάς, Όσκαρ (66' Μήτρογλου), Ντιόγκο.


* Το Κεμάλ Στάφα έχει λιγοστό κόσμο στις κερκίδες του. Υπάρχουν πάντως και λίγοι φίλαθοι του Ολυμπιακού.

* Ο εκφωνητής του γηπέδου ήξερε πολλά για τον Ολυμπιακό. Στο μόνο που δεν ήταν ενημερωμένος ήταν ότι ο ισχυρός άνδρας της ομάδας δεν είναι πλέον ο Σωκράτης Κόκκαλης.

* Άνθρωποι του Αννόβερο βρίσκονται στις εξέδρες του «Κεμάλ Στάφα», για να παρακολουθήσουν και τον Γιώργο Γκαλίτσιο                                                                                                                              ΠΗΓΗ:www.gazzetta.gr